abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 00:42:59 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199534089
Tappa 13: Ravenna - Verona, 198 km

Jeetje, dat was me de strijd wel weer zeg. Een kilometer of 70 lang werd er bijna continu aangevallen voor de vlucht van de dag eindelijk wist weg te rijden. In eerste instantie bestond die vlucht uit 14 renners, later sloten Visconti en Edet nog aan. Met 16 man trokken we naar Bagno di Romagna, een lastige heuvelrit met een stuk of vier beklimmingen en een paar hoosbuien onderweg. Voor het klimwerk begon waren we al zes renners kwijt, bijltjesdag. Twee valpartijen, waardoor we met Soler, Mäder en De Marchi ineens toch wat relatief grote namen missen. Ik had graag nog wat kamikazewerk van Marco gezien, maar helaas. Oja, Kobold Goossens is er ook niet meer bij. Masnada geblesseerd, Dowsett ziek. Buiten dat was het geen al te interessante dag, in ieder geval niet voor het klassement. Die jongens maakten er een halve snipperdag van, op zich niet onlogisch na de inspanningen die een dag ervoor geleverd moesten worden. De kopgroep kreeg ruim baan. Ook daar gebeurde niet gek veel, men was vrij braaf voor elkaar. Behalve in de afdalingen, daar ging het steeds los. Tijdens de eerste afdaling regende het dat het goot, tijdens de tweede afdaling lag de weg nog nat. Daardoor werd de boel aardig uit elkaar gereden, met helaas steeds MIJN Tesfatsion als slachtoffer. Mijn Afrikaantjes hebben nog veel te leren, dat is wel duidelijk. Afdalen in de regen is bepaald niet hun specialiteit, en al helemaal niet de specialiteit van Tesfatsion. Zo verloor hij vorig jaar bijna de Ronde van Rwanda, tijdens deze rit verspilde hij vooral onnodig krachten door twee keer een groot gat te moeten dichten. Een streep door de kansen van Tesfatsion, er is huiswerk voor na de Giro. Goed, er waren ook een paar renners die wel kans maakten op de ritzege. Al bleken dat er niet veel te zijn, alleen al door de afdalingen raakten we een paar man kwijt en toen het eenmaal bergop ging hielden we vrij snel slechts vier renners over. Andrea Vendrame had ineens wonderbenen, na een matig jaar en een tot nu toe ook matige Giro. George Bennett kwam als kopman, maar is nu aangewezen op de vlucht van de dag. Dat hij nog steeds niet echt in vorm is werd duidelijk, hij kreeg het niet voor elkaar om op de lastige stroken zijn concurrenten af te schudden.

Vooral van Brambilla kwam hij niet af, dat werd de vete van de dag. Chris Hamilton zat er ook, de man die volgens Spekenbrink ooit een grote ronde kan winnen. Vendrame reed een tijd in z'n eentje op kop maar werd toch weer bijgehaald door de andere drie, met z'n vieren reden ze vervolgens naar de finish. Aanvalspogingen genoeg, maar niemand wist weg te rijden. Dat lukte aan het eind pas. Brambilla en Bennett keken steeds naar elkaar, koude oorlog. Hamilton en Vendrame maakten daar handig gebruik van. Ze reden weg, Brambilla keek naar Bennett, Bennett naar Brambilla en de vogels waren gevlogen. De altijd nerveuze en soms agressieve Brambilla gooide z'n eigen glazen in, Sjors was gewoon weer Sjors. Hamilton had ondertussen alle moeite van de wereld om Vendrame bij te houden, maar hij kwam toch weer aan het wiel. Desalniettemin reed hij een verloren wedstrijd, tegen Vendrame was niets opgewassen. In de sprint maakte de Italiaan het makkelijk af, zijn eerste ritzege in de Giro. Leuk voor hem, het is hem gegund. Daarachter leek Brambilla het sprintje om de derde plaats te winnen, maar omdat hij nogal duidelijk van zijn lijn afweek werd hij teruggezet naar de vierde plaats, haha. Flinke roid rage na de finish. Bennett moet maar eens op tv naar een koers gaan kijken om te zien hoe het nu eigenlijk werkt, dat soort teksten. Goed man. Ze waren bij Trek sowieso wel op dreef, want vanuit het peloton gingen Nibali en Ciccone in de aanval. Ze werden even later weer bijgehaald door Ineos, maar in de afdaling ging Nibali er nog eens vandoor. Moscon was zo dom om Nibali te volgen, moet je nooit doen. Vraag maar aan Kruijswijk. De altijd onsympathieke appelboer ging onderuit, tja. Zal Bernal niet blij mee zijn, vermoed ik. Maarja, Gianni blijft een onbenul. Je moet Nibali gewoon lekker laten rijden, dan pakt ie 20 tellen, of uiteindelijk zelfs maar zeven. Nog steeds vier minuten achter Bernal, lekker boeiend joh. Maar hey, toch iets van actie. Verder was het gezapig, maar dat konden we verwachten. Een typische rit voor de vluchters. We krijgen nu een typische rit voor sprinters, in een poging de boel nog gezapiger te maken.




Deze niet zo leuke rit gaat van start in Ravenna, een stad met 158.000 inwoners in de regio Emilia-Romagna. Ravenna is de hoofstad van de provincie Ravenna en in deze provincie wonen in totaal 391.500 mensen. Het is een stad waar de Giro al vaker is geweest, twee jaar geleden nog. Ook toen ging er een floprit van start in deze stad, net als nu een volledig vlakke rit. Aankomst in Modena, waar we eerder deze Giro ook al eens zijn geweest. Arnaud Demare won, kan gebeuren. Nu volgt er een aankomst in Verona, het enige verschil is dat deze rit 45 extra vlakke kilometers kent. Toen 145 kilometer met een drempel als grootste oneffenheid, nu 190 kilometer doffe ellende. Enfin, voor 2019 was het van 2011 geleden dat de Giro nog eens in Ravenna was. Toen eindigde er een rit in deze stad, uiteraard werd het een sprint. Cavendish won voor Appollonio of all places, Petacchi werd derde. Toch een lichtelijk teleurstellend resultaat voor Petacchi, die in 2005 wél wist te winnen in Ravenna. Daags na die rit in 2005 ging er ook nog een etappe van start in Ravenna, met aankomst in Rossana Veneto. Die rit werd dan weer gewonnen door Robbie McEwen, een dag eerder nog vierde. In 1972 kwam de eerste rit van de Giro aan in Ravenna, Marino Basso pakte toen de ritwinst en meteen ook de roze trui. In 1968 vertrok er dan weer een rit vanuit Ravenna, richting Imola. Ook toen Marino Basso als winnaar, wat een toeval. In 1938 won Cino Cinelli een rit in Ravenna, dat lijkt me een naam die te mooi is om te negeren. Verder is Ravenna de stad waar Dante Alighieri gestorven is. Zijn graftombe vinden we ook terug in deze plaats, die volgens Wikipedia van cultuurhistorisch groot belang is. Er zijn een aantal met mozaïeken gedecoreerde vroegchristelijke bouwwerken te vinden in de stad, die dateren uit de tijd dat Ravenna de hoofstad was van het Ostrogetische Rijk. Dan moeten we terug naar de jaren 493-553. Een aantal van deze bouwwerken zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan het mausoleum van Galla Placidia, de basiliek van San Vitale, de basiliek van Sant'Apollinare in Classe, de basiliek van Sant’Apollinare Nuovo, het mausoleum van Theodorik en dan nog wat dingen. Oude gebouwen, veel mozaïeken, best grappig allemaal. Ravenna is dus in principe wel het bezoeken waard. Het roadbook noemt Ravenna zelfs een schatkamer, je zou voor minder.



Waardeloze rit natuurlijk, we bevinden ons weer eens in de Povlakte. Niet ver van Cattolica, daar waar we eerder al zo'n ellende rit hebben moeten doorstaan. Na de officieuze start in het centrum van Ravenna begint de rit echt op een brede weg buiten de stad. Daar zullen binnen een halve minuut drie renners zijn vertrokken. Eentje van Androni, eentje van Bardiani en eentje van Eolo. Of het wordt iets spannender, wie weet. Zonder Ewan en Merlier houden we niet veel sprinters over natuurlijk. Maar goed, deze rit kan niet anders dan gewoon gierend kut worden. Ik heb er ook niet echt veel zin in, moet ik zeggen. De renners gaan rijden over brede en behoorlijk rechte wegen, terwijl ze onderweg vooral veel akkers kunnen bewonderen. Af en toe wat bomen, maar wat een troosteloos gebeuren wordt dit. Af en toe een dorpje ook, voor de variatie. San Biagio is zo'n dorpje, daar zit een sexshop langs de kant van de weg. Lijkt me prima om hier als coureur even af te stappen en te gaan shoppen, wie weet wordt de rit dan nog leuk. Even later rijden ze door Argenta, waar het zowaar even wat bochtiger is. Na deze passage in Argenta gaat het gewoon een kilometer of dertig rechtdoor in de lege en uitgestrekte Povlakte. Alleen de wind kan deze etappe gaan redden, maar ik denk niet dat we zoveel mazzel gaan hebben. Aan het eind van dit lange stuk rechtdoor rijden we via een aantal bochten Ferrara binnen, de stad van een van de grootste legendes uit de wielersport. Ik heb het niet over een renner, ook niet over een ploegbaas. Nee, ik heb het over een arts. We bevinden ons nu op de geboortegrond van Michele Ferrari. Dottore Ferrari, een absoluut fenomeen. Verbannen uit de wielersport, al waren er dan een tijdje terug toch weer geruchten dat hij enkele mannen van Astana van wat advies zou voorzien. Zou een reden kunnen zijn waarom de Giro niet vaak start of aankomt in Ferrara, liever niet teveel aandacht voor Ferrari. Al vindt hier na 67 kilometer wel de eerste tussensprint van de dag plaats. Wel een fraaie stad, Ferrara. Flink wat geschiedenis ook, blijkbaar. Brede straten en vele paleizen, daterend uit de 15e eeuw. Toen was Ferrara de zetel van het huis van Este. Het meest opvallende gebouw is het vierkante kasteel van het huis van Este (= Castello Estense), in het centrum van de stad. Dit is een stenen gebouw waaromheen een gracht ligt, met vier torens. Het is na 1385 gebouwd en in 1554 gedeeltelijk gerestaureerd. Nou, top.



Voorbij de tussensprint rijden we buiten Ferrara via een kicken brug over de Po, enerverende toestanden in de vlakte. Paar bochten en rotondes in de volgende kilometers, terwijl het peloton door Santa Maria Maddalena en Occhiobello rijdt. Buiten dit tweede dorpje gaan we beginnen aan een lange tocht langs de oevers van de Po, het lijkt me ingewikkeld om een parcours uit te stippelen dat zaaddodender is. Het blijft breed, het blijft vlak, het blijft leeg. Af en toe een dorpje, af en toe een rotonde, verder vooral veel gras en uiteraard ook een onmeetbare hoeveelheid akkers. Soms, plotseling, net als je het niet verwacht... een bocht. Gruwelijk. Vreselijk, vreselijke rit. Om het nog erger te maken ook wat industrie tussendoor, net als je dacht dat het niet uitzichtlozer kon. In de buurt van Castelmassa komen de renners een rotonde tegen met een strook asfalt dwars over de rotonde, kan leuk zijn voor de oplettende renner. Je moet toch wat, tijdens zo'n rit. Veel meer maken we niet mee, we hobbelen wat verder over die brede en rechte weg. Redelijk veel dorpjes langs de Po, dat dan weer wel. Een van die dorpjes is Ostiglia, hier rijden we even dwars door het centrum terwijl we wat bochten en rotondes meepakken. Ondertussen rijden we ook van de ene naar de andere regio. Een stukje in Veneto, daarna bevinden we ons ineens in Lombardije. Buiten Ostiglia gaat het weer een kilometer of 15 verder door het grote niets, het is zeldzaam treurig. De weg leidt naar Governolo, waar de renners bij een rotonde linksaf slaan. Ze rijden daarna over een zijriviertje van de Po en bereiken warempel een andere weg, ongelooflijk. Die weg leidt rechtstreeks naar Bagnolo San Vito, alwaar na 144,6 kilometer de tweede tussensprint van de dag zal plaatsvinden. Dit is geen willekeurig gekozen locatie, Bagnolo San Vito is namelijk de geboortegrond van Learco Guerra. Een van de grote vooroorlogse Italiaanse grootheden, tussen 1930 en 1937 won hij bijvoorbeeld 31 ritten in de Giro. In 1934 won hij ook nog eens het eindklassement. Acht ritten in de Tour, wereldkampioen, Milaan-San Remo, noem het allemaal maar op. Bovendien was hij in 1931 de eerste renner ooit die de roze trui mocht dragen, 90 jaar later vieren we dit feit blijkbaar. Al kwam hij technisch gezien uit San Nicolò Po, een paar kilometer verderop. Maar dat hoort wel bij de gemeente Bagnolo San Vito, dus we doen het er maar mee. Geen mooie ode, maar ach.



Ja, bovenstaande poort staat ineens willekeurig langs de kant van de weg. Meer hoogtepunten gaan we voorlopig niet beleven. Na de tussensprint rijden we verder naar Mantova, waardoor ik bijna begin te denken dat dit een themarit is. Eerst op bezoek bij Ferrari, nu naar Mantova? Dan moet ik toch meteen denken aan de Mantova-zaak, waarbij voornamelijk renners van Lampre in opspraak kwamen. Die gingen allemaal op bezoek bij een apotheker in Mantova. In de provincie Mantova, blijkt dan later. Niet in de stad zelf, jammer. Daar gaat m'n thema. Mantova moeten we in het Nederlands blijkbaar Mantua noemen, nou, vooruit dan maar. Voor we Mantua bereiken moet er eerst 15 kilometer gefietst worden over dezelfde wegen als altijd. Breed en recht, met af en toe een onderbreking in de vorm van een rotonde. Paar dorpjes tussendoor, vooral veel leegte verder. In een van die dorpjes, Cerese, slaan we bij een rotonde rechtsaf, waarna Mantua ineens heel dichtbij is. Via nog meer rotondes en een stevige hoeveelheid bochten rijden we door deze stad, prachtig gelegen aan het Lago Inferiore. Al ligt aan de andere kant van de stad het Lago Superiore, interessant. Bijzonder is dat in deze meren (als enige plek in Europa) lotusbloemen in het wild groeien. Boh, boh, boh. Vooral Edoardo Affini zal hier in zijn element zijn, want volgens verschillende bronnen komt hij uit Mantua. Dan check je voor de zekerheid toch maar even z'n Instagram en blijkt dat ie uit Buscoldo kom, een kilometer of wat ten zuiden van de stad. Nouja, alsnog een lokale renner dus. Enfin, Mantua is een fraaie stad. Historisch centrum met wat palazzo's enzo, je kent het wel. Vergilius werd hier geboren, ook gaaf. De renners rijden alleen wel enigszins verkeerd, ze steken het meer over en verlaten Mantua. Als je achterom kijkt heb je dan een mooi uitzicht, maarja, dat lijkt me verder niet zo handig. Gelukkig hebben we altijd de foto's nog.



Als we eenmaal aan de overkant van het water zijn is het nog 40 kilometer fietsen tot de finish. Een tocht die helemaal nergens over gaat. Paar rotondes, dan bocht naar links in Mottella, een bocht naar rechts in Tripoli (haha we zijn ineens in Libië xD) en dan gaat het een paar kilometer rechtdoor tot in Castelbelforte, waar in het centrum een leuk kerkje staat. Paar rotondes buiten dit dorp, paar bochten in het centrum. Daarna is het hetzelfde verhaal tot in Trevenzuelo. Rechtdoor, tot in dat dorp. Paar bochten daar, weer een rotonde en dan rechtdoor naar Vigasio, waar het gelukkig nog maar een kilometer of 20 is tot de finish. De omgeving blijft gierend godsonmogelijk kut. Alleen maar landbouwgrond, soms wat industrie en een paar onooglijke dorpjes. We bevinden ons nu weer in Veneto, overigens, voor wat het waard is. Dit zou overigens wel echt een legendarische rit kunnen worden met wat zijwind, maar als je afhankelijk bent van het weer heb je het gewoon niet goed gedaan. Goed, of slecht. Slecht, een bocht in Vigasio bij een rotonde. Daarna gaat het eigenlijk gewoon weer een kilometer of weet ik hoeveel rechtdoor naar Castel d'Azzaro, het volgende dorp waar ze al een eeuw in lockdown zitten. Hier bevinden we ons op tien kilometer van het langverwachte eind, goddank. Een rotonde in het centrum, SPANNEND. Buiten het dorp nog een rotonde, SUPERSPANNEND. Even verderop wéér een rotonde en daarna rijden we zelfs over een viaduct HOLY SHIT WE WORDEN GEK. Na dit krankzinnige intermezzo rijden we rechtdoor de buitenwijken van Verona binnen. Hier komen we na een tijd een soort van chicane tegen met daarna een rotonde en nóg een viaduct, het is werkelijk een gekkenhuis. Na dit viaduct bevinden we ons al op een kilometer of vier van het eind, het gaat even rechtdoor totdat we een schuine bocht naar links tegenkomen. Even verderop, nadat we door een lelijk stukje Verona zijn gereden, volgt een schuine bocht naar rechts en dan bevinden we ons op drie kilometer van het eind. In die laatste drie kilometer gaat het grotendeels rechtdoor, over een extreem brede weg. Het loopt blijkbaar een beetje vals plat omhoog, maar ik leef niet in de veronderstelling dat dit veel verschil gaat maken. Op 2,5 kilometer van het eind komen we een behoorlijk grote rotonde tegen, die lands de rechterkant genomen moet worden. Na die rotonde gaat het rechtdoor tot in de slotkilometer. Vlak voor die slotkilometer komen we weer een viaduct tegen, een paar meter hoogteverschil! Dan volgt een duikje naar beneden, de slotkilometer in. Op een of ander gigantisch plein waar de Porta Nuova staat moeten we bij een ovalen rotonde de rechterkant aanhouden. Na dit ovalen onding gaat het in de laatste 500 meter van de rit rechtdoor over een brede weg. De makkelijkste finale tot nu toe.




Na deze hemeltergende tocht die we vol afgrijzen gaan aanschouwen eindigt de farce in Verona. Dat is een stad. Een stad waar de Giro wel vaker langskomt. Of eindigt, dat is ook een optie. Twee jaar geleden was dat het geval, de Ronde van Italië eindigde met een tijdrit van Verona naar Verona. Die tijdrit zou eindigen in het de Arena van Verona, een antiek Romeins amfitheater. De arena is een van de best bewaard gebleven amfitheaters en wordt tot op heden nog gebruikt. Het staat bekend om de operavoorstellingen die er gehouden worden. De arena van Verona, gebouwd in het jaar 30 na Christus, is een van de grootste amfitheaters uit het Romeinse Rijk. 138 meter lang en 110 meter breed, dat is niet misselijk. Vier ringmuren droegen de tribunes, de toeschouwers kwamen op hun zitplaats via 72 ingangen en 64 trappen. De buitenmuur was gebouwd uit wit en roze kalksteen uit Valpolicella en had drie verdiepingen bestaande uit arcades. Een aardbeving in 1117 verwoeste bijna de gehele bovenste verdieping en de oorspronkelijke buitenmuur, slechts een klein deel hiervan resteert nog. Eigenlijk wel opmerkelijk, dat ding ziet er nog steeds enorm indrukwekkend uit, maar het had dus nog veel indrukwekkender moeten zijn. Na de aardbeving veranderde de Arena in een steengroeve waar eenvoudig bouwmateriaal voor nieuwe gebouwen kon worden gevonden. Pas tijdens de Renaissance kwam het weer in gebruik als een theater. Dankzij de uitstekende akoestiek is het gebouw goed geschikt voor operavoorstellingen, die vanaf 1913 gehouden worden. In 2019 geen operavoorstelling, maar een tijdrit. Die tijdrit werd gewonnen door Chad Haga, kan iemand zich dat nog herinneren? Een veel belangrijker feit was dat Richard Carapaz zijn eindwinst wist veilig te stellen, hij werd de eerste man uit Ecuador die de Vuelta wist te winnen. Roglic stootte op het laatste moment Landa van het podium, altijd tegen Landa. Ook in 2010 eindigde de Giro in het amfitheater, toen zagen we Ivan Basso in de roze trui binnenbollen. Gustav Erik Larsson won toen, niet echt de grootste fenomenen die in Verona winnen. Na de aankomst in 2010 zijn we in 2012 nog een keer in Verona geweest, toen voor een ploegentijdrit. Die TTT werd gewonnen door Garmin-Sharp, de mannen van Vaughters en de latere eindwinnaar Ryder Hesjedal. In het verleden kwamen we enorm vaak aan in Verona, al een keer of 20. Grote namen die in Verona wisten te winnen luisteren naar de namen Binda, Bartali, Van Steenbergen, Poblet, Darrigade, Moser en Savoldelli. De stad Verona is ook vaak een plaats van vertrek geweest, meer dan 20 keer. In Verona is ook een aantal keer een wereldkampioenschap wielrennen georganiseerd, in 1999 en 2004 om precies te zijn. Oscar Freire ging twee keer met de regenboogtrui aan de haal, wat vooral in 1999 nogal als een verrassing kwam. Het WK van 1999 is vooral het WK van Frank Vandenbroucke. VDB reisde af naar Verona als de grote favoriet. Hij won in 1999 zo'n beetje alles en vlak voor het WK reed hij nog de stenen uit de straat in de Vuelta, maar in Verona kwam hij ten val en brak hij beide polsen. Het begin van het einde, min of meer. Tijdens het WK van 1999 werd ene Damiano Cunego kampioen bij de junioren. Erg leuk, want Cunego is afkomstig uit Verona. Wereldkampioen in je eigen stad, niet slecht.



Tot zover de koersachtergrond van Verona, ik had toevallig nog een heel boekwerk staan uit 2019. Daarnaast heb ik toen nog wat willekeurige feitjes verzameld, die pleuren we er dan ook maar gewoon in. Verona is een stad met 258.000 inwoners in de regio Veneto. Laten we maar meteen met het grootste cliché van allemaal beginnen: Verona kennen we natuurlijk als de stad van Romeo en Julia. Een veelbezochte plaats in de stad is de Casa di Giulietta, daar waar de vrouw waarop Julia is gebaseerd zou hebben gewoond. In de Via Capello komen we dit huisje tegen, maar het valt toch wel als een behoorlijke tourist trap te omschrijven. Het balkonnetje is er bijvoorbeeld pas in de jaren '30 aan vast gebouwd. Tevens is die hele Shakespeare helemaal nooit in Verona geweest, de beunhaas. Op de binnenplaats komen we nog een bronzen beeld tegen van de jongedame, ook nergens op gebaseerd dus eigenlijk. Maar afijn, wel even voor de zekerheid haar borsten aanraken want dat zou geluk moeten brengen in de liefde. Goed, Verona dus. Een historische stad, waar de verschillende invloeden door elkaar heen lopen. De historische binnenstad is in ieder geval opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat valt wel te begrijpen. We komen vele Romeinse invloeden tegen, na Rome zijn hier zelfs nog de meeste Romeinse bouwwerken te vinden. Een van die bouwwerken is dus het amfitheater, al nu ongetwijfeld ook weer in beeld worden gebracht. Daarnaast ligt Verona aan de Adige en er zijn meerdere bruggen gebouwd over deze rivier, een van die bruggen stamt nog uit de Romeinse tijd. De Ponte Pietra, ziet er best leuk uit. Ook is er nog een Romeins theater te vinden, het kan hier niet op. Ook in de middeleeuwen hebben ze hier nog wel wat leuke dingen gebouwd. Op de Piazza Bra, waar het amfitheater staat, komen we ook nog een paar leuke paleisjes tegen. In een van die paleisjes is tegenwoordig het stadhuis gevestigd. Op een ander plein, Piazza delle Erbe, komen we nog een fraaie fontein tegen. En dan hebben we nog de Arche Scaligere, een indrukwekkende groep van vijf Gotische monumenten van de machtige della Scaladynastie, die van 1262 tot 1382 heerste over Verona en een groot deel van Noord-Italië. Daarnaast hebben ze hier ook een aantal flink uit de kluiten gewassen kerken staan. De Gotische kerk van Sint-Anastasia, bijvoorbeeld, of de basiliek van San Zeno. Ze hebben hier ook nog een toren, de Torre dei Lambert. Een toren van 84m hoogte, maar liefst. Naast de toren, boven de straat die de pleinen 'delle Erbe' en 'dei Signori' met elkaar verbindt, bevindt zich de boog Arco della Costa, waaraan een rib van een walvis hangt. Een legende wil dat het bot naar beneden zal vallen, wanneer iemand er onderdoor loopt die nog nooit een leugen verteld heeft. Vanzelfsprekend is deze nog nooit naar beneden gevallen. Dit vind ik dan wel weer humor om te lachen, goed bedacht. Buiten dit alles heeft Verona ook nog de beschikking over een paar kastelen en een fort, ze zijn hier wel hebberig. Qua sport kennen we Verona van de voetbalclubs Hellas Verona en Chievo Verona. De één racistisch, de ander nietszeggend. Verona is verder dus de stad van Cunego, maar die fietst niet meer. De nieuwe generatie bestaat uit Giovanni Lonardi en Alexander Konychev, de zoon van Dmitri. Allebei prof, allebei niet aanwezig. Schieten we dus niets mee op. Dante Alighieri kunnen we blijkbaar ook koppelen aan Verona, hij vertoefde een tijd bij Cangrande della Scala, heer van Verona. Dante aan het begin van de rit en Dante aan het eind van de rit. Het moet een ode voorstellen, maar ik vind het bepaald geen goddelijke komedie.



Veel teveel informatie voor zo'n vreselijke rit, mijn excuses. Snel dit drama afronden. Het schijnt voor het eerst lekker weer te gaan worden. Liefst 25 graden in Ravenna. Zon! Geen kans op regen, relatief weinig wind. Een beetje wind, staat ook nog wel enigszins schuin zo te zien. Maar ik wil niemand enthousiast maken, het waait waarschijnlijk niet hard genoeg om voor enig spektakel te zorgen. Wellicht zal het iets zenuwachtiger worden, waardoor men niet met 30 kilometer per uur naar de finish rijdt, meer mogen we eigenlijk niet verwachten. Naarmate de dag vordert schijnt de wind wel iets aan te trekken, maar dat lijkt alsnog niet echt genoeg te zijn. In Verona doen we het met 23 graden, geen kans op regen en een beetje wind schuin in de zij. Misschien spannend, waarschijnlijk niet. Beginnen doen we om 12:25, tien minuten later zou de neutralisatie voorbij moeten zijn. Zou ook wat later kunnen zijn, het begint me op te vallen dat de Italiaantjes zich totaal niet aan hun eigen schema houden. Eurosport is er meteen bij, ik hoop u niet. Finish wordt verwacht tussen 16:59 en 17:25, zet de tv rond die tijd maar aan ofzo.



Een minieme kans op waaiers. Als de wind aantrekt kan het leuk worden, anders wordt dit gewoon een massasprint. Alhoewel, we houden steeds minder sprinters over. Wellicht willen wat meer ploegen in de aanval gaan. Door de vermoedelijk beperkte controle in het peloton maakt de vlucht wel meer kans. Desondanks ga ik gewoon uit van een sprint. Een gouden kans voor Qhubeka om Nizzolo eindelijk een keer te laten winnen. Ook een goede gelegenheid voor Sagan om nog wat punten te rapen. Gaviria kan hier ook zomaar een stap richting een nieuw contract zetten. Motivatie genoeg bij de overgebleven sprinters, vermoed ik. Sowieso hun laatste kans, na deze rit kunnen ze massaal afstappen. Sprinten dus, gewoon.
1. Gaviria. Zo'n GEVOEL heb ik ineens.
2. Nizzolo. Kan niet anders, hè.
3. Viviani. In de finale komen we vrij dicht in de buurt van Isola della Scala, de geboortegrond van de familie Viviani. Hij groeide samen met Attilio op in Vallese, nog een paar kilometer verderop. We rijden niet over die wegen, maar het is waarschijnlijk dichtbij genoeg om Viviani toch van wat extra motivatie te voorzien. Hij mag ook nog eens de vlag dragen voor Italië op de Olympische Spelen, meer motivatie kan een mens moeilijk hebben. Dus wordt ie derde, want hij kan er geen reet meer van natuurlijk. Je mist Pat, hè?
4. Sagan. Te makkelijke rit, dit wordt een matige sprint.
5. Groenewegen. Oja, die doet ook nog mee.



[ Bericht 0% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 21-05-2021 02:40:53 ]
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 00:56:30 #2
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_199534167
Een welverdiende like gegeven.
pi_199536580
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 00:56 schreef maxi-mus het volgende:
Een welverdiende like gegeven.
Ja, de onderste vier foto's doet mij weer mijmeren.
  Redactie Sport vrijdag 21 mei 2021 @ 10:09:12 #4
274204 crew  Mexicanobakker
pi_199536590
Mooie etappe om naar het songfestival te gaan, goed uitgekiend.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_199536804
Heb wel eens de Aida aanschouwt in het amfitheater van Verona, dat was bepaald geen pretje.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 10:47:56 #6
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_199537023
Heel erg zin om hier niet naar te kijken
  FOK!fotograaf vrijdag 21 mei 2021 @ 10:59:07 #7
842 Zorro
Z
pi_199537196
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:09 schreef Mexicanobakker het volgende:
Mooie etappe om naar het songfestival te gaan, goed uitgekiend.
Songfestival :')
Dan doe je niet meer mee. Dan kom je er niet meer in. Je doet gewoon niet meer mee.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 11:06:15 #8
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_199537266
Ravenna staat absoluut nog op m'n verlanglijstje.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 11:10:05 #9
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_199537299
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 11:06 schreef Slobeend het volgende:
Ravenna staat absoluut nog op m'n verlanglijstje.
Ik zou 3 maanden naar Italië op vakantie kunnen om alle steden die ik nog wil bezoeken af te werken.
  Redactie Sport vrijdag 21 mei 2021 @ 11:12:38 #10
274204 crew  Mexicanobakker
pi_199537329
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:59 schreef Zorro het volgende:

[..]

Songfestival :')
Dan doe je niet meer mee. Dan kom je er niet meer in. Je doet gewoon niet meer mee.
Nog altijd leuker dan deze etappe.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 21 mei 2021 @ 11:56:50 #11
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_199537803
quote:
songfestival
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:47 schreef hhh38 het volgende:
Heel erg zin om hier niet naar te kijken
pi_199537936
Heerlijke dag om niet te kijken.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_199538321
Nu al reclame? Ik hoop niet dat ik zo de vluchtpoging ga missen.
pi_199538461
Waarom is Minali , waarom is Krieger maar 12,4% gekozen en waarom heeft @Mani89 maar 8 renners en geen Kriegertje.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 12:36:40 #15
62913 Blik
The one and Only!
pi_199538464
Ik kijk uit naar de dag van morgen
  vrijdag 21 mei 2021 @ 12:37:06 #16
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_199538471
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:36 schreef wimderon het volgende:
Waarom is Minali [ afbeelding ],
Omdat ie er niks van kan.
  Redactie Sport vrijdag 21 mei 2021 @ 12:40:25 #17
274204 crew  Mexicanobakker
pi_199538529
Krieger als niet-paard lijkt mij niet heel interessant eigenlijk. Ik hoopte dat ze 'gewoon' voor Vermeersch zouden gaan, mijn intel was niet op orde ;(
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_199538532
Oei, Viviani heeft de druk van de favorietenrol.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 12:42:11 #19
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_199538551
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:36 schreef wimderon het volgende:
Waarom is Minali [ afbeelding ], waarom is Krieger maar 12,4% gekozen en waarom heeft @:Mani89 maar 8 renners en geen Kriegertje.
@Mani89 ?
pi_199538565
Karsten heeft er zin in.
pi_199538581
Hopelijk geen spijt van het Oldani-negeren.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_199538634
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:44 schreef El-Stinho het volgende:
Hopelijk geen spijt van het Oldani-negeren.
quote:
Ik denk dat ik wat PM-stukjes gemist heb
pi_199538638
Hagelstenen ter grootte van een voetbal?
  vrijdag 21 mei 2021 @ 12:48:07 #24
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199538640
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:42 schreef Slobeend het volgende:

[..]

@:mani89 ?
Ik heb echt geen flauw idee.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_199538648
Dit gaat weer een prachtig hoorspel worden vanmiddag.
pi_199538653
quote:
12s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:47 schreef showtimer het volgende:

[..]

[..]

Dit is vast heel goed nieuws.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_199538671
Ach, Marengo, Pellaud en Rivi. Gelukkig is deze rit maar 200 kilometer.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 12:53:52 #28
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199538726
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:49 schreef Dale__Cooper het volgende:
Ach, Marengo, Pellaud en Rivi. Gelukkig is deze rit maar 200 kilometer.
Morgen ook gewoon 130 kilometer vlak voor de eerste echte klim. _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_199538727
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:48 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Dit is vast heel goed nieuws.
Dat is wel de bedoeling.
  Redactie Sport vrijdag 21 mei 2021 @ 12:54:39 #30
274204 crew  Mexicanobakker
pi_199538734
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Morgen ook gewoon 130 kilometer vlak voor de eerste echte klim. _O_
Als ik voor de vlucht ga ga ik weer voor een stel boerenlullen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 21 mei 2021 @ 12:55:41 #31
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_199538747
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Morgen ook gewoon 130 kilometer vlak voor de eerste echte klim. _O_
Oh leuk, we krijgen weer een mongolenvlucht dus?
  vrijdag 21 mei 2021 @ 12:55:57 #32
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_199538751
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:54 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Als ik voor de vlucht ga ga ik weer voor een stel boerenlullen.
Dartpijltjes gooien op de startlijst?
  Redactie Sport vrijdag 21 mei 2021 @ 12:56:09 #33
274204 crew  Mexicanobakker
pi_199538753
quote:
15s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:55 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Oh leuk, we krijgen weer een mongolenvlucht dus?
Zojuist De Gendt opgesteld. :)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 12:56:54 #34
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199538764
quote:
15s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:55 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Oh leuk, we krijgen weer een mongolenvlucht dus?
Die kans lijkt me echt bizar groot ja.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_199538770
Pellaud in de kansloze ontsnapping, je verwacht het niet.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_199538772
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die kans lijkt me echt bizar groot ja.
Vanuit de helicopter kun je nog de grote muis spotten die de dag voor de Angliru is gebaard vorig jaar.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_199538798
Flegga :')
pi_199538820
Iris :') :') :')
  vrijdag 21 mei 2021 @ 13:01:53 #39
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199538830
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 13:01 schreef wimderon het volgende:
Iris :') :') :')
De "er moet een vrouw bij" vrouw.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_199538848
Die Thomas de Gendt-gok slaat natuurlijk helemaal nergens op. Wat een minachting.
pi_199538906
Wow, volgende week al de Dauphine Libere.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_199538929
twitter
pi_199538930
Vandaag eindelijk Nizzolo?
pi_199539104
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 13:07 schreef TargaFlorio het volgende:
Vandaag eindelijk Nizzolo?
Zal wel weer tweede worden.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 13:36:45 #45
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199539353
Kijk eens, een zwaan. Dat is toch ook mooi, hè?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 13:38:57 #46
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199539383
Paul, die vanochtend nog stuurde...

Lijkt me een bingo.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 13:39:40 #47
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_199539392
Wordt er nog gefietst of .. :+
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 13:42:34 #48
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_199539438
quote:
99s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 13:39 schreef chufi het volgende:
Wordt er nog gefietst of .. :+
Nee joh, t regent en waait, ik kijk wel uit
  vrijdag 21 mei 2021 @ 13:43:38 #49
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_199539455
Dit kan niet anders dan een topetappe worden.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_199539462
"Dat klopt dus niet."

Staat dat ook op de bingokaart?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 13:43:58 #51
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199539464
Jeroen die vindt dat je Vanbelleghem moet zeggen en niet Vanbellegum, terwijl hij het zelf altijd over hut heeft in plaats van het.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 13:48:06 #52
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199539522
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die kans lijkt me echt bizar groot ja.
Meh, dan heeft INEOS ook geen zin om daar achteraan te rijden. Lekker kwartiertje voor Tratnik, Gabburo, Albanese, Carr en Guglielmi
  vrijdag 21 mei 2021 @ 13:48:12 #53
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199539524
Update van de altijd sympathieke Mohoor

twitter
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_199539555
Ik heb bij hem in de ploeg gezeten....
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 13:50:20 #55
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199539557
IK HEB BIJ HEM IN DE PLOEG GEZETEN
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_199539563
Steven Roche - Steven Rooks - Nicholas Roche... what's in a name
  vrijdag 21 mei 2021 @ 13:52:03 #57
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199539582
Na eerste col morgen heb je ook nog 30 km vallei naar Zoncolan. Dat is ook niet veel.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 13:54:18 #58
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199539609
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 13:52 schreef Frozen-assassin het volgende:
Na eerste col morgen heb je ook nog 30 km vallei naar Zoncolan. Dat is ook niet veel.
En we beklimmen een minder zware kant van de Zoncolan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 13:55:31 #59
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199539626
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 13:54 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En we beklimmen een minder zware kant van de Zoncolan.
Wel heerlijke laatste drie kilometer
pi_199539632
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 13:54 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En we beklimmen een minder zware kant van de Zoncolan.
Ja, zeker met zo'n makkelijke aanloop zal het wel wachten worden tot de laatste drie kilometer.
pi_199539970
Makelaar die bar Ringo in diens portfolio heeft springt ook een gat in de lucht na Karstens reclame
pi_199540091
Het wordt al wat zweveriger als er gesproken wordt over DNA modificatie en een kloon van Evenepoel :7
pi_199540301
Met wat is die renner mee bezig?
  vrijdag 21 mei 2021 @ 15:20:13 #64
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199540905
twitter
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 15:34:58 #65
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199541154
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 15:20 schreef Szura het volgende:
[ twitter ]
Remco Evenepoll hahaha
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 15:35:53 #66
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199541169
Oei, Gaviria bij de dokter. Daar gaat mijn voorspelling.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 15:46:46 #67
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_199541359
twitter
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 15:46:49 #68
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199541360
Ze zijn ontevreden over Sabatini. Jeetje.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 15:52:23 #69
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199541458
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 15:46 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ze zijn ontevreden over Sabatini. Jeetje.
Als ze nou eens wat meer meekeken hier...
  vrijdag 21 mei 2021 @ 15:55:39 #70
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199541532
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 15:46 schreef 4-elements het volgende:
[ twitter ]
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_199541539
Brambilla zegt dat hij wel zin heeft in een kopje koffie, mooie kerel, niets mis mee.
pi_199541558
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 15:55 schreef Mani89 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Toch gelachen.
pi_199541569
TAARTJE
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 16:01:07 #74
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_199541608
"Dus je hoogzwangere vrouw is speciaal voor jou naar de bakker gewaggeld? Echte liefde"
"Ja, waggelen is wel het goede woord ja"

Ik schakel weer echt op een perfect moment in _O-
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_199541696
Net ingeschakeld, pagina 3 van topic 1. Dit kan niet anders dan een prachtig schouwspel zijn geweest.
pi_199541697
Belgisch voetbal is geen sport.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_199541711
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:08 schreef El-Stinho het volgende:
Belgisch voetbal is geen sport.
Noa Lang die de de tegenstander voor Joden uitmaakt is wel een van de betere rubrieken van het Belgisch voetbal.
pi_199541733
Een varken als prijs is haram.
pi_199541788
Ach kijk toch wat een mooi varkentje
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_199541791
Superintelligente dieren.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_199541800
Hut is koers.
pi_199541822
W-W-W-W-w-w-w
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 16:17:59 #83
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199541839
Wow, dingen gebeuren.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_199541849
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:17 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wow, dingen gebeuren.
800m voordat je een dorpje inrijdt een waaier trekken is wel een buitengewoon strak plan, zien we alweer.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 16:21:09 #85
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_199541898
Dat was kort.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 16:23:32 #86
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_199541917
@showtimer Branko is op verzoek geen orakel meer.
pi_199541957
Rotonde genot.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 21 mei 2021 @ 16:30:56 #88
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_199541979
Nog 40km? Duurt lang.
pi_199541980
twitter


pi_199541982
vandaag wel erg veel comercial breaks
pi_199542004
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:31 schreef Dutch_view het volgende:
vandaag wel erg veel comercial breaks
Je kijkt niet op de PLAYER? :')
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 16:35:54 #92
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199542033
Erg teleurstellend dat Karsten mijn voorbeschouwingen niet leest.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_199542042
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:33 schreef Bugno3 het volgende:

[..]

Je kijkt niet op de PLAYER? :')
nee ik ga niet extra betalen... kijk dan soms ff naar een obscure stream
pi_199542045
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Erg teleurstellend dat Karsten mijn voorbeschouwingen niet leest.
Buitengewoon onprofessioneel ook van Karsten. Een zekere Twitteraar is het hier vast mee eens.
pi_199542050
twitter


twitter


Mark gaat er met gestrekt been in.

En even later weer een vrolijke do-re-mi-fa-sol-tweet naar Jeroen.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 16:38:32 #96
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_199542061
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Erg teleurstellend dat Karsten mijn voorbeschouwingen niet leest.
Ik zal hem voortaan iedere dag taggen op twitter punt com
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  vrijdag 21 mei 2021 @ 16:39:46 #97
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_199542074
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Erg teleurstellend dat Karsten mijn voorbeschouwingen niet leest.
Karsten heeft teveel aandoeningen om zo'n lap tekst te kunnen lezen.
pi_199542089
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:39 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Karsten heeft teveel aandoeningen om zo'n lap tekst te kunnen lezen.
Altijd even uithijgen na een trapwandeling.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_199542090
Dat is wel typische Michiel Elijzen-'humor' ja.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 16:42:54 #100
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199542117
Ik ben er!

Niks gemist geloof ik
pi_199542118
Ik zie dat ik tevroeg ben ingeschakeld
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 16:45:19 #102
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_199542157
Nou nou, koplopers bijna ingehaald, je verwacht het niet
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_199542160
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:42 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ik ben er!

Niks gemist geloof ik
Iets over een koers waar je een varkentje kon winnen. Volgens user @El-Stinho zijn dat buitengewoon intelligente beestjes.
pi_199542170
Ik moet om 17:20u de deur uit, ga ik de finish kunnen zien?
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 16:46:17 #105
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199542176
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:39 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Karsten heeft teveel aandoeningen om zo'n lap tekst te kunnen lezen.
Denk dat hij tussendoor wel een paar keer een pauze neemt om wat push ups te doen ja.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 16:47:44 #106
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_199542197
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:46 schreef Bugno3 het volgende:
Ik moet om 17:20u de deur uit, ga ik de finish kunnen zien?
Jawel, ze verhogen hun tempo nu
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 16:48:08 #107
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_199542204
*zegt hij optimistisch
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  vrijdag 21 mei 2021 @ 16:49:13 #108
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199542213
Weer reclame tijdens een verhaal :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_199542216
Karsten die midden in een verhaal zit als er reclame komt had ook wel op de bingo gemogen.
pi_199542224
Dylan met 130w gemiddeld vandaag. Dat zou ik (bijna) bijhouden.
pi_199542234
Zitten we al klaar voor de topsprints van Krieger en Minali?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_199542246
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:51 schreef El-Stinho het volgende:
Zitten we al klaar voor de topsprints van Krieger en Minali?
Ik mag toch hopen dat ze bij Wanty voor Pasqualon gaan.
pi_199542252
Deze was wel lekker getimed ook, Karsten zat net aan de clou
pi_199542257
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:52 schreef Bill_Hillie het volgende:

[..]

Ik mag toch hopen dat ze bij Wanty voor Pasqualon gaan.
WLR / Cyclingmaster #44 De loterij van sprintetappes
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_199542260
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:52 schreef Bill_Hillie het volgende:

[..]

Ik mag toch hopen dat ze bij Wanty voor Pasqualon gaan.
Ik sta hier volledig achter.
Jack does it in real time...
pi_199542264
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:52 schreef Remco het volgende:
Deze was wel lekker getimed ook, Karsten zat net aan de clou
"clou"

Net als die fietspomp van Zülle gisteren zeker.
pi_199542269
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:52 schreef Bill_Hillie het volgende:

[..]

Ik mag toch hopen dat ze bij Wanty voor Pasqualon gaan.
twitter
pi_199542271
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:52 schreef Bill_Hillie het volgende:

[..]

Ik mag toch hopen dat ze bij Wanty voor Pasqualon gaan.
Ze zullen wel met tweeën gaan sprinten voor plek 7.
pi_199542274
Karsten veegt de vloer aan met Afrika.
pi_199542289
Ik zou het niet meer weten joh.

- Spijtig
  vrijdag 21 mei 2021 @ 16:56:40 #121
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199542301
Bernie komt even vertellen dat het vlak is, een sprint rechtdoor.

Dank
pi_199542302
quote:
Ah er staan belangen op het spel hier. Nou ja, ik heb Pasqualon in mijn Giro-poultje en Minali kan er toch niks van.
pi_199542309
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:56 schreef Frozen-assassin het volgende:
Bernie komt even vertellen dat het vlak is, een sprint rechtdoor.

Dank
"In the last 700m, it's gonna be reaally fast"

Stukje duiding.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:00:19 #124
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_199542347
Ok, ze mogen wel íets harder gaan rijden
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_199542352
Yes...Karsten begint een verhaal over Freire :)
pi_199542358
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:00 schreef Bill_Hillie het volgende:
Yes...Karsten begint een verhaal over Freire :)
Bij in de ploeg gereden.
pi_199542371
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:01 schreef Bugno3 het volgende:

[..]

Bij in de ploeg gereden.
Uiteraard.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:02:10 #128
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_199542376
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:56 schreef Frozen-assassin het volgende:
Bernie komt even vertellen dat het vlak is, een sprint rechtdoor.

Dank
De Oostenrijkse Sven
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:02:36 #129
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199542386
Freire _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_199542414
Ik zie dat ik nog een kwartier te vroeg ingeschakeld heb.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:04:58 #131
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199542430
Ik zou gewoon in remmen gaan knijpen en terug naar peloton gaan
pi_199542472
JAAA, morgen noodweer _O_
pi_199542489
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:07 schreef Bugno3 het volgende:
JAAA, morgen noodweer _O_
Urenlang staren naar beelden van de finish op de Zoncolan. -O-
pi_199542502
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:08 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Urenlang staren naar beelden van de finish op de Zoncolan. -O-
En dan Yates zien winnen met 9' tijdswinst _O_
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:09:10 #135
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199542505
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:07 schreef Bugno3 het volgende:
JAAA, morgen noodweer _O_
En dan geen beelden zeker
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_199542522
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:09 schreef Szura het volgende:

[..]

En dan geen beelden zeker
Krijg het idee dat ik deze post eerder heb gelezen
pi_199542523
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:09 schreef Szura het volgende:

[..]

En dan geen beelden zeker
Of de slotklim die niet doorgaat
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:11:31 #138
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_199542564
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:09 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Of de slotklim die niet doorgaat
:{
We have always been at war with Eastasia.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:11:48 #139
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199542569
Zoncolan met 3 km inkorten :{
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:12:20 #140
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199542577
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:09 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Of de slotklim die niet doorgaat
Hou op
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:12:49 #141
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_199542586
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:46 schreef Bugno3 het volgende:
Ik moet om 17:20u de deur uit, ga ik de finish kunnen zien?
Ik was iets te optimistisch, sorry ;(
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_199542608
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:12 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Ik was iets te optimistisch, sorry ;(
Nou, m'n dochter wacht maar even bij de manege.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:15:56 #143
333483 Aguero
oooooooo
pi_199542629
Hou vol kopgroep!
Citius, Altius, Fortius.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:17:14 #144
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199542651
Peerten rijden _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_199542656
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:14 schreef Bugno3 het volgende:

[..]

Nou, m'n dochter wacht maar even bij de manege.
Koers gaat voor alles.
pi_199542665
Ik kijk vanaf nu ook mee. Niets gemist denk ik?
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_199542670
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:17 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Koers gaat voor alles.
Dat lijkt me evident en dat weet ze ook.
pi_199542673
Ik zie Kluge met Oldani in zijn wiel @showtimer :G
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:19:16 #149
333483 Aguero
oooooooo
pi_199542674
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:14 schreef Bugno3 het volgende:

[..]

Nou, m'n dochter wacht maar even bij de manege.
Ik bel jeugdzorg.
Citius, Altius, Fortius.
pi_199542675
Even kijken hoe de Jumbo-renners elkaar weer hopeloos gaan kwijtraken.
pi_199542680
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:14 schreef Bugno3 het volgende:

[..]

Nou, m'n dochter wacht maar even bij de manege.
Misschien kan je nog grey of dark horses spotten voor morgen bij cyclingmaster.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:19:50 #152
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199542685
Wat heb ik gemist?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:19:52 #153
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_199542687
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:19 schreef Aguero het volgende:

[..]

Ik bel jeugdzorg.
Die komen over een jaar of 3 wel een keer aankakken.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:19:58 #154
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_199542688
Ik kijk nu ook.
Put these foolish ambitions to rest.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:20:07 #155
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199542692
Kanter vergeten op te stellen, die gaat winnen vandaag.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:20:28 #156
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199542694
Nizzolo gaat winnen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:20:30 #157
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_199542695
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:19 schreef Mani89 het volgende:
Wat heb ik gemist?
een bloedneus van Gaviria of Viviani (wie weet ik niet meer)

Niets dus
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_199542697
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:19 schreef Koffieplanter het volgende:
Ik kijk nu ook.
Dit soort timing op de cryptomarkt zou je miljonair maken.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:20:52 #159
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_199542698
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:20 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

een bloedneus van Gaviria of Viviani (wie weet ik niet meer)

Niets dus
Bij bloedneus zou ik zeggen de Colombiaan.
pi_199542700
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:20 schreef Szura het volgende:
Nizzolo gaat winnen
HAHAAHAH
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:21:31 #161
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199542708
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:20 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Bij bloedneus zou ik zeggen de Colombiaan.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:21:32 #162
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_199542709
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:20 schreef Bugno3 het volgende:

[..]

Dit soort timing op de cryptomarkt zou je miljonair maken.
Crypto is wel echt voor wanstaltige debielen.
Put these foolish ambitions to rest.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:21:41 #163
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199542715
Waar is Jumbo nu
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:21:41 #164
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_199542716
Present.
pi_199542718
Dylan op plek 450
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:21:58 #166
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199542719
Alexander Krieger is een fenomeen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_199542722
Jumbo schittert door afwezigheid.
pi_199542725
Greenways lekker in de wind.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:22:47 #169
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_199542728
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:22 schreef Bill_Hillie het volgende:
Jumbo schittert door afwezigheid.
Hup, daar zitten ze vooraan :P
pi_199542731
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:22 schreef Bill_Hillie het volgende:
Jumbo schittert door afwezigheid.
*aanwezigheid
pi_199542733
Karsten Miggels krijgt zowaar de naam Groenewegen uitgesproken. Knap voor een Rheinländer
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_199542734
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:22 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Hup, daar zitten ze vooraan :P
Dat deden ze toch best snel nog.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:23:08 #173
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199542736
Jumbo mist een type Pfingsten.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:23:20 #174
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199542737
Wat is dit :D
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:23:35 #175
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_199542740
Affini lol
pi_199542742
Nizzolo :o.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:23:40 #177
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_199542743
:o :o :o :o :o
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:23:44 #178
333483 Aguero
oooooooo
pi_199542744
Het is niet te geloven.
Citius, Altius, Fortius.
pi_199542745
Aiii net niet
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:23:48 #180
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_199542746
Lekkere coordinatie bij Djumbo
We have always been at war with Eastasia.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:23:48 #181
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_199542747
:D
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:23:50 #182
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_199542748
NizzoGod _O_
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:23:57 #183
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_199542749
Nizzolo wint :o

Inb4 declassering
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:24:00 #184
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_199542750
Mooi voor hem.
Put these foolish ambitions to rest.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:24:01 #185
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199542751
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:20 schreef Bugno3 het volgende:

[..]

HAHAAHAH
KOM DAN KOM DAN
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:24:01 #186
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199542752
Affini er op het laatst uitgegooid. Lap.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:24:02 #187
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_199542755
Het universum is gebroken
pi_199542756
Wat was dit dan? Slapstick.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:24:05 #189
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199542757
Jumbo geeft Nizzolo een fantastische leadout

Dylan houdt zich wat in heb ik het idee. Hij was fantastisch gepositioneerd
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:24:09 #190
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_199542758
_O- _O-
We have always been at war with Eastasia.
pi_199542762
Leuk
  Redactie Sport vrijdag 21 mei 2021 @ 17:24:15 #192
274204 crew  Mexicanobakker
pi_199542764
Jeetje.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_199542765
Het wielrennen is af, klaar. We kunnen stoppen.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:24:18 #194
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_199542766
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:24 schreef Mani89 het volgende:
Affini er op het laatst uitgegooid. Lap.
Voor wie?
pi_199542770
JAAAAAAAAA HIJ DOET HET!!!
pi_199542771
Dielan is bang lijkt het
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:24:46 #197
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_199542773
Mooi voor hem, maar wat liet Dylan zich weer wegzetten.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:24:55 #198
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199542775
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:24 schreef Faraday01 het volgende:
Dielan is bang lijkt het
Inderdaad. Lijkt niet te willen beuken voor zijn positie
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:24:59 #199
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199542776
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:24 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Voor wie?
Niemand, ik had 8 renners opgesteld.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_199542780
Dit leek net Heinrich Haussler die een sprint moest aantrekken: "I looked around and aww fuck there is no one there"
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:25:03 #201
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_199542781
Nizzolo _O_
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_199542783
Rabotactiek :'(
Het beste adres voor al uw primeurs!
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:25:08 #203
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_199542785
Lekker naar je manege @Bugno3 :W :W
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_199542789
mooi nizzolo tis hem gegund
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:25:22 #205
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_199542791
Aan die Dielan heb je ook niks. _O-
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:26:06 #206
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_199542796
Leuke poging wel van Affini :)
pi_199542812
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:26 schreef hhh38 het volgende:
Leuke poging wel van Affini :)
Inderdaad, was er dicht bij. Zie je niet vaak meer.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:27:30 #208
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_199542823
Prachtige 26e plek voor Minali
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:27:32 #209
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_199542824
Mooie beelden.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport vrijdag 21 mei 2021 @ 17:27:33 #210
274204 crew  Mexicanobakker
pi_199542826
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:24 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Voor wie?
Hij had er maar 8, hahaha

(Waarschijnlijk alsnog meer verdiend dan ik)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_199542833
Mooie viering voor Nizzolo ^O^
pi_199542837
Zou wel terecht zijn als Nizzolo nu de Italiaanse vlag mag dragen bij de spelen.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:28:33 #213
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199542845
Oldani 6e, Pasqualon 7e, Krieger 11e
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:28:42 #214
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_199542847
Krieger heeft een vreemde stijl.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_199542849
Tijd om Dielan eventjes langs de shrink te sturen?
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_199542855
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:28 schreef johannes_vermeer het volgende:
Zou wel terecht zijn als Nizzolo nu de Italiaanse vlag mag dragen bij de spelen.
Daar zal Pellegrini het wel mee eens zijn _O-
pi_199542858
Ik merk dat ik dat deze hele Giro nog niet zo blij geweest ben voor een etappewinnaar. Ik ben wel een beetje fan van Giacomo.
pi_199542859
Dit is leuk :)
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_199542865
Willekeurig Engels-claxon.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:30:37 #220
362868 crew  Slobeend
of all places
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:30:49 #221
333483 Aguero
oooooooo
pi_199542875
Interview met Nizzolo?
Nee, lekker naar de studio met Sander :')
Citius, Altius, Fortius.
  Redactie Sport vrijdag 21 mei 2021 @ 17:30:52 #222
274204 crew  Mexicanobakker
pi_199542876
Tagliani 16e

De winnaar van de Uno-X is gekend.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_199542889
Was dit überhaupt een bewuste poging van Affini?
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:32:35 #224
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199542893
Jeetje.

De werken van Aart Vierhouten.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:32:49 #225
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_199542897
Een Wanty klopt pontificaal op zijn stuur, maar waarom?
Put these foolish ambitions to rest.
pi_199542907
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:32 schreef Dale__Cooper het volgende:
Was dit überhaupt een bewuste poging van Affini?
Droomplan van Jumbo...en dan wint Nizzolo ineens wel :{
pi_199542909
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:32 schreef Koffieplanter het volgende:
Een Wanty klopt pontificaal op zijn stuur, maar waarom?
Omdat ie hier vandaan komt en baalt?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:38:58 #228
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_199542979
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:32 schreef Dale__Cooper het volgende:
Was dit überhaupt een bewuste poging van Affini?
Ik denk dat het geïmproviseerd was op het moment dat ie als eerste uit die bocht kwam
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:39:33 #229
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_199542982
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:32 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Jeetje.

De werken van Aart Vierhouten.
Als je het zo vaakt jinxt in je voorbeschouwingen vraag je er ook om natuurlijk.
pi_199543001
Z'n wenkbrauwen staan op punt.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:41:40 #231
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_199543017
twitter


De nieuwe ziedend is uit.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:42:40 #233
362868 crew  Slobeend
of all places
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:43:45 #234
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199543045
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:39 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Als je het zo vaakt jinxt in je voorbeschouwingen vraag je er ook om natuurlijk.
Het heeft nog lang geduurd.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_199543070
Zometeen Aart die opbelt, dan zapt niemand weg.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 21 mei 2021 @ 17:47:07 #236
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_199543077
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:30 schreef Mexicanobakker het volgende:
Tagliani 16e

De winnaar van de Uno-X is gekend.
Ik niet inderdaad.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:48:17 #237
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_199543095
Zonde dat het net niet lukte voor Affini. Hij hield het nog lang vol. Was een mooie Cancellara-esque etappezege geweest.
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:51:23 #238
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199543125
Klimtijdrit? Zijn ze dronken?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_199543126
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:19 schreef wimderon het volgende:
Ik zie Kluge met Oldani in zijn wiel @:showtimer :G
Duitsers zijn de goedheid zelve. :@
  Moderator vrijdag 21 mei 2021 @ 17:54:55 #240
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_199543169
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:51 schreef showtimer het volgende:

[..]

Duitsers zijn de goedheid zelve. :@
Ik geef Eisel de schuld, interview gezien?
pi_199543191
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:54 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik geef Eisel de schuld, interview gezien?
Nee, bijna niets gezien. Interview met Kloege?
  vrijdag 21 mei 2021 @ 17:56:26 #243
241690 kibo
Semper Fidelis
pi_199543192
Het is Volbracht.
Topic, alsmede dit hele forum kan dicht.
pi_199543214
Hier gaat iets mis.

Oh ja, vergeten te posten dat Sander z'n bek mot houwe.
pi_199543251
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:56 schreef showtimer het volgende:

[..]

Nee, bijna niets gezien. Interview met Kloege?
Nee, Oldani.

Hij antwoordt eerst dat hij gaat aantrekken voor Kloege, waarna Eisel countert met dat hij toch vierde was een paar dagen terug. Waarna Oldani zegt dat ze wel gaan kijken in de koers.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 18:00:40 #246
194695 franklop
Fran knock
pi_199543276
Gaviria sprintte zonder zadel
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  vrijdag 21 mei 2021 @ 18:04:19 #247
333483 Aguero
oooooooo
pi_199543339
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 18:00 schreef franklop het volgende:
Gaviria sprintte zonder zadel
Weten we wanneer hij z'n zadel is kwijtgeraakt?
Citius, Altius, Fortius.
pi_199543369
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 17:59 schreef wimderon het volgende:

[..]

Nee, Oldani.

Hij antwoordt eerst dat hij gaat aantrekken voor Kloege, waarna Eisel countert met dat hij toch vierde was een paar dagen terug. Waarna Oldani zegt dat ze wel gaan kijken in de koers.
Wat een lul, maar ik zou ook nooit suggereren om Kloege te spelen. |:)
pi_199543609
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 18:00 schreef franklop het volgende:
Gaviria sprintte zonder zadel
Gerard Joling rijdt altijd zonder zadel.
Jack does it in real time...
  vrijdag 21 mei 2021 @ 18:33:39 #250
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_199543747
Waarom zou je ook met Kluge sprinten als Oldani in je ploeg zit
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 21 mei 2021 @ 18:58:39 #251
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_199544092
Groenewegen en Dekker DNS morgen, logischerwijs.
pi_199544126
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 18:58 schreef Pino112 het volgende:
Groenewegen en Dekker DNS morgen, logischerwijs.
Had eigenlijk wel verwacht dat Groenewegen door zou gaan omdat hij dat wedstrijdritme nodig heeft. Maar goed, hij heeft een tijdje niet gekoerst natuurlijk, misschien is hij wel volledig gesloopt

En had van Dekker toch meer verwacht in de lastigere ritten, hij loste regelmatig gelijktijdig of iets later dan Groenewegen.
  vrijdag 21 mei 2021 @ 19:30:48 #253
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_199544488
Je wordt toch een betere renner van een grote ronde uit te rijden?
Beetje dom voor Dekker om nu te stoppen
pi_199545791
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 19:30 schreef Beregd het volgende:
Je wordt toch een betere renner van een grote ronde uit te rijden?
Beetje dom voor Dekker om nu te stoppen
We hebben ook jaren gezien waarin degenen die een zware Giro uitreden geen deuk in een pakje boter meer reden rest van het jaar.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')