Lucky_Strike | dinsdag 14 april 2020 @ 17:46 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op zondag 19 april maken we met iedereen die mee wil doen onze eigen koolhydraten. Koolhydraten Maak je eigen noodles, pasta, rosti, spazle, etc. Echt zelf maken dus, niet iets uit een pakje opwarmen. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
Sarabi | dinsdag 14 april 2020 @ 18:23 |
Zelfgemaakte spaghetti met een simpel sausje staat op de planning | |
Cat-astrophe | dinsdag 14 april 2020 @ 18:28 |
Whelp! Zou de eerste keer dat ik zelf pasta maak... maar dan moet ik wel meel kopen ![]() | |
Sigaartje | dinsdag 14 april 2020 @ 18:55 |
Ok, dit keer doe ik ook mee. | |
FlippingCoin | dinsdag 14 april 2020 @ 18:57 |
Ik wil tagliatelle maken. | |
Farenji | dinsdag 14 april 2020 @ 19:03 |
Als hash brown potatoes ook onder zelfgemaakte koolhydraten vallen doe ik ook mee (en zo niet dan ga ik die toch gewoon maken want superlekker zondagochtendontbijt). | |
Oceanonix | dinsdag 14 april 2020 @ 19:09 |
Zondag viel wat vroeg deze week. Toevallig vandaag verse pasta gemaakt. Maar voor deze ga ik nog wel wat nieuws verzinnen. ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 14 april 2020 @ 19:09 |
Leuk idee. Dat telt zeker. Ik heb nog geen idee wat ik ga maken. Ik wil nog eens rösti proberen. Of pompoenravioli. Pf een miljoen andere gerechten. | |
Lonaa | dinsdag 14 april 2020 @ 19:11 |
Oh, zelf ravioli maken is wel een gaaf idee ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 15 april 2020 @ 11:31 |
Dat ga ik ook maar weer proberen. Met de pastamachine. Vorige keer werd het nogal een zooi (wel een lekkere zooi trouwens) want dat was de eerste keer dat ik met de machine iets maakte. Heb nu bedacht hoe ik het ga doen, dus nu even een vulling voor de ravioli bedenken | |
Lonaa | woensdag 15 april 2020 @ 12:56 |
Ik maak geloof ik een 'oh dat je dat moet ook nog op'- vulling. Geitenkaas en spinazie voor mij, gekruid varkensgehakt en spinazie voor F. met parmazaan. Natuurlijk. In een saus van witte wijn, paddenstoelen en....parmazaan. ![]() Moet wel even parmazaan kopen ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 15 april 2020 @ 14:26 |
Ik denk aan een mengsel van zongedroogde tomaatjes en uitgebakken parma ham. Wat erover weet ik nog niet. Of een mengsel van spinazie met blauwader kaas met een saus van blauwe kaas | |
Myraela | woensdag 15 april 2020 @ 14:38 |
Ik ga gyoza's maken, denk ik. Ik kon anders alleen maar ongezonde pasta's bedenken en daar heb ik niet zoveel zin in. | |
Sarabi | woensdag 15 april 2020 @ 14:40 |
Ook lekker ![]() Is dat deeg niet heel moeilijk om te maken? Kom nu niet meer bij de toko dus is wel leuk om eens te proberen. | |
Farenji | woensdag 15 april 2020 @ 14:57 |
Ik maak soms wel eens gyoza's maar dan koop ik het deeg kant&klaar bij de toko, en dan vind ik het al een enorm werk, al die dingen inelkaar vouwen! ![]() | |
Myraela | woensdag 15 april 2020 @ 14:58 |
Geen idee, ga het voor het eerst proberen. ![]() ![]() | |
Farenji | woensdag 15 april 2020 @ 15:01 |
Ik heb vroeger jarenlang shag gerookt en was echt een meester in het rollen van mooie strakke shaggies. Ik vind dat vouwen van gyoza's wel heel veel daarvan weg hebben. ![]() | |
Sigaartje | woensdag 15 april 2020 @ 15:03 |
Ik heb nog een pak pizzameel, misschien kan ik daar mijn eigen pastavormen van maken | |
Sarabi | woensdag 15 april 2020 @ 15:11 |
Ja dat is altijd al een werkje ![]() Succes! Wel gaaf | |
minilot | woensdag 15 april 2020 @ 16:25 |
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi! ![]() Met aardappelvulling. Want carbs in carbs is altijd beter dan louter carbs. ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 15 april 2020 @ 16:28 |
Geniaal idee ![]() | |
SiGNe | woensdag 15 april 2020 @ 17:55 |
Simpeler dan cacio é pepe ga je 't niet krijgen.. da's maar 3 ingrediënten. Pasta alla Gricia kan ook, da's cacio e pepe met spek erbij. Met ook nog een ei(dooier) erbij is 't pasta carbonara En met tomatensaus ipv het ei is het pasta Amatriciana. Fettucini Alfredo kan ook nog, dat is met roomboter en kaas maar maak je verder op dezelfde manier. Bij al die gerechten is het hoofdingredient eigenlijk het pasta water, de zetmelen in het water zorgen voor het emulgeren van de kaas en het water en zo krijg je een romige saus zonder dat je room gebruikt. En ook opletten dat de temperatuur van de pan niet te hoog is als je de kaas en/of het ei erbij doet, de kaas moet smelten, niet klonteren en het ei mag niet garen, anders krijg je pasta-roerei. | |
Sarabi | woensdag 15 april 2020 @ 18:13 |
Ga je die maken? | |
anndb | woensdag 15 april 2020 @ 19:24 |
Die wil ik ook nog eens maken, heb je een goed recept? | |
Lonaa | woensdag 15 april 2020 @ 19:37 |
Heb ik ook nog even overwogen. ![]() | |
SiGNe | woensdag 15 april 2020 @ 21:24 |
Ik ga zelf denk ik voor de carbonara, spek en romig ei is m'n favoriet uit 't rijtje van die basis pasta's. Dus de parmazaan (40g) en eidooiers(3) bij elkaar, daar wat peper doorheen malen en dat dan bij de afkoelende pasta en spek in de pan doen zodat de kaas smelt en het ei warm wordt. En pastawater niet vergeten! Dat is echt belangrijk want dat bindt de saus, dat kan niet met gewoon water. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 april 2020 @ 20:01 |
Pasta-topic ![]() | |
FlippingCoin | vrijdag 17 april 2020 @ 20:05 |
Oh ja ik heb al wat anders gehaald. ![]() ![]() | |
Farenji | vrijdag 17 april 2020 @ 20:12 |
Koolhydraten zijn inderdaad wel wat meer dan alleen pasta. Ik moet opeens aan een suikerspin denken. Ook pure koolhydraten. Heeft er iemand hier een suikerspinmachine? ![]() | |
Yinny | zaterdag 18 april 2020 @ 06:50 |
Na lang nadenken ga ik gestoomde broodjes maken, met Nutella vulling. O, of tortilla's, want we hebben morgen fajita op menu staan😊 | |
Isabeau | zaterdag 18 april 2020 @ 07:20 |
Maak je zelf patat, want koolhydraten ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 18 april 2020 @ 07:32 |
Lieve Isa, ik heb alleen maar mee gedaan op zondag zonder een supermarkt te bezoeken. Daarom die appeltaart met een halve appel ![]() Aardappels heb ik soberso niet. Een suikerspinmachine ookal niet. | |
Yinny | zaterdag 18 april 2020 @ 09:12 |
Courgette/wortel/zoete aardappel spaghetti? Bloemkool/broccoli rijst? Soort van koolhydraten namaken 😂 | |
Farenji | zaterdag 18 april 2020 @ 09:45 |
Als je wel suiker hebt kun je karamel maken, of suikerstroop. Of iets met oud brood, broodpudding bijvoorbeeld. | |
golfer | zaterdag 18 april 2020 @ 12:27 |
Ik doe mee met iets makkelijks: ouderwetse en originele mac and cheese. | |
Oceanonix | zaterdag 18 april 2020 @ 18:07 |
ik ga bapao's maken | |
Lucky_Strike | zaterdag 18 april 2020 @ 21:13 |
Bij ons wordt het waarschijnlijk ravioli met pompoen, met salieboter ![]() | |
Sarabi | zaterdag 18 april 2020 @ 21:44 |
Klinkt goed ![]() Morgen eens het pastadroogrek in elkaar zetten. 7 jaar geleden gekocht, nooit meer pasta gekookt. | |
Kaatje1 | zaterdag 18 april 2020 @ 21:47 |
Die staat hier standaard op een plank om Elin tegen te houden om op de plank te springen (lukt niet( | |
Sarabi | zaterdag 18 april 2020 @ 21:48 |
Wordt ie wel goed gebruikt ![]() | |
minilot | zondag 19 april 2020 @ 08:46 |
Snotver, vergeten piepers, zuurkool en spek te halen voor vandaag! ![]() Het pierogi-deeg komt wel goed, maar de vulling moet derhalve helaas wat ontraditioneel: restje knoflookkip van gister, bosui uit de achtertuin en roomkaas. | |
Sarabi | zondag 19 april 2020 @ 10:49 |
Alvast aan de saus voor vanavond begonnen![]() Vanavond spaghetti bij maken | |
Myraela | zondag 19 april 2020 @ 10:56 |
Ik heb stiekem helemaal geen zin om deeg te gaan maken. | |
Doedezemaar | zondag 19 april 2020 @ 10:58 |
Het komt hier vandaag qua menuplanning niet uit, maar ergens eind van de week ga ik wel weer eens een keer Reibekuchen maken. Ik ben heel benieuwd wat iedereen vandaag gaat maken | |
Lonaa | zondag 19 april 2020 @ 10:59 |
Ja dit. | |
Sarabi | zondag 19 april 2020 @ 11:05 |
Als je geen zin hebt dan doe je het toch niet? Zo makkelijk kan het zijn. Mijn man helpt vanavond mee ![]() | |
Farenji | zondag 19 april 2020 @ 11:14 |
Ik heb hash brown potatoes gemaakt, dat maak ik regelmatig in het weekend. Inmiddels heb ik de beste manier gevonden hoe ze te maken. Het begint natuurlijk met piepers... ![]() Die worden gejast... ![]() Daarna gehashed... ![]() In een theedoek want je moet wat vocht eruit persen, anders wordt het veels te nat. Verdelen in hoopjes en dan even twee minuutjes in de magnetron om voor te garen... ![]() Laten afkoelen en met vochtige handen (tegen de plak) patties van vormen. ![]() Bakken in olie met wat komijnzaad... ![]() Tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn! De binnenkant is gaar maar wel nog beetje smeuďg. ![]() Inclusief de "trimmings": deze keer gefermenteerde gekruide wortel, en natuurlijk gebakken eieren met nog lekker vloeibare dooier. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 19 april 2020 @ 11:21 |
Goede tip van het voorgaren in de magnetron. Ik heb toevallig net op mijn lijst gezet om voor het eerst rösti te maken bij de asperges van de week. Dit ziet er hartstikke simpel uit. | |
Sarabi | zondag 19 april 2020 @ 11:23 |
Ik kende het niet maar ziet er goed uit | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 11:33 |
Ziet er goed (en niet al te moeilijk) uit. Begrijp ik goed dat de enige smaakmaker komijnzaad is? | |
Farenji | zondag 19 april 2020 @ 11:41 |
