Oe lekker!quote:
Ik heb een aantal van die Nordic ware vormen die maken er gelijk iets moois van ookal is het gewoon cakequote:Op zaterdag 5 december 2020 16:03 schreef Blues het volgende:
Prachtig! Komt ook door de mooie vorm natuurlijk
En niet heel ingewikkeld.
Gemalen is idd handiger, maar ik wil de peulen ook eens opmakenquote:Op zaterdag 5 december 2020 14:25 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Lekker.
Maak ik ook wel eens
Een volle eetlepel cacao, 2 lepels suiker, oplossen in een halve liter melk.
Zo eenvoudig. Zo lekker
[..]
Ik gebruikte gemalen kardemom
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 5 december 2020 17:23 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte eerder deze week kruidnotencake:
[ afbeelding ]Oh leuk! Recept?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mjam, die speculaasbrokken zien er goed uit. Hoe dik heb je het deeg gelaten voordat het in de oven ging?quote:Op vrijdag 4 december 2020 22:45 schreef Yinny het volgende:
Mijn speculaasbrokken
[ afbeelding ]
Gevulde speculaas
[ afbeelding ]
650 gram spijs is wel heel veel...
[ afbeelding ]
De smaak is lekker kruidig, zoet en heerlijk met een kop thee
Bijna een centimeter, bakplaat was ook volquote:Op zaterdag 5 december 2020 17:58 schreef praadje het volgende:
[..]
Mjam, die speculaasbrokken zien er goed uit. Hoe dik heb je het deeg gelaten voordat het in de oven ging?
Gevuld speculaas staat klaar in de koeling maar die bak ik morgenochtend. (Hier (BE) is het 6 december Sinterklaas)
Ha dankje. Ik wil ook van die dikke brokken. Van de week nog maar even maken.quote:Op zaterdag 5 december 2020 19:39 schreef Yinny het volgende:
[..]
Bijna een centimeter, bakplaat was ook vol![]()
@:hupje Geweldige baksels!
quote:Op zaterdag 5 december 2020 17:30 schreef Hupje het volgende:
En dit is toch echt mijn sint-bak-favoriet:
[ afbeelding ]
https://www.carolabaktzoe(...)nbrood-in-een-twist/
[ afbeelding ]
Die is zó lekker!
Dat ziet er heerlijk uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb de speculaasbrokken net uit de oven gehaald. Geen idee of het lang genoeg gebakken is. Dat vind ik altijd zo lastig met koek, dat hardt nog uit.
Helaas zitten er geen amandelen op. Ze liggen achter in een kast met lawinegevaar. Ik stel het opruimen nog even uit
Spoilers!
En, hoe waren ze?quote:Op zaterdag 5 december 2020 20:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit!
Ik heb de speculaasbrokken net uit de oven gehaald. Geen idee of het lang genoeg gebakken is. Dat vind ik altijd zo lastig met koek, dat hardt nog uit.
Helaas zitten er geen amandelen op. Ze liggen achter in een kast met lawinegevaar. Ik stel het opruimen nog even uit
Wat een werk! Goed gedaan en lekker!quote:Op zondag 6 december 2020 16:48 schreef sigme het volgende:
Deze zomer zijn we tussen de eerste en de tweede golf door, even naar Spanje geweest, naar ons landje. Alwaar de amandelen precies net mooi waren om geplukt te worden, we kwamen met 16 kilo amandel thuis.
Dus.. amandelspijs! Nog nooit gemaakt, maar voor alles is een eerste keer.
Eerst amandelen kraken. Veel amandelen kraken; er moest 2 ons amandelnoot komen.
[ afbeelding ]
Idealiter moesten de amandelen dan ook nog ontveld worden, maar je moet niet overdrijven. Navraag bij @:minilot leerde dat er waarschijnlijk geen rampen zouden komen van bruine amandelen.
[ afbeelding ]
M'n maalmachientje was wat klein, dus maken en mengen met ei en citroen ging wat in fases, maar uiteindelijk werd het wel wat.
[ afbeelding ]
Dat mocht een nachtje rusten (en ik ook).
[ afbeelding ]
Vandaag dan verder, met het deeg.
[ afbeelding ]
Plak
[ afbeelding ]
Gespijsd
[ afbeelding ]
Dan toch maar een handvol amandelen gekookt om ze te ontvellen.
[ afbeelding ]
Bakken!
[ afbeelding ]
't Ziet er wat volkorenzemelig uit, maar het proeft echt als gevulde speculaas
Ik zou bijna morgenvroeg in Assen op de fiets springenquote:Op zondag 6 december 2020 16:48 schreef sigme het volgende:
Deze zomer zijn we tussen de eerste en de tweede golf door, even naar Spanje geweest, naar ons landje. Alwaar de amandelen precies net mooi waren om geplukt te worden, we kwamen met 16 kilo amandel thuis.
Dus.. amandelspijs! Nog nooit gemaakt, maar voor alles is een eerste keer.
Eerst amandelen kraken. Veel amandelen kraken; er moest 2 ons amandelnoot komen.
[ afbeelding ]
Idealiter moesten de amandelen dan ook nog ontveld worden, maar je moet niet overdrijven. Navraag bij @:minilot leerde dat er waarschijnlijk geen rampen zouden komen van bruine amandelen.
[ afbeelding ]
M'n maalmachientje was wat klein, dus maken en mengen met ei en citroen ging wat in fases, maar uiteindelijk werd het wel wat.
[ afbeelding ]
Dat mocht een nachtje rusten (en ik ook).
[ afbeelding ]
Vandaag dan verder, met het deeg.
[ afbeelding ]
Plak
[ afbeelding ]
Gespijsd
[ afbeelding ]
Dan toch maar een handvol amandelen gekookt om ze te ontvellen.
[ afbeelding ]
Bakken!
[ afbeelding ]
't Ziet er wat volkorenzemelig uit, maar het proeft echt als gevulde speculaas
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |