FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [Crowdfunding] #304 wachten op het nieuwe dashboard van SIG
KrekelJapiemaandag 23 augustus 2021 @ 11:43
fok-afbeelding.jpg
Crowdfunding is hot!! In 2020 is in Nederland 417 miljoen euro met crowdfunding opgehaald. Dat is 2% minder dan een jaar eerder, toen 424 miljoen euro werd opgehaald. De markt van financiering via crowdfunding lijkt hard op weg om dit jaar te groeien richting de half miljard euro. In het eerste halfjaar werd er al voor 249 miljoen euro opgehaald in Nederland. Lees het meest recente onderzoek naar de status van crowdfunding in Nederland in 2021.

Vormen van crowdfunding
Er zijn 4 vormen van crowdfunding:
• Lening crowdfunding
• Aandelen crowdfunding
• Schenking / Donatie crowdfunding
• Aanschaf (nog te ontwikkelen) product / reward crowdfunding

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent.

Dit topic gaat voornamelijk over crowdfunding op basis van een lening die wordt terugbetaald. We bespreken projecten van de volgende in Nederland gevestigde crowdfundingplatformen:

Crowdfundingplatformen leningen
Collin Crowdfund (CCF), leningen voor MKB met crowdfundcoach.
Geldvoorelkaar (GVE), leningen voor MKB en particulieren.
Samen In Geld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Horeca Crowdfunding Nederland (HCN), leningen voor horeca.
Crowd Real Estate (CRE), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Waarde voor je Geld (WvjG), leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB.
Kapitaal Op Maat (KOM), leningen voor MKB.
NLinvesteert (NLI), een platform voor zakelijke financiering waaronder crowdfunding
New Funding (NF), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Duurzaam Investeren (DI), combinatie van maatschappelijk en financieel rendement.
Lenderspender (LS), peer-to-peer lending
October (OCT), hét platform voor MKB-financieringen in continentaal Europa
One Planet Crowd (OPC), groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc.
Green Crowd (GC), markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten.
Voordegroei (VDG), leningen voor MKB.
Crowdpartners (GP), investeren beroepsvaart
Crowd About Now (CAN), leningen voor food, horeca, retail.
Lendahand (LDH), opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 6%.

Crowdfundingplatformen zonder nieuw aanbod:
SPOILER
Capital Circle (CC), leningen voor MKB.
All4funding (A4F), inspirerend investeren
Funding Circle (FNC), leningen voor MKB.
Knab crowdfunding (KNAB), investeren met een knab bankrekening
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten.
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Lendico, kredieten MKB.
Aygo!Dutch (AGD), investeren vanaf E 500.
Crowdbricks, investeren in onroerend goed
ZIB Crowdfunding, investeren zorgvastgoed, ouderenhuisvesting, recreatief vastgoed
Resultaten crowdfundingplatformen
SPOILER
Via onderstaande links zijn de rapportages van de crowdfundingplatforms te raadplegen.
Geldvoorelkaar
Collin Crowdfund
Kapitaal Op Maat
Lendahand
Horeca Crowdfunding Nederland
Waardevoorjegeld
Crowd About Now
Capital Circle
Lenderspender
Oneplanetcrowd
Investormatch
Exitstrategieën platformen
SPOILER
Andere crowdfundingplatformen
SPOILER
Symbid: voor startups en MKB. (vorm: aandelen)
Kickstarter: kickstart projecten. Daar is een ander topic voor.
Buitenlandse platformen
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.

Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
EstateGuru is a leading Nordic online peer-to-peer lending platform established by property and FinTech professionals facilitating short- and mid-term property loans. The cross-border marketplace offers flexible terms for borrowers and premium interest to its investors. The loans of EUR 50 000- 3 000 000 facilitated through the EstateGuru platform are secured against property with a maximum LTV of 75%.
Robocash
Grupeer
Crowdestor
Viainvest
Envestio

Een overzicht van crowdfunding platforms staat op: wikipedia.
Risico
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Projecten kunnen failliet gaan. Dan ben je meestal al je geld kwijt!
Crowdfunding heeft een hoger risico op verlies dan sparen en beleggen in aandelen.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld over meerdere projecten en over meerdere platformen en investeer alleen kleine bedragen.

Bij sommige crowdfundplatformen moet ook rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Zekerheden
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt. Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken.

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reëel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reële bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. (Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen. Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op! Niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten en het uitwinnen van de zekerheden laat vaak te wensen over.
Webinars zekerheden
SPOILER
Statistieken
SPOILER
NL-crowdfunding-info-2020-1.png

Snip-Image.jpg
Effectieve rente
SPOILER
Geldvoorelkaar (GVE) bruto rente-0,6% = netto rente
Collin Crowdfund (CCF) bruto rente-1,04%* = netto rente
Funding Circle (FNC) bruto rente -1,0% = netto rente
KapitaalOpMaat (KOM) netto rendement* fluctueert met looptijd**
Lendahand (LDH) bruto rente = netto rente
Investormatch (IVM) bruto rente = netto rente
Horecacrowdfunding (HCN) netto rendement fluctueert met looptijd**
SamenInGeld (SIG) bruto rente -0.30% = netto rente
NewFunding
Bouwaandeel (BAD) bruto rente = netto rente
Crowdestate netto rendement fluctueert met looptijd**
CrowdAboutNow (CAN) bruto rente = netto rente
Waardevoorjegeld bruto rente -1,0% = netto rente
Capital circle
Moneybrothers netto rendement fluctueert met looptijd**
Lendico bruto rente -1,0% = netto rente
Aygo!Dutch (AGD) netto rendement fluctueert met looptijd**
NPEX
Zonnepanelendelen
OnePlanetCrowd
GreenCrowd
Duurzaam investeren netto rendement fluctueert met looptijd**
Doorgaan

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuïtaire lening:
Sommige Platformen geven het nominale en andere het effectieve rente percentage op. In de effectieve rente wordt niet 1x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.

Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: http://forum.fok.nl/topic/1978332 Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de oude sok stoppen?
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag. Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

Bierviltjes berekening bij random gespreide investering in projecten:
• 100.000 euro geïnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over? Ongeveer 10000 euro oftewel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen:
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar.
• Heb je 12% tot 13% van je initiële projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding heeft wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet. Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

[ Bericht 0% gewijzigd door KrekelJapie op 24-08-2021 21:55:28 ]
Aster1Xmaandag 23 augustus 2021 @ 11:49
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 08:58 schreef Frandderouw het volgende:

[..]
Het zal toch niet zo zijn dat er nu iemand binnenloopt en zegt: "Ok, waar was is vrijdag gebleven. Oh ja, regel 1085 er ontbreekt een ; .........

Of ben ik de enige die me erg zorgen begin te maken als een financiële website 5 dagen uit de lucht is bij een conversie, waarbij de enige mededeling is dat het langer gaat duren.

De tekst op de website is nog steeds:

Wij verwachten vrijdag 20 augustus omstreeks 10.30 uur weer live te gaan met het aanbod- en investeer-deel van onze site. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om je e-Wallet in te zien en daarmee handelingen te verrichten.

Geen idee wat er achter de schermen speelt maar een aanpassing van die tekst zou toch niet zo moeilijk moeten zijn. Dit komt op mij niet professioneel over.
Zeghomaarmaandag 23 augustus 2021 @ 11:52
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 11:49 schreef Aster1X het volgende:

[..]
De tekst op de website is nog steeds:

Wij verwachten vrijdag 20 augustus omstreeks 10.30 uur weer live te gaan met het aanbod- en investeer-deel van onze site. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om je e-Wallet in te zien en daarmee handelingen te verrichten.

Geen idee wat er achter de schermen speelt maar een aanpassing van die tekst zou toch niet zo moeilijk moeten zijn. Dit komt op mij niet professioneel over.
Heb bij ons even achter de schermen gekeken. Wel een beetje stoffig. Daar zal waarschijnlijk niet elke week gepoetst worden. ;)
KrekelJapiemaandag 23 augustus 2021 @ 11:52
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 11:49 schreef Aster1X het volgende:

[..]
De tekst op de website is nog steeds:

Wij verwachten vrijdag 20 augustus omstreeks 10.30 uur weer live te gaan met het aanbod- en investeer-deel van onze site. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om je e-Wallet in te zien en daarmee handelingen te verrichten.

Geen idee wat er achter de schermen speelt maar een aanpassing van die tekst zou toch niet zo moeilijk moeten zijn. Dit komt op mij niet professioneel over.
Bij mij is de tekst sinds vrijdagavond aangepast
quote:
Beste bezoeker van de site,

UPDATE: Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan het omzetten van ons platform. Wij houden je op de hoogte via nieuwsbrief en e-mail wanneer wij online gaan.

Dit aanbod- en investeer-deel van onze site is vanwege een omzetting tijdelijk niet bereikbaar.

Helaas is het gedurende deze periode niet mogelijk om je e-Wallet in te zien en daarmee handelingen te verrichten.

Zijn hier vragen over dan kun je mailen naar info@sameningeld.nl

Of je kunt bellen met ons kantoor op 030-7400035

Excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groeten,

het Sameningeld Team
Aster1Xmaandag 23 augustus 2021 @ 11:59
quote:
1s.gif Op maandag 23 augustus 2021 11:52 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]
Bij mij is de tekst sinds vrijdagavond aangepast
[..]

Bijzonder.
Als ik vanachter mijn computer wil inloggen krijg ik dit:

quote:
Beste bezoeker,

Het aanbod- en investeer-deel van onze site is tijdelijk niet bereikbaar vanwege een migratie naar een nieuw systeem.

Wij verwachten vrijdag 20 augustus omstreeks 10.30 uur weer live te gaan met het aanbod- en investeer-deel van onze site. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om je e-Wallet in te zien en daarmee handelingen te verrichten.

Het nieuwe systeem met “mijn dashboard” zal overzichtelijker zijn.
Daarnaast is het nieuwe systeem beter in staat om meer projecten en investeringen te administreren en dat schijven bij investering niet meer boven de 100% komen.

Zijn hier vragen over, dan kun je mailen naar info@sameningeld.nl.
Of je kunt bellen met ons kantoor op 030-7400035

Wilt u op de hoogte worden gebracht zodra de nieuwe omgeving live gaat meld u zich dan aan op de nieuwsbrief.
Zeghomaarmaandag 23 augustus 2021 @ 12:13
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 11:59 schreef Aster1X het volgende:

[..]
Bijzonder.
Als ik vanachter mijn computer wil inloggen krijg ik dit:
[..]

Hebben ze bij SIG de investeerders ingedeeld?
> best
> betere
> beste

Of een andere manier?
escortmk2maandag 23 augustus 2021 @ 12:31
alle links op www.sameningeld.nl verwijzen naar www.sameningeld.nl/tijdelijk. Hier staat de oude melding met de geplande live-gang van 20 augustus om 10.30.

alle pagina's die beginnen met investeren.sameningeld.nl hebben de nieuwe tekst, waarin de deadline niet meer genoemd wordt.

(en dit had natuurlijk gewoon onder het kopje "laatste nieuws" moeten staan)
Aster1Xmaandag 23 augustus 2021 @ 12:34
Mail gestuurd en vlot een reactie gekregen.

Men is met man en macht bezig om de site vandaag weer online te krijgen en daarnaast is er een probleem met het laden van de juiste pagina op de site. Ze willen de oude data goed hebben staan voordat ze weer online gaan en ze hopen dat dit vandaag nog lukt. Daarna kunnen we betaalverzoeken verwachten.
TisIkmaandag 23 augustus 2021 @ 12:57
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 08:58 schreef Frandderouw het volgende:

[..]
Het zal toch niet zo zijn dat er nu iemand binnenloopt en zegt: "Ok, waar was is vrijdag gebleven. Oh ja, regel 1085 er ontbreekt een ; .........

Of ben ik de enige die me erg zorgen begin te maken als een financiële website 5 dagen uit de lucht is bij een conversie, waarbij de enige mededeling is dat het langer gaat duren.

Je bent niet de enige.
Dit komt erg amateuristisch over.
Ik heb zelf in de ICT gewerkt en mijn ervaring is dat zo'n conversie zeer goed voorbereid werd zodat er bijna niet mis kon gaan.
De conversie werd vervolgens 's nachts uitgevoerd en als er toch iets mis ging werd de conversie teruggedraaid zodat alles de volgende dag weer 'normaal' was.
Vervolgens werd de oorzaak van de fout opgespoord en gecorrigeerd en daarna werd een nieuwe poging gedaan.
Het systeem was dus hooguit een aantal uur uit de lucht. (en dat gedurende periodes met weinig verkeer,).
Frandderouwmaandag 23 augustus 2021 @ 12:58
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 12:57 schreef TisIk het volgende:
Je bent niet de enige.
Dit komt erg amateuristisch over.
Ik heb zelf in de ICT gewerkt en mijn ervaring is dat zo'n conversie zeer goed voorbereid werd zodat er bijna niet mis kon gaan.
De conversie werd vervolgens 's nachts uitgevoerd en als er toch iets mis ging werd de conversie teruggedraaid zodat alles de volgende dag weer 'normaal' was.
Vervolgens werd de oorzaak van de fout opgespoord en gecorrigeerd en daarna werd een nieuwe poging gedaan.
Het systeem was dus hooguit een aantal uur uit de lucht. (en dat gedurende periodes met weinig verkeer,).
Precies dit !!
Zeghomaarmaandag 23 augustus 2021 @ 13:33
Momenteel weinig investeringsmogelijkheden in crowdfunding.

Er zijn er wel enkele maar die laat ik liever over aan de mensen die dit forum niet volgen.
Jaco078maandag 23 augustus 2021 @ 13:37
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 13:33 schreef Zeghomaar het volgende:
Momenteel weinig investeringsmogelijkheden in crowdfunding.

Er zijn er wel enkele maar die laat ik liever over aan de mensen die dit forum niet volgen.
Super veel juist, bezien van nieuwjaarsdag tot heden. Crowdfunding is booming t.o.v. eerdere jaren.


https://www.crowdfundmark(...)funding-data-analyse
NaRegenDeZonmaandag 23 augustus 2021 @ 14:15
quote:
1s.gif Op maandag 23 augustus 2021 00:22 schreef Jaco078 het volgende:
Exact 9 maanden na het laatste project komt CC weer in de lucht. Overname Jamin, geen noemenswaardige zekerheden;

SPOILER
Laat Capital Circle eerst maar eens actief achter het geld aangaan dat de Bijenkoning en de Bewuste Broodjes verkopers nog aan ons verschuldigd zijn. Tot dat daar fatsoenlijk achteraan gegaan wordt gaat er van mij geen stuiver naar een project op dit platform. :( :R
Zeghomaarmaandag 23 augustus 2021 @ 14:16
quote:
1s.gif Op maandag 23 augustus 2021 13:37 schreef Jaco078 het volgende:

[..]
Super veel juist, bezien van nieuwjaarsdag tot heden. Crowdfunding is booming t.o.v. eerdere jaren.

https://www.crowdfundmark(...)funding-data-analyse

Ja booming is het juiste woord. Mijn crowdfunding is dan ook behoorlijk toegenomen.

Maar daar afloop resp vervroegde aflossing van een aantal projecten, staan er wat euro's zonder rendement.
Daarvoor zal ik even moeten wachten op nieuwe projecten en daar mogelijk wat groter "instappen".
CaLeXmaandag 23 augustus 2021 @ 14:26
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 14:16 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]
Ja booming is het juiste woord. Mijn crowdfunding is dan ook behoorlijk toegenomen.

Maar daar afloop resp vervroegde aflossing van een aantal projecten, staan er wat euro's zonder rendement.
Daarvoor zal ik even moeten wachten op nieuwe projecten en daar mogelijk wat groter "instappen".
De vakantiedip is eindelijk hier ;) Mooi moment om je strategie eens te herijken.

Hier is het plan de basis inleg te verhogen zodat het aantal projecten wat minder wordt.
Zeghomaarmaandag 23 augustus 2021 @ 15:03
quote:
99s.gif Op maandag 23 augustus 2021 14:26 schreef CaLeX het volgende:

[..]
De vakantiedip is eindelijk hier ;) Mooi moment om je strategie eens te herijken.

Hier is het plan de basis inleg te verhogen zodat het aantal projecten wat minder wordt.
Dit plan volgt een beetje op mijn gedachte. Vergroot de portefeuille en verminderd de administratie.
Mooie dubbelslag.

En door de opbouw in de afgelopen jaren is de spreiding ruimschoots aanwezig.

Zie dat er veel investeerders zijn die in bijna elk project voor ¤ 100,-- in gaan.
Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Dan had ik nu iemand extern nodig voor de boekhouding.
Dat vind ik zelf ook leuk, maar moet er geen dagtaak aan hebben.
Zeghomaarmaandag 23 augustus 2021 @ 15:12
Zie een snelle inschrijving op de Jamin winkel (al 70%)

Bij een jonge van 20 jaar.

Kan nergens lezen of hij zijn veter-diploma al heeft of dat , dat ook ondersteund wordt door z'n vader.
crowdiefundermaandag 23 augustus 2021 @ 15:13
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 15:03 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]
Dit plan volgt een beetje op mijn gedachte. Vergroot de portefeuille en verminderd de administratie.
Mooie dubbelslag.

En door de opbouw in de afgelopen jaren is de spreiding ruimschoots aanwezig.

Zie dat er veel investeerders zijn die in bijna elk project voor ¤ 100,-- in gaan.
Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Dan had ik nu iemand extern nodig voor de boekhouding.
Dat vind ik zelf ook leuk, maar moet er geen dagtaak aan hebben.
Ik investeer bedragen van 100 tot 500 per project en een enkele keer hoger, geen probleem om elke avond in een excel een paar getalletjes in te voeren hoor :)
petercmaandag 23 augustus 2021 @ 15:17
quote:
1s.gif Op maandag 23 augustus 2021 13:37 schreef Jaco078 het volgende:

[..]
Super veel juist, bezien van nieuwjaarsdag tot heden. Crowdfunding is booming t.o.v. eerdere jaren.

https://www.crowdfundmark(...)funding-data-analyse

Jaco, tikkie gedaan, keep on the good work all together *O* *O*
escortmk2maandag 23 augustus 2021 @ 15:29
quote:
12s.gif Op maandag 23 augustus 2021 12:31 schreef escortmk2 het volgende:
alle links op www.sameningeld.nl verwijzen naar www.sameningeld.nl/tijdelijk. Hier staat de oude melding met de geplande live-gang van 20 augustus om 10.30.

alle pagina's die beginnen met investeren.sameningeld.nl hebben de nieuwe tekst, waarin de deadline niet meer genoemd wordt.

(en dit had natuurlijk gewoon onder het kopje "laatste nieuws" moeten staan)
Via investeren.sameningeld.nl ben ik nu ingelogd op de site. Met mijn oude wachtwoord, zie mijn naam rechtsboven in het scherm staan. Geen inhoudelijke informatie, alleen die onderhoudsmelding. Gek dat dit kan. Vermoed eigenlijk dat ze de boel aan het terugdraaien zijn.
Jaco078maandag 23 augustus 2021 @ 15:42
Collin kondigt tegenwoordig wel de direct-leningen aan. Voorheen was het nog "random" maar nu dus echt een tijdstip:

Op deze pagina vindt u de laatste 50 investeringskansen die door Collin zijn gepubliceerd (en volgeschreven).
Openstaande investeringskansen kunt u, in het geval van een livegang, om 11:00 uur en 14:00 uur terugvinden op onze homepagina.
NaRegenDeZonmaandag 23 augustus 2021 @ 16:00
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 15:42 schreef Jaco078 het volgende:
Collin kondigt tegenwoordig wel de direct-leningen aan. Voorheen was het nog "random" maar nu dus echt een tijdstip:

Op deze pagina vindt u de laatste 50 investeringskansen die door Collin zijn gepubliceerd (en volgeschreven).
Openstaande investeringskansen kunt u, in het geval van een livegang, om 11:00 uur en 14:00 uur terugvinden op onze homepagina.
Nee hoor deze vaste tijden van 11.00 u en 14.00 u waren er al vanaf het begin.
Zeghomaarmaandag 23 augustus 2021 @ 16:02
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 16:00 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]
Nee hoor deze vaste tijden van 11.00 u en 14.00 u waren er al vanaf het begin.
Hebben wij toch geen last van. Wij hebben Jaco078 :)
KrekelJapiemaandag 23 augustus 2021 @ 16:06
De direct en maatwerk projecten lijken meer en meer op elkaar, alleen met een hogere fee voor Collin voor de direct leningen.

Zie bv. Robben Horeca. Waarom zou dit een minder complexe leningaanvraag zijn dan een maatwerk project.
Soulfreakmaandag 23 augustus 2021 @ 16:10
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 15:12 schreef Zeghomaar het volgende:
Zie een snelle inschrijving op de Jamin winkel (al 70%)

Bij een jonge van 20 jaar.

Kan nergens lezen of hij zijn veter-diploma al heeft of dat , dat ook ondersteund wordt door z'n vader.
Op zich vind ik het al wel positief dat er tenminste weer eens een nieuw project is bij CC. Ook heb ik gister 3 late betalingen alsnog ontvangen, 2 van augustus en 1 van juni.
Ik mis alleen een goede communicatie, ik heb nog een ander project waarvan de mei termijn niet is betaald, wel juni/juli/augustus, maar geen enkel bericht van CC. Om nog maar niet te spreken van het Bewuste broodje of Us*d Pr*ducts Veenendaal.
CaLeXmaandag 23 augustus 2021 @ 16:18
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 15:13 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]
Ik investeer bedragen van 100 tot 500 per project en een enkele keer hoger, geen probleem om elke avond in een excel een paar getalletjes in te voeren hoor :)
Het ingelegde bedrag maakt niet veel uit. Met GVE had ik op een gegeven moment 100+ projecten, dat zijn 100 mutaties per maand, plus regelmatig bijzondere mutaties (afschrijvingen, nieuwe projecten, volledige aflossingen etc),

Die paar getallen worden al snel een paar uur werk in de maand ;) Ik hou het dus ook niet meer 100% bij.
Jaco078maandag 23 augustus 2021 @ 16:20
R*bben loopt niet hard op collin, verbaast me obv de jaarcijfers ook niet. Maar obv zekerheden heb ik deze ruim meegenomen.
dyna18maandag 23 augustus 2021 @ 16:40
quote:
12s.gif Op maandag 23 augustus 2021 15:29 schreef escortmk2 het volgende:

[..]
Via investeren.sameningeld.nl ben ik nu ingelogd op de site. Met mijn oude wachtwoord, zie mijn naam rechtsboven in het scherm staan. Geen inhoudelijke informatie, alleen die onderhoudsmelding. Gek dat dit kan. Vermoed eigenlijk dat ze de boel aan het terugdraaien zijn.
Nah, dat inloggen via investeren.sameningeld.nl was al de hele tijd nog mogelijk.
Ik heb geen vermoedens dat er iets teruggedraaid wordt.

Ik heb zelf een ander vermoeden wat het kan zijn, maar aangezien er geen bewijzen zijn heeft het geen zin vermoedens te delen. Die paar dagen geen toegang tot SiG missen we echt niet veel aan. Voor nu kunnen we alleen rustig afwachten.

Ik denk dat we straks met zijn allen wel heel goed onze portefeuille en transacties moeten nalopen op verschillen.
tnhbmaandag 23 augustus 2021 @ 16:46
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 16:06 schreef KrekelJapie het volgende:
De direct en maatwerk projecten lijken meer en meer op elkaar, alleen met een hogere fee voor Collin voor de direct leningen.

Zie bv. Robben Horeca. Waarom zou dit een minder complexe leningaanvraag zijn dan een maatwerk project.
Ik zie die aanvraag eerder als een complexere dan een standaard Direct, o.a. gezien de geschiedenis. Dat blijkt ook wel omdat ze extra info hebben bestudeerd wat geen standaard onderdeel is bij een Direct beoordeling verwacht ik. Al met al zien we denk ik wel dat er een duidelijke verschuiving gaande is naar meer Direct en ook wat minder eenvoudigere aanvragen die die kant op komen, de limiet is tenlostte ook al bijgesteld.

Bijvoorbeeld voor zo'n project (250k/ 5 jaar) is de opbrengst bij Direct voor het platform uiteindelijk zo'n 19% hoger en zijn de kosten van de gemiddelde geldgever (uitgaande van het gemiddelde gepubliceerde kosten percentage) meer dan 35% hoger (1.2% tov nu gemiddeld 0.87%). De geldnemer is over de hele periode ruim 5% meer kwijt. Wel zijn de opbrengsten voor het platform (en de kosten voor de geldnemer) meer verdeeld over de looptijd wat het ook voor het platform belangrijker maakt dat er minder vervroegde aflossingen zijn.
crowdiefundermaandag 23 augustus 2021 @ 16:47
quote:
99s.gif Op maandag 23 augustus 2021 16:18 schreef CaLeX het volgende:

[..]
Het ingelegde bedrag maakt niet veel uit. Met GVE had ik op een gegeven moment 100+ projecten, dat zijn 100 mutaties per maand, plus regelmatig bijzondere mutaties (afschrijvingen, nieuwe projecten, volledige aflossingen etc),

Die paar getallen worden al snel een paar uur werk in de maand ;) Ik hou het dus ook niet meer 100% bij.
Ja hier ook 150+ lopende projecten, maar goed, ik vind het leuk om er mee bezig te zijn, doe ik voor al mijn financiën.

Deze maand heb ik weinig ingelegd vergeleken met de rest van dit jaar, komkommertijd dus. Ik heb bij HCN zo goed als niets voorbij zien komen. Na de vakantie zal het wel weer aantrekken.
KrekelJapiemaandag 23 augustus 2021 @ 18:05
Nieuwe update sig
quote:
UPDATE: We zijn bij de laatste loodjes voor het omzetten van ons platform, wij gaan er van uit dat wij vandaag weer online komen. Wij houden je op de hoogte via nieuwsbrief en e-mail wanneer wij online gaan. Er komt ook meteen een mail naar alle investeerders om zoals eerder al aangekondigd een wachtwoord reset te kunnen doen.
Buurman_maandag 23 augustus 2021 @ 19:42
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 18:05 schreef KrekelJapie het volgende:
Nieuwe update sig
[..]

Waar lees je deze updates?
Horsemenmaandag 23 augustus 2021 @ 19:58
quote:
6s.gif Op maandag 23 augustus 2021 19:42 schreef Buurman_ het volgende:

[..]
Waar lees je deze updates?
Bij mij gewoon op de site van SiG.
Jaco078maandag 23 augustus 2021 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zondag 22 augustus 2021 16:39 schreef Jaco078 het volgende:

[..]
Hoi 3B,
Andrew0660
Aster1X
bubbels234
Buurman_
CaLeX
crowder07
crowd-fundi
crowdiefunder
Crowdyfunder
Defer4
djtiesto8
delcielo
djtiesto8
Essebes
ETphonehome
fok321
gaanmetdiebanaan
Horsemen
Inductor
InVestEerder
iprhba0
KrekelJapie
lykkefund
MarkLu
markmangler
Michael91984
NaRegenDeZom
obligataire
Obu
peterc
raser1981
ron6
TechLight
TisIk
tnhb
Vioolblok
wilem254
zeeland6
Zeghomaar,

Fijn dat je meedoet,
SPOILER
Wil je mij alsjeblieft betalen voor "Flesje wijn voor delers CCF-linkjes" via
https://tikkie.me/pay/ei0d2a6q76puc932og2l
Anderen kunnen uiteraard ook nog meedoen :-).
Ik zal hiervan een aantal betrokken linkjes-leveranciers een fles wijn sturen.

Hartelijke groet en succesvolle investeringen toegewenst,

Jaco078

Bedankt voor de bijdragen die al gedaan zijn. Mochten er nog bijdragen gedaan worden, dan kan dat tot vrijdag. Er is nu zo'n ¤100,- Dit houdt crowdfunding leuk en win-win. Vrijdag zal ik de betrokkenen een mooie fles sturen.
crowdiefundermaandag 23 augustus 2021 @ 20:41
quote:
6s.gif Op maandag 23 augustus 2021 19:42 schreef Buurman_ het volgende:

[..]
Waar lees je deze updates?
https://investeren.sameningeld.nl/, niet op de gewone website.
Antropoceenmaandag 23 augustus 2021 @ 20:56
Het gaat SIG vandaag niet meer lukken:

SPOILER
Beste investeerder,

Zoals je wellicht hebt gemerkt zijn wij veel langer dan in eerste instantie aangekondigd offline. Wij werken momenteel met man en macht aan de laatste finetuning van de data voor het nieuwe platform om morgen, dinsdag, online te gaan en zullen zodra wij online zijn dat aan alle investeerders melden.

Met vriendelijke groeten,

Het SamenInGeld Team
tnhbmaandag 23 augustus 2021 @ 20:58
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 19:58 schreef Horsemen het volgende:

[..]
Bij mij gewoon op de site van SiG.
https://investeren.sameningeld.nl waarschijnlijk? Want op www.sameningeld.nl staat bij mij echt nog steeds de "oude" info van afgelopen vrijdag. (en email ontvangen paar minuten geleden met info)
Horsemenmaandag 23 augustus 2021 @ 21:16
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 20:58 schreef tnhb het volgende:

[..]
https://investeren.sameningeld.nl waarschijnlijk? Want op www.sameningeld.nl staat bij mij echt nog steeds de "oude" info van afgelopen vrijdag. (en email ontvangen paar minuten geleden met info)
Ik kijk op mijn telefoon en dan komt deze tekst gelijk naar voren. Zal wel te maken hebben met de startpagina die ik standaard heb ingesteld?

Ja, nog even gekeken. Staat op mijn mobiel standaard op de investeren pagina.

[ Bericht 4% gewijzigd door Horsemen op 23-08-2021 21:19:21 (Aanvulling) ]
Jaco078maandag 23 augustus 2021 @ 23:14
Opnieuw een VVE. Iedereen hoofdelijk aansprakelijk (edit: naar rato, voor zijn aandeel in de vve, dank @crowdiefunder)

Linkje:

SPOILER


[ Bericht 5% gewijzigd door Jaco078 op 23-08-2021 23:57:12 ]
crowdiefundermaandag 23 augustus 2021 @ 23:49
quote:
1s.gif Op maandag 23 augustus 2021 23:14 schreef Jaco078 het volgende:
Opnieuw een VVE. Iedereen hoofdelijk aansprakelijk.

Linkje:

SPOILER
Nog even nachtje over slapen, bedankt weer :)

Iedereen hoofdelijk aansprakelijk voor zijn gedeelte trouwens, niet het voor het hele bedrag.
Antropoceendinsdag 24 augustus 2021 @ 00:00
quote:
1s.gif Op maandag 23 augustus 2021 23:14 schreef Jaco078 het volgende:
Opnieuw een VVE. Iedereen hoofdelijk aansprakelijk.

Linkje:

SPOILER
Wat een vreemde pitch. Er staat dat alle eigenaren 'naar rato hoofdelijk aansprakelijk' zijn. Juristen noemen dit een contradictio in terminis. Het karakter van hoofdelijke aansprakelijkheid is dat je voor het volledige bedrag kan worden aangesproken. Hoofdelijke aansprakelijkheid naar rato is zoiets als een vierkante cirkel: het bestaat niet.
wilem254dinsdag 24 augustus 2021 @ 00:10
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 20:20 schreef Jaco078 het volgende:
Bedankt voor de bijdragen die al gedaan zijn. Mochten er nog bijdragen gedaan worden, dan kan dat tot vrijdag. Er is nu zo'n ¤100,- Dit houdt crowdfunding leuk en win-win. Vrijdag zal ik de betrokkenen een mooie fles sturen.
Zojuist een bijdrage overgemaakt. Mooi initiatief Jaco078 .
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 00:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 00:00 schreef Antropoceen het volgende:

[..]
Wat een vreemde pitch. Er staat dat alle eigenaren 'naar rato hoofdelijk aansprakelijk' zijn. Juristen noemen dit een contradictio in terminis. Het karakter van hoofdelijke aansprakelijkheid is dat je voor het volledige bedrag kan worden aangesproken. Hoofdelijke aansprakelijkheid naar rato is zoiets als een vierkante cirkel: het bestaat niet.
Misschien zouden ze bij Collin eens wat vaker een pitch vooraf door een jurist laten doorlezen :)

Maar materieel gezien is het toch wel voor te stellen wat ze bedoelen. De pure vorm van hoofdelijke aansprakelijkheid (klopt op zich), wordt m.i. doorkruist door het nieuwe appartementsrecht dat inhoudt dat (het aandeel in) de hoofdelijkheid wordt overgedragen aan een nieuwe eigenaar.
Voor iedere schuldenaar die in gebreke blijft, voor zijn/haar aandeel in de schuld, komt in principe vroeg of laat een nieuwe eigenaar die de verplichting overneemt. Dus de kans dat een eigenaar, zou moeten opdraaien voor de verplichting van een andere eigenaar, lijkt me hoofdzakelijk theoretisch. Laat staan voor het totaal van de verplichting.

Of het hele gebouw zou moeten afbranden, geen idee hoe het dan verder gaat. :)
Antropoceendinsdag 24 augustus 2021 @ 00:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 00:31 schreef obligataire het volgende:

[..]
Misschien zouden ze bij Collin eens wat vaker een pitch vooraf door een jurist laten doorlezen :)

Maar materieel gezien is het toch wel voor te stellen wat ze bedoelen. De pure vorm van hoofdelijke aansprakelijkheid (klopt op zich), wordt m.i. doorkruist door het nieuwe appartementsrecht dat inhoudt dat (het aandeel in) de hoofdelijkheid wordt overgedragen aan een nieuwe eigenaar.
Voor iedere schuldenaar die in gebreke blijft, voor zijn/haar aandeel in de schuld, komt in principe vroeg of laat een nieuwe eigenaar die de verplichting overneemt. Dus de kans dat een eigenaar, zou moeten opdraaien voor de verplichting van een andere eigenaar, lijkt me hoofdzakelijk theoretisch. Laat staan voor het totaal van de verplichting.

Of het hele gebouw zou moeten afbranden, geen idee hoe het dan verder gaat. :)
Ik begrijp niet wat je bedoelt. Er bestaan twee smaken: of er is sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid, of er is geen sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid. Er zit geen licht tussen die twee dingen. Wat CCF in de pitch uit de hoge hoed heeft getoverd is hocus pocus. Er zitten een stelletje aardappels bij CCF. Maar het maakt toch niets uit, want ieder project bij CCF komt - hoe krankzinnig de pitch ook is - toch vol. Investeerders van CF-projecten zijn grosso modo ook aardappelen.

Edit: het is overigens levensgevaarlijk. Als investeerders op grond van de wet bepaalde rechten toekomen, dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat het platform door gebruik van onjuiste terminologie per abuis afspraken heeft gemaakt met de geldnemer die deze rechten mitigeren.

[ Bericht 4% gewijzigd door Antropoceen op 24-08-2021 00:48:47 ]
raser1981dinsdag 24 augustus 2021 @ 00:43
Maar is het dan zo dat de vve altijd het volledige deel betaald? En er een schuld van appartement x richting de vve opgebouwd wordt. En dat deze dan bij verkoop overgedragen wordt aan de nieuwe eigenaar?
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 00:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 00:37 schreef Antropoceen het volgende:

[..]
Ik begrijp niet wat je bedoelt. Er bestaan twee smaken: of er is sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid, of er is geen sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid. Er zit geen licht tussen die twee dingen. Wat CCF in de pitch uit de hoge hoed heeft getoverd is hocus pocus.
Juridisch zal het ongelukkig geformuleerd staan in de pitch (dat gaf ik ook al aan) maar dat neemt niet weg dat de pitch uiteindelijk toch wel tot stand zal komen. Vervolgens zal neem ik aan de penningmeester van de VVE de maandelijkse termijn overmaken vanaf de bankrekening van de VVE, en deze doorbelasten aan alle leden. Als iemand dan zijn aandeel niet wil of kan betalen, is dat een incasso kwestie tussen hem en de VVE, die er uiteindelijk worst case toe kan leiden dat diens appartement wordt verkocht en de verplichting overgaat op de nieuwe eigenaar.
CaLeXdinsdag 24 augustus 2021 @ 00:49
Pff je zou er wonen..... Wat een kosten maken ze voorheen relatief kleine lening per appartement (3k).

En dat zonder de maand bijdrage op te hogen zodat de pot ook nog eens niet bijgevuld wordt.
Antropoceendinsdag 24 augustus 2021 @ 00:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 00:45 schreef obligataire het volgende:

[..]
Juridisch zal het ongelukkig geformuleerd staan in de pitch (dat gaf ik ook al aan) maar dat neemt niet weg dat de pitch uiteindelijk toch wel tot stand zal komen. Vervolgens zal neem ik aan de penningmeester van de VVE de maandelijkse termijn overmaken vanaf de bankrekening van de VVE, en deze doorbelasten aan alle leden. Als iemand dan zijn aandeel niet wil of kan betalen, is dat een incasso kwestie tussen hem en de VVE, die er uiteindelijk worst case toe kan leiden dat diens appartement wordt verkocht en de verplichting overgaat op de nieuwe eigenaar.
Stel de VVE heeft op een bepaald moment om wat voor reden dan ook geen geld, en de appartementseigenaren betalen de lening niet af. Welk recht heb je dan als investeerder? Kun je een eigenaar individueel aanspreken voor het volledige bedrag (= hoofdelijkheid)? Of moet je alle eigenaren aanspreken, omdat je ze slechts naar rato kunt aanspreken (= naar rato)? Met deze pitch - 'hoofdelijke aansprakelijkheid naar rato' - heb ik geen idee.

Begrijp me niet verkeerd, maar ik investeer defensief en wil precies weten waar ik in investeer. Dit is voor mij een halfbakken pitch waar ik weinig vertrouwen in heb. Als het moment komt dat er stront aan de knikker zit waardoor moet worden uitgewonnen, dan zullen dit soort discussies rijzen. Discussies die eenvoudig hadden kunnen worden voorkomen door zorgvuldig(er) de pitch op te stellen.
mike79_ndinsdag 24 augustus 2021 @ 02:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 00:55 schreef Antropoceen het volgende:

[..]
Stel de VVE heeft op een bepaald moment om wat voor reden dan ook geen geld, en de appartementseigenaren betalen de lening niet af. Welk recht heb je dan als investeerder? Kun je een eigenaar individueel aanspreken voor het volledige bedrag (= hoofdelijkheid)? Of moet je alle eigenaren aanspreken, omdat je ze slechts naar rato kunt aanspreken (= naar rato)? Met deze pitch - 'hoofdelijke aansprakelijkheid naar rato' - heb ik geen idee.

Staat gewoon in de wet (5:113BW). Het betreft hier een deelbare prestatie waardoor niet iedere eigenaar aansprakelijk gesteld mag worden voor het gehele openstaand bedrag (maar naar rato). Dus als er nog 27K openstaat en niemand wil meer betalen, dan zal CCF 27 vorderingen van 1K (mits in de akte van splitsing staat dat de verhoudingen gelijk zijn) indienen bij 27 eigenaren. Alle eigenaren zijn dan voor 1K hoofdelijk aansprakelijk. Als een eigenaar de 1K niet wil betalen, kan er beslag worden gelegd op zijn of haar bezittingen.

Dit komt in de praktijk natuurlijk niet vaak voor. In dit geval functioneert de VVE niet (deze is 'slapende') en ontstaat er blijkbaar ook geen nieuw bestuur. Wat natuurlijk wel vaak voorkomt is dat één of een aantal eigenaren niet kan of wil betalen. In dat geval zal de VVE een incassotraject moeten opstarten wat in het meest vergaande geval tot een executieverkoop kan leiden. In het geval daar geen positieve opbrengst uitkomt om de schuld aan de VVE te voldoen, zal de nieuwe eigenaar de schuld aan de VVE moeten overnemen (mits niet ouder dan 2 jaar).

Ik zie eerlijk gezegd niet zo heel veel mis of onduidelijk met de pitch ware het niet dat in het begin bij de samenvatting bij 'Risico' en op het einde in de laatste zin gesproken wordt over hoofdelijke aansprakelijkheid naar rato (zoals het ook is en hoort te zijn in dit geval) en onder het kopje 'Onderneming' wordt het woordje rato weggelaten wat strikt genomen niet juist is. Geen van de 27 eigenaren is in zijn eentje namelijk aansprakelijk voor het gehele (openstaand) bedrag. Misschien wordt dit nog aangepast. Hoofdelijke aansprakelijkheid naar rato is in dit geval voor een beetje geschoolde jurist beslist geen contradictio in terminis. Over de vierkante cirkel durf ik nog geen uitspraak te doen.
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 07:53
Waarom wordt de Vereniging een stichting genoemd in de pitch?
quote:
Door de rechtsvorm en bijbehorende regelgeving behorende bij een Vereniging van Eigenaren, zijn alle appartementsrechteigenaren tezamen middels de stichting en hoofdelijk aansprakelijk voor de betalingsverplichtingen voortkomende uit deze lening.
crowder07dinsdag 24 augustus 2021 @ 09:14
quote:
1s.gif Op maandag 23 augustus 2021 23:14 schreef Jaco078 het volgende:
Opnieuw een VVE. Iedereen hoofdelijk aansprakelijk (edit: naar rato, voor zijn aandeel in de vve, dank @:crowdiefunder)

Linkje:

SPOILER
Bedankt weer Jaco. Je bestelt toch zeker ook een flesje voor jezelf dat is dik verdiend.
tnhbdinsdag 24 augustus 2021 @ 09:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 00:55 schreef Antropoceen het volgende:
Of moet je alle eigenaren aanspreken, omdat je ze slechts naar rato kunt aanspreken (= naar rato)?
Dit zover ik altijd begrepen heb, o.a. vanwege (link) In theorie kan ccf dan vervolgens achter elke eigenaar aan voor hun aandeel, dat gaat dus niet gebeuren. Of het zover gaat komen is iets heel anders, maar om die reden neem ik bij voorkeur geen vve leningen mee omdat ik gedoe wil voorkomen als het enigszins mogelijk is. Maar ik ben wel benieuwd naar een juridisch blik op het geheel, zelf zie ik het als een lastig route als er ergens iemand stopt met betalen.
tnhbdinsdag 24 augustus 2021 @ 09:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 07:53 schreef KrekelJapie het volgende:
Waarom wordt de Vereniging een stichting genoemd in de pitch?
[..]

En de pitch wordt zo ongeveer aangepast terwijl ik het lees...
bubbels234dinsdag 24 augustus 2021 @ 10:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 09:40 schreef tnhb het volgende:

[..]
Dit zover ik altijd begrepen heb, o.a. vanwege (link) In theorie kan ccf dan vervolgens achter elke eigenaar aan voor hun aandeel, dat gaat dus niet gebeuren. Of het zover gaat komen is iets heel anders, maar om die reden neem ik bij voorkeur geen vve leningen mee omdat ik gedoe wil voorkomen als het enigszins mogelijk is. Maar ik ben wel benieuwd naar een juridisch blik op het geheel, zelf zie ik het als een lastig route als er ergens iemand stopt met betalen.
Ik word niet gehinderd door enige juridische kennis maar mij lijkt de situatie simpel. De lener is de VvE en niet de appartementseigenaren. Indien een appartementseigenaar zijn bijdrage niet betaald kan CCF dus niet die appartementseigenaar sommeren om de bijdrage te voldoen dat zal alleen de VvE kunnen. Ik maak me hier niet druk om. Het kan best dat er enige appartementseigenaren niet betalen. Maar dan is de aflossing gewoon wat minder. Dat bedrag zal dan bij verkoop vrijkomen of de andere appartementseigenaren moeten iets langer doorbetalen of hun bijdrage verhogen. Hun VvE is immers aansprakelijk. Hoe ze het onderling regelen is hun pakkie-an.
Faraday01dinsdag 24 augustus 2021 @ 10:06
@Jaco078, heb inmiddels ook een bijdrage gedaan en zoals al meerdere keren gepost hier: bestel voor jezelf ook een flesje B:)B
Bieselkedinsdag 24 augustus 2021 @ 10:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 10:06 schreef Faraday01 het volgende:
@:Jaco078, heb inmiddels ook een bijdrage gedaan en zoals al meerdere keren gepost hier: bestel voor jezelf ook een flesje B:)B
Idem, trage Belg etcetera :)
Jaco078dinsdag 24 augustus 2021 @ 10:27
Bakkerij op collin.
Financiering van een corona-gat. Kosten erg hoog, resultaat lijkt mager. 1e hypotheek op pand van de ouders. 7% bruto.
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 10:29
Worstmakerij
https://www.collincrowdfund.nl/aswiens-corner/
1e hypotheek bedrijfspand + 2e hypotheek appartement

En daarmee vervroegde aflossing groothandel RAM
crowdiefunderdinsdag 24 augustus 2021 @ 10:58
Zowel de bakker als worstenman laat ik gaan, VVE twijfel ik vandaag nog even over door.
Zeghomaardinsdag 24 augustus 2021 @ 10:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 10:27 schreef Jaco078 het volgende:
Bakkerij op collin.
Financiering van een corona-gat. Kosten erg hoog, resultaat lijkt mager. 1e hypotheek op pand van de ouders. 7% bruto.
Actie van de bank is begrijpelijk. Eigenvermogen -/- 160K.

Zelf wil ik het geld wat wordt uitgeleend graag terug zien. Doe in deze niet mee.
Crowd001dinsdag 24 augustus 2021 @ 11:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 00:37 schreef Antropoceen het volgende:
Investeerders van CF-projecten zijn grosso modo ook aardappelen.
Ik begrijp dat we er sinds kort nog een aardappel bij gekregen hebben :W

quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 02:49 schreef mike79_n het volgende:

[..]
Staat gewoon in de wet (5:113BW). Het betreft hier een deelbare prestatie waardoor niet iedere eigenaar aansprakelijk gesteld mag worden voor het gehele openstaand bedrag (maar naar rato). Dus als er nog 27K openstaat en niemand wil meer betalen, dan zal CCF 27 vorderingen van 1K (mits in de akte van splitsing staat dat de verhoudingen gelijk zijn) indienen bij 27 eigenaren. Alle eigenaren zijn dan voor 1K hoofdelijk aansprakelijk. Als een eigenaar de 1K niet wil betalen, kan er beslag worden gelegd op zijn of haar bezittingen.

Dit komt in de praktijk natuurlijk niet vaak voor. In dit geval functioneert de VVE niet (deze is 'slapende') en ontstaat er blijkbaar ook geen nieuw bestuur. Wat natuurlijk wel vaak voorkomt is dat één of een aantal eigenaren niet kan of wil betalen. In dat geval zal de VVE een incassotraject moeten opstarten wat in het meest vergaande geval tot een executieverkoop kan leiden. In het geval daar geen positieve opbrengst uitkomt om de schuld aan de VVE te voldoen, zal de nieuwe eigenaar de schuld aan de VVE moeten overnemen (mits niet ouder dan 2 jaar).

Ik zie eerlijk gezegd niet zo heel veel mis of onduidelijk met de pitch ware het niet dat in het begin bij de samenvatting bij 'Risico' en op het einde in de laatste zin gesproken wordt over hoofdelijke aansprakelijkheid naar rato (zoals het ook is en hoort te zijn in dit geval) en onder het kopje 'Onderneming' wordt het woordje rato weggelaten wat strikt genomen niet juist is. Geen van de 27 eigenaren is in zijn eentje namelijk aansprakelijk voor het gehele (openstaand) bedrag. Misschien wordt dit nog aangepast. Hoofdelijke aansprakelijkheid naar rato is in dit geval voor een beetje geschoolde jurist beslist geen contradictio in terminis. Over de vierkante cirkel durf ik nog geen uitspraak te doen.
Aannemelijk verhaal, dank.
Jaco078dinsdag 24 augustus 2021 @ 11:18
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 10:29 schreef KrekelJapie het volgende:
Worstmakerij
https://www.collincrowdfund.nl/aswiens-corner/
1e hypotheek bedrijfspand + 2e hypotheek appartement

En daarmee vervroegde aflossing groothandel RAM
Is dat zo? Omdat er hypotheek op de Slaghaam zit? Vanuit deze pitch wordt namelijk RAM niet afgelost.
Het is weliswaar een starter, maar met 2 hypotheken (1e is materieel, 2e niet) staat er wel e.e.a. op het spel.
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 11:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 11:18 schreef Jaco078 het volgende:

[..]
Is dat zo? Omdat er hypotheek op de Slaghaam zit? Vanuit deze pitch wordt namelijk RAM niet afgelost.
Klopt. Er is een 1e hypotheek voor investeerders van de groothandel. Vanuit de pitch wordt deze niet afgelost, omdat dit een andere ondernemer is die het pand overneemt.
quote:
Er wordt een eerste hypothecaire inschrijving ter hoogte van ¤ 125.000,- op het aan te kopen bedrijfspand aan Slaghaam 279 en Kuil 1 te Hoogvliet (toevoeging 20-04-2020: het betreft één bedrijfspand met twee adressen) verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund.
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 11:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 11:18 schreef Jaco078 het volgende:
Het is weliswaar een starter, maar met 2 hypotheken (1e is materieel, 2e niet) staat er wel e.e.a. op het spel.
2e hypotheek heeft ook wat waarde. TOV de WOZ niet, maar de actuele waarde is ongeveer 180.000-190.000.

Als alles meezit is de ltv net aan 100%.

Voordeel van de bakker is dat het pand van de ouders en die er alles aan zullen doen om de zoon te helpen. Ook wordt de lening tot 0 afgelost.
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 11:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 11:24 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]
2e hypotheek heeft ook wat waarde. TOV de WOZ niet, maar de actuele waarde is ongeveer 180.000-190.000.

Als alles meezit is de ltv net aan 100%.

Voordeel van de bakker is dat het pand van de ouders en die er alles aan zullen doen om de zoon te helpen. Ook wordt de lening tot 0 afgelost.
De zoon is druk doende het levenswerk van zijn ouders naar de k**** te helpen.. In corona tijd 3 nieuwe winkels openen, niet handig ~O> Alhoewel, bakkers waren toch gewoon open en mensen hebben echt niet minder brood gegeten afgelopen anderhalf jaar. Zal zich wel meer verslikt hebben in de investeringen dan in corona.

Puur op balanscijfers is hij bijna failliet, al is het EV ongeveer nul vanwege die achtergestelde lening aan de ouders.

Ik lees trouwens niets over een 2e hypotheek?
Jaco078dinsdag 24 augustus 2021 @ 11:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 11:48 schreef obligataire het volgende:

[..]
De zoon is druk doende het levenswerk van zijn ouders naar de k**** te helpen.. In corona tijd 3 nieuwe winkels openen, niet handig ~O> Alhoewel, bakkers waren toch gewoon open en mensen hebben echt niet minder brood gegeten afgelopen anderhalf jaar. Zal zich wel meer verslikt hebben in de investeringen dan in corona.

Ik lees trouwens niets over een 2e hypotheek?
2e hypotheek is andere pitch, van worstmeneer.
Jaco078dinsdag 24 augustus 2021 @ 11:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 10:29 schreef KrekelJapie het volgende:
Worstmakerij
https://www.collincrowdfund.nl/aswiens-corner/
1e hypotheek bedrijfspand + 2e hypotheek appartement

En daarmee vervroegde aflossing groothandel RAM
Hier het linkje en even nagevraagd: R*M uit 2020 wordt hiermee inderdaad afgelost.

SPOILER
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 11:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 11:48 schreef obligataire het volgende:
Ik lees trouwens niets over een 2e hypotheek?
2e hypotheek betreft worstenmakerij
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 12:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 11:56 schreef Jaco078 het volgende:

[..]
Hier het linkje en even nagevraagd: R*M uit 2020 wordt hiermee inderdaad afgelost.

SPOILER
Inclusief 45K boetevrij af te lossen :r

Wat loopt die man te goochelen met dat pand. Eerst moeten er broodjes verkocht worden en nu ineens weer productie van worsten door een neefje. Intussen wel even 20K aan boekwinst meepakkend op het pand en nog het nodige op de inventaris.

Ze moeten mij toch echt een vettere worst voorhouden voordat ik nog een keer meedoe.
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 12:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 12:02 schreef obligataire het volgende:

[..]
Inclusief 45K boetevrij af te lossen :r
Als ik het goed heb, is die 45k reeds afgelost na verkoop ander bedrijfspand.
NaRegenDeZondinsdag 24 augustus 2021 @ 12:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 10:27 schreef Jaco078 het volgende:
Bakkerij op collin.
Financiering van een corona-gat. Kosten erg hoog, resultaat lijkt mager. 1e hypotheek op pand van de ouders. 7% bruto.
Op zich zou ik deze verlies draaiende Bakker nog wel een kans willen geven met een 1ste hypotheek tegen 7% op een pand waar ik bijna zeker ben dat het geld terug komt. Maar het OG ligt wel erg achteraf , vermoedelijk achter woonhuis ouders. https://www.google.com/ma(...).6937153!4d5.0950434

Wat is jullie mening over dit OG.?

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 24-08-2021 12:29:55 ]
NaRegenDeZondinsdag 24 augustus 2021 @ 12:20
dubbel
NaRegenDeZondinsdag 24 augustus 2021 @ 12:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 12:16 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]
Als ik het goed heb, is die 45k reeds afgelost na verkoop ander bedrijfspand.
Klopt, stond toen ook in pitch vermeld dat dit zou gebeuren. Daar moet je dus achteraf niet over zeuren. :)
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 12:25
2e deel hostel
https://horecacrowdfundin(...)tels-deel-2-y3p7nq9q
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 12:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 12:22 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]
Klopt, stond toen ook in pitch vermeld dat dit zou gebeuren. Daar moet je dus achteraf niet over zeuren. :)
Dat is juist.

Maar neemt niet weg dat de neef zich wel heel zwaar in de schulden moet steken voor zo'n eenvoudig bedrijfje.
Ik denk nog even na maar acht dit project toch wel een stuk risicovoller dan de VVE bijvoorbeeld waar ik eerlijk gezegd weinig problemen verwacht nu de VVE zelf de leningnemer is en niet de individuele eigenaren.
tnhbdinsdag 24 augustus 2021 @ 12:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 12:19 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Wat is jullie mening over dit OG.?
Als ik de kadastrale gegevens bekijk hoort het hele terrein/perceel bij 18, en is 18a alleen het bedrijfsgebouw met ondergrond. Er zal wel iets van recht van overpad moeten zijn (of af te dwingen), maar dat zal de uitwinbaarheid niet echt bevorderen.
impact9dinsdag 24 augustus 2021 @ 12:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 12:36 schreef tnhb het volgende:

[..]
Als ik de kadastrale gegevens bekijk hoort het hele terrein/perceel bij 18, en is 18a alleen het bedrijfsgebouw met ondergrond. Er zal wel iets van recht van overpad moeten zijn (of af te dwingen), maar dat zal de uitwinbaarheid niet echt bevorderen.
Als het goed is, is daar rekening mee gehouden door de taxateur. Maargoed, dat rapport kunnen we niet inzien..
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 13:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 12:47 schreef impact9 het volgende:

[..]
Als het goed is, is daar rekening mee gehouden door de taxateur. Maargoed, dat rapport kunnen we niet inzien..
Waarom zou je daar als ondernemer willen gaan zitten, op zo'n onlogische plek, anders dan met een flinke aankoopkorting.

Wat we wel vaker zien: een blinkende taxatie is zo gemaakt, daadwerkelijk verkopen voor die prijs is vaak een heel ander verhaal.
Horsemendinsdag 24 augustus 2021 @ 14:00
De VvE neem ik mee, de bakker laat ik, ondanks dat zijn ouders hem vast niet zullen laten vallen, lopen. Het is dan wel een eerste hypotheek maar waarop? Een hok achter het woonhuis van zijn ouders? Het taxatierapport mogen we niet inzien, Google geeft ook weinig prijs… Nee op deze manier hoeft het van mij niet. Ik wil graag enig inzicht hebben in het onderpand.

Over de worstenman twijfel ik nog een beetje maar overweeg om hem toch basis mee te nemen. Zeker geen risicoloos project maar een belangrijk deel van je inleg komt hier uit de combi van de 1e en 2e hypotheek wel terug. Wel lijkt het bedrijfspand (met de 1e hypotheek) fors gewaardeerd maar de 2e hypotheek op de woning zou zo te zien toch ook enige tienduizenden euro’s waarde moeten hebben.
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 14:28
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 14:00 schreef Horsemen het volgende:
Het is dan wel een eerste hypotheek maar waarop? Een hok achter het woonhuis van zijn ouders?
Als ik goed op googlemaps kijk, is op 8a de (productie)bakkerij gevestigd. Hier komen waarschijnlijk de producten vandaan die in de winkels worden verkocht.
Screenshot-20210824-142955.jpg

[ Bericht 2% gewijzigd door KrekelJapie op 24-08-2021 14:38:47 ]
flexiondinsdag 24 augustus 2021 @ 14:32
En nog steeds radiostilte vanuit SIG. Ben benieuwd of ze het vandaag wel in de lucht kunnen krijgen. Al bijna een week geen toegang meer.
Begint toch wel zorgelijk te worden.

Betalingen die gedaan moeten worden liggen ook allemaal stil nu. Dat gaat toch ook nodige problemen opleveren. Begrijp niet dat ze de oude omgeving terugzetten totdat het probleem met de nieuwe omgeving is opgelost.
Horsemendinsdag 24 augustus 2021 @ 15:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 14:28 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]
Als ik goed op googlemaps kijk, is op 8a de (productie)bakkerij gevestigd. Hier komen waarschijnlijk de producten vandaan die in de winkels worden verkocht.
[ afbeelding ]
Ja, tot zover heb ik het ook gevonden.

Je hebt hier gewoon het taxatierapport of op zijn minst een ingekorte versie bij nodig om je een beeld te kunnen vormen. Volgens Collin is hier alleen nauwelijks interesse voor dus voegen ze dit niet toe. Dit is weer zo'n project dat aangeeft dat je een taxatierapport nodig hebt om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.
Horsemendinsdag 24 augustus 2021 @ 15:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 14:32 schreef flexion het volgende:
En nog steeds radiostilte vanuit SIG. Ben benieuwd of ze het vandaag wel in de lucht kunnen krijgen. Al bijna een week geen toegang meer.
Begint toch wel zorgelijk te worden.

Betalingen die gedaan moeten worden liggen ook allemaal stil nu. Dat gaat toch ook nodige problemen opleveren. Begrijp niet dat ze de oude omgeving terugzetten totdat het probleem met de nieuwe omgeving is opgelost.
Het verdient allemaal weer niet de schoonheidsprijs maar aan de andere kant was ik er al vanuit gegaan dat er het e.e.a. fout zou gaan. Persoonlijk heb ik er nog niet zoveel moeite mee. Ik hoop wel dat ze het de komende week opgelost hebben zodat de terugbetalingen per 1 september geen vertraging oplopen.

Liever dat het nu iets langer duurt dan dat er straks in de nieuwe versie nog fouten zitten. Wel verstandig om straks de oude gegevens goed te vergelijken met de nieuwe :7
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 15:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 10:27 schreef Jaco078 het volgende:
Bakkerij op collin.
Financiering van een corona-gat. Kosten erg hoog, resultaat lijkt mager. 1e hypotheek op pand van de ouders. 7% bruto.
Voor de liefhebbers het linkje
https://www.collincrowdfu(...)6f2af389b254197de799
De directie heeft er vertrouwen in met een investering van 600 euro
Zeghomaardinsdag 24 augustus 2021 @ 15:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 15:32 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]
Voor de liefhebbers het linkje
https://www.collincrowdfu(...)6f2af389b254197de799
De directie heeft er vertrouwen in met een investering van 600 euro
Nu de rest nog :)
Horsemendinsdag 24 augustus 2021 @ 16:52
De VvE loopt wel aardig in de voorverkoop maar de worstenmaker staat nog nagenoeg stil. Zo dramatisch is dit project toch ook weer niet :?
flexiondinsdag 24 augustus 2021 @ 17:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 15:20 schreef Horsemen het volgende:

[..]
Het verdient allemaal weer niet de schoonheidsprijs maar aan de andere kant was ik er al vanuit gegaan dat er het e.e.a. fout zou gaan. Persoonlijk heb ik er nog niet zoveel moeite mee. Ik hoop wel dat ze het de komende week opgelost hebben zodat de terugbetalingen per 1 september geen vertraging oplopen.

Liever dat het nu iets langer duurt dan dat er straks in de nieuwe versie nog fouten zitten. Wel verstandig om straks de oude gegevens goed te vergelijken met de nieuwe :7
Mee eens dat ze het nu beter in 1 keer goed kunnen doen. Ben alleen benieuwd of ze nu met nieuwe update komen. Als je nu kijkt op investeren.sameningeld.nl krijg je helemaal niks meer aan mededelingen. Alleen dat de website offline is voor onderhoud.
flexiondinsdag 24 augustus 2021 @ 17:03
Dubbel
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 17:51
GVE/Ketelhui* Lent is vervroegd afgelost zie ik net. -> Baas _O_
Goede zekerheden lonen zich :)
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 18:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 17:02 schreef flexion het volgende:

[..]
Mee eens dat ze het nu beter in 1 keer goed kunnen doen. Ben alleen benieuwd of ze nu met nieuwe update komen. Als je nu kijkt op investeren.sameningeld.nl krijg je helemaal niks meer aan mededelingen. Alleen dat de website offline is voor onderhoud.
Zou kunnen dat ze bijna klaar zijn en de nieuwe database aan het koppelen zijn.
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 19:04
Preview website sameningeld
Screenshot-20210824-190153.jpg
Lijkt er wel wat frisser uit te zien
Buurman_dinsdag 24 augustus 2021 @ 19:30
SiG lijkt weer online te zijn
SPOILER
Beste Investeerders,

Wij zijn weer online!
Het heeft meer tijd gevergd dan wij hadden verwacht, onze excuses voor het eventuele ongemak.
Wij hopen dat jij net zo enthousiast zult zijn als wij over ons nieuwe platform en onze nieuwe betaaldienstverlener. Belangrijk te vermelden is dat wij vanaf nu toezeggingen voor investeringen meetellen als uitstaande investeringen.
Op termijn gaan wij meerdere opties voor een uitgebreider overzicht toevoegen, bijvoorbeeld ook een mobiele app lanceren.

Vandaag nog ontvang je een mail om je wachtwoord aan te maken voor toegang tot je account.
Ook zullen wij zo spoedig mogelijk nog betaalverzoeken uitsturen voor een aantal projecten waarvoor 30 en 31 augustus 2021 bij de notaris hypotheek wordt gevestigd. Mocht je in één van deze projecten een toezegging tot investeren hebben gedaan verzoeken we je alert te zijn op de e-mail en de betaling zo snel mogelijk te verrichten zodat de gelden tijdig bij de notaris zullen zijn.
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 19:42
quote:
6s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 19:30 schreef Buurman_ het volgende:
SiG lijkt weer online te zijn
SPOILER
Beste Investeerders,

Wij zijn weer online!
Het heeft meer tijd gevergd dan wij hadden verwacht, onze excuses voor het eventuele ongemak.
Wij hopen dat jij net zo enthousiast zult zijn als wij over ons nieuwe platform en onze nieuwe betaaldienstverlener. Belangrijk te vermelden is dat wij vanaf nu toezeggingen voor investeringen meetellen als uitstaande investeringen.
Op termijn gaan wij meerdere opties voor een uitgebreider overzicht toevoegen, bijvoorbeeld ook een mobiele app lanceren.

Vandaag nog ontvang je een mail om je wachtwoord aan te maken voor toegang tot je account.
Ook zullen wij zo spoedig mogelijk nog betaalverzoeken uitsturen voor een aantal projecten waarvoor 30 en 31 augustus 2021 bij de notaris hypotheek wordt gevestigd. Mocht je in één van deze projecten een toezegging tot investeren hebben gedaan verzoeken we je alert te zijn op de e-mail en de betaling zo snel mogelijk te verrichten zodat de gelden tijdig bij de notaris zullen zijn.
Wie zal de nieuwe betaaldienstverlener zijn?

Edit:
Bloqhouse biedt een cloud-based, one-stop-shop investeringsmanagement platform dat voldoet aan alle huidige en toekomstige behoeften voor fondsbeheerders en andere bedrijven die kapitaal willen aantrekken.

[ Bericht 6% gewijzigd door KrekelJapie op 24-08-2021 19:48:36 ]
ML45dinsdag 24 augustus 2021 @ 19:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 19:42 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]
Wie zal de nieuwe betaaldienstverlener zijn?
Ik heb de totaal cijfers gecontroleerd en deze kloppen.
De koppagina ziet er fris uit met de relevante tot en met totaal gegevens

Wat ik wel mis zijn;
- overzicht van de ingehouden kosten
- uitbetalingen per project per maand
- gegevens per jaar

Ik denk dat deze later komen wanneer de druk voor de overdrachten op 31/31 augustus achter de rug is.

Kijken wanneer de eerste betalingen gedaan moeten worden en wanneer de eerste uitbetalingen gedaan worden hoe dat gaat en er uit ziet.
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 19:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 19:47 schreef ML45 het volgende:

[..]
Ik heb de totaal cijfers gecontroleerd en deze kloppen.
De koppagina ziet er fris uit met de relevante tot en met totaal gegevens

Wat ik wel mis zijn;
- overzicht van de ingehouden kosten
- uitbetalingen per project per maand
- gegevens per jaar

Ik denk dat deze later komen wanneer de druk voor de overdrachten op 31/31 augustus achter de rug is.

Kijken wanneer de eerste betalingen gedaan moeten worden en wanneer de eerste uitbetalingen gedaan worden hoe dat gaat en er uit ziet.
Eerder hebben ze gemeld
quote:
LET OP: je e-Wallet heet vanaf dan ‘mijn dashboard’.
Dit 'mijn dashboard' zie ik helemaal nog niet.
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 20:02
Hmmm, ik heb twee accounts, maar krijg slechts de inloggegevens van 1 van de 2 :?
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 20:10
Pfff moet dat nou echt zo groot die letters, zo blijf je aan het scrollen..... :6
tnhbdinsdag 24 augustus 2021 @ 20:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 19:52 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]
Eerder hebben ze gemeld
[..]
Dit 'mijn dashboard' zie ik helemaal nog niet.
Is titel van dropdown rechtsboven nadat je bent ingelogged.

Maar klaar zijn ze nog niet naar mijn idee, er is namelijk niet te zien welke projecten nog betaald moeten worden en wleke al betaald zijn. Alles heeft status betaald, wat mij betreft prima maar dat gaat dan toch niet goed komen vrees is.

Het steeds moeten klikken op "meer projecten tonen" om een compleet inzicht te krijgen gaat snel vervelen denk ik.

Wat ook vervelend is dat aflossingen samen met de rente onder hetzelfde kopje Rente staan, en om dan daar even door te zeuren, waarom bedragen als ¤2,5 neerzetten ipv ¤2,50 ?

Het ziet er wel fris uit, maar of het er allemaal handiger en inzichtelijker op is geworden durf ik nog niet te beweren.

Verder lees ik:

quote:
Gelden waar je als investeerder recht op
hebt worden direct uitgekeerd naar de aan jouw account gekoppelde
bankrekening.
Zou dat dat betekenen dat elke (rente) betaling per project een aparte betaal regel gaat worden? Want daar gaan zakelijke beleggers die per ontvangstregel kosten aan de bank mogen betalen niet gelukkig van worden.

Oh ja, ze gaan toch de projectnummers niet wijzigen he? Want dan ga ik heel droevig worden, kan ik m'n administratie database gaan hacken omdat daar de originele nummering in gebruik is.
tnhbdinsdag 24 augustus 2021 @ 20:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 20:02 schreef obligataire het volgende:
Hmmm, ik heb twee accounts, maar krijg slechts de inloggegevens van 1 van de 2 :?
Ik heb inderdaad alleen nog maar van m'n zakelijk account een mailtje gezien, de voorgaande aankondigingen kreeg ik wel voor beide accounts (met totaal verschilend email adres).
flexiondinsdag 24 augustus 2021 @ 20:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 19:52 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]
Eerder hebben ze gemeld
[..]
Dit 'mijn dashboard' zie ik helemaal nog niet.
Dashboard/wallet mis ik ook maar verder kloppen alle gegevens wel waar ik allang blij mee ben.
zeeland6dinsdag 24 augustus 2021 @ 20:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 20:02 schreef obligataire het volgende:
Hmmm, ik heb twee accounts, maar krijg slechts de inloggegevens van 1 van de 2 :?
worden waarschijnlijk niet tegelijk verzonden. Ik heb nog niets gehad
crowder07dinsdag 24 augustus 2021 @ 20:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 20:23 schreef zeeland6 het volgende:

[..]
worden waarschijnlijk niet tegelijk verzonden. Ik heb nog niets gehad
Dat denk ik ook.
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 20:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 20:23 schreef zeeland6 het volgende:

[..]
worden waarschijnlijk niet tegelijk verzonden. Ik heb nog niets gehad
Dan worden ze niet alfabetisch opgeleverd want de mailadressen van mij schelen slechts 1 klein detail (een puntje ergens in het midden).
gaanmetdiebanaandinsdag 24 augustus 2021 @ 20:35
Ik heb nog geheel geen wachtwoord mail gehad maar de wachtwoord vergeten functie werkte op allebei mijn accounts. :)
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 20:44
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 20:35 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:
Ik heb nog geheel geen wachtwoord mail gehad maar de wachtwoord vergeten functie werkte op allebei mijn accounts. :)
Helemaal juist, mijn 2e doet het nu ook ^O^
jsuijkerdinsdag 24 augustus 2021 @ 20:45
Ben ik de enige die het eigenlijk niet vind kunnen dat alles via mail gaat (eerder ook al alleen via de link in mails te betalen).

Zeker nu de mail van een ander adres komt.

Het is een tijd waarbij de phishingmails alleen maar meer lijken te worden.
Dat moet je hier als financiele instelling in mijn ogen zover mogelijk vandaan blijven. Waar het dan toch gebeurt dan met goede communicatie (zeker wanneer de mail van een ander adres komt). Of heb ik deze communicatie gemist?
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 20:47
Word ik vandaag blij gemaakt met 4 regels aan terugbetalingen Carribe** Boa* Tours, staan er slechts 4 nullen vermeld, vermeld dan niets zou ik zeggen ^p^
crowder07dinsdag 24 augustus 2021 @ 21:02
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 20:35 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:
Ik heb nog geheel geen wachtwoord mail gehad maar de wachtwoord vergeten functie werkte op allebei mijn accounts. :)
Bedank voor de tip. heb ik ook gedaan en kom er nu in..
Volgens mij moet er nog een hoop veranderd worden, want ik vind het tot nu toe niet echt een verbetering wat ik kan zien.
MarkLudinsdag 24 augustus 2021 @ 21:06
In aanvulling op wat al aangegeven is mis ik bij de nieuwe look van SIG ook de documentatie (getekende hypotheekofferte, hypotheekakte en inschrijving kadaster) maar zal ongetwijfeld later nog toegevoegd worden.

Verder een goede verbetering qua uitstraling waar zeker nog verbetering mogelijk is in de gebruiksvriendelijkheid.
zeeland6dinsdag 24 augustus 2021 @ 21:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 20:29 schreef obligataire het volgende:

[..]
Dan worden ze niet alfabetisch opgeleverd want de mailadressen van mij schelen slechts 1 klein detail (een puntje ergens in het midden).
Ik heb SIG nog nooit kunnen betrappen op een systematiek.
zeeland6dinsdag 24 augustus 2021 @ 21:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 21:11 schreef zeeland6 het volgende:

[..]
Ik heb SIG nog nooit kunnen betrappen op een systematiek.
Ik kan er nu ook in, maar ik heb helemaal geen wallet en transacties ? Mis ik een knopje.?
Het totaal betaalde rentebedrag is hoger dan wat ik voorheen had....
tnhbdinsdag 24 augustus 2021 @ 21:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 20:45 schreef jsuijker het volgende:
Ben ik de enige die het eigenlijk niet vind kunnen dat alles via mail gaat (eerder ook al alleen via de link in mails te betalen).

Zeker nu de mail van een ander adres komt.

Het is een tijd waarbij de phishingmails alleen maar meer lijken te worden.
Dat moet je hier als financiele instelling in mijn ogen zover mogelijk vandaan blijven. Waar het dan toch gebeurt dan met goede communicatie (zeker wanneer de mail van een ander adres komt). Of heb ik deze communicatie gemist?
Je hebt denk ik wel een punt waar ze meer aandacht aan hadden mogen geven. Ik heb wel eerst een mailtje van het mij bekende email adres gekregen dat er een mailtje voor de password reset aan zou komen. Het was slim geweest dat z ehadden aangegeven van welk adres die resetmail zou komen. Nu was ik onmiddels indirect op de hoogte dat het platform van bloqhouse gebruikt zou gaan worden, de oprichter Tim heet en de resetlink verwees naar bloqhouse. Dat gaf mij voldoende vertrouwen dat het legitiem was, maar ik ben het helemaal met je eens als je stelt dat er soms wel te gemakkelijk op een link geklikt wordt.
tnhbdinsdag 24 augustus 2021 @ 21:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 21:23 schreef zeeland6 het volgende:

[..]
Het totaal betaalde rentebedrag is hoger dan wat ik voorheen had....
Bij mij was daar ook een mismatch, er zou 30 cent meer uitbetaald zijn dan mijn eerdere gegevens, voorlopig steek ik dat op afrondingen, maar ik ben wel benieuwd of er meer zijn waar wat kleine verschillen zijn. Totaal investeringen en aflossingen klopte bij mij wel (met de wetenschap dat toezeggingen nu ook meegeteld worden).
ML45dinsdag 24 augustus 2021 @ 21:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 20:45 schreef jsuijker het volgende:
Ben ik de enige die het eigenlijk niet vind kunnen dat alles via mail gaat (eerder ook al alleen via de link in mails te betalen).

Zeker nu de mail van een ander adres komt.

Het is een tijd waarbij de phishingmails alleen maar meer lijken te worden.
Dat moet je hier als financiele instelling in mijn ogen zover mogelijk vandaan blijven. Waar het dan toch gebeurt dan met goede communicatie (zeker wanneer de mail van een ander adres komt). Of heb ik deze communicatie gemist?
Zeer terecht punt. Ik heb SIG hier eerder een mail over gestuurd om de betalingen via de website te laten lopen ipv een link in de mail.
Zelf maakte ik daar overigens geen gebruik van door eerst via de website de wallet op te hogen en vanuit deze wallet de betalingen voor de projecten te doen.
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 22:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 20:10 schreef tnhb het volgende:
Is titel van dropdown rechtsboven nadat je bent ingelogged.
Via de telefoon zie ik deze titel niet terug. Ik merk meer zaken dat het dashboard niet is aangepast naar telefoon. Sommige schermen zoals de terugbetalingen worden niet aangepast naar telefoon scherm en zijn maar half zichtbaar.
TisIkdinsdag 24 augustus 2021 @ 22:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 20:45 schreef jsuijker het volgende:
Ben ik de enige die het eigenlijk niet vind kunnen dat alles via mail gaat (eerder ook al alleen via de link in mails te betalen).

Zeker nu de mail van een ander adres komt.

Het is een tijd waarbij de phishingmails alleen maar meer lijken te worden.
Dat moet je hier als financiele instelling in mijn ogen zover mogelijk vandaan blijven. Waar het dan toch gebeurt dan met goede communicatie (zeker wanneer de mail van een ander adres komt). Of heb ik deze communicatie gemist?
Ik vind het ook heel vreemd.

In het kader van tegengaan van phishing check ik bij belangrijke mails de spf en dkim headers.
Maar mails van SiG worden vanaf een heleboel verschillende domeinen verzonden.
Soms van sameningeld.nl maar ook van mcsv.net, rsgsv.net, sendgrid.net, etc).
Je moet maar aannemen die mails ook echt van SiG komen.

Ook wat dit betreft kunnen ze nog veel van banken leren.
TisIkdinsdag 24 augustus 2021 @ 22:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 21:06 schreef MarkLu het volgende:
In aanvulling op wat al aangegeven is mis ik bij de nieuwe look van SIG ook de documentatie (getekende hypotheekofferte, hypotheekakte en inschrijving kadaster) maar zal ongetwijfeld later nog toegevoegd worden.

Verder een goede verbetering qua uitstraling waar zeker nog verbetering mogelijk is in de gebruiksvriendelijkheid.
Ik mis zo ongeveer alles nog.
De uitstraling is inderdaad misschien iets beter, maar verder moet er nog veel verbeterd worden.
queposdinsdag 24 augustus 2021 @ 22:41
Hier nog steeds geen inlog mail van SIG. Word er een beetje moe van.
Slijkerdinsdag 24 augustus 2021 @ 22:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 22:41 schreef quepos het volgende:
Hier nog steeds geen inlog mail van SIG. Word er een beetje moe van.
Hier ook nog steeds geen inlogmail
obligatairedinsdag 24 augustus 2021 @ 22:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 22:41 schreef quepos het volgende:
Hier nog steeds geen inlog mail van SIG. Word er een beetje moe van.
Maar je hebt hem niet nodig, zie een aantal postings terug. 'wachtwoord vergeten' toepassen.
Slijkerdinsdag 24 augustus 2021 @ 23:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 22:55 schreef obligataire het volgende:

[..]
Maar je hebt hem niet nodig, zie een aantal postings terug. 'wachtwoord vergeten' toepassen.
Oh ja, kan inmiddels ook inloggen.Thx!
markmanglerdinsdag 24 augustus 2021 @ 23:32
Ik kan ook inloggen bij SIG, vanmiddag zag ik ook data van de portfolio (nog geen check gedaan of alles 100% klopt). Nu log ik in en staat ineens alles op 0 euro (Mijn rente en Mijn investeringen). Dubbelcheck gedaan op twee apparaten, op beide leeg. Het loopt dus nog niet zo lekker daar...
KrekelJapiedinsdag 24 augustus 2021 @ 23:33
Bloqhouse
fok321dinsdag 24 augustus 2021 @ 23:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 23:32 schreef markmangler het volgende:
Ik kan ook inloggen bij SIG, vanmiddag zag ik ook data van de portfolio (nog geen check gedaan of alles 100% klopt). Nu log ik in en staat ineens alles op 0 euro (Mijn rente en Mijn investeringen). Dubbelcheck gedaan op twee apparaten, op beide leeg. Het loopt dus nog niet zo lekker daar...
Ik heb ook zojuist een ww reset gedaan (de link uit welkom bij SIG was verlopen) en ook bij mij staat alles op 0 euro :(

En er staat dan ook nog "Investeer in jouw eerste project" _O-

[ Bericht 8% gewijzigd door fok321 op 24-08-2021 23:36:33 (aanvulling) ]
markmanglerdinsdag 24 augustus 2021 @ 23:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 23:34 schreef fok321 het volgende:

[..]
Ik heb ook zojuist een ww reset gedaan (de link uit welkom bij SIG was verlopen) en ook bij mij staat alles op 0 euro :(
Oké, ik ben dus niet de enige, dat stelt wat gerust.
tnhbdinsdag 24 augustus 2021 @ 23:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 21:28 schreef tnhb het volgende:
Bij mij was daar ook een mismatch, er zou 30 cent meer uitbetaald zijn dan mijn eerdere gegevens
Cijfers blijken wel overeen te komen, ik had ergens blijkbaar iets mis gerekend in mijn administratie.
queposdinsdag 24 augustus 2021 @ 23:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 23:32 schreef markmangler het volgende:
Ik kan ook inloggen bij SIG, vanmiddag zag ik ook data van de portfolio (nog geen check gedaan of alles 100% klopt). Nu log ik in en staat ineens alles op 0 euro (Mijn rente en Mijn investeringen). Dubbelcheck gedaan op twee apparaten, op beide leeg. Het loopt dus nog niet zo lekker daar...
Gewoon om te janken!!!
voetbalmanager2dinsdag 24 augustus 2021 @ 23:52
Bij mij gaven ze een uur geleden nog de juiste data aan en staat alles nu ook op 0
zeeland6woensdag 25 augustus 2021 @ 00:05
Het renteverschil is precies het kostenverschil. Ik heb het eens nagekeken, en zit in de projecten (in mijn geval 4) die per 01-08-21 dubbel geboekt zijn.
Vlissingen, Paul Krugerstraat 376 4381 WT
Enkhuizen, Westerstraat 29 / Zuiderkerksteeg 14a-14b, 1601AB, 1601HJ
Hoofddorp, Graan voor Visch 18019, 2135 GA
Kerkrade, Kloosterraderstraat 6 6461 CC
TechLightwoensdag 25 augustus 2021 @ 00:53
Ik krijg bij de sig saga en een paar reacties hier een beetje het xkcd TornadoGuard gevoel…
KrekelJapiewoensdag 25 augustus 2021 @ 06:13
Getallen zijn weer terug in het dashboard op sameningeld.

Wat ik ook niet meer kan terugvinden, zijn de voorwaarden voor vervroegde aflossing (boete).

Ook de zoekfunctie in het dashboard werkt nog niet.

[ Bericht 38% gewijzigd door KrekelJapie op 25-08-2021 06:21:52 ]
Horsemenwoensdag 25 augustus 2021 @ 06:19
quote:
Ik begrijp nu dat https://www.bloqhouse.com/ dus achter de nieuwe website en financiële afhandeling zit? Dat is toch even iets anders dat de website even iets oppoetsen. De hele financiële afhandeling en bijbehorende zekerheden is hiermee gewijzigd. Hier had ik vooraf vanuit SiG toch wel meer informatie over verwacht.

Mag ik zeggen dat dit mij nog niet direct gerust stelt? Hoe veilig zijn mijn investeringen nog nu we klaarblijkelijk "even" zijn overgestapt van betaaldienstverlener?

Of heb ik het nu verkeerd begrepen?
KrekelJapiewoensdag 25 augustus 2021 @ 06:22
quote:
1s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 06:19 schreef Horsemen het volgende:

[..]
Ik begrijp nu dat https://www.bloqhouse.com/ dus achter de nieuwe website en financiële afhandeling zit. Dat is toch even iets anders dat de website even iets oppoetsen. De hele financiële afhandeling en bijbehorende zekerheden is hiermee gewijzigd. Hier had ik vooraf vanuit SiG toch wel meer informatie over verwacht.

Mag ik zeggen dat dit mij nog niet direct gerust stelt? Hoe veilig zijn mijn investeringen nog nu we klaarblijkelijk "even" zijn overgestapt van betaaldienstverlener?

Of heb ik het nu verkeerd begrepen?
Ik had ook niet begrepen dat er een andere betaaldienstverlener zou komen.

Op LinkedIn
quote:
SamenInGeld chooses Bloqhouse Technologies as their technological partner! SamenInGeld will launch a full-fledged funding platform, giving investors an interactive and fully digital portal to manage their investments and follow the performance of the SamenInGeld projects they invested in. Moreover, via the admin portal SamenInGeld can perform Know-Your-Customer checks, communicate with investors, draft digital contracts and create reports. Distributions of the monthly payments to investors are also facilitated via the platform.

SamenInGeld is a real estate funding platform that connects real estate entrepreneurs and investors. The platform serves as an alternative to conventional investment mortgages. It has funded over 260 projects and the company is now ready to grow even further.

"We waren al langer op zoek naar een technologische partner die ons kon helpen met het opschalen van ons bedrijf. Bloqhouse Technologies heeft een platform gebouwd dat dient als het fundament voor onze groei. Het gehele investeringsproces is van begin tot einde gedigitaliseerd, waardoor wij operationeel volledig ontzorgd worden. Bovendien biedt het platform onze investeerders een onovertroffen digitale ervaring. Een absolute aanrader! Gijs van der Woude, Oprichter SamenInGeld
Sameningeld klaagde veel over intersolve, maar deze had wel een zeer uitgebreide DNB vergunning: https://www.dnb.nl/openba(...)relationNumber=F0027

Bloqhouse kan ik niet vinden in het vergunningsregister van DNB. Hoe veilig de gelden zijn, heb ik geen idee van. Het lijkt een compleet andere club dan intersolve. Ik ben ook benieuwd hoe dit gaat lopen richting de europesche wetgeving volgend jaar, waarbij strenge eisen gesteld worden ook betaaldienstverlener. Bij intersolve leek dat wel goed te zitten.

Off topic: Bloqhouse zit sinds dit jaar ook achter wordt sinds dit jaar ook gebruikt door pebbles vastgoed. Hier kan je vanaf 250 euro participeren in huurwoningen: https://pebbles.eu/nl/how-it-works
Rendement is gekoppeld aan huurinkomsten en woningwaardestijging

[ Bericht 5% gewijzigd door KrekelJapie op 25-08-2021 07:01:59 ]
tnhbwoensdag 25 augustus 2021 @ 08:42
quote:
1s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 06:13 schreef KrekelJapie het volgende:
zijn de voorwaarden voor vervroegde aflossing (boete).
Via de link documentatie bij een project in "Mijn Projecten" en dan vervolgens in die pdf de link naar de financiele analyse.

[ Bericht 0% gewijzigd door tnhb op 25-08-2021 08:58:32 ]
tnhbwoensdag 25 augustus 2021 @ 09:33
quote:
1s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 06:22 schreef KrekelJapie het volgende:
Bloqhouse kan ik niet vinden in het vergunningsregister van DNB. Hoe veilig de gelden zijn, heb ik geen idee van. Het lijkt een compleet andere club dan intersolve. Ik ben ook benieuwd hoe dit gaat lopen richting de europesche wetgeving volgend jaar, waarbij strenge eisen gesteld worden ook betaaldienstverlener. Bij intersolve leek dat wel goed te zitten.
Wat ik lees is dat Bloqhouse dat soort zaken via Mollie regelt, ze doen bijvoorbeeld ook iDIN via Mollie. (link) wat in het kader van KYC wel weer erg handig is want dat was via Intersolve (In elk geval bij mijn zakelijk account) een drama. Zowel bij sig als bij nf ging dat erg moeizaam en had te maken met de manier van werken bij Intersolve hoorde ik van beiden, via iDIN identificeren kan binnen een paar minuten geregeld zijn heb ik later ervaren. Ik verwacht dat sig wel met wat uitleg gaat komen, zeker omdat naar ik inschat de betaalverzoeken er ook anders uit zullen zien, lijkt me toch wel minimaal wenselijk dat er uitleg komt wat de investerders kunnen verwachten.
obligatairewoensdag 25 augustus 2021 @ 09:33
quote:
1s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 06:22 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]
Ik had ook niet begrepen dat er een andere betaaldienstverlener zou komen.

Op LinkedIn
[..]
Sameningeld klaagde veel over intersolve, maar deze had wel een zeer uitgebreide DNB vergunning: https://www.dnb.nl/openba(...)relationNumber=F0027

Bloqhouse kan ik niet vinden in het vergunningsregister van DNB. Hoe veilig de gelden zijn, heb ik geen idee van. Het lijkt een compleet andere club dan intersolve. Ik ben ook benieuwd hoe dit gaat lopen richting de europesche wetgeving volgend jaar, waarbij strenge eisen gesteld worden ook betaaldienstverlener. Bij intersolve leek dat wel goed te zitten.

Off topic: Bloqhouse zit sinds dit jaar ook achter wordt sinds dit jaar ook gebruikt door pebbles vastgoed. Hier kan je vanaf 250 euro participeren in huurwoningen: https://pebbles.eu/nl/how-it-works
Rendement is gekoppeld aan huurinkomsten en woningwaardestijging
Niet alleen een andere club, we zitten nu de blockchain, een complete revolutie op het gebied van registratie van transacties. Die overigens ook alweer een paar jaar oud is en vooral bekend is van de crypto currency.

Ik sta er niet direct afkerig tegenover, maar zou wel graag willen weten of deze Bloqhouse volledig door DNB en AFM is omarmd als zijnde een veilige en betrouwbare partij. Ik heb er net iets te veel geld in zitten om alleen maar op de blauwe ogen van die Tim te vertrouwen.
Frandderouwwoensdag 25 augustus 2021 @ 10:01
-

[ Bericht 55% gewijzigd door Frandderouw op 25-08-2021 10:30:58 ]
Jaco078woensdag 25 augustus 2021 @ 10:03
1e hypotheek op NLI staat open en gaat hard.

https://www.nlinvesteert.nl/investeren/OCA_BV
escortmk2woensdag 25 augustus 2021 @ 10:04
Het is mij nog niet gelukt om in te loggen... krijg met beiden accounts steeds meldingen dat mijn gekozen wachtwoord niet goed is. Als ik dan bovenstaande reacties ook lees ben ik blij dat ik wat screenshots van de oude situatie heb gemaakt en laat ik SIG nog even lekker door rommelen en bugfixen, kijk er over een paar weken wel naar...
Faraday01woensdag 25 augustus 2021 @ 10:06
Het is nogal een puinzooi bij SiG, veel gegevens zijn niet meer terug te vinden in de investeerdersomgeving en blijkbaar wordt er zonder het aan de investeerders te melden doodleuk overgestapt op een blockchain partij als betaaldienstverlener waarvan niet duidelijk is of die aan de (komende) regelgeving voldoet en of de AFM en DNB akkoord zijn. En dat weten we alleen omdat iemand hier toevallig een linkedinbericht leest, want van SiG hebben we deze informatie niet gekregen :R

SiG kan wel oproepen snel de komende investeringen over te maken maar voordat ik dat doe wil ik eerst een bevredigende uitleg hierover.
wilem254woensdag 25 augustus 2021 @ 10:06
quote:
12s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 10:04 schreef escortmk2 het volgende:
Het is mij nog niet gelukt om in te loggen... krijg met beiden accounts steeds meldingen dat mijn gekozen wachtwoord niet goed is. Als ik dan bovenstaande reacties ook lees ben ik blij dat ik wat screenshots van de oude situatie heb gemaakt en laat ik SIG nog even lekker door rommelen en bugfixen, kijk er over een paar weken wel naar..
ook bij mij werkte de link die ik gisteravond heb ontvangen niet goed, maar als je op de website bij het inloggen aangeeft dat je je wachtwoord bent vergeten , dan kan je een nieuw ww instellen en ben je gewoon binnen
OpDieFietswoensdag 25 augustus 2021 @ 10:07
Als ik al het bovenstaande zo lees lijkt het er sterk op dat de nieuwe SIG website gisteren eigenlijk nog helemaal niet klaar was voor livegang maar dat ze in een soort van paniek, na bijna een hele week uit de lucht te zijn geweest, de site dan maar alvast "as is" online hebben gegooid. Heel slecht dit.

Ik heb overigens vannacht drie mails gehad om mijn wachtwoord opnieuw in te stellen...
wilem254woensdag 25 augustus 2021 @ 10:12
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 10:07 schreef OpDieFiets het volgende:
Ik heb overigens vannacht drie mails gehad om mijn wachtwoord opnieuw in te stellen...
ik ook.

Daarnaast zijn er een paar nieuwe projecten waar ik op heb ingeschreven die de status "paid" hebben , maar die ik nog niet heb betaald. Het lijkt alsof het administratief niet helemaal klopt bij SIG
obligatairewoensdag 25 augustus 2021 @ 10:19
quote:
1s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 10:03 schreef Jaco078 het volgende:
1e hypotheek op NLI staat open en gaat hard.

https://www.nlinvesteert.nl/investeren/OCA_BV
Meegepakt. Moest wel héél erg snel lezen. LTV is hoog en de looptijd waarschijnlijk maar 2 jaar en zonder boeterente. Staat dan wel weer 7% tegenover.
Gijsbertuswoensdag 25 augustus 2021 @ 10:48
Ik ben nu ook ingelogd op de site van SIG.
Krijg nu ook op zowel mobiel als laptop het gehele overzicht.
Maar verder klikken op investeringen met overzichten zijn er nog niet.
Er is nog zat te doen!
Inductorwoensdag 25 augustus 2021 @ 10:50
SIG website update, my 2 cents:
Leuk voor mensen die van wat visuele opsmuk houden.
Niet zo leuk voor mensen die informatie overzicht willen hebben. De informatie dichtheid per schermoppervlakte is nu erg laag, zowel op telefoonschermpje als op 30" computer monitorscherm. Je moet veel extra klikken en scrollen om bij info te komen. UX op schaal 1 tot 10: -3. Misschien worden komende tijd nog wat betere pagina's met overzichten gemaakt...
Ik mis b.v een simpele tabel met overzicht van alle uitbetalingen (rente/kosten/aflossing) van afgelopen periode.
crowder07woensdag 25 augustus 2021 @ 11:18
De hele omzetting is en blijft chaotisch, onoverzichtelijk en op sommige punten zelfs discutabel en verder ook nog geen betalingsverzoeken gekregen. Als dat bij iedereen is worden de transporten per 30 en 31 augustus zeer discutabel.
Jaco078woensdag 25 augustus 2021 @ 11:18
Mijn voorstel is om het even aan te kijken. Even, bijvoorbeeld tot 30/9. Een mooie, ruime, tijd voor herstel. En dan in 1 keer alle punten verzamelen en alles in 1 keer compleet aan te leveren daar. Alle punten van kritiek, tips, dingen we missen, etc.
zeeland6woensdag 25 augustus 2021 @ 11:19
SIG Heb maar gevraagd waar de transacties zijn gebleven. Dit kreeg ik als antwoord:

In verband met vakantie ben ik afwezig tot 6 september 2021. Uw e-mail wordt
doorgestuurd. Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met kantoor op
telefoonnummer 030-740 00 35.

Met vriendelijke groeten,
Luuck Kalverda
SamenInGeld
zeeland6woensdag 25 augustus 2021 @ 11:20
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 11:18 schreef crowder07 het volgende:
De hele omzetting is en blijft chaotisch, onoverzichtelijk en op sommige punten zelfs discutabel en verder ook nog geen betalingsverzoeken gekregen. Als dat bij iedereen is worden de transporten per 30 en 31 augustus zeer discutabel.
ik ga morgen met vakantie naar Verweggisthan. Ze zien maar.
malleablewoensdag 25 augustus 2021 @ 11:35
Ik ben nog maar net bij sameningeld begonnen (om wat meer spreiding naast GVE en Collin te krijgen) maar deze migratie geeft mij geen vertrouwen.

Ik heb twee investeringen die beide de status "PAID" hebben. Volgens mijn administratie is er echter slechts 1 betaald.
fok321woensdag 25 augustus 2021 @ 11:40
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 11:35 schreef malleable het volgende:
Ik ben nog maar net bij sameningeld begonnen (om wat meer spreiding naast GVE en Collin te krijgen) maar deze migratie geeft mij geen vertrouwen.

Ik heb twee investeringen die beide de status "PAID" hebben. Volgens mijn administratie is er echter slechts 1 betaald.
Uit de SIG nieuw platform e-mail:

quote:
Belangrijk te vermelden is dat wij vanaf nu toezeggingen voor investeringen meetellen als uitstaande investeringen.
OpDieFietswoensdag 25 augustus 2021 @ 11:45
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 11:40 schreef fok321 het volgende:

[..]
Uit de SIG nieuw platform e-mail:
[..]

Dat is toch wat anders dan dat ze status "paid" hebben, niet? Dat klopt gewoon niet.
Horsemenwoensdag 25 augustus 2021 @ 12:06
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 10:06 schreef Faraday01 het volgende:
Het is nogal een puinzooi bij SiG, veel gegevens zijn niet meer terug te vinden in de investeerdersomgeving en blijkbaar wordt er zonder het aan de investeerders te melden doodleuk overgestapt op een blockchain partij als betaaldienstverlener waarvan niet duidelijk is of die aan de (komende) regelgeving voldoet en of de AFM en DNB akkoord zijn. En dat weten we alleen omdat iemand hier toevallig een linkedinbericht leest, want van SiG hebben we deze informatie niet gekregen :R

SiG kan wel oproepen snel de komende investeringen over te maken maar voordat ik dat doe wil ik eerst een bevredigende uitleg hierover.

Ik verwacht vandaag of morgen ook wel een paar betaalverzoeken (ik heb op nog 6 projecten ingeschreven die nog betaald moeten worden). Vooropgesteld dat het niet mijn bedoeling is het SiG nog moeilijker te maken dan dat ze het klaarblijkelijk al hebben maar ik verwacht toch eerst een acceptabele toelichting op de overstap die nu gemaakt is.

Met name wil ik helder hebben wat eventueel (voor ons als investeerders) het extra risico is nu de betaaldienstverlener aan de kant is gezet. Dit hoeft niet per definitie een probleem te zijn maar ik verwacht wel een toelichting/uitleg.

Tot die tijd maak ik geen euro meer over.
CaLeXwoensdag 25 augustus 2021 @ 12:31
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 11:19 schreef zeeland6 het volgende:
SIG Heb maar gevraagd waar de transacties zijn gebleven. Dit kreeg ik als antwoord:

In verband met vakantie ben ik afwezig tot 6 september 2021. Uw e-mail wordt
doorgestuurd. Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met kantoor op
telefoonnummer 030-740 00 35.

Met vriendelijke groeten,
Luuck Kalverda
SamenInGeld
Ongelukkige tijd om met vakantie te gaan, maar de vervanging reageert gewoon

SPOILER
Dank voor je mail. Je merkt terecht op dat er nog veel functies missen.

Die gaan wij de komende tijd toevoegen. Wij moesten kiezen om vooral de data goed over te zetten en dat viel tegen, vandaar de 6 dagen uit de lucht.

Ook zullen we duidelijker kopjes worden gemaakt.



Heb je nog vragen dan horen wij dat graag



Goede groet,

Gijs van der Woude

NaRegenDeZonwoensdag 25 augustus 2021 @ 12:41
quote:
14s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 12:06 schreef Horsemen het volgende:

[..]
Ik verwacht vandaag of morgen ook wel een paar betaalverzoeken (ik heb op nog 6 projecten ingeschreven die nog betaald moeten worden). Vooropgesteld dat het niet mijn bedoeling is het SiG nog moeilijker te maken dan dat ze het klaarblijkelijk al hebben maar ik verwacht toch eerst een acceptabele toelichting op de overstap die nu gemaakt is.

Met name wil ik helder hebben wat eventueel (voor ons als investeerders) het extra risico is nu de betaaldienstverlener aan de kant is gezet. Dit hoeft niet per definitie een probleem te zijn maar ik verwacht wel een toelichting/uitleg.

Tot die tijd maak ik geen euro meer over.
Ik verwacht ook een aantal betalingen te moeten doen dit weekend. Ben het helemaal met je eens. Laat SIG nu eerst maar eens met een fatsoenlijke verklaring komen over wat er allemaal speelt en wat er gaat veranderen. Het is toch te dol voor woorden dat we via dit forum details moeten lezen over de gang van zaken. Ook ik ga geen geld overmaken voordat de boel echt is opgehelderd en de administratie zoals door ons te zien op internet op orde is.
Overigens heb ook ik nog geen mail ontvangen om mijn wachtwoord te wijzigen. Dus zelfs in deze toch eenvoudige communicatie gaat het mis. Begrijp ook totaal niet dat bij een zo een belangrijke migratie van de website de helft van de directie op vakantie gaat. Ook al is de admin niet je taak dan zorg je er toch voor dat je op zo'n moment met het gehele team beschikbaar bent om bij calamiteiten te handelen. Want over een calamiteit mogen we toch wel spreken.
Horsemenwoensdag 25 augustus 2021 @ 12:46
Dit is de werkwijze welke SiG ons bij het tot stand komen van de lopende projecten heeft toegezegd:
quote:
De rente die een geldlener betaalt gaat één op één door naar de investeerders. SamenInGeld heeft ervoor gekozen om een betaal-dienstverlener (Intersolve) in te zetten voor de afhandeling van alle betalingen tussen geldleners en de investeerders. Intersolve heeft vergunning van de Nederlandse Bank om geld veel langer dan 30 dagen onder beheer te houden. Dit wil SamenInGeld kunnen doen i.v.m. een eventueel bouwdepot bij nieuwbouw of ingrijpende verbouwingen. Er is dus geen sprake van een derdengelden rekening waar de bestuurders van de BV (van het platform) toegang toe hebben.
Het door de investeerders ingebrachte geld wordt dus verzameld bij de betaal dienstverlener. Om de hypotheek te vestigen wordt het leenbedrag ter beschikking gesteld aan de notaris. SamenInGeld werkt slechts met notariskantoren die zijn geaccrediteerd door Intersolve. Deze constructie zorgt er voor dat het bedrag dat is bijeengebracht door de investeerders maar op 1 manier kan worden overgeboekt vanuit rekening bij Intersolve en nooit naar een ander kan gaan.
Aan het einde van de looptijd van een lening wordt deze afgelost. Om te zorgen dat het geld daadwerkelijk bij de investeerders terecht komt heeft SamenInGeld in de hypotheekaktes laten opnemen dat aflossingen alleen kunnen worden betaald aan het rekeningnummer van de geldvrager bij Intersolve. Deze rekening is voor de geldvrager geblokkeerd voor opname totdat SamenInGeld deze vrij geeft.
Wat mij betreft toch wel zorgelijk dat dit ook voor de lopende projecten klaarblijkelijk met één pennenstreek klik kan worden aangepast. Welke onafhankelijke partij voert nu het beheer uit?
tnhbwoensdag 25 augustus 2021 @ 13:01
quote:
14s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 12:46 schreef Horsemen het volgende:
Dit is de werkwijze welke SiG ons bij het tot stand komen van de lopende projecten heeft toegezegd:
[..]
Wat mij betreft toch wel zorgelijk dat dit ook voor de lopende projecten klaarblijkelijk met één pennenstreek klik kan worden aangepast. Welke onafhankelijke partij voert nu het beheer uit?
En wat zou de reactie van sig hierop zijn? Wij (de deelnemers aan dit forum) kunnen daar namelijk geen antwoord op geven. Ik heb volgens mij in mededelingen van sig nog nergens gelezen dat ze geen zaken meer doet met intersolve (ook niet dat ze het wel blijven doen) en dat bloqhouse haar nieuwe betaal dienstverlener is geworden. Die doen als ik het goed gelezen heb (o.a.) zaken met mollie (en misschien ook wel met intersolve?) wat betreft geldafhandelingen.
Horsemenwoensdag 25 augustus 2021 @ 13:16
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 13:01 schreef tnhb het volgende:
En wat zou de reactie van sig hierop zijn?
Ik wacht de mail met uitleg van SiG rustig af.

Komt die er niet spontaan dan zal ik ze, op het moment dat ik een betaalverzoek krijg, er op wijzen dat ik onder andere voorwaarden mijn toezeggingen gedaan heb en aangeven dat ik eerst uitleg wil hebben.

Voor nu is SiG zich heel goed bewust van dit forum en kunnen ze mee lezen als ze dit interessant genoeg vinden en zo op voorhand voorkomen dat er nog meer onrust ontstaat of projecten niet op tijd kunnen passeren.
Crowd001woensdag 25 augustus 2021 @ 13:21
quote:
14s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 13:16 schreef Horsemen het volgende:
Voor nu is SiG zich heel goed bewust van dit forum en kunnen ze mee lezen als ze dit interessant genoeg vinden en zo op voorhand voorkomen dat er nog meer onrust ontstaat of projecten niet op tijd kunnen passeren.
Precies dit.
SIG heeft deze puinhoop die al bijna een week duurt zelf gecreëerd.
zeeland6woensdag 25 augustus 2021 @ 13:28
Peter Verhaar op Twitter±

peterverhaar
@peterverhaar
·
1 u
hoe durven jullie @SamenInGeld
, geen enkele verantwoordelijkheid nemen (overmacht, dit is een financiele dienstverlener), sterker nog, leg de schuld bij mij neer, alle nog niet betaalde investeringen worden niet betaald, er zal geen enkele investering meer plaatsvinden
zeeland6woensdag 25 augustus 2021 @ 13:38
quote:
99s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 12:31 schreef CaLeX het volgende:

[..]
Ongelukkige tijd om met vakantie te gaan, maar de vervanging reageert gewoon

SPOILER
Dank voor je mail. Je merkt terecht op dat er nog veel functies missen.

Die gaan wij de komende tijd toevoegen. Wij moesten kiezen om vooral de data goed over te zetten en dat viel tegen, vandaar de 6 dagen uit de lucht.

Ook zullen we duidelijker kopjes worden gemaakt.



Heb je nog vragen dan horen wij dat graag



Goede groet,

Gijs van der Woude

In tijd van crisis moet de baas gewoon aanwezig zijn.
Horsemenwoensdag 25 augustus 2021 @ 13:48
En een nieuwe medewerkster bij A4F:

quote:
Even voorstellen
Ik ben Bi*nca van Eij*, de nieuwe Manager Operations van All4funding. Ik heb voorheen bij de ING onder andere gewerkt als Relatiemanager Intermediair en in die hoedanigheid heb ik in 2012 Lex van Hoepen leren kennen. Wij hebben altijd goed kunnen sparren en toen Lex mij vroeg voor de functie van Manager Operations bij All4funding hoefde ik niet lang na te denken.

Ik ben 51 zomers jong. Geboren en getogen Haarlemse en sinds 2 jaar woonachtig in een klein pittoresk dorpje in de kop van Nood-Holland.

Het verbinden van mensen en het samenbrengen van vraag en aanbod is voor mij als een 2e natuur en ik weet zeker dat dit een positieve bijdrage is in het weer op de kaart zetten van All4funding als actief crowdfunding platform.

In mijn tijd bij de Postbank en ING heb ik mij bezig gehouden met de diverse kanten van hypotheekverstrekking en het intermediaire kanaal. Tevens heb ik mij zowel in loondienst als vanuit zelfstandig ondernemerschap met training, coaching en projectmanagement bezig gehouden.

Ik ben een erg veelzijdig type. Ik teken, schilder en boetseer. Bij het trainen en coachen van mensen maak ik mede gebruik van deze creatieve werkvormen. Ook ben ik gek op (natuur)fotografie. De foto’s voorzie dan weer van zelfgemaakte quotes of gedichten. Schrijven doe ik dus ook graag.
Naast het schrijven van gedichten ben ik nu bezig met het schrijven van een thriller. Ook een kinderboek schrijven en illustreren staat nog op mijn wensenlijstje. En o ja, ik kan erg lekker koken, al zeg ik het zelf.


OpDieFietswoensdag 25 augustus 2021 @ 13:54
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 12:41 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Overigens heb ook ik nog geen mail ontvangen om mijn wachtwoord te wijzigen.
Wil je er een van mij? Ik heb er namelijk drie gehad _O-
zeeland6woensdag 25 augustus 2021 @ 13:54
quote:
14s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 13:48 schreef Horsemen het volgende:
En een nieuwe medewerkster bij A4F:
[..]

Misschien kan ze wel huisjes boetseren voor Lex.
KrekelJapiewoensdag 25 augustus 2021 @ 13:56
In het antwoord van SIG aan Peter Verhaar lees ik weer een andere naam van de betaaldienstverlener:
https://onlinepaymentplatform.com/
E9o-KXlw-XEAUt-SDA-1.png
Deze club heeft trouwens wel een DNB vergunning:
https://www.dnb.nl/openba(...)lationNumber=R124325

[ Bericht 11% gewijzigd door KrekelJapie op 25-08-2021 14:05:35 ]
Bieselkewoensdag 25 augustus 2021 @ 14:02
Voor diegenen die geen overzicht van hun uitstaande projecten hebben gemaakt: https://legacy.sameningeld.nl/
KrekelJapiewoensdag 25 augustus 2021 @ 14:04
quote:
14s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 13:48 schreef Horsemen het volgende:
En een nieuwe medewerkster bij A4F:
[..]

Ze werkt ook al voor een ander bedrijf van Lex:
• Customer Experience Manager
• Hypotheken Midden Nederland Freelance
• jan. 2021 ; heden
• 8 maanden
https://www.linkedin.com/in/biancavaneijk/?originalSubdomain=nl
NaRegenDeZonwoensdag 25 augustus 2021 @ 14:09
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 14:04 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]
Ze werkt ook al voor een ander bedrijf van Lex:
• Customer Experience Manager
• Hypotheken Midden Nederland Freelance
• jan. 2021 ; heden
• 8 maanden
https://www.linkedin.com/in/biancavaneijk/?originalSubdomain=nl
En als ik het goed begrijp is ze nu bezig aan een triller over de belevenissen in Crowdfunding met Lex voor en achter de schermen. ;)
Jaco078woensdag 25 augustus 2021 @ 14:13
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 14:02 schreef Bieselke het volgende:
Voor diegenen die geen overzicht van hun uitstaande projecten hebben gemaakt: https://legacy.sameningeld.nl/
Ik denk dat ik deze omgeving maar blíjf gebruiken _O-
Horsemenwoensdag 25 augustus 2021 @ 14:17
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 13:56 schreef KrekelJapie het volgende:
In het antwoord van SIG aan Peter Verhaar lees ik weer een andere naam van de betaaldienstverlener:
https://onlinepaymentplatform.com/
[ afbeelding ]
Deze club heeft trouwens wel een DNB vergunning:
https://www.dnb.nl/openba(...)lationNumber=R124325
5. We hebben alles van te voren gecommuniceerd??? :z
NaRegenDeZonwoensdag 25 augustus 2021 @ 14:28
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 14:17 schreef Horsemen het volgende:

[..]
5. We hebben alles van te voren gecommuniceerd??? :z
Dit is dus alles wat er vooraf gecommuniceerd is. Alles blijkt dus te zijn bijna niets! Een totale onderschatting van wat een klant verwacht te horen bij zo''n naar nu blijkt ingrijpende wijziging. :(

Beste investeerder,

Aankomende woensdag 18 augustus is een deel van onze site, vanwege een migratie naar een nieuw systeem, tijdelijk niet bereikbaar.
Wij verwachten vrijdag 20 augustus omstreeks 10.30 uur weer live te gaan met het aanbod- en investeer-deel van onze site.
Gedurende deze periode is het niet mogelijk om je e-Wallet in te zien en daarmee handelingen te verrichten.

Op vrijdag 20 augustus ontvang je als bestaande investeerder een mail vanuit info@sameningeld.nl. In deze mail tref je een instructie aan hoe jij jezelf weer toegang kan verschaffen tot je eigen account. Daartoe word je gevraagd een nieuw wachtwoord in te voeren.
LET OP: je e-Wallet heet vanaf dan ‘mijn dashboard’.

Het nieuwe systeem met “mijn dashboard” zal overzichtelijker zijn.
Daarnaast is het nieuwe systeem beter in staat om meer projecten en investeringen te administreren en dat schijven bij investering niet meer boven de 100% komen.

Zijn hier vragen over, dan kun je mailen naar info@sameningeld.nl.
Of je kunt bellen met ons kantoor op 030-7400035

Met vriendelijke groeten,
het SamenInGeld Team


[ Bericht 1% gewijzigd door NaRegenDeZon op 25-08-2021 14:34:43 ]
Frandderouwwoensdag 25 augustus 2021 @ 15:31
Meer mensen antwoorden gehad op vragen van SIG?

Wat een toonzetting!. Alsof ik een vriendje van ze ben. Ronduit belachelijke klant benadering en niet serieus nemen van een klant. Totaal geen verantwoording nemen, ze kunnen er ook niets aan doen dat e.e.a. mis is gegaan. Ze hebben me goed geïnformeerd..... hoe/wanneer dan?

SIG, jullie zijn een financiële dienstverlener, dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Daar maken jullie een puinhoop van en daarom heb ik, en ik ben niet de enige, de hele gang van zaken bij de AFM neergelegd. Nu hopen dat de AFM doorpakt, hard nodig met deze gang van zaken en attitude.

Hoe durven jullie overigens druk op investeerders te leggen om zo snel mogelijk te betalen na een betaalverzoek, omdat jullie anders in de problemen komen. Die problemen hebben jullie zelf veroorzaakt!

Mijn laatste investeringen gaan niet meer betaald worden en hoop dat de rest ooit terugkomt.

EDIT zie post hieronder:
quote:
Wat een gedoe over SIG, als ze gewoon hadden gezegd 1 week niet bereikbaar had bijna niemand een probleem gehad.
Dus wel, je kunt niet als financiële dienstverlener de boel een week uit de lucht halen!!

[ Bericht 8% gewijzigd door Frandderouw op 25-08-2021 15:42:10 ]
crowdiefunderwoensdag 25 augustus 2021 @ 15:35
Wat een gedoe over SIG, als ze gewoon hadden gezegd 1 week niet bereikbaar had bijna niemand een probleem gehad ermee, of moeten jullie elke dag inloggen om de cijfers te bekijken? :s) De toonzetting van SIG is bekend uit het verleden. Je mag blij zijn dat je klant mag zijn, erg slechte manier van communiceren maar goed, dat is niet voor het eerst... Anyway, ik heb maar weinig projecten daar en het ziet er nu wel goed uit toch? Ik hoop voor jullie dat de gemiste features (terug) komen.

Ontopic:
Nieuwe CCF: https://www.collincrowdfund.nl/brownies-downies-delft/ met 3e hypotheek
Brownies & downieS Delft
¤ 160.000 | 7,5% rente | 72 maanden
Bieselkewoensdag 25 augustus 2021 @ 15:46
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 15:35 schreef crowdiefunder het volgende:
Wat een gedoe over SIG, als ze gewoon hadden gezegd 1 week niet bereikbaar had bijna niemand een probleem gehad ermee, of moeten jullie elke dag inloggen om de cijfers te bekijken? :s) De toonzetting van SIG is bekend uit het verleden. Je mag blij zijn dat je klant mag zijn, erg slechte manier van communiceren maar goed, dat is niet voor het eerst... Anyway, ik heb maar weinig projecten daar en het ziet er nu wel goed uit toch? Ik hoop voor jullie dat de gemiste features (terug) komen.
Ik kijk het nog even (maandje) aan bij SIG, heb er ook niet zo heel veel projecten lopen.
Van SIG hun kant zullen ze ook wel wat anders verwacht hebben bij het live gaan van hun nieuwe platform, zullen ook de niet-meest stressloze dagen zijn geweest, al geeft dat natuurlijk geen recht om zo naar je klanten te communiceren. Ze zullen nog het een en ander moeten rechttrekken, maar zien welke verbeteringen/verduidelijkingen de toekomst brengt.
Inductorwoensdag 25 augustus 2021 @ 15:48
SIG re-born:

Omdat er toch al erg veel over hoop gaat zou nu misschien een goede gelegenheid zijn om de verrekening van platform kosten aan te passen, van jaarlijks vóóraf naar maandelijks bij alle rentebetalingen gedurende de looptijd.

Om budget neutraal uit te komen moet je dan denken aan maandelijkse kosten van 0.025% tot 0.04157% kosten per maand. Eerste percentage als je terug rekent voor projecten met 5 jaar looptijd, tweede percentage bij 1 jaar looptijd.
Bij kleine inleg van ¤ 250 gaat het dan maandelijks wel om erg kleine bedragen aan kosten, met bijbehorende afronding problematiek.
Natuurlijk altijd een risico dat SIG bij een aanpassing er voor kan kiezen om dat niet budget neutraal te doen... (de huidige platform refresh moet natuurlijk wel ergens van betaald worden, en betere dienstverlening ..., hogere toezichtkosten ...).
CaLeXwoensdag 25 augustus 2021 @ 15:53
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 15:31 schreef Frandderouw het volgende:

Mijn laatste investeringen gaan niet meer betaald worden en hoop dat de rest ooit terugkomt.
[/quote]
uit de voorwaarden

Een investeerder ontvangt een e-mail, op dezelfde werkdag en direct nadat deze een
investering heeft gedaan, waarin de kenmerken en de risico’s van het project zijn
opgenomen. In de e-mail krijgt de investeerder dan uitdrukkelijk de mogelijkheid
geboden om binnen 24 uur via een e-mail de bevestiging van investering te
annuleren. Aan deze annulering mogen geen kosten worden verbonden. Als de
investering niet binnen 24 uur wordt geannuleerd dan is deze daarna definitief
geworden. Wanneer een investeerder hierna afziet van zijn toezegging mag
SamenInGeld administratiekosten in rekening brengen en alsnog een beroep doen op
de gedane toezegging.


-
Ik vind het ook wat overdreven om te stellen dat ze niet wat langer uit de lucht mogen zijn. Het is niet zo dat je in de tussentijd wat had kunnen doen. Het is geen bank / aandelen broker of iets waar je snel bij zou moeten kunnen zijn.
petercwoensdag 25 augustus 2021 @ 15:58
SamenInGeld ; ik vind het ook allemaal kei-vervelend, irritant, conversie onderschat, hakkelend gecommuniceerd en wat dan ook. Ga er vanuit dat de business op zich gewoon doorloopt. Ga er vanuit dat "zekerheden" en "structuren met geldstromen" in basis niet wijzigen als voor de migratie.

Lijkt me gewoon zinvol dat SIG een berichtje / mailtje stuurt, dat er inderdaad sprake is van een nieuwe verwerker, dat de structuren hetzelfde blijven, dat bankreknrs niet wijzigen, dat de conversie is tegengevallen om die en die redenen en dat men volgende aanpassingen (1, 2,3 usw) nog wil doorvoeren op de website.

En als ze nu wise zijn, doe je dat volgende week en de week daarop nog een keer of wat, voorkomt vragen, voorkomt gedoe en ergernis. En als het moeilijk is, huur een ZZP communicatie mevrouw in die het ff regelt.
Migraties kunnen tegenvallen, vervelend, maar vertel het gewoon. Snap dat er hectiek was / is en dat het dan niet echt uitkomt.

Een weekje ergernis, daarna nog een weekje gedoe, en over een tijdje business as usual. In basis verandert er niks aan het concept en verdienmodel van SIG, dus kan men gewoon voort. Ik heb al mijn docu & data vastliggen, overigens bij elk project & platform. Heb er nog zeker vertrouwen in.

[ Bericht 8% gewijzigd door peterc op 25-08-2021 18:36:33 ]
voetbalmanager2woensdag 25 augustus 2021 @ 15:59
quote:
99s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 15:53 schreef CaLeX het volgende:

[..]

uit de voorwaarden

Een investeerder ontvangt een e-mail, op dezelfde werkdag en direct nadat deze een
investering heeft gedaan, waarin de kenmerken en de risico’s van het project zijn
opgenomen. In de e-mail krijgt de investeerder dan uitdrukkelijk de mogelijkheid
geboden om binnen 24 uur via een e-mail de bevestiging van investering te
annuleren. Aan deze annulering mogen geen kosten worden verbonden. Als de
investering niet binnen 24 uur wordt geannuleerd dan is deze daarna definitief
geworden. Wanneer een investeerder hierna afziet van zijn toezegging mag
SamenInGeld administratiekosten in rekening brengen en alsnog een beroep doen op
de gedane toezegging.


-
Ik vind het ook wat overdreven om te stellen dat ze niet wat langer uit de lucht mogen zijn. Het is niet zo dat je in de tussentijd wat had kunnen doen. Het is geen bank / aandelen broker of iets waar je snel bij zou moeten kunnen zijn.
Dat is niet de reden waardoor mensen nu zo gepikeerd zijn. Het feit dat zij van betaaldienstverlener veranderen zonder dat überhaupt naar hun klanten te communiceren is de hoofdreden van de onvrede. Daarmee overtreden zij trouwens hun eigen policy, dus dan zou het een beetje raar zijn als zij gebruikmakend van hun voorwaarden alsnog gaan eisen dat iemand zich aan zijn inschrijving houdt.
tnhbwoensdag 25 augustus 2021 @ 16:00
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 13:56 schreef KrekelJapie het volgende:
In het antwoord van SIG aan Peter Verhaar lees ik weer een andere naam van de betaaldienstverlener:
https://onlinepaymentplatform.com/
[ afbeelding ]
Deze club heeft trouwens wel een DNB vergunning:
https://www.dnb.nl/openba(...)lationNumber=R124325
En was voorheen MediaMedics B.V. (blijkbara bekend van o.a. merktplaats betalingen?). Ik weet niet of ik daar nu zo heel blij van ga worden. Ik heb nog wel even positief willen denken, maar als ik nu een reactie van sig lees "we hebben alles van te voren gecommuniceerd" dan leeft degene die dat zegt toch echt op een andere planeet. De enige communicatie die ik heb gezien was dat we vrijdag een ander vormgegeven dashboard zouden krijgen, wat uiteindelijk dinsdagavond is geworden. Alle andere konijnen uit de hoge hoed komen nu langzaam her en der via derden als losse flodders langs. Ik denk dat hier toch wel een beetje meer crisis communicatie skills noodzakelijk zijn om de scherven nog enigszins onder controle te houden.
CaLeXwoensdag 25 augustus 2021 @ 16:08
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 15:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
Dat is niet de reden waardoor mensen nu zo gepikeerd zijn. Het feit dat zij van betaaldienstverlener veranderen zonder dat überhaupt naar hun klanten te communiceren is de hoofdreden van de onvrede. Daarmee overtreden zij trouwens hun eigen policy, dus dan zou het een beetje raar zijn als zij gebruikmakend van hun voorwaarden alsnog gaan eisen dat iemand zich aan zijn inschrijving houdt.
Er werd afgelopen vrijdag om 10:3x al gepikeerd gedaan ;)

Ik ben het helemaal eens dat het niet de schoonheidsprijs verdient, en ik ben benieuwd wanneer we wat meer horen. Maar om nu al op de barricade te gaan staan.
Zeghomaarwoensdag 25 augustus 2021 @ 16:09
Even nagekeken. Volgens mijn administratie nog 8 projecten te betalen bij SIG. Staan nu allemaal op betaald.

Blijft er wat over voor een feestje.
voetbalmanager2woensdag 25 augustus 2021 @ 16:22
quote:
99s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:08 schreef CaLeX het volgende:

[..]
Er werd afgelopen vrijdag om 10:3x al gepikeerd gedaan ;)

Ik ben het helemaal eens dat het niet de schoonheidsprijs verdient, en ik ben benieuwd wanneer we wat meer horen. Maar om nu al op de barricade te gaan staan.
Ikzelf verbaas me helaas al niet meer over de toon van SiG. Gelukkig heb ik nog nooit een reden gehad om met hen contact op te moeten nemen en dat zal ik ook niet snel doen. Als hun nieuwe betaaldienstverlener werkt met een derdenrekening waar SiG niet bij kan en ze gewoon een DNB vergunning hebben, dan heb ik daar ook niet veel moeite mee.

Maar het verdiend inderdaad de schoonheidsprijs niet. Ik kan me heel goed de frustratie van anderen begrijpen en voor mij verdwijnt de gunfactor van investeren bij SiG (die al bijzonder laag was) volledig. Omdat het relatief wel een veilige vorm van crowdfunding blijft zal ik niet snel stoppen met SiG, maar het komt wel op een lager pitje te staan.
obligatairewoensdag 25 augustus 2021 @ 16:23
quote:
99s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:08 schreef CaLeX het volgende:

[..]
Er werd afgelopen vrijdag om 10:3x al gepikeerd gedaan ;)

Ik ben het helemaal eens dat het niet de schoonheidsprijs verdient, en ik ben benieuwd wanneer we wat meer horen. Maar om nu al op de barricade te gaan staan.
Precies , zie het gewoon een paar dagen aan. Er wordt nog ijverig aan gesleuteld dus als je van een paar dubbeltjes verschil al onrustig wordt dan is het nu een goed moment om een tijdje niet te kijken :)
KrekelJapiewoensdag 25 augustus 2021 @ 16:31
Naar aanleiding van de incentive van de brouwer op geldvoorelkaar. Antwoord van Stiva
quote:
Van belang is hier de tekst van artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken. Uitgangspunt is daarbij dat je geen gratis bier/alcoholhoudende drank mag weggeven in het kader van reclame aan particulieren. Dus ‘zomaar’ bier weggeven bij bijvoorbeeld een winactie/prijsvraag mag niet.

De constructie van deze casus is iets anders. U noemt inderdaad het element van kennismaken en proeven door potentiële investeerders. Dat zou je kunnen uitleggen als aanprijzing en dus reclame (zie ook definities in de RvA), maar het maakt hoe dan ook onderdeel uit van een grotere financiële transactie van of ¤ 1.000 of ¤ 2.500. Dan komt ook lid 2 van dat artikel 20 om de hoek kijken en daar gaat het om een maximale korting van 50%. Die wordt bij lange na niet gehaald. Ook als je kijkt naar de nieuwe Alcoholwet (in werking getreden per 1 juli 2021) en de maximale korting van 25% die daarin geldt, dan wordt ook dat percentage lang niet gehaald.

Daarnaast is nog een punt dat het hier om investeerders gaat, dus een B2B situatie. In de tekst van artikel 20 wordt bewust genoemd: particulieren. Maar in een B2B setting is het normaal dat een producent als hij bijv wil dat een café of slijter zijn bier gaat verkopen ook laat proeven hoe dat smaakt. Je moet immers weten wat je gaat verkopen. Dus ook via die route is deze constructie niet in strijd met de RvA.

Wat wel van belang is: omdat de brouwer – via het platform of via platform van brouwer zelf – ook op een groter publiek gaat richten dan alleen de investeerders, zou ik niet het woord gratis gebruiken, maar duidelijk aangeven dat de investering inclusief een pakket van 24 bier etc is. Dus niet het woord gratis noemen.

Als het op deze manier wordt gedaan en ook zo communiceert, zie ik geen issues voor deze constructie.
Hanzul2woensdag 25 augustus 2021 @ 16:34
Zo, vandaag terug van vakantie en lees hier een hoop tumult omtrent SIG. Snap het niet helemaal, wat er nu gebeurd is kan iemand mij in samenvatting uitleggen, voordat ik eventuele vragen aan SIG ga stellen. Want van hun heb ik enkel nieuwe inloggegevens gekregen.
Zeghomaarwoensdag 25 augustus 2021 @ 16:54
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:34 schreef Hanzul2 het volgende:
Zo, vandaag terug van vakantie en lees hier een hoop tumult omtrent SIG. Snap het niet helemaal, wat er nu gebeurd is kan iemand mij in samenvatting uitleggen, voordat ik eventuele vragen aan SIG ga stellen. Want van hun heb ik enkel nieuwe inloggegevens gekregen.
@ Hanzu2, welkom terug van vakantie. Aangaande SIG heb je echt wel wat gemist.

Neem een uurtje de tijd en ga lezen. Ben je dan nog niet opnieuw aan vakantie toe, succes.
Anders tot gauw.
KrekelJapiewoensdag 25 augustus 2021 @ 16:56
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:34 schreef Hanzul2 het volgende:
Zo, vandaag terug van vakantie en lees hier een hoop tumult omtrent SIG. Snap het niet helemaal, wat er nu gebeurd is kan iemand mij in samenvatting uitleggen, voordat ik eventuele vragen aan SIG ga stellen. Want van hun heb ik enkel nieuwe inloggegevens gekregen.
Wij weten ook niet wat er is gebeurd
KrekelJapiewoensdag 25 augustus 2021 @ 18:25
Vakantiepark Ooltgensplaat I en II kunnen betaald worden
KrekelJapiewoensdag 25 augustus 2021 @ 18:29
Bij crowdrealestate kunnen we ook vragen verwachten om witwassen tegen te gaan
quote:
Crowdrealestate heeft een ontheffing ontvangen voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in art 4:3 van de Wft. Crowdrealestate is opgenomen in het AFM register en staat onder toezicht van de AFM.

Herkomst van eigen middelen
Op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is Crowdrealestate verplicht de herkomst van eigen middelen vast te stellen.

Wat is de herkomst van uw eigen middelen voor deze investering?
- Opgespaarde inkomsten uit arbeid
- Opbrengst uit verkoop vastgoed
- Inkomsten uit ondernemingsactiviteiten
- Geleend bij familie of andere relatie
- Schenking van familie
- Erfenis van familie
- Gewonnen bij bijv. Staatsloterij, Holland Casino etc.
- Anders, namelijk
escortmk2woensdag 25 augustus 2021 @ 18:41
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 18:25 schreef KrekelJapie het volgende:
Vakantiepark Ooltgensplaat I en II kunnen betaald worden
III ook
tnhbwoensdag 25 augustus 2021 @ 19:21
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 18:25 schreef KrekelJapie het volgende:
Vakantiepark Ooltgensplaat I en II kunnen betaald worden
II loopt nog niet zo heel hard als ik dat zo zie, na 2 dagen ca 40% afgerond.
lykkefundwoensdag 25 augustus 2021 @ 20:17
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 19:21 schreef tnhb het volgende:

[..]
II loopt nog niet zo heel hard als ik dat zo zie, na 2 dagen ca 40% afgerond.
Mooi, want ik heb na de 100% ingetekend, zo kom ik misschien ook nog aan de beurt.
TisIkwoensdag 25 augustus 2021 @ 21:57
quote:
12s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 10:04 schreef escortmk2 het volgende:
Het is mij nog niet gelukt om in te loggen... krijg met beiden accounts steeds meldingen dat mijn gekozen wachtwoord niet goed is. Als ik dan bovenstaande reacties ook lees ben ik blij dat ik wat screenshots van de oude situatie heb gemaakt en laat ik SIG nog even lekker door rommelen en bugfixen, kijk er over een paar weken wel naar...
Misschien voldoet je nieuwe wachtwoord niet aan de eisen (zoals lengte, grote letters, kleine letters, een cijfer, een speciaal karakter).
Ze vertellen niet waaraan je wachtwoord moet voldoen en ze geven ook niet aan wat je fout doet, maar dat doen veel websites tegenwoordig niet.
Ze zeggen gewoon dat het niet klopt (of zelfs dat niet) en verder moet je het zelf maar uitzoeken. :(

Ik heb niet alleen wat screenshots gemaakt.
Ik heb alle documenten, alle pitches, alle transacties (als .xlsx) en de lijst met al mijn projecten (als .xlsx) gedownload en opgeslagen.
TisIkwoensdag 25 augustus 2021 @ 22:02
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 10:06 schreef Faraday01 het volgende:
Het is nogal een puinzooi bij SiG, veel gegevens zijn niet meer terug te vinden in de investeerdersomgeving en blijkbaar wordt er zonder het aan de investeerders te melden doodleuk overgestapt op een blockchain partij als betaaldienstverlener waarvan niet duidelijk is of die aan de (komende) regelgeving voldoet en of de AFM en DNB akkoord zijn. En dat weten we alleen omdat iemand hier toevallig een linkedinbericht leest, want van SiG hebben we deze informatie niet gekregen :R

SiG kan wel oproepen snel de komende investeringen over te maken maar voordat ik dat doe wil ik eerst een bevredigende uitleg hierover.
Goed idee.
Laten we allemaal wachten met overmaken totdat alles in orde is.
Dat geeft ze een stevige prikkel om te zorgen dat alles weer goed is.
Ik voel er echt ook weinig voor om in deze chaos mijn geld te gaan overmaken.
zeeland6woensdag 25 augustus 2021 @ 22:05
SIG
De nog niet betaalde projecten zijn er weer vanaf in de dashboard getallen.
"Mijn projecten" is nu helemaal leeg.
TisIkwoensdag 25 augustus 2021 @ 22:10
quote:
14s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 12:06 schreef Horsemen het volgende:

[..]
Ik verwacht vandaag of morgen ook wel een paar betaalverzoeken (ik heb op nog 6 projecten ingeschreven die nog betaald moeten worden). Vooropgesteld dat het niet mijn bedoeling is het SiG nog moeilijker te maken dan dat ze het klaarblijkelijk al hebben maar ik verwacht toch eerst een acceptabele toelichting op de overstap die nu gemaakt is.

Met name wil ik helder hebben wat eventueel (voor ons als investeerders) het extra risico is nu de betaaldienstverlener aan de kant is gezet. Dit hoeft niet per definitie een probleem te zijn maar ik verwacht wel een toelichting/uitleg.

Tot die tijd maak ik geen euro meer over.
100% mee eens!
Buurman_woensdag 25 augustus 2021 @ 22:23
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 22:05 schreef zeeland6 het volgende:
SIG
De nog niet betaalde projecten zijn er weer vanaf in de dashboard getallen.
"Mijn projecten" is nu helemaal leeg.
Mijn toegezegde investeringen zijn ook verdwenen. Niks meer van terug te vinden
petercwoensdag 25 augustus 2021 @ 22:35
quote:
6s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 22:23 schreef Buurman_ het volgende:

[..]
Mijn toegezegde investeringen zijn ook verdwenen. Niks meer van terug te vinden
idem (toegezegde invest) , maar als je in het zoekvenster een plaatsnaam invult komen projecten
Het dasboard totale - & uitstaande invest / rente + totale aflossingen klopt met mijn eigen admi / de toezeggingen zijn bij mij er niet bij geteld, hoewel dat gisteren wel was. Men is bezig met aanpassingen dus.

[ Bericht 15% gewijzigd door peterc op 25-08-2021 22:40:46 ]
escortmk2woensdag 25 augustus 2021 @ 22:49
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 21:57 schreef TisIk het volgende:

[..]
Misschien voldoet je nieuwe wachtwoord niet aan de eisen (zoals lengte, grote letters, kleine letters, een cijfer, een speciaal karakter).
Ze vertellen niet waaraan je wachtwoord moet voldoen en ze geven ook niet aan wat je fout doet, maar dat doen veel websites tegenwoordig niet.
Ze zeggen gewoon dat het niet klopt (of zelfs dat niet) en verder moet je het zelf maar uitzoeken. :(

Ik heb niet alleen wat screenshots gemaakt.
Ik heb alle documenten, alle pitches, alle transacties (als .xlsx) en de lijst met al mijn projecten (als .xlsx) gedownload en opgeslagen.
Ik weet wel hoe dit soort dingen werken en weet zeker dat mijn passwords aan de vereisten voldeden. Trucjes als “wachtwoord vergeten” ken ik ook, heb hier in mijn dagelijkse werk ook regelmatig mee te maken. Normaal gesproken ben ik altijd opbouwend kritisch naar platforms en ik heb in de loop der jaren ook wel wat zinnige tips gegeven links en rechts. Zoals SIG het nu aanpakt is echter belachelijk en daarom laat ik ze nu zelf hun shit uitzoeken, ik heb er persoonlijk weinig belang bij.

Enne, als ik openstaande betalingen zou hebben zou ik die ook even on hold houden totdat de grootste stofwolken zijn neergedaald.
zeeland6woensdag 25 augustus 2021 @ 23:27
Ik had zelf mij saldo bij SIG overgeboekt voor de ellende begon.
Had er iemand nog een saldo en zo ja, is daar wat van terug te vinden ?
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 06:02
quote:
1s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 22:49 schreef escortmk2 het volgende:

[..]
Ik weet wel hoe dit soort dingen werken en weet zeker dat mijn passwords aan de vereisten voldeden. Trucjes als “wachtwoord vergeten” ken ik ook, heb hier in mijn dagelijkse werk ook regelmatig mee te maken. Normaal gesproken ben ik altijd opbouwend kritisch naar platforms en ik heb in de loop der jaren ook wel wat zinnige tips gegeven links en rechts. Zoals SIG het nu aanpakt is echter belachelijk en daarom laat ik ze nu zelf hun shit uitzoeken, ik heb er persoonlijk weinig belang bij.

Enne, als ik openstaande betalingen zou hebben zou ik die ook even on hold houden totdat de grootste stofwolken zijn neergedaald.
Volgens mijn hoeft het nieuwe wachtwoord alleen letters en cijfers te bevatten en minimaal 10 tekens lang te zijn.
Crowdyfunderdonderdag 26 augustus 2021 @ 08:10
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 06:02 schreef Horsemen het volgende:

[..]
Volgens mijn hoeft het nieuwe wachtwoord alleen letters en cijfers te bevatten en minimaal 10 tekens lang te zijn.
Werkt dat dan nog niet: zorg ervoor dat je letters een mix van Hoofdletters en kleine letters zijn.
Werkt dat dan ook nog niet: voeg er dan een bijzonder teken aan toe: (zoals een plus, uitroepteken of dollarteken)
Bieselkedonderdag 26 augustus 2021 @ 08:20
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 23:27 schreef zeeland6 het volgende:
Ik had zelf mij saldo bij SIG overgeboekt voor de ellende begon.
Had er iemand nog een saldo en zo ja, is daar wat van terug te vinden ?
Via de legacy website makkelijk op te vragen.
crowder07donderdag 26 augustus 2021 @ 08:57
Nieuwe Bij Collin:

https://www.collincrowdfund.nl/brownies-downies-delft/
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 10:41
Update SiG:



quote:
Beste Investeerders en andere belanghebbenden,

Via deze nieuwsbrief hadden wij je graag geïnformeerd over het feit dat we weer volledig alles op orde hebben na de omzetting van ons systeem.
Alles helemaal perfect te krijgen is ons nog niet gelukt, daar vragen wij je begrip voor. Het platform draait, wellicht heb je geïnvesteerd in één van onze projecten en hiervoor nog geen betaalverzoek ontvangen. We doen ons uiterste best om deze verzoeken zo snel mogelijk te verzenden want de tijd dringt, dat realiseren we ons ten zeerste.
Wij vragen je nog even geduld te hebben en zodra de betaalverzoeken verzonden zijn zullen we je uiteraard direct informeren.
Ook streven wij ernaar om zo spoedig mogelijk naast het verzenden van de betaalverzoeken een nieuw project te plaatsen.

Inmiddels heb je via de eerder verzonden e-mail een wachtwoord kunnen instellen. Mocht dit niet gelukt zijn, dan kun je via “wachtwoord vergeten” je wachtwoord herstellen.
Wellicht zijn we in onze eerdere nieuwsbrieven onduidelijk geweest, we werken niet meer met een e-Wallet. De gelden worden in de toekomst maandelijks in een verzamelbetaling rechtstreeks naar je tegenrekening overgemaakt. Eventuele aflossingen worden direct uitbetaald. Het is ook mogelijk dat je op dit moment niet al je reeds toegezegde investeringen(en) ziet in je online omgeving, dit zijn we aan het herstellen.
Wij willen graag benadrukken dat we met de grootste zorgvuldigheid met je investering(en) omgaan.

Onze oprechte excuses dat het anders loopt dan je van ons had mogen verwachten. In de komende weken zullen er verbeteringen komen in zowel gebruiksgemak als de beschikbaarheid van je gegevens.
Indien je vragen hebt, horen wij dat natuurlijk graag.

Met vriendelijke groet,
Het SamenInGeld team
Helaas nog niks over de wijziging in de betaaldienstverlener...
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 10:42
1e Excuus mail van SIG is binnen.

Daaruit begrijp ik dat er niet meer met een wallet wordt gewerkt, maar dat maandelijks een bedrag aan rente wordt overgemaakt. Derhalve kan ik dan al mijn projecten langs om te kijken wat voor rentebedrag/kosten is geboekt en welke er nog ontbreken. Dat wordt een dagtaak dan elke maand.
Frandderouwdonderdag 26 augustus 2021 @ 10:45
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 10:42 schreef zeeland6 het volgende:
1e Excuus mail van SIG is binnen.

Welk excuus, ik lees het niet. Ze vragen nog net om begrip, dat is iets heel anders dan een excuus. Niets over de oorzaken van de problemen of de veranderingen van betalingsprovider en weer doen ze voorkomen of een probleem van SIG een probleem van de investeerder is.

SPOILER
We doen ons uiterste best om deze verzoeken zo snel mogelijk te verzenden want de tijd dringt, dat realiseren we ons ten zeerste.
Wij vragen je nog even geduld te hebben en zodra de betaalverzoeken verzonden zijn zullen we je uiteraard direct informeren.
Nee, er is iets goed mis in de denkwijze van deze club......

[EDIT] oh, er staan wel excuses, in de laatste regel. Zo hoort het je eindigt met je excuses te maken.... moet je thuis een proberen als je ruzie hebt :-)

[ Bericht 3% gewijzigd door Frandderouw op 26-08-2021 11:03:45 ]
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 10:47
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 10:42 schreef zeeland6 het volgende:
1e Excuus mail van SIG is binnen.

Daaruit begrijp ik dat er niet meer met een wallet wordt gewerkt, maar dat maandelijks een bedrag aan rente wordt overgemaakt. Derhalve kan ik dan al mijn projecten langs om te kijken wat voor rentebedrag/kosten is geboekt en welke er nog ontbreken. Dat wordt een dagtaak dan elke maand.
Ik mag toch hopen dat er maandelijks netjes een specificatie gaat komen over hoe het uitbetaalde bedrag is opgebouwd.
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 10:50
quote:
14s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 10:47 schreef Horsemen het volgende:

[..]
Ik mag toch hopen dat er maandelijks netjes een specificatie gaat komen over hoe het uitbetaalde bedrag is opgebouwd.
dat heb ik net in een mailtje naar ze gevraagd. En ook om uitleg te geven waarom intersolve aan de kant is gezet en een toelichting op de nieuwe partij.
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 10:54
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 10:45 schreef Frandderouw het volgende:

[..]
Welk excuus, ik lees het niet. Ze vragen nog net om begrip, dat is iets heel anders dan een excuus. Niets over de oorzaken van de problemen of de veranderingen van betalingsprovider en weer doen ze voorkomen of een probleem van SIG een probleem van de investeerder is.

SPOILER
We doen ons uiterste best om deze verzoeken zo snel mogelijk te verzenden want de tijd dringt, dat realiseren we ons ten zeerste.
Wij vragen je nog even geduld te hebben en zodra de betaalverzoeken verzonden zijn zullen we je uiteraard direct informeren.
Nee, er is iets goed mis in de denkwijze van deze club......
laatste alinea daar staan 'oprechte excuses'. Maar daar had je vast over heen gelezen.
Het is moeilijk genoeg voor ze om van de botte manier van communiceren die ze normaal hanteren een normale tekst op te stellen. Misschien is de volgende mail nog beter.
Faraday01donderdag 26 augustus 2021 @ 11:00
quote:
14s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 10:47 schreef Horsemen het volgende:

[..]
Ik mag toch hopen dat er maandelijks netjes een specificatie gaat komen over hoe het uitbetaalde bedrag is opgebouwd.
Dat lijkt me wel. Of mogen we die straks zelf uit de blockchain gaan halen? _O-
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 11:15
Nieuw GvE project voor een tattoo shop met 2x een 1e hypotheek op bedrijfspanden en 1x een 2e hypotheek op een hoekwoning.

Op zich lijkt het een aardig project maar de rente is wel laag voor dit overwegend bedrijfsmatige onroerend goed.

Bedrag ¤ 490.000
Rente 5,5%
Looptijd 60 mnd.
Classificatie 4
Projectnummer 24703
Product Vastgoed
Leendoel Onroerend goed
Zekerheden HY, DR, HA, NH
LTV 84%
G-PD percentage 0,08%
Creditsafe score 59

Met korting op een tattoo of piercing als incentive O-)

Voor de liefhebbers meteen het investeringslinkje:

https://www.geldvoorelkaa(...)03&code=24703CultArt
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 11:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 10:29 schreef KrekelJapie het volgende:
Worstmakerij
https://www.collincrowdfund.nl/aswiens-corner/
1e hypotheek bedrijfspand + 2e hypotheek appartement

En daarmee vervroegde aflossing groothandel RAM
Staat nu officieel open.

Na de nodige twijfel hem toch meegenomen.
Het overgrote deel zal hier altijd terug komen met de 1e hypotheek op het bedrijfspand en als aanvulling de 2e hypotheek met enige tienduizenden euro's overwaarde op het appartement. De (bruto) rente van 7% is hier m.i. net toereikend.
Andrew0660donderdag 26 augustus 2021 @ 11:36
Ik merk dat ik wat milder ben over de SIG perikelen. Ik neem aan dat er een goed plan lag voor de omzetting van de site. De communicatie wat betreft de betaaldienstverlener had wel duidelijker gemogen.
Waar ik me meer zorgen over kan maken.. als ik in de tattoo shop investeer, het zal toch niet verplicht zijn om gebruik te maken van de incentive?
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 11:47
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 11:36 schreef Andrew0660 het volgende:
als ik in de tattoo shop investeer, het zal toch niet verplicht zijn om gebruik te maken van de incentive?
Schrik niet, voor de naam Geld voor Elkaar mag je ook de afkorting GvE laten tatoeëren w/
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 11:50
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 11:36 schreef Andrew0660 het volgende:
Ik merk dat ik wat milder ben over de SIG perikelen. Ik neem aan dat er een goed plan lag voor de omzetting van de site. De communicatie wat betreft de betaaldienstverlener had wel duidelijker gemogen.
Helaas hebben we hier inhoudelijk nog steeds geen enkele uitleg over gekregen terwijl dit toch wel iets essentieels is.
Antropoceendonderdag 26 augustus 2021 @ 11:55
Uit goede bronnen vernomen dat Luuck op Ibiza is. Levensgenieter.
Andrew0660donderdag 26 augustus 2021 @ 12:02
Ik dacht dat ik e.e.a. had gelezen over de nieuwe betaaldienstverlener maar....., dat was dus niet op de SIG site maar hier op het forum. Nee, dan krijgt de communicatie afdeling een puntje minder van me
obligatairedonderdag 26 augustus 2021 @ 12:06
quote:
14s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 11:15 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw GvE project voor een tattoo shop met 2x een 1e hypotheek op bedrijfspanden en 1x een 2e hypotheek op een hoekwoning.

Op zich lijkt het een aardig project maar de rente is wel laag voor dit overwegend bedrijfsmatige onroerend goed.

Bedrag ¤ 490.000
Rente 5,5%
Looptijd 60 mnd.
Classificatie 4
Projectnummer 24703
Product Vastgoed
Leendoel Onroerend goed
Zekerheden HY, DR, HA, NH
LTV 84%
G-PD percentage 0,08%
Creditsafe score 59

Met korting op een tattoo of piercing als incentive O-)

Voor de liefhebbers meteen het investeringslinkje:

https://www.geldvoorelkaa(...)03&code=24703CultArt
Persoonlijke gevoelens zet ik even opzij (ik heb een gigantische afkeer van die plakplaatjes), maar ik zie wel een gezond winstgevend bedrijf en een ondernemer die goede zekerheden durft af te geven. Dus toch maar wat boven basis ingeschreven, ondanks de iets lage rente.

Aswien neem ik niet mee en de Downies ook niet.
crowdiefunderdonderdag 26 augustus 2021 @ 12:16
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 12:06 schreef obligataire het volgende:

[..]
Persoonlijke gevoelens zet ik even opzij (ik heb een gigantische afkeer van die plakplaatjes), maar ik zie wel een gezond winstgevend bedrijf en een ondernemer die goede zekerheden durft af te geven. Dus toch maar wat boven basis ingeschreven, ondanks de iets lage rente.

Aswien neem ik niet mee en de Downies ook niet.
Er zijn nog maar 2 investeringen, dus makkelijk te zien welke dan van jou is :) Ik ga hem ook even lezen.

quote:
14s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 11:15 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw GvE project voor een tattoo shop met 2x een 1e hypotheek op bedrijfspanden en 1x een 2e hypotheek op een hoekwoning.

Op zich lijkt het een aardig project maar de rente is wel laag voor dit overwegend bedrijfsmatige onroerend goed.

Bedrag ¤ 490.000
Rente 5,5%
Looptijd 60 mnd.
Classificatie 4
Projectnummer 24703
Product Vastgoed
Leendoel Onroerend goed
Zekerheden HY, DR, HA, NH
LTV 84%
G-PD percentage 0,08%
Creditsafe score 59

Met korting op een tattoo of piercing als incentive O-)

Voor de liefhebbers meteen het investeringslinkje:

https://www.geldvoorelkaa(...)03&code=24703CultArt
Bedankt voor het linkje!
NaRegenDeZondonderdag 26 augustus 2021 @ 12:25
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 12:06 schreef obligataire het volgende:

[..]
Persoonlijke gevoelens zet ik even opzij (ik heb een gigantische afkeer van die plakplaatjes),
Even nagezocht, onbegrijpelijk maar waar. Er zijn meer mensen dan ik dacht die zich laten beschilderen.

35% van werkende Nederlanders (18+) heeft een tatoeage. Dat blijkt uit onderzoek van Viking. In 2017 vermelde de NOS nog dat 1 op de 10 Nederlanders een tatoeage had. Wat opvalt in onze onderzoekscijfers is dat onder de 18-34-jarigen maar liefst 50% een tatoeage heeft.

Een groeimarkt. En als de markt verzadigd is kan men zich bezig gaan houden met het weg laseren van eerder aangebrachte plaatjes. Zo blijft er altijd werk in deze branche. :)
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 13:04
krijg net een kleine betaling (7% maandbetaling) binnen van Funding Circle. Iets dat niet terug te vinden is bij mijn termijn betalingen ? Iemand nog zoiets gehad?
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 13:07
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 13:04 schreef zeeland6 het volgende:
krijg net een kleine betaling (7% maandbetaling) binnen van Funding Circle. Iets dat niet terug te vinden is bij mijn termijn betalingen ? Iemand nog zoiets gehad?
De specificaties zijn meestal een paar dagen later zichtbaar.
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 13:12
quote:
14s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 13:07 schreef Horsemen het volgende:

[..]
De specificaties zijn meestal een paar dagen later zichtbaar.
Dat is bekend. Meestal is het 90% nu maar 7%. Dus was benieuwd.
Maar er kwam er nog achteraan nu zit weer op 97%.
crowd-fundidonderdag 26 augustus 2021 @ 13:15
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 13:04 schreef zeeland6 het volgende:
krijg net een kleine betaling (7% maandbetaling) binnen van Funding Circle. Iets dat niet terug te vinden is bij mijn termijn betalingen ? Iemand nog zoiets gehad?
Alles wat ik verwachtte is binnen. Daarmee is het een feestelijke maand: de totale inleg is terug. Wat de komende jaren nog binnen komt is de winst. *O* B:)B
Jaco078donderdag 26 augustus 2021 @ 13:41
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 12:25 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]
Even nagezocht, onbegrijpelijk maar waar. Er zijn meer mensen dan ik dacht die zich laten beschilderen.

35% van werkende Nederlanders (18+) heeft een tatoeage. Dat blijkt uit onderzoek van Viking. In 2017 vermelde de NOS nog dat 1 op de 10 Nederlanders een tatoeage had. Wat opvalt in onze onderzoekscijfers is dat onder de 18-34-jarigen maar liefst 50% een tatoeage heeft.

Een groeimarkt. En als de markt verzadigd is kan men zich bezig gaan houden met het weg laseren van eerder aangebrachte plaatjes. Zo blijft er altijd werk in deze branche. :)
Moest hier aan denken;-)

SPOILER
Een man heeft op zijn jongeheer de naam van zijn vriendin, Wendy, getattoeerd. Maar in slappe toestand zie je alleen WY.

Op een dag staat hij staan in het toilet en kijkt stiekem over de rand naar de man die naast hem staat. Tot zijn verbazing ziet hij op de jongeheer van de andere man ook WY staan. De man zegt:
"Heb je ook de naam van je vriendin op je jongeheer getattoeerd?"
"Nee joh," zegt de andere man, "WELCOME TO JAMAICA, IT'S A BEAUTIFUL COUNTRY!"

(Via https://www.moppen.nl/Overige/4694)


obligatairedonderdag 26 augustus 2021 @ 13:42
Het verzoek om te stemmen over nieuw uitstel voor de Beefstea**lub is binnen en voor de verandering maar eens tegen gestemd. Heeft genoeg uitstel gehad. Betalen of de daklozenopvang! oO/

[ Bericht 0% gewijzigd door obligataire op 26-08-2021 14:47:19 ]
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 14:08
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 12:06 schreef obligataire het volgende:

[..]
Persoonlijke gevoelens zet ik even opzij (ik heb een gigantische afkeer van die plakplaatjes), maar ik zie wel een gezond winstgevend bedrijf en een ondernemer die goede zekerheden durft af te geven. Dus toch maar wat boven basis ingeschreven, ondanks de iets lage rente.


Nogmaals de rente is m.i. eigenlijk 1% te laag maar heb hem toch ook maar meegenomen.
Crowdyfunderdonderdag 26 augustus 2021 @ 14:25
Eerste betaalverzoek van nieuwe SIG binnen. Een nieuwe mijlpaal voor hun nieuwe site.
NaRegenDeZondonderdag 26 augustus 2021 @ 14:35
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 14:25 schreef Crowdyfunder het volgende:
Eerste betaalverzoek van nieuwe SIG binnen. Een nieuwe mijlpaal voor hun nieuwe site.
Ik heb ook een spam/phishing mail ontvangen van een mij onbekende firma die geld in naam van samen in geld wil ophalen. Ik begrijp er niets van. :? :)

via-Samen-In-Geld10241024-1.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 26-08-2021 14:52:32 ]
obligatairedonderdag 26 augustus 2021 @ 14:48
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 14:35 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]
Ik heb ook een spam mail ontvangen van een mij onbekende firma die geld in naam van samen in geld wil ophalen. Ik begrijp er niets van. :? :)

[ link | afbeelding ]
En dan moet je eerst ook nog allerlei personalia invullen voordat je naar de volgende stap kunt.... 8)7
markmanglerdonderdag 26 augustus 2021 @ 15:01
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 14:35 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]
Ik heb ook een spam/phishing mail ontvangen van een mij onbekende firma die geld in naam van samen in geld wil ophalen. Ik begrijp er niets van. :? :)

[ link | afbeelding ]
Engels en Nederlands door elkaar. Lekker professioneel, een beetje spamfilter zet dit bij spam. En is het nu "SamenInGeld" of "Samen In Geld"

[ Bericht 2% gewijzigd door markmangler op 26-08-2021 15:01:50 (toevoeging) ]
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 15:03
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 14:35 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]
Ik heb ook een spam/phishing mail ontvangen van een mij onbekende firma die geld in naam van samen in geld wil ophalen. Ik begrijp er niets van. :? :)

[ link | afbeelding ]
ik maak voorlopig niets meer over, het verdwijnt in een zwart gat.
dbrmnndonderdag 26 augustus 2021 @ 15:05
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 15:01 schreef markmangler het volgende:

[..]
Engels en Nederlands door elkaar. Lekker professioneel, een beetje spamfilter zet dit bij spam. En is het nu "SamenInGeld" of "Samen In Geld"
Dit wordt zo wel erg amateuristisch. Ik heb dezelfde email gehad. Had ik niet via het forum gelezen dat dit 'Online Paymentplatform' betalingen zou verzorgen voor SIG, dan had ik de mail ongezien weggeflikkerd want het lijkt zo gewoon op een phishing poging. Zonder verdere uitleg en bevestiging vanuit SIG ga ik niet klikken op linkjes uit die emails, laat staan geld overmaken.
markmanglerdonderdag 26 augustus 2021 @ 15:16
In-site zoekopdracht Google:
Geen resultaten gevonden voor "Online Payment platform" site:sameningeld.nl.
Je zoekbewerking - "Online Paymentplatform" site:sameningeld.nl - heeft geen overeenkomstige documenten opgeleverd.

Nog altijd niets op de website dus, kan ook handmatig niets terugvinden. Ik heb nog geen verzoek ontvangen voor Quadenoord 288, ook ik wacht eerst op nadere uitleg van SIG en een professionele e-mail. SIG leest hier zo te merken niet mee of ze moeten wel heel arrogant zijn dat er nu nog altijd geen heldere uitleg is over de wijzigingen. Helemaal als ze het geld snel willen hebben.

Verder wel vertrouwen erin dat het uiteindelijk goed komt met SIG, altijd wel redelijk tevreden geweest over SIG. Normaal blijft het bij kleine schoonheidsfoutjes, nu falen ze wel enorm. Maar waar wordt gewerkt worden fouten gemaakt. Hopelijk leren ze ervan en wordt het in de toekomst beter.
VDFdonderdag 26 augustus 2021 @ 15:19
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 13:42 schreef obligataire het volgende:
Het verzoek om te stemmen over nieuw uitstel voor de Beefstea**lub is binnen en voor de verandering maar eens tegen gestemd. Heeft genoeg uitstel gehad. Betalen of de daklozenopvang! oO/
Precies!
petercdonderdag 26 augustus 2021 @ 15:22
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 15:16 schreef markmangler het volgende:
In-site zoekopdracht Google:
Geen resultaten gevonden voor "Online Payment platform" site:sameningeld.nl.
Je zoekbewerking - "Online Paymentplatform" site:sameningeld.nl - heeft geen overeenkomstige documenten opgeleverd.

Nog altijd niets op de website dus, kan ook handmatig niets terugvinden. Ik heb nog geen verzoek ontvangen voor Quadenoord 288, ook ik wacht eerst op nadere uitleg van SIG en een professionele e-mail. SIG leest hier zo te merken niet mee of ze moeten wel heel arrogant zijn dat er nu nog altijd geen heldere uitleg is over de wijzigingen. Helemaal als ze het geld snel willen hebben.

Verder wel vertrouwen erin dat het uiteindelijk goed komt met SIG, altijd wel redelijk tevreden geweest over SIG. Normaal blijft het bij kleine schoonheidsfoutjes, nu falen ze wel enorm. Maar waar wordt gewerkt worden fouten gemaakt. Hopelijk leren ze ervan en wordt het in de toekomst beter.
SIG gooi er nog een email / bericht tegenaan hoe het met Online Paym Platf zit, het heeft ook geen zin dat wij de boel nog moeilijker maken dan die nu al is, maak een bericht hieromtrent en welke betaalverzoeken er zijn verzonden voor welke projecten. geeft duidelijkheid en voorkomt nog meer gedoe. Waar wij maar ook de leningnemers niet op zitten te wachten.
Jaco078donderdag 26 augustus 2021 @ 15:49
Ik heb SIG gebeld zojuist. Er is inderdaad afscheid genomen van Intersolve. Telefonisch ook begrepen dat Online Payment P. de nieuwe serviceprovider is.
Ik heb telefonisch aangegeven dat ik nog geen transactie doe, zolang de nieuwsbrief er niet is.

Op de site staat:

Online Payment Platform BV heeft een vergunning als betaaldienstverlener van De Nederlandsche Bank (DNB) . Daarnaast zijn wij gecertificeerd als C2C-aanbieder van iDEAL.

Ik heb gesproken met https://onlinepaymentplatform.com/nl/support en daar hebben ze mijn mailadres gecontroleerd. En dat klopt dat dat gematcht is aan SIG.

[ Bericht 26% gewijzigd door Jaco078 op 26-08-2021 15:56:07 ]
Buurman_donderdag 26 augustus 2021 @ 15:54
Online payment platform doen ook de betalingen van oa marktplaats:
https://onlinepaymentplatform.com/
SiG staat niet als klant op de website, staat ook niks over op hun eigen website
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 16:05
peterverhaar op twitter

@AutoriteitFM
en
@SamenInGeld
zie mijn eerdere tweets, @SamenInGeld
werkt samen met Online Payments Platform, de derdenrekening (daar gaat het om) zit bij Online Payments Stichting ; maar....de bestuurders zijn dezelfden, dit is niet toegestaan door DNB; geen geld overmaken is mijn devies
Ron1986donderdag 26 augustus 2021 @ 16:19
SPOILER
Update GvE project 23553 | B*jz. g*b*uwd

Op de dag van de geplande passeerdatum ontvingen wij het bericht van de notaris dat de Rabobank nieuwe eisen stelde aan het 2e hypotheekrecht. Dit is voor ons de reden geweest om het passeren uit te stellen.
Wij zijn sindsdien in overleg met de Rabobank over een acceptabele oplossing.
Door vakantie verliep dit niet heel vlot, wij hopen hier op korte termijn uit te komen.

Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 16:25
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 16:05 schreef zeeland6 het volgende:
peterverhaar op twitter

@:AutoriteitFM
en
@:SamenInGeld
zie mijn eerdere tweets, @:SamenInGeld
werkt samen met Online Payments Platform, de derdenrekening (daar gaat het om) zit bij Online Payments Stichting ; maar....de bestuurders zijn dezelfden, dit is niet toegestaan door DNB; geen geld overmaken is mijn devies
De puinhoop lijkt steeds groter te worden.

Ik heb ook van SiG begrepen dat het geen spam is en geadviseerd om duidelijk doormidden van een nieuwsbrief. Tevens het verzoek gedaan om hierin ook onze overige vragen mee te nemen.

Laten we even rustig afwachten...

Overigens heb ik nog geen enkel betaalverzoek ontvangen.
Frandderouwdonderdag 26 augustus 2021 @ 16:29
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 16:05 schreef zeeland6 het volgende:
peterverhaar op twitter

@AutoriteitFM
en
@SamenInGeld
zie mijn eerdere tweets, @SamenInGeld
werkt samen met Online Payments Platform, de derdenrekening (daar gaat het om) zit bij Online Payments Stichting ; maar....de bestuurders zijn dezelfden, dit is niet toegestaan door DNB; geen geld overmaken is mijn devies
Kijk Peter begrijpt waar het hier om gaat. SIG is een financiële dienstverler. Deze dienstverlening is net zoals bijvoorbeeld gezondheidszorg sterkt door de overheid gereguleerd. Daar is een rede voor. Dat wordt gedaan om uw centjes te beschermen.

Zelf heb ik een aardig bedrag uitstaan bij SIG, begonnen nadat ik gecontroleerd had of ze aan de regels voldeden. Dat doen ze nu dus niet. Het veranderen van dienstverlener zonder communicatie zegt genoeg.

En dan heb ik het nog niet over het verleden waarbij de betalingsadministratie regelmatig niet klopte. Waarop na melding werd gereageerd: "Oh, dan corrigeer ik het wel even handmatig." WTF.

Het heeft niets te maken met, ach ze hebben het ook niet makkelijk/pech, zoals sommige hier zeggen. Het is simpel niet aan de kwaliteitseisen voldoen die aan een financiële dienstverlener worden gesteld. Niet meer en niet minder.

En inderdaad, er gaat van mij geen cent meer heen.
dyna18donderdag 26 augustus 2021 @ 16:55
Ik kreeg een of ander betaalmailtje van een partij die ik totaal niet ken, verzender is totaal niet terug te leiden naar SamenInGeld. Deze was dus al direct door mijn mail provider in mijn spambox geplaatst.
Er zijn phishingsmailjtes in omloop die veiliger voorkomen dan dit....

Wanneer je dan probeert te betalen krijg je een bevestiging van je bestelling te zien. :?
Waarbij je nog even je adres voor verzending moet opvoeren.

Echt waar gaat dit over?
Hoezo moet ik voor een bestelling mijn adresgegevens opvoeren?
Het gaat hier om een investering. Ik bestel niet een of ander telefoonhoesje bij Ali Express.

En al deze gegevens opvragen maakt je zo kwetsbaar voor phishingsmailtjes.

NgqYU96.png

Daarnaast heb ik twee investeringen gedaan. Schijf 1A en schijf 3. Toch krijg ik maar voor 1 vd 2 een betaalverzoek.
Antropoceendonderdag 26 augustus 2021 @ 17:00
Hoewel ik, mede gevoed door onruststokers als Peter Verhaar, begrijp dat het verleidelijk is om al het gal dat in jullie zit uit te spuwen over SIG, is het denk ik beter om gewoon alle tekortkomingen te verzamelen en door te sturen aan SIG. Dat is beter voor het platform, beter voor de geldnemers en, niet in de laatste plaats, beter voor ons als investeerders.
Crowd001donderdag 26 augustus 2021 @ 17:09
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 16:29 schreef Frandderouw het volgende:

[..]
Kijk Peter begrijpt waar het hier om gaat. SIG is een financiële dienstverler. Deze dienstverlening is net zoals bijvoorbeeld gezondheidszorg sterkt door de overheid gereguleerd. Daar is een rede voor. Dat wordt gedaan om uw centjes te beschermen.

Zelf heb ik een aardig bedrag uitstaan bij SIG, begonnen nadat ik gecontroleerd had of ze aan de regels voldeden. Dat doen ze nu dus niet. Het veranderen van dienstverlener zonder communicatie zegt genoeg.

En dan heb ik het nog niet over het verleden waarbij de betalingsadministratie regelmatig niet klopte. Waarop na melding werd gereageerd: "Oh, dan corrigeer ik het wel even handmatig." WTF.

Het heeft niets te maken met, ach ze hebben het ook niet makkelijk/pech, zoals sommige hier zeggen. Het is simpel niet aan de kwaliteitseisen voldoen die aan een financiële dienstverlener worden gesteld. Niet meer en niet minder.

En inderdaad, er gaat van mij geen cent meer heen.
Helemaal mee eens. Ik heb ook duizenden euro's bij SIG geïnvesteerd. Geld waar ik gewoon voor moet werken.

Kijk hoe ze net zo makkelijk onze gegevens aan de eerste de beste derde partij overdragen zonder ons zelfs maar te informeren.

Als hier niet heel snel duidelijkheid over komt stop ik helemaal met Samen in Geld. Het is hier inmiddels net zo erg als bij KOM.

Terwijl de ene helft van de directie het niet kan bolwerken ligt de andere helft lekker in Ibiza aan het strand. Nou, ik krijg er inmiddels slapeloze nachten van!

Baal hier echt van!
dyna18donderdag 26 augustus 2021 @ 17:10
EwIGarT.png

Nog even een check vraagje. Dit is wat ik al 1,5 dag zie bij Mijn projecten.
Heeft iedereen dat of gaat het alleen bij mij mis?
Frandderouwdonderdag 26 augustus 2021 @ 17:15
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:00 schreef Antropoceen het volgende:
Hoewel ik, mede gevoed door onruststokers als Peter Verhaar, begrijp dat het verleidelijk is om al het gal dat in jullie zit uit te spuwen over SIG, is het denk ik beter om gewoon alle tekortkomingen te verzamelen en door te sturen aan SIG. Dat is beter voor het platform, beter voor de geldnemers en, niet in de laatste plaats, beter voor ons als investeerders.
Nee, dat stadium ben ik allang gepasseerd. Ernstige tekortkomingen als deze gaan naar da AFM, waar ze thuishoren. Dit heeft niets met verbeterpunten te maken. Dit is de basale vereisten niet op orde hebben. Heb net als aanvulling aan de AFM de hele betaalverzoekprocedure inclusief screenshot toegevoegd.
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 17:15
Ik zou voor willen stellen om even pas op de plaats te maken.

Laat het nog even rusten. Een of twee dagen kunnen er nu ook nog wel bij.

SiG leest hier mee en zijn dus op de hoogte van alle problemen die wij ervaren. Ik hoop alleen oprecht dat ze snel met echte antwoorden en uitleg komen.
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 17:16
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:10 schreef dyna18 het volgende:
[ afbeelding ]

Nog even een check vraagje. Dit is wat ik al 1,5 dag zie bij Mijn projecten.
Heeft iedereen dat of gaat het alleen bij mij mis?
Klik eens op meer projecten tonen.
dyna18donderdag 26 augustus 2021 @ 17:18
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:16 schreef zeeland6 het volgende:

[..]
Klik eens op meer projecten tonen.
Wow... eerste 5x dat ik klik gebeurt er niets. Na 6x klikken komen er ineens 2 naar voren... :?

Edit: even nadenken wat het kan zijn.
Ik heb nog zo'n 11 projecten staan die nog betaald moeten worden.
Grote kans dus dat het met die status te maken heeft...
Antropoceendonderdag 26 augustus 2021 @ 17:20
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:15 schreef Frandderouw het volgende:

[..]
Nee, dat stadium ben ik allang gepasseerd. Ernstige tekortkomingen als deze gaan naar da AFM, waar ze thuishoren. Dit heeft niets met verbeterpunten te maken. Dit is de basale vereisten niet op orde hebben. Heb net als aanvulling aan de AFM de hele betaalverzoekprocedure inclusief screenshot toegevoegd.
Ik denk niet dat jij sneller jouw investering terugkrijgt als de AFM het platform SIG een boete oplegt, maar het is uiteraard geheel aan jou.
Faraday01donderdag 26 augustus 2021 @ 17:23
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:15 schreef Horsemen het volgende:
Ik zou voor willen stellen om even pas op de plaats te maken.

Laat het nog even rusten. Een of twee dagen kunnen er nu ook nog wel bij.

SiG leest hier mee en zijn dus op de hoogte van alle problemen die wij ervaren. Ik hoop alleen oprecht dat ze snel met echte antwoorden en uitleg komen.
Op zich mee eens met 2 kanttekeningen. Ten eerste dat ik totdat het opgelost en opgehelderd is geen geld naar SiG over maak. En ten tweede dat als SiG mee leest ze zelf een hoop onrust kunnen wegnemen door pro actief te communiceren. Via mail of via dit platform.
Frandderouwdonderdag 26 augustus 2021 @ 17:25
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:20 schreef Antropoceen het volgende:
Ik denk niet dat jij sneller jouw investering terugkrijgt als de AFM het platform SIG een boete oplegt, maar het is uiteraard geheel aan jou.
Als het goed geregeld is maakt dat dus niets uit. Als dat wel het geval is, is het des te meer een rede om door te pakken.

Dit is overigens mijn laatste post over SIG hier. Mijn mening is duidelijk, en hoop dat ander ook goed nadenken over dit voorval. Crowdfunding is geen hobby. Een aanbieder biedt een financieel product aan, net zoals een hypotheek of een belegging. Als je dit allemaal niet zo belangrijk vindt, dan kun je wel eens een hoop geld ergens gaan verliezen. Niet vanwege een slechte investering, maar door een slechte dienstverlener.

[ Bericht 24% gewijzigd door Frandderouw op 26-08-2021 17:31:35 ]
dyna18donderdag 26 augustus 2021 @ 17:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:23 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Op zich mee eens met 2 kanttekeningen. [..] ten tweede dat als SiG mee leest ze zelf een hoop onrust kunnen wegnemen door pro actief te communiceren. Via mail of via dit platform.
Helemaal mee eens dat SIG hier heel snel over moet communiceren.
Het wijzigen van de betaalprovider, derdenrekeningen en beheer daarvan dient zeer zorgvuldig gecommuniceerd te worden. Dit raakt ons direct in de zekerheid van ons geld.
De veiligheid hiervan dient van elke onzekerheid en twijfel geschoond te blijven.

Nu bereiken mij via internet van allerlei kanten de berichten dat er zaken gewijzigd zijn aan deze zekerheden. SamenInGeld is daar echter zeer summier en totaal niet duidelijk over. Dus geen wonder dat er zoveel onrust ontstaat. Ik wil zekerheid hebben dat mijn geld nog net zo veilig staat als eerst.
NaRegenDeZondonderdag 26 augustus 2021 @ 17:37
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:20 schreef Antropoceen het volgende:

[..]
Ik denk niet dat jij sneller jouw investering terugkrijgt als de AFM het platform SIG een boete oplegt.
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:15 schreef Horsemen het volgende:
Ik zou voor willen stellen om even pas op de plaats te maken.

Laat het nog even rusten. Een of twee dagen kunnen er nu ook nog wel bij.

SiG leest hier mee en zijn dus op de hoogte van alle problemen die wij ervaren. Ik hoop alleen oprecht dat ze snel met echte antwoorden en uitleg komen.
Op zich ben ik het wel met de stelling eens. En ben ik best bereid een paar dagen te wachten. Wat me dan wel verstandig lijkt dat SIG dan eerst eens met een fatsoenlijke mail komt om de boel goed uit te leggen met daarin duidelijk omkaderd hoe het zit met de betaalprovider, derde rekening, en bestuurders daarvan. Met niet als laatste zin de excuses maar in de eerste zin van de mail. De kou moet gewoon uit de lucht. Het lijkt me dat in het kader van het thuiswerken -wat we allemaal doen- er misschien een schone taak weggelegd is voor Luuck om van zijn vakantie adres een bijdrage te geven in deze informatie voorziening. Misschien is hij beter op het communicatieve vlak dan de mensen die nu op kantoor proberen de brand te blussen.

[ Bericht 3% gewijzigd door NaRegenDeZon op 26-08-2021 17:45:51 ]
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 17:48
Wat zal Hendrik Simon er wel niet van denken. Denk dat hij het bezoekje bij de notaris voorlopig wel kan uitstellen.
Antropoceendonderdag 26 augustus 2021 @ 17:49
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:48 schreef zeeland6 het volgende:
Wat zal Hendrik Simon er wel niet van denken. Denk dat hij het bezoekje bij de notaris voorlopig wel kan uitstellen.
Hoop voor hem dat hij een financieringsvoorbehoud heeft gemaakt.
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 17:51
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:23 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Op zich mee eens met 2 kanttekeningen. Ten eerste dat ik totdat het opgelost en opgehelderd is geen geld naar SiG over maak. En ten tweede dat als SiG mee leest ze zelf een hoop onrust kunnen wegnemen door pro actief te communiceren. Via mail of via dit platform.
Met beide kanttekeningen ben ik het helemaal eens.

Ik heb nog steeds geen betaalverzoeken binnen maar als die wel komen wacht ik eerst af tot mijn vragen beantwoord zijn en alles helemaal helder is.

Voor vandaag laat ik het even rusten.

Fijne avond allemaal.
dyna18donderdag 26 augustus 2021 @ 17:56
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:10 schreef dyna18 het volgende:
[ afbeelding ]

Nog even een check vraagje. Dit is wat ik al 1,5 dag zie bij Mijn projecten.
Heeft iedereen dat of gaat het alleen bij mij mis?
Iemand die hier nog op kan reageren?
Ik vraag mij af of het bij anderen wel goed toont, dan wel dat meer mensen hier last van hebben.
Horsemendonderdag 26 augustus 2021 @ 18:05
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:18 schreef dyna18 het volgende:

[..]
Wow... eerste 5x dat ik klik gebeurt er niets. Na 6x klikken komen er ineens 2 naar voren... :?

Edit: even nadenken wat het kan zijn.
Ik heb nog zo'n 11 projecten staan die nog betaald moeten worden.
Grote kans dus dat het met die status te maken heeft...
Je moet steeds klikken op meer investeringen. Dan komen er steeds een paar bij. (Tenminste zo gaat het momenteel bij mij). En zorgen dat je nog ingelogd bent want om de zoveel tijd lig je er weer uit.
queposdonderdag 26 augustus 2021 @ 18:15
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 16:55 schreef dyna18 het volgende:
Ik kreeg een of ander betaalmailtje van een partij die ik totaal niet ken, verzender is totaal niet terug te leiden naar SamenInGeld. Deze was dus al direct door mijn mail provider in mijn spambox geplaatst.
Er zijn phishingsmailjtes in omloop die veiliger voorkomen dan dit....

Wanneer je dan probeert te betalen krijg je een bevestiging van je bestelling te zien. :?
Waarbij je nog even je adres voor verzending moet opvoeren.

Echt waar gaat dit over?


Hoezo moet ik voor een bestelling mijn adresgegevens opvoeren?
Het gaat hier om een investering. Ik bestel niet een of ander telefoonhoesje bij Ali Express.

En al deze gegevens opvragen maakt je zo kwetsbaar voor phishingsmailtjes.

[ afbeelding ]

Daarnaast heb ik twee investeringen gedaan. Schijf 1A en schijf 3. Toch krijg ik maar voor 1 vd 2 een betaalverzoek.
Heb hier alleen een betaalverzoek van de Andesdreef in Utrecht ontvangen. Voor de rest nog helemaal niks in andere projecten.

[ Bericht 7% gewijzigd door quepos op 26-08-2021 18:18:07 (Verkeerd gegaan) ]
Jaco078donderdag 26 augustus 2021 @ 18:36
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:56 schreef dyna18 het volgende:

[..]
Iemand die hier nog op kan reageren?
Ik vraag mij af of het bij anderen wel goed toont, dan wel dat meer mensen hier last van hebben.
Dit is de nieuwe standaard omgeving , met daarin ontvangen rente en aflossing. Ik denk dat dit bij iedereen zo is.
dyna18donderdag 26 augustus 2021 @ 18:47
quote:
1s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 18:36 schreef Jaco078 het volgende:

[..]
Dit is de nieuwe standaard omgeving , met daarin ontvangen rente en aflossing. Ik denk dat dit bij iedereen zo is.
Waar het om gaat is dat er bij mij sinds 1,5 dag 0 projecten te zien zijn.
3 dagen geleden toonde ik wel projecten. Ik vroeg mij dus af of dat bij meer mensen mis gaat.
gaanmetdiebanaandonderdag 26 augustus 2021 @ 18:48
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 18:47 schreef dyna18 het volgende:

[..]
Waar het om gaat is dat er bij mij sinds 1,5 dag 0 projecten te zien zijn.
3 dagen geleden toonde ik wel projecten. Ik vroeg mij dus af of dat bij meer mensen mis gaat.
Ja
Zeghomaardonderdag 26 augustus 2021 @ 19:06
Bij mij gaat SIG in de wachtstand.

Waarom zou ik snel reageren. Ze staan in "actie-nul".
crowder07donderdag 26 augustus 2021 @ 19:15
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 18:47 schreef dyna18 het volgende:

[..]
Waar het om gaat is dat er bij mij sinds 1,5 dag 0 projecten te zien zijn.
3 dagen geleden toonde ik wel projecten. Ik vroeg mij dus af of dat bij meer mensen mis gaat.
Als ik SIG open ook in eerste instantie geen projecten 0 bij mijn projecten maar als je dan bij portfolio bij mijn projecten meer projecten aanklikt dan zie je er eerst een en als je hier steeds op klikt dan volgen er steeds meer.

Verder heb ik tot dit moment 4 verzoeken voor betalen gehad.
Quyxz_donderdag 26 augustus 2021 @ 19:29
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 17:48 schreef zeeland6 het volgende:
Wat zal Hendrik Simon er wel niet van denken. Denk dat hij het bezoekje bij de notaris voorlopig wel kan uitstellen.
Hendrik zal balen, maar Lex van Hoepen zal met zijn nieuwe platform vast in zijn handjes wrijven als de reputatie van SIG instort!
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 19:30
Ik krijg net van Gijs van SIG een email met de titel 'uitleg'

"
Wat goed dat je eerst wat wil horen. Het is tegenwoordig opletten.
OPP is onze nieuwe betaaldienstverleners die veel beter bij ons bedrijf past.
De betaalverzoeken zijn van ons en we hebben best wat haast want maandag moeten de gelden om 9.00 bij de notaris liggen.
Oftewel morgen overmaken.
"

(.....) :+
Jaco078donderdag 26 augustus 2021 @ 19:38
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 19:30 schreef zeeland6 het volgende:
Ik krijg net van Gijs van SIG een email met de titel 'uitleg'

"
Wat goed dat je eerst wat wil horen. Het is tegenwoordig opletten.
OPP is onze nieuwe betaaldienstverleners die veel beter bij ons bedrijf past.
De betaalverzoeken zijn van ons en we hebben best wat haast want maandag moeten de gelden om 9.00 bij de notaris liggen.
Oftewel morgen overmaken.
"

(.....) :+
Ik neem aan dat dit
"Oftewel morgen overmaken" niet in de mail staat toch?
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 19:38
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 18:47 schreef dyna18 het volgende:

[..]
Waar het om gaat is dat er bij mij sinds 1,5 dag 0 projecten te zien zijn.
3 dagen geleden toonde ik wel projecten. Ik vroeg mij dus af of dat bij meer mensen mis gaat.
Er is een verschil tussen
1. "Mijn projecten" (1e keer een aantal keren klikken en dan komen ze te voorschijn per 2 projecten) met de rentebetalingen.
Daar staan al je lopende projecten bij (hoop ik) en
2. "Mijn investeringen" met alleen wanneer je de investering hebt betaald.

Had beter in 1 hoofdstukje gekund, Maar ja wie ben ik.


Grootste omissie in het ontbreken van een wallet waarin je kunt zien dat je investering goed terecht komt. Nu is bij overmaking maar de vraag waar het terecht komt.

[ Bericht 0% gewijzigd door zeeland6 op 26-08-2021 19:50:15 ]
TisIkdonderdag 26 augustus 2021 @ 19:41
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 15:31 schreef Frandderouw het volgende:
Meer mensen antwoorden gehad op vragen van SIG?

Wat een toonzetting!. Alsof ik een vriendje van ze ben. Ronduit belachelijke klant benadering en niet serieus nemen van een klant. Totaal geen verantwoording nemen, ze kunnen er ook niets aan doen dat e.e.a. mis is gegaan. Ze hebben me goed geïnformeerd..... hoe/wanneer dan?

SIG, jullie zijn een financiële dienstverlener, dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Daar maken jullie een puinhoop van en daarom heb ik, en ik ben niet de enige, de hele gang van zaken bij de AFM neergelegd. Nu hopen dat de AFM doorpakt, hard nodig met deze gang van zaken en attitude.

Hoe durven jullie overigens druk op investeerders te leggen om zo snel mogelijk te betalen na een betaalverzoek, omdat jullie anders in de problemen komen. Die problemen hebben jullie zelf veroorzaakt!

Mijn laatste investeringen gaan niet meer betaald worden en hoop dat de rest ooit terugkomt.

EDIT zie post hieronder:
[..]
Dus wel, je kunt niet als financiële dienstverlener de boel een week uit de lucht halen!!
Goede actie! ^O^
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 19:45
quote:
1s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 19:38 schreef Jaco078 het volgende:

[..]
Ik neem aan dat dit
"Oftewel morgen overmaken" niet in de mail staat toch?
helaas wel...... Volgens Gijs moet ik toch echt morgen overmaken.............
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 19:48
quote:
1s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 18:05 schreef Horsemen het volgende:

[..]
Je moet steeds klikken op meer investeringen. Dan komen er steeds een paar bij. (Tenminste zo gaat het momenteel bij mij). En zorgen dat je nog ingelogd bent want om de zoveel tijd lig je er weer uit.
Apart, van dat uitloggen. Ik word zelf helemaal niet uitgelogd als ik mijn browser afsluit, ik kom steeds weer ingelogd terug zonder opnieuw inloggen.
Aandachtpuntje erbij. Ik neem aan dat ze meelezen.
ML45donderdag 26 augustus 2021 @ 20:00
Om het te proberen heb ik om 18.58 uur een betaling gedaan en ik kreeg direct een bevestingsmail van OPP.

Echter op de site van SIG wordt zowel het project nog niet genoemd en is ook de totaal stand van de Uitstaande investeringen nog niet bijgewerkt om 19.58 uur. Kortom de koppeling tussen OPP en SIG werkt nog niet

PS De betaalverzoeken stromen overigens nu wel binnen.
dyna18donderdag 26 augustus 2021 @ 20:04
Ik wilde eigenlijk even stoppen met klagen over SIG (ondanks dat het mij heel hoog zit hoe slecht het nu gaat), maar toch nog even een post om iedereen te waarschuwen. Er gaat namelijk het 1 en ander fout met de betaalverzoeken.

- Ik krijg op dit moment betaalverzoeken van Online Payment Platform binnen over projecten die ik al betaald heb.
- Ik krijg dubbele betaalverzoeken binnen voor hetzelfde project (bijv 4 verzoeken voor Spreeuwenstraat 217, terwijl ik daar in 2 schijven heb toegezegd).
- Ik krijg 1 betaalverzoek binnen, ondanks dat ik in 2 schijven heb toegezegd.

Pas dus op dat je niet onnodig en teveel betaald.

---

PS. Mijn indruk is dat ze op dit moment met de hand 1 voor 1 betaalverzoeken aan het aanmaken zijn. Met de nodige fouten tot gevolg.
Waar ik dus helemaal niets van snap, want dit nieuwe systeem was toch juist geïntroduceerd om alles automatisch te laten verlopen en alle fouten met transacties nu voor eens en altijd kwijt te zijn.

[ Bericht 12% gewijzigd door dyna18 op 26-08-2021 20:23:28 ]
Frandderouwdonderdag 26 augustus 2021 @ 20:15
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 20:04 schreef dyna18 het volgende:
- Ik krijg dubbele betaalverzoeken binnen voor hetzelfde project (bijv 4 verzoeken voor Spreeuwenstraat 217, terwijl ik daar in 2 schijven heb toegezegd).
Hier in dezelfde situatie 5 !!!! verzoeken, geen idee welk verzoek bij welke schijf hoort. Zelfs de knop annuleren durf ik niet in te drukken....... echt.......
Frandderouwdonderdag 26 augustus 2021 @ 20:22
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 19:45 schreef zeeland6 het volgende:
helaas wel...... Volgens Gijs moet ik toch echt morgen overmaken........
Ook handig dat ze dan in het betaal verzoek zetten: U heeft tot Monday 30 August 2021 19:56 om de betaling te voldoen. (Lekker Nederlands ook)
Crowd001donderdag 26 augustus 2021 @ 20:26
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 20:04 schreef dyna18 het volgende:
Ik wilde eigenlijk even stoppen met klagen over SIG (ondanks dat het mij heel hoog zit hoe slecht het nu gaat), maar toch nog even een post om iedereen te waarschuwen. Er gaat namelijk het 1 en ander fout met de betaalverzoeken.

- Ik krijg op dit moment betaalverzoeken van Online Payment Platform binnen over projecten die ik al betaald heb.
- Ik krijg dubbele betaalverzoeken binnen voor hetzelfde project (bijv 4 verzoeken voor Spreeuwenstraat 217, terwijl ik daar in 2 schijven heb toegezegd).
- Ik krijg 1 betaalverzoek binnen, ondanks dat ik in 2 schijven heb toegezegd.

Pas dus op dat je niet onnodig en teveel betaald.

---

PS. Mijn indruk is dat ze op dit moment met de hand 1 voor 1 betaalverzoeken aan het aanmaken zijn. Met de nodige fouten tot gevolg.
Ik begrijp niet dat er op dit moment überhaupt mensen zijn die op deze basis nog een euro betalen. Eerst maar eens meer duidelijkheid.
Ook hou ik mijn hart vast voor 1 september als de betalingen binnen moeten gaan komen.
Ik maak mij ernstige zorgen of dit goed zal gaan. Op de nieuwe site kan ik nog nergens iets ontdekken waar een specificatie van rente, aflossing en kosten (per project) kan worden weergegeven. Of zullen we een, vergelijkbaar met GvE, overzicht per mail krijgen? Ook prima overigens.
Of krijgen we helemaal niks en mogen we het zelf uitzoeken???
Communicatie, communicatie en communicatie.
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 20:28
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 20:04 schreef dyna18 het volgende:
Ik wilde eigenlijk even stoppen met klagen over SIG (ondanks dat het mij heel hoog zit hoe slecht het nu gaat), maar toch nog even een post om iedereen te waarschuwen. Er gaat namelijk het 1 en ander fout met de betaalverzoeken.

- Ik krijg op dit moment betaalverzoeken van Online Payment Platform binnen over projecten die ik al betaald heb.
- Ik krijg dubbele betaalverzoeken binnen voor hetzelfde project (bijv 4 verzoeken voor Spreeuwenstraat 217, terwijl ik daar in 2 schijven heb toegezegd).
- Ik krijg 1 betaalverzoek binnen, ondanks dat ik in 2 schijven heb toegezegd.

Pas dus op dat je niet onnodig en teveel betaald.

---

PS. Mijn indruk is dat ze op dit moment met de hand 1 voor 1 betaalverzoeken aan het aanmaken zijn. Met de nodige fouten tot gevolg.
Waar ik dus helemaal niets van snap, want dit nieuwe systeem was toch juist geïntroduceerd om alles automatisch te laten verlopen en alle fouten met transacties nu voor eens en altijd kwijt te zijn.
hier ook 3 x de spreeuwenstraat 217. Heb het maar even doorgestuurd naar mijn nieuwe vrind Gijs Met goede groet.
OpDieFietsdonderdag 26 augustus 2021 @ 20:47
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 19:30 schreef zeeland6 het volgende:
Ik krijg net van Gijs van SIG een email met de titel 'uitleg'

"
Wat goed dat je eerst wat wil horen. Het is tegenwoordig opletten.
OPP is onze nieuwe betaaldienstverleners die veel beter bij ons bedrijf past.
De betaalverzoeken zijn van ons en we hebben best wat haast want maandag moeten de gelden om 9.00 bij de notaris liggen.
Oftewel morgen overmaken.
"

(.....) :+
Je maakt een geintje, toch....?
Jaco078donderdag 26 augustus 2021 @ 21:08
Ben even ingelogd op SIG; er wordt nu een onderscheid gemaakt tussen "Mijn Investeringen" en "Mijn projecten". Bij beide staat nagenoeg dezelfde informatie.

Het aantal betalingen per maand (de opsomming van alle individuele transacties) mis ik ook. Nu moet ik in het project klikken, om te zien of die betreffende maand betaald is v.w.b. dat project en dan vervolgens alles los optellen?
Wennen...

Verder heb ik in de Nico Koomanskade geïnvesteerd maar die zie ik helemaal niet meer terug in de nieuwe omgeving.

[ Bericht 13% gewijzigd door Jaco078 op 26-08-2021 22:02:48 ]
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 21:10
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 20:47 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]
Je maakt een geintje, toch....?
nee, geen grap. Gijs is een beetje nerveus denk ik.

[ Bericht 2% gewijzigd door zeeland6 op 26-08-2021 21:21:32 ]
bleyenburgdonderdag 26 augustus 2021 @ 21:20
Ik dacht dat ik met KOM de ondergrens gezien had maar als ik de SIG saga zo even doorneem kan het dus blijkbaar nog wat erger
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 21:21
betaalverzoeken voor Utrecht Andesdreef 35 komen nu ook dubbel binnen (vanmiddag 14:07 en nu om 21.17)
bleyenburgdonderdag 26 augustus 2021 @ 21:21
Als dat bericht van SIG inderdaad zó geformuleerd is, krijg ik sterk het vermoeden dat ze daar stimulerende middelen gebruiken.
crowdiefunderdonderdag 26 augustus 2021 @ 21:23
Aangezien er hier veel mensen aangeven niet te gaan betalen, sturen ze gewoon alles dubbel en hopen ze dat sommigen het niet doorhebben en even dubbel betalen. Cashflow probleem tijdelijk opgelost 😁
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 21:27
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 21:08 schreef Jaco078 het volgende:
Ben even ingelogd op SIG; er wordt nu een onderscheid gemaakt tussen "Mijn Investeringen" en "Mijn projecten". Bij beide staat nagenoeg dezelfde informatie.

Het aantal betalingen per maand (de opsomming van alle individuele transacties) mis ik ook. Nu moet ik in het project klikken, om te zien of die betreffende maand betaald is v.w.b. dat project en dan vervolgens alles los optellen?
Wennen...
In ´mijn projecten´ staat het ook opgeteld in het kopje naast de projectfoto
projectomvang / mijn investering / rente en aflossing (totaal)
TisIkdonderdag 26 augustus 2021 @ 21:28
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 14:35 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]
Ik heb ook een spam/phishing mail ontvangen van een mij onbekende firma die geld in naam van samen in geld wil ophalen. Ik begrijp er niets van. :? :)

[ link | afbeelding ]
Inderdaad, het schoolvoorbeeld van een phishingmail :)
Maar ach, hij vervalt automatisch op 30 augustus, dus gewoon achterover leunen en alles komt goed.
zeeland6donderdag 26 augustus 2021 @ 21:28
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 21:23 schreef crowdiefunder het volgende:
Aangezien er hier veel mensen aangeven niet te gaan betalen, sturen ze gewoon alles dubbel en hopen ze dat sommigen het niet doorhebben en even dubbel betalen. Cashflow probleem tijdelijk opgelost 😁
als het niet zo triest was, zou ik hierom moeten lachen.
bleyenburgdonderdag 26 augustus 2021 @ 21:31
Het is echt zo jammer dat sommigen er een potje van maken en dat het vermogen om te leren er blijkbaar niet is.
NLInvesteert is er ook zo een.
Zou daar best weer wat willen doen maar een van hun voorwaarden schreeuwt zó om ongelukken en normaal hierover discussiëren is onmogelijk gebleken
Hanzul2donderdag 26 augustus 2021 @ 21:35
Ik heb net ook mij een verhelderende email aan SIG gestuurd. Jammer dat op papier zo goed product zo slecht mee word omgegaan en het administratief zo puinhoop bij hun is. Er staat veel voor mij op het spel, ma ga er nu vanuit dat het wel goed gaan komen. Maar comminicatie, ja wat moet je ervan zéggen.
KrekelJapiedonderdag 26 augustus 2021 @ 21:40
Ooltgensplaat II: 56% voldaan
Ooltgensplaat III: 67% voldaan
TisIkdonderdag 26 augustus 2021 @ 21:46
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 16:55 schreef dyna18 het volgende:
Ik kreeg een of ander betaalmailtje van een partij die ik totaal niet ken, verzender is totaal niet terug te leiden naar SamenInGeld. Deze was dus al direct door mijn mail provider in mijn spambox geplaatst.
Er zijn phishingsmailjtes in omloop die veiliger voorkomen dan dit....

Wanneer je dan probeert te betalen krijg je een bevestiging van je bestelling te zien. :?
Waarbij je nog even je adres voor verzending moet opvoeren.

Echt waar gaat dit over?
Hoezo moet ik voor een bestelling mijn adresgegevens opvoeren?
Het gaat hier om een investering. Ik bestel niet een of ander telefoonhoesje bij Ali Express.

En al deze gegevens opvragen maakt je zo kwetsbaar voor phishingsmailtjes.

[ afbeelding ]

Daarnaast heb ik twee investeringen gedaan. Schijf 1A en schijf 3. Toch krijg ik maar voor 1 vd 2 een betaalverzoek.
Wat een treurigheid. :(
Antropoceendonderdag 26 augustus 2021 @ 21:53
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 21:40 schreef KrekelJapie het volgende:
Ooltgensplaat II: 56% voldaan
Ooltgensplaat III: 67% voldaan
Nog altijd niet het taxatierapport ontvangen. Tot die tijd zal ik er niets in investeren; het project zal ook zonder mij vollopen.
Jaco078donderdag 26 augustus 2021 @ 21:57
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 21:40 schreef KrekelJapie het volgende:
Ooltgensplaat II: 56% voldaan
Ooltgensplaat III: 67% voldaan
Nummer 1 en 3 lopen via hun Rabobank rekening courant en nummer 2 via Deutsche bank :{
TisIkdonderdag 26 augustus 2021 @ 21:59
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 18:47 schreef dyna18 het volgende:

[..]
Waar het om gaat is dat er bij mij sinds 1,5 dag 0 projecten te zien zijn.
3 dagen geleden toonde ik wel projecten. Ik vroeg mij dus af of dat bij meer mensen mis gaat.
Bij mij gaat ook ongeveer alles mis, maar ik krijg wel de projecten te zien waarin ik geïnvesteerd heb.
fok321donderdag 26 augustus 2021 @ 22:07
quote:
1s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 21:57 schreef Jaco078 het volgende:

[..]
Nummer 1 en 3 lopen via hun Rabobank rekening courant en nummer 2 via Deutsche bank :{
Dat is waarschijnlijk de mollie rekening ... die gebruiken zowel deutsche als rabo
queposdonderdag 26 augustus 2021 @ 22:26
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 20:00 schreef ML45 het volgende:
Om het te proberen heb ik om 18.58 uur een betaling gedaan en ik kreeg direct een bevestingsmail van OPP.

Echter op de site van SIG wordt zowel het project nog niet genoemd en is ook de totaal stand van de Uitstaande investeringen nog niet bijgewerkt om 19.58 uur. Kortom de koppeling tussen OPP en SIG werkt nog niet

PS De betaalverzoeken stromen overigens nu wel binnen.
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 20:00 schreef ML45 het volgende:
Om het te proberen heb ik om 18.58 uur een betaling gedaan en ik kreeg direct een bevestingsmail van OPP.

Echter op de site van SIG wordt zowel het project nog niet genoemd en is ook de totaal stand van de Uitstaande investeringen nog niet bijgewerkt om 19.58 uur. Kortom de koppeling tussen OPP en SIG werkt nog niet

PS De betaalverzoeken stromen overigens nu wel binnen.
Laat je het even weten als je investering bij SIG bijgewerkt is?
escortmk2donderdag 26 augustus 2021 @ 23:45
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 21:40 schreef KrekelJapie het volgende:
Ooltgensplaat II: 56% voldaan
Ooltgensplaat III: 67% voldaan
Waar zie je deze percentages?