abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 3 juli 2020 @ 21:15:18 #51
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_193912713
Hellman’s. De smaak doet me denken aan natte warme was, vies chemisch, zoals het ruikt in een stomerij.

Amora mayonaise _O_.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  Tettenkoning maandag 6 juli 2020 @ 21:21:38 #52
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_193964692
quote:
7s.gif Op vrijdag 3 juli 2020 21:15 schreef Ringo het volgende:
Hellman’s. De smaak doet me denken aan natte warme was, vies chemisch, zoals het ruikt in een stomerij.

Amora mayonaise _O_.
Heeft Unilever Amora ook niet vernaggeld dan? Net als Hellman's?
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  dinsdag 7 juli 2020 @ 05:08:03 #53
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_193968765
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:21 schreef Nine. het volgende:

Heeft Unilever Amora ook niet vernaggeld dan? Net als Hellman's?
Dat weet ik niet.
Ik ken Amora pas een jaar of drie. Lekker veel mosterd, minder vettig dan de Zaanse.
Maar misschien dat er een oldskool Amora was die nog véél beter smaakte.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 10:53:12 #54
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_193971370
Neem gewoon de officiele, echte Belze mayoneis. Da's pas lekker.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  vrijdag 10 juli 2020 @ 10:15:02 #55
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_194019470


Mijn nieuwe favoriete mayonaise is de Jean Bâton. Deze mayonaise is wat duurder, maar ik vind deze mayonaise beter in balans qua smaak dan de Hellmans (iets te zout) en de D&L (iets te zurig).
  vrijdag 10 juli 2020 @ 10:23:13 #56
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_194019549
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 23:39 schreef recursief het volgende:
[ afbeelding ]

_O_
Vies. Met dat baby'tje :r Doet me aan babyzalf denken.
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
pi_194020310
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 10:15 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn nieuwe favoriete mayonaise is de Jean Bâton. Deze mayonaise is wat duurder, maar ik vind deze mayonaise beter in balans qua smaak dan de Hellmans (iets te zout) en de D&L (iets te zurig).
Zal best lekker zijn, maar zonder ei mag je het geen mayo noemen vind ik. Margarine is ook geen boter.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:46:34 #58
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_194022581
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 10:15 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn nieuwe favoriete mayonaise is de Jean Bâton. Deze mayonaise is wat duurder, maar ik vind deze mayonaise beter in balans qua smaak dan de Hellmans (iets te zout) en de D&L (iets te zurig).
Ik vind die ook erg lekker!
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  vrijdag 10 juli 2020 @ 14:19:54 #59
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_194022958
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:46 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Ik vind die ook erg lekker!
Bezorg jij nog wel eens post in Helmond? Dacht dat ik je laatst zag.
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
  vrijdag 10 juli 2020 @ 15:21:57 #60
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_194023651
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 14:19 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Bezorg jij nog wel eens post in Helmond? Dacht dat ik je laatst zag.
Joh, dat doe ik al 16 jaar niet meer...ben na postbode zijn opnieuw gaan studeren en heb gelukkig beter betalende banen kunnen krijgen daarna.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  vrijdag 10 juli 2020 @ 19:00:52 #61
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_194026537
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 10:15 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn nieuwe favoriete mayonaise is de Jean Bâton. Deze mayonaise is wat duurder, maar ik vind deze mayonaise beter in balans qua smaak dan de Hellmans (iets te zout) en de D&L (iets te zurig).
Ik vraag me af hoeveel procent eigeel er in die vegan "mayonaise" zit?
Mayonaise bevat , wettelijk verplicht, minimaal 5% eigeel, zo niet mag het geen mayonaise heten, daarom staat er waarschijnlijk "mayo" op de pot, zo komen ze waarschijnlijk nog net weg met het onder valse voorwendselen verkopen van een nep product.

Die dubbele N in mayonnaise op de pot terwijl op de site mayonaise geschreven word met 1 N is ook al wat verdacht, en in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit gewoon een product van een hollandse voedsel fabriek+investeringsmaatschappij glasbest icm victus participations, erg hip enzo met aandeelhouders en bestiursleden die een s-groei curve nastreven.
Ik weet 1 ding zeker: van dergelijke "merken" wil ik helemaal niets eten.

Vegan mayonaise kan niet, als geen ei in zit is het op zijn best een "sausje".

[ Bericht 9% gewijzigd door robber57 op 10-07-2020 19:20:30 ]
pi_194026574
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 19:00 schreef robber57 het volgende:

[..]

Ik vraag me af hoeveel procent eigeel er in die vegan "mayonaise" zit?
Mayonaise bevat , wettelijk verplicht, minimaal 5% eigeel, zo niet mag het geen mayonaise heten, daarom staat er waarschijnlijk "mayo" op de pot, zo komen ze waarschijnlijk nog net weg met het onder valse voorwendselen verkopen van een nep product.
in Jean Bâton Vegan Mayo hebben ze eidooier vervangen door plantaardige ingrediënten
  vrijdag 10 juli 2020 @ 19:39:18 #63
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_194027033
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 19:03 schreef fespo het volgende:

[..]

in Jean Bâton Vegan Mayo hebben ze eidooier vervangen door plantaardige ingrediënten
Ik heb ondertussen ook de site bekeken, geen mayonaise dus maar een sausje en vandaar de naam mayo op de pot iov mayonaise.
Op de hele site 0% informatie en feitelijk een doodlopende steeg met wat reclame.

Je moet jezelf afvragen; wil je voedingswaren kopen van een fabrikant die bereid is om te jokkebrokken om de warenwet te omzeilen? , god mag weten waar ze nog meer toe bereid zijn.(om die s-groei curve te halen).

Het is het onvermijdelijke eind voor al die kleine familie voedsel fabriekjes die opgeslokt worden door een investeringsclub, vrij kort daarna volgt er een "vernieuwd/verbeterd recept" gevolgd door een "nieuwe handigere verpakking" en gaat de kwaliteit door het putje, de prijs door het plafond en begint het gerotzooi met de ingredienten.

Om maar nog wat te plaatsen: dit soort "fabrikanten" zijn het geweest die destijds aandrongen op het verlagen van het ei en olie gehalte van mayonaise, dat was nl ooit 7,5%-80%, het is ze gelukt want nu hebben we 5%-70% als wettelijk minimum en sinds een tijdje ook in belgie.

[ Bericht 2% gewijzigd door robber57 op 10-07-2020 19:47:34 ]
pi_194027130
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 19:39 schreef robber57 het volgende:

[..]

Ik heb ondertussen ook de site bekeken, geen mayonaise dus maar een sausje.
Op de hele site 0% informatie en feitelijk een doodlopende steeg met wat reclame.

Je moet jezelf afvragen; wil je voedingswaren kopen van een fabrikant die bereid is om te jokkebrokken om de warenwet te omzeilen? , god mag weten waar ze nog meer toe bereid zijn.(om die s-groei curve te halen).

Het is het onvermijdelijke eind voor al die kleine familie voedsel fabriekjes die opgeslokt worden door een investeringsclub, vrij kort daarna volgt er een "vernieuwd/verbeterd recept" gevolgd door een "nieuwe handigere verpakking" en gaat de kwaliteit door het putje, de prijs door het plafond en begint het gerotzooi met de ingredienten.

Om maar nog wat te plaatsen: dit soort "fabrikanten" zijn het geweest die destijds aandrongen op het verlagen van het ei en olie gehalte van mayonaise, dat was nl ooit 7,5%-80%, het is ze gelukt want nu hebben we 5%-70% als wettelijk minimum en sinds een tijdje ook in belgie.
en dan heb je het nog niet eens over frietsaus en varianten. _O-
  vrijdag 10 juli 2020 @ 19:58:20 #65
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_194027253
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 19:47 schreef fespo het volgende:

[..]

en dan heb je het nog niet eens over frietsaus en varianten. _O-
De treurigheid van dat ;(

Frietsaus, een zoet/zoute wat vettige zetmeel vla met toegevoegd fruit :r, kinderen zijn er dol op, het imiteert dat waar kinderen (ik ook) vroeger ook dol op waren: patat met mayonaise en appelmoes en dan je patatje in de mayo én de appelmoes dopen :Y) , het origineel is beter dan wat er nu in de winkel staat.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 19:59:10 #66
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_194027264
En als je dan echte goeie mayonaise wil eten.
Moeten de fritten erbij ook het liefst in ossewit gebakken zijn.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_194028640
Persoonlijk mis ik zelf de ouderwetse Calvé mayonaise. Zo’n 15(?) jaar geleden hebben ze receptuur veranderd, wat eeuwig zonde is. Kan mij die smaak nog precies voor de geest halen. De Duitse mayonaise kan ik mij trouwens ook wel dood in vreten :Y)
Het ligt aan de instanties zelf
pi_194028781
Raar. Ik heb hier een potje Amerikaanse Hellman's en bij dit zit het zoutgehalte ruim onder de 1 g.



pi_194028814
quote:
14s.gif Op maandag 29 juni 2020 16:55 schreef Marsenal het volgende:
Ik vind deze mayonaise op zich wel lekker, het is vooral een vreetmayo, gaat goed bij je friet op een katerzondag. Als het voor een recept is zou ik gewone Zaanse gebruiken of beter nog, die Franse waarvan ik de naam even niet op kan komen.

Het is overigens anders dan die in de VS, Unilever heeft het recept aangepast voor de Nederlandse markt.
Mogelijk dit.
pi_194028865
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 22:05 schreef Detoeschouwer het volgende:
Raar. Ik heb hier een potje Amerikaanse Hellman's en bij dit zit het zoutgehalte ruim onder de 1 g.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dit is dressing. Aangelengd met water en goedkope olie.
pi_194028894
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 22:12 schreef Farenji het volgende:

[..]

Dit is dressing. Aangelengd met water en goedkope olie.
Saladesaus? Ah my bad.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 22:37:32 #72
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_194029320
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 22:15 schreef Detoeschouwer het volgende:
Saladesaus? Ah my bad.
Dat staat er toch ook op, dressing?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_194029659
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 22:37 schreef Ringo het volgende:

[..]

Dat staat er toch ook op, dressing?
Ik dacht dat dressing ook condiment oftewel smaaktoevoeger betekende.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 23:04:18 #74
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_194029862
Ha, zo.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  Tettenkoning maandag 13 juli 2020 @ 14:13:02 #75
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_194068672
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 10:53 schreef SEMTEX het volgende:
Neem gewoon de officiele, echte Belze mayoneis. Da's pas lekker.
Die kende ik nog niet. Zal het eens proberen. :s)
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_194149637
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 16:34 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Dit inderdaad.

Ik vind bijvoorbeeld hellman echt een typische sandwich mayo.
in een simpele salade vind ik hem ook wel te hachelen.
  zondag 19 juli 2020 @ 20:25:19 #77
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_194166124
Ik vind hem heerlijk.

Maar dat komt -inderdaad- omdat ie ook erg zout is.
  zondag 19 juli 2020 @ 20:26:19 #78
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_194166153
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 17:20 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ook in halve liter knijpflessen hoor.
Ik heb het een keer geprobeerd. Niet mijn ding :N
Was daar eerst gek op. Wel lekker met patat. Maar op een gegeven moment vloekte het wel met andere gerechten.
  Tettenkoning woensdag 23 september 2020 @ 12:59:57 #79
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_195215562
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 10:53 schreef SEMTEX het volgende:
Neem gewoon de officiele, echte Belze mayoneis. Da's pas lekker.
Heb hem inmiddels op de kop getikt. Is idd écht goed deze. Heerlijk zurig en ook geen toegevoegde suikers.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  woensdag 23 september 2020 @ 13:57:50 #80
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_195216500
quote:
17s.gif Op woensdag 23 september 2020 12:59 schreef Nine. het volgende:

[..]

Heb hem inmiddels op de kop getikt. Is idd écht goed deze. Heerlijk zurig en ook geen toegevoegde suikers.
Precies!

Zelf momenteel weer een fan van deze:
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_195216740
quote:
2s.gif Op woensdag 23 september 2020 13:57 schreef SEMTEX het volgende:

Zelf momenteel weer een fan van deze:
[ afbeelding ]
Van dat merk heb ik de truffelmayonaisse in huis. Heel erg lekker en met echte stukjes truffel er in. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 23 september 2020 @ 14:17:02 #82
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_195216767
quote:
14s.gif Op woensdag 23 september 2020 14:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Van dat merk heb ik de truffelmayonaisse in huis. Heel erg lekker en met echte stukjes truffel er in. :9
Die van het huismerk van Appie vind ik dan weer erg dun. Sowieso: truffelmayonaise: :9~
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_195255715
Ik ben fan van deze


Lekker zurig, niet zout, geen suiker-smaak.
En gewoon verkrijgbaar bij de Jumbo.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')