abonnement Unibet Coolblue
  zondag 21 juni 2020 @ 20:11:31 #1
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193728529
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue.

Joene serveerde Shortribs:



Sarabi serveerde biertjes met buikspek:



En Sarabi serveerde biertjes met Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur:



En Sarabi serveerde ook biertjes met pulled pork:



Investeerdertje investeerde in een hele reeks foto's en beschrijvingen in een enorme burger:



En even daarvoor serveerde Sarabi .... biertjes met NY Buffalo Chicken Dip



Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje:



Smoke on!

[ Bericht 94% gewijzigd door fietsie op 21-06-2020 20:19:28 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_193728543
waar had je die schouder in gemaakt fiets ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 21 juni 2020 @ 20:22:28 #3
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193728642
quote:
14s.gif Op zondag 21 juni 2020 20:12 schreef Joene het volgende:
waar had je die schouder in gemaakt fiets ?
Weber, met een kleine opstelling om temperatuur en vochtgehalte onder controle te krijgen:





In het alufolie zit een steen die grote temperatuurschommelingen wat moet voorkomen, onderin staat 1,5liter (zo goed als kokend) water met een lading kruiden erin voor de geur..
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_193728852
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 20:22 schreef fietsie het volgende:

[..]

Weber, met een kleine opstelling om temperatuur en vochtgehalte onder controle te krijgen:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

In het alufolie zit een steen die grote temperatuurschommelingen wat moet voorkomen, onderin staat 1,5liter (zo goed als kokend) water met een lading kruiden erin voor de geur..
deed ik in de weber ook op die manier idd.
vandaag had ik plantenspuit met appelciderazijn + appelsap+2 eetlepelsbastardsuiker+lepeltje sambal en dat spoot ik er elk uur op.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193733260

Gister had ik Brittany oesters van de BBQ. Openmaken, eigen gemaakte kruidenboter er op en een minuut of 8 op 250 graden.


Smaakte fantastisch. :)

Tevens ook een poging gewaagd om een pizza op de kamado te bakken. Eigen deeg gemaakt, wat toppings geprepareerd dus kon niet mislukken dacht ik. Maar ik kreeg ondanks dat alles open stond de temperatuur niet boven de 260 graden. Ik kwam daardoor in tijdnood dus ik heb geprobeerd om die temperatuur te hanteren, maar dat was helaas geen succes. Ik denk dat ik te weinig kolen heb gebruikt?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_193733952
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 08:12 schreef dimmak het volgende:
Tevens ook een poging gewaagd om een pizza op de kamado te bakken. Eigen deeg gemaakt, wat toppings geprepareerd dus kon niet mislukken dacht ik. Maar ik kreeg ondanks dat alles open stond de temperatuur niet boven de 260 graden. Ik kwam daardoor in tijdnood dus ik heb geprobeerd om die temperatuur te hanteren, maar dat was helaas geen succes. Ik denk dat ik te weinig kolen heb gebruikt?
Te weinig kolen kan inderdaad. Maar je kunt heel goed een pizza op 260 graden bakken hoor. Veel ovens gaan maar tot 250 graden en daar in lukt het ook.
Spoilers!
pi_193735494
quote:
1s.gif Op maandag 22 juni 2020 09:46 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Te weinig kolen kan inderdaad. Maar je kunt heel goed een pizza op 260 graden bakken hoor. Veel ovens gaan maar tot 250 graden en daar in lukt het ook.
Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur. ;(
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 22 juni 2020 @ 12:24:43 #8
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193735583
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:16 schreef dimmak het volgende:

[..]

Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur. ;(
Teveel topping gebruikt. Dan wordt je deeg klef en gaat het minder gaar worden, krijg je geen krokante korst, zeker niet als je dan de temp maar op 260 hebt. Hoe was de rest van je setup?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193735716
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:16 schreef dimmak het volgende:

[..]

Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur. ;(
Te dik deeg?
Spoilers!
pi_193735818
quote:
7s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:24 schreef Scorpie het volgende:
Teveel topping gebruikt. Dan wordt je deeg klef en gaat het minder gaar worden, krijg je geen krokante korst, zeker niet als je dan de temp maar op 260 hebt. Hoe was de rest van je setup?
Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.

quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:37 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Te dik deeg?
Naar mijn idee precies goed.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 22 juni 2020 @ 12:48:22 #11
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193735830
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:46 schreef dimmak het volgende:

[..]

Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.
[..]

Naar mijn idee precies goed.
Hoe lang heeft je pizzasteen verhit?

Anders weet ik het ook niet meer :D
Spoilers!
pi_193736125
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:48 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Hoe lang heeft je pizzasteen verhit?

Anders weet ik het ook niet meer :D
Vanaf 150 graden proberen op te stoken met pizzasteen er al in. Toen ik al een lekkere poos op 260 bleef hangen de pizza er maar opgeklapt.

Ach, ik probeer het binnenkort wel weer eens met genoeg kolen. :)
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 22 juni 2020 @ 14:07:13 #13
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193736813
*O* !!
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 22 juni 2020 @ 14:36:51 #14
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193737197
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:46 schreef dimmak het volgende:

[..]

Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.
[..]

Naar mijn idee precies goed.
Dus je had veel lucht tussen je platesetter en je steen? hoe hoog stond je steen dan? Kan best zijn dat je steen niet heet genoeg was...
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193739800
quote:
7s.gif Op maandag 22 juni 2020 14:36 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Dus je had veel lucht tussen je platesetter en je steen? hoe hoog stond je steen dan? Kan best zijn dat je steen niet heet genoeg was...
zon steen is binnen 2min op temperatuur..
pi_193814436
Ik zal zo de picanha even gaan insnijden. Het regent enorm, maar de BBQ gaat aan
  dinsdag 7 juli 2020 @ 18:58:19 #17
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193978185
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2020 13:41 schreef investeerdertje het volgende:
Ik zal zo de picanha even gaan insnijden. Het regent enorm, maar de BBQ gaat aan
Hoe was ie?
Afgelopen zaterdag hier Ossenhaas gemaakt en Moinkballen vooraf _O_ O+. Gelukkig hebben we de foto's nog :P.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193980849
Ik wil dit weekend pulled pork maken, is varkensschouder of procureur beter?
Wil voor een stuk gaan van 2.5kg.

Zal morgen kijken of de lokale slager dit standaard op voorraad heeft.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  dinsdag 7 juli 2020 @ 23:23:48 #19
130803 Gripper
Get a grip
pi_193982811
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 21:36 schreef junkiexp het volgende:
Ik wil dit weekend pulled pork maken, is varkensschouder of procureur beter?
Wil voor een stuk gaan van 2.5kg.

Zal morgen kijken of de lokale slager dit standaard op voorraad heeft.
De schouder is vaak met bot, dus dat moet je eruit peuteren als ie klaar is. Procureur wordt meestal zonder bot geleverd. Tijdig aangeven bij je slager, want hij snijdt zn hele procureurs meestal op aan procureur-lapjes!
Je kan ook nog voor een stukje nek gaan?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_193987062
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 18:58 schreef Houniet het volgende:

[..]

Hoe was ie?
Afgelopen zaterdag hier Ossenhaas gemaakt en Moinkballen vooraf _O_ O+. Gelukkig hebben we de foto's nog :P.
Oh nooit op terug gekomen!

Lekker! :D
pi_193987073
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 21:36 schreef junkiexp het volgende:
Ik wil dit weekend pulled pork maken, is varkensschouder of procureur beter?
Wil voor een stuk gaan van 2.5kg.

Zal morgen kijken of de lokale slager dit standaard op voorraad heeft.
Procureur!
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 23:23 schreef Gripper het volgende:

[..]

De schouder is vaak met bot, dus dat moet je eruit peuteren als ie klaar is. Procureur wordt meestal zonder bot geleverd. Tijdig aangeven bij je slager, want hij snijdt zn hele procureurs meestal op aan procureur-lapjes!
Je kan ook nog voor een stukje nek gaan?
Dan is het tijd voor een andere slager :-P Maar procureur is varkensnek toch ;-)
pi_193987631
Om nog even een post uit het oude topic te quoten:

quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:03 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
Dan kan ik je deze aanraden! Simpel, maar zoveel meer dan een frikandel.
  woensdag 8 juli 2020 @ 12:15:37 #23
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193987761
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:07 schreef Welten het volgende:
Om nog even een post uit het oude topic te quoten:
[..]

Dan kan ik je deze aanraden! Simpel, maar zoveel meer dan een frikandel.
Lol, burnt ends van frikandel. Waarom ook niet. Ik vind frikandel geen briljante snack verder dus ik denk dat ik deze oversla. Ik zag wel dat er hot dog burnt ends werden genoemd, dat is ook wel een tof idee.

@junkiexp Ik vind de ene keer schouder en de andere keer nek lekkerder. Het maakt me eigenlijk niet heel veel uit. Ik koop wat er voorhanden is.
Spoilers!
pi_193990038
Ik vind een frikandel ook niet zo bijzonder maar als leuke snack / borrelhap is die burnt end oprecht wel leuk. Probeer 't eens. ;)
pi_194010198
@Gripper @investeerdertje

De lokale slager had nog een mooi stuk procureur liggen van 4.5 kilo, daar heeft hij voor mij een mooi deel voor gesneden van net geen 3 kilo:



:9 :9
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')