hij is ook licht zuur idd (niet zo zuur als Oliehoorn)quote:
1,4. De andere soorten blijven onder de 1 gram.quote:Op maandag 29 juni 2020 16:53 schreef Kaascardje het volgende:
Hoeveel procent/gram zout zit erin per 100 gram?
Dat is aardig zout, maar voor mij niet te zout om het uit te spugen en weg te gooien. Het zout zorgt er wel voor dat het geen door etertje wordt.quote:Op maandag 29 juni 2020 16:54 schreef Lienekien het volgende:
[..]
1,4. De andere soorten blijven onder de 1 gram.
quote:Op maandag 29 juni 2020 16:43 schreef fespo het volgende:
[..]
hij is ook licht zuur idd (niet zo zuur als Oliehoorn)
moraalridderquote:Op maandag 29 juni 2020 17:30 schreef Yasmyn het volgende:
Hellman's mag je officieel niet eens mayonaise noemen (volgens Nederlandse maatstaven)
Volgens de AH app is het 1,4 gram.quote:Op maandag 29 juni 2020 18:46 schreef golfer het volgende:
Volgens hun eigen productlijst per 100 gram.
Hellman:
Zout: 0.21g
Zaanse Mayonaise van Van Wijngaarden:
Zout: 0,6 g
Dus nee, Hellman is zeker niet zouter.
Ik geloof de eigen site van een fabrikant meer dan de AH.quote:
Jumbo zegt ook 1,4.quote:Op maandag 29 juni 2020 18:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik geloof de eigen site van een fabrikant meer dan de AH.
Daar staat trouwens 0,21 g per portie in een bijzonder onduidelijke tabel.quote:Op maandag 29 juni 2020 18:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik geloof de eigen site van een fabrikant meer dan de AH.
Kewpie over zout gesproken...quote:Op maandag 29 juni 2020 17:30 schreef Yasmyn het volgende:
Voor mij alleen Zaanse of Kewpie mayonaise. Hellman's mag je officieel niet eens mayonaise noemen (volgens Nederlandse maatstaven)
Die is echt heel lekker. Zelfs de light variant is heel goed van smaak.quote:Op maandag 29 juni 2020 19:10 schreef MevrouwPuff het volgende:
[ afbeelding ]
Deze heeft een goede zuring
Hmmm, vreemd genoeg geven ze op hun website wel aan dat ze Mayonaise verkopen. Waaronder een vegan optie. Dat strookt dan niet met de nederlandse richtlijnen, die minstens 5% eigeel verlangen (en 70% vet).quote:
In Nederland hebben we zo'n wet maar ik weet niet of dat in andere landen zo is. Dus wellicht mag het ergens anders wel mayonaise heten.quote:Op maandag 29 juni 2020 20:40 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Hmmm, vreemd genoeg geven ze op hun website wel aan dat ze Mayonaise verkopen. Waaronder een vegan optie. Dat strookt dan niet met de nederlandse richtlijnen, die minstens 5% eigeel verlangen (en 70% vet).
Vreemd genoeg zie je geen ingrendienten of voedingswaardes staan als je die wil bekijken bij hun mayonaises. Vreemd
Voor zover ik weet heeft alleen Belgie zo'n wet, die zelfs nog iets strenger is dan die van Nederland.quote:Op maandag 29 juni 2020 20:44 schreef Kaascardje het volgende:
[..]
In Nederland hebben we zo'n wet maar ik weet niet of dat in andere landen zo is. Dus wellicht mag het ergens anders wel mayonaise heten.
Dag allemaal, hier de expertise van jullie ouwe boi Scheepskok.quote:
Deze vind ik de beste.quote:Op maandag 29 juni 2020 19:10 schreef MevrouwPuff het volgende:
[ afbeelding ]
Deze heeft een goede zuring
quote:Op maandag 29 juni 2020 22:07 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Dag allemaal, hier de expertise van jullie ouwe boi Scheepskok.
quote:Op maandag 29 juni 2020 19:40 schreef praadje het volgende:
[..]
Die is echt heel lekker. Zelfs de light variant is heel goed van smaak.
Dit inderdaad.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 16:01 schreef Kaascardje het volgende:
Voor mij is er niet echt "de lekkerste mayo". De ene mayo is lekker bij je patat, en de andere is juist weer lekker op een broodje ei met filet americain. Er zijn wel minderwaardige mayo's.
Meteen is duidelijk waaraan jij je username te danken hebt.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 16:36 schreef fathank het volgende:
Brander Mayonaise
Alleen in 2,5 liter emmers of groter te vinden bij de Sligro hier in de buurt.
Ook in halve liter knijpflessen hoor.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 16:36 schreef fathank het volgende:
Brander Mayonaise
Alleen in 2,5 liter emmers of groter te vinden bij de Sligro hier in de buurt.
Ooit een keer onwijs lekkere koffiemayonaise gehad in een restaurant. Weet niet eens meer waarbij, kan me alleen die mayo nog herinneren .quote:Op dinsdag 30 juni 2020 16:38 schreef Azula het volgende:
Zelf maken. Is echt makkelijk en je hebt altijd mayo.
De lekkerste mayo’s zijn ook direct de duurste en als je zelf maakt kun je er unlimited je eigen smaken aan toevoegen.
Met een staafmixer idd zo gedaan, maar ik hou meestal dan zo veel over en vind het zonde om het iedere keer weg te gpoien. Dus toch een potje zaanse mayo in de koelkast voor als ik maar een beetje nodig hebquote:Op dinsdag 30 juni 2020 16:38 schreef Azula het volgende:
Zelf maken. Is echt makkelijk en je hebt altijd mayo.
De lekkerste mayo’s zijn ook direct de duurste en als je zelf maakt kun je er unlimited je eigen smaken aan toevoegen.
Jumbo heeft sinds kort flessen.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 16:36 schreef fathank het volgende:
Brander Mayonaise
Alleen in 2,5 liter emmers of groter te vinden bij de Sligro hier in de buurt.
Lekker op okonomiyaki, maar verder niet zo erg goed.quote:
Over smaak valt niet te twisten, maar ik vind 'm heerlijk. Het scheelt dat ik geen frieteter ben, want daar past ie waarschijnlijk niet goed bij.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 23:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Lekker op okonomiyaki, maar verder niet zo erg goed.
Heeft Unilever Amora ook niet vernaggeld dan? Net als Hellman's?quote:Op vrijdag 3 juli 2020 21:15 schreef Ringo het volgende:
Hellman’s. De smaak doet me denken aan natte warme was, vies chemisch, zoals het ruikt in een stomerij.
Amora mayonaise .
Dat weet ik niet.quote:Op maandag 6 juli 2020 21:21 schreef Nine. het volgende:
Heeft Unilever Amora ook niet vernaggeld dan? Net als Hellman's?
Vies. Met dat baby'tje Doet me aan babyzalf denken.quote:
Zal best lekker zijn, maar zonder ei mag je het geen mayo noemen vind ik. Margarine is ook geen boter.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:15 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn nieuwe favoriete mayonaise is de Jean Bâton. Deze mayonaise is wat duurder, maar ik vind deze mayonaise beter in balans qua smaak dan de Hellmans (iets te zout) en de D&L (iets te zurig).
Ik vind die ook erg lekker!quote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:15 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn nieuwe favoriete mayonaise is de Jean Bâton. Deze mayonaise is wat duurder, maar ik vind deze mayonaise beter in balans qua smaak dan de Hellmans (iets te zout) en de D&L (iets te zurig).
Bezorg jij nog wel eens post in Helmond? Dacht dat ik je laatst zag.quote:
Joh, dat doe ik al 16 jaar niet meer...ben na postbode zijn opnieuw gaan studeren en heb gelukkig beter betalende banen kunnen krijgen daarna.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 14:19 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Bezorg jij nog wel eens post in Helmond? Dacht dat ik je laatst zag.
Ik vraag me af hoeveel procent eigeel er in die vegan "mayonaise" zit?quote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:15 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn nieuwe favoriete mayonaise is de Jean Bâton. Deze mayonaise is wat duurder, maar ik vind deze mayonaise beter in balans qua smaak dan de Hellmans (iets te zout) en de D&L (iets te zurig).
in Jean Bâton Vegan Mayo hebben ze eidooier vervangen door plantaardige ingrediëntenquote:Op vrijdag 10 juli 2020 19:00 schreef robber57 het volgende:
[..]
Ik vraag me af hoeveel procent eigeel er in die vegan "mayonaise" zit?
Mayonaise bevat , wettelijk verplicht, minimaal 5% eigeel, zo niet mag het geen mayonaise heten, daarom staat er waarschijnlijk "mayo" op de pot, zo komen ze waarschijnlijk nog net weg met het onder valse voorwendselen verkopen van een nep product.
Ik heb ondertussen ook de site bekeken, geen mayonaise dus maar een sausje en vandaar de naam mayo op de pot iov mayonaise.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 19:03 schreef fespo het volgende:
[..]
in Jean Bâton Vegan Mayo hebben ze eidooier vervangen door plantaardige ingrediënten
en dan heb je het nog niet eens over frietsaus en varianten.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 19:39 schreef robber57 het volgende:
[..]
Ik heb ondertussen ook de site bekeken, geen mayonaise dus maar een sausje.
Op de hele site 0% informatie en feitelijk een doodlopende steeg met wat reclame.
Je moet jezelf afvragen; wil je voedingswaren kopen van een fabrikant die bereid is om te jokkebrokken om de warenwet te omzeilen? , god mag weten waar ze nog meer toe bereid zijn.(om die s-groei curve te halen).
Het is het onvermijdelijke eind voor al die kleine familie voedsel fabriekjes die opgeslokt worden door een investeringsclub, vrij kort daarna volgt er een "vernieuwd/verbeterd recept" gevolgd door een "nieuwe handigere verpakking" en gaat de kwaliteit door het putje, de prijs door het plafond en begint het gerotzooi met de ingredienten.
Om maar nog wat te plaatsen: dit soort "fabrikanten" zijn het geweest die destijds aandrongen op het verlagen van het ei en olie gehalte van mayonaise, dat was nl ooit 7,5%-80%, het is ze gelukt want nu hebben we 5%-70% als wettelijk minimum en sinds een tijdje ook in belgie.
De treurigheid van datquote:Op vrijdag 10 juli 2020 19:47 schreef fespo het volgende:
[..]
en dan heb je het nog niet eens over frietsaus en varianten.
Mogelijk dit.quote:Op maandag 29 juni 2020 16:55 schreef Marsenal het volgende:
Ik vind deze mayonaise op zich wel lekker, het is vooral een vreetmayo, gaat goed bij je friet op een katerzondag. Als het voor een recept is zou ik gewone Zaanse gebruiken of beter nog, die Franse waarvan ik de naam even niet op kan komen.
Het is overigens anders dan die in de VS, Unilever heeft het recept aangepast voor de Nederlandse markt.
Dit is dressing. Aangelengd met water en goedkope olie.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 22:05 schreef Detoeschouwer het volgende:
Raar. Ik heb hier een potje Amerikaanse Hellman's en bij dit zit het zoutgehalte ruim onder de 1 g.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Saladesaus? Ah my bad.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 22:12 schreef Farenji het volgende:
[..]
Dit is dressing. Aangelengd met water en goedkope olie.
Dat staat er toch ook op, dressing?quote:
Die kende ik nog niet. Zal het eens proberen.quote:Op dinsdag 7 juli 2020 10:53 schreef SEMTEX het volgende:
Neem gewoon de officiele, echte Belze mayoneis. Da's pas lekker.
in een simpele salade vind ik hem ook wel te hachelen.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 16:34 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Dit inderdaad.
Ik vind bijvoorbeeld hellman echt een typische sandwich mayo.
Was daar eerst gek op. Wel lekker met patat. Maar op een gegeven moment vloekte het wel met andere gerechten.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 17:20 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ook in halve liter knijpflessen hoor.
Ik heb het een keer geprobeerd. Niet mijn ding
Heb hem inmiddels op de kop getikt. Is idd écht goed deze. Heerlijk zurig en ook geen toegevoegde suikers.quote:Op dinsdag 7 juli 2020 10:53 schreef SEMTEX het volgende:
Neem gewoon de officiele, echte Belze mayoneis. Da's pas lekker.
Precies!quote:Op woensdag 23 september 2020 12:59 schreef Nine. het volgende:
[..]
Heb hem inmiddels op de kop getikt. Is idd écht goed deze. Heerlijk zurig en ook geen toegevoegde suikers.
Van dat merk heb ik de truffelmayonaisse in huis. Heel erg lekker en met echte stukjes truffel er in.quote:Op woensdag 23 september 2020 13:57 schreef SEMTEX het volgende:
Zelf momenteel weer een fan van deze:
[ afbeelding ]
Die van het huismerk van Appie vind ik dan weer erg dun. Sowieso: truffelmayonaise:quote:Op woensdag 23 september 2020 14:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Van dat merk heb ik de truffelmayonaisse in huis. Heel erg lekker en met echte stukjes truffel er in.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |