Dat wist ik niet, leuk!quote:Op zondag 29 november 2020 18:44 schreef drakin het volgende:
De speculaasvrijer ken ik als een speculaaspop aan het meisje + ouders geven, en als ze de kop als eerste aten was de kop eraf en had de jongen toestemming voor het huwelijk met het meisje, komt ook de kop is eraf! vandaan
Ik ook.quote:Op zondag 29 november 2020 17:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goeie OP Yinny
Ik hoop voor het eerst sinds mijn kindertijd kruidnootjes te maken. Of speculaasbrokken. Ik denk niet dat het er van komt. Maar ik ga het zoals elk jaar weer proberen. Ooit komt het er van.
Oeh borstplaat, heb ik volgens mij nooit gemaakt zelf en wil wel weer een keer meedoen nu ik eindelijk weer thuis benquote:Op zondag 29 november 2020 20:27 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik ga borstplaat maken, da’s lang geleden. En misschien nog speculaas, wanneer ik weet waar ik het moet laten bij gebrek aan etende collega’s
Ik ben helemaal niet van het bakken maar vorige week voor tweede keer in mijn leven gevulde speculaas gemaakt en dat was zoooooo lekkerquote:Op zondag 29 november 2020 20:26 schreef sigme het volgende:
Top OP, @:Yinny!
Ik heb nog steeds een goed voornemen tot het maken van gevuld speculaas, met eigen amandelen. Ik hoop dat dit topic net genoeg stok achter de deur is om het ook uit te voeren .
Recept?quote:Op zondag 29 november 2020 21:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ben helemaal niet van het bakken maar vorige week voor tweede keer in mijn leven gevulde speculaas gemaakt en dat was zoooooo lekker
Van je eigen amandelen??? Dóen
Doen! Zelfgemaakt is allerlekkerstquote:Op zondag 29 november 2020 20:26 schreef sigme het volgende:
Top OP, @:Yinny!
Ik heb nog steeds een goed voornemen tot het maken van gevuld speculaas, met eigen amandelen. Ik hoop dat dit topic net genoeg stok achter de deur is om het ook uit te voeren .
http://huistuinenkeukenve(...)e-speculaas.html?m=1quote:
Ja hier vlakbij het Apeldoorns kanaal kun je overzwemmen en dan kaneel pakkenquote:Op dinsdag 1 december 2020 11:20 schreef Blues het volgende:
Pieten granola Grappige naam.
Dank voor de kruidnoten recept, maar moet ik echt het kanaal in
Wat zien baksels er profi uit zeg
Ouderwets! Ziet er goed uit en idd niet zo veel voor 1 p3rsoonquote:Op woensdag 2 december 2020 19:41 schreef Kaatje1 het volgende:
Sinterklaas eten. Omdat ik het zelf moet opeten maar geen speculaas, of speculaascake of pepernotencake gemaakt.
Het werd borstplaat. Deze gemaakt met fijne suiker, maar als ik het nog eens doe, gebruik ik basterdsuiker, want het “korrelige” mondgevoel is er nu niet. T wel erg lekker. Heb er nog een scheutje zelfgemaakte vanille essance door gedaan
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heb het zelfs meegegeven aan een collega. Die kwam speciaal daarvoor vanochtend om 8 uur hierquote:Op donderdag 3 december 2020 11:48 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ouderwets! Ziet er goed uit en idd niet zo veel voor 1 p3rsoon
Dat ruikt zo lekker straks bij het bakkenquote:Op donderdag 3 december 2020 11:55 schreef Blues het volgende:
Het lijken net boterflakes. Lekker zoet
Benieuwd naar mijn kruidnootjes straks. Ligt te rusten in koelk kast.
Morgen mee naar het werk.
Altijd koelkast tenzij anders vermeldquote:Op donderdag 3 december 2020 10:40 schreef Blues het volgende:
Deegje kruidnoten rusten in koelkast of gewoon aanrecht @:goitske
Welk recept heb je voor de speculaasbrokken gebruikt?quote:Op woensdag 2 december 2020 08:27 schreef Yinny het volgende:
Maandag maar eens warme chocolademelk gemaakt
[ afbeelding ]
En speculaaskruiden volgens https://rutgerbakt.nl/bas(...)ruiden-maken-recept/
Wat een werk om die kardemomzaadjes eruit te krijgen! Kleine maler kreeg die zaadjes ook niet fijn genoeg, dus de hoeveelheid maar 10x gedaan, zodat het genoeg was voor de blender. Maar ik had niet genoeg kaneel...die moet ik bij grote pot nog extra bij doen
Gevulde speculaas en speculaasbrokken voorbereiden!
Het deeg
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Spijs
[ afbeelding ]
Met sinaasappelschil
[ afbeelding ]
Tot over 2 dagen!
https://rutgerbakt.nl/sin(...)ke-speculaasbrokken/quote:Op donderdag 3 december 2020 18:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Welk recept heb je voor de speculaasbrokken gebruikt?
Ze zien er schitterend uitquote:Op vrijdag 4 december 2020 15:31 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik maakte ook borstplaat. Voor het eerst van mijn leven. En denk dat ik het mengsel te lang heb doorgekookt. Want het lijkt me niet de bedoeling dat je het als een soort zandtaartdeeg in de vormpjes moet aandrukken
Desalniettemin kwamen ze er stevig uit, maar wel érg suikerig.
Ik maakte een vanilleversie (vormpjes achterste rij) en koffieversie (blokken op de voorste rij, ik heb er nog meer ). Ik had gehoopt dat de koffie het geheel donkerder zou kleuren. Volgende keer maar wat cacao erbij of zo?
[ afbeelding ]
Morgen mee naar het heerlijk avondje
Ik heb het deeg van Cees Holtkamp met de kruiden van Rutger plus venkel, foelie en witte peper.quote:Op donderdag 3 december 2020 21:54 schreef Yinny het volgende:
[..]
https://rutgerbakt.nl/sin(...)ke-speculaasbrokken/
Alles van recepten van Rutger gemaakt. De brokken waren bij mij aan de zijkanten wel krokant, maar midden niet. Even in stukken nog terug de oven in en toen alles wel hard.
quote:Op vrijdag 4 december 2020 15:52 schreef emmyemmy2 het volgende:
[ afbeelding ]
Banketletter gevuld met zelfgemaakte vanillespijs en kersen bedekt met dikgekookte zelfgemaakte citroensiroop
Hij wil niet
Klinkt goed!quote:Op vrijdag 4 december 2020 20:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oh leuk! Deze doe ik eindelijk weer eens mee!
Morgen Sint dinertje:
Vooraf: knolselderij soep met saffraan, daar in croutons van bladerdeeg in de vorm van mini mijters
Hoofd: paddestoelen kruiden pakketjes in bakpapier als zak van Sinterklaas Met rijst met gebakken en gezouten pijnboompitten, recept van ottolenghi. Plus winterse salade
Toe: speculaas tiramisu en koffie met een borrel en slagroom
Fijn dat ze zo gewaardeerd werden!quote:Op vrijdag 4 december 2020 17:52 schreef Blues het volgende:
Rutger bakt, Holtkamp. Toffe sites zijn dat.
Borstplaat ziet er goed uit Cat!
Mijn kruidnoten gingen ook mee naar het werk, en we hadden veel aanloop vanuit alle krochten van de afdeling. En kreeg complimenten over de kruiden die veel lekkerder en beter te proeven waren dan die supermarktnoten uit een zakkie
Het water loopt me in de mondquote:Op vrijdag 4 december 2020 22:45 schreef Yinny het volgende:
Mijn speculaasbrokken
[ afbeelding ]
Gevulde speculaas
[ afbeelding ]
650 gram spijs is wel heel veel...
[ afbeelding ]
De smaak is lekker kruidig, zoet en heerlijk met een kop thee
Wat een prachttaartquote:Op zaterdag 5 december 2020 10:49 schreef Muck het volgende:
Wat een heerlijke dingen zijn er weer gemaakt
Mijn bijdrage:
[ afbeelding ]
Sinterklaas cheesecake, of is het dan sinterkaastaart?
Het is vanille cheesecake met wat mandarijnenrasp en -sap, kruidnotenbodem en mandarijnengelei
Lekker.quote:Op woensdag 2 december 2020 08:27 schreef Yinny het volgende:
Maandag maar eens warme chocolademelk gemaakt
[ afbeelding ]
Ik gebruikte gemalen kardemomquote:En speculaaskruiden volgens https://rutgerbakt.nl/bas(...)ruiden-maken-recept/
Wat een werk om die kardemomzaadjes eruit te krijgen! Kleine maler kreeg die zaadjes ook niet fijn genoeg, dus de hoeveelheid maar 10x gedaan, zodat het genoeg was voor de blender. Maar ik had niet genoeg kaneel...die moet ik bij grote pot nog extra bij doen
Oe lekker!quote:
Ik heb een aantal van die Nordic ware vormen die maken er gelijk iets moois van ookal is het gewoon cakequote:Op zaterdag 5 december 2020 16:03 schreef Blues het volgende:
Prachtig! Komt ook door de mooie vorm natuurlijk
En niet heel ingewikkeld.
Gemalen is idd handiger, maar ik wil de peulen ook eens opmakenquote:Op zaterdag 5 december 2020 14:25 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Lekker.
Maak ik ook wel eens
Een volle eetlepel cacao, 2 lepels suiker, oplossen in een halve liter melk.
Zo eenvoudig. Zo lekker
[..]
Ik gebruikte gemalen kardemom
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 5 december 2020 17:23 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte eerder deze week kruidnotencake:
[ afbeelding ]Oh leuk! Recept?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mjam, die speculaasbrokken zien er goed uit. Hoe dik heb je het deeg gelaten voordat het in de oven ging?quote:Op vrijdag 4 december 2020 22:45 schreef Yinny het volgende:
Mijn speculaasbrokken
[ afbeelding ]
Gevulde speculaas
[ afbeelding ]
650 gram spijs is wel heel veel...
[ afbeelding ]
De smaak is lekker kruidig, zoet en heerlijk met een kop thee
Bijna een centimeter, bakplaat was ook volquote:Op zaterdag 5 december 2020 17:58 schreef praadje het volgende:
[..]
Mjam, die speculaasbrokken zien er goed uit. Hoe dik heb je het deeg gelaten voordat het in de oven ging?
Gevuld speculaas staat klaar in de koeling maar die bak ik morgenochtend. (Hier (BE) is het 6 december Sinterklaas)
Ha dankje. Ik wil ook van die dikke brokken. Van de week nog maar even maken.quote:Op zaterdag 5 december 2020 19:39 schreef Yinny het volgende:
[..]
Bijna een centimeter, bakplaat was ook vol
@:hupje Geweldige baksels!
quote:Op zaterdag 5 december 2020 17:30 schreef Hupje het volgende:
En dit is toch echt mijn sint-bak-favoriet:
[ afbeelding ]
https://www.carolabaktzoe(...)nbrood-in-een-twist/
[ afbeelding ]
Die is zó lekker!Dat ziet er heerlijk uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb de speculaasbrokken net uit de oven gehaald. Geen idee of het lang genoeg gebakken is. Dat vind ik altijd zo lastig met koek, dat hardt nog uit.
Helaas zitten er geen amandelen op. Ze liggen achter in een kast met lawinegevaar. Ik stel het opruimen nog even uitSpoilers!
En, hoe waren ze?quote:Op zaterdag 5 december 2020 20:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit!
Ik heb de speculaasbrokken net uit de oven gehaald. Geen idee of het lang genoeg gebakken is. Dat vind ik altijd zo lastig met koek, dat hardt nog uit.
Helaas zitten er geen amandelen op. Ze liggen achter in een kast met lawinegevaar. Ik stel het opruimen nog even uit
Toch net iets te zacht in het midden. En toch te veel kruidnagel. Nog steeds lekkerquote:
Wat een werk! Goed gedaan en lekker!quote:Op zondag 6 december 2020 16:48 schreef sigme het volgende:
Deze zomer zijn we tussen de eerste en de tweede golf door, even naar Spanje geweest, naar ons landje. Alwaar de amandelen precies net mooi waren om geplukt te worden, we kwamen met 16 kilo amandel thuis.
Dus.. amandelspijs! Nog nooit gemaakt, maar voor alles is een eerste keer.
Eerst amandelen kraken. Veel amandelen kraken; er moest 2 ons amandelnoot komen.
[ afbeelding ]
Idealiter moesten de amandelen dan ook nog ontveld worden, maar je moet niet overdrijven. Navraag bij @:minilot leerde dat er waarschijnlijk geen rampen zouden komen van bruine amandelen.
[ afbeelding ]
M'n maalmachientje was wat klein, dus maken en mengen met ei en citroen ging wat in fases, maar uiteindelijk werd het wel wat.
[ afbeelding ]
Dat mocht een nachtje rusten (en ik ook).
[ afbeelding ]
Vandaag dan verder, met het deeg.
[ afbeelding ]
Plak
[ afbeelding ]
Gespijsd
[ afbeelding ]
Dan toch maar een handvol amandelen gekookt om ze te ontvellen.
[ afbeelding ]
Bakken!
[ afbeelding ]
't Ziet er wat volkorenzemelig uit, maar het proeft echt als gevulde speculaas
Ik zou bijna morgenvroeg in Assen op de fiets springenquote:Op zondag 6 december 2020 16:48 schreef sigme het volgende:
Deze zomer zijn we tussen de eerste en de tweede golf door, even naar Spanje geweest, naar ons landje. Alwaar de amandelen precies net mooi waren om geplukt te worden, we kwamen met 16 kilo amandel thuis.
Dus.. amandelspijs! Nog nooit gemaakt, maar voor alles is een eerste keer.
Eerst amandelen kraken. Veel amandelen kraken; er moest 2 ons amandelnoot komen.
[ afbeelding ]
Idealiter moesten de amandelen dan ook nog ontveld worden, maar je moet niet overdrijven. Navraag bij @:minilot leerde dat er waarschijnlijk geen rampen zouden komen van bruine amandelen.
[ afbeelding ]
M'n maalmachientje was wat klein, dus maken en mengen met ei en citroen ging wat in fases, maar uiteindelijk werd het wel wat.
[ afbeelding ]
Dat mocht een nachtje rusten (en ik ook).
[ afbeelding ]
Vandaag dan verder, met het deeg.
[ afbeelding ]
Plak
[ afbeelding ]
Gespijsd
[ afbeelding ]
Dan toch maar een handvol amandelen gekookt om ze te ontvellen.
[ afbeelding ]
Bakken!
[ afbeelding ]
't Ziet er wat volkorenzemelig uit, maar het proeft echt als gevulde speculaas
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |