Dat is een sprookje. Het CDA is altijd al een linkse partij geweest en de VVD is tegenwoordig ook een linkse partij.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 00:33 schreef SnertMetChoco het volgende:
[..]
Het zal je opvallen dat we een centrum-rechts kabinet hebben en praktisch altijd hebben gehad. Derhalve ietwat verwonderlijk om te wijzen naar linkse partijen, hoewel ook zij daar voorstander van zijn.
Het op termijn stoppen met aardgaswinning komt zoals ik het begrijp veel meer doordat het voor de mensen in Groningen als te grote last wordt ervaren dat hun huizen kapot trillen en leidt tot kosten om hun huizen te repareren. We hebben ook geen Gronings gas nodig om gascentrales te stoken, al is Russisch gas natuurlijk wel extreem jammer.
Er is ook een politieke prijs in de Groningse gaswinning die ik niet terugzie hierin. Als het aan de rand van Drenthe was, was het misschien politiek anders geweest, maar wie weet.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 00:37 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Dat is een sprookje. Het CDA is altijd al een linkse partij geweest en de VVD is tegenwoordig ook een linkse partij.
Er is een zekere schade bij de gaswinning in Groningen, maar die valt in het niet bij de opbrengsten. De schade aan woning moet ruimschoots en vlot worden gecompenseerd, maar dan nog levert de aardgaswinning jaarlijks vele miljarden op.
Aardgas en aardgas zijn 2 verschillende dingen.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 00:29 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Ik ben een grote voorstander van aardgas, dus in die zin ben ik het met je eens.
Helaas hebben dezelfde linkse partijen en hun vrindjes er ook voor gezorgd dat er nu een plan ligt om de aardgaswinning in Groningen te stoppen.
Waarom toch deze zelfvernietiging?
De overheid staat open voor partijen die zich aanbieden. Blijkbaar is het niet winstgevend (ongeveer 2x duurder per kWh dan aardgas), anders was dat al gebeurd.quote:Op vrijdag 2 juli 2021 22:24 schreef DarkwingDuck het volgende:
En in de tussentijd is er nog steeds niet begonnen met de voorbereiding op het bouwen van een of meerdere nieuwe kerncentrales.
Even in eenvoudige bewoordingen dan. Wat is links en wat is rechts?quote:Op zaterdag 3 juli 2021 00:41 schreef SnertMetChoco het volgende:
[..]
Er is ook een politieke prijs in de Groningse gaswinning die ik niet terugzie hierin. Als het aan de rand van Drenthe was, was het misschien politiek anders geweest, maar wie weet.
Hoe dan ook... CDA altijd links en VVD tegenwoordig ook links ... dat behoeft natuurlijk wel wat toelichting. Dus ik wil je aanmoedigen op de spreekstoel te klimmen en uiteen te zetten wat je hiermee bedoelt? Wat zijn links en rechts? Waarom was het CDA altijd al links, waarom werden ze gezien als rechts, en waarom was de VVD vroeger niet echt links, maar nu wel?
Jij ontkent dat er sprake is van klimaatverandering? Dat je je niet kunt vinden in onderdelen van het klimaatbeleid kan ik me nog inbeelden maar dat de aarde opwarmt met alle gevolgen van dien is toch niet te ontkennen?quote:Op zaterdag 3 juli 2021 02:05 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Even in eenvoudige bewoordingen dan. Wat is links en wat is rechts?
Links wil zoveel mogelijk alles delen en wil een grote overheid die daarvoor zorgt.
Rechts wil dat iedereen in beginsel voor zichzelf zorgt en een kleine overheid slechts voor praktisch zaken van algemeen belang.
Binnen het CDA is er altijd wel een linker- en rechtervleugel geweest, maar bij belangrijke besluiten kreeg de linkervleugel toch altijd zijn zin. Bij de VVD was dat altijd andersom, maar onder leiding van Rutte zijn ze steeds meer naar links gaan overhellen.
Waar kun je dit aan zien? Aan de drie grote thema's van deze tijd, te weten de EU, de migratie en het klimaat.
De EU is een grote verdelingsmachine en past daarmee naadloos in het linkse gedachtegoed van "alles delen". We delen nu niet alleen met onze landgenoten, maar ook met 27 andere volkeren van landen die samen de EU vormen. Concreet betekent dit dat wij grote sommen geld geven, structureel, aan armere landen van de EU. We delen dus onze welvaart met mensen / volkeren die we niet eens echt kennen.
De migratie komt ook neer op het verdelen van welvaart, en nu zelfs met mensen van buiten Europa. Iedere willekeurige aardbewoner die het lukt om Nederland te bereiken (dat is de enige voorwaarde) mag meedelen in onze welvaart door slechts het ophouden van zijn hand. Een tegenprestatie wordt niet verlangd noch aangeboden.
Het klimaat is iets totaal nieuws. Tien jaar geleden hield niemand zich daarmee bezig. Maar in korte tijd is er een idee ontstaam dat zo'n beetje alles opgeofferd moet worden om "de klimaatverandering" tegen te gaan. Het is links die deze hetze aanwakkert, waarom echter is mij niet duidelijk. Het vreemde is dat de VVD en het CDA gewoon meebewegen met deze linkse gekte. Van het CDA is het gewoon dommigheid, vermoed ik, terwijl bij de VVD ook meespeelt dat slimme ondernemers kunnen verdienen aan de klimaathysterie. Handelaren in de verachtelijke biomassa zijn miljonairs geworden omdat de overheid besloten heeft flink te betalen voor het verbranden van speciaal voor dat doel omgehakte bomen (als je door Europa reist, is de kaalslag van enorme bosgebieden overal waarneembaar).
Samenvattend: het maakt weinig verschil wie er regeert of gaat regeren. VVD, CDA, D66 - allemaal willen ze precies hetzelfde: meer EU, meer migratie, en meer klimaathysterie. Oftewel, meer links.
Zucht. Waarom toch altijd deze domheid?quote:Op zaterdag 3 juli 2021 05:46 schreef Raw85 het volgende:
[..]
Jij ontkent dat er sprake is van klimaatverandering? Dat je je kunt vinden in onderdelen van het klimaatbeleid kan ik me nog inbeelden maar dat de aarde opwarmt met alle gevolgen van dien is toch niet te ontkennen?
Klimaatbeleid is dan ook helemaal geen kwestie van links of rechts.
Het gaat om de oplossing, links slaat hier vaak in door en komt met weinig realistische ideeën aanzetten.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 05:46 schreef Raw85 het volgende:
[..]
Jij ontkent dat er sprake is van klimaatverandering? Dat je je niet kunt vinden in onderdelen van het klimaatbeleid kan ik me nog inbeelden maar dat de aarde opwarmt met alle gevolgen van dien is toch niet te ontkennen?
Klimaatbeleid is dan ook helemaal geen kwestie van links of rechts.
U heeft gelijk.quote:Op vrijdag 2 juli 2021 11:22 schreef TheFreshPrince het volgende:
Per geproduceerde kWh stoten kolencentrales bijna 2x zoveel CO2 uit als een gascentrale.
Kolencentrales zijn verantwoordelijk voor zo'n 10% van de totale CO2 uitstoot in Nederland.
Als we alle elektriciteitsproductie door kolencentrales aan gascentrales zouden laten, daalt de totale Nederlandse CO2-uitstoot direct met 5%.
We hebben nog 3GW aan gascapaciteit die nu niet gebruikt wordt, die eerst maar gebruiksklaar maken.
Precies ja.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 08:25 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Zucht. Waarom toch altijd deze domheid?
Als je nu eens nauwkeurig leest, dan zie je dat ik nergens ontken dat er sprake is van klimaatverandering.
Wat ik betwijfel en ter discussie stel is het idee dat Nederland de klimaatverandering kan tegengaan.
Dat Nederland de klimaatverandering kan tegengaan lijkt mij eenvoudigweg uitgesloten. Nederland is gewoon te klein om ook maar enig effect te hebben op het klimaat.
Maar Nederland maakt onderdeel uit van de EU en samen met de andere EU-landen zouden we de klimaatverandering wel tegen kunnen gaan? Ook dat is zeer onwaarschijnlijk. Voor elke kolencentrale die wij sluiten, zet China twee nieuwe neer.
Nederland wil stoppen met aardgas "om het klimaat te redden". Prima, denkt de rest van de wereld, het aardgas dat jullie niet willen gebruiken, nemen wij graag over voor ons eigen gebruik.
Het is goed om te investeren in technologische vernieuwing, in kernenergie, in onderzoek naar alternatieve energiebronnen, en nieuwe manieren om energie te transporteren. Allemaal prima.
Maar dit hoeft toch niet gepaard te gaan met de enorme kapitaalvernietiging waar momenteel sprake van is?
Links is tegen kapitaal, wil kapitaal daarom vernietigen. Dat verbaast dus niet. Maar waarom de voormalige rechtse partijen meedoen met deze zotheid is onbegrijpelijk.
Laten we dan eerst die kerncentrales bouwen voordat we de kolencentrale slopen =p.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 06:50 schreef VEM2012 het volgende:
Goed plan, maar dan wel kernenergie ervoor in de plaats.
Dit is enorme onzin.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 00:50 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
De overheid staat open voor partijen die zich aanbieden. Blijkbaar is het niet winstgevend (ongeveer 2x duurder per kWh dan aardgas), anders was dat al gebeurd.
Het gaat niet alleen om schade, het gaat ook om stress en de gevolgen voor de gezondheid. Als je er niet woont heb je makkelijk praten.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 00:37 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Dat is een sprookje. Het CDA is altijd al een linkse partij geweest en de VVD is tegenwoordig ook een linkse partij.
Er is een zekere schade bij de gaswinning in Groningen, maar die valt in het niet bij de opbrengsten. De schade aan woning moet ruimschoots en vlot worden gecompenseerd, maar dan nog levert de aardgaswinning jaarlijks vele miljarden op.
Het gaat er om dat ieder land doet wat er nodig is en wat daarover is afgesproken.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 08:25 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Dat Nederland de klimaatverandering kan tegengaan lijkt mij eenvoudigweg uitgesloten. Nederland is gewoon te klein om ook maar enig effect te hebben op het klimaat.
Het is toch best wel een bekend gegeven dat we behoorlijke overcapaciteit hebben qua stroomproductie. Juist door de opkomst van wind en zon.quote:Op vrijdag 2 juli 2021 10:47 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Hoe compenseren we dan de weggevallen capaciteit? Is daar over nagedacht?
Moeten we dan binnen nu en 6 maanden even een kolencentrale qua capaciteit aan windmolens en zonneparken bouwen of gaat gewoon de stroom van het stopcontact af eind van het jaar?
Waar komt dit revisionisme toch vandaan? Is dat puur iets van de liefhebbers van extreemrechts of komt dit breder voor in de maatschappij?quote:Op zaterdag 3 juli 2021 00:37 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Dat is een sprookje. Het CDA is altijd al een linkse partij geweest en de VVD is tegenwoordig ook een linkse partij.
Het gaat voornamelijk om de overcapaciteit aan regelstroom die je hebt, ofwel de stroom die je kan inzetten als er een dip is in productie of een piek in afname.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 09:46 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Het is toch best wel een bekend gegeven dat we behoorlijke overcapaciteit hebben qua stroomproductie. Juist door de opkomst van wind en zon.
Het enige fatsoenlijke argument tegen sluiting is puur financieel van aard. En dat lijkt me in deze geen erg sterk argument…
quote:Op vrijdag 2 juli 2021 11:28 schreef JannekeC5 het volgende:
In dit geval moet het landsbelang boven de rechterlijke macht staan
Tegen de tijd dat die klaar zijn is het economisch en energetisch rendabel winbare uranium zo goed als op. Briljant planquote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:08 schreef JannekeC5 het volgende:
3 Kerncentrales erbij en we hoeven ons geen zorgen meer te maken of we 'genoeg' energie hebben, kunnen al die lelijke geldverslindenden windmolen parken verdwijnen.
Zeg dat!quote:
Als je een fatsoenlijke kerncentrale als Hinkley Point C kiest (die in totaal al meer dan 23 miljard Euro gaat kosten excl. de financieringskosten) dan kan deze ongeveer 15% van de stroom opwekken die Nederland verbruikt.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:08 schreef JannekeC5 het volgende:
3 Kerncentrales erbij en we hoeven ons geen zorgen meer te maken of we 'genoeg' energie hebben, kunnen al die lelijke geldverslindenden windmolen parken verdwijnen.
Alleen al het feit dat het bouwen van een centrale minimaal 10 jaar kost voor er ook maar een vonkje is opgewekt werkt ook niet mee. Alhoewel ik het vermoeden begin te krijgen dat al die kernenergieschreeuwers denken dat het klimaatprobleem op pauze kan worden gezet zodat er centrales kunnen worden gebouwd.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:17 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Als je een fatsoenlijke kerncentrale als Hinkley Point C kiest (die in totaal al meer dan 23 miljard Euro gaat kosten excl. de financieringskosten) dan kan deze ongeveer 15% van de stroom opwekken die Nederland verbruikt.
Je zal er dus eerder 5 of 6 nodig hebben.
Nadeel is wel dat de stroomprijs voor die kerncentrale in de UK op een gegarandeerde ¤0,118 per kWh zit (¤118 per MWh) waar een gas-, kolencentrale of windmolen dat voor ¤0,04 tot ¤0,06 per kWh kan.
De kale stroomprijs wordt dus ruim 2x hoger.
Tien jaar is overigens wel erg optimistisch. Als ze nu haast zouden maken, dan zou het me verbazen als de eerste nieuwe kerncentrale voor 2040 functioneert.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:21 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Alleen al het feit dat het bouwen van een centrale minimaal 10 jaar kost voor er ook maar een vonkje is opgewekt werkt ook niet mee. Alhoewel ik het vermoeden begin te krijgen dat al die kernenergieschreeuwers denken dat het klimaatprobleem op pauze kan worden gezet zodat er centrales kunnen worden gebouwd.
Ik snap niet zo goed wat Groningen ermee te maken heeft. Je weet dat dat ander gas is?quote:Op zaterdag 3 juli 2021 00:29 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Ik ben een grote voorstander van aardgas, dus in die zin ben ik het met je eens.
Helaas hebben dezelfde linkse partijen en hun vrindjes er ook voor gezorgd dat er nu een plan ligt om de aardgaswinning in Groningen te stoppen.
Waarom toch deze zelfvernietiging?
Klopt.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:21 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Alleen al het feit dat het bouwen van een centrale minimaal 10 jaar kost voor er ook maar een vonkje is opgewekt werkt ook niet mee. Alhoewel ik het vermoeden begin te krijgen dat al die kernenergieschreeuwers denken dat het klimaatprobleem op pauze kan worden gezet zodat er centrales kunnen worden gebouwd.
10 jaar is vrij optimistisch, had zelfs 20 jaar in gedachte.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:21 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Alleen al het feit dat het bouwen van een centrale minimaal 10 jaar kost voor er ook maar een vonkje is opgewekt werkt ook niet mee. Alhoewel ik het vermoeden begin te krijgen dat al die kernenergieschreeuwers denken dat het klimaatprobleem op pauze kan worden gezet zodat er centrales kunnen worden gebouwd.
Als je het hebt over economie willen linkse partijen inderdaad meer verdelen via de overheid en rechtse partijen dat de overheid zich daarvandaan houdt. Echter, als je bijvoorbeeld het eendimensionale model gebruikt, staan rechtse partijen ook op hun beurt weer voor overheidsbemoeienis, zoals bv. homo-"promotie" op scholen tegengaan, om maar een recent voorbeeld erbij te pakken, hoewel dat voorbeeld wel wat radicaal is voor Nederlandse begrippen.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 02:05 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Even in eenvoudige bewoordingen dan. Wat is links en wat is rechts?
Links wil zoveel mogelijk alles delen en wil een grote overheid die daarvoor zorgt.
Rechts wil dat iedereen in beginsel voor zichzelf zorgt en een kleine overheid slechts voor praktisch zaken van algemeen belang.
Binnen het CDA is er altijd wel een linker- en rechtervleugel geweest, maar bij belangrijke besluiten kreeg de linkervleugel toch altijd zijn zin. Bij de VVD was dat altijd andersom, maar onder leiding van Rutte zijn ze steeds meer naar links gaan overhellen.
Waar kun je dit aan zien? Aan de drie grote thema's van deze tijd, te weten de EU, de migratie en het klimaat.
De EU is een grote verdelingsmachine en past daarmee naadloos in het linkse gedachtegoed van "alles delen". We delen nu niet alleen met onze landgenoten, maar ook met 27 andere volkeren van landen die samen de EU vormen. Concreet betekent dit dat wij grote sommen geld geven, structureel, aan armere landen van de EU. We delen dus onze welvaart met mensen / volkeren die we niet eens echt kennen.
De migratie komt ook neer op het verdelen van welvaart, en nu zelfs met mensen van buiten Europa. Iedere willekeurige aardbewoner die het lukt om Nederland te bereiken (dat is de enige voorwaarde) mag meedelen in onze welvaart door slechts het ophouden van zijn hand. Een tegenprestatie wordt niet verlangd noch aangeboden.
Het klimaat is iets totaal nieuws. Tien jaar geleden hield niemand zich daarmee bezig. Maar in korte tijd is er een idee ontstaam dat zo'n beetje alles opgeofferd moet worden om "de klimaatverandering" tegen te gaan. Het is links die deze hetze aanwakkert, waarom echter is mij niet duidelijk. Het vreemde is dat de VVD en het CDA gewoon meebewegen met deze linkse gekte. Van het CDA is het gewoon dommigheid, vermoed ik, terwijl bij de VVD ook meespeelt dat slimme ondernemers kunnen verdienen aan de klimaathysterie. Handelaren in de verachtelijke biomassa zijn miljonairs geworden omdat de overheid besloten heeft flink te betalen voor het verbranden van speciaal voor dat doel omgehakte bomen (als je door Europa reist, is de kaalslag van enorme bosgebieden overal waarneembaar).
Samenvattend: het maakt weinig verschil wie er regeert of gaat regeren. VVD, CDA, D66 - allemaal willen ze precies hetzelfde: meer EU, meer migratie, en meer klimaathysterie. Oftewel, meer links.
Stel dat die accuparken van o.a. Tesla straks grootschalig geïmplementeerd worden (niet ondenkbaar). Dat hoeft niet met Lithium-Ion, dat kan ook met zoutwater accu's. Dan kan je stroom bufferen en dan moet je als kerncentrale concurreren tegen accuparken die relatief goedkoop regelstroom kunnen leveren. Sterker nog, ze kopen ook jouw overschot van je kerncentrale goedkoop in en als er stroom nodig is dan concurreren ze je op prijs weg. Als investeerder ga je dan nooit uit de kosten komen.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:45 schreef DarkwingDuck het volgende:
[..]
10 jaar is vrij optimistisch, had zelfs 20 jaar in gedachte.
Maar fijn dat jij denkt dat in 10 jaar de energietransitie voltooid is en wij geen kernenergie nodig hebben. Zelf denk ik dat we dan nog lang niet zo ver zijn en dat die kernenergie centrale een zeer welkome aanvulling is tegen die tijd. Komen we er over 10 jaar pas achter dat het toch wel nodig is en beginnen we er dan pas mee dan lopen we nog veel verder achter de feiten aan.
Ik zou geen beleid maken om technologische ontwikkelingen die misschien wel, misschien niet gaan gebeuren in nabije of verre toekomst. Onze stroomvoorziening is geen roulette waar je een gokje mee kan nemen.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:51 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Stel dat die accuparken van o.a. Tesla straks grootschalig geïmplementeerd worden (niet ondenkbaar). Dat hoeft niet met Lithium-Ion, dat kan ook met zoutwater accu's. Dan kan je stroom bufferen en dan moet je als kerncentrale concurreren tegen accuparken die relatief goedkoop regelstroom kunnen leveren. Sterker nog, ze kopen ook jouw overschot van je kerncentrale goedkoop in en als er stroom nodig is dan concurreren ze je op prijs weg. Als investeerder ga je dan nooit uit de kosten komen.
Die accuparken zijn er al, het is niet "of" maar meer "wanneer" we de eerste in Nederland krijgen.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:53 schreef DarkwingDuck het volgende:
[..]
Ik zou geen beleid maken om technologische ontwikkelingen die misschien wel, misschien niet gaan gebeuren in nabije of verre toekomst. Onze stroomvoorziening is geen roulette waar je een gokje mee kan nemen.
We zullen zien. Ik heb er weinig vertrouwen in, zeker als Tesla onderdeel is van de plannen.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:55 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Die accuparken zijn er al, het is niet "of" maar meer "wanneer" we de eerste in Nederland krijgen.
In de tussentijd gaan we niet stilzitten en afwachten natuurlijk. Wat een ridicule gedachtegang.quote:En dat gokje met een kerncentrale nemen die pas over 20 jaar klaar is? Dat kan een heel duur tropisch zwembad worden tegen die tijd.
Tesla is slechts 1 van de bedrijven die ze levert.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:59 schreef DarkwingDuck het volgende:
[..]
We zullen zien. Ik heb er weinig vertrouwen in, zeker als Tesla onderdeel is van de plannen.
[..]
Zoals gemeld: iedere partij die er wat in ziet mag een voorstel doen om een kerncentrale in Nederland neer te zetten en dan gaat er gezocht worden naar een geschikte locatie. Dat is het beleid.quote:In de tussentijd gaan we niet stilzitten en afwachten natuurlijk. Wat een ridicule gedachtegang.
Zo. Dat is wel een héle bijzondere conclusiequote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:45 schreef DarkwingDuck het volgende:
[..]
10 jaar is vrij optimistisch, had zelfs 20 jaar in gedachte.
Maar fijn dat jij denkt dat in 10 jaar de energietransitie voltooid is en wij geen kernenergie nodig hebben.
quote:Op vrijdag 2 juli 2021 22:30 schreef LXIV het volgende:
Onder aan de streep moet onze levensstijl gewoon veranderen. Corona heeft laten zien dat dit gewoon kan zonder grote (economische) gevolgen.
Je zou bijvoorbeeld een drie-daagse werkweek kunnen introduceren. Dat spaart ongelofelijk veel energie en grondstoffen. We kunnen nu in drie dagen gemakkelijk zoveel produceren als in 1980 in 5,5 dagen. Dus de wereld draait echt wel door. Mensen leveren wat welvaart in, maar krijgen wel veel tijd er voor terug.
ja zo simpel zijn ze. die denken serieus dat al die landen ons voorbeeld gaan volgen. koekoekquote:Op vrijdag 2 juli 2021 23:46 schreef Montagui het volgende:
Echt, is de Nederlandse deugmens zo simpel dat ze niet inzien dat we als dwergnatie geen ene fuck impact hebben op het wereldtoneel, maar dat door dat soort acties wel onze eigen bevolking en economie totaal verneukt wordt?
Wonderlijk dat er mensen zo simpel zijn te denken dat dit zo is. Waarom denk je dat het Parijs akkoord gesloten is?quote:Op zaterdag 3 juli 2021 11:17 schreef Jappie81 het volgende:
[..]
ja zo simpel zijn ze. die denken serieus dat al die landen ons voorbeeld gaan volgen. koekoek
Dat is niet waar. Op de eerste plaats zijn mensen maar 60% van hun tijd nuttig bezig. Verder zou je eerder aan het welvaartsniveau van de jaren 90 denken, en dat is prima.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 11:13 schreef Jappie81 het volgende:
[..]als iedereen 3 dagen gaat werken zitten we op het welvaartsniveau van Nigeria, maar wel lekker veel tijd, geniaal.
Hahahahaha, nou dan zul je nog wat beleven. De overlast van windmolens en warmtepompen zal gingantische vormen aannemen, waarbij die aardbevinkjes volledig in het niet vallen.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 09:30 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Het gaat niet alleen om schade, het gaat ook om stress en de gevolgen voor de gezondheid. Als je er niet woont heb je makkelijk praten.
Verder neemt de kans op (zwaardere) aardbevingen toe naarmate er langer gas wordt gewonnen.
Dat heb je ergens op YouTube gezien?quote:Op zaterdag 3 juli 2021 17:47 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Hahahahaha, nou dan zul je nog wat beleven. De overlast van windmolens en warmtepompen zal gingantische vormen aannemen, waarbij die aardbevinkjes volledig in het niet vallen.
Mensen worden letterlijk ziek door windmolens als die te dicht bij hun huis is geplaatst.quote:
Mijn buren hebben helaas zo'n warmtepomp. Die produceert een brommend geluid van 48 decibel op mijn gevel.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 17:54 schreef DarkwingDuck het volgende:
[..]
Mensen worden letterlijk ziek door windmolens als die te dicht bij hun huis is geplaatst.
Niet voor niets dat in andere landen windmolens veel verder van huizen moeten staan.
De goedkopere warntepomp oplossing maakt lawaai, ook dat is bekend. Ook daar zijn al meer dan genoeg klachten van.
En hoe ervaar jij dat?quote:Op zaterdag 3 juli 2021 17:57 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Mijn buren hebben helaas zo'n warmtepomp. Die produceert een brommend geluid van 48 decibel op mijn gevel.
Dag en nacht. 24 uur per dag. 7 dagen per week. 52 weken per jaar. Altijd. Continu.
Ik hoor het dag en nacht. Er is altijd een brom van lage frequentie aanwezig, ook met gesloten ramen. Als ik de ramen open doe, komt daar een witte ruis van hoger frequentie bovenop. Je kunt dit vergelijken met een vrachtwagen met stationair draaiende motor naast je huis. 24x7.quote:
Wat vervelend. Ik zou serieus overwegen om naar de gemeente te stappen als er met de buren geen oplossing te bespreken is. Dit tast je woongenot gewoon ernstig aan.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 18:02 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Ik hoor het dag en nacht. Er is altijd een brom van lage frequentie aanwezig, ook met gesloten ramen. Als ik de ramen open doe, komt daar een witte ruis van hoger frequentie bovenop. Je kunt dit vergelijken met een vrachtwagen met stationair draaiende motor naast je huis. 24x7.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |