Linkjes uit stoofpot
https://thewoksoflife.com(...)ised-pork-rice-bowl/https://www.culy.nl/recepten/stoofpotje-van-buikspek/https://www.jamieoliver.c(...)-amp-crispy-chorizo/Recept Sorella
Lekker pittig: Argentijnse stoofvleesschotel
INGREDIENTEN 4 personen
750 gr runderlappen
4 rode uien (in halve ringen)
8 tenen knoflook (in dunne plakjes)
2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld)
6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes)
2 el cayennepeper
2 el tomatenpuree
7 dl runderbouillon (van 2 blokjes)
1 dl Argentijnse rode wijn
2 el oregano (gedroogd)
50 gr boter
4 el olijfolie
(versgemalen) peper en zeezout
Voorbereiding
Wrijf het vlees in met de cayennepeper en wat zeezout en laat een half uurtje intrekken.
Bereidingswijze
Verwarm de boter met de olie en bak hierin de runderlappen rondom bruin aan. Doe er dan de uien, knoflook, peper-ringetjes en tomaten bij en bak die een paar minuten mee tot de tomaat zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eventjes mee. Blus alles af met de bouillon en wijn en breng dit tegen de kook, meng er de oregano door en laat dit minimaal 3 uur op een heel zacht vuur stoven tot het vlees vrijwel vanzelf helemaal uit elkaar valt, trek evt nog iets fijner met een vork. Laat dan nog een half uurtje doorstoven, en de pan kan op tafel dus Smullen maar!!
Serveertips
Lekker met pittig gekruide rijst, mais en doperwtjes en de gebruikte wijn niet te vergeten!
P.s. Zeven uurtjes in de slowcooker kan ook