abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 13:30:16 #201
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195385486
quote:
6s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:29 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik ben toch behoorlijk aimabel.
Haha, ja, maar ik was het vroeger altijd falikant met je oneens als ik het mij goed herinner in POL en NWS ;)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195385514
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:14 schreef Vallon het volgende:

[..]

Het is en was ook sarcastisch... en ik vermoed dat de overheid niet direct wakker zal liggen dat mensen in e voetbalwereld, werkeloos zijn (geworden).
Ik denk het wel, die uitkering gaan in de (honderden)miljoenen lopen want er werken tienduizenden mensen in de voetbalwereld.
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 13:33:23 #203
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_195385550
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 00:27 schreef Smack10 het volgende:

[..]

Nee in deze reeks vind ik het prima.

Maar het zou voor "het volk" wel goed zijn om de verschillen uit te leggen zodat iedereen weet waar het over gaat.

Nu is het telkens maar "mondkapjes" terwijl er ongeveer 8 verschillende dingen mee bedoeld kunnen worden.

Het ene mondkapje is het andere mondkapje namelijk niet, zoals jij ook weet. :Y)
Eensch en daarom ook zo vermakelijk hoe ingewikkeld het hele mond/neuskapjes verhaal in detail, werkelijk is.

Ik zie mensen nu met plastikschermen waarbij de adem dan gewoon een andere kant opvliegt.
Dit nog los hoe het mond op -en afzetten, verschonen, gebruiken en verwijderen; verloopt.
Ook de materiaalkeuze is van belang alsmede voorkomen dat er geen bacteriële (her)infectie of ophoping van stofjes plaatsvindt.

Ik kan helemaal lachen wanneer ik mensen zie dat zij een mondkapje in hun broekzak bewaren etc. Dat is voor mij zoiets als een gebruikt condoom daar voor de volgende keer opbergen zodat je het niet kwijtraakt.

Veel mensen snappen niet dat uitademen ons ook functioneel ontdoet van ongerechtigheden die je juist niet vanuit een "lap of doek" opnieuw wil inademen. Iets met mond/slijmvlies bacteriën die dan de longen gaat infecteren. Ook beperkt een afdekking de mogelijkheid om uit te hoesten en te niezen dat juist bedoeld is om je te ontdoen van grotere ongerechtigheden zoals prikkelende druppels. Dat doen in het mondkapje is dan dat als een zakdoek hergebruiken, wat we ook niet aanbevelen.

Maar goed, het is praten tegen een betonplaat van bestuurlijk onvermogen die inmiddels zijn fundatie lijkt te gaan krijgen met een wettelijke gebod. Enne om niet subversief te zijn, ik draag waar nodig een visnetje om daarmee te voldoen aan een gewenst deugbeeld. Zoiets als een jasje-dasje dat de autoriteit bepaalt.
Wel weer fijn dat er geen eisen worden gesteld aan het het voorkomen :P van een mondneuskapje.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 13:33:44 #204
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195385559
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:31 schreef Budweiser87 het volgende:

[..]

Ik denk het wel, die uitkering gaan in de (honderden)miljoenen lopen want er werken tienduizenden mensen in de voetbalwereld.
Het betaald voetbal heeft tot op heden 30 miljoen aan corona steun ontvangen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195385612
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:30 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Haha, ja, maar ik was het vroeger altijd falikant met je oneens als ik het mij goed herinner in POL en NWS ;)
Oh, dat gaat altijd zo. Ik ben een vrijheidminnend persoon. Als het over de juiste onderwerpen gaat, dan is het eenvoudig het met me eens te zijn. De pijnpunten worden pas duidelijk in discussies die raken aan socialisme. Maar dat terzijde.

Misschien is het wel aardig om te melden dat ik bij de vorige verkiezingen op Baudet heb gestemd en dat de komende verkiezingen niet meer ga doen vanwege zijn standpunt in het coronadebat.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 13:35:58 #206
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_195385627
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:26 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Het is toch niet zo raar dat ze gewoon willen dat je je houdt aan de regels die voor iedereen gelden? Je hoeft om ouderen echt geen extra boog te maken, hoor. Houd gewoon van iedereen afstand. Ik vind dat zelf ook prettig. :+

Ik snap wel dat je van binnen bozig wordt als je dan een oudere tegenkomt die zelf tegen je aan gaat hangen of je met een scootmobiel bijna aanrijdt. Dat heb ik ook. Maar ja, dan probeer ik maar te bedenken dat het om een persoon gaat en niet zozeer een persoon die staat voor een groep.
Zo kun je het ook zien, ik snap 't :D
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
pi_195385712
quote:
18s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:11 schreef Vallon het volgende:

[..]


1) Wat wil je/waarmee bewijzen, dat fase 4 en-masse dan wordt gedaan op de bevolking zonder daar de resultaten fatsoenlijk van te monitoren om die bij te stellen ? Dat het impliciet usance is (geworden), geef ik onmiddellijk toe.
T.i.: "Phase IV clinical trials happen after the FDA has approved medication. This phase involves thousands of participants and can last for many years. Investigators use this phase to get more information about the medication’s long-term safety, effectiveness, and any other benefits."
Laat nu net deze fase 4 ondertussen van het politieke tableau te zijn geschrapt omdat na goedkeuring men gelijk wil overgaan tot massale vaccineren. Fase 4 doen "we" wel tijdens dat vaccinatie proces.... wordt dan gezegd.
Phase 4 is geen "trial", het is "postmarketing surveillance", het monitoren van bijwerkingen nadat het vaccin of medicijn op de markt gebracht is. Als je het gebruik zou beperken zou het geen phase 4 zijn.
quote:
2) Du moment dat de de overheid het vaccin accepteert, kan de leverancier niet meer verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen die het onder die goedkeuring incl alle vermelde en ongecontroleerde bijwerkingen, veroorzaakt.
Als ze dat afgesproken hebben dan is dat een commerciële beslissing van de EU geweest: de financiële verantwoordelijkheid voor eventuele bijwerkingen op zich nemen in ruil voor een lagere prijs.
quote:
PS: wat is de 150 dagen voor zinloze wachttijd ? Iets met "we wachten en dan is het dus goed" ?

3) Dat Trump dit niet kan doen is hopen. Trump heeft letterlijk gezegd dat Het Witte Huis wel bepaald of een vaccin wordt toegelaten en dreigt de FDA daarin te negeren. Powerplay, ook het onderwater bullyen van ambtenaren.
Google je suf en lees je wat in, willekeurige bron.

4) De wettelijk ondergrens voor vaccin-werking is nu gesteld 50% en daarmee hoeft het dus niet meer te doen.
Dat het meer kan of zal doen is buiten een zinnige vergelijking en geeft het publiek niet die zekerheid, laat staan dat zij - of de zorgsector - ergens daarmee op kan terug vallen.

Vind je het zelf niet vreemd en absurd dat een vaccin volgens - ondertussen - bijgestelde (acceptatie)regels nog maar 50% prevalentie hoeft te hebben om goedgekeurd te worden ? Of is dit ihkv het helpt dus is het goed ?
We gebruiken elk jaar griepvaccins die slechts beperkt effectief zijn. De effectiviteit van de griepvaccins tijdens het 2007-2008 griepzeizoen was 68% voor het geïnactiveerde vaccin, 36% voor het levende verzwakte vaccin.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_195385750
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:07 schreef Janneke141 het volgende:
Ik ben sowieso wel benieuwd hoe je dit als winkel wil doen. Mag je discrimineren op leeftijd aan de deur? En als het nu mag, mag het dan later ook (andersom)? Mag een supermarkt s middags tussen half vijf en half zeven zeventigplussers weigeren, bijvoorbeeld? Het lijkt me toch van niet.
En daarbij: zo'n speciaal uurtje voor een specifieke leeftijdsgroep lijkt me qua risicobeperking ook verre van zaligmakend. Er zullen 80 plussers zijn met minder gezondheidsrisico's dan een chronisch ziek persoon van 40.
pi_195385792
Wow, nu alweer 9200 aanvragen voor gedwongen ontslag (mensen met een vast contract). En dan zijn dit alleen nog maar de meldingen bij het UWV.. Hoeveel mensen worden hierdoor getroffen? En dit heeft ook weer invloed op de mentale gesteldheid van deze mensen.

Hoe gaan we dit oplossen voor al die werkloze mensen die buiten hun schuld om werkloos raken. Zij kunnen straks hun hypotheek/huur betalen en komen daarmee nog dieper in de problemen. Waarom hoor ik niks over oplossingen? Ja, omscholing.. Maar dat is een oplossing voor de lange termijn, wat is de oplossing voor de korte termijn?
  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 13:45:54 #210
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195385855
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:42 schreef mir1986 het volgende:
Wow, nu alweer 9200 aanvragen voor gedwongen ontslag. En dan zijn dit alleen nog maar de meldingen bij het UWV.. Hoeveel mensen worden hierdoor getroffen? En dit heeft ook weer invloed op de mentale gesteldheid van deze mensen.

Hoe gaan we dit oplossen voor al die werkloze mensen die buiten hun schuld om werkloos raken. Zij kunnen straks hun hypotheek/huur betalen en komen daarmee nog dieper in de problemen. Waarom hoor ik niks over oplossingen? Ja, omscholing.. Maar dat is een oplossing voor de lange termijn, wat is de oplossing voor de korte termijn?
9200 aanvragen zijn 9200 mensen. Gemiddelde huishoudgrootte in Nederland is 2.1 dus ruim 19.000 mensen ongeveer.

Hoe we dit gaan oplossen is een open vraag, in principe door het bereiken, linksom of rechtsom, van groepsimmuniteit en daarmee het virus laten uitdoven.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 13:45:57 #211
122053 Stoney3K
Flatsehats!
pi_195385856
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:42 schreef mir1986 het volgende:Maar dat is een oplossing voor de lange termijn, wat is de oplossing voor de korte termijn?
"Daar is toch de WW en de bijstand voor?" :')
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
pi_195385875
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:41 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

En daarbij: zo'n speciaal uurtje voor een specifieke leeftijdsgroep lijkt me qua risicobeperking ook verre van zaligmakend. Er zullen 80 plussers zijn met minder gezondheidsrisico's dan een chronisch ziek persoon van 40.
Mja, maar dat zal in het algemeen niet zo zijn.

Ik denk zelf dat segregatie een niet-proportionele maatregel is. Ik ben toen ik héél jong was net voor de val van de Berlijnse muur in de stad geweest, oost en west. Dat heeft diepe indruk op me gemaakt, het verdriet (gescheiden zijn van familie en vrienden) en ook de boosheid (mensen uit het westen die hun verworvenheden niet wilden opofferen, zich laatdunkend uitlieten over mensen uit het oosten en geen hereniging wilden).

Nou ja, wat ik er maar mee wil zeggen is dat segregatie veel ellende oplevert. Je moet er heel goed over nadenken voor je maatregelen treft waarmee je groepen van elkaar afsnijdt.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_195385913
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:45 schreef Stoney3K het volgende:

[..]

"Daar is toch de WW en de bijstand voor?" :')
Opeens 30% minder inkomsten of zelfs naar het minimumbestaan als je nog geen rechten hebt opgebouwd.
9200 aanvragen vind ik nogal wat. Dit komt bovenop al die andere werklozen. Hoeveel werklozen hebben we aan het einde van deze periode? 1 miljoen? Dan zullen we premies voor ww, pensioen, etc. wel weer omhoog gaan. Want tja, we moeten het toch betalen met zijn allen.

Ik vraag hoe we dat nu gaan oplossen. Niet op de langere termijn. Straks zijn er een miljoen mensen getroffen en daarmee dus nog meer mensen, aangezien je het dus x 2.1 moet doen. Dus 2 miljoen mensen die straks getroffen zijn, waarvan er veel in armoede zullen raken, omdat vooral de laagopgeleide mensen hierdoor geraakt worden.
pi_195385926
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:45 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

9200 aanvragen zijn 9200 mensen. Gemiddelde huishoudgrootte in Nederland is 2.1 dus ruim 19.000 mensen ongeveer.

Hoe we dit gaan oplossen is een open vraag, in principe door het bereiken, linksom of rechtsom, van groepsimmuniteit en daarmee het virus laten uitdoven.
Groepsimmuniteit is natuurlijk iets waar we voorlopig niet op hoeven te rekenen, net zo goed ik er op reken dat het tot minstens 2023 duurt voor we voldoende dekking hebben door een vaccin. Zo lang kunnen we niet wachten denk ik.
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
pi_195385932
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:45 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

9200 aanvragen zijn 9200 mensen. Gemiddelde huishoudgrootte in Nederland is 2.1 dus ruim 19.000 mensen ongeveer.

Hoe we dit gaan oplossen is een open vraag, in principe door het bereiken, linksom of rechtsom, van groepsimmuniteit en daarmee het virus laten uitdoven.
Daarmee heb je het probleem van het virus dan wel opgelost, maar de economische schade (op micro en macroniveau) niet. Werkgelegenheid zal niet in alle sectoren onmiddelijk naar het oude niveau terugkeren zodra deze crisis bezworen is.
pi_195385948
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:46 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Mja, maar dat zal in het algemeen niet zo zijn.

Ik denk zelf dat segregatie een niet-proportionele maatregel is. Ik ben toen ik héél jong was net voor de val van de Berlijnse muur in de stad geweest, oost en west. Dat heeft diepe indruk op me gemaakt, het verdriet (gescheiden zijn van familie en vrienden) en ook de boosheid (mensen uit het westen die hun verworvenheden niet wilden opofferen, zich laatdunkend uitlieten over mensen uit het oosten en geen hereniging wilden).

Nou ja, wat ik er maar mee wil zeggen is dat segregatie veel ellende oplevert. Je moet er heel goed over nadenken voor je maatregelen treft waarmee je groepen van elkaar afsnijdt.
Al met al denk ik dat je er nog meer verdeeldheid mee zaait, en daarmee een nog ongunstiger draagvlak creeert.
  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 13:51:41 #217
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195385959
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:49 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

Daarmee heb je het probleem van het virus dan wel opgelost, maar de economische schade (op micro en macroniveau) niet. Werkgelegenheid zal niet in alle sectoren onmiddelijk naar het oude niveau terugkeren zodra deze crisis bezworen is.
Daar zullen steunmaatregelen voor nodig zijn en gelukkig is Nederland zo slim geweest om de afgelopen jaren reserves op te bouwen, de overheid heeft al miljarden klaar liggen daarvoor.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195385981
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:51 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Daar zullen steunmaatregelen voor nodig zijn en gelukkig is Nederland zo slim geweest om de afgelopen jaren reserves op te bouwen, de overheid heeft al miljarden klaar liggen daarvoor.
Ook die pinautomaat raakt leeg op een gegeven moment, er zullen harde bezuinigingen volgen die op hun beurt weer economische schade tot gevolg hebben.
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 13:55:01 #219
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195386008
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:53 schreef _serial_ het volgende:

[..]

Ook die pinautomaat raakt leeg op een gegeven moment, er zullen harde bezuinigingen volgen die op hun beurt weer economische schade tot gevolg hebben.
Ik weet niet waar je dat op baseert, in ieder geval niet op hoe de regering er in staat in deze situatie, de geldkraan staat gewoon open. Nee, dat kan geen 5 jaar doorgaan, dat snapt iedereen wel maar als je even wat dieper kijkt dan zul je ook zien dat het geen structurele uitgaven zijn. Met een herstel op het pre-corona nivo van de economie is dat vrij goed terug te betalen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195386042
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:55 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ik weet niet waar je dat op baseert, in ieder geval niet op hoe de regering er in staat in deze situatie, de geldkraan staat gewoon open. Nee, dat kan geen 5 jaar doorgaan, dat snapt iedereen wel maar als je even wat dieper kijkt dan zul je ook zien dat het geen structurele uitgaven zijn. Met een herstel op het pre-corona nivo van de economie is dat vrij goed terug te betalen.
Ja, maar veel mensen denken dat er niet bezuinigd zal gaan worden. Nee, we hebben geleerd van de vorige crisis. Helaas beginnen ze in utrecht al met de eerste belastingverhogingen. Er zullen er nog meer volgen.

En hoe dan? Tijger_M?
  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:00:51 #221
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195386089
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:57 schreef mir1986 het volgende:

[..]

Ja, maar veel mensen denken dat er niet bezuinigd zal gaan worden. Nee, we hebben geleerd van de vorige crisis. Helaas beginnen ze in utrecht al met de eerste belastingverhogingen. Er zullen er nog meer volgen.

En hoe dan? Tijger_M?
Ik moet blijkbaar zowel de corona pandemie als de economische gevolgen daarvan oplossen. En ik heet niet eens Mark.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195386094
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:55 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ik weet niet waar je dat op baseert, in ieder geval niet op hoe de regering er in staat in deze situatie, de geldkraan staat gewoon open. Nee, dat kan geen 5 jaar doorgaan, dat snapt iedereen wel maar als je even wat dieper kijkt dan zul je ook zien dat het geen structurele uitgaven zijn. Met een herstel op het pre-corona nivo van de economie is dat vrij goed terug te betalen.
Het is onzinnig en compleet idioot zelfs om te denken dat alles lekker zo door blijft hobbelen, we met en paar miljard strooien en daarna weer rustig doorgaan met ons leven alsof pre-corona zonder daarbij te moeten bezuinigen.
De broekriem gaat gewoon wat strakker en dat is een kwestie van tijd.
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:02:42 #223
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_195386117
Lekker laks zijn ze weer.
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:04:04 #224
432997 Ven1972
Man met humor
pi_195386132
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:02 schreef cherrycoke het volgende:
Lekker laks zijn ze weer.
De hele bevolking bedoel je met de maatregelen op te volgen?
Humor, serieus en vrolijk!
pi_195386142
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:00 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ik moet blijkbaar zowel de corona pandemie als de economische gevolgen daarvan oplossen. En ik heet niet eens Mark.
Nee, maar het is bizar hoe ver dat gaat.. En dat veel van de mensen die op dit forum posten daar aan voorbij gaan en alleen maar aan de gezondheidsrisico's denken. Met een gesloopte economie kan je niet het land weer opnieuw opbouwen. Bovendien zullen veel mensen nog armer worden.
  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:07:32 #226
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_195386164
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:55 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ik weet niet waar je dat op baseert, in ieder geval niet op hoe de regering er in staat in deze situatie, de geldkraan staat gewoon open. Nee, dat kan geen 5 jaar doorgaan, dat snapt iedereen wel maar als je even wat dieper kijkt dan zul je ook zien dat het geen structurele uitgaven zijn. Met een herstel op het pre-corona nivo van de economie is dat vrij goed terug te betalen.
Het is vrij goed terug te betalen ja, maar die kosten komen bovenop de kosten die er normaal zijn. Als het (zoals telkens rond ging) inderdaad 90 miljard is, dan heb je dezelfde inkomsten als pre-corona, maar wel 90 miljard extra uitgaven/aflossingen daarvan.

Zorgverzekering ging dit jaar niet omhoog vanwege Corona. Stel dat de lonen van zorgpersoneel flink omhoog gaan (waar ik achter sta), dan gaat de zorgverzekering volgend jaar ook flink omhoog. Tel daarbij de gemiste inkomsten bij alle gemeenten op welke terugbetaald moeten worden, en ga zo maar door.

Amsterdam verhoogt de OZB met 20% zo lijkt het. Hoewel sommige gemeenten meer vet op de botten hebben en daardoor er makkelijker mee om kunnen gaan zijn er ontzettend veel Artikel 12 gemeentes. Die moeten hun kosten ergens vandaan halen.
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:08:39 #227
432997 Ven1972
Man met humor
pi_195386179
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:07 schreef chratnox het volgende:

[..]

Het is vrij goed terug te betalen ja, maar die kosten komen bovenop de kosten die er normaal zijn. Als het (zoals telkens rond ging) inderdaad 90 miljard is, dan heb je dezelfde inkomsten als pre-corona, maar wel 90 miljard extra uitgaven/aflossingen daarvan.
De schade is volgens mij nu meer dan 90 miljard euro.
Humor, serieus en vrolijk!
pi_195386191
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:08 schreef Ven1972 het volgende:

[..]

De schade is volgens mij nu meer dan 90 miljard euro.
Het verwachte begrotingstekort is bijgesteld van 92 miljard naar 68 miljard (bron). Is alweer achterhaald. Even zoeken.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:10:58 #229
432997 Ven1972
Man met humor
pi_195386210
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:09 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Het begrotingstekort is bijgesteld van 90 miljard naar 68 miljard.
Dat is waar ook, maar dat is een mooi meevallertje waar we niet verwacht hadden. 68 miljard te kort is over algemeen niet een groot begrotingstekort.
Humor, serieus en vrolijk!
pi_195386230
Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding liggen er momenteel 733 coronapatiënten in het ziekenhuis. In totaal 42 meer dan gisteren. Het gaat om 160 mensen met Covid-19 op de diverse ic's (8 meer dan gisteren) en 573 op reguliere verpleegafdelingen (34 meer dan gisteren). Er werden 14 patiënten verplaatst tussen de regio's.

,,Het aantal covidpatiënten in de ziekenhuizen stijgt conform de verwachting'', zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. ,,We verwachten dat deze stijging ook in de komende dagen door zal zetten. De spreiding richt zich op het mogelijk maken dat reguliere zorg in alle regio’s zo goed mogelijk doorgang kan vinden.

:|W
pi_195386245
Onze maat Ferd wilde zijn neus even laten zien!

  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:14:08 #232
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195386247
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:12 schreef Simmertje het volgende:
Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding liggen er momenteel 733 coronapatiënten in het ziekenhuis. In totaal 42 meer dan gisteren. Het gaat om 160 mensen met Covid-19 op de diverse ic's (8 meer dan gisteren) en 573 op reguliere verpleegafdelingen (34 meer dan gisteren). Er werden 14 patiënten verplaatst tussen de regio's.

,,Het aantal covidpatiënten in de ziekenhuizen stijgt conform de verwachting'', zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. ,,We verwachten dat deze stijging ook in de komende dagen door zal zetten. De spreiding richt zich op het mogelijk maken dat reguliere zorg in alle regio’s zo goed mogelijk doorgang kan vinden.

:|W
Dat vind ik veel, zeker gezien ze oudere mensen vaak niet eens opnemen.
pi_195386248
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:42 schreef mir1986 het volgende:
Wow, nu alweer 9200 aanvragen voor gedwongen ontslag (mensen met een vast contract). En dan zijn dit alleen nog maar de meldingen bij het UWV.. Hoeveel mensen worden hierdoor getroffen? En dit heeft ook weer invloed op de mentale gesteldheid van deze mensen.

Hoe gaan we dit oplossen voor al die werkloze mensen die buiten hun schuld om werkloos raken. Zij kunnen straks hun hypotheek/huur betalen en komen daarmee nog dieper in de problemen. Waarom hoor ik niks over oplossingen? Ja, omscholing.. Maar dat is een oplossing voor de lange termijn, wat is de oplossing voor de korte termijn?
Iets anders, ik zou nog terugkomen op de mondkapjes van mijn zus.
In het begin van de crisis heeft zij, in samenspraak met een onderdeel van de gemeente, zich enorm ingezet om mensen van de buurtzorg te voorzien van mondkapjes. Dat was de periode dat zij nog geen beschermingsmiddelen kregen.
Op een gegeven moment waren zij voorzien en was er dermate voorraad dat zij haar naaimachine voor een poosje aan de wilgen heeft gehangen.
Zij heeft zelf alleen nog voor eigen gebruik. Dus ik moet je teleurstellen.
Ik weet wel dat er landelijk genoeg naaisters zijn die hun mondkapjes aanbieden. Mocht je het toch overwegen.
pi_195386255
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:12 schreef Simmertje het volgende:
Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding liggen er momenteel 733 coronapatiënten in het ziekenhuis. In totaal 42 meer dan gisteren. Het gaat om 160 mensen met Covid-19 op de diverse ic's (8 meer dan gisteren) en 573 op reguliere verpleegafdelingen (34 meer dan gisteren). Er werden 14 patiënten verplaatst tussen de regio's.

,,Het aantal covidpatiënten in de ziekenhuizen stijgt conform de verwachting'', zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. ,,We verwachten dat deze stijging ook in de komende dagen door zal zetten. De spreiding richt zich op het mogelijk maken dat reguliere zorg in alle regio’s zo goed mogelijk doorgang kan vinden.

:|W
Volgens Kuijpers rekende ze op eind van de week 1000 dat lijkt men niet te gaan halen. Das redelijk positief lijkt me.
pi_195386256
Ik haat mondkapjes inmiddels wel overigens.

Elk ding wat ik tot nu toe heb opgezet krijg ik ongelofelijk flaporen van waar Dombo jaloers op zou zijn. Nondeju zeg.
pi_195386264
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:10 schreef Ven1972 het volgende:

[..]

Dat is waar ook, maar dat is een mooi meevallertje waar we niet verwacht hadden. 68 miljard te kort is over algemeen niet een groot begrotingstekort.
In een recentere bron leest ik 43,5 miljard. Met Prinsjesdag zijn er natuurlijk nieuwe cijfers gekomen. Ik zoek het later even uit.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_195386266
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:14 schreef Momo het volgende:

[..]

Dat vind ik veel, zeker gezien ze oudere mensen vaak niet eens opnemen.
Wat vind je hier veel aan?
Tuurlijk is het veel. Maar dit verwacht men toch ook?
pi_195386273
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 13:57 schreef mir1986 het volgende:

[..]

Ja, maar veel mensen denken dat er niet bezuinigd zal gaan worden. Nee, we hebben geleerd van de vorige crisis. Helaas beginnen ze in utrecht al met de eerste belastingverhogingen. Er zullen er nog meer volgen.

En hoe dan? Tijger_M?
Beide crises zijn net met elkaar te vergelijken.
pi_195386276
3800 ....
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:16:48 #240
22565 asco
Los in deze tent
pi_195386278
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:14 schreef Scrummie het volgende:
Ik haat mondkapjes inmiddels wel overigens.

Elk ding wat ik tot nu toe heb opgezet krijg ik ongelofelijk flaporen van waar Dombo jaloers op zou zijn. Nondeju zeg.
Bij Decathlon krijg je sportmaskers met filters en klittenband. Dan zijn die dingen om je oren niet nodig.
pi_195386282
We zitten tegen de 4.000 besmettingen vandaag.

Positief getest: +3825 (127.922)
Ziekenhuisopnames: +22 (12.827)
Overledenen: +9 (6.428)
  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:17:24 #242
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195386296
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:15 schreef koemleit het volgende:

[..]

Wat vind je hier veel aan?
Tuurlijk is het veel. Maar dit verwacht men toch ook?
Gewoon los van de trend, toch 700 mensen nu in Nederland die toch zo ziek zijn dat ze genomen dienen te worden. Zeker als 80+ vaak niet wordt opgenomen.
pi_195386297
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:14 schreef Scrummie het volgende:
Ik haat mondkapjes inmiddels wel overigens.

Elk ding wat ik tot nu toe heb opgezet krijg ik ongelofelijk flaporen van waar Dombo jaloers op zou zijn. Nondeju zeg.
Je kan een oor correctie laten doen.
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:18:58 #244
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_195386317
Das een behoorlijke stijging weer...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_195386318
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:16 schreef Cynicio het volgende:
We zitten tegen de 4.000 besmettingen vandaag.

Positief getest: +3825 (127.922)
Ziekenhuisopnames: +22 (12.827)
Overledenen: +9 (6.428)
Zelfs met inachtname van de vertraging betekent dit gewoon dat niet eens 1% opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Dat zijn allicht nog steeds (te) hoge cijfers, maar verre van de cijfers waar we aan het begin mee leken te dealen.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
  vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:19:12 #246
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_195386324
quote:
7s.gif Op donderdag 24 september 2020 15:57 schreef vosss het volgende:

Hij had het beter moeten doen in elk geval.

Maargoed, hij is vast niet de enige die het virus onderschat heeft.

Jammer wel, want wat @:Tijn postte is gewoon 100% waar. Enkele weken geleden was het moment daar en dat heeft men gewoon voorbij laten gaan.

Nu zijn het nog 2500 besmettingen per dag. Over een week zijn dat er minstens 5000 per dag en over 2 weken 10.000 per dag.
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2020 10:57 schreef VoMy het volgende:

Nee. De 'Fok-user' overschat zichzelf en onderschat de experts meer.
quote:
7s.gif Op zaterdag 26 september 2020 11:09 schreef vosss het volgende:

Volgende week vrijdag 5000 besmettingen per dag.

Je mag me quoten als ik er naast zit.

De experts onderschatten die exponentiele groei wel degelijk.
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:16 schreef Cynicio het volgende:

Positief getest: +3825
pi_195386326
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:16 schreef Cynicio het volgende:
We zitten tegen de 4.000 besmettingen vandaag.

Positief getest: +3825 (127.922)
Ziekenhuisopnames: +22 (12.827)
Overledenen: +9 (6.428)
Relatief weinig opnames wel.
  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:19:21 #248
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195386328
Amsterdam 355
Rotterdam 302
  Moderator vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:19:26 #249
236264 crew  capricia
pi_195386332
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:16 schreef Cynicio het volgende:
We zitten tegen de 4.000 besmettingen vandaag.

Positief getest: +3825 (127.922)
Ziekenhuisopnames: +22 (12.827)
Overledenen: +9 (6.428)
Verdubbeling in 8 dagen. :{
Definitely not CIA
  Redactie Games vrijdag 2 oktober 2020 @ 14:19:39 #250
181272 crew  Noppie2000
pi_195386334
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 14:16 schreef _serial_ het volgende:
3800 ....
Wat is de obsessie van mensen in dit topic met al die puntjes? :') Is nog gewoon te verwachten dit allemaal, eventueel effect van maatregelen zie je nog even niet terug, dus al die voorspellingen van een tijdje terug komen nog gewoon uit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')