https://nl.wikipedia.org/wiki/Noot_(plantaardig)quote:In de kookkunst heeft "noot" een veel minder beperkte categorie van vruchten dan in botanische context. De term wordt toegepast op vele zaden die botanisch gezien geen echte noten zijn. Iedere grote, oliehoudende vrucht met een pit in een al dan niet harde schaal en die in voedsel wordt gebruikt kan noot worden genoemd.
Een groot aantal zaden is eetbaar. Omdat noten een hoog oliegehalte hebben, zijn zij een hoog gewaardeerde voedselbron en energiebron. Ze kunnen gekookt, rauw, en/of geroosterd worden genuttigd.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
Boh ja. Wel een priegelwerkje om die te doppen.quote:Op woensdag 3 maart 2021 15:59 schreef Karina het volgende:
Mijn favoriet: Pistachenootjes (maar wel die vettige niet die droge).
Als die pepita mix nou ook verkocht zou worden met minder of geen zout zou ik 'm vaker nemen.quote:Op woensdag 3 maart 2021 16:17 schreef golfer het volgende:
Verschilt nogal per moment bij mij.
Wekenlang waren deze mijn favoriet:
[ afbeelding ]
Een tijdje daarna vooral deze:
[ afbeelding ]
En de laatste weken ben ik vooral aan het snoepen van deze:
[ afbeelding ]
Spruitjes met opgebakken pecannoten en gember(siroop)quote:Op woensdag 3 maart 2021 21:18 schreef Aure het volgende:
Pecannoten en de ongezouten versie ff roosteren in de pan, dan over je Griekse yoghurt met een lekkere honing er door
Oh dat klinkt wel nicequote:Op woensdag 3 maart 2021 21:21 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Spruitjes met opgebakken pecannoten en gember(siroop)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |