abonnement Unibet Coolblue
pi_198458897
Originele openingspost

quote:
De jongerenorganisatie van Forum voor Democratie heeft een aantal leden geroyeerd. Zij waarschuwden eerder dit jaar voor rechts-extremistische ideeën bij partijleden. Volgens de Volkskrant gaat het om ten minste drie klokkenluiders.

Het bestuur van de jongerenorganisatie meldt dat "ze zijn niet geroyeerd omdat zij misstanden aankaartten, maar omdat zij doelbewust schade hebben toegebracht aan de JFVD". Een deel van het groepje, "dat niet op de hoogte was van de intenties van de inmiddels geroyeerde leden" is nog altijd tevreden lid, stelt de jongerentak.

Nationaal socialisme
De groep klokkenluiders vroeg aandacht voor kwalijke uitingen in whatsappgroepen. HP/De Tijd schreef daar in april een artikel over. Er waren screenshots te zien van berichten in een onofficiële appgroep, waarin bijvoorbeeld over nationaal socialisme werd gesproken als de "beste economische formule ooit". Naar aanleiding van die publicatie heeft Forum voor Democratie drie leden geroyeerd, die "onacceptabele uitingen" hadden gedaan.

De Volkskrant meldt vandaag dat ten minste drie klokkenluiders die de zaak aan het rollen brachten, alsnog uit de organisatie zijn gezet. Op 17 september werden de royementsbrieven verstuurd, die in handen van de krant zijn. Daarin staat dat de leden hebben geprobeerd de moederpartij Forum voor Democratie "binnen te dringen en druk uit te oefenen op het bestuur".

De kritische JFVD'ers vroegen aandacht voor interne misstanden, onder meer met twee brandbrieven die zij ter ondertekening in de partij lieten rondgaan, schrijft de Volkskrant. De JFVD stelt dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan "het scheppen van wanorde binnen de organisatie".
https://nos.nl/artikel/23(...)sme-aankaartten.html

Het gaat om deze racistische/fascistische/anti-semitische uitingen:
https://nos.nl/artikel/23(...)ngen-jeugdleden.html
https://www.hpdetijd.nl/2(...)_thumbnail_id=799039

En hier het Volkskrant artikel: https://www.volkskrant.nl(...)-onthulden~b3240c1e/

Laatste stand van zaken, het betreft nu niet enkel de jongerenafdeling meer. Maar gaat om de uitspraken van Baudet zelf.






Uitgebreid artikel over het onverholen antisemitisme van Baudet:
https://www.geenstijl.nl/(...)n-van-getuigenissen/
pi_198458944
Laatste posts vorige deel:
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:39 schreef Bluesdude het volgende:
e veel platform in die rechtse media om te lullen .
Ik heb ook niet gekeken naar Jinek.
Maar hij is niet aangepakt op zijn coronaplannen die leiden tot tienduizenden doden, begrijp ik al
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:43 schreef -0- het volgende:

[..]

Baudet krijgt bizar veel aandacht voor een partij die 2/4 zetels peilt. Er zijn partijen die hoger scoren en ik nog niet of nauwelijks tegen gekomen ben in de media.
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:43 schreef Ringo het volgende:

[..]

Ik mag hem wel. Hij doet me denken aan een vooroorlogse socialist, zo’n uit de klei getrokken kerel, slim, goed geïnformeerd en voor de duvel niet bang. Een van de weinige Kamerleden die niet alleen goed kan lullen maar ook de dossiers goed leest, weet waarover ie praat en dat ook nog eens doet vanuit een heldere visie op de samenleving.
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:46 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Stel je voor dat je dit onironisch meent.
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:51 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Om het even op een rijtje te zetten:

Jaïr: U nam toen afscheid van Forum, later wilde u wel weer als lijstduwer en toen trok u zich daar weer van terug. Waarom trok u zich toen weer als lijstduwer terug?

Hiddema: Nou ik was nog een beetje psychologisch in de ban van de eerdere schok. Er kwam zoveel lelijkheid op mij af. Ik ben nogal ingericht op de schoonheid der dingen. Die appjes, dat was niet fraai.

*knip*

Jaïr: Later kwam Elsevier met een artikel waaruit bleek dat Thierry vrolijk aan die appjes meedeed. Hoe kijkt u daar dan naar?

Hiddema: Nou ja daarom ben ik toch ook weggelopen? Nou ja later, ik wist toen al wel wat er in die appjes stond, toen ik wegging.

(mogelijk een knip)

Jaïr: Dus eigenlijk zegt u dat u wist dat Thierry daar ook vrolijk aan meedeed.

Hiddema: Ja, dat zie je toch ook in de Elsevier? Ik greep op een moment in in dat appverkeer. Ik doe daar nooit aan mee. Er zijn belangrijker dingen dan deze spielerei want dat was het.

*knip*

Hiddema: En tussendoor had ik leuke strafzaken om handen want daar werd ik veel lichter van in mijn hoofd. En toen denk ik wat moet ik met die racistische drek om me heen, daar heb ik helemaal geen zin in


Het zal best zo zijn dat Hiddema tussendoor de uitspraken en ideeën van Baudet heeft genuanceerd. Gezegd dat het een vrolijk huppelend konijntje is dat geen vlieg kwaad wil doen. Nuance doet niks af aan de feiten die hij hier erkent, namelijk dat Baudet zich in racistisch getinte gesprekken ook zelf schuldig maakte aan racistische uitspraken.

Nuance en verzachtende oordelen toevoegen is heel iets anders dan woorden terugnemen. Je ziet Hiddema in zijn reacties op het item ook nergens zeggen dat hij de uitspraken terugneemt die de uitzending hebben gehaald. En zelfs als hij ze terug zou nemen zou dat erg merkwaardig zijn. Hiddema is iemand met het hart op de tong. Waarom zou hij iets belastends zeggen over een goede vriend, om dat even later terug te nemen omdat het zogenaamd niet waar is?

Wat Hiddema zelf vond van de racistische gesprekken blijft vaag. Enerzijds vond hij de 'drek' niet fraai, waar hij op ingreep en er vervolgens niets meer mee te maken wilde hebben. Anderzijds was het 'spielerei' en praat hij het feit dat Baudet hier aan meedeed (kennelijk ook in delen die de uitzending niet haalden) goed. Het beeld ontstaat dat Hiddema de uitspraken niet zo heel erg vond als hij af en toe doet voorkomen (wat zijn goed recht is) en vooral afstand heeft genomen van een actieve rol in de partij vanwege de ophef die de gelekte appjes teweeg brachten.
  Moderator vrijdag 12 maart 2021 @ 11:09:13 #3
236264 crew  capricia
pi_198459135
Jinek en RTL bieden excuses aan:
quote:
RTL heeft spijt van optreden Koning, Jinek biedt Baudet excuses aan


RTL en de redactie van de talkshow Jinek hebben er spijt van dat ze het optreden van Martijn Koning niet hebben geschrapt. FvD-leider Thierry Baudet liep weg vanwege uitspraken van de cabaretier.

In een verklaring schrijft RTL dat Koning "ondanks herhaalde verzoeken van de redactie" weigerde inzage te geven in de tekst die hij 's avonds zou uitspreken. De redactie had hierop moeten besluiten Konings optreden te schrappen, aldus RTL.

"Het spijt ons dat dit zo is gelopen en dat de kijker en de tafelgasten hiermee werden geconfronteerd."

Koning sprak Baudet aan op diens "Joodse vriendin" en vermeende racisme. RTL neemt "volledig afstand" van de inhoud van Konings tekst. Ook laat de omroep weten dat talkshow host Eva Jinek na de uitzending met Baudet heeft gebeld om excuses te maken.
RTL heeft spijt van optreden Koning, Jinek biedt Baudet excuses aan - https://nos.nl/l/2372316
Definitely not CIA
pi_198459188
Ach wat een aanstelleritis allemaal, die Koning is niet grappig of scherp maar hij zegt niks onredelijks. Kan iemand met uitleggen wat dan niet zou kunnen? Laat wel weer mooi zien met wat voor snowflakes je te maken hebt bij fascistisch en racistisch Nederland, altijd keihard willen uitdelen maar zelf niet eens een 'grapje' kunnen incasseren. Terwijl de persoon in kwestie aan de lopende band dit soort 'grapjes' maakt.

Jinek zou zich beter kunnen excuseren dat ze Baudet een podium heeft gegeven.
pi_198459231
Martijn Koning zei nooit inzage te geven in zijn teksten.
Waarom zou hij dat ineens wel moeten doen wanneer Baudet aan tafel zit?

Als je bang bent voor wat hij gaat zeggen, waarom nodig je zo'n man dan überhaupt uit?

Het is netjes van Jinek en RTL dat ze afstand nemen van de woorden van Koning. Dit is in feite overbodig: het waren het nooit hun woorden. Daar aan toevoegen dat ze achteraf hadden gewild dat ze deze cabaretier de mond hadden gesnoerd vind ik wel ver gaan.

Baudet zal zich wel een keer bedenken om nog bij Jinek te verschijnen (ook door zijn eigen zwakke optreden) maar ik vraag me nu ook af of Martijn Koning zich nog wil inlaten met deze politieke schijncorrectheid.
pi_198459337
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:09 schreef capricia het volgende:
Jinek en RTL bieden excuses aan:
[..]

RTL heeft spijt van optreden Koning, Jinek biedt Baudet excuses aan - https://nos.nl/l/2372316
Tjaaa rechtse media...
pi_198459389
Powned had gisteravond een uitgebreide documentaire over de media in coronatijd en verkiezingstijd.

Er was gisteren wat anders op tv, dus ik keek de uitzending vanochtend even terug:
https://www.npostart.nl/d(...)03-2021/POW_04961796

Onder de mensen die aan het woord komen zijn ook Martijn Koning en Theo Hiddema. En ja, het gaat ook over Forum. Beide heren roepen vergelijkbare dingen over Forum en Baudet als we gisteravond hebben gehoord.
Hiddema noemt in de documentaire trouwens het coronastandpunt van FVD en inmenging met complotdenkers als de druppel om niet meer voor de partij actief te willen zijn, niet de appjes.
pi_198459948
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:51 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Om het even op een rijtje te zetten:
[..]

Het zal best zo zijn dat Hiddema tussendoor de uitspraken en ideeën van Baudet heeft genuanceerd. Gezegd dat het een vrolijk huppelend konijntje is dat geen vlieg kwaad wil doen. Nuance doet niks af aan de feiten die hij hier erkent, namelijk dat Baudet zich in racistisch getinte gesprekken ook zelf schuldig maakte aan racistische uitspraken.

Nuance en verzachtende oordelen toevoegen is heel iets anders dan woorden terugnemen. Je ziet Hiddema in zijn reacties op het item ook nergens zeggen dat hij de uitspraken terugneemt die de uitzending hebben gehaald. En zelfs als hij ze terug zou nemen zou dat erg merkwaardig zijn. Hiddema is iemand met het hart op de tong. Waarom zou hij iets belastends zeggen over een goede vriend, om dat even later terug te nemen omdat het zogenaamd niet waar is?

Wat Hiddema zelf vond van de racistische gesprekken blijft vaag. Enerzijds vond hij de 'drek' niet fraai, waar hij op ingreep en er vervolgens niets meer mee te maken wilde hebben. Anderzijds was het 'spielerei' en praat hij het feit dat Baudet hier aan meedeed (kennelijk ook in delen die de uitzending niet haalden) goed. Het beeld ontstaat dat Hiddema de uitspraken niet zo heel erg vond als hij af en toe doet voorkomen (wat zijn goed recht is) en vooral afstand heeft genomen van een actieve rol in de partij vanwege de ophef die de gelekte appjes teweeg brachten.
Hiddema is een hele leuke man maar eigenlijk ook niet geschikt voor de politiek. Hij is denk ik inderdaad iemand die houdt van mooie dingen en die op zijn leeftijd niet meer bezig wil zijn met dingen die 'niet fraai' zijn, lelijke dingen, dingen die vies en vunzig zijn. Tja dan is de Tweede Kamer misschien niet de aangewezen plek als je de 70 gepasseerd bent en alleen nog maar leuke dingen wilt doen.

Dat gaat dan even goed zolang je nog de gunfactor en het nieuwigheidje hebt, maar niet als er serieus wat moet gebeuren. Zoals met die soap rond Otten, wat volgende maand blijkbaar voor de rechter komt. Hiddema vond het geen moeite om Otten te wippen, maar haastte zich er wel bij te zeggen dat er geen kwaad aan zat. Terwijl Otten juist wel op een keiharde manier werd neergezet als een sjoemelaar. Dat is niet duidelijk. Dan moet je een kant kiezen. Je kunt niet een beetje wauwelen dat er geen kwaad aan Otten zit, terwijl hij mede namens jou wordt afgeserveerd op een manier waar de honden geen brood van lusten.

Of zijn wazige reacties op allerlei controversiële dingen zoals de trein-tweet ("Baudet moet minder twitteren") of de appjes nu waar hij geen duidelijke aanwezigheid had. Waarschijnlijk om dezelfde reden: oud, moe, wil alleen nog maar leuke dingen doen. Maar dan vergeet hij dat er in die partij veel mensen tegen hem opkijken en dat juist een daadkrachtig en desnoods publiekelijk ingrijpen van zijn kant de zaak zou hebben veranderd, en zo niet dan heb je het toch maar geprobeerd en hoef je Baudet ook niet meer publiekelijk te verdedigen. In plaats daarvan maakt hij intern wat cynische opmerkingen en vertrekt hij met stille trom vroegtijdig uit de Kamer, terwijl er juist veel mensen in 2017 bewust op hem hebben gestemd (en niemand op Wybren van Haga, toen nog op de VVD-lijst).

Dit interviewtje met Jaïr is daar ook weer een voorbeeld van. Als er tegen afspraken in geknipt is, dan is dat oneerlijk. Maar je kunt niet zeggen dat Baudet geen racist is, maar wel aan racistische appjes meedeed. Voor de meeste mensen is dat dan al informatie genoeg om iemand wel degelijk een racist te noemen. Of hij op persoonlijk niveau een racist is is ook niet de essentie van het verhaal, het gaat erom hoe hij omging met anderen die zich wel duidelijk racistisch uitlieten. Zijn hele verhaal is gewoon onduidelijk: "Ik ben gestopt vanwege de racistische appjes waar Baudet ook aan meedeed, maar hij deugt zelf wel hoor!" Dan kun je beter niks zeggen.
pi_198460081
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:09 schreef capricia het volgende:
Jinek en RTL bieden excuses aan:
[..]

RTL heeft spijt van optreden Koning, Jinek biedt Baudet excuses aan - https://nos.nl/l/2372316
Zwak gedoetje. Waarom mogen racisme en antisemitisme niet meer gewoon benoemd worden?
pi_198460098
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:26 schreef spinazieruiker het volgende:
Powned had gisteravond een uitgebreide documentaire over de media in coronatijd en verkiezingstijd.

Er was gisteren wat anders op tv, dus ik keek de uitzending vanochtend even terug:
https://www.npostart.nl/d(...)03-2021/POW_04961796

Onder de mensen die aan het woord komen zijn ook Martijn Koning en Theo Hiddema. En ja, het gaat ook over Forum. Beide heren roepen vergelijkbare dingen over Forum en Baudet als we gisteravond hebben gehoord.
Hiddema noemt in de documentaire trouwens het coronastandpunt van FVD en inmenging met complotdenkers als de druppel om niet meer voor de partij actief te willen zijn, niet de appjes.
Hiddema heeft elke maand een nieuw excuus. Zwak figuur.
  Redactie Games vrijdag 12 maart 2021 @ 12:16:48 #11
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_198460159
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:09 schreef capricia het volgende:
Jinek en RTL bieden excuses aan:
[..]

RTL heeft spijt van optreden Koning, Jinek biedt Baudet excuses aan - https://nos.nl/l/2372316
Waardeloos. Wat Koning zei was gewoon waar.
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
  vrijdag 12 maart 2021 @ 12:23:18 #12
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_198460220
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:11 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Hiddema heeft elke maand een nieuw excuus. Zwak figuur.
Omdat er zo veel redenen zijn waarom fvd en waardeloze partij is
Laffe huichelaar
  vrijdag 12 maart 2021 @ 12:27:35 #13
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_198460262
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:23 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Omdat er zo veel redenen zijn waarom fvd en waardeloze partij is
Daarentegen wel de enige partij waar de lijsttrekker een beetje goed overkomt op poedeltjenaakte zwembadfoto's.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_198460327
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:10 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Zwak gedoetje. Waarom mogen racisme en antisemitisme niet meer gewoon benoemd worden?
Martijn Koning heeft niet gezegd dat Baudet anti-semiet en racist is
https://twitter.com/Carla_vd_Broek/status/1370139195596021770
Hij gekscheerde dat een echte anti-semiet en racist om die redenen beter niet op Baudet konden stemmen.

Waarom maakte RTL excuses?
  vrijdag 12 maart 2021 @ 12:37:13 #15
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_198460358
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:27 schreef Perrin het volgende:

[..]

Daarentegen wel de enige partij waar de lijsttrekker een beetje goed overkomt op poedeltjenaakte zwembadfoto's.
Dan zie ik persoonlijk liever Sylvana
Laffe huichelaar
pi_198460392
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:37 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Dan zie ik persoonlijk liever Sylvana
Ik liever Femke Merel.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_198460424
quote:
16s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:41 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Ik liever Femke Merel.
Je bent me voor. Ik wilde al zeggen dat we die foto's nooit gezien hebben ;)
pi_198460428
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:34 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Martijn Koning heeft niet gezegd dat Baudet anti-semiet en racist is
https://twitter.com/Carla_vd_Broek/status/1370139195596021770
Hij gekscheerde dat een echte anti-semiet en racist om die redenen beter niet op Baudet konden stemmen.

Waarom maakte RTL excuses?
Scherp
pi_198460477
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:26 schreef spinazieruiker het volgende:
Powned had gisteravond een uitgebreide documentaire over de media in coronatijd en verkiezingstijd.

Er was gisteren wat anders op tv, dus ik keek de uitzending vanochtend even terug:
https://www.npostart.nl/d(...)03-2021/POW_04961796

Onder de mensen die aan het woord komen zijn ook Martijn Koning en Theo Hiddema. En ja, het gaat ook over Forum. Beide heren roepen vergelijkbare dingen over Forum en Baudet als we gisteravond hebben gehoord.
Hiddema noemt in de documentaire trouwens het coronastandpunt van FVD en inmenging met complotdenkers als de druppel om niet meer voor de partij actief te willen zijn, niet de appjes.
Zit nu even te kijken, mooie uitzending, mooie gesprekken. Mis ik wel vaak op de tv, als je dat nou vergelijkt met een programma als Jinek wat gewoon het vleesgeworden effectbejag is.

Ik snap de excuses ook niet zo, het hele opzetje was primitief. Een soort katknuppelen of meerdere honden tegen één das. Het stukje cabaret paste daar prima in. Lijkt me dat ze vooral spijt hebben van de ontstane ophef en dat het zo lullig was dat mensen zelfs sympathie voor Baudet krijgen.
pi_198460589
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:49 schreef Vasilevski het volgende:

[..]

Zit nu even te kijken, mooie uitzending, mooie gesprekken. Mis ik wel vaak op de tv,
Mooi dat je het vond. Een toepasselijk programma gezien de actualiteit.

Vooral in het begin stond het me af en toe wat tegen. Je merkt dat maker Dominique Weesie alle ruimte biedt om kritiek te hebben op de regering. Het is ook wel makkelijk om mensen als Jort Kelder en Johan Derksen uit te nodigen. Maar het totaalbeeld in de gesprekken is zeer genuanceerd, met ook bijval voor het kabinet en kritiek op wappies en populisten (ja ook van Hiddema dus).

quote:
als je dat nou vergelijkt met een programma als Jinek wat gewoon het vleesgeworden effectbejag is.
Dit is het neveneffect van het maken van een dagelijkse talkshow. Je moet elke dag nieuwe aansprekende verhalen vertellen. En dus is het aantrekkelijk om de ene dag persoon A een podium te bieden (en te bevragen) en de andere dag persoon B. Dan krijg je inderdaad vrij eenzijdige gesprekken met af en toe vuurwerk om het vuurwerk.

Tegelijk heb ik veel respect voor Jinek en haar team. Ik vind haar uitzendingen vaak veel minder zwaar dan Op1, waar ze keer op keer mensen als Ab Osterhaus laten opdraven. Ook de samenwerking met RTL Nieuws en het regelmatig aanschuiven van andere journalisten (o.a. kranten en soms ook van de NPO) houdt de gesprekken wel fris.

Haar gesprekken met Baudet en Azarkan gingen er hard aan toe, maar Jinek en haar team hadden duidelijk hun huiswerk gemaakt door wisten waar ze heen wilden. Daar kun je wat van vinden, maar ik vind het in elk geval interessanter dan een lijsttrekker die alle ruimte krijgt om zijn eigen plaat af te draaien.
pi_198460629
wat ik ook in t Jinekntopic plaatste: ze had hem juist moeten bevragen over zn suggesties van verkiezingsfraude en het meerdere malen aanzetten tot verkiezingsfraude.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_198460688
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:07 schreef kalinhos het volgende:
wat ik ook in t Jinekntopic plaatste: ze had hem juist moeten bevragen over zn suggesties van verkiezingsfraude en het meerdere malen aanzetten tot verkiezingsfraude.
Fraude nog wel :')
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 12 maart 2021 @ 13:11:35 #23
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_198460692
Als iemand dat tegen mij zou zeggen had ik hem meteen op zijn bek geslagen. Vooral als hij over mijn vriendin praat.
pi_198460793
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:11 schreef KingRoland het volgende:
Als iemand dat tegen mij zou zeggen had ik hem meteen op zijn bek geslagen. Vooral als hij over mijn vriendin praat.
Jij bent een vrij primitief type?
pi_198460832
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:11 schreef KingRoland het volgende:
Als iemand dat tegen mij zou zeggen had ik hem meteen op zijn bek geslagen. Vooral als hij over mijn vriendin praat.
Als ik Baudet een tip mocht geven, als hij toch terug wil naar de 18e eeuw: breng het duelleren terug.
pi_198460852
FvD :')
Gelukkig ook weer klaar met die partij ^O^
pi_198460948
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:11 schreef KingRoland het volgende:
Als iemand dat tegen mij zou zeggen had ik hem meteen op zijn bek geslagen. Vooral als hij over mijn vriendin praat.
Wat zei Martijn Koning precies over die vriendin?
Hij suggereert dat ze van joodse afkomst is ? Zei hij dat op een beledigende wijze voor haar ?
  Moderator vrijdag 12 maart 2021 @ 13:34:57 #28
54278 crew  Tijger_m
42
pi_198461026
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:11 schreef KingRoland het volgende:
Als iemand dat tegen mij zou zeggen had ik hem meteen op zijn bek geslagen. Vooral als hij over mijn vriendin praat.
Als dat de manier zou zijn dan was Baudet al aardig wat keren op zijn bek geslagen geweest.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  vrijdag 12 maart 2021 @ 13:39:49 #29
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_198461091
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:29 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Wat zei Martijn Koning precies over die vriendin?
Hij suggereert dat ze van joodse afkomst is ? Zei hij dat op een beledigende wijze voor haar ?
Als ik zeg dat jouw moeder een hoer is en laten we zeggen dat ze dat is en dat ze gewoon blij is om dat te zijn, dan ga ik dat niet roepen in een programma. Ook niet op een beledigende toon
  vrijdag 12 maart 2021 @ 13:40:10 #30
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_198461095
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:11 schreef KingRoland het volgende:
Als iemand dat tegen mij zou zeggen had ik hem meteen op zijn bek geslagen. Vooral als hij over mijn vriendin praat.
Wat ordinair voor een marketingstudent
Laffe huichelaar
  vrijdag 12 maart 2021 @ 13:40:40 #31
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_198461108
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:34 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Als dat de manier zou zijn dan was Baudet al aardig wat keren op zijn bek geslagen geweest.
Baudet is vrij lang, die zal wel wat technieken hebben geleerd van dat volk wat FvD stemt.
  vrijdag 12 maart 2021 @ 13:42:00 #32
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_198461127
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:40 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Wat ordinair voor een marketingstudent
Marketingtechnisch pakt dit goed uit voor RTL. Figuren als blue en tijger kijken dan meer naar jinek en vinden die koning een topgozer. Win win ohja en fvd krijgt wat meer publiciteit

Ik zie geen verliezers. DENK? Misschien
  vrijdag 12 maart 2021 @ 13:44:41 #33
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_198461154
Ik ben ook geen fan als religie erbij wordt gehaald om je standpunt te bewijzen.

Iedereen hier is welkom in de kerk op zondag om zelf te ervaren hoe het is :) ongeacht moslim joods of wat dan ook
pi_198461196
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:29 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Wat zei Martijn Koning precies over die vriendin?
Hij suggereert dat ze van joodse afkomst is ? Zei hij dat op een beledigende wijze voor haar ?
Koning zei ook dat hun kinderen waarschijnlijk Joodse namen zouden krijgen.

Verschrikkelijke uitspraak natuurlijk. Dit kan echt niet.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 12 maart 2021 @ 13:48:45 #35
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_198461203
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:44 schreef KingRoland het volgende:
Ik ben ook geen fan als religie erbij wordt gehaald om je standpunt te bewijzen.

Iedereen hier is welkom in de kerk op zondag om zelf te ervaren hoe het is :) ongeacht moslim joods of wat dan ook
Ja joh? Bijna iedereen in mijn omgeving is antisemiet
Laffe huichelaar
pi_198461257
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:42 schreef KingRoland het volgende:
Figuren als blue en tijger kijken dan meer naar jinek en vinden die koning een topgozer.
Are you talking about me ?
Ik vind Jinek teveel rechtse gasten uitnodigen. Zoals al 20 x ene Baudet.
En dan een hele uitzending gezellig met een extreemrechts figuur over poesjes babbelen
Ik kijk niet meer naar haar dan naar andere talkshows.

En zo top vind ik die Koning niet.. Zijn roast had grappiger gekund
pi_198461268
Baudet heeft er zelf geen enkele moeite mee om de wereld te vertellen over zijn relatie en privéleven, zo lang het maar de gewenste beeldvorming oplevert:

https://www.linda.nl/nieu(...)-instagram-facebook/
pi_198461271
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:11 schreef raptorix het volgende:

[..]

Fraude nog wel :')
Nou ja, hij suggereerde dat er verkiezingsuitslagen op een usb stick zouden worden gezet en wellicht door dominion verwekt zouden worden, hoe is dat geen fraude suggereren?
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
  vrijdag 12 maart 2021 @ 13:55:14 #39
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_198461283
Martijn Koning is dan ook een totaalidioot
Laffe huichelaar
pi_198461290
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:54 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Nou ja, hij suggereerde dat er verkiezingsuitslagen op een usb stick zouden worden gezet en wellicht door dominion verwekt zouden worden, hoe is dat geen fraude suggereren?
Ik dacht dat je op dat stemadvies doelde.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198461297
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:55 schreef timmmmm het volgende:
Martijn Koning is dan ook een totaalidioot
En een vieze verkrachter.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  Redactie Games vrijdag 12 maart 2021 @ 13:56:28 #42
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_198461302
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:55 schreef timmmmm het volgende:
Martijn Koning is dan ook een totaalidioot
Dat, en z'n stuk had sjieker gekund, maar verder was wat hij zei geen smaad of leugens.
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_198461326
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:55 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ik dacht dat je op dat stemadvies doelde.
Nee dat was het actief vragen aan mensen om volmachten te regelen. Dat is mensen aanzetten tot een strafbaar feit, dus aanzetten tot fraude.

Kan het niet mooier maken, helaas.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_198461334
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:57 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Nee dat was het actief vragen aan mensen om volmachten te regelen. Dat is mensen aanzetten tot een strafbaar feit, dus aanzetten tot fraude.

Kan het niet mooier maken, helaas.
Nou, ik heb de wetgeving daar over gelezen, ik vond het nogal vergezocht.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  Redactie Games vrijdag 12 maart 2021 @ 13:59:20 #45
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_198461340
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:58 schreef raptorix het volgende:

[..]

Nou, ik heb de wetgeving daar over gelezen, ik vond het nogal vergezocht.
Nou, als een fok!ker het zegt dan is het juridisch natuurlijk helemaal potdicht :')
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_198461344
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:58 schreef raptorix het volgende:

[..]

Nou, ik heb de wetgeving daar over gelezen, ik vond het nogal vergezocht.
Ah ok 👍🏻
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_198461358
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:59 schreef Puddington het volgende:

[..]

Nou, als een fok!ker het zegt dan is het juridisch natuurlijk helemaal potdicht :')
De wet is niet bijzonder ingewikkeld en ook zonder uitvoerige kennis goed leesbaar.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 12 maart 2021 @ 14:01:06 #48
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198461366
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 08:19 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]

Ik ga er niet verder op in omdat ik niet naar de context wil gissen. Het is mijn zaak helemaal niet en het boeit me nog een stuk minder. Dat jij daar expliciet op uit bent zegt eigenlijk wel genoeg.
Ik heb het niet over context gehad, jij voerde dat notabene zelf aan alsof er een context zou kunnen zijn die al die appjes zou kunnen legitimeren.
pi_198461375
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:21 schreef Vasilevski het volgende:

[..]

Als ik Baudet een tip mocht geven, als hij toch terug wil naar de 18e eeuw: breng het duelleren terug.
Mensuur is nog steeds een dingetje bij het rechtsere corps toch, in ieder geval bij onze zuiderburen (Leuven).
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_198461384
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:00 schreef raptorix het volgende:

[..]

De wet is niet bijzonder ingewikkeld en ook zonder uitvoerige kennis goed leesbaar.
Des te vreemder dat Baudet 2 maal toe opriep precies dat te gaan doen wat de wet verbiedt.

Daar had Jinek best wat over mogen vragen.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
  vrijdag 12 maart 2021 @ 14:02:40 #51
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_198461390
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:48 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Ja joh? Bijna iedereen in mijn omgeving is antisemiet
Naja ik zou met jou en Blue wel een glas coca cola zero drinken hoor altijd. Tijger_m die lijkt me meer iets te vvd, die mag van mij ver weg blijven:
  vrijdag 12 maart 2021 @ 14:03:14 #52
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198461398
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:58 schreef raptorix het volgende:

[..]

Nou, ik heb de wetgeving daar over gelezen, ik vond het nogal vergezocht.
Right.

quote:
Ronselen van volmachten wil zeggen dat iemand stelselmatig kiezers vraagt of op een andere manier kiezers benadert om hun stempas te ondertekenen en af te geven (onderhandse volmacht). Dat is verboden en strafbaar.
https://www.rijksoverheid(...)-van-volmachtstemmen
pi_198461421
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:03 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Right.
[..]

En welke kiezers heeft Baudet precies benaderd hiervoor?
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 12 maart 2021 @ 14:06:20 #54
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_198461450
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:04 schreef raptorix het volgende:

[..]

En welke kiezers heeft Baudet precies benaderd hiervoor?
Hij heeft daartoe opgeroepen op social media.
pi_198461458
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:04 schreef raptorix het volgende:

[..]

En welke kiezers heeft Baudet precies benaderd hiervoor?
Ehm hij riep ervoor op in zn eigen FvD journaal en op een van zn bijeenkomsten in het land vorige week.

En nee, hij ging niet zelf ronselen maar hij riep op om te gaan ronselen. Is juridisch wel safe denk maar je vraagt aan je volgers of ze de wet willen gaan overtreden.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_198461459
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:06 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Hij heeft daartoe opgeroepen op social media.
quote:
Volgens hoogleraar staatsrecht Wim Voermans is Baudet niet strafbaar. “Een oproep tot ronselen is niet strafbaar. Je kunt je wel afvragen of dit handig is.” De Kiesraad adviseerde in 2016 om het wetsartikel over volmachten te moderniseren. “Deze bepaling is nog gebaseerd op de praktijk dat partijen huis aan huis gingen om kiezers om hun volmacht te vragen,” zegt de Kiesraad-woordvoerder. “Maar nu gebeurt er veel meer digitaal, de context is anders. De strafbepaling is niet meer adequaat.”
https://www.parool.nl/ned(...)-ronselen~b741cadf4/
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198461496
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:06 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Ehm hij riep ervoor op in zn eigen FvD journaal en op een van zn bijeenkomsten in het land vorige week.

En nee, hij ging niet zelf ronselen maar hij riep op om te gaan ronselen. Is juridisch wel safe denk maar je vraagt aan je volgers of ze de wet willen gaan overtreden.
Hij was zich niet van bewust dat dit niet de bedoeling was, dat heeft hij volgens mij ook aangegeven, overigens was het eerder gewoon niet zo handig om dit zo te verkondigen, bij de PVDA doen ze dat handiger, daar lopen ze gewoon mee het stemhokje in.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198461533
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:09 schreef raptorix het volgende:

[..]

Hij was zich niet van bewust dat dit niet de bedoeling was, dat heeft hij volgens mij ook aangegeven, overigens was het eerder gewoon niet zo handig om dit zo te verkondigen, bij de PVDA doen ze dat handiger, daar lopen ze gewoon mee het stemhokje in.
Das een antwoord waar je als politicus niet mee weg hoort te komen. Als er nou één groep is die de kieswet moet kennen.

En tis nogal gek want hijnwas wel donders goed op de hoogte van het bestaan en het aantal van volmachten.


Nogmaals, hijbheeft zelf niks strafbaars gedaan maar Jinek had hem best hierover mogen bevragen imo.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_198461588
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:11 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Das een antwoord waar je als politicus niet mee weg hoort te komen. Als er nou één groep is die de kieswet moet kennen.

En tis nogal gek want hijnwas wel donders goed op de hoogte van het bestaan en het aantal van volmachten.

Nogmaals, hijbheeft zelf niks strafbaars gedaan maar Jinek had hem best hierover mogen bevragen imo.
Ik heb de oproep gezien en het was meer een stukje enthousiasme wat niet helemaal handig was, als je kwade zin hebt dan doe jee dat niet op die manier.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  Redactie Games vrijdag 12 maart 2021 @ 14:16:17 #60
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_198461619
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:14 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ik heb de oproep gezien en het was meer een stukje enthousiasme wat niet helemaal handig was, als je kwade zin hebt dan doe jee dat niet op die manier.
Het probleem is dat met alles wat Baudet omcirkelt - de nazipraktijken binnen z'n jugendtak, de boreale uitspraken, de constante claims van fraude, het spuien van complottheorieën - je hem dan niet echt meer het voordeel van de twijfel geeft. En terecht. Het is al twee jaar gedonder met die knul.
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_198461625
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:14 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ik heb de oproep gezien en het was meer een stukje enthousiasme wat niet helemaal handig was, als je kwade zin hebt dan doe jee dat niet op die manier.
Maar dit is gewoon onzin. Hij heeft t ook in zn eigen FvD journaal gezegd en zei erbij dat hij hier de komende tijd nog op gaat terugkomen . Het is geen opwelling dan he, hij heeft er bewust over nagedacht.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_198461639
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:16 schreef Puddington het volgende:

[..]

Het probleem is dat met alles wat Baudet omcirkelt - de nazipraktijken binnen z'n jugendtak, de boreale uitspraken, de constante claims van fraude, het spuien van complottheorieën - je hem dan niet echt meer het voordeel van de twijfel geeft. En terecht. Het is al twee jaar gedonder met die knul.
Het probleem is dat de Media het bij Baudet lekker allemaal prominent in beeld brengt, bij de andere partijen vind men het allemaal maar normaal, neem nou die Kaag, dat is toch gewoon genant :') :') :')
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198461649
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:16 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Maar dit is gewoon onzin. Hij heeft t ook in zn eigen FvD journaal gezegd en zei erbij dat hij hier de komende tijd nog op gaat terugkomen . Het is geen opwelling dan he, hij heeft er bewust over nagedacht.
Nou ja, dan moet de kiescommisie zijn werk doen en ingrijpen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  Redactie Games vrijdag 12 maart 2021 @ 14:20:22 #64
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_198461704
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:17 schreef raptorix het volgende:

[..]

Het probleem is dat de Media het bij Baudet lekker allemaal prominent in beeld brengt, bij de andere partijen vind men het allemaal maar normaal, neem nou die Kaag, dat is toch gewoon genant :') :') :')
Play stupid games, get stupid prizes. Niet zo janken dat Baudet zo'n totaalidioot is en dat de media dat uitmeten. Het is hun taak opvallend nieuws te brengen en Baudet die wappie-uitspraken doet is opvallend.
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_198461735
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:54 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Nou ja, hij suggereerde dat er verkiezingsuitslagen op een usb stick zouden worden gezet en wellicht door dominion verwekt zouden worden, hoe is dat geen fraude suggereren?
De cijfers per stemlokaal worden met de hand geteld.... en worden niet op een usbstick gezet voor overbrenging naar het hoofdstemkantoor in de gemeente . Men schrijft dat op.. Op ouderwets papier . En dat wordt bewaard voor oa controle, hertellingen etc.
pi_198461736
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:20 schreef Puddington het volgende:

[..]

Play stupid games, get stupid prizes. Niet zo janken dat Baudet zo'n totaalidioot is en dat de media dat uitmeten. Het is hun taak opvallend nieuws te brengen en Baudet die wappie-uitspraken doet is opvallend.
Voor de goede orde ik heb niks met Baudet, ik geef alleen aan dat de media niet onafhankelijk zijn, er word alles aan gedaan om Kaag MP te maken en daar worden de zware kanonnen voor ingezet.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198461749
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:22 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

De cijfers per stemlokaal worden met de hand geteld.... en worden niet op een usbstick gezet voor overbrenging naar het hoofdstemkantoor in de gemeente . Men schrijft dat op.. Op ouderwets papier . En dat wordt bewaard voor oa controle, hertellingen etc.
Volgens mij zijn de tellingen op de avond zelf ook een soort voorlopige uitslagen, ik meen dat ze namelijk de tellingen op naam nog eens apart doen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  Redactie Games vrijdag 12 maart 2021 @ 14:28:45 #68
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_198461818
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:22 schreef raptorix het volgende:

[..]

Voor de goede orde ik heb niks met Baudet, ik geef alleen aan dat de media niet onafhankelijk zijn, er word alles aan gedaan om Kaag MP te maken en daar worden de zware kanonnen voor ingezet.
Terwijl Rutte 20 zetels los staat van elke tegenstand? Kaag mocht (en niet heeft) willen dat ze zoveel macht had bij de NOS om dat om te buigen.
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_198461917
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:28 schreef Puddington het volgende:

[..]

Terwijl Rutte 20 zetels los staat van elke tegenstand? Kaag mocht (en niet heeft) willen dat ze zoveel macht had bij de NOS om dat om te buigen.
Rutte gaat niet door, er komt eind van de middag mogelijk hier een hele grote scoop over :)
Ik kan je deze Podcast aanraden: https://podcastluisteren.nl/pod/1-2tje-met-Yves

Het is wel een beetje populistisch maar ook ontzettend knap hoe ze nu al week na week grote scoops binnen halen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198461948
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:14 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ik heb de oproep gezien en het was meer een stukje enthousiasme wat niet helemaal handig was, als je kwade zin hebt dan doe jee dat niet op die manier.
Te hard rijden is volgens jou ook een stukje enthousiasme wat niet helemaal handig was?
In de winkel een brood meenemen zonder te betalen is volgens jou ook een stukje enthousiasme wat niet helemaal handig was?
Los van de vraag of ze strafbaar zijn, per ongeluk waren de uitspraken zeker niet.

Hoe zou je dit volgens jou aanpakken als je wel kwade zin hebt?
  vrijdag 12 maart 2021 @ 14:37:57 #71
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_198461962
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:22 schreef raptorix het volgende:

[..]

Voor de goede orde ik heb niks met Baudet, ik geef alleen aan dat de media niet onafhankelijk zijn, er word alles aan gedaan om Kaag MP te maken en daar worden de zware kanonnen voor ingezet.
Er wordt eerder alles aan gedaan om Kaag zoveel mogelijk van GroenLinks en PvdA af te laten snoepen.

Het blijft het verlengstuk van de multinationals. Wat dan gratis kinderopvang wil maar daar dan niet een nutsvoorziening van maakt en de winsten nog steeds naar de Kaaimaneilanden laat lopen. Dat gedeelte (de blinde privatisering en marktwerking) wordt echter vakkundig gladgestreken waardoor een deel van het onderscheid met de PvdA weg valt. Sloophamer voor de 1%.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_198461978
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:23 schreef raptorix het volgende:

[..]

Volgens mij zijn de tellingen op de avond zelf ook een soort voorlopige uitslagen, ik meen dat ze namelijk de tellingen op naam nog eens apart doen.
Op naam wordt ook dezelfde avond geteld. Ik ga zelf tellen en kreeg vandaag een 15 pagina’s lange pdf ( :o ) hoe het tellen het best en meest efficiënts gaat. Maar elke stem wordt gelijk ook op de persoon meegenomen.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_198461996
Toch schattig dat Hiddema, Baudet en co Jaïr verwijten dat uit het gesprek een suggestief stukje video in elkaar is geknipt.

Dat soort praktijken is dagelijkse kost bij Forum, hun sociale media en YouTube-kanaal staan er vol mee

_O-
pi_198462048
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:39 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Op naam wordt ook dezelfde avond geteld. Ik ga zelf tellen en kreeg vandaag een 15 pagina’s lange pdf ( :o ) hoe het tellen het best en meest efficiënts gaat. Maar elke stem wordt gelijk ook op de persoon meegenomen.
Ah wellicht dat dat hier met de gemeenteraadsverkiezingen anders gaat, overigens ben ik zelf ook een paar keer aanwezig geweest bij het tellen, maar dan als controlleur :)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198462063
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:37 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Er wordt eerder alles aan gedaan om Kaag zoveel mogelijk van GroenLinks en PvdA af te laten snoepen.

Het blijft het verlengstuk van de multinationals. Wat dan gratis kinderopvang wil maar daar dan niet een nutsvoorziening van maakt en de winsten nog steeds naar de Kaaimaneilanden laat lopen. Dat gedeelte (de blinde privatisering en marktwerking) wordt echter vakkundig gladgestreken waardoor een deel van het onderscheid met de PvdA weg valt. Sloophamer voor de 1%.
Kinderopvang, daar zijn de hedgefunds de laatste jaren groot op ingesprongen ja :)
https://delinksekerk.nl/k(...)rikaanse-hedgefunds/
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198462128
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:39 schreef KingRoland het volgende:

[..]

Als ik zeg dat jouw moeder een hoer is en laten we zeggen dat ze dat is en dat ze gewoon blij is om dat te zijn, dan ga ik dat niet roepen in een programma. Ook niet op een beledigende toon
Eh, pardon? Joods zijn is van dezelfde orde als hoer zijn?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 12 maart 2021 @ 14:50:10 #77
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_198462173
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:04 schreef raptorix het volgende:

[..]

En welke kiezers heeft Baudet precies benaderd hiervoor?
"regel die volmachten" aldus Baudet bij de complotcaravaan
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_198462196
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:50 schreef rubbereend het volgende:

[..]

"regel die volmachten" aldus Baudet bij de complotcaravaan
Lees even verder wat ik daar over schreef en wat een deskundige daar van vond, heel kort: Ronselen is verboden, oproepen tot ronselen niet.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198462326
Baudet gisteren bij Jinek over corona:

"Ik kijk gewoon zelf welke feiten ik geloofwaardig vind"

Fragment: https://www.rtlxl.nl/prog(...)1f-ba1f-b9df97816824

Sterk optreden van Azarkan hier.
  vrijdag 12 maart 2021 @ 15:00:48 #80
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_198462330
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:23 schreef raptorix het volgende:

[..]

Volgens mij zijn de tellingen op de avond zelf ook een soort voorlopige uitslagen, ik meen dat ze namelijk de tellingen op naam nog eens apart doen.
Hangt van de gemeente af. Normaal gesproken wordt er de avond zelf na 21:00 uur zowel op lijstniveau als op kandidaatniveau geteld.

Er loopt al een aantal jaar een landelijk experiment bij de verkiezingen: 'centraal tellen'. Gemeenten kunnen kiezen om daaraan mee te doen. Als ze dat doen, tellen de stembureaus de avond zelf alleen op lijstniveau. De dag erna worden door speciale telploegen alle stemmen op kandidaatniveau geteld, meestal in een of andere sporthal. Dat is dan de definitieve uitslag.

quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:39 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Op naam wordt ook dezelfde avond geteld. Ik ga zelf tellen en kreeg vandaag een 15 pagina’s lange pdf ( :o ) hoe het tellen het best en meest efficiënts gaat. Maar elke stem wordt gelijk ook op de persoon meegenomen.
Die instructie is vooral ook om corona-redenen. De gemeente wil voorkomen dat stembureauleden alsnog door elkaar heen krioelen om stembiljetten op de juiste stapel te leggen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 12 maart 2021 @ 15:13:59 #81
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_198462493
wij telden ook altijd meteen na de lijsten ook de voorkeurstemmen, zo heel veel meer werk is het niet. Wij splitsen meteen bij het sorteren de lijsttrekkers eruit. Dat scheelt al veel sorteer werk.

Alles staat of valt wel mee of je een goed clubje hebt. Wij telden met een redelijk vaste club en dat ging altijd wel goed. Altijd elkaar goed controleren en de tellingen meerdere malen controleren. En wij hadden altijd ook nog eens het grootste stemlokaal van de gemeente
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_198462545
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:13 schreef rubbereend het volgende:
wij telden ook altijd meteen na de lijsten ook de voorkeurstemmen, zo heel veel meer werk is het niet. Wij splitsen meteen bij het sorteren de lijsttrekkers eruit. Dat scheelt al veel sorteer werk.

Alles staat of valt wel mee of je een goed clubje hebt. Wij telden met een redelijk vaste club en dat ging altijd wel goed. Altijd elkaar goed controleren en de tellingen meerdere malen controleren. En wij hadden altijd ook nog eens het grootste stemlokaal van de gemeente
Bij het lokaal hier ging het allemaal wat chaotisch had ik het idee, de laatste keer gaven ze me ook een stembiljet te veel :')
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198462594
twitter
  vrijdag 12 maart 2021 @ 15:23:05 #84
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_198462661
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:48 schreef Sodemieters het volgende:

[..]

Eh, pardon? Joods zijn is van dezelfde orde als hoer zijn?
dat heb ik niet gezegd
  vrijdag 12 maart 2021 @ 15:25:25 #85
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_198462705
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:17 schreef raptorix het volgende:

[..]

de laatste keer gaven ze me ook een stembiljet te veel :')
Ja, dat soort foutjes kunnen gebeuren. Heb je aan het eind van de avond ineens een telverschil van 1. Of zoals Thierry c.s. dat dan zouden noemen: "FRAUDE!!1!1".
pi_198462804
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:00 schreef freako het volgende:

Begrijp ik het zo goed:
* stemlokalen per buurt of wijk tellen met de hand en schrijven het totaal op het papier
* Brengen die totaalpapieren naar het hoofdkantoor van de gemeente, zo mogelijk dezelfde avond.
* En het gemeentelijk hoofdkantoor.... bellen die de gemeentetotalen naar een hoofdkantoor?
* Later wordt dit per briefpost bevestigd ?
* En hoe komen de media dezelfde avond aan de cijfers? Via een gemeentelijk kantoor of het centrale landelijk kantoor ?

Er is geen usb-stick in het overheidstraject ?
pi_198463062
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:25 schreef freako het volgende:

[..]

Ja, dat soort foutjes kunnen gebeuren. Heb je aan het eind van de avond ineens een telverschil van 1. Of zoals Thierry c.s. dat dan zouden noemen: "FRAUDE!!1!1".
Nou ja, het was ook lastig want ik hoorde 6 formulieren te krijgen en ik had er 7, dus voor mij was het ook verwarrend hoe het nou zat :D
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198463384
Is dat Twitteraccount echt van Hiddema? Lijkt me helemaal niet het type om daaraan mee te doen...
pi_198463390
Nu het stof is neergedaald nog wat uitspraken van Baudet bij Jinek:

quote:
Baudet: "Ik denk dat Theo door corona in een andere levensfase terecht is gekomen. Als we elkaar hadden kunnen blijven versterken op podia en er op uit waren gegaan was het anders gelopen"
quote:
[in reactie op uitspraak Floor Bremer dat Hiddema bevestigt dat Baudet racistische appjes verstuurde over o.a. een link tussen ras en IQ]

Baudet: "Ik hoor hem zeggen dat er een hoop spielerei heen en weer was. Hij zegt niet dat ik appjes heb verstuurd. Wat jullie nu doen is heel grappig. Er wordt een soort exegese gemaakt... "

[herhaling van het fragment waarin Hiddema zegt dat Baudet betrokken was bij rastische appjes]

Azarkan: "Ik hoor drie dingen: het was voor mij een schok, er zaten racistische tweets bij en Thierry deed daar aan mee."

Baudet: "Theo was en is mijn vriend. Ik ken hem veel beter dan jullie allemaal hier aan tafel. Hij zegt spielerei. Dus daar ging van alles heen en weer. Grappen en mensen plagen elkaar. Als hij het heeft over drek dan bedoelt hij dit. Dit soort exegese: 'racistische appjes, racistische appjes'."

[Azarkan spreekt Baudet aan op het incident met Marokkanen in de trein die controleurs bleken te zijn]

Azarkan: "Het zou goed zijn dat je zegt: ik erken dat, waarom neem je daar geen verantwoordelijkheid voor?"

Baudet: "Er wordt nu een heleboel op een grote hoop gegooid. Het ging over wat er met Theo gebeurd is"

[Eva vat samen wat er is gezegd tussen Jaïr en Hiddema, dat dit een heel normaal bezoek was]

Baudet: "Waar verwees daar aan mee deed naar, dat is de grote vraag"

Bremer: "Laten we de vraag opnieuw stellen. Heeft u die tweet verstuurd waarin u ras en IQ met elkaar vergelijkt"

Baudet: "Ik heb nooit dat soort berichten verstuurd."

[verwarring over of het nu over Twitter of Whatsapp gaat, Bremer verbetert de vraag]

Baudet: "Dat weet ik niet, dat moet ik opzoeken"

[Eva citeert twee appjes uit het Elsevier-artikel, waarin Baudet vraagt of iemand wil dat diens zus met een neger thuiskomt en waarin hij een link legt tussen IQ en etniciteit]

Baudet: "Dit soort vragen, en ik ben er buitengewoon tevreden over dat ik de vorige keer ook heb gezegd, dit is totaal belachelijk. En de reden is dat wat mensen ook maar in privéconservaties zeggen dat is helemaal niet aan de orde voor standpunten van wat je vindt. Dat heb ik voor het eerste bericht uitgelegd. 'Jij zou toch ook niet willen dat je zus met een neger thuiskomt' dat is iets wat journalisten niet begrijpen omdat ze de context niet kennen. De jongen tegen wie ik dat zei, zijn zus is getrouwd met een donkere man. Dat weten wij want wij gaan dag en nacht met elkaar om. Ik ben de minst racistische persoon die je in de Nederlandse politiek kunt tegenkomen. Onze partij en wat we aan het doen zijn..."

[Eva breekt in, vraagt naar de tweede uitspraak]

Baudet: "Dit heb ik allemaal uitgelegd. Ons partijprogramma gaat over waar wij met Nederland naar toe willen."

Eva: "We hadden het nu niet over je partijprogramma. We hadden het over je gedrag. Theo Hiddema bevestigt dat hij wist dat je racistische berichten hebt verstuurd in die appgroep. Dat zegt hij op camera tegen Jaïr. We hebben het twee keer uitgezonden. Ik kan het nog vijftien keer uitzenden maar iedereen heeft het al gezien. Waar maak je bezwaar tegen?"

Baudet: "Dat Theo heel duidelijk zegt en ik vind het een beetje misdadig om een man van 76 aan een soort exegese te onderwerpen. Spielerei! Spielerei! En jij maakt daar een hele serieuze beschuldiging van!"

Jinek: "Ik heb helemaal niets gezegd. Hiddema zegt het! Ik heb helemaal geen woord gezegd. Ik heb gezegd Jaïr is langsgegaan bij jou goede vriend Theo Hiddema. Punt. En toen zagen we het filmpje. En daar zei Theo dit. Ik heb geen woord gezegd."

Baudet: "Waar Theo genoeg van had, wat Theo bedoelt met drek dat is dit soort gedonder. Dit soort gesprekken. hij bedoelt daar niet mee... Absoluut niet. Ik ken Theo heel erg goed. Ik ken hem beter dan jullie allemaal bij elkaar. Met drek bedoelt hij dingen die in de pers over ons heen gegooid worden. Dat is wat hij bedoelt."

Bremer: "Heeft u dat IQ-appje waarin u ras vergelijkt met iq, hebt u dat geschreven?"

Baudet, steeds kwader: "Ten eerste, ik ben helemaal niets verplicht om aan wie dan ook te openbaren over wat wel of niet in mijn vuilniszak zit, wat ik wel of niet voor brieven privé schrijf. Ik ben totaal niets verplicht aan jullie over wat ik wel of niet in privéconversaties wel of niet zou hebben gezegd."

Bremer: "Mensen kunnen op u stemmen en het is heel belangrijk om te weten wat uw opvattingen zijn"

Baudet: "Ik wil heel graag over mijn opvattingen praten en ik wil heel graag over mijn boek... Ik spreek niet op deze manier over wat wel en niet in mijn dagboeken zou staan, wat ik wel en niet aan schetsen voor romans wel of niet heb geschreven, al dan niet fictieve romanpersonages van mij... Ik wil het hebben over mijn ideeën voor Nederland. Deze discussie..."

Eva: "Dat komt ook aan bod!"

Azarkan: "Thierry, je ontkent het..."

Baudet: "En wat ik ook niet begrijp van jou..."

Azarkan: "Je mag me straks elke vraag stellen die je wil en daar zal ik ook rustig op antwoorden. Ik heb vaak gezeten hier bij Eva dus ik weet hoe het voelt om een beetje gegrilled te worden. Ze heeft er wel eens een prijs mee gewonnen..."

Eva: "Ik ben nog niet eens begonnen Farid"

Azarkan: "Maar toch, je hebt ook gezegd, ik wil Europa dominant blank houden. En ik vind dat andere politieke partijen, links en het CDA, dat verkwanselen. Dat heb je gezegd. Klopt dat?"

Baudet, de vraag ontwijkend: "Wat ik zo ontzettend jammer vind, dat is in deze hele periode in Nederland, waarin ik merk dat ook steeds meer mensen met een migratie-achtergrond ook zien dat wij er ook zijn voor hen. Dat wij samen in Nederland... Dat jij uitgerekend jij, terwijl jij ook wil dat we samen we verder gaan in Nederland met ene gelijke behandeling, dat je continu met deze racistische beschuldigingen komt om een wij-zij denken kunstmatig te construeren."

Azarkan: "Het is heel simpel. Ik spreek over wat je gedaan hebt. Je hebt een tweet verstuurd waarin je gedaan hebt alsof Marokkanen jongedames lastig vielen bij een controle. Je weet dat dat gevoelig is. Dat wordt opgepikt, dat wordt groot gemaakt. Vervolgens wordt er aan je gevraagd neem daar nou eens afstand van en daar loop je voor weg. Je biedt geen excuses aan. Je wist dondersgoed dat dat gewoon controleurs waren. Maar die mensen hebben daar wel last van. Die worden daar op aangekeken. Het tweede punt, als jij zegt ik wil Nederland dominant blank houden. Dan zeg je eigenlijk dat ik met mijn afkomst, met mijn kleur dat niet doe. En je beschuldigt politieke partijen van het verkwanselen van onze identiteit, van homeopathische verdunning. Dat zijn je woorden Thierry"

Baudet: "Ik kan dit uitleggen... Dat is zo jammer dat dit, dit paranoïde denken continu op mij geplakt wordt."
Bron: https://www.rtlxl.nl/prog(...)b7-89e7-d5b06e6a6cba

Vervolgens kwam er een opsomming van recente schandalen en de uitslag van een peiling waaruit blijkt dat 68% van de Nederlanders Forum voor Democratie na alle affaires als partij niet meer geloofwaardig vindt (15% was het oneens met de stelling).

quote:
Eva: "Bijna 70 procent van de Nederlanders vind je partij niet meer geloofwaardig. Dat lijkt me zes dagen voor de verkiezingen best ingewikkeld."

Baudet: "Nou kijk, hoe meer dit soort 'journalistiek' zich herhaalt. Hoe je de hele tijd, eindeloos dit soort indulgency, van jaren terug en hele verhalen"

Eva: "Dit is gewoon een peiling naar de geloofwaardigheid van je partij. Dit is niet iets van jaren geleden. Dit is gewoon een peiling waarin wordt gevraagd aan mensen naar de geloofwaardigheid..."

Baudet: "Dit is niet de eerste keer dat ik ergens zit om te praten wat ik wil met Nederland, om uit te leggen dat wat mij betreft waar je vandaan komt, je huidskleur, je seksuele geaardheid, jong, oud, man, vrouw, we moeten dit samen doen. En we moeten de vrijheid herstellen op 17 maart. En in plaats van dat we het daar over hebben worden er allemaal oude koeien uit de sloot gehaald. En hele verhalen over hoe zat dat nou. En zo lang je dat maar blijft herhalen dan snap ik wel dat mensen misschien..."

Eva: "Mensen willen gewoon weten waarop ze kunnen stemmen. En dan willen ze ook weten hoe het met de partij gaat en hoe het met de partijleider gaat, en daar vragen we ook naar."

Baudet: "Dat is niet zo, er is helemaal niks gevraagd, alleen maar beschuldigingen. Een spervuur van historische dingen"

Eva: "Er zijn helemaal geen beschuldigingen. Alleen een filmpje van Theo Hiddema, nota bene een jurist die precies weet welke woorden hij gebruikt en wat de waarde is van zijn woorden."

Baudet: "Maar dan moet je er wel goed naar luisteren. Spielerei en drek, daar gaat het om."

Eva: "We kunnen het zo nog vijftien keer laten zien."


[ Bericht 0% gewijzigd door spinazieruiker op 12-03-2021 16:22:14 ]
pi_198463745
quote:
6s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:23 schreef KingRoland het volgende:

[..]

dat heb ik niet gezegd
Nee? Wat bedoelde je dan te zeggen? Je doet alsof zeggen dat iemand een Joodse vriendin heeft, vergelijkbaar is met zeggen dat iemands moeder een hoer is.
pi_198463905
Baudet gisteren, over onderscheid op basis van ras: "Ik begrijp dat mensen denken, ik wil zo weinig mogelijk risico lopen. En dan ga je zoeken naar zo laag mogelijke risicogroepen om je huis aan te verhuren."

Azarkan: "Dus omdat er in een groep een oververtegenwoordiging van criminaliteit is verdient iemand het om buitengesloten te worden. Want je zegt dat je daar begrip voor hebt"

Baudet: *werd WITHEET*

twitter

En Forum deelt dit soort filmpjes dus omdat zulke uitspraken het goed doen in de achterban. Ziek is het.
  vrijdag 12 maart 2021 @ 16:29:33 #92
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_198463919
Het valt een beetje buiten het topic, maar dit is het proces:

quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:31 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Begrijp ik het zo goed:
* stemlokalen per buurt of wijk tellen met de hand en schrijven het totaal op het papier
Ja. De voorlopige uitslag op lijstniveau wordt al eerder doorgebeld naar de gemeente, maar dat is niet voor niets een voorlopige uitslag, die is alleen voor de media.
quote:
* Brengen die totaalpapieren naar het hoofdkantoor van de gemeente, zo mogelijk dezelfde avond.
Dezelfde avond (nacht). Het proces-verbaal (PV) mag niet mee naar huis worden genomen. De gemeente controleert het, corrigeert eventuele optelfouten (de opgegeven getelde stemmen op de kandidaten zijn leidend, en kunnen niet door de gemeente gecorrigeerd worden), scant het PV in en zet deze online.

quote:
* En het gemeentelijk hoofdkantoor.... bellen die de gemeentetotalen naar een hoofdkantoor?
* Later wordt dit per briefpost bevestigd ?
De volgende dag worden al die PV's overgetikt in OSV, de software van de Kiesraad. Elk PV moet door 2 verschillende personen overgetikt worden, om fouten te voorkomen.
Uit OSV rolt daarma een totaaltelling per gemeente in een gemeentelijk proces-verbaal. Dat gaat (op papier) naar het hoofdstembureau in de kieskring. Ook gaat dit digitaal, via een afgeschermd netwerk, naar het hoofdstembureau. Daarvan hebben we er 20 in Nederland. En ook die totaaltelling wordt gepubliceerd. Dit jaar moeten de gemeenten ook de totaaltelling van 3 verschillende lijsten handmatig controleren met de PV's van de stembureaus. Elke gemeente andere lijsten, te bepalen door het CBS.

De 20 hoofdstembureaus lezen de digitale gemeentelijke proces-verbalen in (inclusief allerlei handmatige checks met hash-codes in dat het bestand niet gemanipuleerd is). Daarnaast worden deze proces-verbalen vanaf papier ook nog een keer overgetikt door iemand. Als die beide telresultaten overeen komen voor alle gemeenten komt daar weer een totaaltelling per kieskring uit, en dat gaat op dezelfde manier, inclusief alle controleslagen en steekproeven, naar de Kiesraad in Den Haag. Dus op papier en digitaal.

En de Kiesraad doet hetzelfde kunstje nog een keer met de proces-verbalen van de hoofdstembureaus voor de einduitslag.

quote:
* En hoe komen de media dezelfde avond aan de cijfers? Via een gemeentelijk kantoor of het centrale landelijk kantoor ?
Via de ANP Verkiezingsdienst. Die doen dat al decennia. Vroeger belden gemeentes de voorlopige uitslagen door, tegenwoordig gaat dat vooral online (maar bellen kan blijkbaar ook nog).

Dit is van de Europese verkiezingen in 2019. Toen is er gestemd op donderdag, maar mochten gemeenten pas op zondagavond de uitslag doorgeven aan het ANP.

Let op dat er een duidelijk verschil zit tussen de voorlopige uitslagen (doorgebeld, alleen op lijstniveau, voor de media) en de definitieve, officiële, uitslagen (op kandidaatniveau, op papier via proces-verbalen).
quote:
Er is geen usb-stick in het overheidstraject ?
Niet meer. In het verleden gingen de telbestanden via internet of via usb-stick van de gemeente naar het hoofdstembureau, of het hoofdstembureau naar de Kiesraad. Maar beide opties zijn niet meer mogelijk. De computers waarop de telresultaten worden verwerkt hangen niet aan internet (en anders werkt OSV niet), en de usb-sticks mogen ook niet meer.
pi_198463986
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 16:29 schreef spinazieruiker het volgende:
Baudet gisteren, over onderscheid op basis van ras: "Ik begrijp dat mensen denken, ik wil zo weinig mogelijk risico lopen. En dan ga je zoeken naar zo laag mogelijke risicogroepen om je huis aan te verhuren."

Azarkan: "Dus omdat er in een groep een oververtegenwoordiging van criminaliteit is verdient iemand het om buitengesloten te worden. Want je zegt dat je daar begrip voor hebt"

Baudet: *werd WITHEET*

[ twitter ]
En Forum deelt dit soort filmpjes dus omdat zulke uitspraken het goed doen in de achterban. Ziek is het.
Zie die Azarkan angstig kijken _O-
pi_198464033
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 16:33 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Zie die Azarkan angstig kijken _O-
Het was even zoeken, maar ze hebben toch precies dat ene moment kunnen vinden waarin Azarkan het moeilijk had in een discussie met Baudet ;)
  vrijdag 12 maart 2021 @ 16:37:49 #95
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_198464067
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 16:33 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Zie die Azarkan angstig kijken _O-
Ik snap dat wel. Hij zit tegenover een schuimbekkende gek die het liefst Nederland wil 'bevrijden' van mensen zoals hij. Je weet maar nooit wanneer een gek als Baudet zijn cult ophitst om Farid op te zoeken.

Zoals hij deed bij de man die bijwerkingen kreeg door het Corona-vaccin.
pi_198464073
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 16:36 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Het was even zoeken, maar ze hebben toch precies dat ene moment kunnen vinden waarin Azarkan het moeilijk had in een discussie met Baudet ;)
Baudet raakt daar wel hèt punt waar het op dit moment in het debat mis gaat. Het is heel niet meer mogelijk met elkaar in een open gesprek te gaan. Als dit zo blijft gaat dat nog eens flink fout lopen in de toekomst

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 12-03-2021 16:39:30 ]
  vrijdag 12 maart 2021 @ 16:38:58 #97
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_198464086
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 16:21 schreef Sodemieters het volgende:

[..]

Nee? Wat bedoelde je dan te zeggen? Je doet alsof zeggen dat iemand een Joodse vriendin heeft, vergelijkbaar is met zeggen dat iemands moeder een hoer is.
Dat zijn jouw woorden.
pi_198464127
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 16:38 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Baudet raakt daar wel hèt punt waar het op dit moment in het debat mis gaat. Het is heel niet meer mogelijk met elkaar in een open gesprek te gaan. Als dit zo blijft gaat dat nog eens flink fout lopen in de toekomst
FVD en Denk dragen beiden bij aan polarisatie maar de probleemanalyse van Azarkan ligt wel dichter bij eerlijke en rechtsstatelijke oplossingen. Oplossingen waar deze twee partijen met hun huidige opstelling niet bij betrokken zullen zijn overigens.
  vrijdag 12 maart 2021 @ 16:42:30 #99
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_198464148
Ik verwacht een flinke stijging in zetels voor Thierry na deze smakeloze aanval vanuit de linkerflank. Zeker nu Theo terug op het toneel verschijnt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_198464187
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 16:42 schreef damsco het volgende:
Ik verwacht een flinke stijging in zetels voor Thierry na deze smakeloze aanval vanuit de linkerflank. Zeker nu Theo terug op het toneel verschijnt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Misschien dat een paar kast-neonazies van PVV overstappen naar FvD, maar dat is het wel.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  vrijdag 12 maart 2021 @ 16:47:48 #101
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_198464212
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 16:46 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Misschien dat een paar kast-neonazies van PVV overstappen naar FvD, maar dat is het wel.
Vuilbekkerij
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')