quote:Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
Ik ken hem alleen uit Nederland, in D krijg je yoghurt met knoflook op je Döner.quote:Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
Op basis van de aflevering hoef je niet meteen alle voeding met zetmeel uit je dieet te schrappen. Dat je saus eigenlijk vooral water is dat is volgens mij niet echt het probleem, dat eet je niet voor de voedingsstoffen. Je snoep of drop ook niet. Hooguit bij dingen als soep kun je je bedenken of je niet beter gewoon zelf even moeite kunt doen.quote:Op vrijdag 8 april 2022 00:32 schreef Dutch_view het volgende:
Was wel weer een leuke aflevering. Waarin te zien was dat een producent van lijm eigenlijk een grote pan soep aan het maken is zonder smaak![]()
En een 'stevig gevulde soep' eigenlijk voornamelijk water en zetmeel met een smaakje is![]()
Goed op de lijst met ingrediënten kijken dus![]()
Een wondermiddel voor de voedingsindustrie
Ersin is nog nooit in Alanya geweestquote:Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
Wat heb je tegen gemodificeerd zetmeel?quote:Op zondag 10 april 2022 11:52 schreef djkoelkast het volgende:
Hier in huis komen geen producten met gemodificeerd zetmeel, dus wij eten het nooit. Als het op de verpakking staat koop ik het niet. Maar ik koop sowieso al vrijwel geen A-merken en vrijwel alles biologisch, dus dan zit je al in een heel ander kaliber producten. Tomatensoep maak ik zelf, zonder extra zetmeel. Minder water wordt je soep ook dikker van. En aroma's gebruik ik ook niet, koop ook geen producten met (natuurlijk) aroma.
Dat betekent dat je minimaal 90% van de supermarktproducten kunt skippen trouwensMaar dat vind ik helemaal ok.
Dan weet ik zeker dat het een door en door bewerkt fabrieksproduct is. Dus het komt er niet in.quote:Op zondag 10 april 2022 13:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Wat heb je tegen gemodificeerd zetmeel?
Als je zetmeel toevoegt aan water en het kookt modificeer je het ook, als je op een korst brood kauwt doen de enzymen in je speeksel het ook, of een roux maakt, gist en water toevoegt aan meel, koken, bakken, frituren van aardappels etc etc
Hoe is het belazeren als er geen inhoud op een glas staat, of er niet op de prijslijst staat hoeveel bier er in het glas zit?quote:Op vrijdag 15 april 2022 17:17 schreef golfer het volgende:
Nog een KvW-onderzoekje: er zijn kroegbazen die je belazeren met de inhoud van jouw biertje:
https://www.npo3.nl/keuri(...)glazen-die-bedriegen
Je hebt het artikel wel gelezen en gezien dat het bedrijf die de glazen op de markt brengt de naam Bierwinst heeft?quote:Op vrijdag 15 april 2022 18:35 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Hoe is het belazeren als er geen inhoud op een glas staat, of er niet op de prijslijst staat hoeveel bier er in het glas zit?
Direct de reden waarom ik niet zoals normaal ga drinken in de horeca. Een glas wijn of een speciaalbiertje is prima. Maar als dat voorbeeld van 2.50 voor 20cl bier een realistische prijs is, dan ben je 50 euro armer na een avondquote:Op vrijdag 15 april 2022 17:17 schreef golfer het volgende:
Nog een KvW-onderzoekje: er zijn kroegbazen die je belazeren met de inhoud van jouw biertje:
https://www.npo3.nl/keuri(...)glazen-die-bedriegen
Hoe is dit een antwoord op mijn vraag?quote:Op vrijdag 15 april 2022 18:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Je hebt het artikel wel gelezen en gezien dat het bedrijf die de glazen op de markt brengt de naam Bierwinst heeft?
Niet. Laat jij jezelf maar lekker belazeren als je een vaasje bier besteld.quote:Op vrijdag 15 april 2022 20:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Hoe is dit een antwoord op mijn vraag?
nogmaals, wat is er belazeren aan als je krijgt wat je besteld?quote:Op vrijdag 15 april 2022 20:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Niet. Laat jij jezelf maar lekker belazeren als je een vaasje bier besteld.
Maar dat krijg je dus niet. Je krijgt stiekem 20% minder dan een normaal glas.quote:Op vrijdag 15 april 2022 20:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
nogmaals, wat is er belazeren aan als je krijgt wat je besteld?
Staat dat op het glas of op de prijslijst?quote:Op vrijdag 15 april 2022 21:00 schreef Sapstengel het volgende:
Overigens is in mijn wereld een vaasje 30cl en een fluitje 25, maar dat terzijde.
Geen idee, maar als ik een biertje bestel verwacht ik geen 20cl glaasje.quote:Op vrijdag 15 april 2022 22:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Staat dat op het glas of op de prijslijst?
quote:Op vrijdag 15 april 2022 22:47 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Geen idee, maar als ik een biertje bestel verwacht ik geen 20cl glaasje.
Fluitje 20-22 clquote:Op vrijdag 15 april 2022 21:00 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Maar dat krijg je dus niet. Je krijgt stiekem 20% minder dan een normaal glas.
Overigens is in mijn wereld een vaasje 30cl en een fluitje 25, maar dat terzijde.
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...quote:Op woensdag 20 april 2022 17:25 schreef BasEnAad het volgende:
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
Haha, precies wat ik dacht, alleen dacht ik meer aan San Sebastian en Sevilla.quote:Op woensdag 20 april 2022 22:46 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Zag net op de Spaanse TVE een reportages over San Sebastian en pinxtos.... die zien er heel anders uit ..quote:Op woensdag 20 april 2022 22:46 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Is het al decennia (?), pinxtos zijn meer mini luxe gerechten, itt tot de tapas buiten Baskenland.quote:Op donderdag 21 april 2022 20:29 schreef chufi het volgende:
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
Zoiets hebben za al talloze malen gedaan. 'Hè? In Holland wel call this pesto/pizza/carbonara?' roepen ze dan ontzettend verbouwereerd en verwonderd, terwijl ze wat supermarktprodukten tevoorschijn halen: 'I am stomverbaasd, this is so different'.quote:Op donderdag 21 april 2022 20:35 schreef Rickocum het volgende:
Gaan ze nu ook bij pizza naar Italië om te zeggen dat pizza's hier met van alles belegd worden, en in Italië hoogstens met een laagje tomatensaus met wat kaas en basilicum?
Hoe raadde je het zoquote:Op woensdag 20 april 2022 17:25 schreef BasEnAad het volgende:
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
LOLquote:Op donderdag 21 april 2022 20:34 schreef NoCigar het volgende:
Wat is die Teun toch heerlijk onbevangen en totaal geen kleingeestig lulletje.
En welke stad is het geworden namens El Diario Vasco?quote:Op donderdag 21 april 2022 20:29 schreef chufi het volgende:
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |