FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Kook mee met CUL: koolhydraten op zondag 19 april
Lucky_Strikedinsdag 14 april 2020 @ 17:46
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op zondag 19 april maken we met iedereen die mee wil doen onze eigen koolhydraten.

Koolhydraten
Maak je eigen noodles, pasta, rosti, spazle, etc. Echt zelf maken dus, niet iets uit een pakje opwarmen.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
Sarabidinsdag 14 april 2020 @ 18:23
Zelfgemaakte spaghetti met een simpel sausje staat op de planning
Cat-astrophedinsdag 14 april 2020 @ 18:28
Whelp! Zou de eerste keer dat ik zelf pasta maak... maar dan moet ik wel meel kopen :X
Sigaartjedinsdag 14 april 2020 @ 18:55
Ok, dit keer doe ik ook mee.
FlippingCoindinsdag 14 april 2020 @ 18:57
Ik wil tagliatelle maken.
Farenjidinsdag 14 april 2020 @ 19:03
Als hash brown potatoes ook onder zelfgemaakte koolhydraten vallen doe ik ook mee (en zo niet dan ga ik die toch gewoon maken want superlekker zondagochtendontbijt).
Oceanonixdinsdag 14 april 2020 @ 19:09
Zondag viel wat vroeg deze week. Toevallig vandaag verse pasta gemaakt. Maar voor deze ga ik nog wel wat nieuws verzinnen. :D
Lucky_Strikedinsdag 14 april 2020 @ 19:09
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 april 2020 19:03 schreef Farenji het volgende:
Als hash brown potatoes ook onder zelfgemaakte koolhydraten vallen doe ik ook mee (en zo niet dan ga ik die toch gewoon maken want superlekker zondagochtendontbijt).
Leuk idee. Dat telt zeker.

Ik heb nog geen idee wat ik ga maken. Ik wil nog eens rösti proberen. Of pompoenravioli. Pf een miljoen andere gerechten.
Lonaadinsdag 14 april 2020 @ 19:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 april 2020 19:09 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Leuk idee. Dat telt zeker.

Ik heb nog geen idee wat ik ga maken. Ik wil nog eens rösti proberen. Of pompoenravioli. Pf een miljoen andere gerechten.
Oh, zelf ravioli maken is wel een gaaf idee :D
Kaatje1woensdag 15 april 2020 @ 11:31
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 april 2020 19:11 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Oh, zelf ravioli maken is wel een gaaf idee :D
Dat ga ik ook maar weer proberen. Met de pastamachine. Vorige keer werd het nogal een zooi (wel een lekkere zooi trouwens) want dat was de eerste keer dat ik met de machine iets maakte. Heb nu bedacht hoe ik het ga doen, dus nu even een vulling voor de ravioli bedenken
Lonaawoensdag 15 april 2020 @ 12:56
Ik maak geloof ik een 'oh dat je dat moet ook nog op'- vulling.

Geitenkaas en spinazie voor mij, gekruid varkensgehakt en spinazie voor F.

met parmazaan. Natuurlijk.

In een saus van witte wijn, paddenstoelen en....parmazaan. :7

Moet wel even parmazaan kopen :')
Kaatje1woensdag 15 april 2020 @ 14:26
quote:
2s.gif Op woensdag 15 april 2020 12:56 schreef Lonaa het volgende:
Ik maak geloof ik een 'oh dat je dat moet ook nog op'- vulling.

Geitenkaas en spinazie voor mij, gekruid varkensgehakt en spinazie voor F.

met parmazaan. Natuurlijk.

In een saus van witte wijn, paddenstoelen en....parmazaan. :7

Moet wel even parmazaan kopen :')
Ik denk aan een mengsel van zongedroogde tomaatjes en uitgebakken parma ham. Wat erover weet ik nog niet. Of een mengsel van spinazie met blauwader kaas met een saus van blauwe kaas
Myraelawoensdag 15 april 2020 @ 14:38
Ik ga gyoza's maken, denk ik. Ik kon anders alleen maar ongezonde pasta's bedenken en daar heb ik niet zoveel zin in.
Sarabiwoensdag 15 april 2020 @ 14:40
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 14:38 schreef Myraela het volgende:
Ik ga gyoza's maken, denk ik. Ik kon anders alleen maar ongezonde pasta's bedenken en daar heb ik niet zoveel zin in.
Ook lekker :9
Is dat deeg niet heel moeilijk om te maken?

Kom nu niet meer bij de toko dus is wel leuk om eens te proberen.
Farenjiwoensdag 15 april 2020 @ 14:57
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 14:38 schreef Myraela het volgende:
Ik ga gyoza's maken, denk ik. Ik kon anders alleen maar ongezonde pasta's bedenken en daar heb ik niet zoveel zin in.
Ik maak soms wel eens gyoza's maar dan koop ik het deeg kant&klaar bij de toko, en dan vind ik het al een enorm werk, al die dingen inelkaar vouwen! :D
Myraelawoensdag 15 april 2020 @ 14:58
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 14:40 schreef Sarabi het volgende:
Ook lekker :9
Is dat deeg niet heel moeilijk om te maken?

Kom nu niet meer bij de toko dus is wel leuk om eens te proberen.
Geen idee, ga het voor het eerst proberen. :D Denk dat het deeg zelf wel meevalt. Ik ben alleen met kant en klaar deeg al zo onwijs slecht in dat vouwen. :') Dus ze worden waarschijnlijk wel heel lelijk.
Farenjiwoensdag 15 april 2020 @ 15:01
quote:
14s.gif Op woensdag 15 april 2020 14:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Geen idee, ga het voor het eerst proberen. :D Denk dat het deeg zelf wel meevalt. Ik ben alleen met kant en klaar deeg al zo onwijs slecht in dat vouwen. :') Dus ze worden waarschijnlijk wel heel lelijk.
Ik heb vroeger jarenlang shag gerookt en was echt een meester in het rollen van mooie strakke shaggies. Ik vind dat vouwen van gyoza's wel heel veel daarvan weg hebben. :7
Sigaartjewoensdag 15 april 2020 @ 15:03
Ik heb nog een pak pizzameel, misschien kan ik daar mijn eigen pastavormen van maken
Sarabiwoensdag 15 april 2020 @ 15:11
quote:
14s.gif Op woensdag 15 april 2020 14:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Geen idee, ga het voor het eerst proberen. :D Denk dat het deeg zelf wel meevalt. Ik ben alleen met kant en klaar deeg al zo onwijs slecht in dat vouwen. :') Dus ze worden waarschijnlijk wel heel lelijk.
Ja dat is altijd al een werkje :D
Succes! Wel gaaf
minilotwoensdag 15 april 2020 @ 16:25
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi! *O*
Met aardappelvulling. Want carbs in carbs is altijd beter dan louter carbs. :Y)
Lucky_Strikewoensdag 15 april 2020 @ 16:28
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 16:25 schreef minilot het volgende:
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi! *O*
Geniaal idee _O_
SiGNewoensdag 15 april 2020 @ 17:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 18:23 schreef Sarabi het volgende:
Zelfgemaakte spaghetti met een simpel sausje staat op de planning
Simpeler dan cacio é pepe ga je 't niet krijgen.. da's maar 3 ingrediënten.
Pasta alla Gricia kan ook, da's cacio e pepe met spek erbij.
Met ook nog een ei(dooier) erbij is 't pasta carbonara
En met tomatensaus ipv het ei is het pasta Amatriciana.

Fettucini Alfredo kan ook nog, dat is met roomboter en kaas maar maak je verder op dezelfde manier.

Bij al die gerechten is het hoofdingredient eigenlijk het pasta water, de zetmelen in het water zorgen voor het emulgeren van de kaas en het water en zo krijg je een romige saus zonder dat je room gebruikt.

En ook opletten dat de temperatuur van de pan niet te hoog is als je de kaas en/of het ei erbij doet, de kaas moet smelten, niet klonteren en het ei mag niet garen, anders krijg je pasta-roerei.
Sarabiwoensdag 15 april 2020 @ 18:13
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 17:55 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Simpeler dan cacio é pepe ga je 't niet krijgen.. da's maar 3 ingrediënten.
Pasta alla Gricia kan ook, da's cacio e pepe met spek erbij.
Met ook nog een ei(dooier) erbij is 't pasta carbonara
En met tomatensaus ipv het ei is het pasta Amatriciana.

Fettucini Alfredo kan ook nog, dat is met roomboter en kaas maar maak je verder op dezelfde manier.

Bij al die gerechten is het hoofdingredient eigenlijk het pasta water, de zetmelen in het water zorgen voor het emulgeren van de kaas en het water en zo krijg je een romige saus zonder dat je room gebruikt.

En ook opletten dat de temperatuur van de pan niet te hoog is als je de kaas en/of het ei erbij doet, de kaas moet smelten, niet klonteren en het ei mag niet garen, anders krijg je pasta-roerei.
Ga je die maken?
anndbwoensdag 15 april 2020 @ 19:24
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2020 16:25 schreef minilot het volgende:
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi! *O*
Met aardappelvulling. Want carbs in carbs is altijd beter dan louter carbs. :Y)
Die wil ik ook nog eens maken, heb je een goed recept?
Lonaawoensdag 15 april 2020 @ 19:37
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2020 16:25 schreef minilot het volgende:
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi! *O*
Met aardappelvulling. Want carbs in carbs is altijd beter dan louter carbs. :Y)
Heb ik ook nog even overwogen. :Y
SiGNewoensdag 15 april 2020 @ 21:24
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:13 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Ga je die maken?
Ik ga zelf denk ik voor de carbonara, spek en romig ei is m'n favoriet uit 't rijtje van die basis pasta's.
Dus de parmazaan (40g) en eidooiers(3) bij elkaar, daar wat peper doorheen malen en dat dan bij de afkoelende pasta en spek in de pan doen zodat de kaas smelt en het ei warm wordt.

En pastawater niet vergeten!
Dat is echt belangrijk want dat bindt de saus, dat kan niet met gewoon water.
#ANONIEMvrijdag 17 april 2020 @ 20:01
Pasta-topic -O-
FlippingCoinvrijdag 17 april 2020 @ 20:05
quote:
16s.gif Op dinsdag 14 april 2020 18:57 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik wil tagliatelle maken.
Oh ja ik heb al wat anders gehaald. :') -O-
Farenjivrijdag 17 april 2020 @ 20:12
Koolhydraten zijn inderdaad wel wat meer dan alleen pasta. Ik moet opeens aan een suikerspin denken. Ook pure koolhydraten. Heeft er iemand hier een suikerspinmachine? :D
Yinnyzaterdag 18 april 2020 @ 06:50
Na lang nadenken ga ik gestoomde broodjes maken, met Nutella vulling.
O, of tortilla's, want we hebben morgen fajita op menu staan😊
Isabeauzaterdag 18 april 2020 @ 07:20
quote:
9s.gif Op vrijdag 17 april 2020 20:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Pasta-topic -O-
Maak je zelf patat, want koolhydraten *)
#ANONIEMzaterdag 18 april 2020 @ 07:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 07:20 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Maak je zelf patat, want koolhydraten *)
Lieve Isa, ik heb alleen maar mee gedaan op zondag zonder een supermarkt te bezoeken. Daarom die appeltaart met een halve appel :')

Aardappels heb ik soberso niet. Een suikerspinmachine ookal niet.
Yinnyzaterdag 18 april 2020 @ 09:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 07:32 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Lieve Isa, ik heb alleen maar mee gedaan op zondag zonder een supermarkt te bezoeken. Daarom die appeltaart met een halve appel :')

Aardappels heb ik soberso niet. Een suikerspinmachine ookal niet.
Courgette/wortel/zoete aardappel spaghetti? Bloemkool/broccoli rijst? Soort van koolhydraten namaken 😂
Farenjizaterdag 18 april 2020 @ 09:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 07:32 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Lieve Isa, ik heb alleen maar mee gedaan op zondag zonder een supermarkt te bezoeken. Daarom die appeltaart met een halve appel :')

Aardappels heb ik soberso niet. Een suikerspinmachine ookal niet.
Als je wel suiker hebt kun je karamel maken, of suikerstroop. Of iets met oud brood, broodpudding bijvoorbeeld.
golferzaterdag 18 april 2020 @ 12:27
Ik doe mee met iets makkelijks: ouderwetse en originele mac and cheese.
Oceanonixzaterdag 18 april 2020 @ 18:07
ik ga bapao's maken
Lucky_Strikezaterdag 18 april 2020 @ 21:13
Bij ons wordt het waarschijnlijk ravioli met pompoen, met salieboter :9
Sarabizaterdag 18 april 2020 @ 21:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 april 2020 21:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Bij ons wordt het waarschijnlijk ravioli met pompoen, met salieboter :9
Klinkt goed :9

Morgen eens het pastadroogrek in elkaar zetten. 7 jaar geleden gekocht, nooit meer pasta gekookt.
Kaatje1zaterdag 18 april 2020 @ 21:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 21:44 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Klinkt goed :9

Morgen eens het pastadroogrek in elkaar zetten. 7 jaar geleden gekocht, nooit meer pasta gekookt.
Die staat hier standaard op een plank om Elin tegen te houden om op de plank te springen (lukt niet(
Sarabizaterdag 18 april 2020 @ 21:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 21:47 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Die staat hier standaard op een plank om Elin tegen te houden om op de plank te springen (lukt niet(
Wordt ie wel goed gebruikt :D
minilotzondag 19 april 2020 @ 08:46
Snotver, vergeten piepers, zuurkool en spek te halen voor vandaag! }:|
Het pierogi-deeg komt wel goed, maar de vulling moet derhalve helaas wat ontraditioneel: restje knoflookkip van gister, bosui uit de achtertuin en roomkaas.
Sarabizondag 19 april 2020 @ 10:49
Alvast aan de saus voor vanavond begonnen
0xTcwPB.jpg

Vanavond spaghetti bij maken
Myraelazondag 19 april 2020 @ 10:56
Ik heb stiekem helemaal geen zin om deeg te gaan maken.
Doedezemaarzondag 19 april 2020 @ 10:58
Het komt hier vandaag qua menuplanning niet uit, maar ergens eind van de week ga ik wel weer eens een keer Reibekuchen maken.
Ik ben heel benieuwd wat iedereen vandaag gaat maken
Lonaazondag 19 april 2020 @ 10:59
quote:
9s.gif Op zondag 19 april 2020 10:56 schreef Myraela het volgende:
Ik heb stiekem helemaal geen zin om deeg te gaan maken.
Ja dit.
Sarabizondag 19 april 2020 @ 11:05
Als je geen zin hebt dan doe je het toch niet? Zo makkelijk kan het zijn.

Mijn man helpt vanavond mee *O* gezellig samen in de keuken.
Farenjizondag 19 april 2020 @ 11:14
Ik heb hash brown potatoes gemaakt, dat maak ik regelmatig in het weekend. Inmiddels heb ik de beste manier gevonden hoe ze te maken.

Het begint natuurlijk met piepers...

rMjN9Ih.jpg

Die worden gejast...

plByURg.jpg

Daarna gehashed...

OTW6ukH.jpg

In een theedoek want je moet wat vocht eruit persen, anders wordt het veels te nat.

Verdelen in hoopjes en dan even twee minuutjes in de magnetron om voor te garen...

wHXqRjG.jpg

Laten afkoelen en met vochtige handen (tegen de plak) patties van vormen.

Ng8MOTw.jpg

Bakken in olie met wat komijnzaad...

SeNJFP1.jpg

Tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn! De binnenkant is gaar maar wel nog beetje smeuďg.

m3qXZvs.jpg

Inclusief de "trimmings": deze keer gefermenteerde gekruide wortel, en natuurlijk gebakken eieren met nog lekker vloeibare dooier. :9

vt7eVxX.jpg

:Y) :9~
Lucky_Strikezondag 19 april 2020 @ 11:21
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 11:14 schreef Farenji het volgende:
Ik heb hash brown potatoes gemaakt, dat maak ik regelmatig in het weekend. Inmiddels heb ik de beste manier gevonden hoe ze te maken.

Het begint natuurlijk met piepers...

[ afbeelding ]

Die worden gejast...

[ afbeelding ]

Daarna gehashed...

[ afbeelding ]

In een theedoek want je moet wat vocht eruit persen, anders wordt het veels te nat.

Verdelen in hoopjes en dan even twee minuutjes in de magnetron om voor te garen...

[ afbeelding ]

Laten afkoelen en met vochtige handen (tegen de plak) patties van vormen.

[ afbeelding ]

Bakken in olie met wat komijnzaad...

[ afbeelding ]

Tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn! De binnenkant is gaar maar wel nog beetje smeuďg.

[ afbeelding ]

Inclusief de "trimmings": deze keer gefermenteerde gekruide wortel, en natuurlijk gebakken eieren met nog lekker vloeibare dooier. :9

[ afbeelding ]

:Y) :9~
Goede tip van het voorgaren in de magnetron. Ik heb toevallig net op mijn lijst gezet om voor het eerst rösti te maken bij de asperges van de week. Dit ziet er hartstikke simpel uit.
Sarabizondag 19 april 2020 @ 11:23
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 11:14 schreef Farenji het volgende:
Ik heb hash brown potatoes gemaakt, dat maak ik regelmatig in het weekend. Inmiddels heb ik de beste manier gevonden hoe ze te maken.

Het begint natuurlijk met piepers...

[ afbeelding ]

Die worden gejast...

[ afbeelding ]

Daarna gehashed...

[ afbeelding ]

In een theedoek want je moet wat vocht eruit persen, anders wordt het veels te nat.

Verdelen in hoopjes en dan even twee minuutjes in de magnetron om voor te garen...

[ afbeelding ]

Laten afkoelen en met vochtige handen (tegen de plak) patties van vormen.

[ afbeelding ]

Bakken in olie met wat komijnzaad...

[ afbeelding ]

Tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn! De binnenkant is gaar maar wel nog beetje smeuďg.

[ afbeelding ]

Inclusief de "trimmings": deze keer gefermenteerde gekruide wortel, en natuurlijk gebakken eieren met nog lekker vloeibare dooier. :9

[ afbeelding ]

:Y) :9~
Ik kende het niet maar ziet er goed uit
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 11:33
Ziet er goed (en niet al te moeilijk) uit. Begrijp ik goed dat de enige smaakmaker komijnzaad is?
Farenjizondag 19 april 2020 @ 11:41
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 11:33 schreef Kaatje1 het volgende:
Ziet er goed (en niet al te moeilijk) uit. Begrijp ik goed dat de enige smaakmaker komijnzaad is?
Ja, en beetje peper en zout. Meer is niet nodig vind ik.

In de wortelen zit overigens wel meer kruiden, oa korianderzaad en gember, en melkzuur van de fermentatie natuurlijk. Maar ik eet het ook wel met een heel simpele tomatensalade. Ei, tomaat en aardappel, een heilige drie-eenheid.
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 11:44
Ik zet aardappelen op m’n boodschappenlijstje
Farenjizondag 19 april 2020 @ 11:47
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 11:44 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik zet aardappelen op m’n boodschappenlijstje
Tip, het werkt het beste met beetje kruimige aardappelen. Vastkokend plakt niet genoeg en echt kruimig geeft minder goede structuur.
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 12:00
quote:
14s.gif Op zondag 19 april 2020 11:47 schreef Farenji het volgende:

[..]

Tip, het werkt het beste met beetje kruimige aardappelen. Vastkokend plakt niet genoeg en echt kruimig geeft minder goede structuur.
Dank voor de tip. Eet zo zelden aardappels dat ik er nauwelijks wat van weet.
minilotzondag 19 april 2020 @ 14:51
Goed, niet de juiste ingrediënten, wél veel haast (moest van begin tot eind af in een half uurtje) en de invloed van een tweejarige souschef, maar niettemin lunch volgens de kookopdracht van vandaag! :+

Random restjesvulling van gebbqde knoflookkip, bosui, bieslook en roomkaas:
Yx5EN0j.jpg

Pierogideegje gekneed:
kQHd0ah.jpg

Vullen:
NijUcsN.jpg

Done:
D8MOBNZ.jpg

Koken:
GilgkVD.jpg

En opgebakken in boter:
JI5oxJz.jpg

Makkie en best lekker! :9
Isabeauzondag 19 april 2020 @ 14:53
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 12:00 schreef Kaatje1 het volgende:

Dank voor de tip. Eet zo zelden aardappels dat ik er nauwelijks wat van weet.
Aardappelen zijn zo briljant veelzijdig _O_ Echt nog een wereld van mogelijkheden te ontdekken :7
Myraelazondag 19 april 2020 @ 14:54
Ziet er lekker uit. :9

Ik ben zelf een afhaker bij deze opdracht, ik gooi straks lekker de barbecue aan.
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 14:58
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 14:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Aardappelen zijn zo briljant veelzijdig _O_ Echt nog een wereld van mogelijkheden te ontdekken :7
Ze lopen hier meestal vanzelf de kast uit 🤣
Isabeauzondag 19 april 2020 @ 15:01
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 14:54 schreef Myraela het volgende:
Ziet er lekker uit. :9

Ik ben zelf een afhaker bij deze opdracht, ik gooi straks lekker de barbecue aan.
Gepofte aardappel op de bbq :9
Myraelazondag 19 april 2020 @ 15:05
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 15:01 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Gepofte aardappel op de bbq :9
Ja, dat staat wel op de planning met zoete aardappel. :9 Maar dat zie ik toch niet echt als zelf koolhydraten maken hoor. :D
Isabeauzondag 19 april 2020 @ 15:10
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 15:05 schreef Myraela het volgende:

Ja, dat staat wel op de planning met zoete aardappel. :9 Maar dat zie ik toch niet echt als zelf koolhydraten maken hoor. :D
Ik ben het er mee eens dat het een beetje een heel vrije invulling is :@
Kaneelstokjezondag 19 april 2020 @ 15:20
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 14:51 schreef minilot het volgende:
Goed, niet de juiste ingrediënten, wél veel haast (moest van begin tot eind af in een half uurtje) en de invloed van een tweejarige souschef, maar niettemin lunch volgens de kookopdracht van vandaag! :+

Random restjesvulling van gebbqde knoflookkip, bosui, bieslook en roomkaas:
[ afbeelding ]

Pierogideegje gekneed:
[ afbeelding ]

Vullen:
[ afbeelding ]

Done:
[ afbeelding ]

Koken:
[ afbeelding ]

En opgebakken in boter:
[ afbeelding ]

Makkie en best lekker! :9
Zo, ziet er lekker uit :)
Sarabizondag 19 april 2020 @ 15:22
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 14:51 schreef minilot het volgende:
Goed, niet de juiste ingrediënten, wél veel haast (moest van begin tot eind af in een half uurtje) en de invloed van een tweejarige souschef, maar niettemin lunch volgens de kookopdracht van vandaag! :+

Random restjesvulling van gebbqde knoflookkip, bosui, bieslook en roomkaas:
[ afbeelding ]

Pierogideegje gekneed:
[ afbeelding ]

Vullen:
[ afbeelding ]

Done:
[ afbeelding ]

Koken:
[ afbeelding ]

En opgebakken in boter:
[ afbeelding ]

Makkie en best lekker! :9
Ook al iets waar ik niet bekend mee was :9 lekker
Yinnyzondag 19 april 2020 @ 15:56
Dat was moeilijker dan verwacht....
Panda steamed buns van https://www.theguardian.c(...)-with-red-bean-paste
Gevuld met Nutella ipv rode bonenpasta.
7JrjuUU.jpg
SPOILER
We beginnen met het deeg, gewoon patentbloem, met bapaomeel waren de broodjes een stuk witter en waarschijnlijk ook minder chewy, denk ik.
4ldRyDB.jpg
Het deeg lekker soepel
OSQWssq.jpg
Heel veel vlekken op mijn handen, van kleurstof toevoegen alleen
mOdiBTx.jpg
Nutella, gekoeld om zo hopelijk beter de bolletjes te vormen
z5580xv.jpg
Begin van bolletjes maken
bhMss6r.jpg
Ik ben dus niet zo goed in kleien 😂
6 broodjes in de stoominzet is dus te veel
f29d26H.jpg
Geslachte panda
Farenjizondag 19 april 2020 @ 15:57
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 14:51 schreef minilot het volgende:
Goed, niet de juiste ingrediënten, wél veel haast (moest van begin tot eind af in een half uurtje) en de invloed van een tweejarige souschef, maar niettemin lunch volgens de kookopdracht van vandaag! :+

Random restjesvulling van gebbqde knoflookkip, bosui, bieslook en roomkaas:
[ afbeelding ]

Pierogideegje gekneed:
[ afbeelding ]

Vullen:
[ afbeelding ]

Done:
[ afbeelding ]

Koken:
[ afbeelding ]

En opgebakken in boter:
[ afbeelding ]

Makkie en best lekker! :9
Whoah, dit was in een half uur klaar?! :o
Ziet er goed uit, ik had er nog nooit van gehoord, interessant.
Yinnyzondag 19 april 2020 @ 15:57
@Farenji mooie hash browns
@minilot ik doe het je niet na, in 30 minuten...
Sjeenzondag 19 april 2020 @ 15:59
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 15:56 schreef Yinny het volgende:
Dat was moeilijker dan verwacht....
Panda steamed buns van https://www.theguardian.c(...)-with-red-bean-paste
Gevuld met Nutella ipv rode bonenpasta.
[ afbeelding ]
SPOILER
We beginnen met het deeg, gewoon patentbloem, met bapaomeel waren de broodjes een stuk witter en waarschijnlijk ook minder chewy, denk ik.
[ afbeelding ]
Het deeg lekker soepel
[ afbeelding ]
Heel veel vlekken op mijn handen, van kleurstof toevoegen alleen
[ afbeelding ]
Nutella, gekoeld om zo hopelijk beter de bolletjes te vormen
[ afbeelding ]
Begin van bolletjes maken
[ afbeelding ]
Ik ben dus niet zo goed in kleien 😂
6 broodjes in de stoominzet is dus te veel
[ afbeelding ]
Geslachte panda
Ahhhhhh O+

@minilot, daar heb ik ook wel zin in 😄

De hash brown potatoes, jum!
Myraelazondag 19 april 2020 @ 16:11
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 15:56 schreef Yinny het volgende:
Dat was moeilijker dan verwacht....
Panda steamed buns van https://www.theguardian.c(...)-with-red-bean-paste
Gevuld met Nutella ipv rode bonenpasta.
[ afbeelding ]
SPOILER
We beginnen met het deeg, gewoon patentbloem, met bapaomeel waren de broodjes een stuk witter en waarschijnlijk ook minder chewy, denk ik.
[ afbeelding ]
Het deeg lekker soepel
[ afbeelding ]
Heel veel vlekken op mijn handen, van kleurstof toevoegen alleen
[ afbeelding ]
Nutella, gekoeld om zo hopelijk beter de bolletjes te vormen
[ afbeelding ]
Begin van bolletjes maken
[ afbeelding ]
Ik ben dus niet zo goed in kleien 😂
6 broodjes in de stoominzet is dus te veel
[ afbeelding ]
Geslachte panda
Ze zien er echt belachelijk fluffy uit. :9
Lot_1zondag 19 april 2020 @ 16:22
leuk, die gashbrowns en pierogi :9 ziet er beide lekker uit. De pandabuns ook al ben ik geen fan van Nutella.

Ik ga vandaag voor het eerst zelf mijn pizzadeeg maken. Het staat inmiddels te rijzen.
Hupjezondag 19 april 2020 @ 16:28
Ik ben gnocchi aan het maken. Maar het kan zomaar zijn dat het straks rechtstreeks in de kliko gaat :@ Het lijkt nu nog niet echt een succes.
Yinnyzondag 19 april 2020 @ 16:40
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 16:28 schreef Hupje het volgende:
Ik ben gnocchi aan het maken. Maar het kan zomaar zijn dat het straks rechtstreeks in de kliko gaat :@ Het lijkt nu nog niet echt een succes.
Oei, succes!!!
Lonaazondag 19 april 2020 @ 16:51
Hier ga ik nu pastadeeg mengen. :7
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 17:36
Wat zien ze er mooi uit Yinny. Zou ook lekker zijn met een marmelade vulling denk (lust geen nutella)

Hier is de simpele vulling voor de ravioli klaar. Nu de pastamachine aan t werk zetten
Circle.Of.Filthzondag 19 april 2020 @ 17:44
Ik pas want ik volg een keto lifestyle
drakinzondag 19 april 2020 @ 17:44
die panda buns :Y)
drakinzondag 19 april 2020 @ 17:47
quote:
19s.gif Op zondag 19 april 2020 17:44 schreef Circle.Of.Filth het volgende:
Ik pas want ik volg een keto lifestyle
courgettespaghetti is ketoproof pasta ^O^ en zo zijn er wel meer zoals in dit filmpje ^O^

Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 18:11
Geen ravioli maar pappaddelle. Verkeerde opzetstuk gebruikt o|O :@
Yinnyzondag 19 april 2020 @ 18:14
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 17:36 schreef Kaatje1 het volgende:
Wat zien ze er mooi uit Yinny. Zou ook lekker zijn met een marmelade vulling denk (lust geen nutella)

Hier is de simpele vulling voor de ravioli klaar. Nu de pastamachine aan t werk zetten
Ik denk het wel, ik lust dan weer geen marmelade😂

Ik heb nog 10 broodjes over, invriezen maar.
Yinnyzondag 19 april 2020 @ 18:19
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 18:11 schreef Kaatje1 het volgende:
Geen ravioli maar pappaddelle. Verkeerde opzetstuk gebruikt o|O :@
Lastig vullen😂
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 18:22
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 18:19 schreef Yinny het volgende:

[..]

Lastig vullen😂
Was er even niet bij met m’n gedachten :D. Maar kan er zo wel 2x van eten
Farenjizondag 19 april 2020 @ 18:23
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 17:47 schreef drakin het volgende:

[..]

courgettespaghetti is ketoproof pasta ^O^ en zo zijn er wel meer zoals in dit filmpje ^O^

Ja maar het gaat in dit topic om koolhydraten he ;)
drakinzondag 19 april 2020 @ 18:27
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 18:23 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja maar het gaat in dit topic om koolhydraten he ;)
In 100 gram courgette zit toch 1 koolhydraat? :P
golferzondag 19 april 2020 @ 18:33
Mac&Cheese gemaakt.

De ingrediënten:
DSC04603.jpg
Beginnen met kort even gerookt spek aan te braden:
DSC04604.jpg
Boter en bloem in een pannetje mengen tot een roux:
DSC04608.jpg
Melk erbij:
DSC04609.jpg
Cheddar en Parmezaanse kaas erbij:
DSC04611.jpg
Mosterd en Worchestersaus erbij:
DSC04612.jpg
Zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat erbij:
DSC04613.jpg
Spekjes erbij:
DSC04615.jpg
Ovenschaal invetten met boter:
DSC04616.jpg
Gekookte macaroni in de schaal:
DSC04617.jpg
Saus erbij gieten en goed door de macaroni heen mengen:
DSC04620.jpg
Paneermeel er overheen en wat klontjes boter erbij.
DSC04621.jpg
Oven op 200 graden en de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Intussen een gemengde salade met een lekkere dressing maken:
DSC04622.jpg
Na 20 minuten uit de oven is dit het resultaat:
DSC04623.jpg
En de Mac&Cheese samen met de salade op het bord:
DSC04625.jpg

Smullen maar! Simpel en lekker! :9

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 19-04-2020 18:40:31 ]
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 18:41
Boah @golfer wat ziet dat er ook heerlijk uit
minilotzondag 19 april 2020 @ 18:44
Potver @golfer, ik was al de hele dag benieuwd hoe je in vredesnaam zelf macaroni ging maken. Het helemaal from scratch maken van dát onderdeel van je maaltijd is juist waar de hele opdracht van vandaag om ging. Snif. :N
Cat-astrophezondag 19 april 2020 @ 18:48
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 18:44 schreef minilot het volgende:
Potver @:Golfer, ik was al de hele dag benieuwd hoe je in vredesnaam zelf macaroni ging maken. Het helemaal from scratch maken van dát onderdeel van je maaltijd is juist waar de hele opdracht van vandaag om ging. Snif. :N
Dat was waar ik ook op afhaakte vandaag ;(
Plus falend inkoopbeleid waardoor andere zaken eerst op moeten maar daar hebben we het maar niet over O-)
minilotzondag 19 april 2020 @ 18:50
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 15:56 schreef Yinny het volgende:
Dat was moeilijker dan verwacht....
Panda steamed buns van https://www.theguardian.c(...)-with-red-bean-paste
Gevuld met Nutella ipv rode bonenpasta.
[ afbeelding ]
SPOILER
We beginnen met het deeg, gewoon patentbloem, met bapaomeel waren de broodjes een stuk witter en waarschijnlijk ook minder chewy, denk ik.
[ afbeelding ]
Het deeg lekker soepel
[ afbeelding ]
Heel veel vlekken op mijn handen, van kleurstof toevoegen alleen
[ afbeelding ]
Nutella, gekoeld om zo hopelijk beter de bolletjes te vormen
[ afbeelding ]
Begin van bolletjes maken
[ afbeelding ]
Ik ben dus niet zo goed in kleien 😂
6 broodjes in de stoominzet is dus te veel
[ afbeelding ]
Geslachte panda
Wat tof! :D _O_
golferzondag 19 april 2020 @ 18:53
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 18:44 schreef minilot het volgende:
Potver @:Golfer, ik was al de hele dag benieuwd hoe je in vredesnaam zelf macaroni ging maken. Het helemaal from scratch maken van dát onderdeel van je maaltijd is juist waar de hele opdracht van vandaag om ging. Snif. :N
Oh. Verkeerd begrepen. Zal volgende keer ook de aardappelen zelf telen en het meel zelf malen. :+
Lonaazondag 19 april 2020 @ 19:16
Ze zeggen dat goed gereedschap belangrijk is. In de wereld van pasta bezit ik dit niet. Zelfs niet goedkope meuk van de Action. Dus, daar ging ik. Weinig ruimte, geen pasta-gereedschap, weinig zin maar met doorzettingsvermogen. :7

Als klap op de vuurpijl werk ik slordig en matig chaotisch, ook ben ik superslecht in het maken van foto's, laat staan tijdens het koken.

Anyway, here we go:

SPOILER
Alle ingredienten voor Het Deeg:
Ik mengde 140 gram net-voor-de-grote-hamster-uitbarsting-gekochte-bloem met 1 ei en 2 eigelen. En wat zout.
Overigens is dat inderdaad een plamuurmes, ongebruikt, welke ik vond in schuur. Bij gebrek aan zo'n deeg-schraap-toolie.
hCMxrED.jpg

Mengen. Meevaller dat de foto relatief scherp is, zeker als je meeweegt dat ie met rechts gemaakt is. #leftie
ZNfZcCl.jpg

Plamuurmes aan het werk gezet, handen aan het werk gezet en mooi bolletje deeg gemaakt. Die foto was onscherp maar op de volgende foto staat ie, doelbewust, te shinen in het midden-ish van de foto. :+
De ingredienten voor de vulling van de ravioli. Vriend kreeg een vulling met gekruid Italiaans gehakt dat nog in de vriezer zat, spinazie, roomkaas (niet op de foto), parmazaan. Voor mij spinazie met geitenkaas, nootmuskaat en parmazaan.
i1ZxXgh.jpg

Terwijl de spinazie slinkt en het gehakt bakt
nce08Ho.jpg

begon ik aan de champignonroomsaus:
6CMcW2G.jpg

Ondertussen hakte ik de geslonken spinazie fijn, mengde de ingredienten bij elkaar, joepste een sausje in elkaar en daar stond het allemaal:
N7AYfUt.jpg?1

Het deeg had ondertussen wel een half uur gerust en het was tijd voor de volgende 'oh-shit-dat-heb-ik-ook-niet-moment'. De deegroller. Gelukkig was dit niet de eerste keer dat ik iets moest deegrolleren dus ik had hier al een trucje voor. Een fles wijn. In dit geval een fles Gluhwein.
De76xev.jpg

Uitgerold, vulling erop:
1Qqzyfp.jpg

Toegedekt:
95HRIVT.jpg
Beetje drukken, beetje bijwerken. Wegzetten in de oven wegens ruimtegebrek.

Allemaal klaar:
81r6j8x.jpg

2 pannen met water opgezet, saus afgemaakt met parmazaan, tijm en bieslook. Ravioli's paar minuten gekookt en TADA:
niXs6ad.jpg
Lekker? Ja.
Veel werk? Holy hell ja.
Verdere op- en aanmerkingen: Het deeg was ietsje te dik en daardoor wat taai. 'Mijn' vulling miste iets wb smaak. Bord was in 7 minuten leeg (hard werken = grote honger) en nu heb ik een klein foodcoma. Oh en ik moet echt een deegroller kopen.

Nog een keer doen? Nou nee, dat denk ik niet.
Cat-astrophezondag 19 april 2020 @ 19:23
Wat een werk :D Heldin! _O_
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 19:25
Ik wilde vandaag ravioli met een vulling van zongedroogde tomaatjes maken. Had niet genoeg tomaten in huis om ze zelf te drogen dus uit een potje, gemengd met pijnboompitten en uitgebakken seranoham (nutteloze toevoeging). Omdat kneden niet meer kan heb ik een paar maanden geleden een pastamachine gekocht (zo blij met deze aankoop) maar dan moet je wel de lasagne maker op de machine zetten ipv de pappaddelle maker o|O
Maar, het was wel erg lekker. Salade was met overgebleven pijnboompitjes, verse pesto, en een (gekochte) frambozen dressing

94022019_1622927281203040_693850785552793600_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQm6HAcc8JQRKpZlUYFqRGMpGiSpS_Dlm4_a8UtQtVfGbTF5dRNC3Eb-PbthDYzfW6M&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=81621ab037eea6528771a68cb03b7da8&oe=5EC24993

93665942_1622927441203024_1226151470097760256_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQnzV6VXbTt-sbvVMZL70TrCwYcpxk7YSOo9yMBVPOptPwvjC1H8MRD0FNw-5CeeY9Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=f7e80018c9f303d76a16bf52356c8b4d&oe=5EC091F3

94080367_1622927387869696_7768586229091663872_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQmHszD7Lq6t8_WOAWsFRXXZmxXRz44J5vExBXEqx73IjYPSOxR8HiIXIO2HQsEFXCA&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=1c238666a7c3a33bdeef82063d6185d6&oe=5EC17546

93878686_1622927331203035_8534570247351435264_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQkLUq1UMoctG_xm_useZYB0IspDboVaHtenH3Ar9M2tHKvzjnlDfsW3Ed7yo3lf_Ww&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=b8a3a7485da0b03bdd04c5e8c094412a&oe=5EC3FCEE

93939364_1622927394536362_1689282101477638144_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQmCuLSEJpTLnEFXKqKVNy-bkjEnVfzmSBFMrRZPJXNlcd7D04H7Fbu7ijL-U6ybW14&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=0c1475b16613c4b4fa1c7e6ce3dd876e&oe=5EC19826

93873281_1622927431203025_6785358551637295104_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQnkqr7Lw9TCFwlJ3jLsb9DqpzAGF3Awd-aoG6zi2c1Soay9mF15RLZ1Uvc9ptOOqGE&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=21d291a28c5f5cfb6fb85cf006cd9582&oe=5EC05CE3
Sarabizondag 19 april 2020 @ 19:27
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 19:25 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik wilde vandaag ravioli met een vulling van zongedroogde tomaatjes maken. Had niet genoeg tomaten in huis om ze zelf te drogen dus uit een potje, gemengd met pijnboompitten en uitgebakken seranoham (nutteloze toevoeging). Omdat kneden niet meer kan heb ik een paar maanden geleden een pastamachine gekocht (zo blij met deze aankoop) maar dan moet je wel de lasagne maker op de machine zetten ipv de pappaddelle maker o|O
Maar, het was wel erg lekker. Salade was met overgebleven pijnboompitjes, verse pesto, en een (gekochte) frambozen dressing

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat ziet het er mooi uit O+

Straks even proberen vanaf mijn mobiele telefoon alle foto's hier te krijgen.
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 19:29
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 19:27 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Wat ziet het er mooi uit O+

Straks even proberen vanaf mijn mobiele telefoon alle foto's hier te krijgen.
Ik zet de foto’s op fb (voor alleen mezelf) en dan kopieren, truukje van of @Blues of @AnneX
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 19:30
Ohhh @Lonaa, wat een enorm werk en wat ziet het er lekker uit
capriciazondag 19 april 2020 @ 19:31
quote:
2s.gif Op zondag 19 april 2020 19:16 schreef Lonaa het volgende:
Ze zeggen dat goed gereedschap belangrijk is. In de wereld van pasta bezit ik dit niet. Zelfs niet goedkope meuk van de Action. Dus, daar ging ik. Weinig ruimte, geen pasta-gereedschap, weinig zin maar met doorzettingsvermogen. :7

Als klap op de vuurpijl werk ik slordig en matig chaotisch, ook ben ik superslecht in het maken van foto's, laat staan tijdens het koken.

Anyway, here we go:

SPOILER
Alle ingredienten voor Het Deeg:
Ik mengde 140 gram net-voor-de-grote-hamster-uitbarsting-gekochte-bloem met 1 ei en 2 eigelen. En wat zout.
Overigens is dat inderdaad een plamuurmes, ongebruikt, welke ik vond in schuur. Bij gebrek aan zo'n deeg-schraap-toolie.
[ afbeelding ]

Mengen. Meevaller dat de foto relatief scherp is, zeker als je meeweegt dat ie met rechts gemaakt is. #leftie
[ afbeelding ]

Plamuurmes aan het werk gezet, handen aan het werk gezet en mooi bolletje deeg gemaakt. Die foto was onscherp maar op de volgende foto staat ie, doelbewust, te shinen in het midden-ish van de foto. :+
De ingredienten voor de vulling van de ravioli. Vriend kreeg een vulling met gekruid Italiaans gehakt dat nog in de vriezer zat, spinazie, roomkaas (niet op de foto), parmazaan. Voor mij spinazie met geitenkaas, nootmuskaat en parmazaan.
[ afbeelding ]

Terwijl de spinazie slinkt en het gehakt bakt
[ afbeelding ]

begon ik aan de champignonroomsaus:
[ afbeelding ]

Ondertussen hakte ik de geslonken spinazie fijn, mengde de ingredienten bij elkaar, joepste een sausje in elkaar en daar stond het allemaal:
[ afbeelding ]

Het deeg had ondertussen wel een half uur gerust en het was tijd voor de volgende 'oh-shit-dat-heb-ik-ook-niet-moment'. De deegroller. Gelukkig was dit niet de eerste keer dat ik iets moest deegrolleren dus ik had hier al een trucje voor. Een fles wijn. In dit geval een fles Gluhwein.
[ afbeelding ]

Uitgerold, vulling erop:
[ afbeelding ]

Toegedekt:
[ afbeelding ]
Beetje drukken, beetje bijwerken. Wegzetten in de oven wegens ruimtegebrek.

Allemaal klaar:
[ afbeelding ]

2 pannen met water opgezet, saus afgemaakt met parmazaan, tijm en bieslook. Ravioli's paar minuten gekookt en TADA:
[ afbeelding ]
Lekker? Ja.
Veel werk? Holy hell ja.
Verdere op- en aanmerkingen: Het deeg was ietsje te dik en daardoor wat taai. 'Mijn' vulling miste iets wb smaak. Bord was in 7 minuten leeg (hard werken = grote honger) en nu heb ik een klein foodcoma. Oh en ik moet echt een deegroller kopen.

Nog een keer doen? Nou nee, dat denk ik niet.
Restaurant waardig.
Ik zou hier voor betalen. O+
Sarabizondag 19 april 2020 @ 19:31
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 19:29 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik zet de foto’s op fb (voor alleen mezelf) en dan kopieren, truukje van of @:Blues of @:AnneX
Oja dat is ook nog een optie ^O^

En ik zie nu pas de pandas van Yinny, cute!
Lonaazondag 19 april 2020 @ 19:33
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 19:30 schreef Kaatje1 het volgende:
Ohhh @:Lonaa, wat een enorm werk en wat ziet het er lekker uit
Was het ook wel ja. Voor allebei :D

quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 19:31 schreef capricia het volgende:

[..]

Restaurant waardig.
Ik zou hier voor betalen. O+
Woah :D Voor mijn gevoel ziet het er echt uit als een op-een-bord-gekwakte-pasta-maaltijd (wat het ook is, natuurlijk)

Maar was wel lekker :9
Sarabizondag 19 april 2020 @ 19:44
Nou we begonnen eerst met eens simpel vega sausje:
0xTcwPB.jpg
ZoKa0XH.jpg

Toen had ik na 7 jaar eindelijk reden om het pastadroogrek uit te pakken en in elkaar te zetten

MKTMemn.jpg

Ikea is er niets bij
cAFq2AZ.jpg

Klaar *O*
07sja2j.jpg

Dan nu de pasta:
jrttsqt.jpg

JjJtiSj.jpg

ysDn97z.jpg

Dmfw6BS.jpg

jNyvnHX.jpg

aCTW0az.jpg

En alles bij elkaar:

JRdzS93.jpg

Het was lekker, alleen beetje veel. Volgende keer 1 ei en 100gr bloem voor 2 personen. Sowieso leuk om weer eens samen in de keuken te staan.
Bedankt Fok/Lucky voor dit initiatief *O*
Myraelazondag 19 april 2020 @ 19:46
Lekker bezig hoor pastamakers. *O*
Yinnyzondag 19 april 2020 @ 19:58
quote:
2s.gif Op zondag 19 april 2020 19:16 schreef Lonaa het volgende:
Ze zeggen dat goed gereedschap belangrijk is. In de wereld van pasta bezit ik dit niet. Zelfs niet goedkope meuk van de Action. Dus, daar ging ik. Weinig ruimte, geen pasta-gereedschap, weinig zin maar met doorzettingsvermogen. :7

Als klap op de vuurpijl werk ik slordig en matig chaotisch, ook ben ik superslecht in het maken van foto's, laat staan tijdens het koken.

Anyway, here we go:

SPOILER
Alle ingredienten voor Het Deeg:
Ik mengde 140 gram net-voor-de-grote-hamster-uitbarsting-gekochte-bloem met 1 ei en 2 eigelen. En wat zout.
Overigens is dat inderdaad een plamuurmes, ongebruikt, welke ik vond in schuur. Bij gebrek aan zo'n deeg-schraap-toolie.
[ afbeelding ]

Mengen. Meevaller dat de foto relatief scherp is, zeker als je meeweegt dat ie met rechts gemaakt is. #leftie
[ afbeelding ]

Plamuurmes aan het werk gezet, handen aan het werk gezet en mooi bolletje deeg gemaakt. Die foto was onscherp maar op de volgende foto staat ie, doelbewust, te shinen in het midden-ish van de foto. :+
De ingredienten voor de vulling van de ravioli. Vriend kreeg een vulling met gekruid Italiaans gehakt dat nog in de vriezer zat, spinazie, roomkaas (niet op de foto), parmazaan. Voor mij spinazie met geitenkaas, nootmuskaat en parmazaan.
[ afbeelding ]

Terwijl de spinazie slinkt en het gehakt bakt
[ afbeelding ]

begon ik aan de champignonroomsaus:
[ afbeelding ]

Ondertussen hakte ik de geslonken spinazie fijn, mengde de ingredienten bij elkaar, joepste een sausje in elkaar en daar stond het allemaal:
[ afbeelding ]

Het deeg had ondertussen wel een half uur gerust en het was tijd voor de volgende 'oh-shit-dat-heb-ik-ook-niet-moment'. De deegroller. Gelukkig was dit niet de eerste keer dat ik iets moest deegrolleren dus ik had hier al een trucje voor. Een fles wijn. In dit geval een fles Gluhwein.
[ afbeelding ]

Uitgerold, vulling erop:
[ afbeelding ]

Toegedekt:
[ afbeelding ]
Beetje drukken, beetje bijwerken. Wegzetten in de oven wegens ruimtegebrek.

Allemaal klaar:
[ afbeelding ]

2 pannen met water opgezet, saus afgemaakt met parmazaan, tijm en bieslook. Ravioli's paar minuten gekookt en TADA:
[ afbeelding ]
Lekker? Ja.
Veel werk? Holy hell ja.
Verdere op- en aanmerkingen: Het deeg was ietsje te dik en daardoor wat taai. 'Mijn' vulling miste iets wb smaak. Bord was in 7 minuten leeg (hard werken = grote honger) en nu heb ik een klein foodcoma. Oh en ik moet echt een deegroller kopen.

Nog een keer doen? Nou nee, dat denk ik niet.
Goed gedaan!
Yinnyzondag 19 april 2020 @ 20:04
Omdat ik zin had in aardappelen na het zien van de hash brown van @Farenji en gelijk de tips wilde proberen (van seriouseats toch?)
In rösti vorm, omdat het bij mij al 2x mislukt is.
75GUlsA.jpg
Joepie! Mooi bruin krokant buitenkant en gare aardappelen!
Yinnyzondag 19 april 2020 @ 20:07
quote:
14s.gif Op zondag 19 april 2020 16:11 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ze zien er echt belachelijk fluffy uit. :9
Het deeg is ook heerlijk! Maar de vulling van Nutella kan ik niet aanbevelen, veels te zoet😂
Blueszondag 19 april 2020 @ 20:22
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 19:29 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik zet de foto’s op fb (voor alleen mezelf) en dan kopieren, truukje van of @:Blues of @:AnneX
Ikkie :)

Ziet er allemaal weer heerlijk uit!
Hupjezondag 19 april 2020 @ 20:36
Imgur werkt nu niet mee. Misschien later nog foto's, maar foto waardig was het niet echt :') Maar de gnocchi was wel eetbaar.
Mijn deeg bleef veel te plakkerig, zelfs met het toevoegen van extra bloem. Ik denk dat het misschien komt door de aardappelsoort die ik heb gebruikt? Ik doe het in ieder geval niet nog een keer :P
Yinnyzondag 19 april 2020 @ 20:43
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 20:36 schreef Hupje het volgende:
Imgur werkt nu niet mee. Misschien later nog foto's, maar foto waardig was het niet echt :') Maar de gnocchi was wel eetbaar.
Mijn deeg bleef veel te plakkerig, zelfs met het toevoegen van extra bloem. Ik denk dat het misschien komt door de aardappelsoort die ik heb gebruikt? Ik doe het in ieder geval niet nog een keer :P
Fijn dat het nog gelukt is met de gnocchi!
Farenjizondag 19 april 2020 @ 20:59
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 20:04 schreef Yinny het volgende:
Omdat ik zin had in aardappelen na het zien van de hash brown van @:farenji en gelijk de tips wilde proberen (van seriouseats toch?)
In rösti vorm, omdat het bij mij al 2x mislukt is.
[ afbeelding ]
Joepie! Mooi bruin krokant buitenkant en gare aardappelen!
Haha wat mooi! Kan inderdaad best zijn dat ik het recept ooit van seriouseats heb gehaald ja.
Lucky_Strikezondag 19 april 2020 @ 21:12
Spagetti carbonara met pompoen in salieboter :9

Het maken van de pasta staat niet op de foto. Hier wel een foto van het drogen tijdens het maken van de rest en het bakken van de pompoen.

jS3Aji7.jpg

Voorbereidingen voor de carbonara
i5m5z6v.jpg

Spek zachtjes gebakken, pompoen afgemaakt met boter en salie.
BPiwQTP.jpg

Spagetti een minuut gekookt.
oyz0I2r.jpg

Beetje kookvocht bewaard en aan de carbonara toegevoegd. Snel alles door elkaar geroerd.
AQquOYr.jpg

sYIjVij.jpg
Lonaazondag 19 april 2020 @ 21:14
Would eat :9
Kaatje1zondag 19 april 2020 @ 21:22
Ziet er ook al zo lekker uit
Oceanonixzondag 19 april 2020 @ 21:36
Ik zou vandaag bapao's maken. Ik heb het recept van 24kitchen Danny's bapao's. Ik heb er wel iets meer sambal ingegooid.

Het eindresultaat (broodje 1 iets minder goed gevuld maar daarna kreeg ik de slag te pakken)
5S41EBRl.jpg

en we zouden voor avondeten hamburgers eten, dus daar ook de hamburgerbroodjes voor gemaakt
3gbe8Ykl.jpg
Yinnyzondag 19 april 2020 @ 22:09
@Lucky_Strike wauw, mooi!
@Oceanonix leuk, meer bapao's! En een westerse pao 😊
Sigaartjezondag 19 april 2020 @ 23:00
Ik heb helaas niet mee kunnen doen, maar ik heb wel heel erg genoten van dit topic _O_
Hupjemaandag 20 april 2020 @ 12:05
Nou, hier is dan mijn gnocchi avontuur 8-) Kunnen jullie ook even lachen.
Disclaimer: ik bak heel graag, maar koken zie ik meer als een moetje.

Volgens het recept had ik dit nodig
cSbPAUc.jpg
Maar mijn deeg bleef te plakkerig, zelfs met (veel) extra bloem… Dus eindigde ik met deze mislukkingen… geen ribbeltje in te maken ook
foVSsWs.jpg
In de pan, ik was heel benieuwd
tDgwfSX.jpg
Het resultaat. Het smaakte beter dan het er uit zag. Maar echt, wat een moeite. Ik koop ze wel gewoon kant en klaar in de winkel. :')
2AqVAuT.jpg
Myraelamaandag 20 april 2020 @ 12:26
Ik vind het er helemaal zo slecht niet uitzien. :D
Myraelamaandag 20 april 2020 @ 12:28
Wel een schattige bescheiden portie. :D
Hupjemaandag 20 april 2020 @ 14:50
quote:
14s.gif Op maandag 20 april 2020 12:28 schreef Myraela het volgende:
Wel een schattige bescheiden portie. :D
Dit was het bord van mijn kleuter :D
Oceanonixmaandag 20 april 2020 @ 19:17
en een berg koolhydraten

YJn3C6x.jpg
Yinnymaandag 20 april 2020 @ 20:02
Mooi overzicht weer, @Oceanonix! Dank!
Het was weer leuk, dat gefröbel😂
Sigaartjedinsdag 21 april 2020 @ 16:23
Ik zal vanavond mijn gemiste kans in het koolhydratentopic inhalen.
Maar het is te simpel dat ik er daar niet mee aan kon komen.
Soms ben ik ook maar een mens.
Lucky_Strikedonderdag 30 april 2020 @ 21:13
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 11:14 schreef Farenji het volgende:
Ik heb net rosti volgens jouw manier gemaakt. Dit ga ik echt veel vaker doen. Zo makkelijk, zo lekker :9

NdOOyWr.jpg
Farenjidonderdag 30 april 2020 @ 22:28
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2020 21:13 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb net rosti volgens jouw manier gemaakt. Dit ga ik echt veel vaker doen. Zo makkelijk, zo lekker :9

[ afbeelding ]
Nice!!