Dat sportrusten wordt volgensmij wel behoorlijk gesponsord door Stryd(merk van die wattagemeter) site staat vol met semi reclameteksten ervoor.quote:Op woensdag 31 maart 2021 19:37 schreef NightDancert het volgende:
Interessant artikel van iemand die normaal gesproken zweert bij het 14km schema
https://www.sportrusten.nl/loop-ik-zondag-een-dik-pr-24941/
Liep een dik pr op de marathon door puur op wattage te trainen en de wedstrijd te lopen.
Het idee van 3-2-1 is juist om erg regelmatig te lopen, maar niet teveel. Run frequently, run fresh (en dus met betere techniek). Ik train liever inderdaad 6x per week een uurtjes, dan 3x 2u. Of 6x een uurtje laag intensief, dan 4x een uur intensief.quote:Op vrijdag 2 april 2021 20:06 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Beetje een moeilijke situatie zo te lezen.. Voor de meeste mensen is 3 tot 4 keer per week een training beter vol te houden dan 6x per week lopen bij hetzelfde weekvolume. Voor jou blijkbaar niet.
Mij lijkt 4km erg kort om enig trainingseffect te halen.. Maar misschien is het een idee om een keer te kijken naar een hardlooptrainer of trainingsgroep om jouw situatie mee te bespreken? Als je echt vooruitgang wilt boeken..
Yes, zijn ideaal. Liep eerst altijd zondag muziek. Nu regelmatig met, of met een podcast.quote:Op dinsdag 30 maart 2021 14:00 schreef GwaiLow het volgende:
Zijn er hier mensen die met de Aftershokz Aeropex oortjes lopen? Zo ja, bevallen ze goed tijdens het hardlopen?
3x2 uur zou ik ook niemand aanradenquote:Op vrijdag 2 april 2021 21:54 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Het idee van 3-2-1 is juist om erg regelmatig te lopen, maar niet teveel. Run frequently, run fresh (en dus met betere techniek). Ik train liever inderdaad 6x per week een uurtjes, dan 3x 2u. Of 6x een uurtje laag intensief, dan 4x een uur intensief.
Heb de afgelopen jaren wel verschillende dingen geprobeert, en de 3-2-1 methode is me het beste bevallen.
Wat ook wel verandert is afgelopen jaar, normaliter fietste ik naar mijn werk. Kwartiertje heen, kwartiertje terug. Op zich is dat ook net ff wat lichte inspanning, maar toch weer 2,5 uur per week. Dat is ook vrijwel helemaal weggevallen.
Meer info hier: 3:2:1 Program
En hier: deel 1, 2 en 3.
Voorheen begon ik het wel lastig te vinden vanaf rond de 60k per week. Ik loop vrijwel altijd 's ochtends, maar om 12+ km te lopen voor het werk, moest ik toch wel echt vroeger op gaan staan, en in het donker lopen (hier in de UK kan bijna de hele winter nog wel in het licht lopen 's ochtends voor het werk als ik niet langer dan een uurtje loop).
Mooie tijdquote:Op zaterdag 3 april 2021 13:20 schreef La_Tramposa het volgende:
Woahhh wat ging dat lekker zeg! Mijn haas had helaas geen goede benen dus die moest uitstappen de tweede ronde, maar met grote delen zelf of op kop lopend toch 1.26.11 gelopen op de halve marathon! We komen in de buurt voor die sub3
Zo'n schema ziet er inderdaad een stuk beter uit als Trenara inderdaad. Waar inderdaad een herstelloopje wel eens 9km was, de LSD 12km, en de interval die week 13km. En ik denk dat ik dit keer rond de 50km per week zal blijven hangen.quote:Op zaterdag 3 april 2021 09:58 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
3x2 uur zou ik ook niemand aanradenMaar ik ben zelf meer gewend dat trainingsschema's meer afwisseling hebben, dus 2 zware trainingen per week van 70-100 minuten, en de rest aanvullen met korte herstelloopjes van rond de 45 minuten. Het gaat er dan om dat het gevoel van ervaren inspanning echt heel veel lager is bij die herstelloopjes dan bij de intervaltraining en langere duurloop. Maar ik kan me voorstellen als je lange duurloop 10km is en je herstelloop 9km dat dat te dicht op elkaar ligt. Tegelijkertijd vind ik 60km best veel, en denk ik dat je die kilometers dus effectiever in kunt zetten om meer vooruitgang te boeken.
Ik zou dan bijvoorbeeld zeggen;
Maandag - rust of fietsen
Dinsdag - Intervaltraining 12 tot 15km
Woensdag - herstelloopje 6-7 km
Donderdag - duurloop 12 km met elke kilometer 30 seconden versnellen
Vrijdag - rust of fietsen
Zaterdag - Lange duurloop 12-18km, eventueel met blokken afwisselend in Zone 1 en zone 2
Zondag - herstelloopje 6-7km
Volgens mij kom je dan ook grofweg aan 60, maar train je meer volgens het principe 'hard days hard, easy days easy'. Als je elke dag hetzelfde doet gaat je lichaam zich niet aanpassen. Als je het flink uitput, maar daar tegenover genoeg rustige dagen en rust zet, gaat het supercompenseren om de volgende keer beter bestand te zijn en word je dus beter.
Dan zou ik het herstelloopje op woensdag eruit halen. En die kun je dan weer toevoegen als je het idee hebt dat je de kilometers goed verteert na een paar weken.quote:Op zaterdag 3 april 2021 18:54 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Zo'n schema ziet er inderdaad een stuk beter uit als Trenara inderdaad. Waar inderdaad een herstelloopje wel eens 9km was, de LSD 12km, en de interval die week 13km. En ik denk dat ik dit keer rond de 50km per week zal blijven hangen.
Mijn ervaring heeft me geleerd dat 2 pittige looptraningen voor mij te belastend zijn op den duur. Ik verteer meer minder intensieve trainingen beter. En er moete ook nog gefietst en gezwommen worden (en core training)quote:Op zaterdag 3 april 2021 20:10 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Dan zou ik het herstelloopje op woensdag eruit halen. En die kun je dan weer toevoegen als je het idee hebt dat je de kilometers goed verteert na een paar weken.
Doe je dat ook vijf keer per week?quote:Op zaterdag 3 april 2021 20:15 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
. En er moete ook nog gefietst en gezwommen worden (en core training)![]()
Van sloom gedribbel word je sneller, dus goed gedaan!quote:Op zondag 4 april 2021 09:46 schreef minilot het volgende:
W00t! Na halverwege afgebroken poging tot 19 kilometer afgelopen zondag, vanmorgen vroeg zomaar 22 kilometer aangetikt!In een tijd van niks hoor, met mijn slome gedribbel op zondag maar toch wel geinig, zo voor het eerst een halvemarathonafstand! Ook precies een half jaar nadat ik überhaupt met hollen ben begonnen en nog geen minuut achter elkaar kon joggen zonder semidood te gaan
![]()
Op naar de hele!
Zwemmen doe ik niet, fietsen wel. Maar zoals je zegt is dat niet snel zo intensief dat het het lopen echt in de weg zit. Ik fiets meestal 100-150km per week en daarnaast 50km lopen. Maar die belasting is wel geleidelijk opgebouwd en daarnaast persoonlijk wat voor jou werkt.quote:Op zaterdag 3 april 2021 20:15 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Mijn ervaring heeft me geleerd dat 2 pittige looptraningen voor mij te belastend zijn op den duur. Ik verteer meer minder intensieve trainingen beter. En er moete ook nog gefietst en gezwommen worden (en core training)Bij fietstrainingen zit relatief (en absoluut) veel meer tempowerk, maar dat is een stuk minder belastend voor de spieren en gewrichten.
Ik hou het niet alleen bij lopen he. Al denk ik dat ik dit jaar als tussenjaar beschouw, en geen halve triathlons zal doen, alleen wat kortere.
Zo voelt het niet, maar jeej dan maar!quote:Op zondag 4 april 2021 10:08 schreef mosselmossel het volgende:
[..]
Van sloom gedribbel word je sneller, dus goed gedaan!
Zwemmen als sinds maart vorig jaar niet echt meer, maar na komende week gaan hier de zwembaden weer open.quote:Op zaterdag 3 april 2021 21:58 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
Doe je dat ook vijf keer per week?
Mijn rustdagen zijn ook kort na elkaar, woensdag en vrijdag.
Een rustdag na een hersteldag zie ik als volgt, al weet ik niet of mijn theorie klopt.
Een hersteldag zorgt er voor dat de meeste afvalstoffen weer uit je spieren verdwenen zijn, zodat je je rustdag optimaal kunt benutten.
Als een pr in een training er in zit, dan kun je het in een echte wedstrijd verpulveren.quote:Op zondag 4 april 2021 10:16 schreef Pharkus het volgende:
Ik liep vandaag heel soepel een halve marathon in een tempo wat ik normaal in wedstrijden liep. Als ik mijn best had gedaan had er wel een pr in gezeten. Misschien binnenkort eens een gooi naar een hm pr doen met wat gerichtere trainingen.
Voorlopig toch pas zicht op een marathon in het najaar als het meezit.
Zo hee, dat is een wel heel erg goede tijd. Wat denk je dat je moet kunnen lopen op de HM voor een sub3 op de hele? Of denk je dat dit al voldoende isquote:Op zaterdag 3 april 2021 13:20 schreef La_Tramposa het volgende:
Woahhh wat ging dat lekker zeg! Mijn haas had helaas geen goede benen dus die moest uitstappen de tweede ronde, maar met grote delen zelf of op kop lopend toch 1.26.11 gelopen op de halve marathon! We komen in de buurt voor die sub3
Net onder de 1.25 denk ik voor mij persoonlijk, als je ook goed getraind bent voor de marathonafstand. Iets ruimer is natuurlijk wel fijn omdat de omstandigheden op de dag altijd tegen kunnen zitten.quote:Op zondag 4 april 2021 17:30 schreef Zwabberhark het volgende:
[..]
Zo hee, dat is een wel heel erg goede tijd. Wat denk je dat je moet kunnen lopen op de HM voor een sub3 op de hele? Of denk je dat dit al voldoende is
Zelfde vraag voor van halve naar hele marathon nuquote:Op dinsdag 26 januari 2021 07:45 schreef minilot het volgende:
Vraagje weer van deze n00b aan de ervaren lopersInmiddels gaat de 10 kilometer me aardig soepel af, dus wel zin in opbouwen naar de volgende afstand: de halve marathon. Zijn er nog zaken waar ik bij zo'n afstand rekening mee moet gaan houden die nog niet gelden voor 10 kilometer?
Gezien jouw Huise pr op de M denk ik dat het er voor jou nu al inzit. Ik zelf denk dat ik zelf richting de 1:23 zal moeten...quote:Op zondag 4 april 2021 18:35 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Net onder de 1.25 denk ik voor mij persoonlijk, als je ook goed getraind bent voor de marathonafstand. Iets ruimer is natuurlijk wel fijn omdat de omstandigheden op de dag altijd tegen kunnen zitten.
Heb je hartslag op je pols of via een band? Ik merk zelf dat de vo2max bij mij ook nogal fluctueert. Een duurloop daags na een zware training gaat relatief slecht waardoor de vo2max omlaag ging. Een wedstrijd van 10km over het strand met heel veel wind was ook niet echt bevorderlijk. Daarentegen had ik bij een wedstrijd een relatief lage hartslag (hartslag direct op de pols werkt niet altijd even nauwkeurig) waardoor de vo2max weer omhoog schoot.quote:Op zondag 4 april 2021 20:20 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Vraag over VO2 max.
Vier maand geleden heb ik een Garmin horloge gekregen. Sindsdiens heb ik n extra drive om fanatieker te gaan hardlopen. Omdat je dan ook zonder hardloopgroep bepaalde doelen kunt stellen.
Conditie is verbeterd. Gewicht iets afgenomen (van 78 naar 76 kg). En wat zie ik?
Vier maand geleden was mijn VO2 max 47 punten
En nu 41 punten. Volgens mij niet slecht, maar waarom is ie afgenomen?
Ik kan je hier volgende week zondag meer over vertellenquote:Op zondag 4 april 2021 19:47 schreef minilot het volgende:
Lieverds, ik vroeg eerder:
[..]
Zelfde vraag voor van halve naar hele marathon nuKom maar weer op met de tips!
Eerst een halfjaartje comfortabel worden met deze afstanden voordat je weer door gaat bouwen. Werken aan een brede basis, wat meer snelheid en belastbaarheid. Er wordt gezegd dat ik je in principe elke week zou moeten kunnen wakkermaken om onverwacht een halve marathon te gaan lopen. Dan ben je klaar om aan een marathontrainingsschema te beginnen.quote:Op zondag 4 april 2021 19:47 schreef minilot het volgende:
Lieverds, ik vroeg eerder:
[..]
Zelfde vraag voor van halve naar hele marathon nuKom maar weer op met de tips!
Ik denk dat het niets met je gewicht te maken heeft maar met andere factoren. Zoals hierboven gezegd, misschien was de hartslagmeting niet nauwkeurig. Of liep je iets meer onverhard of met wind tegen? Daar kan Garmin ook geen rekening mee houden. Misschien liep je geen trainingen op hogere snelheid, waarmee je VO2 max meting vaak stijgt.quote:Op zondag 4 april 2021 20:20 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Vraag over VO2 max.
Vier maand geleden heb ik een Garmin horloge gekregen. Sindsdiens heb ik n extra drive om fanatieker te gaan hardlopen. Omdat je dan ook zonder hardloopgroep bepaalde doelen kunt stellen.
Conditie is verbeterd. Gewicht iets afgenomen (van 78 naar 76 kg). En wat zie ik?
Vier maand geleden was mijn VO2 max 47 punten
En nu 41 punten. Volgens mij niet slecht, maar waarom is ie afgenomen?
Hogere snelheid kunnen bereiken. Een paar maand geleden liep ik onder de 9 km/u.quote:Op maandag 5 april 2021 08:37 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Ik denk dat het niets met je gewicht te maken heeft maar met andere factoren. Zoals hierboven gezegd, misschien was de hartslagmeting niet nauwkeurig. Of liep je iets meer onverhard of met wind tegen? Daar kan Garmin ook geen rekening mee houden. Misschien liep je geen trainingen op hogere snelheid, waarmee je VO2 max meting vaak stijgt.
Waar meet je aan af dat je conditie is verbeterd?
Zijn daar ook schema's voor? Ik zit nu ook rond de 20 km en wil het komend halfjaar aan snelheid werken, maar weet niet of daar nog planningen voor zijn. Voorlopig dacht ik erover om gewoon m'n 3 loopjes per week te blijven doen zonder de lange duurloop nog te verlengen, dus 1 keer intervallen/Fartlek, 1 keer 8 km op tempo (al ga ik niet heel hard -- 5:15 min/km is m'n record ongeveer) en 1 keer ongeveer 20 km.quote:Op maandag 5 april 2021 08:34 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Eerst een halfjaartje comfortabel worden met deze afstanden voordat je weer door gaat bouwen. Werken aan een brede basis, wat meer snelheid en belastbaarheid. Er wordt gezegd dat ik je in principe elke week zou moeten kunnen wakkermaken om onverwacht een halve marathon te gaan lopen. Dan ben je klaar om aan een marathontrainingsschema te beginnen.
Laten we er vanuit gaan dat 5.15 nu je wedstrijdsnelheid op 10km is. En dat je wellicht toe wilt trainen naar 5.00?quote:Op maandag 5 april 2021 11:22 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Zijn daar ook schema's voor? Ik zit nu ook rond de 20 km en wil het komend halfjaar aan snelheid werken, maar weet niet of daar nog planningen voor zijn. Voorlopig dacht ik erover om gewoon m'n 3 loopjes per week te blijven doen zonder de lange duurloop nog te verlengen, dus 1 keer intervallen/Fartlek, 1 keer 8 km op tempo (al ga ik niet heel hard -- 5:15 min/km is m'n record ongeveer) en 1 keer ongeveer 20 km.
Al ga ik waarschijnlijk de 24e een 15 km op wedstrijdtempo lopen, met m'n broertje als haas/afleiding erbij, want ik ga meedoen aan de online Batavierenrace. Benieuwd hoe snel het lukt en hoe diep ik kan gaan
Jep, en echt sportrusten is het volgens mij ook allang niet meer.quote:Op vrijdag 2 april 2021 20:30 schreef Remco het volgende:
[..]
Dat sportrusten wordt volgensmij wel behoorlijk gesponsord door Stryd(merk van die wattagemeter) site staat vol met semi reclameteksten ervoor.
Mijn ervaring met de VO2Max schatting van Garmin is is dat het niet heel gevoelig is voor wat er in 1 training gebeurd, maar wel wat er in een paar opvolgende trainingen gebeurd. Maar het is een behoorlijk ruwe schatting.quote:Op zondag 4 april 2021 20:20 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Vraag over VO2 max.
Vier maand geleden heb ik een Garmin horloge gekregen. Sindsdiens heb ik n extra drive om fanatieker te gaan hardlopen. Omdat je dan ook zonder hardloopgroep bepaalde doelen kunt stellen.
Conditie is verbeterd. Gewicht iets afgenomen (van 78 naar 76 kg). En wat zie ik?
Vier maand geleden was mijn VO2 max 47 punten
En nu 41 punten. Volgens mij niet slecht, maar waarom is ie afgenomen?
Voorzichtig dus. Je polar heeft gelijk. Als je van nul naar 12-15 km gaat is dat een flinke belasting. Rustig opbouwen en voldoende rust. Misschien beter 2x lopen en 1x fietsen om wat op te bouwen.quote:Op maandag 5 april 2021 18:57 schreef heywoodu het volgende:
Voor wie bekend is met Polar en de getallen omtrent belasting en tolerantie: die van mij staat op hevig overbelast en een totaal van 3.1 (alles boven 1 is 'productief' en alles boven, volgens mij, 1.4 is 'overbelasting')
Maar goed, het vergelijkt met de weken ervoor en dan is het niet zo vreemd: daarin deed ik letterlijk niks aan sport, en nu heb ik in één week tijd 3km (maandag), 4km (woensdag) en 5km (vandaag) gelopen, en gisteren nog 25x de trap af en op wat best wel voelbaar was in de benen.
Kortom, ik beweeg weer, hoera. Hopelijk blijft het nu écht goed gaan en kan ik na deze maand rustig weer eens richting de tien kilometer gaan denken. Eerst een paar weken relatief rustig rond de vijf kilometer blijven denk ik, dan zien we wel verder.
Ik begin ook met twee keer per week lopen, alleen is het nu even 'drie keer in zeven dagen' omdat er twee maandagen in zitten (maar voor vandaag dus wel vier dagen zonder noemenswaardig hardlopen)quote:Op maandag 5 april 2021 20:33 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Voorzichtig dus. Je polar heeft gelijk. Als je van nul naar 12-15 km gaat is dat een flinke belasting. Rustig opbouwen en voldoende rust. Misschien beter 2x lopen en 1x fietsen om wat op te bouwen.
Als je goed naar je lichaam luistert lijkt me dat het beste. En niet te hard van stapel, anders ben je zo weer geblesseerd.quote:Op maandag 5 april 2021 20:45 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Ik begin ook met twee keer per week lopen, alleen is het nu even 'drie keer in zeven dagen' omdat er twee maandagen in zitten (maar voor vandaag dus wel vier dagen zonder noemenswaardig hardlopen)![]()
Vooralsnog is het woensdag plus één andere dag (normaliter vrijdag denk ik), telkens een paar kilometer, zonder aan een bepaald tempo of iets te denken, gewoon om er weer een beetje in te komen. Na een paar weken wil ik dan wel weer terug naar mijn routine van vorig jaar, waar het grotendeels neerkwam op maandag + woensdag + vrijdag.
Ha, bedankt.quote:Op maandag 5 april 2021 18:14 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Laten we er vanuit gaan dat 5.15 nu je wedstrijdsnelheid op 10km is. En dat je wellicht toe wilt trainen naar 5.00?
Dan gaan je lange duurlopen in 6.15-7.00/km. Dan kun je bijv. 6x1000m intervallen doen op 5.00/km met 2 minuten dribbelpauze. Een andere goede training is 10x400 meter in 5km snelheid en 1 minuut pauze (ongeveer 4.45?) en 12x200 waarbij je niet op een precieze snelheid hoeft te letten maar vooral je tempogevoel trainen: het moet voelen als hard rennen op souplesse, niet als sprinten. En de laatste 4 moeten nog makkelijk net zo hard gaan als de eerste 8.
Tempoloop zou ik skippen, dat is grijs trainen. Wel kun je af en toe van de duurloop een progressieve duurloop maken, dus eerst een km of 10 in je normale duurlooptempo en dan de laatste 5km elke km 10 sec harder.
Over het algemeen: om sneller te worden moet je intervallen. En dan echt intervallen, flink oncomfortabele tempo's met weinig rust. Als je daar al je energie in stopt kunnen je andere 2 trainingen in de week prima in de rustige zones zijn.
Het hangt er ook een beetje vanaf waar bij jou de bottleneck zit: De meeste beginnende lopers hebben wel een redelijk goede pieksnelheid maar nog weinig inhoud. Dan zijn dus die 1000 meters en 400 meters heel belangrijk (vo2 max trainingen). Als je het gevoel hebt dat je het juist vrij makkelijk volhoudt maar gewoon niet meer snelheid kunt creeren, zou je kunnen focussen op wat meer echte snelheidstraining, bijvoorbeeld 2x5x60 meter heuvelsprint (en dan echt volle volle bak).
Hier moet een verhaal achter zitten.quote:Op dinsdag 6 april 2021 09:44 schreef Tele6 het volgende:
wel een 8 km op 5:00/km (maar midden in de nacht dus had wel sneller gekund op een wakkerder moment )
Nog een vraagje over die vermogens.. De hardlopers die ik zie met zo'n ding lopen best wel hoge vermogens. Ook als ik hier https://www.prorun.nl/calculator/tijd-bij-vermogen/quote:Op woensdag 31 maart 2021 19:44 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ga nooit een marathon lopen, maar ik vind het wel heel relaxed gewoon de training te lopen die mijn stryd mij voorstelt. De belasting is niet te hoog en ik maak duidelijk progressie. Ik heb wel het gevoel dat mijn cp relatief hoog is, volgens mijn stryd kan ik onder de 20 minuten, maar dat red ik momenteel voor mijn gevoel echt niet.
Ja, zo zou ik het ook doen; bijv. dinsdag zware intervaltraining, donderdag korte duurloop, zaterdag lange duurloopquote:Op dinsdag 6 april 2021 10:54 schreef Tele6 het volgende:
@:La_Tramposa ik heb toch nog een vraag. Hoe moet een week er nu uitzien? Twee keer intervallen en een keer lange duurloop? Of om en om intervallen en duurloop? Of intervallen, lange duurloop en minder lange duurloop?
Ik heb niet de tijd en energie om twee keer in één week een heel lange duurloop te doen. Ik doe die nu elke week zaterdagochtend.
Ja, dat is een goede vraag. En ik het antwoord is niet zo simpel, maar dit is wat ik er van weet.quote:Op dinsdag 6 april 2021 10:47 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Nog een vraagje over die vermogens.. De hardlopers die ik zie met zo'n ding lopen best wel hoge vermogens. Ook als ik hier https://www.prorun.nl/calculator/tijd-bij-vermogen/
mijn wedstrijdtijden invoer zou ik ongeveer 1,5 uur op 285 watt moeten lopen. Op de fiets houd ik dat volgens mij geen 1,5 uur vol, FTP is rond de 265 watt. Weet jij waar dat door komt? Is het makkelijker om hoog vermogen te leveren lopend of zit het in onnauwkeurigheid?
Thanks, uitgebreid en duidelijk antwoord! Ben wel benieuwd of dit nou echt wat gaat worden in het hardlopen, juist om die slechte vergelijkbaarheid met vermogen bij het fietsen..quote:Op dinsdag 6 april 2021 11:34 schreef Spanky78 het volgende:
Als laatste weet die calculator dus ook niet wat jouw inefficiencies zijn. Dus hij doet aannames over form, oscialltion etc. dus daar zit ook een fout in.
Ik denk van wel. Puur en alleen omdat trainen op vermogen veel meer zegt dan trainen op hartslag of tempo, het is een veel betere leidraad imo. Ook beter meetbaar, het is een gegeven. Hartslag is bv nogal onderhevig aan temperatuur, slaap etc.quote:Op dinsdag 6 april 2021 11:46 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Thanks, uitgebreid en duidelijk antwoord! Ben wel benieuwd of dit nou echt wat gaat worden in het hardlopen, juist om die slechte vergelijkbaarheid met vermogen bij het fietsen..
Nouja, niet per se dus, omdat je ook sneller kunt gaan lopen door zuiniger te lopen ipv harder te werken. Als jij in trainingen alleen maar gaat focussen op zoveel mogelijk power produceren (in intervallen bijv) ben je waarschijnlijk juist aan de verkeerde knoppen aan het draaien om meer snelheid te produceren.quote:Op dinsdag 6 april 2021 12:45 schreef sanger het volgende:
[..]
Ik denk van wel. Puur en alleen omdat trainen op vermogen veel meer zegt dan trainen op hartslag of tempo, het is een veel betere leidraad imo. Ook beter meetbaar, het is een gegeven. Hartslag is bv nogal onderhevig aan temperatuur, slaap etc.
Vooral voor diegene die ook fietsen en daarvan gewend zijn op power te trainen is de overstap makkelijk denk ik.
Maar over een gelijke afstand sneller in tijd = meer vermogen toch?quote:Op dinsdag 6 april 2021 13:00 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Nouja, niet per se dus, omdat je ook sneller kunt gaan lopen door zuiniger te lopen ipv harder te werken.
Het zal inderdaad geen exacte wetenschap zijn. Verhaal van Dafne Schippers kende ik overigens niet, zal ik zo eens opzoekenquote:Als jij in trainingen alleen maar gaat focussen op zoveel mogelijk power produceren (in intervallen bijv) ben je waarschijnlijk juist aan de verkeerde knoppen aan het draaien om meer snelheid te produceren.
Luister maar naar Dafne Schippers: snel sprinten is ontspanning. Hoe meer zij op power ging lopen, hoe slechter het ging.
Het kan zeker een hulpmiddel zijn in bepaald soort trainingen, maar het is een veel indirectere maatstaf dan bij fietsen. Hartslag zegt inderdaad niet alles, maar voor de geoefende loper zijn je eigen gevoel, hartslag en snelheid in combinatie prima maatstaven (in die volgorde).
Mits dat vermogen in beide 'pogingen' op exact dezelfde manier en dus met exact dezelfde techniek ingezet wordt lijkt me. Als twee lopers met exact hetzelfde gewicht beiden X Watt lopen en de één rent als Phoebe en de ander als Kipchoge, gaat degene die als Kipchoge loopt toch echt wel een stukje harder zou ik zeggenquote:Op dinsdag 6 april 2021 13:11 schreef sanger het volgende:
Maar over een gelijke afstand sneller in tijd = meer vermogen toch?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
Nee, niet per se dus, omdat je ook heel veel energie kunt stoppen in zijwaartse of opwaartse bewegingen waar je niet sneller van gaat lopen.quote:Op dinsdag 6 april 2021 13:11 schreef sanger het volgende:
[..]
Maar over een gelijke afstand sneller in tijd = meer vermogen toch?
[..]
Het zal inderdaad geen exacte wetenschap zijn. Verhaal van Dafne Schippers kende ik overigens niet, zal ik zo eens opzoeken![]()
Ik loop (en fiets) zelf niet op power maar overweeg het wel al een tijdje. Ik loop sinds een paar maanden, na een lange blessure, nu op hartslag en dat is al een hele verbetering tov daarvoor zonder schema/opbouw/leidraad.
Ik zit in een appgroep met een aantal die wel met Stryd lopen daar heel veel progressie mee geboekt hebben, vandaar mijn interesse er in. Ook het Sportrusten programma ziet er bv interessant uit, en dan het eBook over het lopen op vermogen dat Koen de Jong gepubliceerd heeft.
quote:Op dinsdag 6 april 2021 13:16 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Mits dat vermogen in beide 'pogingen' op exact dezelfde manier en dus met exact dezelfde techniek ingezet wordt lijkt me. Als twee lopers met exact hetzelfde gewicht beiden X Watt lopen en de één rent als Phoebe en de ander als Kipchoge, gaat degene die als Kipchoge loopt toch echt wel een stukje harder zou ik zeggenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ging uiteraard uit van dezelfde loper met dezelfde techniek etc.Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
Je bedoeld dat je je techniek verslonst als gevolg van de hogere wattages denk ik? Dat is wel een goede inderdaad.quote:Op dinsdag 6 april 2021 13:34 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Nee, niet per se dus, omdat je ook heel veel energie kunt stoppen in zijwaartse of opwaartse bewegingen waar je niet sneller van gaat lopen.
Maar in dat verhaal is een variabele opgenomen (krachttraining) waarvan al jaren geroepen wordt dat het je eerder vertraagd dan versneld toch?quote:Het verhaal van Dafne was dat zij in haar succesjaren altijd zei dat ze moest focussen op ontspanning en souplesse in de races. Toen ging ze naar een Amerikaanse coach omdat ze beiden het idee hadden dat ze nog sneller kon worden door meer als een echte sprinter te trainen met heel veel krachttraining en hele zware sprinttrainingen. Hierdoor ging ze uiteindelijk alleen maar logger en langzamer lopen, ze raakte haar versnelling kwijt.
Ik weet niet of dit ook te staven is met vermogens die ze liep in de oude en nieuwe situatie. Maar het is wel duidelijk dat bij lopen de snelheid meer op techniek aan komt (zeker over lange afstanden maakt het heel veel uit of je geen energie verspeelt aan onnodige bewegingen, zuinig loopt dus) dan bij fietsen, waar harder duwen vrijwel 1 op 1 leidt tot harder fietsen.
Bijvoorbeeld, je focust in ieder geval op de input en niet op de output. Terwijl als je een wedstrijd wilt winnen je intentie zou moeten zijn om met zo min mogelijk energie zo hard mogelijk te lopen.quote:Op dinsdag 6 april 2021 15:27 schreef sanger het volgende:
[..]
Je bedoeld dat je je techniek verslonst als gevolg van de hogere wattages denk ik? Dat is wel een goede inderdaad.
[..]
Maar in dat verhaal is een variabele opgenomen (krachttraining) waarvan al jaren geroepen wordt dat het je eerder vertraagd dan versneld toch?
Ik denk van wel. Het geeft je zelfs meer opties dan met fietsen. Stel je voor dat jij met dezelfde power sneller wordt, of met dezelfde hoeveelheid kcals meer afstand kunt lopen?quote:Op dinsdag 6 april 2021 11:46 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Thanks, uitgebreid en duidelijk antwoord! Ben wel benieuwd of dit nou echt wat gaat worden in het hardlopen, juist om die slechte vergelijkbaarheid met vermogen bij het fietsen..
Ja, tot die conclusie kwam ik in de post hierboven ook al. Ik denk dat het inderdaad wel nuttige input kan geven voor wie het het geld waard vindt. Maar je moet je wel goed inlezen en niet gewoon denken 'ik ga even een aantal minuten zoveel mogelijk watts eruit rammen' want dat zou averechts kunnen werken.quote:Op dinsdag 6 april 2021 16:04 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik denk van wel. Het geeft je zelfs meer opties dan met fietsen. Stel je voor dat jij met dezelfde power sneller wordt, of met dezelfde hoeveelheid kcals meer afstand kunt lopen?
Denk dat wat belangrijk is dat je niet vergelijkt met fietsen, maar met jezelf en ziet of je progressie maakt. Juist wanneer je al superfit bent kan je met zo'n powermeter de running form kiezen waarin je die paar seconden wint ipv maanden trainen voor dat beetje raw power extra.
Het is weliswaar wat complexer, maar daarmee kan het dus ook een krachtiger hulpmiddel zijn. Daarnaast kun je intervals echt veel beter trainen.
Sterker nog, je hebt geen baan meer nodig. Je kunt dus ook op tijd lopen. Kun je in een vaste hoeveelheid tijd met een andere techniek verder komen bij gelijke inspanning qua power? Of je kiest een vast rondje en houdt dan strak wattage vast met je aangepaste form. Etcetc.quote:Op dinsdag 6 april 2021 16:03 schreef La_Tramposa het volgende:
Daar zou je overigens de wattagemeter ook wel weer voor kunnen gebruiken; 200tjes op de baan lopen in 40 seconden en kijken of je dat met steeds minder vermogen kunt doen. Als de wind een beetje constant/afwezig is dan. Ik doe zelf ook wel eens zo'n training waarbij ik elk 200tje experimenteer met een bepaald techniekpunt (armzwaai, knie-inzet, frequentie, heupstrekking) en dan kijk wanneer ik het makkelijkste een bepaalde snelheid haal.
Ik hoor op de voetbalclub, in de sportschool en bij de loopgroep regelmatig opmerkingen in die richting jaquote:Op dinsdag 6 april 2021 16:02 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld, je focust in ieder geval op de input en niet op de output. Terwijl als je een wedstrijd wilt winnen je intentie zou moeten zijn om met zo min mogelijk energie zo hard mogelijk te lopen.
Wordt dat al jaren geroepen? Elk wetenschappelijk onderzoek wat ik lees laat zien dat het juist heel prestatiebevorderend werkt voor zowel sprinters als duursporters. Maar wel de juiste, op jou afgestemde krachttraining natuurlijk, er is ook een optimum waar voorbij extra krachttraining natuurlijk niet meer helpt en zelfs tegen gaat werken.
Voer voor tijdens de hersteluurtjesquote:Op dinsdag 6 april 2021 16:10 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Ja, tot die conclusie kwam ik in de post hierboven ook al. Ik denk dat het inderdaad wel nuttige input kan geven voor wie het het geld waard vindt. Maar je moet je wel goed inlezen en niet gewoon denken 'ik ga even een aantal minuten zoveel mogelijk watts eruit rammen' want dat zou averechts kunnen werken.
Overigens is het gebruik van een vermogensmeter bij fietsen ook nog niet zo simpel als je het goed wilt doen, daar heeft het boek van Allan & McCoggan honderden pagina's voor nodig om dat goed uit te leggen
https://twitter.com/jeukendrupquote:Op dinsdag 6 april 2021 16:28 schreef sanger het volgende:
[..]
Ik hoor op de voetbalclub, in de sportschool en bij de loopgroep regelmatig opmerkingen in die richting ja
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op dinsdag 6 april 2021 21:46 schreef hatsaflats het volgende:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
![]()
![]()
Het werkt natuurlijk wel gewoon zoals andere trainingen. Blokken, rustige duur, intervals.. een stryd helpt je die op power vast te houden en niet op hartslag. Dat werkt dus hetzelfde als met fietsen.quote:Op dinsdag 6 april 2021 16:10 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Ja, tot die conclusie kwam ik in de post hierboven ook al. Ik denk dat het inderdaad wel nuttige input kan geven voor wie het het geld waard vindt. Maar je moet je wel goed inlezen en niet gewoon denken 'ik ga even een aantal minuten zoveel mogelijk watts eruit rammen' want dat zou averechts kunnen werken.
Overigens is het gebruik van een vermogensmeter bij fietsen ook nog niet zo simpel als je het goed wilt doen, daar heeft het boek van Allan & McCoggan honderden pagina's voor nodig om dat goed uit te leggen
quote:Op dinsdag 6 april 2021 21:46 schreef hatsaflats het volgende:
Uiteindelijk viel het hier op de baan best mee qua weer, alleen veel wind. Maar als ik me daardoor zou laten tegenhouden kan ik ongeveer 3x per jaar trainen, dus dat doen we maar niet.
Wel grappig: ik probeerde op 1 interval eens uit hoe het ging als ik m’n voeten wat meer aanspande, en werd meteen teruggefloten door de trainer dat ik met wat meer ontspanning moest landen :’)Wat een leuk nieuws! Maar je lover gunt je ook nog wel je hardloopmomentjes toch? Al kan ik me voorstellen dat de prioriteiten even wat verschuivenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik had gister wel echt ellendig weer, eerst hagel en harde wind waardoor ik mijn pet (die ik tegen de hagel ophad) met 1 hand moest vasthouden, daarna zulke dikke sneeuw dat ik praktisch met mijn ogen dicht moest lopen..
Maar ach, gelukkig heb je zulk slecht weer dat het echt niet leuk is om te lopen maar een keer of 2 per jaar.Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
Ik heb geklikt, vooral geinteresseerd in zijn achternaamquote:Op dinsdag 6 april 2021 17:33 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
https://twitter.com/jeukendrup
Volg deze man eens voor de wat meer wetenschappelijke onderbouwing
Pfff ik heb echt geen zin vandaag, in dit weer. Ga me niet naar de baan slepen maar een uurtje vanuit huis met daarna snel een warme douche moet toch lukken..
Hoe ging die training?quote:Op woensdag 7 april 2021 09:42 schreef Tele6 het volgende:
Wat een weer inderdaad. Ik heb vanochtend de 6x1000 gedaan in het park en de eerste 2 daarvan waren met sneeuw en keiharde wind. Voordeel: daarna werd het leuker ipv moeilijker![]()
@:hatsaflats fijn nieuws!
Het ging wel goed, denk ik. Het was niet enorm veel moeite om op tempo te blijven, maar na het 6e interval was ik wel echt moe dus ik denk dat het zwaar genoeg was. Het voelde niet echt als een uitdaging voor mijn conditie (was niet enorm buiten adem) maar het was vooral een uitdaging om netjes te lopen en hetzelfde tempo aan te houden.quote:
Klinkt goed! Gladheid is geen ideale situatie inderdaad voor intervallen. Ik weet niet hoe het bij jou in de omgeving zit, maar ik kan bij mij in de buurt ook wel rondjes plannen waarvan de middelste 6-8km wegen zonder stoplichten zijn, daar kan ik dan prima mijn 1000jes of minuutjes op/af doen. Als je de training in je horloge zet hoef je onderweg niet de hele tijd op afstanden te letten.quote:Op woensdag 7 april 2021 13:01 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Het ging wel goed, denk ik. Het was niet enorm veel moeite om op tempo te blijven, maar na het 6e interval was ik wel echt moe dus ik denk dat het zwaar genoeg was. Het voelde niet echt als een uitdaging voor mijn conditie (was niet enorm buiten adem) maar het was vooral een uitdaging om netjes te lopen en hetzelfde tempo aan te houden.
Ik was erg blij dat ik niet harder hoefde vandaag, want op sommige plekken was het door de sneeuw best glad en nu liep ik rustig genoeg dat ik de tijd had om extra op de gladheid te letten.
Ik ben nu wel benieuwd naar de andere opties voor de intervallen (de 10x400 of de 12x200). We zullen volgende week zien hoe dat is
Ik vind het wel een beetje suf om 10 km te rennen en nergens te komen. Normaal zie ik altijd eendjes en ooievaars en koeien en mensen op fietsen en alles, nu heb ik alleen drie hondenuitlaters gezien die ik dan elk 5x tegenkwam op m'n rondjes door het park
Ha, ja, maar ik heb geen horloge. Ik doe het nu met de stopwatch van een heel simpel digitaal horloge. Dan is zo'n park waarin de afstanden uitgezet staan wel ideaal.quote:Op woensdag 7 april 2021 13:10 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Klinkt goed! Gladheid is geen ideale situatie inderdaad voor intervallen. Ik weet niet hoe het bij jou in de omgeving zit, maar ik kan bij mij in de buurt ook wel rondjes plannen waarvan de middelste 6-8km wegen zonder stoplichten zijn, daar kan ik dan prima mijn 1000jes of minuutjes op/af doen. Als je de training in je horloge zet hoef je onderweg niet de hele tijd op afstanden te letten.
Heel knappe tijd hoor! Ik ben al blij als ik 1.45 zou halen.quote:Op zondag 4 april 2021 18:35 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Net onder de 1.25 denk ik voor mij persoonlijk, als je ook goed getraind bent voor de marathonafstand. Iets ruimer is natuurlijk wel fijn omdat de omstandigheden op de dag altijd tegen kunnen zitten.
Maar je looptechniek heeft ook invloed op je power, meer dan bij fietsen, dat maakt het iets lastiger maar geeft ook de mogelijkheid gerichter met techniek aan de slag te gaan. Of in ieder geval, proberen sneller te lopen bij eenzelfde power.quote:Op dinsdag 6 april 2021 22:14 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het werkt natuurlijk wel gewoon zoals andere trainingen. Blokken, rustige duur, intervals.. een stryd helpt je die op power vast te houden en niet op hartslag. Dat werkt dus hetzelfde als met fietsen.
Verder is de info rijk en vrij direct en gecombineerd met hartslag en gps kun je er vanalles mee.
Mij persoonlijk helpt het vooral om niet te hard te lopen en gebalanceerd te trainen. En soms ga ik gewoon lekker lopen. Het heeft mij wel geleerd een beetje slimmer te pacen. En minder energie te verspillen in form.
Heb je het nodig? Absoluut niet. Is het leuk? Jazeker.
Exact. Dat is ook ongeveer de strekking van mijn Posts er voor 😀.quote:Op woensdag 7 april 2021 15:17 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Maar je looptechniek heeft ook invloed op je power, meer dan bij fietsen, dat maakt het iets lastiger maar geeft ook de mogelijkheid gerichter met techniek aan de slag te gaan. Of in ieder geval, proberen sneller te lopen bij eenzelfde power.
Toen ik het typte daagde dat ook al bij mij jaquote:Op woensdag 7 april 2021 18:32 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Exact. Dat is ook ongeveer de strekking van mijn Posts er voor 😀.
Sneller bij dezelfde power, of even hard met minder power. Minder kcals/km of meer snelheid per watt/kg.
Bij onze vereniging houden ze wedstrijden voor deelnemers t/m 26 jaarquote:Op woensdag 7 april 2021 16:15 schreef Pharkus het volgende:
https://www.rijksoverheid(...)en-jeugdactiviteiten
geen hardloop event
Lees mijn Posts even terug. Het is waar dat wattages van stryd afwijken van de fiets en daar zijn ook logische redenen voorquote:Op woensdag 7 april 2021 19:21 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Toen ik het typte daagde dat ook al bij mij jaOp zich ben ik wel van de cijfertjes, misschien toch maar eens in verdiepen zo'n Stryd. maar vergelijken met fiets wattages lijkt me op zijn plaats, die van Stryd lijken aanmerkelijk hoger te zijn.
Strava wordt wel uitgekleed, en GC gaat telkens mis bij zwemmen, dat zit nog niet goed daar. Paar keer naar een oplossing gezoekt met hulp van hun forum maar niet uitgekomen.quote:Op woensdag 7 april 2021 20:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Lees mijn Posts even terug. Het is waar dat wattages van stryd afwijken van de fiets en daar zijn ook logische redenen voor.
Ik vind mijn stryd echt erg fijn. Alhoewel ik het abonnement dat ze nu introduceren op tailormade trainingsplannen en geavanceerde analyse wel duur vind. Zonder abo heb je trouwens gewoon de functionaliteit die je verder overal leest en met strava en golden cheetah heb je ook zat analyse.
Als je verder iets wilt weten van mijn ervaring met stryd hoor ik het wel
sporthorloge is overratedquote:Op woensdag 7 april 2021 21:32 schreef minilot het volgende:
Geinig @:Tele6 dat we én allebei rond dezelfde afstand in opbouw duurloop zitten én dat we geen van beiden een sporthorloge hebben!![]()
Ja, ik heb nog wel mijn bewijs voor Rotterdam maar durf toch nog neit helemaal te geloven dat het echt door kan gaan dit najaar. Maar ik hoop het van harte wel.quote:Op woensdag 7 april 2021 23:04 schreef DeLuna het volgende:
Precies twee jaar geleden liep ik mijn tweede marathon in Rotterdam. Ik mis dat wel en baal nu achteraf dat ik mijn startbewijs heb verkocht vorig jaar![]()
Misschien toch maar voor Amsterdam inschrijven? Ik twijfel nog
Ingeschrevene hier: er zijn al aardig wat mailtjes binnengekomen over of je je inschrijving wilde houden of zelfs doorschuiven naar 2022, ik vermoed dat er aardig wat met de inschrijvingen geschoven is inmiddels.quote:Op donderdag 8 april 2021 08:32 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Ja, ik heb nog wel mijn bewijs voor Rotterdam maar durf toch nog neit helemaal te geloven dat het echt door kan gaan dit najaar. Maar ik hoop het van harte wel.
Ik vraag me trouwens wel af hoe het kan dat Amsterdam weer startbewijzen verkoopt, de mensen die vorig jaar ingeschreven stonden mogen nu toch ook weer meedoen, en ik dacht dat dat er al heel veel waren?
Geen idee 🤷🏻♀ misschien dat mensen hebben kunnen annuleren?quote:Op donderdag 8 april 2021 08:32 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Ja, ik heb nog wel mijn bewijs voor Rotterdam maar durf toch nog neit helemaal te geloven dat het echt door kan gaan dit najaar. Maar ik hoop het van harte wel.
Ik vraag me trouwens wel af hoe het kan dat Amsterdam weer startbewijzen verkoopt, de mensen die vorig jaar ingeschreven stonden mogen nu toch ook weer meedoen, en ik dacht dat dat er al heel veel waren?
Ik loop ook met een Garmin, en heb dezelfde ervaring. Af en toe pakt hij een veel te lage hartslag en dan schiet m'n VO2Max omhoog. Maar over een langere termijn klopt hij wel redelijk met m'n gevoel. Al is dat blijkbaar meer dan 10% lager dan bij een officiële VO2Max fietstest tijdens een medische keuring (die ik jaarlijks moet doen ivm werk).quote:Op maandag 5 april 2021 18:58 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Mijn ervaring met de VO2Max schatting van Garmin is is dat het niet heel gevoelig is voor wat er in 1 training gebeurd, maar wel wat er in een paar opvolgende trainingen gebeurd. Maar het is een behoorlijk ruwe schatting.
In 2019 liep bij mij de VO2Max schatting van Garmin (FirstBeat eigenlijk, die doen de algoritmes) voor hardlopen ook eigenlijk onverklaarbaar terug, terwijl die voor fietsen gelijk bleef. Er zat toen een verschil van 11 op een gegeven moment (op dit moment zijn die ongeveer gelijk). Ik kon ook niet echt een reden zien. Gelopen tempo's bij eenzelfde hartslag waren niet echt anders ofzo.
Ik gebruik het verder niet, het is een metric die meestal wel overeenkomt met mijn gevoel. Ga ik voor mijn gevoel beter lopen, dan zie ik de VO2Max ook wel stijgen. En dat gebeurd ook wel als ik een blok doe met redelijk wat intervallen. En als ik een poosje niet gelopen heb, dan zakt de VO2Max na een paar keer weer lopen ook wel, maar dat is dan ook verwacht. Maar het ook wel een keer dus een onverklaarbare daling, zeker omdat de fiets VO2Max toen wel gelijk bleef.
Ik hoop op een lastminute kaartje voor Rotterdam. #alshetdoorgaat #andersnogeenkeersoloquote:Op woensdag 7 april 2021 23:04 schreef DeLuna het volgende:
Precies twee jaar geleden liep ik mijn tweede marathon in Rotterdam. Ik mis dat wel en baal nu achteraf dat ik mijn startbewijs heb verkocht vorig jaar![]()
Misschien toch maar voor Amsterdam inschrijven? Ik twijfel nog
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |