Dan zou onze dochter van september tot maart, april niet naar de opvang mogen vrees ik.quote:Op woensdag 11 maart 2020 12:40 schreef SQ het volgende:
Hier mogen ze al met een snottebel niet naar de opvang, bereid je daar maar vast op voor
Hier sluiten de niet, dus moet ik doorbetalen, ook al mag ze niet gaan vanwege een snotneus. Heel rot, want we verhuizen over zes weken en hebben dus niks aan ruildagen oid...quote:
Mijn dochter mag ook niet ivm een snotneus. Wordt gewoon dokken inderdaad.quote:Op zaterdag 14 maart 2020 10:01 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Hier sluiten de niet, dus moet ik doorbetalen, ook al mag ze niet gaan vanwege een snotneus. Heel rot, want we verhuizen over zes weken en hebben dus niks aan ruildagen oid...
Tsja. Dat is ook hoe het werkt als je kind “gewoon” ziek is. Ze zijn open, ze vangen gezonde kinderen op, dus de maken kosten. Zij kunnen er ook niks aan doen als je kind niet gezond genoeg is.quote:Op zaterdag 14 maart 2020 10:05 schreef nelisb het volgende:
[..]
Mijn dochter mag ook niet ivm een snotneus. Wordt gewoon dokken inderdaad.
Wel vreemd. Mijn klanten zeggen bestellingen af ivm Corona en dat is dan prima. En als mijn bedrijf slecht gaat door Corona mag ik naar overheid.
Maar een kdv mag kids naar huis sturen en wel incasseren.
Zuur, maar ik snap het wel...quote:Als ik mijn kind gedurende deze uitzonderlijke periode (waarin de extra maatregelen rondom preventie van het Corona virus van kracht zijn) niet breng ontvang ik dan een ruildag? (update 12-3-2020)
Normaal gesproken geldt bij tijdige afmeldingen het ruilbeleid. In deze overmachtssituatie is de normale ruilregeling niet van toepassing. Hoe we hiermee omgaan, bekijken we na afloop van deze periode. Dat hangt onder andere af van de duur en de impact van deze extreem uitzonderlijke omstandigheden.
Krijg ik mijn geld terug als mijn kind door niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten en/of verhoging (tot 38 graden) niet naar de opvang mag komen? (update 13-3-2020)
XXX volgt de richtlijnen van het RIVM. Onze locaties zijn -tot nu toe- allemaal open, dus kinderopvang is beschikbaar. De reden dat je kind niet kan komen is het gevolg van het advies van het RIVM. Door deze overmachtssituatie kunnen wij dus ook geen financiële compensatie bieden. De plaats is gereserveerd voor jouw kind. Die is 24 uur nadat de klachten over zijn, weer van harte welkom.
Of de uren aanpassen op toeslagen.nl .quote:Op zaterdag 14 maart 2020 20:47 schreef NicolasJoy het volgende:
Eigenlijk stopt de betaling zoals ik lees dus alleen bij volledige sluiting.
En ook dan moet je heel goed opletten dat je het geld wel terugkrijgt/niet hoeft te betalen en dit geld goed apart moet zetten omdat je de toeslag dan ook terug moet betalen.
Ze kijken naar afgenomen kinderopvanguren en of dat in verhouding staat met de gewerkte uren die ze maandelijks doorkrijgen van het UWV (daar stuurt de werkgever alle werkuren en loongegevens naar).quote:Op maandag 16 maart 2020 08:10 schreef DorothyGale het volgende:
Ik vrees dat ik iets fout heb gedaan met de kinderopvangtoeslag. In de periodes dat mijn vriend werkeloos was in 2019 heb ik niet doorgegeven dat hij niet meer werkteWel heb ik steeds ons inkomen aangepast en ww voor hem aangevraagd.
Ik lees namelijk nu dat we nog recht hebben op drie maanden toeslag na beeindiging van werk, maar ja dit hebben we niet doorgegeven bij de toeslagen![]()
Ik ga straks maar even de belastingtelefoon bellen.
#brace voor enorme naheffing
De belastingtelefoon maar even bellen vandaag...
Okee, even een genanceerde versie want ik raakte in paniek.
Halverwege oktober hebben wij voor het eerst gebruik gemaakt van de kinderopvangtoeslag. Ik was toen in loondienst en mijn man was zzp-er. Omzet was niet hoog, maar aantal gewerkte uren wel.
Omdat de inkomsten te laag waren met baby besloot hij in loondienst te gaan en van februari tot oktober heeft hij part-time gewerkt naast zijn eigen bedrijf. Helaas werd zijn contract niet verlengd en heeft hij ww aangevraagd voor de prt-time uren. De beeindiging van zijn baan hebben we niet doorgeven via toeslagen.nl
Van oktober tot januari heeft hij amper inkomsten gehad vanuit zijn eigen bedrijf en hallf januari is hij weer in loondienst gegaan en deze keer voor vier dagen per week.
Mijn vraag: hoe controleert de belastingdienst het recht op kindertoeslag als zzp-er?
Alleen bij echte sluiting, dus het ophouden van het bestaan van de kdv zet je de toeslag stop.quote:Op zaterdag 14 maart 2020 20:47 schreef NicolasJoy het volgende:
Eigenlijk stopt de betaling zoals ik lees dus alleen bij volledige sluiting.
En ook dan moet je heel goed opletten dat je het geld wel terugkrijgt/niet hoeft te betalen en dit geld goed apart moet zetten omdat je de toeslag dan ook terug moet betalen.
Dat gaat vooral over een wel open kdv maar je eigen kind niet kunnen brengen ivm snotneus toch?quote:Op maandag 16 maart 2020 10:58 schreef SQ het volgende:
even teruglezen, deze vraag wordt doorlopend gesteld
quote:Op maandag 16 maart 2020 11:06 schreef laziness het volgende:
Voor nu moet je gewoon betalen zodat niet de hele zooi als een kaartenhuis in elkaar klapt. Er wordt gekeken naar wat er mogelijkheden zijn voor tegemoetkoming maar dat is niet prio 1 nu.
quote:
Mijn kind blijft vanaf 16 maart verplicht thuis, moet ik wel blijven betalen voor opvang?
Ja, dus:
Betaal de factuur voor opvang zoals u dat altijd doet.
Pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u uw recht op opvang en de toeslag en wordt deze doorbetaald.
U hoeft geen wijzigingen door te geven of uw kinderopvang stop te zetten.
1 kind, 2 dagen KDV per week, bijna ¤800.quote:Op maandag 16 maart 2020 11:31 schreef laziness het volgende:
Ik hoef voor mijn 1 dag per week BSO geen compensatie. Ik betaal met liefde om de branche overeind te houden.
Maar dan hebben we het over 100 euro in de maand. Als je twee kids op het kdv hebt en het gaat om 700 euro o.i.d. kan ik me voorstellen dat je hier anders over denkt. Zeker als je in de horeca etc werkt.
Ja, dit hebben wij ook. Althans, er komt nog toeslag bij (als het goed is, we zijn net begonnen met opvang, haha).quote:Op maandag 16 maart 2020 11:46 schreef Donna het volgende:
[..]
1 kind, 2 dagen KDV per week, bijna ¤800.
Ik heb er op zich geen moeite mee, maar het voelt wel ietwat dubbel om te betalen voor iets wat je niet afneemt natuurlijk. Het KDV staat op zichzelf, dus ik steun ze van harte.
Volgens mij is je netto bedrag een stuk lager als je de KOT mee rekentquote:Op maandag 16 maart 2020 11:46 schreef Donna het volgende:
[..]
1 kind, 2 dagen KDV per week, bijna ¤800.
Ik heb er op zich geen moeite mee, maar het voelt wel ietwat dubbel om te betalen voor iets wat je niet afneemt natuurlijk. Het KDV staat op zichzelf, dus ik steun ze van harte.
Gelukkig wel, al is m'n vriend zzp'er, dus onze maandelijkse KOT is vrij laag omdat zijn inkomen vooraf niet bekend is (ik heb hoog ingezet). Maar geen ¤700 netto idd, gelukkig.quote:Op maandag 16 maart 2020 12:38 schreef laziness het volgende:
[..]
Volgens mij is je netto bedrag een stuk lager als je de KOT mee rekentmaar dan nog.
Dankquote:Op maandag 16 maart 2020 08:52 schreef Bloem75 het volgende:
[..]
Ze kijken naar afgenomen kinderopvanguren en of dat in verhouding staat met de gewerkte uren die ze maandelijks doorkrijgen van het UWV (daar stuurt de werkgever alle werkuren en loongegevens naar).
Als blijkt dat je vriend, mits hij minst werkende is, te weinig werkte in verhouding tot de afgenomen opvanguren, dan krijg je een uitvraagbrief. Hierin wordt bewijs gevraagd van studie en/of ondernemerschap.
Bijv inschrijving KvK, agendauitdraai of opgemaakte facturen van de onderneming etc
Maar als je vriend bijv 20 uur werkte per week en er werden maar 121 dagopvanguren per maand afgenomen dan zijn de partime uren voldoende en vragen ze niks uit.
ja, eerlijk gezegd ben ik blij dat mijn salaris gewoon betaald gaat worden (ok, ik werk ook gewoon, zij het thuis). Maar zou het enorm lullig vinden als vaste krachten die best willen werken nu niet betaald zouden kunnen worden. Alleen als ze oroepkrachten nu niets betalen mogen ze dat wmb ook niet in rekening brengen..quote:Op maandag 16 maart 2020 13:09 schreef silliegirl het volgende:
Nouja. Netto betalen wij bijna 400 euro per maand (1 kind 2 dagen dagopvang, 1 kind 5 dagdelen vso/bso). Nu heb ik er echt niks op tegen om de betalingen gewoon door te laten lopen, ga ik ook gewoon doen, maar betalen voor iets wat ik niet kan afnemen voelt ook hier dubbel.
Overigens zou ik niet perse geld terughoeven ofzo, maar bijv een deel van de niet opgenomen uren terug als “flexibel” budget voor ergens later dit jaar zou ik ook prima vinden.
96 uur is dus 2 dagen per week?quote:Op maandag 16 maart 2020 15:12 schreef DorothyGale het volgende:
[..]
DankWij nemen 96 uur per maand af dus dat zit denk ik wel goed, ook voor de zzp-periode.
Ik was even gealarmeerd omdat ik een berekening voor de toeslag wilde maken gebaseerd op mijn inkomen. En toen kwam ik erachter dat we dan geen recht hebben op kdv.
Mijn man heeft een tijdelijk contract wat over een paar weken verloopt en een jaarcontract was vorige week toegezegd. Maar nog niet getekend, dus dat zal 'm wel niet wordenIk zit er daarom aan te denjken om de kinderopvang geheel stop te zetten en dat ik dan fulltime ga werken.
Dan houden we naast alle vaste lasten ook nog geld over. Maar ik vraag me wel af wat voor effect dit zal hebben op mijn zoontje. Hij heeft het er hartstikke naar zijn zin en daar ook een aantal vriendjes. En wie weet zal het ook effect hebben op zijn ontwikkeling? Of overdrijf ik nu
Yepquote:Op maandag 16 maart 2020 16:01 schreef NicolasJoy het volgende:
Ze willen nu kijken of er achteraf eventueel geld terug kan van de overheid naar ouders die geen gebruik van de opvang hebben kunnen maken.
Ik stel me in op wel kosten, geen geld terug, alles wat er dan anders is valt weer mee.
Het is even overmacht allemaal. Die maaltijden zullen toch ook geen geldklappers zijn neem ik aan?quote:Op maandag 16 maart 2020 16:26 schreef mefke79 het volgende:
Ik wil best die uren betalen, maar niet voor de maaltijdservice (er is geen maaltijd geserveerd, ze zijn er niet, waren er vorige week ook niet) en ik betaal voor elk uur sowieso uit eigen zak omdat het boven toeslagniveau zit. Dat geld is wel redelijk zuur. Maar goed, we wachten braaf af.
dat is wat anders inderdaad..als je t er toch al niet mee eens was..quote:Op maandag 16 maart 2020 16:49 schreef mefke79 het volgende:
O nee, die kosten ons de kop niet. We zitten er alleen wat dubbel in, we hadden als oudercommissie al flink commentaar op de kosten omdat die volgens ons niet in verhouding zijn met de regio.
