SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu staat hij nog een uur in de diepvries op te stijven. Ik ben benieuwd.
quote:Op zondag 5 juli 2020 17:17 schreef Hupje het volgende:
Als ik jullie cheesecakes zie heb ik wel een beetje spijt dat ik voor vegan ben gegaan. Wat zien ze er lekker uit!
Ik probeerde vandaag de vegan citroen-cheesecake bites van Lisa goes vegan: https://lisagoesvegan.com/vegan-citroen-cheesecake-bites/Heel benieuwd naar deze versieSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu staat hij nog een uur in de diepvries op te stijven. Ik ben benieuwd.
[ afbeelding ]
Dat was ik dus ook. Maar wat mij betreft is het niet voor herhaling vatbaar.quote:
Jammer!quote:Op zondag 5 juli 2020 19:30 schreef Hupje het volgende:
[..]
Dat was ik dus ook. Maar wat mij betreft is het niet voor herhaling vatbaar.
[ afbeelding ]
Het is goed gelukt volgens recept, ziet er ook goed uit. Maar ik houd niet zo van de lichte notensmaak die er in zit (zelfs met de citroen). De vorige keer had ik tiramisu gemaakt met cashewnoten, maar die had ik niet goed genoeg gemalen. Dus ik dacht, ik probeer nog een keer iets met cashewnoten. Maar dit was de laatste keer wat mij betreft.
De volgende keer maak ik gewoon een kwarktaart met bastognekoek bodem en sojayoghurt bovenkant
Jammer, maar bedankt dat je je zondag voor ons opofferdequote:Op zondag 5 juli 2020 19:30 schreef Hupje het volgende:
[..]
Dat was ik dus ook. Maar wat mij betreft is het niet voor herhaling vatbaar.
[ afbeelding ]
Het is goed gelukt volgens recept, ziet er ook goed uit. Maar ik houd niet zo van de lichte notensmaak die er in zit (zelfs met de citroen). De vorige keer had ik tiramisu gemaakt met cashewnoten, maar die had ik niet goed genoeg gemalen. Dus ik dacht, ik probeer nog een keer iets met cashewnoten. Maar dit was de laatste keer wat mij betreft.
De volgende keer maak ik gewoon een kwarktaart met bastognekoek bodem en sojayoghurt bovenkant
Voor herhaling vatbaar. Erg lekker.quote:Op zondag 5 juli 2020 19:45 schreef Blues het volgende:
Mijn eindresultaat Zeer tevreden, ook over de smaak
[ afbeelding ]
En aangesneden:
[ afbeelding ]
ik willumquote:Op zondag 5 juli 2020 19:45 schreef Blues het volgende:
Mijn eindresultaat Zeer tevreden, ook over de smaak
[ afbeelding ]
En aangesneden:
[ afbeelding ]
Mijn zus, de buren, morgen een vriendin, komt wel goed!quote:Op zondag 5 juli 2020 12:36 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hoooi
Maar cheesecake is doorgaans machtig ja Dat 'aan iemand slijten' probleem is ook de reden dat ik er geen maak. Want ik eet gerust de helft alleen op Maar eh, niemand op je werk die je er blij mee kan maken?
Ook fraai van Yinny en “niet gebarsten” 👍🏼quote:Op zondag 5 juli 2020 20:56 schreef Yinny het volgende:
[..]
Mijn zus, de buren, morgen een vriendin, komt wel goed!
Als je in de buurt ben, mag je ook wel een stukje....of 2
quote:Op zondag 5 juli 2020 20:53 schreef AnneX het volgende:
Helaasch Hupje.
Wat een profi uiterlijk Bluez
Dan ga ik even terugscrollen naar het recept om te zien waaruit de cheese bestaat...
quote:ingrediënten
125 g cruesli
125 g maria biscuitjes
125 g boter zachte
400 g roomkaas zacht, vers
3 eieren
125 ml crème fraîche
150 g suiker
1 citroen sap en geraspte schil
600 g kersen gewassen, steeltjes eraf
4 blaadjes gelatine witte
200 ml bessensap rode
2 zakjes vanillesuiker
instructies
Verwarm de oven voor op 170°C. Maal de cruesli en koekjes in de keukenmachine fijn. Voeg de boter toe en laat de machine kort draaien tot het goed gemengd is. Haal het deeg uit de machine en druk uit tot een vlakke bodem in een ingevette rechthoekige vorm* met uitneembare bodem van 30 bij 20 cm. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is.
Bak de taartbodem 12 min. voor in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur dan naar 150°C.
Meng in een keukenmachine de roomkaas met de eieren, crème fraîche, suiker, citroen- rasp en -sap. Klop alles tot een glad beslag en schenk dit op de bodem. Plaats de taart terug in de oven en bak in 40 min. goudbruin en gaar. Ontpit ondertussen de kersen en vang vrijkomend sap in een kom apart op. Laat de taart een uurtje afkoelen op kamertemperatuur. Leg de kersen op de taart.
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanillesuiker aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat iets afkoelen. Schenk de gelei als het net wat dikker begint te worden over de kersen en zet de kersen-cheesecake in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld. Serveer de taart in repen.
Ik maakte de taart in een springvorm.
Ziet er wel lekker uit!quote:Op zondag 5 juli 2020 19:30 schreef Hupje het volgende:
[..]
Dat was ik dus ook. Maar wat mij betreft is het niet voor herhaling vatbaar.
[ afbeelding ]
Het is goed gelukt volgens recept, ziet er ook goed uit. Maar ik houd niet zo van de lichte notensmaak die er in zit (zelfs met de citroen). De vorige keer had ik tiramisu gemaakt met cashewnoten, maar die had ik niet goed genoeg gemalen. Dus ik dacht, ik probeer nog een keer iets met cashewnoten. Maar dit was de laatste keer wat mij betreft.
De volgende keer maak ik gewoon een kwarktaart met bastognekoek bodem en sojayoghurt bovenkant
Lijkt op een pizza-bodemcheesecake! Wel lekkerquote:Op zondag 5 juli 2020 16:34 schreef AnneX het volgende:
I.p.v. Rutger’s werd het tante Fanny’s recept.
https://www.tantefanny.nl/recept/frambozentaart-met-mascarpone/
Die was iets makkelijker voor de zondagmiddag met ook andere bezigheden.
Tja, op zich geslaagd edoch een beetje ‘laf’ of ‘zwak’ van smaak.
Deed er zest van hele limoen bij, sap van een halve.
Het kk deeg van tante Fanny is wel herontdekt. Gebruik ik nu ook voor pizza.
Klaargezet:
[ link | afbeelding ]
Vóor de oven: (rest frambozen uit zeef en te veel aan sap opgedronken):
[ link | afbeelding ]
Uit de oven:
[ link | afbeelding ]
Afgekoeld en aangekleed met verse frambozen, blauwe bessen en muntblaadjes
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Weer andere buren waren blij met twee stukjes.
“Vandaag moest ik kaastaart bakken”...
Ook echt een cheesecake-cheesecakequote:Op zondag 5 juli 2020 11:52 schreef Yinny het volgende:
Aangezien ik zo moet werken en de cheesecake nog uren in de koelkast moest, gisteren alvast taart gebakken!
Gebruikte recept:
https://laurenslatest.com/cheesecake-recipe/
De bodem niet voorgebakken, aangezien de taart toch nog de oven in gaat.
Dus...bodem van koekkruimels, suiker, boter, een beetje zout en mijn toevoeging: kaneel
[ afbeelding ]
Kijk, kijk, geen scheuren!!!
[ afbeelding ]
Nu nog even kijken aan wie ik cheesecake kan slijten
[ afbeelding ]
O, de smaak! Het is heel machtig, ik denk dat wat aardbeien of ander fruit er heel lekker bij smaken. Helaas geen tijd daarvoor!
[ afbeelding ]
Deze wil ik aub. Met aardbeien.quote:Op zondag 5 juli 2020 11:52 schreef Yinny het volgende:
Aangezien ik zo moet werken en de cheesecake nog uren in de koelkast moest, gisteren alvast taart gebakken!
Gebruikte recept:
https://laurenslatest.com/cheesecake-recipe/
De bodem niet voorgebakken, aangezien de taart toch nog de oven in gaat.
Dus...bodem van koekkruimels, suiker, boter, een beetje zout en mijn toevoeging: kaneel
[ afbeelding ]
Kijk, kijk, geen scheuren!!!
[ afbeelding ]
Nu nog even kijken aan wie ik cheesecake kan slijten
[ afbeelding ]
O, de smaak! Het is heel machtig, ik denk dat wat aardbeien of ander fruit er heel lekker bij smaken. Helaas geen tijd daarvoor!
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 22% gewijzigd door minilot op 05-07-2020 23:21:50 ]Let me see you stripped down to the bone
Ja dat rollertje!!quote:Op maandag 6 juli 2020 05:22 schreef AnneX het volgende:
@:Lucky : wat een goeie combi: chocolade en caramelsaus 👍🏼
En @:mini : meer dan een Kilo roomkaas! .
Nog nooit cheesecake gemaakt en dan zo’n briljant rollertje
Dit ziet er rommelig smakelijk uit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |