abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 1 februari 2022 @ 09:50:19 #152
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_203455425
quote:
0s.gif Op maandag 31 januari 2022 22:34 schreef Refragmental het volgende:

[..]
LXIV of nosta kunnen jou perfect uitleggen waarom GME regelmatig zonder enig nieuws zomaar 10-30% omhoog schiet.
Maar stel nou hè, jij snapt precies wat er achter die golfbewegingen zit en denkt precies te weten wanneer en waarom.

Waarom wacht je dan met bijkopen op je salaris? Dan verkoop je toch gewoon op elke piek en koop je weer bij in het dal? Dat werkt dan toch veel beter?
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_203455903
Wat is nou precies het briljante idee hierachter? Dat je volledig overgeleverd bent aan de grillen van wat anonieme nerds op internet? Of mis ik iets?

[ Bericht 3% gewijzigd door Lokale_Notabele op 01-02-2022 11:45:44 ]
pi_203482902
A year on, GameStop champion Roaring Kitty is quiet -- yet much richer
Leuk verhaaltje achter een van de aanstichters van deze hype. Wat ik opvallend vond dat deze persoon in de marketing werkzaam was. Hij was goed in het verkopen van zijn verhaal dat er zoveel in mee gaan/gingen.
pi_203483513
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 10:26 schreef Lokale_Notabele het volgende:
Wat is nou precies het briljante idee hierachter? Dat je volledig overgeleverd bent aan de grillen van wat anonieme nerds op internet? Of mis ik iets?
Dat is wel de korte samenvatting ja. Zelf denken ze dat ze het consortium van shortende hedgefunds gaan uitroken met hun Robin Hood account, een beetje het financiële equivalent van puntige knieën.
Scared to take chances, you'll never have the answers.
vicit vim virtus
https://tinyurl.com/3z29p75c
  donderdag 3 februari 2022 @ 13:35:37 #156
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_203487136
quote:
10s.gif Op donderdag 3 februari 2022 08:46 schreef nostra het volgende:

[..]
Dat is wel de korte samenvatting ja. Zelf denken ze dat ze het consortium van shortende hedgefunds gaan uitroken met hun Robin Hood account, een beetje het financiële equivalent van puntige knieën.
Daarmee zijn ze ook een eind gekomen. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Als je er vroeg inzat en rond de top bent uitgecashed dan ben je natuurlijk een winnaar.
Als je later bent ingestapt en telkens blijft bijkopen (middelen) in de hoop je verlies te beperken bij een nieuwe squeeze die nooit meer komt dan ben je een verliezer. Je eindigt als bagholder.
Von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt
pi_203500834
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 10:26 schreef Lokale_Notabele het volgende:
Wat is nou precies het briljante idee hierachter? Dat je volledig overgeleverd bent aan de grillen van wat anonieme nerds op internet? Of mis ik iets?
In tegenstelling tot wat de boomers hierboven jou vertellen mis je inderdaad iets.

Vanaf augustus 2020 t/m januari 2021 steeg GME van pakweg $5 naar $480, in augustus heeft Ryan Cohen 9mil aandelen gekocht wat voor de initiele lift zorgde, maar vooral de maand januari was het heel spannend.
Op het hoogtepunt werd op veel brokers de koopknop uitgezet, een aantal mensen ontdekten een workaround om te kopen via options, maar ook dat werd uitgezet.
Dit eenzijdig verwijderen van de koopkant zorgde ervoor dat het aandeel weer kelderde richting $40.
Niet snel daarna steeg het weer richting de $355 en is het heel lang rond de $180-200 blijven hangen, waarbij boomer investors vaak roepen dat ze het niet snappen, ondanks dat alle informatie vrij voorhanden is.

Waarom steeg de prijs? Men kwam er achter dat GME flink geshort was, met een selfreported short interest van rond de 140%, toevallig ook het maximale wat gereport mag worden.
Interne documenten van Robinhood tonen aan dat het eerder richting de 225% geshort was.
Komt er op neer dat ieder aandeel dus minmaal 2 keer geshort was, en dus ook 2 keer gekocht zou moeten worden.
Ook de hierboven genoemde RoaringKitty/DeepFuckingValue zag potentieel in GME en was vroegtijdig ingestapt met flink wat options.
Dit marketinggenie heeft ook een eigen livestream gehad waar vaak toch wel 1 kijker aanwezig was.
Zijn bekendheid is vooral gekomen tijdens en na de piek in januari, omdat hij al een jaar eerder dus een goede investering had gedaan die hem meerdere tientallen miljoenen dollars heeft opgeleverd.

Anyway, terug naar GME zelf. Het aantal was in januari dus flink geshort. En zoals we allemaal weten moeten shorts uiteindelijk altijd closen.
GameStop heeft iets van 70mil aandelen uitgekeerd, en door deze shorters zijn er minimaal 140mil aandelen in de omloop.
Je ziet dus dat er ontzettend veel terug zal moeten worden gekocht om de shorts te closen. Dit zal voor een enorme opwaartse druk zorgen.
En houd er rekening mee dat het motto van de GME aandeelhouders "BUY & HODL" en "Diamondhands" is. Die verkopen dus niks, waardoor supply en demand flink in voordeel van aandeelhouders zal zijn.
Nu hadden de shorters gehoopt dat GameStop failliet zou gaan en ze dus hun shorts nooit hoeven te closen, 100% winst, vooral voor de naked shorters.
Dit is in het verleden vaak genoeg gebeurt. En sommige bedrijven worden zelfs failliet gemaakt door middel van Cellar-Boxing. Er zijn voorbeelden genoeg van bedrijven die een x aantal miljoen aandelen uitgeven, maar waarvan er na een share recall nog miljarden aandelen openstaan.
Leuk voorbeeld is trouwens uit 2005, een man die een 100% aandeel in een penniestock kocht. Zelfs iets meer dan 100%... de volgende dag werd er nog steeds vrolijk gehandeld in de aandeel met een volume in de tientalen miljoenen.
Vreemd genoeg was de self-reported short interest flink gezakt van 140% naar 10% in februari... en dat terwijl de prijs is gezakt!
Heel erg vreemd, aangezien ze dus bijna de gehele float meerdere malen moeten hebben gekocht, zonder dat dit een positieven invloed had op de prijs.
Het zal waarschijnlijk niks te maken hebben met het feit dat short-interest self-reported is. Plus dat de berekenmethode ook opeens veranderde.

SEC (Securities Exchange Commission) heeft overigens in hun rapport hierover aangegeven dat de prijsstijging richting $480 niet kwam door shorts die closen, maar door retailinvestors die allemaal GME aandelen wilden hebben, en ook een call optionchain die bijna volledig ITM zou gaan.

Waarom dan nu nog aandelen kopen?
Dat kan om 3 redenen zijn.

1)
Je gelooft in de fundamentals van het bedrijf.
GameStop is bezig met een transformatie van Brick&Mortar Retail naar eCommerce.
Onder leiding van Ryan Cohen die begin vorig jaar tot chairman of the board is benoemd zijn ze bezig met het binnenhalen van eCommerce toptalent uit bedrijven van Amazon, Chewy, Apple, etc.
Ze hebben al 350+ C-level mensen binnengehaald om dit te realizeren.
En daarnaast hebben ze ook 2miljard binnen gehaald door stock offerings en zijn nu volledig schuldenvrij. Dit maakt ze de best funded eCommerce "startup" ooit.
Daarnaast zijn ze ook bezig met blockchain en NFT technologie om een digitalen marketplace op te zetten. Gisteren officiele aankondiging geweest mbt hun samenwerking met IMMUTABLE X.
Boomers zullen dit niet snappen en blijven maar wijzen naar hun brick&mortar retail tak en liegen zelfs over kwartaalcijfers.
Dit zijn dezelfde mensen die in de jaren 90 riepen, "wat moet ik met een mobiele telefoon? Als mensen me willen bereiken dan kunnen ze me thuis bellen of een brief schrijven".
Het zijn dezelfde mensen die in de begin jaren 2000 riepen dat het nooit wat zou worden met Amazon, ze waren tenslotte een brick&mortar retail boekenverkoper.
Dezelfde mensen die roepen dat dat nieuwe internet maar een hype is en snel weer zou verdwijnen.
Blackrock, een gigant in de financiele wereld, heeft overigens in December hun positie in GME flink vergroot, toen de prijs nog rond de 150-170 was. Dit is eerder deze week bekend gemaakt.
Wat een sukkels he? Ze hadden advies moeten vragen aan mensen in dit topic die het blijkbaar beter lijken te weten dan analysten binnen Blackrock zelf.

2)
Je gelooft in een squeezeplay.
Shorters hebben hun short posities nog niet geclosed. Zoveel is wel duidelijk geworden uit het rapport van de SEC.
Retail investors blijven aandelen kopen en nauwelijks verkopen, dit is te zien aan statistieken van meerdere brokers waarbij GME vaak 80-90% buy heeft tegenover sell, en ondanks dat blijft de short volume die dag boven de 70%, dus waarschijnlijk is de short interest alleen maar nog groter geworden.
Zodra de prijs weer hoog genoeg gaat kunnen er margincalls plaatsvinden waarbij shorters gedwongen zijn om te gaan closen. Ze moeten dan op zoek naar aandelen, en die zijn er niet, dit zorgt er dus voor dat de prijs omhoog zal schieten.
Dit gaat natuurlijk voor een sneeuwbal effect zorgen, hogere prijs, meer margincalls, meer opwaartse druk, hogere prijs, meer margincalls, etc etc.
Prijs gaat alleen niet omhoog omdat shorters tig middelen hebben om te shorten. De deviraten markt is tenslotte een onzettende corrupte strontzooi.
Ze shorten door het constant lenen van dezelfde aandelen. Utilization is echter weer boven de 90% aan het raken (zelfde punt als vlak voor de januari 2021 piek), waardoor dit steeds minder kan.
Ze shorten door simpelweg geld aan te nemen van de koper en geven een IOU terug, zonder de intentie te hebben om ooit een echt aandeel te leveren. Aandeel wordt dus uit lucht gecreerd. (naked shorting)
Ze shorten doormiddel van ETF's te shorten. De grootste ETF met GME erin, XRT, heeft een short interest van 700%+
En allemaal andere deviraten bullshit trucjes.
Gelukkig is men er achter dat retail investors er wel iets aan kunnen doen en de shorters op termijn te dwingen hun shorts te closen.
Namelijk het rechtstreeks op naam registreren van je aandelen door middel van DRS.
Nu heeft Cede&Co (namens de DTCC) het merendeel van de uitgegeven GME aandelen op hun naam staan bij GameStops Transferagent (ComputerShare)
Nu retail investors DRS'en verdwijnen deze aandelen bij Cede&Co en komen rechtstreeks op naam bij ComputerShare.
Bij DTCC gaan er waarschijnlijk meer dan het dubbele aan uitgegeven aandelen in omloop, echter hoe meer retail investors DRS'en, hoe minder echte aandelen er overblijven binnen de DTCC.
Op een gegeven moment zijn er geen aandelen meer op naam van Cede&Co, alles in handen van retail investors. Op dat moment komt uit of er inderdaad nog aandelen in omloop zijn bij de DTCC.
Zo ja, dan kan GameStop een share-recall doen en de shorters dwingen om te closed. Alle openstaande aandelen moeten dan worden opgekocht, prijs schiet omhoog.
Maar waarschijnlijk al lang voor dat punt zal de prijs omhoog schieten, aangezien het steeds moeilijker voor shorters gaat worden om te shorten, ze kunnen tenslotte geen aandelen meer vinden om te lenen.
Belangrijk detail hierin is ook de rol van de media.
Er zijn sinds de piek honderden artikelen geschreven met de strekking "Forget Gamestop!". Honderden artikelen waarbij men GME aandeelhouders praktisch oproept om te verkopen, met de nadruk op dat de squeeze voorbij is, daarom nu verkopen nu het nog kan.
Cokehead Cramer die in Mad Money regelmatig zich druk maakt om de beleggingen van de GME holders en ze oproept om zo snel mogelijk te verkopen.
Hedgefund managers die roepen "Sell GME now, ask questions later!"
Als het echt voorbij zou zijn, dan zouden ze juist roepen om nog meer te kopen zodat hun sponsoren kunnen blijven shorten en geld verdienen.
Maar nee, ze roepen nu al een jaar dat we vooral zo snel mogelijk moeten verkopen.
Overigens verwachten de retail investors dat door deze squeezeplay de prijs per aandeel ver boven de honderdduizenden dollars kan schieten. En ik geloof dat ook wel.

3)
Je gelooft in beiden
Hieronder val ik.

Als je kijkt naar de grafiek van GME zie je overigens een partoon van 90 dagen/3 maanden, waarbij de prijs omhoog gaat.
En regelmatig schiet de prijs zonder enig nieuws omhoog. Boomers kunnen die niet uitleggen en wuiven het weg en blijven etteren over "muh fundamentals".
Zoals begin januari dat de prijs in de aftermarket met 30% stijgt met flinke volume, en deze stijging is de volgende dag weer bijna geheel weg.
Retail investors handelen niet of nauwelijks in de aftermarket, dit zijn dus hedgefunds, shorters, instituten. Er is dus ontzettend veel aan de hand op de achtergrond.
Maar gewoon wegwuiven en doen alsof het een retail ponzi scheme is. :')
Deze stijging had waarschijnlijk te maken met FTD's (failure-to-delivers) die moesten worden weggewerkt.
En om de vraag van je voorganger te beantwoorden over waarom ik niet daghandel... waarom zou ik? Het risico is te groot.
Kopen, vasthouden en DRS'en is het veiligste en makkelijkste. En dan wachten tot de prijs tot in de duizenden schieten of hoger.

Overigens kwam de SEC vandaag met een voorstel voor nieuwe regelgeving waarin bijna zowat alle DD (due diligence) uit reddit wordt bevestigd.
https://www.reddit.com/r/(...)daythis_document_is/

Heb het een beetje simplistisch uitgelegd en heb het nog niet eens gehad over een groot deel.
Er is ontzettend veel informatie te vinden over de hele GME saga... maarja, dan moet je wel een beetje moeite doen.
  vrijdag 4 februari 2022 @ 13:26:14 #158
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_203501824
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 februari 2022 12:36 schreef Refragmental het volgende:

[..]
In tegenstelling tot wat de boomers hierboven jou vertellen mis je inderdaad iets.

Vanaf augustus 2020 t/m januari 2021 steeg GME van pakweg $5 naar $480, in augustus heeft Ryan Cohen 9mil aandelen gekocht wat voor de initiele lift zorgde, maar vooral de maand januari was het heel spannend.
Op het hoogtepunt werd op veel brokers de koopknop uitgezet, een aantal mensen ontdekten een workaround om te kopen via options, maar ook dat werd uitgezet.
Dit eenzijdig verwijderen van de koopkant zorgde ervoor dat het aandeel weer kelderde richting $40.
Niet snel daarna steeg het weer richting de $355 en is het heel lang rond de $180-200 blijven hangen, waarbij boomer investors vaak roepen dat ze het niet snappen, ondanks dat alle informatie vrij voorhanden is.
Wat jij 'boomer investors' noemt zijn ervaren beleggers die al meerdere shortsqueezes ervaren hebben. Die snappen best hoe een shortsqueeze werkt, maar weten ook dat zo'n squeeze van korte duur is en dat alleen de mensen die aan de voorkant zijn ingestapt en rond de top verkopen winst hierop kunnen maken.
quote:
Waarom steeg de prijs? Men kwam er achter dat GME flink geshort was, met een selfreported short interest van rond de 140%, toevallig ook het maximale wat gereport mag worden.
Interne documenten van Robinhood tonen aan dat het eerder richting de 225% geshort was.
Komt er op neer dat ieder aandeel dus minmaal 2 keer geshort was, en dus ook 2 keer gekocht zou moeten worden.
Ook de hierboven genoemde RoaringKitty/DeepFuckingValue zag potentieel in GME en was vroegtijdig ingestapt met flink wat options.
Dit marketinggenie heeft ook een eigen livestream gehad waar vaak toch wel 1 kijker aanwezig was.
Zijn bekendheid is vooral gekomen tijdens en na de piek in januari, omdat hij al een jaar eerder dus een goede investering had gedaan die hem meerdere tientallen miljoenen dollars heeft opgeleverd.

Anyway, terug naar GME zelf. Het aantal was in januari dus flink geshort. En zoals we allemaal weten moeten shorts uiteindelijk altijd closen.
GameStop heeft iets van 70mil aandelen uitgekeerd, en door deze shorters zijn er minimaal 140mil aandelen in de omloop.
Je ziet dus dat er ontzettend veel terug zal moeten worden gekocht om de shorts te closen. Dit zal voor een enorme opwaartse druk zorgen.
Wat is de huidige short-interest dan? Nog steeds meer dan 100%? NB dat 'shorten' middels derivaten geen echt shorten is en geen 'tekort' aan aandelen genereert. Dat zijn gewoon contracten tussen 2 partijen waar geen aandeel aan te pas komt.
quote:
En houd er rekening mee dat het motto van de GME aandeelhouders "BUY & HODL" en "Diamondhands" is. Die verkopen dus niks, waardoor supply en demand flink in voordeel van aandeelhouders zal zijn.
Als er niks verkocht wordt, waar komt de handel dan vandaan? Er wordt iedere dag exact net zoveel gekocht als verkocht. Per definitie.
quote:
Nu hadden de shorters gehoopt dat GameStop failliet zou gaan en ze dus hun shorts nooit hoeven te closen, 100% winst, vooral voor de naked shorters.
Dit is in het verleden vaak genoeg gebeurt. En sommige bedrijven worden zelfs failliet gemaakt door middel van Cellar-Boxing. Er zijn voorbeelden genoeg van bedrijven die een x aantal miljoen aandelen uitgeven, maar waarvan er na een share recall nog miljarden aandelen openstaan.
Geen enkel bedrijf is ooit failliet gegaan doordat partijen een shortpositie innamen. Die positie wordt ingenomen als het met het bedrijf slecht gaat, maar heeft bijv. in het geval van GME geen enkele invloed op omzet of marges.
quote:
Leuk voorbeeld is trouwens uit 2005, een man die een 100% aandeel in een penniestock kocht. Zelfs iets meer dan 100%... de volgende dag werd er nog steeds vrolijk gehandeld in de aandeel met een volume in de tientalen miljoenen.
Hoe is het mogelijk om meer dan 100% van de aandelen te hebben zonder dat je zelf je aandelen uitleent tbv shorters?
quote:
Vreemd genoeg was de self-reported short interest flink gezakt van 140% naar 10% in februari... en dat terwijl de prijs is gezakt!
Heel erg vreemd, aangezien ze dus bijna de gehele float meerdere malen moeten hebben gekocht, zonder dat dit een positieven invloed had op de prijs.
Het zal waarschijnlijk niks te maken hebben met het feit dat short-interest self-reported is. Plus dat de berekenmethode ook opeens veranderde.

SEC (Securities Exchange Commission) heeft overigens in hun rapport hierover aangegeven dat de prijsstijging richting $480 niet kwam door shorts die closen, maar door retailinvestors die allemaal GME aandelen wilden hebben, en ook een call optionchain die bijna volledig ITM zou gaan.
En? dat lijkt me eerder slecht als goed voor jouw case. Daar staat dan dat jullie jezelf gek gemaakt hebben door (vooral aan elkaar) voor steeds hogere bedragen in feite vrij waardeloze aandelen te kopen.
quote:
Waarom dan nu nog aandelen kopen?
Dat kan om 3 redenen zijn.

1)
Je gelooft in de fundamentals van het bedrijf.
GameStop is bezig met een transformatie van Brick&Mortar Retail naar eCommerce.
Onder leiding van Ryan Cohen die begin vorig jaar tot chairman of the board is benoemd zijn ze bezig met het binnenhalen van eCommerce toptalent uit bedrijven van Amazon, Chewy, Apple, etc.
Ze hebben al 350+ C-level mensen binnengehaald om dit te realizeren.
En daarnaast hebben ze ook 2miljard binnen gehaald door stock offerings en zijn nu volledig schuldenvrij. Dit maakt ze de best funded eCommerce "startup" ooit.
Als je in fundamentals gelooft heb je bij GME niks te zoeken. Het is een verliesgevend bedrijf met een teruglopende omzet en een boekwaarde per aandeel van rond de $23. Op basis van deze fundamentals is een fair value iets van $10. Ze hebben zich nog absoluut niet bewezen in e-commerce, het is nagenoeg geheel brick&mortar. Ze hebben operationeel ook helemaal geen 'edge' tov bedrijven met een eigen online distributie. Waarom zou Sony hen als 'man in the middle' accepteren inclusief de marge die ze nodig hebben?
Wat hun 'edge' was, was fysieke winkels, mogelijkheid tot inruilen 2e-handsspellen en misschien een beetje belevign in de winkel. Juist dat is hevig op zijn retour.
quote:
Daarnaast zijn ze ook bezig met blockchain en NFT technologie om een digitalen marketplace op te zetten. Gisteren officiele aankondiging geweest mbt hun samenwerking met IMMUTABLE X.
Boomers zullen dit niet snappen en blijven maar wijzen naar hun brick&mortar retail tak en liegen zelfs over kwartaalcijfers.
Als mensen 'blockchain' en 'smart contracts' beginnen te roepen zou dit als red flag moeten gelden. Dat zijn loze kreten zonder dat daar concrete voorbeelden worden gegeven hoe ze dan willen realiseren en willen laten bijdragen aan de winst. Iedere wazige crypto-munt wil wel samenwerken met een beursgenoteerd bedrijf dat media-aandacht krijgt, dat is logisch. Maar wat zit er voor GME dan aan het bot?
Kun je bijvoorbeeld uitleggen wat er bedoeld wordt met 'bezig zijn met NFT-technologie'? Mijn kinderen kunnen ook NFT's aanmaken, dat is heel eenvoudig. Maar wat wil GME dan gaan doen met NFT's zodat ze geld willen verdienen en hoe en waarom zitten ze in een betere positie om dit te doen dan een andere partij?
quote:
Dit zijn dezelfde mensen die in de jaren 90 riepen, "wat moet ik met een mobiele telefoon? Als mensen me willen bereiken dan kunnen ze me thuis bellen of een brief schrijven".
Het zijn dezelfde mensen die in de begin jaren 2000 riepen dat het nooit wat zou worden met Amazon, ze waren tenslotte een brick&mortar retail boekenverkoper.
Amazon is bij uitstek een voorbeeld van een bedrijf dat zo snel heeft kunnen groeien omdat ze vanaf de start e-commerce waren! Die hebben nooit de last van brick&mortar gehad juist! Precies het foute voorbeeld.
quote:
Dezelfde mensen die roepen dat dat nieuwe internet maar een hype is en snel weer zou verdwijnen.
Blackrock, een gigant in de financiele wereld, heeft overigens in December hun positie in GME flink vergroot, toen de prijs nog rond de 150-170 was. Dit is eerder deze week bekend gemaakt.
Wat een sukkels he? Ze hadden advies moeten vragen aan mensen in dit topic die het blijkbaar beter lijken te weten dan analysten binnen Blackrock zelf.
Weten vermogensbeheerders/hedgefunds/boomers het nu juist wel goed of niet goed?
quote:
2)
Je gelooft in een squeezeplay.
Shorters hebben hun short posities nog niet geclosed. Zoveel is wel duidelijk geworden uit het rapport van de SEC.
Retail investors blijven aandelen kopen en nauwelijks verkopen, dit is te zien aan statistieken van meerdere brokers waarbij GME vaak 80-90% buy heeft tegenover sell, en ondanks dat blijft de short volume die dag boven de 70%, dus waarschijnlijk is de short interest alleen maar nog groter geworden.
De retailers zijn de zwakste partij en hebben het meestal aan het verkeerde eind. Contra-indicator.
quote:
Zodra de prijs weer hoog genoeg gaat kunnen er margincalls plaatsvinden waarbij shorters gedwongen zijn om te gaan closen. Ze moeten dan op zoek naar aandelen, en die zijn er niet, dit zorgt er dus voor dat de prijs omhoog zal schieten.
Dit gaat natuurlijk voor een sneeuwbal effect zorgen, hogere prijs, meer margincalls, meer opwaartse druk, hogere prijs, meer margincalls, etc etc.
Prijs gaat alleen niet omhoog omdat shorters tig middelen hebben om te shorten. De deviraten markt is tenslotte een onzettende corrupte strontzooi.
Ze shorten door het constant lenen van dezelfde aandelen. Utilization is echter weer boven de 90% aan het raken (zelfde punt als vlak voor de januari 2021 piek), waardoor dit steeds minder kan.
Ze shorten door simpelweg geld aan te nemen van de koper en geven een IOU terug, zonder de intentie te hebben om ooit een echt aandeel te leveren. Aandeel wordt dus uit lucht gecreerd. (naked shorting)
Ze shorten doormiddel van ETF's te shorten. De grootste ETF met GME erin, XRT, heeft een short interest van 700%+
Voor jou hoop ik op een 2e squeeze, maar de kans daarop acht ik klein.
quote:
En allemaal andere deviraten bullshit trucjes.
Gelukkig is men er achter dat retail investors er wel iets aan kunnen doen en de shorters op termijn te dwingen hun shorts te closen.
Namelijk het rechtstreeks op naam registreren van je aandelen door middel van DRS.
Nu heeft Cede&Co (namens de DTCC) het merendeel van de uitgegeven GME aandelen op hun naam staan bij GameStops Transferagent (ComputerShare)
Nu retail investors DRS'en verdwijnen deze aandelen bij Cede&Co en komen rechtstreeks op naam bij ComputerShare.
Bij DTCC gaan er waarschijnlijk meer dan het dubbele aan uitgegeven aandelen in omloop, echter hoe meer retail investors DRS'en, hoe minder echte aandelen er overblijven binnen de DTCC.
Op een gegeven moment zijn er geen aandelen meer op naam van Cede&Co, alles in handen van retail investors. Op dat moment komt uit of er inderdaad nog aandelen in omloop zijn bij de DTCC.
Zo ja, dan kan GameStop een share-recall doen en de shorters dwingen om te closed. Alle openstaande aandelen moeten dan worden opgekocht, prijs schiet omhoog.
Maar waarschijnlijk al lang voor dat punt zal de prijs omhoog schieten, aangezien het steeds moeilijker voor shorters gaat worden om te shorten, ze kunnen tenslotte geen aandelen meer vinden om te lenen.
Belangrijk detail hierin is ook de rol van de media.
Er zijn sinds de piek honderden artikelen geschreven met de strekking "Forget Gamestop!". Honderden artikelen waarbij men GME aandeelhouders praktisch oproept om te verkopen, met de nadruk op dat de squeeze voorbij is, daarom nu verkopen nu het nog kan.
Cokehead Cramer die in Mad Money regelmatig zich druk maakt om de beleggingen van de GME holders en ze oproept om zo snel mogelijk te verkopen.
Hedgefund managers die roepen "Sell GME now, ask questions later!"
Als het echt voorbij zou zijn, dan zouden ze juist roepen om nog meer te kopen zodat hun sponsoren kunnen blijven shorten en geld verdienen.
Maar nee, ze roepen nu al een jaar dat we vooral zo snel mogelijk moeten verkopen.
Overigens verwachten de retail investors dat door deze squeezeplay de prijs per aandeel ver boven de honderdduizenden dollars kan schieten. En ik geloof dat ook wel.
Dan moeten die retailers wel echt diamond hands hebben om vast te blijven houden bij een koers van 100K terwil ze dan een factor 1000 winst hebben gemiddeld! Ik geloof niet zo in een 'brotherhood van retailers' , want onder aan de streep zijn het allemaal onbekenden van elkaar en iedereen handelt uit eigen belang.
quote:
3)
Je gelooft in beiden
Hieronder val ik.

Als je kijkt naar de grafiek van GME zie je overigens een partoon van 90 dagen/3 maanden, waarbij de prijs omhoog gaat.
En regelmatig schiet de prijs zonder enig nieuws omhoog. Boomers kunnen die niet uitleggen en wuiven het weg en blijven etteren over "muh fundamentals".
Zoals begin januari dat de prijs in de aftermarket met 30% stijgt met flinke volume, en deze stijging is de volgende dag weer bijna geheel weg.
Retail investors handelen niet of nauwelijks in de aftermarket, dit zijn dus hedgefunds, shorters, instituten. Er is dus ontzettend veel aan de hand op de achtergrond.
Maar gewoon wegwuiven en doen alsof het een retail ponzi scheme is. :')
Het is geen ponzi. het is een bubble.
quote:
Deze stijging had waarschijnlijk te maken met FTD's (failure-to-delivers) die moesten worden weggewerkt.
En om de vraag van je voorganger te beantwoorden over waarom ik niet daghandel... waarom zou ik? Het risico is te groot.
Kopen, vasthouden en DRS'en is het veiligste en makkelijkste. En dan wachten tot de prijs tot in de duizenden schieten of hoger.
Maar als er van enig patroon sprake is, doe dan eens een concrete voorspellling van het koersverloop in 2022. Dus bijvoorbeeld pieken in jun, sept, dec als gevolg van aflopende opties of zo. Je eerdere voorspellingen mbt patronen zijn gewoon nooit uitgekomen.
quote:
Overigens kwam de SEC vandaag met een voorstel voor nieuwe regelgeving waarin bijna zowat alle DD (due diligence) uit reddit wordt bevestigd.
https://www.reddit.com/r/(...)daythis_document_is/

Heb het een beetje simplistisch uitgelegd en heb het nog niet eens gehad over een groot deel.
Er is ontzettend veel informatie te vinden over de hele GME saga... maarja, dan moet je wel een beetje moeite doen.
En niet al te veel verstand hebben van de beurs, anders geloof je het niet.
Von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt
  vrijdag 4 februari 2022 @ 13:37:43 #159
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_203502035
Als je wil weten hoe het nu precies zit met GME kun je heir kijken:
https://app.ortex.com/s/NYSE/GME/short-interest

Dan zie je dat vlak voor de squeeze de short interest inderdaad erg hoog was (72M), maar dat die posities allang gesloten zijn en nu nog maar op 15M ligt. En ik denk dat hedgefunds voorzichtig genoeg zijn om niet in dit rare aandeel te stappen. long of short, want je weet het nooit.
(Als ik kon shorten deed ik het!)
Von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt
pi_203535049
quote:
Ben Wehrman clocks into his job as a Tesla salesman five days a week. His real work begins when he clocks out at night.

The 27-year-old Californian often spends his evenings, coffee in hand, researching a topic that has captivated hordes of individual investors online: an alleged Wall Street conspiracy to suppress the price of GameStop Corp. GME 3.13% shares.

In December, after pulling several all-nighters, Mr. Wehrman published a nearly 16,000-word thesis on his blog. “The true depth of this collusion hasn’t made it into the public eye yet,” he wrote.

The theory: short-selling hedge funds are covering up a vast volume of bets against the stock. Believers say if individual investors continue to buy and hold GameStop, the short sellers’ wagers will eventually blow up and the small-time players who held the stock will strike it rich.

There is a long history of conspiracy theories in finance. The 1929 crash was variously blamed on banking tycoons, the Federal Reserve and the British government. For decades, gold bugs have hoarded coins in fear that the U.S. government is set to unleash hyperinflation. During the financial crisis, some investors conjectured that authorities had formed a secret “plunge-protection team” to prop up the market.

These theories often take off during market turning points when investors are grappling with widespread uncertainty. That kind of unease reigns now as the Covid-19 pandemic has unleashed investor anxiety and the Fed’s coming wind-down of easy-money policies has roiled markets.

A belief that GameStop was under attack from unscrupulous short sellers was a key part of the stock’s rally in early 2021 and hasn’t gone away. If anything, it has become more deeply embedded among some investors, as many believe financial markets are stacked against them.

Their hope is that if enough people hold on against the shorts, they can engineer the “Mother of All Short Squeezes,” or MOASS.

Official data show that total short bets against GameStop are about 15% of the company’s freely floating shares—a high but not extraordinary level of bearish wagers. And there is no evidence that short interest in GameStop is significantly higher, Wall Street executives and analysts say.

Yet, since the start of 2021, the phrases “MOASS” or “Mother of All Short Squeezes” have been mentioned more than 1.3 million times on Reddit and more than 600,000 times on Twitter, according to data through Thursday from the global media-intelligence company Meltwater. Reddit forums at the epicenter of MOASS discussions have hundreds of thousands of members.
The MOASS adherents say GameStop shares will soar to unprecedented highs—thousands or perhaps even millions of dollars per share. The theory goes that legions of small investors will hit the jackpot while losses cripple the financial elite.

Mr. Wehrman, who said he has 80% of his investment portfolio in GameStop, plans to quit his job once the squeeze occurs—to travel the world and work on his blog.

Others expect the big short squeeze to hit AMC Entertainment Holdings Inc., AMC 3.23% the movie-chain operator whose shares are also beloved by individual investors.

Antonio Martinez, a 26-year-old probation officer in Minnesota, was a newcomer to the stock market when he began buying AMC last February. Since then he has poured more than $17,000 into it. For him, the coming MOASS isn’t just about a life-changing payday—it is also about market fairness.

“Every day there’s some sort of illegal activity going on that we don’t know about,” Mr. Martinez said.

GameStop is down 31% so far this year, while AMC shares have tumbled 44%. Because he started buying into AMC well before it surged to an all-time-high last year, Mr. Martinez is still sitting on more than $4,000 of paper profits. “If it is still shorted and people are still in this, then I’m still in this,” he said.

The crux of the MOASS theory is a belief that GameStop and AMC are victims of an illegal practice called naked shorting.

In a typical short sale, a trader looking to bet against a stock must borrow shares before selling them. The goal is to buy them back at a lower price. If successful, that trader returns the borrowed shares and pockets the difference. The practice is commonplace on Wall Street.

Naked short selling, in contrast, occurs when a trader skips the first step, typically with the aid of a broker that purports to locate shares to borrow without actually doing so.

Controversy over naked shorting last flared up during the 2000s decade. The Securities and Exchange Commission tightened its rules. Naked shorting has become rare since then, according to financial-industry pros.

“Conspiracy theories are alive and well for many subjects, and naked shorting is the biggest one in the financial space,” said Ihor Dusaniwsky, managing director at S3 Partners, a technology and data analytics firm that tracks short-selling activity.

MOASS believers have parsed esoteric data, plunged deep into financial documents and interviewed experts from past battles over naked shorting. They accuse firms such as S3 of publishing misleading statistics on the level of short selling in GameStop and AMC. Financial professionals give little credence to these accusations.

S3’s Mr. Dusaniwsky said the company’s figures “are based on impartially collected market data and calculations.”

Some investors are trying to accelerate the MOASS with a procedure that has lately vaulted out of obscurity to become a hot topic on GameStop and AMC forums.

Called direct registration, it effectively removes an investor’s shares from the control of brokerages who might lend them out to short sellers.

Since September, more than 100,000 people have directly registered ownership of meme-stock shares, according to Paul Conn, an executive at Computershare, the firm that oversees the process for GameStop and AMC.

Mohammad Hormozzadeh, a 31-year-old day trader in Brooklyn, N.Y., was one of those investors who directly registered shares. He expects the big short squeeze to hit GameStop later this year.

A native of Iran, he was briefly jailed by Tehran’s authorities in 2011 for antiregime activism, according to Mr. Hormozzadeh and media accounts at the time. He later came to the U.S. and earned a master’s degree in financial engineering from New York University.

Today he is a pro-GameStop activist. He owns fewer than 100 shares. Mr. Hormozzadeh frequently touts GameStop on social media and criticizes its perceived enemies. These include the mainstream media, which he considers biased against the company. Until recently his Twitter account was named Call Me Mo (ASS).

He expects that large-scale direct registration will bring on the Mother of all Short Squeezes later this year.

“The short sellers in GameStop are stuck,” he said. “They have no other option.”
https://www.wsj.com/artic(...)002?mod=hp_lead_pos1
Scared to take chances, you'll never have the answers.
vicit vim virtus
https://tinyurl.com/3z29p75c
pi_203539966
quote:
Kun je na zo'n direct registration nog wel snel handelen? Van wat ik begrijp trek je je aandelen terug uit de marketpool van brokers. Maar om te profiteren van de mogelijke MOASS moet je wel snel kunnen handelen. Zou wat zijn als je straks de boot mist omdat het 6 weken duurt voordat je aandelen weer verhandelbaar worden :D

Plunge Protection Teams is wel een nostalgische term zeg _O_ weet nog wel dat het destijds rondging
  zondag 6 februari 2022 @ 16:25:37 #162
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_203540568
quote:
0s.gif Op zondag 6 februari 2022 15:29 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Kun je na zo'n direct registration nog wel snel handelen? Van wat ik begrijp trek je je aandelen terug uit de marketpool van brokers. Maar om te profiteren van de mogelijke MOASS moet je wel snel kunnen handelen. Zou wat zijn als je straks de boot mist omdat het 6 weken duurt voordat je aandelen weer verhandelbaar worden :D

Plunge Protection Teams is wel een nostalgische term zeg _O_ weet nog wel dat het destijds rondging
Wij kunnen op fok ook een smallcap opkopen en dan aan elkaar voor steeds hogere prijzen verkopen. Zo maken we virtuele winst. Als niemand zich terugtrekt tenminste.
Von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt
pi_203542495
quote:
0s.gif Op zondag 6 februari 2022 16:25 schreef LXIV het volgende:

[..]
Wij kunnen op fok ook een smallcap opkopen en dan aan elkaar voor steeds hogere prijzen verkopen. Zo maken we virtuele winst. Als niemand zich terugtrekt tenminste.
Voor mijn gevoel werkt dat hele HFT zo

pi_203543413
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 februari 2022 13:26 schreef LXIV het volgende:

[..]
Wat jij 'boomer investors' noemt zijn ervaren beleggers die al meerdere shortsqueezes ervaren hebben. Die snappen best hoe een shortsqueeze werkt, maar weten ook dat zo'n squeeze van korte duur is en dat alleen de mensen die aan de voorkant zijn ingestapt en rond de top verkopen winst hierop kunnen maken.
En de SEC zelf zegt dat er geen shortsqueeze was.
Plus, iets kan meerdere keren shortsqueezen. Tesla is daar een goed voorbeeld van.

quote:
[..]
Wat is de huidige short-interest dan? Nog steeds meer dan 100%? NB dat 'shorten' middels derivaten geen echt shorten is en geen 'tekort' aan aandelen genereert. Dat zijn gewoon contracten tussen 2 partijen waar geen aandeel aan te pas komt.
De huidige short-interest is niet bekend, enkel wat er selfreported is.
Maar goed, tis niet alsof ze daar in de financiele wereld over liegen, de boetes erop zijn dan ook belachelijk hoog /s

Shorten via deviraten kun je doen door de ETF te unpackagen (sommige partijen hebben die rechten), je te shorten stock verkopen, en long gaan op al het andere.

quote:
[..]
Als er niks verkocht wordt, waar komt de handel dan vandaan? Er wordt iedere dag exact net zoveel gekocht als verkocht. Per definitie.
Ben je bekend met de term shorten?
Je leent een aandeel, verkoopt die, en gaat die later terug kopen.
En met naked shorten stap je zelfs stap 1 over. Market Makers zoals Citadel hebben het recht om aandelen te verkopen die niet bestaan zolang ze maar kunnen aangeven dat ze een aandeel kunnen vinden. (En hier komt DRS goed bij van pas voor de retail investors)

quote:
[..]
Geen enkel bedrijf is ooit failliet gegaan doordat partijen een shortpositie innamen. Die positie wordt ingenomen als het met het bedrijf slecht gaat, maar heeft bijv. in het geval van GME geen enkele invloed op omzet of marges.
Honderden bedrijven zijn failliet gegaan doordat partijen een shortpositie innamen en synthetic shares creeerden.
Allemaal startups die afhankelijk waren van financieringsrondes door stockuitgave. Als je stock in no time veel minder waard is, kun je ook minder geld binnen halen tenzij je je float aanzienlijk verwatert, wat ook weer een neerwaartse druk op je stockprijs geeft.

quote:
[..]
Hoe is het mogelijk om meer dan 100% van de aandelen te hebben zonder dat je zelf je aandelen uitleent tbv shorters?
Het is alsof je echt totaal niets hebt gelezen hier het afgelopen jaar.
Bedrijf x geeft 100 aandelen uit. Shorter y creert 500 aandelen uit lucht, of leent 5 keer hetzelfde aandeel, keer 100. Totaal in circulatie is nu 600.
Als je er nu 101 koopt heb je meer dan 100% van de stock in handen, zonder dat je zelf aandelen uitleent.

https://www.reddit.com/r/(...)ought_100_of_shares/
Deze gast had 111% van uitgegeven aandelen gekocht, vervolgens de 2 dagen erna werden er alsnog 50mil aandelen verhandeld, terwijl hij helemaal niks deed.
https://www.euromoney.com(...)res-that-didnt-exist

quote:
[..]
En? dat lijkt me eerder slecht als goed voor jouw case. Daar staat dan dat jullie jezelf gek gemaakt hebben door (vooral aan elkaar) voor steeds hogere bedragen in feite vrij waardeloze aandelen te kopen.
Hoe kan hjet slecht zijn voor retail investors als de SEC zegt dat er geen shortsqueeze was. En dan gaat ook nog eens de short-interest omlaag van 140% naar 10%.
Dat houdt dus in dat in die periode shorters ieder aandeel minimaal 1,3 keer moet hebben gekocht.... terwijl "apes" allemaal diamondhands riepen en niks verkochten :DRS
Tis alleen maar goed nieuws, SEC geeft in principe aan dat shorters toch niet verantwoordelijk zijn geweest voor de prijsstijging en dus ook niet geclosed hebben.

quote:
[..]
Als je in fundamentals gelooft heb je bij GME niks te zoeken. Het is een verliesgevend bedrijf met een teruglopende omzet
En dat is een leugen waar ik je eerder in dit topic al op heb gewezen.

quote:
en een boekwaarde per aandeel van rond de $23. Op basis van deze fundamentals is een fair value iets van $10. Ze hebben zich nog absoluut niet bewezen in e-commerce, het is nagenoeg geheel brick&mortar. Ze hebben operationeel ook helemaal geen 'edge' tov bedrijven met een eigen online distributie. Waarom zou Sony hen als 'man in the middle' accepteren inclusief de marge die ze nodig hebben?
Wat hun 'edge' was, was fysieke winkels, mogelijkheid tot inruilen 2e-handsspellen en misschien een beetje belevign in de winkel. Juist dat is hevig op zijn retour.

[..]
Als mensen 'blockchain' en 'smart contracts' beginnen te roepen zou dit als red flag moeten gelden. Dat zijn loze kreten zonder dat daar concrete voorbeelden worden gegeven hoe ze dan willen realiseren en willen laten bijdragen aan de winst. Iedere wazige crypto-munt wil wel samenwerken met een beursgenoteerd bedrijf dat media-aandacht krijgt, dat is logisch. Maar wat zit er voor GME dan aan het bot?
Kun je bijvoorbeeld uitleggen wat er bedoeld wordt met 'bezig zijn met NFT-technologie'? Mijn kinderen kunnen ook NFT's aanmaken, dat is heel eenvoudig. Maar wat wil GME dan gaan doen met NFT's zodat ze geld willen verdienen en hoe en waarom zitten ze in een betere positie om dit te doen dan een andere partij?
Gamestop heeft nog geen aankondigingen gedaan over wat ze op blockchain en met NFT's gaan doen. En terecht, je gaat je strategie niet blootgeven aan de concurentie.
Blijkbaar is het verhaal wel goed genoeg om allemaal top employees bij andere bedrijven weg te snoepen.
IMMUTABLE X is trouwens geen "wazige crypto-munt" maar een network provider. Loopring gaat waarschijnlijk het protocol verzorgen, en Gamestop zelf gaat waarschijnlijk voor de marketplace zorgen. Allemaal gebaseerd op ETH.
Lijkt er ook op dat Microsoft en Gamestop op dit gebied zijn aan het samenwerken.
https://www.reddit.com/r/(...)rosofts_director_of/

En ook 1 van de grootste eSports partijen.
https://www.reddit.com/r/(...)_esports_brands_esl/

quote:
[..]
Amazon is bij uitstek een voorbeeld van een bedrijf dat zo snel heeft kunnen groeien omdat ze vanaf de start e-commerce waren! Die hebben nooit de last van brick&mortar gehad juist! Precies het foute voorbeeld.
Dat was inderdaad een fout voorbeeld van me.
Gaat niks worden inderdaad met GameStops eCommerce transitie.
Tis niet alsof gamen een digitaal iets is. Tis ook niet alsof GameStop geen klantenbestand heeft van meerdere tientallen miljoenen in de vorm van hun powerup programma, een betaald abo waar 55mil klanten aan meedoen. Tis ook niet alsof ze ontzettend goed gefinancieerd zijn. En tis ook niet alsof ze allemaal toptalent aan het binnen halen zijn met betrekking tot eCommerce.

quote:
[..]
Weten vermogensbeheerders/hedgefunds/boomers het nu juist wel goed of niet goed?
Wat een domme opmerking. Alsof alle vermogensbeheerders/hedgefunds/boomers hetzelfde zijn :')
Blackrock, een gigantische partij in de financiele wereld, heeft onlangs hun GME positie flink vergroot, toen de prijs nog rond de 150-170 stond.
Weet jij het beter dan hun? Bel ze anders even en vertel ze dat ze een grote fout begaan.
Wat je overigens ook even vergeet mee te nemen is dat alle grote institutionele investeerders die long zijn op GME, nog steeds long zijn op GME.
Blijkbaar zien zij er nog groei in, anders hadden ze allang verkocht.

quote:
[..]
De retailers zijn de zwakste partij en hebben het meestal aan het verkeerde eind. Contra-indicator.
Ik ben inderdaad bekend met de 90-90-90 regel.
Maar dat terzijde lijk je het punt nogmaals kompleet te missen.
Maanden lang dag in dag uit staat de buy-sell ratio in het voordeel van buy.
Op fidelity bv waren de meeste dagen 80-90%+ van de GME transacties een buy transactie. Dit dag in dag uit.
Men blijft kopen en verkoopt niet of nauwelijks.

quote:
[..]
Voor jou hoop ik op een 2e squeeze, maar de kans daarop acht ik klein.
Misschien moet je je eens beter inlezen en dan de kansen opnieuw evalueren.

quote:
[..]
Dan moeten die retailers wel echt diamond hands hebben om vast te blijven houden bij een koers van 100K terwil ze dan een factor 1000 winst hebben gemiddeld! Ik geloof niet zo in een 'brotherhood van retailers' , want onder aan de streep zijn het allemaal onbekenden van elkaar en iedereen handelt uit eigen belang.
Ik geloof ook niet in een "brotherhood of retailers". Iedereen heeft zijn eigen plan.

quote:
[..]
Het is geen ponzi. het is een bubble.
Een bubbel voor de shorts inderdaad. En klappen gaat ie.

quote:
[..]
Maar als er van enig patroon sprake is, doe dan eens een concrete voorspellling van het koersverloop in 2022. Dus bijvoorbeeld pieken in jun, sept, dec als gevolg van aflopende opties of zo. Je eerdere voorspellingen mbt patronen zijn gewoon nooit uitgekomen.
Als ik kon voorspellen zat ik hier niet.
Wat tot nu toe wel duidelijk een patroon is, is dat ie iedere 90 dagen zonder enige aanleiding omhoog schiet. Veel mensen zouden daar vraagtekens bij zetten en zich af vragen wat er nou achter zit, waarom schiet ie omhoog iedere 90 dagen? Of, je kunt het wegwuiven en net doen alsof je dat patroon niet ziet.

quote:
[..]
En niet al te veel verstand hebben van de beurs, anders geloof je het niet.
Of je leest je in.
Er zijn honderduizenden mensen constant bezig met het uitpluizen wat er nou allemaal gaande lijkt te zijn.
Het heeft de nodige DD opgeleverd. Ontzettend veel daarvan lijkt nu te zijn bevestigd door de nieuwe SEC proposal van afgelopen week.

quote:
0s.gif Op vrijdag 4 februari 2022 13:37 schreef LXIV het volgende:
Als je wil weten hoe het nu precies zit met GME kun je heir kijken:
https://app.ortex.com/s/NYSE/GME/short-interest

Dan zie je dat vlak voor de squeeze de short interest inderdaad erg hoog was (72M), maar dat die posities allang gesloten zijn en nu nog maar op 15M ligt. En ik denk dat hedgefunds voorzichtig genoeg zijn om niet in dit rare aandeel te stappen. long of short, want je weet het nooit.
Wat snap je nou niet aan het selfreported gedeelte van deze statistiek? :?
Vind jij het logisch dat de short-interest van 140% naar 10% zakt, terwijl de prijs keldert van 480 naar 40?
Ieder aandeel zou dus minimaal 1.3keer gekocht moeten zijn in die periode... en deze koopdruk zorgt er op 1 of andere manier voor dat de prijs blijft zakken?

quote:
(Als ik kon shorten deed ik het!)
Je kunt het shorten. Kost je alleen iets van 500-1000% marge, moet je je eens afvragen hoezo dat is.
pi_203543425
quote:
0s.gif Op zondag 6 februari 2022 15:29 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Kun je na zo'n direct registration nog wel snel handelen? Van wat ik begrijp trek je je aandelen terug uit de marketpool van brokers. Maar om te profiteren van de mogelijke MOASS moet je wel snel kunnen handelen. Zou wat zijn als je straks de boot mist omdat het 6 weken duurt voordat je aandelen weer verhandelbaar worden :D

Plunge Protection Teams is wel een nostalgische term zeg _O_ weet nog wel dat het destijds rondging
Via ComputerShare verkopen, de transferagent van GameStop, gaat binnen enkele minuten.
Is geen enkel probleem dus.
Plus dat zo'n short-squeeze dagen of zelfs weken kan duren.
pi_203576677
En vandaag weer, zonder enig nieuws, 13% omhoog.
Dat is nu eenmaal normaal met aandelen toch?
  dinsdag 8 februari 2022 @ 22:47:41 #167
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_203576846
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 februari 2022 22:33 schreef Refragmental het volgende:
En vandaag weer, zonder enig nieuws, 13% omhoog.
Dat is nu eenmaal normaal met aandelen toch?
Mooi moment om te verkopen lijkt me, voordat de koers verder afzakt naar een tientje.
pi_203576907
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 februari 2022 22:47 schreef BasEnAad het volgende:

[..]
Mooi moment om te verkopen lijkt me, voordat de koers verder afzakt naar een tientje.
En niet 1 keer komt de vraag in je op "huh, hoezo gaat ie 13% omhoog zonder enig nieuws?"
:')
  dinsdag 8 februari 2022 @ 23:06:38 #169
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_203577116
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 februari 2022 22:51 schreef Refragmental het volgende:

[..]
En niet 1 keer komt de vraag in je op "huh, hoezo gaat ie 13% omhoog zonder enig nieuws?"
:')
Je doet net of dit een pluspunt is. Antonov maakte ook van die koerssprongen. UPC, imtech
Von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt
pi_203577152
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 februari 2022 23:06 schreef LXIV het volgende:

[..]
Je doet net of dit een pluspunt is. Antonov maakte ook van die koerssprongen. UPC, imtech
Echt waar... nog steeds die vraag niet durven stellen? :?
Bizar!
pi_203577896
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 februari 2022 22:51 schreef Refragmental het volgende:

[..]
En niet 1 keer komt de vraag in je op "huh, hoezo gaat ie 13% omhoog zonder enig nieuws?"
:')
Jij komt ook niet met de valide klinkende verklaringen waarom er vanaf de top 325 dit aandeel nog steeds maar op 115 zit, een verlies van 60 procent. :D
pi_203583449
quote:
0s.gif Op woensdag 9 februari 2022 06:16 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Jij komt ook niet met de valide klinkende verklaringen waarom er vanaf de top 325 dit aandeel nog steeds maar op 115 zit, een verlies van 60 procent. :D
Oh, dan heb je echt niet opgelet, is meerdere keren aan bod gekomen in dit topic.
Shorting, Naked Shorting, gigantische hoeveelheden Puts, illegaal uitlenen van shares tbv shorters, retail buy orders gaan rechtstreeks naar de darkpools terwijl retail sale orders wel naar de lit market gaat... etc etc.
Er zijn echt tig manieren waarop de prijs omlaag geramd wordt.
pi_203589623
XRT is intussen meer dan 1200% geshort. XRT is een etf die gebruikt lijkt te worden om GME te shorten.

http://www.etfchannel.com/symbol/xrt/

Shares Short 25,330,000
Chg. from Last Month +3,150,000
Shares Outstanding 1,950,000
% of Shares Short 1298.97%

Om een idee te geven hoe dit zich verhoudt met andere veel geshorte ETFs


[ Bericht 10% gewijzigd door Refragmental op 10-02-2022 07:13:03 ]
pi_204020552
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 08:15 schreef Refragmental het volgende:

[..]
Nee, ze hebben het steeds over totaal niet relevante shit en lijken niet te weten wat er nou werkelijk speelt.
[..]
1000? :')
Bij 1000 begint het net :D

Maar vertel mij eens... doen "normale" aandelen ook regelmatig +10% zonder enig nieuws.
Of nog beter, +30% in de after-market, je weet wel, de tijd dat retailtraders nauwelijk handelen, om dan vervolgens bij openen weer gelijk die 30% te verliezen.... ook weer zonder nieuws.

Dat zijn geen normale bewegingen, en dat weten zij ook.
Waarom bij 1000, short squeeze? en dan op de top verkopen?

edit: ik heb t al gelezen.
Plaats hier uw advertentie
pi_204079922
twitter
pi_204080048
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 februari 2022 12:36 schreef Refragmental het volgende:

[..]
In tegenstelling tot wat de boomers hierboven jou vertellen mis je inderdaad iets.

Vanaf augustus 2020 t/m januari 2021 steeg GME van pakweg $5 naar $480, in augustus heeft Ryan Cohen 9mil aandelen gekocht wat voor de initiele lift zorgde, maar vooral de maand januari was het heel spannend.
Op het hoogtepunt werd op veel brokers de koopknop uitgezet, een aantal mensen ontdekten een workaround om te kopen via options, maar ook dat werd uitgezet.

Hoeveel heb je hiermee verdient?
pi_204081221
quote:
0s.gif Op maandag 14 maart 2022 19:46 schreef weetjewel5 het volgende:
[ twitter ]
Au, in een maand 38% in de min. Dat zijn die verdomde hedgefunds weer natuurlijk.

[ Bericht 1% gewijzigd door Heph844 op 14-03-2022 21:46:40 ]
  maandag 14 maart 2022 @ 21:43:38 #180
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_204081794
Bizar dat dit fonds überhaupt op cijfers reageert. Zou aan de hand van de gerapporteerde cijfers een koers bepaald moeten worden was rond de 10 euro realistisch.
Von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt
pi_204081922
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2022 21:07 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Au, in een maand 38% in de min. Dat zijn die verdomde hedgefunds weer natuurlijk.
De TS kan tenminste weer meer aandelen kopen.
pi_204126978
quote:
0s.gif Op maandag 14 maart 2022 21:53 schreef weetjewel5 het volgende:

[..]
De TS kan tenminste weer meer aandelen kopen.
Ik krijg nu inderdaad meer aandelen voor minder geld. *O*
Volgende week kan ik er weer kopen *O*
pi_204127372
Als je nog 2 maanden wacht en er gaat nogmaals zoveel vanaf kun je er 6 maal zoveel kopen. :P
pi_204127734
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 14:08 schreef Refragmental het volgende:

[..]
Ik krijg nu inderdaad meer aandelen voor minder geld. *O*
Volgende week kan ik er weer kopen *O*
wat is jouw koersdoel dan? en per wanneer?
pi_204128718
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 15:37 schreef weetjewel5 het volgende:

[..]
wat is jouw koersdoel dan? en per wanneer?
Geen specifiek doel, alleen maar up. ^O^
pi_204128721
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 14:55 schreef Basp1 het volgende:
Als je nog 2 maanden wacht en er gaat nogmaals zoveel vanaf kun je er 6 maal zoveel kopen. :P
Dat is inderdaad nog beter. Kan de float nog sneller vastgelegd worden door middel van DRS.
pi_204128756
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 17:06 schreef Refragmental het volgende:

[..]
Geen specifiek doel, alleen maar up. ^O^
Wel optimistisch hoor. Nog andere aandelen of all in?
pi_204128792
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 17:10 schreef weetjewel5 het volgende:

[..]
Wel optimistisch hoor. Nog andere aandelen of all in?
All-In
pi_204128827
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 17:13 schreef Refragmental het volgende:

[..]
All-In
heftig.
pi_204131073
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 17:13 schreef Refragmental het volgende:

[..]
All-In
Hopelijk niet meer dan je kunt missen en nog wat geld achter de hand.
No bitch to me
pi_204132263
All-in gaan in een meme stock. Laat me raden, je bent een over het paard getilde tiener die de waarde van een euro niet kent en nog veilig bij zijn ouders op zolder woont? Zo niet dan is het compleet krankzinnig wat je doet.
  vrijdag 18 maart 2022 @ 22:38:07 #192
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_204132968
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 17:07 schreef Refragmental het volgende:

[..]
Dat is inderdaad nog beter. Kan de float nog sneller vastgelegd worden door middel van DRS.
Laat me dan voor je hopen dat de koers naar 1 euro gaat. Dan wordt je nog rijk in Gamestop-aandelen!!
Von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt
pi_204133004
Maar is er hier dan nog iemand short gegaan
Op zondag 18 juli 2021 22:02 schreef Catkiller het volgende:
Achterlijke hoer respecteer gewoon de mening van een ander
pi_204133495
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 20:26 schreef TornadoDK het volgende:

[..]
Hopelijk niet meer dan je kunt missen en nog wat geld achter de hand.
Precies dit.
pi_204133505
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 21:53 schreef Lokale_Notabele het volgende:
All-in gaan in een meme stock. Laat me raden, je bent een over het paard getilde tiener die de waarde van een euro niet kent en nog veilig bij zijn ouders op zolder woont? Zo niet dan is het compleet krankzinnig wat je doet.
Wat is een meme stock?
pi_204133516
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 22:38 schreef LXIV het volgende:

[..]
Laat me dan voor je hopen dat de koers naar 1 euro gaat. Dan wordt je nog rijk in Gamestop-aandelen!!
Dat zou idd nog beter zijn. Is de volledige float in no time volledig DRSed en komt het shortselling misbruik sneller aan het licht.
pi_204186188
Lekker dagje zo?
pi_204188427
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2022 22:08 schreef Silverdigger2 het volgende:
Lekker dagje zo?
Ik vraag me af of de boomers hier kunnen uitleggen waarom alle "memestocks" opeens omhoog schieten.

Ryan Cohen heeft gisteren trouwens in de ochtend 100.000 GME aandelen gekocht, dreef de prijs op naar 108, daarna nog verder omhoog gegaan om daarna in de after market nog eens te stijgen naar 143.
Totale volume was 15mil ofzo. Knap voor een aandeel waarvan een groot deel vastligt.
pi_204188468
Wat zijn "memestocks"?
  woensdag 23 maart 2022 @ 09:46:50 #200
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_204188514
Mijn average buy zit op $139 dus ik kan ook van m’n laatste stocks af straks, fijn. Misschien eentje houden om miljonair mee te worden tijdens de short squeeze?
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')