abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 5 december 2020 @ 16:08:51 #52
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196565970
quote:
Oe lekker!

Goed idee wel, al die pokkekruidnootjes overal in huis _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196566335
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 16:03 schreef Blues het volgende:
Prachtig! Komt ook door de mooie vorm natuurlijk :)
En niet heel ingewikkeld.
Ik heb een aantal van die Nordic ware vormen die maken er gelijk iets moois van ookal is het gewoon cake
pi_196566463
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2020 14:25 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Lekker.
Maak ik ook wel eens
Een volle eetlepel cacao, 2 lepels suiker, oplossen in een halve liter melk.
Zo eenvoudig. Zo lekker :9
[..]

Ik gebruikte gemalen kardemom

Gemalen is idd handiger, maar ik wil de peulen ook eens opmaken ;)
pi_196566549
Vanavond eten we heel ontraditioneel nasi goreng met sajoer lodeh. Als lunch hadden we dit:


Hartige banketletter, oftewel een hele grote saucijzenbroodje
pi_196567015
Ik maakte eerder deze week kruidnotencake:


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_196567052
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 17:23 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte eerder deze week kruidnotencake:
[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh leuk! Recept?
pi_196567097
En dit is toch echt mijn sint-bak-favoriet:

https://www.carolabaktzoe(...)nbrood-in-een-twist/

Die is zó lekker! O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_196567118
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 17:26 schreef Blues het volgende:

[..]

Oh leuk! Recept?
https://www.laurasbakery.nl/pepernotencake/
pi_196567503
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2020 22:45 schreef Yinny het volgende:
Mijn speculaasbrokken
[ afbeelding ]
Gevulde speculaas
[ afbeelding ]
650 gram spijs is wel heel veel...
[ afbeelding ]
De smaak is lekker kruidig, zoet en heerlijk met een kop thee
Mjam, die speculaasbrokken zien er goed uit. Hoe dik heb je het deeg gelaten voordat het in de oven ging?

Gevuld speculaas staat klaar in de koeling maar die bak ik morgenochtend. (Hier (BE) is het 6 december Sinterklaas)
pi_196569219
quote:
17s.gif Op zaterdag 5 december 2020 17:58 schreef praadje het volgende:

[..]

Mjam, die speculaasbrokken zien er goed uit. Hoe dik heb je het deeg gelaten voordat het in de oven ging?

Gevuld speculaas staat klaar in de koeling maar die bak ik morgenochtend. (Hier (BE) is het 6 december Sinterklaas)
Bijna een centimeter, bakplaat was ook vol :P

@Hupje Geweldige baksels!
  zaterdag 5 december 2020 @ 19:46:03 #62
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_196569320
Lekker! Leuk om te volgen.
Ben alleen. Moet mijn kooktopics weer gaan doen denk ik.
Praat over de hel en je komt er.
pi_196569419
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2020 19:39 schreef Yinny het volgende:

[..]

Bijna een centimeter, bakplaat was ook vol :P

@:hupje Geweldige baksels!
Ha dankje. Ik wil ook van die dikke brokken. Van de week nog maar even maken. :9~
pi_196569995
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2020 17:30 schreef Hupje het volgende:
En dit is toch echt mijn sint-bak-favoriet:
[ afbeelding ]
https://www.carolabaktzoe(...)nbrood-in-een-twist/
[ afbeelding ]
Die is zó lekker! O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat ziet er heerlijk uit!

Ik heb de speculaasbrokken net uit de oven gehaald. Geen idee of het lang genoeg gebakken is. Dat vind ik altijd zo lastig met koek, dat hardt nog uit.
Helaas zitten er geen amandelen op. Ze liggen achter in een kast met lawinegevaar. Ik stel het opruimen nog even uit :@
Spoilers!
pi_196576474
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2020 20:35 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit!

Ik heb de speculaasbrokken net uit de oven gehaald. Geen idee of het lang genoeg gebakken is. Dat vind ik altijd zo lastig met koek, dat hardt nog uit.
Helaas zitten er geen amandelen op. Ze liggen achter in een kast met lawinegevaar. Ik stel het opruimen nog even uit :@
En, hoe waren ze?
pi_196577087
Vergeten foto's te maken van het toetje gisteren -O- nouja wel eentje van toen het af was, maar heel bijzonder is het niet.

Het was wel lekker :9 kruidnoten en licor 43/chocolade mousse
pi_196577832
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2020 09:00 schreef Yinny het volgende:

[..]

En, hoe waren ze?
Toch net iets te zacht in het midden. En toch te veel kruidnagel. Nog steeds lekker :9
Spoilers!
pi_196583421
Deze zomer zijn we tussen de eerste en de tweede golf door, even naar Spanje geweest, naar ons landje. Alwaar de amandelen precies net mooi waren om geplukt te worden, we kwamen met 16 kilo amandel thuis.
Dus.. amandelspijs! Nog nooit gemaakt, maar voor alles is een eerste keer.

Eerst amandelen kraken. Veel amandelen kraken; er moest 2 ons amandelnoot komen.

Idealiter moesten de amandelen dan ook nog ontveld worden, maar je moet niet overdrijven. Navraag bij @minilot leerde dat er waarschijnlijk geen rampen zouden komen van bruine amandelen.

M'n maalmachientje was wat klein, dus maken en mengen met ei en citroen ging wat in fases, maar uiteindelijk werd het wel wat.

Dat mocht een nachtje rusten (en ik ook).


Vandaag dan verder, met het deeg.

Plak


Gespijsd


Dan toch maar een handvol amandelen gekookt om ze te ontvellen.


Bakken!


't Ziet er wat volkorenzemelig uit, maar het proeft echt als gevulde speculaas *O*
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_196584442
quote:
2s.gif Op zondag 6 december 2020 16:48 schreef sigme het volgende:
Deze zomer zijn we tussen de eerste en de tweede golf door, even naar Spanje geweest, naar ons landje. Alwaar de amandelen precies net mooi waren om geplukt te worden, we kwamen met 16 kilo amandel thuis.
Dus.. amandelspijs! Nog nooit gemaakt, maar voor alles is een eerste keer.

Eerst amandelen kraken. Veel amandelen kraken; er moest 2 ons amandelnoot komen.
[ afbeelding ]
Idealiter moesten de amandelen dan ook nog ontveld worden, maar je moet niet overdrijven. Navraag bij @:minilot leerde dat er waarschijnlijk geen rampen zouden komen van bruine amandelen.
[ afbeelding ]
M'n maalmachientje was wat klein, dus maken en mengen met ei en citroen ging wat in fases, maar uiteindelijk werd het wel wat.
[ afbeelding ]
Dat mocht een nachtje rusten (en ik ook).

[ afbeelding ]
Vandaag dan verder, met het deeg.
[ afbeelding ]
Plak

[ afbeelding ]
Gespijsd

[ afbeelding ]
Dan toch maar een handvol amandelen gekookt om ze te ontvellen.

[ afbeelding ]
Bakken!

[ afbeelding ]
't Ziet er wat volkorenzemelig uit, maar het proeft echt als gevulde speculaas *O*
Wat een werk! Goed gedaan en lekker!
  zondag 6 december 2020 @ 17:48:52 #70
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196584635
Wow! _O_

En dat dan bij een bak koffie, voldoening _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196584936
quote:
2s.gif Op zondag 6 december 2020 16:48 schreef sigme het volgende:
Deze zomer zijn we tussen de eerste en de tweede golf door, even naar Spanje geweest, naar ons landje. Alwaar de amandelen precies net mooi waren om geplukt te worden, we kwamen met 16 kilo amandel thuis.
Dus.. amandelspijs! Nog nooit gemaakt, maar voor alles is een eerste keer.

Eerst amandelen kraken. Veel amandelen kraken; er moest 2 ons amandelnoot komen.
[ afbeelding ]
Idealiter moesten de amandelen dan ook nog ontveld worden, maar je moet niet overdrijven. Navraag bij @:minilot leerde dat er waarschijnlijk geen rampen zouden komen van bruine amandelen.
[ afbeelding ]
M'n maalmachientje was wat klein, dus maken en mengen met ei en citroen ging wat in fases, maar uiteindelijk werd het wel wat.
[ afbeelding ]
Dat mocht een nachtje rusten (en ik ook).

[ afbeelding ]
Vandaag dan verder, met het deeg.
[ afbeelding ]
Plak

[ afbeelding ]
Gespijsd

[ afbeelding ]
Dan toch maar een handvol amandelen gekookt om ze te ontvellen.

[ afbeelding ]
Bakken!

[ afbeelding ]
't Ziet er wat volkorenzemelig uit, maar het proeft echt als gevulde speculaas *O*
Ik zou bijna morgenvroeg in Assen op de fiets springen _O_
Mooi ook met lekker veel foto's O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_196585317
Eigen amandelen, wat tof!

Vanaf vandaag mogen we de restjes kruidnoten opmaken :P
Dus ik maakte kruidnoten speculaas appelflappen (maar vergat een doorsnij-foto te maken) en speculaas kruidnoten appel rozijnen crumble. Die was wel lekker, maar niet fotogeniek.
pi_196585430
Tof met je eigen amandelen :9 *O*
  maandag 7 december 2020 @ 10:09:58 #74
370431 drakin
vurig typje
pi_196595116
Toch meegedaan, ik moet nog steeds bijkomen van de Halloweenzoetigheid en wilde even niks zoets maken.

Ik heb de Marrokaanse kruiden, lamsvlees en gekregen rundervinken door elkaar gedaan, taartdeeg(leek me iets beter dan bladerdeeg) en een hartige banketletter gemaakt



En na een tijd in de oven heb ik een halve banketstaaf opgegeten!



En zo zag mijn banketstaaf eruit na een tijd in de oven, en lekker was deze! O+

Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')