abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196578649
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Discovery (DIS) - De nieuwste serie gestart in 2017, het eerste seizoen speelt zich af tussen ENT en TOS. We volgen Michael Burnham die op het schip discovery terecht komt. En daar onder andere geconfronteerd wordt met de klingons die een oorlog starten tegen de federation.

Picard (PIC) - Uitgezonden vanaf 2020 in Europa op Amazon Prime, speelt zich 15 jaar af na Star Trek: Nemesis in de Prime Timeline: Romulus is vernietigd, maar Vulcan niet (Kelvin Timeline).
Deze serie brengt Patrick Stewart terug in de rol van Jean-Luc Picard, samen met karakters uit Star Trek: TNG en Star Trek: Voyager.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
DIS, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green)
PIC, ...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
  Moderator zondag 6 december 2020 @ 12:20:31 #2
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196578823
Ik merk dit seizoen een tendens meer richting klassieke star trek, de afleveringen zijn iets meer episodisch, en de spirit van de federation wordt meer nagejaagd, wat nu weer valide is omdat die spirit dus weg is geweest. Opzich is dat weg zijn van die suprematie een handig gegeven omdat het ineens weer logisch maakt om er heel veel moeite in te steken in plaats van dat het logisch is.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 6 december 2020 @ 12:24:48 #3
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_196578890
quote:
88s.gif Op zondag 6 december 2020 12:16 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Die zijn toch wel meervoud :?
Ja. It en its is de onzijdige enkelvoudige variant.
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_196579089
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2020 12:24 schreef Starflyer het volgende:

[..]

Ja. It en its is de onzijdige enkelvoudige variant.
https://en.wikipedia.org/wiki/Singular_they
  Moderator zondag 6 december 2020 @ 12:39:01 #5
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196579119
quote:
Ah zo wist ik niet en idd logisch.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_196581791
Discovery seizoen 3 valt erg tegen zeg... Burnham :')
  Moderator zondag 6 december 2020 @ 16:05:38 #7
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196582736
quote:
11s.gif Op zondag 6 december 2020 15:03 schreef Skwish het volgende:
Discovery seizoen 3 valt erg tegen zeg... Burnham :')
Ik vind S3 veel meer richting klassieke trek vooral omdat het veel episodischer overkomt en de focus vooral ligt op de moraal van de federation. Waar S1 en S2 veel meer focusten op de lange arc en de flitsende effecten. Ik heb ook het idee dat stijl wat soberder is ofzo... Maar kan ook aan mij liggen. Burnham is wel de outlier in alle drie seizoenen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_196588574
quote:
11s.gif Op zondag 6 december 2020 15:03 schreef Skwish het volgende:
Discovery seizoen 3 valt erg tegen zeg... Burnham :')
Het moet wel rustig overgaan. in Seizoen 4 of 5 zullen weer een mooie actie komen..
Daarna is onzeker.. miss nog zesde seizoen om einde te luiden..
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  maandag 7 december 2020 @ 07:18:22 #9
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_196593568
Ik moet zeggen dat ik dit een van de betere afleveringen vond tot nu toe.
Je kan merken dat Frakes aan het roer stond dit keer.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  maandag 7 december 2020 @ 12:15:24 #10
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_196596894
quote:
Dit bedoelde ik idd.
Al leek de vertaling er dan op te hinten dat ze in meervoud aangesproken wilde worden vanwege haar symbiont. Maar dat is niet wat er bedoeld wordt.

En idd, mooi die zoektocht van saru. Maar dat had ook eerder in het seizoen gekund, toen hij net kapitein werd. Nu zit hij al een tijdje in het zadel en is dan nog wel zo zoekende?
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
  maandag 7 december 2020 @ 20:49:37 #11
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_196607141
quote:
O ja, natuurlijk moest deze lulkoek ook eens opgevoerd worden in ST. Want deze genderstoornis was nog niet opgevoerd en de 0,0001% van de bevolking die een dergelijke afwijking heeft was nog niet vertegenwoordigd in de vrolijke regenboogvloot. Straks blijkt er ook een bemanningslid graag met minderjarige rekruutjes te knuffelen. Zou men meteen George Takei weer een gastrolletje kunnen laten spelen _O-

Trouwens, ik zie ook best vaak dat de karakters elkaar beetpakken enzo. What happened to #MeToo?
  maandag 7 december 2020 @ 21:39:10 #12
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_196608355
Oja, en qua script; Booker’s broer (ofzo) blijkt zowaar het opperhoofd te zijn van een planeet met 1 boshut en een stuk of 10 onderknuppels. En de boosdoeners vliegen in een enorm schip maar we zien slechts de groengeschminkte opperbitch met een pruik uit de carnavalswinkel.

Het budget was zeker op :’)
pi_196609427
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2020 21:39 schreef EdvandeBerg het volgende:
Oja, en qua script; Booker’s broer (ofzo) blijkt zowaar het opperhoofd te zijn van een planeet met 1 boshut en een stuk of 10 onderknuppels. En de boosdoeners vliegen in een enorm schip maar we zien slechts de groengeschminkte opperbitch met een pruik uit de carnavalswinkel.

Het budget was zeker op :’)
dat is een constante in ST-afleveringen een paar mensen in een dorp moeten een hele bevolking van gote delen van een planeet verbeelden
idd dat is ook een budgetkwestie
sf is niet realistisch.... kijk dan niet als je realisme zoekt
  dinsdag 8 december 2020 @ 02:08:48 #14
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_196611276
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2020 20:49 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

O ja, natuurlijk moest deze lulkoek ook eens opgevoerd worden in ST. Want deze genderstoornis was nog niet opgevoerd en de 0,0001% van de bevolking die een dergelijke afwijking heeft was nog niet vertegenwoordigd in de vrolijke regenboogvloot. Straks blijkt er ook een bemanningslid graag met minderjarige rekruutjes te knuffelen. Zou men meteen George Takei weer een gastrolletje kunnen laten spelen _O-

Trouwens, ik zie ook best vaak dat de karakters elkaar beetpakken enzo. What happened to #MeToo?
Ik vind het gewoon heel erg kut dat Star Trek alles zonodig "in your face" moet doen.

Scotty miste een vinger en LaForge was blind, maar er is volgens mij nooit een punt van gemaakt door hele episodes eraan te wijden dat invaliden en verminkten ook gezellig mee mogen draaien in Starfleet.

Riker was misschien pansexueel en LaForge deed aan manicure, ook nooit iets over gerept.

Maar de nieuwe Star Trek is dag in dag uit "Kijk mij eens!", met hun pontificale gay gezoen, vrouw met mannennaam (alsof er nog niet genoeg Michaels rondlopen) en nu dit weer.

Niks mis met singular they, ik gebruik het zelf ook om dialogen te schrijven als je niet weet of je met een man of een vrouw te maken krijgt (scheelt weer gezeur met him/her invoegen) of met duidelijk genderneutrale entiteiten als alien cyborgs/robots enzo te maken hebt waar 'it' toch een beetje denigerend klinkt. Maar nu is het gekaapt door de lghbtrutjes. :(
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  dinsdag 8 december 2020 @ 07:20:32 #15
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_196612138
Het feit dat er zo overtrokken op gereageerd wordt de hele tijd, laat toch wel zien dat het nodig is om er wat aandacht aan te besteden ;)

Het enige waar ik me aan erger in STD is toch vooral het volledige overacting van Michael, al valt me bij het opnieuw kijken van VOY dat ook Tuvok zich vaak schuldig maakte aan gefluister.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  dinsdag 8 december 2020 @ 09:10:01 #16
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_196613043
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 02:08 schreef Shakkara het volgende:

met hun pontificale gay gezoen,
T feit dat je t gay-gezoen noemt, geeft al aan dat t nodig is.
Er bestaat geen gay gezoen, er bestaat geen gay huwelijik.
Er bestaat een zoen, en een huwelijk. Er bestaat een zoen tussen 2 mensen die van elkaar houden.
Star Trek heeft wel vaker romances, en kusjes, en stelletjes, en nu zijn t eens 2 mannen.
T wordt niet eens als zodanig benoemd, het IS gewoon zo.
En INEENS valt t je op en is t overdreven en in your face? :D

Als t een romance was geweest tussen man en vrouw (burnham and whatshissface, ryker, deanna, whatever) had je niet gezeken. T feit dat t jou zo opvalt, jou zo stoort en je t als "gay gezoen" moet bestempelen..... 'Nough said. T is nodig.

(en t feit dat we t hier al pagina's lang over moete hebben. Echt, GET OVER YOURSELF PEOPLE! :') )
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 8 december 2020 @ 09:19:00 #17
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_196613159
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 09:10 schreef Ang3l het volgende:

[..]

T feit dat je t gay-gezoen noemt, geeft al aan dat t nodig is.
Er bestaat geen gay gezoen, er bestaat geen gay huwelijik.
Er bestaat een zoen, en een huwelijk. Er bestaat een zoen tussen 2 mensen die van elkaar houden.
Star Trek heeft wel vaker romances, en kusjes, en stelletjes, en nu zijn t eens 2 mannen.
T wordt niet eens als zodanig benoemd, het IS gewoon zo.
En INEENS valt t je op en is t overdreven en in your face? :D

Als t een romance was geweest tussen man en vrouw (burnham and whatshissface, ryker, deanna, whatever) had je niet gezeken.
'Nough said. T is nodig.
Het is de overdaad die het probleem is.
Als het alleen Culber en Stamets was, dan had je een paar geluiden gehoord en verder niets. Maar het is de nadruk die bijna iedere aflevering heeft op dergelijke issues. En dan wordt de relatie Culber/Stamets opeens een onderdeel van het probleem van de serie. Had het gewoon bij Culber en Stamets gelaten, had niet non-binary, trans, Michael etc zo geschreven en we hadden inderdaad een serie gehad waarin een gay-relatie zat wat we normaal hadden gevonden.

Overigens, singular they vind ik heel raar klinken omdat het wel de meervoud van het werkwoord gebruikt, dus they are ipv they is. Daardoor blijft het meervoud klinken, alsof een soort majesteitsmeervoud.
Als Adira niet had gezegd dat ze dit wilde vanwege haar gender, maar vanwege haar symbiont en gevoelens daarover met al haar diverse gender-levens, dan had je in-universe het aangestipt. Maar dat het leek de andere kant op te hangen, naar haar persoonlijke 'ik voel me geen vrouw dus wens niet zo aangesproken te worden'
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 8 december 2020 @ 10:56:57 #18
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_196614772
Overigens, die Sanctuary, toen die bekeken werd dmv luchtbeelden vanaf Disovery: IJsland :D
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  dinsdag 8 december 2020 @ 12:08:32 #19
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_196615822
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 09:10 schreef Ang3l het volgende:

[..]

T feit dat je t gay-gezoen noemt, geeft al aan dat t nodig is.
Er bestaat geen gay gezoen, er bestaat geen gay huwelijik.
Er bestaat een zoen, en een huwelijk. Er bestaat een zoen tussen 2 mensen die van elkaar houden.
Star Trek heeft wel vaker romances, en kusjes, en stelletjes, en nu zijn t eens 2 mannen.
T wordt niet eens als zodanig benoemd, het IS gewoon zo.
En INEENS valt t je op en is t overdreven en in your face? :D

Als t een romance was geweest tussen man en vrouw (burnham and whatshissface, ryker, deanna, whatever) had je niet gezeken. T feit dat t jou zo opvalt, jou zo stoort en je t als "gay gezoen" moet bestempelen..... 'Nough said. T is nodig.

(en t feit dat we t hier al pagina's lang over moete hebben. Echt, GET OVER YOURSELF PEOPLE! :') )
Uhura as zwarte bridgecrew vrouw was gewoon zo, dat was geen plotpunt en er werd geen episode geweid aan het slavernijverleden van haar overoveroveroverovergrootopa of equal opportunity geneuzel voor vrouwen.

Chekov as Rus was ook gewoon zo, werd ook geen punt van gemaakt.

Als Stamets en Culber elkaar op een NORMALE manier een kus gaven of hand in hand liepen of samen op een bankje zaten of weet ik veel, dan was het voor mij geen enkel probleem.

Maar niet dat pontificale elkaar aflebberen. Dat was gewoon in your face en had echt geen porem. Als het een man en een vrouw betroffen had ik dat ook geen prettig shot gevonden.

In de oude series was het geflirt veel subtieler en gebeurden de excessen off screen. Snoeiharde cross-species SM is klaarblijkelijk ook de orde van de dag in het Star Trek universum, maar dat hoeft niet pontificaal in your face in beeld gebracht te worden en kan gewoon op deze grappige manier worden opgelost:


[ Bericht 2% gewijzigd door Shakkara op 08-12-2020 12:27:05 ]
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  Moderator dinsdag 8 december 2020 @ 15:59:05 #20
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196619621
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 12:08 schreef Shakkara het volgende:
Als Stamets en Culber elkaar op een NORMALE manier een kus gaven of hand in hand liepen of samen op een bankje zaten of weet ik veel, dan was het voor mij geen enkel probleem.
Haha wat is er niet normaal aan de manier waarop zij elkaar een kus geven :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_196619656
quote:
88s.gif Op dinsdag 8 december 2020 15:59 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Haha wat is er niet normaal aan de manier waarop zij elkaar een kus geven :D
Het is gewoon supergay ja :(
Op zaterdag 14 november 2020 13:15 schreef LXIV het volgende:
Sinterklaas als propagandavehikel voor omvolking en corona-angstzaaierij. Dit land is failliet.
Op Ongehoord Nederland is een echte sinterklaas en pieten te zien.
  Moderator dinsdag 8 december 2020 @ 16:02:15 #22
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196619688
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:00 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Het is gewoon supergay ja :(
Zelfs booker en burnham zijn nog kleffer... En laat ik al helemaal niet beginnen over T'pol in ENT met die andere gast waarvan ik de naam kwijt ben...

die moesten we zelf helemaal volgen de douche in... :N tsk tsk tsk

En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 8 december 2020 @ 16:08:58 #23
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_196619824
quote:
88s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:02 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Zelfs booker en burnham zijn nog kleffer... En laat ik al helemaal niet beginnen over T'pol in ENT met die andere gast waarvan ik de naam kwijt ben...

die moesten we zelf helemaal volgen de douche in... :N tsk tsk tsk

[ afbeelding ]
Daar heb ik toentertijd wel een fapje op gezet :9
De mens veroorzaakt de klimaatcrisis, dit is een bewezen feit.
Verbied religie, sta geloof toe.
pi_196620034
quote:
88s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:02 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Zelfs booker en burnham zijn nog kleffer... En laat ik al helemaal niet beginnen over T'pol in ENT met die andere gast waarvan ik de naam kwijt ben...

die moesten we zelf helemaal volgen de douche in... :N tsk tsk tsk

[ afbeelding ]
Sterke fanservice was dat.
Op zaterdag 14 november 2020 13:15 schreef LXIV het volgende:
Sinterklaas als propagandavehikel voor omvolking en corona-angstzaaierij. Dit land is failliet.
Op Ongehoord Nederland is een echte sinterklaas en pieten te zien.
  Moderator dinsdag 8 december 2020 @ 16:28:19 #25
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196620096
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:23 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Sterke fanservice was dat.


:o :D

twitter
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 8 december 2020 @ 17:33:31 #26
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_196621383
quote:
88s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:02 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Zelfs booker en burnham zijn nog kleffer... En laat ik al helemaal niet beginnen over T'pol in ENT met die andere gast waarvan ik de naam kwijt ben...

die moesten we zelf helemaal volgen de douche in... :N tsk tsk tsk

[ afbeelding ]
T'pol is dan wel veel meer eyecandy dan Burnham.
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
pi_196632935
Ik ben op zich wel benieuwd hoe het zit met die gheorgouh (of hoe je het ook schrijft)
met haar flashbacks en zo en is zij echt stervende?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  woensdag 9 december 2020 @ 09:40:10 #28
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_196632957
quote:
88s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:02 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Zelfs booker en burnham zijn nog kleffer... En laat ik al helemaal niet beginnen over T'pol in ENT met die andere gast waarvan ik de naam kwijt ben...

die moesten we zelf helemaal volgen de douche in... :N tsk tsk tsk

[ afbeelding ]
Precies. T zat er altijd al in, maar nu t een gay koppel is valt t ineens op (en dat snap ik ook, want niet gewend) en is t ineens een probleem en in your face en niet nodig (en dat is hypocriet). :)
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  woensdag 9 december 2020 @ 09:40:42 #29
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_196632963
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 17:33 schreef Devil010 het volgende:

[..]

T'pol is dan wel veel meer eyecandy dan Burnham.
Ik vind Burnham best een mooie vrouw :o
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_196633108
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 09:40 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Ik vind Burnham best een mooie vrouw :o
Sinds dit seizoen vind ik haar prettiger om naar te kijken :Y
pi_196633160
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 09:40 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Ik vind Burnham best een mooie vrouw :o
Ik ook wel, hoewel ik haar nog niet goed heb kunnen loskoppelen van haar rol in the walking dead. Maar ze is wel heel knap ja.

Die t'pol was meer in-your-face sexy, maar uiteindelijk was dat een beetje too much met die strakke pakjes en die neptieten.
Op zaterdag 14 november 2020 13:15 schreef LXIV het volgende:
Sinterklaas als propagandavehikel voor omvolking en corona-angstzaaierij. Dit land is failliet.
Op Ongehoord Nederland is een echte sinterklaas en pieten te zien.
pi_196633189
quote:
14s.gif Op woensdag 9 december 2020 09:56 schreef Marsenal het volgende:
Die t'pol was meer in-your-face sexy, maar uiteindelijk was dat een beetje too much met die strakke pakjes en die neptieten.
Daar stoorde ik me inderdaad ook aan, zeker met die in-your-face decontamination scenes, cheap TV was dat.
  woensdag 9 december 2020 @ 11:01:43 #33
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_196634121
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 09:52 schreef STING het volgende:

[..]

Sinds dit seizoen vind ik haar prettiger om naar te kijken :Y
Met de lange vlechtjes O+
Wil ik ook. :P
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  woensdag 9 december 2020 @ 12:02:54 #34
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_196635168
quote:
88s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:02 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Zelfs booker en burnham zijn nog kleffer... En laat ik al helemaal niet beginnen over T'pol in ENT met die andere gast waarvan ik de naam kwijt ben...

die moesten we zelf helemaal volgen de douche in... :N tsk tsk tsk

[ afbeelding ]
Geen idee, heb zelf nooit Enterprise gekeken dus die tussenstap helemaal gemist. Het 'ergste' dat ik gezien heb is de skintight outfit van 7 of 9, en zelfs dat hoeft wat mij betreft al niet.

De bewuste scene van Ent gaat wat mij betreft ook veel te ver en hadden ze niet moeten doen.

Dus expliciete content als dat kan er wat mij betreft allemaal uit, ongeacht of het nou homo's zijn of niet. Probleem met de nieuwe serie is dat het dan weer homo's zijn, dan weer transsexuelen, dan weer het overdreven ADHD van die ensign, en dan weer feministisch geneuzel.

Dergelijk maatschappijkritisch gezeur kun je veel beter extremer trekken en verwerken in het alien-plot-van-de-week. Genoeg kritiek op religie, man-vrouw-verhoudingen, diverse taboeonderwerpen, interraciale relaties, slavernij, rebellie/onderdrukking, doorgeschoten kapitalisme, fascisme, parasitair downsyndroomvolk, koude oorlog, enzovoorts enzovoorts in TOS/TNG/DS9/VOY, maar dat was dan een plotpunt en een eigenschap van een alien ras.

Juist omdat het doorgeschoten is en vaak voor meerdere interpretaties vatbaar is ga je daar over nadenken en zo kun je een controversieel onderwerp toch op een interessante en passende manier in de serie verwerken.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  woensdag 9 december 2020 @ 12:05:16 #35
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_196635209
Ja want dat zijn vooral eigenschappen van aliens, dat mag vooral niet voorkomen bij mensen :')
De mens veroorzaakt de klimaatcrisis, dit is een bewezen feit.
Verbied religie, sta geloof toe.
  woensdag 9 december 2020 @ 12:06:05 #36
8369 speknek
..for me it was Tuesday
pi_196635228
Ja op die manier blijf je het inderdaad als controversieel punt labelen. Het hele punt van de inclusie in de crew is dat het dat niet is.
For you the day speknek replied to your post was the most important day of your life..
  woensdag 9 december 2020 @ 12:24:16 #37
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_196635524
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 12:05 schreef babylon het volgende:
Ja want dat zijn vooral eigenschappen van aliens, dat mag vooral niet voorkomen bij mensen :')
Waar kijk je liever naar:

* Een vrekkig misogynistich mens, wat slecht uitpakt waar een heel punt van gemaakt wordt hoe slecht hij wel niet is.
* Ferengi, waarin hebberigheid en misogynisme tot in het extreme doorgetrokken worden en die regelmatig een heel verhaal ophouden tegen mensen dat ze stom zijn dat ze niet hebberig zijn of karaktertrekken hebben die veel destructiever zijn.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
pi_196636041
quote:
88s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:02 schreef Bosbeetle het volgende:
En laat ik al helemaal niet beginnen over T'pol in ENT met die andere gast waarvan ik de naam kwijt ben...
Charles Tucker III , kortaf Trip
En zo klef werd hun relatie niet in beeld gebracht
  Moderator woensdag 9 december 2020 @ 13:05:38 #39
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196636158
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 12:58 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Charles Tucker III , kortaf Trip
En zo klef werd hun relatie niet in beeld gebracht
We hebben stamets en culbert nog niet in hun onderbroek gezien hoor.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  woensdag 9 december 2020 @ 15:46:48 #40
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_196638824
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 12:02 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Geen idee, heb zelf nooit Enterprise gekeken dus die tussenstap helemaal gemist. Het 'ergste' dat ik gezien heb is de skintight outfit van 7 of 9, en zelfs dat hoeft wat mij betreft al niet.

De bewuste scene van Ent gaat wat mij betreft ook veel te ver en hadden ze niet moeten doen.

Dus expliciete content als dat kan er wat mij betreft allemaal uit, ongeacht of het nou homo's zijn of niet. Probleem met de nieuwe serie is dat het dan weer homo's zijn, dan weer transsexuelen, dan weer het overdreven ADHD van die ensign, en dan weer feministisch geneuzel.

Dergelijk maatschappijkritisch gezeur kun je veel beter extremer trekken en verwerken in het alien-plot-van-de-week. Genoeg kritiek op religie, man-vrouw-verhoudingen, diverse taboeonderwerpen, interraciale relaties, slavernij, rebellie/onderdrukking, doorgeschoten kapitalisme, fascisme, parasitair downsyndroomvolk, koude oorlog, enzovoorts enzovoorts in TOS/TNG/DS9/VOY, maar dat was dan een plotpunt en een eigenschap van een alien ras.

Juist omdat het doorgeschoten is en vaak voor meerdere interpretaties vatbaar is ga je daar over nadenken en zo kun je een controversieel onderwerp toch op een interessante en passende manier in de serie verwerken.
Ja, een eigenschap van een alien ras, want god forbid t zou eens een menselijke eigenschap zijn en als normaal aspect worden gezien bij je eigen ras. :D Het is nu gewoon een onderdeel van de crew, wordt niet over gesproken (t gaykoppel) of wordt kort behandeld en verder niet over gezeken (non binary / trans) en er wordt weer doorgegaan met t dageljkse leven op het schip.

Zouden meer mensen moeten doen ;)
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_196638927
quote:
88s.gif Op woensdag 9 december 2020 13:05 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

We hebben stamets en culbert nog niet in hun onderbroek gezien hoor.
Het woord Trekkie krijgt een hele nieuwe lading _O_
Op zaterdag 14 november 2020 13:15 schreef LXIV het volgende:
Sinterklaas als propagandavehikel voor omvolking en corona-angstzaaierij. Dit land is failliet.
Op Ongehoord Nederland is een echte sinterklaas en pieten te zien.
  Moderator woensdag 9 december 2020 @ 16:34:18 #42
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196639466
quote:
14s.gif Op woensdag 9 december 2020 15:52 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Het woord Trekkie krijgt een hele nieuwe lading _O_
:D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  woensdag 9 december 2020 @ 21:57:47 #43
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_196645129
quote:
14s.gif Op woensdag 9 december 2020 15:52 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Het woord Trekkie krijgt een hele nieuwe lading _O_
Sterretje Trekken.
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
pi_196656461
quote:
14s.gif Op woensdag 9 december 2020 15:52 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Het woord Trekkie krijgt een hele nieuwe lading _O_
Dat is wel een hele diepe opmerking _O- :D
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  vrijdag 11 december 2020 @ 18:53:12 #45
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196676591
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 12:58 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Charles Tucker III , kortaf Trip
En zo klef werd hun relatie niet in beeld gebracht
Nou... al die massages in decon. En die neuro-pressure massages :+
Resistance is futile.
  vrijdag 11 december 2020 @ 18:56:47 #46
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196676657
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 02:08 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Ik vind het gewoon heel erg kut dat Star Trek alles zonodig "in your face" moet doen.

Scotty miste een vinger en LaForge was blind, maar er is volgens mij nooit een punt van gemaakt door hele episodes eraan te wijden dat invaliden en verminkten ook gezellig mee mogen draaien in Starfleet.

Riker was misschien pansexueel en LaForge deed aan manicure, ook nooit iets over gerept.

Maar de nieuwe Star Trek is dag in dag uit "Kijk mij eens!", met hun pontificale gay gezoen, vrouw met mannennaam (alsof er nog niet genoeg Michaels rondlopen) en nu dit weer.

Niks mis met singular they, ik gebruik het zelf ook om dialogen te schrijven als je niet weet of je met een man of een vrouw te maken krijgt (scheelt weer gezeur met him/her invoegen) of met duidelijk genderneutrale entiteiten als alien cyborgs/robots enzo te maken hebt waar 'it' toch een beetje denigerend klinkt. Maar nu is het gekaapt door de lghbtrutjes. :(
Zeiksnor. :*
Er doen geen hetero mannen meer mee, so what?

En er zijn wel degelijk hele episodes gewijd aan die schijtbril van LaForge.
Resistance is futile.
pi_196676990
quote:
10s.gif Op vrijdag 11 december 2020 18:53 schreef Seven. het volgende:

[..]

Nou... al die massages in decon. En die neuro-pressure massages :+
Oh ja inderdaad, dat was wel echt een beetje plat.
Op zaterdag 14 november 2020 13:15 schreef LXIV het volgende:
Sinterklaas als propagandavehikel voor omvolking en corona-angstzaaierij. Dit land is failliet.
Op Ongehoord Nederland is een echte sinterklaas en pieten te zien.
pi_196677499
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 12:08 schreef Shakkara het volgende:
Uhura as zwarte bridgecrew vrouw was gewoon zo, dat was geen plotpunt en er werd geen episode geweid aan het slavernijverleden van haar overoveroveroverovergrootopa
Hadden ze wel moeten doen.. Dat is Amerikaanse geschiedenis.
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 11 december 2020 @ 21:56:38 #49
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_196680402
Nice, die Yor, TNG S1/S2 uniform en een verwijzing naar de Kelvin Timeline (Romulan Miningvessel, 2379) en de Temporal Cold War uit Enterprise
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_196703059
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2020 21:56 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Nice, die Yor, TNG S1/S2 uniform en een verwijzing naar de Kelvin Timeline (Romulan Miningvessel, 2379) en de Temporal Cold War uit Enterprise
Eens, vind het ook met dat mirror universe wel leuk. Daar is het niet erg dat de karakters zo plat als een dubbeltje zijn.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  zondag 13 december 2020 @ 11:40:44 #51
78680 Nielsch
zie signature
pi_196703388
Moest die oude kerel uit CSI trouwens de nieuwe Q voorstellen?
zie ondertitel
pi_196704125
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2020 11:40 schreef Nielsch het volgende:
Moest die oude kerel uit CSI trouwens de nieuwe Q voorstellen?
Niet een Q. Ik dacht een soort geheimedienstfiguur van Starfleet
Maar je bedoelt https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Belzer van Law and Order ?
Hij lijkt er wel op

[ Bericht 1% gewijzigd door Bluesdude op 13-12-2020 12:33:23 ]
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 13 december 2020 @ 12:28:00 #53
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_196704148
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2020 12:26 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Niet een Q. Ik dacht een soort geheimedienstfiguur van Starfleet
Maar je bedoelt https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Belzer van Law and Order ?
Ik dacht ook Section 31
Geen Q, want die kon Georgiou wel genezen

Zou wel mooi zijn om John DeLancie terug te laten keren, dat is een personage wat in deze tijd er nog prima kan zijn
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 13 december 2020 @ 12:31:23 #54
78680 Nielsch
zie signature
pi_196704209
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2020 12:26 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Niet een Q. Ik dacht een soort geheimedienstfiguur van Starfleet
Maar je bedoelt https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Belzer van Law and Order ?
Nee deze

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Paul_Guilfoyle
zie ondertitel
  Moderator zondag 13 december 2020 @ 12:53:40 #55
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196704601
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2020 11:40 schreef Nielsch het volgende:
Moest die oude kerel uit CSI trouwens de nieuwe Q voorstellen?
Geen Q maar wel heel erg 60s star trek een onbekende entiteit die heel erg menselijk lijkt maar het niet is met allerlei vage eigenschappen. Dat hoop ik in ieder geval section 31 denk ik niet want dan waren ze wel door die brillemans van section 31 naar een deur gebracht.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_196704920
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2020 11:40 schreef Nielsch het volgende:
Moest die oude kerel uit CSI trouwens de nieuwe Q voorstellen?
Nee, Tkon: https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Portal_63
Early History of Falcom - https://youtu.be/JIcbJn-RylQ
pi_196708553
Het meest irritante aan Discovery is dat Burnham bijna constant kijkt alsof ze ieder moment in tranen kan uitbarsten en zacht praat.
  zondag 13 december 2020 @ 17:19:29 #58
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_196709825
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2020 16:10 schreef Navifactiva het volgende:
Het meest irritante aan Discovery is dat Burnham bijna constant kijkt alsof ze ieder moment in tranen kan uitbarsten en zacht praat.
Niks veranderd met vorige seizoenen dus.
Ik heb dit seizoen nog niet gekeken en als ik af en toe hier meelees mis er er geloof ik niet veel aan.
pi_196718898
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2020 17:19 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Niks veranderd met vorige seizoenen dus.
Ik heb dit seizoen nog niet gekeken en als ik af en toe hier meelees mis er er geloof ik niet veel aan.
Neuh
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 14 december 2020 @ 10:22:31 #60
8369 speknek
..for me it was Tuesday
pi_196719712
Mensen zeuren nu om het zeuren, Burnham is heel erg veranderd.
For you the day speknek replied to your post was the most important day of your life..
pi_196791732
Verfrissende aflevering, die met de terrans.
Op zaterdag 14 november 2020 13:15 schreef LXIV het volgende:
Sinterklaas als propagandavehikel voor omvolking en corona-angstzaaierij. Dit land is failliet.
Op Ongehoord Nederland is een echte sinterklaas en pieten te zien.
pi_196792734
"Star Trek: Lower Decks" komt naar Amazone Prime vanaf 22 januari volgend jaar. https://intl.startrek.com(...)national-territories
~ We're acting like a pair of stranger's, afraid of what to say. ~
* Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead *
pi_196793890
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2020 16:10 schreef Navifactiva het volgende:
Het meest irritante aan Discovery is dat Burnham bijna constant kijkt alsof ze ieder moment in tranen kan uitbarsten en zacht praat.
Het leukste aan Star Trek TNG vond ik juist dat iedereen zo rationeel was. Alsof de mensheid een evolutie had ondergaan.
pi_196796031


Live long and prosper, kleine vriend. ^O^
Resistance is futile.
  vrijdag 18 december 2020 @ 00:00:36 #65
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196796059
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 21:57 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het leukste aan Star Trek TNG vond ik juist dat iedereen zo rationeel was. Alsof de mensheid een evolutie had ondergaan.
De enige die rationeel waren, zijn Data en Picard. Riker.. ook maar zo zo.

De rest is allemaal emotioneel. Geordi met zijn overenthousiaste geleuter, Worf is natuurlijk een superemo alpha, alle vrouwen zijn permanent over de rooie of aan de rooie met al hun moedergevoelens en wat ze wel niet sensen out there. Of Natasha Yar.. 'hoi lieutenant Yar' en dan krijg je direct zo'n vers ingestudeerde judoworp.

Nahh, TNG zit vol emotie!
Resistance is futile.
  vrijdag 18 december 2020 @ 00:04:36 #66
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196796099
Wij zijn maar weer eens met TNG begonnen, nu onze zoon oud genoeg is om het ook leuk te vinden :D . Heerlijk tenenkrommende scenes, veel patroonbevestiging, verschrikkelijke special effects.. love it!
Resistance is futile.
pi_196798032
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 december 2020 00:04 schreef Seven. het volgende:
Wij zijn maar weer eens met TNG begonnen, nu onze zoon oud genoeg is om het ook leuk te vinden :D . Heerlijk tenenkrommende scenes, veel patroonbevestiging, verschrikkelijke special effects.. love it!
Nou, ik moet zeggen dat ze TNG wel mooi digitaal opgeknapt/remastered hebben :) We zijn nu DS9 aan het kijken en dat is nog in de originele 'SD' kwaliteit, dus een stuk minder. Maar alles went :P
pi_196803109
twitter
Early History of Falcom - https://youtu.be/JIcbJn-RylQ
  vrijdag 18 december 2020 @ 15:07:51 #69
78680 Nielsch
zie signature
pi_196803205
Die Guardian of Forever gaf me een beetje een Star Trek meets Doctor Who gevoel.

Maar was dus een concept uit TOS.

https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Guardian_of_Forever
zie ondertitel
  vrijdag 18 december 2020 @ 15:09:42 #70
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_196803249
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2020 17:19 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Niks veranderd met vorige seizoenen dus.
Ik heb dit seizoen nog niet gekeken en als ik af en toe hier meelees mis er er geloof ik niet veel aan.
Beste seizoen tot nu toe.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  vrijdag 18 december 2020 @ 17:34:53 #71
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_196805710
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 15:09 schreef avotar het volgende:

[..]

Beste seizoen tot nu toe.
Maar de vorige 2 seizoenen waren dan ook wel héél erg slecht, was knap geweest als het nog slechter geweest zou zijn. ;)
  vrijdag 18 december 2020 @ 17:37:58 #72
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_196805775
Het wordt elk seizoen beter :)
No Dyson Barrier is going to stop me!
  vrijdag 18 december 2020 @ 20:03:59 #73
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196808876
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 december 2020 15:01 schreef Aether het volgende:
[ twitter ]
Kate Mulgrew _O_

Alleen jammer dat zij pro-life is..!
Resistance is futile.
  zaterdag 19 december 2020 @ 21:23:05 #74
487045 Muskusboktor57
I love me some Jesus.
pi_196828613
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 december 2020 20:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Kate Mulgrew _O_

Alleen jammer dat zij pro-life is..!
Ik ben jarenlang in de veronderstelling geweest dat zij het zusje van Roseanne Barr is.

Ik weet niet wat erger is.
VOORVOCHT.
  zaterdag 19 december 2020 @ 22:07:08 #75
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196830020
quote:
18s.gif Op zaterdag 19 december 2020 21:23 schreef Muskusboktor57 het volgende:

[..]

Ik ben jarenlang in de veronderstelling geweest dat zij het zusje van Roseanne Barr is.

Ik weet niet wat erger is.
Het zusje van Roseanne Barr :+ why?
Resistance is futile.
pi_196833535
Animatieserie Star Trek: Lower Decks komt naar Amazon Prime Video
https://primevideoaanbod.(...)-amazon-prime-video/

De animatieserie Star Trek: Lower Decks komt naar Amazon Prime Video. Alle tien afleveringen van het eerste seizoen gaan op vrijdag 22 januari 2021 in première op Prime Video.
Early History of Falcom - https://youtu.be/JIcbJn-RylQ
  Moderator zondag 20 december 2020 @ 01:14:50 #77
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196834185
quote:
7s.gif Op zondag 20 december 2020 00:01 schreef Aether het volgende:
Animatieserie Star Trek: Lower Decks komt naar Amazon Prime Video
https://primevideoaanbod.(...)-amazon-prime-video/

De animatieserie Star Trek: Lower Decks komt naar Amazon Prime Video. Alle tien afleveringen van het eerste seizoen gaan op vrijdag 22 januari 2021 in première op Prime Video.
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2020 21:09 schreef Nyand het volgende:
"Star Trek: Lower Decks" komt naar Amazone Prime vanaf 22 januari volgend jaar. https://intl.startrek.com(...)national-territories
Leuk beetje laat maar ik vond dat een leuke serie. Ben ook wel wel benieuwd naar die prodigy serie die wat meer op kinderen gericht moet zijn met captain janeway. Vind tot nu to S3 van discovery veel meer trek dan de eerste 2 seizoenen, ik hoop dat ze niet direct de burn oplossen of dat we in de volgende seizoenen de opbouw van de federation weer gaan zien ofzo. Als trek liefhebbers zitten we wel in een goede tijd zeg. Gewoon 2 grote series 2 animatie series en nog een serie (met gorgiou) op komst.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_196838904
quote:
88s.gif Op zondag 20 december 2020 01:14 schreef Bosbeetle het volgende:
een serie (met gorgiou) op komst.
Dat had ik nog niet gelezen... weet iemand meer ?
Er komt wel een nieuwe serie met Spike en Spock uit seizoen 2 Discovery
  Moderator zondag 20 december 2020 @ 12:51:44 #79
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196839101
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2020 12:41 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dat had ik nog niet gelezen... weet iemand meer ?
Er komt wel een nieuwe serie met Spike en Spock uit seizoen 2 Discovery
https://www.inverse.com/e(...)how-setting-spoilers

onder andere.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 20 december 2020 @ 13:11:13 #80
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_196839618
quote:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
No Dyson Barrier is going to stop me!
  Moderator zondag 20 december 2020 @ 13:15:03 #81
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196839699
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2020 13:11 schreef Starflyer het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Denk het dus ook
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_196840202
Dus , 3 startrekseries zijn komend
* Picard S2
* Georgiou Sectie 31
* Pike en Spock

En dan nog die animatieseries? 2 ?

[ Bericht 1% gewijzigd door Bluesdude op 20-12-2020 15:11:34 ]
  Moderator zondag 20 december 2020 @ 15:07:55 #83
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196842306
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2020 13:34 schreef Bluesdude het volgende:
Dus , 3 startrekseries zijn komend
* Picard S2
* Georgiou Sectie 31
* Spike en Spock

En dan nog die animatieseries? 2 ?
Ohja pike ook nog.. #overkill :D


En ja twee animaties, lower decks en Prodigy (met Kate mulgrew/janeway)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 21 december 2020 @ 09:21:18 #84
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_196856005
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 december 2020 20:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Kate Mulgrew _O_

Alleen jammer dat zij pro-life is..!
En dat is boeiend, omdat...?
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  maandag 21 december 2020 @ 11:02:27 #85
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196857448
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 09:21 schreef avotar het volgende:

[..]

En dat is boeiend, omdat...?
Ik ben Janeway fan maar ook pro-choice, dus voor mij persoonlijk is dat wel lastig te verkroppen.
Resistance is futile.
  Moderator maandag 21 december 2020 @ 11:21:49 #86
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196857845
quote:
7s.gif Op maandag 21 december 2020 11:02 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik ben Janeway fan maar ook pro-choice, dus voor mij persoonlijk is dat wel lastig te verkroppen.
Ik heb dit ook wel eens met muzikanten raar is dat hè, zo vind ik pantera een geweldige band maar de zanger is gewoon een rasistische klootviool, dat doet soms wel en soms niet af aan de muziek... Ik snap wel dat je het jammer vind :Y
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 21 december 2020 @ 11:39:52 #87
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_196858237
quote:
7s.gif Op maandag 21 december 2020 11:02 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik ben Janeway fan maar ook pro-choice, dus voor mij persoonlijk is dat wel lastig te verkroppen.
Pff, zoveel mensen zoveel meningen. Ik kan prima iedereen in zijn/haar waarde laten vanwege iemands opvattingen (tenzij echt over de schreef) en dat doet niets af aan de acteerprestaties of iets dergelijks.
Zie bijvoorbeeld de shit die Rowling over haar heen krijgt. Doet niets af aan de Harry Potter boeken. Spacey blijft een geniaal acteur, etc. etc.
OK, Spacey is een geval apart, dat gaat iets verder dan een andere mening ...

Maar beetje verdraagzaamheid en wederzijds respect zou toch fijn zijn in deze wereld. Het is niet allemaal zwart/wit en ik kan me hier echt niet druk om maken.
Ik hang in dit debat een beetje tussenin, maar heb daarom geen uitgesproken mening over jou of over Kate Mulgrew. We zijn allemaal Star Trek liefhebbers en dat is waar het hier eigenlijk om gaat
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  maandag 21 december 2020 @ 12:07:21 #88
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_196858757
quote:
7s.gif Op maandag 21 december 2020 11:02 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik ben Janeway fan maar ook pro-choice, dus voor mij persoonlijk is dat wel lastig te verkroppen.
Dat gaat er bij mij echt niet in hoor, dan ben je echt totaal doorgeslagen in de "cancel culture", Dus omdat je van 1 actrice nu een "voorkeur" weet ben je tegen.

En als ALLE acteurs/actrices nou al dat soort dingen op een lijst zouden zetten, ben je dan tegen, pak em beet, 50% van alle acteurs/actrices? Dan kan je nergens meer naar kijken.

Word nou eens geestelijk volwassen en leg je neer bij het feit dat mensen wel eens een andere mening kunnen hebben dan jij en dat dat bij mensen die een beetje normaal zijn dat geen probleem hoeft te zijn.

1 andere mening over 1 onderwerp en meteen is die persoon totaal fout. Grow up.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  maandag 21 december 2020 @ 13:41:45 #89
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196860667
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 12:07 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Dat gaat er bij mij echt niet in hoor, dan ben je echt totaal doorgeslagen in de "cancel culture", Dus omdat je van 1 actrice nu een "voorkeur" weet ben je tegen.

En als ALLE acteurs/actrices nou al dat soort dingen op een lijst zouden zetten, ben je dan tegen, pak em beet, 50% van alle acteurs/actrices? Dan kan je nergens meer naar kijken.

Word nou eens geestelijk volwassen en leg je neer bij het feit dat mensen wel eens een andere mening kunnen hebben dan jij en dat dat bij mensen die een beetje normaal zijn dat geen probleem hoeft te zijn.

1 andere mening over 1 onderwerp en meteen is die persoon totaal fout. Grow up.
Ik zeg nergens dat ik de persoon totaal fout vind, dat maak jij er helemaal zelf van. Ik zeg toch nergens dat ik daarom geen VOY kijk? Ik vind alle pro-lifers lastig te verkroppen maar ik hou die 2 dingen verder gewoon uit elkaar. Het is een enorm goede actrice en het blijft mijn favoriete serie, zelfs al staan haar persoonlijke overtuigingen me niet aan.

Ondertussen mag jij mij ook gewoon in mijn waarde laten, in plaats van daar direct een waardeoordeel aan te koppelen en mij van geestelijke onvolwassenheid betichten.
Resistance is futile.
  maandag 21 december 2020 @ 13:44:20 #90
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_196860720
quote:
13s.gif Op maandag 21 december 2020 13:41 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik zeg nergens dat ik de persoon totaal fout vind, dat maak jij er helemaal zelf van. Ik zeg toch nergens dat ik daarom geen VOY kijk? Ik vind alle pro-lifers lastig te verkroppen maar ik hou die 2 dingen verder gewoon uit elkaar. Het is een enorm goede actrice en het blijft mijn favoriete serie, zelfs al staan haar persoonlijke overtuigingen me niet aan.

Ondertussen mag jij mij ook gewoon in mijn waarde laten, in plaats van daar direct een waardeoordeel aan te koppelen en mij van geestelijke onvolwassenheid betichten.
Normaal gesproken zou ik er ook niet zo maar over beginnen, maar al jouw posts staan vol met identity politics, doorgeslagen feminisme en andere SJW-oordelen.

Je MOET van jou maar dingen accepteren (er zitten geen hetero's in, nou en boze witte man, deal with it!) maar als jou iets niet bevalt moet die persoon maar gecancelled worden.

How about no :).
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  maandag 21 december 2020 @ 13:56:51 #91
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196860928
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 13:44 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Normaal gesproken zou ik er ook niet zo maar over beginnen, maar al jouw posts staan vol met identity politics, doorgeslagen feminisme en andere SJW-oordelen.

Je MOET van jou maar dingen accepteren (er zitten geen hetero's in, nou en boze witte man, deal with it!) maar als jou iets niet bevalt moet die persoon maar gecancelled worden.

How about no :).
Dus omdat Seven. het post.. helder, dus eigenlijk ben je zelf een doorgeslagen cancel...

Nee wacht, die ga ik iets netter verwoorden. Cancel klojo.
Resistance is futile.
  maandag 21 december 2020 @ 14:00:20 #92
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_196861004
quote:
14s.gif Op maandag 21 december 2020 13:56 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dus omdat Seven. het post.. helder, dus eigenlijk ben je zelf een doorgeslagen cancel...

Nee wacht, die ga ik iets netter verwoorden. Cancel klojo.
Je doet maar een eind weg, het bevestigt mijn standpunt alleen maar. Er zit bij jou zo veel dwars dat er niets meer dan pure minachting heerst voor mensen met een andere mening.

JIJ hebt altijd gelijk en andere meningen zijn per definitie fout en moeten weg. Dat laat je overal merken en nu hier dus ook weer.

Loop eens naar de spiegel.

Edit: mensen als jij zijn de gezwellen in elk fandom, omdat wat ze IRL doen/vinden jou niet aanstaat moeten ze maar gecancelled worden, en in de plaats moet een * vul marginale groep* komen, of die nou goed is in het werk of niet.

Gevolg: kloterige verneukte series als Doctor Who, STD etc, omdat de politieke (eenzijdige) boodschap op plek 1 komt, verhalen vertellen en talent hebben zijn ondergeschikt.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  maandag 21 december 2020 @ 14:48:31 #93
8369 speknek
..for me it was Tuesday
pi_196861877
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 14:00 schreef HeatWave het volgende:
Er zit bij jou zo veel dwars dat er niets meer dan pure minachting heerst voor mensen met een andere mening.

JIJ hebt altijd gelijk en andere meningen zijn per definitie fout en moeten weg. Dat laat je overal merken en nu hier dus ook weer.
:')
quote:
mensen als jij zijn de gezwellen in elk fandom,
:') :')
quote:
Gevolg: kloterige verneukte series als STD
:') :') :')
quote:
Loop eens naar de spiegel.
^O^
For you the day speknek replied to your post was the most important day of your life..
  maandag 21 december 2020 @ 14:51:40 #94
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_196861933
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 14:48 schreef speknek het volgende:

[..]

:')
[..]

:') :')
[..]

:') :') :')
:') maar een eind weg, ik geef mijn mening, pleit niet voor een cancellation.

Mensen moeten gewoon kappen met "politiek" te verweven met entertainment. Wat iemand IRL doet hoort je niet te boeien. Of vraag je ook elke cassiere, buschauffeur of ober om zijn/haar mening? En als die niet bevalt ga je weg?

Waarom dan wel bij een actrice? Bemoei je met je eigen leven.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  maandag 21 december 2020 @ 15:00:01 #95
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196862068
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 14:00 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Je doet maar een eind weg, het bevestigt mijn standpunt alleen maar. Er zit bij jou zo veel dwars dat er niets meer dan pure minachting heerst voor mensen met een andere mening.

JIJ hebt altijd gelijk en andere meningen zijn per definitie fout en moeten weg. Dat laat je overal merken en nu hier dus ook weer.

Loop eens naar de spiegel.

Edit: mensen als jij zijn de gezwellen in elk fandom, omdat wat ze IRL doen/vinden jou niet aanstaat moeten ze maar gecancelled worden, en in de plaats moet een * vul marginale groep* komen, of die nou goed is in het werk of niet.

Gevolg: kloterige verneukte series als Doctor Who, STD etc, omdat de politieke (eenzijdige) boodschap op plek 1 komt, verhalen vertellen en talent hebben zijn ondergeschikt.

Nou nou, gefrustreerd much :') . Ik loop dus NIET weg omdat haar mening mij niet aanstaan, maar jij mag het laatste woord hoor :*
Resistance is futile.
  Moderator maandag 21 december 2020 @ 15:01:18 #96
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_196862096
Het is wel weer goed hier he? Het lijkt me het beste als we deze discussie afkappen en gewoon weer verder gaan over de inhoud. Het is echt ongelofelijk hoe vaak het maar weer moet gaan over identity politics.

Verdere posts worden verwijderd en eventuele opmerkingen erover mogen naar het FB-topic. ;)
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_196862195
Mulgrew had ontzettend veel moeite met Jeri Ryan's rol, ze kon het moeilijk verkroppen dat er een lange dunne blonde stoot in een catsuit aan de cast werd toegevoegd. Dat vind ik persoonlijk kwalijker dan pro-life zijn.
Op zaterdag 14 november 2020 13:15 schreef LXIV het volgende:
Sinterklaas als propagandavehikel voor omvolking en corona-angstzaaierij. Dit land is failliet.
Op Ongehoord Nederland is een echte sinterklaas en pieten te zien.
  maandag 21 december 2020 @ 15:10:15 #98
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196862303
quote:
10s.gif Op maandag 21 december 2020 15:05 schreef Marsenal het volgende:
Mulgrew had ontzettend veel moeite met Jeri Ryan's rol, ze kon het moeilijk verkroppen dat er een lange dunne blonde stoot in een catsuit aan de cast werd toegevoegd. Dat vind ik persoonlijk kwalijker dan pro-life zijn.
Is dat zo? :D

Maar goed dat ze niet geluisterd hebben. Uiteindelijk heeft Seven. die hele serie super interessant gemaakt, niet vanwege haar looks maar hoge mate van intelligentie en Borg heritage + bijbehorende zoektocht naar menselijkheid. En stiekem is zij natuurlijk zo autistisch als een draaideur.

Ik vond die originele Janeway trouwens pas tenenkrommend.
Resistance is futile.
pi_196862769
quote:
2s.gif Op maandag 21 december 2020 15:10 schreef Seven. het volgende:

[..]

Is dat zo? :D

Maar goed dat ze niet geluisterd hebben. Uiteindelijk heeft Seven. die hele serie super interessant gemaakt, niet vanwege haar looks maar hoge mate van intelligentie en Borg heritage + bijbehorende zoektocht naar menselijkheid. En stiekem is zij natuurlijk zo autistisch als een draaideur.

Ik vond die originele Janeway trouwens pas tenenkrommend.
Wat ik ervan begrijp, Mulgrew baalde ervan dat de producenten het nodig vonden om zulke ongegeneerde eyecandy toe te voegen terwijl zij juist het idee had met haar rol een voorvechter te zijn voor sterke vrouwelijke karakters zonder dat het over tieten en kont hoefde te gaan. Dat heeft op de set tot veel persoonlijke wrijving tussen de twee gegeven, wat na het eindigen van de serie wel is bijgelegd. Er schijnt niet echt een professionele grens te zijn overschreden wat op zich wel knap is, die twee hadden echt heel veel scenes samen.

Ik vind Ryan stiekem een gemankeerd actrice verder maar ja, die rol paste haar wel goed.
Op zaterdag 14 november 2020 13:15 schreef LXIV het volgende:
Sinterklaas als propagandavehikel voor omvolking en corona-angstzaaierij. Dit land is failliet.
Op Ongehoord Nederland is een echte sinterklaas en pieten te zien.
  maandag 21 december 2020 @ 15:39:44 #100
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196862920
quote:
14s.gif Op maandag 21 december 2020 15:31 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Wat ik ervan begrijp, Mulgrew baalde ervan dat de producenten het nodig vonden om zulke ongegeneerde eyecandy toe te voegen terwijl zij juist het idee had met haar rol een voorvechter te zijn voor sterke vrouwelijke karakters zonder dat het over tieten en kont hoefde te gaan. Dat heeft op de set tot veel persoonlijke wrijving tussen de twee gegeven, wat na het eindigen van de serie wel is bijgelegd. Er schijnt niet echt een professionele grens te zijn overschreden wat op zich wel knap is, die twee hadden echt heel veel scenes samen.

Ik vind Ryan stiekem een gemankeerd actrice verder maar ja, die rol paste haar wel goed.
En ik vind ook oprecht dat de scenes tussen Janeway en Seven enorm goed gelukt zijn. Mulgrew was enorm goed in dat moederlijke naar de hele crew, en in het bijzonder naar Seven. En van Ryan werd gewoon niet teveel verwacht, qua emotie was die rol natuurlijk vrij platgeslagen. Hoewel, ook daarin zat wel een bepaalde mate van subtiliteit. Die persoonlijkheidsontwikkeling van arrogante alwetende Borg naar homo sapiens heeft ze goed gedoseerd, vind ik.

Maar ik heb Ryan nog nooit in een andere rol gezien dus ik geloof je direct. Als zij zo'n talent was, dan was ze vast wel door meer audities gekomen :+
Resistance is futile.
  maandag 21 december 2020 @ 15:42:22 #101
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196862968
Ik denk trouwens dat de rol van Seven ook interessant was geweest als het niet gespeeld zou zijn door een bijzonder aantrekkelijke vrouw. Zo ook T'Pol. Beide karakters hadden de sexy opsmuk totaal niet nodig.

Al snap ik wel dat het overwegend mannelijk publiek best blij was met die opsmuk.
Resistance is futile.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')