Dit ook wel. Ook doen "we" altijd alles samen zolang het uitkomt valt mij op.quote:Op zondag 23 januari 2022 11:44 schreef vosss het volgende:
[..]
Dat hele "we doen het samen" komt mij inmiddels finaal de keel uit.
Dat je werkgever maar meer personeel aan neemt. Zijn probleem. Niet het jouwe.
Bovendien ben je niet op je werk om collegiaal te doen. Je bent daar om geld te verdienen. Vette pech voor je collega's.
"Het uitblijven van mijn reactie geeft mijn beschikbaarheid aan"quote:Op zaterdag 22 januari 2022 16:33 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Dit zou ik echt gigantisch slecht trekken. Verder inderdaad de notificaties van dat groepsgesprek uitzetten en gewoon kijken en reageren wanneer het jou uitkomt.
"En ik ben er dan ook weer op [eerstvolgende ingeroosterde werkdag]"quote:Op zaterdag 22 januari 2022 18:41 schreef Zoev het volgende:
[..]
"Je laat je collega toch niet alleen staan? We doen het samen in deze coronapiek"
Dit.quote:Op zaterdag 22 januari 2022 20:17 schreef kwiwi het volgende:
"Nee sorry, ik kan dit weekend niet". Klaar. Geen verdere uitleg, privétijd is privé.
En zet ook dat "last seen" uit, kunnen ze ook niet zien wanneer je voor het laatst online was.
Jawel, dat kan prima.quote:Op zaterdag 22 januari 2022 20:23 schreef Zoev het volgende:
[..]
Heb een nevenfunctie als projectleider, dus heb nauw contact met de manager.
Hier is het al vaker over gedaan. Hij snapt mij ook en vindt dat je recht hebt op vrije tijd.
Maar goed .... anderzijds werken wij met mensen, die kun je niet zomaar aan hun lot over laten.
Heb het net wel op de volgende teamvergadering agenda gezet.
Waarom lijk je te denken dat het jouw verantwoordelijkheid is om vervanging te regelen / het rooster kloppend te maken?quote:Op zondag 23 januari 2022 08:19 schreef Zoev het volgende:
[..]
Bel boom geprobeerd, maar bijna niemand nam op
Jawel.quote:Op zondag 23 januari 2022 10:23 schreef Zoev het volgende:
[..]
Helder verhaal Ivo.
Precies zoals je zegt; iemand die zwaar aan het afkicken is kun je niet aan het lot over laten. Maar dat externe inzet in de zorg werkt ook niet echt. Die komen ook niet.
Gevaarlijk precedent.quote:Op zondag 23 januari 2022 12:34 schreef Postbus100 het volgende:
Vroegâh, in de tijd dat dat soort dingen nog niet via WA gingen (en je nog niet geleefd werd door je smartphone), vroeg de baas op het werk alvast voor gaten in het rooster. En als er echt last minute gaten vielen, dan belde hij mensen langs om te vragen of je wilde komen werken. Dan was de urgentie ook echt wel duidelijk.
ik zou dat ook gewoon aangeven: dat je 'm archiveert en dat je 'm best soms wil checken, en dat als de baas echt omhoog zit en geen andere optie meer ziet, dat hij dan ook altijd even mag bellen. Bellen op een vrije dag vind ik persoonlijk minder invasief dan de hele tijd zo'n app-gesprek op zien lichten.
Eh, om continue door de baas gebeld te worden wanneer er uitval is? Denk je echt dat die alleen maar gaat bellen wanneer er écht écht geen andere optie meer is? Nah, die zal TS als een van de eersten gaan bellen. Omdat druk zetten via een live telefoongesprek echt nog veel makkelijker is dan afwachten wie er reageert in de groeps-app.quote:
Ja, maar ook voor de mensen die wel parttime werken.quote:Op zondag 23 januari 2022 11:27 schreef FlippingCoin het volgende:
Dit klinkt gewoon onhoudbaar voor de mensen die niet parttime weken.
'Continu'. Dat valt best mee. (en als dat niet meevalt, dan lijken me er wel dingen structureel aan de hand).quote:Op zondag 23 januari 2022 12:36 schreef probeer het volgende:
[..]
Eh, om continue door de baas gebeld te worden wanneer er uitval is?
TS lijkt al niet echt goed in nee zeggen. Dat zal een stuk lastiger zijn wanneer bellende met de baas.
Gaat niet bij sporadische telefoontjes blijven. Denk je echt dat die alleen maar gaat bellen wanneer er écht écht geen andere optie meer is? Nah, die baas/leidinggevende zal TS als een van de eersten gaan bellen. Omdat druk zetten via een live telefoongesprek echt nog veel makkelijker is dan afwachten wie er reageert in de groeps-app.quote:Op zondag 23 januari 2022 12:39 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
'Continu'. Dat valt best mee. (en als dat niet meevalt, dan lijken me er wel dingen structureel aan de hand).
Nu rinkelen al die appjes van iedereen continu. Iedereen houdt zich bezig met ALLE gaten in het rooster. Terwijl, als de baas één keer op een dag belt, en misschien drie keer in een week, en je alleen lastig valt met de gaten in het rooster, dan kan je het allemaal doornemen, ja en nee zeggen, en door.
Ik zou een eenmalig telefoontje zoveel fijner vinden dan continu die app moeten bijhouden om te kijken of je nog ergens je steentje kan bijdragen. pfff
Nouja daar moet je ook niet te makkelijk aan voorbij gaan inderdaad misschien hebben deze mensen al een burnout verleden of mantelzorg of iets.quote:Op zondag 23 januari 2022 12:37 schreef kaatjejannie het volgende:
[..]
Ja, maar ook voor de mensen die wel parttime werken.
"Ach, jij kan wel werken, je bent 4 dagen vrij"
Ja, en daar heb ik dus bewust voor gekozen, een parttime contract. Zodat ook wel eens wat dagen vrij ben.
Maar dat is natuurlijk ook aan jou, TS: wat vind jij het prettigst/meest acceptabel? Maak daar een afspraak over met je leidinggevende. Misschien even uit de app en afspreken dat hij je persoonlijk belt als hij gaten in het rooster heeft. En dat je dan ook die app uit gaat. Dat zou ik zelf echt zoveel relaxter vinden, maar het is en blijft persoonlijk.quote:Op zondag 23 januari 2022 12:34 schreef Postbus100 het volgende:
k zou dat ook gewoon aangeven: dat je 'm archiveert en dat je 'm best soms wil checken, en dat als de baas echt omhoog zit en geen andere optie meer ziet, dat hij dan ook altijd even mag bellen.
Nee zeggen zonder een tegenvoorstel is ook frustrerend voor alle partijen. Kom met een alternatief hoe je baas wel met jou om kan gaan. Hij kan ook besluiten om je even NIET te bellen, en je NIET lastig te vallen. Je hebt ook bazen die wel rekening met je willen houden.quote:Op zondag 23 januari 2022 12:40 schreef probeer het volgende:
[..]
TS dient gewoon nee te zeggen, in plaats van meedenken met oplossingen voor problemen die zijn probleem niet zijn. Het is precies die instelling waar werkgevers zoals dit misbruik van maken.
Oude mensen moeten ook gewoon een cursus emoji gebruik krijgen.quote:Op zondag 23 januari 2022 12:45 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Nee zeggen zonder een tegenvoorstel is ook frustrerend voor alle partijen. Kom met een alternatief hoe je baas wel met jou om kan gaan.
Telefonisch kan de baas ook horen hoe je erbij zit, en je grenzen beter respecteren. WA is zo'n kil medium.
Nee, het is frustrerend voor de werkgever. Niet voor TS. Die zegt gewoon nee en gaat verder met zijn/haar dag.quote:Op zondag 23 januari 2022 12:45 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Nee zeggen zonder een tegenvoorstel is ook frustrerend voor alle partijen.
Blijkbaar kan of wil deze baas dat niet, gezien de verwijten dat TS niet reageert.quote:Kom met een alternatief hoe je baas wel met jou om kan gaan. Hij kan ook besluiten om je even NIET te bellen, en je NIET lastig te vallen. Je hebt ook bazen die wel rekening met je willen houden.
Ja, want deze baas respecteert grenzen.quote:Telefonisch kan de baas ook horen hoe je erbij zit, en je grenzen beter respecteren. WA is zo'n kil medium.
Wat je vaak ziet is dat collega's die zich wel "flexibel" opstellen je erop aankijken wanneer jij dat niet doet. Feit blijft natuurlijk dat je niet moet accepteren dat je baas of je collega's de problemen van de organisatie op jouw bordje (proberen te) schuiven. Wat dat betreft mogen de collega's van TS zich ook best wat assertiever opstellen, want op deze manier zal er weinig urgentie gevoeld worden om capaciteitsproblemen structureel aan te pakken.quote:Op zondag 23 januari 2022 12:53 schreef probeer het volgende:
[..]
Nee, het is frustrerend voor de werkgever. Niet voor TS. Die zegt gewoon nee en gaat verder met zijn/haar dag.
[..]
Blijkbaar kan of wil deze baas dat niet, gezien de verwijten dat TS niet reageert.
[..]
Ja, want deze baas respecteert grenzen.
Het is niet aan TS om een alternatief te vinden waarin de werkgever TS niet onder druk zet.
Kom nou zeg.
"Hej, wat kan ik doen om er voor te zorgen dat jij me niet meer ongewenst lastig valt?"
Vooral blijven geven, en dan raar opkijken wanneer de baas alleen maar blijft nemen.
Er is geen tegenvoorstel nodig. Ik ben vrij, hij betaald mij niet. Klaar. Einde gezeik. Als hij wil dat ik bereikbaar ben dan kent de cao daar keurige vergoedingen voor.quote:Op zondag 23 januari 2022 12:45 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Nee zeggen zonder een tegenvoorstel is ook frustrerend voor alle partijen. Kom met een alternatief hoe je baas wel met jou om kan gaan. Hij kan ook besluiten om je even NIET te bellen, en je NIET lastig te vallen. Je hebt ook bazen die wel rekening met je willen houden.
Telefonisch kan de baas ook horen hoe je erbij zit, en je grenzen beter respecteren. WA is zo'n kil medium.
Zolang ze verder professioneel met mij om gaan kan dat mij verrotten.quote:Op zondag 23 januari 2022 13:00 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Wat je vaak ziet is dat collega's die zich wel "flexibel" opstellen je erop aankijken wanneer jij dat niet doet. Feit blijft natuurlijk dat je niet moet accepteren dat je baas of je collega's de problemen van de organisatie op jouw bordje (proberen te) schuiven. Wat dat betreft mogen de collega's van TS zich ook best wat assertiever opstellen, want op deze manier zal er weinig urgentie gevoeld worden om capaciteitsproblemen structureel aan te pakken.
Maar anderen zijn daar misschien wat gevoelig voor.quote:Op zondag 23 januari 2022 13:04 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Zolang ze verder professioneel met mij om gaan kan dat mij verrotten.
Ik ben er voor m'n werk, niet om vrienden te maken.
Klopt. Nijd of jaloezie.quote:Op zondag 23 januari 2022 13:00 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Wat je vaak ziet is dat collega's die zich wel "flexibel" opstellen je erop aankijken wanneer jij dat niet doet. Feit blijft natuurlijk dat je niet moet accepteren dat je baas of je collega's de problemen van de organisatie op jouw bordje (proberen te) schuiven. Wat dat betreft mogen de collega's van TS zich ook best wat assertiever opstellen, want op deze manier zal er weinig urgentie gevoeld worden om capaciteitsproblemen structureel aan te pakken.
Dan heb je een ontwikkelpunt.quote:Op zondag 23 januari 2022 13:11 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Maar anderen zijn daar misschien wat gevoelig voor.
Je moet in zo'n geval in de gaten houden dat het incidenteel is en niet structureel word. Dan moet je gewoon nee zeggen.quote:
“Als je mij blijft vragen doen we straks helemaal niks meer want dan zit ik langdurig overspannen/ met een burn-out thuis”.quote:Op zaterdag 22 januari 2022 18:41 schreef Zoev het volgende:
[..]
"Je laat je collega toch niet alleen staan? We doen het samen in deze coronapiek"
Jouw eigen welzijn is altijd belangrijker dan dat van je klant/client/patient. Wanneer jouw lichamelijk of geestelijke gezondheid ernstig lijdt onder de hoge werkdruk, dan is het naast je eigen belang ook juist in het belang van de zorgontvanger én je werkgever en collega's dat je gewoon aangeeft dat die extra dienst nu niet gaat lukken.quote:Op zondag 23 januari 2022 10:23 schreef Zoev het volgende:
[..]
Helder verhaal Ivo.
Precies zoals je zegt; iemand die zwaar aan het afkicken is kun je niet aan het lot over laten. Maar dat externe inzet in de zorg werkt ook niet echt. Die komen ook niet.
En ook dan kan je de boel op stil zetten. Echt.. je doet het zelf door te kijken en je verantwoordelijk te voelen om alles maar op te willen lossen. Het is niet jouw probleem dat er te weinig mensen zijn en zeker in deze corona tijd is het ook wel eens klaar om alles maar samen te willen oplossen. Als men wil dat je er voor langere tijd uit raakt dan moeten ze vooral mensen continue bereikbaar laten zijnquote:Op zaterdag 22 januari 2022 18:40 schreef Zoev het volgende:
Dank allen. Ik zie al wat nuttige tips voorbij komen.
Ik heb een werk gsm voor ambulant werk; clienten, verwijzers etc.
Maar groepsapp is ooit de afspraak in team gemaakt dat we die op onze prive gsm zetten. Zonder corona komt daar misschien 1x in de 4 a 8 weken een bericht op, en als je dan niet reageert is dat prima. Nu is het personeel op. Wat beter is werkt en de ander is vrij of heeft corona.
Inderdaad. Partimers komen echter ook niet terugquote:Op zondag 23 januari 2022 11:27 schreef FlippingCoin het volgende:
Dit klinkt gewoon onhoudbaar voor de mensen die niet parttime weken.
Ik ben iemand die verantwoordelijk draagt, en ook omdat ik projectleider ben denk ik. Ik zie ook vaak dat mensen al op hun tenen lopen. Ik zou bv makkelijk met een poppetje minder werken en collega zijn vrije dag gunnen. Je hebt ook collega's die dat zwaar vinden en verwachten dat bezetting zoals is als altijdquote:Op zondag 23 januari 2022 12:32 schreef probeer het volgende:
[..]
Waarom lijk je te denken dat het jouw verantwoordelijkheid is om vervanging te regelen / het rooster kloppend te maken?
[..]
Jawel.
Probleem is dat ze me kennen denk ik.quote:Op zondag 23 januari 2022 14:02 schreef DoubleDip het volgende:
[..]
“Als je mij blijft vragen doen we straks helemaal niks meer want dan zit ik langdurig overspannen/ met een burn-out thuis”.
Heb vandaag mijn ouders geappt dat als er wat is ze op de huisfoon moeten bellen of mobiel gsm. De mijne ligt op zolder op onze slaapkamer. Al de hele dag. Voelt wel relax moet ik zeggen.quote:Op zondag 23 januari 2022 15:14 schreef Missblackhairhighheels het volgende:
Als je overbelast blijft werken zonder tijd voor jezelf te nemen, dan gaat die overbelasting uiteindelijk eindigen in verzuim/burn-out en zijn die collega's die jou zo dringend nodig hebben alleen nog maar meer verder van huis en jijzelf trouwens ook.
Het is niet prettig om onder druk te werken en vooral als je je mobiel de hele tijd hoort afgaan maar het is ook aan jou om ervoor te zorgen dat je je er veel van aantrekt of juist weinig, dat is een keuze die je zelf maakt. Hier is al een aantal keren een archiveerfunctie genoemd en in plaats van het te hebben over wat collega's daarop zouden kunnen zeggen of denken kun je het ook andersom argumenteren: waarom het nou juist zo belangrijk is dat jij jezelf niet overbelast en even niet kijkt naar de berichten. Iedereen kan jou hier namelijk hele nuttige tips geven, wat ook gedaan is, maar als jij je er veel van blijft aantrekken wat je collega's denken en vinden dan kom je niet veel verder.
Dat is ook zeker een mooie eigenschap dat je veel denkt aan anderen, ik weet ook zeker dat je daarmee juist je werk goed doet als hulpverlener en het doet met de juiste intentie. Maar inderdaad, het is ook nodig om jezelf aan te leren dat aan jezelf denken iets is waar je zelf voor kiest. Je kunt inderdaad veel tips vragen maar als je eigen perspectief er niet op aan is gepast dan zal er weinig aan veranderen.quote:Op zondag 23 januari 2022 16:36 schreef Zoev het volgende:
[..]
Heb vandaag mijn ouders geappt dat als er wat is ze op de huisfoon moeten bellen of mobiel gsm. De mijne ligt op zolder op onze slaapkamer. Al de hele dag. Voelt wel relax moet ik zeggen.
En dank allemaal voor goede inzichten.
Weet je wat het is. Als hulpverlener denk je veel aan anderen, en in mijn geval draag ik ook veel verantwoordelijkheid. Ik weet erg goed dat ik ook recnt heb op vrije tijd. Maar ik weet ook dat er bv nu en komende dagen collega's staan met de pijp helemaal leeg. Je wil dan je zorghart laten spreken en helpen, maar ik lees hier nu regelmatig dat aan jezelf denken ook heel belangrijk is. Een bevestiging voor mij.
Klinkt gek, maar deze vier vrije dagen heb ik echt enorm naar uit gekeken. Heb vandaag erg leuk gehad met vrouw en kids. En dat is wat belangrijkste voor mij is
Ben jij degene die het rooster maakt of aan kan passen, en mensen aan kan nemen of hun uren kan veranderen?quote:Op zondag 23 januari 2022 16:26 schreef Zoev het volgende:
[..]
Ik ben iemand die verantwoordelijk draagt, en ook omdat ik projectleider ben denk ik. Ik zie ook vaak dat mensen al op hun tenen lopen. Ik zou bv makkelijk met een poppetje minder werken en collega zijn vrije dag gunnen. Je hebt ook collega's die dat zwaar vinden en verwachten dat bezetting zoals is als altijd
Zou ik graag doen.quote:Op zondag 23 januari 2022 17:41 schreef HPoi het volgende:
Ik zou het OMT dit laten oplossen, met hun strenge quarantaine eisen.
Volgens hen moet dit, dus blijkbaar hebben ze er wel aan gedacht dat het de maatschappij ontwricht.
Mostert na de maaltijd. Maar werk is werk en privé is privé. Altijd apart houden. En ik liep zelf met een aantal managers eens tegen een hoge werkdruk aan. Dus bepaald als we deur dicht doen op het werk gaat ook de werk mobiel uit. En alleen een selectief aantal collega's kom me wel bellen voor de echte noodgevallen op me privé toestel. Nooit je privé middelen voor het werk gebruiken in principe.quote:Op zaterdag 22 januari 2022 18:40 schreef Zoev het volgende:
Maar groepsapp is ooit de afspraak in team gemaakt dat we die op onze prive gsm zetten.
Het OMT gaat hier niet over.quote:Op zondag 23 januari 2022 17:41 schreef HPoi het volgende:
Ik zou het OMT dit laten oplossen, met hun strenge quarantaine eisen.
Volgens hen moet dit, dus blijkbaar hebben ze er wel aan gedacht dat het de maatschappij ontwricht.
Je bent projectmanager geen lijnmanager. Je bent verantwoordelijk voor een project, niet de diensten. Anders zou ik dringend een arbeidsvoorwaarden gesprek gaan voeren.quote:Op zondag 23 januari 2022 16:26 schreef Zoev het volgende:
[..]
Ik ben iemand die verantwoordelijk draagt, en ook omdat ik projectleider ben denk ik. Ik zie ook vaak dat mensen al op hun tenen lopen. Ik zou bv makkelijk met een poppetje minder werken en collega zijn vrije dag gunnen. Je hebt ook collega's die dat zwaar vinden en verwachten dat bezetting zoals is als altijd
Nee, zorgpersoneel mag gewoon doorwerken. Tijdens corona hoogtepunt op mijn werk mochten collega's zelfs besmet doorwerken.quote:Op zondag 23 januari 2022 17:41 schreef HPoi het volgende:
Ik zou het OMT dit laten oplossen, met hun strenge quarantaine eisen.
Volgens hen moet dit, dus blijkbaar hebben ze er wel aan gedacht dat het de maatschappij ontwricht.
218?!? Is er ook een boze buurvrouw die de orde bewaakt?quote:Op zondag 23 januari 2022 21:35 schreef Postbus100 het volgende:
Op m'n nieuwe werkplek (zelfde bedrijf, andere functie) schijnt er ook een groepsapp te zijn, omdat het personeel over meerdere locaties rouleert. 218 mensen in die app(om onderling diensten te kunnen ruilen). Nou, heb ik gezegd: eeh, doe nog maar even niet. Als ik het een keer nodig heb of wil, dan meld ik me wel. Tering zeg, 218 mensen
![]()
Geen idee, ik zit niet in die appquote:Op zondag 23 januari 2022 21:51 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
218?!? Is er ook een boze buurvrouw die de orde bewaakt?
Zou ik niet doen, krijg je alsnog die meuk mee.quote:Op zondag 23 januari 2022 20:30 schreef Halcon het volgende:
Groepsapp dempen en melden dat je alleen onder werktijd er nog op reageert.
Dat klopt maar dit weekend niet.quote:Op zaterdag 22 januari 2022 18:41 schreef Zoev het volgende:
[..]
"Je laat je collega toch niet alleen staan? We doen het samen in deze coronapiek"
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |