quote:Op zaterdag 16 april 2022 12:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Ergens vanaf het vorige topic en dan vanaf golfer in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #29 (september 2020)
En de reviews staan op cijferbeoordeling, dus die laatste die jij in Utrecht toevoegde moet ergens in Utrecht bovenaan komen met een 9,5.
Veel succes ermee.
Ik heb de laatste weer toegevoegd en ben tot augustus 2020 met oude toevoegen. Nu even weer aan het werk, ik ga later weer verder.quote:Op zaterdag 16 april 2022 15:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat staat in de OP van het reviewtopic
Super!quote:Op dinsdag 19 april 2022 11:15 schreef miss_sly het volgende:
[..]
[..]
Ik heb de laatste weer toegevoegd en ben tot augustus 2020 met oude toevoegen. Nu even weer aan het werk, ik ga later weer verder.
wat een geweldige gangen Zou eten.quote:Op zondag 24 april 2022 13:24 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 23 april 2022
Waar: Restaurant Mano, Haarlem.
Wat:
Al een tijdje geleden (vanwege een belastingmeevaller en carpe diem) gereserveerd om te eten bij het veelvuldig geprezen Restaurant Mano.
Niet echt geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, maar wel mooi verbouwd en plaats biedend aan ca. 20 couverts in een mooi pandje op de hoek van de Bakenessergracht en Spaarne in Haarlem.
[ afbeelding ]
Mano komt deels van het Spaanse woord Hermanos (broers) maar betekent ook zoiets als mano (hand), de handen uit de mouwen steken en dat doen de chefs en het bedienend personeel dan ook volop.
De 2 jonge eigenaren/chefs Kevin Kion en Daniël Damen kennen elkaar vanaf hun peuterleeftijd en zijn altijd bevriend met elkaar gebleven.
Beiden hebben intussen ruim 15 jaar ervaring in de horeca opgedaan. Kevin voornamelijk in Haarlem e.o. bij o.a. sterrenrestaurants de Bokkedoorns en ML. Daniël werkte o.a. bij Vis&Co en later in Amsterdam bij onder meer de sterrenzaken Bolenius en Ciel Blue in Amsterdam.
Vorig jaar april besloten de vrienden de handen in elkaar te slaan en samen dit restaurant te beginnen.
Ook het bedienend personeel onder leiding van maître Tekura Osumi was gewend op hoog niveau te werken en dat merk je aan alles. Heldere uitleg van alle gerechten, een enthousiaste sommelier en het tempo wordt goed in de gaten gehouden.
In de loop van de avond komen alle werkzame personen wel een keer aan de tafel langs voor een praatje.
Hoewel je ook a la carte kunt eten kiezen de meeste mensen voor een menu van 5 - t/m 7-gangen.
Wij kregen een tafeltje aan het raam met uitzicht op de brug van de Bakenessergracht aan het Spaarne. Een topplek!
Bij binnenkomst begonnen we elk met een glas wijn. Voor Blues een rode Sentido, Ribera del Duero en voor mij een Cote de Gascogne. Daarbij namen we ook elk een fles water (plat voor B., bruisend voor mij).
Wij besloten allebei voor het 5-gangenmenu te gaan met als uitbreiding i.p.v. dry-aged lendestuk te gaan voor A-4 Wagyu uit Kobe (supplement van 28 euro per persoon).
En bij het menu kozen wij ook voor het bijpassende wijnarrangement.
Amuses.
Al vrij snel kregen we 3, prachtig gepresenteerde, amuses.
[ afbeelding ]
Een bakje met Hollandse garnalen met bloedsinaasappel.
[ afbeelding ]
Een mousse van miso en koriander tussen krokant gebakken kippenhuid die met poeder van bosui was bestrooid.
[ afbeelding ]
Okonomiyaki (japans pannenkoekje) met kewpie mayonaise.
Alle 3 heerlijke beginhapjes!
1e gerecht:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Allereerst een beignet met daarin alle smaken die ook in het gerecht zelf zaten. En daarna langoustinetartaar, pompoen en vadouvan met o.a. zeekraal, een krokantje en wat radijs.
Volle, erg lekkere smaken allemaal!
We kregen daarbij als bijpassende wijn een glas heerlijke (mollige, zoals onze sommelier enthousiast vertelde) Kruger Rumpf, Weißer Burgunder.
2e gerecht:
[ afbeelding ]
Een coquille met een sausje van bacon en ui en daarbij een crème van sereh, gevuld met o.a. daikon en zeebanaantjes.
Knapperig en vol van smaak!
Hierbij kregen we ook supervers gebakken brioche met daarbij olijfolie, beurre noisette en mineraalzout uit de Murrayrivier uit Australie.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij dit gerecht dronken wij een fris glas witte Jurtschitsch, een Grüne Veltliner.
Gerecht 3:
[ afbeelding ]
Een rouleau van kabeljauw met gamba met aardpeer, beurre blanc saus met daarin gedruppelde peterselie-olie.
Heerlijk!
Bij dit gerecht hoorde een glas witte Domaine Lavallée, een Bourgogne Côtes d'Auxerre. Fris, iets krijtig.
4e gerecht:
[ afbeelding ]
Als extra gekozen door ons: A4 Wagyuvlees uit Kobe. Met daarbij compote van black garlic en ui, pomme souffle en (niet op de foto) een romige dashisaus, gemaakt zonder bonitoflakes maar met kelp.
Supermals vlees, perfect bereid!
Hierbij kregen wij een glas van dezelfde rode wijn die Blues al aan het begin van de avond gedronken had: Sentido, Ribera del Duero.
5e gerecht:
We kregen eerst een pré-dessert:
[ afbeelding ]
Een in een mooi glaasje geserveerde mix van kokos, sereh, lime en merengue.
Daarna volgde het echte dessert:
[ afbeelding ]
Een vanillesoufflé met ijs en daarbij een bordje met o.a. yoghurt, citrus en merengue.
Als dessertwijn dronken we hierbij een glas Coteaux du Layon, Chenin.
Alles werd prachtig opgediend uitgeserveerd en was bijzonder lekker van smaak.
Niet goedkoop, totaal waren we met de extra Wagyu en het wijnarrangement, samen 326 euro kwijt, maar het zou ons niet verbazen als dit restaurant binnen nu en een paar jaar een Michelinster gaat krijgen.
Aan het niveau van de gerechten en de bediening kan het niet liggen.
Absoluut een nieuw toprestaurant in Haarlem!
9,8/10
Hier een late reactie -maar kan nog net vind ik , vanwege het feit dat ik me ineens weer moest denken aan de enige (althans niet verdrongen) keer dat ik mijn bordje niet leeg at in een restaurant, ergens tussen de tien en twintig jaar geleden in een restaurant Tilburg: Paling in het groen! Ik hield namelijk wel van gerookte paling . Het zag er precies zo uit: grote brokken dikke, aasetende paling. Het lukte me na een stuk of zo echt niet meer om de rest weg te krijgen, en dan moest ik nog niet eens aan de film die Blechtrommel denken.quote:Op zaterdag 5 maart 2022 09:47 schreef anndb het volgende:
Ik had hier al lang niet meer gepost, maar zijn wel uit eten geweest natuurlijk nog. Bij deze wat updates van de laatste tijd.
Goed we beginnen bij:
Waar: Restaurant Becherelle te Turnhout
Ik heb er nog wel wat maar genoeg voor vandaag zeg ik zo :-)
Ik had inderdaad precies het zelfde, ik dacht dit lust ik wel, maar helaas niet dus. Marche 17 is top in Turnhout inderdaad!quote:Op vrijdag 29 april 2022 13:07 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Hier een late reactie -maar kan nog net vind ik , vanwege het feit dat ik me ineens weer moest denken aan de enige (althans niet verdrongen) keer dat ik mijn bordje niet leeg at in een restaurant, ergens tussen de tien en twintig jaar geleden in een restaurant Tilburg: Paling in het groen! Ik hield namelijk wel van gerookte paling . Het zag er precies zo uit: grote brokken dikke, aasetende paling. Het lukte me na een stuk of zo echt niet meer om de rest weg te krijgen, en dan moest ik nog niet eens aan de film die Blechtrommel denken.
Overigens ook lang geleden dat ik in Turnhout geweest ben. De laatste keer at ik daar in 'Marche 17' (even opgezocht) ook wel heel lang geleden volgens mij. Ik weet er weinig meer van behalve dat het prima was. Maar vandaag gaan we weer even, en wie weet , ook ergens eten. We weten nu waar we heen kunnen.
quote:Op zondag 24 april 2022 21:42 schreef Isabeau het volgende: (krijg ik iets in een oud vogelkooitje, verstopt tussen glazen knikkers?)
Leuk. Elke keer als ik in H. ben wil ik daar of bij Pikaar eten. Dat komt er dan niet van omdat het dan niet echt uitkomt, maar goed.quote:Op maandag 16 mei 2022 12:48 schreef anndb het volgende:
Waar: Wood Gastrobar te Hilvarenbeek
Wanneer: Gisteren
Ziet er allemaal smakelijk uit. Wat waren de amuses?quote:Op maandag 16 mei 2022 12:48 schreef anndb het volgende:
Waar: Wood Gastrobar te Hilvarenbeek
Wanneer: Gisteren
En is dat een minder goed signaal?quote:en waren de gehele avond de enige gasten.
quote:Op maandag 16 mei 2022 14:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Ziet er allemaal smakelijk uit. Wat waren de amuses?
Ja een hele goede vraag, durf het echt niet meer te zeggen. Ik was te druk met de chef aan het lullen welke al meteen aan tafel kwam en raakte aan de praat en met 1 oor geluisterd/onthouden wat dat was. Gesprek ging o.a. over dat ze dit dus sinds kort als nieuw concept deden, en dat ie vroeger nog bij de De Librije had gewerkt en hiervoor bij Lindehoff nog niet zo lang geleden (en nog een hoop tenten zoals &Moshik). Dus al sla je me dood, geen idee, was wel heerlijk ook.
[..]
En is dat een minder goed signaal?
Goh voor ons was het heerlijk zo in ons eentje op het terras met volle aandacht van al het (toch 4 man) personeel. Echter gezien de prijs en kwaliteit van het eten wel frappant dat er verder niemand zat, tent er naast zat bomvol binnen en op het terras.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
Haha, wij gaan binnenkort op fietsvakantie om het bespaarde aan decadent eten uit te gevenquote:Op maandag 30 mei 2022 21:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
om te compenseren hebben we op de terugweg een To Good To Go box opgehaald Cat-astrophe in CUL / Too good to go ervaringen #15 Veel voor weinig! , waarmee we een dag of twee een basis hebben voor alle maaltijden
Wat een mooie opmaak op de borden Ik hou er wel van dat het geen overdreven presentatie is, maar wel met zorg samen gesteld. Op een normaal bord. En niet 'op een bedje van stenen' of andere creatieve ondergrond. Het ziet er allemaal smakelijk uit en de prijs valt me eigenlijk ook mee.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 12:26 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 9 juni 2022
Waar: restaurant Lev. by Mike in Winterswijk.
Wat:
Naar aanleiding van de opening van een expositie van een tentoonstelling in de synagoge van Aalten hebben we daarna, samen met mijn broer en schoonzus gegeten bij Restaurant Lev. by Mike in Winterswijk.
Het restaurant is gevestigd in het gebouw bij het Strandbad Winterswijk.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nadat we eerst een heerlijk glas Cava getrakteerd kregen van broer en schoonzus werd ons het concept van het verrassingsmenu uitgelegd: het menu bestaat uit 4 gangen, die elk weer uit 2 gerechtjes bestonden. In totaal dus 8 gerechten. De gerechten hebben allemaal de grootte van een tussengerecht en worden bereid met ingrediënten uit de regio en het seizoen.
Voorgerechten:
[ afbeelding ]
Regenboogforel gerold in huisgemaakte lardo van black angus rundvlees, bulgur, zoetzure radijs, rucola,aardappelchip en een crème van tuinkers.
Prima begin van de maaltijd.
[ afbeelding ]
Steak tartaar met Amsterdamse uitjes, een pomme soufflé gevuld met rauwe sla en zonnebloempitten en met mosterdmayonaisse.
De sla in de pomme soufflé was wat droog en onaangemaakt. Het zogenaamd gebarsten en gerestaureerde bord was wel erg leuk.
Tussengerechten:
[ afbeelding ]
Gegrilde dorade met drie bereidingen van bloemkool en een crème van de stelen en de bladeren. (wat aan de bittere kant), beurre blanc en beurre noisette. Lekker visje wel.
[ afbeelding ]
Kruidenrisotto met groene asperges en rucola met een schuim van groene kruiden en een krokantje van schapenkaas.
Als tussengerecht eigenlijk iets te veel risotto. Verder wel erg smakelijk.
Hoofdgerechten:
[ afbeelding ]
Vegetarisch gerecht: gepofte bospeen met doperwtencrème, rode wortel, bimi en een saus van vadouvan.
Prima.
[ afbeelding ]
Steak van Black Angusrund en 'Naegelholt' van Achterhoeks rundvlees (Naegelholt is een streekproduct uit het oosten van Nederland, het woord bestaat eigenlijk uit 2 woorden 'Naegel' en 'Holt'; naegel is in het oosten van het land een spijker en holt betekende een stukje vlees. Vroeger was er nog geen koeling en moest men vlees conserveren om het langer te kunnen bewaren, vaak ging men het zouten om daarna te laten drogen aan een spijker boven de houtkachel in de keuken, de Naegelholt wordt uitsluitend gemaakt van de malse delen van het rund, de rosbief en biefstukdelen, deze krijgen een bijzondere kruidenmelange, volgens oud recept) en daarbij asperges van een zorgboerderij uit de buurt, aardappelpuree en een jus van rode port met dragon.
Lekker gerecht, maar de steak had iets minder ver doorgebakken en iets meer medium-rare mogen zijn.
Nagerechten:
Zoet:
[ afbeelding ]
Parfait van bergamot met aardbeiencrème, aardbeien en grapefruit.
[ afbeelding ]
Cheesecake met passievruchtencreme, brownie-ijs, amandelschaafsel, passievruchtensaus en gel.
Lekkere zoete toetjes allebei.
Daarnaast was er voor de dames nog een kaasplankje om met elkaar te delen:
[ afbeelding ]
o.a. een venegriekgeitenkaas, een blauwschimmelkaas en een schapenkaas.
Bij het eten dronken we 2 glazen lekkere Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en na afloop namen we allemaal nog koffie/espresso/cappuccino.
Totale kosten per 2 personen 120 euro.
Het concept van 2 bordjes per menugang is soms wat onhandig en het is onduidelijk wat in welke volgorde of misschien door elkaar gegeten moet worden.
Alles was wel met zorg klaargemaakt.
7/10
Afgelopen dinsdag was het zover!quote:Op zaterdag 9 april 2022 20:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
Binnenkort meer sperma schaduw foto’s!
In mei weer naar Sabero** en in juni naar https://under.no/ *
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |