abonnement Unibet Coolblue
pi_192946821
Om nog wat extra vermaak te bieden tijdens deze tijd van verveling voor velen, beginnen we deze week met een nieuw concept: Kook mee met CUL.

Het idee is om twee maal per week met een groep in CUL hetzelfde gerecht te maken. We kunnen recepten uitwisselen, leren van elkaar, kletsen over de verschillende bereidingswijzen, foto's en filmpjes delen en vast meer.

Er is een overlegtopic

En alle verschillende dagen/ gerechten hebben een eigen topic:
Zondag 29 maart: een brood
Woensdag 1 april: een hartige taart
Zondag 5 april: appeltaart
Woensdag 8 april: nasi
Zondag 12 april: pannenkoeken (Pasen, dus maandag telt ook als zondag)
Woensdag 15 april: vegan
Zondag 19 april: Pasta/andere koolhydraten
Woensdag 22 april: Stoofvlees
Zondag 26 april:Kroketten
Woendag 29 april: Tray bake
Zondag 3 mei: Koekjes
Woensdag 6 mei: Maaltijdsoep
Zondag 10 mei: Dessert
Woensdag 13 mei: Gehaktdag
Zondag 17 mei: Pizza

Dit is de samenvatting. Per gerecht is er een collage gemaakt, die worden hier gepost.

Hier kunnen ook alle recepten verzameld worden.
pi_192946860
29 maart: Brood


Aan deze challenge hebben 18 personen meegedaan, waarbij 1 persoon 3 inzendingen heeft gedaan.
pi_192946979
1 april: Hartige taart


Aan deze challenge hebben 6 personen meegedaan.
pi_192947022
5 april: appeltaart



Aan deze challenge hebben 17 personen meegedaan.
pi_192947068
8 april: Nasi



Aan deze challenge hebben 11 personen meegedaan.
In de collage staan meer foto's maar bij nader inzien zijn deze geschrapt uit de statistiek wegens niet meedoen op de correcte dag of wegens het wel zelf halen maar niet zelf maken.
pi_192947083
12 april: Pannenkoeken



Aan deze challenge hebben 22 personen meegedaan.
pi_192947110
15 april: Vegan



Aan deze challenge hebben 12 personen meegedaan.
pi_192947140
19 april; pasta en andere koolhydraten



Aan deze challenge hebben 10 personen meegedaan.
pi_192947172
22 april; Stoofpot



Aan deze challenge hebben 11 personen meegedaan.
pi_192947191
26 april: Kroketten



Aan deze challenge hebben 8 personen meegedaan.
pi_192947212
29 april: Traybake



Aan deze challenge hebben 8 personen meegedaan.
pi_192947230
3 mei: Koekjes



Aan deze challenge hebben 17 personen meegedaan.
pi_192947775
Uit de brood challenge

Recept van Golfer:
700-750 maismeel van de molen.
12-13 gram droge gist(poeder)
Beetje olijfolie, beetje zout en beetje suiker (versterkt het gist).
450 ml. lauwwarm water erbij.
3 minuten mixen.
Afdekken met vochtige (thee)doek en een uur laten rijzen.
Daarna weer 3 minuten mixen en weer een uur met (thee)doek laten rijzen.
Nog een keer 3 minuten mixen en deeg in broodvorm gieten en verdelen en laten rijzen zonder doek eroverheen.

Over voorverwarmen op 200 graden (hete lucht)
Brood dwars de oven in en na 22 minuten even draaien en dan nog 22 minuten bakken.
Af laten koelen en met de snijmachine boterhammetjes van maken die ik de vriezer in gooi.
pi_192947980
uit de brood challenge

Essnhills

Recept voor 12 bolletjes:
500 Gr volkoren meel
30 gr boter
10 Gr zout
7 Gr gist
4 gr suiker
250 ml lauwe melk
50 ml lauw water
En een handje zonnebloempitjes
pi_192948228
Uit het appeltaart topic:

recept van UIO_AMS:
Springvorm diameter 24 cm
225 gram bruine basterdsuiker
225 gram zelfrijzend bakmeel
180 gram roomboter
90 gram havermout
3 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold)
30 gram rozijnen
Eetlepel kaneel
Scheut maple syrup / stroop

Springvorm diameter 28 cm
375 gram bruine basterdsuiker
375 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram roomboter
150 gram havermout
5 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold)
50 gram rozijnen
Anderhalve eetlepel kaneel
Flinke scheut maple syrup / stroop

Stappen
1.Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2.Wel de rozijnen in lauw kraanwater.
3.Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Eenmaal gesmolten van het vuur halen.
4.Schil de appels en snij deze in blokjes van 1 á 2 cm.
5.Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer een klein beetje van de gesmolten boter over de bodem en de randen.
6.Mix de basterdsuiker, het bakmeel en de havermout met de resterende gesmolten boter en een flinke scheut maple syrup (of stroop als er geen maple syrup voorradig is) tot een beslag in een schaal.
7.Giet de gewelde rozijnen af en mix deze met de kaneel en de gesneden appels in een grote schaal.
8.Doe de helft van het beslag in de springvorm en druk deze goed op de bodem. De randen hoeven niet met het beslag bedekt te worden.
9.Plaats de appel en rozijnenmix op het beslag in de springvorm.
10.Verkruimel de andere helft van het beslag er overheen maar druk dit niet aan.
11.Vervolgens bak je dit in 60 min in de voorverwarmde oven.
pi_192948346
Hier zijn mijn recepten, voorzover ik die heb:

Appeltaart met walnoten en karamel:
https://www.cinnamonspice(...)el-walnut-apple-pie/

Vegan nasi:
https://www.greatbritishc(...)n-nasi-goreng-recipe

Chilla, hartige indiase pannenkoeken:
https://www.vegrecipesofi(...)ipe-container-135656

Vegan gobi manchurian:
https://www.vegrecipesofi(...)e-made-indian-style/

Kroketten met oesterzwam en blauwe kaas:
https://www.vpro.nl/progr(...)erzwammenballen.html

Chocolate chip cookies:
https://www.bbcgoodfood.c(...)okies?utm_source=app
pi_192949641
Samenvatting uit het nasi topic:

gebruik trassi :7
pi_192951234
Linkjes uit stoofpot

https://thewoksoflife.com(...)ised-pork-rice-bowl/
https://www.culy.nl/recepten/stoofpotje-van-buikspek/
https://www.jamieoliver.c(...)-amp-crispy-chorizo/

Recept Sorella

Lekker pittig: Argentijnse stoofvleesschotel
INGREDIENTEN 4 personen

750 gr runderlappen
4 rode uien (in halve ringen)
8 tenen knoflook (in dunne plakjes)
2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld)
6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes)
2 el cayennepeper
2 el tomatenpuree
7 dl runderbouillon (van 2 blokjes)
1 dl Argentijnse rode wijn
2 el oregano (gedroogd)
50 gr boter
4 el olijfolie
(versgemalen) peper en zeezout

Voorbereiding
Wrijf het vlees in met de cayennepeper en wat zeezout en laat een half uurtje intrekken.
Bereidingswijze
Verwarm de boter met de olie en bak hierin de runderlappen rondom bruin aan. Doe er dan de uien, knoflook, peper-ringetjes en tomaten bij en bak die een paar minuten mee tot de tomaat zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eventjes mee. Blus alles af met de bouillon en wijn en breng dit tegen de kook, meng er de oregano door en laat dit minimaal 3 uur op een heel zacht vuur stoven tot het vlees vrijwel vanzelf helemaal uit elkaar valt, trek evt nog iets fijner met een vork. Laat dan nog een half uurtje doorstoven, en de pan kan op tafel dus Smullen maar!!
Serveertips
Lekker met pittig gekruide rijst, mais en doperwtjes en de gebruikte wijn niet te vergeten!

P.s. Zeven uurtjes in de slowcooker kan ook
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')