abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192946821
Om nog wat extra vermaak te bieden tijdens deze tijd van verveling voor velen, beginnen we deze week met een nieuw concept: Kook mee met CUL.

Het idee is om twee maal per week met een groep in CUL hetzelfde gerecht te maken. We kunnen recepten uitwisselen, leren van elkaar, kletsen over de verschillende bereidingswijzen, foto's en filmpjes delen en vast meer.

Er is een overlegtopic

En alle verschillende dagen/ gerechten hebben een eigen topic:
Zondag 29 maart: een brood
Woensdag 1 april: een hartige taart
Zondag 5 april: appeltaart
Woensdag 8 april: nasi
Zondag 12 april: pannenkoeken (Pasen, dus maandag telt ook als zondag)
Woensdag 15 april: vegan
Zondag 19 april: Pasta/andere koolhydraten
Woensdag 22 april: Stoofvlees
Zondag 26 april:Kroketten
Woendag 29 april: Tray bake
Zondag 3 mei: Koekjes
Woensdag 6 mei: Maaltijdsoep
Zondag 10 mei: Dessert
Woensdag 13 mei: Gehaktdag
Zondag 17 mei: Pizza

Dit is de samenvatting. Per gerecht is er een collage gemaakt, die worden hier gepost.

Hier kunnen ook alle recepten verzameld worden.
pi_192946860
29 maart: Brood


Aan deze challenge hebben 18 personen meegedaan, waarbij 1 persoon 3 inzendingen heeft gedaan.
pi_192946979
1 april: Hartige taart


Aan deze challenge hebben 6 personen meegedaan.
pi_192947022
5 april: appeltaart



Aan deze challenge hebben 17 personen meegedaan.
pi_192947068
8 april: Nasi



Aan deze challenge hebben 11 personen meegedaan.
In de collage staan meer foto's maar bij nader inzien zijn deze geschrapt uit de statistiek wegens niet meedoen op de correcte dag of wegens het wel zelf halen maar niet zelf maken.
pi_192947083
12 april: Pannenkoeken



Aan deze challenge hebben 22 personen meegedaan.
pi_192947110
15 april: Vegan



Aan deze challenge hebben 12 personen meegedaan.
pi_192947140
19 april; pasta en andere koolhydraten



Aan deze challenge hebben 10 personen meegedaan.
pi_192947172
22 april; Stoofpot



Aan deze challenge hebben 11 personen meegedaan.
pi_192947191
26 april: Kroketten



Aan deze challenge hebben 8 personen meegedaan.
pi_192947212
29 april: Traybake



Aan deze challenge hebben 8 personen meegedaan.
pi_192947230
3 mei: Koekjes



Aan deze challenge hebben 17 personen meegedaan.
pi_192947775
Uit de brood challenge

Recept van Golfer:
700-750 maismeel van de molen.
12-13 gram droge gist(poeder)
Beetje olijfolie, beetje zout en beetje suiker (versterkt het gist).
450 ml. lauwwarm water erbij.
3 minuten mixen.
Afdekken met vochtige (thee)doek en een uur laten rijzen.
Daarna weer 3 minuten mixen en weer een uur met (thee)doek laten rijzen.
Nog een keer 3 minuten mixen en deeg in broodvorm gieten en verdelen en laten rijzen zonder doek eroverheen.

Over voorverwarmen op 200 graden (hete lucht)
Brood dwars de oven in en na 22 minuten even draaien en dan nog 22 minuten bakken.
Af laten koelen en met de snijmachine boterhammetjes van maken die ik de vriezer in gooi.
pi_192947980
uit de brood challenge

Essnhills

Recept voor 12 bolletjes:
500 Gr volkoren meel
30 gr boter
10 Gr zout
7 Gr gist
4 gr suiker
250 ml lauwe melk
50 ml lauw water
En een handje zonnebloempitjes
pi_192948228
Uit het appeltaart topic:

recept van UIO_AMS:
Springvorm diameter 24 cm
225 gram bruine basterdsuiker
225 gram zelfrijzend bakmeel
180 gram roomboter
90 gram havermout
3 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold)
30 gram rozijnen
Eetlepel kaneel
Scheut maple syrup / stroop

Springvorm diameter 28 cm
375 gram bruine basterdsuiker
375 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram roomboter
150 gram havermout
5 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold)
50 gram rozijnen
Anderhalve eetlepel kaneel
Flinke scheut maple syrup / stroop

Stappen
1.Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2.Wel de rozijnen in lauw kraanwater.
3.Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Eenmaal gesmolten van het vuur halen.
4.Schil de appels en snij deze in blokjes van 1 á 2 cm.
5.Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer een klein beetje van de gesmolten boter over de bodem en de randen.
6.Mix de basterdsuiker, het bakmeel en de havermout met de resterende gesmolten boter en een flinke scheut maple syrup (of stroop als er geen maple syrup voorradig is) tot een beslag in een schaal.
7.Giet de gewelde rozijnen af en mix deze met de kaneel en de gesneden appels in een grote schaal.
8.Doe de helft van het beslag in de springvorm en druk deze goed op de bodem. De randen hoeven niet met het beslag bedekt te worden.
9.Plaats de appel en rozijnenmix op het beslag in de springvorm.
10.Verkruimel de andere helft van het beslag er overheen maar druk dit niet aan.
11.Vervolgens bak je dit in 60 min in de voorverwarmde oven.
pi_192948346
Hier zijn mijn recepten, voorzover ik die heb:

Appeltaart met walnoten en karamel:
https://www.cinnamonspice(...)el-walnut-apple-pie/

Vegan nasi:
https://www.greatbritishc(...)n-nasi-goreng-recipe

Chilla, hartige indiase pannenkoeken:
https://www.vegrecipesofi(...)ipe-container-135656

Vegan gobi manchurian:
https://www.vegrecipesofi(...)e-made-indian-style/

Kroketten met oesterzwam en blauwe kaas:
https://www.vpro.nl/progr(...)erzwammenballen.html

Chocolate chip cookies:
https://www.bbcgoodfood.c(...)okies?utm_source=app
pi_192949641
Samenvatting uit het nasi topic:

gebruik trassi :7
pi_192951234
Linkjes uit stoofpot

https://thewoksoflife.com(...)ised-pork-rice-bowl/
https://www.culy.nl/recepten/stoofpotje-van-buikspek/
https://www.jamieoliver.c(...)-amp-crispy-chorizo/

Recept Sorella

Lekker pittig: Argentijnse stoofvleesschotel
INGREDIENTEN 4 personen

750 gr runderlappen
4 rode uien (in halve ringen)
8 tenen knoflook (in dunne plakjes)
2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld)
6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes)
2 el cayennepeper
2 el tomatenpuree
7 dl runderbouillon (van 2 blokjes)
1 dl Argentijnse rode wijn
2 el oregano (gedroogd)
50 gr boter
4 el olijfolie
(versgemalen) peper en zeezout

Voorbereiding
Wrijf het vlees in met de cayennepeper en wat zeezout en laat een half uurtje intrekken.
Bereidingswijze
Verwarm de boter met de olie en bak hierin de runderlappen rondom bruin aan. Doe er dan de uien, knoflook, peper-ringetjes en tomaten bij en bak die een paar minuten mee tot de tomaat zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eventjes mee. Blus alles af met de bouillon en wijn en breng dit tegen de kook, meng er de oregano door en laat dit minimaal 3 uur op een heel zacht vuur stoven tot het vlees vrijwel vanzelf helemaal uit elkaar valt, trek evt nog iets fijner met een vork. Laat dan nog een half uurtje doorstoven, en de pan kan op tafel dus Smullen maar!!
Serveertips
Lekker met pittig gekruide rijst, mais en doperwtjes en de gebruikte wijn niet te vergeten!

P.s. Zeven uurtjes in de slowcooker kan ook
pi_192951617
linkjes uit koekjes

https://ladyandpups.com/2(...)tes-and-rum-cookies/
https://smittenkitchen.com/2012/01/potato-chip-cookies/
https://www.livewellbakeo(...)e-cranberry-cookies/
https://www.landleven.nl/(...)/november/speculaas/
https://www.leukerecepten(...)-met-pure-chocolade/
https://www.volkskrant.nl(...)oor-suiker~b6a53cce/
https://www.nrc.nl/nieuws(...)zaad-1432107-a210940
https://www.zoetrecepten.(...)colate-chip-koekjes/
https://www.laurasbakery.nl/havermoutkoekjes/

Blues Utregse Spritsen
https://heelhollandbakt.o(...)/utrechtse-spritsen/
https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/utrechtse-spritsen
Recept:

10 g boter, handje bloem om de bakplaat te bestuiven

125 gr witte basterdsuiker
210 g boter op kamertemperatuur
1/2 ei
8 g citroenrasp = ongeveer de rasp van een grote citroen
1,5 g zout
250 g gezeefde bloem
300 g pure chocolade

Sorella
Heston Blumenthal's Bacon and Banana Cookies

40g smoked streaky bacon (approximately 5 slices)
220g plain flour
¼ tsp bicarbonate of soda
½ tsp baking powder
½ tsp salt
120g cold unsalted butter, cubed
260g unrefined caster sugar (fijne kristal suiker)
2 large eggs
60g dried bananas, roughly chopped
Method
1. Preheat the oven to 190°C.
2. Place the bacon on a baking tray lined with baking paper and place in the oven for 10 minutes. Remove the bacon and pat it dry with some kitchen roll. When cool enough to handle, cut the slices into small pieces.
3. Sift the flour, bicarbonate of soda, baking powder and salt into a bowl and set to one side.
4. Using a mixer fitted with the paddle attachment, cream the butter and sugar together on medium speed until the mixture becomes light and fluffy (approximately 5 minutes).
5. Reduce the speed of the mixer to low and add the eggs, one at a time, and continue to mix until well incorporated.
6. Add the sifted flour to the creamed butter, sugar and egg mixture. Continue to mix for 3-5 minutes until the dry ingredients are thoroughly incorporated and a dough is formed. Add the banana and bacon and continue to mix for 2 minutes.
7. Using an ice-cream scoop, portion the dough into balls (approximately 40g per ball). Place them on a parchment-lined baking tray, roughly 10 cm apart.
8. Place the tray in the oven for 8-10 minutes or until the cookies are golden brown and crispy at the edges. Remove the tray from the oven and allow the cookies to rest on the tray for a few minutes before placing on a cooling rack.
The cookies will keep for up to 5 days in an airtight tin.
pi_192988291
06 mei 2020 Maaltijdsoep



18 soepen gemaakt door 17 personen.
pi_193087315
zondag 10 mei desserts



19 desserts, 16 personen die meededen
pi_193131668

15 personen, 16 gerechten
pi_193132066
recepten uit gehakt

Lekker van Marc0871:
300 gram rundergehakt,
Een middelgrote ui, gesnipperd,
Rode paprika, in kleine blokjes,
Spaanse peper, fijngesneden,
2 Tenen knoflook, fijngesneden,
Klein blikje tomatenpuree,
Theelepel komijnzaad,
2 Theelepels Italiaanse kruiden,
Snufje kaneel,
2 Tomaten, in blokjes,
Zout naar smaak.

Als sausje heb ik slasaus (gewoon naturel van de Jumbo of zo),
teentje knoflook, geraspt,
2 theelepels gedroogde peterselie,
peper en zout naar smaak.

Mengsel in een Gordita,
In een oven van 200 graden, tot er een beetje kleur begint te ontstaan,
Sausje erover (of erin) en smullen maar.

Hoe heet dat?
Burrito? Enchilada? Taco?
Het is lekker. Dat is het.
pi_193132469
We have far more in common than that which devides us..
pi_193132498
recept van de maaltijdsoep van Lucky_Strike:
Ingrediënten voor boerenkoolsoep voor 2-3 personen:
Klontje boter
1 ui
1 teen knoflook
50g spekreepjes
1 el bloem (of maizena bij slowcooker)
1 el tomatenpuree
250g rookworst
400g vastkokende aardappels
500ml kippenbouillon
1/2 courgette
200g boerenkool
150ml slagroom
Peper naar smaak
Chilivlokken naar smaak.

Bereiden algemeen:
Schil de aardappelen en snij ze samen met de rookworst, spek, ui en courgette in blokjes.
Hak de knoflook fijn.

Bereiden pan:
Verhit de boter en bak hier de ui in. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. .
Voeg hierna de spek toe. Als deze bruin genoeg naar je smaak is, voeg je de bloem toe voor 2 minuten. Bak daarna de tomatenpuree een minuut mee.
Doe de bouillon, aardappels en de worst nu in de pan en laat zo'n 20 minuten koken. De laatste 10 minuten kan de courgette en de boerenkool er bij.
Haal de pan van het vuur en voeg de room toe. Breng op smaak met chilivlokken en peper.

Bereiden slowcooker:
Doe de ui, knoflook, worst, aardappel, bouillon en tomatenpuree in de slowcooker en zet op low voor 3,5 uur. Los de bloem of maizena op in de room. De laatste 45 minuten doe je de courgette, boerenkool en de room er bij.
pi_193132521
We have far more in common than that which devides us..
pi_193252794
De samenvatting van de pizza dag op 17 mei
pi_193252808
de samenvatting van de risotto dag op 20 mei

pi_193381132
24 mei Soezen

pi_193381137
27 mei ovenschotel

pi_193490756
met pinkersteren was het onderwerp stokjes en spiesjes

pi_193490877
op 3 juni was het onderwerp maaltijdsalade

  vrijdag 5 juni 2020 @ 19:22:18 #45
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193492893
Ik heb weer wat van de collages op Instagram gezet. Ik loop wel een beetje achter :@
Spoilers!
pi_193556980
op 07 juni werden er brownies gemaakt

pi_193646815
op 10 juni werd er Chili gemaakt

pi_193646824
op 14 juni werden er hamburgers gemaakt

pi_193686628
op 17-jun-2020 werd er door 5 personen Paella gemaakt

pi_193763989
Op zondag 21 juni werd eiwit opgeklopt tot eeiwitschuim met dit als resultaat:



8 personen, 9 inzendingen

[ Bericht 6% gewijzigd door Oceanonix op 24-06-2020 08:51:09 ]
pi_193822990
op 24 juni werd er curry gemaakt door 8 personen

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')