abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_204372008
Ja maar weer veel onzin vragen/herhalen.
En 5 bezoekjes waarvan je dan maar kort wat van kan uitzenden.

Maar wel mooi om te zien dat je bak lijm beetje tomatenpuree ingooit en smaakje en tomatensoep hebt.
Maargoed als je het met verse tomaten maakt, in tomaten zit ook heel veel water dus echt heel anders is het natuurlijk niet.
94% volgens deze site;
https://www.wordfit.be/bl(...)vatten-deze-groenten

En dan voeg je zelf wat zetmeel ofzo toe om die verse soep dikker te maken.
Oh wacht dat is precies wat ze in de fabriek ook doen maar dan is het slecht.
pi_204373829
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
  vrijdag 8 april 2022 @ 18:03:10 #103
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_204374153
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
:D _O-
  vrijdag 8 april 2022 @ 18:24:13 #104
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204374306
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
Ik ken hem alleen uit Nederland, in D krijg je yoghurt met knoflook op je Döner.
  zaterdag 9 april 2022 @ 08:17:07 #105
205466 Yesse
Oooh burn!
pi_204379217
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 00:32 schreef Dutch_view het volgende:
Was wel weer een leuke aflevering. Waarin te zien was dat een producent van lijm eigenlijk een grote pan soep aan het maken is zonder smaak :P
En een 'stevig gevulde soep' eigenlijk voornamelijk water en zetmeel met een smaakje is :')
Goed op de lijst met ingrediënten kijken dus :lijstje:
Een wondermiddel voor de voedingsindustrie w/
Op basis van de aflevering hoef je niet meteen alle voeding met zetmeel uit je dieet te schrappen. Dat je saus eigenlijk vooral water is dat is volgens mij niet echt het probleem, dat eet je niet voor de voedingsstoffen. Je snoep of drop ook niet. Hooguit bij dingen als soep kun je je bedenken of je niet beter gewoon zelf even moeite kunt doen.

Maar wel weer een leuke aflevering inderdaad. Al blijf ik de over-naïeve vragen cringy vinden.
Fuck the EBU
pi_204392059
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
Ersin is nog nooit in Alanya geweest :D
  Moderator zondag 10 april 2022 @ 11:52:10 #107
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_204392144
Hier in huis komen geen producten met gemodificeerd zetmeel, dus wij eten het nooit. Als het op de verpakking staat koop ik het niet. Maar ik koop sowieso al vrijwel geen A-merken en vrijwel alles biologisch, dus dan zit je al in een heel ander kaliber producten. Tomatensoep maak ik zelf, zonder extra zetmeel. Minder water wordt je soep ook dikker van. En aroma's gebruik ik ook niet, koop ook geen producten met (natuurlijk) aroma.
Dat betekent dat je minimaal 90% van de supermarktproducten kunt skippen trouwens ;) Maar dat vind ik helemaal ok.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 10 april 2022 @ 13:15:10 #108
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204392972
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 11:52 schreef djkoelkast het volgende:
Hier in huis komen geen producten met gemodificeerd zetmeel, dus wij eten het nooit. Als het op de verpakking staat koop ik het niet. Maar ik koop sowieso al vrijwel geen A-merken en vrijwel alles biologisch, dus dan zit je al in een heel ander kaliber producten. Tomatensoep maak ik zelf, zonder extra zetmeel. Minder water wordt je soep ook dikker van. En aroma's gebruik ik ook niet, koop ook geen producten met (natuurlijk) aroma.
Dat betekent dat je minimaal 90% van de supermarktproducten kunt skippen trouwens ;) Maar dat vind ik helemaal ok.
Wat heb je tegen gemodificeerd zetmeel?
Als je zetmeel toevoegt aan water en het kookt modificeer je het ook, als je op een korst brood kauwt doen de enzymen in je speeksel het ook, of een roux maakt, gist en water toevoegt aan meel, koken, bakken, frituren van aardappels etc etc
  Moderator zondag 10 april 2022 @ 14:00:09 #109
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_204393369
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 13:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Wat heb je tegen gemodificeerd zetmeel?
Als je zetmeel toevoegt aan water en het kookt modificeer je het ook, als je op een korst brood kauwt doen de enzymen in je speeksel het ook, of een roux maakt, gist en water toevoegt aan meel, koken, bakken, frituren van aardappels etc etc
Dan weet ik zeker dat het een door en door bewerkt fabrieksproduct is. Dus het komt er niet in.
Ook het feit dat ze niet hoeven specificeren wat er aan gemodificeerd is en hoe (want het kan op vele manieren) stemt me niet gelukkig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 14 april 2022 @ 16:09:19 #110
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204434200
Vanavond:

Vrolijke gekleurde paprikaatjes, minikomkommers en schattige kleine tomaten; het supermarktschap ligt vol met dergelijke snoepgroenten. Maar er zijn meer soorten groente die in de loop der jaren aanzienlijk zijn gekrompen. Zo zijn bijvoorbeeld broccoli, bietjes, bloemkool en krieltjes er nu ook in afgeslankte vorm. Een heel verschil met vroeger, toen groenten alleen in hun originele formaat verkrijgbaar waren.

De Keuringsdienst van Waarde wil weten waarom zoveel groenten een mini-make-over hebben gekregen. Aan de prijs kan het niet liggen, want goedkoper zijn deze babyversproducten zeker niet. Integendeel zelfs, ze kosten veel meer dan hun grote broers en zussen. Ook bekijken de keurmeesters hoe dat verkleinen van al dat vers precies in z’n werk gaat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204437072
Respect, de planten veredelaar met een ketting in de vorm van planten blaadjes
  donderdag 14 april 2022 @ 20:55:52 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204437367
Babybiet wordt niet apart gekweekt en kost 2x zoveel als een normale biet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 15 april 2022 @ 17:17:27 #113
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204446431
Nog een KvW-onderzoekje: er zijn kroegbazen die je belazeren met de inhoud van jouw biertje:
https://www.npo3.nl/keuri(...)glazen-die-bedriegen
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 15 april 2022 @ 18:35:20 #114
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204447016
quote:
11s.gif Op vrijdag 15 april 2022 17:17 schreef golfer het volgende:
Nog een KvW-onderzoekje: er zijn kroegbazen die je belazeren met de inhoud van jouw biertje:
https://www.npo3.nl/keuri(...)glazen-die-bedriegen
Hoe is het belazeren als er geen inhoud op een glas staat, of er niet op de prijslijst staat hoeveel bier er in het glas zit?
  vrijdag 15 april 2022 @ 18:39:59 #115
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204447055
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 18:35 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Hoe is het belazeren als er geen inhoud op een glas staat, of er niet op de prijslijst staat hoeveel bier er in het glas zit?
Je hebt het artikel wel gelezen en gezien dat het bedrijf die de glazen op de markt brengt de naam Bierwinst heeft?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204447102
quote:
11s.gif Op vrijdag 15 april 2022 17:17 schreef golfer het volgende:
Nog een KvW-onderzoekje: er zijn kroegbazen die je belazeren met de inhoud van jouw biertje:
https://www.npo3.nl/keuri(...)glazen-die-bedriegen
Direct de reden waarom ik niet zoals normaal ga drinken in de horeca. Een glas wijn of een speciaalbiertje is prima. Maar als dat voorbeeld van 2.50 voor 20cl bier een realistische prijs is, dan ben je 50 euro armer na een avond :')
  vrijdag 15 april 2022 @ 20:19:52 #117
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204448019
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 april 2022 18:39 schreef golfer het volgende:

[..]
Je hebt het artikel wel gelezen en gezien dat het bedrijf die de glazen op de markt brengt de naam Bierwinst heeft?
Hoe is dit een antwoord op mijn vraag?
  vrijdag 15 april 2022 @ 20:24:58 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204448074
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 20:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Hoe is dit een antwoord op mijn vraag?
Niet. Laat jij jezelf maar lekker belazeren als je een vaasje bier besteld. 8)7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 15 april 2022 @ 20:54:49 #119
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204448436
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 20:24 schreef golfer het volgende:

[..]
Niet. Laat jij jezelf maar lekker belazeren als je een vaasje bier besteld. 8)7
nogmaals, wat is er belazeren aan als je krijgt wat je besteld?
pi_204448517
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 20:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
nogmaals, wat is er belazeren aan als je krijgt wat je besteld?
Maar dat krijg je dus niet. Je krijgt stiekem 20% minder dan een normaal glas.

Overigens is in mijn wereld een vaasje 30cl en een fluitje 25, maar dat terzijde.
  vrijdag 15 april 2022 @ 22:28:15 #121
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204449511
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 april 2022 21:00 schreef Sapstengel het volgende:

Overigens is in mijn wereld een vaasje 30cl en een fluitje 25, maar dat terzijde.
Staat dat op het glas of op de prijslijst?
pi_204449537
Hollanders met hun vaasje en fluitje. Pleur een end op zeg. Boven de Rivierse problemen, vuile vrekken.
U MAD?
pi_204449654
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 22:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Staat dat op het glas of op de prijslijst?
Geen idee, maar als ik een biertje bestel verwacht ik geen 20cl glaasje.
  zaterdag 16 april 2022 @ 07:43:35 #124
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204451020
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 22:47 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Geen idee, maar als ik een biertje bestel verwacht ik geen 20cl glaasje.
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 april 2022 21:00 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Maar dat krijg je dus niet. Je krijgt stiekem 20% minder dan een normaal glas.

Overigens is in mijn wereld een vaasje 30cl en een fluitje 25, maar dat terzijde.
Fluitje 20-22 cl
Vaasje 25 CL

[ Bericht 13% gewijzigd door Jan_Onderwater op 16-04-2022 07:52:55 ]
  woensdag 20 april 2022 @ 15:44:29 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204491044
Morgen:

Tapas zijn van origine simpele borrelhapjes die in Spanje gratis bij een drankje kwamen, zoals ons bakje pinda’s. Maar inmiddels drinken de meeste mensen wat bij hun tapas, een tafel vol verschillende hapjes om de hele avond van te genieten. Albondigas, calamares, patatas bravas, chorizo, allerlei soorten ham...

In deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de presentatoren zich met plezier vast in hoe de Nederlandse supermarkten dit smakelijke fenomeen hebben opgepakt. Die hebben vaak een aparte afdeling vol kleine plastic bakjes met daarin blokjes kaas, worst, olijven, gevulde pepers en al dan niet pittige gehaktballetjes. Maar kun je een blokje kaas wel scharen onder de noemer tapas? De makers zoeken het uit onder het genot van een drankje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 20 april 2022 @ 17:23:16 #126
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_204491711
Wat een matig bedacht kutonderwerp zeg :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 20 april 2022 @ 17:25:56 #127
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_204491726
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
  woensdag 20 april 2022 @ 22:46:04 #128
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_204495085
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2022 17:25 schreef BasEnAad het volgende:
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_204501721
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2022 22:46 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Haha, precies wat ik dacht, alleen dacht ik meer aan San Sebastian en Sevilla.
anonieme razernist
pi_204501814
Godverdomme wat een open deur aflevering. :O
  donderdag 21 april 2022 @ 20:26:52 #131
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_204501837
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2022 22:46 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Zag net op de Spaanse TVE een reportages over San Sebastian en pinxtos.... die zien er heel anders uit ..
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  donderdag 21 april 2022 @ 20:29:03 #132
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_204501875
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  donderdag 21 april 2022 @ 20:31:18 #133
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_204501911
Godverdomme gaat hier mijn belastinggeld heen?

Iedereen weet dat dit gewoon snelle hapjes zijn die ze "tapas" noemen.

Ja ja allemaal te duur.

Maar wat denk je dat 20 olijfjes zijn die gemengd zijn met een knoflookje en een theelepel olie die 6 euro kosten?
  donderdag 21 april 2022 @ 20:32:49 #134
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_204501938
Gaan ze zo'n jongen van 18 wat vragen :')
pi_204501942
quote:
99s.gif Op donderdag 21 april 2022 20:29 schreef chufi het volgende:
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
Is het al decennia (?), pinxtos zijn meer mini luxe gerechten, itt tot de tapas buiten Baskenland.
anonieme razernist
pi_204501972
Wat is die Teun toch heerlijk onbevangen en totaal geen kleingeestig lulletje.
anonieme razernist
  donderdag 21 april 2022 @ 20:35:26 #137
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_204501981
Wat een BS lullen ze hier in Nederland
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  donderdag 21 april 2022 @ 20:35:26 #138
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_204501983
Gaan ze nu ook bij pizza naar Italië om te zeggen dat pizza's hier met van alles belegd worden, en in Italië hoogstens met een laagje tomatensaus met wat kaas en basilicum?
  donderdag 21 april 2022 @ 20:37:34 #139
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_204502013
Het zijn allemaal kleine kut gerechten. Zo kan je het beter noemen. Of het nou in Spanje is of in Nederland.
Niet zo aanstellen.
pi_204502043
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2022 20:35 schreef Rickocum het volgende:
Gaan ze nu ook bij pizza naar Italië om te zeggen dat pizza's hier met van alles belegd worden, en in Italië hoogstens met een laagje tomatensaus met wat kaas en basilicum?
Zoiets hebben za al talloze malen gedaan. 'Hè? In Holland wel call this pesto/pizza/carbonara?' roepen ze dan ontzettend verbouwereerd en verwonderd, terwijl ze wat supermarktprodukten tevoorschijn halen: 'I am stomverbaasd, this is so different'.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 22-04-2022 00:24:37 ]
anonieme razernist
pi_204502108
Die ouwe baas in Spanje zet overal zn tanden in :D

Sate met Spaanse kruiden :') , die Nederlandse slager ziet ze vliegen _O-
pi_204502120
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2022 17:25 schreef BasEnAad het volgende:
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
Hoe raadde je het zo _O-
  donderdag 21 april 2022 @ 20:45:59 #143
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_204502125
De Nederlandse tapas worden afgemaakt ..
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_204502132
Spaanse uitbater is ziedend :o
  vrijdag 22 april 2022 @ 00:03:55 #145
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_204503464
Had nog een stukje fuet liggen .. die heb ik in fijne plakjes gesneden en in een klein bakje gedaan ... Heerlijk tapa.. of was het snack of lekkere trek?
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  vrijdag 22 april 2022 @ 09:31:48 #146
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204504709
Mijn opa was een wijs man, hij leerde mij: Het zijn niet de gekken die het maken, het zijn de gekken die het kopen.
  vrijdag 22 april 2022 @ 09:35:46 #147
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204504740
vroegah waren een portie pinda's, blokjes kaas, plakjes worst, augurkjes, etc etc gewoon dat.
Noem het Tapas en het is ineens chique en 3 maal zo duur.
  vrijdag 22 april 2022 @ 09:37:08 #148
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204504751
quote:
18s.gif Op donderdag 21 april 2022 20:34 schreef NoCigar het volgende:
Wat is die Teun toch heerlijk onbevangen en totaal geen kleingeestig lulletje.
LOL
Ik zou nog niet op hem pissen als ie brandend op de grond lag.
  Trouwste user 2022 vrijdag 22 april 2022 @ 09:40:28 #149
7889 tong80
Spleenheup
pi_204504773
Ik kijk nu

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_204506594
quote:
99s.gif Op donderdag 21 april 2022 20:29 schreef chufi het volgende:
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
En welke stad is het geworden namens El Diario Vasco?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')