abonnement Unibet Coolblue
  Beste debater 2022 woensdag 10 november 2021 @ 19:53:45 #1
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_202116357


Joe Biden



Kamala Harris

House of Representatives:
Democrat (218)
Republican (212)
Vacant (5)

United States Senate:
Republican (50)
Democratic (48)
Independents (2)
Tiebreaker VP Harris (D)

Speaker of the House:
Nancy Pelosi (D)

Majority Leader of the House:
Steny Hoyer (D)
Minority Leader of the House:
Kevin McCarthy (R)

President of the Senate:
Kamala Harris (D)

Senate Majority Leader
Chuck Shumer (D)
Senate Minority Leader:
Mitch McConnell (R)

Extra aanwijzingen voor dit topic:

Helaas blijkt dit topic nogal eens te ontsporen. Het is een emotioneel onderwerp voor sommigen.

Daarom de volgende afspraken:

Dit is geen linkdumptopic. Als je een tweet plaatst graag het volgende in ogenschouw nemen: Waarom deze tweet? Wat zegt het, wat vind je er zelf van?
• Posts die tot doel hebben het topic te laten ontsporen, die respectloos zijn, of als linkdump aangemerkt kunnen worden, kunnen zonder overleg verwijderd worden door de moderatie. Want je post moet iets bijdragen aan de discussie en niet aan het op de kast jagen van users.
• Het gaat hier over de Amerikaanse politiek. Niet over Amerika in zijn algemeen. Probeer on topic te blijven.
• We gaan hier respectvol met elkaar om. Ook onderwerpen zoals kwetsbare migrantenkinderen worden met respect besproken. Ik zie er het nut niet van om bijv Michelle Obama als een kerel neer te zetten. Het enige doel om dat te doen is om users op de kast te jagen en het topic te laten ontsporen. Stop daar gewoon mee. Het voegt inhoudelijk niets toe.

We gebruiken in dit topic de volgende bronnen. Zie bijvoorbeeld hier als richtlijn: https://mediabiasfactcheck.com/
Voor visueel ingestelde mensen kan dit een richtlijn zijn:


Voor de liefhebber hier de officiële livestreams van de grote Amerikaanse tv-netwerken:

ABC
CBS
CNN
FOX
NBC
PBS

Met een eervolle vermelding voor Agenda-Free TV.

Voor wie graag een video timeline wil zien van de gebeurtenissen op 6 januari in Washington:

https://projects.propublica.org/parler-capitol-videos/
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 woensdag 10 november 2021 @ 19:53:55 #2
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_202116364
quote:
10s.gif Op woensdag 10 november 2021 02:04 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
Maar je weet dat het om de monumenten gaat die met een specifiek politiek doel neergezet werden in de VS?

[ twitter ]
Allemaal om de leiders van de Confederacy en hun gedachtegoed te verheerlijken juist in tijden dat de roep om burgerrechten voor iedereen steeds groter werd! Er was zelfs een organisatie die zich speciaal daarvoor inzette ( the United Daughters of the Confederacy), die kunstenaars aantrok die ze aan de lopende band maakten. Heb er ooit een lange post in BNW aan gewijd.

Die monumenten zijn een misinterpretatie van de werkelijke geschiedenis. Het probleem in de VS is dat slavernij en onderdrukking van de zwarte bevolking op eigen grondgebied plaatsvond en dat het dus een politiek doel diende. Het is niet de geschiedenis van de zwarte bevolking voor wie die beelden nu bijna een eeuw een doorn in het oog zijn/ een constante reminder wat ook precies de bedoeling was. Voor hun helden werden helemaal geen standbeelden zijn neergezet.

Ik vind het niet zo gek dat daar eindelijk iets aan gedaan wordt. De Republikeinen hebben vooral een probleem met de intentie van Democraten om de ware geschiedenis op scholen te onderwijzen en niet de witte versie ervan. Zo werd er onlangs in Texas een tentoonstelling afgelast waar het echte verhaal van de slag om de Alamo werd verteld die een stuk minder glorieus is voor Amerikanen als tot nu toe werd voorgeschoteld. Dat kan natuurlijk niet, dalijk gaan ze zich nog schuldig voelen! :{w

95% van de standbeelden zijn witte mannen, vrouwen kwamen er ook maar karig van af -O-

Daar verandering in willen aanbrengen is geen doorgeslagen correctisme en ook geen perma-gekwetstheid Het werd hoog tijd en dat het averechts werkt bij conservatieven is niks nieuws, er is altijd weerstand tegen vernieuwing, daar zijn het immers conservatieven voor? Een soort perma-gekwetstheid dat die goeie ouwe tijd verdwijnt zeg maar. Maar die perma-gekwetstheid zie je dan blijkbaar weer niet? :D
[..]
So what? Als helden niet echt helden meer zijn kunnen ze gewoon vervangen worden? Of zijn ze inmiddels onmisbaar geworden of zo? Tijden veranderen. Zet ze ergens in een beeldentuin a la Kröller-Müller waar verontwaardigde vooral rechtse witte mannetjes, die voor dit een talking point werd in rechtse kringen/media geen reet om die standbeelden of kunst gaven (kunst is immers een linkse hobby?) ze kunnen gaan bewonderen en zet de (voor iedereen) echte helden in het centrum van een stad.

Maar goed mss kunnen we het daarover gewoon niet eens worden ;)
[..]
:D Dacht het niet! Hun nieuwe verkiezingswetgeving zit wel weer zo ingenieus in elkaar dat het lijkt alsof ze kleurenblind zijn en dat ook als zodanig weten te verkopen aan hun stemvolk. Alles voor 'veilige' verkiezingen die ze zelf als onveilig hebben gepropageerd. Het is het oplossen van een probleem dat niet bestaat en 'toevallig' worden juist de zwarte kiezers erdoor geraakt.

[ twitter ]
Dat drive-thru voting bv wat onder de zwarte bevolking erg populair was tijdens de pandemie. Dat werd 'onveilig' verklaard terwijl daar helemaal geen bewijzen voor zijn. Bovendien (zeiden ze) werd de zwarte bevolking daar helemaal niet het slachtoffer van want een groot deel bezit helemaal geen auto. Het is natuurlijk ook geen racisme want dat staat niet letterlijk in die wet dat het om die reden wordt ingevoerd :X
[..]
Het is gewoon pure angst om de meerderheid en dus de macht te verliezen. Stel je voor dat ze dan door anderen behandeld worden zoals zij die anderen behandelden. Daarom grijpen rechtse outlets ook alles aan om een cultuur-oorlog met 'woke' Democraten te beginnen, wordt de angst voor migranten flink aangewakkerd en schieten de complottheorien zoals 'omvolking en de 'great reset' als paddenstoelen uit de grond. Vandaar dus mijn vraag hoezo linkse talking points, het zijn vooral rechtse talking points :+

Dawast :P

Beetje lang van stof geworden :@ _O-
Als katholiek ben ik sowieso geen fan van beeldenstormen, maar dat terzijde.

Ik ben de laatste die de waanzin van neo-confederale groepen (Burgeroorlog ging niet om slavernij, er waren duizenden zwarte Confederale soldaten, Lincoln wilde alle zwarten deporteren etc.) zal ontkennen; noch dat organisaties als UDC en SCV uiteraard vanuit een uitermate gekleurd beeld hun standbeelden hebben opgericht.

Maar het is wel onderdeel van de geschiedenis van dat land; dat gebulldozer van alles wat 'onwelgevallig' was, is of kan worden zorgt namelijk helemaal niet voor diversiteit, maar voor een grijze anonieme brij. Let op mijn woorden: als straks iets meer ruchtbaarheid wordt gegeven aan het feit dat bijvoorbeeld een Martin Luther King in zijn privéleven nu niet echt een heilige was, dan gaan zijn standbeelden ook omver. Wat nu gaande is, is een willen ontkennen van de geschiedenis.

Plus natuurlijk het gegeven dat ware diversiteit betekent dat blanke Zuiderlingen met voorouders die in die strijd gevochten hebben óók hun herdenkingen mogen houden en hun identiteit mogen bewaren en uitdragen. En voordat men met de dooddoener komt: Ja maar er staan toch ook geen monumenten voor SS'ers en kampbeulen? Nee, inderdaad. Maar in zo ongeveer elk Duits dorp staat wel een herdenkingsmonument voor gevallen Duitse soldaten uit WO I en WO II. Ook maar opruimen omdat dat als kwetsend ervaren kan worden?

Waar het bij die woke groep om gaat - en die bedoel ik, en die bevindt zich thans voornamelijk bij de meer extreme flank der Democraten - is niet het verbinden van mensen en streven naar ware diversiteit, maar naar een zuivering. Een zuivering van monumenten, geschiedenis en onwelgevallige meningen. Ik zie ze als de pseudo-evangelische tegenhangers van de Republikeinen die eveneens hun moraal, hun gewenste mening en hun waarheid aan iedereen willen opleggen. Pre-cies dezelfde methodiek, want in dat opzicht doen ze precies hetzelfde als conservatieven toen en nu die nog steeds wijzen op zaken als ras, geslacht en seksuele voorkeur (zij het vanuit een diametraal perspectief) als essentiële politieke onderwerpen.

[ Bericht 1% gewijzigd door EttovanBelgie op 10-11-2021 20:02:35 ]
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_202116932
quote:
0s.gif Op woensdag 10 november 2021 19:53 schreef EttovanBelgie het volgende:

Plus natuurlijk het gegeven dat ware diversiteit betekent dat blanke Zuiderlingen met voorouders die in die strijd gevochten hebben óók hun herdenkingen mogen houden en hun identiteit mogen bewaren en uitdragen. En voordat men met de dooddoener komt: Ja maar er staan toch ook geen monumenten voor SS'ers en kampbeulen? Nee, inderdaad. Maar in zo ongeveer elk Duits dorp staat wel een herdenkingsmonument voor gevallen Duitse soldaten uit WO I en WO II. Ook maar opruimen omdat dat als kwetsend ervaren kan worden?

Maar een herdenkingsmonument is niet hetzelfde als een standbeeld van een individuele generaal. Ik ben het er mee eens dat je dat niet moet willen vernietigen, maar dat past dan misschien beter in een museum. En vervang het met een monument in het teken van de burgeroorlog ofzo zodat die geschiedenis niet uit het publieke oog wordt verwijderd. Daar lijkt mij niks op tegen.
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
  Overall beste user 2022 woensdag 10 november 2021 @ 20:51:55 #4
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_202117326
twitter


De cancelculturewarriors van boosrechts gaan weer te keer.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  Overall beste user 2022 woensdag 10 november 2021 @ 22:15:22 #5
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_202118173
Oooh boy....

twitter
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  Overall beste user 2022 donderdag 11 november 2021 @ 03:31:02 #6
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_202119753
twitter


Donderdag is een vrije dag volgens mij, dus de hogere rechters zullen snel moeten zijn.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_202119925
quote:
0s.gif Op woensdag 10 november 2021 20:51 schreef Ulx het volgende:
[ twitter ]

De cancelculturewarriors van boosrechts gaan weer te keer.
Snappen ze daar niet dat boekverbrandingen alleen werken als boeken met de hand geschreven moeten worden ipv volop verkrijgbaar zijn op ebay. Tenminste dat zou ik doen boek eruit en de volgende dag zet je het weer terug.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_202120795
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 07:06 schreef vipergts het volgende:

[..]
Snappen ze daar niet dat boekverbrandingen alleen werken als boeken met de hand geschreven moeten worden ipv volop verkrijgbaar zijn op ebay. Tenminste dat zou ik doen boek eruit en de volgende dag zet je het weer terug.
Sowieso zijn die mensen niet bijster geïnformeerd over de menselijke geschiedenis. Aan boekverbrandingen kleeft een extreem smerige bijsmaak door de geschiedenis heen. Van nazi tot communist, van Mao tot de Franken. Als je boeken wil verbranden hoor je automatisch tot de baddies.
beter een knipoog dan een blauw oog
  donderdag 11 november 2021 @ 09:24:52 #9
8369 speknek
Another day another slay
pi_202121015
twitter


Wat een land.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  donderdag 11 november 2021 @ 09:47:19 #10
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_202121394
Sowieso een telefoon van een rechter die midden in zoiets afgaat, lekker professioneel.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 11 november 2021 @ 10:07:57 #11
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_202121762
Ik vroeg me al af welke politicus die Rittenhouse nou weer was - door de schier oneindige stroom aan twitterdumps zonder toelichting over rechtszaken tegen mensen die niet echt direct relevant zijn voor de koers van de Amerikaanse politiek ging ik er gemakshalve maar vanuit dat ook Rittenhouse zo iemand was - maar het is natuurlijk die eikel die 2 mensen doodschoot bij een betoging. Hopelijk krijgt ie 25 jaar.
pi_202121831
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 10:07 schreef VoMy het volgende:
Ik vroeg me al af welke politicus die Rittenhouse nou weer was - door de schier oneindige stroom aan twitterdumps zonder toelichting over rechtszaken tegen mensen die niet echt direct relevant zijn voor de koers van de Amerikaanse politiek ging ik er gemakshalve maar vanuit dat ook Rittenhouse zo iemand was - maar het is natuurlijk die eikel die 2 mensen doodschoot bij een betoging. Hopelijk krijgt ie 25 jaar.
Het kind (17) dat zwaarbewapend uit een andere staat kwam om te “helpen”.
De rechter (door trump benoemd) zit echt te schreeuwen tegen de prosecution om zijn gelijk te halen!
De verdediging haalt alle trucs uit de kast om proces ongeldig te verklaren, met een jankende moeder in het publiek, die wordt getroost door een mevrouw, die adviseert in juryleden uitzoeken.
#topdrama #werkelijkheid
pi_202122105
Rittenhouse is een dom jochie van toen 17 jaar. Hij was opgehitst door Trump &Co... Het geliefd vaderland zou bedreigd zijn door BLM-demonstraties. Bovendien wilde hij heel graag held worden in politiewerk.
Nog te jong voor de politie ging hij al zovast zelf gewapend reizen naar een stad waar men demonstreerde.
Hij stond daar om te rellen onder het mom van de rellen te willen stoppen.
Mooi excuus om de trigger over te halen en mensen te kunnen bedreigen/ neer te schieten.

Nu is de komende 10 jaar wellicht zijn leven in een gevangenis. Een baan als soldaat of politieman is niet meer mogelijk
Domjong... slachtoffer van Amerikaans patriottisme en trumpisme
  Overall beste user 2022 donderdag 11 november 2021 @ 11:44:12 #14
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_202123707
Er zijn al politici die hem in het congres willen.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_202124270
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 10:11 schreef AnneX het volgende:

[..]
Het kind (17) dat zwaarbewapend uit een andere staat kwam om te “helpen”.
De rechter (door trump benoemd) zit echt te schreeuwen tegen de prosecution om zijn gelijk te halen!
De verdediging haalt alle trucs uit de kast om proces ongeldig te verklaren, met een jankende moeder in het publiek, die wordt getroost door een mevrouw, die adviseert in juryleden uitzoeken.
#topdrama #werkelijkheid
Die rechter is echt een aanfluiting :X

Hij werd ook pissig op de aanklager omdat hij hem niet aankeek terwijl hij hem weer eens op de vingers tikte voor iets totaal onbenulligs. Hij hield zijn aandacht er niet bij!

twitter


Hij onderbrak de aanklager ook tijdens zijn verhoor terwijl de verdediging niet eens bezwaar maakte :')

twitter


En dan was er nog de de discussie over het bezwaar tegen ingezoomde beelden van een Iphone. De verdediging had gehoord dat een AI (doodeng!) er pixels bij verzon dus dan was dat uitvergrote beeld niet betrouwbaar meer. Uiteraard ging de rechter daarin mee en vond hij het argument van de aanklager dat de verdediging zelf van uitvergrote beelden gebruik maakt niet relevant.

twitter


8)7

[ Bericht 2% gewijzigd door Kijkertje op 11-11-2021 12:56:28 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_202124438
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 10:11 schreef AnneX het volgende:

[..]
Het kind (17) dat zwaarbewapend uit een andere staat kwam om te “helpen”.
De rechter (door trump benoemd) zit echt te schreeuwen tegen de prosecution om zijn gelijk te halen!
De verdediging haalt alle trucs uit de kast om proces ongeldig te verklaren, met een jankende moeder in het publiek, die wordt getroost door een mevrouw, die adviseert in juryleden uitzoeken.
#topdrama #werkelijkheid
Waarom acht je dit relevant en hoe had je dit anders willen zien?
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 10:24 schreef Bluesdude het volgende:
Rittenhouse is een dom jochie van toen 17 jaar. Hij was opgehitst door Trump &Co... Het geliefd vaderland zou bedreigd zijn door BLM-demonstraties. Bovendien wilde hij heel graag held worden in politiewerk.
Nog te jong voor de politie ging hij al zovast zelf gewapend reizen naar een stad waar men demonstreerde.
Hij stond daar om te rellen onder het mom van de rellen te willen stoppen.
Mooi excuus om de trigger over te halen en mensen te kunnen bedreigen/ neer te schieten.

Nu is de komende 10 jaar wellicht zijn leven in een gevangenis. Een baan als soldaat of politieman is niet meer mogelijk
Domjong... slachtoffer van Amerikaans patriottisme en trumpisme
Je maakt hier verscheidene claims, even zien:

• Rittenhouse zou zijn opgehitst door Trump & co.
• Hij was daar enkel aanwezig om te rellen, wat dan ook nog een excuus zou zijn om mensen te bedreigen en neer te schieten. Daarmee insinueer je dus eigenlijk dat de hele stituatie moord met voorbedachten rade was.

Zijn er ook daadwerkelijke bewijzen hiervan of roep je gewoon maar wat? Het beschikbare beeldmateriaal laat immers andere dingen zien.

[ Bericht 1% gewijzigd door HowardRoark op 11-11-2021 12:39:53 ]
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_202124561
Heel gek toen de verdediging hem ondervroeg wist hij alles gedetailleerd te vertellen. Alsof het ingestudeerd was zeg maar :+

Bij de aanklager heeft ineens last van zijn geheugen.

twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_202124742
Ik zag dat huilstukje van Rittenhouse, maar ik zag geen tranen.
Is raar hoor.... hij scheen heel emotioneel te zijn, vol van verdriet, maar .... geen tranen.
pi_202124799
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:51 schreef Bluesdude het volgende:
Ik zag dat huilstukje van Rittenhouse, maar ik zag geen tranen.
Is raar hoor.... hij scheen heel emotioneel te zijn, vol van verdriet, maar .... geen tranen.
Het was gek genoeg ook de enige keer....

twitter




[ Bericht 24% gewijzigd door Kijkertje op 11-11-2021 13:05:59 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_202124968
Ook zo vreemd:

twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  donderdag 11 november 2021 @ 13:15:18 #21
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_202125129
quote:
84s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:53 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
Het was gek genoeg ook de enige keer....

[ twitter ]

[ afbeelding ]
Ik weet nog dat er na de gebeurtenissen mensen waren die dit stuk uitschot aan het verdedigen waren (uiteraard omdat het zelf racistische losers zijn). Intriest dat zo iemand het leven van 2 anderen mag beroven en daar ook nog voor op een voetstuk wordt geplaatst.
pi_202125218
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 13:15 schreef VoMy het volgende:

[..]
Ik weet nog dat er na de gebeurtenissen mensen waren die dit stuk uitschot aan het verdedigen waren (uiteraard omdat het zelf racistische losers zijn). Intriest dat zo iemand het leven van 2 anderen mag beroven en daar ook nog voor op een voetstuk wordt geplaatst.
Die mensen zijn er nog steeds hoor en die weten ook zeker dat hij vrij komt.
Met zo'n rechter zou het me niet eens verbazen ;(

Want hij bedoelde het zo goed, hij was daar om winkels te verdedigen en mensen medische hulp te bieden. Het verdedigen van winkels was helemaal niet meer nodig en hulp verlenen aan zijn eigen slachtoffers deed hij niet :')

twitter


[ Bericht 22% gewijzigd door Kijkertje op 11-11-2021 13:49:47 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  Overall beste user 2022 donderdag 11 november 2021 @ 13:26:13 #23
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_202125293
Vredesduif Trump ontsloeg Esper omdat die geen Iraanse "cultural sites" wilde bombarderen.

twitter
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_202125796
quote:
84s.gif Op donderdag 11 november 2021 13:21 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
Die mensen zijn er nog steeds hoor en die weten ook zeker dat hij vrij komt.
Met zo'n rechter zou het me niet eens verbazen ;(

Want hij bedoelde het zo goed, hij was daar om winkels te verdedigen en mensen medische hulp te bieden. Het verdedigen van winkels was helemaal niet meer nodig en hulp verlenen aan zijn eigen slachtoffers deed hij niet :')

[ twitter ]

Medische hulp bieden en dan met wat, een doos pleisters en een geweer rond te lopen? :'). Ook zou je toch wel een background check of zo verwachten voor zo'n emotioneel figuur als meneer Rittenhouse.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  Overall beste user 2022 donderdag 11 november 2021 @ 14:36:05 #25
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_202126098
Een AR-15 hoort niet in een EHBO koffer volgens mij.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')