Ik vind je idee super goed en ik heb zojuist een mail naar.mijn kinderopvangorganisatie gestuurd om dit probleem aan te kaarten.quote:Op maandag 16 maart 2020 16:56 schreef mefke79 het volgende:
De overheid hoeft niet te compenseren, de opvang zou ook tijdelijk haar prijzen kunnen verlagen tot het maximaal te vergoeden uurtarief. Maar goed, we zien wel wat het wordt. Het is niet anders.
Dat vind ik ook wel bizar ver van tevoren. Hier mag je nog voor 9 uur de zelfde dag afmelden en dan krijg je de uren als ruiltegoed. Het inzetten van dat ruiltegoed wordt maximaal 2 weken van tevoren goed- of afgekeurd.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 07:54 schreef LeRoi123 het volgende:
Had dit ook al in het corona-forum gepost, maar ook wij worden flink uitgeknepen door de kinderopvang. Zij hebben zelf eerder dit jaar een nieuw beleid doorgevoerd waarbij er nog maar tot uiterlijk 14 dagen van tevoren (was 7 tot begin dit jaar) opvang opgezegd kon worden. Afgelopen vrijdag (lang voor de vanuit de overheid genomen maatregelen) al kregen we een mail van de kinderopvang (en het gastouderbureau) waarin ze uitlegden dat ze in ieder geval tot eind maart geen kindjes met milde klachten aannemen. Dus ook de 'eeuwige snotneus' die onze dreumes in dit geval heeft. Maar of wij dan zelf even alles willen afmelden en voor alle kosten wille opdraaien, immers hadden ze dat afmeldbeleid van 14 dagen waar ze zich strikt aan vast houden.
Mijn vrouw en ik werken respectievelijk 40 en 36 uur en hebben een goede baan, idem bruto inkomen en vallen wij dus in de categorie mensen die maar een derde opvangkosten terug krijgen aan kinderopvangtoeslag. Dit kost ons aan opvang 9 uren x uurtarief van ¤ 10,30 x 2 dagen in de week, is tot en met 6 april (7 dagen) = 648,90, en bij de gastouder 9 uren x uurtarief van ¤ 7 x 1 dag in de week (3 dagen in totaal) = 189 euro, in totaal dus 837,90, waarvan we pak 'm beet 280 aan kinderopvangtoeslag terug krijgen. Ruim 550 euro vind ik erg gortig om neer te moeten leggen voor diensten die we achteraf niet eens krijgen.
Bovendien voor ons echt een probleem, want we hebben niet voor niets kinderopvang. Ik moet gewoon thuis werken, mijn vrouw werkt in de zorg en moet nu diensten van 12 uren gaan draaien, en we hebben niet echt familie of vrienden om ons dochtertje heen te brengen.
Mijn hobbyvereniging en sportschool zijn inmiddels zo coulant om hun leden tegemoet te komen met compensatie of een alternatief, terwijl het in die gevallen over enkele tientjes gaat.
Ik heb inmiddels contact met enkele andere ouders van de kinderopvang en ook zij vinden het schandalig en willen het er niet bij laten zitten. Er zijn daarentegen ook een boel ouders die het allemaal wel welletjes vinden, maar ja, dat zijn (goh) dan doorgaans ook de ouders die naar ons roepen "niet zo zeuren", terwijl ze zelf vrijwel alle opvang volledig vergoed krijgen omdat hun inkomens een stuk lager liggen.
Ja, die regel nekt ons nu keer op keer en hebben ze ook gewoon er door heen gedrukt eerder dit jaar, tot grote ergernis van veel ouders. Ik werk gewoon 40 uur in de week, 5 dagen op kantoor en ben elke dag van 8 tot 5 weg. Mijn vrouw daarentegen werkt in de zorg en zit met onregelmatige diensten en een rooster dat elke week anders is. En dat vaak het weekend voor dezelfde werkweek nog kan wijzigen afhankelijk van planning en eventuele ziektes van collega's. Wij zijn dus sowieso genoodzaakt om flexibele opvang te nemen (sowieso al duurder dan vaste uren).quote:Op dinsdag 17 maart 2020 08:04 schreef Nazil het volgende:
[..]
