Hoeveel invloed had jij vroeger op wat er gegeten werd, of was jouw moeder, net als zo'n beetje elke moeder meer van het 'eten wat de pot schaft'?quote:Op zaterdag 21 november 2020 09:21 schreef Bleie het volgende:
Wij zijn met de (schoon)familie nog aan het puzzelen op de verdeling. Enige wat ik nu weet is dat mijn ouders op Kerstavond komen eten. Dan zijn we met 4 volwassenen en 2 kinderen. Ik wil graag een vegetarisch kerstdiner op tafel zetten, maar mijn moeder is best wel van het traditionele, met stoofpeertjes, cranberry’s en kalkoen of wild. Dat wordt nog wel een uitdaging, vrees ik.
quote:Op zaterdag 21 november 2020 09:43 schreef babylon het volgende:
[..]
Hoeveel invloed had jij vroeger op wat er gegeten werd, of was jouw moeder, net als zo'n beetje elke moeder meer van het 'eten wat de pot schaft'?
Payback is a bitch!
Hmm. Gaat op de 'optie'lijst. Thanks.quote:Op dinsdag 1 december 2020 15:39 schreef miss_sly het volgende:
Als dessert iets met een fruitige granita? Sorbetijs?
Qua smaak bedoel je, omdat het bier zwaar is?quote:Op dinsdag 1 december 2020 15:49 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Hmm. Gaat op de 'optie'lijst. Thanks.
Edit: Ik denk dat granita het niet gaat redden, tegen het bier.
Ja, precies. Heftig, plakkerig, donker bier. Dat bittere chocolade, zoetigheid en wat zilt schijnt te hebben. Dan is 'bevroren water met een smaakje' denk ik niet afdoende.quote:Op dinsdag 1 december 2020 16:10 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Qua smaak bedoel je, omdat het bier zwaar is?
Ligt er aan wat voor smaak je eraan geeft, denk ik.quote:Op dinsdag 1 december 2020 16:13 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ja, precies. Heftig, plakkerig, donker bier. Dat bittere chocolade, zoetigheid en wat zilt schijnt te hebben. Dan is 'bevroren water met een smaakje' denk ik niet afdoende.
Ik zat inderdaad de yoghurt/frisse room kant op te denken. Met fruit en eventueel wat chocola.quote:Op dinsdag 1 december 2020 16:16 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ligt er aan wat voor smaak je eraan geeft, denk ik.
Granita kan met heel veel smaken worden gemaakt, de zachter dan de andere. Je kunt het ook met limoncello maken, bijvoorbeeld, dat is niet per se zacht. Niet dat ik limoncello nou direct bij dit bier zou doen, maar als voorbeeld dat de smaak ook wel bepaald hoe zacht de granita van smaak is.
Sorbetijs met granita?
Yoghurtschuim, of creme fraiche mousse?
Scones. Heel simpel en snel te maken en erg lekkerquote:Op dinsdag 1 december 2020 17:26 schreef MeisPluis het volgende:
Wij hebben het zo verdeeld dat ik dit jaar een brunch en een ontbijt “moet” maken zodat alles netjes binnen de nu geldende Corona regels valt. Dus eens op zoek naar hele andere inspiratie dan een kerstdiner voor 15 mensen!
Ik vind het ook wel leuk wat dat betreft, een andere uitdaging dan normaal!
Dus als iemand nog leuke recepten daarvoor heeft dan hou ik me aanbevolen!
Zit eraan te denken om zelf brood te bakken, kan ik ook invriezen dus eerder maken.
Oeh, zet ik op mijn lijstje!quote:Op dinsdag 1 december 2020 18:12 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Scones. Heel simpel en snel te maken en erg lekker
Volkomen-rozijnenbrood.
Dat lijkt me ook nog wel wat. Een dag, want zelf koken vind ik óók erg leuk.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:34 schreef golfer het volgende:
Wij laten een restaurant voor ons koken en laten dat tweede kerstdag bezorgen.
Precies. Eerste kerstdag wordt het w.s. kaasfondue en/of pannenkoeken.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:57 schreef miss_sly het volgende:
Dat lijkt me ook nog wel wat. Een dag, want zelf koken vind ik óók erg leuk.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |