abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192063222
Wat is het voordeel van een plaatstalen pan?
  maandag 16 maart 2020 @ 11:08:54 #103
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192067924
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:30 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Ok en is zonnebloem geschikt of kan ik beter arachide halen?
plantaardige olie , die tegen hitte kan.
  maandag 16 maart 2020 @ 11:26:43 #104
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192068268
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 17:13 schreef vosss het volgende:

[..]

Precies. Daarom leek het mij een uiterst geschikt vraagstuk om eens voor te leggen aan een specialist die er verstand van heeft :)
goedemorgen .
Er zijn inmiddels veel pannen ( van betere kwaliteit ) waar de steel niet met een schroefje vast zit.
Dit kan alleen als de steel van RVS , plaatstaal of gietijzer is en de pan ook . De betere merken ,Fissler , Lodge , Spring , Demeyere , le Creuset verkopen deze pannen.
kunststof of hout kan niet op een andere manier bevestigd worden dan met een schroef.
ook hiervoor geldt dat de betere merken het stevigst zijn. en een schroefje kun je aandraaien.
  maandag 16 maart 2020 @ 11:28:53 #105
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192068319
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 15:15 schreef Mercy het volgende:

[..]

bij de plaatstalen pannen van de Buyer zijn de handvatten van metaal.
inmiddels heeft de Buyer Mineral B ook hout handvat op plaatstaal ivm warmte overdracht.
  maandag 16 maart 2020 @ 11:31:06 #106
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192068354
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 18:02 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

[..]

Ik denk dat dit een commercieel doel heeft.

Immers men wil graag steeds weer nieuwe pannen verkopen dus moeten ze op 1 of andere manier stuk gaan/verslijten.
Kookpunt staat voor duurzaamheid, liefst verkopen we die langer mee gaan. De meeste stelen van kunstof of hout zijn dan ook te vervangen.
  maandag 16 maart 2020 @ 11:33:05 #107
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192068395
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 18:14 schreef SiGNe het volgende:
Ik zag laatst een filmpje over hoe koperen pannen met de hand gemaakt worden en op het eind werd er met tin een beschermlaag in gesmolten.
Koper is namelijk niet zo heel goed voor de gezondheid en de tin beschermt daar tegen.

Maar komt die tin dan niet ook in je eten?
En mot je zo'n pan na een tijdje ook opnieuw vertinnen?
Ook dit wordt niet veel meer gedaan. De meeste koperen pannen zijn rvs van binnen.
  maandag 16 maart 2020 @ 11:35:52 #108
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192068457
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 18:21 schreef Fernweh het volgende:
Nog een vraagje, waarom is een grilpan vaak vierkant terwijl alle andere pannen vaak toch rond zijn. Ik heb me dit vaker afgevraagd. :@

Tevens heb ik bij grilpannen vaak het gedoe dat de pan gaat roken als een gek als ik bijvoorbeeld gemarineerde satay maak of zo, is daar een remedie voor?
Vierkant heeft een iets groter bodem oppervlak, waardoor je wat meer tegelijk kunt bereiden.
en het walmen van gemarineerd houd je niet altijd tegen. Vet de pan niet in . Uit het product komt voldoende vet en vocht. Zorg dat de marinade niet verbrand. maar dit blijft altijd lastig.
  maandag 16 maart 2020 @ 13:38:20 #109
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_192070972
Ooh, ik heb maar 1 pan waar ik graag mee kook en die heeft geloof ik ILAG Granistone.
Zie ook op crowdfunding, Kickstarter en Indiegogo steeds meer verschijnen rondom 'cooking ware'.
Goed om te zien dat er nog continu geïnnoveerd wordt.
De dagen dat men nog van die brakke zwartgeblakerde kromme pannen had met een hoop krassen en waar alles op aanbakte zijn echt voorbij.
Ik zie ook veel over koper en vulkaangesteente, is daar nog wat voor te zeggen?
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  maandag 16 maart 2020 @ 13:51:34 #110
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192071212
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 13:38 schreef shiz het volgende:
Ooh, ik heb maar 1 pan waar ik graag mee kook en die heeft geloof ik ILAG Granistone.
Zie ook op crowdfunding, Kickstarter en Indiegogo steeds meer verschijnen rondom 'cooking ware'.
Goed om te zien dat er nog continu geïnnoveerd wordt.
De dagen dat men nog van die brakke zwartgeblakerde kromme pannen had met een hoop krassen en waar alles op aanbakte zijn echt voorbij.
Ik zie ook veel over koper en vulkaangesteente, is daar nog wat voor te zeggen?
koper werkt fantastisch op gas, meestal niet geschikt voor inductie. Fissler adamant is met vulkaan mineralen , dus extra harde anti kleeflaag voor plak gevoelige producten is dit een super duurzame pan.
  maandag 16 maart 2020 @ 13:55:37 #111
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192071283
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 16:38 schreef jitzzzze het volgende:
Ik kook regelmatig met tomatensaus etc, en zoals bekend vind de ingebrande DeBuyer hapjespan dat niet bijzonder grappig. Regelmatig heb ik weer een blanke stalen pan en sta ik weer in te branden. Op zich niet erg, maar hoe is dit te voorkomen?
tomatensaus bevat zuren. dus of RVS of geemailleerd gietzijzer ,zijn het best geschikt.
  maandag 16 maart 2020 @ 13:56:29 #112
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192071298
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 01:54 schreef Spocke het volgende:
Wat is het voordeel van een plaatstalen pan?
mits goed ingebrand kun je er alles in bakken.
  maandag 16 maart 2020 @ 13:57:13 #113
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192071309
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 01:51 schreef Spocke het volgende:

[..]

beetje water erin, op het vuur met een afwasmachineblokje, beetje koken en een nachtje laten staan. eventueel herhalen. *O*
vaatwasblokje kan teveel ontvetten , gewoon een beetje dubro.
  maandag 16 maart 2020 @ 14:33:46 #114
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192072076
AKookpuntExpert heeft inmiddels alle vragen beantwoord en heeft het nu druk met alle corona-zaken. Ze heeft @Cara aangewezen als user met de beste vraag.

Cara, gefeliciteerd *O* Als je me je adresgegevens stuurt, zorg ik dat er een mooie plaatstalen pan van Kookpunt naar je opgestuurd wordt.
Spoilers!
  maandag 16 maart 2020 @ 14:38:39 #115
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_192072170
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 14:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
AKookpuntExpert heeft inmiddels alle vragen beantwoord en heeft het nu druk met alle corona-zaken. Ze heeft @:cara aangewezen als user met de beste vraag.

Cara, gefeliciteerd *O* Als je me je adresgegevens stuurt, zorg ik dat er een mooie plaatstalen pan van Kookpunt naar je opgestuurd wordt.
Gefeliciteerd maar 't was wel een voor de hand ligende vraag..

quote:
[quote]0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 15:02 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]

De beste vraag , is een vraag die niet voor de hand liggend is maar waar toch veel mensen iets aan hebben.
  maandag 16 maart 2020 @ 14:55:06 #116
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_192072499
Top! Weer wat geleerd. :P

En gefistaard, Cara!
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_192073679
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 14:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
AKookpuntExpert heeft inmiddels alle vragen beantwoord en heeft het nu druk met alle corona-zaken. Ze heeft @:cara aangewezen als user met de beste vraag.

Cara, gefeliciteerd *O* Als je me je adresgegevens stuurt, zorg ik dat er een mooie plaatstalen pan van Kookpunt naar je opgestuurd wordt.
Oh wow krijg nou wat. :D
Ik kan hem goed gebruiken, blij mee!

Dank je wel Kookpunt en ook Lucky voor het organiseren! *O*
Op donderdag 9 mei 2013 16:42 schreef tong80 het volgende:
Je bent de grootste kut-user van FOK! realiseer je je dat ?
  maandag 16 maart 2020 @ 15:57:54 #118
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192073820
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 15:50 schreef Cara het volgende:

[..]

Oh wow krijg nou wat. :D
Ik kan hem goed gebruiken, blij mee!

Dank je wel Kookpunt en ook Lucky voor het organiseren! *O*
Surprise :s)
Spoilers!
pi_192074321
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 01:51 schreef Spocke het volgende:

[..]

beetje water erin, op het vuur met een afwasmachineblokje, beetje koken en een nachtje laten staan. eventueel herhalen. *O*
Top idee! Werkt dit ook met braadpannen?
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
pi_192077299
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2020 16:22 schreef Mr_Belvedere het volgende:

[..]

Top idee! Werkt dit ook met braadpannen?
Ja! Bij mij is het daarmee gelukt.
pi_192077318
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 15:50 schreef Cara het volgende:

[..]

Oh wow krijg nou wat. :D
Ik kan hem goed gebruiken, blij mee!

Dank je wel Kookpunt en ook Lucky voor het organiseren! *O*
Yeah, fijn voor in je nieuwe keuken! *O*
pi_192082534
Ik heb een plaatstalen pan, vlees bakken gast prima maar zodra ik een ei bak ruik je echt een metaalgeur. Hoe kan dit?

Dit ruik je ook een klein beetje als ik de pan afwas met water.
pi_192083254
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 15:50 schreef Cara het volgende:

[..]

Oh wow krijg nou wat. :D
Ik kan hem goed gebruiken, blij mee!

Dank je wel Kookpunt en ook Lucky voor het organiseren! *O*
Gefeliciteerd :s)
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 17 maart 2020 @ 08:54:19 #124
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_192088720
Ik zie vaak gaspitten waar pannetjes met een kleine bodem op staan te "wankelen". Een remedie is het plaatsen van een gaspit verkleiner. Ik vind dit persoonlijk niet zo veilig. Zijn daar al wat meer slimmere oplossingen voor bedacht?
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')