FOK!forum / Blockchain Technology & Cryptocurrencies / [N00B] Crypto beginnerstopic #6 Voor al je kleine en grote vragen
dimmakwoensdag 24 februari 2021 @ 10:41
nEYO6qf.jpg]afbeelding
Welkom in het cryptocurrencies topic voor beginners. Hét topic voor mensen die al vaker dachten “ik zou ook wel wat bitcoin willen kopen, maar heb geen flauw benul waar ik moet beginnen”. Hét topic voor de absolute n00b-vragen. Schaam je niet en vraag maar raak, maar lees eerst de OP goed door.

Om jullie deze allereerste begin-uitzoekerij te besparen is hier dus nu dit topic. Je eerste stappen in de cryptowereld beginnen hier. Succes!

De originele OP is gemaakt in 2017 door Greys, in 2021 is deze geactualiseerd door dimmak. De originele OP is een goed startpunt om te beginnen, vooral omdat het de begin stappen waren van Greys zelf in cryptocurrencies. Sommige informatie is echter achterhaald, vandaar de nieuwe OP.

Disclaimer: zoek ook vooral dingen zelf uit. Verdiep je erin. Want het is nooit weg om nieuwe dingen te leren en een beetje in het wilde weg met crypto bezig gaan is nogal gevaarlijk. EN DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN. Want je kunt het zomaar kwijt zijn als je ergens een verkeerde stap zet. Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Investeer alleen geld dat je eventueel kunt verliezen zonder dat dat te veel kwaad kan. En BEGIN MET WEINIG.

AO7tmLk.jpg]afbeelding
Meteen even een misverstand uit de wereld helpen, je hoeft echt geen hele bitcoin te kopen. Op het moment van schrijven koop je 0.00307800 bitcoin, oftewel 307800 satoshi, voor 100 euro. Je kan dit makkelijk bekijken op sats.trading.

Mensen willen on verschillende redenen Bitcoin kopen. De één wil het gebruiken om mee te sparen, een ander wil het weer gebruiken om cryptocurrencies te traden.

SPAREN MET BITCOIN
Anno 2021 hebben consumenten te maken met o.a. verschillende vormen van inflaties, stijgende kosten voor een bankrekening (negatieve rente) enz.. Een winkelwagen van ¤ 100 is sinds de creatie van Bitcoin volgens CBS gestegen naar ¤ 120 euro. Je geld is dus 20% minder waard geworden. Bitcoin heeft sinds 2010, toen Bitcoin voor het eerst een waardebepaling kreeg d.m.v. de aankoop van een paar pizza’s, een stijgende lijn te pakken qua waarde. Daarom kiezen veel mensen om een deel van hun waarde te parkeren in Bitcoin. Dat is ook meteen de grootste usecase, Store of Value.

BITCOIN OPSLAAN
Om je Bitcoin op te slaan heb je de keuze tussen custodial en non-custodial. Custodial zijn partijen waarbij je Bitcoin kunt opslaan bij bijv. een bank, exchange of andere partij. Het voordeel is dat het makkelijk is en omdat je daar een account hebt kun je er vrij snel bij komen, ook als je je wachtwoord bent vergeten. Toch kun je te maken krijgen met andere factoren zoals diefstal, hacks enz.. Bij non-custodial sla je Bitcoin zelf op in een wallet op je PC, telefoon of ander apparaat. Het grote voordel van non-custodial is dat je niemand anders dan jezelf hebt te vertrouwen. Bij het aanmaken van een wallet krijg je een 12 of 24 woorden seed phrase waarmee je altijd weer toegang kan krijgen tot je bitcoin. Het is dan ook je belangrijkste taak om deze seed phrase goed en veilig te bewaren, bijv. in een kluis.

NON-CUSTODIAL
Voor de non-custodial manier maken we gebruik van Electrum en Bitconic. Electrum is een open-source wallet die al in ontwikkeling is sinds 2011. Bitonic is de eerste Nederlandse broker in Bitcoin en een hele betrouwbare partij.

- Download Electrum
- Begin de installatiewizard van Electrum:
• Kies voor automatisch verbinden. Electrum kiest dan zelf een snelle server voor jou uit
• Geef een naam aan je wallet
• Kies voor “Standaardportemonnee”
• Een nieuwe seed maken
• Kies voor “Segwit”
• Schrijf de aangeleverde seed phrase op (LET OP: bewaar deze, zoals al eerder is aangegeven, goed!)
• Geef een wachtwoord op
• Voer een uniek wachtwoord in die je kunt onthouden (LET OP: Schrijf je wachtwoord niet op hetzelfde briefje als je seed en bewaar ook zeker niet op dezelfde plek.)
- Ga naar het tabblad ontvangen en maak een nieuw adres aan (LET OP: vanuit privacy overwegingen maken we voor elke transactie een nieuw adres aan):
• Geef een beschrijving op bijv. “Eerste storting”
• Je hoeft geen bedrag in te vullen
• Kies voor never uit het dropdown menu
• Druk op verzoek
• Kopieer het adres dat links verschijnt
BoRMC8D.png
- Ga naar Bitonic
• Voer het aantal bitcoin in wat je wil kopen of het aantal euro’s wat je wil besteden
• Druk op “Kopen”
• Vul de benodigde gegevens in en gebruik het bitcoinadres dat je hiervoor hebt aangemaakt in Electrum
• Druk op “Bitcoin kopen” (LET OP: Koop je voor de eerste keer moet je eerst een verificatieproces doorlopen. Als dat is afgerond worden je bitcoin naar je overgemaakt.)
m5gEpDQ.png

CUSTODIAL
Voor custodial maken we gebruik van Binance. Dit is de populairste exchange en heeft naast Bitcoin een uitgebreid assortiment aan altcoins. Ook is de website heel gebruiksvriendelijk.

- Maak een account aan op Binance
- Ga naar “Deposit Fiat
• Kies de valuta die je wil storten (waarschijnlijk EUR)
• Kies je betaalmethode (bankoverschrijving, creditcard of iDeal)
• Klik op “Continue”
• Vul het bedrag in wat je wil storten
• Klik op “Confirm” en voltooi de betaling
- Ga naar “Cash Balance
• Vul het aantal in wat je wil kopen
• Selecteer Bitcoin
• Klik op “Buy BTC”

Hierna komt je bitcoin in je spot wallet te staan. Je kan ervoor kiezen om het hier te laten staan of alsnog over te maken naar een wallet naar keuze. Laat je crypto op exchanges staan, zorg dan wel voor een goede beveiliging bijvoorbeeld d.m.v. 2FA.

YViIJRY.jpg]afbeelding
TRADEN MET BITCOIN
Naast sparen met Bitcoin kun je er ook mee traden. Je kan op de koersschommelingen van Bitcoin traden, maar ook op altcoins. De meeste zijn gekoppeld aan Bitcoin, maar ook aan USDT, ETH of BNB. Heb je via de custodial manier Bitcoin gekocht ben je eigenlijk meteen klaar om te traden. Hoewel ik zelf traden afraad, ben ik mij er van bewust dat de speculatieve kant van cryptocurrencies veel mensen aan trekt. De Binance Academy is een goed start punt om te leren hoe je trades moet uit voeren. De makkelijkste manier is werken met een limit-order op de spotmarkt, maar er zijn ook andere ordertypes.

PROBEREN WINST TE MAKEN
Laat ik beginnen met het vertellen dat het overgrote gedeelte van de traders verlies maakt! In een bullmarket is iedereen de expert, maar het feit is gewoon dat de markt moeilijk te timen valt. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

HOU BIJ TRANSACTIES REKENING MET DE FEE
Voor elke trade die je maakt betaal je een fee aan de exchange:
Stel je koop 10 coins voor 0.00030000 per stuk. Dan zie je in je controle-scherm nadat je alles bij je BUY order hebt ingevuld de fee staan voordat je definitief op BUY klikt. Dus stel je bent in dit geval 10 x 0.00030000 = 0.0030000 btc. kwijt en plus een fee is je totale bedrag dan bv 0.0030100.

EN SAFEMOON, CUMROCKET EN YUMMI DAN?
Dit zijn zogenaamde moonshots, ze hebben geen toekomst en het enige waar ze goed voor zijn voor sommige mensen is om geld mee te makken van arme aspirant traders die er net in stappen. Daarom zul je dit soort projecten ook niet zien op grote exchanges. Wel worden ze aangeboden op decentrale exchanges als Uniswap, Pancakeswap enz.. Iedereen kan in principe een contract maken en een project lanceren op deze platforms. Er zitten zoveel risico's aan dat het niks is voor beginners. LAAT HET LINKS LIGGEN!

0tikYxD.jpg]afbeelding
** DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN
** Sommige mensen in dit forum zijn flink ervaren in deze wereld en willen je soms best even op weg helpen met wat algemene dingen, maar NIEMAND kan je vertellen wat je precies moet doen of kopen om winst te maken. Die gok en uitzoekerij is aan jou zelf.

** Laat je niet verleiden om altcoins te hodlen, in een bearmarket kunnen ze wel 99% van hun waarde verliezen!
** Je wordt niet in drie dagen miljonair
** Begin in het klein
** Schiet niet direct in de paniek als de koers daalt
** Deze markt is zo onvoorspelbaar als de pest
** Controleer echt altijd die lange adressen goed als je btc verplaatst van bv wallet naar exchange
** Als je meeleest in andere topics hier wat veelgebruikte afkortingen:
FOMO betekent Fear Of Missing Out (als je een koers enorm omhoog ziet schieten en je denkt "oh god dat mag ik niet missen al die winst!!"en snel ook wat koopt maar dat dan blijkt dat de stijging net klaar is en jij veel te hoog hebt aangekocht.
FUD betekent Fear, Uncertainty, and Doubt "oh god ik heb net aangekocht en nu daalt de koers dus omg omg omg omg omg nagelbijt rode vlekken in mijn nek straks ben ik alles kwijt dus ik verkoop het maar snel met verlies". Je maakt pas verlies op het moment dat je onder je aankoop verkoopt, weet je nog?
HODL betekent Hold. Als in houwe-die-zooi, van afblijven met je tengels na aankoop, bewaren en een tijdje niet naar omkijken.

Eventueel interessante linkjes om ook eens te bekijken:
https://coingecko.com
https://academy.binance.com/nl/
https://bitcoinst.art/
https://btcwiki.nl/
https://beginnenmetbitcoin.com/
https://konsensus.network/product/21-lessen/
https://www.bnr.nl/podcast/het-nieuwe-geld

Veel plezier en succes.

PS nog even één disclaimer: FOK!, users of ik zijn natuurlijk niet verantwoordelijk voor jullie fouten, mijn fouten, fouten in bovenstaande tekst of welke fout dan ook. :+

[ Bericht 32% gewijzigd door dimmak op 21-05-2021 14:14:41 ]
#ANONIEMwoensdag 24 februari 2021 @ 14:15
Is Bitvavo betrouwbaar?
Rossdalewoensdag 24 februari 2021 @ 15:11
quote:
4s.gif Op woensdag 24 februari 2021 14:15 schreef Leonos het volgende:
Is Bitvavo betrouwbaar?
Yep
Godshandwoensdag 24 februari 2021 @ 19:50
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2021 10:40 schreef dimmak het volgende:

[..]

BTC / [VET] Vechain #35 - Red Bull geeft je database vleugels

Misschien kun je het in het Vechain topic proberen.
Lezen is ook een kunst, maar misschien ben je wel dyslectisch. Het gaat niet specifiek om VET, maar ook om tokens op andere chains, zoals ik als voorbeeld op de ETH chain ook noem.

Gelukkig had de fokker voor jou een antwoord dat iets meer wijsheid brengt...
dimmakwoensdag 24 februari 2021 @ 20:14
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2021 19:50 schreef Godshand het volgende:

[..]

Lezen is ook een kunst, maar misschien ben je wel dyslectisch. Het gaat niet specifiek om VET, maar ook om tokens op andere chains, zoals ik als voorbeeld op de ETH chain ook noem.

Gelukkig had de fokker voor jou een antwoord dat iets meer wijsheid brengt...
Het antwoord voor mij gaat specifiek wél over VET en je eigen quote is ook op een Vechain post. En aangezien diegene voor mij het niet heel zeker weet verwijs ik je goedbedoeld door naar dat topic zodat je daar misschien een beter antwoord krijg aangezien je hier je antwoord nog niet hebt gevonden. Maar misschien ben je te autistisch om dit te snappen, in dat geval snap ik je aanval richting mij wel. Geen probleem.

Edit: je vraag is overigens niet heel moeilijk. Misschien als je het lief vraagt dat ik het je dan probeer uit te leggen. Zoek het anders maar lekker uit op het interwebs. :*

[ Bericht 3% gewijzigd door dimmak op 24-02-2021 20:29:03 ]
Godshandwoensdag 24 februari 2021 @ 21:28
quote:
8s.gif Op woensdag 24 februari 2021 20:14 schreef dimmak het volgende:

[..]

Het antwoord voor mij gaat specifiek wél over VET en je eigen quote is ook op een Vechain post. En aangezien diegene voor mij het niet heel zeker weet verwijs ik je goedbedoeld door naar dat topic zodat je daar misschien een beter antwoord krijg aangezien je hier je antwoord nog niet hebt gevonden. Maar misschien ben je te autistisch om dit te snappen, in dat geval snap ik je aanval richting mij wel. Geen probleem.

Edit: je vraag is overigens niet heel moeilijk. Misschien als je het lief vraagt dat ik het je dan probeer uit te leggen. Zoek het anders maar lekker uit op het interwebs. :*
Lekker veel links waaronder een paar dode. Die OP mag wel een update hebben
Rezzydonderdag 25 februari 2021 @ 19:23
Onlangs meer voor de een account op bitcoinmeester aangemaakt. Was meer voor de lol om wat dogecoins te kopen. Was 150 euro speelgeld, inmiddels zodanig gezakt dat ik het zo goed kan laten staan voor je weet maar nooit. Platform zelf vond ik enorm beroerd en duur dus verder klaar met coinmeester.
Evengoed de smaak te pakken gekregen. Account op bitvavo en daar nu zo’n 1500 ada staan, die erg lekker draaien.
Nou wil ik graag wat verbreden. Zit te denken aan een mix van dot en vet. Bitvavo heeft echter kennelijk geen dot. Wat nu? Welke exchange is breder, goedkoop en ideal-friendly?
viagraapdonderdag 25 februari 2021 @ 19:34
Ik gebruik Kraken, de exchange fees zijn relatief hoog heb ik me laten vertellen maar als je weinig traden doet en vooral hodl'd is dat niet erg.
Rezzydonderdag 25 februari 2021 @ 19:36
Daar zat ik ook naar te kijken inderdaad. Daar moet je gewoon geld naar overmaken en dst staat het na een dag of wat in je account?
viagraapdonderdag 25 februari 2021 @ 19:46
Jup. Vaak op dezelfde dag, maar toen ik het een keer op zaterdag deed duurde het tot maandag. Zal ergens bij je eigen bank of bij Kraken nog wat mensenwerk aan te pas komen ofzo.
D.donderdag 25 februari 2021 @ 20:09
Waarom niet 'gewoon' via Binance?
Grootste exchange met (ik denk) ook het grootste aanbod :Y
Harveozaterdag 27 februari 2021 @ 10:09
Hoe gaan jullie om met nieuwe coins die bv gelisted worden op Binance of een andere exchange?

Natuurlijk ff inlezen wat erachter zit maar koop je dan voor bv 100 euro en plaats je meteen een order voor 2x de waarde ofzo? Of laat je het een jaartje staan als je er echt in gelooft.
Rezzyzondag 28 februari 2021 @ 07:45
Suffe vraag misschien. Ik heb 2000 ada's staan bij Bitvavo, die worden automatisch daar gestaked op 5%. Maar als ik kijk naar de rewards, dan zie ik dagelijks ca 0,19 ada erbij komen, (worden 1x per 5 dagen bijgeschreven). Maar 5% van 2000=100/365=0,27. Het zou dus toch meer moeten zijn dan 0,19?
DaMartzondag 28 februari 2021 @ 08:29
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 07:45 schreef Rezzy het volgende:
Suffe vraag misschien. Ik heb 2000 ada's staan bij Bitvavo, die worden automatisch daar gestaked op 5%. Maar als ik kijk naar de rewards, dan zie ik dagelijks ca 0,19 ada erbij komen, (worden 1x per 5 dagen bijgeschreven). Maar 5% van 2000=100/365=0,27. Het zou dus toch meer moeten zijn dan 0,19?
Ik ken Bitvavo niet, maar houdt die site niet gewoon een deel van de stake zelf als vergoeding voor hun diensten?
D.zondag 28 februari 2021 @ 08:46
quote:
1s.gif Op zondag 28 februari 2021 08:29 schreef DaMart het volgende:

[..]

Ik ken Bitvavo niet, maar houdt die site niet gewoon een deel van de stake zelf als vergoeding voor hun diensten?
Dat zou 40% zijn, da’s wel heel veel :D
FlippingCoinmaandag 1 maart 2021 @ 10:10
Ik lees dat als je de crypto niet gebruikt, je het niet op een exchange moet laten staan; in de OP wordt geschreven over Electrum, maar daar kan je alleen BTC opslaan? Waar zou je andere currency opslaan?
dimmakmaandag 1 maart 2021 @ 10:22
quote:
16s.gif Op maandag 1 maart 2021 10:10 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik lees dat als je de crypto niet gebruikt, je het niet op een exchange moet laten staan; in de OP wordt geschreven over Electrum, maar daar kan je alleen BTC opslaan? Waar zou je andere currency opslaan?
Ligt eraan wat je bezit, op welke exchange het staat en om wat voor bedragen het gaat. Zijn het geen grote bedragen zou ik het lekker op een exchange laten staan (mits het een grote is). Gaat het om serieuze bedragen kun je kiezen voor een hardware wallet (bijv. Trezor). Ook is Coinomi wel een bekende wallet die verschillende crypto ondersteund. Heb je voornamelijk ERC20 tokens zou ik voor Metamask kiezen. Het belangrijkste is echter dat je je 12/24 woorden seed zo goed en veilig mogelijk bewaart zodat je altijd bij je crypto kan.
FlippingCoinmaandag 1 maart 2021 @ 10:25
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 10:22 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ligt eraan wat je bezit, op welke exchange het staat en om wat voor bedragen het gaat. Zijn het geen grote bedragen zou ik het lekker op een exchange laten staan (mits het een grote is). Gaat het om serieuze bedragen kun je kiezen voor een hardware wallet (bijv. Trezor). Ook is Coinomi wel een bekende wallet die verschillende crypto ondersteund. Heb je voornamelijk ERC20 tokens zou ik voor Metamask kiezen. Het belangrijkste is echter dat je je 12/24 woorden seed zo goed en veilig mogelijk bewaart zodat je altijd bij je crypto kan.
Oke dankjewel, het gaat maar om een paar euro maar ik wil even uitproberen hoe alles werkt en zo. :+ Vanavond even naar kijken. ^O^
aTypischmaandag 1 maart 2021 @ 11:02
quote:
16s.gif Op maandag 1 maart 2021 10:10 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik lees dat als je de crypto niet gebruikt, je het niet op een exchange moet laten staan; in de OP wordt geschreven over Electrum, maar daar kan je alleen BTC opslaan? Waar zou je andere currency opslaan?
ik zou het als noob lekker bij bitcoin houden
quote:
16s.gif Op maandag 1 maart 2021 10:25 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Oke dankjewel, het gaat maar om een paar euro maar ik wil even uitproberen hoe alles werkt en zo. :+ Vanavond even naar kijken. ^O^
sowieso inderdaad het zelf opslaan proberen met kleine hoeveelheden. De setup en tests kun je zonder geld doen zelfs, gewoon gratis software waarmee je kunt pielen.

Genereer een adres, verwijder alles en probeer opnieuw toegang te krijgen tot dat adres/die wallet.
dimmakwoensdag 3 maart 2021 @ 11:47
Derden zijn er met gegevens van Litebit vandoor gegaan. Ben je klant, let dan goed op de mail.
Bugno3maandag 8 maart 2021 @ 08:52
Ik ben van de week eens wat gaan proberen, via Bux Crypto. Omdat ik een x-aantal van hun eigen tokens heb kan ik nu zonder fee traden. Iemand hier ervaring mee? Ze hebben niet een heel groot aanbod, maar door het fee-vrije handelen kun je makkelijker korte ritjes maken.

Wat denken wat ervarener traders hiervan?
fespozondag 14 maart 2021 @ 21:08
ik wil voor 50-500 euro aan bitcoins kopen, op bitvavo.
het is geld dat ik kan missen.
niet traden, maar gewoon een paar jaar laten staan.
eventueel elke maand nog wat inleggen.

goed idee?
Gremenzondag 14 maart 2021 @ 21:31
Ja, zo moet je het doen. Gewoon elke maand hetzelfde bedrag inleggen en dan over aantal jaar eens kijken ^O^
aTypischzondag 14 maart 2021 @ 22:41
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 21:08 schreef fespo het volgende:
ik wil voor 50-500 euro aan bitcoins kopen, op bitvavo.
het is geld dat ik kan missen.
niet traden, maar gewoon een paar jaar laten staan.
eventueel elke maand nog wat inleggen.

goed idee?
ja hoor
even googlen op dollar cost averaging bitcoin

misschien kom je nog wat leuke tips erover tegen, want het is niet altijd makkelijk om je hier ook aan te houden
fespozondag 14 maart 2021 @ 22:58
dan wil ik dit graag nog even goed begrijpen.
als ik voor 500 euro aan bitcoins koop, en elke maand nog eens 30 euro extra koop, kan ik deze dan kwijtraken door een hack van de exchange of als deze stopt? in dit geval bitvavo.

of beheer ik zelf de gekochte bitcoins beter offline?
en als ik deze offline bitcoins zou willen verkopen, moet ik deze "inladen" in een willekeurige exchange zodat je deze kan verkopen? (bij bitvavo kan ik niets dat hier op lijkt vinden)

[ Bericht 9% gewijzigd door fespo op 14-03-2021 23:07:57 ]
D.zondag 14 maart 2021 @ 23:07
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:58 schreef fespo het volgende:
dan wil ik dit graag nog even goed begrijpen.
als ik voor 500 euro aan bitcoins koop, en elke maand nog eens 30 euro extra koop, kan ik deze dan kwijtraken door een hack van de exchange of als deze stopt? in dit geval bitvavo.

of beheer ik zelf de gekochte bitcoins beter offline?
en als ik deze offline zou willen verkopen, moet ik deze "inladen" in een willekeurige exchange zodat je deze kan verkopen?
Ja, ja, en ja :Y
Gremenzondag 14 maart 2021 @ 23:33
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:58 schreef fespo het volgende:

of beheer ik zelf de gekochte bitcoins beter offline?
en als ik deze offline bitcoins zou willen verkopen, moet ik deze "inladen" in een willekeurige exchange zodat je deze kan verkopen? (bij bitvavo kan ik niets dat hier op lijkt vinden)
Bij Bitvavo heet dit storten en opnemen.
Bij storten stuurt je btc van je wallet naar Bitvavo en bij opnemen kan je ze van Bitvavo naar je eigen wallet sturen
dimmakmaandag 15 maart 2021 @ 08:45
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:58 schreef fespo het volgende:
dan wil ik dit graag nog even goed begrijpen.
als ik voor 500 euro aan bitcoins koop, en elke maand nog eens 30 euro extra koop, kan ik deze dan kwijtraken door een hack van de exchange of als deze stopt? in dit geval bitvavo.

of beheer ik zelf de gekochte bitcoins beter offline?
en als ik deze offline bitcoins zou willen verkopen, moet ik deze "inladen" in een willekeurige exchange zodat je deze kan verkopen? (bij bitvavo kan ik niets dat hier op lijkt vinden)
Bij Relai.ch kun je bitcoin kopen en heb je dat in eigen beheer.
MichaelScottmaandag 15 maart 2021 @ 08:53
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:58 schreef fespo het volgende:
dan wil ik dit graag nog even goed begrijpen.
als ik voor 500 euro aan bitcoins koop, en elke maand nog eens 30 euro extra koop, kan ik deze dan kwijtraken door een hack van de exchange of als deze stopt? in dit geval bitvavo.

of beheer ik zelf de gekochte bitcoins beter offline?
en als ik deze offline bitcoins zou willen verkopen, moet ik deze "inladen" in een willekeurige exchange zodat je deze kan verkopen? (bij bitvavo kan ik niets dat hier op lijkt vinden)
Houd er wel rekening mee dat je ook elke keer een transactiefee betaalt als je bitcoin verplaatst van een exchange naar een eigen wallet.

Gemiddelde fee per transactie

Met een fee van 17 usd op het moment van schrijven ben je de helft van je bitcoin al kwijt aan de transactiekosten als je elke maand maar 30 euro bijkoopt en verplaatst naar je wallet.

Dan moet bitcoin dus al verdubbelen in prijs voor je uit de kosten bent.
dimmakmaandag 15 maart 2021 @ 10:19
quote:
14s.gif Op maandag 15 maart 2021 08:53 schreef MichaelScott het volgende:

[..]

Houd er wel rekening mee dat je ook elke keer een transactiefee betaalt als je bitcoin verplaatst van een exchange naar een eigen wallet.

Gemiddelde fee per transactie

Met een fee van 17 usd op het moment van schrijven ben je de helft van je bitcoin al kwijt aan de transactiekosten als je elke maand maar 30 euro bijkoopt en verplaatst naar je wallet.

Dan moet bitcoin dus al verdubbelen in prijs voor je uit de kosten bent.
Veel exchanges batchen transacties, maar vragen wel vaste opnamekosten aan de klant onafhankelijk van de gemiddelde fees. Bij Bitvavo is dat ongeveer ¤ 9,70 (0.0002 BTC) en bij Kraken bijv. ¤ 7,50 (0.00015 BTC). Verder kan het natuurlijk schelen waar je bitcoin koopt. Ik denk dat Bl3p en Kraken hier het best voor zijn doordat je meer satjes voor je fiat krijgt en de opnamekosten relatief laag zijn. Ook hoef niet na elke DCA aankoop je bitcoin op te nemen. Bij Relai.ch krijg je minder satjes voor je fiat, maar heb je je bitcoin wel meteen in een eigen wallet.

Verder ben je niet verplicht om hoge transactiekosten te betalen. Heb deze week meerdere transacties gedaan met fees beneden de euro. Helaas hebben exchanges de mogelijkheid niet om dit aan te passen. Withdrawal fees zijn ook een bron van inkomsten voor hun.
Ciclonmaandag 15 maart 2021 @ 10:23
Zou BTC (en dus ook de rest) op dit moment bezig zijn met een grote dip?
#ANONIEMmaandag 15 maart 2021 @ 10:29
quote:
0s.gif Op maandag 15 maart 2021 10:23 schreef Ciclon het volgende:
Zou BTC (en dus ook de rest) op dit moment bezig zijn met een grote dip?
Misschien.
D.maandag 15 maart 2021 @ 11:54
quote:
0s.gif Op maandag 15 maart 2021 10:23 schreef Ciclon het volgende:
Zou BTC (en dus ook de rest) op dit moment bezig zijn met een grote dip?
Nee
Zwelgje84donderdag 18 maart 2021 @ 13:18
Hoi,

Hoe ontstaat het verschil wat je ziet in de koerswaarde van de coins in Bitvavo en op een andere site, zoals bijvoorbeeld coinmarketcap.com?

Net bijvoorbeeld, op de site was de koers 0,613 nogwat. In Bitvavo was op hetzelfde moment de koers 0,521 nogwat. Dat lag bijna 10 cent uit elkaar. Nu zijn we wat uurtjes verder en die waarde van 0,613 van vandaag zie ik helemaal niet terugkomen in Bitvavo (max vandaag is nu ¤ 0,54459). En gek genoeg ook niet meer in de grafiek op de site. Wat weet ik niet over dit soort gekkigheden in de koers? Of wordt ik gek en kan dit gewoon niet?

Sterker nog, Chiliz heeft ergens deze week een koers bereikt van ¤ 0.7491. In Bitvavo heb ik hem niet verder zien stijgen dan ¤ 0,72998. En het valt me vaker op dat er nieuws is over een bepaalde piek van een willekeurige coin, die ik in Bitvavo niet terug zie.

Herkennen jullie dit, en hoe komt het?

[ Bericht 0% gewijzigd door Zwelgje84 op 18-03-2021 14:10:00 ]
Gohf046donderdag 18 maart 2021 @ 15:21
Vergis je je nu niet met Euro en Dollar koers? ¤0,50 is ong $0,60.
Zwelgje84donderdag 18 maart 2021 @ 15:34
quote:
0s.gif Op donderdag 18 maart 2021 15:21 schreef Gohf046 het volgende:
Vergis je je nu niet met Euro en Dollar koers? ¤0,50 is ong $0,60.
Ik wilde bijna mijn post verwijderen uit pure schaamte, maar gelukkig, ook op de site staat het in euro's... dus dat is het niet.
Ciclondonderdag 18 maart 2021 @ 20:07
Hoe stel je een automatische verkoop in bij bitvavo?

Bijv. Ik ben in het bezit van 100 coins Cardano en is nu 1.06 waard. Ik wil die 100 coins verkopen bij 1.00. Hoe stel ik dat dan in bij geavencheerd? ik snap er de ballen van. Had me wat euros gescheelt namelijk :p
xaban06donderdag 18 maart 2021 @ 20:54
quote:
1s.gif Op donderdag 18 maart 2021 13:18 schreef Zwelgje84 het volgende:
Hoi,

Hoe ontstaat het verschil wat je ziet in de koerswaarde van de coins in Bitvavo en op een andere site, zoals bijvoorbeeld coinmarketcap.com?

Net bijvoorbeeld, op de site was de koers 0,613 nogwat. In Bitvavo was op hetzelfde moment de koers 0,521 nogwat. Dat lag bijna 10 cent uit elkaar. Nu zijn we wat uurtjes verder en die waarde van 0,613 van vandaag zie ik helemaal niet terugkomen in Bitvavo (max vandaag is nu ¤ 0,54459). En gek genoeg ook niet meer in de grafiek op de site. Wat weet ik niet over dit soort gekkigheden in de koers? Of wordt ik gek en kan dit gewoon niet?

Sterker nog, Chiliz heeft ergens deze week een koers bereikt van ¤ 0.7491. In Bitvavo heb ik hem niet verder zien stijgen dan ¤ 0,72998. En het valt me vaker op dat er nieuws is over een bepaalde piek van een willekeurige coin, die ik in Bitvavo niet terug zie.

Herkennen jullie dit, en hoe komt het?
Dat BTC op Exchange 1 wordt verhandeld tegen 10 euro hoeft niet te betekenen dat BTC op andere exchanges ook 10 euro kost. Soms zit daar kortstondig een paar procent tussen. Arbitrage.
Zwelgje84zaterdag 20 maart 2021 @ 07:17
quote:
0s.gif Op donderdag 18 maart 2021 20:54 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Dat BTC op Exchange 1 wordt verhandeld tegen 10 euro hoeft niet te betekenen dat BTC op andere exchanges ook 10 euro kost. Soms zit daar kortstondig een paar procent tussen. Arbitrage.
Ah, dat zou het kunnen zijn.
Thx!
DX11woensdag 7 april 2021 @ 12:05
Ik ben helemaal nieuw, 0,0 kennis en weinig tijd.
Welke site is het beste om veel verschillende coins te kopen met zo min mogelijk extra transactie kosten? Stel ik wil bijvoorbeeld 50 euro uitgeven, en wil daarvoor 20 verschillende coins dus van welke coin totaal ¤2,50. En ik wil dit het liefst op 1 site regelen. Kan dat?
dimmakwoensdag 7 april 2021 @ 12:12
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:05 schreef DX11 het volgende:
Ik ben helemaal nieuw, 0,0 kennis en weinig tijd.
Welke site is het beste om veel verschillende coins te kopen met zo min mogelijk extra transactie kosten? Stel ik wil bijvoorbeeld 50 euro uitgeven, en wil daarvoor 20 verschillende coins dus van welke coin totaal ¤2,50. En ik wil dit het liefst op 1 site regelen. Kan dat?
Nee, de fees zijn daar over het algemeen al te duur voor. Verhoog je het bedrag en neem je de fees voor lief kun je Binance gebruiken.

Laat me raden, je hoopt dat er dan tussen die 20 coins 1 moonshot zit?
DX11woensdag 7 april 2021 @ 12:18
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:12 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, de fees zijn daar over het algemeen al te duur voor. Verhoog je het bedrag en neem je de fees voor lief kun je Binance gebruiken.

Laat me raden, je hoopt dat er dan tussen die 20 coins 1 moonshot zit?
Zou leuk zijn.

Dus de fees zijn altijd per coin en kunnen niet per totale transactie zijn?
dimmakwoensdag 7 april 2021 @ 12:22
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:18 schreef DX11 het volgende:

[..]

Zou leuk zijn.

Dus de fees zijn altijd per coin en kunnen niet per totale transactie zijn?
Misschien dat je bij Bitcoinmeester of Litebit ofzo het wel op deze manier voor elkaar krijgt, maar dan betaal je alsnog indirect die fees omdat ze duurder zijn in hun prijs.

Verder denk ik dat je je tactiek moet herzien.
DX11woensdag 7 april 2021 @ 12:26
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:22 schreef dimmak het volgende:

[..]

Misschien dat je bij Bitcoinmeester of Litebit ofzo het wel op deze manier voor elkaar krijgt, maar dan betaal je alsnog indirect die fees omdat ze duurder zijn in hun prijs.

Verder denk ik dat je je tactiek moet herzien.
Ik snap het, maar heb gewoon erg weinig tijd voor onderzoek in welke coin het veiligst is, dus inderdaad koop ik liever heel veel kleine coins, laat het een tijdje staan en zie dan wel wat er gebeurd, weinig riscio, weinig verlies. Maar met een lage investering is dat dus niet de moeite waard begrijp ik, jammer.
Gremenwoensdag 7 april 2021 @ 14:58
Bij een exchange als Bitvavo zijn de fees toch een percentage, dus dan maakt bedrag weinig uit?
DX11woensdag 7 april 2021 @ 15:26
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 14:58 schreef Gremen het volgende:
Bij een exchange als Bitvavo zijn de fees toch een percentage, dus dan maakt bedrag weinig uit?
Bitvavo even gecheckt, moet met de camera een foto maken van mijn paspoort EN een selfie. Dat lijkt me niet normaal, toch?
Harveowoensdag 7 april 2021 @ 16:26
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 15:26 schreef DX11 het volgende:

[..]

Bitvavo even gecheckt, moet met de camera een foto maken van mijn paspoort EN een selfie. Dat lijkt me niet normaal, toch?
Jawel, is bij o.a. Binance ook zo, ikzelf moest de camera aanzetten ipv selfie. Paspoort zou ik wel ff alle gegevens weghalen die niet nodig zijn zoals BSN nummer.
FCsuarezwoensdag 7 april 2021 @ 23:18
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:26 schreef DX11 het volgende:

[..]

Ik snap het, maar heb gewoon erg weinig tijd voor onderzoek in welke coin het veiligst is, dus inderdaad koop ik liever heel veel kleine coins, laat het een tijdje staan en zie dan wel wat er gebeurd, weinig riscio, weinig verlies. Maar met een lage investering is dat dus niet de moeite waard begrijp ik, jammer.
Hier hebben ze een goede site voor. Unibet.com kies een getal van 0 tot 36 and have fun. Ik denk oprecht meer kans van slagen als jouw bovengenoemde plan.
DX11woensdag 7 april 2021 @ 23:24
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 23:18 schreef FCsuarez het volgende:

[..]

Hier hebben ze een goede site voor. Unibet.com kies een getal van 0 tot 36 and have fun. Ik denk oprecht meer kans van slagen als jouw bovengenoemde plan.
Bedankt voor de nuttige informatie en hulp! Heb ik echt wat aan!
AQuila360donderdag 8 april 2021 @ 20:43
Ik heb ADA en ARK bij bitvavo staan om te staken en nu had ik ook Icon gekocht en die zou je ook moeten kunnen staken maar ik zie na een paar dagen nog niets pending staan waar kan dat aan liggen?
Schneider1988donderdag 8 april 2021 @ 20:46
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 20:43 schreef AQuila360 het volgende:
Ik heb ADA en ARK bij bitvavo staan om te staken en nu had ik ook Icon gekocht en die zou je ook moeten kunnen staken maar ik zie na een paar dagen nog niets pending staan waar kan dat aan liggen?
Bitvavo keert alleen op de maandag staking vergoedingen uit, wellicht ligt het daar aan? Even wachten tot maandag?
AQuila360donderdag 8 april 2021 @ 20:52
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 20:46 schreef Schneider1988 het volgende:

[..]

Bitvavo keert alleen op de maandag staking vergoedingen uit, wellicht ligt het daar aan? Even wachten tot maandag?
Dat klopt idd maar je ziet wel elke dag al een bedrag op “pending” staan en dan idd op maandag krijg je het er daadwerkelijk bij (tenminste bij die 2 andere die ik heb) maar bij ICON staat nog steeds niets ook niet pending.

Naja heel ff aankijken dan maar.
Schneider1988donderdag 8 april 2021 @ 20:56
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:26 schreef DX11 het volgende:

[..]

Ik snap het, maar heb gewoon erg weinig tijd voor onderzoek in welke coin het veiligst is, dus inderdaad koop ik liever heel veel kleine coins, laat het een tijdje staan en zie dan wel wat er gebeurd, weinig riscio, weinig verlies. Maar met een lage investering is dat dus niet de moeite waard begrijp ik, jammer.
Tsja, wat als heb je aan een moonshot op 1 coin als je al 95% van je originele inleg al kwijt bent aan 19 andere coins die niets doen.. Dan moet die ene coin al 2000% gaan om überhaupt winst te pakken.

Daarnaast als je al weet dat je weinig tijd hebt dan heb je waarschijnlijk ook geen tijd om continu de koersen in de gaten te houden om zo op het hoogtepunt te gaan verkopen..

Geen financieel advies uiteraard, maar als je voor 'veilig' wil gaan, stop die 50 euro dan in Bitcoin en kijk er de komende jaren niet naar om.
Vissenkom3zaterdag 10 april 2021 @ 11:15
Hoihoi, ik heb wat vraagjes. Ik hoorde van een vriend dat hij zijn bitcoins laat uitcashen wanneer het stijgt, echter laat hij het geld in zijn wallet staan (hij gebruikt binance), zodat hij wanneer de koers weer daalt gelijk weer bitcoins kan inkopen.
Nu zit ik op Coinbase pro en wilde dat ook doen (dus x bedrag aan euro's uitbetalen zodat het in mijn euro wallet komt; niet op mijn bankrekening), echter snap ik er echt de ballen van. Kan iemand mij uitleggen hoe dit precies werkt?

Ik snap denk ik ook überhaupt niet hoe het systeem werkt in de zin van stel je hebt 1 bitcoin. Die is nu bijv. 50.0000 euro waard. Stel dat die dan in waarde stijgt naar 60.000 euro, dan heb ik nog steeds 1 bitcoin, alleen is die meer waard (toch?) Stel dat ik zeg oké ik wil de winstmarge uit cashen dus 10.000 euro. Dan heb ik dus niet 1 bitcoin meer?

Pretty much verward haha, hoop dat iemand me kan helpen
qltelzaterdag 10 april 2021 @ 11:21
Je moet het niet zien in waarde van je Bitcoin..

Stel: Je koopt 1 bitcoin voor 50.000 euro. Die stijgt naar 60.000 euro. Je verkoopt hem weer. Dan heb je dus 60.000 euro in de pocket, en heb je dus 10.000 euro winst.

Zou de bitcoin weer dalen naar 50.000 (terwijl je geld hebt en geen Bitcoin), dan kun je voor je 60.000 euro weer 1,2 bitcoin kopen. Enzovoort.
Vissenkom3zaterdag 10 april 2021 @ 11:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 11:21 schreef qltel het volgende:
Je moet het niet zien in waarde van je Bitcoin..

Stel: Je koopt 1 bitcoin voor 50.000 euro. Die stijgt naar 60.000 euro. Je verkoopt hem weer. Dan heb je dus 60.000 euro in de pocket, en heb je dus 10.000 euro winst.

Zou de bitcoin weer dalen naar 50.000 (terwijl je geld hebt en geen Bitcoin), dan kun je voor je 60.000 euro weer 1,2 bitcoin kopen. Enzovoort.
En wat als ik alleen de 10.000 euro eraf wil halen? Zodat mijn oorspronkelijke geld erin blijft zitten...? Is dat wat zeg maar gebeurt of doen mensen altijd alles eraf en dan opnieuw instappen?
Schneider1988zaterdag 10 april 2021 @ 11:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 11:32 schreef Vissenkom3 het volgende:

[..]

En wat als ik alleen de 10.000 euro eraf wil halen? Zodat mijn oorspronkelijke geld erin blijft zitten...? Is dat wat zeg maar gebeurt of doen mensen altijd alles eraf en dan opnieuw instappen?
Dan hou je 0,83 BTC over
wporzaterdag 10 april 2021 @ 11:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 11:32 schreef Vissenkom3 het volgende:

[..]

En wat als ik alleen de 10.000 euro eraf wil halen? Zodat mijn oorspronkelijke geld erin blijft zitten...? Is dat wat zeg maar gebeurt of doen mensen altijd alles eraf en dan opnieuw instappen?
Als je 1 BTC die je voor 50k hebt gekocht 60k waard is, en je wilt die 10k winst cashen, dan moet je dus 1/6e van je BTC verkopen. Dan moet je dus 0,16666 BTC verkopen voor 10k, en houd je 0,83333 BTC over, met een waarde van 50k.

Wat sommige mensen inderdaad doen, is alles verkopen, en op een lagere BTC waarde weer instappen. Dus bijvoorbeeld die 1 BTC voor 60k verkopen, en vervolgens BTC weer kopen wanneer hij 55k is, je koopt dan 60/50 is 1,09 BTC.
Vissenkom3zaterdag 10 april 2021 @ 12:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 11:46 schreef wpor het volgende:

[..]

Als je 1 BTC die je voor 50k hebt gekocht 60k waard is, en je wilt die 10k winst cashen, dan moet je dus 1/6e van je BTC verkopen. Dan moet je dus 0,16666 BTC verkopen voor 10k, en houd je 0,83333 BTC over, met een waarde van 50k.

Wat sommige mensen inderdaad doen, is alles verkopen, en op een lagere BTC waarde weer instappen. Dus bijvoorbeeld die 1 BTC voor 60k verkopen, en vervolgens BTC weer kopen wanneer hij 55k is, je koopt dan 60/50 is 1,09 BTC.
Heel duidelijk uitgelegd, dank!

Kan iemand me ook uitleggen dat wanneer ik uitcash, ik dan dat geld in mijn wallet kan behouden, ipv op mijn betaalrekening. dus x bedrag aan euro's uitbetalen (bijv. mijn winstmarge bij een bepaalde coin) zodat het in mijn euro wallet komt; niet op mijn bankrekening
Vissenkom3zaterdag 10 april 2021 @ 12:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 12:04 schreef Vissenkom3 het volgende:

[..]

Heel duidelijk uitgelegd, dank!

Kan iemand me ook uitleggen dat wanneer ik uitcash, ik dan dat geld in mijn wallet kan behouden, ipv op mijn betaalrekening. dus x bedrag aan euro's uitbetalen (bijv. mijn winstmarge bij een bepaalde coin) zodat het in mijn euro wallet komt; niet op mijn bankrekening
ik gebruik Coinbase pro)
D.zaterdag 10 april 2021 @ 12:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 12:04 schreef Vissenkom3 het volgende:

[..]

Heel duidelijk uitgelegd, dank!

Kan iemand me ook uitleggen dat wanneer ik uitcash, ik dan dat geld in mijn wallet kan behouden, ipv op mijn betaalrekening. dus x bedrag aan euro's uitbetalen (bijv. mijn winstmarge bij een bepaalde coin) zodat het in mijn euro wallet komt; niet op mijn bankrekening
Je 'casht niet uit', je verkoopt jouw BTC (of andere coin) voor Euro's. (of Dollars) Die staan dan dus nog gewoon op Coinbase

Uitcashen is als je het weer op je bankrekening zet :Y
Rianne84maandag 12 april 2021 @ 15:24
Wat zijn goede boeken over crypto e.d.?
dimmakmaandag 12 april 2021 @ 15:56
quote:
0s.gif Op maandag 12 april 2021 15:24 schreef Rianne84 het volgende:
Wat zijn goede boeken over crypto e.d.?
https://konsensus.network/product/de-bitcoin-standaard/
https://konsensus.network/product/het-kleine-bitcoinboekje/
https://www.bol.com/nl/p/the-internet-of-money/9200000065676901/
https://www.bol.com/nl/p/(...)wo/9200000087003729/
https://www.bol.com/nl/p/(...)ee/9200000126984639/
Kaizen_vrijdag 16 april 2021 @ 08:57
Kopie uit een ander topic:

Sinds korte tijd ben ik actief met crypto currencies, maar ik betwijfel of mijn aanpak het effectiefst is. Op het moment ben ik actief met daytrading - de hele dag al mijn trades monitoren en closen bij een 5% winst. Vervolgens weer nieuwe trades openen op een 'daily dip'.

Hier gaat wel wat tijd in zitten en het lijkt me stiekem niet de handigste manier. Een andere methode is om bijvoorbeeld enkele week / maand wat trades te sluiten indien grotere dips en peaks zichtbaar worden. Daarnaast kan je ook enkel crypto's zoals Bitcoin & ETH 'managen' door geld te storten, niet meer naar omkijken en binnen enkele maanden hopelijk de boel zien groeien. :7

Hoe managen jullie je crypto portfolio?

In mijn portfolio heb ik: Bitcoin, ETH, Golem, Balancer, REN & Cardano. Zelf ben ik nog actief alles aan het managen omdat ik geen zicht heb ik eventuele crashes waardoor ik mijn investering in een keer kwijt raak. Natuurlijk heeft niemand een glazen bol, maar alsnog is dit de reden dat ik dagelijks alles in de gaten hou.
Rossdalevrijdag 16 april 2021 @ 09:22
Mijn tip is vooral niet te veel traden voor kleine winsten. Dan ben je meer kwijt aan trading fees dan dat je winst maakt.

Op hoe langere termijn je kijkt, hoe makkelijker traden wordt. Je kunt wel zien of iets de afgelopen maanden aan het stijgen of dalen is, maar op dag of uur niveau wordt dat al sneller gokken dan dat er veel kennis achter zit.

Ik begon jaren terug ook met daytraden, nu doe ik er hoogstens 2 of 3 per maand
Rossdalevrijdag 16 april 2021 @ 09:27
O en laat je niet gek maken door mensen die roepen dat ze 50% winst op een trade maken. Er zitten heel veel mensen in crypto en er is altijd wel iemand die een klapper maakt. Die lees je, de mensen die in de min zitten hoor je er niet over.

Er zijn duizenden cryptocurrencies, dus de kans dat je net die ene te pakken hebt die op een dag x3 gaat is zeer klein.

Daarnaast is een klein bedrag in 10 coins hebben leuk. Maar stel eentje ervan stijgt 100% gaat en de rest doet niets, dan heb je nog altijd minder winst dan als je 2 coins hebt en eentje stijgt 21%. En de kans dat iets 21% stijgt is dan weer veel groter dan dat iets 100% stijgt.
Rudolf_Radwanskivrijdag 16 april 2021 @ 19:23
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 21:08 schreef fespo het volgende:
ik wil voor 50-500 euro aan bitcoins kopen, op bitvavo.
het is geld dat ik kan missen.
niet traden, maar gewoon een paar jaar laten staan.
eventueel elke maand nog wat inleggen.

goed idee?
Bitvavo,
Zit al een tijd op Bitvavo.
Simpele maar goede exchange.
0,25% market fee (kosten bij aan en verkoop met euro)
Limiet orders zijn stuk goedkoper in fee maar minimum ordergrote is 100 euro
Minimum aankoop op market is 5 euro.
Best wel een geschikte exchange als je wilt beginnen en crypto lange tijd wilt vasthouden.

Binance wat veel mensen gebruiken is wat complexer.
Als beginner zul je waarschijnlijk wel schrikken door de vele mogelijkheden die dat bied.
Limiet orders is minimum 10 euro.
De fee zijn stukje lager dan Bitvavo.
Maar als je op lange termijn belegd maakt dat niet zoveel uit.

Bitvavo en Binance zijn twee verschillende soorten exchanges.
Bitvavo is een broker exchange, je geeft eigelijk een opdracht aan crypto te kopen.
Coinbase is volgens mij ook een broker exchange, daar geen ervaring mee.
Binance is geen broker exchange brengt is eigenlijk een platform die mensen bij elkaar \brengt om te handelen.

Bij binance is het heel gebruikelijk om crypto tegen andere crypto te ruilen.
Meestal is een crypto een stable coin en bijvoorbeeld USDT en de
ander een niet stable coin bijvoorbeeld BTC (bitcoin).
(USDT volgt de dollar koers)
De zogenaamde pairs bijvoorbeeld BTC/USDT

Bitvavo valt volgens mij onder de Nederlandse wetgeving.
Een goede keuze denk ik om kennis te maken met crypto.

Is wel het een en ander te vinden hierover op youtube.

Ben zelf ook maar een beginner en hoop dat ik alles goed uitleg.

[ Bericht 0% gewijzigd door Rudolf_Radwanski op 16-04-2021 19:25:47 (typfout en uitbreiding) ]
shizvrijdag 16 april 2021 @ 23:54
Ciclonzaterdag 17 april 2021 @ 11:28
Bij mij werkte dat day traden niet. Ik werd gek van het checken, concentratie op werk en privé holde achteruit. Uiteindelijk om en nabij break even gespeeld. Waste of time dus. Nu heb ik al wat meer zicht op hoe alles werkt, en wil ik, nadat de coin een Bull heeft gehad en begint te dalen mijn winst nemen en dan 12/24 uur later weer instappen. Het risico is vrij klein heb in gemerkt, en je hoeft niet de hele dag achter je schermpje te zitten.
D.zaterdag 17 april 2021 @ 11:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 11:28 schreef Ciclon het volgende:
Bij mij werkte dat day traden niet. Ik werd gek van het checken, concentratie op werk en privé holde achteruit. Uiteindelijk om en nabij break even gespeeld. Waste of time dus. Nu heb ik al wat meer zicht op hoe alles werkt, en wil ik, nadat de coin een Bull heeft gehad en begint te dalen mijn winst nemen en dan 12/24 uur later weer instappen. Het risico is vrij klein heb in gemerkt, en je hoeft niet de hele dag achter je schermpje te zitten.
Dat klinkt als een volgend plan om nabij break even te spelen :D
Ciclonzaterdag 17 april 2021 @ 12:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 11:44 schreef D. het volgende:

[..]

Dat klinkt als een volgend plan om nabij break even te spelen :D
huhuhu...
viceversazaterdag 17 april 2021 @ 12:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 11:28 schreef Ciclon het volgende:
Bij mij werkte dat day traden niet. Ik werd gek van het checken, concentratie op werk en privé holde achteruit. Uiteindelijk om en nabij break even gespeeld. Waste of time dus. Nu heb ik al wat meer zicht op hoe alles werkt, en wil ik, nadat de coin een Bull heeft gehad en begint te dalen mijn winst nemen en dan 12/24 uur later weer instappen. Het risico is vrij klein heb in gemerkt, en je hoeft niet de hele dag achter je schermpje te zitten.
Punt is dat je natuurlijk nooit weet wanneer een coin zijn bull heeft gehad. :P Dit zou voor Doge het geval kunnen zijn, maar het kan ook volgende maand opnieuw ontploffen.
Ciclonzaterdag 17 april 2021 @ 12:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 12:05 schreef viceversa het volgende:

[..]

Punt is dat je natuurlijk nooit weet wanneer een coin zijn bull heeft gehad. :P Dit zou voor Doge het geval kunnen zijn, maar het kan ook volgende maand opnieuw ontploffen.
Dat klopt. Maar ik houd het nu ook bij de coins met een wat grotere market cap, zoals Vechain, Cardano, Ripple
D.zaterdag 17 april 2021 @ 12:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 12:04 schreef Ciclon het volgende:

[..]

huhuhu...
Intelligent antwoord, jij komt er wel :Y
Ciclonzaterdag 17 april 2021 @ 12:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 12:11 schreef D. het volgende:

[..]

Intelligent antwoord, jij komt er wel :Y
ik begreep je antwoord niet ;p
D.zaterdag 17 april 2021 @ 12:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 12:39 schreef Ciclon het volgende:

[..]

ik begreep je antwoord niet ;p
Ik hoop dat het je lukt hoor, maar het klinkt als (te)veel moeite wat je weinig op gaat leveren :Y

Zie straks graag voorbeelden van geslaagde acties :Y
Plotszaterdag 17 april 2021 @ 17:43
Veel alts, zoals DOGE gister, pompen idd ong 24 á 48 uur tot hun piek. Daarna volgt net zo hard een daling. @Ciclon bedoelt dat denk ik. Buy low, sell high. Het zou handig zijn als je een alert krijgt - op een beepalde prijs - wanneer de pump is begonnen, zodat je niet continu hoeft te kijken. Mja, wanneer zit iets daarna op zijn high of zijn low? Dat blijft gokken denk ik. Maar op beide scenarios kan je anders met kleine beetjes kopen en verkopen.
viceversazaterdag 17 april 2021 @ 17:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 17:43 schreef Plots het volgende:
Veel alts, zoals DOGE gister, pompen idd ong 24 á 48 uur tot hun piek. Daarna volgt net zo hard een daling. @:Ciclon bedoelt dat denk ik. Buy low, sell high. Het zou handig zijn als je een alert krijgt - op een beepalde prijs - wanneer de pump is begonnen, zodat je niet continu hoeft te kijken. Mja, wanneer zit iets daarna op zijn high of zijn low? Dat blijft gokken denk ik. Maar op beide scenarios kan je anders met kleine beetjes kopen en verkopen.
In Binance kan je prijs alerts instellen.
Ciclonzaterdag 17 april 2021 @ 21:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 17:51 schreef viceversa het volgende:

[..]

In Binance kan je prijs alerts instellen.
Bitvavo ook soort van dmv een alarm.
FlippingCoinzondag 18 april 2021 @ 12:07
Wat ik mij afvroeg, hoe weten websites als coinmarketcap wat de prijs van de coins is(en de andere data) en zo?
Mortaxxzondag 18 april 2021 @ 12:13
quote:
16s.gif Op zondag 18 april 2021 12:07 schreef FlippingCoin het volgende:
Wat ik mij afvroeg, hoe weten websites als coinmarketcap wat de prijs van de coins is(en de andere data) en zo?
Op basis van de prijs die betaald wordt op de exchanges
FlippingCoinzondag 18 april 2021 @ 12:15
quote:
1s.gif Op zondag 18 april 2021 12:13 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Op basis van de prijs die betaald wordt op de exchanges
En die data van alle exchanges is gewoon publiek? Of halen ze dat ergens anders op?
Vissenkom3zondag 18 april 2021 @ 14:57
Kan iemand mij uitleggen aan welke knopjes je moet draaien als je een limit buy wilt instellen. Limit sell snap ik wel, maar vind het met buy lastig.

Stel Bitcoin is 50.000 waard en ik wil bitcoin kopen met een limit buy, wanneer bitcoin is gedaald tot 44.000. Ik klik dan op Max (dan rekent ie het aantal bitcoins wat ik kan krijgen voor het Max geld wat ik op mijn wallet heb staan. Laten we zeggen 100 euro) Moet ik dan ook nog het aantal bitcoins aanpassen? Of laat je die juist staan op het aantal wat je kunt krijgen voor de 50.000?
Enawhzondag 18 april 2021 @ 23:48
Ik zie veel mensen Binance en Bitvavo gebruiken, maar op advies van een kennis gebruik ik Litebit, maar ik lees niemand het gebruiken en ik zie veel weinig crypto/coins waar ik in kan handelen vergeleken met die andere 2 sites.

Klopt dat ?

Kan ik beter binance gebruiken ipv litebit ?
D.zondag 18 april 2021 @ 23:57
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 23:48 schreef Enawh het volgende:
Ik zie veel mensen Binance en Bitvavo gebruiken, maar op advies van een kennis gebruik ik Litebit, maar ik lees niemand het gebruiken en ik zie veel weinig crypto/coins waar ik in kan handelen vergeleken met die andere 2 sites.

Klopt dat ?

Kan ik beter binance gebruiken ipv litebit ?
Binance is de grootste ter wereld, waar Litebit 50+ verschillende coins heeft heeft Binance er 150+

Daarnaast handel je bij Binance zelf, bij Litebit koop je van Litebit, en zij moeten er ook aan verdienen :Y
Even gekeken, de Bitcoin is bij Litebit 800 euro duurder dan op Binance :Y
D.maandag 19 april 2021 @ 00:00
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 14:57 schreef Vissenkom3 het volgende:
Kan iemand mij uitleggen aan welke knopjes je moet draaien als je een limit buy wilt instellen. Limit sell snap ik wel, maar vind het met buy lastig.

Stel Bitcoin is 50.000 waard en ik wil bitcoin kopen met een limit buy, wanneer bitcoin is gedaald tot 44.000. Ik klik dan op Max (dan rekent ie het aantal bitcoins wat ik kan krijgen voor het Max geld wat ik op mijn wallet heb staan. Laten we zeggen 100 euro) Moet ik dan ook nog het aantal bitcoins aanpassen? Of laat je die juist staan op het aantal wat je kunt krijgen voor de 50.000?
Je vult eerst jouw prijs in, en kiest dan max, dan pakt ie vanzelf het maximum wat je voor jouw geld bij de bitcoinprijs van 44000 kunt kopen :Y
Enawhmaandag 19 april 2021 @ 00:00
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 23:57 schreef D. het volgende:

[..]

Binance is de grootste ter wereld, waar Litebit 50+ verschillende coins heeft heeft Binance er 150+

Daarnaast handel je bij Binance zelf, bij Litebit koop je van Litebit, en zij moeten er ook aan verdienen :Y
Even gekeken, de Bitcoin is bij Litebit 800 euro duurder dan op Binance :Y
Dan ga ik overstappen naar Binance :)

Heb je daar een wallet voor nodig, want ik blijf een beginner en ben op zoek naar; ideal storten > coin kopen > bij winst/verlies verkopen > uitbetaling naar bank.

[ Bericht 4% gewijzigd door Enawh op 19-04-2021 00:09:53 ]
Enawhmaandag 19 april 2021 @ 00:47
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 23:57 schreef D. het volgende:

[..]

Binance is de grootste ter wereld, waar Litebit 50+ verschillende coins heeft heeft Binance er 150+

Daarnaast handel je bij Binance zelf, bij Litebit koop je van Litebit, en zij moeten er ook aan verdienen :Y
Even gekeken, de Bitcoin is bij Litebit 800 euro duurder dan op Binance :Y
Binance ziet d'r zo professioneel uit met al die grafiekjes enz.
De benaming is ook ff zoeken bij bijv. Ripple > XRP

Moet d'r wel in verdiepen hoe die site in elkaar zit
heiden6maandag 19 april 2021 @ 09:36
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 00:47 schreef Enawh het volgende:
De benaming is ook ff zoeken bij bijv. Ripple > XRP
:?

XRP is toch de standaard aanduiding voor Ripple?
shizmaandag 19 april 2021 @ 09:55
Iedereen wil slapend rijk worden. :P
Maar ja... 't is misschien niet verkeerd om je eerst een beetje flink in de materie te verdiepen...
't Is geen nieuwe electronic device die je uit de verpakking haalt, handleiding van weggooit en ermee gaat spelen om te zien hoe het werkt. Zou een beetje zonde zijn, zo word je het snelst slapend arm. :+ Als je dat doet, doe het dan met een virtuele/nep blockchain portfolio om te leren.

Trouwens https://coinmarketcap.com XRP is sowieso gewoon XRP.
Enawhmaandag 19 april 2021 @ 12:41
Is Bitvavo een betere alternatief of is dat bijna zelfde als Litebit ?

Bij litebit zijn de coins daar wel hoger of het compenseert het met fees..

[ Bericht 38% gewijzigd door Enawh op 19-04-2021 13:14:22 ]
Oscar.maandag 19 april 2021 @ 14:23
Sinds litebit je geen coins meer kunt verplaatsen naar een andere wallet zonder hun toestemming door middel van foto verificatie, kan ik niemand meer Litebit aanraden.
Days-Of-Wildmaandag 19 april 2021 @ 16:19
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 14:23 schreef Oscar. het volgende:
Sinds litebit je geen coins meer kunt verplaatsen naar een andere wallet zonder hun toestemming door middel van foto verificatie, kan ik niemand meer Litebit aanraden.
Volgens mij heeft Litebit ook bizar hoge fees.
Godshandmaandag 19 april 2021 @ 17:02
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 14:23 schreef Oscar. het volgende:
Sinds litebit je geen coins meer kunt verplaatsen naar een andere wallet zonder hun toestemming door middel van foto verificatie, kan ik niemand meer Litebit aanraden.
Alle Nederlandse bedrijven moeten nu Know Your Customer beleid uitvoeren van de overheid, in het kader van terrorisme en witwas bestrijding.

Daar lopen al zaken over.
Kickinalfadinsdag 20 april 2021 @ 07:39
Ik heb toevallig gisteren een binance geprobeerd, maar wat ik niet helemaal snap is hoe je euros terug kan storten?
Je zou vanuit je fiat money een withdraw kunnen doen, maar daar kan ik verder niks invullen.
Oscar.dinsdag 20 april 2021 @ 12:34
quote:
1s.gif Op maandag 19 april 2021 17:02 schreef Godshand het volgende:

[..]

Alle Nederlandse bedrijven moeten nu Know Your Customer beleid uitvoeren van de overheid, in het kader van terrorisme en witwas bestrijding.

Daar lopen al zaken over.
Dat is prima. Wat niet prima is, is dat als ik mijn coins naar een andere Exchange wil sturen, ik eerst een briefje moet maken met een code, datum en coinbedrag, deze moet uploaden naar Litebit en zij er dan 1 tot 3 werkdagen erover gaan doen om het ontvangst adres goed te keuren.
Godshanddinsdag 20 april 2021 @ 12:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 12:34 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Dat is prima. Wat niet prima is, is dat als ik mijn coins naar een andere Exchange wil sturen, ik eerst een briefje moet maken met een code, datum en coinbedrag, deze moet uploaden naar Litebit en zij er dan 1 tot 3 werkdagen erover gaan doen om het ontvangst adres goed te keuren.
Nooit last van gehad, kon gewoon naar externe wallets sturen. Moest dan met Google Authenticator dan een code halen en invoeren.

Maar ik heb dan ook KYC procedure doorlopen met Paspoort verificatie ed.
Bennydinsdag 20 april 2021 @ 13:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 07:39 schreef Kickinalfa het volgende:
Ik heb toevallig gisteren een binance geprobeerd, maar wat ik niet helemaal snap is hoe je euros terug kan storten?
Je zou vanuit je fiat money een withdraw kunnen doen, maar daar kan ik verder niks invullen.
https://www.binance.com/n(...)/withdrawal/fiat/EUR
#ANONIEMdinsdag 20 april 2021 @ 16:32
Gangsters, ik heb nu op Binance 150 euries aan BNB.
Dit wil ik wisselen uiteindelijk voor SAFEMOON.
Ik heb nu MetaMask, maar hoe krijg ik mijn BNB nou in MetaMask en daarvandaan naar SAFEMOON en dan weer terug nar MetaMask?

Edit: BNB withdrawal suspended
Denk dat het hierdoor niet werkt.

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2021 16:45:18 ]
Vissenkom3dinsdag 20 april 2021 @ 16:52
Momenteel zet ik geld op mijn wallet van Coinbase via iDeal (dit kost 0.15 cent per transactie). Vervolgens maak ik dat over naar mijn Coinbase pro account (kost niks).

Is dit omslachtig?

Ik heb gekeken hoe ik het direct bij Coinbase pro zou kunnen doen, echter staat er dan iets met een SEPA transactie (geen iDeal overboeking) en ik zag dat coinbase in Ierland zit, dus wellicht hogere transactie kosten?

Wat is jullie ervaring met geld van je bankrekening op Coinbase krijgen?
FlippingCoindinsdag 20 april 2021 @ 16:56
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 23:57 schreef D. het volgende:

[..]

Binance is de grootste ter wereld, waar Litebit 50+ verschillende coins heeft heeft Binance er 150+

Daarnaast handel je bij Binance zelf, bij Litebit koop je van Litebit, en zij moeten er ook aan verdienen :Y
Even gekeken, de Bitcoin is bij Litebit 800 euro duurder dan op Binance :Y
Sow dat scheelt nogal. :o
Oscar.dinsdag 20 april 2021 @ 17:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 april 2021 12:52 schreef Godshand het volgende:

[..]

Nooit last van gehad, kon gewoon naar externe wallets sturen. Moest dan met Google Authenticator dan een code halen en invoeren.

Maar ik heb dan ook KYC procedure doorlopen met Paspoort verificatie ed.
Dat heb ik ook. Tegen beter weten in.

En toch liep dit weekend hiertegen op. Dit was de druppel om geen zaken meer met hun te doen. Twee keer mijn gegevens laten via een hack is 1 ding, mijn geld gijzelen is een tweede :P

Het moest zo:
https://support.litebit.eu/hc/nl/articles/360018513520
Gremendinsdag 20 april 2021 @ 18:29
quote:
4s.gif Op dinsdag 20 april 2021 16:32 schreef Leonos het volgende:
Gangsters, ik heb nu op Binance 150 euries aan BNB.
Dit wil ik wisselen uiteindelijk voor SAFEMOON.
Ik heb nu MetaMask, maar hoe krijg ik mijn BNB nou in MetaMask en daarvandaan naar SAFEMOON en dan weer terug nar MetaMask?

Edit: BNB withdrawal suspended
Denk dat het hierdoor niet werkt.
Je moet bij withdrawl bsc smart chain selecteren (bep20). Op safemoon site staat trouwens een prima uitleg
Schneider1988dinsdag 20 april 2021 @ 21:08
Is er ook een manier om een kleiner bedrag dan 100 euro aan BNB op Pancakeswap te zetten?

Ik wil ook graag wat tokens kopen op Pancakeswap. Ik heb het eindelijk voor elkaar gekregen om wat ADA in mijn Trust Wallet te zetten wat ik kan gebruiken om op PCS te kopen. Maar nou wil ik wat kopen maar dan moet je een transactie fee betalen in BNB ter waarde van 13 cent.
Ik heb geen BNB tegoed op PCS/Trust Wallet en als ik BNB wil kopen op Binance moet je voor minimaal 100 euro kopen... Vind ik beetje veel terwijl ik maar 13 cent nodig heb..

Is er een andere manier om BNB op PCS te zetten?
#ANONIEMwoensdag 21 april 2021 @ 10:07
Hallon :W
Heb nu SAFEMOON kunnen swappen en staat nu te chillen op mijn metamask wallet, maar hoe hou ik nou bij wat dit waard is? Want er staan geen euro's/dollars in metamask? Is hier een andere app dan voor ofzo?
dimmakwoensdag 21 april 2021 @ 10:16
quote:
4s.gif Op woensdag 21 april 2021 10:07 schreef Leonos het volgende:
Hallon :W
Heb nu SAFEMOON kunnen swappen en staat nu te chillen op mijn metamask wallet, maar hoe hou ik nou bij wat dit waard is? Want er staan geen euro's/dollars in metamask? Is hier een andere app dan voor ofzo?
Ik heb gewoon waarde in dollars in Metamask?
D.woensdag 21 april 2021 @ 10:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 21:08 schreef Schneider1988 het volgende:
Is er ook een manier om een kleiner bedrag dan 100 euro aan BNB op Pancakeswap te zetten?

Ik wil ook graag wat tokens kopen op Pancakeswap. Ik heb het eindelijk voor elkaar gekregen om wat ADA in mijn Trust Wallet te zetten wat ik kan gebruiken om op PCS te kopen. Maar nou wil ik wat kopen maar dan moet je een transactie fee betalen in BNB ter waarde van 13 cent.
Ik heb geen BNB tegoed op PCS/Trust Wallet en als ik BNB wil kopen op Binance moet je voor minimaal 100 euro kopen... Vind ik beetje veel terwijl ik maar 13 cent nodig heb..

Is er een andere manier om BNB op PCS te zetten?
Je bedoelt dat je BNB wilt kopen, niet verhandelen?
Want voor dat laatste is geen minimum lijkt me
#ANONIEMwoensdag 21 april 2021 @ 10:23
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 10:16 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ik heb gewoon waarde in dollars in Metamask?
Ik gebruik de chrome extensie? Gebruik jij een app ofzo?
Instellingen nagelopen, kan niks vinden ;(
dimmakwoensdag 21 april 2021 @ 10:43
quote:
4s.gif Op woensdag 21 april 2021 10:23 schreef Leonos het volgende:

[..]

Ik gebruik de chrome extensie? Gebruik jij een app ofzo?
Instellingen nagelopen, kan niks vinden ;(
Metamask addon Firefox, maar Safemoon is zeker BSC? Waarom gebruik je dan niet de officiële addon van BSC? Kan best dat het komt omdat BSC niet native is in Metamask.
Harveozaterdag 8 mei 2021 @ 12:13
Even een noob vraagje. Ik las ergens dat safemoon nooit (zeg nooit nooit) naar de 0,01 zal gaan, maar waar baseren ze dit op?

Heeft dit te maken met de market cap ofzo? Heb ze zelf niet trouwens.
Gremenzaterdag 8 mei 2021 @ 12:19
Ja, er zijn 1000000000000000 van die coins, met een waarde van 0,01 zou de totale waarde vele malen die van btc zijn.

Bij elke transactie worden er wel coins geburned. Dus als er over x jaar veel minder van die coins zouden zijn, zouden ze wel een cent kunnen zijn. (Maar verwacht niet dat het ooit zo ver komt)
FlippingCoinzaterdag 8 mei 2021 @ 12:20
quote:
4s.gif Op woensdag 21 april 2021 10:07 schreef Leonos het volgende:
Hallon :W
Heb nu SAFEMOON kunnen swappen en staat nu te chillen op mijn metamask wallet, maar hoe hou ik nou bij wat dit waard is? Want er staan geen euro's/dollars in metamask? Is hier een andere app dan voor ofzo?
Je zou ook een portfolio kunnen maken in iets als coinmarketcap als je heel je zooitje op een plaats wil zien.
#ANONIEMzaterdag 8 mei 2021 @ 12:35
quote:
4s.gif Op woensdag 21 april 2021 10:23 schreef Leonos het volgende:

[..]

Ik gebruik de chrome extensie? Gebruik jij een app ofzo?
Instellingen nagelopen, kan niks vinden ;(
Ik gebruik https://poocoin.app/

Daar zie je je wallet. En is ook wel zo makkelijk voor andere inzichten die poocoin biedt.
Geerdzaterdag 8 mei 2021 @ 14:33
Hey goedemiddag,

Ik ben klein beetje begonnen voor de lol met crypto..had toevallig ook doge gekocht voor 100,- ooit paar maand terug.
Van de week mooi uitlaten betalen dacht bekijken het maar ! Die 913,- zijn lekker binnen.
Stel nou, ik heb nu totaal iets van 2k erin zitten wat eth bitcoin chainlink cardano en TRX(voor de grap) en je pakt met geluk echt een keer 5/10K ofzo hoe zit dat met de belasting ?

Of zolang je maar onder die 30k spaargeld blijft gaat het wel goed?
Harveozaterdag 8 mei 2021 @ 17:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 12:19 schreef Gremen het volgende:
Ja, er zijn 1000000000000000 van die coins, met een waarde van 0,01 zou de totale waarde vele malen die van btc zijn.

Bij elke transactie worden er wel coins geburned. Dus als er over x jaar veel minder van die coins zouden zijn, zouden ze wel een cent kunnen zijn. (Maar verwacht niet dat het ooit zo ver komt)
Ok, stel dat de supply van token XYZ 10x zo groot is als BTC, dus 210 miljoen. Kan/mag je dan stellen dat het dan ook 10 keer zo lang gaat duren voor dat token XYZ de huidige waarde van BTC gaat halen?
D.zaterdag 8 mei 2021 @ 17:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 14:33 schreef Geerd het volgende:
Hey goedemiddag,

Ik ben klein beetje begonnen voor de lol met crypto..had toevallig ook doge gekocht voor 100,- ooit paar maand terug.
Van de week mooi uitlaten betalen dacht bekijken het maar ! Die 913,- zijn lekker binnen.
Stel nou, ik heb nu totaal iets van 2k erin zitten wat eth bitcoin chainlink cardano en TRX(voor de grap) en je pakt met geluk echt een keer 5/10K ofzo hoe zit dat met de belasting ?

Of zolang je maar onder die 30k spaargeld blijft gaat het wel goed?
Tot 50K zit je goed :Y
Geerdzaterdag 8 mei 2021 @ 17:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 17:35 schreef D. het volgende:

[..]

Tot 50K zit je goed :Y
Aah oke top!! Zo een vaart zou het ook wel weer niet lopen met die paar muntjes :P
D.zaterdag 8 mei 2021 @ 17:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 12:13 schreef Harveo het volgende:
Even een noob vraagje. Ik las ergens dat safemoon nooit (zeg nooit nooit) naar de 0,01 zal gaan, maar waar baseren ze dit op?

Heeft dit te maken met de market cap ofzo? Heb ze zelf niet trouwens.
De marketcap is het aantal muntjes in omloop maal de prijs. We zeggen 'nooit nooit' maar heel realistisch is het niet. Misschien moet je het vragen waar je het las waar ze het op baseren :Y
D.zaterdag 8 mei 2021 @ 17:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 17:37 schreef Geerd het volgende:

[..]

Aah oke top!! Zo een vaart zou het ook wel weer niet lopen met die paar muntjes :P
Vast niet, maar...

quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 17:38 schreef D. het volgende:

[..]
We zeggen 'nooit nooit' ...
Geerdzaterdag 8 mei 2021 @ 17:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 17:40 schreef D. het volgende:

[..]

Vast niet, maar...
[..]

:D :D
oelalaaazondag 9 mei 2021 @ 15:33
Rock coin (ROCK) schijnt ook een nieuwe hype te gaan worden
Harveozondag 9 mei 2021 @ 17:15
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 15:33 schreef oelalaaa het volgende:
Rock coin (ROCK) schijnt ook een nieuwe hype te gaan worden
Staat nog niet op coinmarketcap toch?
BatWaynezondag 9 mei 2021 @ 17:26
Ik heb na aanleiding van een vriend van mij Safemoon gekocht een tijd terug en mijn geld verdubbeld. Nu vroeg ik mij af hoe jullie die nieuwe potentiële klappers vinden? Via discords of YouTube?
FlippingCoinzondag 9 mei 2021 @ 18:51
Bij coin market cap lijk je niet te kunnen filteren op exchange, je kan wel een beperkt exchange overzicht zien; is er een alternatief waar ik per exchange een mooi overzichtje kan zijn met bijvoorbeeld het prijsverloop van de afgelopen 7 dagen per coin wat ook te sorteren valt?
kreezondag 9 mei 2021 @ 19:04
quote:
16s.gif Op zondag 9 mei 2021 18:51 schreef FlippingCoin het volgende:
Bij coin market cap lijk je niet te kunnen filteren op exchange, je kan wel een beperkt exchange overzicht zien; is er een alternatief waar ik per exchange een mooi overzichtje kan zijn met bijvoorbeeld het prijsverloop van de afgelopen 7 dagen per coin wat ook te sorteren valt?
Cointracking wellicht?
Die importeerd ook van binance welke ik gebruik.
Kan ook via de api maar dan moet je dokken. Export/import is wel gratis.
FlippingCoinzondag 9 mei 2021 @ 19:18
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 19:04 schreef kree het volgende:

[..]

Cointracking wellicht?
Die importeerd ook van binance welke ik gebruik.
Kan ook via de api maar dan moet je dokken. Export/import is wel gratis.
Ah klinkt wel interessant maar niet precies wat ik nu zoek;

ik wil eigenlijk precies wat coinmarketcap biedt alleen dan met de mogelijkheid om op een exchange te filteren voor een vergelijkbaar overzicht als dit:

LMmAC83.png
BEmaandag 10 mei 2021 @ 20:42
Godgloeiende... zit ik me suf te eikelen, inlezen, youtubefilmpjes en whatnot... snap ik het eindelijk... lukt het nog niet om bnb naar metamask te withdrawen omdat het BSC network suspended is. :X *zucht...
Morgen weer verder maar...

* BE snapt er nog maar weinig van maar wil het wel snappen...
Harveomaandag 10 mei 2021 @ 21:58
quote:
10s.gif Op maandag 10 mei 2021 20:42 schreef BE het volgende:
Godgloeiende... zit ik me suf te eikelen, inlezen, youtubefilmpjes en whatnot... snap ik het eindelijk... lukt het nog niet om bnb naar metamask te withdrawen omdat het BSC network suspended is. :X *zucht...
Morgen weer verder maar...

* BE snapt er nog maar weinig van maar wil het wel snappen...
Doe ook eerst even een test transactie twv een paar USD als je dit voor de eerste keer doet ;)
BEmaandag 10 mei 2021 @ 21:59
quote:
1s.gif Op maandag 10 mei 2021 21:58 schreef Harveo het volgende:

[..]

Doe ook eerst even een test transactie twv een paar USD als je dit voor de eerste keer doet ;)
Ja, dat is zeker het plan! Tx!
de_boswachterdinsdag 11 mei 2021 @ 12:58
Vraagje:

Heb in 2018 op het verkeerde moment wat geld in BTC gestopt, verlies genomen en alles uitbetaald. Dom achteraf want nu was m'n wallet x 5 ofzo geweest.

Maar goed... van fouten leert men. Vorige week op Binance via Ideal (dat kon ineens, huh) paar snippen gestort op mijn account en wat coins gekocht.

Maar hoe zat dat ook alweer: in 2018 kocht ik via een derde partij (bijv. Bitonic) Bitcoins en die stortte ik dan naar Binance. Maar hoe zit het met het uitbetalen? Moet ik dat richting Bitonic account doen of wat was dat ook alweer...... Wie heeft het antwoord......
#ANONIEMdinsdag 11 mei 2021 @ 13:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 12:58 schreef de_boswachter het volgende:
Vraagje:

Heb in 2018 op het verkeerde moment wat geld in BTC gestopt, verlies genomen en alles uitbetaald. Dom achteraf want nu was m'n wallet x 5 ofzo geweest.

Maar goed... van fouten leert men. Vorige week op Binance via Ideal (dat kon ineens, huh) paar snippen gestort op mijn account en wat coins gekocht.

Maar hoe zat dat ook alweer: in 2018 kocht ik via een derde partij (bijv. Bitonic) Bitcoins en die stortte ik dan naar Binance. Maar hoe zit het met het uitbetalen? Moet ik dat richting Bitonic account doen of wat was dat ook alweer...... Wie heeft het antwoord......
Alles kan via Binance. Je hebt geen derde partij nodig.
de_boswachterdinsdag 11 mei 2021 @ 13:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 13:05 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Alles kan via Binance. Je hebt geen derde partij nodig.
Ook het uitbetalen naar je bankrekening? Dat was in 2018 toch niet? Waarom zou je dan gebruik maken van de Bitonics van deze wereld?
#ANONIEMdinsdag 11 mei 2021 @ 13:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 13:29 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ook het uitbetalen naar je bankrekening? Dat was in 2018 toch niet? Waarom zou je dan gebruik maken van de Bitonics van deze wereld?
Ja, dat kan ook via Binance.

En geen idee waarom je Bitonics zou gebruiken naast Binance. Ik doe dat dan ook niet.
#ANONIEMdinsdag 11 mei 2021 @ 18:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 13:05 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Alles kan via Binance. Je hebt geen derde partij nodig.
Dan mis je wel het PCS Casino :{w
BEdinsdag 11 mei 2021 @ 21:23
Zo... het kostte me wat geploeter en gevloek, maar zowaar... ook ik ben eigenaar van een paar miljoen GMR. :D
En nu maar eens zien wat het gaat worden en of het ooit de reguliere exchanges gaat halen. 8-)
MyTiredFeetdonderdag 13 mei 2021 @ 21:57
Ik wil graag BitGreen via PancakeSwap toevoegen aan mijn MetaMask account. Ik kan echter nergens de token vinden van deze coin. ;(
dimmakvrijdag 14 mei 2021 @ 08:52
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 21:57 schreef MyTiredFeet het volgende:
Ik wil graag BitGreen via PancakeSwap toevoegen aan mijn MetaMask account. Ik kan echter nergens de token vinden van deze coin. ;(
Het is ook geen BSC token..
Geerdvrijdag 14 mei 2021 @ 10:27
Mensen alweer doge gekocht?
Geerdvrijdag 14 mei 2021 @ 10:43
Hoe werkt dat panecakeswap...
Arthur1983vrijdag 14 mei 2021 @ 12:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 mei 2021 10:27 schreef Geerd het volgende:
Mensen alweer doge gekocht?
Niet vandaag, maar wel gisteren en ook al woensdag weer wat ja.
Doge is zo'n coin die ook in het weekend nog wel iets erg leuks kan doen.

quote:
1s.gif Op vrijdag 14 mei 2021 10:43 schreef Geerd het volgende:
Hoe werkt dat panecakeswap...
Pancakeswap wordt in recente fok topics nog maar weinig over geschreven, bij voorkeur door eerst Metamask of Trustwallet te installeren of 1 van de andere 5 opties die ze hier zelf aanraden.

[ Bericht 3% gewijzigd door Arthur1983 op 14-05-2021 13:00:48 ]
Quotidienvrijdag 14 mei 2021 @ 14:30
Ik wist niet dat dit topic er was :o
Extraneuszaterdag 15 mei 2021 @ 18:25
Ik zou graag beginnen met cryptomunten. Geen spectaculaire bedragen, maar het lijkt me leuk om te doen. Kan iemand me zeggen waar ik het beste kan beginnen en weet iemand een betrouwbare site waar cryptomunten worden aangeboden?
Extraneuszaterdag 15 mei 2021 @ 18:27
Wat een prachtige OP trouwens. _O_
Predator40zaterdag 15 mei 2021 @ 18:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 18:25 schreef Extraneus het volgende:
Ik zou graag beginnen met cryptomunten. Geen spectaculaire bedragen, maar het lijkt me leuk om te doen. Kan iemand me zeggen waar ik het beste kan beginnen en weet iemand een betrouwbare site waar cryptomunten worden aangeboden?
Binance is wel makkelijk, betrouwbaar, of Bitvavo...de nederlandse exchange voor beginners en werkt met ideal ?
Harveozaterdag 15 mei 2021 @ 18:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 18:25 schreef Extraneus het volgende:
Ik zou graag beginnen met cryptomunten. Geen spectaculaire bedragen, maar het lijkt me leuk om te doen. Kan iemand me zeggen waar ik het beste kan beginnen en weet iemand een betrouwbare site waar cryptomunten worden aangeboden?
Binance is eenvoudig te begrijpen en de grootste exchange. Snel met ideal euro's er op zetten en kopen/traden maar.
Erasmuszaterdag 15 mei 2021 @ 18:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 18:25 schreef Extraneus het volgende:
Ik zou graag beginnen met cryptomunten. Geen spectaculaire bedragen, maar het lijkt me leuk om te doen. Kan iemand me zeggen waar ik het beste kan beginnen en weet iemand een betrouwbare site waar cryptomunten worden aangeboden?
Begin eerst met Binance Lite voordat je aan de normale Binance gaat beginnen, zal je een hoop helpen als beginner.
Lemming22zaterdag 15 mei 2021 @ 18:58
Ik heb wat instructiefilms zitten kijken over het gebruik van RSI om het goede instapmoment te kiezen (liefst onder de 40). Maar op welke weergave zet je de chart dan? Wekelijkse of dagelijkse? Dat scheelt namelijk aanzienlijk in de cijfers.
#ANONIEMzaterdag 15 mei 2021 @ 19:50
quote:
4s.gif Op woensdag 21 april 2021 10:07 schreef Leonos het volgende:
Hallon :W
Heb nu SAFEMOON kunnen swappen en staat nu te chillen op mijn metamask wallet, maar hoe hou ik nou bij wat dit waard is? Want er staan geen euro's/dollars in metamask? Is hier een andere app dan voor ofzo?
Gooi je wallet adres in de BSC explorer dan zie je ook de dollarwaarde
#ANONIEMzaterdag 15 mei 2021 @ 19:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 mei 2021 10:43 schreef Geerd het volgende:
Hoe werkt dat panecakeswap...
Het is voornamelijk een dex op de bsc met wat andere defi features.

Of makkelijker. Het is een exchange
#ANONIEMzaterdag 15 mei 2021 @ 19:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 18:58 schreef Lemming22 het volgende:
Ik heb wat instructiefilms zitten kijken over het gebruik van RSI om het goede instapmoment te kiezen (liefst onder de 40). Maar op welke weergave zet je de chart dan? Wekelijkse of dagelijkse? Dat scheelt namelijk aanzienlijk in de cijfers.
Ik zou niet puur op de RSI traden. Die is ook heel anders op verschillende timeframes. Zoals nu in een bullmarkt kan de RSI ook maar zo weken achter elkaar overbought blijven
#ANONIEMzaterdag 15 mei 2021 @ 19:56
Mensen. Koop tenminste wat Bitcoin en/of Eth.

Al die BSC meuk zal voor 99% afsterven. Er komen dagelijks honderden shitcoins bij op de bsc. Het is puur gokken
Predator40zaterdag 15 mei 2021 @ 20:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 19:56 schreef Roellie80 het volgende:
Mensen. Koop tenminste wat Bitcoin en/of Eth.

Al die BSC meuk zal voor 99% afsterven. Er komen dagelijks honderden shitcoins bij op de bsc. Het is puur gokken
nee :D

koop dan nog liever cardano, matic, vechain, omi, dot, theta
#ANONIEMzaterdag 15 mei 2021 @ 20:56
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 20:16 schreef Predator40 het volgende:

[..]

nee :D

koop dan nog liever cardano, matic, vechain, omi, dot, theta
Ik weet niet of je de chars wel eens hebt uitgezoomd. Al deze shitcoins hebben nog geen 10% van hun bestaan BTC outperformed. Maar ik snap het wel. Zo keek ik er ook tegenaan in de zomer van 2017. BTC is maar saai hè
Predator40zaterdag 15 mei 2021 @ 20:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 20:56 schreef Roellie80 het volgende:

[..]

Ik weet niet of je de chars wel eens hebt uitgezoomd. Al deze shitcoins hebben nog geen 10% van hun bestaan BTC outperformed. Maar ik snap het wel. Zo keek ik er ook tegenaan in de zomer van 2017. BTC is maar saai hè
ach ja...ieder zijn ding toch
Lemming22zondag 16 mei 2021 @ 07:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 19:53 schreef Roellie80 het volgende:

[..]

Ik zou niet puur op de RSI traden. Die is ook heel anders op verschillende timeframes. Zoals nu in een bullmarkt kan de RSI ook maar zo weken achter elkaar overbought blijven
Dat is inderdaad ook wat mij opviel, dus vandaar dat ik me afvroeg of ik ergens iets had gemist. Ik vind die technische analyse wel ontzettend interessant, al lijkt het soms alsof de experts maar wat doen om hun gelijk te krijgen :')
#ANONIEMzondag 16 mei 2021 @ 09:43
quote:
1s.gif Op zondag 16 mei 2021 07:00 schreef Lemming22 het volgende:

[..]

Dat is inderdaad ook wat mij opviel, dus vandaar dat ik me afvroeg of ik ergens iets had gemist. Ik vind die technische analyse wel ontzettend interessant, al lijkt het soms alsof de experts maar wat doen om hun gelijk te krijgen :')
Ik zou de gratis trading video's van Doopiecash eens kijken

https://doopiecash.nl/
greatgonzovrijdag 21 mei 2021 @ 09:45
Ik heb de OP gevolgd en een account aangemaakt op bittrex.
Stap 2 is je wallet op te zoeken, maar ik heb geen wallet?? (adres is ook global.bittrex.com).
Kijk ik het over het hoofd?
D.vrijdag 21 mei 2021 @ 09:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 09:45 schreef greatgonzo het volgende:
Ik heb de OP gevolgd en een account aangemaakt op bittrex.
Stap 2 is je wallet op te zoeken, maar ik heb geen wallet?? (adres is ook global.bittrex.com).
Kijk ik het over het hoofd?
Wallet op Bittrex staat onder ‘holdings’
D.vrijdag 21 mei 2021 @ 09:58
Waarom Bittrex trouwens? Zoek je iets specifieks?

Edit: ow, zie het al, advies in de OP

Advies; kijk eerst wat je wilt kopen, en dan waar ze het aanbieden. Binance is de grootse exchange, dus meeste keuze, maar ook zij bieden niet alle coins
greatgonzovrijdag 21 mei 2021 @ 10:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 09:58 schreef D. het volgende:
Waarom Bittrex trouwens? Zoek je iets specifieks?
Optie 1. Je wilt met je aangekochte BTC op een exchange andere coins kopen.
In dit geval kan je de aangekochte BTC door Bitonic rechtstreeks naar de exchange laten sturen. (Een exchange is zeg maar de markt waar je met je BTC andere coins kunt kopen). Ik koos Bittrex als exchange als beginner, die werd me aangeraden en het is een exchange die goed bekend staat en gemakkelijk in gebruik is.
dimmakvrijdag 21 mei 2021 @ 10:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 09:45 schreef greatgonzo het volgende:
Ik heb de OP gevolgd en een account aangemaakt op bittrex.
Stap 2 is je wallet op te zoeken, maar ik heb geen wallet?? (adres is ook global.bittrex.com).
Kijk ik het over het hoofd?
De OP is gemaakt toen Binance nog niet groot was. Bittrex was toen de beste exchange, maar dat is allang niet meer. Ik denk dat je beter een account aan kunt maken op Binance. Dan ga je naar wallet en kiest vervolgens voor spot. Daarna kun je een deposit adres voor je gewenste coin aanmaken om daar naar toe te storten.
D.vrijdag 21 mei 2021 @ 10:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:03 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

Optie 1. Je wilt met je aangekochte BTC op een exchange andere coins kopen.
In dit geval kan je de aangekochte BTC door Bitonic rechtstreeks naar de exchange laten sturen. (Een exchange is zeg maar de markt waar je met je BTC andere coins kunt kopen). Ik koos Bittrex als exchange als beginner, die werd me aangeraden en het is een exchange die goed bekend staat en gemakkelijk in gebruik is.
Zie mijn edit :Y
greatgonzovrijdag 21 mei 2021 @ 10:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:05 schreef dimmak het volgende:

[..]

De OP is gemaakt toen Binance nog niet groot was. Bittrex was toen de beste exchange, maar dat is allang niet meer. Ik denk dat je beter een account aan kunt maken op Binance. Dan ga je naar wallet en kiest vervolgens voor spot. Daarna kun je een deposit adres voor je gewenste coin aanmaken om daar naar toe te storten.
ok, dank. Bitonic nog wel het beste om aankopen te doen als beginner?
D.vrijdag 21 mei 2021 @ 10:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:05 schreef dimmak het volgende:

[..]

De OP is gemaakt toen Binance nog niet groot was. Bittrex was toen de beste exchange, maar dat is allang niet meer. Ik denk dat je beter een account aan kunt maken op Binance. Dan ga je naar wallet en kiest vervolgens voor spot. Daarna kun je een deposit adres voor je gewenste coin aanmaken om daar naar toe te storten.
Was ook al zo toen je het topic opende he ;)
D.vrijdag 21 mei 2021 @ 10:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:08 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

ok, dank. Bitonic nog wel het beste om aankopen te doen als beginner?
Nee, je kunt gewoon op Binance storten
dimmakvrijdag 21 mei 2021 @ 10:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:08 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

ok, dank. Bitonic nog wel het beste om aankopen te doen als beginner?
Wel de beste Nederlandse broker. Dus wil je Bitcoin kopen om te bewaren zou ik ze zeker aanraden. Maar wil je gaan traden met shitcoins kun je tegenwoordig beter op Binance of Kraken kopen denk ik.
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:09 schreef D. het volgende:

[..]

Was ook al zo toen je het topic opende he ;)
Actualiseer jij de OP als je een nieuw topic opent? @Greys heeft de OP in begin bullmarket 2017 gemaakt. Toen scharrelde iedereen nog op Bittrex en Poloniex. :P
D.vrijdag 21 mei 2021 @ 10:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:12 schreef dimmak het volgende:


[..]

Actualiseer jij de OP als je een nieuw topic opent? @:Greys heeft de OP in begin bullmarket 2017 gemaakt. Toen scharrelde iedereen nog op Bittrex en Poloniex. :P
Best regelmatig eigelijk :P

En nee, niet die van de SC, maar bij een topic als dit heeft het, zo blijkt, wel een toegevoegde waarde :Y
greatgonzovrijdag 21 mei 2021 @ 10:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:12 schreef dimmak het volgende:

[..]

Wel de beste Nederlandse broker. Dus wil je Bitcoin kopen om te bewaren zou ik ze zeker aanraden. Maar wil je gaan traden met shitcoins kun je tegenwoordig beter op Binance of Kraken kopen denk ik.
[..]

Actualiseer jij de OP als je een nieuw topic opent? @:Greys heeft de OP in begin bullmarket 2017 gemaakt. Toen scharrelde iedereen nog op Bittrex en Poloniex. :P
nou, nu het nog laag staat wil ik eens ¤50 kopen om het te proberen. Weet niet of het echt wat voor me is.

Stel dat Elon over een paar maanden weer in de bitcoin gaat, en de koers richting de 40k gaat, verkoop ik het misschien wel weer
dimmakvrijdag 21 mei 2021 @ 10:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:25 schreef D. het volgende:

[..]

Best regelmatig eigelijk :P

En nee, niet die van de SC, maar bij een topic als dit heeft het, zo blijkt, wel een toegevoegde waarde :Y
Zeker te weten, deze OP is toe aan een update. Zal binnenkort wel eens kijken wat ik er aan kan doen.
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:26 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

nou, nu het nog laag staat wil ik eens ¤50 kopen om het te proberen. Weet niet of het echt wat voor me is.

Stel dat Elon over een paar maanden weer in de bitcoin gaat, en de koers richting de 40k gaat, verkoop ik het misschien wel weer
Oké, met die bedragen denk ik dat Binance de beste optie voor je is. Is het wel wat voor je en wil je meer investeren in Bitcoin kun je eens na gaan denken om het in eigen beheer op te slaan.
greatgonzovrijdag 21 mei 2021 @ 10:38
nou, tis gelukt hoor :)
Mijn eerste 0.002 bitcoin :D

Stel dat de koers volgende week weer flink omhoog gaat, en met het beetje winst wil ik gaan handelen (na eerst de kosten weer terug te boeken), kun je via binance ook terugboeken naar je lopende rekening?
dimmakvrijdag 21 mei 2021 @ 10:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:38 schreef greatgonzo het volgende:
nou, tis gelukt hoor :)
Mijn eerste 0.002 bitcoin :D

Stel dat de koers volgende week weer flink omhoog gaat, en met het beetje winst wil ik gaan handelen (na eerst de kosten weer terug te boeken), kun je via binance ook terugboeken naar je lopende rekening?
Ja hoor, dat is geen probleem. ^O^
D.vrijdag 21 mei 2021 @ 10:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:38 schreef greatgonzo het volgende:
nou, tis gelukt hoor :)
Mijn eerste 0.002 bitcoin :D

Stel dat de koers volgende week weer flink omhoog gaat, en met het beetje winst wil ik gaan handelen (na eerst de kosten weer terug te boeken), kun je via binance ook terugboeken naar je lopende rekening?
Houd er wel rekening mee voor je verkoopt met 10 euro winst dat die 50 euro ook 500 euro kunnen worden ;)
Gremenvrijdag 21 mei 2021 @ 11:44
Als je een Nederlandse exchange zoekt, kan je ook met Bitvavo beginnen. (hebben zowel een beginners interface als een iets meer geavanceerdere)
Verder zou ik niet mijn coins bij bitonic kopen en dan naar een exchange sturen, dan ben je je eerst fee al kwijt aan niks.
Stuur gewoon je geld naar de exchange die je kiest en koop daar je BTC
dimmakvrijdag 21 mei 2021 @ 12:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:25 schreef D. het volgende:

[..]

Best regelmatig eigelijk :P

En nee, niet die van de SC, maar bij een topic als dit heeft het, zo blijkt, wel een toegevoegde waarde :Y
BTC / [BTC Feedback]

Toevoegingen?
GGMMvrijdag 21 mei 2021 @ 12:37
OP aangepast nav BTC / [BTC Feedback] :+

Ik heb de OP als het goed is 'van slot gehaald', dus @dimmak je zou moeten kunnen editten mochten er op- of aanmerkingen zijn.
dimmakvrijdag 21 mei 2021 @ 12:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:37 schreef GGMM het volgende:
OP aangepast nav BTC / [BTC Feedback] :+

Ik heb de OP als het goed is 'van slot gehaald', dus @:dimmak je zou moeten kunnen editten mochten er op- of aanmerkingen zijn.
Helemaal goed! ^O^
D.vrijdag 21 mei 2021 @ 14:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:27 schreef dimmak het volgende:

[..]

BTC / [BTC Feedback]

Toevoegingen?
Een heleboel zelfs :D

Maar heb nog niet alles gelezen :P
#ANONIEMvrijdag 21 mei 2021 @ 14:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:38 schreef greatgonzo het volgende:
nou, tis gelukt hoor :)
Mijn eerste 0.002 bitcoin :D

Stel dat de koers volgende week weer flink omhoog gaat, en met het beetje winst wil ik gaan handelen (na eerst de kosten weer terug te boeken), kun je via binance ook terugboeken naar je lopende rekening?
Terugboeken? Naar EUR?

Ik zou die shitcoin overslaan. 1 node, unlimited supply. Geen transparant team. Allemaal "red flags"
TheFreshPrincevrijdag 21 mei 2021 @ 14:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:38 schreef greatgonzo het volgende:
nou, tis gelukt hoor :)
Mijn eerste 0.002 bitcoin :D

Stel dat de koers volgende week weer flink omhoog gaat, en met het beetje winst wil ik gaan handelen (na eerst de kosten weer terug te boeken), kun je via binance ook terugboeken naar je lopende rekening?
Af en toe wat BTC bijkopen en niet naar omkijken en dan over 15 jaar met pensioen.
greatgonzovrijdag 21 mei 2021 @ 15:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 14:05 schreef Roellie80 het volgende:

[..]

Terugboeken? Naar EUR?

Ik zou die shitcoin overslaan. 1 node, unlimited supply. Geen transparant team. Allemaal "red flags"
que??
#ANONIEMvrijdag 21 mei 2021 @ 16:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 15:20 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

que??
Nevermind :P welkom in crypto!
Papierversnipperaarvrijdag 21 mei 2021 @ 23:28
Ik ben ook begonnen. Electrum geïnstalleerd en ingeschreven op bitonic. Maar mijn eerste transactie lukte niet omdat het adres (wallet) niet geverifieerd is. Moet ik nu wachten of opnieuw proberen?
Geerdvrijdag 21 mei 2021 @ 23:45
Nu kopen!!
Papierversnipperaarzaterdag 22 mei 2021 @ 00:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 23:45 schreef Geerd het volgende:
Nu kopen!!
Ja ja ja ben al bezig. Alles is nu geverifieerd, ik ben al bijna miljardair.
de_boswachterzaterdag 22 mei 2021 @ 09:53
Iemand ervaring met Bitvavo? Is die fijn voor betalen en uitbetalen? Nadelen?
shizzaterdag 22 mei 2021 @ 12:18
Korte antwoord: zie eerste 2 reacties dit topic? :P

Na drie jaar weer eens kijken of ik weer eens wat met crypto ga doen. :D
Vroegâh moest je dan eerst bij Coinbase crypto halen en vervolgens naar Binance doorlootsen.
Accounts ff afgestoft. :P Stonden nog een paar destijds verwaarloosbare coinrestjes op Binance die inmiddels $230 waard waren geworden.
Extraneuszaterdag 22 mei 2021 @ 19:42
Hoi allemaal, Sinds gisteren heb ik een Binanceaccount en ik ben met een beetje aan het verdiepen in cryptovaluta. Net heb ik wat gekocht maar er zijn meer verschillende cryptovaluta dan ik had gedacht. Wat is jullie criterium voor het kiezen van de kleinere cryptovaluta?
Extraneuszaterdag 22 mei 2021 @ 19:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 mei 2021 12:18 schreef shiz het volgende:
Korte antwoord: zie eerste 2 reacties dit topic? :P

Na drie jaar weer eens kijken of ik weer eens wat met crypto ga doen. :D
Vroegâh moest je dan eerst bij Coinbase crypto halen en vervolgens naar Binance doorlootsen.
Accounts ff afgestoft. :P Stonden nog een paar destijds verwaarloosbare coinrestjes op Binance die inmiddels $230 waard waren geworden.
Weet je al wat je met het geld gaat doen?
Montaguizaterdag 22 mei 2021 @ 19:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 mei 2021 09:53 schreef de_boswachter het volgende:
Iemand ervaring met Bitvavo? Is die fijn voor betalen en uitbetalen? Nadelen?
Voordelen: super makkelijk betalen/uitbetalen en traden
Nadeel: gelimiteerd aantal cryptomunten
shizzaterdag 22 mei 2021 @ 20:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 mei 2021 19:55 schreef Extraneus het volgende:

[..]

Weet je al wat je met het geld gaat doen?
Ik vond elders ook nog zo'n slordige $100 en bij nog een ander platform $50. :P
Dat is het equivalent als een opa die in schoenendozen, in een koekjestrommel & tussen pagina's in boeken wat geld verstopt heeft en na een paar jaar geen idee heeft dat het er is. _O- :')

Ik heb dat gezamelijke bedrag ff verdubbeld door zo'n beetje dezelfde hoeveelheid nog eens te storten en nu ff diversified in: BTC, ETH, VET, DOT, MATIC, DOGE, AVAX, THETA, SOL, FIL, BNB & UNI. :Y
shizzaterdag 22 mei 2021 @ 20:39
Verder... https://coinmarketcap.com is een supermooie plek om de ranking als het ware te zien.
Als je op een coin klikt krijg je ook een stukje 'What is <coin>(coin)?' wie erachter zit en wat de coin uniek maakt, dat geeft je meteen een beetje een begrip en dan kun je eerst maar eens bedenken of je dat een goed idee vindt en in die mensen/het concept gelooft. Je kunt daaronder zien op welke marktplaatsen het verhandeld wordt en misschien zijn er nog nieuwtjes te lezen.

Als je op https://walletinvestor.com/forecast kijkt, zie je wat prognoses. Niemand kan natuurlijk daadwerkelijk voorspellen wat er gaat gebeuren in deze 'volatile market', maar het is geinig om eens te kijken wat hun model toevallig zegt, niet dat je er veel aan hebt. Ook interessant om de ideeën van anderen te zien: https://www.tradingview.com/markets/cryptocurrencies/ideas/ .

Verder, inlezen, inlezen, inlezen. https://www.coindesk.comhttps://cointelegraph.comhttps://news.bitcoin.com/https://eng.ambcrypto.com/https://fynestuff.com/category/technology/cryptocurrency/https://coincentral.com etc , hier een kalender... koers is vaak gebonden aan media-aandacht en nieuwtjes... https://coinmarketcal.com/en/

Belangrijkste: jij bent verantwoordelijk voor wat je doet. Speel niet met geld dat je niet kunt missen. Verdiep je eerst en bepaal een soort van strategie. Ga niet in een rush lopen kopen en in paniek verkopen. ;) Je zag ook wat een beetje HODL-en allemaal kan doen. Een paar kruimeltjes die ik had laten staan een jaar of drie geleden die zijn nu opeens toch wat waard.

[ Bericht 1% gewijzigd door shiz op 22-05-2021 20:54:18 ]
Extraneuszondag 23 mei 2021 @ 09:28
Ik las iets over de gulden (als cryptomunt). Klopt het dat die niet op binance staat?

Inmiddels heb ik wat bitcoin, ethereum, bnb en nog wat kleintjes. Heeft iemand nog tips voor interessante kleine cryptovaluta die mogelijk in opkomst zijn?

Klopt het trouwens dat er cryptovaluta zijn die je op Binance alleen in Australische dollars kunt kopen? :?
Extraneuszondag 23 mei 2021 @ 09:46
Ik had gisteravond het idee dat ik heel snel rijk aan het worden was, tot ik zag dat de Binance-app op dollars stond ingesteld in plaats van op euro's. _O-
PicoMMPzondag 23 mei 2021 @ 10:12
Ik was een beetje aan het klooien met Liquid Swap op Binance, aandeel BNB/BTC. PnL marktmaker staat nu op -80 dollar. Betekent dit dat als ik stop met Liquid Swap dat ik dat kwijt ben?
shizzondag 23 mei 2021 @ 10:32
quote:
0s.gif Op zondag 23 mei 2021 09:46 schreef Extraneus het volgende:
Ik had gisteravond het idee dat ik heel snel rijk aan het worden was, tot ik zag dat de Binance-app op dollars stond ingesteld in plaats van op euro's. _O-
:P haha. De dip zet voort, dus dat zou knap zijn. Het is hier zo'n -15% ten opzichte van gisteren. Maar nu lekker HODL'en en dan zien we over een paar maanden wel wat het dan waard is.
quote:
0s.gif Op zondag 23 mei 2021 09:28 schreef Extraneus het volgende:
Ik las iets over de gulden (als cryptomunt). Klopt het dat die niet op binance staat?
Dang, dat is toen mijn broer daar jaren geleden over begon. Is dat überhaupt nog een ding? :P
Geloof op Kraken. -- Niet dus, maar zoals ik eerder al tipte: https://coinmarketcap.com/nl/currencies/gulden/markets/
quote:
Inmiddels heb ik wat bitcoin, ethereum, bnb en nog wat kleintjes. Heeft iemand nog tips voor interessante kleine cryptovaluta die mogelijk in opkomst zijn?
Nou ja, ik zou niet zo snel naar anderen luisteren. :P Crypto is net voetbal. Als de een schreeuwt 'Ajax olé!' de ander 'Mijn Feyenoord!' en de ander 'Opper PSV _O_ ' en nog eentje 'FC Knudde :7 :Y) ' dan wil dat niet zeggen dat ze allemaal kampioen worden dat jaar. Zo moet je gewoon een team vinden zeg maar dat bij je past om achter te scharen. ;)
Extraneuszondag 23 mei 2021 @ 10:37
quote:
0s.gif Op zondag 23 mei 2021 10:32 schreef shiz het volgende:

[..]

:P haha. De dip zet voort, dus dat zou knap zijn. Het is hier zo'n -15% ten opzichte van gisteren. Maar nu lekker HODL'en en dan zien we over een paar maanden wel wat het dan waard is.
[..]
En is bijkopen nu een optie vind jij, of gewoon niets doen?
quote:
Dang, dat is toen mijn broer daar jaren geleden over begon. Is dat überhaupt nog een ding? :P
Geloof op Kraken. -- Niet dus, maar zoals ik eerder al tipte: https://coinmarketcap.com/nl/currencies/gulden/markets/
[..]
Dank je wel.
quote:
Nou ja, ik zou niet zo snel naar anderen luisteren. :P Crypto is net voetbal. Als de een schreeuwt 'Ajax olé!' de ander 'Mijn Feyenoord!' en de ander 'Opper PSV _O_ ' en nog eentje 'FC Knudde :7 :Y) ' dan wil dat niet zeggen dat ze allemaal kampioen worden dat jaar. Zo moet je gewoon een team vinden zeg maar dat bij je past om achter te scharen. ;)
Ja, maar is het dan eigenlijk niet volkomen willekeurig wat je (in de betekenis van 'men') koopt?
shizzondag 23 mei 2021 @ 10:48
Bijkopen tijdens een dip is altijd een overweging. :P
Maar then again, je moet niet met meer geld spelen dan je van plan was. ;)
'It can't possibly go any lower, right?'... uhhh, think again.

Tuurlijk is het niet willekeurig. Maar daarom moet je je ook verdiepen. Mijn ouders hebben mij Rooms-Katholiek opgevoed, betekent niet dat ik dat maar klakkeloos zomaar wat iedereen me vertelt moet aannemen. Je moet voor jezelf bepalen waar je wat in ziet en waar het voor jou ophoudt en sceptisch over bent. Uiteindelijk is het allemaal speculaas. :Y)

Het vorige slowchat-topic was getiteld ' youtubers :') '. Lol, er zijn veel self-appointed gurus die je wel ff vertellen wat de hot cryptos zijn die je moet kopen. :') _O- Beste is een eigen mening vormen door je in te lezen.
shizzondag 23 mei 2021 @ 10:58
Tuurlijk kun je kijken naar 'wat is populair?' maar kijk dan vooral naar het 'waarom is dat zo?'. Als iets een bouwblok is voor andere netwerken en grote traditionele spelers wel toekomst in zien en het steunen, dan heeft dat meer zwaarte dan een slap aftreksel MEME-coin dat probeert mee te liften op DOGE en wat kortgeleefde hype geniet. :P Maar ja, kortgeleefde hype is risicovol, maar tegelijkertijd ook weer een kans op gains. Maar daarom is het heel persoonlijk waar je voor gaat.
Zolang je maar 'buy low, sell high' doet. c_/ Maar als het echt zo makkelijk was dat je er slapend rijk mee kon worden, dan was iedereen nu wel Bitcoin-millionair.

-- eigenlijk hoort deze ook wel hier :D :


[ Bericht 16% gewijzigd door shiz op 23-05-2021 11:42:57 ]
Mansjestermaandag 24 mei 2021 @ 11:46
Ik heb net een Binance account aangemaakt. Kost het verificatieproces inderdaad 10 dagen zoals ze aangeven? Of mis ik iets en kan het veel sneller?
broodjepindakaashagelslagmaandag 24 mei 2021 @ 12:23
Beste mede Bitcoin eigenaren, ik heb een vraag als ik met electrum een wallet aanmaak, kan ik deze dan ook op andere computers openen, dan de gene waar ik hem op heb aangemaakt?
D.maandag 24 mei 2021 @ 12:28
quote:
1s.gif Op maandag 24 mei 2021 12:23 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:
Beste mede Bitcoin eigenaren, ik heb een vraag als ik met electrum een wallet aanmaak, kan ik deze dan ook op andere computers openen, dan de gene waar ik hem op heb aangemaakt?
Als je 'm daarop ook installeert :Y
D.maandag 24 mei 2021 @ 12:35
Je kunt 'm na installatie er ook weer vanaf gooien, hij staat immers op de blockchain.
Zolang je je seed (toegangscode) maar goed bewaard ;)
Papierversnipperaarmaandag 24 mei 2021 @ 17:44
Klopt het dat je via Kraken alleen via buitenlandse banken geld kan storten en niet met Ideal bv?
dimmakdinsdag 25 mei 2021 @ 08:17
quote:
7s.gif Op maandag 24 mei 2021 17:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Klopt het dat je via Kraken alleen via buitenlandse banken geld kan storten en niet met Ideal bv?
Volgens mij kun bij Kraken alleen met een SEPA overboeking geld storten.
dimmakdinsdag 25 mei 2021 @ 11:39
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 11:46 schreef Mansjester het volgende:
Ik heb net een Binance account aangemaakt. Kost het verificatieproces inderdaad 10 dagen zoals ze aangeven? Of mis ik iets en kan het veel sneller?
Dat kan wel een paar dagen duren ja. Vaak zijn ze sneller dan 10 dagen.

quote:
7s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 23:28 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Ik ben ook begonnen. Electrum geïnstalleerd en ingeschreven op bitonic. Maar mijn eerste transactie lukte niet omdat het adres (wallet) niet geverifieerd is. Moet ik nu wachten of opnieuw proberen?
Als je klaar bent met verifiëren storten ze het daarna naar je wallet.
quote:
1s.gif Op maandag 24 mei 2021 12:23 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:
Beste mede Bitcoin eigenaren, ik heb een vraag als ik met electrum een wallet aanmaak, kan ik deze dan ook op andere computers openen, dan de gene waar ik hem op heb aangemaakt?
Dat kan, dmv van je seed phrase. Ik raad het echter af om die seed phrase willekeurig op apparaten in te voeren. Het liefst zelfs nog alleen op een USB stick met bijv. Linux distro Tails die je nergens anders voor gebruikt. Dat is niet erg n00b vriendelijk. Maar als je je PC schoon houdt van virussen en andere troep zou ik het daar lekker bij laten.
Extraneuszaterdag 5 juni 2021 @ 16:16
Zijn er momenteel cryptomunten die momenteel erg schommelen? Met mijn saldo gebeurt niet veel. -O-
shizzondag 6 juni 2021 @ 20:43
't Doet allemaal niet zoveel heb ik het idee (Theta gaat wel lekker op zich).
Na het diversifyen is mijn plan toch om te HODL-en.
Maar nu ben ik een beetje aan 'locked staking' aan het doen, beter dat je coins iets doen dan niks.
shizvrijdag 16 juli 2021 @ 12:07
Leer op Coinbase over crypto en verdien met quizjes gratis coins. Net zelf gedaan. :D

O6qAPNh.png

De antwoorden vind je terug in de videos/omschrijving van de videos in deze playlist op YouTube:
https://www.youtube.com/p(...)Z01IXc7hq5_8b92ovhDW
(Als je nog geen CB account hebt en eventueel $10 bonus wilt (bij top-up van $100), hit me up, maar anders: enjoy your free coins :Y) )
begaaierdmaandag 16 augustus 2021 @ 13:31
Ik heb iets stoms gedaan.

Toen ik net begonnen was met crypto heb ik Chainlink gekocht op Binance.
Ik heb dit naar mijn trustwallet gestuurd als BEP20.

Een tijdje geleden wilde ik dit sturen naar mijn Chainlink ERC20 trustwallet adres. Maar dit is natuurlijk nooit aangekomen. Ben ik dit nu kwijt?

Ik heb een adres waar het naar toe is gestuurd maar geen flauw idee hoe ik dit adres kan vinden of waar ik het bedrag kan vinden.

Iemand hier ervaring mee?

Ik beschouw deze fout inmiddels als leergeld, maar misschien dat deze fout toch nog te herstellen is?

Al vast bedankt.
over_hedgemaandag 16 augustus 2021 @ 13:43
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 juli 2021 12:07 schreef shiz het volgende:
Leer op Coinbase over crypto en verdien met quizjes gratis coins. Net zelf gedaan. :D

[ afbeelding ]

De antwoorden vind je terug in de videos/omschrijving van de videos in deze playlist op YouTube:
https://www.youtube.com/p(...)Z01IXc7hq5_8b92ovhDW
(Als je nog geen CB account hebt en eventueel $10 bonus wilt (bij top-up van $100), hit me up, maar anders: enjoy your free coins :Y) )
Ja mooi systeem is dat. Je krijgt in totaal iets van 40 euro gratis. En het mooie is dat je de videos niet eens hoeft te kijken.. Je kan de antwoorden zovaak fout doen als je wilt. Dus je begint gewoon bij A en als het fout is probeer je B etc :P

En je kan het allemaal gratis converten naar Btc als je wilt

ps: vragen om je referral link te gebruiken is niet helemaal de bedoeling hier ;)

[ Bericht 4% gewijzigd door over_hedge op 16-08-2021 13:51:02 ]
dimmakmaandag 16 augustus 2021 @ 13:59
quote:
11s.gif Op maandag 16 augustus 2021 13:31 schreef begaaierd het volgende:
Een tijdje geleden wilde ik dit sturen naar mijn Chainlink ERC20 trustwallet adres. Maar dit is natuurlijk nooit aangekomen. Ben ik dit nu kwijt?
Als het desbetreffende ERC20 adres niet van jou is en ze staan niet meer in je wallet ben je ze kwijt inderdaad. Hopelijk was het niet een al te groot bedrag.
begaaierdmaandag 16 augustus 2021 @ 15:13
quote:
0s.gif Op maandag 16 augustus 2021 13:59 schreef dimmak het volgende:

[..]
Als het desbetreffende ERC20 adres niet van jou is en ze staan niet meer in je wallet ben je ze kwijt inderdaad. Hopelijk was het niet een al te groot bedrag.
Ben bang dat het geen adres van mezelf is nee.

Gelukkig gaat het maar om een klein bedrag , 100¤ (nu wel in waarde toegenomen).
Het is me ook niet echht om het geld te doen maar meer om de gedachtegang achter deze zending. Inmiddels ben ik er namelijk ook achter gekomen dat het adres uit de transactie ook niet overeenkomt met het ERC20 adres uit mijn Wallet.

Maar goed, had de hoop ook niet echt meer dat dit geld nog terug in mijn Wallet zou komen
dimmakmaandag 16 augustus 2021 @ 15:15
quote:
0s.gif Op maandag 16 augustus 2021 15:13 schreef begaaierd het volgende:

[..]
Ben bang dat het geen adres van mezelf is nee.

Gelukkig gaat het maar om een klein bedrag , 100¤ (nu wel in waarde toegenomen).
Het is me ook niet echht om het geld te doen maar meer om de gedachtegang achter deze zending. Inmiddels ben ik er namelijk ook achter gekomen dat het adres uit de transactie ook niet overeenkomt met het ERC20 adres uit mijn Wallet.

Maar goed, had de hoop ook niet echt meer dat dit geld nog terug in mijn Wallet zou komen
Je zou verwachten dat je wallet het onderscheid wel zou kunnen maken tussen BEP en ERC. Niet erg klantvriendelijk eigenlijk..
MaximumRushmaandag 16 augustus 2021 @ 20:02
quote:
11s.gif Op maandag 16 augustus 2021 13:31 schreef begaaierd het volgende:
Ik heb iets stoms gedaan.

Toen ik net begonnen was met crypto heb ik Chainlink gekocht op Binance.
Ik heb dit naar mijn trustwallet gestuurd als BEP20.

Een tijdje geleden wilde ik dit sturen naar mijn Chainlink ERC20 trustwallet adres. Maar dit is natuurlijk nooit aangekomen. Ben ik dit nu kwijt?

Ik heb een adres waar het naar toe is gestuurd maar geen flauw idee hoe ik dit adres kan vinden of waar ik het bedrag kan vinden.

Iemand hier ervaring mee?

Ik beschouw deze fout inmiddels als leergeld, maar misschien dat deze fout toch nog te herstellen is?

Al vast bedankt.
Is je BEP20 trust wallet adres niet precies hetzelfde adres als je ERC20 adres? Bij Metamask is dat namelijk wel zo.
Gremenmaandag 16 augustus 2021 @ 20:18
quote:
0s.gif Op maandag 16 augustus 2021 20:02 schreef MaximumRush het volgende:
ERC20 a
Inderdaad. Als je de private key/seed van je ERC20 adres hebt, kan je met deze key precies hetzelfde adres openen/importeren op Binance Smart Chain (BEP20). Misschien dat daar dan je coins in staan?
Gibson88dinsdag 17 augustus 2021 @ 09:01
Interessant topic, ook ik be ingestapt. Heb voor een X bedrag ETH, Ada en Ripple gekocht. Loopt nog geen vaart. Was wel een gedoe met Litebite en Coinomi maar alles draait nu, nu nog maar wachten tot de koers wat harder stijgt. Als ik de verhalen mag geloven kan je wel lekker verdienen ( maar ook loeihard verliezen natuurlijk) blijft een risicootje.
#ANONIEMdinsdag 17 augustus 2021 @ 11:21
quote:
99s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 09:01 schreef Ynnad_Er het volgende:
Interessant topic, ook ik be ingestapt. Heb voor een X bedrag ETH, Ada en Ripple gekocht. Loopt nog geen vaart. Was wel een gedoe met Litebite en Coinomi maar alles draait nu, nu nog maar wachten tot de koers wat harder stijgt. Als ik de verhalen mag geloven kan je wel lekker verdienen ( maar ook loeihard verliezen natuurlijk) blijft een risicootje.
Je timing is niet heel sterk. Wat je eigenlijk moet doen is de komende periode elke keer een beetje bijkopen. Zo zal je een gemiddelde inkoopprijs krijgen. Ook kan ik je aanraden je in te lezen over wat deze coins doen, waar ze voor staan. Dat maakt je weerbaar op momenten dat het allemaal in elkaar lijkt te donderen
Gibson88dinsdag 17 augustus 2021 @ 11:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:21 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Je timing is niet heel sterk. Wat je eigenlijk moet doen is de komende periode elke keer een beetje bijkopen. Zo zal je een gemiddelde inkoopprijs krijgen. Ook kan ik je aanraden je in te lezen over wat deze coins doen, waar ze voor staan. Dat maakt je weerbaar op momenten dat het allemaal in elkaar lijkt te donderen
Dank je wel voor de tip ! Ik heb al wel her en der informatie gevonden, maar nog beter kennis vergaren zal geen kwaad kunnen. Ik ben juist ingestapt omdat mijn broer en een goede vriend het aanraadden. Zij hadden juist kort geleden ( 2 a 3 weken ) lekker verdiend en zagen een stijgende lijn. En om die reden ben ik overstag gegaan.

Hier check ik de koersen.
#ANONIEMdinsdag 17 augustus 2021 @ 11:39
quote:
99s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:34 schreef Ynnad_Er het volgende:

[..]
Dank je wel voor de tip ! Ik heb al wel her en der informatie gevonden, maar nog beter kennis vergaren zal geen kwaad kunnen. Ik ben juist ingestapt omdat mijn broer en een goede vriend het aanraadden. Zij hadden juist kort geleden ( 2 a 3 weken ) lekker verdiend en zagen een stijgende lijn. En om die reden ben ik overstag gegaan.
Het is het standaard verhaal van hoe mensen in deze wereld terecht komen. "x vertelde dat het een goede investering was. En dat bleek ook wel omdat de munt veel omhoog ging". Dus ben ik ook mee gaan doen.

Meestal loopt dit niet goed af om verschillende oorzaken:

1. Vaak ben je te laat als je instapt nadat een munt veel omhoog is gegaan. ADA, XRP, ETH zijn al enorm gestegen. Het kan altijd hoger, maar er komen ook momenten dat je waarschijnlijk in de min gaat staan.
2. Wat doen je als het in elkaar dondert? Je hebt geen idee wat je hebt gekocht. Puur op basis van wat je broer heeft aangeraden. Als het in elkaar dondert zal je geneigd zijn snel te verkopen waardoor je geld gaat verliezen.

Je kan je hier een beetje tegen beschermen zoals ik aangaf door over een langere periode elke keer een beetje bij te kopen waardoor je een gemiddelde inkoopprijs krijgt. Maar nog belangrijker, ga je inlezen in wat deze projecten zijn en wat ze doen. JIJ met overtuigd zijn van hun bestaansrecht, anders ga je in dit spelletje geen winst maken
BEzondag 5 september 2021 @ 10:14
Iemand die mij wil adviseren?

Ik heb wat crypto bij binance staan, maar wil het daar eigenlijk weg hebben, want irritant dat ik er niet makkelijk over kan beschikken zeg maar. Gaat om kruimels hoor, maar toch...

Maar dan... ik heb een litebit account, daar ben ik juist ooit vandaan naar binance gegaan, net voor binance de boel op slot donderde. Nu lijkt me terug naar litebit het simpelst, maar dat kan alleen via het ERC20 netwerk en daar staat bij Binance ook nog steeds congested.

Vond wel deze:

quote:
Binance Resumes ETH and ERC-20 Tokens Deposits and Withdrawals
Binance
2021-08-05 17:21
Fellow Binancians,
Ethereum London Hard Fork has been completed. No new token has been created. Binance has resumed ETH and ERC-20 tokens deposits and withdrawals.
Please note:


[*]ETH and ERC-20 tokens deposits will require 12 Ethereum block confirmations before being credited to user accounts.


• A withdrawal restriction on the equivalent value of ETH and ERC-20 tokens (valued in USD) will be imposed on accounts with pending ETH and ERC-20 tokens deposits, and will be lifted when 12 Ethereum block confirmations are reached.

• Binance will adjust block confirmation requirements based on the Ethereum network stability.

For further information, please refer to the following:
Notice Regarding the Upcoming Ethereum London Hard Fork
Risk warning: Cryptocurrency trading is subject to high market risk. Please make your trades cautiously. Binance will make best efforts to choose high-quality coins, but will not be responsible for your trading losses.

Thanks for your support!
Binance Team
2021-08-05
Maar ik snap met name het dikgedrukte gedeelte niet.

Nu twijfel ik over een Bitvavo account openen en de boel daarheen storten.

Jullie mening?
Het gaat om een paar honderd euro, niks schokkends verder.
dimmakzondag 5 september 2021 @ 10:47
quote:
0s.gif Op zondag 5 september 2021 10:14 schreef BE het volgende:
Iemand die mij wil adviseren?

Ik heb wat crypto bij binance staan, maar wil het daar eigenlijk weg hebben, want irritant dat ik er niet makkelijk over kan beschikken zeg maar. Gaat om kruimels hoor, maar toch...

Maar dan... ik heb een litebit account, daar ben ik juist ooit vandaan naar binance gegaan, net voor binance de boel op slot donderde. Nu lijkt me terug naar litebit het simpelst, maar dat kan alleen via het ERC20 netwerk en daar staat bij Binance ook nog steeds congested.

Vond wel deze:
[..]
Maar ik snap met name het dikgedrukte gedeelte niet.

Nu twijfel ik over een Bitvavo account openen en de boel daarheen storten.

Jullie mening?
Het gaat om een paar honderd euro, niks schokkends verder.
Het dikgedrukte deel gaat over het storten van ETH en ERC-20 tokens. Pas na 12 bevestigingen op de blockchain zijn ze beschikbaar. Maakt dus verder niet uit voor jou.

Maar hoezo kun je er niet makkelijk bij op Binance?

Als het gaat om een paar 100 euro gaan de fees ook al snel in de kosten lopen relatief gezien. Ik zou het lekker laten staan.
BEzondag 5 september 2021 @ 13:31
quote:
0s.gif Op zondag 5 september 2021 10:47 schreef dimmak het volgende:

[..]
Het dikgedrukte deel gaat over het storten van ETH en ERC-20 tokens. Pas na 12 bevestigingen op de blockchain zijn ze beschikbaar. Maakt dus verder niet uit voor jou.

Maar hoezo kun je er niet makkelijk bij op Binance?

Als het gaat om een paar 100 euro gaan de fees ook al snel in de kosten lopen relatief gezien. Ik zou het lekker laten staan.
Ik kan het niet uit laten keren toch, mocht ik op enig moment zeggen 'ik trek het er uit'?

En ik heb ook wel een heel klein beetje ETH dus, daar zou het dan wel voor gelden, maar goed, aan de andere kant wilde ik het eigenlijk toch tot in eeuwigheid laten staan, dus mss maar voorlopig even laten gaan zoals het is... Het loopt niet weg, als het goed is.

Tx iig.
dimmakzondag 5 september 2021 @ 19:15
quote:
0s.gif Op zondag 5 september 2021 13:31 schreef BE het volgende:

[..]
Ik kan het niet uit laten keren toch, mocht ik op enig moment zeggen 'ik trek het er uit'?

En ik heb ook wel een heel klein beetje ETH dus, daar zou het dan wel voor gelden, maar goed, aan de andere kant wilde ik het eigenlijk toch tot in eeuwigheid laten staan, dus mss maar voorlopig even laten gaan zoals het is... Het loopt niet weg, als het goed is.

Tx iig.
Wil je er snel uit: zet het om naar LTC/XRTP/etc en in één keer over naar een NL exchange en laat je uit betalen.
D.zondag 5 september 2021 @ 20:03
Of je vraagt een gratis Binance VISA card aan

Kun je er mee betalen, of het pinnen :Y
BEzondag 5 september 2021 @ 22:12
Nou ja, eigenlijk wacht ik natuurlijk tot het tienduizenden euro's waard is O-), dus ik was niet van plan te verkopen ofzo.
Maar het voelt gewoon kut dat ik er niet zo makkelijk bij kan als ik dat zou willen.

(Gaat om ong 150 ADA en een heel klein plukje ETH.)
shizzondag 5 september 2021 @ 23:02
Ik heb net nog wat van Binance uit laten betalen op m'n Visa. Prima.
Autoscootermaandag 13 september 2021 @ 18:46
Hoi, ik loop al een tijdje met een (noob) vraag, en ben benieuwd of iemand dit kan beantwoorden.

De meeste mensen stoppen geld in cryptovaluta omdat ze er geld mee willen verdienen / rendement mee willen maken.

Toen in december 2017 de eerste grote opleving kwam, hoorde je mensen eigenlijk alleen nog maar over bitcoin, Ethereum, Ripple. Daarna kwamen er nog enorm veel nieuwe valuta / projecten bij. Sommigen meme, sommigen voor pump/dump doeleinden, sommigen met een goed en long-term team erachter, sommigen verdwenen weer net zo snel als ze kwamen.

Hoe dan ook : ik denk wel eens : wil je met een ca. top 10 crypto currency nog rendement maken, moet er wel héél veel geld in de markt komen. En dat geld dat er al in komt, word ook nog eens verdeeld over veel meer munten. In 2017 ging vrijwel iedereen in Ethereum, BTC etcetera. Nu zijn er nog veel meer keuzes met Solana, Avalanche etc.

Dus zul je ook niet meer zo snel hebben dat een munt als BTC nog flink in de plus komt, toch?
TheFreshPrincemaandag 13 september 2021 @ 18:53
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 18:46 schreef Autoscooter het volgende:
Hoi, ik loop al een tijdje met een (noob) vraag, en ben benieuwd of iemand dit kan beantwoorden.

De meeste mensen stoppen geld in cryptovaluta omdat ze er geld mee willen verdienen / rendement mee willen maken.

Toen in december 2017 de eerste grote opleving kwam, hoorde je mensen eigenlijk alleen nog maar over bitcoin, Ethereum, Ripple. Daarna kwamen er nog enorm veel nieuwe valuta / projecten bij. Sommigen meme, sommigen voor pump/dump doeleinden, sommigen met een goed en long-term team erachter, sommigen verdwenen weer net zo snel als ze kwamen.

Hoe dan ook : ik denk wel eens : wil je met een ca. top 10 crypto currency nog rendement maken, moet er wel héél veel geld in de markt komen. En dat geld dat er al in komt, word ook nog eens verdeeld over veel meer munten. In 2017 ging vrijwel iedereen in Ethereum, BTC etcetera. Nu zijn er nog veel meer keuzes met Solana, Avalanche etc.

Dus zul je ook niet meer zo snel hebben dat een munt als BTC nog flink in de plus komt, toch?
Het ligt eraan voor hoe lang je wil investeren en hoe geduldig je bent.

Kijk naar de coins die eind 2013 en 2017 hot waren en kijk naar de top-100 van nu, en je ontdekt dat er veel coins nu totaal niet meer meespelen.

Maar bitcoin, dat er al was in 2009, voert anno 2021 nog steeds de lijst aan en heeft dit jaar een record gehaald.

Ik zet in op bitcoin, zeker voor de lange termijn.

Voor de "gokjes" op andere coins zal je onderzoek moeten doen, zodat het iig niet 100% gokken is.
En iedereen heeft hier heeft wel een paar favorieten (waarvan een groot deel er over 4 jaar wss niet meer zijn of geen rol meer spelen).
MaximumRushmaandag 13 september 2021 @ 18:58
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 18:46 schreef Autoscooter het volgende:
Hoi, ik loop al een tijdje met een (noob) vraag, en ben benieuwd of iemand dit kan beantwoorden.

De meeste mensen stoppen geld in cryptovaluta omdat ze er geld mee willen verdienen / rendement mee willen maken.

Toen in december 2017 de eerste grote opleving kwam, hoorde je mensen eigenlijk alleen nog maar over bitcoin, Ethereum, Ripple. Daarna kwamen er nog enorm veel nieuwe valuta / projecten bij. Sommigen meme, sommigen voor pump/dump doeleinden, sommigen met een goed en long-term team erachter, sommigen verdwenen weer net zo snel als ze kwamen.

Hoe dan ook : ik denk wel eens : wil je met een ca. top 10 crypto currency nog rendement maken, moet er wel héél veel geld in de markt komen. En dat geld dat er al in komt, word ook nog eens verdeeld over veel meer munten. In 2017 ging vrijwel iedereen in Ethereum, BTC etcetera. Nu zijn er nog veel meer keuzes met Solana, Avalanche etc.

Dus zul je ook niet meer zo snel hebben dat een munt als BTC nog flink in de plus komt, toch?
De fout die je maakt is dat je 2017 de eerste grote opleving noemt, terwijl dat niet zo is. En ook bij iedere opleving had je mensen die beweerden dat bitcoin aan z'n top zat.
Het kan zo zijn dat we nu aan de top zitten. Je weet het niet, het blijft koffiedik kijken.

Ik denk dat we er nog lang niet zitten, en samen met mij miljoenen andere holders die in bitcoin hebben geïnvesteerd.
Autoscooterdinsdag 14 september 2021 @ 15:41
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 18:58 schreef MaximumRush het volgende:

[..]
De fout die je maakt is dat je 2017 de eerste grote opleving noemt, terwijl dat niet zo is. En ook bij iedere opleving had je mensen die beweerden dat bitcoin aan z'n top zat.
Het kan zo zijn dat we nu aan de top zitten. Je weet het niet, het blijft koffiedik kijken.

Ik denk dat we er nog lang niet zitten, en samen met mij miljoenen andere holders die in bitcoin hebben geïnvesteerd.
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 18:53 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Het ligt eraan voor hoe lang je wil investeren en hoe geduldig je bent.

Kijk naar de coins die eind 2013 en 2017 hot waren en kijk naar de top-100 van nu, en je ontdekt dat er veel coins nu totaal niet meer meespelen.

Maar bitcoin, dat er al was in 2009, voert anno 2021 nog steeds de lijst aan en heeft dit jaar een record gehaald.

Ik zet in op bitcoin, zeker voor de lange termijn.

Voor de "gokjes" op andere coins zal je onderzoek moeten doen, zodat het iig niet 100% gokken is.
En iedereen heeft hier heeft wel een paar favorieten (waarvan een groot deel er over 4 jaar wss niet meer zijn of geen rol meer spelen).
Dank voor jullie antwoord, verhelderend.

Ik heb nog een vraag die uit jullie antwoord voortvloeit : wat voor exit-strategie hanteren jullie dan?

Het lijkt soms alsof cryptobeleggers in de veronderstelling leven dat een munt tot in de eeuwigheid zal doorstijgen. Hoewel ik zeker in de toepassing van blockchain en daarop draaiende projecten geloof, lijkt het me sterk dat cryptovaluta altijd noemenswaardig in waarde zullen blijven stijgen.

Althans ; naar mate de markt volwassener wordt, zal als het goed is de schommeling afnemen en ergens vermoed ik dan dat zodra de rendementen op de gemiddelde crypto-investering vergelijkbaar worden met laten we zeggen een gemiddeld ETF Fonds (ca. 5-10% op jaarbasis), dat je dan als investeerder toch liever je vermogen in aandelen hebt zitten dan in crypto.

Immers één aankondiging van de SEC of een andere toezichthouder dat er een verbod komt, en de hele boel stort ineen.
D.dinsdag 14 september 2021 @ 15:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:41 schreef Autoscooter het volgende:

[..]
[..]
Dank voor jullie antwoord, verhelderend.

Ik heb nog een vraag die uit jullie antwoord voortvloeit : wat voor exit-strategie hanteren jullie dan?
Die verschilt per persoon. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken welke doelen hij/zij heeft.
quote:
Het lijkt soms alsof cryptobeleggers in de veronderstelling leven dat een munt tot in de eeuwigheid zal doorstijgen.
Dan heb je een verkeerde indruk gekregen. 99% van de mensen hier heeft die veronderstelling niet :N
Wel dat op de lange termijn de prijzen van de echt goede coins/tokens omhoog gaat :Y
quote:
Hoewel ik zeker in de toepassing van blockchain en daarop draaiende projecten geloof, lijkt het me sterk dat cryptovaluta altijd noemenswaardig in waarde zullen blijven stijgen.
Nou, precies dat dus :Y
quote:
Althans ; naar mate de markt volwassener wordt, zal als het goed is de schommeling afnemen en ergens vermoed ik dan dat zodra de rendementen op de gemiddelde crypto-investering vergelijkbaar worden met laten we zeggen een gemiddeld ETF Fonds (ca. 5-10% op jaarbasis), dat je dan als investeerder toch liever je vermogen in aandelen hebt zitten dan in crypto.
Da's een aanname, de tijd zal het uitwijzen :Y
quote:
Immers één aankondiging van de SEC of een andere toezichthouder dat er een verbod komt, en de hele boel stort ineen.
Vaak wel, maar da's meestal korte termijn :Y
knakworst3dvrijdag 24 september 2021 @ 03:26
Noobvraagje: ik had nog een kleine hoeveelheid coins op Binance staan. Deze heb ik nou gewisseld voor euro en wil het laten uitbetalen zodat ik er ook ¤ voor terug krijg op mijn rekening. Weet iemand hoe dat moet? Bij withdrawel kan ik alleen via VISA card of Advcash kiezen. Dat heb ik beiden niet...
D.vrijdag 24 september 2021 @ 07:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 september 2021 03:26 schreef knakworst3d het volgende:
Noobvraagje: ik had nog een kleine hoeveelheid coins op Binance staan. Deze heb ik nou gewisseld voor euro en wil het laten uitbetalen zodat ik er ook ¤ voor terug krijg op mijn rekening. Weet iemand hoe dat moet? Bij withdrawel kan ik alleen via VISA card of Advcash kiezen. Dat heb ik beiden niet...
Binance biedt (tijdelijk) die mogelijkheid niet. Enige optie is coins sturen naar een exchange die dat nog wel doet.
D.vrijdag 24 september 2021 @ 07:19
Iets omslachtiger; vraag een gratis Binance VISA debet card aan, zet de euro’s daarop, dan kun je het pinnen, en eventueel zelf op de bank storten.
suijkerbuijkvrijdag 24 september 2021 @ 15:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 september 2021 07:19 schreef D. het volgende:
Iets omslachtiger; vraag een gratis Binance VISA debet card aan, zet de euro’s daarop, dan kun je het pinnen, en eventueel zelf op de bank storten.
Dat is de enigste manier .
Vraag is alleen of je die nog krijgt.
Ging via Engeland namelijk.
#ANONIEMvrijdag 24 september 2021 @ 15:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 september 2021 03:26 schreef knakworst3d het volgende:
Noobvraagje: ik had nog een kleine hoeveelheid coins op Binance staan. Deze heb ik nou gewisseld voor euro en wil het laten uitbetalen zodat ik er ook ¤ voor terug krijg op mijn rekening. Weet iemand hoe dat moet? Bij withdrawel kan ik alleen via VISA card of Advcash kiezen. Dat heb ik beiden niet...
Een goedkope shitcoin kopen en het overzetten naar kraken of Coinbase. Exchanges die wel gewoon normaal uit kunnen betalen..
D.vrijdag 24 september 2021 @ 17:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 september 2021 15:23 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
Dat is de enigste manier .
Vraag is alleen of je die nog krijgt.
Ging via Engeland namelijk.
Volgens mij is de band tussen Binance en VISA nog als vanouds, dus zie niet in waarom niet :N
bruinwerkerzaterdag 25 september 2021 @ 09:46
weet iemand op welk platform de Cardano Summit te bewonderen is?
D.zaterdag 25 september 2021 @ 09:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 09:46 schreef bruinwerker het volgende:
weet iemand op welk platform de Cardano Summit te bewonderen is?
https://summit.cardano.org/
suijkerbuijkzaterdag 25 september 2021 @ 13:36
Zit te denken om eth om te gaan zetten naar eth2.0 .
Je krijg dat 5% rente maar je eth staat wel vast tot 2023 .
De rente is 5% apr +/-
Dit geeft coinbase als vergoeding .
Het gaat om 0.3eth aan waarde.
Zal dus in een jaar 0.015 eth krijgen .
Eth heb ik gekocht rond de 2400dollar .
Eth is een longhold voor me zelf en het geld heb ik niet nodig .

Wat vinden de anderen er van .
Graag jullie mening er over.
shizzaterdag 25 september 2021 @ 14:22
Net wat je wil... wil je nergens naar omkijken, dan sure.
Wil je wat actiever blijven zou ik wat diversifien. Bitpanda heeft op basis van VanEck's MVIS analyses verschillende Crypto Index Funds als het ware >>
AqXumSP.png
Zoiets zou ik dan doen, daarvan wat coins kiezen die je begrijpt en tof vindt, in eigen hand dan op Binance, gecombineerd met Locked Staking. 'Don't put all your eggs in one basket', beetje variatie en met locked stacking genereer je veel meer % APY.
suijkerbuijkzaterdag 25 september 2021 @ 16:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 14:22 schreef shiz het volgende:
Net wat je wil... wil je nergens naar omkijken, dan sure.
Wil je wat actiever blijven zou ik wat diversifien. Bitpanda heeft op basis van VanEck's MVIS analyses verschillende Crypto Index Funds als het ware >>
[ afbeelding ]
Zoiets zou ik dan doen, daarvan wat coins kiezen die je begrijpt en tof vindt, in eigen hand dan op Binance, gecombineerd met Locked Staking. 'Don't put all your eggs in one basket', beetje variatie en met locked stacking genereer je veel meer % APY.
Ja dat heb ik
Doe ik met btc , vet , btt en bnb .
Dat staat bij binance

Bij coinbase zijn er niet echt optie .
Ze hebben maar 4 type coins waar ze renten op geven en zijn in mijn ogen niet waard .

Bitvavo
Staat Ada en btc maar daar krijg je elke week rente uit gekeerd .
Op Ada heb ik 0.25 Ada per maand als rente.
Maar goed daar ben ik pas mee begonnen.
Misschien Ada op coinbase verkopen als het weer 3 dollar is.
Dan geld uit keren en overzetten naar bitvavo en daar meer Ada kopen bij een dip.
Eens kijken hoe en wat het beste is.

Zit ik nog met eth .
Probleem is wanneer komt het weer vrij ?
2023/24 of langer ?

Kan natuurlijk 50/50% .
50% in staking gooien en de anderen mee handelen als het lekker op loopt.

Keuze zo veel keuzes
shizzaterdag 25 september 2021 @ 22:00
Daarom doe ik Locked Staking op Binance. Dan zit je er maar voor 15-90 dagen aan vast. En zelfs dan zit je er niet echt aan vast. Dat is 1x in 2 weken er ff naar omkijken. Zoals in mijn comment 'Zoiets zou ik dan doen', maar zoals je al zegt: de keuze is reuze. :P :+ Maar een bepaalde strategie zal je toch het meest moeten liggen/aantrekken?
Thinkk-Pinkkzaterdag 25 september 2021 @ 22:01
Ik wil beginnen met crypto. Nu kreeg ik van een vriend de tip voor Binance. Nu had ik zelf het idee om euro’s daar in te zetten en op het moment dat het mij zint wat euro’s om te zetten naar een crypto.

Ik kan alleen met geen mogelijkheid een manier vinden om er euro’s op te zetten.

IDeal is er niet meer. MasterCard wil hij niet hebben. En P2P is niet wat ik zoek omdat ik euro’s voor nu wil plaatsen en niet al meteen crypto wil kopen.

Heeft iemand nog een idee voor mij?
shizzaterdag 25 september 2021 @ 22:02
Ik heb eigenlijk nooit EUR gestort op Binance, dus dat kan zomaar zo zijn.
Wat je in ieder geval wel altijd kunt doen is iets, maakt eigenlijk niet uit wat, aan crypto kopen. Dat is dan bepaalde EUR waard. Daarna kun je die crypto op Binance omzetten in/verkopen voor EUR (z.g.a.zelfde bedrag e.g. BNB/EUR pairing).
Thinkk-Pinkkzaterdag 25 september 2021 @ 22:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 22:02 schreef shiz het volgende:
Ik heb eigenlijk nooit EUR gestort op Binance, dus dat kan zomaar zo zijn.
Wat je in ieder geval wel altijd kunt doen is iets, maakt eigenlijk niet uit wat, aan crypto kopen. Dat is dan bepaalde EUR waard. Daarna kun je die crypto op Binance omzetten in/verkopen voor EUR (z.g.a.zelfde bedrag e.g. BNB/EUR pairing).
Hmm ja daar zaten wij ook al aan te denken. Maar dan wordt het weer zo’n omweg haha. Dacht misschien is er een handigere manier.
shizzaterdag 25 september 2021 @ 22:12
@Thinkk-Pinkk Mja, het heeft ook niet superveel zin om er EUR te zetten als je er nog niks mee wilt doen dan nu crypto te kopen en om te zetten naar EUR. Ga dan crypto kopen als je crypto wil kopen. Gek idee, I know. :+
suijkerbuijkzaterdag 25 september 2021 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 22:01 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil beginnen met crypto. Nu kreeg ik van een vriend de tip voor Binance. Nu had ik zelf het idee om euro’s daar in te zetten en op het moment dat het mij zint wat euro’s om te zetten naar een crypto.

Ik kan alleen met geen mogelijkheid een manier vinden om er euro’s op te zetten.

IDeal is er niet meer. MasterCard wil hij niet hebben. En P2P is niet wat ik zoek omdat ik euro’s voor nu wil plaatsen en niet al meteen crypto wil kopen.

Heeft iemand nog een idee voor mij?
Je kan ook de Nederlandse bitvavo gebruiken.
De kosten zijn vast kwa transacties .
Makkelijk storten .

Zeker als je voor

Btc
Eth
Ada
Gaat krijg je ook nog rente per week op die coins.

Ik kan het aanraden om daar te starten en in basis in te gaan.

Ja in binance kan je meer maar dat word per land steeds verder afgeknepen.

Wil je alleen kopen en Holden kan je bitvavo ook gebruiken .

Zelf heb ik
Bitvavo , binance en coinbase

Ik kan je ook coinbase aanraden voor de hele simpel iets .
Gratis geld .
Ja op coinbase kan je gratis geld verdienen door de vragen in te vullen van een bepaalde coin.

Als je slim bent doe je dat ook er gewoon bij .
Voor de gratis coins (iets nu totaal bijna 40 dollar )
Dit laat je toch niet liggen ?
shizzaterdag 25 september 2021 @ 22:16
Ja, quiz voor graties geld! ^O^ En EUR wordt alleen maar minder waard (inflatie). Historisch gezien halen de topcoins altijd weer nieuwe recordhoogtes en dat zal nog wel even zo doorgaan. :Y Mijn laatste buy niet zo gek lang geleden was toen BTC zo'n beetje rond de 33000 en ETH op 1800 USD stond, die zijn vandaag 42500 en 2900.
Thinkk-Pinkkzaterdag 25 september 2021 @ 22:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 22:12 schreef shiz het volgende:
@:Thinkk-Pinkk Mja, het heeft ook niet superveel zin om er EUR te zetten als je er nog niks mee wilt doen dan nu crypto te kopen en om te zetten naar EUR. Ga dan crypto kopen als je crypto wil kopen. Gek idee, I know. :+
Ja ik dacht dan staat dat daar (want op de bank doet het toch ook niks atm) en als een coin dan op een hoogte staat waarvan ik denk nu wil ik kopen kan ik het meteen vanuit mijn wallet doen.
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 22:12 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
Je kan ook de Nederlandse bitvavo gebruiken.
De kosten zijn vast kwa transacties .
Makkelijk storten .

Zeker als je voor

Btc
Eth
Ada
Gaat krijg je ook nog rente per week op die coins.

Ik kan het aanraden om daar te starten en in basis in te gaan.

Ja in binance kan je meer maar dat word per land steeds verder afgeknepen.

Wil je alleen kopen en Holden kan je bitvavo ook gebruiken .

Zelf heb ik
Bitvavo , binance en coinbase

Ik kan je ook coinbase aanraden voor de hele simpel iets .
Gratis geld .
Ja op coinbase kan je gratis geld verdienen door de vragen in te vullen van een bepaalde coin.

Als je slim bent doe je dat ook er gewoon bij .
Voor de gratis coins (iets nu totaal bijna 40 dollar )
Dit laat je toch niet liggen ?
Ik ga er eens naar kijken. Die Nederlandse lijkt mij wel interessant. Door een andere vriend werd mij coinbase weer afgeraden. Ben de reden even kwijt. Ging over de niet Europese markt geloof ik. Maar daar ben ik niet meer zeker van.
suijkerbuijkzaterdag 25 september 2021 @ 22:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 22:01 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil beginnen met crypto. Nu kreeg ik van een vriend de tip voor Binance. Nu had ik zelf het idee om euro’s daar in te zetten en op het moment dat het mij zint wat euro’s om te zetten naar een crypto.

Ik kan alleen met geen mogelijkheid een manier vinden om er euro’s op te zetten.

IDeal is er niet meer. MasterCard wil hij niet hebben. En P2P is niet wat ik zoek omdat ik euro’s voor nu wil plaatsen en niet al meteen crypto wil kopen.

Heeft iemand nog een idee voor mij?
Je kan ook de Nederlandse bitvavo gebruiken.
De kosten zijn vast kwa transacties .
Makkelijk storten .

Zeker als je voor

Btc
Eth
Ada
Gaat krijg je ook nog rente per week op die coins.

Ik kan het aanraden om daar te starten en in basis in te gaan.

Ja in binance kan je meer maar dat word per land steeds verder afgeknepen.

Wil je alleen kopen en Holden kan je bitvavo ook gebruiken .

Zelf heb ik
Bitvavo , binance en coinbase

Ik kan je ook coinbase aanraden voor de hele simpel iets .
Gratis geld .
Ja op coinbase kan je gratis geld verdienen door de vragen in te vullen van een bepaalde coin.

Als je slim bent doe je dat ook er gewoon bij .
Voor de gratis coins (iets nu totaal bijna 40 dollar )
Dit laat je toch niet liggen ?
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 22:25 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Ja ik dacht dan staat dat daar (want op de bank doet het toch ook niks atm) en als een coin dan op een hoogte staat waarvan ik denk nu wil ik kopen kan ik het meteen vanuit mijn wallet doen.
[..]
Ik ga er eens naar kijken. Die Nederlandse lijkt mij wel interessant. Door een andere vriend werd mij coinbase weer afgeraden. Ben de reden even kwijt. Ging over de niet Europese markt geloof ik. Maar daar ben ik niet meer zeker van.
Handel kosten.
Van koop en verkoop zijn hoog
Verder anderen coins.
Daarom zeg ik ook voor de gratis geld .
Elk maand is er wel wat .
En elke dollar is en dollar .
Zet het gelijk in btc -etc of Ada als er een dip is .
Je kan dai coin gebruiken als stabiel coin en je krijg 2% rente

Bitvavo is altijd terug naar euro .
Dus kopen in euro en verkopen in euro.
Niet zo ramp .
We praten over 0.25% transactie kosten maximaal.
Zelf met 2% verschil kan je al handelen zeg maar

Binance is gratis transactie maar het is zo een omweg dat ik beter voor een beginner bitvavo gebruiken wat een licentie heeft en gebackt word door onze regering zoals bij een bank.
50k bank garantie praten we dus over .
Mog bitvavo kapot gaan.

Alleen bitvavo is beperkt met coins type maar als je toch alleen voor de grote coins gaat dan maak het allemaal niet zo uit.

Hier een lijst welke coins je gratis krijgt bij coinbase

https://www.coinbase.com/earn
Thinkk-Pinkkzaterdag 25 september 2021 @ 22:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 22:34 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
Je kan ook de Nederlandse bitvavo gebruiken.
De kosten zijn vast kwa transacties .
Makkelijk storten .

Zeker als je voor

Btc
Eth
Ada
Gaat krijg je ook nog rente per week op die coins.

Ik kan het aanraden om daar te starten en in basis in te gaan.

Ja in binance kan je meer maar dat word per land steeds verder afgeknepen.

Wil je alleen kopen en Holden kan je bitvavo ook gebruiken .

Zelf heb ik
Bitvavo , binance en coinbase

Ik kan je ook coinbase aanraden voor de hele simpel iets .
Gratis geld .
Ja op coinbase kan je gratis geld verdienen door de vragen in te vullen van een bepaalde coin.

Als je slim bent doe je dat ook er gewoon bij .
Voor de gratis coins (iets nu totaal bijna 40 dollar )
Dit laat je toch niet liggen ?
[..]
Handel kosten.
Van koop en verkoop zijn hoog
Verder anderen coins.
Daarom zeg ik ook voor de gratis geld .
Elk maand is er wel wat .
En elke dollar is en dollar .
Zet het gelijk in btc -etc of Ada als er een dip is .
Je kan dai coin gebruiken als stabiel coin en je krijg 2% rente

Bitvavo is altijd terug naar euro .
Dus kopen in euro en verkopen in euro.
Niet zo ramp .
We praten over 0.25% transactie kosten maximaal.
Zelf met 2% verschil kan je al handelen zeg maar

Binance is gratis transactie maar het is zo een omweg dat ik beter voor een beginner bitvavo gebruiken wat een licentie heeft en gebackt word door onze regering zoals bij een bank.
50k bank garantie praten we dus over .
Mog bitvavo kapot gaan.

Alleen bitvavo is beperkt met coins type maar als je toch alleen voor de grote coins gaat dan maak het allemaal niet zo uit.

Hier een lijst welke coins je gratis krijgt bij coinbase

https://www.coinbase.com/earn
Dankjewel! Ik ga mij er morgen eens in verdiepen.

Misschien is dat als instap wel een beter idee.
#ANONIEMzondag 26 september 2021 @ 10:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 13:36 schreef suijkerbuijk het volgende:
Zit te denken om eth om te gaan zetten naar eth2.0 .
Je krijg dat 5% rente maar je eth staat wel vast tot 2023 .
De rente is 5% apr +/-
Dit geeft coinbase als vergoeding .
Het gaat om 0.3eth aan waarde.
Zal dus in een jaar 0.015 eth krijgen .
Eth heb ik gekocht rond de 2400dollar .
Eth is een longhold voor me zelf en het geld heb ik niet nodig .

Wat vinden de anderen er van .
Graag jullie mening er over.
Market dump je eth voor bitcoin. Over 3 jaar heb je meer geld.

Maar dat zal je niet willen horen denk ik.
onlogischzondag 26 september 2021 @ 11:01
quote:
0s.gif Op zondag 26 september 2021 10:57 schreef Piva het volgende:

[..]
Market dump je eth voor bitcoin. Over 3 jaar heb je meer geld.

Maar dat zal je niet willen horen denk ik.
Eens. Wie wil er nou iets over toegenomen fiat horen voor bitcoin :')

1 BTC = 1 BTC
mannymaandag 27 september 2021 @ 11:14
Waarom geeft Saxo mij 2.000 waarschuwingen voordat ik een ETP wil kopen ? Als ik alles goed heb gelezen is mijn maximale verlies toch mijn inleg ?
#ANONIEMmaandag 27 september 2021 @ 11:49
w
quote:
19s.gif Op maandag 27 september 2021 11:14 schreef manny het volgende:
Waarom geeft Saxo mij 2.000 waarschuwingen voordat ik een ETP wil kopen ? Als ik alles goed heb gelezen is mijn maximale verlies toch mijn inleg ?
wat wil je precies kopen?
mannymaandag 27 september 2021 @ 11:52
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 11:49 schreef Piva het volgende:
w
[..]
wat wil je precies kopen?
1 van de ETP producten van 21shares. Via Saxo.

Ze hebben een hele lijst:

21Shares Ethereum ETP
21Shares Short Bitcoin ETP
21Shares Ripple XRP ETP
21Shares Crypto Basket Index ETP
21Shares Bitcoin ETP
21Shares Tezos ETP
21Shares Sygnum Platform Winners Index ETP

und so weiter
#ANONIEMmaandag 27 september 2021 @ 13:35
quote:
19s.gif Op maandag 27 september 2021 11:52 schreef manny het volgende:

[..]
1 van de ETP producten van 21shares. Via Saxo.

Ze hebben een hele lijst:

21Shares Ethereum ETP
21Shares Short Bitcoin ETP
21Shares Ripple XRP ETP
21Shares Crypto Basket Index ETP
21Shares Bitcoin ETP
21Shares Tezos ETP
21Shares Sygnum Platform Winners Index ETP

und so weiter

Tjah, ik kan niet eens een VTI etf kopen. Legacy finance is nu eenmaal kut

Als je het na al die waarschuwigen kan kopen is het zo slecht nog niet!

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 27-09-2021 13:37:18 ]
mannymaandag 27 september 2021 @ 14:20
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 13:35 schreef Piva het volgende:

[..]
Tjah, ik kan niet eens een VTI etf kopen. Legacy finance is nu eenmaal kut

Als je het na al die waarschuwigen kan kopen is het zo slecht nog niet!
Maar, zie ik iets over het hoofd, of kan ik alleen mijn inleg verliezen; is dat (plus transactiekosten) het maximale risico of mist ik iets ?
#ANONIEMmaandag 27 september 2021 @ 14:47
quote:
19s.gif Op maandag 27 september 2021 14:20 schreef manny het volgende:

[..]
Maar, zie ik iets over het hoofd, of kan ik alleen mijn inleg verliezen; is dat (plus transactiekosten) het maximale risico of mist ik iets ?
Ik ben niet echt bekend met dit product. Dus helaas kan ik daar niet over oordelen. Maar ik denk dat een accountje bij Kraken of Coinbase openen en het direct kopen heel wat goedkoper is. En waarschijnlijk ook minder risico gezien alle waarschuwingen.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 27-09-2021 14:47:58 ]
Thinkk-Pinkkdinsdag 28 september 2021 @ 20:26
Nou ik heb mijn eerste bitcoins gekocht. Dus hoor ik nu bij de club _O-
Rozevladinsdag 28 september 2021 @ 20:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 20:26 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Nou ik heb mijn eerste bitcoins gekocht. Dus hoor ik nu bij de club _O-
Ja hoor.

Hopelijk ben je niet gehecht aan je geld.
Drxxdinsdag 28 september 2021 @ 20:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 20:26 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Nou ik heb mijn eerste bitcoins gekocht. Dus hoor ik nu bij de club _O-
Gewoon eventjes 70k+ eringepompt? Lekker hoor.
Thinkk-Pinkkdinsdag 28 september 2021 @ 20:54
quote:
6s.gif Op dinsdag 28 september 2021 20:53 schreef Drxx het volgende:

[..]
Gewoon eventjes 70k+ eringepompt? Lekker hoor.
Zo ben ik :') hoe moet ik het anders noemen. Ik heb een fractie van een bitcoin gekocht _O-
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 september 2021 20:51 schreef Rozevla het volgende:

[..]
Ja hoor.

Hopelijk ben je niet gehecht aan je geld.
Eigenlijk niet nee.
suijkerbuijkdinsdag 28 september 2021 @ 20:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 20:26 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Nou ik heb mijn eerste bitcoins gekocht. Dus hoor ik nu bij de club _O-
En welke excange ben je gegaan ?
Thinkk-Pinkkdinsdag 28 september 2021 @ 20:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 20:56 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
En welke excange ben je gegaan ?
Bitvavo :)
Drxxdinsdag 28 september 2021 @ 21:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 20:54 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Zo ben ik :') hoe moet ik het anders noemen. Ik heb een fractie van een bitcoin gekocht _O-
Satoshis B-)

En welkom *O*

giphy.webp?cid=6c09b952769fd24ac91c5f9d17c3e3fe32f2a91bc0957366&rid=giphy.webp&ct=g
Thinkk-Pinkkdinsdag 28 september 2021 @ 21:06
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 september 2021 21:04 schreef Drxx het volgende:

[..]
Satoshis B-)

En welkom *O*

[ afbeelding ]
Ah kijk leer iedere dag bij hier haha
suijkerbuijkdinsdag 28 september 2021 @ 21:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 20:57 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Bitvavo :)
Nog over na gedacht om coinbase en op die manier de gratis coins te verdienen zonder te investeren ?
knakworst3ddinsdag 28 september 2021 @ 21:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 september 2021 07:07 schreef D. het volgende:

[..]
Binance biedt (tijdelijk) die mogelijkheid niet. Enige optie is coins sturen naar een exchange die dat nog wel doet.
waarom bieden ze ineens die mogelijkheid niet meer. Is er sprake van dat dit wel nog terug komt?? Lekker omslachtig zo ineens...
knakworst3ddinsdag 28 september 2021 @ 21:09
Is Blox aan te raden?
Thinkk-Pinkkdinsdag 28 september 2021 @ 21:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 21:07 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
Nog over na gedacht om coinbase en op die manier de gratis coins te verdienen zonder te investeren ?
Ja zeker, ik ben het niet vergeten :)

quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 21:09 schreef knakworst3d het volgende:

[..]
waarom bieden ze ineens die mogelijkheid niet meer. Is er sprake van dat dit wel nog terug komt?? Lekker omslachtig zo ineens...
Wat ik kon vinden komt het wel weer. Maar ze weten nog niet wanneer.
Thinkk-Pinkkdinsdag 28 september 2021 @ 21:34
Ik twijfel nog een beetje over ada en eth. Weet niet zo goed wat ik van die koers moet vinden.
D.dinsdag 28 september 2021 @ 21:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 21:09 schreef knakworst3d het volgende:

[..]
waarom bieden ze ineens die mogelijkheid niet meer. Is er sprake van dat dit wel nog terug komt?? Lekker omslachtig zo ineens...
De Nederlandse Bank vindt Binance niet lief, dus Binance geeft daar gehoor aan :Y

En ik verwacht wel dat het terugkomt, maar kan even duren...
D.dinsdag 28 september 2021 @ 21:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 21:34 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik twijfel nog een beetje over ada en eth. Weet niet zo goed wat ik van die koers moet vinden.
Dat ie omhoog moet 8-)
Thinkk-Pinkkdinsdag 28 september 2021 @ 22:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 21:49 schreef D. het volgende:

[..]
Dat ie omhoog moet 8-)
Haha ja dat ook
suijkerbuijkdinsdag 28 september 2021 @ 22:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 21:09 schreef knakworst3d het volgende:

[..]
waarom bieden ze ineens die mogelijkheid niet meer. Is er sprake van dat dit wel nog terug komt?? Lekker omslachtig zo ineens...
Dat stukje dus gemist .
Alles ging via Engeland .
Laat Engeland geen EU land meer zijn.
En dus de licentie ingetrokken door de Engels die op eens hun eigen regels hadden.

Daarom probeert nu binance alles aan te doen om een licentie in Nederland of Duitsland te krijgen.
Dit is een van de reden dat binance voor Nederland geen future gokken word toegestaan in december.
Mirandaforyouwoensdag 29 september 2021 @ 13:08
Ik heb voor het eerst coins gekocht:

Bitcoin
Ethereum
Bittorent
Stellar
Holo
Solana
Digibyte
Avalaunch

Ik stond een half uur geleden 1 euro in de min en nu 1 euro in de plus :')

Dit is de eerste keer dat ik zoiets doe en ik heb verder geen verstand van coins.

Ik zat te denken het zo te laten staan en in december er weer naar te kijken.

Wat denken jullie?
#ANONIEMwoensdag 29 september 2021 @ 13:52
quote:
1s.gif Op woensdag 29 september 2021 13:08 schreef Mirandaforyou het volgende:
Dit is de eerste keer dat ik zoiets doe en ik heb verder geen verstand van coins.
Beter dan gewoon bij bitcoin houden.

De kans dat je de market zonder kennis gaat verslaan is vrij klein...
Mirandaforyouwoensdag 29 september 2021 @ 14:14
quote:
0s.gif Op woensdag 29 september 2021 13:52 schreef Piva het volgende:

[..]
Beter dan gewoon bij bitcoin houden.

De kans dat je de market zonder kennis gaat verslaan is vrij klein...
Dat dacht ik ook. Dan word het meer een soort van gokken.

Ik ben mij langzaam aan het inlezen over hoe het werkt en zodra ik er meer “feeling”voor heb kan ik grotere bedragen investeren.

Het viel mij wel op dat veel bedrijven een blockchain gebruiken. Daarom ben ik coins interessant gaan vinden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mirandaforyou op 29-09-2021 14:33:45 ]
D.donderdag 30 september 2021 @ 21:35
quote:
1s.gif Op woensdag 29 september 2021 13:08 schreef Mirandaforyou het volgende:
Ik heb voor het eerst coins gekocht:

Bitcoin
Ethereum
Bittorent
Stellar
Holo
Solana
Digibyte
Avalaunch

Ik stond een half uur geleden 1 euro in de min en nu 1 euro in de plus :')

Dit is de eerste keer dat ik zoiets doe en ik heb verder geen verstand van coins.

Ik zat te denken het zo te laten staan en in december er weer naar te kijken.

Wat denken jullie?
Ik denk dat je richting december winst moet pakken :Y
Rossdalevrijdag 1 oktober 2021 @ 10:02
quote:
1s.gif Op woensdag 29 september 2021 13:08 schreef Mirandaforyou het volgende:
Ik heb voor het eerst coins gekocht:

Bitcoin
Ethereum
Bittorent
Stellar
Holo
Solana
Digibyte
Avalaunch

Ik stond een half uur geleden 1 euro in de min en nu 1 euro in de plus :')

Dit is de eerste keer dat ik zoiets doe en ik heb verder geen verstand van coins.

Ik zat te denken het zo te laten staan en in december er weer naar te kijken.

Wat denken jullie?
Als je er geen verstand van hebt en er niet dagelijks mee bezig wil zijn is een tijdje aanhouden en over 1 tot 3 maanden nog eens kijken het beste. Het koersverloop is toch nauwelijks te voorspellen. Vooral niet te zenuwachtig worden want prijzen kunnen soms enorm schommelen.

Enige tip die ik zou geven is misschien iets minder verschillende coins tegelijk houden. Je kunt geluk hebben als er eentje 100% over de kop gaat, maar als dat maar 5 % van je totale waarde is dan heb je er alsnog weinig aan. Heb je bijvoorbeeld maar 3 of 4 verschillende coins waarvan er eentje 50% stijgt bijvoorbeeld dan heb je al meer winst. Risico spreiden is goed, maar bij te veel spreiden geeft het je geen rendement maar heffen winst en verlies elkaar meestal redelijk op.
Mirandaforyouvrijdag 1 oktober 2021 @ 11:26
quote:
3s.gif Op vrijdag 1 oktober 2021 10:02 schreef Rossdale het volgende:

[..]
Als je er geen verstand van hebt en er niet dagelijks mee bezig wil zijn is een tijdje aanhouden en over 1 tot 3 maanden nog eens kijken het beste. Het koersverloop is toch nauwelijks te voorspellen. Vooral niet te zenuwachtig worden want prijzen kunnen soms enorm schommelen.

Enige tip die ik zou geven is misschien iets minder verschillende coins tegelijk houden. Je kunt geluk hebben als er eentje 100% over de kop gaat, maar als dat maar 5 % van je totale waarde is dan heb je er alsnog weinig aan. Heb je bijvoorbeeld maar 3 of 4 verschillende coins waarvan er eentje 50% stijgt bijvoorbeeld dan heb je al meer winst. Risico spreiden is goed, maar bij te veel spreiden geeft het je geen rendement maar heffen winst en verlies elkaar meestal redelijk op.
Bedankt. Ik heb nu ongeveer 10 verschillende munten. Ik ga nu geen nieuwe bijkopen. Ik laat deze voorlopig staan en stort af en toe bij. Ik ben nu op dit moment winst aan het maken dus dat is goed en ik stort vooral veel op de bitcoin, ethereum, liteCoin, Ada en Manero. Bij de andere staat er een tientje op en dat laat ik gewoon zo.
Mirandaforyouvrijdag 1 oktober 2021 @ 11:28
En ik denk inderdaad dat ik voor de kerst weer kijk hoe de stand van zaken is. Anders word ik helemaal lijp van de wisselende bedragen :')
Extraneuszaterdag 9 oktober 2021 @ 21:02
Ik gebruik de Binance-app. Nu wil ik graag geld bijstorten, maar dat kan kennelijk niet meer met een iDealoverschrijving. Weet iemand of die optie terugkomt en wat voor andere mogelijkheden er zijn als je geen creditcard hebt?
Rickocumzaterdag 9 oktober 2021 @ 21:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 21:02 schreef Extraneus het volgende:
Ik gebruik de Binance-app. Nu wil ik graag geld bijstorten, maar dat kan kennelijk niet meer met een iDealoverschrijving. Weet iemand of die optie terugkomt en wat voor andere mogelijkheden er zijn als je geen creditcard hebt?
Mocht creditcard of paypal niet helpen, kan je via bitonic bitcoin kopen.
Weet niet of de fee voordeliger/duurder is dan andere plekken though.
Extraneuszaterdag 9 oktober 2021 @ 21:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 21:04 schreef Rickocum het volgende:

[..]
Mocht creditcard of paypal niet helpen, kan je via bitonic bitcoin kopen.
Weet niet of de fee voordeliger/duurder is dan andere plekken though.
Paypal heb ik wel, maar bestaat die optie op Binance?
D.zaterdag 9 oktober 2021 @ 21:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 21:35 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Paypal heb ik wel, maar bestaat die optie op Binance?
Nee, er is momenteel geen mogelijkheid om geld direct op Binance te storten voor ons Nederlanders.

Dus of elders kopen, of elders storten en dan naar Binance sturen. Laatst gedaan via Kucoin.
Extraneuszaterdag 9 oktober 2021 @ 21:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 21:40 schreef D. het volgende:

[..]
Nee, er is momenteel geen mogelijkheid om geld direct op Binance te storten voor ons Nederlanders.

Dus of elders kopen, of elders storten en dan naar Binance sturen. Laatst gedaan via Kucoin.
Dank je wel. Moet je je bij Kucoin ook helemaal identificeren met onder meer een ID-kaart-check?
D.zaterdag 9 oktober 2021 @ 21:46
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 21:43 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Dank je wel. Moet je je bij Kucoin ook helemaal identificeren met onder meer een ID-kaart-check?
Ja, maar dat is tegenwoordig overal (verplicht) volgens mij. Het verliep vrij soepel :Y
Extraneuszondag 10 oktober 2021 @ 09:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 21:46 schreef D. het volgende:

[..]
Ja, maar dat is tegenwoordig overal (verplicht) volgens mij. Het verliep vrij soepel :Y
Dank je wel. Ik ben benieuwd.

Ik heb hem net geïnstalleerd en alles ingevuld. Ik krijg de melding dat het maximaal een week duurt. Ik hoop dat het een kwestie van uren is en niet van dagen. Maar ging soepel inderdaad.

[ Bericht 13% gewijzigd door Extraneus op 10-10-2021 09:18:01 ]
D.woensdag 13 oktober 2021 @ 17:29
quote:
0s.gif Op zondag 10 oktober 2021 09:08 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Dank je wel. Ik ben benieuwd.

Ik heb hem net geïnstalleerd en alles ingevuld. Ik krijg de melding dat het maximaal een week duurt. Ik hoop dat het een kwestie van uren is en niet van dagen. Maar ging soepel inderdaad.
Is het nog gelukt?
Extraneusvrijdag 15 oktober 2021 @ 12:40
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 17:29 schreef D. het volgende:

[..]
Is het nog gelukt?
De eerste stap wel, dank je wel. Het identificatieproces is afgerond. Maar nu wil ik geld storten en ik weet niet hoe ik dat moet doen. Ik heb mijn PayPal-account gekoppeld maar het gaat volgens mij mis bij de QR-code. die heb ik aangemaakt via de PayPal-site en er een foto van gemaakt. Die heb ik geüploaded maar ik zie nergens een bevestiging dat hij actief is. En verder sna; ik werkelijk niet hoe ik nu precies geld kan storen (maar misschien lost dat probleem zich vanzelf op wanneer mijn PayPal-account correct gekoppeld is aan mijn KuCoin-account. Heb jij een idee wat ik moet doen of wat ik verkeerd doe?
D.vrijdag 15 oktober 2021 @ 13:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 12:40 schreef Extraneus het volgende:

[..]
De eerste stap wel, dank je wel. Het identificatieproces is afgerond. Maar nu wil ik geld storten en ik weet niet hoe ik dat moet doen. Ik heb mijn PayPal-account gekoppeld maar het gaat volgens mij mis bij de QR-code. die heb ik aangemaakt via de PayPal-site en er een foto van gemaakt. Die heb ik geüploaded maar ik zie nergens een bevestiging dat hij actief is. En verder sna; ik werkelijk niet hoe ik nu precies geld kan storen (maar misschien lost dat probleem zich vanzelf op wanneer mijn PayPal-account correct gekoppeld is aan mijn KuCoin-account. Heb jij een idee wat ik moet doen of wat ik verkeerd doe?
Geen ervaring met via Paypal geld storten. Ik heb met Visa gestort. Gewoon via Ideal zou ook moeten kunnen.
Extraneusvrijdag 15 oktober 2021 @ 13:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 13:28 schreef D. het volgende:

[..]
Geen ervaring met via Paypal geld storten. Ik heb met Visa gestort. Gewoon via Ideal zou ook moeten kunnen.
Oké, via iDeal vind ik nog handiger, maar heb je enige idee waar die optie staat? Ik neem aan dat ik dan de optie 'Bank' moet kiezen, maar ik weet niet welke; er staan er meerdere.
D.vrijdag 15 oktober 2021 @ 21:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 13:53 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Oké, via iDeal vind ik nog handiger, maar heb je enige idee waar die optie staat? Ik neem aan dat ik dan de optie 'Bank' moet kiezen, maar ik weet niet welke; er staan er meerdere.
Heb even snel gekeken, maar kan het zo ook niet vinden :N

Volgens Google zou die optie er moeten zijn :Y
Creditcard geen optie?
Extraneuszaterdag 16 oktober 2021 @ 19:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 21:28 schreef D. het volgende:

[..]
Heb even snel gekeken, maar kan het zo ook niet vinden :N
Dank je wel voor de moeit in elk geval.
quote:
Volgens Google zou die optie er moeten zijn :Y
Ik heb het nu aan hun helpdesk gevraagd, maar nog geen antwoord gekregen.
quote:
Creditcard geen optie?
Niet meer, die heb ik opgezegd, omdat ik me pas na twintig jaar realiseerde dat die uitgestelde betaling geen renteloze lening is maar een rentedragende lening. |:( ;(
Extraneuszondag 17 oktober 2021 @ 14:57
Inmiddels is het me gelukt om geld over te maken naar mijn KuCoin-account. Vervolgens wil ik het nu overboeken naar mijn Binance-account. Maar ik kan het momenteel alleen van mijn Main Account overmaken naar mijn Trading Account. Moet ik het dan eerst overmaken naar mijn Trading Account en kan ik het dan van daaruit overmaken naar mijn Binance-account?

Weet niet of ik nou zo dom ben of dat het allemaal zo ingewikkeld is... -O- Of beide. ;(
D.zondag 17 oktober 2021 @ 15:02
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 14:57 schreef Extraneus het volgende:
Inmiddels is het me gelukt om geld over te maken naar mijn KuCoin-account. Vervolgens wil ik het nu overboeken naar mijn Binance-account. Maar ik kan het momenteel alleen van mijn Main Account overmaken naar mijn Trading Account. Moet ik het dan eerst overmaken naar mijn Trading Account en kan ik het dan van daaruit overmaken naar mijn Binance-account?

Weet niet of ik nou zo dom ben of dat het allemaal zo ingewikkeld is... -O- Of beide. ;(
Trading is alleen voor trading op Kucoin. Versturen doe je vanuit de main account.

Wel even kijken hoe je het gaat versturen wat de fee is, dat verschilt nogal per coin.
Extraneuszondag 17 oktober 2021 @ 15:30
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 15:02 schreef D. het volgende:

[..]
Trading is alleen voor trading op Kucoin. Versturen doe je vanuit de main account.
Oké, dank je wel. En moet ik dan kiezen voor Transfer of Withdraw?
quote:
Wel even kijken hoe je het gaat versturen wat de fee is, dat verschilt nogal per coin.
Oké, ik heb alleen nog bitcoin. Maar het heeft me volgens mij ook al geld gekost om het te storten op KuCoin. Dan kost het me opnieuw geld om het transferreren naar Binance?
D.zondag 17 oktober 2021 @ 15:35
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 15:30 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Oké, dank je wel. En moet ik dan kiezen voor Transfer of Withdraw?
[..]
Oké, ik heb alleen nog bitcoin. Maar het heeft me volgens mij ook al geld gekost om het te storten op KuCoin. Dan kost het me opnieuw geld om het transferreren naar Binance?
Withdraw.

Je klikt bij Binance op 'deposit', dan krijg je een depositadres (bij btc dus, iedere coin heeft een eigen adres), dan bij Kucoin op 'withdraw' en daar plak je dat adres dan in.

Ja, versturen kost geld. Hij laat voor je stuurt zien wat de kosten zijn. Het kan dus goedkoper zijn te verkopen voor een andere coin, die te versturen, en daarna weer terug te wisselen.