Ja, en beetje peper en zout. Meer is niet nodig vind ik. In de wortelen zit overigens wel meer kruiden, oa korianderzaad en gember, en melkzuur van de fermentatie natuurlijk. Maar ik eet het ook wel met een heel simpele tomatensalade. Ei, tomaat en aardappel, een heilige drie-eenheid. | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 11:44 |
Ik zet aardappelen op m’n boodschappenlijstje | |
Farenji | zondag 19 april 2020 @ 11:47 |
Tip, het werkt het beste met beetje kruimige aardappelen. Vastkokend plakt niet genoeg en echt kruimig geeft minder goede structuur. | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 12:00 |
Dank voor de tip. Eet zo zelden aardappels dat ik er nauwelijks wat van weet. | |
minilot | zondag 19 april 2020 @ 14:51 |
Goed, niet de juiste ingrediënten, wél veel haast (moest van begin tot eind af in een half uurtje) en de invloed van een tweejarige souschef, maar niettemin lunch volgens de kookopdracht van vandaag! ![]() Random restjesvulling van gebbqde knoflookkip, bosui, bieslook en roomkaas: ![]() Pierogideegje gekneed: ![]() Vullen: ![]() Done: ![]() Koken: ![]() En opgebakken in boter: ![]() Makkie en best lekker! ![]() | |
Isabeau | zondag 19 april 2020 @ 14:53 |
Aardappelen zijn zo briljant veelzijdig ![]() ![]() | |
Myraela | zondag 19 april 2020 @ 14:54 |
Ziet er lekker uit. ![]() Ik ben zelf een afhaker bij deze opdracht, ik gooi straks lekker de barbecue aan. | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 14:58 |
Ze lopen hier meestal vanzelf de kast uit 🤣 | |
Isabeau | zondag 19 april 2020 @ 15:01 |
Gepofte aardappel op de bbq ![]() | |
Myraela | zondag 19 april 2020 @ 15:05 |
Ja, dat staat wel op de planning met zoete aardappel. ![]() ![]() | |
Isabeau | zondag 19 april 2020 @ 15:10 |
Ik ben het er mee eens dat het een beetje een heel vrije invulling is ![]() | |
Kaneelstokje | zondag 19 april 2020 @ 15:20 |
Zo, ziet er lekker uit ![]() | |
Sarabi | zondag 19 april 2020 @ 15:22 |
Ook al iets waar ik niet bekend mee was ![]() | |
Yinny | zondag 19 april 2020 @ 15:56 |
Dat was moeilijker dan verwacht.... Panda steamed buns van https://www.theguardian.c(...)-with-red-bean-paste Gevuld met Nutella ipv rode bonenpasta. ![]()
| |
Farenji | zondag 19 april 2020 @ 15:57 |
Whoah, dit was in een half uur klaar?! ![]() Ziet er goed uit, ik had er nog nooit van gehoord, interessant. | |
Yinny | zondag 19 april 2020 @ 15:57 |
@Farenji mooie hash browns @minilot ik doe het je niet na, in 30 minuten... | |
Sjeen | zondag 19 april 2020 @ 15:59 |
Ahhhhhh ![]() @minilot, daar heb ik ook wel zin in 😄 De hash brown potatoes, jum! | |
Myraela | zondag 19 april 2020 @ 16:11 |
Ze zien er echt belachelijk fluffy uit. ![]() | |
Lot_1 | zondag 19 april 2020 @ 16:22 |
leuk, die gashbrowns en pierogi ![]() Ik ga vandaag voor het eerst zelf mijn pizzadeeg maken. Het staat inmiddels te rijzen. | |
Hupje | zondag 19 april 2020 @ 16:28 |
Ik ben gnocchi aan het maken. Maar het kan zomaar zijn dat het straks rechtstreeks in de kliko gaat ![]() | |
Yinny | zondag 19 april 2020 @ 16:40 |
Oei, succes!!! | |
Lonaa | zondag 19 april 2020 @ 16:51 |
Hier ga ik nu pastadeeg mengen. ![]() | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 17:36 |
Wat zien ze er mooi uit Yinny. Zou ook lekker zijn met een marmelade vulling denk (lust geen nutella) Hier is de simpele vulling voor de ravioli klaar. Nu de pastamachine aan t werk zetten | |
Circle.Of.Filth | zondag 19 april 2020 @ 17:44 |
Ik pas want ik volg een keto lifestyle | |
drakin | zondag 19 april 2020 @ 17:44 |
die panda buns ![]() | |
drakin | zondag 19 april 2020 @ 17:47 |
courgettespaghetti is ketoproof pasta ![]() ![]() | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 18:11 |
Geen ravioli maar pappaddelle. Verkeerde opzetstuk gebruikt ![]() ![]() | |
Yinny | zondag 19 april 2020 @ 18:14 |
Ik denk het wel, ik lust dan weer geen marmelade😂 Ik heb nog 10 broodjes over, invriezen maar. | |
Yinny | zondag 19 april 2020 @ 18:19 |
Lastig vullen😂 | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 18:22 |
Was er even niet bij met m’n gedachten ![]() | |
Farenji | zondag 19 april 2020 @ 18:23 |
Ja maar het gaat in dit topic om koolhydraten he ![]() | |
drakin | zondag 19 april 2020 @ 18:27 |
In 100 gram courgette zit toch 1 koolhydraat? ![]() | |
golfer | zondag 19 april 2020 @ 18:33 |
Mac&Cheese gemaakt. De ingrediënten: ![]() Beginnen met kort even gerookt spek aan te braden: ![]() Boter en bloem in een pannetje mengen tot een roux: ![]() Melk erbij: ![]() Cheddar en Parmezaanse kaas erbij: ![]() Mosterd en Worchestersaus erbij: ![]() Zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat erbij: ![]() Spekjes erbij: ![]() Ovenschaal invetten met boter: ![]() Gekookte macaroni in de schaal: ![]() Saus erbij gieten en goed door de macaroni heen mengen: ![]() Paneermeel er overheen en wat klontjes boter erbij. ![]() Oven op 200 graden en de ovenschaal 20 minuten in de oven. Intussen een gemengde salade met een lekkere dressing maken: ![]() Na 20 minuten uit de oven is dit het resultaat: ![]() En de Mac&Cheese samen met de salade op het bord: ![]() Smullen maar! Simpel en lekker! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 19-04-2020 18:40:31 ] | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 18:41 |
Boah @golfer wat ziet dat er ook heerlijk uit | |
minilot | zondag 19 april 2020 @ 18:44 |
Potver @golfer, ik was al de hele dag benieuwd hoe je in vredesnaam zelf macaroni ging maken. Het helemaal from scratch maken van dát onderdeel van je maaltijd is juist waar de hele opdracht van vandaag om ging. Snif. ![]() | |
Cat-astrophe | zondag 19 april 2020 @ 18:48 |
Dat was waar ik ook op afhaakte vandaag ![]() Plus falend inkoopbeleid waardoor andere zaken eerst op moeten maar daar hebben we het maar niet over ![]() | |
minilot | zondag 19 april 2020 @ 18:50 |
Wat tof! ![]() ![]() | |
golfer | zondag 19 april 2020 @ 18:53 |
Oh. Verkeerd begrepen. Zal volgende keer ook de aardappelen zelf telen en het meel zelf malen. ![]() | |
Lonaa | zondag 19 april 2020 @ 19:16 |
Ze zeggen dat goed gereedschap belangrijk is. In de wereld van pasta bezit ik dit niet. Zelfs niet goedkope meuk van de Action. Dus, daar ging ik. Weinig ruimte, geen pasta-gereedschap, weinig zin maar met doorzettingsvermogen. ![]() Als klap op de vuurpijl werk ik slordig en matig chaotisch, ook ben ik superslecht in het maken van foto's, laat staan tijdens het koken. Anyway, here we go: Lekker? Ja. Veel werk? Holy hell ja. Verdere op- en aanmerkingen: Het deeg was ietsje te dik en daardoor wat taai. 'Mijn' vulling miste iets wb smaak. Bord was in 7 minuten leeg (hard werken = grote honger) en nu heb ik een klein foodcoma. Oh en ik moet echt een deegroller kopen. Nog een keer doen? Nou nee, dat denk ik niet. | |
Cat-astrophe | zondag 19 april 2020 @ 19:23 |
Wat een werk ![]() ![]() | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 19:25 |
Ik wilde vandaag ravioli met een vulling van zongedroogde tomaatjes maken. Had niet genoeg tomaten in huis om ze zelf te drogen dus uit een potje, gemengd met pijnboompitten en uitgebakken seranoham (nutteloze toevoeging). Omdat kneden niet meer kan heb ik een paar maanden geleden een pastamachine gekocht (zo blij met deze aankoop) maar dan moet je wel de lasagne maker op de machine zetten ipv de pappaddelle maker ![]() Maar, het was wel erg lekker. Salade was met overgebleven pijnboompitjes, verse pesto, en een (gekochte) frambozen dressing ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Sarabi | zondag 19 april 2020 @ 19:27 |
Wat ziet het er mooi uit ![]() Straks even proberen vanaf mijn mobiele telefoon alle foto's hier te krijgen. | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 19:29 |
Ik zet de foto’s op fb (voor alleen mezelf) en dan kopieren, truukje van of @Blues of @AnneX | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 19:30 |
Ohhh @Lonaa, wat een enorm werk en wat ziet het er lekker uit | |
capricia | zondag 19 april 2020 @ 19:31 |
Restaurant waardig. Ik zou hier voor betalen. ![]() | |
Sarabi | zondag 19 april 2020 @ 19:31 |
Oja dat is ook nog een optie ![]() En ik zie nu pas de pandas van Yinny, cute! | |
Lonaa | zondag 19 april 2020 @ 19:33 |
Was het ook wel ja. Voor allebei ![]() Woah ![]() Maar was wel lekker ![]() | |
Sarabi | zondag 19 april 2020 @ 19:44 |
Nou we begonnen eerst met eens simpel vega sausje:![]() ![]() Toen had ik na 7 jaar eindelijk reden om het pastadroogrek uit te pakken en in elkaar te zetten ![]() Ikea is er niets bij ![]() Klaar ![]() ![]() Dan nu de pasta: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En alles bij elkaar: ![]() Het was lekker, alleen beetje veel. Volgende keer 1 ei en 100gr bloem voor 2 personen. Sowieso leuk om weer eens samen in de keuken te staan. Bedankt Fok/Lucky voor dit initiatief ![]() | |
Myraela | zondag 19 april 2020 @ 19:46 |
Lekker bezig hoor pastamakers. ![]() | |
Yinny | zondag 19 april 2020 @ 19:58 |
Goed gedaan! | |
Yinny | zondag 19 april 2020 @ 20:04 |
Omdat ik zin had in aardappelen na het zien van de hash brown van @Farenji en gelijk de tips wilde proberen (van seriouseats toch?) In rösti vorm, omdat het bij mij al 2x mislukt is. ![]() Joepie! Mooi bruin krokant buitenkant en gare aardappelen! | |
Yinny | zondag 19 april 2020 @ 20:07 |
Het deeg is ook heerlijk! Maar de vulling van Nutella kan ik niet aanbevelen, veels te zoet😂 | |
Blues | zondag 19 april 2020 @ 20:22 |
Ikkie ![]() Ziet er allemaal weer heerlijk uit! | |
Hupje | zondag 19 april 2020 @ 20:36 |
Imgur werkt nu niet mee. Misschien later nog foto's, maar foto waardig was het niet echt ![]() Mijn deeg bleef veel te plakkerig, zelfs met het toevoegen van extra bloem. Ik denk dat het misschien komt door de aardappelsoort die ik heb gebruikt? Ik doe het in ieder geval niet nog een keer ![]() | |
Yinny | zondag 19 april 2020 @ 20:43 |
Fijn dat het nog gelukt is met de gnocchi! | |
Farenji | zondag 19 april 2020 @ 20:59 |
Haha wat mooi! Kan inderdaad best zijn dat ik het recept ooit van seriouseats heb gehaald ja. | |
Lucky_Strike | zondag 19 april 2020 @ 21:12 |
Spagetti carbonara met pompoen in salieboter ![]() Het maken van de pasta staat niet op de foto. Hier wel een foto van het drogen tijdens het maken van de rest en het bakken van de pompoen. ![]() Voorbereidingen voor de carbonara ![]() Spek zachtjes gebakken, pompoen afgemaakt met boter en salie. ![]() Spagetti een minuut gekookt. ![]() Beetje kookvocht bewaard en aan de carbonara toegevoegd. Snel alles door elkaar geroerd. ![]() ![]() | |
Lonaa | zondag 19 april 2020 @ 21:14 |
Would eat ![]() | |
Kaatje1 | zondag 19 april 2020 @ 21:22 |
Ziet er ook al zo lekker uit | |
Oceanonix | zondag 19 april 2020 @ 21:36 |
Ik zou vandaag bapao's maken. Ik heb het recept van 24kitchen Danny's bapao's. Ik heb er wel iets meer sambal ingegooid. Het eindresultaat (broodje 1 iets minder goed gevuld maar daarna kreeg ik de slag te pakken) ![]() en we zouden voor avondeten hamburgers eten, dus daar ook de hamburgerbroodjes voor gemaakt ![]() | |
Yinny | zondag 19 april 2020 @ 22:09 |
@Lucky_Strike wauw, mooi! @Oceanonix leuk, meer bapao's! En een westerse pao 😊 | |
Sigaartje | zondag 19 april 2020 @ 23:00 |
Ik heb helaas niet mee kunnen doen, maar ik heb wel heel erg genoten van dit topic ![]() | |
Hupje | maandag 20 april 2020 @ 12:05 |
Nou, hier is dan mijn gnocchi avontuur ![]() Disclaimer: ik bak heel graag, maar koken zie ik meer als een moetje. Volgens het recept had ik dit nodig ![]() Maar mijn deeg bleef te plakkerig, zelfs met (veel) extra bloem… Dus eindigde ik met deze mislukkingen… geen ribbeltje in te maken ook ![]() In de pan, ik was heel benieuwd ![]() Het resultaat. Het smaakte beter dan het er uit zag. Maar echt, wat een moeite. Ik koop ze wel gewoon kant en klaar in de winkel. ![]() ![]() | |
Myraela | maandag 20 april 2020 @ 12:26 |
Ik vind het er helemaal zo slecht niet uitzien. ![]() | |
Myraela | maandag 20 april 2020 @ 12:28 |
Wel een schattige bescheiden portie. ![]() | |
Hupje | maandag 20 april 2020 @ 14:50 |
Dit was het bord van mijn kleuter ![]() | |
Oceanonix | maandag 20 april 2020 @ 19:17 |
en een berg koolhydraten![]() | |
Yinny | maandag 20 april 2020 @ 20:02 |
Mooi overzicht weer, @Oceanonix! Dank! Het was weer leuk, dat gefröbel😂 | |
Sigaartje | dinsdag 21 april 2020 @ 16:23 |
Ik zal vanavond mijn gemiste kans in het koolhydratentopic inhalen. Maar het is te simpel dat ik er daar niet mee aan kon komen. Soms ben ik ook maar een mens. | |
Lucky_Strike | donderdag 30 april 2020 @ 21:13 |
Ik heb net rosti volgens jouw manier gemaakt. Dit ga ik echt veel vaker doen. Zo makkelijk, zo lekker ![]() ![]() | |
Farenji | donderdag 30 april 2020 @ 22:28 |
Nice!! |