abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195951388
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 19:28 schreef rubbereend het volgende:
Jan Kees Vogelaar staat dus op nummer 7, u weet wel de man die met veel bombarie aankondigde dat de stikstofcijfers van het RIVM niet klopten en die dat later met een klein berichtje rectificeerde :')
Thierry zal hem wel een laffe herder vinden dat hij überhaupt rectificeerde, dat kan hem zo maar een aantal plaatsen gekost hebben.
  vrijdag 30 oktober 2020 @ 21:33:12 #177
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_195953562
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 15:52 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee hoor, ik vind het alleen nogal belachelijk dat een omhooggevallen onderwijzer zonder enige kennis van zaken als minister een ervaren zorgprofessional als kwakzalver afserveert omdat hij zich al heeft vastgepind op het vaccingeloof.
Als je niet verder kijkt dan je neus lang is zal dat ongetwijfeld als eerste in je opkomen. Maar zoals al eerder gezegd: we hebben het over een huisarts die aan wetenschapsontkenning doet.

quote:
Hydroxychloroquine is being studied to prevent and treat coronavirus disease 2019 (COVID‑19), but all clinical trials conducted during 2020 found it is ineffective and may cause dangerous side effects.
quote:
On 24 April 2020, citing the risk of "serious heart rhythm problems", the FDA posted a caution against using the drug for COVID‑19 "outside of the hospital setting or a clinical trial". On 15 June, the FDA revoked its emergency use authorization, stating that it was "no longer reasonable to believe" that the drug was effective against COVID-19 or that its benefits outweighed "known and potential risks".
quote:
A randomized, double-blind, placebo-controlled study of hydroxychloroquine in 821 participants found that it did not treat COVID‑19 infection, although the study had limitations. In June, use of hydroxychloroquine in the UK RECOVERY Trial was discontinued when an interim analysis of 1,542 treatments showed it provided no mortality benefit over 28 days to people hospitalized with severe COVID-19 infection
Lijkt me reden genoeg om zo iemand niet serieus te nemen, maar de arts zwemt tegen de stroom in dus is-ie wat jou betreft heilig verklaard. Dat zo'n arts dan aantoonbare bullshit verkondigt is dan kennelijk niet heel relevant, ofzo.

quote:
Ik ga niet op elke post waarin weer iemand een NPO-riedeltje herkauwd in. Geef eens een mening die ik nog niet tien keer heb gehoord, sterker nog, kom eens tot een eigen mening, dat verhooft de kans op een reactie. Feit is dat minister De Jonge en alle media die hem daarin steunden fout zaten met HCQ. Niet omdat het een wondermiddel is, wel omdat het een bruikbaar middel en dus een gemiste kans is.
Ja, eerder beweerde je ook al dat het stilletjes al in Nederland werd gebruikt bij de behandeling van Covid19, vroeg ik je om een bron en bleef het weer verdacht stil.
pi_195953721
Je hebt het over die orthomoleculaire Limbo toch? Dat of gewoon een kwakzalver dus.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_195963032
quote:
NIEUWSUUR • BINNENLAND •POLITIEK • DONDERDAG, 19:10
Forum-kiezers haken af door complot-imago Baudet

Evert-Jan Offringa en Nynke de Zoeten
Het gaat niet goed met Forum voor Democratie. De partij verliest veel kiezers, en de PVV lijkt daarvan te profiteren. Kiezers die weglopen zijn niet gecharmeerd van de complotdenkers waarmee FvD-leider Thierry Baudet zich inlaat. En ook zijn visie op het coronabeleid, valt bij hen niet in goede aarde.

Baudet spreekt van ongelukkige momenten die niet zijn standpunt weerspiegelen. Hij zegt dat hij niet verantwoordelijk is voor de standpunten van mensen met wie hij in gesprek is. "Ik praat met iedereen, dat heb ik altijd gedaan."

Maar kiezers hebben kritiek op Baudet omdat hij zich teveel afficheert met complotdenkers. Zo zei de partijleider in het FvD-journaal van 29 juni dat Willem Engel van de actiegroep Viruswaarheid één van de mensen is die Forum steunt in de "strijd" tegen de "absurde lockdown".

Regels

Op Het Plein in Den Haag sprak Baudet onlangs demonstranten toe die het gevaar van corona ontkennen. Onder hen waren er die politici intimideerden en uitmaakten voor kinderverkrachter. Tegen de demonstranten zei Baudet dat hij het ontzettend moedig vindt dat er steeds meer mensen zijn die een "ander geluid" laten horen.

Op camerabeelden is te zien dat Baudet zich regelmatig niet aan de coronaregels houdt, maar hij zegt nu dat hij zich wél aan de regels houdt en dat iedereen dat zou moeten doen. "Als regels gelden, dan houd ik mij daaraan. Dat geldt ook voor de maximumsnelheid op de snelweg bijvoorbeeld."

In de peilingen zakt de partij steeds verder weg. FvD heeft twee zetels in de Tweede Kamer, maar stond begin dit jaar op vijftien zetels in de peilingen. Daar zijn er nu nog zes van over, blijkt uit de laatste peilingwijzer, een samenvatting van de peilingen van Ipsos, I&O Research en Kantar. Kiezers die afhaken bij FvD, vinden hun heil vooral bij de PVV van Geert Wilders.

Peter Kanne, onderzoeker bij I&O Research, wijt het forse verlies van Forum vooral aan het coronastandpunt van de partij. "Kiezers van FvD en de PVV zijn kritisch op het kabinetsbeleid rondom corona. Maar waar PVV-kiezers willen dat het beleid strenger wordt, vinden Forum-kiezers dat het allemaal losser moet. De voormalige kiezers die een strenger beleid willen, gaan nu naar de PVV."

Het gaat volgens Kanne vooral om mensen die laagopgeleid zijn, en die zich zorgen maken over hun gezondheid. "Dat zijn vaak mensen die werkzaam zijn in de contactgroepen, mensen die niet thuis kunnen werken. Als je dan de maatregelen van Baudet volgt, voelen zij zich onveilig."

Thea den Hollander werd een aantal jaar geleden enthousiast lid van Forum. Maar tijdens de coronacrisis veranderde dat. "Ik ben iemand die wél de coronaregels volgt en ik vind dat we dat allemaal moeten doen." Thea heeft het idee dat er zich nu veel mensen aansluiten die tegen de coronamaatregelen zijn. "Maar ik denk dat er bij Forum veel mensen zijn zoals ik, die nu het gevoel hebben: ik hoor daar niet meer thuis."

Op wie ze in maart gaat stemmen? Ze verwacht dat haar stem naar Wilders zal gaan. "Ik ben het niet eens met zijn islamstandpunt, maar omdat hij voor het zorgpersoneel opkomt, krijgt hij waarschijnlijk toch mijn stem."

Ook Marijke Lammen-Vonk voelde zich verbonden met het gedachtegoed van Forum, maar zal niet stemmen op de partij van Baudet. "Het afstand houden en de mondkapjes vindt hij allemaal onzin. De houding die hij aanneemt, vind ik arrogant en dat stoot af."

Kiezers terugwinnen

Lidia Oudhof gaat nog wel stemmen op Forum, juist door het coronastandpunt. Zij vindt het jammer dat er elders geen ruimte lijkt te zijn voor een "ander geluid". Dat geluid vindt zij wel bij Baudet en alternatieve bronnen, zoals Viruswaarheid en Café Weltschmerz. "Daar nodigen ze mensen uit, ook artsen, die gewoon andere geluiden laten horen. Mijn gevoel zegt dat er angst gecreëerd wordt om macht over mensen te houden."

Binnen de partij is er ook discussie over het coronastandpunt. Baudet: "We hebben te maken met een nieuwe situatie, dus er is gelukkig veel discussie." Vandaag werd bekend dat Joost Eerdmans, voormalig Kamerlid namens de LPF, op plek vier van de kieslijst komt. Eerdmans zei dat hij niet geassocieerd wil worden met complotten. Over het weglopen van kiezers zegt Baudet: "Ik heb nog vierenhalve maand om ze terug te winnen."
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)ot-imago-baudet.html
pi_195963756
quote:
Lidia Oudhof gaat nog wel stemmen op Forum, juist door het coronastandpunt. Zij vindt het jammer dat er elders geen ruimte lijkt te zijn voor een "ander geluid". Dat geluid vindt zij wel bij Baudet en alternatieve bronnen, zoals Viruswaarheid en Café Weltschmerz. "Daar nodigen ze mensen uit, ook artsen, die gewoon andere geluiden laten horen. Mijn gevoel zegt dat er angst gecreëerd wordt om macht over mensen te houden."
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)ot-imago-baudet.html

Wat de dame zegt: Mijn gevoel zegt dat er angst gecreëerd wordt om macht over mensen te houden
Dit lijkt op een complottheorie. Wie zit mensen bang te maken om welke macht over mensen te houden ?
Rutte ? Macron? Merkel... Chinese regering? Japans parlement ?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 31 oktober 2020 @ 18:09:13 #181
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_195966011
Top 10 van de lijst aldus Haagse insider op Twitter. Hij is over het algemeen erg goed ingevoerd:

1. Thierry Baudet
2. Theo Hiddema
3. Nicki Verweij
4. Joost Eerdmans
5. Eva Vlaardingerbroek
6. Olaf Ephraim
7. Freek Jansen
8. Wybren van Haga
9. Jan Cees Vogelaar
10. Hans Smolders

aan de ene kant veel verwachte namen en aan de andere kant ook weer opvallend dat Baudet niet schuwt om er mensen op te zetten die nogal in opspraak zijn geweest. De plaats van Van Haga was schijnbaar tot zijn grote verrassing en als beloning voor zijn loyaliteit.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 31 oktober 2020 @ 20:22:20 #182
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_195968320
tot nu toe klopt het precies
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 31 oktober 2020 @ 20:24:07 #183
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_195968352
Van Haga hoort nu voortaan bij de fractie :D
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 31 oktober 2020 @ 20:35:24 #184
65846 Bocaj
#TrumpForever
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 31 oktober 2020 @ 20:41:47 #185
408813 crew  trein2000
pi_195968668
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 20:24 schreef rubbereend het volgende:
Van Haga hoort nu voortaan bij de fractie :D
Op geen enkele manier marchanderen was het toch?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 31 oktober 2020 @ 20:44:03 #186
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_195968716
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 20:41 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Op geen enkele manier marchanderen was het toch?
_O- dit is vrij lachwekkend
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_195969153
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 20:41 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Op geen enkele manier marchanderen was het toch?
twitter
pi_195969215
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 20:24 schreef rubbereend het volgende:
Van Haga hoort nu voortaan bij de fractie :D
Weltschmerz kom er maar in! :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_195970058
Eva Vlaardingerbroek _O_
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_195971073
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 21:52 schreef superniger het volgende:
Eva Vlaardingerbroek _O_
Moeten ze wel vijf zetels krijgen.
pi_195971379
Dit is wel een beetje gênant.
pi_195973232
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 23:02 schreef Wereldgozer het volgende:
Dit is wel een beetje gênant.
wat is genant?
pi_195973328
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 23:02 schreef Wereldgozer het volgende:
Dit is wel een beetje gênant.
Het wijkt toch totaal niet af van de lijn van Baudet van de afgelopen jaren?
pi_195975041
https://www.volkskrant.nl(...)kwijtraken~b671e15f/

Baudet leeft nog steeds in zijn eigen realiteit.
pi_195976164
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 08:14 schreef Jaeger85 het volgende:
https://www.volkskrant.nl(...)kwijtraken~b671e15f/

Baudet leeft nog steeds in zijn eigen realiteit.
Baudet: ‘Je ziet dat onze cultuur verdwijnt, onze feestdagen, we raken onze identiteit kwijt, ons landschap, onze zelfbeschikking en ons geld. Er is echt reden voor een koerswijziging.’
Slachtofferrol,
Er zijn veranderingen in de cultuur, mensen veranderen, gaan anders denken, andere keuzes maken.
Maar Europese cultuur blijft bestaan. En als iemand ineens vind: verhip, ik ben mijn identiteit kwijt. Dan moet ie de oorzaak en oplossing in zichzelf zoeken,
  zondag 1 november 2020 @ 10:21:04 #196
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_195976267
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 10:12 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Er zijn veranderingen in de cultuur, mensen veranderen, gaan anders denken, andere keuzes maken.
Maar Europese cultuur blijft bestaan.
Tja, ik sta daar anders in. Ik denk dat mondialisatie en immigratie er op termijn wel toe moeten leiden dat er van een specifiek Europese cultuur vrij weinig overblijft.

Ik vind het jammer dat partijen die dit punt willen agenderen op andere gebieden zulke complete miskleunen zijn.
pi_195977180
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 10:21 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Tja, ik sta daar anders in. Ik denk dat mondialisatie en immigratie er op termijn wel toe moeten leiden dat er van een specifiek Europese cultuur vrij weinig overblijft.

Ik vind het jammer dat partijen die dit punt willen agenderen op andere gebieden zulke complete miskleunen zijn.
De traditionele Europese culturen staan wel sterk onder druk. Denk aan het Engels als voertaal op de universiteiten, de instroom van mensen die weinig moeten hebben van onze waarden en het wegzetten van Zwarte Piet als een racistisch fenomeen.

Je ziet ook dat jongeren uit Friesland en Drenthe wegtrekken naar de steden. En dat bruine kroegen sluiten en in elke plaats een H&M en McDonalds te vinden is.
pi_195977200
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 10:21 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Tja, ik sta daar anders in. Ik denk dat mondialisatie en immigratie er op termijn wel toe moeten leiden dat er van een specifiek Europese cultuur vrij weinig overblijft.

Ik vind het jammer dat partijen die dit punt willen agenderen op andere gebieden zulke complete miskleunen zijn.
Wat is een specifieke cultuur ?
Culturen of samenlevingen groeien naar elkaar toe, men neemt goederen, mensen, gewoontes, gedachtes van elkaar over.
Wat is er specifiek aan Europese cultuur . en zijn die verdwijnend dan ?
pi_195977263
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 11:31 schreef luxerobots het volgende:

[..]

De traditionele Europese culturen staan wel sterk onder druk. Denk aan het Engels als voertaal op de universiteiten, de instroom van mensen die weinig moeten hebben van onze waarden en het wegzetten van Zwarte Piet als een racistisch fenomeen.

Wel of niet doceren in het engels... Dat is geen 'druk' op de Nederlandse cultuur.
Idem .. als mensen anders denken over het zwartepietentheater. Dat is niet van belang voor het dagelijks leven in Nederland.
  zondag 1 november 2020 @ 11:44:14 #200
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_195977449
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 11:32 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Wat is een specifieke cultuur ?
Culturen of samenlevingen groeien naar elkaar toe, men neemt goederen, mensen, gewoontes, gedachtes van elkaar over.
Wat is er specifiek aan Europese cultuur . en zijn die verdwijnend dan ?
Wat specifiek Europees is lijkt me meer een onderwerp voor F&L, maar dat culturen bestaan is een gegeven. Heel globaal kun je het zien als datgeen wat een "stamverwante" (bij gebrek aan een betere term) groep mensen als het eigene beschouwt, een bepaalde continuïteit in de vorm van een bestendige doorwerking van tradities op allerlei terreinen van het openbare en private leven, en de liefde daarvoor.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')