Zondagmiddag was ik bij de fruitteler en die zat - in afwachting van klanten die langs wandelen en fietsen - zakken vol kersen te ontpitten voor de vriezer om later jam te maken.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 20:17 schreef Blues het volgende:
Ik ga nog steeds voor de kersendingescheese
Heerlijk, kersen! In alle gedaantes en bereidingen. Kersenontpitter, een goeie!quote:Op dinsdag 30 juni 2020 20:21 schreef AnneX het volgende:
[..]
Zondagmiddag was ik bij de fruitteler en die zat - in afwachting van klanten die langs wandelen en fietsen - zakken vol kersen te ontpitten voor de vriezer om later jam te maken.
Die ik dan weer kan komen kopen.🤪
Het ziet er goed uit, jouw recept. Het lijkt een tompouce met kersen en pudding tussen bladerdeeg.
Dan ga ik maar eens op zoek naar mijn voorkeur.
Ik vind hem er heeeeeeeerlij uitzien, heb je een recept?quote:Op dinsdag 30 juni 2020 20:25 schreef Blues het volgende:
[..]
Heerlijk, kersen! In alle gedaantes en bereidingen. Kersenontpitter, een goeie!
Astu!quote:Op dinsdag 30 juni 2020 20:35 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik vind hem er heeeeeeeerlij uitzien, heb je een recept?
Mogelijk.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 21:23 schreef Blues het volgende:
[..]
Astu!
Gaan we dezelfde maken ja? lijkt me leuk!
De kerschenquote:Op dinsdag 30 juni 2020 21:24 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Mogelijk.
Wat maakt deze zo fantastisch?
Ik sla ook over. Deze weet ik niet in een eenhaps versie te maken.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 20:23 schreef Sarabi het volgende:
Ik sla even over, weekend daarna ook al taart.
In punten snijden en invriezen? Puntjesquote:Op dinsdag 30 juni 2020 23:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik sla ook over. Deze weet ik niet in een eenhaps versie te maken.
Ah, nee, doe mee! Cheesecakes zijn zo lekker!quote:Op dinsdag 30 juni 2020 23:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik sla ook over. Deze weet ik niet in een eenhaps versie te maken.
Ga ik ook doen idd. Veel te veel voor 2 pers.quote:Op woensdag 1 juli 2020 00:53 schreef AnneX het volgende:
[..]
In punten snijden en invriezen? Puntjes
Ik ook zaterdag! Zondag moet ik werken, dus ook mooi om de rest van de cheesecake kwijt te rakenquote:Op woensdag 1 juli 2020 08:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik begin zaterdag. Zaterdag en zondag taart, de rest in de vriezer.
Ik vervang de passievrucht voor rabarberquote:Op dinsdag 30 juni 2020 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga voor chocolade passievrucht met oreobodem. Misschien nog blauwe bessen uit de tuin er op.
Die is ook ideaal als je per ongeluk olijven met pit kooptquote:
Ja! Ik las het op het kaartje. Was voor kersen én olijven.quote:Op woensdag 1 juli 2020 17:53 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Die is ook ideaal als je per ongeluk olijven met pit koopt
Volgens mij is die van mij nog van mijn moeder en die heeft ooit In een slecht verlicht restaurant een olijf aangezien voor een witte druif, dus die tip heb ik van haar niet gehadquote:Op woensdag 1 juli 2020 20:14 schreef Blues het volgende:
[..]
Ja! Ik las het op het kaartje. Was voor kersen én olijven.
Nou...de combi half slagroom/half mascarpone vond ik wel héel erg lekker!quote:Op vrijdag 3 juli 2020 13:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat vinden jullie nou de beste combinatie voor een fijne smaak en textuur in de cheesecake? Ik zie best veel verschillen tussen de recepten. Soms alleen roomkaas. Maar meestal 3/4 of 2/3 roomkaas en de rest mascarpone, ricotta of zure room.
Hij lijkt me heerlijk Maar het is geen cheesecake.quote:Op vrijdag 3 juli 2020 17:15 schreef AnneX het volgende:
[..]
Nou...de combi half slagroom/half mascarpone vond ik wel héel erg lekker!
Zoals in dit recept: https://rutgerbakt.nl/taa(...)taart-met-aardbeien/
“ . Klop de slagroom met de suiker op tot stijve pieken. Voeg de mascarpone en de aardbeienjam toe en klop dit tot een luchtig geheel. ”
I.p.v. aardbeijam heb ik 1 limoen zest gebruikt.
De vulling kan dan toch met de genoemde combinatie?quote:Op vrijdag 3 juli 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hij lijkt me heerlijk Maar het is geen cheesecake.
Ik denk dat het niet stevig genoeg is om overeind te blijven zonder zijkant.quote:Op vrijdag 3 juli 2020 20:32 schreef AnneX het volgende:
[..]
De vulling kan dan toch met de genoemde combinatie?
Duidelijk. 🙃quote:Op vrijdag 3 juli 2020 20:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik denk dat het niet stevig genoeg is om overeind te blijven zonder zijkant.
quote:Op vrijdag 3 juli 2020 21:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Als jullie zondag dan even al jullie cheese-cakes naar mij komen brengen want dan ben ik jarig
Ow dan kom ik naar je toe om mee te helpen met opeten want ik ben zondag ook jarigquote:Op vrijdag 3 juli 2020 21:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Als jullie zondag dan even al jullie cheese-cakes naar mij komen brengen want dan ben ik jarig
quote:Op zaterdag 4 juli 2020 10:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ok, ik ben het zat. Ik verzin mijn eigen cheesecakerecept wel. Het lijkt er op dat iedereen met een blog ook maar wat doet dus dat kan ik ook.
Ik wil:
Oreo-bodem
No bake chocoladekaasmengsel met mascarpone
Pecan-carameltopping
Rabarber er naast
Alsof ik daar hulp bij nodig hebquote:Op zaterdag 4 juli 2020 08:30 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ow dan kom ik naar je toe om mee te helpen met opeten want ik ben zondag ook jarig
Nou, de Pier staat er nog wel even.quote:Op zaterdag 4 juli 2020 14:58 schreef mascara-klodder het volgende:
Mijn hele verjaardagskadootje is trouwens naar de klote. Ik wilde springen vanaf De Pier.
Maar te veel windkracht dus dan mag je niet springen.
Gelukkig heb ik het allerbeste kadootje nog: een museumkaart, gekregen van mijn oudersquote:Op zaterdag 4 juli 2020 15:41 schreef AnneX het volgende:
[..]
Nou, de Pier staat er nog wel even.
Van Harte alvast.
Jij ook gefeliciteerdquote:Op zondag 5 juli 2020 01:25 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Gelukkig heb ik het allerbeste kadootje nog: een museumkaart, gekregen van mijn ouders
@:douche-eendje, gefeliciteerd
Gefeliciteerd!quote:Op vrijdag 3 juli 2020 21:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Als jullie zondag dan even al jullie cheese-cakes naar mij komen brengen want dan ben ik jarig
Gefeliciteerd!quote:Op zaterdag 4 juli 2020 08:30 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ow dan kom ik naar je toe om mee te helpen met opeten want ik ben zondag ook jarig
Hoooiquote:Op zondag 5 juli 2020 11:52 schreef Yinny het volgende:
Nu nog even kijken aan wie ik cheesecake kan slijten
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 5 juli 2020 05:58 schreef DJMO het volgende:
Van harte gefeliciteerd @:mascara-klodder en @:douche-eendje !!
Speciaal ervoor gekochtquote:Op zondag 5 juli 2020 14:13 schreef Isabeau het volgende:
Oooh, je hebt een eckte kersenontpitter. Die had mijn oma ook
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu staat hij nog een uur in de diepvries op te stijven. Ik ben benieuwd.
quote:Op zondag 5 juli 2020 17:17 schreef Hupje het volgende:
Als ik jullie cheesecakes zie heb ik wel een beetje spijt dat ik voor vegan ben gegaan. Wat zien ze er lekker uit!
Ik probeerde vandaag de vegan citroen-cheesecake bites van Lisa goes vegan: https://lisagoesvegan.com/vegan-citroen-cheesecake-bites/Heel benieuwd naar deze versieSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu staat hij nog een uur in de diepvries op te stijven. Ik ben benieuwd.
[ afbeelding ]
Dat was ik dus ook. Maar wat mij betreft is het niet voor herhaling vatbaar.quote:
Jammer!quote:Op zondag 5 juli 2020 19:30 schreef Hupje het volgende:
[..]
Dat was ik dus ook. Maar wat mij betreft is het niet voor herhaling vatbaar.
[ afbeelding ]
Het is goed gelukt volgens recept, ziet er ook goed uit. Maar ik houd niet zo van de lichte notensmaak die er in zit (zelfs met de citroen). De vorige keer had ik tiramisu gemaakt met cashewnoten, maar die had ik niet goed genoeg gemalen. Dus ik dacht, ik probeer nog een keer iets met cashewnoten. Maar dit was de laatste keer wat mij betreft.
De volgende keer maak ik gewoon een kwarktaart met bastognekoek bodem en sojayoghurt bovenkant
Jammer, maar bedankt dat je je zondag voor ons opofferdequote:Op zondag 5 juli 2020 19:30 schreef Hupje het volgende:
[..]
Dat was ik dus ook. Maar wat mij betreft is het niet voor herhaling vatbaar.
[ afbeelding ]
Het is goed gelukt volgens recept, ziet er ook goed uit. Maar ik houd niet zo van de lichte notensmaak die er in zit (zelfs met de citroen). De vorige keer had ik tiramisu gemaakt met cashewnoten, maar die had ik niet goed genoeg gemalen. Dus ik dacht, ik probeer nog een keer iets met cashewnoten. Maar dit was de laatste keer wat mij betreft.
De volgende keer maak ik gewoon een kwarktaart met bastognekoek bodem en sojayoghurt bovenkant
Voor herhaling vatbaar. Erg lekker.quote:Op zondag 5 juli 2020 19:45 schreef Blues het volgende:
Mijn eindresultaat Zeer tevreden, ook over de smaak
[ afbeelding ]
En aangesneden:
[ afbeelding ]
ik willumquote:Op zondag 5 juli 2020 19:45 schreef Blues het volgende:
Mijn eindresultaat Zeer tevreden, ook over de smaak
[ afbeelding ]
En aangesneden:
[ afbeelding ]
Mijn zus, de buren, morgen een vriendin, komt wel goed!quote:Op zondag 5 juli 2020 12:36 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hoooi
Maar cheesecake is doorgaans machtig ja Dat 'aan iemand slijten' probleem is ook de reden dat ik er geen maak. Want ik eet gerust de helft alleen op Maar eh, niemand op je werk die je er blij mee kan maken?
Ook fraai van Yinny en “niet gebarsten” 👍🏼quote:Op zondag 5 juli 2020 20:56 schreef Yinny het volgende:
[..]
Mijn zus, de buren, morgen een vriendin, komt wel goed!
Als je in de buurt ben, mag je ook wel een stukje....of 2
quote:Op zondag 5 juli 2020 20:53 schreef AnneX het volgende:
Helaasch Hupje.
Wat een profi uiterlijk Bluez
Dan ga ik even terugscrollen naar het recept om te zien waaruit de cheese bestaat...
quote:ingrediënten
125 g cruesli
125 g maria biscuitjes
125 g boter zachte
400 g roomkaas zacht, vers
3 eieren
125 ml crème fraîche
150 g suiker
1 citroen sap en geraspte schil
600 g kersen gewassen, steeltjes eraf
4 blaadjes gelatine witte
200 ml bessensap rode
2 zakjes vanillesuiker
instructies
Verwarm de oven voor op 170°C. Maal de cruesli en koekjes in de keukenmachine fijn. Voeg de boter toe en laat de machine kort draaien tot het goed gemengd is. Haal het deeg uit de machine en druk uit tot een vlakke bodem in een ingevette rechthoekige vorm* met uitneembare bodem van 30 bij 20 cm. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is.
Bak de taartbodem 12 min. voor in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur dan naar 150°C.
Meng in een keukenmachine de roomkaas met de eieren, crème fraîche, suiker, citroen- rasp en -sap. Klop alles tot een glad beslag en schenk dit op de bodem. Plaats de taart terug in de oven en bak in 40 min. goudbruin en gaar. Ontpit ondertussen de kersen en vang vrijkomend sap in een kom apart op. Laat de taart een uurtje afkoelen op kamertemperatuur. Leg de kersen op de taart.
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanillesuiker aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat iets afkoelen. Schenk de gelei als het net wat dikker begint te worden over de kersen en zet de kersen-cheesecake in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld. Serveer de taart in repen.
Ik maakte de taart in een springvorm.
Ziet er wel lekker uit!quote:Op zondag 5 juli 2020 19:30 schreef Hupje het volgende:
[..]
Dat was ik dus ook. Maar wat mij betreft is het niet voor herhaling vatbaar.
[ afbeelding ]
Het is goed gelukt volgens recept, ziet er ook goed uit. Maar ik houd niet zo van de lichte notensmaak die er in zit (zelfs met de citroen). De vorige keer had ik tiramisu gemaakt met cashewnoten, maar die had ik niet goed genoeg gemalen. Dus ik dacht, ik probeer nog een keer iets met cashewnoten. Maar dit was de laatste keer wat mij betreft.
De volgende keer maak ik gewoon een kwarktaart met bastognekoek bodem en sojayoghurt bovenkant
Lijkt op een pizza-bodemcheesecake! Wel lekkerquote:Op zondag 5 juli 2020 16:34 schreef AnneX het volgende:
I.p.v. Rutger’s werd het tante Fanny’s recept.
https://www.tantefanny.nl/recept/frambozentaart-met-mascarpone/
Die was iets makkelijker voor de zondagmiddag met ook andere bezigheden.
Tja, op zich geslaagd edoch een beetje ‘laf’ of ‘zwak’ van smaak.
Deed er zest van hele limoen bij, sap van een halve.
Het kk deeg van tante Fanny is wel herontdekt. Gebruik ik nu ook voor pizza.
Klaargezet:
[ link | afbeelding ]
Vóor de oven: (rest frambozen uit zeef en te veel aan sap opgedronken):
[ link | afbeelding ]
Uit de oven:
[ link | afbeelding ]
Afgekoeld en aangekleed met verse frambozen, blauwe bessen en muntblaadjes
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Weer andere buren waren blij met twee stukjes.
“Vandaag moest ik kaastaart bakken”...
Ook echt een cheesecake-cheesecakequote:Op zondag 5 juli 2020 11:52 schreef Yinny het volgende:
Aangezien ik zo moet werken en de cheesecake nog uren in de koelkast moest, gisteren alvast taart gebakken!
Gebruikte recept:
https://laurenslatest.com/cheesecake-recipe/
De bodem niet voorgebakken, aangezien de taart toch nog de oven in gaat.
Dus...bodem van koekkruimels, suiker, boter, een beetje zout en mijn toevoeging: kaneel
[ afbeelding ]
Kijk, kijk, geen scheuren!!!
[ afbeelding ]
Nu nog even kijken aan wie ik cheesecake kan slijten
[ afbeelding ]
O, de smaak! Het is heel machtig, ik denk dat wat aardbeien of ander fruit er heel lekker bij smaken. Helaas geen tijd daarvoor!
[ afbeelding ]
Deze wil ik aub. Met aardbeien.quote:Op zondag 5 juli 2020 11:52 schreef Yinny het volgende:
Aangezien ik zo moet werken en de cheesecake nog uren in de koelkast moest, gisteren alvast taart gebakken!
Gebruikte recept:
https://laurenslatest.com/cheesecake-recipe/
De bodem niet voorgebakken, aangezien de taart toch nog de oven in gaat.
Dus...bodem van koekkruimels, suiker, boter, een beetje zout en mijn toevoeging: kaneel
[ afbeelding ]
Kijk, kijk, geen scheuren!!!
[ afbeelding ]
Nu nog even kijken aan wie ik cheesecake kan slijten
[ afbeelding ]
O, de smaak! Het is heel machtig, ik denk dat wat aardbeien of ander fruit er heel lekker bij smaken. Helaas geen tijd daarvoor!
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 22% gewijzigd door minilot op 05-07-2020 23:21:50 ]Let me see you stripped down to the bone
Ja dat rollertje!!quote:Op maandag 6 juli 2020 05:22 schreef AnneX het volgende:
@:Lucky : wat een goeie combi: chocolade en caramelsaus 👍🏼
En @:mini : meer dan een Kilo roomkaas! .
Nog nooit cheesecake gemaakt en dan zo’n briljant rollertje
Dit ziet er rommelig smakelijk uit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |