abonnement Unibet Coolblue
pi_198482765
quote:
19s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 20:19 schreef manny het volgende:
In de laatste Willem podcast verwijzen ze naar een Podcast over de Deventer moordzaak en dat met name de dynamiek van de zaak in de media.. De titel is dan ook de Deventer mediazaak

https://www.vpro.nl/argos(...)enter-mediazaak.html

Lijkt me aanrader.
Toegevoegd en bedankt voor de tip! Ben nog steeds niet 'bij' met de Willem. Zit nu in nov 20 :)
pi_198548981
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 17:55 schreef _Arual_ het volgende:
Ik ben Onland aan het luisteren. De podcastmaker vertelt over een meisje dat in 1970 vermoord is, en dat bij hem in de buurt woonde in de Achterhoek. De 12-jarige Rinie Wielheesen. Ik kende de zaak eigenlijk niet.

De podcastmaker duikt er helemaal in (en blijkt een lugubere connectie te hebben met de plaats delict). Eigenlijk is er in al die jaren nooit goed onderzoek gedaan naar een klooster in de buurt. Echt, er gaat een complete beerput open. Ik wacht met smart op de volgende aflevering.
Afgelopen twee dagen Onland geluisterd. Ik vind het een mooi gemaakte podcast over een verschrikkelijke zaak. Het feit dat de maker iemand van hun is heeft daar denk ik ook wel aan bijgedragen. Hij kent de families, de families kennen zijn familie. Kent de volksaard. Podcast maakt het ook duidelijk dat vijftig jaar na dato de moord nog steeds grote impact heeft.

Wel weer slecht recherchewerk zeg, om boos van te worden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_198551748
Ik vond het ook een mooi gemaakte podcast. En bleef ook nog wel met vragen zitten.... geloof ik.
Alweer een tijd geleden.

Met de Deventer zaak ben ik nu bij. Jammer dat we dan weer moeten wachten op de volgende.
pi_198606630
In twee middagen heb ik de podcast Wraak geluisterd. Het is een podcast waarin een fictief verhaal wordt verteld, al zou het mij niets verbazen als dit ergens predies zo is gegaan. Het thema is MeToo en de omgeving is de Amsterdamse politie. Een vrouw en een man zijn in de running om korpschef te worden. De man heeft echter in het verleden wat insinuerende opmerkingen gemaakt. Als bekend wordt dat hij in de running is voor de baan, komen deze metoo-beschuldigingen uit en krijgt Barbara de baan. Maar dan raakt een van haar vriendinnen vermist en wordt later dood uit het IJ gehaald... dum dum dummmmm

De vertelster heeft een prettige stem, al is de benadering naar de luisteraar soms een beetje kinderlijk/belerend. En sommige gesprekken klinken wat gekunsteld, maar dat is vrijwrl altijd bij verhalen/hoorspelen.
De afleveringen van net geen half uur lang luisteren evengoed makkelijk weg.
  zaterdag 20 maart 2021 @ 18:20:13 #205
403253 Meke
after all this time? always.
pi_198606739
quote:
17s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 14:36 schreef Meridiaan het volgende:
Willem Wever heeft in 2019 een korte serie genaamd Toen was ik twaalf uitgebracht. In vier afleveringen van rond de tien minuten word je meegenomen door iemand die destijds een kind was naar het betreffende verhaal.

De verhalen gaan over de gijzeling in Bovensmilde in 1977, de Bijlmerramp, de vuurwerkramp en het stoppen van Doe Maar. Gezien de heftigheid van de eerste drie verhalen valt het verhaal van Doe Maar nogal uit de toon, maar goed.
De doelgroep van de podcast zijn Willem Weverkijkers, dus de eerste drie verhalen gaan vergezeld van een oproep om het met de ouders te beluisteren. Nuttig, want ik vond het heftige verhalen. Zo worden in het verhaal van de Bijlmerramp radio-oproepen van de piloten en de luchtverkeersleiding gebruikt, openingen van het journaal en ooggetuigenverslagen. In het verhaal van Doe Maar voornamelijk gillende bakvissen :+

Ik had overigens nog nooit van de gijzeling in Bovensmilde door Molukkers gehoord, maar wat een verhaal! Die kinderen zijn dagenlang op hun school gegijzeld, de leraren zelfs drie weken :o
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoewel ik de reeks zo uit had en ik misschien niet de primaire doelgroep ben, vond ik het zeer fijn om op deze podcast te hebben geluisterd.
Minpunten zijn dat er niet meer verhalen zijn en dat de presentator, met name in het gijzelingsverhaal, véél te hard staat vergeleken met de persoon die het drama had meegemaakt. Hierdoor was ik voortdurend het gluid aan het aanpassen.
Hier zijn trouwens weer nieuwe afleveringen van. Vind het echt een van de mooiste podcasts _O_
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_198608323
Heb weer een tip:

https://audioboom.com/channels/5046848

Ik 'ken' Gispert van Balen van de kunstpodcast "Dat kan mijn kleine nichtje ook".
Daar is hij de kunstkenner.. nu wordt hij als complete vogelibeet door vogelkenner Arjan Dwarshuis mee genomen om vogels te leren kijken. Ze beginnen in het vondelpark.

