Ja, en?quote:Op zondag 18 juli 2021 16:59 schreef Geerd het volgende:
[..]
Er zijn ook mannen die geld moeten verdienen zodat jij als keukenprins lekker vrij kunt zijn
Oh, ik heb ze vroeger ook gebruikt, hoor.quote:Op zondag 18 juli 2021 17:14 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Klopt! Daarom zeg ik er ook niks van. Ik heb ze vroeger ook nodig gehad toen ik niks wist van kruiden.
Trouwens, de Mexicaanse gehaktmix van Stegeman vind ik erg goed.
Het probleem is altijd het uitproberen. Dan maak je iets met een mengsel en dan was het het niet, dan is het maar afwachten of het de volgende keer wel beter is. Een goeie is uitproberen met Quisedilla's, daar gaat van alles en nog wat in. Puur je geluk beproeven.quote:Op zondag 18 juli 2021 18:22 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ja, en?
Ik ben ook al voor 7 uur de deur uit, om na 5 uur weer eens binnen te stappen.
Toch doe ik nauwelijks tot nooit iets met pakjes, zakjes en voorgesneden.
Soms kan ik binnen 3 kwartier gaan eten.
Andere keren pas na 1,5 uur.
De kruiden/specerijen er los bij gooien is nou niet de handeling die het langst duurt.
[..]
Oh, ik heb ze vroeger ook gebruikt, hoor.
Ik ben ook met losse kruiden begonnen, door te proberen de zakjes na te maken.
Mijn kruidenkastje is toen ook in korte tijd van peper en zout naar behoorlijk gevuld gegaan.
Mijn kruidenmengsel voor burito/taco gehakt bestaat uit knoflook, pepertje/cayennepoeder/sambal, kies maar, komijnpoeder, oregano en kaneel.
Met net genoeg zout om de smaken tot hun recht te laten komen.
Dan is het eerder zoetig, dan dat het brandt, zoals vaak met zo'n pakket (ik at daar meestal 2 keer van).
Voedsel kauwen dan! Gooi het in de blender, paar slokken en hop weer verder met iets belangrijker dan voedsel malenquote:Op zondag 18 juli 2021 17:05 schreef jameshond7 het volgende:
Tevens: pizzasnijder, je hebt ook gewoon een mes hè.
Als je zelf de tomaten moet plukken ben je even bezig ja.quote:Op zondag 18 juli 2021 18:20 schreef Farenji het volgende:
[..]
Tomatensaus maken in een paar seconden? Knap hoor.
en wij maar denken dat je zelf tomatensaus maaktquote:Op zondag 18 juli 2021 18:40 schreef Domnivoor het volgende:
[..]
Als je zelf de tomaten moet plukken ben je even bezig ja.
Mijn basissaus is tomatenpuree met basilicum, oregano en knoflook.
En toch is het overbodig omdat je het ook zonder alle toepassingen kan maken. Het begrip tijd is geen onderdeel van overbodig naar mijn mening.quote:Op zondag 18 juli 2021 17:40 schreef jameshond7 het volgende:
[..]
Dit is onzin. Als je iets lekkers wil koken, maar niet veel tijd hebt of geen zin hebt om daarna je hele keuken op te ruimen, ben je blij dat er zoiets als een potje is
Snap ik.quote:Op zondag 18 juli 2021 18:24 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Het probleem is altijd het uitproberen. Dan maak je iets met een mengsel en dan was het het niet, dan is het maar afwachten of het de volgende keer wel beter is. Een goeie is uitproberen met Quisedilla's, daar gaat van alles en nog wat in. Puur je geluk beproeven.
Nou.. Ik heb een keer een grote fout gemaakt door veel te veel kruidnagel bij riblappen te gooien. Was niet meer te eten...quote:Op zondag 18 juli 2021 19:34 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Snap ik.
Had ik ook.
Maar al doende leert men.
Als je het vaker doet, word het steeds makkelijker.
Ik gooi het er los net zo makkelijk bij, als uit een zakje.
Oeh. Die snap ik.quote:Op zondag 18 juli 2021 19:51 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Nou.. Ik heb een keer een grote fout gemaakt door veel te veel kruidnagel bij riblappen te gooien. Was niet meer te eten...
Zonde van het geld, baalde er echt van. Eigen schuld, had me beter in moeten lezen. Kan geen kruidnagel meer zien.quote:Op zondag 18 juli 2021 19:56 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Oeh. Die snap ik.
Sterk spul. Spaarzaam gebruiken.
Maar die vergeet je nooit meer.
Denk ik?? Weet ik wel zeker...en het begin is er..heel europa is woke aan het worden..quote:Op zondag 18 juli 2021 15:30 schreef anndb het volgende:
Dat is maar net hoe je het bekijkt, je kan natuurlijk alles zelf maken maar het feit dat het verkoopt blijkt dat het toch niet zo overbodig is. Kant en klaar pakketten, kruiden, sauzen het verkoopt toch. Alles kan je zelf maken. Ijsbloksjes kant en klaar, zolang het verkoopt is het denk ik niet overbodig.
Als je echt terug wil gaan naar de basis en alles zelf wil gaan maken/doen sja dan kan de helft van de supermarkt wel weg denk ik.
Je kan het ook moeilijk doen, maar ja, dat is het wel zo'n beetje.quote:Op zondag 18 juli 2021 18:46 schreef Banaanvragen het volgende:
[..]
en wij maar denken dat je zelf tomatensaus maakt
Je pakt gewoon een kant en klaar pakje puree en je flikkert er wat kruiden in Dat is niet de definitie van zelf tomatensaus maken.
Bedoel je niet tomaten uit blik?quote:Op zondag 18 juli 2021 20:09 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Je kan het ook moeilijk doen, maar ja, dat is het wel zo'n beetje.
Een ragu (vleessaus met tomatenpuree) daarentegen, heeft wel een uurtje nodig.
Tomaten uit blik. Pasata.quote:
Ik zou puree (evt. plus water) toch niet zien als volwaardige vervanger van tomaten uit blik.quote:Op zondag 18 juli 2021 20:18 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Tomaten uit blik. Pasata.
Met puree zal je er wat water bij moeten doen.
Ach, kweenie.quote:Op zondag 18 juli 2021 20:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik zou puree (evt. plus water) toch niet zien als volwaardige vervanger van tomaten uit blik.
Je kunt het gebruiken voor een intensere tomatensmaak, maar niet in plaats van. Kijk maar naar dit recept van Gennaro.quote:Op zondag 18 juli 2021 20:27 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ach, kweenie.
Jamie gooide pasata in een pan, met wat peper, zout en basilicum en noemde het tomatensaus.
Puree is geconcentreerde pasata.
Genaro lengde puree aan met bouillon, voor in z'n ragu.
Voorgesneden dingen zijn heel handig voor mensen met een beperking.quote:Op zondag 18 juli 2021 13:55 schreef stavromulabeta het volgende:
Alle voorgesneden meuk. En andere onzinproducten zoals voorgekookte rijst.
[..]
Daar zitten enorme kwaliteitsverschillen in. Bij de goedkope heb je gelijk. Bij de duurdere zit wel degelijk veel smaak aan.
Ik heb het van dezequote:Op zondag 18 juli 2021 20:30 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je kunt het gebruiken voor een intensere tomatensmaak, maar niet in plaats van. Kijk maar naar dit recept van Gennaro.
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/contaldo_family_meat_rag_20372
quote:Op zondag 18 juli 2021 22:11 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Spa blauw.
Nul toegevoegde waarde en het is zelfs makkelijker te verkrijgen als je het niet in de winkel haalt.
Maple syrup véél lekkerder dan stroop.quote:Op zondag 18 juli 2021 13:12 schreef Beathoven het volgende:
Welke producten zijn meer gehyped dan nodig. Soms omdat ze eigenlijk makkelijk zelf te maken, of te benaderen zijn.
TS begint
Vivid yoghurtdrink - Pak wat Karvan Cevitam of soortgelijke limonade als basis, voeg karnemelk toe. Smaak is nagenoeg gelijk.
Maple Syrup (Ahornsiroop). In de verte is misschien een klein beetje smaak te ontdekken maar als je waterige stroop over je pannekoek gooit heb je nagenoeg hetzelfde idee.
Dit. Lekker ook in de yoghurt!quote:Op maandag 19 juli 2021 00:54 schreef Seven. het volgende:
[..]
Maple syrup véél lekkerder dan stroop.
Dat is niet alleen overbodig, dat is ronduit smerig.quote:Op zondag 18 juli 2021 17:24 schreef Doedezemaar het volgende:
Een product dat ik persoonlijk niet snap is een potje Carbonarasaus
blijkbaar niet als je die van @Mutsaers__78 hebt geproefdquote:Op maandag 19 juli 2021 07:14 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Dat is niet alleen overbodig, dat is ronduit smerig.
Ik gebruik het niet vaak maar waarom zou dit overbodig zijn?quote:
Pannenkoekenmix voegt boekweit toe. Daarom zijn pannenkoeken van een mix lekkerder dan alleen bloem pannenkoekenquote:Op dinsdag 20 juli 2021 11:17 schreef sirdanilot het volgende:
De meeste processed producten vind ik overbodig.
Maar mijn grootste pet peeves zijn wel deze:
- pannenkoekenmix. Ik maak pannenkoeken gewoon met bloem, eieren, melk en een snufje zout. Wat voegt zo'n mix toe? Je moet er alsnog eieren en melk bij doen dus minder werk is het niet eens.
Ja maar naast dat pak pannenkoekenmix staat ook een pak boekweitemeel in de AH, dan kan je er daar ook een beetje van in doen.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 12:52 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Pannenkoekenmix voegt boekweit toe. Daarom zijn pannenkoeken van een mix lekkerder dan alleen bloem pannenkoeken
Als je niet vaak pannenkoeken eet is een mix beter.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 12:54 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja maar naast dat pak pannenkoekenmix staat ook een pak boekweitemeel in de AH, dan kan je er daar ook een beetje van in doen.
Voor mijn smaak moet pannenkoek ook helemaal niet met boekweit. Maar poffertjes? Dat moet echt boekweit en normale bloem 50/50 wezen ja.
Maar zo'n pakje bederft niet. Ik kan het me voorstellen als je een piepklein keukenkastje hebt omdat je in een schoenendoos in amsterdam woont, maar ik zelf heb toch altijd een grote voorraad aan houdbare producten, ook zaken die ik zelden gebruik.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 13:05 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Als je niet vaak pannenkoeken eet is een mix beter.
Op een geven moment krijg je beestjes. Dus die mij maar een mix.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 13:12 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar zo'n pakje bederft niet. Ik kan het me voorstellen als je een piepklein keukenkastje hebt omdat je in een schoenendoos in amsterdam woont, maar ik zelf heb toch altijd een grote voorraad aan houdbare producten, ook zaken die ik zelden gebruik.
Maar nogmaals voor mijn smaak moet er in pannenkoeken geen boekweitemeel zitten. Misschien verschilt dat per regio? Boekweit ken ik van poffertjes, niet van pannenkoeken.
Dan moet je je pak beter dicht doen, ik krijg nooit beestjes in mijn droge etenswaren behalve als het echt jaaaaaren oud is.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 13:27 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Op een geven moment krijg je beestjes. Dus die mij maar een mix.
Verder als je mix gewent ben, dan smaken meel pannenkoeken minder lekker. Dat jij het zonder lekker vindt, moet jij weten.
Die stamppot snap ik ook niet. Ik gebruik altijd alleen maar zout en peper erbij, meer niet. De jus komt van het vlees. Superlekker.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 11:17 schreef sirdanilot het volgende:
De meeste processed producten vind ik overbodig.
Maar mijn grootste pet peeves zijn wel deze:
- van die citroensap in een plastic flesje. Godallemachtig wat een armoe zeg . Als je geen citroen of limoen kan betalen op de markt, dan eet je het toch lekker niet? Koop dan maar een fles natuurazijn van de AH basic van 40 cent
- knorr pakjes voor ' stamppot' . Ik snap dat niet, ik maak stamppot gewoon met aardappel, groente, spekjes, nootmuskaat, peper, zout, melk, boter ? Wat voegt zo'n pakje toe? Uberhaupt zijn knorrpakjes overbodig maar voor zoiets simpels snap ik het al helemaal niet.
- pannenkoekenmix. Ik maak pannenkoeken gewoon met bloem, eieren, melk en een snufje zout. Wat voegt zo'n mix toe? Je moet er alsnog eieren en melk bij doen dus minder werk is het niet eens.
Beestjes is de bloem is wel een ding hoor, die komen ook niet van buiten maar gewoon van binnenuit. Ze zitten dan al in de bloem als eitjes en komen pas in je keukenkastje uit.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 13:45 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dan moet je je pak beter dicht doen, ik krijg nooit beestjes in mijn droge etenswaren behalve als het echt jaaaaaren oud is.
Ja gatverdamme.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 14:45 schreef junkiesietze het volgende:
Rozemarijn, alles word goor als dat erop zit.
Ik was die zoutsteen alweer vergeten.quote:Op maandag 19 juli 2021 21:37 schreef potjecreme het volgende:
Zoutsteen
[ afbeelding ]
Zwarte knoflook
[ afbeelding ]
TONY’S CHOCOLONELY rare smaken
[ afbeelding ]
Was zeker voor boerenomelet.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 17:45 schreef Aventura het volgende:
Ik zag laatst Knorr mix voor omelet. Er zit van alles in het zakje, behalve ei: dat lijkt me toch essentieel voor in een omelet 😃
Het verbaast me bijna dat er nog geen zakje voor 'hardgekookt ei' is.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 17:45 schreef Aventura het volgende:
Ik zag laatst Knorr mix voor omelet. Er zit van alles in het zakje, behalve ei: dat lijkt me toch essentieel voor in een omelet 😃
Je kunt gekookte eieren kant-en-klaar kopen.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 17:48 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Het verbaast me bijna dat er nog geen zakje voor 'hardgekookt ei' is.
Je hebt wel ei in poedervorm.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 17:48 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Het verbaast me bijna dat er nog geen zakje voor 'hardgekookt ei' is.
Er is ook een pannenkoekenmix waar dat in zit.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 17:52 schreef Farenji het volgende:
[..]
Je hebt wel ei in poedervorm.
https://www.de-zuidmolen.(...)ienten/heeleipoeder/
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |