Woah! Veel oogst in het verschiet nog zo. Maar ziet er goed uit.quote:Op dinsdag 13 juli 2021 17:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Goed!
Ik probeer maar niet te denken aan alles dat mislukt is. Ik geniet gewoon van alles dat wel goed gaat.
Ik heb voor het eerst bloemkool en dat gaat prima. We hebben er al een op, over een paar dagen nog een.
[ afbeelding ]
Er beginnen pompoenen te ontstaan. Dat is ook de eerste keer, ik heb er enorm veel zin in.
[ afbeelding ]
Binnenkort heb ik veel kruisbessen. We hebben deze plant in oktober uitgegraven bij een buurman.
[ afbeelding ]
De komkommers (linksvoor) en augurken (rest) doen het prima. Vandaag voor het eerst geoogst.
[ afbeelding ]
De pepers (7 soorten), paprika's (5 soorten) en een deel van de aardappels staan in speciekuipen. Ze doen het prima. We hebben overigens al een paar keer eigen aardappels gegeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier staat het grootste deel van de tomaten. Helemaal vooraan een paar aubergines, helemaal achteraan een bak met komkommers en de augurken. In deze bakken staan dus 14 stamtomaten. De meeste saustomaten plus 2 cherry en 2 normale/tros. Elders staan nog 5 hangende microtomaten en 4 struikcherry's.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dan nog wat oogstfoto's:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Takken van de karwijplant. In zakken gestopt om zo te zaden te oogsten om mee te koken.
[ afbeelding ]
Zo lang we het niet allemaal in alleen de zomermaanden op hoeven eten, komt het wel goed. Daarom conserveer ik veel: CUL / Zelf conserveren van voedsel #3quote:Op dinsdag 13 juli 2021 18:06 schreef Smallish het volgende:
Prachtige moestuin heb je, @:Lucky_Strike! Krijgen jullie alles op wat je oogst? Lijkt me best veel... Ziet er mooi uit zo, die bakken. En goed voor je rug.
Wat leuk, jullie nemen het echt serieus. Ik ga dat topic eens lezen, je hebt er bijna een baan aan, joh! Erg leuk en interessant, zo zelfvoorzienend in je groenten.quote:Op dinsdag 13 juli 2021 18:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zo lang we het niet allemaal in alleen de zomermaanden op hoeven eten, komt het wel goed. Daarom conserveer ik veel: CUL / Zelf conserveren van voedsel #3
Thanksquote:Op dinsdag 13 juli 2021 18:49 schreef Smallish het volgende:
[..]
Wat leuk, jullie nemen het echt serieus. Ik ga dat topic eens lezen, je hebt er bijna een baan aan, joh! Erg leuk en interessant, zo zelfvoorzienend in je groenten.
Dit klinkt als een hobby/bezigheid waarin veel persoonlijke interesses en kwaliteiten in samen komen. Erg leuk dat je dit zo voor elkaar hebt weten te boksen. Dat moet ook allemaal maar lukken en haalbaar zijn. Tof hoor!quote:Op dinsdag 13 juli 2021 18:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Thanks
Dit moestuingebeuren is precies de juiste hobby voor mij. Ik vind niet alleen het tuinieren leuk, maar ook het plannen, regelen, voorbereiden, koken en conserveren.
Hier erg veel last van. Veel dingen gaan fantastisch dit jaar (aardbeien, spinazi, rucola, kool), maar d etomaten en aardappelen hebben schimmel. En als die er eenmaal inslaat met dat voortdurend natte weer krijg je het er niet meer uit. Al hele planten moeten wegdoen!quote:Op woensdag 14 juli 2021 12:22 schreef ijs_beer het volgende:
[ twitter ]
Iets om goed op te letten de komende tijd.
Loof verbranden of naar grijs afval; zorg dat het niet via compost oid weer bij jezelf in de grond terecht komt.quote:Op zaterdag 17 juli 2021 11:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb ineens ook aardappelziekte. Ik ben alle aardappelen aan het rooien. En een deel van de tomaten. Kutzooi.
Het zijn zo veel aardappels dat dat niet op te eten is in een week. Voorlopig lijken ze niet aangetast, het zat alleen nog op het loof. Ik hou het zeker in de gaten.quote:Op zaterdag 17 juli 2021 12:02 schreef sigme het volgende:
[..]
Loof verbranden of naar grijs afval; zorg dat het niet via compost oid weer bij jezelf in de grond terecht komt.
Geldt ook voor alle aardappelschillen voor wat je nog gaat verwerken!
Mijn advies: geen aardappels langer dan 1 week bewaren.
Als je dat advies in de wind slaat:
• Aardappelvoorraad in 1 laag (NIET stapelen)
• Voorraad elke week controleren. Doe handschoenen aan en wen aan de stank
• Alle rotte aardappels eruit (duh) en weggooien in grijs afval
Toen ik nog een klein fietsie was moest ik van opa alle aardappelen rond deze tijd rooien en op het tegelpad te drogen leggen, en met de bezem keren. Twee of drie warme dagen op rij drogen, en dan met de hand sorteren en ze opslaan in houten kratjes, met goed lucht er tussen. Dan hoef je ze niet meteen op te eten :pquote:Op zaterdag 17 juli 2021 13:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het zijn zo veel aardappels dat dat niet op te eten is in een week. Voorlopig lijken ze niet aangetast, het zat alleen nog op het loof. Ik hou het zeker in de gaten.
Ik heb bij de tomaten alle aangetaste bladeren, de toppen en de bloemtrossen verwijderd. Nu hopen dat de tomaten nog rood willen worden.
Bij phytophera in de knol helpt dat allemaal niks. Sorry.quote:Op zaterdag 17 juli 2021 15:15 schreef fietsie het volgende:
[..]
Toen ik nog een klein fietsie was moest ik van opa alle aardappelen rond deze tijd rooien en op het tegelpad te drogen leggen, en met de bezem keren. Twee of drie warme dagen op rij drogen, en dan met de hand sorteren en ze opslaan in houten kratjes, met goed lucht er tussen. Dan hoef je ze niet meteen op te eten :p
En bidden, veel bidden, want als je het nog niet in knol ziet en het netjes het loof direct verwijdert, dan kan het nog steeds al in de knol zitten. Luchten, schrobben, als het er al in zit, zit het er al in.quote:Op zaterdag 17 juli 2021 17:10 schreef derLudolf het volgende:
Bij phyt eerdappelzaaikte loof direct verwijderen om te voorkomen dat het in de knol gaat zitten.
Dat was het idee achter het loof verwijderen inderdaad.quote:Op zaterdag 17 juli 2021 17:10 schreef derLudolf het volgende:
Bij phyt eerdappelzaaikte loof direct verwijderen om te voorkomen dat het in de knol gaat zitten. Knol ook zeker niet als pootgoed gebruiken of op de composthoop.
Geen haar op mijn hoofd.quote:Volgend jaar bij deze omstandigheden regelmatig spuiten, dat kan biologisch met kopersulfaat maar ik zou liever met iets als Bayer Infinito pakken.
5 dagen geleden was er nog niets aan de hand.quote:Op zaterdag 17 juli 2021 17:31 schreef sigme het volgende:
[..]
En bidden, veel bidden, want als je het nog niet in knol ziet en het netjes het loof direct verwijdert, dan kan het nog steeds al in de knol zitten. Luchten, schrobben, als het er al in zit, zit het er al in.
Maar met een beetje mazzel zit het niet in de knol en is @:lucky_strike er op tijd bij. Ik duim
Shit zeg. Ik hoop met je mee.quote:Op zondag 18 juli 2021 22:23 schreef ijs_beer het volgende:
Hè shit. Hier heeft éénn aardappelras het nu ook. Beginnende staat. Dus morgen eruit halen en hopen dat de rest van de rassen (die resist zouden moeten zijn) het niet krijgen.
Ah nee. Da's helemaal vervelend dan.quote:Op zondag 18 juli 2021 22:46 schreef LXIV het volgende:
Ik ben vanaf woensdag ingezet voor de watersnood. Toen ik terugkwam waren mijn tomaten compleet verpieterd door phytophera. Had nog gehoopt dat er wat delen het zouden redden.
Aardappels vind ik niet zo erg maar tomaten wel.
Ja. Wel een nuttig weekend gehad.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |