Leuk idee. Dat telt zeker.quote:Op dinsdag 14 april 2020 19:03 schreef Farenji het volgende:
Als hash brown potatoes ook onder zelfgemaakte koolhydraten vallen doe ik ook mee (en zo niet dan ga ik die toch gewoon maken want superlekker zondagochtendontbijt).
Oh, zelf ravioli maken is wel een gaaf ideequote:Op dinsdag 14 april 2020 19:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Leuk idee. Dat telt zeker.
Ik heb nog geen idee wat ik ga maken. Ik wil nog eens rösti proberen. Of pompoenravioli. Pf een miljoen andere gerechten.
Dat ga ik ook maar weer proberen. Met de pastamachine. Vorige keer werd het nogal een zooi (wel een lekkere zooi trouwens) want dat was de eerste keer dat ik met de machine iets maakte. Heb nu bedacht hoe ik het ga doen, dus nu even een vulling voor de ravioli bedenkenquote:Op dinsdag 14 april 2020 19:11 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Oh, zelf ravioli maken is wel een gaaf idee
Ik denk aan een mengsel van zongedroogde tomaatjes en uitgebakken parma ham. Wat erover weet ik nog niet. Of een mengsel van spinazie met blauwader kaas met een saus van blauwe kaasquote:Op woensdag 15 april 2020 12:56 schreef Lonaa het volgende:
Ik maak geloof ik een 'oh dat je dat moet ook nog op'- vulling.
Geitenkaas en spinazie voor mij, gekruid varkensgehakt en spinazie voor F.
met parmazaan. Natuurlijk.
In een saus van witte wijn, paddenstoelen en....parmazaan.
Moet wel even parmazaan kopen
Ook lekkerquote:Op woensdag 15 april 2020 14:38 schreef Myraela het volgende:
Ik ga gyoza's maken, denk ik. Ik kon anders alleen maar ongezonde pasta's bedenken en daar heb ik niet zoveel zin in.
Ik maak soms wel eens gyoza's maar dan koop ik het deeg kant&klaar bij de toko, en dan vind ik het al een enorm werk, al die dingen inelkaar vouwen!quote:Op woensdag 15 april 2020 14:38 schreef Myraela het volgende:
Ik ga gyoza's maken, denk ik. Ik kon anders alleen maar ongezonde pasta's bedenken en daar heb ik niet zoveel zin in.
Geen idee, ga het voor het eerst proberen. Denk dat het deeg zelf wel meevalt. Ik ben alleen met kant en klaar deeg al zo onwijs slecht in dat vouwen. Dus ze worden waarschijnlijk wel heel lelijk.quote:Op woensdag 15 april 2020 14:40 schreef Sarabi het volgende:
Ook lekker
Is dat deeg niet heel moeilijk om te maken?
Kom nu niet meer bij de toko dus is wel leuk om eens te proberen.
Ik heb vroeger jarenlang shag gerookt en was echt een meester in het rollen van mooie strakke shaggies. Ik vind dat vouwen van gyoza's wel heel veel daarvan weg hebben.quote:Op woensdag 15 april 2020 14:58 schreef Myraela het volgende:
[..]
Geen idee, ga het voor het eerst proberen. Denk dat het deeg zelf wel meevalt. Ik ben alleen met kant en klaar deeg al zo onwijs slecht in dat vouwen. Dus ze worden waarschijnlijk wel heel lelijk.
Ja dat is altijd al een werkjequote:Op woensdag 15 april 2020 14:58 schreef Myraela het volgende:
[..]
Geen idee, ga het voor het eerst proberen. Denk dat het deeg zelf wel meevalt. Ik ben alleen met kant en klaar deeg al zo onwijs slecht in dat vouwen. Dus ze worden waarschijnlijk wel heel lelijk.
Geniaal ideequote:Op woensdag 15 april 2020 16:25 schreef minilot het volgende:
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi!
Simpeler dan cacio é pepe ga je 't niet krijgen.. da's maar 3 ingrediënten.quote:Op dinsdag 14 april 2020 18:23 schreef Sarabi het volgende:
Zelfgemaakte spaghetti met een simpel sausje staat op de planning
Ga je die maken?quote:Op woensdag 15 april 2020 17:55 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Simpeler dan cacio é pepe ga je 't niet krijgen.. da's maar 3 ingrediënten.
Pasta alla Gricia kan ook, da's cacio e pepe met spek erbij.
Met ook nog een ei(dooier) erbij is 't pasta carbonara
En met tomatensaus ipv het ei is het pasta Amatriciana.
Fettucini Alfredo kan ook nog, dat is met roomboter en kaas maar maak je verder op dezelfde manier.
Bij al die gerechten is het hoofdingredient eigenlijk het pasta water, de zetmelen in het water zorgen voor het emulgeren van de kaas en het water en zo krijg je een romige saus zonder dat je room gebruikt.
En ook opletten dat de temperatuur van de pan niet te hoog is als je de kaas en/of het ei erbij doet, de kaas moet smelten, niet klonteren en het ei mag niet garen, anders krijg je pasta-roerei.
Die wil ik ook nog eens maken, heb je een goed recept?quote:Op woensdag 15 april 2020 16:25 schreef minilot het volgende:
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi!
Met aardappelvulling. Want carbs in carbs is altijd beter dan louter carbs.
Heb ik ook nog even overwogen.quote:Op woensdag 15 april 2020 16:25 schreef minilot het volgende:
Mocht ik zondag tijd hebben, dan pierogi!
Met aardappelvulling. Want carbs in carbs is altijd beter dan louter carbs.
Ik ga zelf denk ik voor de carbonara, spek en romig ei is m'n favoriet uit 't rijtje van die basis pasta's.quote:
Oh ja ik heb al wat anders gehaald.quote:
Maak je zelf patat, want koolhydratenquote:
Lieve Isa, ik heb alleen maar mee gedaan op zondag zonder een supermarkt te bezoeken. Daarom die appeltaart met een halve appelquote:Op zaterdag 18 april 2020 07:20 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maak je zelf patat, want koolhydraten
Courgette/wortel/zoete aardappel spaghetti? Bloemkool/broccoli rijst? Soort van koolhydraten namaken 😂quote:Op zaterdag 18 april 2020 07:32 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Lieve Isa, ik heb alleen maar mee gedaan op zondag zonder een supermarkt te bezoeken. Daarom die appeltaart met een halve appel
Aardappels heb ik soberso niet. Een suikerspinmachine ookal niet.
Als je wel suiker hebt kun je karamel maken, of suikerstroop. Of iets met oud brood, broodpudding bijvoorbeeld.quote:Op zaterdag 18 april 2020 07:32 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Lieve Isa, ik heb alleen maar mee gedaan op zondag zonder een supermarkt te bezoeken. Daarom die appeltaart met een halve appel
Aardappels heb ik soberso niet. Een suikerspinmachine ookal niet.
Klinkt goedquote:Op zaterdag 18 april 2020 21:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Bij ons wordt het waarschijnlijk ravioli met pompoen, met salieboter
Die staat hier standaard op een plank om Elin tegen te houden om op de plank te springen (lukt niet(quote:Op zaterdag 18 april 2020 21:44 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Klinkt goed
Morgen eens het pastadroogrek in elkaar zetten. 7 jaar geleden gekocht, nooit meer pasta gekookt.
Wordt ie wel goed gebruiktquote:Op zaterdag 18 april 2020 21:47 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Die staat hier standaard op een plank om Elin tegen te houden om op de plank te springen (lukt niet(
Ja dit.quote:Op zondag 19 april 2020 10:56 schreef Myraela het volgende:
Ik heb stiekem helemaal geen zin om deeg te gaan maken.
Goede tip van het voorgaren in de magnetron. Ik heb toevallig net op mijn lijst gezet om voor het eerst rösti te maken bij de asperges van de week. Dit ziet er hartstikke simpel uit.quote:Op zondag 19 april 2020 11:14 schreef Farenji het volgende:
Ik heb hash brown potatoes gemaakt, dat maak ik regelmatig in het weekend. Inmiddels heb ik de beste manier gevonden hoe ze te maken.
Het begint natuurlijk met piepers...
[ afbeelding ]
Die worden gejast...
[ afbeelding ]
Daarna gehashed...
[ afbeelding ]
In een theedoek want je moet wat vocht eruit persen, anders wordt het veels te nat.
Verdelen in hoopjes en dan even twee minuutjes in de magnetron om voor te garen...
[ afbeelding ]
Laten afkoelen en met vochtige handen (tegen de plak) patties van vormen.
[ afbeelding ]
Bakken in olie met wat komijnzaad...
[ afbeelding ]
Tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn! De binnenkant is gaar maar wel nog beetje smeuïg.
[ afbeelding ]
Inclusief de "trimmings": deze keer gefermenteerde gekruide wortel, en natuurlijk gebakken eieren met nog lekker vloeibare dooier.
[ afbeelding ]
Ik kende het niet maar ziet er goed uitquote:Op zondag 19 april 2020 11:14 schreef Farenji het volgende:
Ik heb hash brown potatoes gemaakt, dat maak ik regelmatig in het weekend. Inmiddels heb ik de beste manier gevonden hoe ze te maken.
Het begint natuurlijk met piepers...
[ afbeelding ]
Die worden gejast...
[ afbeelding ]
Daarna gehashed...
[ afbeelding ]
In een theedoek want je moet wat vocht eruit persen, anders wordt het veels te nat.
Verdelen in hoopjes en dan even twee minuutjes in de magnetron om voor te garen...
[ afbeelding ]
Laten afkoelen en met vochtige handen (tegen de plak) patties van vormen.
[ afbeelding ]
Bakken in olie met wat komijnzaad...
[ afbeelding ]
Tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn! De binnenkant is gaar maar wel nog beetje smeuïg.
[ afbeelding ]
Inclusief de "trimmings": deze keer gefermenteerde gekruide wortel, en natuurlijk gebakken eieren met nog lekker vloeibare dooier.
[ afbeelding ]
Ja, en beetje peper en zout. Meer is niet nodig vind ik.quote:Op zondag 19 april 2020 11:33 schreef Kaatje1 het volgende:
Ziet er goed (en niet al te moeilijk) uit. Begrijp ik goed dat de enige smaakmaker komijnzaad is?
Tip, het werkt het beste met beetje kruimige aardappelen. Vastkokend plakt niet genoeg en echt kruimig geeft minder goede structuur.quote:Op zondag 19 april 2020 11:44 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik zet aardappelen op m’n boodschappenlijstje
Dank voor de tip. Eet zo zelden aardappels dat ik er nauwelijks wat van weet.quote:Op zondag 19 april 2020 11:47 schreef Farenji het volgende:
[..]
Tip, het werkt het beste met beetje kruimige aardappelen. Vastkokend plakt niet genoeg en echt kruimig geeft minder goede structuur.
Aardappelen zijn zo briljant veelzijdig Echt nog een wereld van mogelijkheden te ontdekkenquote:Op zondag 19 april 2020 12:00 schreef Kaatje1 het volgende:
Dank voor de tip. Eet zo zelden aardappels dat ik er nauwelijks wat van weet.
Ze lopen hier meestal vanzelf de kast uit 🤣quote:Op zondag 19 april 2020 14:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Aardappelen zijn zo briljant veelzijdig Echt nog een wereld van mogelijkheden te ontdekken
Gepofte aardappel op de bbqquote:Op zondag 19 april 2020 14:54 schreef Myraela het volgende:
Ziet er lekker uit.
Ik ben zelf een afhaker bij deze opdracht, ik gooi straks lekker de barbecue aan.
Ja, dat staat wel op de planning met zoete aardappel. Maar dat zie ik toch niet echt als zelf koolhydraten maken hoor.quote:
Ik ben het er mee eens dat het een beetje een heel vrije invulling isquote:Op zondag 19 april 2020 15:05 schreef Myraela het volgende:
Ja, dat staat wel op de planning met zoete aardappel. Maar dat zie ik toch niet echt als zelf koolhydraten maken hoor.
Zo, ziet er lekker uitquote:Op zondag 19 april 2020 14:51 schreef minilot het volgende:
Goed, niet de juiste ingrediënten, wél veel haast (moest van begin tot eind af in een half uurtje) en de invloed van een tweejarige souschef, maar niettemin lunch volgens de kookopdracht van vandaag!
Random restjesvulling van gebbqde knoflookkip, bosui, bieslook en roomkaas:
[ afbeelding ]
Pierogideegje gekneed:
[ afbeelding ]
Vullen:
[ afbeelding ]
Done:
[ afbeelding ]
Koken:
[ afbeelding ]
En opgebakken in boter:
[ afbeelding ]
Makkie en best lekker!
Ook al iets waar ik niet bekend mee was lekkerquote:Op zondag 19 april 2020 14:51 schreef minilot het volgende:
Goed, niet de juiste ingrediënten, wél veel haast (moest van begin tot eind af in een half uurtje) en de invloed van een tweejarige souschef, maar niettemin lunch volgens de kookopdracht van vandaag!
Random restjesvulling van gebbqde knoflookkip, bosui, bieslook en roomkaas:
[ afbeelding ]
Pierogideegje gekneed:
[ afbeelding ]
Vullen:
[ afbeelding ]
Done:
[ afbeelding ]
Koken:
[ afbeelding ]
En opgebakken in boter:
[ afbeelding ]
Makkie en best lekker!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Whoah, dit was in een half uur klaar?!quote:Op zondag 19 april 2020 14:51 schreef minilot het volgende:
Goed, niet de juiste ingrediënten, wél veel haast (moest van begin tot eind af in een half uurtje) en de invloed van een tweejarige souschef, maar niettemin lunch volgens de kookopdracht van vandaag!
Random restjesvulling van gebbqde knoflookkip, bosui, bieslook en roomkaas:
[ afbeelding ]
Pierogideegje gekneed:
[ afbeelding ]
Vullen:
[ afbeelding ]
Done:
[ afbeelding ]
Koken:
[ afbeelding ]
En opgebakken in boter:
[ afbeelding ]
Makkie en best lekker!
quote:Op zondag 19 april 2020 15:56 schreef Yinny het volgende:
Dat was moeilijker dan verwacht....
Panda steamed buns van https://www.theguardian.c(...)-with-red-bean-paste
Gevuld met Nutella ipv rode bonenpasta.
[ afbeelding ]AhhhhhhSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
@minilot, daar heb ik ook wel zin in 😄
De hash brown potatoes, jum!You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
quote:Op zondag 19 april 2020 15:56 schreef Yinny het volgende:
Dat was moeilijker dan verwacht....
Panda steamed buns van https://www.theguardian.c(...)-with-red-bean-paste
Gevuld met Nutella ipv rode bonenpasta.
[ afbeelding ]Ze zien er echt belachelijk fluffy uit.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oei, succes!!!quote:Op zondag 19 april 2020 16:28 schreef Hupje het volgende:
Ik ben gnocchi aan het maken. Maar het kan zomaar zijn dat het straks rechtstreeks in de kliko gaat Het lijkt nu nog niet echt een succes.
courgettespaghetti is ketoproof pasta en zo zijn er wel meer zoals in dit filmpjequote:Op zondag 19 april 2020 17:44 schreef Circle.Of.Filth het volgende:
Ik pas want ik volg een keto lifestyle
Ik denk het wel, ik lust dan weer geen marmelade😂quote:Op zondag 19 april 2020 17:36 schreef Kaatje1 het volgende:
Wat zien ze er mooi uit Yinny. Zou ook lekker zijn met een marmelade vulling denk (lust geen nutella)
Hier is de simpele vulling voor de ravioli klaar. Nu de pastamachine aan t werk zetten
Lastig vullen😂quote:Op zondag 19 april 2020 18:11 schreef Kaatje1 het volgende:
Geen ravioli maar pappaddelle. Verkeerde opzetstuk gebruikt
Was er even niet bij met m’n gedachten . Maar kan er zo wel 2x van etenquote:
Ja maar het gaat in dit topic om koolhydraten hequote:Op zondag 19 april 2020 17:47 schreef drakin het volgende:
[..]
courgettespaghetti is ketoproof pasta en zo zijn er wel meer zoals in dit filmpje
In 100 gram courgette zit toch 1 koolhydraat?quote:Op zondag 19 april 2020 18:23 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja maar het gaat in dit topic om koolhydraten he
Dat was waar ik ook op afhaakte vandaagquote:Op zondag 19 april 2020 18:44 schreef minilot het volgende:
Potver @:Golfer, ik was al de hele dag benieuwd hoe je in vredesnaam zelf macaroni ging maken. Het helemaal from scratch maken van dát onderdeel van je maaltijd is juist waar de hele opdracht van vandaag om ging. Snif.
quote:Op zondag 19 april 2020 15:56 schreef Yinny het volgende:
Dat was moeilijker dan verwacht....
Panda steamed buns van https://www.theguardian.c(...)-with-red-bean-paste
Gevuld met Nutella ipv rode bonenpasta.
[ afbeelding ]Wat tof!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Let me see you stripped down to the bone
Oh. Verkeerd begrepen. Zal volgende keer ook de aardappelen zelf telen en het meel zelf malen.quote:Op zondag 19 april 2020 18:44 schreef minilot het volgende:
Potver @:Golfer, ik was al de hele dag benieuwd hoe je in vredesnaam zelf macaroni ging maken. Het helemaal from scratch maken van dát onderdeel van je maaltijd is juist waar de hele opdracht van vandaag om ging. Snif.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Lekker? Ja.
Veel werk? Holy hell ja.
Verdere op- en aanmerkingen: Het deeg was ietsje te dik en daardoor wat taai. 'Mijn' vulling miste iets wb smaak. Bord was in 7 minuten leeg (hard werken = grote honger) en nu heb ik een klein foodcoma. Oh en ik moet echt een deegroller kopen.
Nog een keer doen? Nou nee, dat denk ik niet.Sterkheidsbaas van alles.
Wat ziet het er mooi uitquote:Op zondag 19 april 2020 19:25 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik wilde vandaag ravioli met een vulling van zongedroogde tomaatjes maken. Had niet genoeg tomaten in huis om ze zelf te drogen dus uit een potje, gemengd met pijnboompitten en uitgebakken seranoham (nutteloze toevoeging). Omdat kneden niet meer kan heb ik een paar maanden geleden een pastamachine gekocht (zo blij met deze aankoop) maar dan moet je wel de lasagne maker op de machine zetten ipv de pappaddelle maker
Maar, het was wel erg lekker. Salade was met overgebleven pijnboompitjes, verse pesto, en een (gekochte) frambozen dressing
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zet de foto’s op fb (voor alleen mezelf) en dan kopieren, truukje van of @Blues of @AnneXquote:Op zondag 19 april 2020 19:27 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Wat ziet het er mooi uit
Straks even proberen vanaf mijn mobiele telefoon alle foto's hier te krijgen.
quote:Op zondag 19 april 2020 19:16 schreef Lonaa het volgende:
Ze zeggen dat goed gereedschap belangrijk is. In de wereld van pasta bezit ik dit niet. Zelfs niet goedkope meuk van de Action. Dus, daar ging ik. Weinig ruimte, geen pasta-gereedschap, weinig zin maar met doorzettingsvermogen.
Als klap op de vuurpijl werk ik slordig en matig chaotisch, ook ben ik superslecht in het maken van foto's, laat staan tijdens het koken.
Anyway, here we go:Restaurant waardig.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Lekker? Ja.
Veel werk? Holy hell ja.
Verdere op- en aanmerkingen: Het deeg was ietsje te dik en daardoor wat taai. 'Mijn' vulling miste iets wb smaak. Bord was in 7 minuten leeg (hard werken = grote honger) en nu heb ik een klein foodcoma. Oh en ik moet echt een deegroller kopen.
Nog een keer doen? Nou nee, dat denk ik niet.
Ik zou hier voor betalen.Definitely not CIA
Oja dat is ook nog een optiequote:Op zondag 19 april 2020 19:29 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zet de foto’s op fb (voor alleen mezelf) en dan kopieren, truukje van of @:Blues of @:AnneX
Was het ook wel ja. Voor allebeiquote:Op zondag 19 april 2020 19:30 schreef Kaatje1 het volgende:
Ohhh @:Lonaa, wat een enorm werk en wat ziet het er lekker uit
Woah Voor mijn gevoel ziet het er echt uit als een op-een-bord-gekwakte-pasta-maaltijd (wat het ook is, natuurlijk)quote:Op zondag 19 april 2020 19:31 schreef capricia het volgende:
[..]
Restaurant waardig.
Ik zou hier voor betalen.
quote:Op zondag 19 april 2020 19:16 schreef Lonaa het volgende:
Ze zeggen dat goed gereedschap belangrijk is. In de wereld van pasta bezit ik dit niet. Zelfs niet goedkope meuk van de Action. Dus, daar ging ik. Weinig ruimte, geen pasta-gereedschap, weinig zin maar met doorzettingsvermogen.
Als klap op de vuurpijl werk ik slordig en matig chaotisch, ook ben ik superslecht in het maken van foto's, laat staan tijdens het koken.
Anyway, here we go:Goed gedaan!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Lekker? Ja.
Veel werk? Holy hell ja.
Verdere op- en aanmerkingen: Het deeg was ietsje te dik en daardoor wat taai. 'Mijn' vulling miste iets wb smaak. Bord was in 7 minuten leeg (hard werken = grote honger) en nu heb ik een klein foodcoma. Oh en ik moet echt een deegroller kopen.
Nog een keer doen? Nou nee, dat denk ik niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |