Betreft een Rijksonderdeel met ruim 600 mensen in dienst, en er is tekort aan 200 fte door het vertrek van de pensioengerechtigden (vooral op manager+ niveau). Deze gat wordt nu opgevuld door interimmers, tijdens het sollicitatiegesprek werd mij ook verteld dat ik bij goed presteren na twee jaar manager kon worden. Die kansen en ruimtes zijn er.quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 09:46 schreef blomke het volgende:
[..]
Dat biedt ook perspectieven als die fossielen vertrekken.
Betreft een afdeling waarvan de helft een RE en/of RA titel heeft. Deze mensen kunnen in het bedrijfsleven veel meer verdienen en betere secundaire arbeidsvoorwaarden hebben. Ze boden mij eerste instantie ook ¤ 3/4k, maar dat kan ik ook met gemak krijgen bij een regionaal kantoor + lease-auto van ¤50k met onbeperkt tanken, wat mij anders ¤ 1000 netto per maand zal kosten (financiering auto 700 + 300 verz, belasting, onderhoud, tank enz).quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 09:59 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ja, dat denk ik ook. En die 4/5k die hij noemt lijkt mij ook aan de erg hoge kant voor de overheid. Daarnaast moet je je niet rijk rekenen met 36-urige werkweken. Voor een baliemedewerker of wat 'lagere' ambtenaar zal dat wellicht kloppen, maar in de wat hogere regionen (als ik uitga van de genoemde 4/5k per maand) zijn onbetaalde overuren echt wel standaard.
Maar kunnen ze het jou ook bieden?quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 10:33 schreef ClubMonza het volgende:
[..]
Betreft een afdeling waarvan de helft een RE en/of RA titel heeft. Deze mensen kunnen in het bedrijfsleven veel meer verdienen en betere secundaire arbeidsvoorwaarden hebben. Ze boden mij eerste instantie ook ¤ 3/4k, maar dat kan ik ook met gemak krijgen bij een regionaal kantoor + lease-auto van ¤50k met onbeperkt tanken, wat mij anders ¤ 1000 netto per maand zal kosten (financiering auto 700 + 300 verz, belasting, onderhoud, tank enz).
Dus heel netjes uitgelegd, dat ik minstens 3k netto nodig heb voor 1000 aan autokosten, 1000 aan woonlasten en 1000 aan leef- en spaargeld. Want dat heb ik nu ook of kan ikbij een ander kantoor ook krijgen. Ik krijg ongeveer 2300 netto (3500 bruto), waarvan 1000 euro aan woonlasten, 1300 om van te leven en sparen, aangezien ik geen netto autolasten heb. En zij huren interimmers in voor ¤ 100 per uur en allemaal mensen die het schip ook nog eens snel zullen verlaten.
Ik heb gewoon gezegd dat als zij kwaliteit willen aantrekken en op lange termijn van de interimmers af willen, dit soort salarissen moeten durven geven en hier waren ze het mee eens 🤑
Deze vraag is dus een vraag die ik mijzelf ook stel. Ik heb van de mensen die daar werken begrepen, dat het volledig aan jezelf ligt. Je kan bij de overheid ook 30 jaar lang dezelfde dingen doen en geen haan die ernaar kraait, maar je kan ook dingen naar jezelf toetrekken en ‘opvallen’, waardoor je stappen zult maken en op een gegeven moment in lagen kan terechtkomen waar mensen over beleid gaan en echt geen luie ambtenaren meer tussen zitten. Dit is wat ik heb begrepen van de medewerkers die er nu werken.quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 01:50 schreef Aethereal het volgende:
[..]
Haal je er wel voldoende voldoening en motivatie uit als je bij de overheid zou werken?
Miss iets teveel detail, maar miss interessant voor jullie hoe het bij de overheid werkt. Je hebt zoals jullie misschien al weten te maken met functieschalen binnen de overheid met een aantal treden per functieschaal die je jaarlijks groeit. Mijn functie is normaliter gekoppeld aan schaal 11 met een salarisbreedte van 3800 tot 5100. Ik zou dan in trede 8 instromen en in twee jaar op de max zitten, trede 10 van schaal 11 en je moet promotie maken om naar functieschaal 12 te kunnen. Dus na trede 10 krijg je nog enkel de jaarlijkse inflatiecorrecties.quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 10:51 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Maar kunnen ze het jou ook bieden?
Mijn ervaring is dat overheden gevangen zitten in de cao's en het functiehuis met nauwelijks tot geen ruimte voor maatwerk. Dat is ook de reden dat er zoveel interimmers werken, voor de mogelijke salarissen vinden ze geen mensen, dus huren ze noodgedwongen veel duurdere zzp'ers in.
Wat is de reden dat je zo graag als interimmer wilt (gaan) werken??quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 10:22 schreef ClubMonza het volgende:
Daarnaast overweeg ik ook na het behalen van mijn titel als interimmer te werken, dus net waar de markt de behoefte aan heeft.
Financiële vrijheid en ook de vrijheid in doen en laten.quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 11:25 schreef blomke het volgende:
[..]
Wat is de reden dat je zo graag als interimmer wilt (gaan) werken??
Ik zou me hier niet druk om maken, het ligt inderdaad helemaal aan jezelf. Het voornaamste verschil tussen overheid en bedrijfsleven is dat je bij de overheid om iets gedaan te krijgen veel vaker door een 'hoepeltje' moet springen. Het hoepeltje kan in het begin frustreren maar uiteindelijk went het en wordt het zelfs een soort ambacht om er zo ongehinderd mogelijk doorheen te springen.quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 10:53 schreef ClubMonza het volgende:
[..]
Deze vraag is dus een vraag die ik mijzelf ook stel. Ik heb van de mensen die daar werken begrepen, dat het volledig aan jezelf ligt. Je kan bij de overheid ook 30 jaar lang dezelfde dingen doen en geen haan die ernaar kraait, maar je kan ook dingen naar jezelf toetrekken en ‘opvallen’, waardoor je stappen zult maken en op een gegeven moment in lagen kan terechtkomen waar mensen over beleid gaan en echt geen luie ambtenaren meer tussen zitten. Dit is wat ik heb begrepen van de medewerkers die er nu werken.
In het bedrijfsleven net zo hoepelen (welke manager heeft budgetverantwoordelijkheid en zit niet op de centen), en daar komt, naast het (wan)beleid, ook de financiële kant erbij kijken.quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 11:30 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik zou me hier niet druk om maken, het ligt inderdaad helemaal aan jezelf. Het voornaamste verschil tussen overheid en bedrijfsleven is dat je bij de overheid om iets gedaan te krijgen veel vaker door een 'hoepeltje' moet springen. Het hoepeltje kan in het begin frustreren maar uiteindelijk went het en wordt het zelfs een soort ambacht om er zo ongehinderd mogelijk doorheen te springen.
En daarnaast heb je nog de verantwoording richting het bestuur en de rechtmatigheid die altijd en overal bij besluiten op de achtergrond meespeelt. Het kan voelen alsof je af en toe een suboptimale oplossing moet kiezen, simpelweg omdat het voor de bestuurders anders niet eenvoudig genoeg aan het publiek te verkopen is. Sommigen vinden dat frustrerend, voor anderen is dat simpelweg een extra dimensie in het werk waar je rekening mee moet houden.
Ik moet zeggen, dat in het bedrijfsleven alles mogelijk is op papier, transparant, korte lijnen, open en eerlijk communiceren, maar in de praktijk valt het reuze mee. Als je mening niet past in het straatje en daarom afwijkt van de norm, dan ben je heel snel: persona non grata.quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 11:30 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik zou me hier niet druk om maken, het ligt inderdaad helemaal aan jezelf. Het voornaamste verschil tussen overheid en bedrijfsleven is dat je bij de overheid om iets gedaan te krijgen veel vaker door een 'hoepeltje' moet springen. Het hoepeltje kan in het begin frustreren maar uiteindelijk went het en wordt het zelfs een soort ambacht om er zo ongehinderd mogelijk doorheen te springen.
En daarnaast heb je nog de verantwoording richting het bestuur en de rechtmatigheid die altijd en overal bij besluiten op de achtergrond meespeelt. Het kan voelen alsof je af en toe een suboptimale oplossing moet kiezen, simpelweg omdat het voor de bestuurders anders niet eenvoudig genoeg aan het publiek te verkopen is. Sommigen vinden dat frustrerend, voor anderen is dat simpelweg een extra dimensie in het werk waar je rekening mee moet houden.
quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 11:47 schreef ClubMonza het volgende:
Ik moet zeggen, dat in het bedrijfsleven alles mogelijk is op papier, transparant, korte lijnen, open en eerlijk communiceren, maar in de praktijk valt het reuze mee. Als je mening niet past in het straatje en daarom afwijkt van de norm, dan ben je heel snel: persona non grata.
Voor 1000 bruto een week extra werken. Ja. Ik doe het niet. Vierdaagse werkweken for life.quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 23:10 schreef Hexagon het volgende:
Werkweken van 50 uur. Welke slaaf wil zich zo laten uitbuiten.
Ik ben met een aantal mensen in gesprek geweest die aan het werk zijn voor een detacheringsbureau, maar daar kleven ook een aantal nadelen aan: 1 Je bent brandjes aan het blussen, dus voornamelijk schijt- en volumewerk, 2 Gedurende je detacheringsperiode wil zowel de klant als je bureau niet jou ontwikkelen, omdat ze toch vanuit gaan dat je er over x maanden er niet meer bent.quote:Op zondag 18 oktober 2020 09:12 schreef monsterd. het volgende:
Het voorbehoud op een hogere functie bij de (rijks)overheid houdt in dat je op de hogere functie zult moeten solliciteren. En er zijn genoeg mensen met ambitie in de organisatie, bovendien mobiliseert ambitie juist groei; maar wel zodra de formele formatieplaats aanwezig is en je daarop kunt solliciteren.
Ik zou eerder goed nadenken voor welke duur je wilt doorgroeien; wil je doorhoppen om verschillende expertises in huis te halen en jezelf toekomstig als interimmer tegen een leuk tarief inzetbaar bent? Dan zou ik nu niet naar de overheid gaan, eerder een middelgrote speler die de overheid als klant heeft waar je gedetacheerd kunt worden. Ben je meer het type stready grow en balans in je privé en werktijd dan is de overheid een fantastische zet. Maak je niet druk over eventuele oudere collega’s, ik zie voldoende aanwas van mensen van onze generatie en die oude zakken hebben een flinke buit kennis bij zich. Die zijn zo taai nog niet hoor.
Helemaal mee eens.quote:Op zondag 18 oktober 2020 11:33 schreef Daboman het volgende:
Volgens mij ben je al goed bezig! Kijk alleen wel uit dat een gesprek niet per definitie betekent dat je een aanbod krijgt. Het kan altijd zijn dat ze iemand hebben die net even wat beter in hun plaatje past. Reken je niet te rijk, bij solliciteren komt altijd een beetje geluk kijken. Je zou voor jezelf een lijstje kunnen maken van wat je eerste, je tweede en je derde keuze zou zijn.
Ook denk ik dat je in sollicitaties open en eerlijk moet zijn over wat je te bieden hebt, maar ook over je grenzen. Je kunt in een organisatie terechtkomen met een veel slechtere cultuur. Niet een baan willen ten koste van alles dus. Dit zorgt ervoor dat de juiste mensen je gaan aannemen en tevens is het ook mijn ervaring dat ze dan bereid zijn fors meer te betalen. Ik krijg vaak terug als feedback op sollicitaties dat ze het open gesprek konden waarderen en de partijen die me aannemen bieden dus doorgaans een beter salaris dan ik op basis van m'n ervaringsniveau mag verwachten. En het leidt ook tot afwijzingen, maar dan wel bij banen waar ik er bepaald niet rouwig om ben.
Ontwikkelen is iets wat bij je eigen werkgever hoort, dat kan interesse hebben om juist daarom direct in dienst te komen. Wij hebben veel inhuur langere periodes rondlopen. Je kunnen verbinden aan een langdurig project zou het gevoel one of the guys te zijn kunnen oplossen. Maar dat is een delicaat spel met je detacheerder. Is er bovendien echt iets lastigs aan brandjes blussen? Voor je ervaring juist de krenten uit de papquote:Op zondag 18 oktober 2020 09:46 schreef ClubMonza het volgende:
[..]
Ik ben met een aantal mensen in gesprek geweest die aan het werk zijn voor een detacheringsbureau, maar daar kleven ook een aantal nadelen aan: 1 Je bent brandjes aan het blussen, dus voornamelijk schijt- en volumewerk, 2 Gedurende je detacheringsperiode wil zowel de klant als je bureau niet jou ontwikkelen, omdat ze toch vanuit gaan dat je er over x maanden er niet meer bent.
Lastige keuze.
Het is STEILE leercurve. En ondertussen brallen over je PhDquote:Op vrijdag 16 oktober 2020 23:32 schreef ClubMonza het volgende:
Beste vrienden,
Momenteel ben ik werkzaam bij een groot internationaal bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden en een stijle leercurve.
En dat voor 3-4k bruto met post master op zak..quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 23:10 schreef Hexagon het volgende:
Werkweken van 50 uur. Welke slaaf wil zich zo laten uitbuiten.
quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 01:20 schreef Terecht het volgende:
TS, hoe zit dit?
WGR / Verwijderd uit de planning
WGR / Opzegtermijn van 1 maand
Topics uit 2019 waarin je stelt ontslag genomen te hebben maar in OP schrijf je dat je 3 jaar in dienst bent?
Bullshit,quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 01:24 schreef ClubMonza het volgende:
[..]
Uiteindelijk toch in dienst gebleven, vanwege tegemoetkoming in eerdere beloften, bijv. meer klanten in de gewenste sector ipv zomaar ingepland worden in -voor mij- mindere sectoren. Meer work-life balance, en tussentijdse promotie. Maar -blijkt nu- tijdelijk effect gehad.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |