abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192616649
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op zondag 19 april maken we met iedereen die mee wil doen onze eigen koolhydraten.

Koolhydraten
Maak je eigen noodles, pasta, rosti, spazle, etc. Echt zelf maken dus, niet iets uit een pakje opwarmen.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
Spoilers!
pi_192617374
Zelfgemaakte spaghetti met een simpel sausje staat op de planning
pi_192617472
Whelp! Zou de eerste keer dat ik zelf pasta maak... maar dan moet ik wel meel kopen :X
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192618008
Ok, dit keer doe ik ook mee.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  dinsdag 14 april 2020 @ 18:57:19 #5
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_192618038
Ik wil tagliatelle maken.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_192618148
Als hash brown potatoes ook onder zelfgemaakte koolhydraten vallen doe ik ook mee (en zo niet dan ga ik die toch gewoon maken want superlekker zondagochtendontbijt).
pi_192618238
Zondag viel wat vroeg deze week. Toevallig vandaag verse pasta gemaakt. Maar voor deze ga ik nog wel wat nieuws verzinnen. :D
pi_192618241
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 april 2020 19:03 schreef Farenji het volgende:
Als hash brown potatoes ook onder zelfgemaakte koolhydraten vallen doe ik ook mee (en zo niet dan ga ik die toch gewoon maken want superlekker zondagochtendontbijt).
Leuk idee. Dat telt zeker.

Ik heb nog geen idee wat ik ga maken. Ik wil nog eens rösti proberen. Of pompoenravioli. Pf een miljoen andere gerechten.
Spoilers!
pi_192618274
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 april 2020 19:09 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Leuk idee. Dat telt zeker.

Ik heb nog geen idee wat ik ga maken. Ik wil nog eens rösti proberen. Of pompoenravioli. Pf een miljoen andere gerechten.
Oh, zelf ravioli maken is wel een gaaf idee :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192628381
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 april 2020 19:11 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Oh, zelf ravioli maken is wel een gaaf idee :D
Dat ga ik ook maar weer proberen. Met de pastamachine. Vorige keer werd het nogal een zooi (wel een lekkere zooi trouwens) want dat was de eerste keer dat ik met de machine iets maakte. Heb nu bedacht hoe ik het ga doen, dus nu even een vulling voor de ravioli bedenken
We have far more in common than that which devides us..
pi_192629508
Ik maak geloof ik een 'oh dat je dat moet ook nog op'- vulling.

Geitenkaas en spinazie voor mij, gekruid varkensgehakt en spinazie voor F.

met parmazaan. Natuurlijk.

In een saus van witte wijn, paddenstoelen en....parmazaan. :7

Moet wel even parmazaan kopen :')
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192630865
quote:
2s.gif Op woensdag 15 april 2020 12:56 schreef Lonaa het volgende:
Ik maak geloof ik een 'oh dat je dat moet ook nog op'- vulling.

Geitenkaas en spinazie voor mij, gekruid varkensgehakt en spinazie voor F.

met parmazaan. Natuurlijk.

In een saus van witte wijn, paddenstoelen en....parmazaan. :7

Moet wel even parmazaan kopen :')
Ik denk aan een mengsel van zongedroogde tomaatjes en uitgebakken parma ham. Wat erover weet ik nog niet. Of een mengsel van spinazie met blauwader kaas met een saus van blauwe kaas
We have far more in common than that which devides us..
pi_192631017
Ik ga gyoza's maken, denk ik. Ik kon anders alleen maar ongezonde pasta's bedenken en daar heb ik niet zoveel zin in.
pi_192631047
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 14:38 schreef Myraela het volgende:
Ik ga gyoza's maken, denk ik. Ik kon anders alleen maar ongezonde pasta's bedenken en daar heb ik niet zoveel zin in.
Ook lekker :9
Is dat deeg niet heel moeilijk om te maken?

Kom nu niet meer bij de toko dus is wel leuk om eens te proberen.
pi_192631288
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 14:38 schreef Myraela het volgende:
Ik ga gyoza's maken, denk ik. Ik kon anders alleen maar ongezonde pasta's bedenken en daar heb ik niet zoveel zin in.
Ik maak soms wel eens gyoza's maar dan koop ik het deeg kant&klaar bij de toko, en dan vind ik het al een enorm werk, al die dingen inelkaar vouwen! :D
pi_192631298
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 14:40 schreef Sarabi het volgende:
Ook lekker :9
Is dat deeg niet heel moeilijk om te maken?

Kom nu niet meer bij de toko dus is wel leuk om eens te proberen.
Geen idee, ga het voor het eerst proberen. :D Denk dat het deeg zelf wel meevalt. Ik ben alleen met kant en klaar deeg al zo onwijs slecht in dat vouwen. :') Dus ze worden waarschijnlijk wel heel lelijk.
pi_192631345
quote:
14s.gif Op woensdag 15 april 2020 14:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Geen idee, ga het voor het eerst proberen. :D Denk dat het deeg zelf wel meevalt. Ik ben alleen met kant en klaar deeg al zo onwijs slecht in dat vouwen. :') Dus ze worden waarschijnlijk wel heel lelijk.
Ik heb vroeger jarenlang shag gerookt en was echt een meester in het rollen van mooie strakke shaggies. Ik vind dat vouwen van gyoza's wel heel veel daarvan weg hebben. :7
pi_192631361
Ik heb nog een pak pizzameel, misschien kan ik daar mijn eigen pastavormen van maken
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192631488
quote:
14s.gif Op woensdag 15 april 2020 14:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Geen idee, ga het voor het eerst proberen. :D Denk dat het deeg zelf wel meevalt. Ik ben alleen met kant en klaar deeg al zo onwijs slecht in dat vouwen. :') Dus ze worden waarschijnlijk wel heel lelijk.
Ja dat is altijd al een werkje :D
Succes! Wel gaaf
pi_192632547
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi! *O*
Met aardappelvulling. Want carbs in carbs is altijd beter dan louter carbs. :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_192632593
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 16:25 schreef minilot het volgende:
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi! *O*
Geniaal idee _O_
Spoilers!
  woensdag 15 april 2020 @ 17:55:04 #22
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_192633745
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 18:23 schreef Sarabi het volgende:
Zelfgemaakte spaghetti met een simpel sausje staat op de planning
Simpeler dan cacio é pepe ga je 't niet krijgen.. da's maar 3 ingrediënten.
Pasta alla Gricia kan ook, da's cacio e pepe met spek erbij.
Met ook nog een ei(dooier) erbij is 't pasta carbonara
En met tomatensaus ipv het ei is het pasta Amatriciana.

Fettucini Alfredo kan ook nog, dat is met roomboter en kaas maar maak je verder op dezelfde manier.

Bij al die gerechten is het hoofdingredient eigenlijk het pasta water, de zetmelen in het water zorgen voor het emulgeren van de kaas en het water en zo krijg je een romige saus zonder dat je room gebruikt.

En ook opletten dat de temperatuur van de pan niet te hoog is als je de kaas en/of het ei erbij doet, de kaas moet smelten, niet klonteren en het ei mag niet garen, anders krijg je pasta-roerei.
pi_192634033
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 17:55 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Simpeler dan cacio é pepe ga je 't niet krijgen.. da's maar 3 ingrediënten.
Pasta alla Gricia kan ook, da's cacio e pepe met spek erbij.
Met ook nog een ei(dooier) erbij is 't pasta carbonara
En met tomatensaus ipv het ei is het pasta Amatriciana.

Fettucini Alfredo kan ook nog, dat is met roomboter en kaas maar maak je verder op dezelfde manier.

Bij al die gerechten is het hoofdingredient eigenlijk het pasta water, de zetmelen in het water zorgen voor het emulgeren van de kaas en het water en zo krijg je een romige saus zonder dat je room gebruikt.

En ook opletten dat de temperatuur van de pan niet te hoog is als je de kaas en/of het ei erbij doet, de kaas moet smelten, niet klonteren en het ei mag niet garen, anders krijg je pasta-roerei.
Ga je die maken?
pi_192635408
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2020 16:25 schreef minilot het volgende:
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi! *O*
Met aardappelvulling. Want carbs in carbs is altijd beter dan louter carbs. :Y)
Die wil ik ook nog eens maken, heb je een goed recept?
pi_192635764
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2020 16:25 schreef minilot het volgende:
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi! *O*
Met aardappelvulling. Want carbs in carbs is altijd beter dan louter carbs. :Y)
Heb ik ook nog even overwogen. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 15 april 2020 @ 21:24:48 #26
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_192638078
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:13 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Ga je die maken?
Ik ga zelf denk ik voor de carbonara, spek en romig ei is m'n favoriet uit 't rijtje van die basis pasta's.
Dus de parmazaan (40g) en eidooiers(3) bij elkaar, daar wat peper doorheen malen en dat dan bij de afkoelende pasta en spek in de pan doen zodat de kaas smelt en het ei warm wordt.

En pastawater niet vergeten!
Dat is echt belangrijk want dat bindt de saus, dat kan niet met gewoon water.
pi_192672604
Pasta-topic -O-
  vrijdag 17 april 2020 @ 20:05:23 #28
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_192672702
quote:
16s.gif Op dinsdag 14 april 2020 18:57 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik wil tagliatelle maken.
Oh ja ik heb al wat anders gehaald. :') -O-
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_192672936
Koolhydraten zijn inderdaad wel wat meer dan alleen pasta. Ik moet opeens aan een suikerspin denken. Ook pure koolhydraten. Heeft er iemand hier een suikerspinmachine? :D
pi_192679464
Na lang nadenken ga ik gestoomde broodjes maken, met Nutella vulling.
O, of tortilla's, want we hebben morgen fajita op menu staan😊
pi_192679580
quote:
9s.gif Op vrijdag 17 april 2020 20:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Pasta-topic -O-
Maak je zelf patat, want koolhydraten *)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_192679627
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 07:20 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Maak je zelf patat, want koolhydraten *)
Lieve Isa, ik heb alleen maar mee gedaan op zondag zonder een supermarkt te bezoeken. Daarom die appeltaart met een halve appel :')

Aardappels heb ik soberso niet. Een suikerspinmachine ookal niet.
pi_192680219
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 07:32 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Lieve Isa, ik heb alleen maar mee gedaan op zondag zonder een supermarkt te bezoeken. Daarom die appeltaart met een halve appel :')

Aardappels heb ik soberso niet. Een suikerspinmachine ookal niet.
Courgette/wortel/zoete aardappel spaghetti? Bloemkool/broccoli rijst? Soort van koolhydraten namaken 😂
pi_192680536
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 07:32 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Lieve Isa, ik heb alleen maar mee gedaan op zondag zonder een supermarkt te bezoeken. Daarom die appeltaart met een halve appel :')

Aardappels heb ik soberso niet. Een suikerspinmachine ookal niet.
Als je wel suiker hebt kun je karamel maken, of suikerstroop. Of iets met oud brood, broodpudding bijvoorbeeld.
  zaterdag 18 april 2020 @ 12:27:40 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192682539
Ik doe mee met iets makkelijks: ouderwetse en originele mac and cheese.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_192686816
ik ga bapao's maken
pi_192689730
Bij ons wordt het waarschijnlijk ravioli met pompoen, met salieboter :9
Spoilers!
pi_192690273
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 april 2020 21:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Bij ons wordt het waarschijnlijk ravioli met pompoen, met salieboter :9
Klinkt goed :9

Morgen eens het pastadroogrek in elkaar zetten. 7 jaar geleden gekocht, nooit meer pasta gekookt.
pi_192690328
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 21:44 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Klinkt goed :9

Morgen eens het pastadroogrek in elkaar zetten. 7 jaar geleden gekocht, nooit meer pasta gekookt.
Die staat hier standaard op een plank om Elin tegen te houden om op de plank te springen (lukt niet(
We have far more in common than that which devides us..
pi_192690357
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 21:47 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Die staat hier standaard op een plank om Elin tegen te houden om op de plank te springen (lukt niet(
Wordt ie wel goed gebruikt :D
pi_192695183
Snotver, vergeten piepers, zuurkool en spek te halen voor vandaag! }:|
Het pierogi-deeg komt wel goed, maar de vulling moet derhalve helaas wat ontraditioneel: restje knoflookkip van gister, bosui uit de achtertuin en roomkaas.
Let me see you stripped down to the bone
pi_192696271
Alvast aan de saus voor vanavond begonnen


Vanavond spaghetti bij maken
pi_192696343
Ik heb stiekem helemaal geen zin om deeg te gaan maken.
pi_192696373
Het komt hier vandaag qua menuplanning niet uit, maar ergens eind van de week ga ik wel weer eens een keer Reibekuchen maken.
Ik ben heel benieuwd wat iedereen vandaag gaat maken
pi_192696390
quote:
9s.gif Op zondag 19 april 2020 10:56 schreef Myraela het volgende:
Ik heb stiekem helemaal geen zin om deeg te gaan maken.
Ja dit.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192696450
Als je geen zin hebt dan doe je het toch niet? Zo makkelijk kan het zijn.

Mijn man helpt vanavond mee *O* gezellig samen in de keuken.
pi_192696540
Ik heb hash brown potatoes gemaakt, dat maak ik regelmatig in het weekend. Inmiddels heb ik de beste manier gevonden hoe ze te maken.

Het begint natuurlijk met piepers...



Die worden gejast...



Daarna gehashed...



In een theedoek want je moet wat vocht eruit persen, anders wordt het veels te nat.

Verdelen in hoopjes en dan even twee minuutjes in de magnetron om voor te garen...



Laten afkoelen en met vochtige handen (tegen de plak) patties van vormen.



Bakken in olie met wat komijnzaad...



Tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn! De binnenkant is gaar maar wel nog beetje smeuïg.



Inclusief de "trimmings": deze keer gefermenteerde gekruide wortel, en natuurlijk gebakken eieren met nog lekker vloeibare dooier. :9



:Y) :9~
  zondag 19 april 2020 @ 11:21:09 #48
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192696614
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 11:14 schreef Farenji het volgende:
Ik heb hash brown potatoes gemaakt, dat maak ik regelmatig in het weekend. Inmiddels heb ik de beste manier gevonden hoe ze te maken.

Het begint natuurlijk met piepers...

[ afbeelding ]

Die worden gejast...

[ afbeelding ]

Daarna gehashed...

[ afbeelding ]

In een theedoek want je moet wat vocht eruit persen, anders wordt het veels te nat.

Verdelen in hoopjes en dan even twee minuutjes in de magnetron om voor te garen...

[ afbeelding ]

Laten afkoelen en met vochtige handen (tegen de plak) patties van vormen.

[ afbeelding ]

Bakken in olie met wat komijnzaad...

[ afbeelding ]

Tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn! De binnenkant is gaar maar wel nog beetje smeuïg.

[ afbeelding ]

Inclusief de "trimmings": deze keer gefermenteerde gekruide wortel, en natuurlijk gebakken eieren met nog lekker vloeibare dooier. :9

[ afbeelding ]

:Y) :9~
Goede tip van het voorgaren in de magnetron. Ik heb toevallig net op mijn lijst gezet om voor het eerst rösti te maken bij de asperges van de week. Dit ziet er hartstikke simpel uit.
Spoilers!
pi_192696651
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 11:14 schreef Farenji het volgende:
Ik heb hash brown potatoes gemaakt, dat maak ik regelmatig in het weekend. Inmiddels heb ik de beste manier gevonden hoe ze te maken.

Het begint natuurlijk met piepers...

[ afbeelding ]

Die worden gejast...

[ afbeelding ]

Daarna gehashed...

[ afbeelding ]

In een theedoek want je moet wat vocht eruit persen, anders wordt het veels te nat.

Verdelen in hoopjes en dan even twee minuutjes in de magnetron om voor te garen...

[ afbeelding ]

Laten afkoelen en met vochtige handen (tegen de plak) patties van vormen.

[ afbeelding ]

Bakken in olie met wat komijnzaad...

[ afbeelding ]

Tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn! De binnenkant is gaar maar wel nog beetje smeuïg.

[ afbeelding ]

Inclusief de "trimmings": deze keer gefermenteerde gekruide wortel, en natuurlijk gebakken eieren met nog lekker vloeibare dooier. :9

[ afbeelding ]

:Y) :9~
Ik kende het niet maar ziet er goed uit
pi_192696750
Ziet er goed (en niet al te moeilijk) uit. Begrijp ik goed dat de enige smaakmaker komijnzaad is?
We have far more in common than that which devides us..
pi_192696844
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 11:33 schreef Kaatje1 het volgende:
Ziet er goed (en niet al te moeilijk) uit. Begrijp ik goed dat de enige smaakmaker komijnzaad is?
Ja, en beetje peper en zout. Meer is niet nodig vind ik.

In de wortelen zit overigens wel meer kruiden, oa korianderzaad en gember, en melkzuur van de fermentatie natuurlijk. Maar ik eet het ook wel met een heel simpele tomatensalade. Ei, tomaat en aardappel, een heilige drie-eenheid.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')