FOK!forum / Wielrennen / Doping #2 Samples TDF 2016 en 2017 worden opnieuw getest
Momozaterdag 30 mei 2020 @ 13:12
Een forum over wielrennen kan natuurlijk niet zonder een dopingtopic.

We zijn gewend om alle dopingzaken te bespreken in het dopingtopic in SPT, maar nu WLR is afgescheiden hebben we ons eigen topic nodig. Zo worden we niet meer lastiggevallen door gemuteerde gewichtsheffers en dealende atleten.

Meld hier alle dopinggerelateerde informatie. Dat kan gaan van positieve tests tot discussies over middelen als ketonen. Alles is toegestaan, zolang het een beetje beschaafd blijft natuurlijk.

De link naar de originele dopingreeks, waar vanaf nu dus alleen nog maar de minderwaardige sporten besproken worden: SPT / Doping #144 Weer aan de EPO

Tevens een deel van die OP:

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van protenen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer protenen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatinten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropotine, rhEPO, Darbepotine alfa (Aranesp), epotine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocane, cafene, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
under construction
urine controle
Bij deze controle dien je een urinestaal af te staan. Er moet minimum 90 ml urine geproduceerd worden. Ben je aanvankelijk niet in staat om 90 ml te produceren, dan zul je moeten wachten tot je dit toch zal lukken. Dit is nodig omdat het A-staal 60 ml moet zijn en het B staal minstens 30 ml. Deze urine zal gecontroleerd worden op de afbraakstoffen die dopingmiddelen achterlaten in het lichaam. Er zijn 2 stalen nodig om een foutief uitgevoerde test uit te sluiten. Als een A staal positief wordt bevonden, dan dient het B-staal in aanwezigheid van de atleet geopend te worden en gecontroleerd om zo het A-staal te bevestigen of te weerleggen.

bloedanalyse
Bij bloedanalyse wordt onder meer gekeken naar volgende stoffen:

-hematocriet: het volume aan bloedcellen (voornamelijk rode bloedlichaampjes) dat door middel van centrifuge gescheiden kan worden van het bloedplasma;
-hemoglobine: de concentratie van het ijzerhoudende eiwit in de rode bloedcel dat zuurstof transporteert van de longen naar de spieren voor de energielevering;
-erytrocyten: het aantal rode bloedlichaampjes;
-reticulocyten: het aantal en percentage nieuwe, nog niet geheel 'volgroeide' rode bloedlichaampjes

De waardes van de hier opgesomde stoffen worden meestal gecontroleerd ivm het gebruik van EPO of bloedtransfusies. Er wordt naar nog veel meer gekeken natuurlijk, maar deze 4 waren de laatste jaren erg belangrijk.

T/E-ratio
Testosteron/epitestosteron ratio: bij een normale mens is deze ratio 1:1, maar er bestaan uitschieters. Er is een grens vastgelegd van 4:1, kom je daarboven dan zal er een aanvullend onderzoek gedaan worden om het gebruik van testosteron of prohormonen aan te tonen of uit te sluiten. Een aanvullend onderzoek kan bestaan uit IRMS, isotopenratio massaspectrometrie, om vast te stellen of het lichaamseigen of lichaamsvreemd testosteron is.

biomedisch paspoort
een elektronisch document waarin de resultaten van bloed- en urinecontroles over een langere periode worden bijgehouden. Hierdoor wordt een beeld geschetst van de 'normale' waarden van de atleet. Worden er bij een controle pieken vastgesteld in vergelijking met het bloedpaspoort, dan is dit een eerste alarmsignaal dat er mogelijk doping wordt gebruikt. Om een atleet op basis van het biomedisch paspoort te straffen, moet dit wel uitvoerig gemotiveerd en gestaafd worden.

haaranalyse
Wordt soms als aanvullende test toegepast aangezien het WADA niet echt zeker is van de nauwkeurigheid van deze test. Het voordeel is dat afbraakstoffen over een langere periode in het haar op te sporen zijn. Het nadeel is dat door kleursopoelingen e.d. de nauwkeurigheid nog sneller verminderd en hierdoor zeker niet als een volwaardige test kan doorgaan. De politie gebruikt deze test wel om druggebruik vast te stellen.

Niet echt een test maar ook een onderdeel van het anti-dopingbeleid:

Whereabouts
Sporters die whereabouts moeten indienen, zullen per kwartaal in elk geval de volgende informatie moeten aanleveren:

Een correct en actueel postadres, waar de sporter ook bij verblijf in het buitenland post kan (laten) ophalen en (laten) lezen;
Voor elke dag het volledige adres van de locatie waar de sporter verblijft. Dit kan een thuislocatie zijn, maar ook de locatie van een hotel op een trainingslocatie, of het adres van ouders of partner;
Voor elke dag het 1-hour time slot (het Uur): voor een aaneengesloten periode van zestig minuten een specifieke locatie waarop de sporter zeker beschikbaar is voor een dopingcontrole;
Het wedstrijdschema van de sporter inclusief de adressen van de wedstrijdlocaties;
De namen en adressen van locaties waar de sporter reguliere activiteiten uitvoert, zoals trainen, werken en/of studeren;
De tijdstippen waarop deze reguliere activiteiten plaatsvinden.

_-_ratjetoe_-_zaterdag 30 mei 2020 @ 13:12
Meteen op Teletekst 101 ook :')
Immerdebestebobzaterdag 30 mei 2020 @ 13:19
Van Aru is natuurlijk ook bekend dat hij met een slepende knellende ader rond liep. Dus zo raar is zijn mindere niveau ook weer niet.
Frozen-assassinzaterdag 30 mei 2020 @ 13:20
Standaardprocedure wordt breed uitgemeten.
TargaFloriozaterdag 30 mei 2020 @ 19:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 13:12 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Meteen op Teletekst 101 ook :')
Het wielrennen maakt het zichzelf ook wel lastig door dit soort oude zaken op te rakelen.
_-_ratjetoe_-_zaterdag 30 mei 2020 @ 19:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 19:37 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Het wielrennen maakt het zichzelf ook wel lastig door dit soort oude zaken op te rakelen.
2016 en 2017? Als je doping wil bestrijden is dat wel de methode natuurlijk.
Rellende_Rotscholierzaterdag 30 mei 2020 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 19:37 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Het wielrennen maakt het zichzelf ook wel lastig door dit soort oude zaken op te rakelen.
Wat een rare post.
-XOR-zaterdag 30 mei 2020 @ 19:55
Hopelijk gaat het genottelijk worden.

16/17 was wel hoogtij van ONZE Tom :X
TargaFloriozaterdag 30 mei 2020 @ 19:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 19:52 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

2016 en 2017? Als je doping wil bestrijden is dat wel de methode natuurlijk.
Ik ben het met je eens en vind hertesten prima.

Mijn uitspraak was meer uit monde van de bond. Men zou het zichzelf makkelijker kunnen maken door het niet doen en de sport niet opnieuw negatief in het daglicht brengen. Andere sporten zijn ook niet zo actief.
TargaFloriozaterdag 30 mei 2020 @ 20:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 19:55 schreef -XOR- het volgende:
Hopelijk gaat het genottelijk worden.

16/17 was wel hoogtij van ONZE Tom :X
Die reed toen nog enkel op AH tomatensoep.
Momozaterdag 30 mei 2020 @ 20:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 20:01 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Die reed toen nog enkel op AH tomatensoep.
Gelukkig zit hij nu aan Jumbo tomatensoep
TargaFloriozaterdag 30 mei 2020 @ 20:18
quote:
10s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 20:06 schreef Momo het volgende:

[..]

Gelukkig zit hij nu aan Jumbo tomatensoep
+ Jumbo huismerk ketonen
Marcosszaterdag 30 mei 2020 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 19:55 schreef -XOR- het volgende:
Hopelijk gaat het genottelijk worden.

16/17 was wel hoogtij van ONZE Tom :X
Die reed in 2017 helemaal geen Tour h ;)

2016 wel, maar toen puur bedoeld als voorbereiding op de OS. Al ging hij toen in de tijdrit wel enorm hard.
-XOR-zaterdag 30 mei 2020 @ 21:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 20:56 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Die reed in 2017 helemaal geen Tour h ;)

2016 wel, maar toen puur bedoeld als voorbereiding op de OS. Al ging hij toen in de tijdrit wel enorm hard.
Weet ik, ik doelde ook op 2016, zeg maar het jaar van de opmaat.
Idisromzondag 31 mei 2020 @ 11:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 20:01 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Die reed toen nog enkel op AH tomatensoep.
Ik meende dat hij (teveel) appels at.
Idisromzondag 31 mei 2020 @ 11:25
Maar het stuk van Winderon over 1977 vond ik interessanter. Maar een ding kan ik niet duidelijk uit dat stuk herleiden. Heeft Hennie Kuiper wel of niet Stimul gebruikt in 1977?

https://books.google.nl/b(...)per%20stimul&f=false
Hier lees ik dat hij eerst positief testte, en later bleek dat toch negatief te zijn.
Slobeendzaterdag 27 juni 2020 @ 18:47
sporza twitterde op zaterdag 27-06-2020 om 18:41:21 Fransen sluiten 2 jaar onderzoek af: geen bewijzen van motortjes in het peloton

https://t.co/AqKyWbaVaq https://t.co/sCMhxJYcD3 reageer retweet
We kunnen weer rustig slapen.
Vaughters twitterde op zaterdag 27-06-2020 om 17:45:09 @BrianCooksonOBE The stupidest waste of emotion and resources. And a very unfortunate election issue. Enjoy the “I told you so” smile. reageer retweet
Noberzaterdag 27 juni 2020 @ 18:51
Bugno3zaterdag 27 juni 2020 @ 19:55
quote:
Blijft er merkwaardig uitzien.
TargaFloriowoensdag 1 juli 2020 @ 19:10
Op de website van Ray een interessant stuk over Jordi van Loon:

quote:
Het afgelopen decennium testte slechts een handjevol Nederlandse wielrenners positief. Over de dopingovertreding van Jordi van Loon werd niets bekend gemaakt. Het was tot dusver nog altijd onbekend waar hij een foute plas inleverde en op welk product hij in 2018 werd betrapt. De Brabander doorbreekt tegenover Cycling Opinions de stilte en vertelt hoe hij ondanks een attest toch positief testte, maar vooral hoe hij naar eigen zeggen als ‘kleine’ sporter geen kans maakte om zijn onschuld aan te tonen.

Het besef dat zijn wielercarrire voorbij is, heeft zich langzaam meester gemaakt van Jordi van Loon. Toch kan hij niet zomaar het verleden laten rusten. Hij blijft volharden in zijn onschuld en het frustreert hem enorm dat hij nooit een eerlijke kans heeft gekregen om zich te verdedigen tegen zijn positieve dopingtest op 19 augustus 2018 na de Ronde van de Achterhoek. Voor het eerst wil de 24-jarige ex-wielrenner zijn verhaal doen.

...
Volledig artikel: https://www.cyclingopinio(...)loos-in-dopinggeval/
Rellende_Rotscholierdinsdag 7 juli 2020 @ 16:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juni 2020 18:47 schreef Slobeend het volgende:
sporza twitterde op zaterdag 27-06-2020 om 18:41:21 Fransen sluiten 2 jaar onderzoek af: geen bewijzen van motortjes in het peloton

https://t.co/AqKyWbaVaq https://t.co/sCMhxJYcD3 reageer retweet
We kunnen weer rustig slapen.
Vaughters twitterde op zaterdag 27-06-2020 om 17:45:09 @:BrianCooksonOBE The stupidest waste of emotion and resources. And a very unfortunate election issue. Enjoy the “I told you so” smile. reageer retweet
quote:
De Internationale WielerUnie heeft Jean-Christophe Praud de laan uitgestuurd. De 43-jarige ex-prof was er sinds eind 2017 aan de slag als technisch manager. De Fransman hoopt nu op een terugkeer als coach in het peloton.

In april kondigde de UCI al bezuinigingsmaatregelen aan. Door de vele afgelastingen van wedstrijden en het verschuiven de Olympische Spelen naar volgend jaar, liep de Wielerunie veel inkomsten mis. Er werden een aantal acute maatregelen genomen zoals technische werkloosheid van het personeel en bezuinigingen op projecten. Ook Christophe Praud is daar niet aan de besparingen ontsnapt. 30 juni was zijn allerlaatste dag in dienst van de UCI.

Meer dan twee jaar was Praud, die als ingenieur is opgeleid, er aan de slag als technisch manager. Met als belangrijkste taak de strijd aan te gaan tegen mechanische fraude. “Hier hangt de geloofwaardigheid van onze sport vanaf”, toeterde David Lappartient. “Het is een van onze absolute prioriteiten.”

Het Franse L’Equipe bericht nu dat de missie van Praud beindigd is. “En dat is ook wel zo”, vertelt hij aan L’Equipe. “Toch deels. Ze is beindigd omdat ik mij ervan bewust ben dat er op het hoogste niveau van het wielrennen geen sprake is van mechanische fraude. Anderzijds weer niet omdat de UCI er nog niet in geslaagd is he grote publiek te garanderen dat die fraude niet bestaat.” Praud wil zijn kennis in de toekomst ten dienste stellen van een profteam.
Einde tijdperk tablet.

Klinkt wel een beetje alsof de UCI geen zin meer heeft om de boel te controleren. Dat lijkt me dan weer een totaal verkeerd signaal. Alsof je stopt met dopingcontroles omdat je een jaar lang niemand betrapt hebt.
showtimerdinsdag 7 juli 2020 @ 17:01
quote:
9s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 16:16 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

[..]

Einde tijdperk tablet.

Klinkt wel een beetje alsof de UCI geen zin meer heeft om de boel te controleren. Dat lijkt me dan weer een totaal verkeerd signaal. Alsof je stopt met dopingcontroles omdat je een jaar lang niemand betrapt hebt.
Kortom, wordt vervolgd.

Die rntgenbak kostte ook klauwen met geld natuurlijk. Tablet had voor de schijn mogen overleven.
Mani89dinsdag 7 juli 2020 @ 17:04
quote:
9s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 16:16 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

[..]

Einde tijdperk tablet.

Klinkt wel een beetje alsof de UCI geen zin meer heeft om de boel te controleren. Dat lijkt me dan weer een totaal verkeerd signaal. Alsof je stopt met dopingcontroles omdat je een jaar lang niemand betrapt hebt.
Peraud reed in 2014 zelf met een motortje.
Kravatdinsdag 7 juli 2020 @ 17:53
Tijdens Corona geen of amper doping controles en controles op mechanische fraude afschaffen, ik gok op een recordtijd naar la Planche de Belle file van Roglic.
TargaFloriodinsdag 7 juli 2020 @ 20:11
Maar op Femke VDD na is er toch nooit iets serieus gevonden? Peraud zal zeggen dat het wel voorkomt maar voor hem is (was inmiddels) het een inkomstenbron.
Koffieplanterzondag 12 juli 2020 @ 12:21
Zat er meer achter de Britse suprematie dan de ronde wielen uit de kluis? 11.gif

quote:
British Olympians were used as guinea pigs to test an experimental substance in a secret UK Sport project costing hundreds of thousands of pounds of public money in a bid to enhance their performance at London 2012, a Mail on Sunday investigation has found. The so-called ‘novel nutritional intervention’ was fed to medal hopefuls during competition despite only being available for use in ‘research’, and there being no guarantees it wouldn’t breach anti-doping regulations or that it was safe.

UK Sport prepared waivers freeing themselves of any blame if anything went wrong and non-disclosure agreements banning athletes from talking about it. Tranches of documents obtained by The Mail on Sunday show that 91 elite-level sportspeople across eight Olympic sports were given the product — an energy-boosting drink branded DeltaG, then at the first stage of in-competition testing in humans.

British athletes were used as guinea pigs to test an experimental substance at London 2012. The substance, a synthetic version of a naturally occurring body acid called ketones, was originally developed by scientists at Oxford University with $10million of funding from the American Department of Defence so US Special Forces could operate for longer behind enemy lines with fewer rations.

UK Sport, the government agency responsible for funding Olympic and Paralympic sport in Britain, produced a ‘participant information sheet’ to accompany the project application which read: ‘UK Sport does not guarantee, promise, assure or represent that use of ketone esters is absolutely World Anti-Doping Code compliant and therefore excludes all responsibility for use of the ketone ester.’ In other words, if an athlete failed a drugs test after taking the substances given to them by UK Sport — either because they were contaminated with banned substances, or WADA made the substance illegal — it would be the athlete’s fault, not UK Sport’s fault.

UK Sport told athletes in the document: ‘WADA might exercise … their rights to regulate … [and] collect blood samples or retrospectively test old samples. This may occur if there were pressure of the media if the concept was to leak. However … ketosis is a temporary physiological state and would be difficult to prove or test with any post-event samples.’

UK Sport did approach the World Anti-Doping Agency and UK Anti-Doping before proceeding and was told ketones were not currently banned but that WADA reserved their right to review their position. Another waiver prepared by UK Sport for the 91 British sportspeople compelled them to agree that the responsibility for any physical side-effects should be borne solely by themselves, not UK Sport.

The Mail on Sunday asked for the final waiver signed by athletes and the document sent reads: ‘As part of my agreement to participate I accept that there are risks in this study due to performing maximal exercise and to ingesting the ketone ester supplement. I accept that I cannot hold those running or associated with this protocol or their respective institutes, associations and businesses at any liability for these risks.’

There were no guarantees to the athletes about safety, and some became ill because of it. It can be revealed more than 40 per cent of athletes ended up with side-effects including vomiting and gastrointestinal upsets, and 28 individuals stopped taking the substance for this reason. A further 24 later withdrew from the scheme because they thought the substance was in no way beneficial to them. UK Sport even had a communications strategy ready in case the project leaked to the media. A document for board members in October 2011 said: ‘A communication plan will be needed with the media to mitigate any negative perceptions and publicity. The publicity focus will need to be on the quality of the science … and the fact that the UK is ahead of the curve compared to its competitors.’ It added: ‘If others are aware UK Sport is linked to the project … the risks will be around perceived unfair competitive edge. Current proposals are looking to ensure any scientific publications are released post London 2012.’

It appears UK Sport wanted to suppress circulation of knowledge about their project until after the Olympics. All athletes who agreed to use DeltaG in the hope it might boost their London 2012 dreams were also obliged to sign a binding non-disclosure agreement (NDA), compelling them never to speak about their involvement in the project. UK Sport told them: ‘This means you cannot talk to anybody outside of the research team and your peer group, i.e. athletes and coaches who have also signed this NDA, about the details of this study, especially not about the type of nutritional intervention you are testing.’ To this day it remains unknown whether the experiment provided any performance benefit to any British athlete at London 2012.

The Mail on Sunday’s investigation into boundary-pushing methods in elite British sport has obtained documentary evidence of the UK Sport 2012 scheme via multiple Freedom of Information requests (all of which have come back at least partially redacted) and via sources linked to the project. Additional sources across multiple sports say the 2012 scheme was piloted in British track and field athletes, cyclists and various endurance disciplines. ‘In the run-up to London 2012, there were all kinds of whispers about certain athletes getting an extra tonic in their daily supplements handout while others in the same training group didn’t,’ says one source from a sport among the highest achieving in medal terms for Team GB in London.

The coach of another prominent GB Olympian told this newspaper he heard rumours of a ‘wonder substance’ being touted in certain sports but that secrecy around this was so extreme he was unable to discover anything beyond rumour. One key document obtained by The Mail on Sunday was the confidential UK Sport memo from October 2011, produced for the attention only of UK Sport board members and directors, which was, in effect, a ‘road map’ of how UK Sport intended to exploit DeltaG for Team GB’s exclusive benefit.

This 14-page document detailed how UK Sport’s Research & Innovation team first noticed an article in a 2007 scientific journal about DeltaG, then being developed by the US military and being tested in animals ‘for physical and cognitive endurance performance’.

UK Sport contacted the US military, who in turn pointed UK Sport to Oxford University, whom UK Sport paid to conduct trials of the substance in rowers and cyclists. Invoices show UK Sport paid Oxford’s research team 4,000 in early 2011, for a trial involving rugby players at Bath University; and then 183,600 later in 2011 for the trials on the rowers and cyclists; and then 42,115 in early 2013 as a further ‘research grant’ for DeltaG studies on sportspeople. Ketones are a fuel source naturally produced in the liver as a by-product of fat breakdown when a person is not consuming enough carbohydrate. It is possible to produce a ‘ketogenic state’ (basically an energy-production response to starvation) by not eating carbs. This would be detrimental to athletes needing carbs, so DeltaG is a synthetic way to reach a ketogenic state without fasting.

But the ketones produced by Oxford were unpalatably bitter, hence the need to be mixed into (slightly more) palatable drinks. Waivers were prepared freeing UK Sport of any blame if anything went wrong with the project. The lab-based trials in rowers and cyclists appeared to show a one to two per cent performance benefit. The confidential ‘road map’ memo stated: ‘The [UK Sport] aim is to implement the use of DeltaG with targeted athletes and sports in the period leading into and during London 2012 with events greater than five minutes’ duration and multi-event athletes.

These sports include cycling; hockey; sailing; athletics; swimming; modern pentathlon and select others.’ The memo said UK Sport was then ‘negotiating an exclusive agreement’ with Oxford, adding ‘currently, DeltaG is only available to UK Sport and only for the purpose of “research” — it is not commercially available to anyone else.

The only people who are currently allowed to purchase and use the product outside the context of research trials are the US Special Forces.’ The memo added: ‘All usage of DeltaG has to happen under the umbrella of scientific experiments.’ The secret document then outlined the next steps in UK Sport’s plan, which included expanding the use of the substance to GB Olympians and Paralympians at an estimated cost of 225,000; an ‘up-scaling’ of use of the product across further sports at an estimated cost of 200,000.

The Oxford University academic behind the long-term development of DeltaG is Professor Kieran Clarke, a highly respected leader in her field who has studied the effects of diet on energy metabolism in human heart, brain and skeletal muscle for almost 30 years.

$10M FUNDING FROM US ARMY
They fuelled Team GB’s Olympians at London 2012, but what are ketones? The use of ketones drinks in professional cycling has been a constant source of speculation since 2012. After all, their biggest potential benefit is seen in endurance events.

Ketones are produced naturally by the liver and are understood to provide the body with an energy source that is more efficient than carbohydrate. In states of fuel shortage, like fasting, the body converts fat into ketones in order to meet the energy needs of the brain, which is unable to utilise fat when carbohydrate levels are low. Ketones can provide a rapid and efficient alternative energy supply to the heart and muscles. In the 2000s, this energy source was of interest to the US Special Forces who gave $10m to Oxford University to develop an edible form of ketones that could be consumed in a drink for use by soldiers.

A UK Sport Board presentation, obtained by The Mail on Sunday, detailed how during a trial involving elite British rowers in 2011 over a 30-minute effort, ketones enhanced performance by one to two per cent — one world record and six personal bests were set. In 2011, UK Anti-Doping and the World Anti-Doping Agency both confirmed to UK Sport that ketones were not currently on the prohibited substance list.

Prof Clarke was happy to work with UK Sport in testing DeltaG in lab conditions and fully supported UK Sport’s experiments, she has told the Mail on Sunday. Having gone through years of applications to test the substance on humans, and believing it to be both legal and safe, Prof Clarke never had any qualms about using DeltaG in elite athletes. Since 2018 it has been marketed commercially as a food supplement that can boost performance in endurance athletes.

But Prof Clarke has told this newspaper she had no knowledge of UK Sport’s trial of DeltaG in Olympians in the run-up to London 2012 and during those Games. Another document obtained by the MoS shows that the 91 athletes in the 2012 scheme used 135 doses of DeltaG in competitive events. The stated intent was to use them in London 2012 build-up events and at the Games themselves.

Dr Scott Drawer, who was head of UK Sport’s Research and Innovation unit in 2011-12 and now works for sport-centric Millfield independent school in Somerset, did not respond to requests for comment. A UK Sport spokesperson said: ‘As the nation’s high-performance sports agency, UK Sport invests in expert institutes who deliver research and innovation projects to support the success of our national sports teams. These projects range from designing world-class technical equipment for our athletes, to supporting athlete health and performance.

These research and innovation projects are conducted in line with the highest ethical standards, with-in the rules of international sport and are assessed by an expert independent Research Advisory Group. Consultation takes place with UKAD and WADA wherever necessary to ensure projects comply with international anti-doping regulations.

British athletes were sworn to silence, with 91 elite-level sportspeople given the product. ‘The Ketone Ester project received independent ethical approval from the Research Advisory Group in January 2012. Additionally, UK Anti-Doping confirmed in writing, after seeking clarification from the World Anti-Doping Agency (WADA), that WADA had “no reason to consider such substances as banned under the 2011 List of Prohibited Substances and Methods”.

‘Any research project funded by UK Sport investment includes a participant consent form to ensure it operates with full transparency with regards to any risks to participants, and also for the purpose of full disclosure. Participating athletes agree they have been provided with full details of the study and have had the opportunity to raise and discuss questions with a named researcher. Athletes are not put under pressure from UK Sport to take part in any research project or to provide their consent, and may withdraw at any time.’ The Mail on Sunday asked multiple UK sports governing bodies for comment, including those responsible for cycling, hockey, athletics and swimming. A British Cycling spokesman said: ‘UK Sport included some cyclists in their trials of ketone dietary supplements with athletes in the high-performance sys-tem in 2011 and 2012. As this was a UK Sport initiative, questions regarding the results of the trials should be directed to them.’

While ketones are now legal and widely used, they are far from universally accepted as good. A spokesperson for GB Hockey said: ‘Athletes from GB Hockey were offered the opportunity to try DeltaG and did so in the 2012 Olympic cycle. GB Hockey were reassured by UK Sport’s participation in the programme and comfortable with assisting their drive for excellence. DeltaG was not adopted for a sustained period of time.’ UK Athletics said athletes used it but not in competition after finding it unpalatable. A British Swimming spokesperson said it was not possible to obtain information before publication of our story.

While ketones are now legal and widely used, they are far from universally accepted as a good thing. Earlier this year, Herman Ram, the head of the Dutch anti-doping agency, said his organisation does not encourage ketone use. ‘It is a legal nutrition but, at the same time, too little is known about the possible health consequences,’ he said. ‘That makes it a grey area. It is not on the doping list, but if we receive questions from athletes, we advise them not to use ketones.’
DeeBeezondag 12 juli 2020 @ 12:57
Je verwacht het cht niet van het altijd mokerirritante en zeer onsympathieke Team GB.
DeeBeezondag 12 juli 2020 @ 13:03
Overigens serieus wel een interessante discussie of dit doping is of niet. Het argument lichaamseigen stof vind ik niet sterk, dat is een EPO ook. Echter zou je wel via eten en dieet weer een verschil moeten kunnen maken.

Al zijn dit soort staatsgeorganiseerd (en gesponsorde) programma's er wel over in mijn ogen, het zou anders zijn als dit product gewoon beschikbaar was op de markt (zoals nu wel het geval is, HALLO JUMBO). Laat staan allerlei testen, NDA's etc. etc., wat ergerlijk...
_-_ratjetoe_-_zondag 12 juli 2020 @ 18:34
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 13:03 schreef DeeBee het volgende:
Overigens serieus wel een interessante discussie of dit doping is of niet. Het argument lichaamseigen stof vind ik niet sterk, dat is een EPO ook. Echter zou je wel via eten en dieet weer een verschil moeten kunnen maken.

Al zijn dit soort staatsgeorganiseerd (en gesponsorde) programma's er wel over in mijn ogen, het zou anders zijn als dit product gewoon beschikbaar was op de markt (zoals nu wel het geval is, HALLO JUMBO). Laat staan allerlei testen, NDA's etc. etc., wat ergerlijk...
Het valt eerder onder financile doping. Ik vind het niet laakbaar als sporters dit gaan gebruiken als het hun aangeboden wordt en het niet op de dopinglijst staat.
_-_ratjetoe_-_zondag 12 juli 2020 @ 18:36
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 12:21 schreef Koffieplanter het volgende:
Zat er meer achter de Britse suprematie dan de ronde wielen uit de kluis? [ afbeelding ]
[..]

2011... Welke Britse wielrenner transformeerde toen ook alweer?

85. GBR FROOME Chris SKY 26'18" 5

https://cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=21156
Joost-mag-het-wetenzondag 12 juli 2020 @ 19:42
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 12:21 schreef Koffieplanter het volgende:
Zat er meer achter de Britse suprematie dan de ronde wielen uit de kluis? [ afbeelding ]
[..]

Dat gaat gewoon over ketonen. Dat moet toch wel straf spul zijn eigenlijk ...
DeeBeezondag 12 juli 2020 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 18:34 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Het valt eerder onder financile doping. Ik vind het niet laakbaar als sporters dit gaan gebruiken als het hun aangeboden wordt en het niet op de dopinglijst staat.
Ja wel mee eens. Al vind ik het wel weer kwalijk als er een financiele 'wapenwedloop' ontstaat tussen (nationale) sportbonden, maar je ziet het nu ook al in het wielrennen. Teams met de grootste budgetten zitten het meest in de grijze gebieden en hebben geld voor het (legaal) experimenteren. Niet een heel fantastische ontwikkeling...
wimderondinsdag 18 augustus 2020 @ 23:11
quote:
Ze reed een wereldrecord uit de boeken, maar 80-jarige (!) wielrenster heeft nu een dopingschorsing aan haar broek

Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA heeft bekendgemaakt dat wielrenster Barbara Gicquel een dopingschorsing van een jaar heeft aanvaard.

De 80-jarige vrouw reed op 29 augustus 2019 het wereldrecord op de vijfhonderd meter tijdrit in de leeftijdscategorie 75 tot 79 jaar uit de boeken. Volgens de regels van USA Cycling moest ze daarna wel een dopingtest afleggen. Daarbij testte ze positief op het gebruik van anabolen.

Door haar schorsing werd het wereldrecord van de Amerikaanse geschrapt, net als de nationale titels die ze behaalde op diverse baanonderdelen.

“Rollercoaster”

Gicquel vocht haar schorsing eerst nog aan door te stellen dat ze sinds 2005 een medicament gebruikte wat de positief test zou kunnen verklaren. Ze wist zelfs dat er een verboden substantie inzat, maar nam het toch op voorschrift. Maar haar uitleg bleek onvoldoende gestaafd te zijn.

“De dopinglijst is geschreven voor jonge vrouwelijke atletes”, liet de Amerikaanse weten in een reactie aan de Washington Post. “Het is een emotionele rollercoaster geweest. Vol angst, een depressie en ongeloof omdat ze mij doping wilden aansmeren.”
noodgangdinsdag 18 augustus 2020 @ 23:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2020 23:11 schreef wimderon het volgende:

[..]

:') Dat is ook wel kansloos zeg. Zou er iemand van 80 geen medicijnen gebruiken waarvan er wel ergens iets op de lijst staat?
_-_ratjetoe_-_woensdag 26 augustus 2020 @ 13:17
Er is wat ophef op d'n Twitter over Bramati die iets uit Evenepoels shirt haalt na diens valpartij in Lombardije:

twitter

Slobeendwoensdag 26 augustus 2020 @ 13:19
quote:
99s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:17 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Er is wat ophef op d'n Twitter over Bramati die iets uit Evenepoels shirt haalt na diens valpartij in Lombardije:

[ twitter ]
Wat zou het moeten zijn?
showtimerwoensdag 26 augustus 2020 @ 13:37
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:19 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Wat zou het moeten zijn?
Waarom wordt het in dit topic gepost?
Slobeendwoensdag 26 augustus 2020 @ 13:40
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:37 schreef showtimer het volgende:

[..]

Waarom wordt het in dit topic gepost?
Ja geen idee.
Steven184woensdag 26 augustus 2020 @ 13:41
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:19 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Wat zou het moeten zijn?
Zakje coke
Frozen-assassinwoensdag 26 augustus 2020 @ 13:43
quote:
99s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:17 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Er is wat ophef op d'n Twitter over Bramati die iets uit Evenepoels shirt haalt na diens valpartij in Lombardije:

[ twitter ]
Is dat niet gewoon een zender voor communicatie?
_-_ratjetoe_-_woensdag 26 augustus 2020 @ 13:59
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:19 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Wat zou het moeten zijn?
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:37 schreef showtimer het volgende:

[..]

Waarom wordt het in dit topic gepost?
De suggestie die gewekt wordt -door de gebruikelijke toetsenbordhelden- is uiteraard dan het op z'n minst een finish bottle is. Onschuldige verklaringen zijn uiteraard ook mogelijk, maar het is wel wat schimmig - want waarom moet het weggehaald worden?
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:43 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Is dat niet gewoon een zender voor communicatie?
Zit die in de achterzak? Onder het shirt zou die moeten zitten toch?
showtimerwoensdag 26 augustus 2020 @ 14:11
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:59 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

[..]

De suggestie die gewekt wordt -door de gebruikelijke toetsenbordhelden- is uiteraard dan het op z'n minst een finish bottle is. Onschuldige verklaringen zijn uiteraard ook mogelijk, maar het is wel wat schimmig - want waarom moet het weggehaald worden?
[..]

Zit die in de achterzak? Onder het shirt zou die moeten zitten toch?
Gazzetta heeft Bramati gevraagd. Rolletje dextro energy? |:)
wimderonwoensdag 26 augustus 2020 @ 15:00
quote:
99s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:17 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Er is wat ophef op d'n Twitter over Bramati die iets uit Evenepoels shirt haalt na diens valpartij in Lombardije:

[ twitter ]
Wat zijn die Vayer en deze gozer toch vermoeiende figuren.
Koffieplantervrijdag 28 augustus 2020 @ 22:01
Onlangs doken beelden op van net na de val van Evenepoel. Davide Bramati, ploegleider van Deceuninck-Quick Step haalt iets uit de zak van Evenepoel en stopt het snel weg. Op sociale media begonnen meteen de speculaties.
"Wij hebben de CADF (een antidopinginstelling) gevraagd om de televisiebeelden te onderzoeken en getuigen te ondervragen", zegt UCI-voorzitter David Lappartient. "We willen weten wat er uit de zak van Evenepoel is gehaald."
Momovrijdag 28 augustus 2020 @ 22:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2020 22:01 schreef Koffieplanter het volgende:
Onlangs doken beelden op van net na de val van Evenepoel. Davide Bramati, ploegleider van Deceuninck-Quick Step haalt iets uit de zak van Evenepoel en stopt het snel weg. Op sociale media begonnen meteen de speculaties.
"Wij hebben de CADF (een antidopinginstelling) gevraagd om de televisiebeelden te onderzoeken en getuigen te ondervragen", zegt UCI-voorzitter David Lappartient. "We willen weten wat er uit de zak van Evenepoel is gehaald."

Serieus? Net of hij EPO of wat dan ook zou meenemen zijn achterzak
franklopvrijdag 28 augustus 2020 @ 22:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2020 22:16 schreef Momo het volgende:

[..]

Serieus? Net of hij EPO of wat dan ook zou meenemen zijn achterzak
Bramati had het over dat ze geen data meer doorkregen van Remco. UCI zegt dat data doorsturen niet mag, mogelijk dat het zoiets was en dat willen ze onderzoeken

Zie; https://sporza.be/artikel(...)rdije~1598643499866/

Dat stukje plakte iemand net niet mee
W.H.I.S.T.L.Ezaterdag 29 augustus 2020 @ 21:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2020 22:01 schreef Koffieplanter het volgende:
Onlangs doken beelden op van net na de val van Evenepoel. Davide Bramati, ploegleider van Deceuninck-Quick Step haalt iets uit de zak van Evenepoel en stopt het snel weg. Op sociale media begonnen meteen de speculaties.
"Wij hebben de CADF (een antidopinginstelling) gevraagd om de televisiebeelden te onderzoeken en getuigen te ondervragen", zegt UCI-voorzitter David Lappartient. "We willen weten wat er uit de zak van Evenepoel is gehaald."

bruine boterham
Rellende_Rotscholierdinsdag 8 september 2020 @ 14:22
EhZDSMiXgAEjC1I?format=png&name=small
EhZEFAtXgAA-ZaK?format=png&name=small

Astma in Rwanda, je zou voor minder,
Immerdebestebobdinsdag 8 september 2020 @ 15:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 14:22 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Astma in Rwanda, je zou voor minder,
Lekker man, alleen schorsen in de Corona-periode.
Mani89dinsdag 8 september 2020 @ 15:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 14:22 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Astma in Rwanda, je zou voor minder,
Mooie jongen van het prachtige Voralberg, die natuurlijk stiekem al een tijdje iets te hard reed voor een volwassen continentale renner.
Immerdebestebobdinsdag 8 september 2020 @ 18:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 15:16 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Mooie jongen van het prachtige Voralberg, die natuurlijk stiekem al een tijdje iets te hard reed voor een volwassen continentale renner.
Wel raar dat ie bij IAM niet vooruit kwam.
wimderondonderdag 10 september 2020 @ 03:32
quote:
Nog niet op de markt, wel al in het peloton: onderzoekers Operatie Aderlass zijn nieuw dopingproduct op het spoor

Het heet H7379 Hemoglobin Human, heeft een gelijkaardig effect als EPO en is niet verkrijgbaar op de farmaceutische markt, maar werd wel al gebruikt door wielrenners. De Oostenrijks-Duitse recherche, die onderzoek voert naar de bloeddopingzaak Operatie Aderlass, bezit informatie dat renners zich in 2016 en 2017 verrijkten met microdosissen van H7379. Alleen is het wachten tot wanneer de UCI en de CADF eindelijk naar buiten komt met de resultaten van de door hen beloofde hertesting op stalen uit die periode.

Zestien maanden na de uitbraak van Operatie Aderlass, komt er eindelijk een vervolg aan de bloeddopingzaak. Een maand geleden heeft de Duitse en Oostenrijkse recherche een dealer uit Kroati gearresteerd, die als leverancier fungeerde van Mark Schmidt. Deze Duitse dokter was de spilfiguur in Operatie Aderlass, die in mei 2019 vijftig sporters aan de dopinggalg praatte. Onder hen (ex-)wielrenners Stefan Denifl, Georg Preidler, Alessandro Petacchi, Danilo Hondo, Kristijan Koren, Borut Bozic en Kristijan Durasek.

De naam van de Kroatische stroman is niet bekend. Belangrijker: hij werkte wel mee aan het onderzoek. Zo verkreeg de recherche dat Schmidt werkte met het dopingproduct H7379 Hemoglobin Human en dat nog andere renners zich hiermee hebben gedopeerd.

H7379 Hemoglobin Human is nieuw in de dopingwereld. Ook de Belgische wetenschapper Peter Van Eenoo van dopinglab Gent was niet met het product vertrouwd: “Het heet Human Hemoglobin, maar in onze medische bewoordingen spreken we van een synthetisch product. Het is een extracellulair product. Er worden geen rode bloedcellen genjecteerd, maar hemoglobine.”

Het effect is wel hetzelfde als bij EPO-gebruik. “De opgenomen zuurstof in de longen wordt sneller getransfereerd naar de weefsels die het nodig hebben, waardoor de uithouding van de atleet verbetert”, aldus Van Eenoo.

Synthetische hemoglobine is niet nieuw in het peloton. Dopingjagers voorspellen al langer dat deze doping, genaamd HBOC (hemoglobin based oxygen carrier), the next step is. Tien jaar geleden werd een soortgelijk product genaamd HemAssist al aan Lance Armstrong gelinkt, maar dat werd nooit bewezen. Het verschil met HemAssist is dat H7379 niet op de farmaceutische markt beschikbaar is. Volgens onze bron bij de Duits-Oostenrijkse recherche is het product voor wetenschappelijk onderzoek ontwikkeld door een farmaceutisch bedrijf. Via getuigenissen van de Kroatische dealer vonden de onderzoekers toch een platform op de zwarte markt waar het product wel al kan worden aangekocht: 56,8 euro voor 1 gram en 314 euro voor 10 gram.

Synthetische hemoglobine en ook dit product is traceerbaar tijdens dopingcontroles, maar behoort niet tot de standaardprocedure. Enkel bij een vermoeden van gebruik, wordt een bijkomende en dure extra prospectie van de bloedstalen in gang gezet. Het is ook de reden waarom de klanten van Schmidt destijds niet betrapt werden.

Wachten op resultaten

Het Duits-Oostenrijkse onderzoeksteam is via ondervragingen namen van renners op het spoor gekomen, waarvan vermoedens bestaan dat ze dit product met microdosissen hebben gebruikt. Net als de naam van het product H7379 hebben ze ook de namen van de atleten doorgegeven aan de UCI en zijn onafhankelijk dopingcontrole-orgaan CADF (Cycling Anti-Doping Foundation).

Alleen stellen de onderzoekers vragen bij de voortgang van dit onderzoek. In november 2019 werden de UCI en het CADF al op de hoogte gebracht dat in de periode 2016 en 2017 door renners een nieuw dopingproduct werd gebruikt, wat toen nog moeilijk detecteerbaar was. Zowel de UCI en de CADF beloofden de dopingstalen uit die periode te hertesten, maar het is nog steeds wachten op de resultaten. Op onze vraag aan de CADF hoe het met het hertesten van de stalen staat, krijgen we enkel als antwoord: “Het onderzoek is nog bezig.”

Volgens de Duits-Oostenrijkse recherche zijn er van de duizenden stalen echter nog maar een vijftigtal stalen opnieuw getest. Het CADF is een onafhankelijk orgaan, dat wordt gefinancierd door de UCI. Het is algemeen geweten dat de UCI zeer krap bij kas zit omdat het veel inkomsten misliep door het schrappen van vele wedstrijden tijdens de eerste coronagolf. Antidopingcontroles staan op dit moment niet bovenaan op de to-do-lijst. De vraag is of de resultaten ooit bekend geraken. De samenwerking tussen de UCI en CADF loopt na dit jaar af. Vanaf 2021 werkt de UCI samen met een nieuw antidopingorgaan, ITA.
Immerdebestebobdonderdag 10 september 2020 @ 08:36
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 03:32 schreef wimderon het volgende:

[..]

"Zwarte markt" :')

https://www.sigmaaldrich.(...)79?lang=en®ion=NL

Dit is een van de grootste toko's waar je labspullen kan kopen. Veel laagdrempeliger kan niet. Een van de vaste leveranciers voor onderzoek op universiteiten.
Mani89donderdag 10 september 2020 @ 08:43
Bij Dr. Schmidt gingen de renners alleen maar harder achteruit fietsen.
Momomaandag 21 september 2020 @ 09:08
twitter

Geen idee wat dit precies inhoud (ook niet na translate)
heywoodumaandag 21 september 2020 @ 09:12
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 09:08 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Geen idee wat dit precies inhoud (ook niet na translate)
Oclaesp (autoriteiten die schijnbaar onder meer onderzoek doen naar overtredingen/misdaad omtrent het milieu en ook dopingachtige zaken) hebben afgelopen woensdag het hotel van Arkea-Samsic een bezoekje gebracht en de kamer van Quintana doorzocht. Zo lees ik het via Translate :P
WAvanBurenmaandag 21 september 2020 @ 09:38
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 09:12 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Oclaesp (autoriteiten die schijnbaar onder meer onderzoek doen naar overtredingen/misdaad omtrent het milieu en ook dopingachtige zaken) hebben afgelopen woensdag het hotel van Arkea-Samsic een bezoekje gebracht en de kamer van Quintana doorzocht. Zo lees ik het via Translate :P
Schijnt in het kader van een ‘vooronderzoek’ te zijn.
Momomaandag 21 september 2020 @ 13:22
twitter


Ook in het Nederlands op de NOS
Agueromaandag 21 september 2020 @ 14:19
Altijd tegen Nairo.
Pino112maandag 21 september 2020 @ 19:02
twitter
Immerdebestebobmaandag 21 september 2020 @ 19:03
quote:
7s.gif Op maandag 21 september 2020 19:02 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]
Ja leuk. Hier horen we weer niks van. Net als Aderlass en al het voorgaande.
Momomaandag 21 september 2020 @ 19:04
quote:
7s.gif Op maandag 21 september 2020 19:02 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]
Gaat dit ook over Nairo?
Immerdebestebobmaandag 21 september 2020 @ 19:04
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 19:04 schreef Momo het volgende:

[..]

Gaat dit ook over Nairo?
Ik heb een hekel aan zulke vage berichtgeving.
Pino112maandag 21 september 2020 @ 19:08
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 19:04 schreef Momo het volgende:

[..]

Gaat dit ook over Nairo?
twitter

Ja waarschijnlijk wel.
Rellende_Rotscholiermaandag 21 september 2020 @ 19:10
Huub heeft een groot probleem.
AllesKaputtmaandag 21 september 2020 @ 19:10
quote:
14s.gif Op maandag 21 september 2020 19:08 schreef Pino112 het volgende:

[..]

[ twitter ]
Ja waarschijnlijk wel.
Gelukkig slechts nr. 12 in het ploegenklassement, geen etappezeges, kopman door het ijs gezakt, gelukkig is de rest wel clean!
Momomaandag 21 september 2020 @ 19:13
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 19:10 schreef AllesKaputt het volgende:

[..]

Gelukkig slechts nr. 12 in het ploegenklassement, geen etappezeges, kopman door het ijs gezakt, gelukkig is de rest wel clean!
In februari en maart ging Nairo wel superhard
Koffieplantermaandag 21 september 2020 @ 19:28
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2020 19:13 schreef Momo het volgende:

[..]

In februari en maart ging Nairo wel superhard
Eventuele doping of bepaalde supplementen en health products, zoals ze het noemen, heeft iets weg van paniek, juist door dat hoge niveau in het voorjaar. Hij vernedert de rest vroeg in het seizoen, wordt aangereden op training, er ontstaat intern paniek over de knie en in alle consternatie wordt er naar van alles gezocht en gegrepen om dat niveau heel snel terug te brengen, is mijn hypothese.
Koffieplantermaandag 21 september 2020 @ 20:17
https://www.leparisien.fr(...)-09-2020-8388948.php
Immerdebestebobmaandag 21 september 2020 @ 20:22
quote:
Daar staat dat ze waarschijnlijk naalden en spul voor verrijken van bloed hebben gevonden. Genot. Nucleair.
Rellende_Rotscholiermaandag 21 september 2020 @ 20:24
Dit gaat vrij rap richting einde tijdperk Nairo.

Wat me misschien nog wel het meest interesseert: wie heeft de tip gegeven?
Immerdebestebobmaandag 21 september 2020 @ 20:25
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 20:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Dit gaat vrij rap richting einde tijdperk Nairo.

Wat me misschien nog wel het meest interesseert: wie heeft de tip gegeven?
Het waterschap?
Steven184maandag 21 september 2020 @ 20:30
Einde tijdperk Nairo is toch wel een dingetje
TargaFloriomaandag 21 september 2020 @ 20:33
:D
Faraday01maandag 21 september 2020 @ 20:33
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2020 19:03 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ja leuk. Hier horen we weer niks van. Net als Aderlass en al het voorgaande.
Het Franse parket is voorlopig vrij duidelijk en noemt man en paard
Faraday01maandag 21 september 2020 @ 20:37
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 20:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Dit gaat vrij rap richting einde tijdperk Nairo.

Wat me misschien nog wel het meest interesseert: wie heeft de tip gegeven?
Eus? _O-
Immerdebestebobmaandag 21 september 2020 @ 20:39
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 20:37 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Eus? _O-
Als Nairoman daar achter komt naait ie iedereen erbij daar + Landa.
Momomaandag 21 september 2020 @ 20:43
Wel toevallig dat het alleen gaat om 3 renners die van Movistar kwamen.
Eigenlijk zou het wel een episch einde zijn aan de Netflix drama's als de tip uit die hoek komt.
DeeBeemaandag 21 september 2020 @ 20:45
Je ziet het wel vaker, dat ze op hun 44e nog naar doping grijpen.

Heeft team Colombia een groot probleem?
TargaFloriomaandag 21 september 2020 @ 21:01
quote:
10s.gif Op maandag 21 september 2020 20:43 schreef Momo het volgende:
Wel toevallig dat het alleen gaat om 3 renners die van Movistar kwamen.
Eigenlijk zou het wel een episch einde zijn aan de Netflix drama's als de tip uit die hoek komt.
Op eigen houtje doktertje zitten spelen?
Mexicanobakkermaandag 21 september 2020 @ 21:02
Ach nee, einde tijdperk Naiero
The_Undertonemaandag 21 september 2020 @ 21:05
Zal wel niet goed zijn voor z'n netelroos, deze stress.
showtimermaandag 21 september 2020 @ 21:22
twitter

twitter


Gewoon doorlopen.
Rellende_Rotscholiermaandag 21 september 2020 @ 21:26
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:22 schreef showtimer het volgende:
[ twitter ]
[ twitter ]

Gewoon doorlopen.
Is Matt voor Colombia?
Frozen-assassinmaandag 21 september 2020 @ 21:31
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:22 schreef showtimer het volgende:
[ twitter ]
[ twitter ]

Gewoon doorlopen.
Het kan, maar het kan ook niet...
Mani89maandag 21 september 2020 @ 21:34
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:22 schreef showtimer het volgende:
[ twitter ]
[ twitter ]

Gewoon doorlopen.
Precies wat ik al dacht, een heel toevallig opgeklopt nep schandaal nadat de Fransen keihard hebben gefaald in de Tour. #cope
Mani89maandag 21 september 2020 @ 21:35
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 20:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Dit gaat vrij rap richting einde tijdperk Nairo.

Wat me misschien nog wel het meest interesseert: wie heeft de tip gegeven?
Bardet? Pinot?
showtimermaandag 21 september 2020 @ 21:36
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:26 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Is Matt voor Colombia?
Verstandige mens.
Koffieplantermaandag 21 september 2020 @ 22:12
Overtuigen doet dat communique dat Hubert zojuist op de post heeft gedaan allerminst.
Momomaandag 21 september 2020 @ 22:14
twitter
Immerdebestebobmaandag 21 september 2020 @ 22:16
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 22:14 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Die trekt er nu al zijn handen van af. Of lees ik dat verkeerd?
TheArtmaandag 21 september 2020 @ 22:17
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2020 22:16 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Die trekt er nu al zijn handen van af. Of lees ik dat verkeerd?
Dat lees je goed. Legt eigenlijk alles bij de Colombianen en hun entourage neer, zonder iemand bij naam te noemen natuurlijk.
rubbereendmaandag 21 september 2020 @ 22:21
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 22:17 schreef TheArt het volgende:

[..]

Dat lees je goed. Legt eigenlijk alles bij de Colombianen en hun entourage neer, zonder iemand bij naam te noemen natuurlijk.
dat is ook veelzeggend
supernigermaandag 21 september 2020 @ 22:27
Je verwacht het niet.
Momomaandag 21 september 2020 @ 22:29
Zou jammer zijn als dit het einde is van Nairoman
Frozen-assassinmaandag 21 september 2020 @ 22:30
Bijzondere communique inderdaad. Spreekt geen steun uit oid.
Steven184maandag 21 september 2020 @ 22:38
Quintana wordt aan zijn lot overgelaten. En het voelde nog wel als een warm bad aan het begin van het jaar.
TheArtmaandag 21 september 2020 @ 22:45
Het geeft ook wel een beetje aan hoe Hubert de zaakjes voor elkaar heeft in zijn ploeg. Schijnbaar heeft een grote naam carte blanche bij hem en is het volgens zijn eigen woorden een team binnen zijn eigen team.
Frozen-assassinmaandag 21 september 2020 @ 22:50
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 22:38 schreef Steven184 het volgende:
Quintana wordt aan zijn lot overgelaten. En het voelde nog wel als een warm bad aan het begin van het jaar.
Klinkt ook alsof Nairo met andere landgenoten een eigen bubbel hebben met eigen personeel
Momomaandag 21 september 2020 @ 22:52
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 22:50 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Klinkt ook alsof Nairo met andere landgenoten een eigen bubbel hebben met eigen personeel
Eigenlijk niet heel anders dan bij Movistar, sociaal gezien leefde hij in zijn eigen wereld daar. Toen was er geen taalbarrire. Misschien heeft @Koffieplanter meer zicht op de persoon Nairo, maar ik heb niet idee dat hij veel vrienden in het peloton en daar om heen had.
Dale__Coopermaandag 21 september 2020 @ 23:02
Het was nog wel zo rustig dit jaar, jammer.
Immerdebestebobmaandag 21 september 2020 @ 23:03
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 22:45 schreef TheArt het volgende:
Het geeft ook wel een beetje aan hoe Hubert de zaakjes voor elkaar heeft in zijn ploeg. Schijnbaar heeft een grote naam carte blanche bij hem en is het volgens zijn eigen woorden een team binnen zijn eigen team.
Bij Rabo keken ze ook weg toch, terwijl ze niet zelf de doping organiseerden?
Steven184maandag 21 september 2020 @ 23:05
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 22:50 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Klinkt ook alsof Nairo met andere landgenoten een eigen bubbel hebben met eigen personeel
Heeft Nairo goed voor elkaar
Immerdebestebobmaandag 21 september 2020 @ 23:05
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 23:02 schreef Dale__Cooper het volgende:
Het was nog wel zo rustig dit jaar, jammer.
Dat verhaal over De Fugl en De Luts hebben we ook niets meer van gehoord.
Rellende_Rotscholiermaandag 21 september 2020 @ 23:10
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 22:45 schreef TheArt het volgende:
Het geeft ook wel een beetje aan hoe Hubert de zaakjes voor elkaar heeft in zijn ploeg. Schijnbaar heeft een grote naam carte blanche bij hem en is het volgens zijn eigen woorden een team binnen zijn eigen team.
Het wielrennen blijft natuurlijk een amateuristische sport, met uitzondering van enkele ploegen.
Momowoensdag 23 september 2020 @ 00:15
twitter
Bugno3woensdag 23 september 2020 @ 08:24
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2020 00:15 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Niks te verbergen genot.
DeeBeewoensdag 23 september 2020 @ 08:49
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2020 08:24 schreef Bugno3 het volgende:

[..]

Niks te verbergen genot.
Wij van Naiero, adviseren...Naiero.
Koffieplanterdonderdag 24 september 2020 @ 15:17
Verrassing! Juanjo Amador is door de UCI vrijgesproken voor zijn positieve plas van vorig jaar, op zogenaamd Boldenone. Hebben ze mooi Manzana Postobon de kop mee omgedraaid, maar hey.
AllesKaputtdonderdag 24 september 2020 @ 17:00
quote:
1s.gif Op donderdag 24 september 2020 15:17 schreef Koffieplanter het volgende:
Verrassing! Juanjo Amador is door de UCI vrijgesproken voor zijn positieve plas van vorig jaar, op zogenaamd Boldenone. Hebben ze mooi Manzana Postobon de kop mee omgedraaid, maar hey.
Dit klinkt als een lichtelijk uit de hand gelopen 'grap' van Jetse Bol.
showtimerwoensdag 30 september 2020 @ 11:58
twitter


Zouden er namen gonzen in radio peloton?
Momowoensdag 30 september 2020 @ 12:02
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 11:58 schreef showtimer het volgende:
[ twitter ]

Zouden er namen gonzen in radio peloton?
Ik verwacht eigenlijk niet dat er nog grote namen uit de kast komen vallen.
Immerdebestebobwoensdag 30 september 2020 @ 13:03
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 12:02 schreef Momo het volgende:

[..]

Ik verwacht eigenlijk niet dat er nog grote namen uit de kast komen vallen.
Wie presteerden er in die periode opvallend slecht?
Jedi_Pimpwoensdag 30 september 2020 @ 22:49
Klopt het dat hier geen topic over is op The Clinic (Cyclingnews)? Kan niks vinden. Op z'n zachtst gezegd raar.
Immerdebestebobwoensdag 30 september 2020 @ 23:16
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 22:49 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Klopt het dat hier geen topic over is op The Clinic (Cyclingnews)? Kan niks vinden. Op z'n zachtst gezegd raar.
Ik kon het ook niet vinden. Sowieso lijkt de Clinic erg dood de laatste tijd. Waar posten de internationals dan wel over doping?
THEFXRvrijdag 2 oktober 2020 @ 21:52
twitter
Immerdebestebobvrijdag 2 oktober 2020 @ 21:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2020 21:52 schreef THEFXR het volgende:
[ twitter ]
quote:
He claimed he made no financial profit from the process but asked for 5,000 euros ($5,852) a year for his services and also asked for result-based bonuses.
net het verkeerde verdienmodel gekozen :') _O-
Momowoensdag 7 oktober 2020 @ 13:51
twitter
Koffieplanterwoensdag 21 oktober 2020 @ 20:43
twitter


Het imperium valt in brokken en stukken.
wimderondonderdag 22 oktober 2020 @ 19:31
twitter
Mani89donderdag 22 oktober 2020 @ 21:31
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 20:43 schreef Koffieplanter het volgende:
[ twitter ]

Het imperium valt in brokken en stukken.
Hij was nog een lichtpuntje in het PCT avontuur van W52. Ik voel me ernstig bedrogen.
Koffieplanterdonderdag 22 oktober 2020 @ 22:21
The Union Cycliste Internationale (UCI) announces that the Italian rider Matteo Spreafico has been notified of two Adverse Analytical Findings (AAFs) for Enobosarm (ostarine)* in two samples collected during the Giro d’Italia on 15 and 16 October 2020.
heywoodudonderdag 22 oktober 2020 @ 22:27
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2020 22:21 schreef Koffieplanter het volgende:
The Union Cycliste Internationale (UCI) announces that the Italian rider Matteo Spreafico has been notified of two Adverse Analytical Findings (AAFs) for Enobosarm (ostarine)* in two samples collected during the Giro d’Italia on 15 and 16 October 2020.
Ah, n van de twee heren die een koppeltijdrit reden op de 17e. Zou hij zich nou vol hebben gespoten om zijn teamgenoot voorbij Brndle naar plek 136 te helpen?
Koffieplanterdonderdag 19 november 2020 @ 18:21
quote:
De KNWU heeft in 2011 bewust een positieve epo test van een succesvolle renner uit een van hun nationale selecties verzwegen. Dat blijkt uit een document dat WielerFlits dinsdag kreeg aangereikt. Op 4 mei 2011 testte de renner, die op internationale wedstrijden voor de KNWU is uitgekomen, bij een out-of-competition controle positief op rHepo. De desbetreffende renner besloot per onmiddellijk te stoppen en wist de KNWU zover te krijgen dat er geen ruchtbaarheid aan deze zaak werd gegeven.
Namen en rugnummers.
Mani89donderdag 19 november 2020 @ 18:26
Wat wil de precies zeggen, een "renner uit de nationale selectie die voor de KNWU is uitgekomen"? Een baanwielrenner ofzo?
Felagunddonderdag 19 november 2020 @ 18:28
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 18:26 schreef Mani89 het volgende:
Wat wil de precies zeggen, een "renner uit de nationale selectie die voor de KNWU is uitgekomen"? Een baanwielrenner ofzo?
Wegwielrenner kan ook, op een EK en WK komen die ook voor de KNWU uit.
OProgdonderdag 19 november 2020 @ 18:29
Met op datum zoeken op Google nog geen duidelijke verdachte kunnen vinden tot op heden.
Momodonderdag 19 november 2020 @ 18:30
du6gMp1.png
Maar zou dan ook idd een baanwielrenner/mountainbiker etc. kunnen zijn.
Koffieplanterdonderdag 19 november 2020 @ 18:30
Nations Cup-wedstrijden rijd je bij de beloften en junioren ook met de nationale ploegen.
Mani89donderdag 19 november 2020 @ 18:32
Ja als het een bekende wielrenner was die midden in het seizoen is gestopt had dat wel een belletje laten rinkelen.
Koffieplanterdonderdag 19 november 2020 @ 18:35
Richard Dijkshoorn is mijn gok.
heywoodudonderdag 19 november 2020 @ 18:42
Even kijken of Nederland destijds mee heeft gedaan aan het WK cycleball.
Koffieplanterdonderdag 19 november 2020 @ 18:44
Gerben Lowik stopte in 2011!
Momodonderdag 19 november 2020 @ 18:46
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 18:44 schreef Koffieplanter het volgende:
Gerben Lowik stopte in 2011!
"een succesvolle renner" dat klinkt dan niet weer als Lowik
Koffieplanterdonderdag 19 november 2020 @ 18:47
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 18:46 schreef Momo het volgende:

[..]

"een succesvolle renner" dat klinkt dan niet weer als Lowik
Succesvol is een subjectieve term.
Rellende_Rotscholierdonderdag 19 november 2020 @ 18:48
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 18:44 schreef Koffieplanter het volgende:
Gerben Lowik stopte in 2011!
Addy Engels ook.
heywoodudonderdag 19 november 2020 @ 18:49
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 18:46 schreef Momo het volgende:

[..]

"een succesvolle renner" dat klinkt dan niet weer als Lowik
Nou nou nou, staat met winst in de Ster Elektrotoer toch in hetzelfde lijstje als een Gilbert of een Cavendish!
Aguerodonderdag 19 november 2020 @ 19:07
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 18:44 schreef Koffieplanter het volgende:
Gerben Lowik stopte in 2011!
Een Vacansoleil renner zou wel logisch zijn.
Ik zeg Matth Pronk. Oh, wacht die heeft later nog bij het fameuze Marco Polo cycling team gereden. Wel leuk speculeren dit.
Dale__Cooperdonderdag 19 november 2020 @ 19:12
nvm

[ Bericht 34% gewijzigd door Dale__Cooper op 19-11-2020 21:47:09 ]
VoMydonderdag 19 november 2020 @ 19:12
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 18:21 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Namen en rugnummers.
Peter Schep?
heywoodudonderdag 19 november 2020 @ 19:28
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 19:12 schreef Dale__Cooper het volgende:
Beetje speculatie https://wielrennen.startp(...)fietsen-op-een-hold/
Schijnbaar ook internationaal gereden. https://www.britishcyclin(...)-Prix-of-Edinburgh-0

Later nog teruggekeerd bij het bobsleen @:Heywoodu
Maar ja, die valt toch op geen enkele manier ook maar enigszins als succesvol te omschrijven? :+
TargaFloriodonderdag 19 november 2020 @ 21:00
Gelukkig niet Remmert Wielinga, althans die heeft nooit voor een Nederlandse selectie gereden.
Immerdebestebobdonderdag 19 november 2020 @ 21:02
Rob van den Wildenberg is de nieuwe gok van de vrienden van Wielerflits.
heywoodudonderdag 19 november 2020 @ 21:06
quote:
1s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:02 schreef Immerdebestebob het volgende:
Rob van den Wildenberg is de nieuwe gok van de vrienden van Wielerflits.
Oei, die voldoet wl aan alle gestelde 'voorwaarden' :o

Dat zou inderdaad best een grote naam zijn.
Steven184donderdag 19 november 2020 @ 21:11
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:06 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Oei, die voldoet wl aan alle gestelde 'voorwaarden' :o

Dat zou inderdaad best een grote naam zijn.
Maar trad ook gelijk in 2011 in dienst bij KNWU..
Marcossdonderdag 19 november 2020 @ 21:22
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:00 schreef TargaFlorio het volgende:
Gelukkig niet Remmert Wielinga, althans die heeft nooit voor een Nederlandse selectie gereden.
WK bij de beloften in 2000 ;)
Felagunddonderdag 19 november 2020 @ 21:23
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:22 schreef Marcoss het volgende:

[..]

WK bij de beloften in 2000 ;)
Hij begon juist in 2011 weer met wielrennen. Dus die is het niet.
Marcossdonderdag 19 november 2020 @ 21:28
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:23 schreef Felagund het volgende:

[..]

Hij begon juist in 2011 weer met wielrennen. Dus die is het niet.
Maar stopte toch ook meteen weer datzelfde jaar?
Zwansendonderdag 19 november 2020 @ 21:29
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:06 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Oei, die voldoet wl aan alle gestelde 'voorwaarden' :o

Dat zou inderdaad best een grote naam zijn.
Een grote naam? _O-
heywoodudonderdag 19 november 2020 @ 21:29
quote:
1s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:29 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Een grote naam? _O-
Niet in het wegwielrennen, nee. Maar men kwam hier ook al met wegwielrenners die zelfs in het wegwielrennen geen middelgrote naam zijn.
Immerdebestebobdonderdag 19 november 2020 @ 21:31
Bram de Groot dan?
Marcossdonderdag 19 november 2020 @ 21:33
quote:
1s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:29 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Een grote naam? _O-
Finale gehaald op de Spelen, met een beetje goede wil kun je daar voor de sensatie best een grote naam van maken ;)
Koffieplanterdonderdag 19 november 2020 @ 21:34
Sipke Zijlstra.
Koffieplanterdonderdag 19 november 2020 @ 21:36
https://www.isr.nl/docume(...)2%2003%20%20KNWU.pdf
Slobeenddonderdag 19 november 2020 @ 21:36
Zou het wat uitmaken?
Immerdebestebobdonderdag 19 november 2020 @ 21:41
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:34 schreef Koffieplanter het volgende:
Sipke Zijlstra.
Akkoord. Lijkt logisch zo.
W.H.I.S.T.L.Edonderdag 19 november 2020 @ 22:13
quote:
Mede op verzoek van de coureur werd het nieuws destijds niet naar buiten gebracht.
ik wist niet dat je zulke verzoeken kon indienen, maar goed. Het nieuws werd toen niet naar buiten gebracht, nu wel dan? Nog steeds niet, want we weten nog steeds niet wie het is. _O-
DombohetOlifantje1donderdag 19 november 2020 @ 22:24
Lekker zo'n artikel zeg.

Ja we vertellen niet wie het is. Maar wel welke maand en welk jaartal

JA TOP!

Hallo valse beschuldigingen aan het adres van types als Lowik en Engels.
Steven184donderdag 19 november 2020 @ 22:40
Sipke heeft daarna nog wel 1 wedstrijd gereden
TargaFloriovrijdag 20 november 2020 @ 10:36
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:22 schreef Marcoss het volgende:

[..]

WK bij de beloften in 2000 ;)
-O-
TargaFloriovrijdag 20 november 2020 @ 10:36
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:23 schreef Felagund het volgende:

[..]

Hij begon juist in 2011 weer met wielrennen. Dus die is het niet.
Maar stopte halfweg het seizoen na het NK.
TargaFloriovrijdag 20 november 2020 @ 10:37
quote:
1s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:36 schreef Slobeend het volgende:
Zou het wat uitmaken?
Nee, en eerlijk gezegd interesseert het me ook niet echt.
heywooduvrijdag 20 november 2020 @ 10:40
Sipke Zijlstra? Nooit van gehoord.
TargaFloriovrijdag 20 november 2020 @ 10:42
Maakt dit onderdeel uit van Ray's oorlog richting de KNWU?
Jason22vrijdag 20 november 2020 @ 12:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 10:40 schreef heywoodu het volgende:
Sipke Zijlstra? Nooit van gehoord.
Ik ook niet, maar blijkbaar een keertje brons gehaald op het EK.
Steven184vrijdag 20 november 2020 @ 12:17
Wel bijzonder dat niemand het heeft over het andere dopinggeval dat onder de pet is gehouden door de KNWU dat ook in het artikel wordt genoemd.
rubbereendvrijdag 20 november 2020 @ 12:26
quote:
1s.gif Op donderdag 19 november 2020 21:29 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Een grote naam? _O-
je moet ook wel even kijken wie het stuk geschreven heeft
W.H.I.S.T.L.Evrijdag 20 november 2020 @ 15:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 12:17 schreef Steven184 het volgende:
Wel bijzonder dat niemand het heeft over het andere dopinggeval dat onder de pet is gehouden door de KNWU dat ook in het artikel wordt genoemd.
zolang het niet Russisch is, interesseert het ons niet, laat dat duidelijk zijn ja.
Felagundvrijdag 20 november 2020 @ 16:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 12:17 schreef Steven184 het volgende:
Wel bijzonder dat niemand het heeft over het andere dopinggeval dat onder de pet is gehouden door de KNWU dat ook in het artikel wordt genoemd.
Ik ben ook benieuwd wie dat is.
Koffieplanterwoensdag 2 december 2020 @ 14:31
Verdoeme, ze gaan steeds meer op onze iconische scene letten. Rinaldo is de sjaak.
Rellende_Rotscholierwoensdag 2 december 2020 @ 17:33
twitter


Mijn Xuban hebben ze ook goed te grazen genomen. Vier jaar schorsing vanwege het gebruiken van een middeltje tegen astma, koekoek. :D
Mani89woensdag 2 december 2020 @ 21:55
Krijgen we nou ook godverdomme eens uitsluitsel over Raul?
Joost-mag-het-wetendonderdag 3 december 2020 @ 19:24
Rinaldo Nocentini is op z'n 43ste voor 4 jaar geschorst wegens onregelmatigheden met zijn biologisch paspoort ...
-XOR-maandag 14 december 2020 @ 19:09
https://www.ad.nl/wielren(...)w-vergrijp~abcbf7d8/

quote:
Hardleerse Ricco levenslang geschorst na nieuw vergrijp

Riccardo Ricco kan een terugkeer in de Italiaanse sportwereld vergeten. De inmiddels 37-jarige Italiaan is door het Italiaans antidopingagentschap (NADO) levenslang geschorst. Hij is schuldig bevonden aan illegale handel in verboden middelen of een poging daartoe. Voor dat vergrijp was een levenslange schorsing de maximale straf.


Gezien het dopingverleden van Ricco was het geen verrassing dat het NADO de hoogste sanctie oplegde. Hij zat al tot 2024 een dopingschorsing van 12 jaar uit.

Ricco testte tijdens de Tour van 2008 positief op cera, een variant van epo. In 2011 belandde hij in het ziekenhuis nadat er iets was misgegaan bij een bloedtransfusie, die hij volgens een arts zelf zou hebben uitgevoerd. Hij reed destijds bij het Nederlandse Vacansoleil-DCM, waar hij werd ontslagen. De internationale wielerunie UCI legde hem een schorsing tot 2024 op.

Ricco werd in het begin van zijn carrire gezien als een groot talent. Hij won drie ritten in de Giro (een in 2007 en twee in 2008). In de Tour van 2008 won hij ook twee etappes, maar die werden hem ontnomen na zijn positieve test.
Je verwacht het niet...
Joost-mag-het-wetendinsdag 15 december 2020 @ 08:12
Ricco 🤦
Momowoensdag 23 december 2020 @ 11:32
twitter
Momowoensdag 23 december 2020 @ 11:55
twitter


Is dit gewoon het terug pakken van Preidler op Tom omdat had gezegd dat Preidler zich raar gedroeg in het team?
Marcosswoensdag 23 december 2020 @ 12:22
Wat een vaag artikel vol onduidelijke beschuldigingen.. vooral enorm veel aannames zonder conclusies :D
Mani89woensdag 23 december 2020 @ 12:23
Dit gaat nergens over.
TargaFloriowoensdag 23 december 2020 @ 13:30
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 12:23 schreef Mani89 het volgende:
Dit gaat nergens over.
Joost-mag-het-wetenwoensdag 6 januari 2021 @ 19:46
quote:
Veldrijder die op zijn 42e Tsjechisch kampioen werd, krijgt 4 jaar schorsing

Emil Hekele zal zijn Tsjechische veldrittitel dit weekend niet verdedigen. De 43-jarige crosser moet 4 jaar op de strafbank zitten, nadat hij betrapt was op clenbuterol en oxandrolon.

Een 42-jarige veteraan die Tsjechisch kampioen wordt, Emil Hekele zorgde vorig jaar voor een grote verrassing. Vooral omdat hij in al die jaren ervoor nog nooit op het podium van een Tsjechisch kampioenschap (elite) had gestaan.

In september liep Hekele tegen de lamp. Bij een dopingcontrole werd hij betrapt op het gebruik van de verboden middelen clenbuterol en oxandrolon.

De Tsjech ontkende wel doping te hebben gebruikt. "Die verboden middelen zijn in mijn lichaam terechtgekomen door vervuild voedsel", beweerde Hekele.

Vandaag besliste de Tsjechische wielerbond om Hekele een dopingschorsing van 4 jaar op te leggen. Het Tsjechisch kampioenschap moet het zaterdag dus zonder zijn titelverdediger doen.
4 jaar schorsing krijg je toch ook doorgaans niet bij een eerste inbreuk ...
Momodinsdag 12 januari 2021 @ 14:38
twitter
Szurazondag 24 januari 2021 @ 17:33
Voor de liefhebber

twitter
Fretworkzondag 24 januari 2021 @ 17:45
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 11:55 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]

Is dit gewoon het terug pakken van Preidler op Tom omdat had gezegd dat Preidler zich raar gedroeg in het team?
Zijn de woorden "silent ban" al gesproken?
Joost-mag-het-wetenzondag 24 januari 2021 @ 18:04
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 17:45 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Zijn de woorden "silent ban" al gesproken?
Daar zeg je zoiets ...
-XOR-zondag 24 januari 2021 @ 21:55
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 17:45 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Zijn de woorden "silent ban" al gesproken?
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 13:59 schreef -XOR- het volgende:
Als volgend jaar zijn silent bannetje is afgelopen komt hij beter terug dan ooit tevoren

Einde tijdperk Dumoulin vrees ik ;(
Fretworkzondag 24 januari 2021 @ 22:19
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 21:55 schreef -XOR- het volgende:

[..]


[..]

Gelukkig, dan ben ik niet de eerste cynicus

[ Bericht 0% gewijzigd door Fretwork op 25-01-2021 12:50:13 ]
Marcossmaandag 25 januari 2021 @ 12:39
edit

[ Bericht 99% gewijzigd door Marcoss op 25-01-2021 16:54:56 ]
TargaFloriomaandag 25 januari 2021 @ 13:24
Silent ban geloof ik in het geval van Dumoulin dus helemaal niks van.
Fretworkmaandag 25 januari 2021 @ 13:34
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 13:24 schreef TargaFlorio het volgende:
Silent ban geloof ik in het geval van Dumoulin dus helemaal niks van.
Nee true, de reden van Dumoulin is wel heel geloofwaardig, Tom kennende.
Koffieplanterwoensdag 10 maart 2021 @ 14:06
twitter


Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Rellende_Rotscholierwoensdag 10 maart 2021 @ 14:08
Wij feliciteren Joni Brandao met zijn overwinning in de Volta van 2018.
Aguerowoensdag 10 maart 2021 @ 17:30
Waarom is er zoveel onrecht op deze wereld?
Mani89woensdag 10 maart 2021 @ 23:39
Ach, die 2 jaar zijn zo voorbij.
Pino112vrijdag 12 maart 2021 @ 11:01
twitter
Nobervrijdag 12 maart 2021 @ 11:10
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:01 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]
Je verwacht het niet...
alpekovrijdag 12 maart 2021 @ 14:29
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:01 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]
Un-unname die renner dan ook maar even :)
Rellende_Rotscholierzondag 14 maart 2021 @ 01:04
twitter


Het altijd cleane Team Sky is wel een rubriek waar we nog veel plezier aan gaan beleven.
Szurazondag 14 maart 2021 @ 01:09
Dat doktertje mag ook wel gaan zingen, nu hij vooralsnog de enige is die moet bloeden. Sing!
VoMyzondag 14 maart 2021 @ 01:27
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 01:04 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Het altijd cleane Team Sky is wel een rubriek waar we nog veel plezier aan gaan beleven.
Kom daar volgende keer 4 jaar eerder mee oid svp.
Koffieplantermaandag 15 maart 2021 @ 14:00
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 01:04 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Het altijd cleane Team Sky is wel een rubriek waar we nog veel plezier aan gaan beleven.
twitter


Froome ziet een complot.
Koffieplanterwoensdag 17 maart 2021 @ 09:24
quote:
Former Team Sky rider Jonathan Tiernan-Locke has told Cyclingnews that Dave Brailsford's and Team Sky's premise and implementation of a zero tolerance policy were "bullshit" and a "total joke". According to Tiernan-Locke, the riders on Team Sky were well aware that the zero tolerance policy was hypocritical and flawed, not least because of the questions that hung over some of the riders and staff that remained after the public relations-geared clear-out.
🤷

Tiernan-Locke van de Tiernan-Locke Rapha schroeisessies vindt er ook iets van.
_-_ratjetoe_-_woensdag 17 maart 2021 @ 11:23
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 01:27 schreef VoMy het volgende:

[..]

Kom daar volgende keer 4 jaar eerder mee oid svp.
Toch wel prettig als er opheldering over tijdperken is. Bij het EPO-tijdperk zag je (neem ik aan) dat er iets veranderd was in het peloton, dan is het wel leuk om te weten waar dat vandaan komt. Daarna hebben we nog twee revoluties gezien: gewichtsverlies met vermogensbehoud en verlenging van maximale inspanning - beide met Froome als duidelijke exponent.

Dat eerste is nog steeds niet helemaal opgehelderd. Is het AICAR? Is het GW1516? Misschien toch ketonen?
Of zijn het "doodgewone" corticosteroden? (Dat denk ik.)

En het tweede: vooral ketonen, of speelt er meer?
Momodonderdag 18 maart 2021 @ 11:19
twitter
Aguerodonderdag 18 maart 2021 @ 11:26
quote:
0s.gif Op donderdag 18 maart 2021 11:19 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Hup Ral!
Szurazaterdag 27 maart 2021 @ 11:20
quote:
De UCI heeft een officieel onderzoek ingesteld naar de mogelijke aanwezigheid van Pedro Celaya in de Ronde van Cataloni. De Spaanse arts die werkte voor de ploeg van Lance Armstrong is levenslang geschorst wegens dopingovertredingen.

Twee getuigen melden tegenover Cylingnews dat ze Celeya dinsdag hebben gezien bij de tweede etappe van de Ronde van Cataloni. Dat was een individuele tijdrit met start en finish in Banyoles.

Celaya werd in 2014 voor acht jaar geschorst door het Amerikaanse anti-dopingbureau USADA wegens zijn betrokkenheid bij dopinggebruik bij US Postal, de ploeg van Lance Arsmtrong. In hoger beroep werd de straf in 2018 door het CAS verzwaard tot levenslang.

"De UCI is op de hoogte van meldingen over de aanwezigheid van de heer Perdo Celaya in de Ronde van Cataloni", laat de internationale wielerbond weten aan Cyclingnews. "Alle informatie is overgedragen aan de ITA Cycling Unit, die de zaak verder zal onderzoeken." ITA Cycling Unit werd op 1 januari van dit jaar in het leven geroepen om dopingovertredingen in het wielrennen te bestrijden.

Getuigen zagen Celaya met renners en ploegmedewerkers praten

Tijdens zijn levenslange schorsing is het voor Celaya niet verboden om als toeschouwer wielerkoersen te bezoeken. Volgens de getuigen van Cyclingnews sprak de dopingarts met renners, ploegmedewerkers en zelfs dopingcontroleurs en begaf hij zich in de voor publiek afgesloten 'paddock', waar de teambussen geparkeerd staan. Een van de getuigen heeft foto's als bewijsmateriaal geleverd.

Zaterdag wordt de voorlaatste etappe van de Ronde van Cataloni verreden. INEOS-renner Adam Yates draagt de leiderstrui in de Spaanse rittenkoers.
Rellende_Rotscholierzaterdag 27 maart 2021 @ 11:33
c4HMJYECPyz8wM8ZHb35gH-320-80.jpg

Jorge Azanza kan ook nog wel wat tips gebruiken om het nieuwe Euskaltel wat meer op het oude te laten lijken.
Felagundzaterdag 27 maart 2021 @ 20:28
twitter
twitterHebben de Britten een probleem?
_-_ratjetoe_-_zaterdag 27 maart 2021 @ 20:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 20:28 schreef Felagund het volgende:
[ twitter ][ twitter ]


Hebben de Britten een probleem?
Dit deed Cees-Rijn toch ook bij het Nederlandse olympisch team?
Columbiafandinsdag 30 maart 2021 @ 11:37
quote:
Natnael naar ge Giro plots een beetje realistischer? #droomplan
Rellende_Rotscholierdinsdag 30 maart 2021 @ 12:00
De Bonis, je zou voor minder met zo'n naam.

Vini Zabu :')
Scinto :')
RCS :') :') :')

Hup Savio.
Steven184dinsdag 30 maart 2021 @ 12:02
Kan natuurlijk ook niet anders als je zo heet
Mani89dinsdag 30 maart 2021 @ 13:25
Ik had toch wel willen zien hoe zo'n DNF coureur in een contractjaar met EPO had kunnen schroeien. Jammer.
Rellende_Rotscholierwoensdag 31 maart 2021 @ 11:48
twitter


Dit kan leuk worden.
Mani89woensdag 31 maart 2021 @ 11:52
Jan Petelin die 42ste eindigde in De Panne vond ik erg verdacht, uberhaupt is elke koers die hij uitrijdt verdacht laat staan een 42ste plek. Die zou ik gelijk target testen.
AllesKaputtwoensdag 31 maart 2021 @ 13:16
quote:
0s.gif Op woensdag 31 maart 2021 11:48 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Dit kan leuk worden.
Wij bidden met de vlaggetjes in hand voor Etienne van E. en Wout van E. (wie?)
Immerdebestebobwoensdag 31 maart 2021 @ 21:48
quote:
0s.gif Op woensdag 31 maart 2021 11:48 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Dit kan leuk worden.
Wanneer is de laatste keer dat er echt iets klapte? 2006? Aderlass verloopt ook uiterst saai en de koppen van Froome en Wiggins rollen ook nog steeds niet.
Joost-mag-het-wetendonderdag 1 april 2021 @ 08:52
quote:
0s.gif Op woensdag 31 maart 2021 11:48 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Dit kan leuk worden.
Vini Zabu, de opvolger van ISD, Farnese Vini en Selle Italia ... No way dat die doping gebruiken
_-_ratjetoe_-_donderdag 1 april 2021 @ 08:57
quote:
1s.gif Op woensdag 31 maart 2021 21:48 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Wanneer is de laatste keer dat er echt iets klapte? 2006? Aderlass verloopt ook uiterst saai en de koppen van Froome en Wiggins rollen ook nog steeds niet.
De beslissing van de ARD om de Tour niet uit te zenden vanwege doping in de sport was het definitieve einde tijdperk dopingbestrijding.

Je kan de sportbonden niet eens ongelijk geven. Nouja, op morele gronden, maar wie geeft er nou een fuck om ethiek?
Joost-mag-het-wetendonderdag 1 april 2021 @ 09:02
quote:
1s.gif Op woensdag 31 maart 2021 21:48 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Wanneer is de laatste keer dat er echt iets klapte? 2006? Aderlass verloopt ook uiterst saai en de koppen van Froome en Wiggins rollen ook nog steeds niet.
2012 natuurlijk. De val van Lance Armstrong. Al was die dan natuurlijk al gestopt.

De laatste grote schandalen in de koers zelf waren natuurlijk Contador in 2010, Kohl/Schumacher in 2008 en Riccardo Ricco in 2008 & 2011.
heywoodudonderdag 1 april 2021 @ 09:31
quote:
1s.gif Op woensdag 31 maart 2021 21:48 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Wanneer is de laatste keer dat er echt iets klapte? 2006? Aderlass verloopt ook uiterst saai en de koppen van Froome en Wiggins rollen ook nog steeds niet.
Aderlass begon echt fantastischer dan elke zaak ooit is begonnen, maar daarna bloedde het een beetje dood ja.
Steven184vrijdag 2 april 2021 @ 17:49
Vini Zabu heeft me nog even doen lachen

twitter
Immerdebestebobvrijdag 2 april 2021 @ 19:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 april 2021 17:49 schreef Steven184 het volgende:
Vini Zabu heeft me nog even doen lachen

[ twitter ]
twitter
wimderonvrijdag 2 april 2021 @ 21:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 11:37 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Natnael naar ge Giro plots een beetje realistischer? #droomplan
Naiero wil ook.
VoMymaandag 12 april 2021 @ 11:17

Zeg het maar.
Szuramaandag 12 april 2021 @ 11:29
Zou het wat uitmaken?
Immerdebestebobmaandag 12 april 2021 @ 19:22
quote:
Compleet ongeloofwaardig. Als je een motortje hebt werk je de bediening weg op een plek waar de hand nu al ongeveer zit. Als je hem wil verstoppen, verstoppen je hem ergens onder het stuurlint of zo.
Rellende_Rotscholierwoensdag 28 april 2021 @ 00:30
Kennen we Atsushi Oka nog? Waarschijnlijk niet, daarom een opfriscursus.

quote:
Cyclingnews understands Oka and fellow Japanese rider Masahiro Ishigami have both been told that they are not part of Lannes’ initial plans for 2021, despite both having contracts for next year. Lannes’ frustration with the Japanese riders on the team appears to stem from the fact that Nippo has decided to leave at the end of this year and has been heavily linked with a sponsorship deal with EF Pro Cycling. The American team have already announced that current Nippo Delko One Provence rider Hideto Nakane will ride for them in 2021.

In a particular instance, Oka has sent a report to the UCI informing them that he was evicted from the team’s house in France with little notice and that he was threatened that if he stayed on the team in 2021 – even though he had a contract – he would receive no support and would only race four times during the year.

Lannes denied that there was a campaign against the Japanese riders on the team. However, he did admit that the Oka and Ishigami, in his opinion, were not good enough to ride the team’s race calendar in 2021, even though they both have contracts for next season.

"There is no sanction against the Japanese riders. There are still 2 Japanese riders in the staff in 2021, Atsushi Oka and Masahiro Ishigami. The staff and myself note that their level is insufficient to ride our calendar. I proposed to them to start a negotiation of breach of contract," Lannes wrote.

"If they wish to stay, with their 2020 level, they will have a minimum schedule, while remaining within the framework of the laws of the UCI. Yes Atsushi Oka will no longer be housed for free (we had an agreement with NIPPO for 2020) and we never told the rider that he would be housed for free again."

Cyclingnews has also seen Oka’s statement in relation to Lannes. In the short one-page document, the Japanese rider claims that he was "unjustly threatened by team owner Philippe Lannes".

The rider goes on to write: "On October 17th, Philippe Lannes told me: If you continue with my team, you only have 4 races in a next year. And we don't provide daily training, airline tickets, travel expenses, all support. He was very angry that this year's main sponsor NIPPO would not sign a 2021 contract.

"So he told me to get out because I'm Japanese. Finally, I lived in the team's house, so he yelled me to ‘get out now!’ Then he kicked me out. His actions are an outburst of anger and I don’t understand because I have nothing to do with it. Normally I have a contract for next year, so I will not revoke the 2021 contract. I ask for help."

Oka has since returned to Japan with no certainty over his future.
Een artikeltje van begin november. Sindsdien nooit meer iets vernomen over de heer Oka. Maar dat heeft een reden. Mijn scherpe oog viel al op een oranje kleurtje op de site van de UCI, dat is altijd een slecht signaal. Als een renner in het oranje wordt weergegeven heeft hij een voorlopige schorsing te pakken. Inmiddels is oranje rood geworden.

bKMhrmb.png

"Acetazolamide is een geneesmiddel voor behandeling van glaucoom, epileptische aanvallen, idiopathische intracranile hypertensie, hoogteziekte, cystinurie, periodieke paralyse, centrale slaapapneu en durale ectasie.[1] Acetazolamide is een diureticum en is generiek beschikbaar. Het middel staat op de lijst van essentile geneesmiddelen van de wereldgezondheidsorganisatie."

Vergiftigd door Lannes? Een poging om in 2021 beter voor de dag te komen? Per ongeluk een pilletje van zijn vrouw gepakt? Onana vindt de laatste optie leuk, ik hoop op de eerste optie. Zou toch mooi zijn.

Korte schorsing wel, overigens. Maarja, alsnog. Sta je dan met je grote mond, over slecht behandeld te zijn. Lekker een positieve test meepakken, erg slim.
Rellende_Rotscholierdonderdag 29 april 2021 @ 13:45
twitter


Interessant excuus. Die had ik nog niet eerder gehoord.

#donotbashing
Aguerodinsdag 4 mei 2021 @ 16:13
https://www.bbc.com/sport/cycling/56980256

Lappartient was boos op de WADA aangaande de zaak Froome.
Pino112dinsdag 4 mei 2021 @ 17:15
twitter
Rellende_Rotscholiervrijdag 11 juni 2021 @ 19:06
Ilya Davidenok is voor de tweede keer gesneuveld. @Mani89

DAVIDENOK Ilya 19.04.1992 Kazakhstan 100 068 781 89 EPO 17.11.2019
Mani89vrijdag 11 juni 2021 @ 20:24
quote:
9s.gif Op vrijdag 11 juni 2021 19:06 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ilya Davidenok is voor de tweede keer gesneuveld. @:Mani89

DAVIDENOK Ilya 19.04.1992 Kazakhstan 100 068 781 89 EPO 17.11.2019
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Mani89vrijdag 11 juni 2021 @ 20:24
We zullen het nooit, nooit vergeten.

wfsT23s.jpg
Mani89vrijdag 11 juni 2021 @ 20:27
Al snap ik nu wel waarom Fedosseyev opeens met pensioen is gegaan haha. 💀
Immerdebestebobvrijdag 11 juni 2021 @ 20:38
Wie?
Mani89vrijdag 11 juni 2021 @ 20:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 juni 2021 20:38 schreef Immerdebestebob het volgende:
Wie?
De jongen die Sam Oomen van zijn eerste grote overwinning hield.
Koffieplanterzaterdag 10 juli 2021 @ 19:44
https://www.revistamundoc(...)o-analitico-adverso/

Ach.
Pino112maandag 12 juli 2021 @ 18:54
twitter
Rellende_Rotscholiermaandag 12 juli 2021 @ 18:56
quote:
7s.gif Op maandag 12 juli 2021 18:54 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]
Veel profijt heeft hij er niet van gehad, geen platte prijs gereden dit jaar.

Altijd tegen Burgos.
Rellende_Rotscholiermaandag 12 juli 2021 @ 19:16
twitter


Ook een leuk artikeltje.
DeeBeemaandag 12 juli 2021 @ 19:19
Genot.

Welke namen vlogen het hardste tijdens het coronaseizoen?
maxi-musmaandag 12 juli 2021 @ 19:24
quote:
1s.gif Op maandag 12 juli 2021 19:19 schreef DeeBee het volgende:
Genot.

Welke namen vlogen het hardste tijdens het coronaseizoen?
Jumbo?
Immerdebestebobmaandag 12 juli 2021 @ 20:06
quote:
10s.gif Op maandag 12 juli 2021 19:24 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Jumbo?
Padun Tsss
Rellende_Rotscholiermaandag 12 juli 2021 @ 23:29
twitter


Ach nee, Edje Avila heeft vervuild vlees gegeten!

Leukste rubriek.
wimderondinsdag 13 juli 2021 @ 05:41
Edwinnetje net op tijd gedumpt in de FPCL, ja!
Mani89donderdag 29 juli 2021 @ 16:23
Voor de volledigheid ook hier, de strapatsen van Raul en Domingos.

twitter

twitter
Pino112woensdag 11 augustus 2021 @ 21:16
twitter
Marcosswoensdag 11 augustus 2021 @ 21:54
twitter


:D
Szurawoensdag 11 augustus 2021 @ 21:56
Ziedend
DeeBeewoensdag 11 augustus 2021 @ 22:10
En nog niet winnen van de immer cleane Nederlandse dames.
AllesKaputtwoensdag 11 augustus 2021 @ 22:35
quote:
10s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 22:10 schreef DeeBee het volgende:
En nog niet winnen van de immer cleane Nederlandse dames.
Als Calv Pindakaas ooit op de dopinglijst komt, kunnen we de mudaijespiegel wel naar de kringloop brengen.
Faraday01woensdag 11 augustus 2021 @ 22:50
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 21:54 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]

:D
_O-
hhh38woensdag 11 augustus 2021 @ 23:14
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 21:54 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]

:D
Ze hebben wel geluisterd :D
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 augustus 2021 @ 23:59
twitter


Kicken interviewtje met Cobo wel.

Gianetti wordt aan het eind nog even onder de bus gegooid.
maxi-musdonderdag 12 augustus 2021 @ 00:02
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 21:54 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]

:D
Dit is zo fijn.
Immerdebestebobdonderdag 12 augustus 2021 @ 01:04
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 23:59 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Kicken interviewtje met Cobo wel.

Gianetti wordt aan het eind nog even onder de bus gegooid.
Wordt hier de suggestie gewekt dat Giannetti doping heeft toegediend om Voor tot contractverlenging te manipuleren of was er eerst een fout paspoort en kwam toen pas dat manipuleren?
Mani89donderdag 12 augustus 2021 @ 08:11
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 23:59 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Kicken interviewtje met Cobo wel.

Gianetti wordt aan het eind nog even onder de bus gegooid.
Wat lees ik hier nou, “nee ik heb nooit EPO gebruikt maar toch wel maar omdat ik nooit positief heb getest heb ik geen EPO gebruikt” ofzo?

quote:
Have you not taken any substance, such as EPO?
No, with the idea of improving performance, no. Only with therapeutic use, as used by a tennis player or a soccer player, who is injured and wants to play a specific tournament or match and takes medication for that match to withstand the pain.

But in that reanalysis, as we have commented, where it is glimpsed - it does not confirm it - that this prohibited substance may be EPO, do you have a clear conscience that it is not so?
Yes, as I told you before that at my house I did not pass a control for a year, it is difficult for them to find me EPO. But it is that I passed control in La Vuelta a Burgos, before the Vuelta, then I passed the one before the Spanish round, which was in the middle of 2011 and then in Villafranca de Ordizia. Tell me, what periods do I have to have used EPO in that period before the Vuelta a Espaa?

But I ask you directly: have you used EPO or not?
No, very clear. And, furthermore, they can't detect it before because, as I told you, I haven't passed controls. And much less in the race because during the Spanish round I passed four blood tests, which are the ones that sanction me with the biological passport, plus the urine tests ... When you are the leader, you pass every day. Then the stage that I won and some other day by lottery. In the end, they never found any substance.
DeeBeedonderdag 12 augustus 2021 @ 19:11
Lamont Jacobs gaat geen wedstrijden meer lopen dit seizoen, alles om uit de testingpool te blijven genot.
Rellende_Rotscholierdonderdag 12 augustus 2021 @ 19:11
quote:
10s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 19:11 schreef DeeBee het volgende:
Lamont Jacobs gaat geen wedstrijden meer lopen dit seizoen, alles om uit de testingpool te blijven genot.
Maar die fietst niet.
DeeBeedonderdag 12 augustus 2021 @ 19:21
Ow, dacht dat dit het algemene doping topic was. :')
wimderonwoensdag 18 augustus 2021 @ 15:34
quote:
Werd veldrijdster Katie Compton het slachtoffer van ‘dezelfde’ biefstuk als Contador?

Eerder deze maand werd bekend dat veldrijdster Katie Compton vier jaar geschorst wordt omdat er sporen van anabole steroden werden gevonden in haar lichaam. De Amerikaanse houdt vol dat ze nooit bewust verboden middelen heeft genomen, maar dat ze via een stuk vlees in haar lichaam terecht waren gekomen. Een verhaal dat doet denken aan de biefstuk van Alberto Contador, uit de Tour van 2010.

Voor Compton kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel, toen ze in februari eerder dit jaar te horen kreeg dat ze positief had getest op anabole steroden. Nadat haar eerste test in september vorig jaar nog negatief was, kwam er bij een tweede test van hetzelfde monster begin dit jaar toch een onregelmatigheid aan het licht. De 42-jarige veldrijdster houdt nog steeds haar onschuld vol, maar werd toch voor vier jaar geschorst. Die schorsing betekende ook het einde van haar cyclocrosscarrire.

Toen het Amerikaans Anti-Doping Agentschap (USADA) de waarden van de tweede test vergeleek met haar bloedpaspoort, was een piek te zien in haar androsteron- en etiocholanolonwaarden. Beide zijn metabolieten van testosteron. Deze ongewone piek zette aan tot een grondiger onderzoek. Zowel mannen als vrouwen maken hun eigen testosteron aan, daarom werd onderzocht van waar het testosteron afkomstig is. Daarvoor werd gebruikgemaakt van de zogenaamde Carbon-Isotope test. Aan de hand van deze test kunnen onderzoekers zien of het testosteron aangemaakt werd door het lichaam, of dat het van buitenaf afkomstig is. Dat laatste bleek werkelijkheid te zijn met een schorsing voor Compton als gevolg.

Volgens Compton zou het eten van een bevuild stuk vlees voor de dopingcontrole, een verklaring kunnen zijn voor de piek in haar waarden. In de Verenigde Staten is het voor kwekers van koeien namelijk niet verboden om de groei van hun dieren te stimuleren aan de hand van hormonen. Helaas voor Compton werd het staal vijf maanden voordien afgenomen, waardoor het voor haar onmogelijk is om aan te tonen dat dat de oorzaak is van haar positieve test.

0,00000000005 2.0?

Er zijn in het verleden wel meerdere topsporters geweest die op deze manier, naar eigen zeggen, valselijk beticht werden van dopinggebruik. Zo is er het verhaal van Alberto Contador uit de Tour van 2010. In zijn bloed werd een minimale concentratie van het verboden middel clenbuterol teruggevonden: 0,00000000005 gram per milliliter. Volgens hem was dat het gevolg van een biefstuk die hij de dag voordien had gegeten. Contador werd toen niet geloofd door het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA), aangezien het product niet gebruikt wordt in Spanje.

Maar ook in andere sporttakken viel het al voor. De Amerikaanse loopster Shelby Houlihan miste dit jaar de Olympische Spelen nadat ze positief testte op nandrolon. Die waarden zouden volgens haar te verklaren zijn omdat ze burrito’s had gegeten. En Jarrion Lawson testte in 2020 positief op trenbolon na het eten van een vleesgerecht in een Japans restaurant. Hij werd achteraf wel vrijgesproken.

Atleten zijn verantwoordelijk voor hun eigen lichaam

WADA heeft strenge regels omtrent wat atleten wel en niet in hun lichaam mogen hebben. Ze hanteren dan ook de regel dat elke topsporter verantwoordelijk is voor wat er in hun lichaam wordt gevonden. Dus ook atleten die aantonen dat ze het verboden middel onbewust hebben genomen, bijvoorbeeld door het eten van bevuild voedsel, kunnen nog steeds veroordeeld worden. Iets wat voor veel sporters onrechtvaardig is, want het kan dus effectief gebeuren dat een atleet verboden middelen in zijn of haar lichaam krijgt zonder er zelf van af te weten.

De Duitse zender ARD maakte daarover een documentaire genaamd “Doping Top Secret – Guilty”, om aan te tonen op welke manieren je allemaal verboden middelen in je lichaam kan krijgen. In de documentaire is te zien hoe onderzoekers van het Universitair Ziekenhuis van Cologne meerdere mensen positief konden laten testen op verschillende verboden middelen, enkel door een minimale dosis contact te laten maken met de huid. Ondanks dat het ging over heel lage dosissen, konden de substanties nog tot 15 dagen nadien worden teruggevonden.

Als alles wat in de documentaire van ARD te zien is klopt, wil dat dus zeggen dat atleten veroordeeld kunnen worden voor het gebruik van doping, zonder dat ze er zelf van af wisten. Op die manier kan het leven van een topsporter verwoest worden door een onbedoeld contact met een verboden middel, of nog erger: door sabotage. Compton heeft ondertussen besloten om te stoppen met veldrijden en haar veroordeling niet meer aan te vechten. Haar onschuld bewijzen lijkt een onbegonnen en vooral te dure zaak.
Momodonderdag 23 september 2021 @ 20:18
twitter
-XOR-donderdag 23 september 2021 @ 21:04
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 20:18 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Ai, familie van?

Edit: ja dus.
Steven184vrijdag 24 september 2021 @ 10:03
quote:
0s.gif Op donderdag 23 september 2021 20:18 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Moet je nagaan hoe slecht hij was zonder doping
VoMywoensdag 20 oktober 2021 @ 17:19
FCF9fvlXMAEsbyo?format=jpg&name=medium

Kwam dit toevallig tegen.

https://www.bbc.com/sport/cycling/58974838

UK Anti-Doping allowed British Cycling to drug test its own riders in a private laboratory, an investigation by the World Anti-Doping Agency has confirmed.
In 2011, British Cycling staff broke rules by collecting samples and using a non-Wada accredited laboratory.
It was for the purpose of screening for nandrolone, a prohibited substance.
The investigation confirmed "potential wrongdoing by individuals in both British Cycling and Ukad at that time".
Despite the findings, neither Ukad nor British Cycling face any punishment
Bugno3donderdag 21 oktober 2021 @ 09:50
quote:
0s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 17:19 schreef VoMy het volgende:
[ afbeelding ]

Kwam dit toevallig tegen.

https://www.bbc.com/sport/cycling/58974838

UK Anti-Doping allowed British Cycling to drug test its own riders in a private laboratory, an investigation by the World Anti-Doping Agency has confirmed.
In 2011, British Cycling staff broke rules by collecting samples and using a non-Wada accredited laboratory.
It was for the purpose of screening for nandrolone, a prohibited substance.
The investigation confirmed "potential wrongdoing by individuals in both British Cycling and Ukad at that time".
Despite the findings, neither Ukad nor British Cycling face any punishment
British Cycling heeft Vroome, Djie en Wiggo uitvoerig getest en clean bevonden.

Ok dan _O_
Pino112donderdag 21 oktober 2021 @ 09:52
twitter


(lol)
DeeBeedonderdag 21 oktober 2021 @ 09:55
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 09:50 schreef Bugno3 het volgende:

[..]
British Cycling heeft Vroome, Djie en Wiggo uitvoerig getest en clean bevonden.

Ok dan _O_
Wij van WC eend...

British Cycling Goden. _O_
quote:
14s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 09:52 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

(lol)
:D

Einde tijdperk BaggerijnBonus incoming?
Ericrdonderdag 21 oktober 2021 @ 10:17
Je mag er toch in gooien wat je wil zolang het niet op de lijst staat. Groot deel zit aan de tramadol en/of ketonen. Een spierontspanningsmiddel past daar prima bij.
Frozen-assassindonderdag 21 oktober 2021 @ 10:42
quote:
14s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 09:52 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

(lol)
Opmerkelijk dat Twan Poels geen vooruitgang heeft geboekt bij Baggerijn
Rellende_Rotscholierdonderdag 21 oktober 2021 @ 11:31
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 10:17 schreef Ericr het volgende:
Je mag er toch in gooien wat je wil zolang het niet op de lijst staat. Groot deel zit aan de tramadol en/of ketonen. Een spierontspanningsmiddel past daar prima bij.
Tramadol is verboden.
Marcossdonderdag 21 oktober 2021 @ 12:40
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 10:42 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Opmerkelijk dat Twan Poels geen vooruitgang heeft geboekt bij Baggerijn
Gezien z'n vorige ploegen is de kans ook aanwezig dat hij altijd en overal clean heeft gereden en dus ook bij Bahrain niet mee heeft gedaan!
Rellende_Rotscholierdonderdag 21 oktober 2021 @ 18:14
quote:
In de kamer van de dokter van de Bahrain Victorious training waren al veel dozen Tizanidine gevonden, en deze stof werd dan ook in het haar aangetroffen. Op de markt gebracht onder de naam Sirdalud of Zanaflex, wordt dit medicijn meestal gebruikt voor gevallen van multiple sclerose, pijnlijke spierspasmen. Waarom zou het door fietsers zijn gebruikt? Jean-Pierre de Mondenard, arts gespecialiseerd in dopingkwesties, voormalig arts van de Tour, was net ondervraagd door onderzoekers van de Universiteit van Straatsburg toen ze deze stof ontdekten in de analyses van wielrenners. Verbaasd wendden ze zich vervolgens tot zijn expertise voor meer informatie. Terwijl hun resultaten openbaar werden gemaakt, accepteerde hij, voor Ouest-France, om haar mening hierover te geven.

Hij was verrast toen hij erachter kwam. “Ik had nog nooit van Tizanidine in de wielersport gehoord! Wat zijn de gunstige effecten voor hardlopers? “Tizanidine heeft het effect van het ontspannen van de spieren. En wetende dat fietsers vaak last hebben van wat ze 'beenpijn' noemen, kan dat hen helpen. In een situatie van intense inspanning, in "geldtijd", kan een soort spierverstikking optreden, de spieren samentrekken, verstijven. Hoe groter de fysieke belasting, hoe meer de spier kan groeien en hoe groter de pijn. Deze spierverslapper, die gewoonlijk wordt gebruikt om multiple sclerose te behandelen, werkt op contracturen en beperkt de spierspanning. "

Tizanidine staat voorlopig niet op de lijst van stoffen die verboden zijn door het Wereldantidopingagentschap (WADA). “ Maar in werkelijkheid vooral omdat het nooit is onderzocht in de context van sport. Dat was tot dan toe onbekend”, zegt dr. de Mondenard, die wil dat er snel een diepgaande studie wordt uitgevoerd in competitieverband. Volgens hem konden wielrenners eerder proberen spiercontracturen te beperken met Myolastan. "Maar dit medicijn is van de markt gehaald, dus sommige mensen hebben misschien naar iets anders gezocht om over de pijngrens te komen. Het doel, voor sommigen en we weten het, is om koste wat kost te medicaliseren met niet-detecteerbare en/of geautoriseerde producten. Deze blijft hangen omdat het voorlopig niet verboden is. "

"Het ligt dicht bij een molecuul dat de afscheiding van groeihormonen stimuleert"
Als hij erg sceptisch is, is dat omdat “dit molecuul vergelijkbaar is met een molecuul waarvan we weten dat het de afscheiding van endogene groeihormonen stimuleert. Ter vergelijking kunnen we dus denken dat het dezelfde effecten zal hebben. Zeker, er moeten nog meer studies worden gedaan in de sportwereld, maar zelfs zonder dat geloof ik dat het wordt gedaan om prestaties te genezen en daarom te verbeteren. Tizanidine in de sport stoort me. " Vanuit ethisch oogpunt, zei hij."Waarom vinden we dat in de Tour de France renners in goede gezondheid als het ziektes als sclerose zou moeten genezen? Vanuit medisch-ethisch oogpunt is de rode lijn overschreden. Het is niet gemaakt om atleten die zich volledig inspannen te behandelen, maar de zieken, dus waarom doen ze het? "
Het is geen doping, want er is nog nooit onderzoek naar gedaan, maar eigenlijk is het gewoon doping.

Lekker weekje wel weer, ook met dat nieuws over het altijd corrupte British Cycling erbij.
wimderondonderdag 21 oktober 2021 @ 18:39
Cees-Rein was in 2010 al aan het zelftesten _O_
Faraday01zaterdag 23 oktober 2021 @ 11:59
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 18:14 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
Het is geen doping, want er is nog nooit onderzoek naar gedaan, maar eigenlijk is het gewoon doping.

Lekker weekje wel weer, ook met dat nieuws over het altijd corrupte British Cycling erbij.
Bij dit soort middelen zouden ze de bewijslast om moeten draaien. Toon als ploegarts maar aan dat het medisch noodzakelijk is om de halve ploeg aan een MS medicijn te zetten. En als je dat niet kunt is het een dopingovertreding.

Nu dit in beeld komt zal er wel snel een verbod volgen en dat is de vraag of Baggerijn volgend jaar nog steeds vliegt :W
heywooduzaterdag 23 oktober 2021 @ 22:48
Good old EPO voor een Russische olympische triatleet.
https://www.reuters.com/l(...)ee-years-2021-10-21/
VoMyzaterdag 23 oktober 2021 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 oktober 2021 22:48 schreef heywoodu het volgende:
Good old EPO voor een Russische olympische triatleet.
https://www.reuters.com/l(...)ee-years-2021-10-21/
Dat staatsdopingprogramma is wel echt pass als atleten zelf moeten gaan bijbeunen met dit soort producten.
Rellende_Rotscholierwoensdag 27 oktober 2021 @ 13:50
De Britten rennen weg van de dopingcontrole, maar daar is Pierpaolo Ficara niet in geslaagd.

quote:
De wielrenner uit Syracuse Pierpaolo Ficara testte positief op een antidopingcontrole, uitgevoerd buiten competitie, in opdracht van de NADO en uitgevoerd op 7 oktober in Canicattini Bagni. De antidopingaanklager heeft de atleet uit voorzorg geschorst. De gevonden stof is een metaboliet van Clostebol , behorend tot de categorie androgenen en specifiek androgenen voor uitwendig gebruik. Een zalf die wordt gebruikt voor de behandeling van laesies, huidzweren, wonden en die in elke apotheek als vrij verkrijgbaar geneesmiddel wordt aangetroffen.

De straf die Ficara riskeert varieert van twee maanden tot twee jaar, maar het is denkbaar, hopen we, dat deze ook wordt vrijgesproken zoals in 2019 gebeurde bij een 15-jarige wielrenner die een crme, de Trofodermin, had gebruikt voor de behandeling van een brandwond.. Telefonisch gehoord, gaf Ficara ons zijn versie. “ Toen ik vanmorgen werd gecontacteerd door CONI, viel de wereld op mij. Zelfs nu lijkt het me te dromen. Mijn vreemdheid aan elk gebruik van verboden middelen is totaal en ik hoop, samen met mijn advocaten, mijn absolute goede trouw te kunnen aantonen. Het is een veelgebruikt vrij verkrijgbaar medicijn. Ik ben moreel vernietigd."
Wat denk jij, @Mani89?
Mani89woensdag 27 oktober 2021 @ 13:57
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 13:50 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De Britten rennen weg van de dopingcontrole, maar daar is Pierpaolo Ficara niet in geslaagd.
[..]
Wat denk jij, @:Mani89?
Onschuldig, totdat het tegendeel is bewezen. En zelfs dan, onschuldig.
Mani89woensdag 27 oktober 2021 @ 13:58
Als Danilo straks ook nog tegen de lamp loopt keer ik deze "sport" de rug toe.
Immerdebestebobwoensdag 27 oktober 2021 @ 18:09
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 13:57 schreef Mani89 het volgende:

[..]
Onschuldig, totdat het tegendeel is bewezen. En zelfs dan, onschuldig.
Waarom zo weinig koersen gereden dit jaar?
Mani89woensdag 27 oktober 2021 @ 18:17
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 18:09 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Waarom zo weinig koersen gereden dit jaar?
Omdat Team Sapura en er nog steeds nauwelijks in Azi wordt gekoerst. En hij heeft zelf Covid gehad.
wimderonzondag 30 januari 2022 @ 21:26
quote:
'Dopingtest' in de maak voor schildkliermedicijn; schaatsgeruchten houden aan

Schildklierhormonen staan niet op de dopinglijst, toch werkt de Dopingautoriteit aan een methode om misbruik door sporters op te sporen. Dat wordt bevestigd na onderzoek van de NOS en het Noordhollands Dagblad.

Dopingexperts zeggen nog altijd aanwijzingen te hebben dat schildkliermedicatie onder topsporters wordt gebruikt, zonder medische noodzaak. Het middel zorgt voor meer energie en een snellere vetverbranding. Door nu een 'dopingtest' te ontwikkelen, hopen de experts op een afschrikwekkend effect.

"Zo spoedig mogelijk proberen wij een test op te zetten", zegt Peter van Eenoo, hoofd van het dopinglaboratorium in Gent, de organisatie die de detectiemethode moet ontwikkelen. Als het meezit, is de test eind dit jaar af. "Als wetenschapper kun je geen garanties geven, maar ik heb wel goede hoop."

Er is haast geboden, vindt hij. "Als het op die dopinglijst komt, dan willen we uiteraard direct klaar staan. We willen niet meemaken, zoals bij groeihormoon en epo is gebeurd, dat er geen test voorhanden is als het verboden wordt."

Momenteel wacht wereldantidopingagentschap WADA, hoeder van de dopinglijst, een aantal studies af die later dit jaar verschijnen over de effecten van het gebruik van schildkliermedicatie in de sport. De uitkomsten hiervan zijn nog onduidelijk al denkt de Dopingautoriteit dat de eventuele beschikbaarheid van een detectiemethode helpt in de lobby om het schildklierhormoon op de dopinglijst te krijgen.

Schadelijke gevolgen
"Tot die tijd kunnen we niet veel, behalve mensen voorlichten over de zeer schadelijke gevolgen van het nemen van hormonen als je niet ziek bent", zegt Vincent Egbers, voorzitter van de Dopingautoriteit. Waarom 'Thyrax' onder gezonde topsporters geliefd zou zijn, is hem een raadsel. De potentieel positieve effecten op prestaties wegen niet op tegen de gezondheidsrisico's. Hartritmestoornissen of hartfalen, botontkalking en spierkrampen liggen op de loer.

Het liefst wil Egbers dan ook handhaven en controles uitvoeren in bloed- en urinestalen van atleten. Maar dat is niet toegestaan als middelen niet op de verboden lijst staan.

"Het verhaal begon een aantal jaar geleden", herinnert Van Eenoo zich. "Toen er geruchten opdoken dat in bepaalde sporten, waaronder het schaatsen en het wielrennen, het schildklierhormoon genomen werd zonder dat daar directe aanleiding voor was. Zoiets roept vragen op rond doping. Waarom gebruikt men een geneesmiddel terwijl men niet ziek is?"

Hij doelt op het jaar 2018. Toen kwam aan het licht dat diverse schaatsers aan de schildkliermedicatie zouden zitten zonder medische noodzaak. Diverse schaatsprominenten spraken zich uit tegen het opzoeken van grenzen met dit middel. In een brief, gericht aan topschaatsers, waarschuwde de bond voor onnodig gebruik. Schaatsploeg Jumbo-Visma deed schildkliermedicatie volledig in de ban.

Potje met geld
Door deze gebeurtenissen ontstond bij de Dopingautoriteit het idee voor een 'dopingtest' voor schildklierhormonen. Er werd een potje met geld gereserveerd om de test vanuit Gent te laten ontwikkelen. Daar heeft men nog altijd indicaties dat het middel 'in zwang' is binnen het schaatsen.

"De Dopingautoriteit ving als een van de eerste organisaties de geruchten op", zegt Peter van Eenoo, hoofd van het Belgische dopinglaboratorium. Hij doelt op het gebruik van schildkliermedicatie in het langebaanschaatsen. "En uiteraard, als je langebaanschaatsen zegt dan denkt iedereen aan Nederland. De Dopingautoriteit heeft goede voelsprieten in het sportmilieu. En die geruchten worden tot op de dag van vandaag verder bestendigd."

De signalen die het Belgische dopinglaboratorium bereiken, zijn niet bekend bij de KNSB. "We hebben geen inzicht in wat er in de spreekkamer gebeurt", laat technisch directeur Remy de Wit van schaatsbond KNSB weten. Hij stelt in een uitgebreide reactie (PDF) dat de zorgen van destijds nu juist zijn weggenomen.

"Voor de medische begeleiding van langebaanschaatsers die voor Nederland in internationale wedstrijden uitkomen, maken we sinds drie jaar gebruik van onafhankelijke artsen. In algemene zin heb ik in die periode geen enkel signaal ontvangen dat op dit vlak iets geks aan de hand zou kunnen zijn."

Ook NOC*NSF geeft aan afgelopen jaren gn verontrustende signalen te hebben ontvangen. Integendeel, er werden protocollen opgesteld waardoor sportartsen niet meer op eigen houtje medicijnen kunnen voorschrijven. Bij een traag werkende schildklier moet de sporter voortaan naar een endocrinoloog worden doorgestuurd, waarbij het Erasmus MC als 'preferred partner' van sportkoepel NOC*NSF in beginsel de aangewezen plek is.

Grijs gebied
De indicatie die de sportkoepel en de KNSB niet zeggen te hebben, is er wl in het dopingveld.

Van Eenoo zegt aanwijzingen te hebben dat nog altijd de randen van het grijze gebied worden gezocht in de schaatssport. Hij baseert zich op indirect bewijs, zoals verhalen die hem ter ore komen vanuit de sport of informatie die sporters vrijwillig aangeven bij dopingcontroleformulieren.

"Dat geeft aan dat het niet zomaar een hype van het moment (2018, red.) was, maar dat er structureel gebruik wordt gemaakt van dat schildklierhormoon. Het waait niet gewoon over. Het is een blijver", weet Van Eenoo.

Ook Vincent Egbers herkent het geschetste beeld. "Er zijn nog steeds geruchten dat het wel wordt gebruikt. Dus ik kan niet zeggen dat het niet meer voorkomt. Aan de andere kant zeggen de sporters: het is niet verboden dus waarom zou ik het dan niet gebruiken? Ons standpunt is dat het niet verboden hoeft te zijn om het niet te gebruiken."

Waarom het langebaanschaatsen steeds terugkeert in de verhalen? Egbers kan het niet verklaren. "Het enige dat wij kunnen, is een trend zien. En we zien dat het voorkomt bij atleten die actief zijn in de schaatssport en het roeien. In andere sporten wordt het vaak niet aangegeven", zegt Egbers.

Vijf schaatsers, afkomstig uit meerdere ploegen, gaven afgelopen drie jaar aan schildkliermedicatie te gebruiken, meldt de Dopingautoriteit. Zij schreven dat vrijwillig op de dopingcontroleformulieren, net als drie wedstrijdroeiers.

"Ik durf niet te zeggen of het aan de cultuur van de sport ligt. Maar dat is iets dat we zeker nog moeten onderzoeken. We zijn nog niet klaar met dit dossier", zegt Egbers. "We gaan kijken of er misbruik wordt gemaakt van deze medicijnen op een andere schaal dan wij nu weten."
https://nos.nl/artikel/24(...)geruchten-houden-aan
Filmpje in de link.

Ook wielrennen wordt hierbij genoemd.
Fretworkzondag 30 januari 2022 @ 21:37
Nevermind
Idisromdinsdag 15 februari 2022 @ 20:22
Toon Aerts zegt dat hij nu in het duister tast.
https://sporza.be/nl/2022(...)porza.group.algemeen
TheArtdinsdag 15 februari 2022 @ 20:23
Toon Aerts heeft positief getest, niet op corona maar op doping :o
Felagunddinsdag 15 februari 2022 @ 20:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:23 schreef TheArt het volgende:
Toon Aerts heeft positief getest, niet op corona maar op doping :o
Zou je op basis van zijn resultaten niet direct zeggen. :o
Idisromdinsdag 15 februari 2022 @ 20:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:23 schreef TheArt het volgende:
Toon Aerts heeft positief getest, niet op corona maar op doping :o
twitter


Bij een thuiscontrole op 19 januari is Letrozole Metabolite gevonden. Net als Toon had ik daar ook nog nooit van gehoord.
Immerdebestebobdinsdag 15 februari 2022 @ 20:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:25 schreef Idisrom het volgende:

[..]
[ twitter ]
Lol. Op een stof die voorkomt dat je tietjes krijgt als je aan de anabolen zit :')
TargaFloriodinsdag 15 februari 2022 @ 20:37
:o :o :o
franklopdinsdag 15 februari 2022 @ 20:42
Sporza toevallig vandaag

https://sporza.be/nl/2022(...)orden~1644922210455/
Frozen-assassindinsdag 15 februari 2022 @ 20:49
quote:
Letrozole is indicated to treat postmenopausal women with hormone receptor (HR) positive early breast cancer, postmenopausal women with early breast cancer who have periviously been treated with tamoxifen, and postmenopausal women with HR+ or unknown advanced breast cancer.
Tsja wat moet je hiermee?
Immerdebestebobdinsdag 15 februari 2022 @ 20:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:49 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Tsja wat moet je hiermee?
Je leest mijn posts niet? ;(
maxi-musdinsdag 15 februari 2022 @ 21:11
quote:
:D
Idisromdinsdag 15 februari 2022 @ 21:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:29 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Lol. Op een stof die voorkomt dat je tietjes krijgt als je aan de anabolen zit :')
En volgens een ingewijde aan het HLN “moet je een grote dommerik zijn om het te gebruiken: het is 14 dagen lang zichtbaar in de urine. Als je het gebruikt, ben je zo positief als wat”.
Faraday01dinsdag 15 februari 2022 @ 21:46
Zijn er eerder bekende sporters op dit middel betrapt? Had er nog nooit van gehoord.

En Toon heeft een groot probleem.
Immerdebestebobdinsdag 15 februari 2022 @ 21:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 21:46 schreef Faraday01 het volgende:
Zijn er eerder bekende sporters op dit middel betrapt? Had er nog nooit van gehoord.

En Toon heeft een groot probleem.
We noemen een Sara Errani.
Immerdebestebobdinsdag 15 februari 2022 @ 21:53
Verder lees ik op internet over allerlei gewichtheffers, boxers en vechtsporters. Niet zeldzaam dus.
Joost-mag-het-wetenwoensdag 16 februari 2022 @ 08:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:23 schreef TheArt het volgende:
Toon Aerts heeft positief getest, niet op corona maar op doping :o
Naar het schijnt heeft zijn grootmoeder rundsvlees gegeten van een koe die door de wind in contact gekomen was met rioolwater waarin een verboden substantie zat. Nadien heeft zijn grootvader dus zijn grootmoeder geb*ft en heeft den Toon toch wel niet van de koffietas van die grootvader gedronken zeker !!! Duidelijker kan het niet zijn, hij wist van niks en treft zeker geen schuld !
Idisromwoensdag 16 februari 2022 @ 10:26
quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 08:00 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Naar het schijnt heeft zijn grootmoeder rundsvlees gegeten van een koe die door de wind in contact gekomen was met rioolwater waarin een verboden substantie zat. Nadien heeft zijn grootvader dus zijn grootmoeder geb*ft en heeft den Toon toch wel niet van de koffietas van die grootvader gedronken zeker !!! Duidelijker kan het niet zijn, hij wist van niks en treft zeker geen schuld !
De reactie van deze HLN-reageerder vind ik wat interessanter

quote:
edwig Impen
10 uur geleden
Toon is op 16/01 ( flamenville) en op 22/01 (Hamme) tweede geeindigd en dus wschlk op doping gecontroleerd. Op 19/01 vond de controle buiten competitie plaats.
Het produkt is ongeveer 14 dagen lang opspoorbaar. Dus moet hij in 1 van de 2 wedstrijden ook positief geweest zijn. Afwachten dus , indien hij telkens negatief test klopt er iets niet. Vraag is ook of een renner bewust een produkt gaat nemen dat 14 dagen opspoorbaar is tussenin 2 wedstrijden op een tijdsspanne van een week.