abonnement Unibet Coolblue
pi_194937631
In dit topic wil ik en nodig ik anderen uit, om de podcasts die ze luisteren, te bespreken. Het zou fijn zijn om een korte introductie te doen en te beschrijven wat je er van vindt. Op deze manier kan je nieuwe podcasts ontdekken en je ei erover kwijt. Wat mij betreft mogen het populaire, maar ook meer obscure podcasts zijn.

Genres kunnen wat mij betreft uiteenlopend zijn. Ik heb ook even getwijfeld in welk subforum dit te doen omdat er zo veel verschillende zijn, maar dit subforum lijkt mij iets passender dan MUZ. En heeft het misschien ook iets meer nodig ;-).
pi_194937671
Ik begin zelf met een wat meer obscure podcast :)

Het Nederlandstalige Zes losse tanden is een podcast van vaak iets langer dan een uur waarin muziek wordt besproken. Ze lullen de ene keer wat korter dan de andere keer, en vaak is het ook wat meer slap gelul. De drie presentatoren nemen elk twee recente releases mee op het gebied van punk/metalcore/thrash/hardcore en nog tig hokjes mee en laten die luisteren aan de anderen, die er vervolgens uiteraard een mening over hebben. Eén van hen is muziekredacteur bij het NRC, één van hen werkt bij Epitaph Records en de ander zit/zat in de band John Coffey (die van dat biertje bij Pinkpop).

Hoewel lang niet alle muziek mij aanspreekt, luistert het lekker weg en is het een laagdrempelige manier om nieuwe muziek te leren kennen. Alles wordt ook verzameld in Spotifyplaylijsten, zodat je het achteraf nog eens na kan luisteren zonder gepraat. Zowel wat 'oudere' bands als bijv Deftones tot geheel onbekende bands met nog geen 100 volgers op social media worden besproken en het is dus een flink allegaartje.
Mocht je van deze muziekstijlen houden, zou ik zeggen: doen ^O^
  maandag 7 september 2020 @ 19:21:38 #3
403253 Meke
after all this time? always.
pi_194938368
Heeft u even?
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  maandag 7 september 2020 @ 19:35:42 #4
403253 Meke
after all this time? always.
pi_194938685
Mijn eerste algemene tip is dat je de app pocket casts moet downloaden _O_ Is echt ontzettend fijn, en heel erg veel mogelijkheden O+ Zo kun je bijvoorbeeld afleveringen archiveren nadat je ze beluisterd hebt, waardoor het precies duidelijk is welke afleveringen je al geluisterd hebt, je kunt een wachtlijst maken. Je kunt per podcast instellen wat je met een nieuwe afleveringen wilt doen (onderaan of bovenaan de wachtlijst, wel/niet downloaden) en bijvoorbeeld ook na een bepaalde tijd/ bij een bepaald aantal afleveringen de oude afleveringen archiveren. Ik doe dat bijvoorbeeld bij nieuwspodcasts, die soms 2x per dag uitkomen, die ga ik niet allemaal nog terugluisteren als ik er niet aan toe kwam :P
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_194940024
Over muziek vond ik de podcast ‘Beethoven is meer dan een hond’ echt heel erg leuk. Een snelcursus klassieke muziek luisteren.
Verder luister ik op het moment graag ‘Manmanman de podcast’, ‘Ik ken iemand die’ en voor snel tussendoor ‘Echt gebeurd’.
Ik ben geloof ik vrij laat in de podcasts gerold, maar inmiddels vind ik het echt heerlijk.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  maandag 7 september 2020 @ 21:15:45 #6
403253 Meke
after all this time? always.
pi_194941356
En nu komen er wat toffe podcasts per categorie;

Nieuws-podcasts
De Correspondent ; Net als de website een interessante mix tussen semi-actualiteit en verhalen van achter het nieuws. Veel mooie interviews, maar ook de Rudie en Freddie show (ook als losse podcast) is een aanrader.
NRC Vandaag ; NRC brengt elke dag een mooi achtergrondverhaal uit het nieuws. In zo'n twintig minuten lichten ze dat verhaal toe.
NU.nl Dit wordt het nieuws ; De naam zegt het eigenlijk al. Het is tweemaal daags een soort kort journaal, waarbij ze kort een aantal hoogtepunten uit het nieuws toelichten en vervolgens een minuut of tien dieper op één onderwerp ingaan. Elke vrijdag hebben ze een openbare redactievergadering, dat vind ik stiekem de interessantste aflevering, waarbij ze bepaalde keuzes die ze hebben gemaakt - iets niet brengen of op een bepaalde manier - verder toelichten.

Lifestyle podcasts
30 Minuten Rauw; Ruud de Wild praat 30 minuten met BN'ers van allerlei allooij. De meesten zijn daar behoorlijk open in en ze komen echt tot mooie gesprekken. Het gaat ook echt om hun persoonlijke ontwikkeling en niet alleen om reclame maken voor hun nieuwste show/boek/album/whatever.
The Best Social Podcast; Hoort bij de website 'The Best Social' (Media). Ze praten met mensen aan de voor- en achterkant van de social media. Heel interessant om te weten wat er allemaal achter zit en hoe dat in z'n werk gaat. Bijvoorbeeld één van de oprichters van de Speld die helemaal verteld hoe ze zijn opgericht.
Couple Goals de Podcast; Mandy en Roos zijn samen een queercouple en gaan in gesprek met mensen die voor hen couple goals zijn. Dat zijn onder andere de opa en oma van Roos ( O+ O+ voor die aflevering), maar vooral stellen die op een of andere manier afwijken van "de norm" - veel queerstellen, maar bijvoorbeeld laatst ook een stel dat een non-binair kind heeft.
Datevermaak; Drie Amsterdamse millenials (als je hier al afhaakt lijkt het me beter dat je ook niet gaat luisteren _O- ) vertellen over hun beslommeringen op de Amsterdamse datingmarkt. Lisa, Timo en Lieke daten allerlei verschillende mannen en nemen tijdens die dates voicememo's op. Het is niet echt leerzaam maar wel vermakelijk.
Echt gebeurd; Mensen vertellen echt gebeurde verhalen :D Zijn steeds toffe verhalen van ongeveer een kwartiertje en het kan over vanalles gaan. Meestal is het een vrij grappig of bizar verhaal, soms behoorlijk mooi of heftig (bijvoorbeeld een vluchteling of een ambulancemedewerker die dienst had in Volendam tijdens de brand in het Hemeltje ;( ) .
De Eeuw van de Amateur; Door de makers omschreven als een podcast over ALLES en dat vat het wel redelijk samen. Het gaat vooral een beetje over awkward situaties die de makers meemaken, ze zijn allemaal mediamakers (Botte is podcastproducent en radiomaker, Ype maakt fotostrips en Paulien Cornelisse schuift ook vaak aan en is Paulien Cornelisse :P ) en dat spreekt ook wel een rol - maar het gaat ook wel veel over persoonlijke dingen.
Met Groenteman in de kast; Gijs Groenteman sprak altijd met mensen in de archiefkast af - maar dat kan nu niet meer. Hij spreekt mensen voor een diepteinterview. Een mooie mix tussen mensen met publieke beroepen en mensen die zich meer op de achtergrond begeven. En uit allerlei verschillende 'bubbels', dat vind ik ook wel heel tof!
Van Twee Kanten; Twee geliefden vertellen los van elkaar een heftige verhaal uit hun liefdesleven, erg mooi om zo letterlijk de twee kanten van het verhaal te horen.
VINK, de podcastgids van Nederland; De titel zegt het eigenlijk al :D Drie totaal verschillende mensen (Mischa Blok, radiopresentator, Vincent Bijlo, radiorecensent en Stan Putman, krantrecensent) bespreken iedere week vier podcast: ze dragen er allebei drie aan én eentje aangedragen door een luisteraar. Op een gegeven moment weet je ook wel een beetje wie je meestal volgt. En een hele leuke manier om nieuwe podcasts te leren kennen :D

Educatieve podcasts
Beethoven is meer dan een hond; Een crashcourse in klassieke muziek, béétje studentikoos, maar wel heel luchtig en interessant uitgelegd.
Camera Loopt; actrice Anna Drijver gaat in gesprek met allerlei mensen uit het vak. Van (kleding)stylisten tot stuntmensen tot cameramensen.
De Grote Vriendelijke Podcast; Een podcast voor grote mensen over kinderboeken :D Twee kinderboekenrecensenten bespreken nieuwe kinderboeken en gaan in gesprek met een schrijver. Ze bespreken het schrijfproces, wat iemand me een boek wil bereiken en nog veel meer.
Gewoon Seks; een podcast over.. gewoon seks. En dan eigenlijk niet 'gewoon' seks, maar alle verschillende facetten van seks. Interessant om verhalen van mensen te horen die heel andere seks hebben dan dat ik ken. Ze zijn allemaal heel open en vertellen vanalles :Y
Ongesigneerd; Hierbij wordt het ontwerp van onopvallend straatdesign besproken. Want wie heeft eigenlijk de brievenbussen ontworpen en waarmee is daarbij rekening gehouden? Hoe zorg je dat straatnaambordjes leesbaar zijn en waar is eigenlijk rekening mee gehouden bij het ontwerpen van de A2?
Polititia; Een noob-podcast over politiek :D Zo legt ze uit wat precies de rollen van de Eerste en de Tweede Kamer zijn, wat de rol van de overzeese eilanden eigenlijk is binnen ons politiek stelsel en gaat ze in gesprek met meerdere politici over wat hun rol precies is.

Verhalende podcasts
Sommigen van deze zijn fictief, sommigen waargebeurd. Ze vertellen in elk geval allemaal in een behapbaar aantal afleveringen een mooi afgerond verhaal
Bob; over een vrouw met dementie die vanalles verteld over haar jeugdliefde - Bob. Haar dochters hadden nog nooit van deze Bob gehoord en vragen zich af in hoeverre deze persoon nou echt bestaat en wat het verhaal is tussen hem en hun moeder.
De Blankenberge tapes ; Ik ga hier niets over vertellen, hier moet je gewoon blanco ingaan, het is fantastisch _O_
De brand in het landhuis; Er is jaaren geleden een landhuis afgebrand onder verdachte omstandigheden. Een journalist die daar in de buurt is opgegroeid onderzoekt dit. Waar is al de kunst gebleven die volgens de geruchten in het landhuis zou liggen? En waarom lag de huiseigenaar zo dicht bij de voordeur maar kon hij niet wegkomen?
De laatste dans; een man vertelt in z'n stamcafé dat hij doodgaat en dat hij z'n laatste maanden op een zonnig eiland door wil brengen. Ze zamelen geld voor hem in, hij vertrekt.. Maar gaat niet dood. De zanger van het lied waarop hij z'n laatste dans in het stamcafé deed, gaat op zoek naar het verhaal achter dit vertrek.
El Tarangu; Een wielrenner uit de jaren '70 is overleden. Tóch gaat een van zijn wielerbuddies met hem uiteten, begin 2000. Ze vragen zich steeds meer af wat daar precies gebeurd is en wie dat precies was :? Er wordt uitgezocht wat daar precies gebeurd is, stap voor stap komt de waarheid steeds meer naar boven.
Kan je even langskomen? ; Met deze woorden wordt een jonge man gebeld en wordt hem verteld dat hij vader gaat worden. De moeder is een vrouw waarmee hij een paar keer een leuke avond heeft beleefd. In de afleveringen die volgen praat hij over verschillende stappen die ze in die negen maanden zetten en hoe ze dat allemaal regelen :Y
The Shrink Next Door [EN]; het verhaal van een psychiater die een paar stappen te ver gaat en zich overal naar binnen manipuleert.

Linksprogressieve podcasts
Bonte Was de Podcast; Twee mediamakers gaan in gesprek over 'blinde vlekken in de media'; in welke programma's worden nog niet-diverse keuzes gemaakt? En welke keuzes waren juist wel heel inclusief? Heel interessante kijk op media.
DAMN, HONEY; Nydia en Marie Lotte spreken elke week met een gast die iets feministisch in hun leven doet. Ze bespreken hun minst feministische act, gaan in gesprek over hoe je stap voor stap steeds iets feministischer kunt worden en bespreken elke week een DAMN, HONEY YES en een DAMN, HONEY NO.

True Crime
Crime Junkie [EN]; Deze Amerikaanse podcast bespreekt elke week een true crimecase; een vermissing of een moord. Ontzettend in scène gezet, maar wel interessant. Ze zijn ontzettend gestructureerd en brengen de zaken heel respectvol.
De Volksjury; Twee Vlaamse vrouwen bespreken tweewekelijks een moord. Ze gaan stap voor stap door de moord heen en bespreken allerlei kanten van het verhaal. Het is gewoon een gezellig geklets, wat best gek is bij het onderwerp _O- Maar ze zijn wel heel respectvol naar slachtoffers en nabestaanden.
Duister de Podcast; Twee vriendinnen vertellen elkaar elke week duistere verhalen. De één vertelt een true crime verhaal, de ander een paranormaal verhaal. Ze kennen elkaars verhalen niet en daardoor hoor je de oprechte reacties van de ander ook, wat een leuke extra dimensie geeft.

Niche podcasts
Ding-a-Dong Podcast; Een heerlijke podcast over het Songfestival. Twee mannen die zichzelf niet ál te serieus nemen weten meer over het Songfestival dan ze willen toegeven en houden je op de hoogte van alle zin en onzin van het Songfestival :9
The Hamilcast [EN]; voor iedereen die de musical Hamilton tof vond. Hoeveel kun je nou over een musical lullen vraag je? Nou inmiddels al ruim 250 afleveringen :P Ze interviewen allerlei mensen die meewerken over de musical, bespreken het boek waar de musical op gebaseerd is.
Harry Potter and the Sacred Text [EN]; Twee literatuurwetenschappers bespreken de hoofdstukken van Harry Potter alsof het een heilig boek is, ze gebruiken daar 'sacred practices' voor en bespreken lessen die je eruit mee kan nemen.
Plumbing the Death Star [EN]; een podcast over nerd culture. Ze bespreken allerlei dilemma's die fictieve werelden met zich meebrengen; vooral veel Star Wars en Marvel, maar ook Harry Potter komt regelmatig voorbij :Y Ze stellen echt leuke vragen en beantwoorden die. Het is veel leuker dan ik het kan omschrijven :')
Pruikentijd Ze hebben nog niet heeel veel afleveringen, maar iedereen die Drag Race een beetje leuk vindt en van plan is Drag Race Holland te kijken, een aanrader O+
The Real Weird Sisters [EN]; Weer een Harry Potter podcast :7 Twee zussen bespreken de boeken hoofdstuk voor hoofdstuk, ze analyseren het tot op het bot en bespreken vooral allerlei leuke dingen eromheen.
Trust Nobody; een podcast over Wie is de Mol. Nelleke, Mark en Elger bespreken iedere week de aflevering van Wie is de Mol of de Vlaamse Mol. Ze bespreken welke verdachte acties er waren, waarom een mol iets wel of niet zou doen en natuurlijk de meest bizarre theorieën _O_
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_194942078
Meke _O_
pi_194942385
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 19:35 schreef Meke het volgende:
Mijn eerste algemene tip is dat je de app pocket casts moet downloaden _O_
En als je daar niet aan kan wennen (zoals ik) en een hekel hebt aan de standaard iOS podcasts app dan adviseer ik Acast! Superfijne UI, alle moderne features die je ook in andere apps kan vinden maar kan er veel beter mee uit de voeten.

Kleine greep, wellicht wat andere onderwerpen dan hierboven ook:

Lore
Folklore in verhalende vorm, soms met een tintje duisternis er in. Altijd fijn!

Noclip
Van het gelijknamige youtube kanaal met gamedocu's van hoogwaardig niveau. Interviews met devs staan centraal.

Serial
4 seizoenen, 4 verschillende onderwerpen tot nu toe. Weinig samenhang en daarom moeilijk te beschrijven zonder per seizoen er op in te gaan. S2 is een sterke aanrader over een US soldaat die in Afghanistan besluit naar de vijand te lopen.

The Brainfood Show
Aanvulling op YouTube kanaal Today I Found Out van Simon Whistler. Allerlei weetjes en feiten die behandeld worden.
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
pi_194942410
Ach ja, dan toch maar nog eentje.

Zimmerman in Space is de wekelijkse podcast van Hens Zimmerman, sterrenkundige die wekelijks vragen van lezers beantwoordt of iets uitlegt over een (soms nieuwsgerelateerd) onderwerp uitlegt. Het gaat over zwarte gaten, verdwaalde asteroïden en radiogolven.
Geinig is dat hij een flink arsenaal van soundbites heeft die hij door zijn teksten heengooit, naast dat hij op een vrij monotone, duidelijk articulerend zijn column in een kwartiertje voorleest.

Ik vind het een taaie podcast, gewoon omdat de onderwerpen behoorlijk beta zijn en dat niet mijn sterke punt is. Daarnaast verslapt mijn aandacht vaak door zijn monotone voorlezen.
Evengoed blijf ik stug doorluisteren, want ik blijf het razend interessant vinden en steek er af en toe nog wat van op.
  maandag 7 september 2020 @ 21:59:24 #10
490486 usagi414
Subete ga ongakudesu
pi_194942903
Ik ben geen podcast luisteraar normaal gesproken maar in de true crime categorie is de showbizzmoord een aanrader.

Begin jaren `80 werd platenproducer Bart van der Laar vermoord gevonden in zijn villa. De podcast geeft niet alleen een leuke inkijk in de Nederlandse showbizzwereld van die tijd maar gaat ook vooral in op de gerechtelijke procedure en de dwalingen die daarin zijn gemaakt.

Lammert de Bruin (De Showbizzmoord): ‘Een journalistiek verhaal is iets heel anders dan een True Crime podcastserie’

En ik kwam dit tegen om te stemmen op je favoriete podcast serie.

facebook
Life is what happens to you while you're busy making other plans
pi_194950271
Inmiddels luister ik regelmatig een stuk van My dad wrote a porno.
Dit is een Engelstalige podcast waarin de host het pornoverhaal dat zijn vader heeft geschreven voorleest aan twee vrienden. Het is verdomd slecht geschreven met behoorlijk bijzondere anatomische omschrijvingen, vaak inaccuraat of veeeeel te plastisch, wat hilarisch is om te luisteren.

Toffe podcast, heb regelmatig hardop moeten lachen. Een minder punt vind ik dat er soms te weinig vaart in zit en je soms het idee hebt dan in drie kwartier tien zinnen worden voorgelezen.
pi_194970105
Een andere podcast die ik nog graag onder de aandacht breng is de BNR Perestrojkast.

In deze podcast worden actuele zaken aangaande de (MOE-)landen en gebieden ten oosten van de rivier de Elbe besproken. Meestal wordt er nieuws besproken met een lokale Nederlandse journalist of andere deskundige. De afgelopen periode gaat het natuurlijk met name over Lukashenko, Wit-Rusland en de verkiezingen, en het is wel een interessante manier om het nieuws op die manier te volgen dan alleen via de reguliere media . Verder zijn thema's onder andere de huidige situatie in Polen, het omgaan Covid in de diverse regio's, Poetin uiteraard, maar er is ook een podcast over boekentips uit Centraal- en Oost-Europa.

De podcast wordt regelmatig afgesloten met een (flauw) mopje.
In een klein uurtje word je even bijgepraat en het is voor een buitenstaander als ik, die echter wel een bovengemiddelde interesse heb voor Oost-Europa, goed te volgen. Momenteel zijn de uitzendingen niet zo heel divers wegens Covid en de situatie in Wit-Rusland wat (terecht) aandacht krijgt, maar dat trekt zich wel weer recht te zijner tijd.
pi_195027114
Wat heerlijk is om voor het slapen te luisteren is de podcast Soul Music van BBC Radio 4.

In deze -uiteraard- Engelstalige podcast worden verhalen verteld bij bekende muziekstukken. De genres zijn uiteenlopend, van Boys don't Cry van The Cure tot het volkslied van Amerika, O Holy Night en werken van Mozart en Ravel.

Waar mogelijk vertelt de/een schrijver van het lied over het ontstaan ervan, je hoort flarden van het muziekstuk op de achtergrond, en andere mensen vertellen over relevante ervaringen of herinneringen die zij bij dit lied hebben. Bij Winds of Change van the Scorpions is er bijvoorbeeld iemand die vertelt over zijn vlucht van Oost- naar West-Duitsland, bij Pink Floyd vertelt een moeder over haar zieke zoon die steun ervoer bij het horen van Pink Floyd.
Dit alles gebeurt in een half uurtje en is daarom ideaal om bij in slaap te vallen, maar ook gewoon wakker te luisteren. Er wordt een goedlopend verhaal neergezet met een mooie sfeer, heel fijn.
pi_195054662
Een andere podcast in het true crimegenre is De moord op Patrick van Agros/VPRO.

Bijna twintig jaar terug is in 2002 de 36-jarige tennisleraar Patrick in Heerlen vermoord. De moord is vooralsnog niet opgelost. Er is veel uit de kast getrokken om de moord op te lossen, waaronder betrokkenheid van de Universiteit van Maastricht, rechercheurs die over de landsgrenzen zijn gegaan en blijkbaar 20 rechercheurs die aan de zaak hebben gezeten. Toch is het een cold case en uit de podcast blijkt dat de politie een tunnelvisie had op de ex van Patricks nieuwe vriendin, consequent 'de Turkse ex' genoemd. Maar dat er ook fouten zijn gemaakt, waardoor de crime scene waarschijnlijk vervuild is geweest en er niet goed met de familie is gecommuniceerd.

Prima opgebouwde podcast, alleen trek ik de presentatrice/host Sanne Boer érg slecht. Ze heeft soms kinderlijke uitleg van situaties, een niet-prettige stem en zit (mi) wat in een eenzijdige visie.
pi_195114092
In dat kader heb je ook de podcast De Showbizzmoord, waardoor ik eindelijk eens onthoud waarvoor Martien H onschuldig is veroordeeld.

Het is een podcast waarin in 7 afleveringen van ongeveer een half uur het leven van Bart vd Laar, een platenbobo uit Hilversum, uit de doeken wordt gedaan en wordt verteld hoe hij aan zijn aan einde komt. Vervolgens wordt verteld over het onderzoek en hoe men tot de arrestatie van Martien is gekomen. Het eindigt met de heropening van de zaak en de afloop daarvan.

Interessante, duidelijke uiteenzetting van hoe het gelopen is.
  donderdag 17 september 2020 @ 18:40:52 #16
490486 usagi414
Subete ga ongakudesu
pi_195114214
quote:
14s.gif Op donderdag 17 september 2020 18:33 schreef Meridiaan het volgende:
In dat kader heb je ook de podcast De Showbizzmoord, waardoor ik eindelijk eens onthoud waarvoor Martien H onschuldig is veroordeeld.

Het is een podcast waarin in 7 afleveringen van ongeveer een half uur het leven van Bart vd Laar, een platenbobo uit Hilversum, uit de doeken wordt gedaan en wordt verteld hoe hij aan zijn aan einde komt. Vervolgens wordt verteld over het onderzoek en hoe men tot de arrestatie van Martien is gekomen. Het eindigt met de heropening van de zaak en de afloop daarvan.

Interessante, duidelijke uiteenzetting van hoe het gelopen is.
Zie post #10 :Y

Een andere podcast waar ik wel benieuwd naar ben is "De Brand in het Landhuis"

quote:
Iedere bewoner van de Brabantse gemeente Vught kent grootgrondbezitter Ewald Marggraff. Of althans, iedere Vughtenaar dénkt het hoofdpersonage uit de podcast De brand in het landhuis te kennen. Ewald was een teruggetrokken telg uit de vooraanstaande familie Marggraff die op het landgoed Zionsburg woonde. Hij overleed in 2003 op 80-jarige leeftijd bij een brand in zijn landhuis.

Podcastmaker Simon Heijmans zocht het verhaal van Marggraff uit in de zesdelige podcastserie De brand in het landhuis. Want waar is zijn fortuin van 160 miljoen euro en die kunstcollectie van 500 schilderijen gebleven? En wat klopt er van de verhalen dat Marggraff is vermoord?
Life is what happens to you while you're busy making other plans
pi_195160284
Dat is een interessante om te beluisteren, usagi! Wordt vrij mysterieus besproken, dus je gaat er lekker in mee.

Een guilty pleasurepodcast van mij is Zwarte Prietpraat van Prem. Hij krijgt de ruimte om op zondagnacht om middernacht twee uur lang met uiteenlopende gasten te praten over hun werk. Verder provoceert hij met vaste stokpaardjes, komen soms de meest gare bellers aan de lijn en is er een luisteraar die wekelijks een column over de kwalijke praktijken van China heeft.
Verwacht geen muziek, wel heel uiteenlopende gasten met onbekende schrijvers, alternatieve kunstenaars, mensen uit het zakenleven en nog veel meer.

Overigens ben ik niet de enige FOK-ker die luistert, want er werden zondag tweets voorgelezen van @Paul inthedark _O_
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 september 2020 @ 11:15:15 #18
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_195160315
quote:
7s.gif Op zondag 20 september 2020 11:13 schreef Meridiaan het volgende:
Dat is een interessante om te beluisteren, usagi! Wordt vrij mysterieus besproken, dus je gaat er lekker in mee.

Een guilty pleasurepodcast van mij is Zwarte Prietpraat van Prem. Hij krijgt de ruimte om op zondagnacht om middernacht twee uur lang met uiteenlopende gasten te praten over hun werk. Verder provoceert hij met vaste stokpaardjes, komen soms de meest gare bellers aan de lijn en is er een luisteraar die wekelijks een column over de kwalijke praktijken van China heeft.
Verwacht geen muziek, wel heel uiteenlopende gasten met onbekende schrijvers, alternatieve kunstenaars, mensen uit het zakenleven en nog veel meer.

Overigens ben ik niet de enige FOK-ker die luistert, want er werden zondag tweets voorgelezen van @:Paul inthedark _O_
Klopt _O- CC: @Zipportal
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 september 2020 @ 11:15:46 #19
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_195160327
Prem leest vaker m'n tweets voor hee _O_
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_195205190
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 11:15 schreef Paul het volgende:
Prem leest vaker m'n tweets voor hee _O_
Ik luister niet wekelijks, maar zal gaan opletten :7

Afgelopen dagen heb ik De Cokevissers beluisterd, een vertelling over cokevissende Urker vissers die samenwerkten met de Amsterdamse onderwereld. Het verhaal luistert voor geen meter weg. De Urkers spreken met een verschrikkelijk Amsterdams accent (?), de dialogen voelen opgelezen aan en de persoon van lokale journalist Anne vd Wal wordt echt als verschrikkelijk onwetend neergezet. Een meisje uit het christelijke Veenendaal dat niet weet dat ze op Urk niet van vloekende mensen houden? En nog wel meer -onnodig- betrekken van de kerk erbij.
Kortom: geen aanrader wat mij betreft.
  dinsdag 22 september 2020 @ 20:36:59 #21
403253 Meke
after all this time? always.
pi_195205419
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 september 2020 20:23 schreef Meridiaan het volgende:

[..]

Ik luister niet wekelijks, maar zal gaan opletten :7

Afgelopen dagen heb ik De Cokevissers beluisterd, een vertelling over cokevissende Urker vissers die samenwerkten met de Amsterdamse onderwereld. Het verhaal luistert voor geen meter weg. De Urkers spreken met een verschrikkelijk Amsterdams accent (?), de dialogen voelen opgelezen aan en de persoon van lokale journalist Anne vd Wal wordt echt als verschrikkelijk onwetend neergezet. Een meisje uit het christelijke Veenendaal dat niet weet dat ze op Urk niet van vloekende mensen houden? En nog wel meer -onnodig- betrekken van de kerk erbij.
Kortom: geen aanrader wat mij betreft.
Vink raadde hem ook al af, hij staat nog wel in m'n wachtlijst maar ga het maar niet te lang tegen beter weten in proberen denk ik _O-
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 22 september 2020 @ 21:01:10 #22
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_195205849

Filosie met Mayonaise Openhartige gesprekken tussen twee veertigers, over of jij en ik wel bestaan als apart individu. Of is de wereld een droom? Filosofie met mayonaise! En een knipoog.

Deze heb ik bijna allemaal geluisterd :D
Openhartige gesprekken tussen twee veertigers, over of jij en ik wel bestaan als apart individu. Of is de wereld een droom? Filosofie met mayonaise! En een knipoog.
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_195205882
Dank! Aantal kende ik nog niet dus volg ik nu dankzij je tips!
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_195220198
Thanks, RipCity ^O^

Dan nu maar eens iets leukers.

Het van Goghmuseum heeft een podcastserie, waarin verschillende BN'ers (van Adriaan van Dis tot Loes Luca) in tien tot vijftien minuten voorlezen uit brieven van Vincent van Gogh aan zijn familie. De gast vertelt daarna wat hem/haar aanspreekt in de brief of het schilderwerk van van Gogh.
Ik heb een voorliefde voor van Gogh, dus ik ben enigszins bevooroordeeld. Maar het is een fijn tussendoortje om even mee te gaan in de wereld van van Gogh. Het is wel erg kort en de gast moet je liggen. De podcast heet Van Gogh Belicht: de brieven.
pi_195290208
Ook de Speld heeft inmiddels een podcast, De Speld Podcast.

In een tijdsbestek van 10-15 minuten worden actuele onderwerpen besproken door een aantal mensen. Het is vast satirisch bedoeld, maar ik haal het er niet uit. Hoewel ik de teksten van de Speld regelmatig vrij grappig vind, snap ik geen snars van deze podcast. Voor mij werkt het dus niet.
Misschien werkt het sowieso beter op papier. Aan het einde van het radioprogramma Langs de Lijn vertelt Diederik Smit als 'satirisch verslaggever' in een minuutje een soort grap, maar daar vind ik ook niets aan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')