Zondagmiddag was ik bij de fruitteler en die zat - in afwachting van klanten die langs wandelen en fietsen - zakken vol kersen te ontpitten voor de vriezer om later jam te maken.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 20:17 schreef Blues het volgende:
Ik ga nog steeds voor de kersendingescheese
Heerlijk, kersen! In alle gedaantes en bereidingen. Kersenontpitter, een goeie!quote:Op dinsdag 30 juni 2020 20:21 schreef AnneX het volgende:
[..]
Zondagmiddag was ik bij de fruitteler en die zat - in afwachting van klanten die langs wandelen en fietsen - zakken vol kersen te ontpitten voor de vriezer om later jam te maken.
Die ik dan weer kan komen kopen.🤪
Het ziet er goed uit, jouw recept. Het lijkt een tompouce met kersen en pudding tussen bladerdeeg.
Dan ga ik maar eens op zoek naar mijn voorkeur.
Ik vind hem er heeeeeeeerlij uitzien, heb je een recept?quote:Op dinsdag 30 juni 2020 20:25 schreef Blues het volgende:
[..]
Heerlijk, kersen! In alle gedaantes en bereidingen. Kersenontpitter, een goeie!
Astu!quote:Op dinsdag 30 juni 2020 20:35 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik vind hem er heeeeeeeerlij uitzien, heb je een recept?
Mogelijk.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 21:23 schreef Blues het volgende:
[..]
Astu!
Gaan we dezelfde maken ja? lijkt me leuk!
De kerschenquote:Op dinsdag 30 juni 2020 21:24 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Mogelijk.
Wat maakt deze zo fantastisch?
Ik sla ook over. Deze weet ik niet in een eenhaps versie te maken.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 20:23 schreef Sarabi het volgende:
Ik sla even over, weekend daarna ook al taart.
In punten snijden en invriezen? Puntjesquote:Op dinsdag 30 juni 2020 23:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik sla ook over. Deze weet ik niet in een eenhaps versie te maken.
Ah, nee, doe mee! Cheesecakes zijn zo lekker!quote:Op dinsdag 30 juni 2020 23:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik sla ook over. Deze weet ik niet in een eenhaps versie te maken.
Ga ik ook doen idd. Veel te veel voor 2 pers.quote:Op woensdag 1 juli 2020 00:53 schreef AnneX het volgende:
[..]
In punten snijden en invriezen? Puntjes
Ik ook zaterdag! Zondag moet ik werken, dus ook mooi om de rest van de cheesecake kwijt te rakenquote:Op woensdag 1 juli 2020 08:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik begin zaterdag. Zaterdag en zondag taart, de rest in de vriezer.
Ik vervang de passievrucht voor rabarberquote:Op dinsdag 30 juni 2020 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga voor chocolade passievrucht met oreobodem. Misschien nog blauwe bessen uit de tuin er op.
Die is ook ideaal als je per ongeluk olijven met pit kooptquote:
Ja! Ik las het op het kaartje. Was voor kersen én olijven.quote:Op woensdag 1 juli 2020 17:53 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Die is ook ideaal als je per ongeluk olijven met pit koopt
Volgens mij is die van mij nog van mijn moeder en die heeft ooit In een slecht verlicht restaurant een olijf aangezien voor een witte druif, dus die tip heb ik van haar niet gehadquote:Op woensdag 1 juli 2020 20:14 schreef Blues het volgende:
[..]
Ja! Ik las het op het kaartje. Was voor kersen én olijven.
Nou...de combi half slagroom/half mascarpone vond ik wel héel erg lekker!quote:Op vrijdag 3 juli 2020 13:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat vinden jullie nou de beste combinatie voor een fijne smaak en textuur in de cheesecake? Ik zie best veel verschillen tussen de recepten. Soms alleen roomkaas. Maar meestal 3/4 of 2/3 roomkaas en de rest mascarpone, ricotta of zure room.
Hij lijkt me heerlijk Maar het is geen cheesecake.quote:Op vrijdag 3 juli 2020 17:15 schreef AnneX het volgende:
[..]
Nou...de combi half slagroom/half mascarpone vond ik wel héel erg lekker!
Zoals in dit recept: https://rutgerbakt.nl/taa(...)taart-met-aardbeien/
“ . Klop de slagroom met de suiker op tot stijve pieken. Voeg de mascarpone en de aardbeienjam toe en klop dit tot een luchtig geheel. ”
I.p.v. aardbeijam heb ik 1 limoen zest gebruikt.
De vulling kan dan toch met de genoemde combinatie?quote:Op vrijdag 3 juli 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hij lijkt me heerlijk Maar het is geen cheesecake.
Ik denk dat het niet stevig genoeg is om overeind te blijven zonder zijkant.quote:Op vrijdag 3 juli 2020 20:32 schreef AnneX het volgende:
[..]
De vulling kan dan toch met de genoemde combinatie?
Duidelijk. 🙃quote:Op vrijdag 3 juli 2020 20:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik denk dat het niet stevig genoeg is om overeind te blijven zonder zijkant.
quote:Op vrijdag 3 juli 2020 21:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Als jullie zondag dan even al jullie cheese-cakes naar mij komen brengen want dan ben ik jarig
Ow dan kom ik naar je toe om mee te helpen met opeten want ik ben zondag ook jarigquote:Op vrijdag 3 juli 2020 21:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Als jullie zondag dan even al jullie cheese-cakes naar mij komen brengen want dan ben ik jarig
quote:Op zaterdag 4 juli 2020 10:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ok, ik ben het zat. Ik verzin mijn eigen cheesecakerecept wel. Het lijkt er op dat iedereen met een blog ook maar wat doet dus dat kan ik ook.
Ik wil:
Oreo-bodem
No bake chocoladekaasmengsel met mascarpone
Pecan-carameltopping
Rabarber er naast
Alsof ik daar hulp bij nodig hebquote:Op zaterdag 4 juli 2020 08:30 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ow dan kom ik naar je toe om mee te helpen met opeten want ik ben zondag ook jarig
Nou, de Pier staat er nog wel even.quote:Op zaterdag 4 juli 2020 14:58 schreef mascara-klodder het volgende:
Mijn hele verjaardagskadootje is trouwens naar de klote. Ik wilde springen vanaf De Pier.
Maar te veel windkracht dus dan mag je niet springen.
Gelukkig heb ik het allerbeste kadootje nog: een museumkaart, gekregen van mijn oudersquote:Op zaterdag 4 juli 2020 15:41 schreef AnneX het volgende:
[..]
Nou, de Pier staat er nog wel even.
Van Harte alvast.
Jij ook gefeliciteerdquote:Op zondag 5 juli 2020 01:25 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Gelukkig heb ik het allerbeste kadootje nog: een museumkaart, gekregen van mijn ouders
@:douche-eendje, gefeliciteerd
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |