abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196578649
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Discovery (DIS) - De nieuwste serie gestart in 2017, het eerste seizoen speelt zich af tussen ENT en TOS. We volgen Michael Burnham die op het schip discovery terecht komt. En daar onder andere geconfronteerd wordt met de klingons die een oorlog starten tegen de federation.

Picard (PIC) - Uitgezonden vanaf 2020 in Europa op Amazon Prime, speelt zich 15 jaar af na Star Trek: Nemesis in de Prime Timeline: Romulus is vernietigd, maar Vulcan niet (Kelvin Timeline).
Deze serie brengt Patrick Stewart terug in de rol van Jean-Luc Picard, samen met karakters uit Star Trek: TNG en Star Trek: Voyager.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
DIS, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green)
PIC, ...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
  Moderator zondag 6 december 2020 @ 12:20:31 #2
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196578823
Ik merk dit seizoen een tendens meer richting klassieke star trek, de afleveringen zijn iets meer episodisch, en de spirit van de federation wordt meer nagejaagd, wat nu weer valide is omdat die spirit dus weg is geweest. Opzich is dat weg zijn van die suprematie een handig gegeven omdat het ineens weer logisch maakt om er heel veel moeite in te steken in plaats van dat het logisch is.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 6 december 2020 @ 12:24:48 #3
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_196578890
quote:
88s.gif Op zondag 6 december 2020 12:16 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Die zijn toch wel meervoud :?
Ja. It en its is de onzijdige enkelvoudige variant.
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_196579089
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2020 12:24 schreef Starflyer het volgende:

[..]

Ja. It en its is de onzijdige enkelvoudige variant.
https://en.wikipedia.org/wiki/Singular_they
  Moderator zondag 6 december 2020 @ 12:39:01 #5
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196579119
quote:
Ah zo wist ik niet en idd logisch.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_196581791
Discovery seizoen 3 valt erg tegen zeg... Burnham :')
  Moderator zondag 6 december 2020 @ 16:05:38 #7
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196582736
quote:
11s.gif Op zondag 6 december 2020 15:03 schreef Skwish het volgende:
Discovery seizoen 3 valt erg tegen zeg... Burnham :')
Ik vind S3 veel meer richting klassieke trek vooral omdat het veel episodischer overkomt en de focus vooral ligt op de moraal van de federation. Waar S1 en S2 veel meer focusten op de lange arc en de flitsende effecten. Ik heb ook het idee dat stijl wat soberder is ofzo... Maar kan ook aan mij liggen. Burnham is wel de outlier in alle drie seizoenen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_196588574
quote:
11s.gif Op zondag 6 december 2020 15:03 schreef Skwish het volgende:
Discovery seizoen 3 valt erg tegen zeg... Burnham :')
Het moet wel rustig overgaan. in Seizoen 4 of 5 zullen weer een mooie actie komen..
Daarna is onzeker.. miss nog zesde seizoen om einde te luiden..
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  maandag 7 december 2020 @ 07:18:22 #9
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_196593568
Ik moet zeggen dat ik dit een van de betere afleveringen vond tot nu toe.
Je kan merken dat Frakes aan het roer stond dit keer.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  maandag 7 december 2020 @ 12:15:24 #10
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_196596894
quote:
Dit bedoelde ik idd.
Al leek de vertaling er dan op te hinten dat ze in meervoud aangesproken wilde worden vanwege haar symbiont. Maar dat is niet wat er bedoeld wordt.