Dat vind ik ook wel bizar ver van tevoren. Hier mag je nog voor 9 uur de zelfde dag afmelden en dan krijg je de uren als ruiltegoed. Het inzetten van dat ruiltegoed wordt maximaal 2 weken van tevoren goed- of afgekeurd.
Ik snap heel goed dat je het er niet bij laat zitten.
Hoezo oneerlijk? Alles boven het maximum tarief moet hoe dan ook zelf betaald worden. Het zou voir velen een grote slok op de borrel schelen.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 08:57 schreef Mariposas het volgende:
Naar maximum uurtarief verlagen lijkt me niet echt een oplossing, dan heb je oneerlijke compensatie. Een compensatie als dit langer dan drie weken gaat duren lijkt me wel op z’n plaats, aangezien de opvang veel minder kosten maakt. Maar dan denk ik eerder aan een bepaald percentage van het reguliere bedrag.
Ik vind het wel 2 losse dingen. Dat afmeldbeleid, tsja, dat is ver van tevoren. Maar wel iets waar je voor kiest door bij deze opvang te blijven; er zijn vast meer opties in je omgeving.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 08:09 schreef LeRoi123 het volgende:
[..]
Ja, die regel nekt ons nu keer op keer en hebben ze ook gewoon er door heen gedrukt eerder dit jaar, tot grote ergernis van veel ouders. Ik werk gewoon 40 uur in de week, 5 dagen op kantoor en ben elke dag van 8 tot 5 weg. Mijn vrouw daarentegen werkt in de zorg en zit met onregelmatige diensten en een rooster dat elke week anders is. En dat vaak het weekend voor dezelfde werkweek nog kan wijzigen afhankelijk van planning en eventuele ziektes van collega's. Wij zijn dus sowieso genoodzaakt om flexibele opvang te nemen (sowieso al duurder dan vaste uren).
Wij hebben destijds voor deze opvang gekozen omdat ze zo flexibel zouden zijn maar dat zijn ze verre van. Ze hebben niet alleen dat 14 dagen afmeldbeleid begin dit jaar geïntroduceerd, maar ook duurdere tarieven afhankelijk van hoe ver van tevoren je opvang aanvraagt. De meeste opvanguren kunnen we langer dan een maand van tevoren aanvragen en dan betalen we dus die 10,30 per uur, maar als je 4 tot 2 weken van tevoren uren aanvraagt kost dat al 10,80 per uur.
Met dat afmeldbeleid zijn we het ook absoluut niet eens, maar dat werd er dus gewoon doorheen gedrukt. We zijn al een tijdje aan het kijken voor alternatieven want er liggen inderdaad meer opvangen hier in de buurt. Destijds juist voor deze gekozen omdat ze zo flexibel zouden zijn, maar dit is niet de eerste teleurstelling bij hen...quote:Op dinsdag 17 maart 2020 10:03 schreef silliegirl het volgende:
[..]
Ik vind het wel 2 losse dingen. Dat afmeldbeleid, tsja, dat is ver van tevoren. Maar wel iets waar je voor kiest door bij deze opvang te blijven; er zijn vast meer opties in je omgeving.
En de situatie nu is gewoon overmacht. Voor iedereen geldt dat we betalen voor iets wat we nu niet kunnen afnemen... compensatie volgt wellicht vanuit de overheid, maar ja. De branche zelf kan hier ook niks aan doen.
Dat lijkt met duidelijk, waarom zouden mensen die net ietsjes boven of niet boven het maximale tarief zitten, geen recht hebben op compensatie? Die kunnen net zo goed geen gebruik maken van de diensten.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 09:20 schreef Twinkle20 het volgende:
[..]
Hoezo oneerlijk? Alles boven het maximum tarief moet hoe dan ook zelf betaald worden. Het zou voir velen een grote slok op de borrel schelen.
Ik ga niet achterover zitten totdat die opvangorganisaties zelf met een oplossing komen. Die gaan echt niet vrijwillig een deel van hun dividenduitkering inperken.
Met een bepaald percentage wat jij duidt zou het hen meer geld kosten denk ik.
Ik ga ze het vel niet over de oren trekken. Maar het kon de afgelopen jaren niet op, prijzen bleven maar stijgen en stijgen. 10,80 is ronduit absurd, wat ik hier viorbij zag komen. Een beetje terug fluiten nu in mindere tijden mag best mijn inziens.
Iedereen moet water bij de wijn doen. Dus zij ook. Vallen ze echt niet meteen mee om als ik zo die jaarverslagen links en rechts zie.
quote:Op dinsdag 17 maart 2020 10:09 schreef lunapuella het volgende:
Ik vind dat je er wel erg snel erg hard in staat, @:LeRoi123 . Zoals gezegd, dit is zondag laat in de middag besloten. Het is nu dinsdag. De opvang is eerst druk bezig te inventariseren wat ze nu nog wel en niet kunnen en mogen en wat de gevolgen zullen zijn. Dat ze opportunistisch sowieso al alle kosten bij de ouders neerleggen is erg kort door de bocht, wacht even af wat er zal gebeuren.
Dit gaat 2 kanten op hé.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 10:10 schreef SQ het volgende:
ik denk dat we vooral niet moeten panikeren en even afwachten wat er gebeurt. Er zijn nu hogere prioriteiten dan dit. Die opvangcentra hebben allemaal stel op sprong beleid aan moeten passen voor een situatie waar niemand op voorbereid was, maar de nederlander verwacht wel binnen een dag antwoord over financiele compensatie
Omdat ouders natuurlijk wilt weten of ze moeten betalen nu ze geen gebruik maken van de diensten. Het is ook geen besluit, de situatie blijft zoals het is. Je betaalt omdat je een contract hebt met de opvang.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 10:14 schreef LeRoi123 het volgende:
[..]
[..]
Dit gaat 2 kanten op hé.Ik ben echt de moeilijkste niet en ben absoluut niet beroerd om begrip te tonen en deels voor de kosten te moeten opdraaien. Anderzijds neemt de opvang ook heel stellig, heel snel het besluit om de kosten volledig bij de ouders neer te leggen. Dan begin ik te roepen ja...
Precies. Op dit moment is dit hetgeen waar ik me echt het minst druk om kan maken.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 10:26 schreef laziness het volgende:
Er is advies gegeven om te laten hoe het nu is juist om te zorgen dat men nu niet massaal hun KOT aan gaan lopen passen en dan straks hun KOT kwijt zijn en daarmee nog verder van huis zijn.
Laten we gewoon afwachten waar ze in de loop van de weken mee komen voordat we massaal op onze achterste poten staan.
Tevens sluit ik me aan bij SQ. Ik denk dat alleen als je nu geen inkomsten opeens meer hebt het een financiele strop is. Anders zijn de kosten niet anders dan anders.
Ditquote:Op dinsdag 17 maart 2020 10:10 schreef SQ het volgende:
ik denk dat we vooral niet moeten panikeren en even afwachten wat er gebeurt. Er zijn nu hogere prioriteiten dan dit. Die opvangcentra hebben allemaal stel op sprong beleid aan moeten passen voor een situatie waar niemand op voorbereid was, maar de nederlander verwacht wel binnen een dag antwoord over financiele compensatie![]()
En als er iemand echt finaal failliet gaat omdat ze deze week een rekening voor de kinderopvang krijgen die ze ineens niet meer kunnen betalen vanwege de crisis mag je mij bellen, dan schiet ik 'm wel even voor. Maar dat geloof ik eerlijk gezegd niet zo.
Klopt, hier lopen de inkomsten en uitgaven gewoon door zoals altijd.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 10:26 schreef laziness het volgende:
Tevens sluit ik me aan bij SQ. Ik denk dat alleen als je nu geen inkomsten opeens meer hebt het een financiele strop is. Anders zijn de kosten niet anders dan anders.
Nouja. Stel; je zit nu 2 maanden zonder inkomsten ivm geen werk. Dan kun je de opvang opzeggen (want geen kosten), maar als je dan weer start met werken straks, ben je je plek kwijt en sta je weer op een wachtlijst. Dat is dus ook niet echt handig.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 11:13 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Klopt, hier lopen de inkomsten en uitgaven gewoon door zoals altijd.
Oh, en als je inkomsten volledig weg zouden vallen omdat je je werk nu niet kan uitvoeren door de maatregelen, dan heb je ook geen opvang meer nodig, wel?
Er bestaat gelukkig nog het vangnet WW en de eerste maanden behoudt je ook recht op KOT dus de acute nood lijkt me in week 1 nog niet aan de man.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 11:21 schreef silliegirl het volgende:
[..]
Nouja. Stel; je zit nu 2 maanden zonder inkomsten ivm geen werk. Dan kun je de opvang opzeggen (want geen kosten), maar als je dan weer start met werken straks, ben je je plek kwijt en sta je weer op een wachtlijst. Dat is dus ook niet echt handig.
Oh ja, een wachtlijst, dat kan natuurlijk ook.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 11:21 schreef silliegirl het volgende:
Nouja. Stel; je zit nu 2 maanden zonder inkomsten ivm geen werk. Dan kun je de opvang opzeggen (want geen kosten), maar als je dan weer start met werken straks, ben je je plek kwijt en sta je weer op een wachtlijst. Dat is dus ook niet echt handig.
Ww is 70% van je inkomen he, dat scheelt best veel hoor. Dus die opvangkosten kunnen net teveel zijn. En dan heb je nog zzp’ers etc die sowieso geen beroep kunnen doen op ww.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 11:27 schreef laziness het volgende:
[..]
Er bestaat gelukkig nog het vangnet WW en de eerste maanden behoudt je ook recht op KOT dus de acute nood lijkt me in week 1 nog niet aan de man.
Volledig mee eens. De financieen zijn voor mij ook geen prioriteit, maar ik kan me voorstellen dar je, als je persoonlijk klem komt te zitten, daar anders over denkt.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 11:44 schreef laziness het volgende:
De eerste twee maanden is WW nog 75% maar ja het is shit. Dat ontkent niemand maar er is vrij veel shit momenteel. Iedereen doet zijn stinkende best denk ik om het land, de zorg, de opvang, de bedrijven, alles overeind te houden. Meer kunnen we nu niet doen.
Binnenkort gaat men vast aan de slag met de echt acute nood.
Met je laatste zin lijk je te suggereren dat er nog niets geregeld is voor die groep. Voor zzp'r en ondernemers is er al een maatregelenpakket bekend gemaakt op 12 maart.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 17:58 schreef NicolasJoy het volgende:
Vandaag lijkt gelukkig al bekend gemaakt te worden dat de WW in principe uitgebreid wordt tot 90% en ook gaat gelden voor oproepkrachten en 0-uren contracten.
Nu ZZP en ondernemers nog..
Wat heeft dat met dit topic te maken?quote:Op dinsdag 17 maart 2020 17:58 schreef NicolasJoy het volgende:
Vandaag lijkt gelukkig al bekend gemaakt te worden dat de WW in principe uitgebreid wordt tot 90% en ook gaat gelden voor oproepkrachten en 0-uren contracten.
Nu ZZP en ondernemers nog..
Zie het bericht boven mijn bericht: "Zeker van de groepen die nu met minder of 0 inkomsten zitten (zzp, oproepkracht) kan ik het me voorstellen dat ze vroeg of laat het contract op moeten zeggen. Het een staat in verbinding met het ander."quote:
En de teruggave loopt via de kinderopvangorganisaties? Die van ons weet echt niet hoeveel toeslag wij ontvangen hoor. Ben heel benieuwd hoe ze dat dan gaan doen. Nouja. We zien het wel.quote:Op vrijdag 20 maart 2020 18:54 schreef mefke79 het volgende:
Hoe zouden ze dat doen dan? Gewoon rekening - kinderopvangtoeslag = teruggave? Of maximaal te vergoeden uurtarief - kinderopvangtoeslag = teruggave?
Snap wel dat we moeten betalen nu want dat wordt een rekenklus![]()
In dat artikel op nos wordt voor het eerst openlijk gehint dat het weleens langer kan duren.
https://www.rijksoverheid(...)e-kinderopvang-terugquote:Op vrijdag 20 maart 2020 20:18 schreef silliegirl het volgende:
[..]
En de teruggave loopt via de kinderopvangorganisaties? Die van ons weet echt niet hoeveel toeslag wij ontvangen hoor. Ben heel benieuwd hoe ze dat dan gaan doen. Nouja. We zien het wel.
Maar de KOT is inkomensafhankelijk en ik heb nooit doorgegeven hoeveel KOT wij krijgen, dus hoe weet de opvang dat dan straks?quote:Op vrijdag 20 maart 2020 20:41 schreef Bloem75 het volgende:
[..]
https://www.rijksoverheid(...)e-kinderopvang-terug
Zoals ik het lees wordt er geld overgemaakt naar de kinderopvang. Die stort op zijn beurt de totale eigenbijdrage terug. Dus factuur-KOT=eigenbijdrage.
Met andere woorden.. Deze periode tot 6 april kost je niets, je moet het alleen even voorschieten. Indien langer nodig is dan 6 april, dan wordt het opnieuw bekeken.
Ook voor de ouders die wel opvang gebruiken ivm cruciale beroepen is deze periode gratis.
Fijne oplossing lijkt me zo. En op deze manier blijft de kinderopvang bestaan, geen ontslagen medewerkers, zodat de opvang straks weer alle kinderen kan opvangen indien iedereen weer gaat werken.
De Belastingdienst maakt de eigen bijdrage over naar de kinderopvang, die het dan weer doorsluist, en de BD weet natuurlijk wel wat de KOT is.quote:Op vrijdag 20 maart 2020 21:27 schreef silliegirl het volgende:
[..]
Maar de KOT is inkomensafhankelijk en ik heb nooit doorgegeven hoeveel KOT wij krijgen, dus hoe weet de opvang dat dan straks?
nou gelukkig inderdaad, het was tenslotte iets wat al 5 dagen speelde!quote:Op vrijdag 20 maart 2020 21:52 schreef Twinkle20 het volgende:
Fijn dat ze voor het weekend een beetje duidelijkheid geven![]()
Ik heb wel vertrouwen. Zelfde als de regeling Corona ww, bijstand ZZP, zal dit ook nader uitgewerkt worden.
Er zijn zelfs mensen die hun kinderen per direct van de opvang gehaald hebben.quote:Op maandag 23 maart 2020 15:26 schreef mefke79 het volgende:
Wij kregen inmiddels en van de opvang en van school zelf wel drie keer de oproep om toch vooral te betalen, de facturen gaan nu natuurlijk de deur uit. Zouden er nou werkelijk mensen zijn die dat op eigen houtje niet gaan doen? Dat zou namelijk niet eens bij me opkomen.
Tuurlijk gebeurt dat. De gemiddelde mens is teringdom, dat zie je nu terug in het niet naleven van 1,5 meter afstand bijvoorbeeld, en vast ook in het niet betalen van kinderopvangquote:Op maandag 23 maart 2020 15:26 schreef mefke79 het volgende:
Wij kregen inmiddels en van de opvang en van school zelf wel drie keer de oproep om toch vooral te betalen, de facturen gaan nu natuurlijk de deur uit. Zouden er nou werkelijk mensen zijn die dat op eigen houtje niet gaan doen? Dat zou namelijk niet eens bij me opkomen.
ja maar die snap ik nog wel, zeker als er toch geen wachtlijst is. Dan loop je wel het risico dat je heel april geen opvang hebt terwijl je wel in april weer aan de slag moet, maar ik kan me vooral bij zzp'ers voorstellen dat je nu al kan inschatten dat dat niet zo is (bijvoorbeeld evenementenbranche oid)quote:Op maandag 23 maart 2020 15:36 schreef Donna het volgende:
[..]
Er zijn zelfs mensen die hun kinderen per direct van de opvang gehaald hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |