Boksquote:Op zondag 18 juli 2021 13:19 schreef Hamzoef het volgende:
Kruidenmixen.
Zijn vaak veel duurder dan wanneer je ze zelf in bulk koopt en dan samenstelt.
En dan heb je tenminste echte kruiden/specerijen in plaats van vaak minimaal een kwart goedkoop zout.
We leven niet in de rimboequote:Op zondag 18 juli 2021 13:38 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Alles wat geen basisingrediėnt is, is overbodig.
Olie, granen, groentes, goed oogde kruiden, etc. Allemaal basisingrediėnten. Afgeleiden daarvan, die zijn allemaal overbodig.
Daar zitten enorme kwaliteitsverschillen in. Bij de goedkope heb je gelijk. Bij de duurdere zit wel degelijk veel smaak aan.quote:Op zondag 18 juli 2021 13:12 schreef Beathoven het volgende:
Maple Syrup (Ahornsiroop). In de verte is misschien een klein beetje smaak te ontdekken maar als je waterige stroop over je pannekoek gooit heb je nagenoeg hetzelfde idee.
Had die van La Placequote:Op zondag 18 juli 2021 13:55 schreef stavromulabeta het volgende:
Alle voorgesneden meuk. En andere onzinproducten zoals voorgekookte rijst.
[..]
Daar zitten enorme kwaliteitsverschillen in. Bij de goedkope heb je gelijk. Bij de duurdere zit wel degelijk veel smaak aan.
Shakes..beetje zoals in een goulag..werken 500 gram vrouwen 125..kinderen 50quote:Op zondag 18 juli 2021 13:59 schreef Nober het volgende:
Tijd dat we eten krijgen via de staat. Worden we ook niet meer te dik.
Overtreffende trap: Doosjes met Knorr wereldgerechten aidsquote:Op zondag 18 juli 2021 13:33 schreef marc0871 het volgende:
Kruidenmixen.
Koop kruiden en specerijen en meng ze zelf.
Kun je zelf de smaak bepalen en de hoeveelheid zout en suiker.
Bovendien ben je meteen de overdaad zetmelen, paneermeel, anti-klontermiddelen,conserveermiddelen, kleur-, geur- en smaakmiddelen kwijt.
Ik gebruik vaak maar een derde van de hoeveelheid die in zo'n zakje zit, aan losse kruiden en specerijen.
En een schepje bloem of maizena voor evt binding.
Kan je nagaan wat er voor de rest aan humbug in zit
Idd buurman! We leven in fucking luxe, gaan we opeens zeiken over wat overbodig is, tief de fuck dan op naar Rimboe.quote:Op zondag 18 juli 2021 13:55 schreef Geerd het volgende:
Al dat broodbeleg...alle vla's en kwark etc met 25% suiker..hele broodjesafdeling..hele chips afdeling..zeuren over kruidenmixjes..
Hele schap magnetron en ovenvoer kan ook weg...
Inclusief diepvries..
Goh laten we weer zelf gaan verbouwen en slachten zoals vroeger
BUURMAN!!!!!quote:Op zondag 18 juli 2021 14:53 schreef spierbal het volgende:
[..]
Idd buurman! We leven in fucking luxe, gaan we opeens zeiken over wat overbodig is, tief de fuck dan op naar Rimboe.
Ik heb al 2 keer gesneden prei moeten kopen.quote:Op zondag 18 juli 2021 14:39 schreef Farenji het volgende:
Voorgesneden uien. Als je echt te lui bent om een uitje zelf te snijden, bestel dan een pizza ofzo.
Die van Honig zijn niet veel beter.quote:
Ja precies ik zie mijzelf geen sojasaus maken of zo terwijl dat wel mogelijk is.quote:Op zondag 18 juli 2021 15:30 schreef anndb het volgende:
Dat is maar net hoe je het bekijkt, je kan natuurlijk alles zelf maken maar het feit dat het verkoopt blijkt dat het toch niet zo overbodig is. Kant en klaar pakketten, kruiden, sauzen het verkoopt toch. Alles kan je zelf maken. Ijsbloksjes kant en klaar, zolang het verkoopt is het denk ik niet overbodig.
Als je echt terug wil gaan naar de basis en alles zelf wil gaan maken/doen sja dan kan de helft van de supermarkt wel weg denk ik.
Ja in de rimboe heb je een overvloed aan tijd en in dat opzicht is bijna alles overbodig. Een mens met een fulltime baan gaan natuurlijk niet z'n eigen kruiden staan maken als er na het werk nog gekookt moet wordenquote:Op zondag 18 juli 2021 15:33 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
En dat heeft wįt met overbodige producten te maken?
Dat had ik ook wel. Maar wat me tegenstond is dat de zakjes kruiden zeer gemiddeld waren. Niets dat er bovenuit stak. Verklaarblaar want 1. de Nederlander is een zoetekauw en 2. de Nederlander houdt niet van scherp. 3. De Nederlandse keuken is zeer neutraal, totaal niet spannend, probeert allemansvriend te zijn.quote:Op zondag 18 juli 2021 16:15 schreef jameshond7 het volgende:
[..]
Ja in de rimboe heb je een overvloed aan tijd en in dat opzicht is bijna alles overbodig. Een mens met een fulltime baan gaan natuurlijk niet z'n eigen kruiden staan maken als er na het werk nog gekookt moet worden
Er zijn ook mannen die geld moeten verdienen zodat jij als keukenprins lekker vrij kunt zijnquote:Op zondag 18 juli 2021 16:19 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Dat had ik ook wel. Maar wat me tegenstond is dat de zakjes kruiden zeer gemiddeld waren. Niets dat er bovenuit stak. Verklaarblaar want 1. de Nederlander is een zoetekauw en 2. de Nederlander houdt niet van scherp. 3. De Nederlandse keuken is zeer neutraal, totaal niet spannend, probeert allemansvriend te zijn.
Dus ben ik wel potjes kruiden apart gaan kopen, zodat ik zelf kan mengen wat ik wil.
Ja mensen die niet de meerwaarde van Maple syrup inzienquote:Op zondag 18 juli 2021 17:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Opgeruimd
Tevens zie ik absoluut meerwaarde in maple syrup. Is qua smaak nauwelijks vergelijkbaar met stroop.
En da’s nou precies een ding dat in de praktijk echt zo veel handiger is dan een mes, je zet er heel anders kracht meequote:Op zondag 18 juli 2021 17:05 schreef jameshond7 het volgende:
Tevens: pizzasnijder, je hebt ook gewoon een mes hč.
Klopt! Daarom zeg ik er ook niks van. Ik heb ze vroeger ook nodig gehad toen ik niks wist van kruiden.quote:Op zondag 18 juli 2021 16:59 schreef Geerd het volgende:
[..]
Er zijn ook mannen die geld moeten verdienen zodat jij als keukenprins lekker vrij kunt zijn
Ja je moet een pizza ook niet snijden met een boterham mesquote:Op zondag 18 juli 2021 17:14 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
En da’s nou precies een ding dat in de praktijk echt zo veel handiger is dan een mes, je zet er heel anders kracht mee
Joh, wat jij wiltquote:Op zondag 18 juli 2021 17:23 schreef jameshond7 het volgende:
[..]
Ja je moet een pizza ook niet snijden met een boterham mes
Echt wel.quote:Op zondag 18 juli 2021 17:14 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
En da’s nou precies een ding dat in de praktijk echt zo veel handiger is dan een mes, je zet er heel anders kracht mee
Wat is dan jouw definitie van overbodig?quote:Op zondag 18 juli 2021 16:15 schreef jameshond7 het volgende:
[..]
Ja in de rimboe heb je een overvloed aan tijd en in dat opzicht is bijna alles overbodig. Een mens met een fulltime baan gaan natuurlijk niet z'n eigen kruiden staan maken als er na het werk nog gekookt moet worden
Je hebt gelijk, maar zo'n potje carbonarasaus smaakt wel een stuk beter dan mijn eigen gemaakte carbonarasausquote:Op zondag 18 juli 2021 17:24 schreef Doedezemaar het volgende:
Een product dat ik persoonlijk niet snap is een potje Carbonarasaus
Dingen die nooit echt nodig zijn, zoals een eiersnijder. Iedereen heeft een mes in huis en als je rekening houdt met het schoonmaken dan kost het gebruik van een mes echt niet meer tijd dan het gebruik van een eiersnijderquote:Op zondag 18 juli 2021 17:27 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Wat is dan jouw definitie van overbodig?
Moet je wel tijd voor hebbenquote:Op zondag 18 juli 2021 17:30 schreef Domnivoor het volgende:
Allerlei tomatensauzen. Onnodig duur en makkelijk zelf te maken.
Dat maakt nieuwsgierig, hoe zou jij zelf dan carbonara maken? Dat is bij mij niets meer dan: spekjes uitbakken, gekookte spaghetti erbij doen, vuur uitzetten en dan eigeel met geraspte pecorino/parmezaan en wat zwarte peper er doorheen roeren. Klaar.quote:Op zondag 18 juli 2021 17:28 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, maar zo'n potje carbonarasaus smaakt wel een stuk beter dan mijn eigen gemaakte carbonarasaus
Die vind ik dan weer verrekte handig om een gekookt ei mooi fijn te maken voor over de asperges. Een keer in de lengte, een keer overdwars en klaar.quote:Op zondag 18 juli 2021 17:30 schreef jameshond7 het volgende:
[..]
Dingen die nooit echt nodig zijn, zoals een eiersnijder. Iedereen heeft een mes in huis en als je rekening houdt met het schoonmaken dan kost het gebruik van een mes echt niet meer tijd dan het gebruik van een eiersnijder
Kost een paar seconden.quote:
Hetzelfde als jij nu aangeeft. Maar vreemd genoeg smaakt het een stuk minder dan zo'n potje.quote:Op zondag 18 juli 2021 17:32 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Dat maakt nieuwsgierig, hoe zou jij zelf dan carbonara maken? Dat is bij mij niets meer dan: spekjes uitbakken, gekookte spaghetti erbij doen, vuur uitzetten en dan eigeel met geraspte pecorino/parmezaan en wat zwarte peper er doorheen roeren. Klaar.
Prima dat jij daarin minimalistisch wilt zijn maar dat maakt iets als broodbeleg natuurlijk niet overbodig omdat er veel variatie in is. Beetje hetzelfde als claimen dat elke pizza behalve een Margherita overbodig is.quote:Op zondag 18 juli 2021 13:55 schreef Geerd het volgende:
Al dat broodbeleg...alle vla's en kwark etc met 25% suiker..hele broodjesafdeling..hele chips afdeling..zeuren over kruidenmixjes..
Hele schap magnetron en ovenvoer kan ook weg...
Inclusief diepvries..
Goh laten we weer zelf gaan verbouwen en slachten zoals vroeger
Dit is onzin. Als je iets lekkers wil koken, maar niet veel tijd hebt of geen zin hebt om daarna je hele keuken op te ruimen, ben je blij dat er zoiets als een potje isquote:Op zondag 18 juli 2021 17:32 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Dat zijn dus alle dingen die ik al opnoemde. Alles wat geen basisingrediėnt is.
Ja, en?quote:Op zondag 18 juli 2021 16:59 schreef Geerd het volgende:
[..]
Er zijn ook mannen die geld moeten verdienen zodat jij als keukenprins lekker vrij kunt zijn
Oh, ik heb ze vroeger ook gebruikt, hoor.quote:Op zondag 18 juli 2021 17:14 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Klopt! Daarom zeg ik er ook niks van. Ik heb ze vroeger ook nodig gehad toen ik niks wist van kruiden.
Trouwens, de Mexicaanse gehaktmix van Stegeman vind ik erg goed.
Het probleem is altijd het uitproberen. Dan maak je iets met een mengsel en dan was het het niet, dan is het maar afwachten of het de volgende keer wel beter is. Een goeie is uitproberen met Quisedilla's, daar gaat van alles en nog wat in. Puur je geluk beproeven.quote:Op zondag 18 juli 2021 18:22 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ja, en?
Ik ben ook al voor 7 uur de deur uit, om na 5 uur weer eens binnen te stappen.
Toch doe ik nauwelijks tot nooit iets met pakjes, zakjes en voorgesneden.
Soms kan ik binnen 3 kwartier gaan eten.
Andere keren pas na 1,5 uur.
De kruiden/specerijen er los bij gooien is nou niet de handeling die het langst duurt.
[..]
Oh, ik heb ze vroeger ook gebruikt, hoor.
Ik ben ook met losse kruiden begonnen, door te proberen de zakjes na te maken.
Mijn kruidenkastje is toen ook in korte tijd van peper en zout naar behoorlijk gevuld gegaan.
Mijn kruidenmengsel voor burito/taco gehakt bestaat uit knoflook, pepertje/cayennepoeder/sambal, kies maar, komijnpoeder, oregano en kaneel.
Met net genoeg zout om de smaken tot hun recht te laten komen.
Dan is het eerder zoetig, dan dat het brandt, zoals vaak met zo'n pakket (ik at daar meestal 2 keer van).
Voedsel kauwen dan! Gooi het in de blender, paar slokken en hop weer verder met iets belangrijker dan voedsel malenquote:Op zondag 18 juli 2021 17:05 schreef jameshond7 het volgende:
Tevens: pizzasnijder, je hebt ook gewoon een mes hč.
Als je zelf de tomaten moet plukken ben je even bezig ja.quote:Op zondag 18 juli 2021 18:20 schreef Farenji het volgende:
[..]
Tomatensaus maken in een paar seconden? Knap hoor.
en wij maar denken dat je zelf tomatensaus maaktquote:Op zondag 18 juli 2021 18:40 schreef Domnivoor het volgende:
[..]
Als je zelf de tomaten moet plukken ben je even bezig ja.
Mijn basissaus is tomatenpuree met basilicum, oregano en knoflook.
En toch is het overbodig omdat je het ook zonder alle toepassingen kan maken. Het begrip tijd is geen onderdeel van overbodig naar mijn mening.quote:Op zondag 18 juli 2021 17:40 schreef jameshond7 het volgende:
[..]
Dit is onzin. Als je iets lekkers wil koken, maar niet veel tijd hebt of geen zin hebt om daarna je hele keuken op te ruimen, ben je blij dat er zoiets als een potje is
Snap ik.quote:Op zondag 18 juli 2021 18:24 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Het probleem is altijd het uitproberen. Dan maak je iets met een mengsel en dan was het het niet, dan is het maar afwachten of het de volgende keer wel beter is. Een goeie is uitproberen met Quisedilla's, daar gaat van alles en nog wat in. Puur je geluk beproeven.
Nou.. Ik heb een keer een grote fout gemaakt door veel te veel kruidnagel bij riblappen te gooien. Was niet meer te eten...quote:Op zondag 18 juli 2021 19:34 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Snap ik.
Had ik ook.
Maar al doende leert men.
Als je het vaker doet, word het steeds makkelijker.
Ik gooi het er los net zo makkelijk bij, als uit een zakje.
Oeh. Die snap ik.quote:Op zondag 18 juli 2021 19:51 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Nou.. Ik heb een keer een grote fout gemaakt door veel te veel kruidnagel bij riblappen te gooien. Was niet meer te eten...
Zonde van het geld, baalde er echt van. Eigen schuld, had me beter in moeten lezen. Kan geen kruidnagel meer zien.quote:Op zondag 18 juli 2021 19:56 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Oeh. Die snap ik.
Sterk spul. Spaarzaam gebruiken.
Maar die vergeet je nooit meer.
Denk ik?? Weet ik wel zeker...en het begin is er..heel europa is woke aan het worden..quote:Op zondag 18 juli 2021 15:30 schreef anndb het volgende:
Dat is maar net hoe je het bekijkt, je kan natuurlijk alles zelf maken maar het feit dat het verkoopt blijkt dat het toch niet zo overbodig is. Kant en klaar pakketten, kruiden, sauzen het verkoopt toch. Alles kan je zelf maken. Ijsbloksjes kant en klaar, zolang het verkoopt is het denk ik niet overbodig.
Als je echt terug wil gaan naar de basis en alles zelf wil gaan maken/doen sja dan kan de helft van de supermarkt wel weg denk ik.
Je kan het ook moeilijk doen, maar ja, dat is het wel zo'n beetje.quote:Op zondag 18 juli 2021 18:46 schreef Banaanvragen het volgende:
[..]
en wij maar denken dat je zelf tomatensaus maakt
Je pakt gewoon een kant en klaar pakje puree en je flikkert er wat kruiden in Dat is niet de definitie van zelf tomatensaus maken.
Bedoel je niet tomaten uit blik?quote:Op zondag 18 juli 2021 20:09 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Je kan het ook moeilijk doen, maar ja, dat is het wel zo'n beetje.
Een ragu (vleessaus met tomatenpuree) daarentegen, heeft wel een uurtje nodig.
Tomaten uit blik. Pasata.quote:
Ik zou puree (evt. plus water) toch niet zien als volwaardige vervanger van tomaten uit blik.quote:Op zondag 18 juli 2021 20:18 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Tomaten uit blik. Pasata.
Met puree zal je er wat water bij moeten doen.
Ach, kweenie.quote:Op zondag 18 juli 2021 20:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik zou puree (evt. plus water) toch niet zien als volwaardige vervanger van tomaten uit blik.
Je kunt het gebruiken voor een intensere tomatensmaak, maar niet in plaats van. Kijk maar naar dit recept van Gennaro.quote:Op zondag 18 juli 2021 20:27 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ach, kweenie.
Jamie gooide pasata in een pan, met wat peper, zout en basilicum en noemde het tomatensaus.
Puree is geconcentreerde pasata.
Genaro lengde puree aan met bouillon, voor in z'n ragu.
Voorgesneden dingen zijn heel handig voor mensen met een beperking.quote:Op zondag 18 juli 2021 13:55 schreef stavromulabeta het volgende:
Alle voorgesneden meuk. En andere onzinproducten zoals voorgekookte rijst.
[..]
Daar zitten enorme kwaliteitsverschillen in. Bij de goedkope heb je gelijk. Bij de duurdere zit wel degelijk veel smaak aan.
Ik heb het van dezequote:Op zondag 18 juli 2021 20:30 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je kunt het gebruiken voor een intensere tomatensmaak, maar niet in plaats van. Kijk maar naar dit recept van Gennaro.
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/contaldo_family_meat_rag_20372
quote:Op zondag 18 juli 2021 22:11 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Spa blauw.
Nul toegevoegde waarde en het is zelfs makkelijker te verkrijgen als je het niet in de winkel haalt.
Maple syrup véél lekkerder dan stroop.quote:Op zondag 18 juli 2021 13:12 schreef Beathoven het volgende:
Welke producten zijn meer gehyped dan nodig. Soms omdat ze eigenlijk makkelijk zelf te maken, of te benaderen zijn.
TS begint
Vivid yoghurtdrink - Pak wat Karvan Cevitam of soortgelijke limonade als basis, voeg karnemelk toe. Smaak is nagenoeg gelijk.
Maple Syrup (Ahornsiroop). In de verte is misschien een klein beetje smaak te ontdekken maar als je waterige stroop over je pannekoek gooit heb je nagenoeg hetzelfde idee.
Dit. Lekker ook in de yoghurt!quote:Op maandag 19 juli 2021 00:54 schreef Seven. het volgende:
[..]
Maple syrup véél lekkerder dan stroop.
Dat is niet alleen overbodig, dat is ronduit smerig.quote:Op zondag 18 juli 2021 17:24 schreef Doedezemaar het volgende:
Een product dat ik persoonlijk niet snap is een potje Carbonarasaus
blijkbaar niet als je die van @Mutsaers__78 hebt geproefdquote:Op maandag 19 juli 2021 07:14 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Dat is niet alleen overbodig, dat is ronduit smerig.
Ik gebruik het niet vaak maar waarom zou dit overbodig zijn?quote:
Pannenkoekenmix voegt boekweit toe. Daarom zijn pannenkoeken van een mix lekkerder dan alleen bloem pannenkoekenquote:Op dinsdag 20 juli 2021 11:17 schreef sirdanilot het volgende:
De meeste processed producten vind ik overbodig.
Maar mijn grootste pet peeves zijn wel deze:
- pannenkoekenmix. Ik maak pannenkoeken gewoon met bloem, eieren, melk en een snufje zout. Wat voegt zo'n mix toe? Je moet er alsnog eieren en melk bij doen dus minder werk is het niet eens.
Ja maar naast dat pak pannenkoekenmix staat ook een pak boekweitemeel in de AH, dan kan je er daar ook een beetje van in doen.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 12:52 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Pannenkoekenmix voegt boekweit toe. Daarom zijn pannenkoeken van een mix lekkerder dan alleen bloem pannenkoeken
Als je niet vaak pannenkoeken eet is een mix beter.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 12:54 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja maar naast dat pak pannenkoekenmix staat ook een pak boekweitemeel in de AH, dan kan je er daar ook een beetje van in doen.
Voor mijn smaak moet pannenkoek ook helemaal niet met boekweit. Maar poffertjes? Dat moet echt boekweit en normale bloem 50/50 wezen ja.
Maar zo'n pakje bederft niet. Ik kan het me voorstellen als je een piepklein keukenkastje hebt omdat je in een schoenendoos in amsterdam woont, maar ik zelf heb toch altijd een grote voorraad aan houdbare producten, ook zaken die ik zelden gebruik.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 13:05 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Als je niet vaak pannenkoeken eet is een mix beter.
Op een geven moment krijg je beestjes. Dus die mij maar een mix.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 13:12 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar zo'n pakje bederft niet. Ik kan het me voorstellen als je een piepklein keukenkastje hebt omdat je in een schoenendoos in amsterdam woont, maar ik zelf heb toch altijd een grote voorraad aan houdbare producten, ook zaken die ik zelden gebruik.
Maar nogmaals voor mijn smaak moet er in pannenkoeken geen boekweitemeel zitten. Misschien verschilt dat per regio? Boekweit ken ik van poffertjes, niet van pannenkoeken.
Dan moet je je pak beter dicht doen, ik krijg nooit beestjes in mijn droge etenswaren behalve als het echt jaaaaaren oud is.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 13:27 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Op een geven moment krijg je beestjes. Dus die mij maar een mix.
Verder als je mix gewent ben, dan smaken meel pannenkoeken minder lekker. Dat jij het zonder lekker vindt, moet jij weten.
Die stamppot snap ik ook niet. Ik gebruik altijd alleen maar zout en peper erbij, meer niet. De jus komt van het vlees. Superlekker.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 11:17 schreef sirdanilot het volgende:
De meeste processed producten vind ik overbodig.
Maar mijn grootste pet peeves zijn wel deze:
- van die citroensap in een plastic flesje. Godallemachtig wat een armoe zeg . Als je geen citroen of limoen kan betalen op de markt, dan eet je het toch lekker niet? Koop dan maar een fles natuurazijn van de AH basic van 40 cent
- knorr pakjes voor ' stamppot' . Ik snap dat niet, ik maak stamppot gewoon met aardappel, groente, spekjes, nootmuskaat, peper, zout, melk, boter ? Wat voegt zo'n pakje toe? Uberhaupt zijn knorrpakjes overbodig maar voor zoiets simpels snap ik het al helemaal niet.
- pannenkoekenmix. Ik maak pannenkoeken gewoon met bloem, eieren, melk en een snufje zout. Wat voegt zo'n mix toe? Je moet er alsnog eieren en melk bij doen dus minder werk is het niet eens.
Beestjes is de bloem is wel een ding hoor, die komen ook niet van buiten maar gewoon van binnenuit. Ze zitten dan al in de bloem als eitjes en komen pas in je keukenkastje uit.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 13:45 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dan moet je je pak beter dicht doen, ik krijg nooit beestjes in mijn droge etenswaren behalve als het echt jaaaaaren oud is.
Ja gatverdamme.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 14:45 schreef junkiesietze het volgende:
Rozemarijn, alles word goor als dat erop zit.
Ik was die zoutsteen alweer vergeten.quote:Op maandag 19 juli 2021 21:37 schreef potjecreme het volgende:
Zoutsteen
[ afbeelding ]
Zwarte knoflook
[ afbeelding ]
TONY’S CHOCOLONELY rare smaken
[ afbeelding ]
Was zeker voor boerenomelet.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 17:45 schreef Aventura het volgende:
Ik zag laatst Knorr mix voor omelet. Er zit van alles in het zakje, behalve ei: dat lijkt me toch essentieel voor in een omelet 😃
Het verbaast me bijna dat er nog geen zakje voor 'hardgekookt ei' is.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 17:45 schreef Aventura het volgende:
Ik zag laatst Knorr mix voor omelet. Er zit van alles in het zakje, behalve ei: dat lijkt me toch essentieel voor in een omelet 😃
Je kunt gekookte eieren kant-en-klaar kopen.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 17:48 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Het verbaast me bijna dat er nog geen zakje voor 'hardgekookt ei' is.
Je hebt wel ei in poedervorm.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 17:48 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Het verbaast me bijna dat er nog geen zakje voor 'hardgekookt ei' is.
Er is ook een pannenkoekenmix waar dat in zit.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 17:52 schreef Farenji het volgende:
[..]
Je hebt wel ei in poedervorm.
https://www.de-zuidmolen.(...)ienten/heeleipoeder/
Het bestaat ook al heel lang. Dus er is kennelijk een markt voor.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 18:08 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Is lekker hoor. Gooi er gebakken aardappeltjes in en je hebt een complete maaltijd.
"Zelf toevoegen: alles."quote:Op zondag 18 juli 2021 14:15 schreef Banaanvragen het volgende:
[..]
Overtreffende trap: Doosjes met Knorr wereldgerechten aids
Doosje met kruidenmixen en een zakje rijst, wraps of taco's
Je hebt ook pakjes kippesoep van Honig (Knorr is niet te vreten). Dat is best leuk bij het ontbijt, wat vermicelli erbij gooien, maar daarom vertel ik het niet.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 18:11 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het bestaat ook al heel lang. Dus er is kennelijk een markt voor.
Kippesoep bij het ontbijt??quote:Op dinsdag 20 juli 2021 18:53 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Je hebt ook pakjes kippesoep van Honig (Knorr is niet te vreten). Dat is best leuk bij het ontbijt, wat vermicelli erbij gooien, maar daarom vertel ik het niet.
Ik had wat over en pasta over. Die heb ik toen bij elkaar gegooid en in de koelkast gezet. Volgende dag was het soepwater verdwenen, maar oei oei wat was die pasta plotseling om te smullen!!
Ik eet meestal soep bij het ontbijt. Vaak is dat zelfgemaakte groentesoep. Kippesoep van de groenteboer vind ik wat te machtig soms 's morgens vroeg, al die stukken kip (die soep is behoorlijk gevuld, veel kip), dan voldoet een kommetje Cup-a-Soup Kip beter.quote:Op woensdag 21 juli 2021 08:23 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Kippesoep bij het ontbijt??
Pasta soaked met kippesoepwater is lekker? klinkt goor.
bijzonderquote:Op woensdag 21 juli 2021 10:40 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ik eet meestal soep bij het ontbijt. Vaak is dat zelfgemaakte groentesoep. Kippesoep van de groenteboer vind ik wat te machtig soms 's morgens vroeg, al die stukken kip (die soep is behoorlijk gevuld, veel kip), dan voldoet een kommetje Cup-a-Soup Kip beter.
Och, Engelsen eten hele worsten bij het ontbijt, Fransen stokbrood met jam. Dan valt mijn soepje wel mee.quote:
Meelmotten zijn een reeel probleemquote:Op dinsdag 20 juli 2021 13:12 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar zo'n pakje bederft niet. Ik kan het me voorstellen als je een piepklein keukenkastje hebt omdat je in een schoenendoos in amsterdam woont, maar ik zelf heb toch altijd een grote voorraad aan houdbare producten, ook zaken die ik zelden gebruik.
Maar nogmaals voor mijn smaak moet er in pannenkoeken geen boekweitemeel zitten. Misschien verschilt dat per regio? Boekweit ken ik van poffertjes, niet van pannenkoeken.
Heerlijk zo een Engels ontbijt, met witte bonen in tomatensaus, worstjes, spek, spiegeleieren, toast, gegrillde tomaten, Bubble and Squeek, kippers, verse jus, een pot thee, gebakken champignons,quote:Op woensdag 21 juli 2021 11:30 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Och, Engelsen eten hele worsten bij het ontbijt, Fransen stokbrood met jam. Dan valt mijn soepje wel mee.
Ach guttegut dan moet je helemaal naar de AH lopen voor een nieuw pak bloem van 40 centquote:Op donderdag 22 juli 2021 13:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Meelmotten zijn een reeel probleem
Nou verspilling is zonde. Dus daarom pannenkoeken mix die snel opgaat dan meel verspillenquote:Op donderdag 22 juli 2021 14:08 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ach guttegut dan moet je helemaal naar de AH lopen voor een nieuw pak bloem van 40 cent
Of je koopt gewoon een kleiner pakje bloem.quote:Op donderdag 22 juli 2021 14:13 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Nou verspilling is zonde. Dus daarom pannenkoeken mix die snel opgaat dan meel verspillen
Die 40 cent roesten me aan me reet, je huis vol met meelmotten die overal in gaan zitten en eieren leggen, dat is waar ik de schurft aan heb.quote:Op donderdag 22 juli 2021 14:08 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ach guttegut dan moet je helemaal naar de AH lopen voor een nieuw pak bloem van 40 cent
Engelsen eten nauwelijks nog een traditioneel ontbijt, die eten ongeveer zo gezond als hier. Die traditionele meuk is meer voor toeristen. Zo traditioneel is het trouwens ook weer niet want het is gecreeerd als marketingstunt om sales van bepaalde producten te boosten.quote:Op donderdag 22 juli 2021 13:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Heerlijk zo een Engels ontbijt, met witte bonen in tomatensaus, worstjes, spek, spiegeleieren, toast, gegrillde tomaten, Bubble and Squeek, kippers, verse jus, een pot thee, gebakken champignons,
Meestal heb ik net als sirdanilot gewoon pakken met meel, die zitten dan in een afsluitbaar trommeltje. Al heel wat jaren, nog nooit last gehad van meelmotten.quote:Op donderdag 22 juli 2021 21:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Die 40 cent roesten me aan me reet, je huis vol met meelmotten die overal in gaan zitten en eieren leggen, dat is waar ik de schurft aan heb.
Ok omdat jij het zo lief vraagtquote:
Heel wat jaren, echt? Ik denk niet dat je daar nog een fatsoenlijk brood van kan bakken...quote:Op vrijdag 23 juli 2021 07:19 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Meestal heb ik net als sirdanilot gewoon pakken met meel, die zitten dan in een afsluitbaar trommeltje. Al heel wat jaren, nog nooit last gehad van meelmotten.
Echt nog nooit meegemaakt. Hoe berg jij je meel op dan?quote:Op donderdag 22 juli 2021 21:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Die 40 cent roesten me aan me reet, je huis vol met meelmotten die overal in gaan zitten en eieren leggen, dat is waar ik de schurft aan heb.
Hier ook nog nooit. Heb de verschillende soorten bloem/meel gewoon in Mepal voorraadbussen zittenquote:Op vrijdag 23 juli 2021 11:16 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Echt nog nooit meegemaakt. Hoe berg jij je meel op dan?
Hoe lang doe jij met een pak?quote:Op vrijdag 23 juli 2021 11:58 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Hier ook nog nooit. Heb de verschillende soorten bloem/meel gewoon in Mepal voorraadbussen zitten
Hehe, ja beetje onhandige woordkeuze. Dat was natuurlijk niet wat ik bedoelde 🤣quote:Op vrijdag 23 juli 2021 10:15 schreef Farenji het volgende:
[..]
Heel wat jaren, echt? Ik denk niet dat je daar nog een fatsoenlijk brood van kan bakken...
Ja het nadeel daarvan is dat je bulk nooit opmaakt, of je moet het samen met anderen kopen.quote:Op zondag 18 juli 2021 13:19 schreef Hamzoef het volgende:
Kruidenmixen.
Zijn vaak veel duurder dan wanneer je ze zelf in bulk koopt en dan samenstelt.
En dan heb je tenminste echte kruiden/specerijen in plaats van vaak minimaal een kwart goedkoop zout.
Alleen is een bus nootmuskaat noten 18 Euro ofzo en in die zakjes zijn ze een euro per stuk. Als ik Puree maak gaat daar 1/3 noot in en gehakt net zoquote:Op zondag 25 juli 2021 09:28 schreef 111210 het volgende:
[..]
Ja het nadeel daarvan is dat je bulk nooit opmaakt, of je moet het samen met anderen kopen.
Maar een kilo zak nootmuskaat bv, ja dat ga ik nooit opkrijgen de komende 10 jaar. In dat geval moet je wel een duur zakje kopen waar 2 nootjes in zitten.
In dat geval ga ik vaak meer voor gemak dan prijs. Tenzij het iets is wat ik echt dagelijks gebruik (zwarte peper bv, een grote kilo zak is meestal wel binnen een jaar op)
Dat weet ik niet hoor. Ik zag een keer een vrij apart kookprogramma op de Belg en daar kwamen twee dames op leeftijd met een mud nootmuskaat aanzetten dat ze nog van overgrootoma of zo hadden geerfd, die was waarschijnlijk nog door de VOC vervoerd. Ze deden alsof die daardoor lekkerder was wat natuurlijk nauwelijks vast te stellen is, ik denk dat da spul niet echt verouderd.quote:Op zondag 25 juli 2021 09:28 schreef 111210 het volgende:
[..]
Ja het nadeel daarvan is dat je bulk nooit opmaakt, of je moet het samen met anderen kopen.
Maar een kilo zak nootmuskaat bv, ja dat ga ik nooit opkrijgen de komende 10 jaar. In dat geval moet je wel een duur zakje kopen waar 2 nootjes in zitten.
ideaal als je een feestje hebt, grote schaal of Kinderbadje neerzetten, flessen champagne, witte wijn, bier erin, paar zakken ijs.quote:
Je kunt je drank toch ook gewoon in de koelkast zetten?quote:Op donderdag 29 juli 2021 15:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
ideaal als je een feestje hebt, grote schaal of Kinderbadje neerzetten, flessen champagne, witte wijn, bier erin, paar zakken ijs.
Ja, dat kan, duurt alleen veel langer voor het koud is, staat niet zo gezellig en je moet er de plek maar voor hebben in je koelkast.quote:Op donderdag 29 juli 2021 17:13 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Je kunt je drank toch ook gewoon in de koelkast zetten?
Weet je wel niet hoeveel moeite het kost om steeds handmatig ijsblokjes te maken. Nee deze vind ik onterecht.quote:Op donderdag 29 juli 2021 15:33 schreef Sicstus het volgende:
Kant-en-klare ijsblokjes. Roze zeezout uit de Himalaya.
Minuutje werk om te vullen en in de vriezer te zetten.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 14:34 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Weet je wel niet hoeveel moeite het kost om steeds handmatig ijsblokjes te maken. Nee deze vind ik onterecht.
Ja maar dan moet je dat continu blijven doen.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 15:10 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Minuutje werk om te vullen en in de vriezer te zetten.
[ afbeelding ]
Dit ja. Of als je voor 10 man cocktails wil maken en niet 300 ijsblokjes wil gaan invriezen een dag van tevoren.quote:Op donderdag 29 juli 2021 15:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
ideaal als je een feestje hebt, grote schaal of Kinderbadje neerzetten, flessen champagne, witte wijn, bier erin, paar zakken ijs.
36 ijsklontjes. Al moet je elke dag weer twee trays in de diepvries zetten, het is gewoon weinig werk.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 15:32 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja maar dan moet je dat continu blijven doen.
Ik doe het ook hoor omdat ik weinig ijsblokjes gebruik. Maar als ik echt cocktails en zo zou maken zou ik echt de zakken kant en klare ijsblokjes kopen.
Ik heb soweiso geen plek voor twee van die traytjes in mijn vriezer.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 15:40 schreef Lienekien het volgende:
[..]
36 ijsklontjes. Al moet je elke dag weer twee trays in de diepvries zetten, het is gewoon weinig werk.
Dus ook niet voor een zak ijsklontjes.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 15:40 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik heb soweiso geen plek voor twee van die traytjes in mijn vriezer.
Jawel want dat staat rechtopquote:Op vrijdag 30 juli 2021 15:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus ook niet voor een zak ijsklontjes.
Ik kan natuurlijk vragen waarom er wel een zak in past maar geen traytje, maar dit verveelt me al enorm.quote:
Er past één traytje in maar niet twee naast elkaar.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 15:46 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik kan natuurlijk vragen waarom er wel een zak in past maar geen traytje, maar dit verveelt me al enorm.
Of je neemt gewoon een paar zakken ijs mee bij de Makro.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 15:40 schreef Lienekien het volgende:
[..]
36 ijsklontjes. Al moet je elke dag weer twee trays in de diepvries zetten, het is gewoon weinig werk.
Ik bestrijd verder niet dat er handige toepassingen voor zijn. Wel dat zelf ijsklontjes maken voor beperkt gebruik weinig moeite kost.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 21:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Of je neemt gewoon een paar zakken ijs mee bij de Makro.
Zeker als je een ijsblokjesmachine in de koelkast hebt.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 21:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik bestrijd verder niet dat er handige toepassingen voor zijn. Wel dat zelf ijsklontjes maken voor beperkt gebruik weinig moeite kost.
Pak gepureerde tomaten opwarmen, gedroogde kruiden erbij. Klaar.quote:Op zondag 18 juli 2021 18:20 schreef Farenji het volgende:
[..]
Tomatensaus maken in een paar seconden? Knap hoor.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |