FOK!forum / Tour de France 2023 / [Etappe 20] Lure - La Planche des Belles Filles (ITT) #6 #samenwinnen
Aguerozaterdag 19 september 2020 @ 18:18
SPOILER
Etappe 20: Lure - La Planche des Belles Filles, 36,2 km (ITT)

Een van de eerste aanvallers van de dag was Remi Cavagna, de erkende hardrijder van Deceuninck-Quick Step. Remi heeft soms zo'n dag dat hij op kop begint te rijden en dat niemand hem bij kan houden, dit was wel zo'n dag. Een paar jongens gingen in de achtervolging, maar kwam er totaal niet bij. Een groepje van vijf, met daarin onder meer Van Baarle, Barthe en Guillaume Martin. Die laatste deed een wanhopige poging om nog wat tijd goed te maken in het algemeen klassement, maar zag al snel de zinloosheid in van zijn onderneming. Bora begon al vrij snel op kop te rijden, samen met Sunweb. De boel werd dus gecontroleerd, de groep Martin kwam daarmee in een pijnlijke chasse patate terecht. Martin liet zich dan maar terugzakken, Barthe even later ook. Ook Van Baarle en co werden ingerekend, waardoor we moeten kijken naar Cavagna als eenzame koploper. Een voorsprong van tweeëneenhalve minuut, meer kreeg hij nooit. Pöstlberger werd ondertussen door een bij in zijn mond gestoken, waarna hij wegens een allergische reactie moest opgeven. Toch wel de grootste sensatie van de dag, tot aan de finale gebeurde er niet veel meer. Pas op een kilometer of 50 van het eind gebeurde er eens iets, de rit werd iets heuvelachtiger en dat was het signaal voor een aantal renners om in de aanval te gaan. Rolland, Cosnefroy en een zeer actieve Luke Rowe sprongen achter Cavagna aan, die ondertussen nog maar een minuut voorsprong had. De tussensprint kwam er ook bijna aan, daar werd er weer ouderwets gesprint door het vermakelijke trio Bennett, Sagan en Morkov. Sagan was Morkov eindelijk een keer te snel af, maar Bennett verslaan lukte weer niet. Na de tussensprint hadden ze een mooi gaatje op het peloton, een goede reden om door te rijden. Dat probeerde men dan ook. Asgreen was ook mee, een prima motor. Bij Sunweb waren ze daar dan weer niet erg fan van, ze besloten snel te gaan rijden in het peloton. Even later maakte een renner van Sunweb de oversteek, daarna had die groep eigenlijk prima door kunnen rijden. Deden ze niet, ze hielden de benen stil en werden weer opgeslokt. Ook omdat Jumbo weer eens tempo begon te maken, niemand weet waarom.

Cavagna was ondertussen ook ingelopen, hij had eventueel nog als bruggenhoofd kunnen functioneren maar het was al bij al een zinloze inspanning. In het peloton bleef het ondertussen onrustig, op een kilometer of 30 van het eind regende het weer nieuwe aanvalspogingen. Het heuvelachtige parcours zorgde ervoor dat we toch nog wat koers te zien kregen. Onder meer local hero Perichon waagde een poging, maar het waren vooral de sprinters die de show stalen. Bennett, Sagan, Mezgec, Trentin, allemaal in de aanval. Ewan ook, maar dan van achteren. Eens te meer bewezen dat de Australiaan een belediging voor de edele wielersport is. Uiteindelijk ontstond er vooraan een kopgroep van een man of 12, met liefst vier (!) landgenoten. Naesen, Stuyven, Van Avermaet en Devenyns, een dommer gezelschap ga je zelden bij elkaar verzamelen. Dat lieten ze in de finale ook wel zien, allemachtig wat een onkunde. Al lag dat niet puur aan de landgenoten, ook de andere renners blonken niet uit in intelligentie. Kan iemand mij bijvoorbeeld vertellen waar Trentin in jozefsnaam mee bezig is? Al deed hij het alsnog beter dan Boasson Hagen, Hofstetter en Coquard, die reden mooi met z'n drieën in de chasse patate. Te laat gereageerd, wat toch altijd knap is als 12 renners vertrekken waaronder een aantal sprinters. Die groene trui zou toch niet zo moeilijk te spotten moeten zijn. In het peloton zagen we dat Lotto-Soudal een poging waagde om het verschil kleiner te maken, maar als Frederik Frison op kop komt loopt de voorsprong van de koplopers alleen maar op. Dus kwam De Gendt snel naar voren gereden om zijn ploeggenoten te vertellen dat het geen enkele zin had. Een finale met 12 renners dus. Op een van de laatste klimmetjes van de dag deed Trentin een ultieme poging om weg te rijden, maar Sagan liet hem niet rijden. Dat ging meer om de groene trui dan om de ritzege, behoorlijk gênante taferelen eigenlijk wel. Bennett zat dan weer de hele tijd in het wiel van Sagan, het verdedigen van de groene trui maakt van hem een panische mens.

Na de demarrage van Trentin viel het even stil, het geschikte moment voor Kragh Andersen om aan te vallen. Een serieuze demarrage, hij ging vol aan en de rest keek toe. Achteraf gezien een bijzonder moment, zeker als je de uitspraken van Naesen hoort. Sunweb maakt zich er niet populairder op. Ze zijn altijd mee, maar ze rijden nooit. Waarschijnlijk daardoor kon Kragh Andersen op dat moment versnellen, tot nu toe moeten we het dus vooral slim noemen. Al vraag ik me wel af waarom de organisatie daarna niet meer op gang kwam. Toch het ongebreidelde amateurisme van het wielrennen, daar pakt Sunweb de winst. Je kan van de ploeg zeggen wat je wil, maar ze hebben altijd een duidelijk plan. Een ploeg als CCC heeft dat niet. Van Avermaet voor Trentin, Trentin voor Van Avermaet? Dat maakt tijdens zo'n rit met een hectische finale al het verschil van de wereld. Mitchelton en Deceuninck-Quick Step hadden ook nog een koppeltje, maar er werd nooit meer vol gereden. Het waren vooral kansloze demarrages, die nergens op sloegen. Kragh Andersen bleef ondertussen maar gaan, zijn voorsprong liep snel op naar een halve minuut, later zelfs naar een volle minuut. Niemand zou meer in de buurt komen. Zijn tweede ritzege, de derde voor Sunweb. Alle lof, maar dit soort grapjes moeten ze blijkbaar niet te vaak gaan uithalen. Daarachter won Mezgec de sprint van een achtervolgend groepje, waar alles nog uit elkaar werd gereden. De landgenoten werden drie, vier en vijf, ze worden bedankt voor niets. Even verderop klopte Bennett Sagan nog maar eens, de groene trui kan hem nu echt helemaal niet meer ontgaan zou je zeggen. Voor het peloton werd het toch nog een rustige finale, ze kwamen bijna acht minuten later rustig bollend over de finish. Wel weer een verrassende rit uiteindelijk. Dit soort ontwikkelingen hebben we nu al een aantal keer gezien, kwam in het verleden voor mijn gevoel veel midner vaak voor. De rit beginnen met een kleine kopgroep, die ver van de finish wordt ingerekend waarna er allerlei nieuwe aanvallen plaatsvinden. Het nieuwe wielrennen? Tijdens deze Tour in ieder geval wel. Ik moet er nog even aan wennen, toch iets om bij de voorspellingen in de toekomst ook rekening mee te houden. Na deze rit, die dan toch niet eindigde in een massasprint, gaan we verder met de tijdrit. De enige tijdrit van deze Tour, eigenlijk een schande. Een gimmicktijdrit ook nog eens. Eerst 30 kilometer vlak en dan een aankomst bergop bij het onvermijdelijke La Planche des Belles Filles. We zitten er niet op te wachten en we dringen er ook niet op aan. Bij het nieuwe wielrennen hoort ook dat we steeds minder tijdritkilometers hebben, en als er dan een keer een tijdrit is mag het parcours ook nog eens niet helemaal vlak zijn. Die ontwikkeling mag ondertussen wel een keer stoppen hoor. Al had het dit jaar niets uitgemaakt, aangezien er aan Jumbo toch niets te doen was. Ze gaan nu voor een clean sweep, dat noteren we alvast met potlood.

59nWi6r.png
9a941

Na een lange verplaatsing van 150 kilometer bevinden we ons in Lure, een stadje met 8500 inwoners in het departement Haute-Saône. De Tour is hier voor het eerst, Lure heeft de Tour dus nog nooit eerder weten te lokken. In Lure proberen ze zich Thibaut Pinot toe te eigenen, dat valt te lezen in het roadbook. De Franse Wikipedia beweert bovendien dat Pinot hier geboren is. Terwijl Pinot volgens zijn eigen site nochtans in Mélisey geboren en getogen is, zijn echte woonplaats gaan we tijdens deze tijdrit uitgebreid in beeld zien. Georges Colomb, ook wel bekend als Christophe, kwam dan wel weer echt uit Lure. De bedenker van het stripboek Les Facéties du Sapeur Camember. Zou bekend moeten zijn, mij zegt het niets. Romain Hamouna heb ik dan wel weer eens van gehoord, dat is een voetballer die al een eeuwigheid voor Saint-Étienne speelt. Ik vrees dat Lure verder een niet bijster interessante stad is. Er is een oud benedictijnerklooster, alwaar nu de subprefectuur van de Haute-Saône gevestigd is. Daarnaast staat er een standbeeld van de Sauper Camember in het centrum, dit is een stadje voor de echte sappelaars. Tegenwoordig moeten ze het hier vooral van de locatie hebben, aan de voet van de Vogezen. In de buurt van de ballonnetjes, daar komt vast wat volk op af. Ook in de buurt van de duizend vijvers, formidabel. Er is hier verder vooral industrie, daarnaast moet je hier zijn als je wat spullen nodig hebt. Toch een van de grotere plaatsen in deze omgeving, dus voor de winkels maar ook voor het ziekenhuis moet je hier zijn. Om het geheel toch nog enig sjeu te geven wil ik deze passage op Wikipedia niet onvermeld laten: Het motto van de stad is " Undique nos tuere", wat zich vertaalt naar "Bescherm ons overal". Dit motto kan worden begrepen door het te koppelen aan de historische feiten die bekend zijn op deze plaatsen, die door de eeuwen heen hebben geleden onder plunderingen en invallen door opeenvolgende indringers. Geen zorgen, er valt tegenwoordig niets meer te plunderen.

1200px-Statue_du_sapeur_Camenber_%C3%A0_Lure.jpg

De tijdrit start aan de rand van een grote parkeerplaats in het midden van het centrum van Lure. De precieze startlocatie is een een onooglijk straatje, langs het lokale lyceum. Na amper 100 meter volgt de eerste bocht van de tijdrit al, de renners slaan linksaf. Een kleine 200 meter later slaan ze dan weer rechtsaf, terwijl ze langs de verpauperde façades van Lure fietsen. Meter of 150 later weer een nieuwe bocht, opnieuw naar rechts. Geen begin om meteen in je ritme te komen, al wordt het nu beter. Het gaat 500 meter rechtdoor in de winkelstraat van Lure, daarna gaat het naar rechts. We verlaten Lure via een weg die een kilometer zo goed als rechtdoor zal gaan, waarna we kort achter elkaar drie rotondes tegenkomen. Bij de eerste rotonde gaat het schuin naar links, bij de tweede schuin naar rechts en bij de derde rechtdoor. Voorbij die laatste rotonde gaat het een kilometer of drie rechtdoor tot in Saint-Germain. We rijden over een brede weg die deels door een bos loopt. In het bos gaat het licht omhoog, eenmaal buiten het bos gaat het een kilometer lichtjes naar beneden. In Saint-Germain pakken we vervolgens wat flauwe bochtjes mee, maar ik denk niet dat de renners hier veel hoeven te sturen. Hooguit opletten voor een drempeltje, dat is het wel. Buiten het dorp wordt het nog makkelijker, het gaat vijf kilometer vooral rechtdoor richting Mélisey. Aan de rand van Saint-Germain komen we een rotonde tegen waar amper gestuurd hoeft te worden, daarna dus rechtdoor naar Mélisey. Een klein stukje vals plat omhoog, maar het is vooral vlak. Aan de buitenrand van Mélisey komen we weer een rotonde tegen, een wat flinkere variant. Na deze rotonde rijden we rechtdoor Mélisey in, op een flauwe bocht naar rechts na. We fietsen langs het Collège des Mille Etans, de voormalige school van Thibaut Pinot. Zijn gezicht hangt pontificaal op een spandoek aan de muur, ze zijn in Mélisey bijzonder trots op hun meest bekende inwoner. Thibaut werd hier geboren en woont er nog steeds. Vader Régis is burgemeester van dit kleine dorpje met amper 1700 inwoners. Na 9,1 kilometer fietsen we door dit dorp, het had een prachtige doortocht voor Pinot moeten zijn. Men droomde natuurlijk van een gele Thibaut, wraak na de rampzalige afloop van de vorige Tour. Deze Tour was minstens zo rampzalig, als pleister op de wonde is Thibaut nog wel aanwezig zodat hij familie en vrienden kan begroeten. Dat kan hij overigens wel vaker doen, sinds we bijna jaarlijks aankomen op La Planche des Belles Filles zijn we al vaker door Mélisey gereden.

EAUhIRsX4AEHjWA.jpg

Naast Thibaut Pinot hebben we ook nog Julien Pinot, de oudere broer. Is werkzaam bij Groupama-FDJ als trainer, goede connecties hebben is altijd mooi meegenomen. In het centrum van Mélisey fietsen we voorbij het behoorlijk lelijke gemeentehuis een paar bochten tegemoet. Scherp bochtje naar links en daarna een makkelijkere naar rechts, vervolgens verlaten we Mélisey en rijden we een tijd verder door het land van de duizend vijvers. Zo noemen ze het hier in de buurt, er zijn ook daadwerkelijk veel vijvertjes te vinden, alleen niet direct langs de kant van de weg. Thibaut Pinot schijnt een van die vijvertjes gekocht te hebben. Daarnaast heeft ie geiten, wat een lieve jongen is het ook. Te lief, maar dat maakt hem dan natuurlijk weer extra populair. Het gaat twee kilometer vooral rechtdoor over een brede en vlakke weg, alleen wat flauwe bochten onderweg. Als de rivier Ognon in beeld komt slaan de renners scherp rechtsaf, ze rijden over een bruggetje en gaan op weg naar het eerste tussenpunt. De eerste tussentijd krijgen we te horen na 14,5 kilometer, in het gehucht Le Raddon. Bij een bushokje ligt de streep, aan het eind van het vlakke gedeelte. Het was nog een kilometer vlak, maar voorbij het eerste tussenpunt zal het een aantal kilometer omhoog gaan. Drie kilometer aan iets meer dan 3%, dat lijkt me wel ongeveer juist. Door een donker bos rijden de renners over een brede weg omhoog. Het wordt een stuk bochtiger, al kun je hier vrij eenvoudig op de grote plaat verder blijven stampen. Voorbij het gehucht Le Magny lijkt het even iets steiler te zijn, maar daarna vlakt het al vrij snel af richting Le Volvet. Buiten Le Volvet fietsen we een kilometer zo goed als rechtdoor over een toch niet al te beste weg richting Fresse. Dit stukje is wel vlak, licht dalend zelfs, maar er komt hierna nog meer aan. In Fresse hebben we inmiddels 18,1 kilometer afgewerkt, de tijdrit is precies doormidden.

4Jus3BK.png

In en rond Fresse komen we een paar flauwe bochtjes tegen, maar het blijft voorlopig een vrij eenvoudig parcours. We rijden dwars door het dorp over een vlakke weg, buiten het dorp komen we nog wat meer lopende bochten tegen. Het lijft nog even vlak, vooraleer we gaan klimmen naar de Col de la Chevestraye. De renners rijden een bos in, waar de bochten vrij lauwtjes blijven. Toch nog steeds vooral doorstampen, geen technisch gedoe. Het gaat anderhalve kilometer vals plat omhoog, hoewel het wel steeds iets lastiger wordt. We krijgen vervolgens een stuk van een kilometer aan 5% voorgeschoteld. Hierna wordt het even een halve kilometer vlak, waarna we door Lavet rijden. In dit dorp ligt zowaar een echte bocht, het gaat naar rechts. Zodra we de huizen achter ons laten fietsen we opnieuw een bos in, waar het nog eens twee kilometer omhoog zal gaan aan 5%. Al houden andere bronnen het op 1,8 kilometer aan 4%, dat klinkt dan weer een stuk minder interessant. Alsnog is zo'n strook tijdens een tijdrit altijd vrij vervelend, je moet er toch maar over zien te komen met je grote verzet. De weg omhoog kent wel vrij veel bochten, we komen zelfs een aantal haarspeldachtige bochten tegen. In het gehucht La Chevestraye zijn we bijna boven, maar tussen de huizen door moet er nog wat meer geklommen worden. Nog een aantal bochten ook, na de laatste huizen slaan we linksaf en rijden we rechtdoor richting de top. De top bereiken we na 24,5 kilometer bij een kruispunt waar een oorlogsmonument te vinden is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben ze hier nog gevochten, de vijf soldaten die bij de gevechten op deze locatie om het leven kwamen worden vereerd. In 2012, toen we voor het eerst naar La Planche des Belles Filles gingen, reden we overigens ook al eens over deze weg. Wie had ooit gedacht dat we daarna jaarlijks richting die klim zouden gaan? Wel meestal via een andere route, alleen in 2017 reden we ook via Fresse en de Col de la Chevestraye naar de plank.

7u5xHQH.png

Na de klim gaat het twee kilometer naar beneden. Door een bos rijden we naar beneden, over een brede weg. We beginnen met twee flauwe bochten naar links, daarna volgt een lange bocht naar rechts. Blijft maar scherp doordraaien naar rechts, daarna gaat het wel 300 meter min of meer rechtdoor. Vervolgens komen we een lopende bocht naar links tegen, met direct daar weer na een scherpere bocht naar rechts. Direct daarna een stevige naar links, zo blijven we voorlopig wel aan de gang. Die bocht naar links blijft na een scherp begin een tijdje zeurend doorlopen, daarna zijn we wel bijna beneden. Een flauwe bocht richtin rechts, daarna vlak voor we Plancher-Bas bereiken nog drie flauwe bochtjes achter elkaar. Links, rechts, links. Daar kun je wel volle bak doorheen zonder te remmen, waarbij de brede weg zeker helpt. Niet overal even fantastisch asfalt, maar ik neem aan dat iedereen het hier minutieus verkent heeft. Dit mag geen problemen opleveren en al zeker niet voor verrassingen zorgen. We rijden rechtdoor Plancher-Bas in, aan het eind van deze weg slaan we linksaf. We bereiken een nog bredere weg die ons rechtdoor naar Plancher-les-Mines gaat brengen. Het is nu vlak, dat blijft zo tot in Plancher-les-Mines. Twee kilometer min of meer rechtdoor, met alleen een paar flauwe bochtjes onderweg. We rijden dwars door het centrum van Plancher-les-Mines, een dorpje waar we ondertussen bijna net zo vaak komen als in Parijs. Het enige ding is dat je in tegenstelling tot Parijs hier helemaal niet wil zijn. Eén grote grijze, grauwe, afgebladerde bende. Een verschrikking, al staan er vanwege het rijkere mijnverleden wel een paar aardige gebouwen in het centrum. Duurt niet lang meer, over een paar jaar is de boel helemaal afgebrokkeld. Voorbij de kerk in het centrum rijden we nog een tijdje tussen de huizen door, hier pakken we wat flauwe bochten mee. Vooral rechtdoor stampen toch wel, uiteindelijk. Aan de rand van het dorp gaat het een paar keer flauw naar rechts, terwijl de weg een halve kilometer omhoog gaat aan een procent of vier. Dat soort stukjes schijnen vervelend te zijn voor de renners, je komt daardoor niet echt in een ritme. In de 500 meter daarna gaat het een beetje op en af, vrij minimaal. Na een bocht naar links rijden we over een bruggetje, waarna het definitief omhoog gaat lopen. Richting de voet van de slotklim en richting het tweede tussenpunt gaat het alvast 500 meter omhoog aan 5%.

870x489_index.jpg

Na 30,3 kilometer komen we uit bij een kruispunt. De weg rechtdoor loopt ineens smerig steil omhoog. Daar begint de slotklim, waarschijnlijk ook het punt waar de renners van fiets gaan wisselen. Want dat gaan ze gewoon doen, geen idee waarom iedereen daar zo geheimzinnig over meent te moeten doen. Toch een minuut of 20 klimmen, de moeite van het wisselen waard. Ik zit klaar voor het gestuntel, prachtige beelden altijd. Ik heb overigens geen zin in de slotklim, want deze kloteklim heb ik de afgelopen jaren al veel te vaak gezien. En dan is het de verwachting dat we hier de komende 20 jaar iedere keer terug gaan komen. Bovendien werd het wereldkampioenschap hier nog bijna georganiseerd ook, hoe komen ze in deze vervallen regio aan zoveel geld? En als je toch zoveel geld hebt, waarom dan niet een andere berg? Ik pak de voorbeschouwing van vorig jaar er even bij hoor, hier gaan we geen moeite voor doen. Tijdens die voorbeschouwing kopieerde ik overigens weer de voorbeschouwing van 2017, om maar aan te geven dat ik er al een tijd klaar mee ben.

1f9cd
France_Belles_Filles.jpg

We gaan beginnen aan de ondertussen welbekende klim naar La Planche des Belles Filles. Na 2012, 2014, 2017 en 2019 zijn we hier nu voor de vijfde keer en dus weten we exact wat we kunnen verwachten. Alleen deden we vorig jaar iets geks, toen werd er nog een supersteile strook vastgeplakt aan de klim. In plaats van een normale plank een superplank, dat was lachen joh. Doen we nu niet, gewoon de originele klim die inmiddels al lang en breed niet meer origineel is. La Planche des Belles Filles is 5,9 kilometer lang, het gaat aan 8,5% gemiddeld omhoog. De klim begint meteen steil, met een kilometer aan 9,4%. Daarna zwakt het wat af richting 7%, maar vervolgens krijgen de renners te maken met twee kilometer aan 9,5%. Richting de top wordt het iets eenvoudiger, met een kilometer aan 8%, maar het venijn zat hier echt in de staart. Heel even vlakt het af, maar dan gaat het in de laatste meters aan 20% omhoog. Hier mogen jullie het mee doen hoor, ik ga dit echt niet nog een keer dit nader beschouwen, je graaft maar lekker in je eigen geheugen. Veel bochten door een donker bos, dan boven wat meer open terrein. Jullie zijn toch niet achterlijk? Eerste categorie, top na 36,2 kilometer tijdrit. De groeten.

0TPBF_28.jpg

Gooien we nog een keer dat vermoeiende verhaal over La Planche des Belles Filles online? Whatever, gewoon even knippen en plakken. Het verhaal van La Planche des Belles Filles is ondertussen ook bekend, veronderstel ik. In het kort komt het op het volgende neer: La Planche des Belles Filles heeft natuurlijk een mooi verhaal. Een legende zelfs. Tijdens de Dertigjarige Oorlog zouden Zweedse huurlingen dit gebied hebben geterroriseerd. Meisjes, die niet misbruikt wilden worden door deze wrede barbaren, vluchtten naar deze berg. Ze gingen nog liever dood dan dat ze misbruikt zouden worden. Daarom sprongen ze van het plateau naar beneden, hun dood tegemoet. Vaak kwamen ze dan in het ondergelegen meer terecht, dat de naam Étang des Belles Filles (vijver van de mooie meisjes) draagt. Of het klopt of niet, in ieder geval een bijzonder verhaal. Er is ook een beeld op de top, dat dit hele verhaal moet uitbeelden. Dit heb ik schaamteloos gekopieerd uit mijn voorbeschouwing van de rit van 2014, want als de ASO niet creatief is hoef ik het ook niet te zijn natuurlijk. Sinds de introductie van de klim in 2012 is het nu al de vijfde keer dat we hier zijn, wat ik toch ernstig veel op een overkill vindt lijken. Het is en het blijft een clowneske klim, en daarom zagen we hier in het verleden toch vooral clowneske renners winnen. Wat te denken van Froome in 2012. Na zijn totaal onverwachte doorbraak in de Vuelta van 2011 kwam hij in 2012 naar de Tour om de luitenant te spelen van Wiggins. Tijdens de eerste bergrit had hij daar lak aan en reed hij naar de overwinning, hoewel kopman Wiggins dan wel weer de gele trui pakte. In 2014 lagen alle favorieten ondertussen al op de grond en daarom kon voodoomaster Nibali probleemloos naar de overwinning rijden. Drie jaar geleden zagen we dan onze enige echte TIA schitteren als nooit tevoren. Ik heb het dan natuurlijk over Fabio Aru, die in zijn prachtige Italiaanse trui vroeg in de aanval ging. Aangezien er verder niemand reageerde reed hij zo vrij eenvoudig naar de overwinning, af en toe zit het mee. Sindsdien heeft het niet echt meer meegezeten, ook deze Tour was Aru weer een parodie op een coureur. Boven op de top van La Planche des Belles Filles ligt er overigens een skistation, dat zal de voornaamste reden zijn dat we hier tegenwoordig ieder jaar komen. Ik vond het vorig jaar al leuk geweest, en nu helemaal. Maarja, de berichten zijn dus dat we hier de komende jaren nog veel vaker gaan komen...

e11d149c-ac03-11ea-bde6-8248728b83fa.jpg

Al kan in deze voorbeschouwing de aankomst van vorig jaar natuurlijk niet ontbreken. Vorig jaar was La Planche des Belles Filles net iets anders, er werd nog een rampzalig steile kilometer aan het geheel toegevoegd. Het zou een rit voor de vluchters worden. Uiteindelijk bleken Giulio Ciccone en Dylan Teuns de sterkste twee vooraan te zijn. In die steile slotkilometer reed Teuns op kop, maar die Ciccone wilde maar niet breken. Hij bleef aanklampen, tot een piepje, een klein scheurtje, een lichte kraak en poef, volledig gekraakt. Dylan Teuns schudde zijn laatste vluchtgenoot af en reed met het verstand op oneindig (zoals te doen gebruikelijk) naar de finish. Een prachtige zege voor iedereens favoriete renner. Dielon, primus inter pares. Een zege voor een landgenoot, feest van Scherpenheuvel tot Londerzeel. Helaas is Dielon er nu niet bij, ondanks fantastische benen. Toch maar mooi 91e in de Dauphiné en 49e in de Tirreno, werkelijk een schande dat Bahrein hem niet heeft meegenomen. Met Dielon aan het roer waren de tegenstanders van Landa natuurlijk vissenvoer geweest. Maar afijn, gelukkig hebben we de foto's nog. Ik denk trouwens dat ik een keer niet de foto van het houtsnijwerk van zo'n mooi meisje ga plaatsen. Ze hebben hier sinds een aantal jaar ook wat andere houtsnijwerken staan. Eentje van een beer bijvoorbeeld, ook niet mis. De plank van de bruine beren.

160514-YGoux.jpg

In startplaats Lure wordt het overdag 26 graden, met een piepklein beetje kans op regen en een klein beetje wind vanuit het oosten. 10 km/u in de middag, dat is niet buitengewoon veel lijkt me. 's Ochtends een beetje vanuit het noordoosten, later op de dag meer vanuit het zuidoosten. In ieder geval vanuit het oosten, dus tegenwind. We rijden een beetje naar het noordoosten in het begin en naar het oosten in het tweede deel van de tijdrit. Een extra uitdaging, een extra voordeel voor de zwaardere en aerodynamischere jongens. Boven op La Planche des Belles Filles schijnt het ongeveer hetzelfde verhaal te zijn, alleen is het daar een beetje frisser. Op de slotklim zal de wind ook vooral tegen zijn, al fietsen we wel het grootste deel van de tijd door een bos. Lekker boeiend dus, pas in de laatste kilometer kan het enige invloed gaan hebben. Vanaf 13:00 stipt gaan we het meemaken, dan mag rode lantaarn Roger Kluge aan zijn barre tocht beginnen.

EiNtx6VXsAAkHsI?format=jpg&name=4096x4096
EiNtylrXYAYwRoi?format=jpg&name=4096x4096

Wij zetten de wekker voor landgenoot Wout. Om 16:36 gaat hij van start, leve Wout. ONZE Tom vertrekt om 16:58, tegen de tijd dat de piepers gekookt worden. De rest start daarna om de twee minuten. Roglic mag als laatste van start, in zijn vluchtig in elkaar geknutselde gele tijdritpak van Le Coq Sportif, zo'n C-merk dat je bij de Aktiesport in de winkel ziet liggen. Een nadeel voor zowel hem als Pogacar, zo'n amateuristisch tuniekje. Normaal zijn de pakken van Jumbo echt formidabel fantastisch en pak je er een minuut voorsprong mee per halve kilometer. Dat feest gaat nu dus niet door, om het toch nog maar een beetje spannend te kunnen houden. In het roadbook gaat men uit van een finish omstreeks 18:09, zij denken dus dat Primoz 55 minuten nodig gaat hebben voor zijn 36 kilometer. Alvast een minuut of 18 voor de klim, dan nog een minuut of 37 voor de vlakke 30 kilometer. Wie weet. De NOS is er om 13:10 bij, dat is verdomd vlug. Eurosport 1 heeft weer het altijd belachelijke motortje rijden, wie ondertussen niet meer zonder Jan en Bobbie kan is afhankelijk van de PLAYER. Sporza begint om 14:00, om een of andere reden. Niet eens direct na het onvermijdelijke nieuws, nee, er wordt eerst nog een aflevering van Dieren in Nesten geprogrammeerd. Leuk programma, maar de Tour gaat voor zou je zeggen.

127257653_o.jpg

Naast de vraag wie er gaat winnen is het ook de vraag hoe vaak we de naam van Pinot tegen gaan komen op de weg. Ieder jaar weer hetzelfde liedje, de hooligans uit Mélisey kalken de hele berg onder. Al hoeven ze nu misschien geen nieuwe verf aan te brengen, dat zal wel een jaar blijven plakken. Het wordt een tijdrit met een lach en een traan voor Pinot, het is dapper dat hij heeft doorgestreden tot dit moment, maar eigenlijk trok het op niets. Gelukkig komen we hier volgend jaar weer terug, haha. En het jaar daarna. En daarna. En daar weer na. En waarschijnlijk ook daar wel weer na. Als Pinot tot z'n 40e blijft koersen krijgt ie nog tien kansen, komt helemaal goed. Dit verder geheel terzijde, door met de voorspelling. Een buitengewoon eenvoudige voorspelling. Zo'n beetje alle goede tijdrijders zijn al naar huis, daar hoeven we dus geen rekening meer mee te houden. Küng is afgestapt, Castroviejo is er niet meer bij, een aantal goede tijdrijders deden op voorhand al niet mee, voila. Scheelt weer een beredenering. Is de klim aan het eind lastig genoeg om de goede tijdrijders zoveel tijd te laten verliezen dat de klassementsrenners boven komen drijven, een gedachte die rechtstreeks in de prullenbak kan. Er zijn geen goede tijdrijders meer, alleen nog goede klassementsrenners. En Wout van Aert. Op zich zijn er overigens nog wel een aantal sterke tijdrijders, met onder meer Nelson Oliveira, Kasper Asgreen, Soren Kragh Andersen en de altijd onvoorspelbare Thomas De Gendt. Daar ga ik alleen niet veel rekening mee houden, voor veel van die gasten zal de plank hetzelfde effect hebben als op de mooie meisjes. Verder is het wel nog spannend wat er gaat gebeuren voor de bergtrui. Benieuwd hoe Carapaz dat gaat aanpakken. Voor de bergpunten telt de snelste tijd bergop, gemeten na het tweede tussenpunt.
1. Roglic. Gaat hier even de puntjes op de i zetten. Rechtdoor naar school en kantoor. Zelfs met een pak dat ze bij de Intersport nog niet zouden durven te verkopen. Niets aan te doen. Uw winnaar van de Tour. De vleesgeworden degelijkheid. Sprankelen doet het niet, maar dat hoeft ook niet als je zo goed bent.
2. Dumoulin. Wel met een superduperpak, maar dat gaat alsnog niet genoeg zijn om Roglic bij te benen. Alsnog tweede, want de Jumbo's zijn veel te goed voor de rest. Hoe dat kan? Thoriumbrood en Vifit. En weegschaaltjes. Meer heeft een mens niet nodig. Daarnaast Mathieu Heijboer natuurlijk, toch wel de Wout van Aert onder de tijdrittrainers.
3. Van Aert. Wat zeg je nu R_R? Wout van Aert pas derde? Dat is toch onbestaand? Ja, dat klopt. Ik zal het even uitleggen. Direct na de start blijkt een commissaris van de UCI de fiets van Van Aert in tweeën gebroken te hebben. Met een aantal losse spaken, een scheef stuur en afgebroken zadel werkt Van Aert de tijdrit af. Hij mag niet wisselen, want Grischa Niermann neemt de taken van Merijn Zeeman over en slaat alle juryleden in elkaar. Daardoor mag hij niet in de auto zitten. De auto kan niet achter Wout van Aert aan en Wout moet derhalve de hele tijdrit staand afwerken op een kapotte fiets. Daarom pas een derde plaats, hij had hier de Tour kunnen winnen. Spijtig, hij zal toch snel naar een andere ploeg moeten gaan om nog wat van zijn carrière te maken.
4. Pogacar. Strijdend ten onder. Een leuke poging, volgend jaar komt hij terug om te winnen. Wel knap hoor, om in de schaduw van het trio van Jumbo te kunnen eindigen. Dan ben je een hele grote.
5. Porte. Als het draait is dit een enorm goede tijdrijder. Alleen het draait vaak niet. Deze Tour wel, zelfs twee lekke banden hebben hem niet uit zijn evenwicht kunnen brengen. Chapeau, Richie. Het kan dus wel. Misschien dat contract bij Ineos toch snel door de versnipperaar duwen, zijn carrière als kopman hoeft nog niet afgelopen te zijn.
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 18:18
Matxin _O_
Aguerozaterdag 19 september 2020 @ 18:18
Jumbo-Visma vandaag 2, 4 en 5. _O_
kilonzaterdag 19 september 2020 @ 18:18
Niet eens de groene trui gewonnen. Overhypte puber dus.
supernigerzaterdag 19 september 2020 @ 18:18
bWVkaWEvcHJvZC8yMjE1MzU5LmpwZz9zdj0yMDE5LTA3LTA3JnN0PTIwMjAtMDUtMDJUMDglM0ExMSUzQTQyWiZzZT0yMDQwLTA1LTAyVDA4JTNBMTElM0E0Mlomc3I9YiZzcD1yJnNpZz1Md0lOVU9vZXNMcFlsQlJ4Y1V3ZFNPWXl6JTJCWHolMkZZQlc2bUg2aGE1dTZ1SSUzRA==
The_Undertonezaterdag 19 september 2020 @ 18:18
Karrepats pakt ook de volle 0 punten in het bergklassement van de Belle Filles
Rellende_Rotscholierzaterdag 19 september 2020 @ 18:18
MATXINGOAT
maxi-muszaterdag 19 september 2020 @ 18:18
Jongens toch. Kan dit?
Slobeendzaterdag 19 september 2020 @ 18:18
Bepaalde users genieten hiervan.
Dagoduckzaterdag 19 september 2020 @ 18:18
Online verder :')
Werthazaterdag 19 september 2020 @ 18:19
Die doet pijn..
Mykonoszaterdag 19 september 2020 @ 18:19
Bernal in vorm vs. Evenepoel vs. Pogacar. Ik heb er wel zin in.

Jumbo gaat in ieder geval nooit de Tour winnen.
supernigerzaterdag 19 september 2020 @ 18:19
https://nos.nl/collectie/(...)-tijdrit-van-de-tour

hier verder
Jedi_Pimpzaterdag 19 september 2020 @ 18:19
Ik hoop dat Merijn nog wat officials in elkaar slaat. Wat een deceptie en wat moet dit een pijn doen.
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:19
Merijn Zeeman aangetroffen in sloot, met schuim en kroos op de mond.
TargaFloriozaterdag 19 september 2020 @ 18:19
Wow :D
Evertjanzaterdag 19 september 2020 @ 18:19
Maar goed de plasjes en buisjes bloed bewaren van de renners deze dag
Max23zaterdag 19 september 2020 @ 18:19
Porte snel geklommen, maar 21 sec trager dan Pogi
Rellende_Rotscholierzaterdag 19 september 2020 @ 18:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:19 schreef Mykonos het volgende:
Bernal in vorm vs. Evenepoel vs. Pogacar. Ik heb er wel zin in.

Jumbo gaat in ieder geval nooit de Tour winnen.
Nee, dit was voorlopig wel de laatste kans ja.
johannes_vermeerzaterdag 19 september 2020 @ 18:19
Droomplan Carapaz niet gelukt ;(
W.H.I.S.T.L.Ezaterdag 19 september 2020 @ 18:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:14 schreef superniger het volgende:
Zonder Ploeg. _O_
hoezo zonder ploeg? UAE is zijn ploeg toch?
xzazzaterdag 19 september 2020 @ 18:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:19 schreef Vriezzer het volgende:
Die doet pijn..
Wat?
Zwansenzaterdag 19 september 2020 @ 18:19
Respect voor Dumoulin trouwens.
Zorrozaterdag 19 september 2020 @ 18:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:18 schreef kilon het volgende:
Niet eens de groene trui gewonnen. Overhypte puber dus.
Had maar een minuutje harder hoeven rijden om de concurenten buiten de tijd te krijgen.

Slecht hoor.
Szurazaterdag 19 september 2020 @ 18:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:19 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Nee, dit was voorlopig wel de laatste kans ja.
@Koffieplanter, Tom gaat de Tour nog winnen toch?
Pedrosozaterdag 19 september 2020 @ 18:20
Wel benieuwd of Poga dit gaat volhouden de komende jaren (of zelfs nog beter worden).
Dat is zeker nog geen vanzelfsprekendheid.
Remcozaterdag 19 september 2020 @ 18:20
Stiekem was Jumbo Visma sterker dan Roglic zelf.
TargaFloriozaterdag 19 september 2020 @ 18:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:19 schreef Vriezzer het volgende:
Die doet pijn..
Soort van sneeuwmuur gevoel.
Belgosomezaterdag 19 september 2020 @ 18:20
Wie heeft de tijdslimiet niet gehaald?
The_Undertonezaterdag 19 september 2020 @ 18:20
Gedver, met Pogacor hier en Evenegod in de Giro hadden we een gast van 20 en 21 een grote ronde zien winnen.
Dagoduckzaterdag 19 september 2020 @ 18:20
Insert DWDD-trumpoverwinning-gifje.
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:19 schreef Zwansen het volgende:
Respect voor Dumoulin trouwens.
Ja, maar ik betreur nog steeds zijn impulsieve beslissing en daad op de Peyresourde.
xzazzaterdag 19 september 2020 @ 18:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:19 schreef Zwansen het volgende:
Respect voor Dumoulin trouwens.
Respect :') gewoon een matige knecht. Had gewoon leider moeten zijn slappeling
Pedrosozaterdag 19 september 2020 @ 18:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:19 schreef Mykonos het volgende:
Bernal in vorm vs. Evenepoel vs. Pogacar. Ik heb er wel zin in.

Jumbo gaat in ieder geval nooit de Tour winnen.
Poga halen. Anders gaat het 'm niet worden inderdaad de komende jaren.
supernigerzaterdag 19 september 2020 @ 18:20
Tom ;(
Zwansenzaterdag 19 september 2020 @ 18:21
Tom 2 plekken gestegen, Roglic 1 omlaag, netto dus een prima dag.
Dagoduckzaterdag 19 september 2020 @ 18:21
Weg woorden.
Faraday01zaterdag 19 september 2020 @ 18:21
UAE moet er wat geld tegenaan gooien want dit kan nooit meer voor pogchamp zonder team
Marcosszaterdag 19 september 2020 @ 18:21
Roglic had het vast tactisch anders kunnen pakken, maar op die aanval van Poga in die ene rit na, is eigenlijk alles perfect gegaan.. met 1 minuut voorsprong de tijdrit beginnen is ook perfect..

Maar dan een bizarre tijdrit van Poga en eigenlijk gewoon een hele slechte van Roglic.. dat had echt niemand verwacht. En zelfs die 40 seconden van die aanval boeien niet meer, dan had hij alsnog de Tour verloren
Remcozaterdag 19 september 2020 @ 18:21
Tom met een vermoeden van uitspraak?
supernigerzaterdag 19 september 2020 @ 18:21
Daar sta je dan met je tijdritfiets. _O_ _O-
naatje_1zaterdag 19 september 2020 @ 18:21
Hoe zit het met de bollen?
Slobeendzaterdag 19 september 2020 @ 18:22
Carl :')
johannes_vermeerzaterdag 19 september 2020 @ 18:22
S. Bennett sneller geklommen dan G. Bennett
Werthazaterdag 19 september 2020 @ 18:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:20 schreef Remco het volgende:
Stiekem was Jumbo Visma sterker dan Roglic zelf.
Dit is ongeveer wat ik net tegen mijn pa zei.

Zou hij überhaupt kanshebber geweest zijn als hij in dezelfde positie als Pogacar had gezeten?
Doevelaerzaterdag 19 september 2020 @ 18:22
Wat een vraag. :')

'Wout, je hebt een schitterende tijdrit gereden maar je ploeg verliest de tour. Welk gevoel overheerst?'.
The_Undertonezaterdag 19 september 2020 @ 18:22
Wout heeft er flink de pest in
Pino112zaterdag 19 september 2020 @ 18:22
500k zien ze in rook op gaan
Dagoduckzaterdag 19 september 2020 @ 18:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:21 schreef Marcoss het volgende:
een hele slechte van Roglic
Mwah, dat valt ook wel weer mee. Het was niet goed, maar ook niet slecht.
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:23
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:21 schreef naatje_1 het volgende:
Hoe zit het met de bollen?
Naar verluidt ook voor Pogi.
Rellende_Rotscholierzaterdag 19 september 2020 @ 18:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:22 schreef The_Undertone het volgende:
Wout heeft er flink de pest in
Dat snap ik wel.
Patroonzaterdag 19 september 2020 @ 18:23
Blijkt maar weer hoe belangrijk TLJ voor Roglic is geweest in de etappes. Nu hij het zelf moet doen, blijkt Pogagod beter
Lucyintheafternoonzaterdag 19 september 2020 @ 18:23
Ik neem alles wat ik heb gezegd over deze tour terug. Dit was de mooiste etappe die ik ooit heb gezien en maakt de hele tour meer dan goed. Jezus, wat hebben wij meegemaakt.
Van_Poppelzaterdag 19 september 2020 @ 18:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:21 schreef Marcoss het volgende:
Roglic had het vast tactisch anders kunnen pakken, maar op die aanval van Poga in die ene rit na, is eigenlijk alles perfect gegaan.. met 1 minuut voorsprong de tijdrit beginnen is ook perfect..

Maar dan een bizarre tijdrit van Poga en eigenlijk gewoon een hele slechte van Roglic.. dat had echt niemand verwacht. En zelfs die 40 seconden van die aanval boeien niet meer, dan had hij alsnog de Tour verloren
Achteraf gezien hadden ze Tom korter moeten houden in het klassement. Nu hoefde Poga alleen Rogla maar te volgen.
W.H.I.S.T.L.Ezaterdag 19 september 2020 @ 18:23
Tom had op Roglic moeten wachten en hem uit de wind moeten houden
Rob_La_Chouffezaterdag 19 september 2020 @ 18:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:23 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Naar verluidt ook voor Pogi.
Morgen nog even het groen pakken.
naatje_1zaterdag 19 september 2020 @ 18:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:23 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Naar verluidt ook voor Pogi.
Dit is heel goed _O_
Faraday01zaterdag 19 september 2020 @ 18:23
Is Wout aan het janken?
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 18:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:23 schreef Patroon het volgende:
Blijkt maar weer hoe belangrijk TLJ voor Roglic is geweest in de etappes. Nu hij het zelf moet doen, blijkt Pogagod beter
Onzin, hij heeft er in finales zat alleen voor gestaan.
Rellende_Rotscholierzaterdag 19 september 2020 @ 18:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:23 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Achteraf gezien hadden ze Tom korter moeten houden in het klassement. Nu hoefde Poga alleen Rogla maar te volgen.
Tom had de benen niet.
Doevelaerzaterdag 19 september 2020 @ 18:24
'Maar geniet van je prestatie.'


Alsjeblieft zeg. :') :')
Momozaterdag 19 september 2020 @ 18:24
twitter
Mykonoszaterdag 19 september 2020 @ 18:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:23 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Achteraf gezien hadden ze Tom korter moeten houden in het klassement. Nu hoefde Poga alleen Rogla maar te volgen.
Ja, dit. Maar ik ken dat Tom daar net niet goed genoeg voor was.
Remcozaterdag 19 september 2020 @ 18:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:22 schreef Doevelaer het volgende:
Wat een vraag. :')

'Wout, je hebt een schitterende tijdrit gereden maar je ploeg verliest de tour. Welk gevoel overheerst?'.
Dan voelde zelfs Han Kok de situatie nog beter aan.
WAvanBurenzaterdag 19 september 2020 @ 18:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:21 schreef Remco het volgende:
Tom met een vermoeden van uitspraak?
Op de NOS? De blik sprak wel boekdelen in die uitsnijding toen Pogchamp binnen kwam.
The_Undertonezaterdag 19 september 2020 @ 18:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:23 schreef Faraday01 het volgende:
Is Wout aan het janken?
Ja, scheelt een flinke slok op borrel in de portemonnee + hij heeft zich weggecijferd voor Roglic
Dagoduckzaterdag 19 september 2020 @ 18:24
"Bijna de tijdrit winnen", jaja, op anderhalve minuut.
Max23zaterdag 19 september 2020 @ 18:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Tom had de benen niet.
Ik denk wel dat Tom heel dicht bij plaats 3 had kunnen eindigen
El-Stinhozaterdag 19 september 2020 @ 18:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:23 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Achteraf gezien hadden ze Tom korter moeten houden in het klassement. Nu hoefde Poga alleen Rogla maar te volgen.
Het gelijk van @groenen .
Pedrosozaterdag 19 september 2020 @ 18:25
Wat een grote talenten gaan er de komende jaren strijden in de grote Rondes, ik zet de chips alvast klaar !
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:23 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Achteraf gezien hadden ze Tom dichter moeten houden in het klassement. Nu hoefde Poga alleen Rogla maar te volgen.
Niet alleen achteraf. Dat hadden ze vanaf het begin ook wel kunnen bedenken. Dumoulin had die eigenzinnige actie nooit mogen ondernemen. Maar hij was er mentaal niet klaar voor. Dat is bijzonder spijtig.

Verder vind ik het persoonlijk gewoon mooi, dat al dat rekenwerk niet altijd tot 'geel in Parijs' leidt, en dat het oude adagium van Peter Post "je moet pakken wat je pakken kan" zo gek nog niet is. Jumbo heeft veel te veel de zakjapanner gebruikt, maar Roglic is dus geen Froome of Thomas.
Faraday01zaterdag 19 september 2020 @ 18:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:24 schreef The_Undertone het volgende:

[..]

Ja, scheelt een flinke slok op borrel in de portemonnee + hij heeft zich weggecijferd voor Roglic
geloof niet dat het iets met geld te maken heeft
johannes_vermeerzaterdag 19 september 2020 @ 18:25
Heeft Pogacar vroeger ook schans gesprongen? #dtv
Patroonzaterdag 19 september 2020 @ 18:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:24 schreef Zelva het volgende:

[..]

Onzin, hij heeft er in finales zat alleen voor gestaan.
Maar hij kwam een stuk frisser in de finale. Roog had vaak tot laat nog veel helpers.

Ook die waaier etappe. Verliest Poga 1.2m. Een ploeg zorgt echt voor goede plaatsing bij waaieretappes. Zonder ploeg kom je minder makkelijk in de voorste waaier.
PzKpfwzaterdag 19 september 2020 @ 18:26
Eindelijk zijn we van die saaie Sky-Ineos jaren af.
Zwansenzaterdag 19 september 2020 @ 18:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:25 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Niet alleen achteraf. Dat hadden ze vanaf het begin ook wel kunnen bedenken. Dumoulin had die eigenzinnige actie nooit mogen ondernemen. Maar hij was er mentaal niet klaar voor. Dat is bijzonder spijtig.

Verder vind ik het persoonlijk gewoon mooi, dat al dat rekenwerk niet altijd tot 'geel in Parijs' leidt, en dat het oude adagium van Peter Post "je moet pakken wat je pakken kan" zo gek nog niet is. Jumbo heeft veel te veel de zakjapanner gebruikt, maar Roglic is dus geen Froome of Thomas.
Waar hadden ze dan nog meer kunnen pakken?

Had iemand dan deze bizarre tijdrit van Pogacar kunnen voorspellen?
Aguerozaterdag 19 september 2020 @ 18:26
Waar heeft Jumbo de Tour verloren?
Niet genoeg tijd gepakt in de waaieretappe, Pogacar 'laten rijden' op de Peyresoude of hadden ze ergens het numerieke overwicht beter kunnen uitspelen?
Belgosomezaterdag 19 september 2020 @ 18:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:26 schreef PzKpfw het volgende:
Eindelijk zijn we van die saaie Sky-Ineos jaren af.
Pogcar Evenepoel Bernal gevecht volgende Tour
Pedrosozaterdag 19 september 2020 @ 18:26
Is MIchel al bang aan het worden over de zekere Tourwinsten van Evenepoel de komende jaren ?
DeeBeezaterdag 19 september 2020 @ 18:26
Tactisch broddelwerk van Jumbo dus. Maar ja, als je van een droomplan met drie kopmannen er maar eentje fit hebt dan krijg je dit soort mogelijkheden.

Al hebben ze te vaak dom gereden door Poga ook in een zetel naar de aankomst te brengen en ze hadden moeten proberen Tom nog een pak dichter te krijgen.

Maar ja, 2 minuten in de tijdrit valt niet tegen op te rijden... Knap van Pogacar. ^O^
El-Stinhozaterdag 19 september 2020 @ 18:26
Geen goede week voor de Hemelbestormers in velerlei sporten.
Scorpion_17zaterdag 19 september 2020 @ 18:27
Poga powned Evenepoel dik
WAvanBurenzaterdag 19 september 2020 @ 18:27
Evenepoel genoemd.
Godshandzaterdag 19 september 2020 @ 18:27
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:17 schreef naatje_1 het volgende:
Een minuut kan je ook niet echt meer goedmaken in een sprint :D
Hopen op waaiers morgen :P
Evertjanzaterdag 19 september 2020 @ 18:27
Nu maar hopen op een goede Steven in de Giro
johannes_vermeerzaterdag 19 september 2020 @ 18:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:27 schreef Evertjan het volgende:
Nu maar hopen op een goede Steven in de Giro
Roglic tweede kans in de Vuelta?
W.H.I.S.T.L.Ezaterdag 19 september 2020 @ 18:27
wat gaat Jumbo nu doen, team UAE kopieren?
naatje_1zaterdag 19 september 2020 @ 18:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:27 schreef Godshand het volgende:

[..]

Hopen op waaiers morgen :P
twitter


Over waaiers gesproken
Godshandzaterdag 19 september 2020 @ 18:28
Vaker zo'n klim tijdrit in de 3e week *O*
supernigerzaterdag 19 september 2020 @ 18:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:26 schreef Aguero het volgende:
Waar heeft Jumbo de Tour verloren?
Niet genoeg tijd gepakt in de waaieretappe, Pogacar 'laten rijden' op de Peyresoude of hadden ze ergens het numerieke overwicht beter kunnen uitspelen?
Toen Tom opeens last kreeg van demonen.
DeeBeezaterdag 19 september 2020 @ 18:28
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:27 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

[ twitter ]

Over waaiers gesproken
Hoe is dit relevant? Lol.
heywooduzaterdag 19 september 2020 @ 18:28
Froome, Nibali, Aru en Dylan Teuns.
Pedrosozaterdag 19 september 2020 @ 18:28
Toch schat ik Evenepoel nog hoger in dan Poga. Sowieso moet Poga naar een sterkere ploeg gaan om de komende jaren te heersen.
Godshandzaterdag 19 september 2020 @ 18:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:27 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
wat gaat Jumbo nu doen, team UAE kopieren?
Evenepoel weg kopen van DQS
naatje_1zaterdag 19 september 2020 @ 18:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:28 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Hoe is dit relevant? Lol.
Zijn toch mooie feiten :D
Slobeendzaterdag 19 september 2020 @ 18:29
Tja je kunt Jumbo weinig verwijten. Dit rijden van Pogacar zag niemand aankomen.
Marcosszaterdag 19 september 2020 @ 18:29
quote:
6s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:22 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Mwah, dat valt ook wel weer mee. Het was niet goed, maar ook niet slecht.
Als deze tijdrit in Romandië of Baskenland was geweest, ben ik ervan overtuigd dat Roglic dichtbij Poga eindigt, zie zowat alle tijdritten die Roglic afgelopen jaren reed. Dan vind ik dit wel slecht ja.
Evertjanzaterdag 19 september 2020 @ 18:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:27 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Roglic tweede kans in de Vuelta?
Volgens mij gaat Tom als kopman naar de Vuelta
El-Stinhozaterdag 19 september 2020 @ 18:29
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:29 schreef Slobeend het volgende:
Tja je kunt Jumbo weinig verwijten. Dit rijden van Pogacar zag niemand aankomen.
Vertel dit even aan Klopkoek in het Jumbo-topic

SPOILER
Alhoewel je dit beter niet kunt doen
Marcosszaterdag 19 september 2020 @ 18:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:26 schreef Aguero het volgende:
Waar heeft Jumbo de Tour verloren?
Niet genoeg tijd gepakt in de waaieretappe, Pogacar 'laten rijden' op de Peyresoude of hadden ze ergens het numerieke overwicht beter kunnen uitspelen?
Uiteindelijk toch gewoon vandaag..
Godshandzaterdag 19 september 2020 @ 18:30
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:27 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

[ twitter ]

Over waaiers gesproken
Hier zijn boven natuurlijke krachten aan de gang!
Jedi_Pimpzaterdag 19 september 2020 @ 18:30
Hoe kan dit nadat Roglic overduidelijk sterker was op de Col de la Loze?
Momozaterdag 19 september 2020 @ 18:30
Roglic had denk ik meer tijd kunnen pakken op Pogacar in sommige bergritten.
Pedrosozaterdag 19 september 2020 @ 18:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:29 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Vertel dit even aan Klopkoek in het Jumbo-topic

SPOILER
Alhoewel je dit beter niet kunt doen
Klopkoek :'(
Belgosomezaterdag 19 september 2020 @ 18:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:30 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Hoe kan dit nadat Roglic overduidelijk sterker was op de Col de la Loze?
De Druk.
Pogacar had niets te verliezen
Evertjanzaterdag 19 september 2020 @ 18:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:30 schreef Momo het volgende:
Roglic had denk ik meer tijd kunnen pakken op Pogacar in sommige bergritten.
Meer moeten aanvallen
Blikzaterdag 19 september 2020 @ 18:31
Ik zei toch dat pogacar de bollen zou pakken... :D
El-Stinhozaterdag 19 september 2020 @ 18:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:30 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Klopkoek :'(
Klopkoek is de Maurice de Hond van dit forum.
Mani89zaterdag 19 september 2020 @ 18:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:27 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
wat gaat Jumbo nu doen, team UAE kopieren?
Volgend jaar naar de Tour met Primoz, Paul Martens, Maarten Wijnants, Pfingsten, Tom Laser, Bart Jan Lindeman en Twan Castelijns. Dat lijkt nu dé tactiek.
Van_Poppelzaterdag 19 september 2020 @ 18:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:30 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Klopkoek :'(
Klopkoek is een communistische idioot.
Evertjanzaterdag 19 september 2020 @ 18:31
Wat had Porte nog kunnen doen met een Mollema bij zich
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:26 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Waar hadden ze dan nog meer kunnen pakken?

Had iemand dan deze bizarre tijdrit van Pogacar kunnen voorspellen?
Uiteraard. Zeker dat laatste punt is van belang.
Toch denk ik dat Jumbo, met zolang mogelijk 2 serieuze ijzers in het vuur, de concurrentie veel meer het vuur na aan de schenen kan leggen. Laat de rest dan maar werken om dat ongedaan te maken.

Buiten dat: Pogacar is de verdiende en terechte winnaar. Hij heeft gewoon grandioos gereden in een Tour met ontzettend veel klimkilometers.
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 18:31
Gaat Roglic hier mentaal ooit nog overheen komen?
MakkieRzaterdag 19 september 2020 @ 18:32
Ik kreeg hier toch wel een behoorlijke Lance Amstrong Deja Voux. Iedereen werd gewoon compleet stuk gereden. Dan rijst bij mij meteen de vraag...hoe kan dit....
Marcosszaterdag 19 september 2020 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:30 schreef Momo het volgende:
Roglic had denk ik meer tijd kunnen pakken op Pogacar in sommige bergritten.
Dat vraag ik me af eigenlijk..tactisch hadden ze het misschien anders moeten doen, maar niemand verwacht dat dat nodig was..
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:31 schreef Koffieplanter het volgende:
Gaat Roglic hier mentaal ooit nog overheen komen?
Ja.
Evertjanzaterdag 19 september 2020 @ 18:32
Daar had ook WVA in het groen kunnnen staan
Rellende_Rotscholierzaterdag 19 september 2020 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:31 schreef Koffieplanter het volgende:
Gaat Roglic hier mentaal ooit nog overheen komen?
Nee, die springt van de schans.
El-Stinhozaterdag 19 september 2020 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:31 schreef Koffieplanter het volgende:
Gaat Roglic hier mentaal ooit nog overheen komen?
Mooie UI, makker.
De-iets-tedikkewielrennerzaterdag 19 september 2020 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:32 schreef MakkieR het volgende:
Ik kreeg hier toch wel een behoorlijke Lance Amstrong Deja Voux. Iedereen werd gewoon compleet stuk gereden. Dan rijst bij mij meteen de vraag...hoe kan dit....
Harder trappen
opgebaardezaterdag 19 september 2020 @ 18:32
Porte gewoon op het podium. Het zou je bijna ontgaan door alle consternatie
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 18:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:26 schreef Patroon het volgende:

[..]

Maar hij kwam een stuk frisser in de finale. Roog had vaak tot laat nog veel helpers.

Ook die waaier etappe. Verliest Poga 1.2m. Een ploeg zorgt echt voor goede plaatsing bij waaieretappes. Zonder ploeg kom je minder makkelijk in de voorste waaier.
Ja, hartstikke leuk allemaal, maar Pogacar heeft ook gewoon net als Roglic in het JV-treintje meegereden.
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:32 schreef opgebaarde het volgende:
Porte gewoon op het podium. Je zou je bijna ontgaan door alle consternatie
En die had ook al een beroerde waaier-etappe.
Goed werk van Richie.
MakkieRzaterdag 19 september 2020 @ 18:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:32 schreef De-iets-tedikkewielrenner het volgende:

[..]

Harder trappen
of meer doping gebruiken.
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 18:33
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:27 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

[ twitter ]

Over waaiers gesproken
Ja, op Dumoulin. Echt, een non-statistiek.
Zwansenzaterdag 19 september 2020 @ 18:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:32 schreef opgebaarde het volgende:
Porte gewoon op het podium. Je zou je bijna ontgaan door alle consternatie
We moeten nog een rit hè...
Joost-mag-het-wetenzaterdag 19 september 2020 @ 18:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:26 schreef Aguero het volgende:
Waar heeft Jumbo de Tour verloren?
Niet genoeg tijd gepakt in de waaieretappe, Pogacar 'laten rijden' op de Peyresoude of hadden ze ergens het numerieke overwicht beter kunnen uitspelen?
Ze hebben hem niet verloren, Pogacar heeft hem gewonnen.
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 18:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:32 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Nee, die springt van de schans.
Matxin gaat werken hebben, hij kan niet nog eens met dit stukje broddelwerk naar een Tour trekken.
Szurazaterdag 19 september 2020 @ 18:34
Wout Van Aert is dus de Rob Ruijgh van België
Momozaterdag 19 september 2020 @ 18:34
twitter

Zou dit nog een rol hebben gespeeld? Merijn had die official in elkaar geslagen.
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:30 schreef Evertjan het volgende:

[..]

Meer moeten aanvallen
Noem eens een moment waar Pogacar een slecht moment had en Roglic had kunnen aanvallen, maar dat niet heeft gedaan?
Aguerozaterdag 19 september 2020 @ 18:35
Jammer dat dit in de Sky-jaren nooit gebeurd is.
Jedi_Pimpzaterdag 19 september 2020 @ 18:35
Drie truien winnen in je eerste Tour.

:W
groenenzaterdag 19 september 2020 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:25 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Het gelijk van @:groenen .
Klopt, zei ik in de beginfase al. Tom een keer een klim van te voren laten aanvallen en het was binnen. UAE kon echt niets dichtrijden. Dan had Pog zichzelf moeten oproken.

Maar ja, Niermann tactics.
Slobeendzaterdag 19 september 2020 @ 18:35
Plank van de Mooie Jongens
Mexicanobakkerzaterdag 19 september 2020 @ 18:36
Wat zou arcee vinden van de prestatie van Roglic om hier zilver te winnen?
opgebaardezaterdag 19 september 2020 @ 18:36
Heeft Evenepoel volgend jaar toch nog een beetje concurrentie
MakkieRzaterdag 19 september 2020 @ 18:36
Die blik van Tom Dumoulin bij de finish was toch wel onbetaalbaar toen zijn tijd werd verpulverd.
Zorrozaterdag 19 september 2020 @ 18:36
Gaat Roglic nou de Belle Filles nadoen?
Jedi_Pimpzaterdag 19 september 2020 @ 18:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:36 schreef opgebaarde het volgende:
Heeft Evenepoel volgend jaar toch nog een beetje concurrentie
Dit soort oneliners kan in dezelfde categorie als "Ik verheug me nu al op de strijd van de grote 3."
Momozaterdag 19 september 2020 @ 18:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:36 schreef MakkieR het volgende:
Die blik van Tom Dumoulin bij de finish was toch wel onbetaalbaar toen zijn tijd werd verpulverd.
af1d00a61ec1c01c938cff193b64c43f.jpg
Faraday01zaterdag 19 september 2020 @ 18:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:36 schreef MakkieR het volgende:
Die blik van Tom Dumoulin bij de finish was toch wel onbetaalbaar toen zijn tijd werd verpulverd.
Wout en Tom waren verbijsterd :Y
MakkieRzaterdag 19 september 2020 @ 18:37
Gelukkig hebben we het vrouwen wielrennen nog w/ *O* w/
ulghhzaterdag 19 september 2020 @ 18:38
Komt er deze ronde ook een Samen Winnen-documentaire van Jumbo?
DeeBeezaterdag 19 september 2020 @ 18:38
Ook wel het dilemma van de tijdritkilometers: ze geven meer verschil dan welke bergrit ook, maar er worden ook mannen direct geelimineerd en geven werkelijk minuten toe.

Persoonlijk ben ik toch voor meer tijdritkilometers, het is onderdeel van het spelletje en het is genant dat figuren als MAL meedoen in de top van het klassement in in 35km 10 minuten verliezen ofzo...
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 18:39
Dat verhaal over de Ronde van Vlaanderen vloog nog lekker onder de radar en ik zat te likkebaarden in afwachting op de odds op Unibet, dat feest gaat nu mooi niet door.
MakkieRzaterdag 19 september 2020 @ 18:39
Jumbo sponsor van Tom en Max... auw _O-
Beregdzaterdag 19 september 2020 @ 18:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:36 schreef MakkieR het volgende:
Die blik van Tom Dumoulin bij de finish was toch wel onbetaalbaar toen zijn tijd werd verpulverd.
idd. Hoeveel keer zou hij zijn beslissing om zich op te offeren hebben beklaagd onertussen.
maxi-muszaterdag 19 september 2020 @ 18:39
Caruso heeft zich ook keurig naar een top 10 geglibberd.
Momozaterdag 19 september 2020 @ 18:39
Ook jammer voor Martin, Dumoulin, Van Aert, Kuss, Bennett, Gesink & Jansen
;(
Marcosszaterdag 19 september 2020 @ 18:40
Wel goed voor de harten van veel Sloveense tv-kijkers dat de nummer 2 ook een Sloveen is :o
Max23zaterdag 19 september 2020 @ 18:40
Roglic bij Sporza
-XOR-zaterdag 19 september 2020 @ 18:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:34 schreef Szura het volgende:
Wout Van Aert is dus de Rob Ruijgh van België
Dat belooft nog wat!
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 18:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:40 schreef Marcoss het volgende:
Wel goed voor de harten van veel Sloveense tv-kijkers dat de nummer 2 ook een Sloveen is :o
Die schijnen, volgens een Sloveen, massaal achter Roglic gestaan te hebben vanwege zijn aansprekende verhaal en relatieve onbekendheid van De Pog, dus dat valt nog te bezien.
Szurazaterdag 19 september 2020 @ 18:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:40 schreef Max23 het volgende:
Roglic bij Sporza
Zelfde soort interview als altijd
Marcosszaterdag 19 september 2020 @ 18:40
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:39 schreef Beregd het volgende:

[..]

idd. Hoeveel keer zou hij zijn beslissing om zich op te offeren hebben beklaagd onertussen.
Mja, dan was hij misschien 5de geworden ofzo.. en podium in de Tour heeft hij toch al
YoyoKlaagzakzaterdag 19 september 2020 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:40 schreef Max23 het volgende:
Roglic bij Sporza
Hij klinkt opgewekter dan Wout.
De-iets-tedikkewielrennerzaterdag 19 september 2020 @ 18:41
Viesmad
Beregdzaterdag 19 september 2020 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:40 schreef Max23 het volgende:
Roglic bij Sporza
Renaat wil hem tot tranen dwingen
MakkieRzaterdag 19 september 2020 @ 18:41
Was Dumoulin over de hele tour eigenlijk niet sterker dan Roglic, ik weet het is achteraf.
-XOR-zaterdag 19 september 2020 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:40 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Die schijnen, volgens een Sloveen, massaal achter Roglic gestaan te hebben vanwege zijn aansprekende verhaal en relatieve onbekendheid van De Pog, dus dat valt nog te bezien.
Relatieve onbekendheid?
Rellende_Rotscholierzaterdag 19 september 2020 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:35 schreef groenen het volgende:

[..]

Klopt, zei ik in de beginfase al. Tom een keer een klim van te voren laten aanvallen en het was binnen. UAE kon echt niets dichtrijden. Dan had Pog zichzelf moeten oproken.

Maar ja, Niermann tactics.
Maar Pogacar is niet de enige die dan gaat reageren.
Doevelaerzaterdag 19 september 2020 @ 18:41
Primoz weer aan de prozac, net zo emotioneel als altijd
opgebaardezaterdag 19 september 2020 @ 18:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:37 schreef Jedi_Pimp het volgende:

[..]

Dit soort oneliners kan in dezelfde categorie als "Ik verheug me nu al op de strijd van de grote 3."
Jup, ik houd wel van dom gelul
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:41 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Relatieve onbekendheid?
Wielrennen stelt geen reet voor Slovenië.
Max23zaterdag 19 september 2020 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:25 schreef johannes_vermeer het volgende:
Heeft Pogacar vroeger ook schans gesprongen? #dtv
Dat verging Roglic ook niet altijd even goed

DeeBeezaterdag 19 september 2020 @ 18:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:41 schreef MakkieR het volgende:
Was Dumoulin over de hele tour eigenlijk niet sterker dan Roglic, ik weet het is achteraf.
Hij eindigt een keer voor hem in een etappe van belang, wat denk je zelf. :D
Beregdzaterdag 19 september 2020 @ 18:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:40 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Mja, dan was hij misschien 5de geworden ofzo.. en podium in de Tour heeft hij toch al
derde had zeker gekund
Momozaterdag 19 september 2020 @ 18:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:40 schreef Szura het volgende:

[..]

Zelfde soort interview als altijd
Hij heeft een soort shield op staan bij dat soort dingen, zal wel anders zijn bij zijn ploeggenoten, veel ploeggenoten zijn ook wel echt vrienden van hem.
showtimerzaterdag 19 september 2020 @ 18:42
Die Carl is echt niet goed he
Patroonzaterdag 19 september 2020 @ 18:42
Roog had die helm voor het eerst op...
De-iets-tedikkewielrennerzaterdag 19 september 2020 @ 18:42
Gefeliciteerd met je tijdrit Tom :')
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 18:42
Hahaha, wat een openingsvraag van Carl aan Dumoulin.
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 18:43
Dit is ongemakkelijker dan Picavet met Cavendish.
Marcosszaterdag 19 september 2020 @ 18:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:41 schreef MakkieR het volgende:
Was Dumoulin over de hele tour eigenlijk niet sterker dan Roglic, ik weet het is achteraf.
Nee joh. Roglic was tot gisteren de beste in koers, Pogacar op gelijke hoogte. Dit is wel echt achteraf gelul :D
Szurazaterdag 19 september 2020 @ 18:43
Karrel feliciteert Tom met z’n tijdrit :')
Evertjanzaterdag 19 september 2020 @ 18:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:42 schreef Koffieplanter het volgende:
Hahaha, wat een openingsvraag van Carl aan Dumoulin.
wtf idd
SaintOfKillerszaterdag 19 september 2020 @ 18:43
Dumoulin was bergop nergens bij de beste 5.
Marcosszaterdag 19 september 2020 @ 18:44
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:42 schreef Beregd het volgende:

[..]

derde had zeker gekund
Dat was 4 minuten verschil? Dat is wel heel veel
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 18:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:41 schreef MakkieR het volgende:
Was Dumoulin over de hele tour eigenlijk niet sterker dan Roglic, ik weet het is achteraf.
Nee, die moest er bij elke serieuze versnelling meteen af.
maxi-muszaterdag 19 september 2020 @ 18:44
Wat een domme Belg.
Momozaterdag 19 september 2020 @ 18:44
twitter
Szurazaterdag 19 september 2020 @ 18:44
Carl doet het gewoon nog een keer :')
Rellende_Rotscholierzaterdag 19 september 2020 @ 18:44
Vanavond bij Vive le Velo: Had Jumbo moeten gaan voor Van Aert als kopman?
Rellende_Rotscholierzaterdag 19 september 2020 @ 18:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:44 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Waarom zeggen Nederlanders in het Engels altijd proud on?
Szurazaterdag 19 september 2020 @ 18:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:44 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Flashbacks naar de sneeuwmuur
kibozaterdag 19 september 2020 @ 18:45
Krijgen we morgen weer die champagne onzin - of gaat Jumbo er nog een ploegentijdrit van proberen te maken ?
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 18:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Vanavond bij Vive le Velo: Had Jumbo moeten gaan voor Van Aert als kopman?
Pat zit er, dus reken op gepush van Karl om Evenepoel te meten met Pogacar.
The_Undertonezaterdag 19 september 2020 @ 18:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:41 schreef MakkieR het volgende:
Was Dumoulin over de hele tour eigenlijk niet sterker dan Roglic, ik weet het is achteraf.
Totaal niet
Szurazaterdag 19 september 2020 @ 18:46
Waarom praten Fransen altijd zo tyfussnel
Zorrozaterdag 19 september 2020 @ 18:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:46 schreef Szura het volgende:
Waarom praten Fransen altijd zo tyfussnel
En nog in het Frans ook.
YoyoKlaagzakzaterdag 19 september 2020 @ 18:47
Zijn alle vrouwen weer de berg opgerend, op de vlucht voor een woedende Merijn Zeeman?
damscozaterdag 19 september 2020 @ 18:48
quote:
15s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:45 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Waarom zeggen Nederlanders in het Engels altijd proud on?
Trots op/proud on.

Net als dat we learn en teach door elkaar heen halen.

This time I will see this trough the fingers.
Cyan9zaterdag 19 september 2020 @ 18:48
Ergens toch jammer dat er morgen niet meer echt gestreden wordt. :P
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:48
Was dit al gepost?
De klimtijden?

Blijkt dat Roglic nog een seconde harder tegen de mooie meisjes is opgefietst dan Tom.
Dus zo hondsberoerd was-ie nou ook weer niet.

Conclusie: de beste heeft gewoon gewonnen.
Punt.

PtdeubMc_o.jpg

Blijkt ook: Van Aert kopman volgend jaar. :)
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:48 schreef Cyan9 het volgende:
Ergens toch jammer dat er morgen niet meer echt gestreden wordt. :P
Ja, dat vind ik al jaren.
Slappe hap tegenwoordig.
Van_Poppelzaterdag 19 september 2020 @ 18:49
Misschien morgen nog waaiers trekken ~O>
opgebaardezaterdag 19 september 2020 @ 18:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:42 schreef Patroon het volgende:
Roog had die helm voor het eerst op...
Dat klinkt niet als JV die beweren dat alles nagenoeg perfect is voorbereid.
Cyan9zaterdag 19 september 2020 @ 18:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:49 schreef Van_Poppel het volgende:
Misschien morgen nog waaiers trekken ~O>
Goed plan. Windmachines aan.
Zorrozaterdag 19 september 2020 @ 18:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:48 schreef Toby56 het volgende:
Was dit al gepost?
De klimtijden?

Blijkt dat Roglic nog een seconde harder tegen de mooie meisjes is opgefietst dan Tom.
Dus zo hondsberoerd was-ie nou ook weer niet.

Conclusie: de beste heeft gewoon gewonnen.
Punt.

[ afbeelding ]

Blijkt ook: Van Aert kopman volgend jaar. :)
Aru deed het in 16:12, dus nieuw record *O*
YoyoKlaagzakzaterdag 19 september 2020 @ 18:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:48 schreef Toby56 het volgende:
Was dit al gepost?
De klimtijden?

Blijkt dat Roglic nog een seconde harder tegen de mooie meisjes is opgefietst dan Tom.
Dus zo hondsberoerd was-ie nou ook weer niet.

Conclusie: de beste heeft gewoon gewonnen.
Punt.

[ afbeelding ]

Blijkt ook: Van Aert kopman volgend jaar. :)
Hij deed het op de klimfiets dus wel goed . Zou het verplicht verstellen van het zadel op de tijdritfiets hebben meegespeeld bij het slechte eerste deel?
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:51
quote:
6s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:50 schreef Zorro het volgende:

[..]

Aru deed het in 16:12, dus nieuw record *O*
Was dat 1 op 1 precies dezelfde lap weg?
Ik meen dat ze aan het begin van de uitzending zeiden van niet; maar ik kan me vergissen.
Klopkoekzaterdag 19 september 2020 @ 18:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:41 schreef MakkieR het volgende:
Was Dumoulin over de hele tour eigenlijk niet sterker dan Roglic, ik weet het is achteraf.
Dumoulin is de nieuwe Gesink. Nooit meer de oude na een blessure. Zakt langzaam terug naar niveau peletonzaagsel.
Zorrozaterdag 19 september 2020 @ 18:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:51 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Was dat 1 op 1 precies dezelfde lap weg?
Ik meen dat ze aan het begin van de uitzending zeiden van niet; maar ik kan me vergissen.
O dat weet ik niet, ik zocht naar het record van de Belles Filles.
groenenzaterdag 19 september 2020 @ 18:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:48 schreef Toby56 het volgende:
Was dit al gepost?
De klimtijden?

Blijkt dat Roglic nog een seconde harder tegen de mooie meisjes is opgefietst dan Tom.
Dus zo hondsberoerd was-ie nou ook weer niet.

Conclusie: de beste heeft gewoon gewonnen.
Punt.

[ afbeelding ]

Blijkt ook: Van Aert kopman volgend jaar. :)
Tom reed op een zwaardere fiets. Ook weer zo’n briljante keus van Niermann.

En 11de in de klim is toch echt wel slecht voor Roglic.
YoyoKlaagzakzaterdag 19 september 2020 @ 18:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:51 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Was dat 1 op 1 precies dezelfde lap weg?
Ik meen dat ze aan het begin van de uitzending zeiden van niet; maar ik kan me vergissen.
Volgens mij was het alleen vorig jaar anders, toen gingen nog een stukje verder over het onverharde pad.
Patroonzaterdag 19 september 2020 @ 18:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:49 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Dat klinkt niet als JV die beweren dat alles nagenoeg perfect is voorbereid.
Toen ze Roog vroegen naar de helm die niet goed zat, zei hij dat hij die voor het eerst op had 😂
Rellende_Rotscholierzaterdag 19 september 2020 @ 18:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:52 schreef groenen het volgende:

[..]

Tom reed op een zwaardere fiets. Ook weer zo’n briljante keus van Niermann.

En 11de in de klim is toch echt wel slecht voor Roglic.
Denk jij niet dat zoiets de keus van Tom zelf zou zijn, ouwe dibbes?
Jedi_Pimpzaterdag 19 september 2020 @ 18:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:51 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dumoulin is de nieuwe Gesink. Nooit meer de oude na een blessure. Zakt langzaam terug naar niveau peletonzaagsel.
Wat is dit voor godslastering over ONZE Tom?
naatje_1zaterdag 19 september 2020 @ 18:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:51 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dumoulin is de nieuwe Gesink. Nooit meer de oude na een blessure. Zakt langzaam terug naar niveau peletonzaagsel.
Tweede in deze tijdrit, dan doe je toch wel iets goed hoor. Pogacar was gewoon ongekend sterk vandaag.
Patroonzaterdag 19 september 2020 @ 18:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:32 schreef Zelva het volgende:

[..]

Ja, hartstikke leuk allemaal, maar Pogacar heeft ook gewoon net als Roglic in het JV-treintje meegereden.
Dat is nog een heel verschil met een ploeg die helpt in de waaier. Ik ken genoeg renners die pro continentaal rijden en die geven ook aan dat je bij klassiekers echt een ploeg nodig hebt om voorin de waaier te zitten. Rij zelf ook koersen (niet op dat niveau, amateurs en vroeger junioren) maar weet ook dat je echt een ploeg nodig hebt die je er doorheen loodsen.

Maar blijf vooral roepen dat het onzin is, je zal zelf ook wel koers ervaring hebben..
Lospedrosazaterdag 19 september 2020 @ 18:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:51 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dumoulin is de nieuwe Gesink. Nooit meer de oude na een blessure. Zakt langzaam terug naar niveau peletonzaagsel.
Ik snap wat je zegt maar ik hoop het niet, en het is te vroeg dit te zeggen.
Evertjanzaterdag 19 september 2020 @ 18:56
twitter
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 18:56
Ik word een beetje moe van dat opportunistische gejammer over de tactische keuzes van Jumbo.
maxi-muszaterdag 19 september 2020 @ 18:57
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:56 schreef Evertjan het volgende:

[..]

Is Gio ziedend?
maxi-muszaterdag 19 september 2020 @ 18:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:56 schreef Koffieplanter het volgende:
Ik word een beetje moe van dat opportunistische gejammer over de tactische keuzes van Jumbo.
Ze hadden toch uiteindelijk gewoon een perfecte uitgangspositie? Echt niemand had dit kunnen bedenken.
Rellende_Rotscholierzaterdag 19 september 2020 @ 18:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:56 schreef Patroon het volgende:

[..]

Dat is nog een heel verschil met een ploeg die helpt in de waaier. Ik ken genoeg renners die pro continentaal rijden en die geven ook aan dat je bij klassiekers echt een ploeg nodig hebt om voorin de waaier te zitten. Rij zelf ook koersen (niet op dat niveau, amateurs) maar weet ook dat je echt een ploeg nodig hebt die je er doorheen loodsen.
Wel echt vet dat jij al die renners kent.
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:51 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dumoulin is de nieuwe Gesink. Nooit meer de oude na een blessure. Zakt langzaam terug naar niveau peletonzaagsel.
Welnee.

Dumoulin heeft zijn beste rondes doorgaans gereden met aanklampen op de bergen, gecombineerd met een goede tot zeer goede tijdrit. Explosiviteit heeft hij niet genoeg. Zo heeft hij destijds ook de Giro gewonnen. Ook daarin won hij de laatste tijdrit niet.

Deze ronde was, gezien de grote hoeveelheid klimkilometers, niet perfect op zijn lijf geschreven. Maar hij heeft zelf op de Peyresourde besloten niet meer te willen aanklampen, maar te willen knechten.
Als dat anders was gelopen, had ik het nog wel willen zien. Tom werd toch steeds beter gedurende de Tour, en hij heeft ook gewoon een prima tijdrit gereden. Samen met Van Aert was hij eigenlijk zeer constant. Hij heeft geen podium kunnen halen omdat hij te onzeker was over zijn eigen kunnen.

"Dat is mijn mening, en die deel ik." ;)
(Laatste quote gejat van Jansen, of van Janssen. Kuifje enzo.)
#ANONIEMzaterdag 19 september 2020 @ 18:59
quote:
10s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:57 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Ze hadden toch uiteindelijk gewoon een perfecte uitgangspositie? Echt niemand had dit kunnen bedenken.
Inderdaad, gewoon het optimale gehaald uit een net niet renner.

Toppers als Evenpoel, Bernal en Pogajar mogen ons laten genieten in de toekomst.

Trouwens bois wat heeft het voor invloed dat Roglic niet geschoold is als renner op zijn uithoudingsvermogen in zo'n grote ronde?
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 18:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:56 schreef Koffieplanter het volgende:
Ik word een beetje moe van dat opportunistische gejammer over de tactische keuzes van Jumbo.
Ik vraag me af of het opportunistisch is; twee weken geleden werden deze discussies ook al gevoerd.
Met opportunisme heeft het volgens mij dus niet zoveel te maken.
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 18:59
quote:
10s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:57 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Ze hadden toch uiteindelijk gewoon een perfecte uitgangspositie? Echt niemand had dit kunnen bedenken.
Absoluut, zonder twijfel. Kijk, ik geniet er echt intens van wat er zojuist gebeurd is, maar als je ze vooraf vraagt of ze met een voorsprong van 57 seconden de afsluitende tijdrit in zouden willen geven ze daar in 100% van de gevallen een positief antwoord op. En er is geen ziel te vinden die het daarmee oneens zou zijn.
kibozaterdag 19 september 2020 @ 18:59
Merijn is ziedend en heeft zn klapstoel inelkaar getrapt. Morgen KOERS!!
Patroonzaterdag 19 september 2020 @ 19:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:58 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Wel echt vet dat jij al die renners kent.
Daar wil ik niks mee zeggen. Maar in waaiers heb je een team nodig.
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 19:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:59 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Ik vraag me af of het opportunistisch is; twee weken geleden werden deze discussies ook al gevoerd.
Met opportunisme heeft het volgens mij dus niet zoveel te maken.
Twee weken geleden was er een discussie over een tactische blunder met Dumoulin, dat heeft vrij weinig met vandaag te maken. Dat kwam gewoon aan op Roglic tegen Pogacar en die eerste blijkt, om wat voor reden dan ook, plots niet meer goed genoeg, terwijl hij zelfs gisteren de beste indruk van iedereen gaf. Iets wat niemand, zelfs Pogacar zelf waarschijnlijk niet, had zien aankomen. Als we het toch over achteraf gejammer hebben: Dumoulin bleek verre van goed genoeg en is vandaag ook behoorlijk weggereden.
maxi-muszaterdag 19 september 2020 @ 19:01
twitter

Nee, dit kan niet.
naatje_1zaterdag 19 september 2020 @ 19:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:01 schreef maxi-mus het volgende:
[ twitter ]
Nee, dit kan niet.
hahahahahha :')
naatje_1zaterdag 19 september 2020 @ 19:02
Door de woeiwaaieretappe verloor Pogacar tijd maar nu wind hij de Tour
Jedi_Pimpzaterdag 19 september 2020 @ 19:02
Wel extra pijnlijk: zonder het tijdverlies van Pogacar in de waaieretappe had hij dus inderdaad al het geel gehad (en behouden) en hadden we dit niet als zodanig ervaren.
#ANONIEMzaterdag 19 september 2020 @ 19:02
quote:
9s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:02 schreef naatje_1 het volgende:
Door de woeiwaaieretappe verloor Pogacar tijd maar nu wind hij de Tour
Doe dit maar niet meer
Patroonzaterdag 19 september 2020 @ 19:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:02 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Wel extra pijnlijk: zonder het tijdverlies van Pogacar in de waaieretappe had hij dus inderdaad al het geel gehad (en behouden) en hadden we dit niet als zodanig ervaren.
Of juist een extra dimensie
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 19:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:56 schreef Patroon het volgende:

[..]

Dat is nog een heel verschil met een ploeg die helpt in de waaier. Ik ken genoeg renners die pro continentaal rijden en die geven ook aan dat je bij klassiekers echt een ploeg nodig hebt om voorin de waaier te zitten. Rij zelf ook koersen (niet op dat niveau, amateurs en vroeger junioren) maar weet ook dat je echt een ploeg nodig hebt die je er doorheen loodsen.

Maar blijf vooral roepen dat het onzin is, je zal zelf ook wel koers ervaring hebben..
Je hele punt met waaiers slaat echt kant noch wal, we hadden het erover dat Roglic volgens jou een stuk frisser in de finales in de bergen zat omdat hij ploeggenoten had. Waaiers hebben daar niets mee van doen, want die waaiers waren niet in die bergetappes. En Pogacar had sowieso ook gewoon ploeggenoten mee deze Tour, dacht ik toch gezien te hebben. Dus die konden in de waaiers niets betekenen, begrijp ik volgens jou? Waar waren die dan?
Koffieplanterzaterdag 19 september 2020 @ 19:06
Merijn heeft genoeg gezien.
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 19:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:01 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Twee weken geleden was er een discussie over een tactische blunder met Dumoulin, dat heeft vrij weinig met vandaag te maken. Dat kwam gewoon aan op Roglic tegen Pogacar en die eerste blijkt, om wat voor reden dan ook, plots niet meer goed genoeg. Iets wat niemand, zelfs Pogacar zelf waarschijnlijk niet, had zien aankomen. Als we het toch over achteraf gejammer hebben: Dumoulin bleek verre van goed genoeg en is vandaag ook behoorlijk weggereden.
Er is toen volgens mij ook gesproken over de vraag of het verstandig was om Pogi weer zoveel tijd te laten terugpakken. En het feit dat de ploegleiding van JumboVisma niet ingreep na de eigengereide beslissing van Dumoulin, werd toen door sommigen ook al een tactische misser genoemd.

Over de vraag of Dumoulin echt zo slecht was als-ie zelf dacht: zie een paar eerdere posts. Daarover kun je van mening verschillen. Met zo'n strontklim aan het einde, vind ik overigens helemaal niet dat vandaag hij "behoorlijk is weggereden".
Hij heeft ooit de Giro gewonnen met een veel vlakkere tijdrit aan het eind, en zelfs die wist-ie niet te winnen. Ik vind dat Dumoulin een meer dan uitstekende tour heeft gereden, hij heeft hem als meesterknecht volbracht, maar ik vind dat hij zichzelf te laag heeft ingeschat. En verder vind ik dat JumboVisma zich teveel heeft laten leiden door "nu hoeft het nog niet, pas in Parijs telt het". Zoals al eerder vermeld, heb ik dan meer met de credo's van ouwe (al dan niet overleden) rotten als Peter Post en Jan Raas: pakken wat je pakken kan; in de zak is in de zak. En met 2 kandidaat-eindwinnaars heb je nu eenmaal meer ijzers in het vuur.

En nogmaals: dat heeft met opportunisme (achteraf) niets te maken.
groenenzaterdag 19 september 2020 @ 19:09
Boogerd en Dekker bij de avondetappe, wordt gezellig.
kibozaterdag 19 september 2020 @ 19:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:01 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Dumoulin bleek verre van goed genoeg en is vandaag ook behoorlijk weggereden.
Dit lag volkomen in de lijn der verwachting.
Momozaterdag 19 september 2020 @ 19:10
twitter
Van_Poppelzaterdag 19 september 2020 @ 19:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:09 schreef groenen het volgende:
Boogerd en Dekker bij de avondetappe, wordt gezellig.
Hopelijk komt er veel oud zeer op tafel. :9
Jedi_Pimpzaterdag 19 september 2020 @ 19:10
Overigens, de manier waarop Tom sprak over het feit dat Pogacar "nog sneller reed dan ik" zegt ook wel heel veel. Volgens mij vertrouwt hij er niks van.
Momozaterdag 19 september 2020 @ 19:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:09 schreef groenen het volgende:
Boogerd en Dekker bij de avondetappe, wordt gezellig.
Michael en Thomas ? echt?
Wat moet ik nou kijken zuiplap PatLef bij de Belg
naatje_1zaterdag 19 september 2020 @ 19:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:10 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
haha oeps
Patroonzaterdag 19 september 2020 @ 19:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:04 schreef Zelva het volgende:

[..]

Je hele punt met waaiers slaat echt kant noch wal, we hadden het erover dat Roglic volgens jou een stuk frisser in de finales in de bergen zat omdat hij ploeggenoten had. Waaiers hebben daar niets mee van doen, want die waaiers waren niet in die bergetappes. En Pogacar had sowieso ook gewoon ploeggenoten mee deze Tour, dacht ik toch gezien te hebben. Dus die konden in de waaiers niets betekenen, begrijp ik volgens jou? Waar waren die dan?
Ik heb het niet alleen over de bergetappes, maar ook over de waaieretappe. In de bergen is het inderdaad meer man tegen man geweest, maar in de waaieretappe heeft Poga het meeste verloren. Het is duidelijk dat je er zelf geen ervaring mee hebt, maar met waaiers heb je echt ploeggenoten nodig die je naar voren rijden en je toelaten in de waaier. Je kan nog zo sterk zijn, maar als je geen ruimte voorin krijgt, zit je al snel op de kant. Blijkbaar heb je dat zelf nooit gedaan, helemaal prima...maar zeggen dat ik onzin spreek is vrij kort door de bocht.

Jumbo had het tijdens die waaier etappe veel beter georganiseerd, sowieso zijn Nederlandse en Belgische ploegen vaak veel beter met waaiers door ervaring. 90% élite/belofte koersen in Nederland en ook veel in België worden beslist met waaiers.
#ANONIEMzaterdag 19 september 2020 @ 19:12
Het koppie van Roglic stond minder fris hoor de laatste week.
#ANONIEMzaterdag 19 september 2020 @ 19:12
Tadej een iets betere atleet
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 19:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:10 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Wat moet dat die hufter een goed gevoel geven.

Sukkel.
Immerdebestebobzaterdag 19 september 2020 @ 19:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:10 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Overigens, de manier waarop Tom sprak over het feit dat Pogacar "nog sneller reed dan ik" zegt ook wel heel veel. Volgens mij vertrouwt hij er niks van.
https://nos.nl/collectie/(...)-van-de-klas-geweest

Poga komt met een paar klassieke uitspraken.
Rellende_Rotscholierzaterdag 19 september 2020 @ 19:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:11 schreef Patroon het volgende:

[..]

Ik heb het niet alleen over de bergetappes, maar ook over de waaieretappe. In de bergen is het inderdaad meer man tegen man geweest, maar in de waaieretappe heeft Poga het meeste verloren. Het is duidelijk dat je er zelf geen ervaring mee hebt, maar met waaiers heb je echt ploeggenoten nodig die je naar voren rijden en je toelaten in de waaier. Je kan nog zo sterk zijn, maar als je geen ruimte voorin krijgt, zit je al snel op de kant. Blijkbaar heb je dat zelf nooit gedaan, helemaal prima...maar zeggen dat ik onzin spreek is vrij kort door de bocht.

Jumbo had het tijdens die waaier etappe veel beter georganiseerd, sowieso zijn Nederlandse en Belgische ploegen vaak veel beter met waaiers door ervaring. 90% élite/belofte koersen in Nederland en ook veel in België worden beslist met waaiers.
Pogacar reed tijdens die rit eerst lek en toen hij weer terugkwam in het peloton werd hij opgehouden door een valpartij. Dat was pure pech.

Dus ja, ik ben bang dat je post niet volledig opgaat.
Jedi_Pimpzaterdag 19 september 2020 @ 19:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:14 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

https://nos.nl/collectie/(...)-van-de-klas-geweest

Poga komt met een paar klassieke uitspraken.
Hij zei ook echt dat hij het parcours heel goed kende en bedankte zijn team daar ontzettend voor :')
Toby56zaterdag 19 september 2020 @ 19:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:10 schreef kibo het volgende:

[..]

Dit lag volkomen in de lijn der verwachting.
Behalve dat het feitelijk onjuist is.
Hij is 2e geworden in een loodzware tijdrit na 3 weken Tour met heel veel bergen, en hij is 7e geworden in een Tour die hij grotendeels als knecht heeft gereden. Kom er maar eens om.
Patroonzaterdag 19 september 2020 @ 19:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:14 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Pogacar reed tijdens die rit eerst lek en toen hij weer terugkwam in het peloton werd hij opgehouden door een valpartij. Dat was pure pech.

Dus ja, ik ben bang dat je post niet volledig opgaat.
Dan nog blijft staan dat je bij waaier koersen echt een ploeg moet hebben. Maar goed, prachtige ontknoping dit. Lang geleden dat ik zo heb genoten
OProgzaterdag 19 september 2020 @ 19:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:10 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Overigens, de manier waarop Tom sprak over het feit dat Pogacar "nog sneller reed dan ik" zegt ook wel heel veel. Volgens mij vertrouwt hij er niks van.
Och, knechten uit zijn eigen gewonnen Giro zaten ook gewoon bij de Oostenrijkse bloedbank. ONZE Tom zelf niet natuurlijk.
DeeBeezaterdag 19 september 2020 @ 19:22
Tom heeft 1.5 jaar geen serieuze koers gereden, dit was niet echt slecht.

We hadden op meer gehoopt, maar het blijft toch een aardige klasbak...
kibozaterdag 19 september 2020 @ 19:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:22 schreef DeeBee het volgende:
Tom heeft 1.5 jaar geen serieuze koers gereden, dit was niet echt slecht.

We hadden op meer gehoopt, maar het blijft toch een aardige klasbak...
Klasbak ja. Winnaar nee.
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 19:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:11 schreef Patroon het volgende:

[..]

Ik heb het niet alleen over de bergetappes, maar ook over de waaieretappe. In de bergen is het inderdaad meer man tegen man geweest, maar in de waaieretappe heeft Poga het meeste verloren. Het is duidelijk dat je er zelf geen ervaring mee hebt, maar met waaiers heb je echt ploeggenoten nodig die je naar voren rijden en je toelaten in de waaier. Je kan nog zo sterk zijn, maar als je geen ruimte voorin krijgt, zit je al snel op de kant. Blijkbaar heb je dat zelf nooit gedaan, helemaal prima...maar zeggen dat ik onzin spreek is vrij kort door de bocht.

Jumbo had het tijdens die waaier etappe veel beter georganiseerd, sowieso zijn Nederlandse en Belgische ploegen vaak veel beter met waaiers door ervaring. 90% élite/belofte koersen in Nederland en ook veel in België worden beslist met waaiers.
Je komt er opeens die waaiers bijhalen bij een stelling 'Zodra Pogacar het alleen moest doen was hij beter dan als Roglic geen ploegmaat meer bij zich had', maar die waaieretappe is bij die stelling volstrekt irrelevant. Omdat in die waaieretappe Pogacar gewoon ook ploegmaats bij zich had de hele etappe.

En dat is nog afgezien van het keiharde feit (en mijn punt) dat Pogacar zeker niet altijd beter was dan Roglic als ze er beide alleen voor stonden. Puy Mary bijvoorbeeld toen Pogacar zat te sterven in zijn wiel.

Waarom je continu met die ad verecundiam moet komen strooien dat jij er wel verstand van hebt omdat je amateurkoersen rijdt en ik niet (wat je überhaupt niet kan weten), is mij ook volstrekt onduidelijk.
Pino112zaterdag 19 september 2020 @ 19:32
twitter


Koekoek
DeeBeezaterdag 19 september 2020 @ 19:34
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:32 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

Koekoek
PogaicarGod. _O_
Aguerozaterdag 19 september 2020 @ 19:35
twitter


Aardig rijtje.
Van_Poppelzaterdag 19 september 2020 @ 19:36
7 W/kg _O_
Zwansenzaterdag 19 september 2020 @ 19:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:24 schreef kibo het volgende:

[..]

Klasbak ja. Winnaar nee.
:')

Zoek eens op hoeveel etappeoverwinningen hij al heeft in grote ronden...
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 19:38
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:32 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

Koekoek
Plus dat hij in het stuk daarvoor zich ook al helemaal het schompes had gereden.
Aguerozaterdag 19 september 2020 @ 19:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:36 schreef Van_Poppel het volgende:
7 W/kg _O_
Wel een Mihai-schatting, die zijn nog wel eens een tikkeltje overdreven.

twitter
#ANONIEMzaterdag 19 september 2020 @ 19:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:37 schreef Zwansen het volgende:

[..]

:')

Zoek eens op hoeveel etappeoverwinningen hij al heeft in grote ronden...
Winnaar van de tour makker
kibozaterdag 19 september 2020 @ 19:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:37 schreef Zwansen het volgende:

[..]

:')

Zoek eens op hoeveel etappeoverwinningen hij al heeft in grote ronden...
Etappeoverwinningen :')
#ANONIEMzaterdag 19 september 2020 @ 19:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:38 schreef Zelva het volgende:

[..]

Plus dat hij in het stuk daarvoor zich ook al helemaal het schompes had gereden.
Zo'n tijdrit is natuurlijk niet echt te vergelijken met een gewone etappe
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 19:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:39 schreef scrupuleus het volgende:

[..]

Zo'n tijdrit is natuurlijk niet echt te vergelijken met een gewone etappe
Daar komen ze inderdaad frisser aan de voet.
#ANONIEMzaterdag 19 september 2020 @ 19:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:40 schreef Zelva het volgende:

[..]

Daar komen ze inderdaad frisser aan de voet.
Dit zijn topsporters he, 36k is peanuts
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 19:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:41 schreef scrupuleus het volgende:

[..]

Dit zijn topsporters he, 36k is peanuts
Je denkt dat Pogacar dat eerste stuk niet op of tegen de max heeft gereden?
W.H.I.S.T.L.Ezaterdag 19 september 2020 @ 19:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:37 schreef Zwansen het volgende:

[..]

:')

Zoek eens op hoeveel etappeoverwinningen hij al heeft in grote ronden...
dat is precies het verschil tussen een etappeoverwinning en een tour overwinning
de een hoef je niet op te zoeken, iedereen weet het uit zijn hoofd, een etappeoverwinning moet je steeds opzoeken, wanneer/waar hoe etc.
#ANONIEMzaterdag 19 september 2020 @ 19:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:41 schreef Zelva het volgende:

[..]

Je denkt dat Pogacar dat eerste stuk niet op of tegen de max heeft gereden?
Blijkbaar lukt het hem om dat de hele tijdrit te doen
Blikzaterdag 19 september 2020 @ 19:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:48 schreef Toby56 het volgende:
Was dit al gepost?
De klimtijden?

Blijkt dat Roglic nog een seconde harder tegen de mooie meisjes is opgefietst dan Tom.
Dus zo hondsberoerd was-ie nou ook weer niet.

Conclusie: de beste heeft gewoon gewonnen.
Punt.

[ afbeelding ]

Blijkt ook: Van Aert kopman volgend jaar. :)
Op een klimfiets vs tijdritfiets voor Tom, en slechter dan o.a. Barguil en Soler

Die heeft een complete inzinking gehad, die zou hier in de top 3 moeten staan qua klimtijden normaliter
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 19:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:43 schreef scrupuleus het volgende:

[..]

Blijkbaar lukt het hem om dat de hele tijdrit te doen
Ja, maar dat betekent dat hij niet zo fris aan de voet van deze klim aankwam als Aru in 2017 die tot deze klim opdoemde in de luwte van het peleton kon meepeddelen en geen trap teveel hoefde te doen. En ook nog eens in het begin van de Tour.
#ANONIEMzaterdag 19 september 2020 @ 19:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:47 schreef Zelva het volgende:

[..]

Ja, maar dat betekent dat hij niet zo fris aan de voet van deze klim aankwam als Aru in 2017 die tot deze klim opdoemde in de luwte van het peleton kon meepeddelen en geen trap teveel hoefde te doen. En ook nog eens in het begin van de Tour.
Mijn mening is dat je dat niet kunt beweren
Breekfastzaterdag 19 september 2020 @ 19:52
Waarom zou Jumbo-Visma in de laatste rit niet gewoon proberen om vanaf de start gewoon volle bak te gaan fietsen en te kijken of je de boel los kan trekken?

Is de kans echt 0% dat het lukt om nog een minuut te pakken of is het puur om de traditie in stand te houden dat je in de laatste etappe gezellig met champagne in de hand rustig naar de finish fietst?
Frozen-assassinzaterdag 19 september 2020 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:52 schreef Breekfast het volgende:
Waarom zou Jumbo-Visma in de laatste rit niet gewoon proberen om vanaf de start gewoon volle bak te gaan fietsen en te kijken of je de boel los kan trekken?

Is de kans echt 0% dat het lukt om nog een minuut te pakken of is het puur om de traditie in stand te houden dat je in de laatste etappe gezellig met champagne in de hand rustig naar de finish fietst?
Erecode dat je niet koerst tot aan Champs Elysees. Op lokale circuit zou het kunnen maar niet waarschijnlijk dat je daar ruim halve minuut pakt.
Zelvazaterdag 19 september 2020 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:52 schreef Breekfast het volgende:
Waarom zou Jumbo-Visma in de laatste rit niet gewoon proberen om vanaf de start gewoon volle bak te gaan fietsen en te kijken of je de boel los kan trekken?

Is de kans echt 0% dat het lukt om nog een minuut te pakken of is het puur om de traditie in stand te houden dat je in de laatste etappe gezellig met champagne in de hand rustig naar de finish fietst?
Kansloos. Omdat het parcours zich daar niet voor leent en er in het peloton meer belangen zijn dan het algemeen klassement.
Van_Poppelzaterdag 19 september 2020 @ 19:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:54 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Erecode dat je niet koerst tot aan Champs Elysees. Op lokale circuit zou het kunnen maar niet waarschijnlijk dat je daar ruim halve minuut pakt.
Hinault en Zoetemelk dachten daar anders over.
Breekfastzaterdag 19 september 2020 @ 19:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:54 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Erecode dat je niet koerst tot aan Champs Elysees. Op lokale circuit zou het kunnen maar niet waarschijnlijk dat je daar ruim halve minuut pakt.
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:54 schreef Zelva het volgende:

[..]

Kansloos. Omdat het parcours zich daar niet voor leent en er in het peloton meer belangen zijn dan het algemeen klassement.
Beiden dus een beetje :P
Bill_Hilliezaterdag 19 september 2020 @ 19:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:52 schreef Breekfast het volgende:
Waarom zou Jumbo-Visma in de laatste rit niet gewoon proberen om vanaf de start gewoon volle bak te gaan fietsen en te kijken of je de boel los kan trekken?

Is de kans echt 0% dat het lukt om nog een minuut te pakken of is het puur om de traditie in stand te houden dat je in de laatste etappe gezellig met champagne in de hand rustig naar de finish fietst?
Dit idee komt vaker voorbij, maar ik zou het ook wel eens leuk vinden. In de praktijk gebeurt het eigenlijk nooit. Het meest opzienbarende was nog die keer dat Vinokourov een sprintend peloton voorbleef, maar dat is ook al weer een tijd geleden.
Slobeendzaterdag 19 september 2020 @ 20:00
twitter

Is dit een halve insinuatie?
xzazzaterdag 19 september 2020 @ 20:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:24 schreef kibo het volgende:

[..]

Klasbak ja. Winnaar nee.
Wie hadden we vorig jaar ook alweer. Die andere falert
Breekfastzaterdag 19 september 2020 @ 20:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:59 schreef Bill_Hillie het volgende:

[..]

Dit idee komt vaker voorbij, maar ik zou het ook wel eens leuk vinden. In de praktijk gebeurt het eigenlijk nooit. Het meest opzienbarende was nog die keer dat Vinokourov een sprintend peloton voorbleef, maar dat is ook al weer een tijd geleden.
Ik zou het ook leuk vinden, hoe klein de kans ook is dat het lukt. Je hebt toch niks te verliezen wat dat betreft.
YoyoKlaagzakzaterdag 19 september 2020 @ 20:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:59 schreef Bill_Hillie het volgende:

[..]

Dit idee komt vaker voorbij, maar ik zou het ook wel eens leuk vinden. In de praktijk gebeurt het eigenlijk nooit. Het meest opzienbarende was nog die keer dat Vinokourov een sprintend peloton voorbleef, maar dat is ook al weer een tijd geleden.
_O_
Godshandzaterdag 19 september 2020 @ 20:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:37 schreef MakkieR het volgende:
Gelukkig hebben we het vrouwen wielrennen nog w/ *O* w/
Ja, daarin blazen de Nederlandse vrouwen altijd de concurrentie weg. Nu in de Giro Rosa nam van der Breggen gewoon de plek van Van Vleuten in...

Geld overigens ook voor het vrouwen voetbal.
Beregdzaterdag 19 september 2020 @ 20:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:00 schreef Slobeend het volgende:
[ twitter ]
Is dit een halve insinuatie?
quote:
Pogacar valt niet stil op de klim naar de Planche; integendeel. Hij rijdt de snelste beklimming óóit – inclusief fietswissel. Het kan niet, maar het gebeurt toch. Het is alsof je kijkt naar een appel die omhoog valt, naar een rekensom met een antwoord dat nergens op slaat; naar twee plus twee is miljoenmiljard.
zo klinkt het toch.

Thijs is nu ook niet echt de neutrale journalist deze tour...
Immerdebestebobzaterdag 19 september 2020 @ 20:10
quote:
Wel echt met durf gekoerst van FDJ daar :@ Ze hadden de overwinning eigenlijk beeld verdiend.
TargaFloriozaterdag 19 september 2020 @ 20:12
twitter


:D
Beregdzaterdag 19 september 2020 @ 20:12
twitter

Is ook maar 3s sneller dan Aru, en de eerste keer tijdrit.

Thijs is een slechte verliezer.
xzazzaterdag 19 september 2020 @ 20:14
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:12 schreef Beregd het volgende:
[ twitter ]
Bedankt nog niet gezien
Momozaterdag 19 september 2020 @ 20:16
twitter
#ANONIEMzaterdag 19 september 2020 @ 20:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:16 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Je hebt niks aan twee paarden, 1 raspaardje is meer dan genoeg.
Slobeendzaterdag 19 september 2020 @ 20:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:16 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
José gaat mee in het opportunisme.
TargaFloriozaterdag 19 september 2020 @ 20:17
Dumoulin had nooit de Tour kunnen winnen.
Lospedrosazaterdag 19 september 2020 @ 20:18
Had roglic zijn laatste bloedzak vergeten?
TLCzaterdag 19 september 2020 @ 20:21
1minuut21 sneller dan de nummer 2, dat kan toch gewoon eigenlijk niet :')

Met alle respect trouwens voor Pogocar, hij is de verdiende winnaar van deze tour.
showtimerzaterdag 19 september 2020 @ 20:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:17 schreef TargaFlorio het volgende:
Dumoulin had nooit de Tour kunnen winnen.
Het andere uiterste is dat Tom geen enkele rol heeft gespeeld. Zevende worden en zijn grootste bijdrage was het inleiden van de krachtigste Pogacar aanval.
Bill_Hilliezaterdag 19 september 2020 @ 20:22
quote:
Geweldige renner was dat. :)
Jedi_Pimpzaterdag 19 september 2020 @ 20:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:21 schreef TLC het volgende:
1minuut21 sneller dan de nummer 2, dat kan toch gewoon eigenlijk niet :')

Met alle respect trouwens voor Pogocar, hij is de verdiende winnaar van deze tour.
Wie?
Slobeendzaterdag 19 september 2020 @ 20:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:21 schreef showtimer het volgende:

[..]

Het andere uiterste is dat Tom geen enkele rol heeft gespeeld. Zevende worden en zijn grootste bijdrage was het inleiden van de krachtigste Pogacar aanval.
Hij heeft een aantal keer op kop gereden zonder verder veel waarde.
Slobeendzaterdag 19 september 2020 @ 20:24
Maar er was toch ook geen enkele aanleiding voor Dumoulin om iets te proberen? Alles liep op rolletjes.
Immerdebestebobzaterdag 19 september 2020 @ 20:25
Lopez 45e is ook wel gênant eigenlijk ;(
Immerdebestebobzaterdag 19 september 2020 @ 20:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:24 schreef Slobeend het volgende:
Maar er was toch ook geen enkele aanleiding voor Dumoulin om iets te proberen? Alles liep op rolletjes.
Het is beter om geen kansen ongebruikt te laten.
Slobeendzaterdag 19 september 2020 @ 20:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:26 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Het is beter om geen kansen ongebruikt te laten.
Achteraf niet nee. Vind het te makkelijk.