abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zondag 17 oktober 2021 @ 15:35:29 #1
18653 crew  D.
pi_201795363

Welkom in het cryptocurrencies topic voor beginners. Hét topic voor mensen die al vaker dachten “ik zou ook wel wat bitcoin willen kopen, maar heb geen flauw benul waar ik moet beginnen”. Hét topic voor de absolute n00b-vragen. Schaam je niet en vraag maar raak, maar lees eerst de OP goed door.

Om jullie deze allereerste begin-uitzoekerij te besparen is hier dus nu dit topic. Je eerste stappen in de cryptowereld beginnen hier. Succes!

De originele OP is gemaakt in 2017 door Greys, in 2021 is deze geactualiseerd door dimmak. De originele OP is een goed startpunt om te beginnen, vooral omdat het de begin stappen waren van Greys zelf in cryptocurrencies. Sommige informatie is echter achterhaald, vandaar de nieuwe OP.

Disclaimer: zoek ook vooral dingen zelf uit. Verdiep je erin. Want het is nooit weg om nieuwe dingen te leren en een beetje in het wilde weg met crypto bezig gaan is nogal gevaarlijk. EN DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN. Want je kunt het zomaar kwijt zijn als je ergens een verkeerde stap zet. Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Investeer alleen geld dat je eventueel kunt verliezen zonder dat dat te veel kwaad kan. En BEGIN MET WEINIG.


Meteen even een misverstand uit de wereld helpen, je hoeft echt geen hele bitcoin te kopen. Op het moment van schrijven koop je 0.00307800 bitcoin, oftewel 307800 satoshi, voor 100 euro. Je kan dit makkelijk bekijken op sats.trading.

Mensen willen on verschillende redenen Bitcoin kopen. De één wil het gebruiken om mee te sparen, een ander wil het weer gebruiken om cryptocurrencies te traden.

SPAREN MET BITCOIN
Anno 2021 hebben consumenten te maken met o.a. verschillende vormen van inflaties, stijgende kosten voor een bankrekening (negatieve rente) enz.. Een winkelwagen van ¤ 100 is sinds de creatie van Bitcoin volgens CBS gestegen naar ¤ 120 euro. Je geld is dus 20% minder waard geworden. Bitcoin heeft sinds 2010, toen Bitcoin voor het eerst een waardebepaling kreeg d.m.v. de aankoop van een paar pizza’s, een stijgende lijn te pakken qua waarde. Daarom kiezen veel mensen om een deel van hun waarde te parkeren in Bitcoin. Dat is ook meteen de grootste usecase, Store of Value.

BITCOIN OPSLAAN
Om je Bitcoin op te slaan heb je de keuze tussen custodial en non-custodial. Custodial zijn partijen waarbij je Bitcoin kunt opslaan bij bijv. een bank, exchange of andere partij. Het voordeel is dat het makkelijk is en omdat je daar een account hebt kun je er vrij snel bij komen, ook als je je wachtwoord bent vergeten. Toch kun je te maken krijgen met andere factoren zoals diefstal, hacks enz.. Bij non-custodial sla je Bitcoin zelf op in een wallet op je PC, telefoon of ander apparaat. Het grote voordel van non-custodial is dat je niemand anders dan jezelf hebt te vertrouwen. Bij het aanmaken van een wallet krijg je een 12 of 24 woorden seed phrase waarmee je altijd weer toegang kan krijgen tot je bitcoin. Het is dan ook je belangrijkste taak om deze seed phrase goed en veilig te bewaren, bijv. in een kluis.

NON-CUSTODIAL
Voor de non-custodial manier maken we gebruik van Electrum en Bitconic. Electrum is een open-source wallet die al in ontwikkeling is sinds 2011. Bitonic is de eerste Nederlandse broker in Bitcoin en een hele betrouwbare partij.

- Download Electrum
- Begin de installatiewizard van Electrum:
• Kies voor automatisch verbinden. Electrum kiest dan zelf een snelle server voor jou uit
• Geef een naam aan je wallet
• Kies voor “Standaardportemonnee”
• Een nieuwe seed maken
• Kies voor “Segwit”
• Schrijf de aangeleverde seed phrase op (LET OP: bewaar deze, zoals al eerder is aangegeven, goed!)
• Geef een wachtwoord op
• Voer een uniek wachtwoord in die je kunt onthouden (LET OP: Schrijf je wachtwoord niet op hetzelfde briefje als je seed en bewaar ook zeker niet op dezelfde plek.)
- Ga naar het tabblad ontvangen en maak een nieuw adres aan (LET OP: vanuit privacy overwegingen maken we voor elke transactie een nieuw adres aan):
• Geef een beschrijving op bijv. “Eerste storting”
• Je hoeft geen bedrag in te vullen
• Kies voor never uit het dropdown menu
• Druk op verzoek
• Kopieer het adres dat links verschijnt

- Ga naar Bitonic
• Voer het aantal bitcoin in wat je wil kopen of het aantal euro’s wat je wil besteden
• Druk op “Kopen”
• Vul de benodigde gegevens in en gebruik het bitcoinadres dat je hiervoor hebt aangemaakt in Electrum
• Druk op “Bitcoin kopen” (LET OP: Koop je voor de eerste keer moet je eerst een verificatieproces doorlopen. Als dat is afgerond worden je bitcoin naar je overgemaakt.)


CUSTODIAL
Voor custodial maken we gebruik van Binance. Dit is de populairste exchange en heeft naast Bitcoin een uitgebreid assortiment aan altcoins. Ook is de website heel gebruiksvriendelijk.

- Maak een account aan op Binance
- Ga naar “Deposit Fiat
• Kies de valuta die je wil storten (waarschijnlijk EUR)
• Kies je betaalmethode (bankoverschrijving, creditcard of iDeal)
• Klik op “Continue”
• Vul het bedrag in wat je wil storten
• Klik op “Confirm” en voltooi de betaling
- Ga naar “Cash Balance
• Vul het aantal in wat je wil kopen
• Selecteer Bitcoin
• Klik op “Buy BTC”

Hierna komt je bitcoin in je spot wallet te staan. Je kan ervoor kiezen om het hier te laten staan of alsnog over te maken naar een wallet naar keuze. Laat je crypto op exchanges staan, zorg dan wel voor een goede beveiliging bijvoorbeeld d.m.v. 2FA.


TRADEN MET BITCOIN
Naast sparen met Bitcoin kun je er ook mee traden. Je kan op de koersschommelingen van Bitcoin traden, maar ook op altcoins. De meeste zijn gekoppeld aan Bitcoin, maar ook aan USDT, ETH of BNB. Heb je via de custodial manier Bitcoin gekocht ben je eigenlijk meteen klaar om te traden. Hoewel ik zelf traden afraad, ben ik mij er van bewust dat de speculatieve kant van cryptocurrencies veel mensen aan trekt. De Binance Academy is een goed start punt om te leren hoe je trades moet uit voeren. De makkelijkste manier is werken met een limit-order op de spotmarkt, maar er zijn ook andere ordertypes.

PROBEREN WINST TE MAKEN
Laat ik beginnen met het vertellen dat het overgrote gedeelte van de traders verlies maakt! In een bullmarket is iedereen de expert, maar het feit is gewoon dat de markt moeilijk te timen valt. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

HOU BIJ TRANSACTIES REKENING MET DE FEE
Voor elke trade die je maakt betaal je een fee aan de exchange:
Stel je koop 10 coins voor 0.00030000 per stuk. Dan zie je in je controle-scherm nadat je alles bij je BUY order hebt ingevuld de fee staan voordat je definitief op BUY klikt. Dus stel je bent in dit geval 10 x 0.00030000 = 0.0030000 btc. kwijt en plus een fee is je totale bedrag dan bv 0.0030100.

EN SAFEMOON, CUMROCKET EN YUMMI DAN?
Dit zijn zogenaamde moonshots, ze hebben geen toekomst en het enige waar ze goed voor zijn voor sommige mensen is om geld mee te makken van arme aspirant traders die er net in stappen. Daarom zul je dit soort projecten ook niet zien op grote exchanges. Wel worden ze aangeboden op decentrale exchanges als Uniswap, Pancakeswap enz.. Iedereen kan in principe een contract maken en een project lanceren op deze platforms. Er zitten zoveel risico's aan dat het niks is voor beginners. LAAT HET LINKS LIGGEN!


** DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN
** Sommige mensen in dit forum zijn flink ervaren in deze wereld en willen je soms best even op weg helpen met wat algemene dingen, maar NIEMAND kan je vertellen wat je precies moet doen of kopen om winst te maken. Die gok en uitzoekerij is aan jou zelf.

** Laat je niet verleiden om altcoins te hodlen, in een bearmarket kunnen ze wel 99% van hun waarde verliezen!
** Je wordt niet in drie dagen miljonair
** Begin in het klein
** Schiet niet direct in de paniek als de koers daalt
** Deze markt is zo onvoorspelbaar als de pest
** Controleer echt altijd die lange adressen goed als je btc verplaatst van bv wallet naar exchange
** Als je meeleest in andere topics hier wat veelgebruikte afkortingen:
FOMO betekent Fear Of Missing Out (als je een koers enorm omhoog ziet schieten en je denkt "oh god dat mag ik niet missen al die winst!!"en snel ook wat koopt maar dat dan blijkt dat de stijging net klaar is en jij veel te hoog hebt aangekocht.
FUD betekent Fear, Uncertainty, and Doubt "oh god ik heb net aangekocht en nu daalt de koers dus omg omg omg omg omg nagelbijt rode vlekken in mijn nek straks ben ik alles kwijt dus ik verkoop het maar snel met verlies". Je maakt pas verlies op het moment dat je onder je aankoop verkoopt, weet je nog?
HODL betekent Hold. Als in houwe-die-zooi, van afblijven met je tengels na aankoop, bewaren en een tijdje niet naar omkijken.

Eventueel interessante linkjes om ook eens te bekijken:
https://coingecko.com
https://academy.binance.com/nl/
https://bitcoinst.art/
https://btcwiki.nl/
https://beginnenmetbitcoin.com/
https://konsensus.network/product/21-lessen/
https://www.bnr.nl/podcast/het-nieuwe-geld

Veel plezier en succes.

PS nog even één disclaimer: FOK!, users of ik zijn natuurlijk niet verantwoordelijk voor jullie fouten, mijn fouten, fouten in bovenstaande tekst of welke fout dan ook. :+
  maandag 18 oktober 2021 @ 10:40:40 #2
254082 Extraneus
Nee, ik heb geen extra neus.
pi_201804253
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 15:35 schreef D. [quote]0s.gif [b]Op zondag 17 oktober 2021 15:35 schreef D. het volgende:

[..]
Withdraw.

Je klikt bij Binance op 'deposit', dan krijg je een depositadres (bij btc dus, iedere coin heeft een eigen adres), dan bij Kucoin op 'withdraw' en daar plak je dat adres dan in.

Ja, versturen kost geld. Hij laat voor je stuurt zien wat de kosten zijn. Het kan dus goedkoper zijn te verkopen voor een andere coin, die te versturen, en daarna weer terug te wisselen.
Dank je wel. Ik ben inmiddels een stap verder. Alleen krijg ik het Binance-adres niet gepaste in de KuCoin-app. -O- Ik kan blijkbaar ook een QR-code gebruiken, maar dat gaat niet, omdat beide apps op dezelfde telefoon zitten (tenzij ik dan een mogelijkheid over het hoofd zie.)
  Moderator maandag 18 oktober 2021 @ 11:54:06 #3
18653 crew  D.
pi_201805002
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 10:40 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Dank je wel. Ik ben inmiddels een stap verder. Alleen krijg ik het Binance-adres niet gepaste in de KuCoin-app. -O- Ik kan blijkbaar ook een QR-code gebruiken, maar dat gaat niet, omdat beide apps op dezelfde telefoon zitten (tenzij ik dan een mogelijkheid over het hoofd zie.)
Vreemd. Heb nooit paste-problemen, dus kan ook niet verzinnen waar het mis gaat. Met de QR heb ik geen ervaring :N
  maandag 18 oktober 2021 @ 11:57:42 #4
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_201805040
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 10:40 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Dank je wel. Ik ben inmiddels een stap verder. Alleen krijg ik het Binance-adres niet gepaste in de KuCoin-app. -O- Ik kan blijkbaar ook een QR-code gebruiken, maar dat gaat niet, omdat beide apps op dezelfde telefoon zitten (tenzij ik dan een mogelijkheid over het hoofd zie.)
Gewoon op je pc in de browser binance gebruiken. Je kunt de app op je telefoon gebruiken om in te loggen.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  maandag 18 oktober 2021 @ 13:25:02 #5
254082 Extraneus
Nee, ik heb geen extra neus.
pi_201806083
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 11:54 schreef D. het volgende:

[..]
Vreemd. Heb nooit paste-problemen, dus kan ook niet verzinnen waar het mis gaat. Met de QR heb ik geen ervaring :N
Dank je wel in elk geval.
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 11:57 schreef Quotidien het volgende:

[..]
Gewoon op je pc in de browser binance gebruiken. Je kunt de app op je telefoon gebruiken om in te loggen.
Oké, nu ben ik op de Binance-site bij Deposit. Welke optie moet ik nu selecteren als ik een adres wil genereren voor de KuCoin-app?
  Moderator maandag 18 oktober 2021 @ 13:27:20 #6
18653 crew  D.
pi_201806105
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:25 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Dank je wel in elk geval.
[..]
Oké, nu ben ik op de Binance-site bij Deposit. Welke optie moet ik nu selecteren als ik een adres wil genereren voor de KuCoin-app?
Dan selecteer je het Bitcoinnetwerk :Y
  maandag 18 oktober 2021 @ 13:28:52 #7
254082 Extraneus
Nee, ik heb geen extra neus.
pi_201806121
Het is gelukt. *O* Bedankt allebei. _O_

Het zal toch over enige tijd mag ik hopen wel weer mogelijk worden om rechtstreeks te storten op een Binance-account, in plaats van via een andere app? Dit is best bewerkelijk vind ik.

[ Bericht 71% gewijzigd door Extraneus op 18-10-2021 13:37:28 ]
  Moderator maandag 18 oktober 2021 @ 13:37:42 #8
18653 crew  D.
pi_201806202
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:28 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Als het goed is, is het gelukt. Ik heb het Bitcoinnetwerk geselecteerd en de QR-code van Binance gebruikt als adres. Het duurt zeker even voordat het geld er staat?
Voordat je bitcoin er staat, bedoel je?

Ja, kan even duren, meestal niet langer dan een half uurtje.
  Moderator maandag 18 oktober 2021 @ 13:41:02 #9
18653 crew  D.
pi_201806221
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:28 schreef Extraneus het volgende:
Het is gelukt. *O* Bedankt allebei. _O_

Het zal toch over enige tijd mag ik hopen wel weer mogelijk worden om rechtstreeks te storten op een Binance-account, in plaats van via een andere app? Dit is best bewerkelijk vind ik.
Da’s wel de bedoeling, maar dat ligt aan hoe lang Nederland dwars blijft liggen :Y

Maar, wat ga je nu kopen op Binance?
  maandag 18 oktober 2021 @ 13:47:04 #10
254082 Extraneus
Nee, ik heb geen extra neus.
pi_201806261
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:41 schreef D. het volgende:

[..]
Da’s wel de bedoeling, maar dat ligt aan hoe lang Nederland dwars blijft liggen :Y
Oké, dan oefen ik nog maar even wat geduld uit
quote:
Maar, wat ga je nu kopen op Binance?
Gewoon bictoins, maar ik vond het overzichtelijker om het in één app te hebben staan. Maar tips voor andere cryptovaluta zin natuurlijk welkom.
  Moderator maandag 18 oktober 2021 @ 13:57:28 #11
18653 crew  D.
pi_201806353
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:47 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Oké, dan oefen ik nog maar even wat geduld uit
[..]
Gewoon bictoins, maar ik vond het overzichtelijker om het in één app te hebben staan. Maar tips voor andere cryptovaluta zin natuurlijk welkom.
Tips geven ligt wat gevoelig. De coin waar iemand vertrouwen in heeft kan morgen niets meer waard zijn (bij wijze van spreken), en dan wil je daar niet voor verantwoordelijk zijn.

In het topic hieronder zie je welke coins iedereen heeft (of zegt te hebben), daar kun je wellicht wat ideeën opdoen, je daarna in de projecten verdiepen, en dan besluiten of het voor jou de moeite waard is (of lijkt) om in te investeren :Y

BTC / Wat is jouw portfolio?
  maandag 18 oktober 2021 @ 14:09:15 #12
254082 Extraneus
Nee, ik heb geen extra neus.
pi_201806478
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:57 schreef D. het volgende:

[..]
Tips geven ligt wat gevoelig. De coin waar iemand vertrouwen in heeft kan morgen niets meer waard zijn (bij wijze van spreken), en dan wil je daar niet voor verantwoordelijk zijn.

In het topic hieronder zie je welke coins iedereen heeft (of zegt te hebben), daar kun je wellicht wat ideeën opdoen, je daarna in de projecten verdiepen, en dan besluiten of het voor jou de moeite waard is (of lijkt) om in te investeren :Y

BTC / Wat is jouw portfolio?
Dank je wel. Ja, is alleen maar verstandig denk ik. Het is inderdaad erg in beweging.

Trouwens, ik begrijp bitcoin (en eigenlijk ook de andere cryptovaluta) als volgt: er is een taart met een vaste omvang. Die wordt in stukken gesneden en die stukken kunnen ook weer in kleinere stukjes worden gesneden. Maar elk deeltje, hoe klein ook, heeft zijn eigen nummer en kan ik waarde stijgen en dalen, maar de taart wordt nooit groter.
pi_201807140
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 14:09 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Dank je wel. Ja, is alleen maar verstandig denk ik. Het is inderdaad erg in beweging.

Trouwens, ik begrijp bitcoin (en eigenlijk ook de andere cryptovaluta) als volgt: er is een taart met een vaste omvang. Die wordt in stukken gesneden en die stukken kunnen ook weer in kleinere stukjes worden gesneden. Maar elk deeltje, hoe klein ook, heeft zijn eigen nummer en kan ik waarde stijgen en dalen, maar de taart wordt nooit groter.
In zekere zin klopt dit voor bitcoin. Er kan in totaal 21 miljoen bitcoin (vaste supply) gemined worden en elke bitcoin is weer onder te verdelen in 100 miljoen satoshi's. Momenteel zijn er bijna 19 miljoen bitcoin gemined dus de taart kan momenteel nog wel iets groter worden. Dit is echter niet met elke crypto zo. Sommige hebben geen vaste supply, andere zijn niet te minen, sommige projecten bezitten zelf weer een groot gedeelte van de supply. Laat je niet verleiden door buzzwords van projecten en leer aub eerst de basics voordat je geld in allerlei altcoins gaat stoppen.
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 08:57:37 #14
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_201856724
Vraagje. Kan ik nog Bitcoin Cash claimen met mijn bitcoinwallet? Ik las dat je bitcoins uit 2017 ook als BCC gebruikt kunnen worden. Ik kom er wat laat achter, blijkbaar. Ik zit verder niet in de crypto, dus ik weet er weinig van.
heitieh
pi_201856748
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 08:57 schreef Joooo-pi het volgende:
Vraagje. Kan ik nog Bitcoin Cash claimen met mijn bitcoinwallet? Ik las dat je bitcoins uit 2017 ook als BCC gebruikt kunnen worden. Ik kom er wat laat achter, blijkbaar. Ik zit verder niet in de crypto, dus ik weet er weinig van.
Heb je de seed (24 woorden) waar je bitcoin op staan?
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 09:19:10 #16
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_201856976
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 08:59 schreef dimmak het volgende:

[..]
Heb je de seed (24 woorden) waar je bitcoin op staan?
Nee, maar wel een full node wallet voor bitcoin core.
heitieh
pi_201857020
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 09:19 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]
Nee, maar wel een full node wallet voor bitcoin core.
Wat gebruik je als backup dan? Je wallet.dat?
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 09:30:36 #18
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_201857073
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 09:25 schreef dimmak het volgende:

[..]
Wat gebruik je als backup dan? Je wallet.dat?
Ja, klopt
heitieh
pi_201858330
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 09:30 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]
Ja, klopt
Oké dat is wel lastig. De enige Bcash wallet die dat ondersteunt lijkt te zijn gekaapt door Bitcoin ABC wat later weer is afgesplitst naar BSV en daarna weer naar eCash. Daarnaast is het draaien van een Bcash fullnode voor gebruikers ook niet heel erg handig gezien de grote blokken.

Je moet dus je private keys zien te vinden. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar er van uitgaande dat je de Bitcoin Core GUI gebruikt moet je naar het debug scherm (onder help) en daar typ je dumpwallet. Daarna krijg je als het goed is alle private keys van je wallet.dat.

Hierna download je Electron cash. Installeer deze en maak een nieuwe wallet aan totdat je komt bij Keystore (na een paar vensters). Geef daar aan dat je eigen keys wil gebruiken en gebruik de keys van je json file. Verwijder je json wel weer als je klaar bent.

Deze stappen hadden een stuk makkelijker geweest met je seed overigens. Ik adviseer je ook om je bitcoin over te zetten naar een nieuwe wallet waarvan je wel de seed dan bewaart. Dat is toch een wat betere backup dan je wallet.dat. Doe dit wel nadat je je BCH hebt geclaimd.

[ Bericht 3% gewijzigd door dimmak op 22-10-2021 11:29:01 ]
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 16:15:04 #20
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_201862403
Ok, bedankt. Ik moet er even tijd voor maken, maar zal het proberen.
heitieh
pi_201862808
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 16:15 schreef Joooo-pi het volgende:
Ok, bedankt. Ik moet er even tijd voor maken, maar zal het proberen.
Geen probleem. Neem er de tijd voor en als je ergens vast loopt post je het maar.
Uitvinder van de biersmiley.
  zondag 24 oktober 2021 @ 22:05:30 #22
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_201891618
N00B meldt zich.

Ik lees over custodial en non-custodial. Custiodial lijkt me handiger/makkelijker.
Maar het risico van een hack is natuurlijk wel reëel. Is dat met een 2FA beveiliging afgedekt?

Hierboven lees ik over Binance, is dat de to-go site voor aanschaf van mijn eerste ¤1.000 aan Bitcoin?
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
  zondag 24 oktober 2021 @ 22:18:46 #23
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_201891993
En ik las een artikel over het risico van Tether op FD.nl.

In het kort:
• Tether is als ruilmiddel onmisbaar geworden op de cryptomarkt.
• Maar tether is slecht gedekt, onder meer met Chinees schuldpapier.
• Tether bankiert op de Bahama's en sluisde geld naar een noodlijdend zusterbedrijf.
• Als de digitale munt crasht, reiken de gevolgen tot buiten de cryptowereld.

Hoe zien jullie dat risico? Lijkt me sterk dat alle Bitcoins dan opeens nog maar weinig waard zijn, of hoe moet ik dat zien?
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_201894660
quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 22:05 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
N00B meldt zich.

Ik lees over custodial en non-custodial. Custiodial lijkt me handiger/makkelijker.
Maar het risico van een hack is natuurlijk wel reëel. Is dat met een 2FA beveiliging afgedekt?

Hierboven lees ik over Binance, is dat de to-go site voor aanschaf van mijn eerste ¤1.000 aan Bitcoin?
Custodial is uiteraard makkelijker, het probleem met custodial is dat niet alleen jouw account, maar ook de custodial partij gehackt kan worden. Over het algemeen zeggen we "not your keys, not your coins" al vind ik dit zelf een beetje flauw aan het worden. Voor sommige mensen mensen is het beter het bij een custodial partij op te slaan. Bij Amdax (Nederlandse partij) kun je tegenwoordig zonder kosten je Bitcoin opslaan en ook kopen. Ze garanderen dat ze ook een full reserve hebben. Dus zoek je een custodial partij zou ik daar zeker eens kijken.

Wil je voor non-custodial gaan kun je de OP aanhouden. Bij bitonic kopen en bewaren in electrum en je seed goed opslaan.

quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 22:18 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
En ik las een artikel over het risico van Tether op FD.nl.

In het kort:
• Tether is als ruilmiddel onmisbaar geworden op de cryptomarkt.
• Maar tether is slecht gedekt, onder meer met Chinees schuldpapier.
• Tether bankiert op de Bahama's en sluisde geld naar een noodlijdend zusterbedrijf.
• Als de digitale munt crasht, reiken de gevolgen tot buiten de cryptowereld.

Hoe zien jullie dat risico? Lijkt me sterk dat alle Bitcoins dan opeens nog maar weinig waard zijn, of hoe moet ik dat zien?
Tether zit al jaren in de hoek waar de klappen vallen. Soms terecht, soms onterecht. Dit artikel van de FD is op basis van een partij met belangen in concurrenten van Tether, ik weet dus niet zo goed wat ik ermee moet.

Feit is als Tether klapt er genoeg alternatieven zijn. Ik zie het niet als een groot probleem in ieder geval.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 25 oktober 2021 @ 21:52:20 #25
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_201903190
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 17:04 schreef dimmak het volgende:

[..]
Geen probleem. Neem er de tijd voor en als je ergens vast loopt post je het maar.
Het is gelukt. Thanks. Ik heb er weer een klein beetje crypto bij :) .

Wat adviseer je om de Wallet in bitcoin core te verhuizen? Ik wil wel van die full node af, want dat neem nogal wat ruimte.
heitieh
pi_201903469
quote:
99s.gif Op maandag 25 oktober 2021 21:52 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]
Het is gelukt. Thanks. Ik heb er weer een klein beetje crypto bij :) .

Wat adviseer je om de Wallet in bitcoin core te verhuizen? Ik wil wel van die full node af, want dat neem nogal wat ruimte.
Top! Zelf heb ik de goedkoopste ledger waat mijn bitcoin op staat. Seed in een kluis elders en het apparaatje thuis. Perfect om te hodlen. Maar aangezien de full node voor jou werkt, zou je ook kunnen kiezen voor Electrum. Meest uitgebreide desktop applicatie en bij het aanmaken krijg je ook een backup seed.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201918525
Is het verstandig om een 'walletadres' aan te maken?

Of gewoon bijv. geld laten staan bij Bitvavo en uitcashen wanneer je wilt?
pi_201918586
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 12:37 schreef Enawh het volgende:
Is het verstandig om een 'walletadres' aan te maken?

Of gewoon bijv. geld laten staan bij Bitvavo en uitcashen wanneer je wilt?
Kun je je vraag duidelijker maken? Bedoel je of je funds bij Bitvavo kan laten staan of deze moet verplaatsen naar een eigen wallet?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201918852
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 12:42 schreef dimmak het volgende:

[..]
Kun je je vraag duidelijker maken? Bedoel je of je funds bij Bitvavo kan laten staan of deze moet verplaatsen naar een eigen wallet?
Ja dat je geld hebt gestort om bijv. bitcoin te kopen.
Dan kan je het verkopen en je tegoed op te nemen, maar ook naar een wallet te versturen toch ?

Zeg maar 'adresboek' bij Bitvavo

Heb ik het zo goed uitgelegd ?
pi_201918883
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 13:09 schreef Enawh het volgende:

[..]
Ja dat je geld hebt gestort om bijv. bitcoin te kopen.
Dan kan je het verkopen en je tegoed op te nemen, maar ook naar een wallet te versturen toch ?

Zeg maar 'adresboek' bij Bitvavo

Heb ik het zo goed uitgelegd ?
Ja klopt. Je vraag is dus eigenlijk of je bijv. Bitcoin bij Bitvavo moet laten staan of naar je eigen wallet moet sturen.

Dat ligt er ook aan voor hoe lang je het in handen wil houden. Wil je long term bitcoin bewaren zou ik het naar een eigen wallet sturen. Dan kom je ook niet snel in de verleiding om het te verkopen en je vertrouwt jezelf denk ik meer dan een 3e partij als Bitvavo. Ben je echter atechnisch, zou ik het lekker laten staan. Altcoins zou ik altijd laten staan, want die wil je snel kunnen verkopen.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201918923
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 13:12 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ja klopt. Je vraag is dus eigenlijk of je bijv. Bitcoin bij Bitvavo moet laten staan of naar je eigen wallet moet sturen.

Dat ligt er ook aan voor hoe lang je het in handen wil houden. Wil je long term bitcoin bewaren zou ik het naar een eigen wallet sturen. Dan kom je ook niet snel in de verleiding om het te verkopen en je vertrouwt jezelf denk ik meer dan een 3e partij als Bitvavo. Ben je echter atechnisch, zou ik het lekker laten staan. Altcoins zou ik altijd laten staan, want die wil je snel kunnen verkopen.
Dacht Bitvavo is wel uiterst betrouwbaar, maar ik volg je advies :)

Bedankt
pi_201919210
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 13:16 schreef Enawh het volgende:

[..]
Dacht Bitvavo is wel uiterst betrouwbaar, maar ik volg je advies :)

Bedankt
Oh Bitvavo is ook zeker te vertrouwen. Maar ook jouw account bij Bitvavo kan gehackt worden bijv.. Wat je ook doet, zorg dat je je security op orde hebt.

https://storingbitcoin.info/#/start
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201928597
quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 22:18 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
En ik las een artikel over het risico van Tether op FD.nl.

In het kort:
• Tether is als ruilmiddel onmisbaar geworden op de cryptomarkt.
• Maar tether is slecht gedekt, onder meer met Chinees schuldpapier.
• Tether bankiert op de Bahama's en sluisde geld naar een noodlijdend zusterbedrijf.
• Als de digitale munt crasht, reiken de gevolgen tot buiten de cryptowereld.

Hoe zien jullie dat risico? Lijkt me sterk dat alle Bitcoins dan opeens nog maar weinig waard zijn, of hoe moet ik dat zien?
Tether is inmiddels wel vervangbaar. Er zijn genoeg stable coins met dezelfde eigenschappen en de volumes daarvan nemen toe. Wel als tether valt zal dit tijdelijk een drama zijn voor platforms, arbitrage en zal je een volatielere bitcoin zien. Maar echt problematisch zal het niet worden.

Bitfinex is dat zusterbedrijf neem ik aan? Dat is een van de betere exchanges out there en zal niet echt een probleem zijn. Inmiddels heeft volgens mij finex ook veel geld opgehaald door een eigen token uit te brengen. Dus ver van noodlijdend imo.

Tether bankiert waar het geaccepteerd wordt. Het bedrijf wordt door extreem veel financiele partijen geweerd. Game theorie geeft aan dat er altijd wel iemand te vinden is die er wel voor gaat.

Het bedrijf heeft een groot probleem, en dat is dat het 70 miljard in cash heeft en er niet weet wat mee te doen. Dit geld overigens voor het gehele banken systeem en niet alleen tether. Hier zit wel wat risico in gezien ze die miljarden ergens moeten stallen. Maar dat risico is niet minder bij de Rabobank, ING, Coinbase, Kraken etc. Dit is één van de nare consequenties dat ons geld (fiat geld) kapot is. Dankzij de centrale banken is de rente en risico totaal uit de hand gelopen.

Tether fud wordt eigenlijk het meest gebruikt door het manipuleren (waar je zelf dus ook voor bent gevallen). Dit gebeurd overigens al velen jaren. Bitcoin prijs ging in al die jaren rustig omhoog, long term is er dus niets aan het handje.

Mocht het vertrouwen in tether echt dalen en het systeem imploderen. Dan zal iedereen met 2 brain cells een direct market order doen op een exchange en zijn tethers omruilen voor bitcoin. De prijs van bitcoin zal dus eerder stijgen dan dalen.
pi_201928726
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 10:06 schreef Piva het volgende:

[..]
Tether is inmiddels wel vervangbaar. Er zijn genoeg stable coins met dezelfde eigenschappen en de volumes daarvan nemen toe. Wel als tether valt zal dit tijdelijk een drama zijn voor platforms, arbitrage en zal je een volatielere bitcoin zien. Maar echt problematisch zal het niet worden.

Bitfinex is dat zusterbedrijf neem ik aan? Dat is een van de betere exchanges out there en zal niet echt een probleem zijn. Inmiddels heeft volgens mij finex ook veel geld opgehaald door een eigen token uit te brengen. Dus ver van noodlijdend imo.

Tether bankiert waar het geaccepteerd wordt. Het bedrijf wordt door extreem veel financiele partijen geweerd. Game theorie geeft aan dat er altijd wel iemand te vinden is die er wel voor gaat.

Het bedrijf heeft een groot probleem, en dat is dat het 70 miljard in cash heeft en er niet weet wat mee te doen. Dit geld overigens voor het gehele banken systeem en niet alleen tether. Hier zit wel wat risico in gezien ze die miljarden ergens moeten stallen. Maar dat risico is niet minder bij de Rabobank, ING, Coinbase, Kraken etc. Dit is één van de nare consequenties dat ons geld (fiat geld) kapot is. Dankzij de centrale banken is de rente en risico totaal uit de hand gelopen.

Tether fud wordt eigenlijk het meest gebruikt door het manipuleren (waar je zelf dus ook voor bent gevallen). Dit gebeurd overigens al velen jaren. Bitcoin prijs ging in al die jaren rustig omhoog, long term is er dus niets aan het handje.

Mocht het vertrouwen in tether echt dalen en het systeem imploderen. Dan zal iedereen met 2 brain cells een direct market order doen op een exchange en zijn tethers omruilen voor bitcoin. De prijs van bitcoin zal dus eerder stijgen dan dalen.
Vergeet niet dat deze partij die het onderzoek uitvoert geld verdient met het shorten van Tether. Je kan je dus afvragen of het allemaal wel zo objectief is.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201942246
Bij Bitvavo heb je niet alle (alt)coins die je in wilt zetten, maar welke websites zijn nog meer goed en betrouwbaar.

Ben niet zo'n van Binance iig. Het is veels te druk zo'n site
pi_201944913
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 14:34 schreef Enawh het volgende:
Bij Bitvavo heb je niet alle (alt)coins die je in wilt zetten, maar welke websites zijn nog meer goed en betrouwbaar.

Ben niet zo'n van Binance iig. Het is veels te druk zo'n site
Coinmerce is simpel (en nederlands), wel wat duur. Kraken en Kucoin zijn allebei ook prima exchanges.
''and those who were seen dancing, were thought to be insane by those who couldn't hear the music''
pi_201951564
Heb woensdag het boek Ons geld is stuk van Bert en Peter Slagter gekregen. Een aanrader voor iedereen die zich bezig houdt of wil beginnen met Crypto!
pi_202039304
Hallo allen,

Tijdje geleden via Bitvavo met een klein bedrag begonnen, en nu ik het allemaal iets beter snap zou ik graag meer willen inleggen.

Iemand een idee welke 2FA ik zou kunnen gebruiken om mijn account beter te beveiligen? Ik doe voornamelijk Alt Coins, dus een eigen wallet zou net denk ik een stap te ver zijn ivm het ‘snel’ kunnen schuiven.
pi_202039314
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 november 2021 07:13 schreef XSbig het volgende:
Hallo allen,

Tijdje geleden via Bitvavo met een klein bedrag begonnen, en nu ik het allemaal iets beter snap zou ik graag meer willen inleggen.

Iemand een idee welke 2FA ik zou kunnen gebruiken om mijn account beter te beveiligen? Ik doe voornamelijk Alt Coins, dus een eigen wallet zou net denk ik een stap te ver zijn ivm het ‘snel’ kunnen schuiven.
Ik gebruik Google Authenticator
pi_202039328
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 november 2021 07:17 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Ik gebruik Google Authenticator
En dat zou dan ook eventueel te gebruiken zijn via mijn iphone, of alleen op de desktop versie van Bitvavo?
pi_202039382
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 november 2021 07:20 schreef XSbig het volgende:

[..]
En dat zou dan ook eventueel te gebruiken zijn via mijn iphone, of alleen op de desktop versie van Bitvavo?
Ik heb een Samsung waar het prima op werkt, geen idee wat betreft iPhone
  Moderator vrijdag 5 november 2021 @ 08:15:27 #42
18653 crew  D.
pi_202039631
Ik gebruik een authenticator op mijn IPhone, werkt prima.

Tip: vergeet niet je back-up te noteren ;)
pi_202040304
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 november 2021 07:13 schreef XSbig het volgende:
Hallo allen,

Tijdje geleden via Bitvavo met een klein bedrag begonnen, en nu ik het allemaal iets beter snap zou ik graag meer willen inleggen.

Iemand een idee welke 2FA ik zou kunnen gebruiken om mijn account beter te beveiligen? Ik doe voornamelijk Alt Coins, dus een eigen wallet zou net denk ik een stap te ver zijn ivm het ‘snel’ kunnen schuiven.
Aegis, een FOSS app. Open-source altijd beter. Let wel even goed op je backups.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_202040321
Ik dank u allen hartelijk
pi_202040392
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 november 2021 09:20 schreef XSbig het volgende:
Ik dank u allen hartelijk
Ik zie nu wel dat Aegis alleen voor Android is. TOFU is ook FOSS.
Uitvinder van de biersmiley.
  zaterdag 13 november 2021 @ 13:58:25 #46
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_202157310
quote:
0s.gif Op
[b]CUSTODIAL

Voor custodial maken we gebruik van Binance. Dit is de populairste exchange en heeft naast Bitcoin een uitgebreid assortiment aan altcoins. Ook is de website heel gebruiksvriendelijk.

- Maak een account aan op Binance

Vandaag is de dag dat ik Bitcoin ga aanschaffen dacht ik..
Maar stap 1 is niet zo eenvoudig...

Verify Identity
You will receive an email once verification is complete. Estimated completion date: 2021-11-23.


-O-

edit: ah, gelukkig toch opeens al geverifieerd.

Maar kom er vervolgens achter dat via iDeal betalen niet meer kan op Binance..

[ Bericht 7% gewijzigd door Brave_Sir_Robin op 13-11-2021 15:06:01 ]
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
  zaterdag 13 november 2021 @ 15:37:01 #47
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_202158274
Nou, dan maar via Bitvavo gedaan. Ik bezit nu 3,5 promille BTC :s)
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_202160878
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 november 2021 13:58 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:

[..]
Vandaag is de dag dat ik Bitcoin ga aanschaffen dacht ik..
Maar stap 1 is niet zo eenvoudig...

Verify Identity
You will receive an email once verification is complete. Estimated completion date: 2021-11-23.


-O-

edit: ah, gelukkig toch opeens al geverifieerd.

Maar kom er vervolgens achter dat via iDeal betalen niet meer kan op Binance..
Nee klopt. Maar je had ook gewoon bij Bitonic moeten kopen. :P Maar Bitvavo werkt ook. Gefeliciteerd met je (verstandige) aankoop. ^O^ Nu het vasthouden.
Uitvinder van de biersmiley.
  zaterdag 13 november 2021 @ 19:08:26 #49
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_202160969
Buy high, sell low!
  zaterdag 13 november 2021 @ 19:39:21 #50
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_202161466
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 november 2021 19:01 schreef dimmak het volgende:

[..]
Nee klopt. Maar je had ook gewoon bij Bitonic moeten kopen. :P Maar Bitvavo werkt ook. Gefeliciteerd met je (verstandige) aankoop. ^O^ Nu het vasthouden.
Bitonic is bij mij de hele middag al niet bereikbaar..

Voor mijn eerste stapjes op dit gebied vind ik dit nu prima. Verplaatsen naar wallets snap ik nog niet zoveel van.
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_202173427
4e poging tot identiteitsverificatie bij Bitvavo. 3 keer gedaan met die Kopie ID app van de overheid. 2 keer als reden dat het hier en daar onleesbaar was (voor een computer dan). Waarschijnlijk door het watermerk? Dat gaat bij die app inderdaad over gegevens heen maar een mens kan het prima lezen.

3e keer omdat het een kopie bleek te zijn volgens het antwoord. 4e keer geprobeerd met BSN en handtekening (rijbewijs) afschermen met papiertje. Weer mislukt want niet alles leesbaar. Schaduw van papiertje? Komt het zo precies? Hoe hebben jullie dat gefixt? Met paint? Volgens overheid zelf moet je wel aangeven dat het om een kopie van je ID gaat en voor wie het is.

Support wel gemaild maar die reageren hopelijk binnen 12 werkuren........ En het is zondag....

edit: ik had - zoals dat wordt geadviseerd door de overheid zelf - op de fotokopie geschreven (watermerk) en later met los briefje erop dat het een kopie was. Daarmee bedekte ik dus blijkbaar zooi af. Wat feitelijk niet zo was met die briefjes maar afijn. Nu op een piepklein briefje geschreven dat het een kopie was en dat over BSN en handtekening gelegd. Foto. En nu wel klaar.

[ Bericht 10% gewijzigd door Apotheose op 14-11-2021 18:06:20 ]
just give a second thought
what if we don't get caught...
  vrijdag 19 november 2021 @ 18:12:38 #52
139324 Plots
Luctor et Emergo
pi_202248143
Vraagje:

Stel je shitcoin op Binance Smart Chain is momenteel 1000 euro waard. MAAR BNB daalt met 50%, is de waarde van jouw shitcoin dan ook 50% gedaald naar 500 euro? Even ervan uitgaande dat er geen buys of sells zijn geweest voor jouw coin.
pi_202248407
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 18:12 schreef Plots het volgende:
Vraagje:

Stel je shitcoin op Binance Smart Chain is momenteel 1000 euro waard. MAAR BNB daalt met 50%, is de waarde van jouw shitcoin dan ook 50% gedaald naar 500 euro? Even ervan uitgaande dat er geen buys of sells zijn geweest voor jouw coin.
Nee, staat wat dat betreft los van elkaar

Natuurlijk is er in de praktijk een kans van 99% dat jouw shitcoin met meer dan 50% is gezakt wanneer BNB het zo slecht doet
  vrijdag 19 november 2021 @ 18:45:55 #54
139324 Plots
Luctor et Emergo
pi_202248561
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2021 18:33 schreef FundsAreSafu het volgende:

[..]
Nee, staat wat dat betreft los van elkaar

Natuurlijk is er in de praktijk een kans van 99% dat jouw shitcoin met meer dan 50% is gezakt wanneer BNB het zo slecht doet
Hoe staat het dan los van elkaar, aangezien de Liquidiy Pool ook in BNB is. Waarom is de kans 99%? Dan klopt mijn hypothese eigenlijk wel?
pi_202248830
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 18:45 schreef Plots het volgende:

[..]
Hoe staat het dan los van elkaar, aangezien de Liquidiy Pool ook in BNB is. Waarom is de kans 99%? Dan klopt mijn hypothese eigenlijk wel?
In theorie staat alles los van elkaar. Dus het ene hoeft niet te dalen als het andere daalt.

In de praktijk volgt de gehele markt bitcoin. Dus gaat bitcoin omlaag, dan gaat BNB met bijvoorbeeld 50% om laag en dan is de kans groot dat je shitcoin met meer dan 50% daalt.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 19-11-2021 19:02:44 ]
pi_202248884
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 18:45 schreef Plots het volgende:

[..]
Hoe staat het dan los van elkaar, aangezien de Liquidiy Pool ook in BNB is. Waarom is de kans 99%? Dan klopt mijn hypothese eigenlijk wel?
Jij stelt dat wanneer BNB 50% daalt, alle andere tokens in hun ecosysteem ook precies met 50% dalen. Dat klopt niet. BNB is het meest waardevast uit dat ecosysteem, dus de projecten die volatieler zijn zullen waarschijnlijk nog sterker dalen. Het ene project 60%, het andere 70%, nog een andere misschien wel 90%.

Je zult dus een verband zien tussen de koers van BNB en de rest, maar het is geen exact gegeven dat wanneer BNB daalt met x, het andere project ook daalt met x.

Het is ook prima mogelijk dat wanneer BNB 50% down is, een ander project 1000% up is. Dat is dan die 1% en waarschijnlijk een pump & dump die spoedig in elkaar zal klappen in lijn met de rest van de markt

Je kunt het ook de andere kant op bedenken, volgens jouw logica zouden alle projecten BNB ook volgen wanneer BNB 10% up is en allemaal precies 10% up zijn. Als dat zo was zou niemand meer geld in shitcoins stoppen, want dan kan je het net zo goed veilig spelen in BNB. Het aantrekkelijke van shitcoins is dat in korte tijd een x10 te behalen valt, met het bijbehorende risico natuurlijk
  vrijdag 19 november 2021 @ 19:16:31 #57
139324 Plots
Luctor et Emergo
pi_202249098
Dit bedoel ik.. als BNB 50% daalt, daalt de LP en de market cap dan ook met 50%? Dan wordt je shitcoin ook 50% minder waard. Aangezien je token op Binance Smart Chain in BNB is.Dan is het idd belangrijk om eerst naar de BNB koers te kijken alvorens je verkoopt. Vaak stijgt de BNB koers nadat het volume uit BTC naar BNB gaat.

Edit: uiteindelijk moet je namelijk uitcashen met die BNB's uit de Liquidity Pool.
pi_202252754
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 19:16 schreef Plots het volgende:
Dit bedoel ik.. als BNB 50% daalt, daalt de LP en de market cap dan ook met 50%? Dan wordt je shitcoin ook 50% minder waard. Aangezien je token op Binance Smart Chain in BNB is.

[ afbeelding ]

Dan is het idd belangrijk om eerst naar de BNB koers te kijken alvorens je verkoopt. Vaak stijgt de BNB koers nadat het volume uit BTC naar BNB gaat.

Edit: uiteindelijk moet je namelijk uitcashen met die BNB's uit de Liquidity Pool.
Niet per se. Als mensen massaal geld in een shitcoin pompen en het in market cap van 1 miljoen naar 1 miljard gaat stijgt de waarde toch gewoon, ook al is BNB in diezelfde tijd 50% down gegaan?

De LP heeft ook niet per se een één op één verband met de market cap

In de praktijk hebben we alleen niets aan dit gefilosofeer in de marge omdat zoals Piva zei de hele markt BTC volgt en daaruit voortvloeiend volgen de BSC shitcoins BNB. Maar niet één op één volgens een wiskundige formule zoals jij suggereert
  vrijdag 19 november 2021 @ 22:07:44 #59
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_202253662
Koersveranderingen van BNB hebben wel invloed op degenen die in de liquidity pool zitten. Je wordt lekker gemaakt met insane APR's maar dat is zonder de Impermanent Loss meegerekend. En die term is enigszins misleidend want op het moment dat je je tokens uit de LP haalt is het een permanent loss.

https://academy.binance.c(...)anent-loss-explained
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_202254870
Over het algemeen is het stukje IP stuk lager dan de APY.
Tenzij 1 coin echt door het dak is gegaan of gekelderd (tov de ander)

[ Bericht 78% gewijzigd door Gremen op 19-11-2021 22:59:41 ]
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
  zondag 21 november 2021 @ 16:12:52 #61
139324 Plots
Luctor et Emergo
pi_202279861
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2021 21:36 schreef FundsAreSafu het volgende:

[..]
Niet per se. Als mensen massaal geld in een shitcoin pompen en het in market cap van 1 miljoen naar 1 miljard gaat stijgt de waarde toch gewoon, ook al is BNB in diezelfde tijd 50% down gegaan?

De LP heeft ook niet per se een één op één verband met de market cap

In de praktijk hebben we alleen niets aan dit gefilosofeer in de marge omdat zoals Piva zei de hele markt BTC volgt en daaruit voortvloeiend volgen de BSC shitcoins BNB. Maar niet één op één volgens een wiskundige formule zoals jij suggereert
Dat is x 1000. Dus je 30 euro is 30.000 geworden. Maar als iedereen die shitcoin trouw blijft holden, terwijl BNB 50% daarna daalt, dan kan je die shitcoins uitcaschen voor 15000 euro aan BNB. Dan heb je eigenlijk x500 gemaakt (15.000 euro). Impermanent loss idd als ik het goed heb. Daarom altijd de koers van BNB in de gaten houden. Dat verklaart waarom altijd alles tegelijk naar beneden klapt op BSC. Corrigeer me als ik het fout heb.
pi_202280492
quote:
0s.gif Op zondag 21 november 2021 16:12 schreef Plots het volgende:

[..]
Dat is x 1000. Dus je 30 euro is 30.000 geworden. Maar als iedereen die shitcoin trouw blijft holden, terwijl BNB 50% daarna daalt, dan kan je die shitcoins uitcaschen voor 15000 euro aan BNB. Dan heb je eigenlijk x500 gemaakt (15.000 euro). Impermanent loss idd als ik het goed heb. Daarom altijd de koers van BNB in de gaten houden. Dat verklaart waarom altijd alles tegelijk naar beneden klapt op BSC. Corrigeer me als ik het fout heb.
Het gaat om de market cap, niet om de LP. Als de market cap van de shitcoin hetzelfde blijft en BNB daalt 50%, dan krijg je twee keer zoveel BNB als voorheen wanneer je verkoopt
pi_202296198
Ik ben a) een beginner, maar heb b) een vraagje over staking, dus het was even twijfelen in welk topic ik mijn vraag daadwerkelijk moest stellen. Mocht deze moeten verhuizen, dan doe ik dat graag.

Eigenlijk wil ik me eens mengen in het staken van crypto. Ik bezit een Bitvavo, Binance en Trustwallet account. Maar eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer. Welke wallet/welk account is voor het staken het meest geschikt?

Via Trustwallet kan ik BNB staken tegen een APR van 33,69%, met een Lock Time van 7 dagen. Lijkt me een prima investering.

Maar op Binance kan ik BNB 30 dagen staken met een APY van 5,86%. Nu weet ik dat er verschil zit tussen APR en APY, maar het rendement lijkt ook behoorlijk te verschillen.

Mis ik iets?
pi_202301594
quote:
0s.gif Op maandag 22 november 2021 19:01 schreef Fargo het volgende:
Ik ben a) een beginner, maar heb b) een vraagje over staking, dus het was even twijfelen in welk topic ik mijn vraag daadwerkelijk moest stellen. Mocht deze moeten verhuizen, dan doe ik dat graag.

Eigenlijk wil ik me eens mengen in het staken van crypto. Ik bezit een Bitvavo, Binance en Trustwallet account. Maar eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer. Welke wallet/welk account is voor het staken het meest geschikt?

Via Trustwallet kan ik BNB staken tegen een APR van 33,69%, met een Lock Time van 7 dagen. Lijkt me een prima investering.

Maar op Binance kan ik BNB 30 dagen staken met een APY van 5,86%. Nu weet ik dat er verschil zit tussen APR en APY, maar het rendement lijkt ook behoorlijk te verschillen.

Mis ik iets?
BTC / Staking & Yield Farming

Misschien heb je hier meer kans. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_202301608
Wanneer gaan we weer moon?! :@
pi_202316965
Ik reageer even hier, aangezien het wel handig kan zijn voor andere beginners.

quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:36 schreef V. het volgende:

[..]
Het blijken er zelfs drie te zijn (al is de derde bitter weinig ;) ).

Ze staan op Bittrex, Mercatox en Binance.
Zijn er andere markten beschikbaar voor je coins naast de BTC markt? Bijv. COIN/ETH, COIN/LTC of COIN/USDC oid.?

Hier kun je de withdrawal fees vinden van Mecatox, Binance en Bittrex.

Stel er is een LTC markt voor je coin is het voordeliger om je coins op die markt te verkopen en vervolgens je LTC naar Satos bijv. te sturen. Stel er is alleen een BTC markt voor je coin kan je ook eerst alles verkopen voor bitcoin en van die bitcoin weer litecoin te kopen om die vervolgens weer te verkopen bij Satos. Satos kun je ook vervangen door Bitvavo. Op die manier kun je je gunstigste route uitzoeken.
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 24 november 2021 @ 13:56:56 #67
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_202318210
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 12:34 schreef dimmak het volgende:
Ik reageer even hier, aangezien het wel handig kan zijn voor andere beginners.
[..]
Zijn er andere markten beschikbaar voor je coins naast de BTC markt? Bijv. COIN/ETH, COIN/LTC of COIN/USDC oid.?

Hier kun je de withdrawal fees vinden van Mecatox, Binance en Bittrex.Dank, ik ga ermee aan de slag

Stel er is een LTC markt voor je coin is het voordeliger om je coins op die markt te verkopen en vervolgens je LTC naar Satos bijv. te sturen. Stel er is alleen een BTC markt voor je coin kan je ook eerst alles verkopen voor bitcoin en van die bitcoin weer litecoin te kopen om die vervolgens weer te verkopen bij Satos. Satos kun je ook vervangen door Bitvavo. Op die manier kun je je gunstigste route uitzoeken.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_202339552
doen jullie aan hodlen of traden of beide? En als je gewoon vasthoudt en verder niks - hoe vaak pomp je dan geld bij of doe je dat niet? Hoe houd je trends in de gaten? Via zulke nieuwsplatforms of doe je dat zelf via die 'kaarsen'?
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_202339838
quote:
7s.gif Op donderdag 25 november 2021 20:12 schreef Apotheose het volgende:
doen jullie aan hodlen of traden of beide? En als je gewoon vasthoudt en verder niks - hoe vaak pomp je dan geld bij of doe je dat niet? Hoe houd je trends in de gaten? Via zulke nieuwsplatforms of doe je dat zelf via die 'kaarsen'?
Elke week een beetje bitcoin kopen en niet naar kijken.
Uitvinder van de biersmiley.
  Moderator donderdag 25 november 2021 @ 20:28:12 #70
18653 crew  D.
pi_202340033
quote:
7s.gif Op donderdag 25 november 2021 20:12 schreef Apotheose het volgende:
doen jullie aan hodlen of traden of beide?
Vooral hodlen. Soms een gokje, soms een swingtrade, en heel soms een beetje daytraden.
quote:
En als je gewoon vasthoudt en verder niks - hoe vaak pomp je dan geld bij of doe je dat niet?
In principe iedere maand een vast bedrag, in een dat te bepalen coin
quote:
Hoe houd je trends in de gaten? Via zulke nieuwsplatforms of doe je dat zelf via die 'kaarsen'?
Veel YT, en social media. met de nodige DYOR
pi_202558059
Ik volg dit al een tijdje,nu heb ik gisterochtend virtueel ¤1000,- ingezet op PumpETH op geckocoin.com
dit is nu ¤174959,- hoe reeel is dit?
Zij die niets te zeggen hebben zoeken het gezelschap van anderen op.
  vrijdag 10 december 2021 @ 20:19:02 #72
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_202558140
quote:
7s.gif Op donderdag 25 november 2021 20:12 schreef Apotheose het volgende:
doen jullie aan hodlen of traden of beide? En als je gewoon vasthoudt en verder niks - hoe vaak pomp je dan geld bij of doe je dat niet? Hoe houd je trends in de gaten? Via zulke nieuwsplatforms of doe je dat zelf via die 'kaarsen'?
Een groot deel staat in cold storage. Heb een klein plukje fuck-you coins voor yolo-trades en daarnaast via crypto.com koop ik iedere week automatisch nog een beetje Bitcoin als vorm van sparen, naast m'n gewone sparen en maandelijkse inleg in aandelen.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_202558147
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 december 2021 20:14 schreef zevha het volgende:
Ik volg dit al een tijdje,nu heb ik gisterochtend virtueel ¤1000,- ingezet op PumpETH op geckocoin.com
dit is nu ¤174959,- hoe reeel is dit?
Super reeel.
U MAD?
pi_202558262
ga ik dus nu een touw kopen.
Zij die niets te zeggen hebben zoeken het gezelschap van anderen op.
pi_202572484
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 december 2021 20:19 schreef fathank het volgende:

[..]
Een groot deel staat in cold storage. Heb een klein plukje fuck-you coins voor yolo-trades en daarnaast via crypto.com koop ik iedere week automatisch nog een beetje Bitcoin als vorm van sparen, naast m'n gewone sparen en maandelijkse inleg in aandelen.
en hoe vaak check je dan de koers van bitcoin bijv? Word je niet zenuwachtig van die fucking daling tegenwoordig (ja ik ben nieuw dus niks gewend :+ ). En hoe heb je dat traden geleerd? Of 'doe je maar wat'? Of doe je het al lang en is het ervaring?

Zelf heb ik nu 3 coins (bitcoin, ethereum en solana) en heb nog niet 1 keer mn inleg eruit gehaald in de maand dat ik het nu doe. Dat zal wel normaal zijn dan denk ik in begin? Heb ook nog niks verkocht want dat technische analyse heb ik nog niet echt onder de knie. En vind het ook heel wisselvallig om er een touw aan vast te kunnen knopen ;(
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_202572887
quote:
17s.gif Op zaterdag 11 december 2021 21:10 schreef Apotheose het volgende:

[..]
en hoe vaak check je dan de koers van bitcoin bijv? Word je niet zenuwachtig van die fucking daling tegenwoordig (ja ik ben nieuw dus niks gewend :+ ). En hoe heb je dat traden geleerd? Of 'doe je maar wat'? Of doe je het al lang en is het ervaring?

Zelf heb ik nu 3 coins (bitcoin, ethereum en solana) en heb nog niet 1 keer mn inleg eruit gehaald in de maand dat ik het nu doe. Dat zal wel normaal zijn dan denk ik in begin? Heb ook nog niks verkocht want dat technische analyse heb ik nog niet echt onder de knie. En vind het ook heel wisselvallig om er een touw aan vast te kunnen knopen ;(
Gewoon niets doen en vasthouden is een prima tactiek, mensen gaan vaak de fout in door in hun eigen wanen te gaan geloven en te denken dat ze de markt kunnen timen

Je zou hooguit een oogje kunnen houden op deze grafiek: https://www.blockchaincenter.net/bitcoin-rainbow-chart/

Mocht Bitcoin weer flink stijgen, een all-time high bereiken en richting de gevarenzone gaan volgens deze grafiek kan je bijvoorbeeld besluiten om je inleg eruit te halen en verder te gaan met "gratis geld". Denk dat dit flink zal schelen in de zenuwen
pi_202574368
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2021 21:32 schreef FundsAreSafu het volgende:

[..]
Gewoon niets doen en vasthouden is een prima tactiek, mensen gaan vaak de fout in door in hun eigen wanen te gaan geloven en te denken dat ze de markt kunnen timen

Je zou hooguit een oogje kunnen houden op deze grafiek: https://www.blockchaincenter.net/bitcoin-rainbow-chart/

Mocht Bitcoin weer flink stijgen, een all-time high bereiken en richting de gevarenzone gaan volgens deze grafiek kan je bijvoorbeeld besluiten om je inleg eruit te halen en verder te gaan met "gratis geld". Denk dat dit flink zal schelen in de zenuwen
oh thanks! Dat ziet er wel duidelijk uit. Zal wel hetzelfde idee zijn voor een ETH lijkt mij. Ook zo'n regenboog :) Zal het even in de gaten houden. Thanks!
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_203042117
Ik hoorde wel eens van Stablecoins (volgt de Amerikaanse dollar) en dat je die zou kunnen parkeren op een rekening waarop je een rendement van 3% tot 5% zou krijgen.
Uiteraard is dat veel meer dan de klassieke spaarrekening.

Zijn er hier mensen die dit doen?
1) Hoe veilig is dat?
2) Kan de uitgever van StableCoin garanderen dat er een 1/1 gelijkenis is met de dollar?
3) Wat bij een hack in de cryptobank? Ben ik dan alles kwijt?
4) Is er een depositiegarantie?
5) Hoe bekomt de bank inkomsten om jou die rente uit te betalen?
Cindy De Vuyst
pi_203042887
quote:
0s.gif Op woensdag 5 januari 2022 09:59 schreef einzeinz het volgende:
Ik hoorde wel eens van Stablecoins (volgt de Amerikaanse dollar) en dat je die zou kunnen parkeren op een rekening waarop je een rendement van 3% tot 5% zou krijgen.
Uiteraard is dat veel meer dan de klassieke spaarrekening.

Zijn er hier mensen die dit doen?
1) Hoe veilig is dat?
2) Kan de uitgever van StableCoin garanderen dat er een 1/1 gelijkenis is met de dollar?
3) Wat bij een hack in de cryptobank? Ben ik dan alles kwijt?
4) Is er een depositiegarantie?
5) Hoe bekomt de bank inkomsten om jou die rente uit te betalen?
Bij ledn.io krijg je 9,5% voor je USDC en 6.25% voor je BTC. USDC is van Circle en als je de rapporten mag geloven volledig gedekt. Ook heeft Ledn proof of reserve. Dus via de normale wegen zou je je funds terug moeten kunnen krijgen. Uiteraard is het niet zonder risico. Ik heb zelf maar een gedeelte van mijn Bitcoin daar staan. Zij lenen jouw USDC of BTC weer uit aan grote spelers die er verschillende dingen mee doen van leverage trading tot aan funding.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_203042923
quote:
0s.gif Op woensdag 5 januari 2022 10:43 schreef dimmak het volgende:

[..]
Bij ledn.io krijg je 9,5% voor je USDC en 6.25% voor je BTC. USDC is van Circle en als je de rapporten mag geloven volledig gedekt. Ook heeft Ledn proof of reserve. Dus via de normale wegen zou je je funds terug moeten kunnen krijgen. Uiteraard is het niet zonder risico. Ik heb zelf maar een gedeelte van mijn Bitcoin daar staan. Zij lenen jouw USDC of BTC weer uit aan grote spelers die er verschillende dingen mee doen van leverage trading tot aan funding.
Dus altijd risico op volledig verlies?
Cindy De Vuyst
pi_203044609
quote:
0s.gif Op woensdag 5 januari 2022 10:46 schreef einzeinz het volgende:

[..]
Dus altijd risico op volledig verlies?
Dat ligt eraan wat voor teringbende ze er van maken. Als ze failliet gaan ben je een schuldeiser, je funds zijn opgenomen in de proof of reserve dus je staat juridisch sterk. Wat er over blijft kan ik nu niet beoordelen. Bij een bank is het veiliger, maar minder APY. Dus is het maar net waar je voor kiest.
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 5 januari 2022 @ 13:41:05 #82
131603 Afwazig
Serious business
pi_203045938
quote:
0s.gif Op woensdag 5 januari 2022 09:59 schreef einzeinz het volgende:
Ik hoorde wel eens van Stablecoins (volgt de Amerikaanse dollar) en dat je die zou kunnen parkeren op een rekening waarop je een rendement van 3% tot 5% zou krijgen.
Uiteraard is dat veel meer dan de klassieke spaarrekening.

Zijn er hier mensen die dit doen?
1) Hoe veilig is dat?
2) Kan de uitgever van StableCoin garanderen dat er een 1/1 gelijkenis is met de dollar?
3) Wat bij een hack in de cryptobank? Ben ik dan alles kwijt?
4) Is er een depositiegarantie?
5) Hoe bekomt de bank inkomsten om jou die rente uit te betalen?
Via waves.exchange kun je EUR of USD staken voor 15% APY. WX is een decentrale exchange en jij bent dus de enige die bij je account kan. WX ondersteund ook de Ledger hardware wallet. De prijs wordt algoritmisch gelijk gehouden met de Euro of Dollar.

https://waves.exchange/investments/staking/USDN

https://waves.exchange/investments/staking/EURN
pi_203056770
quote:
0s.gif Op woensdag 5 januari 2022 13:41 schreef Afwazig het volgende:

[..]
Via waves.exchange kun je EUR of USD staken voor 15% APY. WX is een decentrale exchange en jij bent dus de enige die bij je account kan. WX ondersteund ook de Ledger hardware wallet. De prijs wordt algoritmisch gelijk gehouden met de Euro of Dollar.

https://waves.exchange/investments/staking/USDN

https://waves.exchange/investments/staking/EURN
Hoe kunnen ze zo'n rente aanbieden? Daar zit toch meer achter?
Ik vind 6% al veel, laat staan 15%.
Cindy De Vuyst
  donderdag 6 januari 2022 @ 10:25:59 #84
131603 Afwazig
Serious business
pi_203059389
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 00:08 schreef einzeinz het volgende:

[..]
Hoe kunnen ze zo'n rente aanbieden? Daar zit toch meer achter?
Ik vind 6% al veel, laat staan 15%.
Hoe het met die andere coins zit weet ik niet. Voor USDN op Waves Exchange is op de achtergrond Waves als onderpand gestaked. Door Waves te staken krijg je elke dag meer Waves, die Waves worden weer omgezet in USDN en verdeeld. Dat is waar het geld vandaan komt.

Momenteel is het onderpand 200% van de waarde van het totale aantal USDN / EURN, mocht dit omlaag gaan worden er bonds uit een smart contract ontgrendeld die dan weer opgekocht worden voor Waves door de markt waardoor het onderpand weer aangevuld wordt.

Beetje ingewikkeld verhaal wellicht maar ik hoop dat het iets duidelijker is :P.
pi_203264167
Zoals ik hierboven ook zie ben ik niet de enige die zoekt naar een goede plek om te staken.
Ik hodl een aantal jaar btc, heb sinds anderhalf jaar ook wat bijgekocht en wat in altcoins. Deels in wallet, deels op exchanges. Alles bij elkaar is het geen enorm bedrag en als het *poef* weg is, is dat balen maar verandert er niet veel in mijn leven.
Al langer heb ik belangstelling om te staken. Maar ik hak steeds geen knoop door waar precies. Ik overweeg crypto.com, celsius of block fi, maar er zijn er zoveel.
Crypto.com lijkt het meest aantrekkelijk voor mij ivm rentes, maar ook merk ik dat ik de perks van een creditcard, netflix en Spotify ook wel aantrekkelijk vind. Ergens vind ik dat niet het belangrijkste, maar ik gebruik deze dingen sowieso al.

Doe ik er dom aan? Of hebben jullie andere aanraders?
pi_203264847
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 00:41 schreef Djonkelman het volgende:
Zoals ik hierboven ook zie ben ik niet de enige die zoekt naar een goede plek om te staken.
Ik hodl een aantal jaar btc, heb sinds anderhalf jaar ook wat bijgekocht en wat in altcoins. Deels in wallet, deels op exchanges. Alles bij elkaar is het geen enorm bedrag en als het *poef* weg is, is dat balen maar verandert er niet veel in mijn leven.
Al langer heb ik belangstelling om te staken. Maar ik hak steeds geen knoop door waar precies. Ik overweeg crypto.com, celsius of block fi, maar er zijn er zoveel.
Crypto.com lijkt het meest aantrekkelijk voor mij ivm rentes, maar ook merk ik dat ik de perks van een creditcard, netflix en Spotify ook wel aantrekkelijk vind. Ergens vind ik dat niet het belangrijkste, maar ik gebruik deze dingen sowieso al.

Doe ik er dom aan? Of hebben jullie andere aanraders?
Kijk hier anders even naar :)

https://docs.google.com/s(...)true&pru=AAABfpUTfC4*72UTnzWCDpnFesJLnDvpJA
pi_203297780
Staken
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 00:41 schreef Djonkelman het volgende:
Zoals ik hierboven ook zie ben ik niet de enige die zoekt naar een goede plek om te staken.
Ik hodl een aantal jaar btc, heb sinds anderhalf jaar ook wat bijgekocht en wat in altcoins. Deels in wallet, deels op exchanges. Alles bij elkaar is het geen enorm bedrag en als het *poef* weg is, is dat balen maar verandert er niet veel in mijn leven.
Al langer heb ik belangstelling om te staken. Maar ik hak steeds geen knoop door waar precies. Ik overweeg crypto.com, celsius of block fi, maar er zijn er zoveel.
Crypto.com lijkt het meest aantrekkelijk voor mij ivm rentes, maar ook merk ik dat ik de perks van een creditcard, netflix en Spotify ook wel aantrekkelijk vind. Ergens vind ik dat niet het belangrijkste, maar ik gebruik deze dingen sowieso al.

Doe ik er dom aan? Of hebben jullie andere aanraders?
Staken kun je beste doen op een wallet i.p.v. exchange. Ik heb veel verschillende wallets voor mn alts. Veel munten hebben namelijk een eigen wallet waar je op kunt staken (BTT, ALGO, LUNA etc.). Cosmos heb ik op de DeFi van Crypto.com staan. Alle overige muntjes heb ik gewoon op BInance
pi_203310890
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 00:41 schreef Djonkelman het volgende:
Zoals ik hierboven ook zie ben ik niet de enige die zoekt naar een goede plek om te staken.
Ik hodl een aantal jaar btc, heb sinds anderhalf jaar ook wat bijgekocht en wat in altcoins. Deels in wallet, deels op exchanges. Alles bij elkaar is het geen enorm bedrag en als het *poef* weg is, is dat balen maar verandert er niet veel in mijn leven.
Al langer heb ik belangstelling om te staken. Maar ik hak steeds geen knoop door waar precies. Ik overweeg crypto.com, celsius of block fi, maar er zijn er zoveel.
Crypto.com lijkt het meest aantrekkelijk voor mij ivm rentes, maar ook merk ik dat ik de perks van een creditcard, netflix en Spotify ook wel aantrekkelijk vind. Ergens vind ik dat niet het belangrijkste, maar ik gebruik deze dingen sowieso al.

Doe ik er dom aan? Of hebben jullie andere aanraders?
Ik heb allerlei platformen al geprobeerd maar zit nu inderdaad ook bij crypro.com
pi_203310895
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 januari 2022 11:03 schreef Izzy9595 het volgende:
Staken
[..]
Staken kun je beste doen op een wallet i.p.v. exchange.
Rendament op Bitcoin krijg je helaas alleen via een exchange of ander platform
  maandag 24 januari 2022 @ 09:27:13 #90
423584 begaaierd
Ik Begaai, Hij Begaait, Wij...
pi_203341675
Vraagje over Ledger Live en Solana.
Ik krijg deze niet gevonden in de Ledger Live app. Wat doe ik verkeerd?
Ik probeer add account, zoek op Solanan/ Sol.
Helaas geen resultaten.....
  maandag 24 januari 2022 @ 09:31:02 #91
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_203341729
quote:
0s.gif Op maandag 24 januari 2022 09:27 schreef begaaierd het volgende:
Vraagje over Ledger Live en Solana.
Ik krijg deze niet gevonden in de Ledger Live app. Wat doe ik verkeerd?
Ik probeer add account, zoek op Solanan/ Sol.
Helaas geen resultaten.....
Solana is een kutcoin met een kutnetwerk dat elke keer down gaat misschien heeft het daarmee te maken
Man of Steal.
pi_203345271
quote:
0s.gif Op maandag 24 januari 2022 09:27 schreef begaaierd het volgende:
Vraagje over Ledger Live en Solana.
Ik krijg deze niet gevonden in de Ledger Live app. Wat doe ik verkeerd?
Ik probeer add account, zoek op Solanan/ Sol.
Helaas geen resultaten.....
https://www.ledger.com/supported-crypto-assets
Uitvinder van de biersmiley.
pi_203356850
Zijn er hier ook mensen die indirect in crypto beleggen via cryptotrackers, zoals ETF's?
  woensdag 9 februari 2022 @ 13:12:20 #94
416020 K44S
The bearded man
pi_203582332
Hallo allemaal,
Leek hier:

Ik wil beginnen met Crypto bij Bitvavo, alleen moet ik een ID sturen ( rijbewijs wil ik gaan doen ).

Hoe veilig is dit?
The bearded man: “So many good tunes, I didn't have time to shave!”
  woensdag 9 februari 2022 @ 13:14:40 #95
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_203582375
quote:
0s.gif Op woensdag 9 februari 2022 13:12 schreef K44S het volgende:
Hallo allemaal,
Leek hier:

Ik wil beginnen met Crypto bij Bitvavo, alleen moet ik een ID sturen ( rijbewijs wil ik gaan doen ).

Hoe veilig is dit?
Prima :)
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 9 februari 2022 @ 13:16:24 #96
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_203582405
quote:
0s.gif Op woensdag 9 februari 2022 13:12 schreef K44S het volgende:
Hallo allemaal,
Leek hier:

Ik wil beginnen met Crypto bij Bitvavo, alleen moet ik een ID sturen ( rijbewijs wil ik gaan doen ).

Hoe veilig is dit?
Kun je gewoon vertrouwen. Eventueel kun je je BSN afplakken
Please sir. When moon? When Mustang?
  woensdag 9 februari 2022 @ 13:19:00 #97
416020 K44S
The bearded man
pi_203582460
quote:
0s.gif Op woensdag 9 februari 2022 13:14 schreef Drekkoning het volgende:

[..]
Prima :)
quote:
3s.gif Op woensdag 9 februari 2022 13:16 schreef Rossdale het volgende:

[..]
Kun je gewoon vertrouwen. Eventueel kun je je BSN afplakken
Thx!

Nog wallet die jullie aanraden?

Ik ga morgen het begin van de topic goed door lezen hoor ;)
The bearded man: “So many good tunes, I didn't have time to shave!”
  woensdag 9 februari 2022 @ 14:37:29 #98
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_203583981
quote:
0s.gif Op woensdag 9 februari 2022 13:19 schreef K44S het volgende:

[..]
[..]
Thx!

Nog wallet die jullie aanraden?

Ik ga morgen het begin van de topic goed door lezen hoor ;)
Zou het op de exchange laten staan en mocht je het veiliger vinden in eigen beheer, voor een hardware wallet gaan (ledger bijvoorbeeld).
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  donderdag 10 februari 2022 @ 08:19:56 #99
416020 K44S
The bearded man
pi_203593928
quote:
0s.gif Op woensdag 9 februari 2022 14:37 schreef Drekkoning het volgende:

[..]
Zou het op de exchange laten staan en mocht je het veiliger vinden in eigen beheer, voor een hardware wallet gaan (ledger bijvoorbeeld).
Check! Thx.

Hoe kan je in de gaten houden welke crypto wat doet? Ik bedoel, er zijn er zo'n 20........ waar kan je informatie halen wat misschien gaat stijgen?
The bearded man: “So many good tunes, I didn't have time to shave!”
pi_203594064
Gewoon in je glazen bol kijken en dan slapend rijk worden.

Er is maar een asterisk-garantie... BTC en ETH gaan hun alltime record weer verbreken (wanneer is een vraag van tijd; disclaimer: 'behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst'), voor de rest is het jezelf inlezen, strategie bepalen en analyses te doen. Als iedereen het op een presenteerblaadje zou kunnen krijgen, tja...
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  donderdag 10 februari 2022 @ 08:53:52 #101
416020 K44S
The bearded man
pi_203594245
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 08:36 schreef shiz het volgende:
Gewoon in je glazen bol kijken en dan slapend rijk worden.

Er is maar een asterisk-garantie... BTC en ETH gaan hun alltime record weer verbreken (wanneer is een vraag van tijd; disclaimer: 'behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst'), voor de rest is het jezelf inlezen, strategie bepalen en analyses te doen. Als iedereen het op een presenteerblaadje zou kunnen krijgen, tja...
Ja dat is logisch en snap ik ook wel ;)

Maar je moet ergens een beetje informatie vandaan krijgen.

Bedankt voor het antwoorden iig
The bearded man: “So many good tunes, I didn't have time to shave!”
  Moderator donderdag 10 februari 2022 @ 09:04:17 #102
18653 crew  D.
pi_203594364
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 08:19 schreef K44S het volgende:

[..]
Check! Thx.

Hoe kan je in de gaten houden welke crypto wat doet? Ik bedoel, er zijn er zo'n 20........ waar kan je informatie halen wat misschien gaat stijgen?
Er zijn er zo’n 20?

Dan zit je er maar een paar duizend naast ;)
  donderdag 10 februari 2022 @ 09:08:02 #103
416020 K44S
The bearded man
pi_203594401
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 09:04 schreef D. het volgende:

[..]
Er zijn er zo’n 20?

Dan zit je er maar een paar duizend naast ;)
Hahahha, dit is het +- wat ik zag op Bitvavo
The bearded man: “So many good tunes, I didn't have time to shave!”
  Moderator donderdag 10 februari 2022 @ 09:28:30 #104
18653 crew  D.
pi_203594609
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 09:08 schreef K44S het volgende:

[..]
Hahahha, dit is het +- wat ik zag op Bitvavo
Ah, daar ben ik niet zo bekend. Heb daar sinds een maand een account omdat ik wat btc wilde kopen maar de grote exchanges werkten niet mee.

Op https://www.coingecko.com/nl staat de teller op 12523 munten, maar kan er zo 10 noemen die er (nog) niet op staan, dus dat zullen er ook honderden zijn ;)
pi_203595457
Bitvavo heeft inderdaad niet veel tokens, maar wel meer dan 20 :P

Prima exchange als je net begint, lekker met iDeal wil betalen, gratis storten en opnemen, lage fees betaalt bij aankopen en verkopen en het is Nederlands en superveilig. Hun klantenservice is ook echt uitmuntend.

Maar als je echt low cap pareltjes wil vinden kom je daar niet echt ver.
pi_205057925
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 09:08 schreef K44S het volgende:

[..]
Hahahha, dit is het +- wat ik zag op Bitvavo
Er zijn er meer
Alleen dan moet je niet de app gebruiken maar inlog in de browser.

https://blog.bitvavo.com/9-new-listings-today-more-than-175a/

Totaal 175 stuks
pi_206291717
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
  woensdag 9 november 2022 @ 18:13:48 #108
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_206615583
is nu een goed tijd om in te stappen?

https://finance.yahoo.com/quote/ETH-USD?p=ETH-USD
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Moderator woensdag 23 november 2022 @ 20:32:16 #109
18653 crew  D.
pi_206795873
Even wat SC-posts verwijderd :Y
  dinsdag 20 december 2022 @ 20:41:26 #110
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_207163839
Ik heb BTC en ETH op Bitvavo staan. Net naar de cryptocast van deze week geluisterd en wordt er toch wat zenuwachtig van om het daar te laten staan.

Het gemak van zo'n partij is voor een noob als ik gewoon erg groot. Ben een beetje aan het zoeken geweest naar non-custiodal oplossingen, maar daar haak ik op af hoor.

Dus wat zijn alternatieven?
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_207163928
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 20:41 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
Ik heb BTC en ETH op Bitvavo staan. Net naar de cryptocast van deze week geluisterd en wordt er toch wat zenuwachtig van om het daar te laten staan.

Het gemak van zo'n partij is voor een noob als ik gewoon erg groot. Ben een beetje aan het zoeken geweest naar non-custiodal oplossingen, maar daar haak ik op af hoor.

Dus wat zijn alternatieven?
Ik zou iedereen aanraden een ledger te kopen. Het heeft support voor veel verschillende shitcoins en werkt gewoon erg prettig.

Tevens denk ik dat het goed is voor iedereen in crypto om tenminste eens in je leven een transactie te doen. Wat ik niet snap is dat men wel investeert in crypto, maar het eigenlijk niet snapt, of aandurft om het te gebruiken. Weet je dan wel wat je hebt gekocht?

Waar haak je precies op af?
pi_207164213
Ik doe sinds een paar maanden ook mee met coins... snap er nog steeds de ballen van en heb gewoon wat random coins gekocht (zo'n 200 euro, wat nu nog 120 euro waard is haha).

Its like gokken denk ik, gelukkig heb ik deze centjes niet nodig en kon ze met gemak missen en vond het toch wel grappig om eens mee te doen (via bitvavo) maar tot op heden zie ik alleen maar coins in waarde zakken..

Maar zal z'n tijd wel nodig hebben, heb de tijd dus dat scheelt! :+
Just say hi!
  dinsdag 20 december 2022 @ 20:59:02 #113
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_207164216
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 20:46 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Ik zou iedereen aanraden een ledger te kopen. Het heeft support voor veel verschillende shitcoins en werkt gewoon erg prettig.

Tevens denk ik dat het goed is voor iedereen in crypto om tenminste eens in je leven een transactie te doen. Wat ik niet snap is dat men wel investeert in crypto, maar het eigenlijk niet snapt, of aandurft om het te gebruiken. Weet je dan wel wat je hebt gekocht?

Waar haak je precies op af?
Ik haak af op het ongemak. Zelf zo'n ledger en zo'n code moeten bewaren. Kom op zeg, lijkt wel of je je geld in een oude sok onder je matras legt.

En ook een wallet aanmaken. Het hoe en wat kost allemaal weer tijd om in te verdiepen.. In de OP staat Electrum als voorbeeld. Maar als je dan zelf wat zoekt staat Electrum in zo'n lijstje weer ergens onderaan. Al die keuzes en uitzoekgedoe. :{

Ik wil crypto gewoon ernaast als een soort spaarpotje hebben. Dus een custodial is voor iemand als mij gewoon een uitkomst. Maar ja, dan hoor je over gedoe bij Bitvavo en dan twijfel je ook weer.

Was net echt wel even gemotiveerd om met een eigen wallet aan de slag te gaan, maar die energie is er snel weer uitgeslagen.. :D

Dus, durf je het aan om een alternatief voor Bitvavo aan te prijzen?
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_207164393
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 20:59 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:

[..]
Ik haak af op het ongemak. Zelf zo'n ledger en zo'n code moeten bewaren. Kom op zeg, lijkt wel of je je geld in een oude sok onder je matras legt.

En ook een wallet aanmaken. Het hoe en wat kost allemaal weer tijd om in te verdiepen.. In de OP staat Electrum als voorbeeld. Maar als je dan zelf wat zoekt staat Electrum in zo'n lijstje weer ergens onderaan. Al die keuzes en uitzoekgedoe. :{

Ik wil crypto gewoon ernaast als een soort spaarpotje hebben. Dus een custodial is voor iemand als mij gewoon een uitkomst. Maar ja, dan hoor je over gedoe bij Bitvavo en dan twijfel je ook weer.

Was net echt wel even gemotiveerd om met een eigen wallet aan de slag te gaan, maar die energie is er snel weer uitgeslagen.. :D

Dus, durf je het aan om een alternatief voor Bitvavo aan te prijzen?
Ik doe al jaren zaken met Binance en Kraken. Voor mijn gevoel is dat veilig. Maar dat is maar beperkt. Bij welke centrale exchange/broker je crypto wilt bewaren, je blijft afhankelijk van het bedrijf dat er achter zit. Die zijn niet altijd transparant over wat ze doen. En als het misgaat dan kan jij fluiten naar je centen.

Zo'n ledger is leuk man. Dan ben je je eigen bank. het enige dat je hoeft te doen is die 24 woorden in een kluis leggen. het apparaat mag stuk gaan, je mag je wachtwoorden, pincodes en dergelijke allemaal vergeten/verliezen. Zolang jij die woorden hebt zit je safe. En dan heb je iets tastbaars. Een gadget. En tegelijkertijd is het veel veiliger dan welke online platform dan ook

Hecht je waarde aan veel verschillende muntjes, of heb je alleen Bitcoin?
  dinsdag 20 december 2022 @ 21:30:29 #115
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_207164911
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 21:07 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Ik doe al jaren zaken met Binance en Kraken. Voor mijn gevoel is dat veilig. Maar dat is maar beperkt. Bij welke centrale exchange/broker je crypto wilt bewaren, je blijft afhankelijk van het bedrijf dat er achter zit. Die zijn niet altijd transparant over wat ze doen. En als het misgaat dan kan jij fluiten naar je centen.
Heb hier toch maar een wallet aangemaakt. Maar ja, nu heb ik dus een briefje met 24 woorden. En ik heb geen kluis als logische opbergplek dus daar eerst maar eens een goede oplossing voor bedenken..

quote:
Zo'n ledger is leuk man. Dan ben je je eigen bank. het enige dat je hoeft te doen is die 24 woorden in een kluis leggen. het apparaat mag stuk gaan, je mag je wachtwoorden, pincodes en dergelijke allemaal vergeten/verliezen. Zolang jij die woorden hebt zit je safe. En dan heb je iets tastbaars. Een gadget. En tegelijkertijd is het veel veiliger dan welke online platform dan ook
Ik zie daar de leukheid niet zo van in ;)

quote:
Hecht je waarde aan veel verschillende muntjes, of heb je alleen Bitcoin?
Heb alleen Bitcoin en Etherium, 50/50 verdeeld. Andere munten boeien me niet zoveel, want onbekend.
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_207165127
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 21:30 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:

[..]
Heb hier toch maar een wallet aangemaakt. Maar ja, nu heb ik dus een briefje met 24 woorden. En ik heb geen kluis als logische opbergplek dus daar eerst maar eens een goede oplossing voor bedenken..
Haha bijzonder wel. Daar had ik nog niet aan gedacht. Dat zou niet mijn eerste keuze zijn. Ik heb een hekel aan die toko, maar als het écht een non-custodial wallet is, dan zal het wel goed zitten :P
quote:
Heb alleen Bitcoin en Etherium, 50/50 verdeeld. Andere munten boeien me niet zoveel, want onbekend.
Verstandig zou ik zeggen. Longterm zit je hier ook het meest safe
  dinsdag 20 december 2022 @ 21:51:45 #117
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_207165387
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 21:39 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Haha bijzonder wel. Daar had ik nog niet aan gedacht. Dat zou niet mijn eerste keuze zijn. Ik heb een hekel aan die toko, maar als het écht een non-custodial wallet is, dan zal het wel goed zitten :P
Ja lekker dan. :D

Maar dat bedoel ik dus met gedoe. Hoe moet ik dan een partij selecteren om een wallet te openen?
En wat maakt die partij nu eigenlijk uit? Ik heb nu toch een wallet met zo'n 24 woorden code, dan ben ik verder toch niet perse afhankelijk van crypto.com? Zij gooien er alleen een fancy look overheen.

Tenminste dat dacht ik..?
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_207165636
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 21:51 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:

[..]
Ja lekker dan. :D

Maar dat bedoel ik dus met gedoe. Hoe moet ik dan een partij selecteren om een wallet te openen?
En wat maakt die partij nu eigenlijk uit? Ik heb nu toch een wallet met zo'n 24 woorden code, dan ben ik verder toch niet perse afhankelijk van crypto.com? Zij gooien er alleen een fancy look overheen.

Tenminste dat dacht ik..?
Ja klopt hoor. Het mag geen verschil maken. Elke eigen wallet moet goed zijn. Ik ken deze wallet niet. Ik ken alleen de gecentraliseerde tak
  dinsdag 20 december 2022 @ 22:04:11 #119
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_207165658
kan ik nu instappen ??
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_207165666
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 22:04 schreef michaelmoore het volgende:
kan ik nu instappen ??
Dat kan altijd. Maar niemand heeft een glazen bol.
pi_207169306
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 20:41 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
Ik heb BTC en ETH op Bitvavo staan. Net naar de cryptocast van deze week geluisterd en wordt er toch wat zenuwachtig van om het daar te laten staan.

Het gemak van zo'n partij is voor een noob als ik gewoon erg groot. Ben een beetje aan het zoeken geweest naar non-custiodal oplossingen, maar daar haak ik op af hoor.

Dus wat zijn alternatieven?
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 20:59 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:

[..]
Ik haak af op het ongemak. Zelf zo'n ledger en zo'n code moeten bewaren. Kom op zeg, lijkt wel of je je geld in een oude sok onder je matras legt.

En ook een wallet aanmaken. Het hoe en wat kost allemaal weer tijd om in te verdiepen.. In de OP staat Electrum als voorbeeld. Maar als je dan zelf wat zoekt staat Electrum in zo'n lijstje weer ergens onderaan. Al die keuzes en uitzoekgedoe. :{

Ik wil crypto gewoon ernaast als een soort spaarpotje hebben. Dus een custodial is voor iemand als mij gewoon een uitkomst. Maar ja, dan hoor je over gedoe bij Bitvavo en dan twijfel je ook weer.

Was net echt wel even gemotiveerd om met een eigen wallet aan de slag te gaan, maar die energie is er snel weer uitgeslagen.. :D

Dus, durf je het aan om een alternatief voor Bitvavo aan te prijzen?
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 21:51 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:

[..]
Ja lekker dan. :D

Maar dat bedoel ik dus met gedoe. Hoe moet ik dan een partij selecteren om een wallet te openen?
En wat maakt die partij nu eigenlijk uit? Ik heb nu toch een wallet met zo'n 24 woorden code, dan ben ik verder toch niet perse afhankelijk van crypto.com? Zij gooien er alleen een fancy look overheen.

Tenminste dat dacht ik..?
Roel zegt het ook al, maar een hardware wallet is toch wel een hele simpele en goede oplossing. Aangaande op je link is het niet zo gek dat ze Electrum onderaan de lijst zetten. Want die is niet lekker fancy en kunnen geen shitcoins in. Nu heb je gekozen voor een closed source wallet van een exchange die eigenlijk maar 1 doel heeft: je verder in de Shitcoins trekken. Dat zou niet mijn keuze zijn. Electrum is één van de veiligste en oudste wallets die er is, wanneer je deze meuk daarboven plaatst in een lijstje heb je er sowieso geen kaas van gegeten. :') Maar Electrum heb jij verder niks aan, want Bitcoin only.

Als de bedragen ik crypto zo groot zijn dat je bang bent voor het omvallen van een exchange zou ik je wat beter verdiepen. Wil je dat niet, laat ze dan lekker bij een exchange staan. Je crypto rond sturen zonder kennis van zaken is een groter risico dan ze laten staan bij een exchange.

Dat gezegd hebbende, de seed van de wallet die je nu gekozen hebt (24 woorden) kun je wel bij andere wallets en zelfs hardware wallets importeren, dus je zit niet perse vast aan die wallet. Bewaar die seed dus heel goed, want zonder die seed kun je dag zeggen tegen je crypto.
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 22 december 2022 @ 23:39:21 #122
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_207194751
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2022 08:48 schreef dimmak het volgende:

[..]
[..]
[..]
Roel zegt het ook al, maar een hardware wallet is toch wel een hele simpele en goede oplossing. Aangaande op je link is het niet zo gek dat ze Electrum onderaan de lijst zetten. Want die is niet lekker fancy en kunnen geen shitcoins in. Nu heb je gekozen voor een closed source wallet van een exchange die eigenlijk maar 1 doel heeft: je verder in de Shitcoins trekken. Dat zou niet mijn keuze zijn. Electrum is één van de veiligste en oudste wallets die er is, wanneer je deze meuk daarboven plaatst in een lijstje heb je er sowieso geen kaas van gegeten. :') Maar Electrum heb jij verder niks aan, want Bitcoin only.
Wat zou dan wel een goede wallet voor mij zijn?
Heb nog niets op de wallet gezet. Wilde eerst de boel van Bitvavo afhalen en dat ging zonder problemen.

Hoe ik dan vervolgens weer BTC en ETH kan aankopen en in die wallet onderbrengen heb ik ook nog niet door. Want die crypto.com wallet, daar zie ik geen optie tot kopen.

quote:
Dat gezegd hebbende, de seed van de wallet die je nu gekozen hebt (24 woorden) kun je wel bij andere wallets en zelfs hardware wallets importeren, dus je zit niet perse vast aan die wallet. Bewaar die seed dus heel goed, want zonder die seed kun je dag zeggen tegen je crypto.
Ik zie toch echt een grotere kans dat ik zo'n hardware wallet verlies dan ergens een online wallet.
Moet je de seed nog los bewaren naast de hardware wallet, of koppel je dat aan de hardware?

Beginnersvragen, I know, maar daarvoor is dit topic :)
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_207196132
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2022 23:39 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:

[..]
Wat zou dan wel een goede wallet voor mij zijn?
Heb nog niets op de wallet gezet. Wilde eerst de boel van Bitvavo afhalen en dat ging zonder problemen.

Hoe ik dan vervolgens weer BTC en ETH kan aankopen en in die wallet onderbrengen heb ik ook nog niet door. Want die crypto.com wallet, daar zie ik geen optie tot kopen.
[..]
Ik zie toch echt een grotere kans dat ik zo'n hardware wallet verlies dan ergens een online wallet.
Moet je de seed nog los bewaren naast de hardware wallet, of koppel je dat aan de hardware?

Beginnersvragen, I know, maar daarvoor is dit topic :)
Het is belangrijk om te weten wat nou eigenlijk een wallet is. Want eigenlijk is een wallet maar een gekke naam, je hebt namelijk geen coins in je wallet staan, die staan geregistreerd in de blockchain van je cryptocurrency. Een "(hardware) wallet" stelt je alleen in staat om balansen in te zien en transacties te ondertekenen. Een hardware wallet heeft hierin een extra stap dmv de hardware waardoor het nog iets veiliger is. Toch blijft bij zowel een hardware als software wallet de seed je zwakste schakel (al kan je bij een hardware wallet wel een 25e woord gebruiken als extra beveiliging). In die zin is een hardware wallet dus wat veiliger.

Ga je voor een software wallet heb je voor multi-currency wallets alleen de keuze uit closed-source, dus moet je de keuze maken om voor een bekende partij te gaan die je durft te vertrouwen. Trust Wallet heeft daarin volgens mij al wel hun sporen verdient. Ook daarbij krijg je dan weer een seed van 24 woorden die je ook bij een andere wallet zou kunnen gebruiken. Belangrijk is dus om die 24 woorden goed op te slaan en te bewaren en het liefst niet te dicht bij je telefoon waar je wallet op staat. Omdat je alleen BTC en ETH hebt zou ik persoonlijk in jouw situatie de keuze maken om ze op te splitsen. Bitcoin in Electrum en ETH in Metamask, beide wallets zijn open-source dus de broncode is door iedereen in te zien en daardoor is de kans op backdoors en andere onveiligheden veel kleiner. Verder zou ik ze dan niet op devices zetten die je veel gebruikt zoals bijv. je telefoon.

Gebruik je een hardware wallet is de wallet op je telefoon vooral om je balansen in te zien en is de hardware een extra stap om transacties te ondertekenen.

Zoals eerder gezegd krijg je bij beide 24 woorden wat je laatste backup is. Bij een hardware wallet heb je dan nog de mogelijkheid om een 25e woord toe te voegen. 24 woorden kun je op vele manieren opslaan, ook zou je je seed kunnen opknippen en op verschillende plekken verstoppen.

Zoals je hierboven kan lezen komt er best wel wat bij kijken. Je kan dus ook nog de keuze maken (omdat je het niet ziet zitten met self-custody) om je holdings bij Bitvavo (of andere exchange/custodian) te laten staan. Voordeel is dat je altijd bij je holdings kan met je inloggegevens + 2FA, het nadeel is dat die custodian falliet kan gaan en daarmee je holdings verloren gaan. Daarom zou ik als je voor deze optie gaat iig voor een full reserve exchange (Kraken) of custodian (Amdax) gaan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 23 december 2022 @ 13:25:26 #124
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_207199295
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 08:41 schreef dimmak het volgende:

[..]
Het is belangrijk om te weten wat nou eigenlijk een wallet is. Want eigenlijk is een wallet maar een gekke naam, je hebt namelijk geen coins in je wallet staan, die staan geregistreerd in de blockchain van je cryptocurrency. Een "(hardware) wallet" stelt je alleen in staat om balansen in te zien en transacties te ondertekenen. Een hardware wallet heeft hierin een extra stap dmv de hardware waardoor het nog iets veiliger is. Toch blijft bij zowel een hardware als software wallet de seed je zwakste schakel (al kan je bij een hardware wallet wel een 25e woord gebruiken als extra beveiliging). In die zin is een hardware wallet dus wat veiliger.

Ga je voor een software wallet heb je voor multi-currency wallets alleen de keuze uit closed-source, dus moet je de keuze maken om voor een bekende partij te gaan die je durft te vertrouwen. Trust Wallet heeft daarin volgens mij al wel hun sporen verdient. Ook daarbij krijg je dan weer een seed van 24 woorden die je ook bij een andere wallet zou kunnen gebruiken. Belangrijk is dus om die 24 woorden goed op te slaan en te bewaren en het liefst niet te dicht bij je telefoon waar je wallet op staat. Omdat je alleen BTC en ETH hebt zou ik persoonlijk in jouw situatie de keuze maken om ze op te splitsen. Bitcoin in Electrum en ETH in Metamask, beide wallets zijn open-source dus de broncode is door iedereen in te zien en daardoor is de kans op backdoors en andere onveiligheden veel kleiner. Verder zou ik ze dan niet op devices zetten die je veel gebruikt zoals bijv. je telefoon.

Gebruik je een hardware wallet is de wallet op je telefoon vooral om je balansen in te zien en is de hardware een extra stap om transacties te ondertekenen.

Zoals eerder gezegd krijg je bij beide 24 woorden wat je laatste backup is. Bij een hardware wallet heb je dan nog de mogelijkheid om een 25e woord toe te voegen. 24 woorden kun je op vele manieren opslaan, ook zou je je seed kunnen opknippen en op verschillende plekken verstoppen.

Zoals je hierboven kan lezen komt er best wel wat bij kijken. Je kan dus ook nog de keuze maken (omdat je het niet ziet zitten met self-custody) om je holdings bij Bitvavo (of andere exchange/custodian) te laten staan. Voordeel is dat je altijd bij je holdings kan met je inloggegevens + 2FA, het nadeel is dat die custodian falliet kan gaan en daarmee je holdings verloren gaan. Daarom zou ik als je voor deze optie gaat iig voor een full reserve exchange (Kraken) of custodian (Amdax) gaan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dank! Mooie uitgebreide toelichting.

Een splitsing naar meerdere wallets of een hardware wallet vind ik echt te gebruiksonvriendelijk. Het gaat in mijn geval om behapbare bedragen.

Trust Wallet klinkt dan wel interessant, ga ik checken.

Klopt het dat je in zo'n wallet niet rechtstreeks crypto kan kopen, zoals bij Bitvavo? Dat is dus het grote voordeel van zo'n custodial?

Dan moet je dus via Bitonic oid je Bitcoin kopen en dat op je wallet laten storten?
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_207199939
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 13:25 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:

[..]
Dank! Mooie uitgebreide toelichting.

Een splitsing naar meerdere wallets of een hardware wallet vind ik echt te gebruiksonvriendelijk. Het gaat in mijn geval om behapbare bedragen.

Trust Wallet klinkt dan wel interessant, ga ik checken.

Klopt het dat je in zo'n wallet niet rechtstreeks crypto kan kopen, zoals bij Bitvavo? Dat is dus het grote voordeel van zo'n custodial?

Dan moet je dus via Bitonic oid je Bitcoin kopen en dat op je wallet laten storten?
Als ik je zo hoor zou ik het bij Bitvavo laten staan. ;) Zo lang je staking niet aan hebt staan garanderen ze dat ze je holdings 1 op 1 aanhouden (full reserve). Dat zou ik met de Nederlandse wetgeving dan meer vertrouwen dan mezelf als ik een hardware wallet al te zou vinden. In de laatste Satoshi Radio gaat het er ook over:

quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2022 15:20 schreef dimmak het volgende:
De hosts van Satoshi Radio bespreken vandaag de Bitvavo situatie.

https://spoti.fi/3YHrNb2 (vanaf minuut 53)
Wanneer dan ooit de bedragen groter worden, en je wat meer verdiept hebt in de werking zou je dan over kunnen gaan tot (hardware) wallet.
Uitvinder van de biersmiley.
  zaterdag 24 december 2022 @ 13:15:57 #126
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_207212102
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 14:14 schreef dimmak het volgende:

[..]
Als ik je zo hoor zou ik het bij Bitvavo laten staan. ;) Zo lang je staking niet aan hebt staan garanderen ze dat ze je holdings 1 op 1 aanhouden (full reserve). Dat zou ik met de Nederlandse wetgeving dan meer vertrouwen dan mezelf als ik een hardware wallet al te zou vinden. In de laatste Satoshi Radio gaat het er ook over:
[..]
Wanneer dan ooit de bedragen groter worden, en je wat meer verdiept hebt in de werking zou je dan over kunnen gaan tot (hardware) wallet.
Beetje flauw zo. Ik zie aanleiding om het principe van 'not your keys not your coins' toe te gaan passen, want er is gerommel bij een custodian partij. Maar als ik dan in een beginnerstopic wat eenvoudige vragen stel, dan moet ik me eerst maar meer verdiepen of anders maar gewoon erbij blijven zoals het was. :{

Al is het natuurlijk een prima punt om mezelf hierover meer bij te spijkeren. Ik hoopte dat dit topic hierbij zou kunnen helpen.

Ik heb die podcast geluisterd, maar hoorde vooral heel veel voorzichtig formuleren rond Bitvavo omdat het ook hun sponsor is.

In het SC topic lees ik dan weer dit:
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 01:11 schreef TheFreshPrince het volgende:
Als je coins of geld hebt staan bij Bitvavo, haal het weg.
[..]
Dus het voelt nu niet als een meest logische keuze om daar weer naar terug te gaan. Tijd om een stap te maken naar een eigen wallet (maar geen hardware wallet).

Ik had dat staking trouwens wel aanstaan bij Bitvavo. Was een vinkje dat je kon zetten, en dat heb ik aangevinkt. Zonder precies te weten wat het was. Als nieuweling op dat gebied lees je al zoveel dat je het gewoon allemaal niet goed snapt of weet wat de juiste acties zijn.

Maar goed, ik ben daar nu weg en cryptoloos, want gewoon laten uitbetalen op mijn rekening.

Concrete stappen en vragen die ik nu heb over een eigen wallet:
- ik laat die Crypto.com DeFi wallet voor wat het is
- ik maak een nieuwe wallet aan bij Trust Wallet
- koop ik dan bij bitonic.nl BTC en stuur dat naar die wallet? (aankopen via iDeal wil ik graag)
- hoe kom ik aan ETH (via Ideal)?
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_207212395
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 13:15 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:

[..]
Beetje flauw zo. Ik zie aanleiding om het principe van 'not your keys not your coins' toe te gaan passen, want er is gerommel bij een custodian partij. Maar als ik dan in een beginnerstopic wat eenvoudige vragen stel, dan moet ik me eerst maar meer verdiepen of anders maar gewoon erbij blijven zoals het was. :{

Al is het natuurlijk een prima punt om mezelf hierover meer bij te spijkeren. Ik hoopte dat dit topic hierbij zou kunnen helpen.

Ik heb die podcast geluisterd, maar hoorde vooral heel veel voorzichtig formuleren rond Bitvavo omdat het ook hun sponsor is.

In het SC topic lees ik dan weer dit:
[..]
Dus het voelt nu niet als een meest logische keuze om daar weer naar terug te gaan. Tijd om een stap te maken naar een eigen wallet (maar geen hardware wallet).

Ik had dat staking trouwens wel aanstaan bij Bitvavo. Was een vinkje dat je kon zetten, en dat heb ik aangevinkt. Zonder precies te weten wat het was. Als nieuweling op dat gebied lees je al zoveel dat je het gewoon allemaal niet goed snapt of weet wat de juiste acties zijn.

Maar goed, ik ben daar nu weg en cryptoloos, want gewoon laten uitbetalen op mijn rekening.

Concrete stappen en vragen die ik nu heb over een eigen wallet:
- ik laat die Crypto.com DeFi wallet voor wat het is
- ik maak een nieuwe wallet aan bij Trust Wallet
- koop ik dan bij bitonic.nl BTC en stuur dat naar die wallet? (aankopen via iDeal wil ik graag)
- hoe kom ik aan ETH (via Ideal)?
Ik bedoelde het niet flauw of iets dergelijks. Voor sommige mensen is het nou eenmaal beter om iets bij een custodian te laten staan en je vind zelf dat het allemaal maar veel gedoe is.. Het was een goedbedoeld advies. Ik heb vele mensen geld zien verliezen omdat ze self-custody niet goed begrepen of te lichtzinnig mee omgingen en daardoor hun holdings kwijt raakten. Uiteraard is self-custody het allerbest, maar het is niet voor iedereen weggelegd.

Satos.eu heeft ETH geloof ik. En idd, het is zo makkelijk om BTC/ETH naar een adres te sturen zodat het in je wallet beland.
Uitvinder van de biersmiley.
  zaterdag 24 december 2022 @ 14:00:35 #128
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_207212584
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 13:15 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:

[..]

Concrete stappen en vragen die ik nu heb over een eigen wallet:
- ik laat die Crypto.com DeFi wallet voor wat het is
- ik maak een nieuwe wallet aan bij Trust Wallet
- koop ik dan bij bitonic.nl BTC en stuur dat naar die wallet? (aankopen via iDeal wil ik graag)
- hoe kom ik aan ETH (via Ideal)?
Via btcdirect je btc en/of eth kopen en dat sturen naar een wallet. Het maakt niet zoveel uit wat voor wallet dat is. Trust is goed maar ook Metamask. Je kunt via btcdirect gewoon direct de gekochte munten laten uitbetalen naar de opgegeven wallet.
In ieder geval ervoor zorgen dat je je mnemonic phrase ergens is opgeschreven. Niet in een wordbestandje oid, gewoon even op papier.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  zaterdag 24 december 2022 @ 14:19:16 #129
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_207212751
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 14:00 schreef Quotidien het volgende:

[..]
Via btcdirect je btc en/of eth kopen en dat sturen naar een wallet. Het maakt niet zoveel uit wat voor wallet dat is. Trust is goed maar ook Metamask. Je kunt via btcdirect gewoon direct de gekochte munten laten uitbetalen naar de opgegeven wallet.
In ieder geval ervoor zorgen dat je je mnemonic phrase ergens is opgeschreven. Niet in een wordbestandje oid, gewoon even op papier.
Dank je! BTCDirect ga ik proberen.

Nu eerste kleine aankoop als test via bitonic gedaan. De eerste keer heeft blijkbaar wat wachttijd, dus ik wacht dat even af.

Wat ik dan wel weer opvallend vind aan Trust Wallet is dat ik nu een seed van 12 woorden heb gekregen. Het moeten er toch 24 zijn? Het wordt op deze manier toch ook gewoon onnodig ingewikkeld gemaakt..
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_207236698
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 14:19 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:

[..]
Dank je! BTCDirect ga ik proberen.

Nu eerste kleine aankoop als test via bitonic gedaan. De eerste keer heeft blijkbaar wat wachttijd, dus ik wacht dat even af.

Wat ik dan wel weer opvallend vind aan Trust Wallet is dat ik nu een seed van 12 woorden heb gekregen. Het moeten er toch 24 zijn? Het wordt op deze manier toch ook gewoon onnodig ingewikkeld gemaakt..
Een seed kan ook uit 12 woorden bestaan. Sommige wallets kiezen daarvoor omdat dat iets makkelijker te onthouden kan zijn. Je kan een seed van 12 in een kleiner tijdsbestek brute forcen dan 24 woorden. Maar met de hardware die er nu is duurt dat alsnog weken. Kortom, die 12 woorden zijn nu nog veilig genoeg wanneer je ze goed opslaat.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207923673
Zit nu de veel geprezen '' the bitcoin standerd'' te lezen
Vind hem behoorlijk langdradig
Ik heb net het hoofdstuk van goud afgesloten en zit nu in Oostenrijkse economics
Nog geen woord over btc gerept :')

Is er wellicht een betere alternatief?

Ga het boek wel uitlezen natuurlijk, maar had ik dit geweten dan zou ik voor een andere titel gaan
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_207928290
Ons geld is stuk?
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_207931530
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:19 schreef Ali_boo het volgende:
Zit nu de veel geprezen '' the bitcoin standerd'' te lezen
Vind hem behoorlijk langdradig
Ik heb net het hoofdstuk van goud afgesloten en zit nu in Oostenrijkse economics
Nog geen woord over btc gerept :')

Is er wellicht een betere alternatief?

Ga het boek wel uitlezen natuurlijk, maar had ik dit geweten dan zou ik voor een andere titel gaan
Het wordt later wel duidelijk. :P

Maar Ons Geld Is Stuk is ook een prima boek inderdaad.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207939574
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 08:12 schreef dimmak het volgende:

[..]
Het wordt later wel duidelijk. :P

Maar Ons Geld Is Stuk is ook een prima boek inderdaad.
Komt goed :7

A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_208310621
Als je crypto in waarde is gestegen en je verkooot je crypto. Kun je dit bedrag dan direkt overzetten op bijv een visa of mastercard? Of accepteren deze kaarten zelfs direkt het kopen van je cryptomunten voor tegoed in Euros of dollars?

Bestaan er ook btc pinautomaten waar je euros op kunt nemen?
  Moderator vrijdag 10 maart 2023 @ 10:45:28 #136
18653 crew  D.
pi_208310771
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2023 10:29 schreef Belugastroop het volgende:
Als je crypto in waarde is gestegen en je verkooot je crypto. Kun je dit bedrag dan direkt overzetten op bijv een visa of mastercard? Of accepteren deze kaarten zelfs direkt het kopen van je cryptomunten voor tegoed in Euros of dollars?

Bestaan er ook btc pinautomaten waar je euros op kunt nemen?
Volgens mij is iets storten op je creditcard, behalve cash vanaf jouw eigen geregistreerde bankrekening, niet te doen. Je kunt wel gratis een Visakaart bij bijvoorbeeld Binance aanvragen, en dan daarmee betalen.

Er zijn wel BTC pinautomaten, maar alleen om op te nemen, niet om te storten.
pi_208311589
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2023 10:45 schreef D. het volgende:

[..]
Volgens mij is iets storten op je creditcard, behalve cash vanaf jouw eigen geregistreerde bankrekening, niet te doen. Je kunt wel gratis een Visakaart bij bijvoorbeeld Binance aanvragen, en dan daarmee betalen.

Er zijn wel BTC pinautomaten, maar alleen om op te nemen, niet om te storten.
Die Visa creditcard via Binance. Die verbruikt dan direkt je crypto als je iets wilt betalen in dollars of euros?
Je kunt niet direkt canaf je crypto wallet crypto verkopen aan Visa voor tegoed in op je kaart in Euros?
  Moderator vrijdag 10 maart 2023 @ 12:10:57 #138
18653 crew  D.
pi_208311627
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2023 12:06 schreef Belugastroop het volgende:

[..]
Die Visa creditcard via Binance. Die verbruikt dan direkt je crypto als je iets wilt betalen in dollars of euros?
Je kunt niet direkt canaf je crypto wallet crypto verkopen aan Visa voor tegoed in op je kaart in Euros?
Je kunt je crypto verkopen en je cashtegoeden gebruiken, of je crypto gebruiken om mee te betalen en dat wordt dan idd omgerekend.
pi_211650164
Via welke website of app kan je buy en sell walls zien?
pi_211678023
_

[ Bericht 35% gewijzigd door Gunnter op 20-12-2023 10:22:25 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')