Zelf hou ik erg van vogels kijken en proberen te herkennen dus voor mij helemaal leuk.
En Arjan is niet te houden met zijn observaties en veel te vertellen over normale vogels die we allemaal kennen en vaak zien. Erg leuk :Y

quote:
De Vogelspotcast zorgt ervoor dat je vanaf nu wat vaker omhoog kijkt! Wereldrecordhouder vogels kijken Arjan Dwarshuis gaat wekelijks op vogelsafari met jeugdvriend Gisbert van Baalen, die nog geen kraai van een ekster kan onderscheiden. Samen ontdekken ze de meest uiteenlopende vogelsoorten, aangevuld met veel beginnersvragen en mooie anekdotes. Van de meest spannende natuurgebieden tot het park waar je dagelijks doorheen wandelt.
pi_198615940
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 maart 2021 18:20 schreef Meke het volgende:

[..]

Hier zijn trouwens weer nieuwe afleveringen van. Vind het echt een van de mooiste podcasts _O_
Die over Koninginnedag 2009 :{
pi_198618514
quote:
7s.gif Op woensdag 10 maart 2021 20:25 schreef Meridiaan het volgende:
Recentelijk is de podcast De Dienst gelanceerd over de manier van werken van de AIVD.

Middels een fictieve casus word je samen met de (overigens prima) host langs diverse onderdelen van het team gestuurd. De casus leidt natuurlijk tot meer en ik merkte dat ik ook mee ging denken |:) Hierdoor miste ik wel een sloot aan informatie die ik ook relevant had gevonden, maar voor de podcast is dit niet zo handig.

Eigenlijk hoor je niets nieuws, maar toch vond ik het voor mijzelf wel interessant de verschillende facetten van het werk te horen en wat voor mensen zich ermee bezig houden. De zaken worden duidelijk uitgelegd en eigenlijk iedereen heeft een prettige vertelstem.
Ik vond het ook wel interessant hoe zo'n zaak aangepakt wordt.

Nu bezig met de podcast Tante Jos.
pi_198620457
quote:
0s.gif Op zondag 21 maart 2021 14:40 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik vond het ook wel interessant hoe zo'n zaak aangepakt wordt.

Nu bezig met de podcast Tante Jos.
Tante Jos is wat mij betreft een van de betere podcasts! Waren mijn geschiedenislessen van de middelbare school maar zo geweest
pi_198621048
quote:
0s.gif Op zondag 21 maart 2021 16:15 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Tante Jos is wat mij betreft een van de betere podcasts! Waren mijn geschiedenislessen van de middelbare school maar zo geweest
Ik moet nog één aflevering luisteren, maar is inderdaad wel een aanrader. Is ook geen kant-en-klaar verhaal maar echt een zoektocht naar het volledige verhaal.
pi_198621123
Vraagje trouwens: Ik ben vaste luisteraar van Willem. Zijn er andere goede Nederlandstalige podcasts over zware criminaliteit? Op het gebied van true crime is veel te vinden maar betreft dan over het algemeen de huis, tuin en keukenmoorden, wat ik zoek is zoiets als Willem of een korte serie over één zaak.
  dinsdag 23 maart 2021 @ 10:01:19 #212
382404 MDDHP
Niets te verbergen?
pi_198645359
quote:
0s.gif Op zondag 21 maart 2021 16:51 schreef TargaFlorio het volgende:
Vraagje trouwens: Ik ben vaste luisteraar van Willem. Zijn er andere goede Nederlandstalige podcasts over zware criminaliteit? Op het gebied van true crime is veel te vinden maar betreft dan over het algemeen de huis, tuin en keukenmoorden, wat ik zoek is zoiets als Willem of een korte serie over één zaak.
Wellicht is de podcast Cocaïnekoorts dan interessant voor jou. Men bespreekt de rol van Ridouan Taghi in de Nederlandse cocaïnehandel. Niet alleen de "carrière" van Taghi wordt besproken, ook het functioneren van de cocaïnehandel in Nederland wordt belicht.
pi_198655774
De podcast Mangiare! is eigenlijk het radioprogramma op de vrijdagavond met dezelfde naam, maar dan op de podcast.
Het is een ‘culinair radioprogramma’ waarin volgens websites wordt verteld over ‘het culinaire leven’. Het luistert (te) makkelijk weg, de presentatrice heeft een erg prettige stem om naar te luisteren en de onderwerpen gaan niet te diep.
Voor mij is het echt een tussendoortje om te luisteren zonder heel veel aandacht er aan te schenken, ik zal het ook niet meer lang luisteren.

Van de vijf afleveringen die ik nu heb beluisterd, vond ik het behoorlijk op Amsterdam en Rotterdam gericht. Er komen wat leuke tips mbt bereidingen van gerechten en weetjes langs. Ze proeven regelmatig een gerecht en dan blijkt dat het erg lastig is om dat over te brengen op de radio, buiten te vertellen dat het lekker is.
Dieptepunt vond ik het onderdeel waarin lijsttrekkers werden uitgebeeld als een bepaald gerecht met een of ander onlogisch verhaal eromheen.

Waarschijnlijk is het, als je een kookliefhebber bent, fantastisch om naar te luisteren: voor mij is het niet zo heel bijzonder.
pi_198656610
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 10:01 schreef MDDHP het volgende:

[..]

Wellicht is de podcast Cocaïnekoorts dan interessant voor jou. Men bespreekt de rol van Ridouan Taghi in de Nederlandse cocaïnehandel. Niet alleen de "carrière" van Taghi wordt besproken, ook het functioneren van de cocaïnehandel in Nederland wordt belicht.
Thanks, kan hem echter alleen maar op de site van het NRC vinden, niet op Google Podcasts.
  dinsdag 30 maart 2021 @ 11:08:13 #215
80382 manny
30 is best veel
pi_198761972
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 20:07 schreef Meridiaan het volgende:

Van de vijf afleveringen die ik nu heb beluisterd, vond ik het behoorlijk op Amsterdam en Rotterdam gericht.
Dat is idd wel een dingetje met sommige podcasts, het wereldje is erg klein.

Ik hou niet zo van dat heel Randstad - platteland gemopper, maar bijv in de nummer 1 podcast van Nederland (running grapje van new emotions, your and jay) is de balans ook ver te zoeken.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 30 maart 2021 @ 11:14:23 #216
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_198762084
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 20:07 schreef Meridiaan het volgende:
Van de vijf afleveringen die ik nu heb beluisterd, vond ik het behoorlijk op Amsterdam en Rotterdam gericht. Er komen wat leuke tips mbt bereidingen van gerechten en weetjes langs. Ze proeven regelmatig een gerecht en dan blijkt dat het erg lastig is om dat over te brengen op de radio, buiten te vertellen dat het lekker is.

Toevallig de laatste weken wel, maar het programma gaat ook veel het land in. Van een aardappelboer in Groningen t/m Zeeland. Ze komen overal. Nu dan niet. Paar weken geleden was ook Margo Reuten, sterrenchef te Maastricht te gast.

*vaste luisteraar al jaren.

[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 30-03-2021 11:40:14 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_198762574
Jullie luisteren wel veel verhalende podcasts. Bij mij zijn het vooral columns, actualiteit en comedy wat ik luister. De week van Peter, met het oog op morgen, chinapodcast, knorrepodcast dat soort dingen :)

Ik heb wel verhalende podcasts (of geschiedenis podcasts) ooit toegevoegd maar ik kom er niet aan toe.
Onder deze lijn niet schrijven
  dinsdag 30 maart 2021 @ 11:45:30 #218
80382 manny
30 is best veel
pi_198762710
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 11:38 schreef marzman het volgende:
Jullie luisteren wel veel verhalende podcasts. Bij mij zijn het vooral columns, actualiteit en comedy wat ik luister. De week van Peter, met het oog op morgen, chinapodcast, knorrepodcast dat soort dingen :)

Ik heb wel verhalende podcasts (of geschiedenis podcasts) ooit toegevoegd maar ik kom er niet aan toe.
Dat dilemma heb ik ook wel een beetje. Ik volg een aantal actualiteit podcasts, en die ga je dan toch prioriteren boven een verhalende podcast omdat het uiteraard het prettigst is om ze dan ook te luisteren als het nieuws nog vers van de pers is. En dan blijven de verhalende onderaan de lijst hangen.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_198762869
Om de 'Willem' af te wisselen luister ik de Krokante Leesmap en sinds gisteren 'de Leeuw lult'.
Door alle onzin en grappen door van Paul de Leeuw snijdt ie wel serieuze onderwerpen aan, nodigt mensen uit om erover te vertellen en daardoor krijgt het een heel 'open' keukentafelgesprek waarin niets wordt geschuwd.
Heb nu de aflevering over darmkanker geluisterd met Henk Krol.
Als je het leest in je app denk je, ik sla over, maar het is echt leuk en best interessant.
(nu werk ik in de zorg, mss helpt dat ook)
pi_198765936
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 11:14 schreef borisz het volgende:

[..]

Toevallig de laatste weken wel, maar het programma gaat ook veel het land in. Van een aardappelboer in Groningen t/m Zeeland. Ze komen overal. Nu dan niet. Paar weken geleden was ook Margo Reuten, sterrenchef te Maastricht te gast.

*vaste luisteraar al jaren.
Ik heb inderdaad die van de afgelopen weken beluisterd, dus wellicht is dat het ^O^
pi_198767419
Vorige week de podcast over Mathilde Willink beluisterd. Ondanks dat ik weinig met de showbizz- en kunstwereld heb vond ik het best een interessant verhaal. De makers Babs Assink en Lammert de Bruin hebben inmiddels een nieuwe podcast: De moord op de Indiaan.

Nu bezig met Down the Hill: The Delphi Murders. Amerikaanse true crime over moord op twee meisjes op het platteland van Indiana in 2017. Eerlijk gezegd een beetje saai en langdradig. Gezien het feit dat de zaak niet opgelost is verwacht ik ook geen spectaculaire dingen.
pi_198769290
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 18:29 schreef TargaFlorio het volgende:
Vorige week de podcast over Mathilde Willink beluisterd. Ondanks dat ik weinig met de showbizz- en kunstwereld heb vond ik het best een interessant verhaal. De makers Babs Assink en Lammert de Bruin hebben inmiddels een nieuwe podcast: De moord op de Indiaan.

Nu bezig met Down the Hill: The Delphi Murders. Amerikaanse true crime over moord op twee meisjes op het platteland van Indiana in 2017. Eerlijk gezegd een beetje saai en langdradig. Gezien het feit dat de zaak niet opgelost is verwacht ik ook geen spectaculaire dingen.
Ja de Indiaan, ik heb 'm er net opgezet.
Werd ook als tip genoemd aan het eind van de nieuwe K.L.
  dinsdag 30 maart 2021 @ 22:35:39 #223
382404 MDDHP
Niets te verbergen?
pi_198773145
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 20:44 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Thanks, kan hem echter alleen maar op de site van het NRC vinden, niet op Google Podcasts.
Gebruik zelf geen Google Podcast, maar Cocaïnekoorts staat er (inmiddels?) tussen. Anders kun je ook gewoon de RSS feed gebruiken.
  dinsdag 30 maart 2021 @ 23:36:54 #224
382404 MDDHP
Niets te verbergen?
pi_198774389
Project 46 - De verhalen achter verkeersslachtoffers in Limburg

In 2018 zijn in Limburg 46 personen in het verkeer om het leven gekomen. Twee verslaggevers van Dagblad de Limburger zijn op zoek gegaan naar de identiteit van enkele slachtoffers en hebben hier korte portretten van gemaakt.

Het zijn korte ingetogen portretten van 10-15 minuten. Hierbij wordt altijd het ongeluk kort beschreven en vervolgens komen de nabestaanden aan t woord. Deze vertellen hoe ze het slechte nieuws te horen kregen en hoe de overleden persoon in het leven stond.

De vertelstem is soms zalvend, en audiokwaliteit van de interviews met de nabestaanden wisselt. Desondanks vind ik het een goed uitgevoerde podcast, waar je soms een brok van in de keel krijgt.
pi_198774512
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 23:36 schreef MDDHP het volgende:
Project 46 - De verhalen achter verkeersslachtoffers in Limburg

In 2018 zijn in Limburg 46 personen in het verkeer om het leven gekomen. Twee verslaggevers van Dagblad de Limburger zijn op zoek gegaan naar de identiteit van enkele slachtoffers en hebben hier korte portretten van gemaakt.

Het zijn korte ingetogen portretten van 10-15 minuten. Hierbij wordt altijd het ongeluk kort beschreven en vervolgens komen de nabestaanden aan t woord. Deze vertellen hoe ze het slechte nieuws te horen kregen en hoe de overleden persoon in het leven stond.

De vertelstem is soms zalvend, en audiokwaliteit van de interviews met de nabestaanden wisselt. Desondanks vind ik het een goed uitgevoerde podcast, waar je soms een brok van in de keel krijgt.
Erger me direct aan die voice over (net alsof ze een sprookjesboek voorleest) maar goed om te luisteren als je met 130 door Limburg knalt.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')