abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195819544
Wij moeten behouden van een democratische rechtsstaat waarin ook onze kinderen nog de mogelijkheid hebben om zich in vrijheid te ontplooien en een leven te leiden met hun eigen overtuigingen en meningen. Deze vrijheden en grondrechten zijn het afgelopen decennium steeds verder in het gedrang gekomen. De COVID-19-crisis zie ik als een quantum leap in deze zorgwekkende ontwikkeling.

Het voeren van juridische procedures tegen overheden is een effectief middel in deze strijd. Veel rechters proberen hun werk goed te doen maar helaas blijkt ook de rechtspraak niet ongevoelig voor de toenemende invloed van de overheid.

Toch is procederen nog steeds een effectief middel. Waarom? Onze beleidsmakers verschuilen zich bij gebrek aan kritische vragen vanuit het parlement, toezichthouders en de media steeds weer achter inconsistente en ongemotiveerde stellingen. In de rechtszaal kan dit niet.

Mark Rutte blijft excuses maken en belooft nieuwe maatregelen te nemen. Voor hoeveel doden is Rutte aansprakelijk?

De regering heeft een eigen plan: mondkapjes, afstand houden, handen stuk wassen, intelligente/regionale lockdowns, wachten op een vaccin en natuurlijk miljarden investeren in deze maatregelen.

De oppositie vindt dat het kabinet heeft gefaald, Rutte erkent fouten. Rutte vergelijkt de strijd met het virus met de hamer en de dans. "Als de macabere dans onvoldoende werkt, dan moet je wel weer de hamer gebruiken", zegt de premier. De hamer wordt nu gehanteerd omdat regionale maatregelen geen zin meer hebben. "De hamer waarmee we het virus moeten platslaan, moet groot genoeg zijn." De premier waarschuwt alvast dat er nog meer fouten zullen worden gemaakt.
Dat het kabinet zich genoodzaakt ziet Nederland voor een tweede maal gedeeltelijk op slot te gooien, is volgens de Tweede Kamer voor een groot deel te wijten aan het coronabeleid van de afgelopen maanden. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) kregen woensdag in het Kamerdebat over de corona-aanpak de wind van voren. De minister-president erkent dat er fouten zijn gemaakt.
"Afgelopen twee maanden ben ik er onvoldoende in geslaagd het gedrag te beļnvloeden." Rutte vindt ook dat er te veel onduidelijkheid is ontstaan over de maatregelen en de vele uitzonderingen die volgden. "Dat gaan we beter doordenken."

Premier Rutte benadrukte op de persconferentie dat het gedrag van mensen door het niet naleven van de coronaregels heeft gezorgd voor een nieuwe opleving van het virus. Hoewel alle partijen in de Kamer het ermee eens zijn dat iedereen zich inderdaad aan de basisregels moet houden, vindt een deel dat het kabinet vooral naar zichzelf moet kijken.

SP-leider Lilian Marijnissen: "Kijk naar wat het kabinet zelf doet. De minister van Justitie (Ferd Grapperhaus) heeft lak aan de eigen maatregelen, minister De Jonge krijgt het testbeleid en het bron- en contactonderzoek niet op orde."

Ook wijst zij op de rol van de premier, die zelf de verantwoordelijkheid nadrukkelijk bij de mensen legde. "U zei: luister niet naar mij." PvdA'er Asscher noemt het optreden van de premier in de afgelopen weken "weifelend en nonchalant".

Asscher ziet dat de doelen die het kabinet heeft gesteld niet zijn gehaald. "Er is geen zicht meer op het virus. De tweede golf is er, de reguliere zorg is uitgesteld. Het virus is terug in de verzorgingshuizen". Ook in andere landen laait het virus weer op, maar Nederland blijft op dit moment een van de grootste coronabrandhaarden van de wereld. "Dit kan zo niet verder."

Volgens Asscher moet de huidige strategie overboord. Hij vindt dat er niet langer moet worden gestuurd op het aantal ziekenhuisopnames. "Je bent dan altijd te laat." Verstandiger zou zijn om in te zetten op "maximaal indammen" met kort hard ingrijpen, in plaats van vrijheidsbeperkende maatregelen die mogelijk nog vele weken van kracht zullen zijn, zoals nu dreigt.

GroenLinks-leider Klaver denkt dat het falen van het testbeleid vraagt om een uitbreiding van het coronateam. Hij wil een extra minister die zich volledig gaat richten op de testcapaciteit en het vormen van een testsamenleving waar evenementenhallen, concertzalen, sportclubs en de horeca op een veilige manier weer open kunnen.

Met de nieuwe lockdown worden deze sectoren opnieuw hard geraakt. Lokale sportverenigingen dreigen om te vallen en horecaondernemers zien de toekomst somber in.

Onder meer PvdA, SP, GroenLinks en ook de VVD vragen het kabinet daarom speciale aandacht voor deze sectoren in de economische steunpakketten. Dijkhoff: "Kunnen we kijken wat er mogelijk is buiten de bekende steunmaatregelen?"

Rutte zegde toe dat het kabinet op korte termijn, in ieder geval voor 28 oktober, met duidelijkheid komt. De premier zegde toe dat de steunpakketten zullen "mee ademen" met de nieuwe maatregelen.

PVV-leider Geert Wilders noemt het "wrang en onacceptabel" dat de zorg voor kankerpatiėnten en hartpatiėnten voor een tweede maal wordt uitgesteld.

Het is heel opvallend dat ineens op de website van rivm een paar grafieken uit maart en april weg zijn nergens meer te vinden. Hebben ze iets te verbergen?

Waarom wordt er niet geinvesteerd in de zorg? Waar is de urgentie en aanpak voor ventilatie, ziekenhuisbedden, voldoende personeel, immuunsysteemversterking?
De angst die deze regering zaait is bizarre. Mensen zullen binnenkort stoppen met tv kijken en het nieuws lezen. De regering en media liegen en bedriegen.
pi_195819695
De oudjes en de zwakken moeten zich maar afzonderen, kunnen wij door.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_195819719
Bewindspersonen zijn politieke verantwoording schuldig aan de Staten Generaal. Niet aan een rechter.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
pi_195819735
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 08:32 schreef halfway het volgende:
De oudjes en de zwakken moeten zich maar afzonderen, kunnen wij door.
De zwakkeren willen zich wel afzonderen, maar kunnen dat niet door de rijke ouderen.
pi_195819759
Ik neem deze even mee naar COR.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_195819802
0
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_195819904
wat bedoel je nou dan? dat je rechtzaken gaat voeren tegen de overheid?
pi_195819956
Je ziet hier altijd wel een mooi verschil partijen die reageren of die commentaar leveren.

Maar neemt de regering te vroeg maatregelen is iedereen kwaad, want het is nog helemaal niet nodig.
Nemen ze te laat maatregelen, worden er vragen gesteld waarom men niet eerder maatregelen nam?
Geven ze dringende adviezen, negeert iedereen ze.
Gaan ze handhaven, krijgen ze commentaar dat ze wat flexibeler moeten zijn.
Doen ze geen handhaving, vraagt iedereen zich af, waarom wat het nut er nu van is? Want niemand doet het.
Eerst zeurt men dat de maatregelen overbodig zijn, nu zeurt men dat de operaties uitgesteld moeten worden.
pi_195819966
Dit heeft een heel hoog

gehalte.
pi_195820193
Maar toch wordt rutte herkozen
pi_195820203
450 doden
pi_195820211
Hallo @Janssen_S,
Heb je ook een stemadvies?
Welke partijen hebben een goed corona-beleid volgens jou?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_195820262
Ongeveer 6 miljard.
pi_195820365
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 08:37 schreef Peter het volgende:
Bewindspersonen zijn politieke verantwoording schuldig aan de Staten Generaal. Niet aan een rechter.
Sowieso zijn ze niet zomaar hoofdelijk aansprakelijk. Het is wel mogelijk, maar nog nooit gebeurd dat een minister strafrechtelijk vervolgd is. Dan moet we eerst de tweede kamer vragen om een onderzoek en mogelijke vervolging.

Kortom: vergeet het maar.

Rutte is alleen politiek verantwoordelijk. En tenzij hij echt kwade opzet heeft (die bewezen kan worden) dan wordt hij niet aansprakelijk gesteld voor doden. Overigens heeft Rutte geen kwade opzet. Hij doet zijn uiterste best, alleen doden zijn niet te voorkomen.

Dat wil er maar niet in bij de mensen die ofwel een 100% lockdown willen of juist andersom alles loslaten. Het leven is balans zoeken. Dat we niet magisch zomaar allerlei zaken kunnen laten gebeuren blijkt voor mensen die zelf vaak niet eens controle hebben over hun eigen leven onverteerbaar. We grappig trouwens. De ironie kan nauwelijks groter. Zelf geen enkele grip hebben op hun leven maar wel Rutte bedreigen. Wat een losers.
Whatever...
pi_195821350
En wat mij betreft is het een slechte zaak dat je bestuurders niet strafrechterlijk kunt vervolgen
In andere landen is dat veel gebruikelijk
Dan worden ze wel wat voorzichtiger om met miljarden te smijten, terroristen te financieren en maatregelen&besluiten te nemen die desastreus zijn voor het land en burgers

Net als ambtenaren, die zijn door de Pikmeerarresten ook zo goed als onschendbaar voor strafrechterlijke vervolging
Dat weten de ambtenaren, en zo gedragen ze zich ook.....

[ Bericht 0% gewijzigd door bluemoon23 op 24-10-2020 11:38:57 ]
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 11:33:09 #16
352376 voetbalmanager2
winnaar TDF Pick'em spel
pi_195821663
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 09:42 schreef capricia het volgende:
Hallo @:Janssen_S,
Heb je ook een stemadvies?
Welke partijen hebben een goed corona-beleid volgens jou?
TS heeft de gewoonte om alleen topics aan te maken en daar nooit meer in te reageren. Reageren in andermans topic doet hij ook nooit. Ik zou het daarom niet erg vinden als hier een slotje op komt.
https://forum.fok.nl/user/history/491339
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_195821695
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 11:33 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

TS heeft de gewoonte om alleen topics aan te maken en daar nooit meer in te reageren. Reageren in andermans topic doet hij ook nooit. Ik zou het daarom niet erg vinden als hier een slotje op komt.
https://forum.fok.nl/user/history/491339
Ik kijk aan of er een interessante discussie uit voort gaat komen.
Zo niet, dan zakt het topic vanzelf wel weg.
Geen reden om maar te sluiten.
Al zou het leuk zijn als @Janssen_S ook nog even mee doet.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_195821743
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 09:41 schreef hoechst het volgende:
Maar toch wordt rutte herkozen
Bij gebrek aan beter
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 11:44:05 #19
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_195821805
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 11:33 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

TS heeft de gewoonte om alleen topics aan te maken en daar nooit meer in te reageren. Reageren in andermans topic doet hij ook nooit. Ik zou het daarom niet erg vinden als hier een slotje op komt.
https://forum.fok.nl/user/history/491339
Een snelle check met google laat zien dat precies hetzelfde ook als epistel op Indymedia is gepost, kennelijk ook in de hoop reuring te veroorzaken ofzo, maar ben t wel eens met Voetbalmgr2, als de TS niet meedoet, gooi t topic maar dicht
I looked across the square and watched a tourist burning in blue fire;
Just look at them out there all those little figures dissolving in light.
Rather like fairy land isn't it? Except for the smell of gasoline and burning flesh.
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 11:54:40 #20
482094 Mikeytt
Hij/hem. 1997
pi_195821940
Voor precies 0 doden.
BLACK LIVES MATTER. Defund The Police
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
Libertarisch gedachtegoed beste gedachtegoed
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 11:58:20 #21
352376 voetbalmanager2
winnaar TDF Pick'em spel
pi_195821986
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 11:35 schreef capricia het volgende:

[..]

Ik kijk aan of er een interessante discussie uit voort gaat komen.
Zo niet, dan zakt het topic vanzelf wel weg.
Geen reden om maar te sluiten.
Al zou het leuk zijn als @:janssen_s ook nog even mee doet.
TS heeft nog nooit in iemands topic gereageerd en overtreed bewust de huisregels door nog nooit een bron te posten in zijn OP. Nu blijkt dus dat zijn lange monologen gekopieerd zijn van Indymedia. En hij heeft nog nooit gereageerd in een topic van hemzelf. Dit ondanks dat er genoeg users op zijn OP reageren omdat het lijkt dat hij een sterke mening post in zijn OP.

Users ergeren zich aan zulk gedrag en hij overtreed meerdere policy met zulk postgedrag.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 12:10:51 #22
482094 Mikeytt
Hij/hem. 1997
pi_195822166
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 11:35 schreef capricia het volgende:

[..]

Ik kijk aan of er een interessante discussie uit voort gaat komen.
Zo niet, dan zakt het topic vanzelf wel weg.
Geen reden om maar te sluiten.
Al zou het leuk zijn als @:janssen_s ook nog even mee doet.
Kijk eens naar zn pohi. Is letterlijk gewoon een lijst van copy paste vanuit IndyMedia :+
BLACK LIVES MATTER. Defund The Police
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
Libertarisch gedachtegoed beste gedachtegoed
  Moderator zaterdag 24 oktober 2020 @ 12:12:30 #23
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195822188
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 12:10 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Kijk eens naar zn pohi. Is letterlijk gewoon een lijst van copy paste vanuit IndyMedia :+
Hij schrijft die stukken op IndyMedia, naar het schijnt. We hebben daar al eens over gesproken met hem.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195822206
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 12:10 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Kijk eens naar zn pohi. Is letterlijk gewoon een lijst van copy paste vanuit IndyMedia :+
Ja. Hij is de auteur. :D
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 12:14:04 #25
352376 voetbalmanager2
winnaar TDF Pick'em spel
pi_195822214
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 12:12 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Hij schrijft die stukken op IndyMedia, naar het schijnt. We hebben daar al eens over gesproken met hem.
Dan moet hij de bron erbij vermelden en de discussie aan willen gaan met zo'n OP
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator zaterdag 24 oktober 2020 @ 12:17:02 #26
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195822262
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 12:14 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Dan moet hij de bron erbij vermelden en de discussie aan willen gaan met zo'n OP
capricia heeft dat al gevraagd, om deel te nemen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 12:20:02 #27
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_195822323
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 12:17 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

capricia heeft dat al gevraagd, om deel te nemen.
Dat wordt door mods wel vaker gevraagd in zijn topics. Maar hij doet het nooit.

Het antwoord op de vraag in de OP is overigens nul (0).
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_195822567
Als Rutte de grenzen dicht hield voor personen vervoer, als we van de zomer niet mochten reizen. En alleen goederen komt het land binnen, dan waren we al een heel eind. Maar ja in de zomer moest gefeest worden, we moesten weer op vakantie en we moesten ons vooral niet te veel aantrekken van corona want alles moest weer open inclusief de scholen. We hadden immers het virus overwonnen. Twee maanden later...verassing:P
pi_195824169
Indymedia is toch zo'n linkse antifa haat site?
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_195824200
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 14:10 schreef Scrummie het volgende:
Indymedia is toch zo'n linkse antifa haat site?
Mss kan @Janssen_S dat nog even komen uitleggen.. :D
Hij publiceert ook stukken op andere media.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_195824222
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 14:12 schreef capricia het volgende:

[..]

Mss kan @:janssen_s dat nog even komen uitleggen.. :D
Hij publiceert ook stukken op andere media.
Ik ken de website van echt 15 jaar terug ofzoiets toen ik nog SP lid was en wat vrienden had met kraakpanden enzo. Even gekeken net maar er is niet veel anders _O-
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_195824289
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 14:14 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Ik ken de website van echt 15 jaar terug ofzoiets toen ik nog SP lid was en wat vrienden had met kraakpanden enzo. Even gekeken net maar er is niet veel anders _O-
Hij publiceerde ook op Voorpost.
Das nou niet bepaald links. :)
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 14:33:03 #33
3542 Gia
User under construction
pi_195824616
Rutte is voor geen enkele dode aansprakelijk.
pi_195824729
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 08:10 schreef Janssen_S het volgende:
Het voeren van juridische procedures tegen overheden is een effectief middel in deze strijd. Veel rechters proberen hun werk goed te doen maar helaas blijkt ook de rechtspraak niet ongevoelig voor de toenemende invloed van de overheid.

Toch is procederen nog steeds een effectief middel. Waarom? Onze beleidsmakers verschuilen zich bij gebrek aan kritische vragen vanuit het parlement, toezichthouders en de media steeds weer achter inconsistente en ongemotiveerde stellingen. In de rechtszaal kan dit niet.
Over procederen gesproken, ben je al op de hoogte van deze (aanstaande) rechtszaak tegen de Staat? Ik vind het zelf buitengewoon belangrijk dat deze stap nu wordt genomen, omdat hij hopelijk tot een doorbraak leidt in de verandering van het kabinetsbeleid op essentiėle punten.

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 01:49 schreef Gretzl het volgende:Er is een belangrijke rechtszaak aanstaande, waarin Stichting Protect EveryBody de staat voor de rechter gaat slepen om zodoende veilig onderwijs af te dwingen.
(Tenzij de Staat binnen de gestelde termijn alsnog aan de sommatie-eisen voldoet.)

Wordt ongetwijfeld vervolgd over een paar weken.

quote:
De zaak start Stichting Protect EveryBody (waaronder ContainmentNu.nl in samenwerking met en met steun van Geen Dor Hout, Scholen Veilig, Scholenmeldpunt, EndCoronaVirus.org en Zero CovidAlliance. En met gezinnen die door het kabinetsbeleid in een moeilijke situatie zijn gekomen.

Scholen zijn nu niet veilig. De veiligheidsmaatregelen moeten verbeterd, en ouders moeten geen last krijgen van de leerlingambtenaar als zij ervoor willen kiezen thuisonderwijs aan te bieden. Dit zijn belangrijke aanknopingspunten die juridisch haalbaar worden geacht - want een rechter zal niet gauw de beleidsvrijheid van de overheid aantasten, dus moesten we concrete doelen kiezen die resultaat kunnen opleveren.
twitter

(zie draad voor de tweets met aanvullende informatie)

De volledige sommatiebrief lees je hier

Voor meer informatie of je mee wilt helpen verwijs ik jullie door naar [url=https://i.imgur.com/QbzH14M.png]mail/url] en de website: http://veiligonderwijs.org

[ Bericht 4% gewijzigd door Gretzl op 24-10-2020 15:03:22 ]
pi_195836492
TS komt helaas niet mee discussiėren. Als ie zich meldt, kan het topic weer open.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  Moderator maandag 26 oktober 2020 @ 08:21:03 #36
236264 crew  capricia
pi_195860426
Hallo allemaal,
De TS is aanwezig en doet graag mee met de discussie. Dus ik open het topic weer.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_195860749
Voor degenen die dit niet weet en voor degenen die denken dat ik artikelen van IndyMedia kopieer, leg ik uit dat ik zelf artikelen op IndyMedia plaats. Mijn naam staat altijd daar geschreven.

Ik wil geen campagne voeren voor iemand om op te stemmen. Van alle politici mag ik Gert Wilders het meest, hoewel ik het sommige van zijn opvattingen niet eens ben.

Ik volg geen fascistische opvattingen en ik respecteer antifa. Ik gebruik IndyMedia als een platform voor het publiceren van mijn artikelen. Ik ben blij om de mening van andere mensen over mijn artikelen te horen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Janssen_S op 26-10-2020 09:16:59 ]
pi_195860785
quote:
9s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 09:42 schreef roos94 het volgende:
450 doden
Dat is dan weer niet geweldig
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  maandag 26 oktober 2020 @ 09:13:56 #39
8369 speknek
..for me it was Tuesday
pi_195861094
Ik vind deze moeilijk, want het is niet zoals bijvoorbeeld in de VS waar Dr. Fauci een ding zegt en Trump diametraal de andere kant opgaat. Daar kun je een stuk makkelijker van verantwoordelijkheid spreken. Het lijkt (ik zeg lijkt want het OMT is om deze reden opzettelijk schimmig gemaakt) alsof het RIVM en het kabinet op een lijn zitten, en dan is Rutte in het begin verkeerd voorgelicht door het RIVM.

Dat gezegd hebbende valt Rutte en het kabinet wel wat aan te rekenen als je ons vergelijkt met Duitsland. Die zagen het virus zich in Aziė verspreiden en zijn gelijk op gaan schalen en draaiboeken gaan maken, waar bij ons de gedachte leek van het is een griep dus we houden gewoon het griep draaiboek aan en we kijken wel bij de ziekenhuizen als het een keer zo ver is. Die afwachtende houding moet zeker een paar duizend doden veroorzaakt hebben.

Tegelijkertijd hebben we natuurlijk ook niet de middelen van Duitsland en zijn we een stuk dichter bevolkt en internationaler.
For you the day speknek replied to your post was the most important day of your life..
pi_195861112
0.
Be kind, for everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.
pi_195861223
Doe gewoon normaal man
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')