En idd, mooi die zoektocht van saru. Maar dat had ook eerder in het seizoen gekund, toen hij net kapitein werd. Nu zit hij al een tijdje in het zadel en is dan nog wel zo zoekende?
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
  maandag 7 december 2020 @ 20:49:37 #11
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_196607141
quote:
O ja, natuurlijk moest deze lulkoek ook eens opgevoerd worden in ST. Want deze genderstoornis was nog niet opgevoerd en de 0,0001% van de bevolking die een dergelijke afwijking heeft was nog niet vertegenwoordigd in de vrolijke regenboogvloot. Straks blijkt er ook een bemanningslid graag met minderjarige rekruutjes te knuffelen. Zou men meteen George Takei weer een gastrolletje kunnen laten spelen _O-

Trouwens, ik zie ook best vaak dat de karakters elkaar beetpakken enzo. What happened to #MeToo?
  maandag 7 december 2020 @ 21:39:10 #12
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_196608355
Oja, en qua script; Booker’s broer (ofzo) blijkt zowaar het opperhoofd te zijn van een planeet met 1 boshut en een stuk of 10 onderknuppels. En de boosdoeners vliegen in een enorm schip maar we zien slechts de groengeschminkte opperbitch met een pruik uit de carnavalswinkel.

Het budget was zeker op :’)
pi_196609427
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2020 21:39 schreef EdvandeBerg het volgende:
Oja, en qua script; Booker’s broer (ofzo) blijkt zowaar het opperhoofd te zijn van een planeet met 1 boshut en een stuk of 10 onderknuppels. En de boosdoeners vliegen in een enorm schip maar we zien slechts de groengeschminkte opperbitch met een pruik uit de carnavalswinkel.

Het budget was zeker op :’)
dat is een constante in ST-afleveringen een paar mensen in een dorp moeten een hele bevolking van gote delen van een planeet verbeelden
idd dat is ook een budgetkwestie
sf is niet realistisch.... kijk dan niet als je realisme zoekt
  dinsdag 8 december 2020 @ 02:08:48 #14
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_196611276
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2020 20:49 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

O ja, natuurlijk moest deze lulkoek ook eens opgevoerd worden in ST. Want deze genderstoornis was nog niet opgevoerd en de 0,0001% van de bevolking die een dergelijke afwijking heeft was nog niet vertegenwoordigd in de vrolijke regenboogvloot. Straks blijkt er ook een bemanningslid graag met minderjarige rekruutjes te knuffelen. Zou men meteen George Takei weer een gastrolletje kunnen laten spelen _O-

Trouwens, ik zie ook best vaak dat de karakters elkaar beetpakken enzo. What happened to #MeToo?
Ik vind het gewoon heel erg kut dat Star Trek alles zonodig "in your face" moet doen.

Scotty miste een vinger en LaForge was blind, maar er is volgens mij nooit een punt van gemaakt door hele episodes eraan te wijden dat invaliden en verminkten ook gezellig mee mogen draaien in Starfleet.

Riker was misschien pansexueel en LaForge deed aan manicure, ook nooit iets over gerept.

Maar de nieuwe Star Trek is dag in dag uit "Kijk mij eens!", met hun pontificale gay gezoen, vrouw met mannennaam (alsof er nog niet genoeg Michaels rondlopen) en nu dit weer.

Niks mis met singular they, ik gebruik het zelf ook om dialogen te schrijven als je niet weet of je met een man of een vrouw te maken krijgt (scheelt weer gezeur met him/her invoegen) of met duidelijk genderneutrale entiteiten als alien cyborgs/robots enzo te maken hebt waar 'it' toch een beetje denigerend klinkt. Maar nu is het gekaapt door de lghbtrutjes. :(
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  dinsdag 8 december 2020 @ 07:20:32 #15
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_196612138
Het feit dat er zo overtrokken op gereageerd wordt de hele tijd, laat toch wel zien dat het nodig is om er wat aandacht aan te besteden ;)

Het enige waar ik me aan erger in STD is toch vooral het volledige overacting van Michael, al valt me bij het opnieuw kijken van VOY dat ook Tuvok zich vaak schuldig maakte aan gefluister.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  dinsdag 8 december 2020 @ 09:10:01 #16
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_196613043
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 02:08 schreef Shakkara het volgende:

met hun pontificale gay gezoen,
T feit dat je t gay-gezoen noemt, geeft al aan dat t nodig is.
Er bestaat geen gay gezoen, er bestaat geen gay huwelijik.
Er bestaat een zoen, en een huwelijk. Er bestaat een zoen tussen 2 mensen die van elkaar houden.
Star Trek heeft wel vaker romances, en kusjes, en stelletjes, en nu zijn t eens 2 mannen.
T wordt niet eens als zodanig benoemd, het IS gewoon zo.
En INEENS valt t je op en is t overdreven en in your face? :D

Als t een romance was geweest tussen man en vrouw (burnham and whatshissface, ryker, deanna, whatever) had je niet gezeken. T feit dat t jou zo opvalt, jou zo stoort en je t als "gay gezoen" moet bestempelen..... 'Nough said. T is nodig.

(en t feit dat we t hier al pagina's lang over moete hebben. Echt, GET OVER YOURSELF PEOPLE! :') )
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 8 december 2020 @ 09:19:00 #17
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_196613159
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 09:10 schreef Ang3l het volgende:

[..]

T feit dat je t gay-gezoen noemt, geeft al aan dat t nodig is.
Er bestaat geen gay gezoen, er bestaat geen gay huwelijik.
Er bestaat een zoen, en een huwelijk. Er bestaat een zoen tussen 2 mensen die van elkaar houden.
Star Trek heeft wel vaker romances, en kusjes, en stelletjes, en nu zijn t eens 2 mannen.
T wordt niet eens als zodanig benoemd, het IS gewoon zo.
En INEENS valt t je op en is t overdreven en in your face? :D

Als t een romance was geweest tussen man en vrouw (burnham and whatshissface, ryker, deanna, whatever) had je niet gezeken.
'Nough said. T is nodig.
Het is de overdaad die het probleem is.
Als het alleen Culber en Stamets was, dan had je een paar geluiden gehoord en verder niets. Maar het is de nadruk die bijna iedere aflevering heeft op dergelijke issues. En dan wordt de relatie Culber/Stamets opeens een onderdeel van het probleem van de serie. Had het gewoon bij Culber en Stamets gelaten, had niet non-binary, trans, Michael etc zo geschreven en we hadden inderdaad een serie gehad waarin een gay-relatie zat wat we normaal hadden gevonden.

Overigens, singular they vind ik heel raar klinken omdat het wel de meervoud van het werkwoord gebruikt, dus they are ipv they is. Daardoor blijft het meervoud klinken, alsof een soort majesteitsmeervoud.
Als Adira niet had gezegd dat ze dit wilde vanwege haar gender, maar vanwege haar symbiont en gevoelens daarover met al haar diverse gender-levens, dan had je in-universe het aangestipt. Maar dat het leek de andere kant op te hangen, naar haar persoonlijke 'ik voel me geen vrouw dus wens niet zo aangesproken te worden'
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 8 december 2020 @ 10:56:57 #18
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_196614772
Overigens, die Sanctuary, toen die bekeken werd dmv luchtbeelden vanaf Disovery: IJsland :D
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  dinsdag 8 december 2020 @ 12:08:32 #19
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_196615822
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 09:10 schreef Ang3l het volgende:

[..]

T feit dat je t gay-gezoen noemt, geeft al aan dat t nodig is.
Er bestaat geen gay gezoen, er bestaat geen gay huwelijik.
Er bestaat een zoen, en een huwelijk. Er bestaat een zoen tussen 2 mensen die van elkaar houden.
Star Trek heeft wel vaker romances, en kusjes, en stelletjes, en nu zijn t eens 2 mannen.
T wordt niet eens als zodanig benoemd, het IS gewoon zo.
En INEENS valt t je op en is t overdreven en in your face? :D

Als t een romance was geweest tussen man en vrouw (burnham and whatshissface, ryker, deanna, whatever) had je niet gezeken. T feit dat t jou zo opvalt, jou zo stoort en je t als "gay gezoen" moet bestempelen..... 'Nough said. T is nodig.

(en t feit dat we t hier al pagina's lang over moete hebben. Echt, GET OVER YOURSELF PEOPLE! :') )
Uhura as zwarte bridgecrew vrouw was gewoon zo, dat was geen plotpunt en er werd geen episode geweid aan het slavernijverleden van haar overoveroveroverovergrootopa of equal opportunity geneuzel voor vrouwen.

Chekov as Rus was ook gewoon zo, werd ook geen punt van gemaakt.

Als Stamets en Culber elkaar op een NORMALE manier een kus gaven of hand in hand liepen of samen op een bankje zaten of weet ik veel, dan was het voor mij geen enkel probleem.

Maar niet dat pontificale elkaar aflebberen. Dat was gewoon in your face en had echt geen porem. Als het een man en een vrouw betroffen had ik dat ook geen prettig shot gevonden.

In de oude series was het geflirt veel subtieler en gebeurden de excessen off screen. Snoeiharde cross-species SM is klaarblijkelijk ook de orde van de dag in het Star Trek universum, maar dat hoeft niet pontificaal in your face in beeld gebracht te worden en kan gewoon op deze grappige manier worden opgelost:


[ Bericht 2% gewijzigd door Shakkara op 08-12-2020 12:27:05 ]
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  Moderator dinsdag 8 december 2020 @ 15:59:05 #20
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196619621
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 12:08 schreef Shakkara het volgende:
Als Stamets en Culber elkaar op een NORMALE manier een kus gaven of hand in hand liepen of samen op een bankje zaten of weet ik veel, dan was het voor mij geen enkel probleem.
Haha wat is er niet normaal aan de manier waarop zij elkaar een kus geven :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_196619656
quote:
88s.gif Op dinsdag 8 december 2020 15:59 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Haha wat is er niet normaal aan de manier waarop zij elkaar een kus geven :D
Het is gewoon supergay ja :(
Op zaterdag 14 november 2020 13:15 schreef LXIV het volgende:
Sinterklaas als propagandavehikel voor omvolking en corona-angstzaaierij. Dit land is failliet.
Op Ongehoord Nederland is een echte sinterklaas en pieten te zien.
  Moderator dinsdag 8 december 2020 @ 16:02:15 #22
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196619688
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:00 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Het is gewoon supergay ja :(
Zelfs booker en burnham zijn nog kleffer... En laat ik al helemaal niet beginnen over T'pol in ENT met die andere gast waarvan ik de naam kwijt ben...

die moesten we zelf helemaal volgen de douche in... :N tsk tsk tsk

En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 8 december 2020 @ 16:08:58 #23
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_196619824
quote:
88s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:02 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Zelfs booker en burnham zijn nog kleffer... En laat ik al helemaal niet beginnen over T'pol in ENT met die andere gast waarvan ik de naam kwijt ben...

die moesten we zelf helemaal volgen de douche in... :N tsk tsk tsk

[ afbeelding ]
Daar heb ik toentertijd wel een fapje op gezet :9
De mens veroorzaakt de klimaatcrisis, dit is een bewezen feit.
Verbied religie, sta geloof toe.
pi_196620034
quote:
88s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:02 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Zelfs booker en burnham zijn nog kleffer... En laat ik al helemaal niet beginnen over T'pol in ENT met die andere gast waarvan ik de naam kwijt ben...

die moesten we zelf helemaal volgen de douche in... :N tsk tsk tsk

[ afbeelding ]
Sterke fanservice was dat.
Op zaterdag 14 november 2020 13:15 schreef LXIV het volgende:
Sinterklaas als propagandavehikel voor omvolking en corona-angstzaaierij. Dit land is failliet.
Op Ongehoord Nederland is een echte sinterklaas en pieten te zien.
  Moderator dinsdag 8 december 2020 @ 16:28:19 #25
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_196620096
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 december 2020 16:23 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Sterke fanservice was dat.


:o :D

twitter
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')