abonnement Unibet Coolblue
pi_202445333


Livestreams en video's:
SpaceX Youtubekanaal (+/- 15 minuten voor lancering start de livestream)
NASASpaceflight (dagelijkse update Boca Chica/Starship, livestreams: tests, lanceringen, Q&A's)
LabPadre (24/7 livebeelden van 3 webcams in Boca Chica)
Everyday Astronaut (docu's over space gerelateerde ondewerpen en livestreams lanceringen)

Handige linkjes
Launch schedule: SpaceXNow
Boca Chica road closures: Cameron County
Boca Chica NOTAMS (Selecteer de staat Texas): FAA

Actieve voertuigen:
quote:
Falcon 9
Falcon 9 is een tweetrapsraket uit de Falcon-reeks, ontworpen en gebouwd door SpaceX. De Falcon 9 maakte in 2010 zijn introductievlucht. Het raketontwerp is sindsdien stapsgewijs geüpgraded waardoor de prestatiekracht flink toenam. De "9" in de naam "Falcon 9" verwijst naar de samenstelling van negen Merlin 1-raketmotoren in de "core-booster". Deze eerste trap is ontwikkeld om meerdere keren te gebruiken en werd in "vlucht 32" op 31 maart 2017 voor het eerst daadwerkelijk opnieuw ingezet na gebruik in "vlucht 23" op 8 april 2016. Door deze ontwikkeling kan Spacex naar verwachting tot 30% besparen op de kosten per lancering vanaf begin 2018. De Falcon 9 is sinds 2017 op jaarbasis de meest gelanceerde draagraket van de wereld. In november 2018 werd de Falcon 9 Block-5 door NASA's Launch Services Program gecertificeerd als categorie 3 lanceertuig. Daarmee wordt de Falcon 9 uiterst betrouwbaar geacht en is de raket goedgekeurd voor lanceringen van NASA's duurste satellieten en ruimtesondes. SpaceX groeide door het succes van de Falcon 9, waarmee er in 2018 twintig lanceringen werden uitgevoerd, uit tot de marktleider op het gebied van lanceringen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Falcon_9
quote:
Falcon Heavy
De Falcon Heavy is een zeer krachtige deels herbruikbare commerciële draagraket uit de Falconraketfamilie van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX die gebaseerd is op de Falcon 9. Hij maakte op 6 februari 2018 zijn ingebruiknamevlucht en werd een half jaar later door de USAF EELV-gecertificeerd. De Falcon Heavy wordt in staat geacht 63.800 kg aan nuttige lading in een lage aardbaan te brengen, 26.700 kg naar een geostationaire baan, 16.800 kg naar Mars en 3.500 kg naar Pluto. Daarmee is de Falcon Heavy de krachtigste nu beschikbare raket van de wereld, en de krachtigste commerciële raket ooit. Alleen de Saturnus V maanraket (laatste vlucht in 1973) en de Russische Energia (die na slechts twee proefvluchten werd geannuleerd) konden meer vracht vervoeren. De Falcon Heavy is een gedeeltelijk herbruikbare draagraket waarbij de twee boosters en de eerste trap (centercore) in principe kunnen landen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Falcon_Heavy
quote:
Dragon 1 (cargo)
Dragon, ook bekend als Dragon 1 of Cargo Dragon was het eerste ruimtevaartuig uit de Dragon-reeks van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX. Het was een herbruikbaar, onbemand, commercieel bevoorradingsschip dat met subsidies van NASA werd ontwikkeld onder het Commercial Orbital Transportation Services-programma. Met zijn eerste onbemande vlucht in december 2010 werd Dragon het eerste commerciële ruimtevaartuig dat succesvol op aarde terugkeerde. Op 25 mei 2012 voltooide een Dragon als eerste commerciële ruimtevaartuig een rendez-vous met het ISS. NASA had SpaceX gecontracteerd om met de Dragon vracht naar het ISS te brengen onder het CRS-1 contract van het Commercial Resupply Services-programma. Regelmatige vluchten werden tussen oktober 2012 april 2020 uitgevoerd. Nadat de Dragon van missie CRS-20 op 7 april 2020 in de Grote Oceaan landde wordt de Dragon 1 opgevolgd door de Dragon 2-Cargo. SpaceX heeft dertien Dragon-1-capsules gebouwd, waarvan er één verloren ging.
https://nl.wikipedia.org/wiki/SpaceX_Dragon

quote:
Dragon 2 (Cargo en Crew)
De Dragon 2, met de versies Crew Dragon en Cargo Dragon is de tweede generatie Dragon-ruimtevaartuigen van het Californische ruimtevaartbedrijf SpaceX die samen met de Boeing Starliner namens NASA-bemanningen naar het ISS moet gaan brengen onder het Commercial Crew-programma. De Crew Dragon wordt ook voor commerciële klanten ingezet en kan maximaal vier ruimtevaarders vervoeren. De Dragon 2 is een doorontwikkeling van de Dragon 1 waarmee SpaceX van 2012 tot en met 2020 vracht naar het ISS bracht. Naast een bemande uitvoering werkt SpaceX ook aan een uitgekleed Dragon 2-ontwerp voor onbemande bevoorradingsmissies van NASA's CRS 2-programma, dat in 2019 van start ging.
De eerste onbemande testvlucht van de Crew Dragon werd op 2 maart 2019 gelanceerd. De bemande testvlucht werd op 30 mei 2020 gelanceerd. Reguliere bemande vluchten beginnen volgens planning eind augustus 2020.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Dragon_2

In ontwikkeling:

quote:
Starship
Starship is een tweetrappig al dan niet bemand zeer zwaar lanceersysteem in ontwikkeling van SpaceX. De boostertrap van Starship, die nodig is om de aarde te verlaten, heet Super Heavy. De Naam Starship slaat op zowel tweedetrap met een compartiment voor bemanning, vracht of satellieten als op de eerste-en-tweede trap als geheel.

Starship vormt een volledig herbruikbaar ruimtevaartuig dat is bedoeld om 100 tot 150 ton aan vracht of tot 100 mensen per vlucht in de ruimte te brengen. In expendable mode zou dat zelfs 250 ton kunnen zijn. Vluchten naar Mars (en terug) behoren tot de mogelijkheden. Door de mogelijkheid tot bijtanken in de ruimte kunnen die hoeveelheden ook op mars of op de maan landen.

Een aangepast Starship is ook een van de drie ontwerpen die NASA heeft opgenomen in de voorselectie voor de bemande maanlander(s) van het Artemisprogramma en in de race zijn voor definitieve selectie.
Het eerste conceptontwerp werd op 27 september 2016 door SpaceX oprichter en ceo Elon Musk op het International Astronatical Congress gepresenteerd als Interplanetairy Transport System. Een jaar later werd een verkleind, makkelijker haalbaar ontwerp met een bredere inzetbaarheid gepresenteerd met de naam Big Falcon Rocket. In 2018 werden nog enkele aanpassingen aan het ontwerp gedaan waaronder een verlenging, een versimpeld landingsgestel met geïntegreerde stuurvleugels en de keuze om de raket van roestvaststaal in plaats van koolstofvezel te bouwen. Het project staat onder directe leiding van Musk zelf. Met de ontwikkeling van de Starship is zo'n vijf miljard dollar gemoeid.

Het eerste prototype van het Starship werd op 28 september 2019 voltooid. Een maand daarvoor werd het voorbereidende Starhopperprogramma waarbij men met een testraket korte vluchten maakte om met de voor Starship ontwikkelde Raptormotoren te leren vliegen en landen afgerond. Anno 2020 worden in hoog tempo prototypes gebouwd en getest waarbij de brandstoftanks de eerste bottleneck waren en verschillende prototypes explodeerden. Op 27 april 2020 doorstond voor het eerst een brandstoftank de cryogene druktest. Elon Musk wil Starship zo snel als mogelijk in bedrijf kunnen nemen. Er wordt gestreefd naar een eerste bemande vlucht langs de Maan in 2023.

Elon Musk wil in de toekomst met Starship, de Falcon 9, de Falcon Heavy en de (bemande en onbemande) Dragon 2 vervangen. Bemande maanlandingen en marslandingen, satellietlanceringen, bijtankvluchten en eventueel zelfs langeafstandsvluchten op aarde behoren tot de mogelijkheden.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Starship_(SpaceX)



Starbase


Starhopper:


Starship Mk1:


Starship:


Starship Moon:

Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_202445591
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 09:10 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]
Hij zit vooral bovenop Starship qua leiding.
spacex wordt door Gwynne Shotwell geleid, al jaren eigenlijk.
En Elon in de beginjaren, zeg de eerste 1 - 5 jaar?
Toen was hij dag en nacht in de fabriek, leek het wel als leider.

Hoe vindt Elon toch al dat talent en dit soort directeuren :9. Knap staaltje recruiting.
Love is in the air!
pi_202449000
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 09:31 schreef Landgeld het volgende:

[..]
En Elon in de beginjaren, zeg de eerste 1 - 5 jaar?
Toen was hij dag en nacht in de fabriek, leek het wel als leider.

Hoe vindt Elon toch al dat talent en dit soort directeuren :9. Knap staaltje recruiting.
Het boek Lift Off is een dikke aanrader wat dat betreft :Y
Gaat over die beginjaren en hoe hij toen te werk ging.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  Jaap van Dissel-award 2022 vrijdag 3 december 2021 @ 15:03:03 #4
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_202449933
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 13:58 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]
Het boek Lift Off is een dikke aanrader wat dat betreft :Y
Gaat over die beginjaren en hoe hij toen te werk ging.
Daar kan ook wel de biografie geschreven door Vance bij. Daar zit ook een heel stuk in over Shotwell
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_202450248
quote:
16s.gif Op vrijdag 3 december 2021 15:03 schreef Starhopper het volgende:

[..]
Daar kan ook wel de biografie geschreven door Vance bij. Daar zit ook een heel stuk in over Shotwell
Oh, die heb ik nog niet gelezen. Gelijk eens bestellen
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_202450528
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 13:58 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]
Het boek Lift Off is een dikke aanrader wat dat betreft :Y
Gaat over die beginjaren en hoe hij toen te werk ging.
Interessant. Wel een top-prestatie in het kader van leiderschap. En volgens mij zijn kernkwaliteit: dedication, lef en kennis en een visie om mensen te inspireren. Zoiets van de grond krijgen vraagt een sterkte leiderschapsstijl?

[ Bericht 2% gewijzigd door Landgeld op 03-12-2021 16:11:10 ]
Love is in the air!
  vrijdag 3 december 2021 @ 22:34:31 #7
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_202457716
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 15:36 schreef Landgeld het volgende:

[..]
Interessant. Wel een top-prestatie in het kader van leiderschap. En volgens mij zijn kernkwaliteit: dedication, lef en kennis en een visie om mensen te inspireren. Zoiets van de grond krijgen vraagt een sterkte leiderschapsstijl?
Leiderschapsstijl? Ik denk niet dat je Musk kan beoordelen volgens managements-kriteria. Het is een techneut, en die kunnen zonder truukjes praten met andere techneuten zonder truukjes en maniertjes omdat beide partijen verstand van zaken hebben. En wat ie wil en hoe is duidelijk. Dat hoeft ie niet op een managers manier te "communiceren". Hij vertelt het gewoon.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_202457769
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 22:34 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Leiderschapsstijl? Ik denk niet dat je Musk kan beoordelen volgens managements-kriteria. Het is een techneut, en die kunnen zonder truukjes praten met andere techneuten zonder truukjes en maniertjes omdat beide partijen verstand van zaken hebben. En wat ie wil en hoe is duidelijk. Dat hoeft ie niet op een managers manier te "communiceren". Hij vertelt het gewoon.
Musk is niet alleen techneut. Hij is ook visionair. En enorme harde werker. En iemand die volgens mij enorme eisen stelt en iedereen pusht naar de limiet. En hij kan goed communiceren, anders krijg je mensen niet in beweging. Die combinatie maakt hem dus een bepaalde type leider ;)

In het begin betaalde SpaceX echt niet zo goed, dan moet je uit andere vaatjes tappen om dit soort successen te boeken.

Waarom gaan al die mensen zo hard voor hem werken? Dat is niet voor niets en komt voort uit een aantal unieke eigenschappen die hij dus heeft als 'leider' (CEO) van SpaceX zeker in de beginjaren.
Love is in the air!
  vrijdag 3 december 2021 @ 22:50:55 #9
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_202457953
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 22:37 schreef Landgeld het volgende:
En hij kan goed communiceren, anders krijg je mensen niet in beweging.
Nee hij communiceert niet goed, hij heeft een goed verhaal

quote:
Waarom gaan al die mensen zo hard voor hem werken? Dat is niet voor niets en komt voort uit een aantal unieke eigenschappen die hij dus heeft als 'leider' (CEO) van SpaceX zeker in de beginjaren.
Mensen geloven in zijn verhaal en daarom werken ze hard. Omdat ze een marsraket willen bouwen, niet vanwege Elon.

Dat is het verschil tussen een techneut met verstand en een plan, en een manager die maniertjes uitprobeert om mensen te manipuleren.

Ik daag je uit om hier de juiste managements-stijl bij te vinden. })
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 4 december 2021 @ 07:28:18 #10
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202460374
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 4 december 2021 @ 15:51:44 #12
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_202465448
Gaat er binnenkort al eens iets echt nieuws gelanceerd worden?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 4 december 2021 @ 16:14:40 #13
169715 Mano_
Manomanoman..
pi_202465791
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 december 2021 15:51 schreef heywoodu het volgende:
Gaat er binnenkort al eens iets echt nieuws gelanceerd worden?
Dit jaar niet meer, wachten op FAA toestemming..
pi_202466647
quote:
Los van jou bericht te zien, stond deze ook bij mijn aanbevelingen bij Youtube!
Fantastische beelden _O_
Nu alleen nog wachten op de realiteit :D
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 5 december 2021 @ 11:24:28 #15
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202477721
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  zondag 5 december 2021 @ 14:05:42 #16
306344 Wruijff
Then who was phone?
pi_202479507
Zodra deze nieuwe rocket ready en online komt,dan gaan we echt een nieuwe space era mee kunnen maken. Maan hotel? Moet prima te bouwen zijn op aarde en dan ook prima te transporteren zijn naar de maan met Starship.

Nog een jaar of 2/3 wachten denk ik voordat starship echt volwassen is.
pi_202488600
Extra lanceringen en dus inkomsten voor SpaceX van NASA ^O^
quote:
SpaceX gaat drie extra vluchten naar ruimtestation ISS uitvoeren voor NASA

Ruimtevaartbedrijf SpaceX gaat drie extra vluchten naar ruimtestation ISS uitvoeren voor NASA, meldt het ruimtevaartagentschap vrijdag. Omdat vliegtuigbedrijf Boeing vertraging heeft opgelopen met het testen van zijn onbemande Starliner-raket, neemt SpaceX drie vluchten voor zijn rekening.

De drie vluchten vinden op zijn vroegst in 2023 plaats. Het is belangrijk dat deze vluchten op tijd worden uitgevoerd, omdat NASA wil dat haar experimenten in het laboratorium aan boord van het ruimtestation "onafgebroken kunnen doorgaan".

Volgens NASA kan SpaceX garanderen dat de vluchten zonder veel vertraging plaatsvinden. Sinds november vorig jaar hebben NASA en SpaceX drie astronautencrews, die elk uit vier leden bestaan, naar het ISS gebracht.

Ondanks de aanhoudende problemen van Boeing met de Starliner-raket blijft NASA samenwerken met de vliegtuigbouwer. Boeing gaat zes vluchten van en naar het ISS uitvoeren voor het ruimtevaartagentschap, als het bedrijf een succesvolle testvlucht met zijn raket heeft uitgevoerd.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_202495182
quote:
ESA-baas waarschuwt Europa: Musk bepaalt regels commerciële ruimtevaart

Josef Aschbacher, de nieuwe directeur van de European Space Agency (ESA), waarschuwt Europese leiders dat hun gebrek aan gecoördineerde actie op het gebied van commerciële ruimtevaart ertoe leidt dat Elon Musk nu zo veel macht heeft, dat hij zelf de regels kan bepalen. Dat zegt Aschbacher in een interview met de Financial Times.

Europa is bereid om Musks Amerikaanse ruimtebedrijf SpaceX te helpen met het lanceren van Starlink, het ruimtenetwerk van satellieten dat internet naar de aarde kan zenden. Maar dat kan Europese bedrijven die ook commerciële ruimte-ambities hebben in de weg zitten, zegt Aschbacher.

Hij noemt Starlink nu al zo groot, dat het lastig is voor concurrenten of toezichthouders om bij te blijven. "Er is één persoon die de helft van alle actieve satellieten ter wereld bezit", aldus de ESA-directeur. "Dat is fascinerend. Hij bepaalt feitelijk de regels. De rest van de wereld reageert simpelweg niet snel genoeg."

Naast Starlink zijn ook andere bedrijven bezig met de aanleg van een satellietnetwerk om internet op aarde aan te bieden. Amazon wil duizenden satellieten lanceren voor zijn Project Kuiper. Ook het in Londen gevestigde OneWeb wil honderden satellieten de ruimte in brengen.
...
..
Zoveel gebruikers heeft Starlink nog niet op dit moment. De risicos zijn groot en veel investeerders haken daarom af bij dergelijke constellaties. Oneweb was al failliet gegaan en is doorgestart. Met Starlink concurreren kan alleen mits je de kosten per kilo gewicht en tevens veel satellieten snel in omloop kan brengen in de ruimte om het op het niveau te brengen van SpaceX. SpaceX is daarbij Monopolist en daarin komt mijnsinziens weinig verandering de komende 10 jaar. Ik vermoed dat Oneweb nog heel veel subsidie nodig zal hebben om overeind te blijven.

[ Bericht 2% gewijzigd door Digi2 op 06-12-2021 12:08:28 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 6 december 2021 @ 13:46:08 #19
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202496773
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_202502779
Ze schijnen serieus een probleem te hebben met de motoren en de vergunningen.
Aan de ene kant moeten ze binnen een half jaar gemiddeld elke 2 weken een lanceeropdracht krijgen maar aan de andere kant kunnen ze zelf niet genoeg goede motoren produceren om dit tempo vol te houden.
Wie dit leest is gek
  dinsdag 7 december 2021 @ 08:30:01 #21
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_202506716
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 7 december 2021 @ 11:43:31 #22
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202508646
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_202508715
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 22:37 schreef Landgeld het volgende:

[..]
Musk is niet alleen techneut. Hij is ook visionair. En enorme harde werker. En iemand die volgens mij enorme eisen stelt en iedereen pusht naar de limiet. En hij kan goed communiceren, anders krijg je mensen niet in beweging. Die combinatie maakt hem dus een bepaalde type leider ;)

In het begin betaalde SpaceX echt niet zo goed, dan moet je uit andere vaatjes tappen om dit soort successen te boeken.

Waarom gaan al die mensen zo hard voor hem werken? Dat is niet voor niets en komt voort uit een aantal unieke eigenschappen die hij dus heeft als 'leider' (CEO) van SpaceX zeker in de beginjaren.
Het voordeel van bedrijven waar iemand onbetwist beslissingen kan nemen brengt je meestal verder dan heel voorzichtig geen foute beslissingen nemen.
fail fast fail forward

De first penguin award is ook wel een leuke :)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_202517399
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 11:48 schreef raptorix het volgende:

[..]
Het voordeel van bedrijven waar iemand onbetwist beslissingen kan nemen brengt je meestal verder dan heel voorzichtig geen foute beslissingen nemen.
fail fast fail forward

De first penguin award is ook wel een leuke :)
Ja, soort startup gevoel he..
Love is in the air!
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 8 december 2021 @ 09:24:14 #25
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 9 december 2021 @ 07:53:10 #26
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202534686
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 10 december 2021 @ 09:30:35 #27
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 11 december 2021 @ 05:52:28 #28
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202563071
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 12 december 2021 @ 15:52:54 #29
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202584678
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 13 december 2021 @ 10:29:05 #30
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202596098
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 13 december 2021 @ 18:34:16 #31
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202603229
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_202603271
Dit is dus de skirt geworden!

pi_202603409
Jammer dat de chopsticks er blijkbaar nog niet klaar voor zijn om dit klusje te klaren. :P
pi_202608736
twitter
pi_202608834
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 13:41 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]
Door al die dingen was ik er dus ook van overtuigd dat het klopte, maar de mensen met insider info op NSF dachten er anders over.
En als ik er over nadenk is 20 extra disconnects ook wel vragen om lekkage.

Zelf gok ik eigenlijk dat die 2e korte arm die open klapt iets te maken heeft met het vast houden van de booster. Dus dat er iets van een pin uit komt die als hold down clamp dient.

Volgens een oude tweet van Musk zouden de Raptor Boost (buitenste ring) en Raptor Center (duh) niet van elkaar verschillen qua aansluitingen en leidingen, alleen zou er geen TVC op zitten. Dus dat maakt het onwaarschijnlijk dat het een QD aansluiting is.

Wat het wel is durft niemand nog een uitspraak over te doen, alleen een hoop speculatie. Het zou me niks verbazen als het iets te maken heeft met de bevestiging van een soort van skirt om de raptors heen.
(Je ziet hier al een onderdeel van de skirt. Wellicht dat er nog een uitstulping over het open deel komt, dat aan die beugel bevestigd wordt.
Het lijkt er toch echt steeds meer op dat het 20 soort van QD’s zijn voor de buitenste ring Raptors. :D

twitter



[ Bericht 10% gewijzigd door Tourniquet op 14-12-2021 00:07:22 ]
pi_202609436
Weet niet of ik het briljant of idioot moet vinden,zoveel extra moving parts om een beetje leidingwerk uit te sparen. Kan me ook niet voorstellen dat de turn around time er sneller van wordt, maar zit er wel vaker naast was spacex betreft :D

Maar het ziet er wel cool uit.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 14 december 2021 @ 11:28:07 #37
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202611852
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_202612119
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 12:02 schreef Digi2 het volgende:

[..]
Zoveel gebruikers heeft Starlink nog niet op dit moment. De risicos zijn groot en veel investeerders haken daarom af bij dergelijke constellaties. Oneweb was al failliet gegaan en is doorgestart. Met Starlink concurreren kan alleen mits je de kosten per kilo gewicht en tevens veel satellieten snel in omloop kan brengen in de ruimte om het op het niveau te brengen van SpaceX. SpaceX is daarbij Monopolist en daarin komt mijnsinziens weinig verandering de komende 10 jaar. Ik vermoed dat Oneweb nog heel veel subsidie nodig zal hebben om overeind te blijven.
Dan is zijn waarschuwing toch terecht?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 14 december 2021 @ 12:00:26 #39
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_202612276
Mispost :P
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 15 december 2021 @ 10:37:10 #40
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202627696
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_202628085
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 december 2021 11:49 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Dan is zijn waarschuwing toch terecht?
Het is te laat, overheden hadden allang zelf dat onderling moeten regelen. Nu maakt Elon handig gebruik van het zelf veroorzaakte divide and rule. Hij ruled als hij erin slaagt Starlink rendabel te krijgen. Voor opvolgende providers wordt het veel lastiger een vergelijkbare constellatie te lanceren. De overheden zijn te verdeeld en dat zie ik niet snel veranderen. De VS heeft er straks waarschijnlijk weer een monopolie bij. Het recent opblazen van satellieten d.m.v. missiles door China en Rusland heeft een reden.
Binnen LEO is een beperkte ruimte voor satellieten wil je het veilig houden. Dergelijke satellieten kunnen echter snel uit zo'n orbit gehaald worden en opbranden in de atmosfeer en/of crashen in een oceaan. De Starlink LEO satellieten moeten na 5 tot 10 jaar uit hun orbit dalen, opbranden en vervangen worden. Als Starlink niet rendabel blijkt komt er dus weer meer ruimte voor andere LEO providers.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_202642404
https://www.nasa.gov/feat(...)s-responsible-growth

Spacex wil ook LC-49 ontwikkelen voor starship(duurt nog wel wat jaartjes)
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 16 december 2021 @ 14:20:38 #43
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202647395
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_202653383
Drukke tijd komende dagen wat betreft SpaceX F9 lanceringen. 2 van de 3 aanstaande lanceringen zijn opdrachten van klanten, 1 ervan is voor verdere uitbreiding van de Starlink constellatie. Is er kans bij dat er een booster voor de 11e X terugkeert of zou 10 lancering voorlopig de max zijn voor een booster?
quote:
Launch Schedule
Dec. 17 Falcon 9 • Starlink 4-4
Launch time: 0946 GMT (4:46 a.m. EST)
Launch site: SLC-4E, Vandenberg Space Force Base, California
A SpaceX Falcon 9 rocket will launch with a batch of Starlink internet satellites from Vandenberg Space Force Base. This mission will deploy 52 Starlink satellites into a 53.2-degree inclination orbit. Delayed from Oct. 17. [Dec. 14]

Dec. 18/19Falcon 9 • Turksat 5B
Launch window: 0358-0528 GMT on 19th (10:58 p.m.-12:28 a.m. EDT on 18th/19th)
Launch site: SLC-40, Cape Canaveral Space Force Station, Florida
A SpaceX Falcon 9 rocket will launch the Turksat 5B communications satellite for Turksat, a Turkish satellite operator. Built by Airbus Defense and Space with significant Turkish contributions, the Turksat 5B satellite will provide broadband services over a wide coverage area, including Turkey, the Middle East and large regions of Africa. Delayed from June. [Nov. 17]

Dec. 21Falcon 9 • SpaceX CRS 24
Launch time: 1006 GMT (5:06 a.m. EST)
Launch site: LC-39A, Kennedy Space Center, Florida
A SpaceX Falcon 9 rocket will launch a Dragon 2 spacecraft on its fourth cargo resupply mission to the International Space Station. The flight is the 24th mission by SpaceX conducted under a Commercial Resupply Services contract with NASA. Delayed from Dec. 4. [Nov. 1]


[ Bericht 6% gewijzigd door Digi2 op 16-12-2021 20:24:10 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_202654061
quote:
0s.gif Op donderdag 16 december 2021 20:16 schreef Digi2 het volgende:
Drukke tijd komende dagen wat betreft SpaceX F9 lanceringen. 2 van de 3 aanstaande lanceringen zijn opdrachten van klanten, 1 ervan is voor verdere uitbreiding van de Starlink constellatie. Is er kans bij dat er een booster voor de 11e X terugkeert of zou 10 lancering voorlopig de max zijn voor een booster?
[..]

Die van morgen is toch de 11e vlucht?
pi_202654500
quote:
0s.gif Op donderdag 16 december 2021 20:45 schreef Coelho het volgende:

[..]
Die van morgen is toch de 11e vlucht?
Ik vermoed dat je gelijk hebt volgens de site van Everyday Astronaut gaat het om booster B1051-11 ^O^

Starlink Group 4-4 | Falcon 9 Block 5
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 17 december 2021 @ 08:52:53 #47
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202660005
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 17 december 2021 @ 15:42:54 #48
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202664712
Is de cryo proof test al begonnen?
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 17 december 2021 @ 17:54:26 #49
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202667079
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 17 december 2021 @ 17:57:45 #50
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202667117
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 17 december 2021 @ 19:46:35 #51
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202668759
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 17 december 2021 @ 19:50:56 #52
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202668877
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 18 december 2021 @ 11:32:04 #53
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202679676
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Jaap van Dissel-award 2022 zaterdag 18 december 2021 @ 12:59:30 #54
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_202681134
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 zaterdag 18 december 2021 @ 13:51:58 #55
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_202681989
En weer netjes op de boot :)
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_202682204
quote:
16s.gif Op zaterdag 18 december 2021 13:51 schreef Starhopper het volgende:
En weer netjes op de boot :)
Voor de 11e X succesvol geland deze booster ^O^
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_202686324
twitter


_O_
pi_202691569
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 december 2021 18:02 schreef Tourniquet het volgende:
[ twitter ]

_O_
What the f***
Crazy :o
  zaterdag 18 december 2021 @ 23:11:31 #59
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_202694645
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 december 2021 18:02 schreef Tourniquet het volgende:
[ twitter ]

_O_
Sexy moves.
  Jaap van Dissel-award 2022 zaterdag 18 december 2021 @ 23:19:34 #60
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_202694818
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 december 2021 18:02 schreef Tourniquet het volgende:
[ twitter ]

_O_
_O_
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 19 december 2021 @ 12:19:47 #61
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202699673
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 20 december 2021 @ 17:31:57 #62
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202721608
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 21 december 2021 @ 10:08:00 #63
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202732333
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 21 december 2021 @ 10:50:13 #64
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202732986
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_202733051
Ik zit er klaar voor O+
  Leukste jonkie 2022 dinsdag 21 december 2021 @ 11:16:57 #66
213457 engine
pi_202733373
100ste landing! *O*

twitter
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 21 december 2021 @ 11:23:18 #67
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_202733452
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 december 2021 11:16 schreef engine het volgende:
100ste landing! *O*

[ twitter ]
_O_
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_202741990
Ze zijn weer aan het testen met de booster

Wie dit leest is gek
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 21 december 2021 @ 20:37:13 #69
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202742682
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 21 december 2021 @ 20:51:10 #70
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202743069
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 23 december 2021 @ 14:37:48 #71
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202770237
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 24 december 2021 @ 01:36:21 #72
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  zaterdag 25 december 2021 @ 13:21:21 #73
169715 Mano_
Manomanoman..
pi_202801496
Niet SpaceX, maar James Webb is eindelijk onderweg *O*
  maandag 27 december 2021 @ 14:20:34 #74
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_202845438
quote:
80s.gif Op zaterdag 25 december 2021 13:21 schreef Mano_ het volgende:
Niet SpaceX, maar James Webb is eindelijk onderweg *O*
Het eerste beeld is er al!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 27 december 2021 @ 18:42:47 #76
169715 Mano_
Manomanoman..
pi_202845454
quote:
0s.gif Op maandag 27 december 2021 18:42 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Het eerste beeld is er al!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
_O-
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 27 december 2021 @ 19:03:45 #77
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_202845986
quote:
0s.gif Op maandag 27 december 2021 18:42 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Het eerste beeld is er al!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:D :D :D :D :D
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 28 december 2021 @ 17:58:08 #78
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202872088
Static fire test misschien vandaag?
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  dinsdag 28 december 2021 @ 22:21:40 #79
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_202881637
Toestemming van FAA voor Starship orbital flight is vertraagd wegens te veel ingezonden comments. Volgende datum is 28 februari.

Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_202881740
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 december 2021 22:21 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Toestemming van FAA voor Starship orbital flight is vertraagd wegens te veel ingezonden comments. Volgende datum is 28 februari.

Te verwachten.
Denk dat het we eerst SLS moeten zien vliegen, voor we een Starship opnieuw gaan zien.
  dinsdag 28 december 2021 @ 23:56:47 #81
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_202884573
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 22:24 schreef Jonmen het volgende:

[..]
Te verwachten.
Denk dat het we eerst SLS moeten zien vliegen, voor we een Starship opnieuw gaan zien.
Allebei in maart. :D
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 29 december 2021 @ 08:21:27 #82
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202887456
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 29 december 2021 @ 17:59:42 #83
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202901927
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 29 december 2021 @ 19:06:27 #84
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202903821
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_202903845
*O*
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 29 december 2021 @ 19:12:56 #86
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_202904007
quote:
_O_
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 29 december 2021 @ 19:14:00 #87
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_202904034
Minimaal 1 tegel weg
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  donderdag 30 december 2021 @ 01:46:03 #88
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_202916868
quote:
16s.gif Op woensdag 29 december 2021 19:14 schreef Starhopper het volgende:
Minimaal 1 tegel weg
Plopt er inderdaad zo uit aan de bovenkant :D
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_202921532
quote:
Elon Musk weerspreekt bewering dat Starlink-satellieten te veel ruimte innemen

SpaceX-oprichter Elon Musk weerlegt de kritiek dat zijn satellietproject Starlink te veel ruimte in beslag neemt. Er is ruimte voor tientallen miljarden satellieten, zegt hij tegen de Financial Times.

Eerder deze week was SpaceX in het nieuws, omdat China een klacht had ingediend bij de Verenigde Naties. Het Chinese ruimtestation Tiangong zou in de afgelopen twee jaar twee keer hebben moeten uitwijken om een botsing met een Starlink-satelliet te voorkomen.

Met zijn Starlink-satellieten wil Elon Musk internet vanuit de ruimte aanbieden. Dat zou vooral van pas komen in gebieden op aarde waar nauwelijks internetverbindingen zijn. SpaceX heeft daarvoor nu al zo'n negentienhonderd satellieten in een baan rond de aarde gebracht. Dat moeten er in 2024 zo'n zesduizend zijn.
SpaceX is als 1e in staat een uitgebreide LEO communicatie satelliet constellatie in orbit te krijgen en dat zit concurrenten en potentiële concurrenten dwars vermoed ik. Geopolitieke en strategische factoren kunnen daarbij ook een rol spelen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 30 december 2021 @ 14:12:07 #90
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202926301
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 1 januari 2022 @ 17:24:01 #91
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202979964
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  zondag 2 januari 2022 @ 12:58:27 #92
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_202992495
quote:
In de nieuwe Star Wars serie The Book of Boba Fett zag ik tot m'n verrassing 3 spot robots rondlopen :D
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 2 januari 2022 @ 12:59:50 #93
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202992508
quote:
2s.gif Op zondag 2 januari 2022 12:58 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
In de nieuwe Star Wars serie The Book of Boba Fett zag ik tot m'n verrassing 3 spot robots rondlopen :D
:D
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  zondag 2 januari 2022 @ 13:01:55 #94
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_202992540
quote:
0s.gif Op zondag 2 januari 2022 12:59 schreef puzziepie het volgende:

[..]
:D


Ze leken ook nog over elkaar te struikelen, maar dat past perfect met al die goofy robots die je altijd ziet in Star Wars.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 2 januari 2022 @ 13:04:25 #95
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_202992582
quote:
2s.gif Op zondag 2 januari 2022 13:01 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
[ afbeelding ]

Ze leken ook nog over elkaar te struikelen, maar dat past perfect met al die goofy robots die je altijd ziet in Star Wars.
lol!! :D
Die robotdogs intrigeren mij op de een of andere manier :@ :P
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_202998432
quote:
Ruimtestation ISS blijft in gebruik tot 2030

De Amerikaanse regering heeft toegezegd dat het ruimtestation ISS in gebruik blijft tot 2030. Dat schrijft NASA-topman Bill Nelson in een blog. Eerder kreeg NASA toestemming om het ruimtestation te gebruiken tot 2024.

"Het internationale ruimtestation is een baken van vreedzame internationale wetenschappelijke samenwerking en heeft de mensheid meer dan twintig jaar geholpen met enorme wetenschappelijke, educatieve en technologische ontwikkelingen", schrijft Nelson, die blij is dat NASA haar werkzaamheden langer mag voortzetten op het ISS.

De verlenging van de activiteiten tot 2030 helpt NASA "een goede overgang mogelijk te maken naar één of meerdere commerciële ruimtestations aan het eind van dit decennium".

Om de kosten te drukken vraagt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie de private sector steeds vaker om hulp bij het ontwikkelen van raketten en ruimtevoertuigen en -stations. Bovendien kan NASA dan focussen op eigen ambitieuze doelen, zoals een bemande missie naar de planeet Mars.
Gunstige berichten voor SpaceX want die kunnen voorlopig op de nodige bemannings en vrachtlanceringen rekenen tot in ieder geval 2030 ^O^
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 3 januari 2022 @ 11:40:54 #97
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203007106
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 4 januari 2022 @ 09:31:50 #98
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203023845
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 5 januari 2022 @ 11:44:41 #99
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203043814
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 6 januari 2022 @ 15:08:33 #100
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203063685
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203065687
Vanavond een "gewone" Starlink, kort voor 23:00. Wekker / reminder staat geprogrammeerd :)
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 6 januari 2022 @ 21:32:10 #102
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203069658
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  donderdag 6 januari 2022 @ 22:59:03 #103
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_203071195
The booster has landed! *O*
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_203071254
Up.... and down!
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 7 januari 2022 @ 07:19:07 #105
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203072585
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 8 januari 2022 @ 17:26:23 #106
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 9 januari 2022 @ 06:27:20 #107
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203104736
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203127028
twitter

twitter
pi_203146989
Space Balls :?



In werkelijkheid:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_203151698



[ Bericht 8% gewijzigd door Tourniquet op 12-01-2022 11:42:04 ]
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 13 januari 2022 @ 15:22:18 #111
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203170856
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  donderdag 13 januari 2022 @ 15:41:48 #112
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_203171221
quote:
Eindelijk weer een keer een landing bij daglicht op land, dus hopelijk met een stabiele verbinding gedurende het hele traject.
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 13 januari 2022 @ 16:26:48 #113
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203171981
Mooie beelden _O_
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 13 januari 2022 @ 16:34:44 #114
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203172069
Wauwww *O*
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203172422
_O_ gewoon _O_
  donderdag 13 januari 2022 @ 17:28:15 #116
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_203172666
Jammer dat die sat deployments niet te zien zijn door gebrek aan coverage. Je zou denken dat met ruim 1800 Starlink sats in space die coverage wel geregel zou moeten kunnen worden...
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 14 januari 2022 @ 16:53:19 #117
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203188068
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203188850
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 januari 2022 22:14 schreef Tourniquet het volgende:
Space Balls :?

[ afbeelding ]

In werkelijkheid:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
die zakken worden gevuld met water, voor load tests
pi_203188890
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 januari 2022 17:57 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
die zakken worden gevuld met water, voor load tests
Klopt, er zijn inmiddels een aantal tests uitgevoerd. :Y
  vrijdag 14 januari 2022 @ 23:06:44 #120
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_203196089
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 januari 2022 17:57 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
die zakken worden gevuld met water, voor load tests
Testes, dus.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 15 januari 2022 @ 07:07:54 #121
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203198101
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 16 januari 2022 @ 10:55:28 #122
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203217011
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 16 januari 2022 @ 16:35:18 #123
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 16 januari 2022 @ 16:38:05 #124
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203223110
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 18 januari 2022 @ 11:10:01 #125
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203250770
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 18 januari 2022 @ 19:31:55 #126
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203258411


My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 19 januari 2022 @ 00:32:21 #127
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203264100
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203264144
We zullen nog eens een keertje kijken, ook al zouden we nu beter in bed kruipen :P
pi_203264250
Laat maar.
Verschoven naar 3.00 vannacht
pi_203265398
Hij staat weer rechtop _O_
  woensdag 19 januari 2022 @ 12:52:52 #131
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_203268142
Het zou me niet verbazen als het hele project opeens een keer afgeblazen wordt.
Want ergens is het onwerkelijk om na één redelijk gelukte test tot 12km hoogte zoveel te investeren zonder tussenstappen.
Het is dat de Falcon 9 zo succesvol is anders had ik er nooit in geloofd dat dit gevaarte ooit veilig op de maan kan landen.
Wie dit leest is gek
  woensdag 19 januari 2022 @ 15:10:47 #132
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_203270199
Het kan niet totdat iemand het doet.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_203310940
twitter
  Moderator woensdag 26 januari 2022 @ 10:51:58 #134
8781 crew  Frutsel
pi_203370308
quote:
Op hol geslagen raket SpaceX botst binnenkort op de maan
Een SpaceX-raket ligt op koers om na zeven jaar in de ruimte op de maan te botsen. Volgens experts gebeurt dit ergens in de komende weken. Het is voor zover bekend de eerste keer dat ruimtepuin ongepland op de maan terechtkomt.

SpaceX lanceerde zijn eerste interplanetaire missie bijna zeven jaar geleden. In 2015 werd de raket vanuit Florida gelanceerd om een ruimtesatelliet diep de ruimte in te brengen. De missie was succesvol; de satelliet begon na de lancering aan zijn reis naar ongeveer 1 miljoen kilometer van de aarde.

De Falcon 9-raket die de satelliet lanceerde, was op dat moment ver voorbij de maan. Brandstof om terug te keren was er niet meer en de raket had ook "niet de energie om aan de zwaartekracht van het aarde-maansysteem te ontsnappen", legt meteoroloog Eric Berger uit in een recent bericht op Ars Technica. "Dus volgt de raket sinds februari 2015 een enigszins chaotische baan", aldus Berger. Recent is duidelijk geworden dat hij de maan zal raken.

Omdat het object draait, is het moeilijk om precies te voorspellen wat de effecten zijn van het zonlicht dat de raket "duwt". Hierdoor kunnen veranderingen in de baan van de raket optreden. "Deze onvoorspelbare effecten zijn erg klein", meldt Bill Gray, die software schrijft om objecten als asteroïden, kleine planeten en kometen te volgen die in de buurt van de aarde zijn. In een recente blogpost schrijft hij dat de raket "op 5 januari vlak langs de maan vloog" en mogelijk "een impact zal hebben op 4 maart".

Eerste keer
Voor wetenschappers is het belangrijk om te weten wanneer de raket precies op de maan botst, zodat ze het effect hiervan kunnen monitoren. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat een stuk ruimtepuin onbedoeld de maan raakt. Meestal worden raketten die zo diep de ruimte ingaan na hun missie in een baan rond de zon gestuurd. Daardoor blijven ze weg van de aarde en maan.
  woensdag 26 januari 2022 @ 11:12:53 #135
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_203370558
Als ze er een leuk stukje clickbait aan kunnen besteden is NOS ineens wel geïnteresseerd om iets over SpaceX te schrijven. :')
  woensdag 26 januari 2022 @ 11:19:42 #136
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_203370632
quote:
Alles goed met je? Ik moet al een week zelf op zoek naar de dagelijkse filmpjes...
pi_203371202
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 11:19 schreef Coelho het volgende:

[..]
Alles goed met je? Ik moet al een week zelf op zoek naar de dagelijkse filmpjes...
Puzzie is op "vakantie", als je snapt wat ik bedoel.
  woensdag 26 januari 2022 @ 12:00:19 #138
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_203371260
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 11:56 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Puzzie is op "vakantie", als je snapt wat ik bedoel.
Ik neem aan dat je doelt op een ban. If not, stuur gerust een DM ter verduidelijking. Mijn foto staat bij 'naief' op wikipedia ;)
pi_203371278
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 12:00 schreef Coelho het volgende:

[..]
Ik neem aan dat je doelt op een ban. If not, stuur gerust een DM ter verduidelijking. Mijn foto staat bij 'naief' op wikipedia ;)
Dat bedoel ik ja, zie haar profiel:
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 26 januari 2022 @ 13:49:42 #140
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203373107
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 11:19 schreef Coelho het volgende:

[..]
Alles goed met je? Ik moet al een week zelf op zoek naar de dagelijkse filmpjes...
Ik was een week op 'vakantie' :7
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 26 januari 2022 @ 13:50:06 #141
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203373113
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 11:56 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Puzzie is op "vakantie", als je snapt wat ik bedoel.
Ik zie het nu pas :P
juist :D
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 26 januari 2022 @ 15:49:49 #142
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203374857
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 12:01 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Dat bedoel ik ja, zie haar profiel:
[ afbeelding ]
:7
Maar ik ben er weer :D
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203375135
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 15:49 schreef puzziepie het volgende:

[..]
:7
Maar ik ben er weer :D
Welkom terug!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 26 januari 2022 @ 16:13:24 #144
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203375156
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 16:11 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Welkom terug!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Thnx!! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 27 januari 2022 @ 05:25:18 #145
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203383412
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 27 januari 2022 @ 23:02:09 #146
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203396446
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203396850
Even kijken of ik mijn oogjes kan open houden :D
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 28 januari 2022 @ 00:11:47 #148
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203397406
quote:
0s.gif Op donderdag 27 januari 2022 23:27 schreef iamredleader het volgende:
Even kijken of ik mijn oogjes kan open houden :D
Was niks, rare livestream van een paar minuten. Vaag gedoe ;(
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 28 januari 2022 @ 08:00:16 #149
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203398741
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203399084
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 januari 2022 00:11 schreef puzziepie het volgende:
Was niks, rare livestream van een paar minuten. Vaag gedoe ;(
Scrub vanwege het weer. Vanvond de herkansing.
  vrijdag 28 januari 2022 @ 13:00:06 #151
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_203401936
Als die gast nou gelijk een internship voorstel deed ipv 50k te vragen dan had ie een betere kans gemaakt. Met z'n inhaligheid heeft hij goodwill verpest en nu krijgt ie helemaal niets.

Elon Musk Tried To Pay A Teen Thousands Of Dollars To Stop Tracking His Plane
https://www.msn.com/en-us(...)his-plane/ar-AATdsaZ
pi_203412508
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 januari 2022 13:00 schreef slashdotter3 het volgende:
Als die gast nou gelijk een internship voorstel deed ipv 50k te vragen dan had ie een betere kans gemaakt. Met z'n inhaligheid heeft hij goodwill verpest en nu krijgt ie helemaal niets.

Elon Musk Tried To Pay A Teen Thousands Of Dollars To Stop Tracking His Plane
https://www.msn.com/en-us(...)his-plane/ar-AATdsaZ
En dan had iemand anders net hetzelfde gelanceerd, om er ook 50k voor te krijgen.

Is nog maar de vraag wat van dit hele verhaal klopt.
pi_203412517
Live

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AbFoi68L-GQ[/youtube]


Hold :+
Tomorrow
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 29 januari 2022 @ 00:10:59 #154
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203412577
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 januari 2022 00:05 schreef Jonmen het volgende:
Live

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AbFoi68L-GQ[/youtube]

Hold :+
Tomorrow
:D
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 29 januari 2022 @ 06:24:44 #155
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203413409
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 30 januari 2022 @ 10:58:32 #156
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203441262
Dit lijkt me niet echt haalbaar :P
En anders, hell yeah SpaceX!

  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 31 januari 2022 @ 16:09:40 #158
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203447976
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203453953
Beetje laat, hij is al in de lucht. :P

pi_203453968
woooooow, die stage seperation beelden. :9~

pi_203453993
En hij staat, de 104e succesvolle Stage1 landing. _O_

  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 1 februari 2022 @ 08:26:19 #162
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203454598
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  dinsdag 1 februari 2022 @ 11:11:45 #163
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_203456466
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 00:16 schreef Tourniquet het volgende:
woooooow, die stage seperation beelden. :9~

[ afbeelding ]
Dit was de eerste keer dat het me duidelijk werd hoe lang die 2nd stage nog is. Ik ben er onterecht altijd vanuit gegaan dat onderaan de fairings alleen nog de motor zat en niet dat het stuk onder de fairings nog eens zo lang was.
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 2 februari 2022 @ 10:06:27 #164
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203469632
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  woensdag 2 februari 2022 @ 11:10:09 #165
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_203470406
Volgens de SpaceXNow app vanavond 2 lanceringen met slechts 1 uur en 33 minuten ertussen:

21:18 uur - NROL-87 (Vandenberg, landing op Landing Zone 4)


22:51 uur - Starlink Group 4-7 (Kennedy Space Center, landing op A Shortfall of Gravitas)

[Nog geen link beschikbaar]
pi_203473249
Vanavond wordt feest B:)B
  woensdag 2 februari 2022 @ 16:52:47 #167
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_203474811
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 11:10 schreef Coelho het volgende:
Volgens de SpaceXNow app vanavond 2 lanceringen met slechts 1 uur en 33 minuten ertussen:

21:18 uur - NROL-87 (Vandenberg, landing op Landing Zone 4)


22:51 uur donderdag 03Feb 19:13 - Starlink Group 4-7 (Kennedy Space Center, landing op A Shortfall of Gravitas)

[Nog geen link beschikbaar]
Starlink is verplaatst...
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 2 februari 2022 @ 20:17:05 #168
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203478073
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  woensdag 2 februari 2022 @ 21:25:02 #169
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_203479343


* Wertha meldt zich.
pi_203479384
Oh, kwam toevallig de stream tegen met nog t -40 seconden te gaan.
pi_203479553
Landed *O* *O*
pi_203479555
Weer mooi geland _O_
pi_203479556
Oef, was even spannend :D een van de pootjes leek even geen zin te hebben :o
  woensdag 2 februari 2022 @ 21:38:25 #174
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_203479575
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2022 21:37 schreef iamredleader het volgende:
Oef, was even spannend :D een van de pootjes leek even geen zin te hebben :o
Die deed het lekker op het gemakkie. Niks aan het handje. 8-)
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 2 februari 2022 @ 21:40:19 #175
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203479621

Net niet helemaal _O-
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 3 februari 2022 @ 18:52:03 #176
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203491135



[ Bericht 26% gewijzigd door Puzzie op 03-02-2022 19:13:12 ]
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203491849
Onvoorstelbaar, welk bedrijf doet nu 2 lanceringen in 2 dagen? :D
pi_203493455
quote:
0s.gif Op donderdag 3 februari 2022 19:30 schreef TheFreshPrince het volgende:
Onvoorstelbaar, welk bedrijf doet nu 2 lanceringen in 2 dagen? :D
Of 3 in 4 dagen...
Zijn er evenveel als bijvoorbeeld sommigen in een heel jaar.
pi_203493526
Sjeez, je kan niet eens even koffie gaan drinken met je ouders, of er is alweer een raket omhoog- en weer omlaag gegaan _O-
pi_203496871
twitter

twitter


*O*

[ Bericht 18% gewijzigd door Tourniquet op 04-02-2022 00:37:33 ]
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 4 februari 2022 @ 07:54:02 #181
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203497789
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 4 februari 2022 @ 07:57:13 #182
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203497802
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 februari 2022 00:03 schreef Tourniquet het volgende:
[ twitter ]
[ twitter ]

*O*
*O* *O*
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 4 februari 2022 @ 13:42:03 #183
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203502119
Road closed . Ik ben benieuwd wat er vandaag gaat gebeuren
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 5 februari 2022 @ 15:40:21 #184
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203521474
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203532742

_O_
(Video is in slow motion)
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 6 februari 2022 @ 17:41:41 #186
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203541377
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203542917
Die COPV-covers onderop de booster zijn best lelijk. :X
  Leukste jonkie 2022 zondag 6 februari 2022 @ 20:28:55 #188
213457 engine
pi_203543308
Weet je nog dat Starship ooit een orbital test flight ging maken :')
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_203544506
Wanneer gaat er eigenlijk weer eens een (test)vlucht plaatsvinden?
Tijdje terug hadden we drie keer redelijk achter elkaar van die starship testen met de belly flop, maar daarna al een hele tijd niks.
Wat is de volgende mijlpaal?
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
  zondag 6 februari 2022 @ 22:28:26 #190
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_203544656
quote:
0s.gif Op zondag 6 februari 2022 22:19 schreef Gremen het volgende:
Wanneer gaat er eigenlijk weer eens een (test)vlucht plaatsvinden?
Tijdje terug hadden we drie keer redelijk achter elkaar van die starship testen met de belly flop, maar daarna al een hele tijd niks.
Wat is de volgende mijlpaal?
SN8 t/m SN12 deden een bellyflop en kwamen hard neer. SN15 had verbeterde motoren en landde wel.

Next is een bijna orbital vlucht met SN20 bovenop booster 4. Maar eerst moet de FAA met een milieueffectrapportage komen, einde van de maand.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 7 februari 2022 @ 14:59:47 #191
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203555180
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 8 februari 2022 @ 12:02:47 #192
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 8 februari 2022 @ 12:04:59 #193
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_203567371
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2022 19:49 schreef Tourniquet het volgende:
Die COPV-covers onderop de booster zijn best lelijk. :X
JA :X :X :X :X
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_203584163
Lijkt erop dat ergens tussen nu en de presentatie van morgennacht Ship 20 met de chopsticks op de booster gezet gaat worden. _O_

pi_203584470
Da's pech, 40 Starlink-satellieten (waarschijnlijk) weg.

SpaceX verliest wellicht 40 Starlink-satellieten door geomagnetische storm
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 9 februari 2022 @ 16:29:39 #196
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203585442
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  woensdag 9 februari 2022 @ 17:31:34 #197
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_203586217
WHENLIFT?!
Ik ga naar huis.
  woensdag 9 februari 2022 @ 20:44:59 #198
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_203590234
Het gaat nog lang niet vanzelf. Die disconnect-arm doet nogal moeilijk geloof ik.
Wie dit leest is gek
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 10 februari 2022 @ 11:10:44 #199
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203595846
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203596776
quote:
14s.gif Op woensdag 9 februari 2022 17:31 schreef nietzman het volgende:
WHENLIFT?!
Is vanmorgen vroeg dus gedaan.

En niemand hier zegt wat?! :{ :P

Lift begint op 9:40


twitter

twitter


[ Bericht 7% gewijzigd door Tourniquet op 10-02-2022 12:26:11 ]
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 10 februari 2022 @ 13:56:31 #201
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203598520
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 12:14 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Is vanmorgen vroeg dus gedaan.

En niemand hier zegt wat?! :{ :P

Lift begint op 9:40

[ afbeelding ]
[ twitter ]
[ twitter ]
Ik heb het gemist :'(

Maar wauw !! _O_





[ Bericht 3% gewijzigd door Puzzie op 10-02-2022 14:02:29 ]
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203598669
quote:
China vindt dat VS geen verantwoordelijk neemt over SpaceX-satellieten

China vindt dat de Verenigde Staten geen verantwoordelijkheid nemen voor problemen met satellieten van het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk. Die zouden vorig jaar gevaarlijk dicht in de buurt van het Chinese ruimtestation zijn gekomen.

SpaceX ontwikkelt met Starlink een breedbandinternetsysteem van twaalfduizend satellieten om betalende klanten van over de hele wereld van snel internet te voorzien. Dit moet met name uitkomst bieden in gebieden waar op dit moment nauwelijks internetverbindingen zijn.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken stelt dat sommige satellieten vorig jaar gevaarlijk dicht in de buurt kwamen van het Chinese ruimtestation. Na het incident probeerden de Chinese autoriteiten meerdere keren om de VS via e-mail te bereiken, aldus een woordvoerder. "Ze kregen geen reactie."

China had de Verenigde Naties in december geïnformeerd over de voorvallen met satellieten bij het ruimtestation. Die vonden plaats in juli en oktober. De VS zeggen op hun beurt dat het niet nodig was om China te waarschuwen voor de naderende satellieten, omdat de kans op een botsing klein was.

De Chinese autoriteiten nemen geen genoegen met die uitleg. De woordvoerder van het ministerie zei dat de Amerikanen proberen hun verantwoordelijkheid te ontlopen. Ze zouden zich niet gedragen zoals een "ruimtemacht" dat hoort te doen.
Een claim die het chinese regime moeilijk geloofwaardig kan doen gezien de eigen grove nalatigheid :')

quote:
The possibility, however slight, that debris from the rocket could strike a populated area had led people around the world to track its trajectory for days. The administrator of NASA, Bill Nelson, issued an unusual rebuke after China’s announcement, accusing the country of “failing to meet responsible standards regarding their space debris.” The rocket, a Long March 5B, launched the main module of China’s next space station, Tiangong, on April 29. Usually, the large booster stages of rockets immediately drop back to Earth after they are jettisoned, but the 23-ton core stage of the Long March 5B accompanied the space station segment all the way to orbit.

Because of friction caused by the rocket rubbing against air at the top of the atmosphere, it soon began losing altitude, making what is called “uncontrolled re-entry” back to Earth inevitable. China’s space administration, which had said nothing about uncontrolled re-entry until Sunday, announced that the debris had entered Earth’s atmosphere over the Mediterranean before flying over the Middle East and coming down near the Maldives, south of India. People in Israel and Oman reported sightings of the rocket debris on social media.


[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 10-02-2022 19:18:32 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 10 februari 2022 @ 18:39:07 #203
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203602775

Vannacht de Starship presentatie dus *O*
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  donderdag 10 februari 2022 @ 21:13:33 #204
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_203605489
Geen SpaceX maar bij Astra lijkt de lancering van een LV0008 zojuist mislukt te zijn:

twitter
  donderdag 10 februari 2022 @ 21:14:35 #205
481998 K21
Cappuccino
pi_203605503
Ik zit ook te kijken. Sneu voor Astra. ;(
  donderdag 10 februari 2022 @ 21:22:47 #206
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_203605599
Er lijkt iets fout gegaan te zijn bij het loskoppelen van de neuskegel.

twitter


Hier en daar wordt ook gespeculeerd dat de 2e trap tegen de neuskegel aan geknald is bij het ontsteken ervan (van de 2e trap).
pi_203605999
Gaat er nog iemand de presentatie live kijken vannacht om 3:00?

Ik twijfel om m'n wekker te zetten. :P
  donderdag 10 februari 2022 @ 22:10:18 #208
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_203606223
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 21:56 schreef Tourniquet het volgende:
Gaat er nog iemand de presentatie live kijken vannacht om 3:00?

Ik twijfel om m'n wekker te zetten. :P
Ik heb mijn nachtrust wel echt nodig momenteel dus helaas kan ik niet meedoen.
pi_203606274
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 22:10 schreef beantherio het volgende:

[..]
Ik heb mijn nachtrust wel echt nodig momenteel dus helaas kan ik niet meedoen.
Voor mij is het ook geen optie, kijk morgenochtend rond 9 uur.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 11 februari 2022 @ 00:25:40 #212
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203607560
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 21:56 schreef Tourniquet het volgende:
Gaat er nog iemand de presentatie live kijken vannacht om 3:00?

Ik twijfel om m'n wekker te zetten. :P
Ik wil het wel zien :@
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203607802
Denk dat ik ga proberen te kijken, maar dan moet ik wel wakker worden over een uurtje :)
  vrijdag 11 februari 2022 @ 03:11:54 #214
19840 Libris
Live from Singapore
pi_203607922
En begonnen
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 11 februari 2022 @ 03:14:00 #215
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203607927
Yesss
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  vrijdag 11 februari 2022 @ 03:25:23 #216
19840 Libris
Live from Singapore
pi_203607943
Dad joke presentatie.. Tot zover niet veel nieuws
  vrijdag 11 februari 2022 @ 03:30:03 #217
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_203607951
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 03:14 schreef puzziepie het volgende:
Yesss
Ja idd, wat een geouwehoer
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 11 februari 2022 @ 03:30:44 #218
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203607952
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 03:30 schreef BasEnAad het volgende:

[..]
Ja idd, wat een geouwehoer
Ja _O-
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  vrijdag 11 februari 2022 @ 03:37:52 #219
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_203607960
quote:
80s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 03:30 schreef puzziepie het volgende:

[..]
Ja _O-
Charlatan
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 11 februari 2022 @ 03:38:48 #220
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203607961
quote:
10s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 03:37 schreef BasEnAad het volgende:

[..]
Charlatan
Nietes :{
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 11 februari 2022 @ 04:28:04 #221
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203607988
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  vrijdag 11 februari 2022 @ 06:21:57 #222
306344 Wruijff
Then who was phone?
pi_203608078
1 van de interessantere puntjes vond ik wel dat orbital refilling pas late next year op de agenda komt.

Daarnaast om te horen dat elon persoonlijk vooral bezig is met het oplossen van smeltende chamber probleem raptor 2 en daarnaast Tesla full self driving. Leuke glimp in waar elon zelf inhoudelijk mee bezig is.
  Leukste jonkie 2022 vrijdag 11 februari 2022 @ 07:31:25 #223
213457 engine
pi_203608217
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 03:25 schreef Libris het volgende:
Dad joke presentatie.. Tot zover niet veel nieuws
Het ding vliegt niet. Nog steeds niet.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 11 februari 2022 @ 07:40:10 #224
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203608233
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203608424
quote:
2s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 07:31 schreef engine het volgende:

[..]
Het ding vliegt niet. Nog steeds niet.
Jammer genoeg niet, ambtelijke molens zijn traag en of de FAA toestemming er komt in maart voor Starbase Texas is niet zeker. Vandaar dat in Florida begonnen is met het bouwen van een lanceerplatform voor Starship op Launch Complex 39A. De rivaliteit US/China kan erbij behulpzaam zijn dat Starship niet teveel ambtelijke vertraging en obstructie oploopt maar dat risico is groter vergeleken de periode ten tijde van de koude oorlog.

SpaceX starts building Starship launch pad in Florida

[ Bericht 5% gewijzigd door Digi2 op 11-02-2022 08:20:48 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  Jaap van Dissel-award 2022 vrijdag 11 februari 2022 @ 08:45:21 #226
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_203608686
Even terugkijken :D
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  vrijdag 11 februari 2022 @ 22:38:27 #227
169715 Mano_
Manomanoman..
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 12 februari 2022 @ 12:22:56 #228
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203638651
quote:
iemand een samenvatting :@?
  zondag 13 februari 2022 @ 11:45:01 #230
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_203642781
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 februari 2022 23:20 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
iemand een samenvatting :@?
Raptor 2 wil nog iets te graag smelten en als de FAA moeilijk doet lopen ze 8 maanden vertraging op en lanceren ze vanaf Cape Canaveral.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 13 februari 2022 @ 14:32:35 #231
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203645914
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 14 februari 2022 @ 14:33:09 #232
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  maandag 14 februari 2022 @ 17:29:51 #233
306344 Wruijff
Then who was phone?
pi_203661243
quote:
Ik ben benieuwd. Zijn starship en booster al afdoende getest aangaande static fires? Ik zeg aansteken die vuurpijl.
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 14 februari 2022 @ 18:04:12 #234
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203661551
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 14 februari 2022 @ 18:17:02 #235
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203661681
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 14 februari 2022 @ 18:32:52 #236
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  maandag 14 februari 2022 @ 20:12:23 #237
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_203663877
quote:
0s.gif Op maandag 14 februari 2022 17:29 schreef Wruijff het volgende:

[..]
Ik ben benieuwd. Zijn starship en booster al afdoende getest aangaande static fires? Ik zeg aansteken die vuurpijl.
De booster mag nog zeker 1 x static firen met alle 29 motoren.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 14 februari 2022 @ 21:23:52 #238
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_203665134
Benieuwd of die chopsticks uiteindelijk sneller zullen gaan. Dit gaat nu net zo snel als groeiend gras, ik had verwacht dat de snelheid hoger zou liggen, zeker omdat het technisch ook moet kunnen wanneer de booster opgevangen gaat worden.
pi_203666294
quote:
0s.gif Op maandag 14 februari 2022 17:29 schreef Wruijff het volgende:

[..]
Ik ben benieuwd. Zijn starship en booster al afdoende getest aangaande static fires? Ik zeg aansteken die vuurpijl.
Gaat niet lukken.
FAA heeft net nog hun deadline met minstens een maand verlengd.

Dusja... tot dan mag SpaceX niets doen
pi_203666792
quote:
SpaceX wil eerste commerciële ruimtewandeling uitvoeren

Ruimtevaartbedrijf SpaceX van zakenman Elon Musk wil als eerste commerciële bedrijf een ruimtewandeling uitvoeren. Ook wil het bedrijf het ruimtevaartuig in de hoogste baan ooit rond de aarde komen, op ongeveer 500 kilometer hoogte.

De missie heet Polaris Dawn en is maandag aangekondigd door SpaceX. De lancering vindt op zijn vroegst eind dit jaar plaats en moet een vierkoppige crew in een baan rond de aarde brengen. In totaal verblijft de crew daar vijf dagen. Een van de leden gaat de ruimtewandeling uitvoeren. Ook gaat het team verschillende tests doen. Die moeten onder andere aantonen hoe het menselijk lichaam reageert op langere ruimtevluchten.

De bevelhebber van de vlucht wordt miljardair Jared Isaacman, de oprichter van betaaldienst Shift4. Afgelopen september ging Isaacman ook met SpaceX de ruimte in. Hij was toen gezagvoerder van de eerste missie met alleen burgers aan boord. Zij verbleven drie dagen in een baan rond de aarde.

De drie reisgenoten van Isaacman bij de nieuwe vlucht zijn oud-luchtmachtpiloot Scott Poteet en SpaceX-medewerkers Sarah Gillis en Anna Menon.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  dinsdag 15 februari 2022 @ 11:50:00 #241
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_203671866
quote:
0s.gif Op maandag 14 februari 2022 22:28 schreef Jonmen het volgende:

[..]
Gaat niet lukken.
FAA heeft net nog hun deadline met minstens een maand verlengd.

Dusja... tot dan mag SpaceX niets doen
Toch benieuwd of zo'n FAA niet aan review windows vast zit. Mogen ze dit eindeloos rekken of moeten ze binnen X dagen antwoorden?
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 15 februari 2022 @ 14:11:20 #242
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203673583
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203677552
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_203678110
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 11:50 schreef Coelho het volgende:

[..]
Toch benieuwd of zo'n FAA niet aan review windows vast zit. Mogen ze dit eindeloos rekken of moeten ze binnen X dagen antwoorden?
Ze mogen dit eindeloos rekken.
FAA is heer en meester over het Amerikaans luchtruim.

Enige manier om de FAA te vermijden, is verhuizen met het bedrijf, naar een gunstiger administratief regime
pi_203678398
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 19:15 schreef Jonmen het volgende:

[..]
Ze mogen dit eindeloos rekken.
FAA is heer en meester over het Amerikaans luchtruim.

Enige manier om de FAA te vermijden, is verhuizen met het bedrijf, naar een gunstiger administratief regime
Gezien de space-race die gaande is t.a.v. China+Russia kan de FAA niet blijven uitstellen. De NASA zal dan ook de nodige vragen gaan stellen aan de FAA want Starship is onderdeel van hun Artemis maanlandings project. Mocht het ervan komen dat Starbase niet verder kan met Starship dan wijkt SpaceX uit naar de Cape. Buiten de US kan SpaceX in het uiterste geval uitwijken naar NZ maar zover zal de US het niet laten komen, de geo-strategische belangen zijn te groot.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 16 februari 2022 @ 12:11:21 #246
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203687831
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203688459
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 19:26 schreef Digi2 het volgende:

[..]
Gezien de space-race die gaande is t.a.v. China+Russia kan de FAA niet blijven uitstellen. De NASA zal dan ook de nodige vragen gaan stellen aan de FAA want Starship is onderdeel van hun Artemis maanlandings project. Mocht het ervan komen dat Starbase niet verder kan met Starship dan wijkt SpaceX uit naar de Cape. Buiten de US kan SpaceX in het uiterste geval uitwijken naar NZ maar zover zal de US het niet laten komen, de geo-strategische belangen zijn te groot.
NZ?
pi_203697087
quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 12:56 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
NZ?
New Zealand
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_203697462
Wat zijn ze aan het testen? zie een hoop damp
pi_203697908
quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 23:09 schreef FranticDJ het volgende:
Wat zijn ze aan het testen? zie een hoop damp
Ze hebben recent LNG ontvangen op de tankfarm. Mogelijk zijn ze het tanken en detanken van Starship aan het testen met LNG.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_203697982
quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 22:38 schreef Digi2 het volgende:

[..]
New Zealand
Is ook erg ongunstig qua ligging t.a.v de Evenaar. Frankrijk lief aankijken en een plekje naast de ESA lanceerbasis in Frans-Guyana bemachtigen zou qua locatie ook wel gunstig zijn maar kent natuurlijk ook weer beperkingen.
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 17 februari 2022 @ 07:17:20 #252
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203698357
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 17 februari 2022 @ 19:48:58 #253
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203708428
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203710270
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 00:22 schreef Digi2 het volgende:

[..]
Ze hebben recent LNG ontvangen op de tankfarm. Mogelijk zijn ze het tanken en detanken van Starship aan het testen met LNG.
Als ze dat al testen is het met LN2.

Verwacht dat ze Ship20 nu cryo testen nadat de chopsticks hem een keer op en neer getild heeft. Kijken of er interne schade is ontstaan door deze manier van hijsen.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 18 februari 2022 @ 16:58:07 #255
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203723237
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 19 februari 2022 @ 11:36:57 #256
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203735872
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 19 februari 2022 @ 14:45:03 #257
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203737941
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 20 februari 2022 @ 11:50:07 #258
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203751718
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 20 februari 2022 @ 16:11:11 #259
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203755639
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 20 februari 2022 @ 16:24:20 #260
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203755786
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 21 februari 2022 @ 15:10:29 #261
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203767189
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 22 februari 2022 @ 12:28:56 #262
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203779711
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 23 februari 2022 @ 07:53:28 #263
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203792531
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203793830
Tikkeltje lui van me maar hoe staat het er momenteel voor met SpaceX? Alles volgens planning met Starship of lopen we alweer 5 jaar achter?
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 23 februari 2022 @ 16:37:44 #265
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_203798228
quote:
0s.gif Op woensdag 23 februari 2022 10:28 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Tikkeltje lui van me maar hoe staat het er momenteel voor met SpaceX? Alles volgens planning met Starship of lopen we alweer 5 jaar achter?
We lopen 3 jaar achter en wachten op de FAA.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_203798568
quote:
0s.gif Op woensdag 23 februari 2022 16:37 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
We lopen 3 jaar achter en wachten op de FAA.
Ah dus pas naar Mars in 2035. Schiet lekker op.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 23 februari 2022 @ 23:00:25 #267
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 24 februari 2022 @ 11:48:37 #268
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 24 februari 2022 @ 20:31:50 #269
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203821010
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 25 februari 2022 @ 17:17:09 #270
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 25 februari 2022 @ 17:17:22 #271
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203833991
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203834211
Starlink launch vanuit Californië om 18:00:
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 26 februari 2022 @ 09:27:42 #273
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203842313
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  zaterdag 26 februari 2022 @ 23:58:39 #274
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_203856100
Starlink houd Ukraine online:

twitter
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 27 februari 2022 @ 10:36:24 #275
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203859255
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 27 februari 2022 @ 20:31:17 #276
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203868327
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 28 februari 2022 @ 09:27:10 #277
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203874932
SpaceX zal een nog groter marktaandeel van de ruimtevaart krijgen nu de russische optie wegvalt voor veel landen en bedrijven wereldwijd. Omdat het geostrategisch belang van SpaceX toeneemt kan dat ook de besluitvorming t.a.v. SpaceX in positive zin beinvloeden.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  maandag 28 februari 2022 @ 13:45:27 #279
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_203877747
quote:
0s.gif Op maandag 28 februari 2022 10:28 schreef Digi2 het volgende:
SpaceX zal een nog groter marktaandeel van de ruimtevaart krijgen nu de russische optie wegvalt voor veel landen en bedrijven wereldwijd. Omdat het geostrategisch belang van SpaceX toeneemt kan dat ook de besluitvorming t.a.v. SpaceX in positive zin beinvloeden.
Dat dacht Matt Lowe ook, vanaf 6 minuten:


En de samenwerking Roscosmos en Esa in Frans Guiana (ExoMars) schijnt acuut afgebroken te zijn.

Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 1 maart 2022 @ 11:22:10 #280
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203890228
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 2 maart 2022 @ 11:22:04 #281
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203904950
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 3 maart 2022 @ 13:45:18 #282
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203921728
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 3 maart 2022 @ 14:34:52 #283
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203922295
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 3 maart 2022 @ 16:21:58 #284
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 4 maart 2022 @ 16:55:43 #285
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203939259
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 5 maart 2022 @ 11:40:19 #286
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203951094
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_203951115
quote:
Rusland levert geen raketmotoren meer aan VS: 'Vlieg maar met iets anders'

De Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos heeft donderdag gezegd geen raketmotoren meer aan de Verenigde Staten te verkopen, schrijft Reuters. Daarmee reageert de organisatie op door de VS opgelegde sancties tegen Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne.

Hoewel het besluit voor veel Amerikaanse lanceringen geen directe gevolgen heeft, kan het dat wel hebben voor de manier waarop voorraden naar het International Space Station worden gestuurd.

"We hebben besloten om voorlopig geen raketmotoren van NPO Energomash aan de Verenigde Staten te leveren", zegt Roscosmos-directeur Dmitry Rogozin. "Deze leveringen zijn sinds het midden van de jaren negentig vrij intensief geweest. Laat ze maar met iets anders vliegen. Hun bezemstelen, ik weet niet wat."

Volgens Rogozin zijn er sinds de jaren negentig 122 raketmotoren vanuit Rusland naar de Verenigde Staten verscheept. Daarvan zijn er 98 gebruikt als aandrijving van Atlas-raketten.

Ook zegt de directeur dat de ruimtevaartorganisatie geen technische hulp meer verleent aan raketten die eerder aan de VS zijn geleverd. Daardoor zouden op dit moment 24 motoren zonder ondersteuning zitten. Wat de gevolgen voor de Verenigde Staten precies zijn, is onbekend.

Brits satellietbedrijf niet akkoord met Russische eisen
De oorlog in Oekraïne treft ook de ruimtevaart. Eerder eiste Roscosmos al dat het Britse satellietbedrijf OneWeb aan zijn voorwaarden moest voldoen, anders zouden internetsatellieten deze week niet worden gelanceerd. OneWeb maakt gebruik van Russische raketten voor zijn apparatuur, die vanuit een lage baan om de aarde internet moet aanbieden.

Rusland wilde onder meer dat het Verenigd Koninkrijk zijn aandeel in OneWeb zou verkopen. Ook wilde Roscosmos de garantie dat de satellieten niet voor militaire doeleinden zouden worden gebruikt. De Britten gingen niet op de eisen in, waardoor de lancering van de satellieten niet doorgaat.
De vraag komt nu op of de satellieten voor de Oneweb constellatie nu door SpaceX gelanceerd gaan worden of dat men wacht tot ESA andere raketten heeft die ze kan lanceren?
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_203951489
Ben ook benieuwd of de geplande seat exchanges tussen NASA en Roscosmos bij vluchten naar het ISS nog wel doorgaan.
https://spacenews.com/rog(...)-russian-cosmonauts/

Er is vorig jaar afgesproken om altijd een NASA-astronaut mee te laten gaan met de Soyuz en een Roscosmos-kosmonaut met de Crew Dragon.

quote:
NASA has sought to barter seats to create “mixed crews” of at least one NASA astronaut and one Roscosmos cosmonaut on each mission. That would ensure both countries would have a presence on the station, and ability to maintain their separate systems, if either Soyuz or commercial crew vehicles are grounded for an extended period.
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 6 maart 2022 @ 05:53:28 #289
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203964615
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 7 maart 2022 @ 13:48:31 #290
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_203982989
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 dinsdag 8 maart 2022 @ 10:44:35 #291
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
  dinsdag 8 maart 2022 @ 19:35:48 #292
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_204001028
Ik zie het in dit topic niet terug maar SpaceX heeft vorige week een nieuw contract met NASA binnen gesleept voor 3 extra crew Dragon-vluchten:

twitter


Met de ontwikkelingen in Rusland/Oekraïne en het nog steeds onduidelijk zijn van de inzetbaarheid van Starliner zal het daar de komende paar jaar vast niet bij blijven.
pi_204005379
Gaat inderdaad heel lang duren.
Vulcan raket moet nog human gecertificeerd worden.
Aan het huidig tempo, zie ik dat de eerste 4 jaar nog niet gebeuren.

En een starliner op een SpaceX raket...
Waarom zou je daarvoor extra betalen :')
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 woensdag 9 maart 2022 @ 15:51:23 #294
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_204011507
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 10 maart 2022 @ 11:11:26 #295
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_204022480
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 11 maart 2022 @ 12:50:20 #296
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_204036945
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 12 maart 2022 @ 01:30:14 #297
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_204045088
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 12 maart 2022 @ 19:25:51 #298
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_204052925
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zondag 13 maart 2022 @ 10:07:48 #299
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_204061097
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 14 maart 2022 @ 10:02:31 #300
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_204073171
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 14 maart 2022 @ 17:18:07 #301
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_204078076
My age is very
Inappropriate
for my behavior
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')