Weber, met een kleine opstelling om temperatuur en vochtgehalte onder controle te krijgen:quote:
deed ik in de weber ook op die manier idd.quote:Op zondag 21 juni 2020 20:22 schreef fietsie het volgende:
[..]
Weber, met een kleine opstelling om temperatuur en vochtgehalte onder controle te krijgen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In het alufolie zit een steen die grote temperatuurschommelingen wat moet voorkomen, onderin staat 1,5liter (zo goed als kokend) water met een lading kruiden erin voor de geur..
Te weinig kolen kan inderdaad. Maar je kunt heel goed een pizza op 260 graden bakken hoor. Veel ovens gaan maar tot 250 graden en daar in lukt het ook.quote:Op maandag 22 juni 2020 08:12 schreef dimmak het volgende:
Tevens ook een poging gewaagd om een pizza op de kamado te bakken. Eigen deeg gemaakt, wat toppings geprepareerd dus kon niet mislukken dacht ik. Maar ik kreeg ondanks dat alles open stond de temperatuur niet boven de 260 graden. Ik kwam daardoor in tijdnood dus ik heb geprobeerd om die temperatuur te hanteren, maar dat was helaas geen succes. Ik denk dat ik te weinig kolen heb gebruikt?
Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur.quote:Op maandag 22 juni 2020 09:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Te weinig kolen kan inderdaad. Maar je kunt heel goed een pizza op 260 graden bakken hoor. Veel ovens gaan maar tot 250 graden en daar in lukt het ook.
Teveel topping gebruikt. Dan wordt je deeg klef en gaat het minder gaar worden, krijg je geen krokante korst, zeker niet als je dan de temp maar op 260 hebt. Hoe was de rest van je setup?quote:Op maandag 22 juni 2020 12:16 schreef dimmak het volgende:
[..]
Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur.
Te dik deeg?quote:Op maandag 22 juni 2020 12:16 schreef dimmak het volgende:
[..]
Tong ging er iets niet goed, vooral de korst ging niet goed onder die temperatuur.
Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.quote:Op maandag 22 juni 2020 12:24 schreef Scorpie het volgende:
Teveel topping gebruikt. Dan wordt je deeg klef en gaat het minder gaar worden, krijg je geen krokante korst, zeker niet als je dan de temp maar op 260 hebt. Hoe was de rest van je setup?
Naar mijn idee precies goed.quote:
Hoe lang heeft je pizzasteen verhit?quote:Op maandag 22 juni 2020 12:46 schreef dimmak het volgende:
[..]
Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.
[..]
Naar mijn idee precies goed.
Vanaf 150 graden proberen op te stoken met pizzasteen er al in. Toen ik al een lekkere poos op 260 bleef hangen de pizza er maar opgeklapt.quote:Op maandag 22 juni 2020 12:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hoe lang heeft je pizzasteen verhit?
Anders weet ik het ook niet meer
Dus je had veel lucht tussen je platesetter en je steen? hoe hoog stond je steen dan? Kan best zijn dat je steen niet heet genoeg was...quote:Op maandag 22 juni 2020 12:46 schreef dimmak het volgende:
[..]
Zou kunnen, toch had ik maar een dunne laag frito als basis met wat kaas, champignons en pulled chicken (naar mijn idee niet te gek). Had mijn platesetter mer daarop mijn rek + pizzasteen.
[..]
Naar mijn idee precies goed.
zon steen is binnen 2min op temperatuur..quote:Op maandag 22 juni 2020 14:36 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dus je had veel lucht tussen je platesetter en je steen? hoe hoog stond je steen dan? Kan best zijn dat je steen niet heet genoeg was...
Hoe was ie?quote:Op zaterdag 27 juni 2020 13:41 schreef investeerdertje het volgende:
Ik zal zo de picanha even gaan insnijden. Het regent enorm, maar de BBQ gaat aan
De schouder is vaak met bot, dus dat moet je eruit peuteren als ie klaar is. Procureur wordt meestal zonder bot geleverd. Tijdig aangeven bij je slager, want hij snijdt zn hele procureurs meestal op aan procureur-lapjes!quote:Op dinsdag 7 juli 2020 21:36 schreef junkiexp het volgende:
Ik wil dit weekend pulled pork maken, is varkensschouder of procureur beter?
Wil voor een stuk gaan van 2.5kg.
Zal morgen kijken of de lokale slager dit standaard op voorraad heeft.
Oh nooit op terug gekomen!quote:Op dinsdag 7 juli 2020 18:58 schreef Houniet het volgende:
[..]
Hoe was ie?
Afgelopen zaterdag hier Ossenhaas gemaakt en Moinkballen vooraf . Gelukkig hebben we de foto's nog .
Procureur!quote:Op dinsdag 7 juli 2020 21:36 schreef junkiexp het volgende:
Ik wil dit weekend pulled pork maken, is varkensschouder of procureur beter?
Wil voor een stuk gaan van 2.5kg.
Zal morgen kijken of de lokale slager dit standaard op voorraad heeft.
Dan is het tijd voor een andere slager :-P Maar procureur is varkensnek toch ;-)quote:Op dinsdag 7 juli 2020 23:23 schreef Gripper het volgende:
[..]
De schouder is vaak met bot, dus dat moet je eruit peuteren als ie klaar is. Procureur wordt meestal zonder bot geleverd. Tijdig aangeven bij je slager, want hij snijdt zn hele procureurs meestal op aan procureur-lapjes!
Je kan ook nog voor een stukje nek gaan?
Dan kan ik je deze aanraden! Simpel, maar zoveel meer dan een frikandel.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
Lol, burnt ends van frikandel. Waarom ook niet. Ik vind frikandel geen briljante snack verder dus ik denk dat ik deze oversla. Ik zag wel dat er hot dog burnt ends werden genoemd, dat is ook wel een tof idee.quote:Op woensdag 8 juli 2020 12:07 schreef Welten het volgende:
Om nog even een post uit het oude topic te quoten:
[..]
Dan kan ik je deze aanraden! Simpel, maar zoveel meer dan een frikandel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |