FOK!forum / Culinesse ā gogo / Meest smerige of raarste wat je ooit gegeten hebt?
111210dinsdag 5 januari 2021 @ 11:29
Ts begint:

In Japan heb ik onder andere gegrilde varkensbaarmoeder mogen eten, gegrild als een satétje.
Niet mijn fotos maar het zag er wel zo uit:
omoide-yokocho-tokyo-japan-grilled-womb-yakatori-shinjuku-tourists-izakayas-travel-buddha-drinks-fanta-.jpg

En visingewanden, ik had het in een sushirolletje ipv los op een bord.
1474330839535.jpg

Beide waren uiteindelijk niet echt vies, maar ook niet dat Ik het nog een keer zou willen proberen.

Maar stipt op een wat ik echt ontzettend smerig vond is andouillette.
Een franse worst met ingewanden van een koe. Ondanks dat het er best smakelijk uit ziet/zag stonk het gewoon echt naar stront. Heb 1 hap gegeten en toen bedankt.

andouillettes-1.jpg

Ik vraag me wel af of ik niet gewoon bij een verkeerd restaurant gegeten hebt, want net als trip kan het bij de een ontzettend ranzig zijn (naar pis stinken) terwijl ik het ook meerdere keren gegeten heb en het echt oprecht lekker was.
Geerddinsdag 5 januari 2021 @ 11:36


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 05-01-2021 17:04:58 (Doe normaal, man) ]
Hallojodinsdag 5 januari 2021 @ 11:36
Een keertje cavia. Was niet echt lekker.
dimmakdinsdag 5 januari 2021 @ 11:43
Spruiten
Sebbeszweetdinsdag 5 januari 2021 @ 11:47
Babba ganoesh.

Werd als een soort koude soep geserveerd zonder iets erbij.

Het smaakte alsof ik een bord hummus aan het eten was. Ik hou van hummus, maar niet als een soort koude soep.
heywoodudinsdag 5 januari 2021 @ 11:47
Een olijf.
Dvendinsdag 5 januari 2021 @ 11:49
Twijfel tussen surströmming en haggis.
Marsenaldinsdag 5 januari 2021 @ 11:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 11:36 schreef Hallojo het volgende:
Een keertje cavia. Was niet echt lekker.
Dat heb ik ook wel eens gegeten en daar is inderdaad geen kloot aan.

Ik heb op diezelfde vakantie een kakkerlak gegeten om de locals te vermaken en daar moest ik van overgeven.

Er is zo'n kaas in Italie die rijpt met maden er in, maar sommigen zien dat als delicatesse. Die zou ik wel eens willen ruiken.
Kanaroedinsdag 5 januari 2021 @ 11:55
Andouilette staat bij mij met stip op 1. Het bekte zo lekker bij de slager waar ik het kocht, maar smaakte oh zo vies. Zelfs de zwerfhond op de camping bliefte de worstjes niet.
Mylenedinsdag 5 januari 2021 @ 11:56
Ik zal wel in de minderheid zijn, maar kokosbrood komt meteen in me op.
FlippingCoindinsdag 5 januari 2021 @ 11:56
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 11:49 schreef Dven het volgende:
Twijfel tussen surströmming en haggis.
Oh ik had surströmming veel erger verwacht. :o
111210dinsdag 5 januari 2021 @ 12:00
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 11:53 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Er is zo'n kaas in Italie die rijpt met maden er in, maar sommigen zien dat als delicatesse. Die zou ik wel eens willen ruiken.
Casu Marzu, die heb ik ook gegeten, het is niet echt een kaas die overal exact het zelfde is want iedere boer maakt m zelf volgens een soort eigen recept/rijpings process.

Het is eigenlijk een soort hele overrijpe Pecorino kaas met de geur van ammoniak, die ik gegeten heb was vrij droog (zaten wel maden in) maar smaakte verder gewoon naar hele oude kaas, best prima als je van kaas houdt.

Maar heb ze ook wel eens op youtube filmpjes gezien dat de inhoud van die kaas echt smurrie is, dat was in ons geval niet zo.

Die kazen lagen overigens gewoon tussen de normale pecorino kazen te rijpen, die in bij de kaasboeren en supermarkten terecht kwamen, dus dat hele gedoe van voedselveiligheid is ook een soort van wassen neus verder.

[ Bericht 9% gewijzigd door 111210 op 05-01-2021 12:05:25 ]
Mikeyttdinsdag 5 januari 2021 @ 12:05
Banaan
Witte chocola
Vis
Kool
Ijsbergsla
Witte champignons
Doperwten
Olijven
Geerddinsdag 5 januari 2021 @ 12:10


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 05-01-2021 17:05:41 ]
Pinutsdinsdag 5 januari 2021 @ 12:13
Tijdens mijn opleiding bij defensie. Een levende kakkerlak...
Sapstengeldinsdag 5 januari 2021 @ 12:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 11:56 schreef Mylene het volgende:
Ik zal wel in de minderheid zijn, maar kokosbrood komt meteen in me op.
Die ouderwetse kokosbrood en dan bruin/wit was mijn favoriete beleg als kind. Maar ik ben sowieso gek op kokos.

Smerigste geen idee. Vreemdste misschien kwal. Zat in een zakje en smaakte naar een stukje rubber of dat vetrandje aan een speklap. Niet per se smerig, gewoon smaakloos ding.
Pizzakoppodinsdag 5 januari 2021 @ 12:14
Voor mij was dat aardappelen, vlees en groente door elkaar heen geprakt met jus. Toen ik dat voor het eerst tijdens een logeerpartij zag dacht ik dat het een grapje was maar, en ik was toen vrij jong, zeiden ze dat ik gewoon mijn bord moest opeten. Walgelijk op alle fronten. De textuur, het gebrek aan smaak, doodgekookte aardappelen. Daarna nooit meer gegeten lol
herverwijderddinsdag 5 januari 2021 @ 12:16
Gedroogde kwal, was ook in Japan.
Zat niet veel smaak aan en was supertaai.
#ANONIEMdinsdag 5 januari 2021 @ 12:29
Ik vind het heerlijk, maar elke keer dat ik het uitleg aan mensen die het niet kennen, krijgen ze kotsneigingen.

Oh well, meer kruutmoes en balkenbrij voor mij :Y)
Sebbeszweetdinsdag 5 januari 2021 @ 12:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:29 schreef babylon het volgende:
Ik vind het heerlijk, maar elke keer dat ik het uitleg aan mensen die het niet kennen, krijgen ze kotsneigingen.

Oh well, meer kruutmoes en balkenbrij voor mij :Y)
Ranzig mang 🤢
Dvendinsdag 5 januari 2021 @ 12:44
quote:
16s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 11:56 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Oh ik had surströmming veel erger verwacht. :o
Op traditionele wijze, dus met tunbrot, een aardappelsalade en een miniem stukje surströmming waarna je het wegspoeld met een thuisgebrouwde schnapps gaat het nog wel ja.

Uit het vuistje gewoon niet doen.
#ANONIEMdinsdag 5 januari 2021 @ 12:45


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 05-01-2021 17:06:22 (Hi-la-risch) ]
111210dinsdag 5 januari 2021 @ 12:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:14 schreef Pizzakoppo het volgende:
Voor mij was dat aardappelen, vlees en groente door elkaar heen geprakt met jus. Toen ik dat voor het eerst tijdens een logeerpartij zag dacht ik dat het een grapje was maar, en ik was toen vrij jong, zeiden ze dat ik gewoon mijn bord moest opeten. Walgelijk op alle fronten. De textuur, het gebrek aan smaak, doodgekookte aardappelen. Daarna nooit meer gegeten lol
Ik ging was ooit eens bij een indisch vriendje aan het spelen op de basisschool, die moeder was toen de hele middag bezig met een uitgebreide rijsttafel, zelf loempias maken enzo en die vroeg toen of ik wou blijven eten.

Dat leek mij natuurlijk wel wat, maar toen bleek dat al dat eten voor de dag erna was omdat ze toen een familie feest of iets hadden.

Aten die avond een opgewarmd prakje stampot uit de magnetron, ondanks dat ik stamppot best lekker vind heb ik het toen met de allergrootste moeite ooit naar binnen gewerkt.
#ANONIEMdinsdag 5 januari 2021 @ 12:48
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 11:49 schreef Dven het volgende:
Twijfel tussen surströmming en haggis.
Dit.
Of een soep met daarin echt nog de kippenpoten (klauwen) in China...
#ANONIEMdinsdag 5 januari 2021 @ 12:49
quote:
81s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:16 schreef herverwijderd het volgende:
Gedroogde kwal, was ook in Japan.
Zat niet veel smaak aan en was supertaai.
Dat vind ik echt heerlijk :D
Kanaroedinsdag 5 januari 2021 @ 12:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:46 schreef 111210 het volgende:

[..]

Ik ging was ooit eens bij een indisch vriendje aan het spelen op de basisschool, die moeder was toen de hele middag bezig met een uitgebreide rijsttafel, zelf loempias maken enzo en die vroeg toen of ik wou blijven eten.

Dat leek mij natuurlijk wel wat, maar toen bleek dat al dat eten voor de dag erna was omdat ze toen een familie feest of iets hadden.

Aten die avond een opgewarmd prakje stampot uit de magnetron, ondanks dat ik stamppot best lekker vind heb ik het toen met de allergrootste moeite ooit naar binnen gewerkt.
Oh man, dat was wel een teleurstelling, snotstamppot uit de magnetron terwijl je een feestmaal verwacht :D
Kanaroedinsdag 5 januari 2021 @ 12:52
Schiet mij nog te binnen........warme vanillevla. Kreeg ik als kind in het ziekenhuis, smérig!
Sindsdien houd ik niet van vanillesmaken, dus ook geen crčme brulee voor mij, helaas
arvensisdinsdag 5 januari 2021 @ 13:16
vNlEz1G.jpg

Şırdan (gevulde schapenmaag) in Adana, Turkije

Heeeerlijk, maar ziet er niet uit. :P Eigen foto.
Geerddinsdag 5 januari 2021 @ 13:17
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:44 schreef Dven het volgende:

[..]

Op traditionele wijze, dus met tunbrot, een aardappelsalade en een miniem stukje surströmming waarna je het wegspoeld met een thuisgebrouwde schnapps gaat het nog wel ja.

Uit het vuistje gewoon niet doen.
Die blikken openen ze toch ook gewoon onder water vaak en buiten..en dan een klein filetje met brood aardappelshit en groente saus etc...
speknekdinsdag 5 januari 2021 @ 13:30
De levende schaaldieren en zeekomkommer die in Zuid-Korea van mijn bord probeerden te kruipen vond ik niet echt wat. Ik heb nog een paar van die taaie krioelende dingen geprobeerd te knagen maar ik ging toch liever hongerig naar bed. Was nog duur ook. Natuurlijk net als iedereen ook wat gefrituurde insecten in Thailand gegeten, of rauwe kip op een stokje in Japan, bleh.

In termen van zag er niet uit maar smaakte goddelijk, was de vissenhoofdcurry in Maleisie.

eb63fe8ea1e1acfd6092074ac2a963e2.jpg

Phuc me wat was dat lekker.
111210dinsdag 5 januari 2021 @ 13:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 13:16 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]

Şırdan (gevulde schapenmaag) in Adana, Turkije

Heeeerlijk, maar ziet er niet uit. :P Eigen foto.
wat voor vulling, als het gewoon gehakt/vlees is lijkt het mij ook best lekker
Hederadinsdag 5 januari 2021 @ 14:03
Vind het overigens wel knap dat je het op z’n minst probeert.
Wat eten betreft ben ik echt saai.
herverwijderddinsdag 5 januari 2021 @ 14:17
quote:
80s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:49 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Dat vind ik echt heerlijk :D
Volgende keer stuur ik het naar je op :P
Ik heb ook wel eens aap gegeten, dat was in Korea. Was best lekker, smaakte een beetje als rundvlees.
Pregodinsdag 5 januari 2021 @ 14:18
Balkenbrij en zult krijg ik echt niet weg *ril*
Balut vond ik ook niet echt appeteitelijk.

Ik hoor vaak dat mensen natto vies vinden, ik vind het juist erg lekker :9
arvensisdinsdag 5 januari 2021 @ 14:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 13:48 schreef 111210 het volgende:

[..]

wat voor vulling, als het gewoon gehakt/vlees is lijkt het mij ook best lekker
Het is gevuld met gekruide rijst. Heerlijk.
Symphonicdinsdag 5 januari 2021 @ 14:33
c19k56.jpg

Durian :r
Candaasjedinsdag 5 januari 2021 @ 14:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 14:22 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Het is gevuld met gekruide rijst. Heerlijk.
Ik heb dergelijke magen bij dissecties opengesneden en die lucht van geiten en schapen was niet te harden. Dus ik pas. :P

(Ik pas sowieso, maar eerlijk gezegd lijkt me maag minder smerig dan darm, en dat laatste wordt wel massaal gegeten in de vorm van worst. Dus ik zou eerder maag hebben gegeten)


Ik kan verder niet echt iets bedenken, want eet vooral groenten/ fruit/ noten en dat is toch niet heel snel echt weerzinwekkend qua idee/ aanzicht/ smaak. En hoewel ik het idee van gefermenteerde sojabonen ook niet echt lekker vind, smaakt het wel prima. :D
arvensisdinsdag 5 januari 2021 @ 15:03
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 14:40 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Ik heb dergelijke magen bij dissecties opengesneden en die lucht van geiten en schapen was niet te harden. Dus ik pas. :P

(Ik pas sowieso, maar eerlijk gezegd lijkt me maag minder smerig dan darm, en dat laatste wordt wel massaal gegeten in de vorm van worst. Dus ik zou eerder maag hebben gegeten)


Ik kan verder niet echt iets bedenken, want eet vooral groenten/ fruit/ noten en dat is toch niet heel snel echt weerzinwekkend qua idee/ aanzicht/ smaak. En hoewel ik het idee van gefermenteerde sojabonen ook niet echt lekker vind, smaakt het wel prima. :D
Ja, dan is de geur niet te harden. Maar dat ruik je niet terug tijdens het eten. :)

Op de foto zie je inderdaad ook gevulde darm. Mumbar dolmasi.
Red_85dinsdag 5 januari 2021 @ 15:49
Haggis
Sprinkhaan
Meelworm

Meelworm was daar het minste van. Gewoon mondgevoel wat ik niet prettig vond.

Haggis was een hele goede van een Schotse lokale slagerij vandaan en was prima te doen. Prima smaak en zeker niet vies. Beetje gehakt met een soort sterke wild smaak. Maar omdat het 1 smaak is, wordt het na 10 happen gewoon saai.

Sprinkhaan is gefrituurd gewoon lekker. Super snackje. Wel de vleugels er af halen.

Edit:
Voor sommigen misschien vreemd: zee egel die zo van een rots in de branding kwam (ja, letterlijk). Super lekker. Vergelijkbaar met een oester, maar sterker. Dus niet voor iedereen weg gelegd.

[ Bericht 18% gewijzigd door Red_85 op 05-01-2021 15:58:35 ]
Red_85dinsdag 5 januari 2021 @ 15:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 13:30 schreef speknek het volgende:
De levende schaaldieren en zeekomkommer die in Zuid-Korea van mijn bord probeerden te kruipen vond ik niet echt wat. Ik heb nog een paar van die taaie krioelende dingen geprobeerd te knagen maar ik ging toch liever hongerig naar bed. Was nog duur ook. Natuurlijk net als iedereen ook wat gefrituurde insecten in Thailand gegeten, of rauwe kip op een stokje in Japan, bleh.

In termen van zag er niet uit maar smaakte goddelijk, was de vissenhoofdcurry in Maleisie.

[ afbeelding ]

Phuc me wat was dat lekker.
Penang fishhead curry _O_
kanovinniedinsdag 5 januari 2021 @ 15:57
Gekookte schapenhersens die daarna gekoeld waren. Althans, ze waren koud. Ik ga er dus maar vanuit dat ze gekookt waren.

En Surströmming. Vooral de nasmaak bij boertjes was vies.
-Ferb-dinsdag 5 januari 2021 @ 17:09
Andouilette! By far! :r
Zwansendinsdag 5 januari 2021 @ 17:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 14:33 schreef Symphonic het volgende:
[ afbeelding ]

Durian :r
Ja, bizar die smaak. :r _O-

In Maleisië misschien wel het lekkerste ooit gegeten, maar met die durian ook het smerigste ooit gegeten.
Circle.Of.Filthdinsdag 5 januari 2021 @ 17:16
Indonesische havermoutpap :r :r :r

kippenhavermoutpap-43472574.jpg

alsof je sperma zit te eten :r :r :r
UIO_AMSdinsdag 5 januari 2021 @ 17:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 14:33 schreef Symphonic het volgende:
[ afbeelding ]

Durian :r
Lekker juist. Net als wormen, krekels/sprinkhanen, slangen, etc.. Alleen surströmning kreeg ik echt niet weg.
qajariaqdinsdag 5 januari 2021 @ 17:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 14:33 schreef Symphonic het volgende:
[ afbeelding ]

Durian :r
Ik werd ooit door een lokale gids uitgedaagd dat te eten. Ik lustte het wel maar hij dus niet. :)

Wat ik echt niet lust is drop. Als kind al niet en nog steeds niet.
Discombobulatedinsdag 5 januari 2021 @ 17:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 17:12 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Ja, bizar die smaak. :r _O-

In Maleisië misschien wel het lekkerste ooit gegeten, maar met die durian ook het smerigste ooit gegeten.
Waar kun je het eigenlijk mee vergelijken? Wil het graag eens proberen.
UIO_AMSdinsdag 5 januari 2021 @ 17:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 17:52 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Waar kun je het eigenlijk mee vergelijken? Wil het graag eens proberen.
Hele sterke stinkkaas, waarvan de smaak een paar uur blijft hangen. En die vervolgens na een paar uur weer terugkomt en weer lang blijft hangen omdat je een onvoorkomelijk boertje laat.

De boerian.
#ANONIEMdinsdag 5 januari 2021 @ 18:00
Telt gedronken ook? Ayahuasca dan.
Pap89dinsdag 5 januari 2021 @ 18:07
Zeewiersoep.
Zwansendinsdag 5 januari 2021 @ 18:54
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 17:56 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Hele sterke stinkkaas, waarvan de smaak een paar uur blijft hangen. En die vervolgens na een paar uur weer terugkomt en weer lang blijft hangen omdat je een onvoorkomelijk boertje laat.

De boerian.
In Maleisië hangt in elk hotel ook een soort verbodsbord voor durians. Zelfs in de huurauto zat zo’n sticker :D

kw2gcf.jpg
UIO_AMSdinsdag 5 januari 2021 @ 19:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 18:54 schreef Zwansen het volgende:
In Maleisië hangt in elk hotel ook een soort verbodsbord voor durians. Zelfs in de huurauto zat zo’n sticker :D

[ afbeelding ]
Mijn vrouw vindt doerians vreselijk. Wil me echt niet zoenen als ik die dag er één gegeten heb.
Kanaroedinsdag 5 januari 2021 @ 20:05
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 19:03 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Mijn vrouw vindt doerians vreselijk. Wil me echt niet zoenen als ik die dag er één gegeten heb.
Eet je een hele doerian per persoon, of eet je er een stukje van?
Wat is gebruikelijk?
virl3dinsdag 5 januari 2021 @ 20:19
Gefermenteerde haai in IJsland. Stuctuur van inktvis met een Camembert achtige smaak, bamboe wormpjes in Thailand, smaakt en lijkt op nibbits, maar dan uit een zakje wat al een dag open stond.Sprinkhaan in mole (bittere chocolade) saus in Mexico. Geen aanrader.. Cavia in peru, maar dat was veel gepeuter, weinig vlees. Alpaca, en dat is echt een aanrader! Lekker!

[ Bericht 1% gewijzigd door virl3 op 05-01-2021 20:30:44 ]
Pregodinsdag 5 januari 2021 @ 20:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 20:19 schreef virl3 het volgende:
Gefermenteerde haai in IJsland. Stuctuur van inktvis met een Camembert aroma en smaak
Dit klinkt juist erg lekker :@
virl3dinsdag 5 januari 2021 @ 20:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 20:30 schreef Prego het volgende:

[..]

Dit klinkt juist erg lekker :@
Ja sorry.. Ik zei aroma maar bedoelde slechts de smaak. Het rook ammoniak/sterk vissig..
UIO_AMSdinsdag 5 januari 2021 @ 22:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 20:05 schreef Kanaroe het volgende:
Eet je een hele doerian per persoon, of eet je er een stukje van?
Wat is gebruikelijk?
Je deelt een doerian met meerderen. Het zachte vruchtvlees zit in 'compartimenten' van de grote vrucht. Paar van die compartimenten is ruim voldoende.
Kanaroedinsdag 5 januari 2021 @ 22:18
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 22:12 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Je deelt een doerian met meerderen. Het zachte vruchtvlees zit in 'compartimenten' van de grote vrucht. Paar van die compartimenten is ruim voldoende.
Ah, oké. Ik vroeg het omdat je schreef '....als ik er een gegeten heb', dat nam ik letterlijk, vandaar :)
Ixnaydinsdag 5 januari 2021 @ 22:51
In IJsland eten ze een haai, ze noemen het hakarl.

De haai heeft geen nieren. En alle afvalstoffen blijven de gehele levensduur in het lichaam van de haai omdat het lichaam zichzelf niet reinigt. Doordat het gaat rotten terwijl de haai nog leeft wordt het lichaam warmer, dit doodt de bacteriën maar de haai blijft in leven met alle rottende afvalstoffen erin.

Als de haai gevangen wordt wordt de haai onder de rotsgrond begraven. Ook hier blijft het enige tijd rotten. Dit gebeurt op verre afstand van huizen, want de geur is zo vies dat het op een afstand van 300 meter nog goed te ruiken is, ondanks dat de haai een meter onder de rotsen ligt.

Het vlees eten is bijna niet mogelijk. Alleen echte diehards kunnen het. Ik ben een zwakkeling als het om geur en eten gaat en ben op een afstand gebleven van waar het gemaakt wordt, maar respect voor de mensen die dit in hun mond krijgen.

Toen ik terugwas in het hotel ben ik meteen met kleren aan gaan douchen om alle geur weg te hebben.

In Zweden hebben ze surströmming. Dit blijkt nog veel viezer te zijn en doet de geur van hakarl op rozenblaadjes lijken. Ook een rottende vissoort. Dit heb ik (gelukkig) nooit geroken. Laat staan dat ik het ooit ga proeven.
virl3dinsdag 5 januari 2021 @ 23:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 22:51 schreef Ixnay het volgende:
In IJsland eten ze een haai, ze noemen het hakarl.

De haai heeft geen nieren. En alle afvalstoffen blijven de gehele levensduur in het lichaam van de haai omdat het lichaam zichzelf niet reinigt. Doordat het gaat rotten terwijl de haai nog leeft wordt het lichaam warmer, dit doodt de bacteriën maar de haai blijft in leven met alle rottende afvalstoffen erin.

Als de haai gevangen wordt wordt de haai onder de rotsgrond begraven. Ook hier blijft het enige tijd rotten. Dit gebeurt op verre afstand van huizen, want de geur is zo vies dat het op een afstand van 300 meter nog goed te ruiken is, ondanks dat de haai een meter onder de rotsen ligt.

Het vlees eten is bijna niet mogelijk. Alleen echte diehards kunnen het. Ik ben een zwakkeling als het om geur en eten gaat en ben op een afstand gebleven van waar het gemaakt wordt, maar respect voor de mensen die dit in hun mond krijgen.

Toen ik terugwas in het hotel ben ik meteen met kleren aan gaan douchen om alle geur weg te hebben.

In Zweden hebben ze surströmming. Dit blijkt nog veel viezer te zijn en doet de geur van hakarl op rozenblaadjes lijken. Ook een rottende vissoort. Dit heb ik (gelukkig) nooit geroken. Laat staan dat ik het ooit ga proeven.
Ja die bedoelde ik. Ik heb een stukje gegeten in een vis restaurant in Reykjavik, waar ze een 50 euro vis buffet hadden, met deze "lekkernij" in glazen potjes tegen de lucht voor de liefhebbers. Smaakt als een soort van kaas.

Deze: https://www.restaurantreykjavik.is/seafood-buffet-2/?lang=en
Sushiloverdinsdag 5 januari 2021 @ 23:28
Sprinkhaan (voelde alsof er popcorn velletjes achter mijn tanden bleven haken)

Meelworm (smaakte naar nootjes)

Krokodil (nog droger dan kalkoen)

Kangoeroe (heel ziek van geweest)
Ixnaydinsdag 5 januari 2021 @ 23:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 23:24 schreef virl3 het volgende:

[..]

Ja die bedoelde ik. Ik heb een stukje gegeten in een vis restaurant in Reykjavik, waar ze een 50 euro vis buffet hadden, met deze "lekkernij" in glazen potjes tegen de lucht voor de liefhebbers. Smaakt als een soort van kaas.
Ze zeggen dat de smaak meevalt.

Ik was tijdens een rondreis bij een plek voor geīnteresseerde toeristen die meer over dat gerecht wilde weten en daar werd die haai dus ook begraven, opgegraven en geslacht. En die geur was daar dus overwhelming aanwezig.
Sushiloverdinsdag 5 januari 2021 @ 23:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:13 schreef Pinuts het volgende:
Tijdens mijn opleiding bij defensie. Een levende kakkerlak...
Waarom? Ontgroening?
Peunagedinsdag 5 januari 2021 @ 23:32
Balut. Ik win.
Pinutswoensdag 6 januari 2021 @ 14:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 23:30 schreef Sushilover het volgende:

[..]

Waarom? Ontgroening?
Nee dat hoorde oprecht bij de opleiding. In het kader van grens verlegende activiteiten. Instructeurs deden ook leuk mee. Naast de kakkerlak was het ook nog een bakje meelwormen en een sprinkhaan (allemaal levend). Maar vond de kakkerlak veruit het smerigste.
_Arual_woensdag 6 januari 2021 @ 20:24
Ikezukuri. Levende sashimi van inktvis. De reepjes ‘vlees’ werden op het nog levende dier gelegd – twee minuten eerder zwom ie nog rond in een aquarium. Je zag de tentakels nog pulseren. Niet zo extreem overigens als dat Koreaanse (?) gerecht waarbij de inktvis nog in de slokdarm omhoog probeert te klimmen. Als je de reepjes vis op had, moest je op een belletje duwen: de rest van de inktvis werd dan gefrituurd en opnieuw opgediend.

Wat voor me spreekt: ik had werkelijk geen idee in wat voor gelegenheid ik beland was en wat er op het menu stond.

Wat tegen me spreekt: een dag later zat ik er willens en wetens weer. Want het was ontzettend lekker en had ik al het idee dat het er de rest van mijn leven niet meer van zou komen.
Chulewoensdag 6 januari 2021 @ 21:01
Natto: gefermenteerde sojabonen.
_Arual_woensdag 6 januari 2021 @ 21:04
quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2021 21:01 schreef Chule het volgende:
Natto: gefermenteerde sojabonen.
Dat is dan weer met stip het smerigste wat ik ooit gegeten heb. Pure verrotting.
Moasswoensdag 6 januari 2021 @ 21:06


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 06-01-2021 21:10:52 (Kappen.) ]
drakinwoensdag 6 januari 2021 @ 21:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 22:51 schreef Ixnay het volgende:
In IJsland eten ze een haai, ze noemen het hakarl.

De haai heeft geen nieren. En alle afvalstoffen blijven de gehele levensduur in het lichaam van de haai omdat het lichaam zichzelf niet reinigt. Doordat het gaat rotten terwijl de haai nog leeft wordt het lichaam warmer, dit doodt de bacteriën maar de haai blijft in leven met alle rottende afvalstoffen erin.

Als de haai gevangen wordt wordt de haai onder de rotsgrond begraven. Ook hier blijft het enige tijd rotten. Dit gebeurt op verre afstand van huizen, want de geur is zo vies dat het op een afstand van 300 meter nog goed te ruiken is, ondanks dat de haai een meter onder de rotsen ligt.

Het vlees eten is bijna niet mogelijk. Alleen echte diehards kunnen het. Ik ben een zwakkeling als het om geur en eten gaat en ben op een afstand gebleven van waar het gemaakt wordt, maar respect voor de mensen die dit in hun mond krijgen.

Toen ik terugwas in het hotel ben ik meteen met kleren aan gaan douchen om alle geur weg te hebben.

In Zweden hebben ze surströmming. Dit blijkt nog veel viezer te zijn en doet de geur van hakarl op rozenblaadjes lijken. Ook een rottende vissoort. Dit heb ik (gelukkig) nooit geroken. Laat staan dat ik het ooit ga proeven.
Gefermenteerd niet rot en het is best lekker als je weet hoe je het moet eten. Zou zo weer eens surströmming willen.

Meelwormenquiche ging er ook prima in
emmyemmy2donderdag 7 januari 2021 @ 12:10
Eendentong vond ik echt vies. Zo'n bergje tongetjes en al die kraakbeentjes :N
LeesFoknldonderdag 7 januari 2021 @ 21:53
quote:
80s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:48 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Dit.
Of een soep met daarin echt nog de kippenpoten (klauwen) in China...
Wilde het net hier bijvoegen, kippenklauwen, maar ik heb er een gebraden gegeten. In Manila, in de dure hotels liggen ze er altijd bij, bij de buffetten. Er komen daar veel chinezen "buffetten" want rijk.
Mijn vrouw in Quezon City (Manila) in een Chinees restaurant ogen.

Ik heb ooit gehoord ze zouden zelfs vleermuizen eten 8)7 8)7 .
raptorixvrijdag 8 januari 2021 @ 16:34
Ik eet geen gekke dingen, maar vond Oesters enorm goor smaken.
Voor de rest heb ik de vreemde gewoonte om vrijwel al mijn eten koud te eten, wel makkelijk hier thuis: Moet ik het warm maken? : Nee.
FranticDJvrijdag 8 januari 2021 @ 22:10
tripe

en kippenlever :r
111210zondag 10 januari 2021 @ 02:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 16:34 schreef raptorix het volgende:
Ik eet geen gekke dingen, maar vond Oesters enorm goor smaken.
Voor de rest heb ik de vreemde gewoonte om vrijwel al mijn eten koud te eten, wel makkelijk hier thuis: Moet ik het warm maken? : Nee.
Koud in de zin van rauw of niet opgewarmd als het al een keer gebakken is geweest bv?
raptorixzondag 10 januari 2021 @ 06:33
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 02:29 schreef 111210 het volgende:

[..]

Koud in de zin van rauw of niet opgewarmd als het al een keer gebakken is geweest bv?
Meer als in afgekoeld :)
Dus niet rauw.
Yinnyzondag 10 januari 2021 @ 08:37
Insecten in Thailand. Alhoewel ik dit niet zo snel nog een keer zou doen, een zakje chips vind ik toch wel lekkerder. Vooral die grotere beestjes hebben een zachte binnenkant die ik niet lekker vind.
Chinezen eten best wel veel dingen die raar worden beschouwd: kwal, eenden-/kippenvoetjes, pens, varkensdarmen (de kronkels, die vond ik echt niet lekker), vissenkop (ook de ogen), duizendjarige eieren (die zijn zwart en ruiken licht naar ammoniak), haaienvinnensoep (eet ik de laatste jaren niet meer), vogelnestje soep (zwaluw spuug opgelost in soep, vind er niet veel aan).
Mijn vriend vindt nog steeds dat hij een giga pissebed op heeft in Hongkong, oftewel een soort garnaal die daar op lijkt.
In Seoul hadden ze soms levende inktvis in een aquarium op de bar staan, als snacks. Gaebul heb ik ook niet geprobeerd. Dat vond ik echt een stap te ver :@
Gaebul_Korean_Penis_Fish_fullwidth-1024x597.jpg
Qarradzondag 10 januari 2021 @ 09:05
Koeienpotensoep ("chash"), een Armeens wintergerecht waarbij een complete onderpoot van een koe inclusief hoefdeel zolang gekookt wordt dat hij oplost en het geheel een soort grijzige vloeibare gelei wordt.

Dit wordt traditioneel gegeten als ontbijt, met zout, versnipperd brood en verse knoflook erin. Volwassenen ook nog een glaasje wodka erbij. Er is ook nog een variant met meegekookte gesnipperde netmaag erin.

Het klinkt vreselijk maar het smaakt best neutraal, nooit moeite gehad het weg te krijgen.
Sumppizondag 10 januari 2021 @ 09:14
Smerigste ooit was een olijf, terwijl ik dacht een druif te pakken als kleuter. :N Nu ben ik gek op olijven.

Verder haai en tentakels van een octopus.

Ik word wat onpasselijk van sommige gerechten hier.
egeltje1985zondag 10 januari 2021 @ 09:29
- Orgaanvlees (andoulette in frankrijk, haggis in schotland, hartjes aan een spies in Japan en een soort mixschotel hier bij de Chinees in Rotterdam.) En eigenlijk vind ik het allemaal wel lekker. Het is vaak meer het idee dat t vies is. Haggis bijvoorbeeld lijkt toch best op gekruid gehakt.

- Dingen met kraakbeen (varkensoren, kippenpoten) vind ik wel vies, ik hou niet van dat gevoel in m'n mond. Maar wel geprobeerd dus.

- duizendjaren-ei, in een gerecht klaargemaakt door een vriend uit Macau (China). Vreemde substantie, gelei-achtig. En het ziet er rot uit. Maar in het gerecht was het best lekker, met veel sojasaus, tofu, lente uitjes.
Symphoniczondag 10 januari 2021 @ 12:19
quote:
11s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 17:16 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Lekker juist. Net als wormen, krekels/sprinkhanen, slangen, etc.. Alleen surströmning kreeg ik echt niet weg.
Sprinkhanen vond ik wel lekker. Slang heb ik helaas nog nooit gegeten
Qarradzondag 10 januari 2021 @ 13:05
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 12:19 schreef Symphonic het volgende:

[..]

Sprinkhanen vond ik wel lekker. Slang heb ik helaas nog nooit gegeten
Gebarbecuede slang gehad in Georgië. Geen reet aan, hoop gepeuter, weinig vlees met de structuur van taaie kip.
Qarradzondag 10 januari 2021 @ 13:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 22:51 schreef Ixnay het volgende:
In IJsland eten ze een haai, ze noemen het hakarl.

De haai heeft geen nieren. En alle afvalstoffen blijven de gehele levensduur in het lichaam van de haai omdat het lichaam zichzelf niet reinigt. Doordat het gaat rotten terwijl de haai nog leeft wordt het lichaam warmer, dit doodt de bacteriën maar de haai blijft in leven met alle rottende afvalstoffen erin.

Als de haai gevangen wordt wordt de haai onder de rotsgrond begraven. Ook hier blijft het enige tijd rotten. Dit gebeurt op verre afstand van huizen, want de geur is zo vies dat het op een afstand van 300 meter nog goed te ruiken is, ondanks dat de haai een meter onder de rotsen ligt.

Het vlees eten is bijna niet mogelijk. Alleen echte diehards kunnen het. Ik ben een zwakkeling als het om geur en eten gaat en ben op een afstand gebleven van waar het gemaakt wordt, maar respect voor de mensen die dit in hun mond krijgen.

Toen ik terugwas in het hotel ben ik meteen met kleren aan gaan douchen om alle geur weg te hebben.

In Zweden hebben ze surströmming. Dit blijkt nog veel viezer te zijn en doet de geur van hakarl op rozenblaadjes lijken. Ook een rottende vissoort. Dit heb ik (gelukkig) nooit geroken. Laat staan dat ik het ooit ga proeven.
Dit klinkt echt vreselijk... Denk dat ik zelfs zou bedanken :X
Qarradzondag 10 januari 2021 @ 13:15

Hier trek ik ook een grens trouwens. Een levend dier dat de saus nog uit de ogen probeert te vegen...
BertVzondag 10 januari 2021 @ 13:25
Tripoux.

Kleine bundels van schapen pens , gevuld met de schapenvoet en zwezerik.

Het is geen oorlog. :P
qajariaqzondag 10 januari 2021 @ 13:57
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 13:15 schreef Qarrad het volgende:

Hier trek ik ook een grens trouwens. Een levend dier dat de saus nog uit de ogen probeert te vegen...
Dat vind ik dierenmishandleling. Ik heb geen enkele moeite dat beesten dood gaan om gegeten te worden maar dan mag je ze evengoed nog wel met een beetje respect behandelen. Afgezien van oesters (en eencelligen) hoef ik geen levende beesten op mijn bord. Die oester hoef ik ook niet op een bord, ze zijn eigenlijk alleen maar lekker uit het handje op een wadplaat.
Moasszondag 10 januari 2021 @ 14:08


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 10-01-2021 15:44:41 (Doe nou eens normaal joh) ]
Kanaroezondag 10 januari 2021 @ 14:35
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 13:15 schreef Qarrad het volgende:

Hier trek ik ook een grens trouwens. Een levend dier dat de saus nog uit de ogen probeert te vegen...
Wat wreed.....
Van_Poppelzondag 10 januari 2021 @ 20:17
Ooit 's blind in een Frans restaurant Andouillette besteld. Het zag er uit als een smakelijke worst, maar de geur en smaak waren verschrikkelijk. Blijkbaar zitten er allemaal ingewanden in deze worst verwekt. Eens, maar nooit meer.

[ Bericht 0% gewijzigd door Van_Poppel op 11-01-2021 04:19:40 ]
Moasszondag 10 januari 2021 @ 20:21


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 10-01-2021 22:11:19 (Dude....) ]
Chuledonderdag 21 januari 2021 @ 17:05
quote:
99s.gif Op zondag 10 januari 2021 09:29 schreef egeltje1985 het volgende:
- Orgaanvlees (andoulette in frankrijk, haggis in schotland, hartjes aan een spies in Japan en een soort mixschotel hier bij de Chinees in Rotterdam.) En eigenlijk vind ik het allemaal wel lekker. Het is vaak meer het idee dat t vies is. Haggis bijvoorbeeld lijkt toch best op gekruid gehakt.

- Dingen met kraakbeen (varkensoren, kippenpoten) vind ik wel vies, ik hou niet van dat gevoel in m'n mond. Maar wel geprobeerd dus.

- duizendjaren-ei, in een gerecht klaargemaakt door een vriend uit Macau (China). Vreemde substantie, gelei-achtig. En het ziet er rot uit. Maar in het gerecht was het best lekker, met veel sojasaus, tofu, lente uitjes.
Oeh ja, dat ei is echt lekker met rijstpap. :9
oppiedoppiezondag 24 januari 2021 @ 03:07
Oester.
Op een boot geserveerd door een ober.
Leek me al niks maar was inbegrepen bij de (forse) prijs dus ja als rasechte Nederlander moet je dan wel.
Alsof ik een hap zoute snot nam.
Mensen keken dus ik kon het er niet zo uitkotsen dus heb het enkele seconden binnengehouden maar toen ging het toch echt weer terug in zee.
Gatverdamme wat smerig.
roos94zondag 24 januari 2021 @ 03:10
Tonijn.

Maakt niet uit hoe het bereid is, vers of uit blik. Alleen die geur doet mijn ingewanden al omkeren. Ik vind dat oprecht het allersmerigste voedsel van deze hele aardbol. Als ze me 1 miljoen zouden geven om een stuk tonijn weg te werken zonder te kotsen zal het mij geneens lukken.
KillemWieftzondag 24 januari 2021 @ 03:20
Feta. Echt ranzig.
Vanyelzondag 24 januari 2021 @ 22:41
Gestoomd kraakbeen. Met name door de textuur. Dat ranzige spul plakt zo intens aan je kiezen, wang en tong dan het net lijkt of je te dik behangplaksel in je mond hebt gesmeerd. En het laat zich niet zomaar wegspoelen :'(
Chivazmaandag 25 januari 2021 @ 09:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:14 schreef Pizzakoppo het volgende:
Voor mij was dat aardappelen, vlees en groente door elkaar heen geprakt met jus. Toen ik dat voor het eerst tijdens een logeerpartij zag dacht ik dat het een grapje was maar, en ik was toen vrij jong, zeiden ze dat ik gewoon mijn bord moest opeten. Walgelijk op alle fronten. De textuur, het gebrek aan smaak, doodgekookte aardappelen. Daarna nooit meer gegeten lol
Hahaha herkenbaar.
ToTmaandag 25 januari 2021 @ 09:23
Ik heb wel genoeg rare dingen gegeten:
Meelworm
sprinkhaan
slang
pad
kikkertjes (compleet met kop en ingewanden)
schorpioen

Maar het ranzigste was zeekomkommer! :r Qua smaak en qua textuur!
-Ferb-woensdag 27 januari 2021 @ 19:34
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2021 03:20 schreef KillemWieft het volgende:
Feta. Echt ranzig.
Dit. Vooral als je net als ik geen geitenkaas lust, maar wel een bepaald soort feta. En je vriend dan feta meeneemt die wél heel erg naar geitenkaas smaakt. :r
Mutsaers__78donderdag 28 januari 2021 @ 07:01
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 13:15 schreef Qarrad het volgende:

Hier trek ik ook een grens trouwens. Een levend dier dat de saus nog uit de ogen probeert te vegen...
Dat is geen levend dier meer. Zo reageren dode inktvissen als je er zout op gooit. Zeg maar een soort stuiptrekkingen.
01100101vrijdag 5 februari 2021 @ 22:46
Schimmel in een Mac Donalds hamburger. Daarna nooit meer een hamburger besteld.
ManianManvrijdag 5 februari 2021 @ 22:47
Zwarte knoflook op aanraden van het culinaire forum hier :r
Cause_Mayhemvrijdag 5 februari 2021 @ 23:03
Hoop dingen op die smerig klinken, maar eigenlijk best ok waren.
Oesters darintegen... vers uit de zee, helemaal een op en top ding...
Echt gaver zeg!! Verwachte dat het ok of zelfs lekker zou zijn, nou niet dus. Het scheelde niet veel of ik was over mijn nek gegaan. Niet mijn viscositeit zeg maar...
Verbodsbordvrijdag 5 februari 2021 @ 23:04
Doosje-Wasmotlarven-500x500.webp

:r
TLCzaterdag 13 februari 2021 @ 15:21
Ik lust veel, maar quiche sla ik altijd over :{w

Oh ja en karnemelk :r :r :r :r :r :r :r
Magister_Artiummaandag 15 februari 2021 @ 22:10
In Boekarest had ik een keer ciorba da burta, soep getrokken van pens. Zelfde ervaring als rivella: een beetje vreemd, maar wel lekker.
Hiddendoedonderdag 15 juli 2021 @ 14:00
Wat ik smerig vind is lang niet zo exotisch als wat hierboven al genoemd is.
Typische Nederlandse (Brabantse?) viezigheden voor mij zijn:
Zult
Bloedworst
Erwtensoep
Karnemelk
Rauwe haring
Beathovenzondag 18 juli 2021 @ 13:28
Vind de Turkse keuken een van de beste ter wereld, maar ben geen fan van Iskembe soep.

Ik dacht dat ze een vorm van niet goed gekookte pasta gebruikt hadden, maar het is gemaakt van de pens van een koe.

De structuur vind ik tegenvallen en zoals omschreven komt nauwelijks gekookte pasta er wat in de buurt qua beleving. Het alles komt wat over een excuus om zoveel mogelijk van het restafval inzetbaar te maken. Toen ik hoorde dat het pens was en geen pasta, geen hap meer gegeten.

250px-Tripe_soup_from_Turkey.jpg

300px-Trippa.jpg

Verder ben ik niet echt een liefhebber van voedsel waar je verassingen in kunt aantreffen zoals een pot zure haring. Ondanks dat ik best zure haring kan eten.
Beathovenzondag 18 juli 2021 @ 13:35
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2021 22:10 schreef Magister_Artium het volgende:
In Boekarest had ik een keer ciorba da burta, soep getrokken van pens. Zelfde ervaring als rivella: een beetje vreemd, maar wel lekker.
Beetje als wat ik net poste. Ik vond de soep wel te doen maar de vulling niet :)
oldfordzondag 18 juli 2021 @ 13:43
quote:
81s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:16 schreef herverwijderd het volgende:
Gedroogde kwal, was ook in Japan.
Zat niet veel smaak aan en was supertaai.
En ook de inktvissenpoten, die te pas en onpas gebruikt werden in Japan.
Daar zat helemaal geen smaak aan, zelfs geen vissmaak.

Ik lust veel dingen, maar in Belgie kreeg ik een keer varkensoren. De smaak was wel lekker, alleen het was zo vet dat ik het maar heb laten staan.
anndbzondag 18 juli 2021 @ 15:39
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 13:43 schreef oldford het volgende:

[..]

En ook de inktvissenpoten, die te pas en onpas gebruikt werden in Japan.
Daar zat helemaal geen smaak aan, zelfs geen vissmaak.

Ik lust veel dingen, maar in Belgie kreeg ik een keer varkensoren. De smaak was wel lekker, alleen het was zo vet dat ik het maar heb laten staan.
Vind dat ook te vet (varkensoor) alleen gefrituurd is het wel lekker.
Mip1988maandag 19 juli 2021 @ 07:39
In Japan per ongeluk bij het ontbijt Nattō gepakt

spoiler: het smaakt zoals het er uitziet

natto-nattokinase.jpg

Nee, geef mij maar makreel en een miso als ontbijt _O_
Beathovenmaandag 19 juli 2021 @ 08:17
quote:
0s.gif Op maandag 19 juli 2021 07:39 schreef Mip1988 het volgende:
In Japan per ongeluk bij het ontbijt Nattō gepakt

spoiler: het smaakt zoals het er uitziet

[ afbeelding ]

Nee, geef mij maar makreel en een miso als ontbijt _O_
ziet eruit als witte bonen met gesmolten kaas

Als ik het lees sla ik het denk ik ook over.
sirdanilotdinsdag 20 juli 2021 @ 11:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 22:47 schreef ManianMan het volgende:
Zwarte knoflook op aanraden van het culinaire forum hier :r
Sorry dat ik dit ophaal uit het ' graf' maar JA DIT IS ZO ONGELOOFLIJK RANZIG .

Mijn maat had een potje gekocht en ik had er een geproefd. Eerste moment dacht ik ' oh een soort rozijntje' . En volgende moment kwam de putlucht in mijn bek en moest ik het echt uitspugen. Gatverredarre zeg.

Zelden zoiets ranzigs gegeten. En tot overmaat van ramp heeft mijn maat het potje hier laten staan.
Ypmahadinsdag 20 juli 2021 @ 12:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juli 2021 11:23 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Sorry dat ik dit ophaal uit het ' graf' maar JA DIT IS ZO ONGELOOFLIJK RANZIG .

Mijn maat had een potje gekocht en ik had er een geproefd. Eerste moment dacht ik ' oh een soort rozijntje' . En volgende moment kwam de putlucht in mijn bek en moest ik het echt uitspugen. Gatverredarre zeg.

Zelden zoiets ranzigs gegeten. En tot overmaat van ramp heeft mijn maat het potje hier laten staan.
Echt? Ik vind het juist best lekker, het smaakt een beetje naar drop.
sirdanilotdinsdag 20 juli 2021 @ 12:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juli 2021 12:47 schreef Ypmaha het volgende:

[..]

Echt? Ik vind het juist best lekker, het smaakt een beetje naar drop.
Wat de boer niet kent eet ie niet.

Of zoals wij het zeggen: da mo 'k ama nie en o, da ken 'k ama nie :X :r :r :r
Watuntrikdonderdag 22 juli 2021 @ 14:13
Iemand had niertjes gemaakt... Ik neem aan van het Varken... Ruikt gewoon naar pis, nu denk ik dus ook te weten hoe pis smaakt. Smerig dus... Snap niet dat dit door mensen lekker gevonden kan worden. Zouden dat allemaal plasseks freaks zijn?
sirdanilotdonderdag 22 juli 2021 @ 19:04
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 14:13 schreef Watuntrik het volgende:
Iemand had niertjes gemaakt... Ik neem aan van het Varken... Ruikt gewoon naar pis, nu denk ik dus ook te weten hoe pis smaakt. Smerig dus... Snap niet dat dit door mensen lekker gevonden kan worden. Zouden dat allemaal plasseks freaks zijn?
Gatverredarre ik had eens zo'n steak en kidney pie uit blik. Dusdanig ranzig, moest bijna kokhalzen. Ook zo'n pislucht.

R.f66686e7cd118880c67c9c78f8a24f38?rik=WGooCcq7HzpxMQ&pid=ImgRaw
LangeTabbetjevrijdag 23 juli 2021 @ 11:47
- Bagoong saus. Is een soort fish paste sauce, maar extreem bitter. Op zich niet heel erg, echter, het ziet er alleen precies uit als sateh sauce, dus ik dacht lekker........ flink wat sateh sauce over mijn vleesje..... dan smaakt die fish paste sauce wel heel erg raar, bitter. Duurde even voordat ik er aan kon wennen.

- In Taiwan op de night market, de geur alleen al van van stinky tofu. Als je naar Taiwan reist lees je er al over, (beetje de zelfde reputatie als Durian in feite). Loop je dus over de markt, en op een gegeven moment begint het gewoon naar hondestront te ruiken, (alsof je bij zo'n hondenuitlaat veldje bent, waar ze al een week de drollen niet hebben opgeruimd). Hoe dichterbij je komt, hoe smeriger het begint te ruiken, todat je bij het standje bent, waar allerlei blije Taiwanesen dit lekker op zitten te eten. Je weet niet hoe snel je door wilt lopen.
Eightyonezondag 25 juli 2021 @ 13:01
Het is niet echt eten, maar goed: warme, verse melk, met van die vellen erop. :r

Ik kreeg dat als kind een poosje regelmatig. Pa haalde het bij een oom die boer was, nog maar kort uit de koe. Op een gegeven moment gaf pa het toch maar op.

Tussen mij en melk (in vloeibare zin; verwerkt in gerechten of in kaas is het weer anders) is het nooit meer goed gekomen.
sirdanilotmaandag 26 juli 2021 @ 10:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juli 2021 11:47 schreef LangeTabbetje het volgende:

- In Taiwan op de night market, de geur alleen al van van stinky tofu. Als je naar Taiwan reist lees je er al over, (beetje de zelfde reputatie als Durian in feite). Loop je dus over de markt, en op een gegeven moment begint het gewoon naar hondestront te ruiken, (alsof je bij zo'n hondenuitlaat veldje bent, waar ze al een week de drollen niet hebben opgeruimd). Hoe dichterbij je komt, hoe smeriger het begint te ruiken, todat je bij het standje bent, waar allerlei blije Taiwanesen dit lekker op zitten te eten. Je weet niet hoe snel je door wilt lopen.
Oh ik zou het juist proeven.
quirinawoensdag 28 juli 2021 @ 09:46
Kholodets.
Varkenspotengelei.
RetepVwoensdag 28 juli 2021 @ 10:33
Gekookte rode bieten. :r :r :r :r
Gekookte worteltjes. :r
Alles wat meer dan 10% vet bevat (behalve chocola ;)). :r
Alles wat nog leeft of beweegt. :r

Voor de rest eet ik zo'n beetje wel alles. Maar heb een aantal van de dingen hier genoemd nog nooit geproefd. En bij een aantal zal ik het nooit proberen, waarschijnlijk.

Hoewel ik dus wel bijna alles eet en lekker vind. Inclusief oesters en Durian. :)
#ANONIEMwoensdag 28 juli 2021 @ 10:37
Rijsttafel 1 persoon bij Kota @de_boswachter
de_boswachterwoensdag 28 juli 2021 @ 11:40
Kibbeling bij Rogee @Sfancta
Sicstuswoensdag 28 juli 2021 @ 15:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:13 schreef Pinuts het volgende:
Tijdens mijn opleiding bij defensie. Een levende kakkerlak...
Bij wijze van ontgroening ofzo?
Bargehassuswoensdag 28 juli 2021 @ 15:32
Watergruwel. :X
Joooo-piwoensdag 28 juli 2021 @ 15:35
Blauwschimmelkaas :r
Sicstuswoensdag 28 juli 2021 @ 15:38
quote:
99s.gif Op woensdag 28 juli 2021 15:35 schreef Joooo-pi het volgende:
Blauwschimmelkaas :r
Zalig juist :9
Alfjewoensdag 28 juli 2021 @ 15:51
Ik wil kwa eten best wel eens wat proberen, maar wat ik hier allemaal voorbij zie komen ben ik toch maar saai geloof ik. Smerigste was wel verse haai denk ik. Ondanks niet zo gruwelijk als de IJslandse variant blijkbaar is smaakte het toch gewoon als bedorven vis.
Wel exotisch maar juist wel lekker vond ik slang. Leek erg op kip vond ik.
Pinutswoensdag 28 juli 2021 @ 16:16
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juli 2021 15:22 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Bij wijze van ontgroening ofzo?
Nee het was echt gewoon een deel van de opleiding. In het kader van mentale weerbaarheid/grenzen verleggen.
oppiedoppiemaandag 2 augustus 2021 @ 08:28
Gebakken watermeloen.

Het was op een vegan bbq. Zag er bijna uit als rood vlees of donkere zalm en had een heel aparte structuur. Was gemarineerd en smaakte niet naar watermeloen.
Smaakte eigenlijk heel goed.
Intintmaandag 2 augustus 2021 @ 08:35
Zout
111210maandag 2 augustus 2021 @ 12:16
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 14:13 schreef Watuntrik het volgende:
Iemand had niertjes gemaakt... Ik neem aan van het Varken... Ruikt gewoon naar pis, nu denk ik dus ook te weten hoe pis smaakt. Smerig dus... Snap niet dat dit door mensen lekker gevonden kan worden. Zouden dat allemaal plasseks freaks zijn?
Niertjes zouden volgens mij niet echt naar pis mogen ruiken. Heb wel eens trippa gegeten, dat meurde echt naar een dixi. Maar die was gewoon niet goed gespoeld en klaargemaakt, want heb het jaren later nog een keer geproefd in een redelijk chique restaurant en toen smaakte het best lekker.
Watuntrikmaandag 2 augustus 2021 @ 21:57
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 12:16 schreef 111210 het volgende:
Heb wel eens trippa gegeten, dat meurde echt naar een dixi
Pens? Dat gaven we vroeger vaak aan de hond, dat stinkt je idd de tent uit. Maar dat wordt zeker in bepaalde culturen op tafel gezet. Ik kan me er weinig bij voorstellen. Het zal beslist met bereidingswijze te maken hebben. Zo vind ik Bloedworst ook niet te pruimen, melige troep. Maar heb het eens in een dorpje in Spanje gegeten en daar was het echt lekker en smaakte voornamelijk naar tijm met een beetje extra.
-Springmaandag 2 augustus 2021 @ 22:39
Stukjes van dit varkensoor, inclusief haar. Had een collega van mn ex meegenomen uit Litouwen en uit beleefdheid een stukje gegeten.

a9DLveP.jpg
drakinmaandag 20 september 2021 @ 00:00
Ik kan iets "vreemds" toevoegen aan de lijst van dingen die ik gegeten heb en passen in dit topic

Gister uit eten en oa kangeroevlees gehad, maar dat had ik ooit eerder wel gegeten, blijft lekker trouwens.

Nieuw was kikkerbilletjes, wel eerst even goed naar de anatomie gekeken aangezien het sprekend op een menselijk been lijkt.
cafcamaandag 20 september 2021 @ 07:49
quote:
0s.gif Op maandag 20 september 2021 00:00 schreef drakin het volgende:
Ik kan iets "vreemds" toevoegen aan de lijst van dingen die ik gegeten heb en passen in dit topic

Gister uit eten en oa kangeroevlees gehad, maar dat had ik ooit eerder wel gegeten, blijft lekker trouwens.

Nieuw was kikkerbilletjes, wel eerst even goed naar de anatomie gekeken aangezien het sprekend op een menselijk been lijkt.
Kikkerbilletjes zijn toch niet zo heel vreemd om te eten? Redelijk klassiek gerecht wel, dacht ik.
111210maandag 20 september 2021 @ 08:06
quote:
0s.gif Op maandag 20 september 2021 00:00 schreef drakin het volgende:
Ik kan iets "vreemds" toevoegen aan de lijst van dingen die ik gegeten heb en passen in dit topic

Gister uit eten en oa kangeroevlees gehad, maar dat had ik ooit eerder wel gegeten, blijft lekker trouwens.

Nieuw was kikkerbilletjes, wel eerst even goed naar de anatomie gekeken aangezien het sprekend op een menselijk been lijkt.
In australie een paar keer kangoeroe biefstuk gegeten, vind het zelf vergelijkbaar met rundvlees. Prima op een bbqtje.

Krokodil vond ik dan weer niet echt lekker, vooral droog en taai.

quote:
1s.gif Op maandag 2 augustus 2021 22:39 schreef -Spring het volgende:
Stukjes van dit varkensoor, inclusief haar. Had een collega van mn ex meegenomen uit Litouwen en uit beleefdheid een stukje gegeten.

[ afbeelding ]
Ziet er opzich niet eens heel vies uit. Al lijkt kraakbeen me niet heel smaakvol uitzich zelf. Was het een beetje te eten?


Afgelopen week wel weer wat leuks tegengekomen in Italie.

Het schijnt steeds meer te verdwijnen, want een jaar of 20 geleden zag je ze veel vaker, maar je hebt dus op sommige plekken kraampjes langs de weg staan waar ze als snack gegaarde kalfskop met zout en citroen verkopen.

De keuringsdienst van waren zou hier direct actie ondernemen, maar daar komt het nog afentoe voor. Geen idee of het gedoogd wordt, want het vlees komt gewoon uit een koelbox en qua hygiene zag het er allemaal niet heel proper uit.

50-B35449-2733-4-AC0-86-CC-E33-B4-A8-C6-BE5.jpg

Zo ziet het er ongeveer uit, en het smaakt best prima.

mussu-e-carcagnolo-680350.jpg
Megumimaandag 20 september 2021 @ 08:33
Een tompoes die me moeder zelf had gemaakt. Heb er nog trauma van.
ToTmaandag 20 september 2021 @ 09:06
Zeekomkommer. Het smaakte niet erg ranzig, maar de combinatie van smaak en textuur was gewoon echt smerig.
Viel nog meer op omdat het in een gerecht verwerkt was met veel lekkerdere ingrediënten.

Verder een stapel complete kikkertjes gegeten met kop, pootjes en ingewanden en al. Die waren in een pittige soep gekookt. Waren iets van 8 cm groot of zo. Overigens ook kikkerbilletjes en pad gegeten. Die pad smaakte beter, maar die was geroosterd en gekruid.

Sprinkhanen, meelwormen, springbok, krokodil, struisvogel, slang, zwarte schorpioen; allemaal prima te eten! :Y Escargots ook, maar een andere slakkensoort....mwah....minder geslaagd. Maar lang niet zo erg als zeekomkommer! :r

Iets compleet anders, geen dier: halo halo. Een dessert in de Filipijnen gemaakt van verschillende soorten ijs, groene (onrijpe) mango, geschaafd ijs, maīs, bonen, stukjes jelly en meer andere zooi wat je echt niet met elkaar hoort te combineren. :N
drakinmaandag 20 september 2021 @ 14:22
quote:
0s.gif Op maandag 20 september 2021 07:49 schreef cafca het volgende:

[..]
Kikkerbilletjes zijn toch niet zo heel vreemd om te eten? Redelijk klassiek gerecht wel, dacht ik.
Volgens mij kwamen ze in de jaren 60/70 wel voor op het menu, ik herinner me alleen maar flauwe grappen erover.

Maar nog nooit zelf tegengekomen in een restaurant tot dit weekend.

Het was iig mijn eerste amfibie
drakinmaandag 20 september 2021 @ 14:26
quote:
1s.gif Op maandag 2 augustus 2021 22:39 schreef -Spring het volgende:
Stukjes van dit varkensoor, inclusief haar. Had een collega van mn ex meegenomen uit Litouwen en uit beleefdheid een stukje gegeten.

[ afbeelding ]
Varkensstaart is ook wel goed te doen
sirdanilotmaandag 20 september 2021 @ 14:26
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 21:57 schreef Watuntrik het volgende:

[..]
Pens? Dat gaven we vroeger vaak aan de hond, dat stinkt je idd de tent uit. Maar dat wordt zeker in bepaalde culturen op tafel gezet. Ik kan me er weinig bij voorstellen. Het zal beslist met bereidingswijze te maken hebben. Zo vind ik Bloedworst ook niet te pruimen, melige troep. Maar heb het eens in een dorpje in Spanje gegeten en daar was het echt lekker en smaakte voornamelijk naar tijm met een beetje extra.
In Brazilie eten we gewoon pens en dat geurt helemaal niet naar poep want wij maken dat gewoon fatsoenlijk schoon.
111210maandag 20 september 2021 @ 14:37
quote:
0s.gif Op maandag 20 september 2021 14:22 schreef drakin het volgende:

[..]
Volgens mij kwamen ze in de jaren 60/70 wel voor op het menu, ik herinner me alleen maar flauwe grappen erover.

Maar nog nooit zelf tegengekomen in een restaurant tot dit weekend.

Het was iig mijn eerste amfibie
In frankrijk is het redelijk normaal, net als slakken, bij een willekeurig eetcafe/braserie
Watuntrikmaandag 20 september 2021 @ 14:37
quote:
0s.gif Op maandag 20 september 2021 14:26 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
In Brazilie eten we gewoon pens en dat geurt helemaal niet naar poep want wij maken dat gewoon fatsoenlijk schoon.
Dat geloof ik wel, wordt in meer culturen gegeten... :) Maar geef mijn portie maar aan Fikkie... ;)

Wel grappig deze video gaat over Tripe zoals Pens in 't Engels wordt genoemd.
Deze man is een in USA wondende Braziliaan... Woont waarschijnlijk al te lang in Amerika.
111210maandag 20 september 2021 @ 14:40
Heb pens een aantal keer gegeten, de eerste keer rook het idd echt naar stront. Niet te zuinig ook.

De tweede keer was in een wat duurder restaurant en toen smaakte het best oke. Zonder stank in iedergeval. Dus zal wel aan de manier van schoonmaken en klaarmaken liggen
cafcamaandag 20 september 2021 @ 15:19
Volgens mij heb ik ook wel eens pens gegeten, lang geleden.

Het bijzonderste wat ik ooit gegeten heb is denk ik kolibrie, zat meer vlees aan dan ik had verwachten. Maar als ik google kan ik er niks over vinden, dus ik vraag me af of ik niet gewoon opgelicht ben en het eigenlijk een mus was ofzo....
drakinmaandag 20 september 2021 @ 15:55
quote:
0s.gif Op maandag 20 september 2021 14:37 schreef 111210 het volgende:

[..]
In frankrijk is het redelijk normaal, net als slakken, bij een willekeurig eetcafe/braserie
Ik ben niet in Frankrijk

Maar tegenwoordig vind ik meelwormen en sprinkhanen niet meer bijzonder, voor mij was dit iets aparts.
praadjemaandag 20 september 2021 @ 19:53
quote:
0s.gif Op maandag 20 september 2021 14:40 schreef 111210 het volgende:
Heb pens een aantal keer gegeten, de eerste keer rook het idd echt naar stront. Niet te zuinig ook.

De tweede keer was in een wat duurder restaurant en toen smaakte het best oke. Zonder stank in iedergeval. Dus zal wel aan de manier van schoonmaken en klaarmaken liggen
Dan zal het in het restaurant op een goede manier gemaakt en bereid zijn. Dit gaat er in witte pens; https://www.streekproduct.be/producten/antwerpse-witte-pensen

Hier in Belgie veel gegeten. Ik heb het nooit op want ik blijf de associatie houden met de pens die we vroeger aan de hond gaven :r
trotse_wappiemaandag 20 september 2021 @ 19:54
Spruitjes
Raw85maandag 20 september 2021 @ 21:45
Punani op een festival
Ypmahamaandag 20 september 2021 @ 22:01
quote:
0s.gif Op maandag 20 september 2021 08:33 schreef Megumi het volgende:
Een tompoes die me moeder zelf had gemaakt. Heb er nog trauma van.
:D

Medelijden!
DjVerodonderdag 23 september 2021 @ 12:44
Pad (of kikker, geen idee) die de familie van m'n vrouw (Thaise) die middag zelf nog gevangen had. Ze hadden een hele ton vol met van die smerige, slijmerige beesten in de keuken staan. Ik had geen idee dat ik daar een maaltje van gegeten had.

Het was dermate pittig gekruid dat ik geen idee heb of ik het nou lekker vind of niet _O- . Ik weet echter niet of ik het wel gegeten had als ze me hadden verteld wat er op m'n bord lag. En ik maar denken dat het 'gewoon' half-om-half-gehakt was :')

Tot op de dag van vandaag (al een paar jaar geleden) moeten mijn vrouw en schoonmoeder er nog steeds om gniffelen lol.