Je weet het wel, maar het dringt niet tot je door. Ik zal de mod van dienst maar even negeren want die gaat het allemaal boven de pet, die denkt waarschijnlijk dat Murdoch's imperium ook alleen maar integere journalistiek doet die toevallig wat rechts uitpakt.quote:
Bij inscripties heb je natuurlijk ook weinig context, terwijl je die bij proefvertalingen krijgt aangereikt (inclusief woordenboek zelfs, als ik me niet vergis).quote:Op zaterdag 19 september 2020 12:50 schreef -XOR- het volgende:
[..]
Ondanks 6 jaar Latijn lukt het me nooit om inscripties te ontcijferen, terwijl brieven van Plinius lezen of een proefvertaling Vergilius me vroeger wel redelijk afgingen.
Dat is natuurlijk volstrekt duidelijk. Vreemd genoeg ben jij een van de weinigen die nog weleens tot dergelijke nuance in staat is.quote:Op zaterdag 19 september 2020 19:54 schreef -XOR- het volgende:
Dat hele doventolk is een beetje uit zijn verband getrokken. Om Terry te verdedigen, hij zal op zich niet tegen doventolken zijn maar ziet de doventolk als exemplarisch voor de opgetrommelde entourage om de persco's meer gewicht te geven en Rutte/ De Jonge een presidentieel aureool te geven.
Dus hij moet alles wat hij zegt verdraaiingsbestendig en opzettelijk verkeerd begrijpen-proof formuleren? Even een heel gek idee, maar zou het niet handiger zijn als de media proberen weer te geven wat een politicus bedoelt zodat we dan zelf kunnen bepalen wat we daarvan vinden? Ja, ik weet het, het klinkt absurd maar het lijkt mij wel wat om zeg maar geinformeerd te worden.quote:Tekenend voor hem is dan wel weer dat hij zo dom is om dat zo te formuleren, dit valt namelijk bij niemand goed. Hij heeft echt wat autistische trekken.
Leg eens uit hoe de media moet weten wat hij bedoelt als hij niet zegt wat hij bedoelt?quote:Op zaterdag 19 september 2020 20:16 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk volstrekt duidelijk. Vreemd genoeg ben jij een van de weinigen die nog weleens tot dergelijke nuance in staat is.
[..]
Dus hij moet alles wat hij zegt verdraaiingsbestendig en opzettelijk verkeerd begrijpen-proof formuleren? Even een heel gek idee, maar zou het niet handiger zijn als de media proberen weer te geven wat een politicus bedoelt zodat we dan zelf kunnen bepalen wat we daarvan vinden? Ja, ik weet het, het klinkt absurd maar het lijkt mij wel wat om zeg maar geinformeerd te worden.
Handiger is om er vanuit te gaan dat media dat niet doen. Ik ben bepaald geen Baudet of Trumpfan, maar het is wel duidelijk dat die nogal gezocht worden. Het uiteindelijke doel van een politicus lijkt me toch om invloed op beleid uit te kunnen oefenen en dat gaat waarschijnlijk een stuk makkelijker als je je over het algemeen wat conformistischer opstelt en zorvuldig je strijdvelden uitkiest. Als publicist is je speelveld veel breder.quote:Op zaterdag 19 september 2020 20:16 schreef Weltschmerz het volgende:
Dus hij moet alles wat hij zegt verdraaiingsbestendig en opzettelijk verkeerd begrijpen-proof formuleren? Even een heel gek idee, maar zou het niet handiger zijn als de media proberen weer te geven wat een politicus bedoelt zodat we dan zelf kunnen bepalen wat we daarvan vinden? Ja, ik weet het, het klinkt absurd maar het lijkt mij wel wat om zeg maar geinformeerd te worden.
Ten eerste moeten we helemaal niet willen dat politici zo gaan praten, en ten tweede gaat het bij hem alle grenzen over en niet voor het eerst. Ook al kiest hij op een gevoelig thema zijn woorden wel zorgvuldig, dan nog mag bijvoorbeeld Buitenhof er iets heel anders van maken en keurt de rechter dat goed met een beroep op het belang van de vrijheid van meningsuiting voor het maatschappelijk debat....quote:Op zaterdag 19 september 2020 20:39 schreef -XOR- het volgende:
[..]
Handiger is om er vanuit te gaan dat media dat niet doen. Ik ben bepaald geen Baudet of Trumpfan, maar het is wel duidelijk dat die nogal gezocht worden. Het uiteindelijke doel van een politicus lijkt me toch om invloed op beleid uit te kunnen oefenen en dat gaat waarschijnlijk een stuk makkelijker als je je over het algemeen wat conformistischer opstelt en zorvuldig je strijdvelden uitkiest. Als publicist is je speelveld veel breder.
Als het niet je doel is om invloed op beleidszaken uit te oefenen moet je dat inderdaad vooral niet doen. Wat dat betreft gaat Baudet wel doeltreffend te werk.quote:Op zaterdag 19 september 2020 20:58 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ten eerste moeten we helemaal niet willen dat politici zo gaan praten,
Wat precies? Lees even mee:quote:en ten tweede gaat het bij hem alle grenzen over en niet voor het eerst
Mankeert er iets aan die samenvatting?quote:Volgens Baudet is het onzin om een doventolk bij de persconferenties te zetten. De regering zou dit alleen maar doen "om belangrijk te lijken". De politicus noemt de coronacrisis in zijn eigen journaal "een gedroomd scenario voor de gevestigde orde".
quote:Dan kun je maar beter net als Trump je eigen kanalen zoeken, waar je dan weer kritiek op krijgt omdat je daar 'niet kritisch geinterviewd' wordt. Journalistiek kan niet zonder integriteit maar ze doen het wel.
Nog even hierop terugkomend. Hystorisch gezien klopt de anekdote niet, zo gaf o.a. Miko Flohr aan. De oorsprong ervan ligt echter in de jaren '30 in Duitsland. Het staat bijna letterlijk in "Der Mensch und die Technik" van Oswald Spengler, waarin hij voortbouwt op "Der Untergang des Abendlandes".quote:Op zaterdag 19 september 2020 11:11 schreef Ryan3 het volgende:
Ik heb niets kunnen volgen afgelopen week, te druk, maar man o man:
[ afbeelding ]
Zijn er nou echt mensen die dit soort prietpraat appreciëren?
Rutte voert gewoon onderdanig uit wat Baudet hem ooit opdroeg in een door he gesteunde motiequote:Op zaterdag 19 september 2020 19:54 schreef -XOR- het volgende:
Dat hele doventolk is een beetje uit zijn verband getrokken. Om Terry te verdedigen, hij zal op zich niet tegen doventolken zijn maar ziet de doventolk als exemplarisch voor de opgetrommelde entourage om de persco's meer gewicht te geven en Rutte/ De Jonge een presidentieel aureool te geven.
Tekenend voor hem is dan wel weer dat hij zo dom is om dat zo te formuleren, dit valt namelijk bij niemand goed. Hij heeft echt wat autistische trekken.
Het bevreemdende (en wereldvreemde, wat mij betreft) is meer dat de soldaat die voor de poort blijft staan "omdat men vergeten is hem af te lossen" om zijn trouw wordt geprezen. "Dat is grootheid, dat is ras hebben, een heerlijk einde." Alsof hij niet zelf moet kunnen bedenken dat er onvoorziene omstandigheden zijn waarin vasthouden aan een dergelijk bevel geen enkele zin heeft. De analogie wringt omdat het niet gaat over het opgeven van een ongelijke strijd, zoals tegen een vijand die de muren overspoelt, waarbij ik me nog kan voorstellen dat een eervol krijger zich liever doodvecht dan zich over te geven. Een vulkaan is geen vertegenwoordiger van het soort vijandige macht waarvoor het leger is gecreëerd. Ideeën van "strijd" en "standhouden" zijn in die situatie helemaal niet aan de orde. En dat maakt zo'n gebrek aan initiatief in mijn ogen niet nobel, alleen maar dom, en dus komt Baudets uitspraak grotesk over.quote:Op zondag 20 september 2020 10:44 schreef Gijscoman het volgende:
[..]
Nog even hierop terugkomend. Hystorisch gezien klopt de anekdote niet, zo gaf o.a. Miko Flohr aan. De oorsprong ervan ligt echter in de jaren '30 in Duitsland. Het staat bijna letterlijk in "Der Mensch und die Technik" van Oswald Spengler, waarin hij voortbouwt op "Der Untergang des Abendlandes".
Daarbij is er één essentieel verschil: Spengler vond dat de ondergang niet tegen te houden was en je die beter met trots moest ondergaan dan er tegen te strijden. Strijd tegen de ondergang was een zelfverlaging.
Dat fatalisme maakte hem niet geliefd bij de nazi's, die zijn ondergangsthese wel deelden. Hitler c.s. zeiden echter dat met hen de omcergang van het avondland te stoppen zou zijn.
Baudet misbruikt Spenglers werk op precies dezelfde wijze als de nationaalsocialisten dat deden. Het zal vast niet intentioneel zijn, maar veel meer voorkomend uit een gelijksoortig onvermogen om de teksten van Spengler met rust te lezen. Dat gebrek aan intentionaliteit neemt echter niet het potentieel gevaar weg dat daarin schuilt.
Miko Flohr is enkele maanden in Pompei geweest. Opgravingen ed gedaan.quote:Op zondag 20 september 2020 10:44 schreef Gijscoman het volgende:
Nog even hierop terugkomend. Hystorisch gezien klopt de anekdote niet, zo gaf o.a. Miko Flohr aan
Die mensen zijn er zeker. Eilaas.quote:Op zaterdag 19 september 2020 11:11 schreef Ryan3 het volgende:
Ik heb niets kunnen volgen afgelopen week, te druk, maar man o man:
[ afbeelding ]
Zijn er nou echt mensen die dit soort prietpraat appreciëren?
https://historianet.nl/be(...)ompei-stad-des-doodsquote:Archeologen hebben bijna 300 slachtoffers gevonden aan de kust van Herculaneum.
De meesten hadden hun heil gezocht in boothuizen bij het strand.
Opgegraven botten laten zien dat de inwoners van Herculaneum niet zoals die van Pompeï waren omgekomen door verstikking, maar door de enorme hitte.
In nog geen seconde waren ze dood: door de lawine verdampte hun huid en vlees, hun kokende hersenen explodeerden en hun botten versplinterden. In een van de slachtoffers herkenden de archeologen een Romeinse soldaat.
Onderzoek van zijn skelet toont aan dat door de druk van de lawine alle botten in zijn lichaam waren gebroken, op de botjes in zijn binnenoor na
TV / Dit Was Het Nieuws (DWHN) #61: Met publiekquote:Op zondag 20 september 2020 18:11 schreef nils7 het volgende:
Iemand gisteren "Dit was het nieuws" gezien?
Het meest hilarisch zijn de reacties onder dit bombastische filmpje. Wat zullen veel mensen straks teleurgesteld zijn als de grote leider er helemaal niks van gaat bakken.quote:
Ik vind het meest hilarisch dat veel mensen (met dank aan Rutte) helemaal niet gewend zijn dat politici een visie hebben. "Hahaha, als je visie zoekt, moet je naar de oogarts". Nee, het is veel beter om een land te besturen aan de hand van incidenten en maar zien waar de globalistische wind je heen blaast.quote:Op maandag 21 september 2020 08:44 schreef Ronald het volgende:
[..]
Het meest hilarisch zijn de reacties onder dit bombastische filmpje. Wat zullen veel mensen straks teleurgesteld zijn als de grote leider er helemaal niks van gaat bakken.
Dat laatste is toch precies wat Baudet in de kamer steeds wil?quote:Op maandag 21 september 2020 10:21 schreef zoost het volgende:
[..]
Ik vind het meest hilarisch dat veel mensen (met dank aan Rutte) helemaal niet gewend zijn dat politici een visie hebben. "Hahaha, als je visie zoekt, moet je naar de oogarts". Nee, het is veel beter om een land te besturen aan de hand van incidenten en maar zien waar de globalistische wind je heen blaast.
Ik vind het de hilariteit overtreffend dat het visiedebat is versimpeld tot ‘geen visie’ versus ‘megalomaan plan’. Durven dromen is een groot goed, maar houd het realistisch. Een oerbos aanleggen is moeilijker dan een historisch monument bouwen. Een hyperloop, hoeveel stroom koost dat? Hoeveel grond moet je daarvoor verzetten en welke littekens laat dat achter in het landschap? Of dacht je dat je in de slappe bodem in een paar dagen een tunnelnetwerk kan boren?quote:Op maandag 21 september 2020 10:21 schreef zoost het volgende:
[..]
Ik vind het meest hilarisch dat veel mensen (met dank aan Rutte) helemaal niet gewend zijn dat politici een visie hebben. "Hahaha, als je visie zoekt, moet je naar de oogarts". Nee, het is veel beter om een land te besturen aan de hand van incidenten en maar zien waar de globalistische wind je heen blaast.
Ik begrijp je opmerking nietquote:Op maandag 21 september 2020 10:26 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Dat laatste is toch precies wat Baudet in de kamer steeds wil?
Als iemand geen visie heeft en steeds alle kanten op waait is het Baudet. Eerst moeten we wereldleider duurzame energie worden, daarna mag er geen geld heen. Eerst moeten we in een volledige lockdown, daarna is het onzin dat er wat simpele maatregelen worden genomen. Eerst wil hij de bestaande partijen omver werpen, daarna wil hij erg graag samen regeren. En zo zijn er nog duizenden voorbeelden. Echt een windvaan.quote:Op maandag 21 september 2020 10:21 schreef zoost het volgende:
[..]
Ik vind het meest hilarisch dat veel mensen (met dank aan Rutte) helemaal niet gewend zijn dat politici een visie hebben. "Hahaha, als je visie zoekt, moet je naar de oogarts". Nee, het is veel beter om een land te besturen aan de hand van incidenten en maar zien waar de globalistische wind je heen blaast.
Een hyperloop is bovengronds dacht ik, maar goed. Het gaat mij ook niet zo zeer om deze infra projecten, ik zie dat meer als een voorzetje om de discussie te openen. Ik zelf zou het op prijs stellen als politici aangeven hoe NL er over 20-30 jaar uit zou moeten zien. Zijn we dan met 25 miljoen mensen? Zijn we dan helemaal groen? Hoe gaan we dat dan doen? Zijn we dan opgegaan in de EU? Juist niet. En zo zijn er nog wel een aantal thema's waar je visie op kan hebben.quote:Op maandag 21 september 2020 10:37 schreef Magister_Artium het volgende:
[..]
Ik vind het de hilariteit overtreffend dat het visiedebat is versimpeld tot ‘geen visie’ versus ‘megalomaan plan’. Durven dromen is een groot goed, maar houd het realistisch. Een oerbos aanleggen is moeilijker dan een historisch monument bouwen. Een hyperloop, hoeveel stroom koost dat? Hoeveel grond moet je daarvoor verzetten en welke littekens laat dat achter in het landschap? Of dacht je dat je in de slappe bodem in een paar dagen een tunnelnetwerk kan boren?
Voorts heb ik geen zin om in 2040 wakker te worden in Singapore aan de Noordzee. Gelukkig ben ik tegen die tijd al in de herfst van mijn leven.
Singapore aan de Noordzee wordt het niet omdat de bevolking zonder immigratie gaat krimpen. Tegelijkertijd gaat er in economisch opzicht kennelijk onbeperkt gegroeid worden en wordt transport (vooral van mensen)* over de lange afstand ongekend veel gemakkelijker gemaakt dan tot nu toe het geval was. Voor het klimaat is dit allemaal geen probleem. We stoppen met alle duurzaamheidsplannen en zetten in op onbekende technologie. Het hele scenario wordt mogelijk nadat we alle Nobelprijzen hebben gewonnen voor het doen van de uitvindingen die voor de realisering ervan nodig zijn.quote:Op maandag 21 september 2020 10:37 schreef Magister_Artium het volgende:
[..]
Ik vind het de hilariteit overtreffend dat het visiedebat is versimpeld tot ‘geen visie’ versus ‘megalomaan plan’. Durven dromen is een groot goed, maar houd het realistisch. Een oerbos aanleggen is moeilijker dan een historisch monument bouwen. Een hyperloop, hoeveel stroom koost dat? Hoeveel grond moet je daarvoor verzetten en welke littekens laat dat achter in het landschap? Of dacht je dat je in de slappe bodem in een paar dagen een tunnelnetwerk kan boren?
Voorts heb ik geen zin om in 2040 wakker te worden in Singapore aan de Noordzee. Gelukkig ben ik tegen die tijd al in de herfst van mijn leven.
Dat is meer gebrek aan belangstelling van jou dan dat dat inconsistent zou zijn.quote:
Zoals ik het begrijp: Eerst innoveren en als je iets hebt gevonden, exporteren en implementeren. Het huidige beleid is: eerst implementeren, en dan zien we wel of het ook echt kan (zie NL van het gas af)quote:Als iemand geen visie heeft en steeds alle kanten op waait is het Baudet. Eerst moeten we wereldleider duurzame energie worden, daarna mag er geen geld heen.
Zoals ik het begrijp: Toen het nog zin had, een strenge lockdown. maar nu de focus op ventilatie ipv mondkapjes en 1,5 meter die bewezen weinig zin hebben (buiten). [/quote]quote:Eerst moeten we in een volledige lockdown, daarna is het onzin dat er wat simpele maatregelen worden genomen.
Dat kan samen. Dat is het erkennen van de democratie, zoals het hoort.quote:Eerst wil hij de bestaande partijen omver werpen, daarna wil hij erg graag samen regeren. En zo zijn er nog duizenden voorbeelden. Echt een windvaan.
In dat geval leg je zoiets natuurlijk zo aan. Daarom liggen ze ook al overal ter wereld.quote:Op maandag 21 september 2020 10:43 schreef zoost het volgende:
[..]
Een hyperloop is bovengronds dacht ik, maar goed.
Idiote dingen zeggen =/= discussie openen.quote:Het gaat mij ook niet zo zeer om deze infra projecten, ik zie dat meer als een voorzetje om de discussie te openen.
Nee. CPB maakt ramingen tot 2060, die kun je even nazoeken als je de ontwikkeling wil weten.quote:Ik zelf zou het op prijs stellen als politici aangeven hoe NL er over 20-30 jaar uit zou moeten zien. Zijn we dan met 25 miljoen mensen?
Ligt eraan.quote:Zijn we dan helemaal groen?
Je kunt niet 'opgaan' in de EU.quote:Hoe gaan we dat dan doen? Zijn we dan opgegaan in de EU?
Je hebt nog geen thema genoemd, noch visie. Enkel wat rare vragen gesteld.quote:Juist niet. En zo zijn er nog wel een aantal thema's waar je visie op kan hebben.
En de politici hebben daar ook allemaal een visie op, ook Rutte. Komen ook regelmatig naar buiten met plannen en benoemen ze in debatten. Ook is er momenteel een commissie bezig met uitzoeken wat alle scenario's zijn voor 2050 en verder qua bevolkingsgroei, CBS gaat er momenteel vanuit dat we na 2050 hard gaan krimpen.quote:Op maandag 21 september 2020 10:43 schreef zoost het volgende:
[..]
Een hyperloop is bovengronds dacht ik, maar goed. Het gaat mij ook niet zo zeer om deze infra projecten, ik zie dat meer als een voorzetje om de discussie te openen. Ik zelf zou het op prijs stellen als politici aangeven hoe NL er over 20-30 jaar uit zou moeten zien. Zijn we dan met 25 miljoen mensen? Zijn we dan helemaal groen? Hoe gaan we dat dan doen? Zijn we dan opgegaan in de EU? Juist niet. En zo zijn er nog wel een aantal thema's waar je visie op kan hebben.
Regeren is vooruitzien. Jouw visie schijnt hier wel een beetje doorheen. NL is een willoos scheepje op de woeste globalistische baren. We zien wel waar we uitkomen.quote:Op maandag 21 september 2020 10:53 schreef Hanca het volgende:
Alleen nu echt gaan invullen voor over 40 jaar, dat is onzin. Niemand kon in 1980 voorspellen hoe 2020 er uit zou zijn. Dat proberen is zinloze geldverspillerij.
Regeren is inderdaad vooruitzien. Ze maken dan ook continue plannen voor 2050 en verder. Er komen regelmatig CBS cijfers voor 2050 en verder op verzoek van het kabinet. Maar regeren is niet de wereld van over 40 jaar proberen in te vullen met kennis van nu, want dat levert alleen maar plannen op waar ze over 40 jaar smakelijk om kunnen lachen.quote:Op maandag 21 september 2020 10:55 schreef zoost het volgende:
[..]
Regeren is vooruitzien. Jouw visie schijnt hier wel een beetje doorheen. NL is een willoos scheepje op de woeste globalistische baren. We zien wel waar we uitkomen.
Ik heb daar een probleem mee.
Je moet wel onderscheid maken tussen technologische vooruitgang, die uiteraard moeilijk te voorspellen valt (wie kent niet de toekomstfantasieën over "het jaar 2000" en dergelijke, waarin we in de ogen van "visionairs" uit de jaren 50 met supersonische personenwagens van de ene koepelstad naar de andere zouden vliegen), en bijvoorbeeld demografische trends, waarop te sturen valt. Je moet dan alleen wel keuzes durven maken, ook op economisch gebied.quote:Op maandag 21 september 2020 11:05 schreef Hanca het volgende:
[..]
Regeren is inderdaad vooruitzien. Ze maken dan ook continue plannen voor 2050 en verder. Er komen regelmatig CBS cijfers voor 2050 en verder op verzoek van het kabinet. Maar regeren is niet de wereld van over 40 jaar proberen in te vullen met kennis van nu, want dat levert alleen maar plannen op waar ze over 40 jaar smakelijk om kunnen lachen.
Zoiets inderdaad.quote:Op maandag 21 september 2020 11:09 schreef Hanca het volgende:
Volgens de visie van 1964 hadden we in 2014 al geen snelwegen of bruggen meer: https://www.autoblog.nl/n(...)o-uit-zou-zien-64141
Die demografische trends, daar is het CBS, het kabinet en het parlement dan ook gewoon mee bezig. Daar zijn visies op, daar denken alle partijen dingen over. Daar wordt over gepraat. Daar is vorig jaar zelfs nog weer een extra commissie voor aangesteld.quote:Op maandag 21 september 2020 11:09 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Je moet wel onderscheid maken tussen technologische vooruitgang, die uiteraard moeilijk te voorspellen valt (wie kent niet de toekomstfantasieën over "het jaar 2000" en dergelijke, waarin we in supersonische personenwagens van de ene koepelstad naar de andere vliegen), en bijvoorbeeld demografische trends, waarop te sturen valt. Je moet dan alleen wel keuzes durven maken, ook op economisch gebied.
Gaat de discussie dan ook over de wenselijkheid van de verschillende scenario's of richt men zich puur praktisch op het opvangen van de gevolgen van een groei naar bijvoorbeeld 19, 20 of 21 miljoen mensen in dit land? Ik heb zelf namelijk ook de indruk dat het buiten PVV en FVD gangbaar is immigratie als een soort natuurverschijnsel te beschouwen waaraan vrijwel niets te doen valt.quote:Op maandag 21 september 2020 11:11 schreef Hanca het volgende:
[..]
Die demografische trends, daar is het CBS, het kabinet en het parlement dan ook gewoon mee bezig. Daar zijn visies op, daar denken alle partijen dingen over. Daar wordt over gepraat. Daar is vorig jaar zelfs nog weer een extra commissie voor aangesteld.
Men heeft het ook over de wenselijkheid, maar andere partijen doen inderdaad niet alsof er tweederangs Nederlanders zijn of alsof die kleine instroom asielzoekers het probleem zijn. Bijna alle immigranten zijn arbeidsmigranten die binnen 10 jaar weer verdwenen zijn, dat besef leeft gelukkig wel binnen de meeste partijen in de tweede kamer.quote:Op maandag 21 september 2020 11:16 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Gaat de discussie dan ook over de wenselijkheid van de verschillende scenario's of richt men zich puur praktisch op het opvangen van de gevolgen van een groei naar bijvoorbeeld 19, 20 of 21 miljoen mensen in dit land? Ik heb zelf namelijk ook de indruk dat het buiten PVV en FVD gangbaar is immigratie als een soort natuurverschijnsel te beschouwen waaraan vrijwel niets te doen valt.
Een visie is prima, maar dat youtube filmpje bevalt bevat vooral megalomane hersenspinsels van Thierry zelf.quote:Op maandag 21 september 2020 10:21 schreef zoost het volgende:
[..]
Ik vind het meest hilarisch dat veel mensen (met dank aan Rutte) helemaal niet gewend zijn dat politici een visie hebben. "Hahaha, als je visie zoekt, moet je naar de oogarts". Nee, het is veel beter om een land te besturen aan de hand van incidenten en maar zien waar de globalistische wind je heen blaast.
quote:Op maandag 21 september 2020 11:22 schreef Hanca het volgende:
[..]
Men heeft het ook over de wenselijkheid, maar andere partijen doen inderdaad niet alsof er tweederangs Nederlanders zijn of alsof die kleine instroom asielzoekers het probleem zijn. Bijna alle immigranten zijn arbeidsmigranten die binnen 10 jaar weer verdwenen zijn, dat besef leeft gelukkig wel binnen de meeste partijen in de tweede kamer.
Ik vind het nogal versluierend om te suggeren dat het om een minuscuul groepje mensen gaat. Dit zijn forse aantallen.quote:Het aandeel inwoners met een migratieachtergrond stijgt van 24 procent in 2020 naar 30 procent in 2050 in het geval van lage migratie, en naar 40 procent in het geval van hoge migratie.
https://www.cbs.nl/nl-nl/(...)-migratieachtergrond
Het gaat om 2040. Dat is al over 20 jaar. Dat maakt het allemaal des te lachwekkender.quote:Op maandag 21 september 2020 10:53 schreef Hanca het volgende:
Alleen nu echt gaan invullen voor over 40 jaar, dat is onzin. Niemand kon in 1980 voorspellen hoe 2020 er uit zou zijn. Dat proberen is zinloze geldverspillerij.
Dat zijn mensen met een migratie-achtergrond, dat gaat bijna volledig om mensen die hier nu al wonen en hun kinderen. Mensen met een Nederlands paspoort, dus. En nee, buiten PVV en FvD vinden de andere partijen die Nederlanders niet minder dan Nederlanders zonder migratieachtergrond.quote:Op maandag 21 september 2020 11:34 schreef Iblardi het volgende:
[..]
[..]
Ik vind het nogal versluierend om te suggeren dat het om een minuscuul groepje mensen gaat. Dit zijn forse aantallen.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen "lage migratie" en "hoge migratie". Dat staat gewoon in de quote die ik je gaf. Het staat los van de natuurlijke aanwas onder migranten, al dan niet met paspoort, die hier al gevestigd zijn.quote:Op maandag 21 september 2020 11:37 schreef Hanca het volgende:
[..]
Dat zijn mensen met een migratie-achtergrond, dat gaat bijna volledig om mensen die hier nu al wonen en hun kinderen. Mensen met een Nederlands paspoort, dus. En nee, buiten PVV en FvD vinden de andere partijen die Nederlanders niet minder dan Nederlanders zonder migratieachtergrond.
Ik weet niet waarom jij dat 2e rangs burger er bij haalt. Het punt is dat je van te voren nadenkt over het aantal mensen dat je wilt binnenhalen, het type mensen (in de zin van opleidingsniveau) dat je wilt binnenhalen en wat je visie is op hoe die mensen te integreren / assimileren.quote:Op maandag 21 september 2020 11:37 schreef Hanca het volgende:
[..]
Dat zijn mensen met een migratie-achtergrond, dat gaat bijna volledig om mensen die hier nu al wonen en hun kinderen. Mensen met een Nederlands paspoort, dus. En nee, buiten PVV en FvD vinden de andere partijen die Nederlanders niet minder dan Nederlanders zonder migratieachtergrond.
En ja, ook om mensen die over de wereld verhuizen. Dat wordt ook steeds normaler.
Ja. Dat heet dus gewoon migratie.quote:Op maandag 21 september 2020 11:37 schreef Hanca het volgende:
[..]
En ja, ook om mensen die over de wereld verhuizen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |