abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_201871361
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 18:14 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
Het is geen doping, want er is nog nooit onderzoek naar gedaan, maar eigenlijk is het gewoon doping.

Lekker weekje wel weer, ook met dat nieuws over het altijd corrupte British Cycling erbij.
Bij dit soort middelen zouden ze de bewijslast om moeten draaien. Toon als ploegarts maar aan dat het medisch noodzakelijk is om de halve ploeg aan een MS medicijn te zetten. En als je dat niet kunt is het een dopingovertreding.

Nu dit in beeld komt zal er wel snel een verbod volgen en dat is de vraag of Baggerijn volgend jaar nog steeds vliegt :W
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 23 oktober 2021 @ 22:48:54 #277
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_201878434
Good old EPO voor een Russische olympische triatleet.
https://www.reuters.com/l(...)ee-years-2021-10-21/
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 23 oktober 2021 @ 22:53:35 #278
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_201878573
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 oktober 2021 22:48 schreef heywoodu het volgende:
Good old EPO voor een Russische olympische triatleet.
https://www.reuters.com/l(...)ee-years-2021-10-21/
Dat staatsdopingprogramma is wel echt passé als atleten zelf moeten gaan bijbeunen met dit soort producten.
  Moderator woensdag 27 oktober 2021 @ 13:50:36 #279
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_201919304
De Britten rennen weg van de dopingcontrole, maar daar is Pierpaolo Ficara niet in geslaagd.

quote:
De wielrenner uit Syracuse Pierpaolo Ficara testte positief op een antidopingcontrole, uitgevoerd buiten competitie, in opdracht van de NADO en uitgevoerd op 7 oktober in Canicattini Bagni. De antidopingaanklager heeft de atleet uit voorzorg geschorst. De gevonden stof is een metaboliet van Clostebol , behorend tot de categorie androgenen en specifiek androgenen voor uitwendig gebruik. Een zalf die wordt gebruikt voor de behandeling van laesies, huidzweren, wonden en die in elke apotheek als vrij verkrijgbaar geneesmiddel wordt aangetroffen.

De straf die Ficara riskeert varieert van twee maanden tot twee jaar, maar het is denkbaar, hopen we, dat deze ook wordt vrijgesproken zoals in 2019 gebeurde bij een 15-jarige wielrenner die een crème, de Trofodermin, had gebruikt voor de behandeling van een brandwond.. Telefonisch gehoord, gaf Ficara ons zijn versie. “ Toen ik vanmorgen werd gecontacteerd door CONI, viel de wereld op mij. Zelfs nu lijkt het me te dromen. Mijn vreemdheid aan elk gebruik van verboden middelen is totaal en ik hoop, samen met mijn advocaten, mijn absolute goede trouw te kunnen aantonen. Het is een veelgebruikt vrij verkrijgbaar medicijn. Ik ben moreel vernietigd."
Wat denk jij, @Mani89?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 27 oktober 2021 @ 13:57:34 #280
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_201919375
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 13:50 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De Britten rennen weg van de dopingcontrole, maar daar is Pierpaolo Ficara niet in geslaagd.
[..]
Wat denk jij, @:Mani89?
Onschuldig, totdat het tegendeel is bewezen. En zelfs dan, onschuldig.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 27 oktober 2021 @ 13:58:39 #281
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_201919389
Als Danilo straks ook nog tegen de lamp loopt keer ik deze "sport" de rug toe.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 27 oktober 2021 @ 18:09:53 #282
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_201922580
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 13:57 schreef Mani89 het volgende:

[..]
Onschuldig, totdat het tegendeel is bewezen. En zelfs dan, onschuldig.
Waarom zo weinig koersen gereden dit jaar?
  woensdag 27 oktober 2021 @ 18:17:05 #283
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_201922666
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 18:09 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Waarom zo weinig koersen gereden dit jaar?
Omdat Team Sapura en er nog steeds nauwelijks in Azië wordt gekoerst. En hij heeft zelf Covid gehad.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_203438997
quote:
'Dopingtest' in de maak voor schildkliermedicijn; schaatsgeruchten houden aan

Schildklierhormonen staan niet op de dopinglijst, toch werkt de Dopingautoriteit aan een methode om misbruik door sporters op te sporen. Dat wordt bevestigd na onderzoek van de NOS en het Noordhollands Dagblad.

Dopingexperts zeggen nog altijd aanwijzingen te hebben dat schildkliermedicatie onder topsporters wordt gebruikt, zonder medische noodzaak. Het middel zorgt voor meer energie en een snellere vetverbranding. Door nu een 'dopingtest' te ontwikkelen, hopen de experts op een afschrikwekkend effect.

"Zo spoedig mogelijk proberen wij een test op te zetten", zegt Peter van Eenoo, hoofd van het dopinglaboratorium in Gent, de organisatie die de detectiemethode moet ontwikkelen. Als het meezit, is de test eind dit jaar af. "Als wetenschapper kun je geen garanties geven, maar ik heb wel goede hoop."

Er is haast geboden, vindt hij. "Als het op die dopinglijst komt, dan willen we uiteraard direct klaar staan. We willen niet meemaken, zoals bij groeihormoon en epo is gebeurd, dat er geen test voorhanden is als het verboden wordt."

Momenteel wacht wereldantidopingagentschap WADA, hoeder van de dopinglijst, een aantal studies af die later dit jaar verschijnen over de effecten van het gebruik van schildkliermedicatie in de sport. De uitkomsten hiervan zijn nog onduidelijk al denkt de Dopingautoriteit dat de eventuele beschikbaarheid van een detectiemethode helpt in de lobby om het schildklierhormoon op de dopinglijst te krijgen.

Schadelijke gevolgen
"Tot die tijd kunnen we niet veel, behalve mensen voorlichten over de zeer schadelijke gevolgen van het nemen van hormonen als je niet ziek bent", zegt Vincent Egbers, voorzitter van de Dopingautoriteit. Waarom 'Thyrax' onder gezonde topsporters geliefd zou zijn, is hem een raadsel. De potentieel positieve effecten op prestaties wegen niet op tegen de gezondheidsrisico's. Hartritmestoornissen of hartfalen, botontkalking en spierkrampen liggen op de loer.

Het liefst wil Egbers dan ook handhaven en controles uitvoeren in bloed- en urinestalen van atleten. Maar dat is niet toegestaan als middelen niet op de verboden lijst staan.

"Het verhaal begon een aantal jaar geleden", herinnert Van Eenoo zich. "Toen er geruchten opdoken dat in bepaalde sporten, waaronder het schaatsen en het wielrennen, het schildklierhormoon genomen werd zonder dat daar directe aanleiding voor was. Zoiets roept vragen op rond doping. Waarom gebruikt men een geneesmiddel terwijl men niet ziek is?"

Hij doelt op het jaar 2018. Toen kwam aan het licht dat diverse schaatsers aan de schildkliermedicatie zouden zitten zonder medische noodzaak. Diverse schaatsprominenten spraken zich uit tegen het opzoeken van grenzen met dit middel. In een brief, gericht aan topschaatsers, waarschuwde de bond voor onnodig gebruik. Schaatsploeg Jumbo-Visma deed schildkliermedicatie volledig in de ban.

Potje met geld
Door deze gebeurtenissen ontstond bij de Dopingautoriteit het idee voor een 'dopingtest' voor schildklierhormonen. Er werd een potje met geld gereserveerd om de test vanuit Gent te laten ontwikkelen. Daar heeft men nog altijd indicaties dat het middel 'in zwang' is binnen het schaatsen.

"De Dopingautoriteit ving als een van de eerste organisaties de geruchten op", zegt Peter van Eenoo, hoofd van het Belgische dopinglaboratorium. Hij doelt op het gebruik van schildkliermedicatie in het langebaanschaatsen. "En uiteraard, als je langebaanschaatsen zegt dan denkt iedereen aan Nederland. De Dopingautoriteit heeft goede voelsprieten in het sportmilieu. En die geruchten worden tot op de dag van vandaag verder bestendigd."

De signalen die het Belgische dopinglaboratorium bereiken, zijn niet bekend bij de KNSB. "We hebben geen inzicht in wat er in de spreekkamer gebeurt", laat technisch directeur Remy de Wit van schaatsbond KNSB weten. Hij stelt in een uitgebreide reactie (PDF) dat de zorgen van destijds nu juist zijn weggenomen.

"Voor de medische begeleiding van langebaanschaatsers die voor Nederland in internationale wedstrijden uitkomen, maken we sinds drie jaar gebruik van onafhankelijke artsen. In algemene zin heb ik in die periode geen enkel signaal ontvangen dat op dit vlak iets geks aan de hand zou kunnen zijn."

Ook NOC*NSF geeft aan afgelopen jaren géén verontrustende signalen te hebben ontvangen. Integendeel, er werden protocollen opgesteld waardoor sportartsen niet meer op eigen houtje medicijnen kunnen voorschrijven. Bij een traag werkende schildklier moet de sporter voortaan naar een endocrinoloog worden doorgestuurd, waarbij het Erasmus MC als 'preferred partner' van sportkoepel NOC*NSF in beginsel de aangewezen plek is.

Grijs gebied
De indicatie die de sportkoepel en de KNSB niet zeggen te hebben, is er wél in het dopingveld.

Van Eenoo zegt aanwijzingen te hebben dat nog altijd de randen van het grijze gebied worden gezocht in de schaatssport. Hij baseert zich op indirect bewijs, zoals verhalen die hem ter ore komen vanuit de sport of informatie die sporters vrijwillig aangeven bij dopingcontroleformulieren.

"Dat geeft aan dat het niet zomaar een hype van het moment (2018, red.) was, maar dat er structureel gebruik wordt gemaakt van dat schildklierhormoon. Het waait niet gewoon over. Het is een blijver", weet Van Eenoo.

Ook Vincent Egbers herkent het geschetste beeld. "Er zijn nog steeds geruchten dat het wel wordt gebruikt. Dus ik kan niet zeggen dat het niet meer voorkomt. Aan de andere kant zeggen de sporters: het is niet verboden dus waarom zou ik het dan niet gebruiken? Ons standpunt is dat het niet verboden hoeft te zijn om het niet te gebruiken."

Waarom het langebaanschaatsen steeds terugkeert in de verhalen? Egbers kan het niet verklaren. "Het enige dat wij kunnen, is een trend zien. En we zien dat het voorkomt bij atleten die actief zijn in de schaatssport en het roeien. In andere sporten wordt het vaak niet aangegeven", zegt Egbers.

Vijf schaatsers, afkomstig uit meerdere ploegen, gaven afgelopen drie jaar aan schildkliermedicatie te gebruiken, meldt de Dopingautoriteit. Zij schreven dat vrijwillig op de dopingcontroleformulieren, net als drie wedstrijdroeiers.

"Ik durf niet te zeggen of het aan de cultuur van de sport ligt. Maar dat is iets dat we zeker nog moeten onderzoeken. We zijn nog niet klaar met dit dossier", zegt Egbers. "We gaan kijken of er misbruik wordt gemaakt van deze medicijnen op een andere schaal dan wij nu weten."
https://nos.nl/artikel/24(...)geruchten-houden-aan
Filmpje in de link.

Ook wielrennen wordt hierbij genoemd.
  zondag 30 januari 2022 @ 21:37:50 #285
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_203439184
Nevermind
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_203680097
Toon Aerts zegt dat hij nu in het duister tast.
https://sporza.be/nl/2022(...)porza.group.algemeen
pi_203680113
Toon Aerts heeft positief getest, niet op corona maar op doping :o
pi_203680148
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:23 schreef TheArt het volgende:
Toon Aerts heeft positief getest, niet op corona maar op doping :o
Zou je op basis van zijn resultaten niet direct zeggen. :o
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_203680149
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:23 schreef TheArt het volgende:
Toon Aerts heeft positief getest, niet op corona maar op doping :o
twitter


Bij een thuiscontrole op 19 januari is Letrozole Metabolite gevonden. Net als Toon had ik daar ook nog nooit van gehoord.
  dinsdag 15 februari 2022 @ 20:29:59 #290
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_203680245
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:25 schreef Idisrom het volgende:

[..]
[ twitter ]
Lol. Op een stof die voorkomt dat je tietjes krijgt als je aan de anabolen zit :')
pi_203680404
:o :o :o
pi_203680501
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 15 februari 2022 @ 20:49:50 #293
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_203680666
quote:
Letrozole is indicated to treat postmenopausal women with hormone receptor (HR) positive early breast cancer, postmenopausal women with early breast cancer who have periviously been treated with tamoxifen, and postmenopausal women with HR+ or unknown advanced breast cancer.
Tsja wat moet je hiermee?
  dinsdag 15 februari 2022 @ 20:59:05 #294
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_203680880
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:49 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Tsja wat moet je hiermee?
Je leest mijn posts niet? ;(
  dinsdag 15 februari 2022 @ 21:11:18 #295
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_203681182
quote:
:D
pi_203681578
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:29 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Lol. Op een stof die voorkomt dat je tietjes krijgt als je aan de anabolen zit :')
En volgens een ingewijde aan het HLN “moet je een grote dommerik zijn om het te gebruiken: het is 14 dagen lang zichtbaar in de urine. Als je het gebruikt, ben je zo positief als wat”.
pi_203682085
Zijn er eerder bekende sporters op dit middel betrapt? Had er nog nooit van gehoord.

En Toon heeft een groot probleem.
  dinsdag 15 februari 2022 @ 21:50:46 #298
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_203682179
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 21:46 schreef Faraday01 het volgende:
Zijn er eerder bekende sporters op dit middel betrapt? Had er nog nooit van gehoord.

En Toon heeft een groot probleem.
We noemen een Sara Errani.
  dinsdag 15 februari 2022 @ 21:53:04 #299
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_203682228
Verder lees ik op internet over allerlei gewichtheffers, boxers en vechtsporters. Niet zeldzaam dus.
  woensdag 16 februari 2022 @ 08:00:51 #300
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_203685308
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 20:23 schreef TheArt het volgende:
Toon Aerts heeft positief getest, niet op corona maar op doping :o
Naar het schijnt heeft zijn grootmoeder rundsvlees gegeten van een koe die door de wind in contact gekomen was met rioolwater waarin een verboden substantie zat. Nadien heeft zijn grootvader dus zijn grootmoeder geb*ft en heeft den Toon toch wel niet van de koffietas van die grootvader gedronken zeker !!! Duidelijker kan het niet zijn, hij wist van niks en treft zeker geen schuld !
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')