abonnement Unibet Coolblue
pi_191746618
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191746663
Dannymakkisyria twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 22:50:57 Syrian Officers from the Republican Guard who were killed by Turkish strikes in #Idlib 1. Major General Burhan Rahmoun, Commander of 124th Brigade 2. Brigadier Ismail Ali, commander of Battalion 873th 3. Colonel Mazen Frowati 4. Lt Col. Muhamad Hammoud https://t.co/CLeHc8VMPs reageer retweet
pi_191746690
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

Hey klopt gewoon niet dat de Russen de Turken vrijspel hebben gegeven. Waarom zouden ze? Met welk doel?

İk denk gewoon dat ze die drones niet herkennen ofzo.
misschien kost het vuren van zo een S400 raket meer geld dan zo een drone _O-
Turkije kan duizenden van deze drone's produceren in no time
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_191746707
Assad zal de Ottomanen met een nietsontziende slag terugdrijven insjallah.
pi_191746729
Waar kan ik Bayraktar-aandelen halen? Die filmpjes met puntgave precisiebombardementen zullen de verkoopcijfers doen exploderen.
pi_191746743
Deze Assadist poept in zijn broek.


WithinSyriaBlog twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:13:53 Turkey is preparing to carry out a massive "shock and awe" attack. reageer retweet
pi_191746744
Bedankt voor het schieten op Hezbollah,

Gr gr

Je Bibi
pi_191746753
Deze dude begrijpt het ook niet.

boerneaj twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:41:11 Where is Russia?Where is Putin?Where is Su-35?Where is Mig-31? Where is T-90? Where is Armata?Where is Kh-90 hypersonic cruise missile?Where is Borei class ballistic missile submarine?Where is Bulava SLBM? https://t.co/TfjuVd1U1n reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191746759
liongeneral199 twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 00:22:32 We are awaiting confirmation, but the initial report suggest a Turkish helicopter was shot down by an SyAAD missile over northwestern Aleppo. reageer retweet
pi_191746762
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:35 schreef Bilge het volgende:
Waar kan ik Bayraktar-aandelen halen? Die filmpjes met puntgave precisiebombardementen zullen de verkoopcijfers doen exploderen.
De schoonzoon van Erdo zal ze wel hebben, hij runt die toko.


Even daarbuiten, toont ook dit weer aan dat de Russische ground to air mogelijk een bijzonder overschatte tak is van de Russische knowhow.
pi_191746763
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:31 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

misschien kost het vuren van zo een S400 raket meer geld dan zo een drone _O-
Turkije kan duizenden van deze drone's produceren in no time
Ik had een keer gelezen dat ze het hadden getest en dat de TB2 drones moeilijker te zien zijn dan F35's voor radar.
  zaterdag 29 februari 2020 @ 00:39:21 #12
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191746764
Misschien heeft Poetin Erdolf een avondje schieten gegund als vergelding?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191746772
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:39 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ik had een keer gelezen dat ze het hadden getest en dat de TB2 drones moeilijker te zien zijn dan F35's voor radar.
Dus, is dat wat ze hebben getest met die S400's? :+
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  zaterdag 29 februari 2020 @ 00:40:36 #14
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191746776
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:39 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

De schoonzoon van Erdo zal ze wel hebben, hij runt die toko.


Even daarbuiten, toont ook dit weer aan dat de Russische ground to air mogelijk een bijzonder overschatte tak is van de Russische knowhow.
Dat is natuurlijk niet te zeggen aangezien we de politiek hierachter niet kennen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191746797
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:38 schreef Slayage het volgende:
Deze dude begrijpt het ook niet.

boerneaj twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:41:11 Where is Russia?Where is Putin?Where is Su-35?Where is Mig-31? Where is T-90? Where is Armata?Where is Kh-90 hypersonic cruise missile?Where is Borei class ballistic missile submarine?Where is Bulava SLBM? https://t.co/TfjuVd1U1n reageer retweet
Waarom is deze SDF'er pro Assad?
Ze zijn toch pro USA?
pi_191746806
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:39 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

De schoonzoon van Erdo zal ze wel hebben, hij runt die toko.

Even daarbuiten, toont ook dit weer aan dat de Russische ground to air mogelijk een bijzonder overschatte tak is van de Russische knowhow.
Het is dus onkunde en niet onwil? Ik twijfel nog een beetje.
pi_191746808
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:40 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dus, is dat wat ze hebben getest met die S400's? :+
Misschien hebben ze geleerd hoe ze de radar moeten ontwijken.
pi_191746860
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:44 schreef Bilge het volgende:

[..]

Het is dus onkunde en niet onwil? Ik twijfel nog een beetje.
Wellicht een mix van beide.
Mogelijk dat Israel wat helpt met jammen als men Hezbollah ook maar raakt.

Feit is wel dat de anti-air van Rusland en Syria maar weinig effectief is dit conflict, dat kan niet altijd een keuze zijn, dat lijkt althans onlogisch.
pi_191746903
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:43 schreef polderturk het volgende:

[..]

Waarom is deze SDF'er pro Assad?
Ze zijn toch pro USA?
İk denk dat ie eerder anti Turkije is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191746912
Nog een Pantsir S1 systeem vernietigd. Deze werd vervoerd door twee vrachtwagens. Geen beelden.

TSKgerigeldi twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 00:18:52 Rejime hattına Pantsir-S1 taşıyan2 ara imha edildi bilgisi var. reageer retweet
pi_191746926
Drones zijn goedkoop, je loopt geen risico op dode piloten, je kunt precies bombarderen en alles opnemen zodat je er propaganda mee kan voeren. Dit was mijn spreekbeurt.
pi_191746938
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:48 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Wellicht een mix van beide.
Mogelijk dat Israel wat helpt met jammen als men Hezbollah ook maar raakt.

Feit is wel dat de anti-air van Rusland en Syria maar weinig effectief is dit conflict, dat kan niet altijd een keuze zijn, dat lijkt althans onlogisch.
Turkije heeft het Koral anti radar systeem genstalleerd dat door Aselsan is gebouwd.


pi_191746949
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:57 schreef polderturk het volgende:

[..]

Turkije heeft het Koral anti radar systeem genstalleerd dat door Aselsan is gebouwd.

[ afbeelding ]
Zou dat het zijn?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191746958
De Turken worden door sommigen kennelijk nog steeds "Ottomanen" genoemd

Sara_Haj twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 22:05:10 In one picture, martyr Issa Bourji during his engagement party weeks ago. Issa was just martyred in Aleppo at the hands of the terrorist ottoman and his mercenaries. Issa Bourji, Ali Qassem & Mohammad Tarshishi martyred.Rest in the heavens! 💛#Hezbollah #martyrs in #Syria https://t.co/adHqARJi3k reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191746972
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 00:36 schreef polderturk het volgende:
Deze Assadist poept in zijn broek.


WithinSyriaBlog twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:13:53 Turkey is preparing to carry out a massive "shock and awe" attack. reageer retweet
Vannacht nog die "shock and awe" of laat dat nog op zich wachten?
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191746990
Hezbollah jihadi filmt zijn eigen dood.


DirigoPost twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 00:28:50 #SyrianArmy allied #Hizbollah fighter records his own #death at the hands of #TurkishArmy armed drones deployed to support of #HTS #Jihadists & affiliates.#TotalWar by #Turkey means its enemies have nothing to lose now. https://t.co/AiVPbW8ZKo reageer retweet
pi_191746992
Deze strijd, Corona en mijn inzakkende aandelen zorgen voor constant naar het schermpje kijken.
pi_191747045
Ik hoop dat dit niet waar is.
Gewoon airstrikes zijn voldoende.
Als Turkije geen controle heeft over het luchtruim moeten ze dit niet doen.


Souria4Syrians twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 21:39:40 The level of Turkish regime strikes and military activity indicate a large ground operation is pending in Idlib reageer retweet
pi_191747087
tobiaschneider twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 00:55:22 The Turkish military has been wreaking absolute havoc among loyalist forces these past few days. Unprecedented. Campaigns in Syria are commonly fought by hundreds, sometimes low thousands of troops on either side. It'll be interesting to see what remains when the dust settles. reageer retweet
pi_191747123
Charles_Lister twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 00:50:59 NEW - video posted by #Hezbollah fighter reports that his forces have been “harvested”, meaning massacred in large numbers, by #Turkey strikes in NW #Syria today:https://t.co/WMsAeeJxJ0 reageer retweet
pi_191747247
Turkse helikopter neergehaald.

ynms79797979 twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 01:16:08 Air defenses able to shoot down a helicopter Turkish occupation reageer retweet
pi_191747399
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 01:34 schreef vigen98 het volgende:
Turkse helikopter neergehaald.

ynms79797979 twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 01:16:08 Air defenses able to shoot down a helicopter Turkish occupation reageer retweet
Wat ik dan weer vreemd is dat kurdo's assad de slager steunen. Grappige gozers. Als Assad de kans krijgt worden jullie stuk voor stuk in de pan gehakt. Arab nationalist Assad heeft niks met kurdo's.
pi_191747401
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 02:13 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Wat ik dan weer vreemd is dat kurdo's assad de slager steunen. Grappige gozers. Als Assad de kans krijgt worden jullie stuk voor stuk in de pan gehakt. Arab nationalist Assad heeft niks met kurdo's.
Wie is jullie?
pi_191747413
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 02:14 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wie is jullie?
Jullie kurdo's.
pi_191747428
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 02:16 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Jullie kurdo's.
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 02:16 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Jullie kurdo's.
Ik ben geen Koerd. :)
pi_191747440
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 02:20 schreef vigen98 het volgende:

[..]

[..]

Ik ben geen Koerd. :)
Koerden die ik ken zijn vaak wel voorstander van Assad en mensen zoals Wilders en Thierry vinden ze geweldig. De islamhaat die deze mensen hebben is op een ander level. Mja in dat regio midden-oosten zal de islam overwinnen. Geen ontkomen aan. Seculieren gaan de hell in geknalt worden.
pi_191747445
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 02:24 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Koerden die ik ken zijn vaak wel voorstander van Assad en mensen zoals Wilders en Thierry vinden ze geweldig. De islamhaat die deze mensen hebben is op een ander level. Mja in dat regio zal de islam overwinnen. Geen ontkomen aan.
:') Niemand neemt jou serieus. Doei. :W
pi_191747453
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 02:24 schreef vigen98 het volgende:

[..]

:') Niemand neemt jou serieus. Doei. :W
Loop van de geweren van het Turkse leger neemt men zeer serieus in dat regio. Erdogan gaat islam brengen naar het gehele midden oosten en noord afrika.
pi_191747646
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 02:24 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Koerden die ik ken zijn vaak wel voorstander van Assad en mensen zoals Wilders en Thierry vinden ze geweldig. De islamhaat die deze mensen hebben is op een ander level. Mja in dat regio midden-oosten zal de islam overwinnen. Geen ontkomen aan. Seculieren gaan de hell in geknalt worden.
Zolang moslims zoals jij alle vooroordelen zelf blijven invullen, is de wereld wel veilig.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_191749169
worldonalert twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 22:15:59 First Turkey shot down the Assad regime helicopters that dropped barrel bombs on civilians and tonight Turkey destroyed the barrel bomb factory in Southern Aleppo. Turkey is doing more for civilians and human rights in Syria in a few days than all other countries in 9 years. reageer retweet
pi_191749402
De strategische blindheid van Europa is stuitend. De huidige 1 miljoen vluchtelingen hebben het continent al gedestabiliseerd. Als Idlib in Assads handen valt, dreigen er 4 miljoen bij te komen, en toch doet de EU alsof er niks aan de hand is.

Het is bekend dat Rusland warme banden heeft met rechtse partijen. Denk aan Ibiza gate van Strache, aan de Metropole Leaks van Salvini, aan de giften voor Le Pen, etc. Deze partijen zijn pro-Rusland. Door een nieuwe migrantenwave uit Idlib op gang te brengen helpt Rusland ze aan de macht. Vanuit Russisch perspectief is dit rationeel, maar waarom de EU-lidstaten apathisch voor zich uit staren als koeien die naar een trein kijken, is mij niet duidelijk.
pi_191750674
Dit.

humeyra_pamuk twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 21:48:43 U.S. official on Moscow's role: "Russia is responsible for this offensive, period. The idea of the laughable, pathetic, keelhauled, draftee Assad military forces fighting the Turks & some of the opposition forces....is laughable. It’s Russian air power, SU-24s, to be specific." reageer retweet
Elizrael twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 00:10:17 Such an accurate quote about the capabilities of the Syrian Arab Army.To their credit, the SAA is an excellent looting force, able to break away bathroom ceramics without shattering them and extract copper wiring from even the most stubborn of walls. https://t.co/H3sIIN0WUi reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191750737
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 02:13 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Wat ik dan weer vreemd is dat kurdo's assad de slager steunen. Grappige gozers. Als Assad de kans krijgt worden jullie stuk voor stuk in de pan gehakt. Arab nationalist Assad heeft niks met kurdo's.
True, maar kennelijk zien ze (PKK) turkije als het grotere kwaad, opZich niet verwonderlijk omdat de pkk een Turkse organisatie is en omdat de pkk altijd toch wel redelijke relaties hebben gehad .er het regime, ondanks dat het regime de Koerden onderdrukken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191750811
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 02:24 schreef BoxtothaX het volgende:

[..]

Koerden die ik ken zijn vaak wel voorstander van Assad en mensen zoals Wilders en Thierry vinden ze geweldig. De islamhaat die deze mensen hebben is op een ander level.
İslam angst/haat is ook wat al deze mensen verbinden. Waarom kunnen in hemels naam de partij voor de VRİJHEİD en forum voor de DEMOCRATİE. Een dictator als Assad helemaal geweldig vinden?

Daarom dus. İslam angst/haat. Dat is ook de reden waarom sommige mensen hier in dit topic Assad voluit steunen. Ze laten keer op keer blijken dat ze bang zijn voor "een nieuwe Ottomaanse rijk" of vinden het een gruwel dat "de Sharia zal heersen, wanneer Assad ten onder gaat".
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191750847
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 10:06 schreef Bilge het volgende:
worldonalert twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 22:15:59 First Turkey shot down the Assad regime helicopters that dropped barrel bombs on civilians and tonight Turkey destroyed the barrel bomb factory in Southern Aleppo. Turkey is doing more for civilians and human rights in Syria in a few days than all other countries in 9 years. reageer retweet
Zag zojuist een tweet langskomen dat jaren lang de discussie was dat een no fly zone onmogelijk te handhaven of te kostbaar zou zijn om te handhaven, maar twee helikopters uit de lucht schieten was kennelijk al genoeg om die bomvatten aan de grond te houden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191750878
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 10:28 schreef Bilge het volgende:
De strategische blindheid van Europa is stuitend. De huidige 1 miljoen vluchtelingen hebben het continent al gedestabiliseerd. Als Idlib in Assads handen valt, dreigen er 4 miljoen bij te komen, en toch doet de EU alsof er niks aan de hand is.

Het is bekend dat Rusland warme banden heeft met rechtse partijen. Denk aan Ibiza gate van Strache, aan de Metropole Leaks van Salvini, aan de giften voor Le Pen, etc. Deze partijen zijn pro-Rusland. Door een nieuwe migrantenwave uit Idlib op gang te brengen helpt Rusland ze aan de macht. Vanuit Russisch perspectief is dit rationeel, maar waarom de EU-lidstaten apathisch voor zich uit staren als koeien die naar een trein kijken, is mij niet duidelijk.
Tja. En dan zijn er Europeanen die Putin helemaal geweldig vind :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191751741
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 12:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

Tja. En dan zijn er Europeanen die Putin helemaal geweldig vind :')
Het zijn eigenlijk Rusland en Assad die de vluchtelingenstromen veroorzaken, en ze blijven Rusland geweldig vinden.
pi_191751850
_O-

Abdurahmanhrk twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 13:01:10 This man booby-trapped his own fridge before leaving Saraqib. He returned to his home to find it blown up, which means that a dumb Assadist had taken the bait. https://t.co/9sHXijkqxC reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191751881
ik hou er gewoon rekening mee dat dat volk, dat die slissende halve zool assat, over de kling aan het jagen is, dus zijn vijanden zijn
dat volk dat hiereen vlucht is op de vlucht voor assat, dus dan is de vraag waarom kunnen ze na jarenlange ellende nog steeds niet door 1 deur en waarom moet erdogan ok zo nodig nog meer olie op het vuur gooien

omdat dit dus de vorm van moslims zijn, de soennietische saudische flikkers die alle vrouwen willen opsluiten en mensen van een flat willen gooien

je zit te kijken naar een eeuwen oude oorlog tussen de gematigde islam, de sjiieten en een orthodoxe versie van de islam de soennieten, maar dar in de visie van de geld spugende saudies

let maar op, de grieken en de hongaren gaan zo meteen los
pi_191751929
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 12:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

Tja. En dan zijn er Europeanen die Putin helemaal geweldig vind :')
Putin heeft een probleem met die extremistische moslims in het zuiden, tjachikistan, de islam die daar bedreven wordt is die van extremisten/terroristen, daar wil ie vanaf, daarom bemoeit ie zich met de sjiieten van assat
pi_191751991
Hezbollah Mollah Jihadi gedood.


HezbollahWatch twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 11:07:56 ⚡#Hezbollah announced the loss of a cleric, Sayyed Ali Zanjani, who was injured near Saraqib, #Syria.Zanjani's father is, as his surname, #Iranian & his mother is Lebanese.The militant mullah resided in #Lebanon before relocating to #Aleppo.#Turkey https://t.co/wr7mCR9kb6 reageer retweet
pi_191752080
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 13:32 schreef polderturk het volgende:
Hezbollah Mollah Jihadi gedood.

HezbollahWatch twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 11:07:56 ⚡#Hezbollah announced the loss of a cleric, Sayyed Ali Zanjani, who was injured near Saraqib, #Syria.Zanjani's father is, as his surname, #Iranian & his mother is Lebanese.The militant mullah resided in #Lebanon before relocating to #Aleppo.#Turkey https://t.co/wr7mCR9kb6 reageer retweet
mooi zo, lekker gewerkt pik
weer een soort jehova-achtige-doodse/verdwaasde-blik- in de-ogen-nep-moslim Dwaas minder
pi_191752145
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 13:14 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het zijn eigenlijk Rusland en Assad die de vluchtelingenstromen veroorzaken, en ze blijven Rusland geweldig vinden.
Wanneer je geregeerd wordt door islam angst/haat dan is de persoon die ogenschijnlijk de islam bestrijdt per definitie de goodguy daarom. De Assad fanboys "vergeten" omdat het hen niet uitkomt dat Assad aan het begin van de opstand de extremisten/islamisten/al Qaida types vrij uit de gevangenissen om het extremisme te voeden onder de opstandelingen.
Terugkijkend is het een briljante move gebleken omdat de extremisten vrij vlot mede doordat ze de meeste know how hadden de sterkste spelers werden in het veld met Isis en HTS als uiteindelijke resultaat. Hebben we het niet eens gehad over de Iraanse jihadis die in Syri zitten niet vanwege hun liefde voor Assad, maar vanwege hun eigen jihadistische ideologie.

Maar Assad bestrijdt het extremisme, uhu. Hij is de reden waarom het extremisme zo groot is geworden in Syri.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191752273
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 13:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wanneer je geregeerd wordt door islam angst/haat dan is de persoon die ogenschijnlijk de islam bestrijdt per definitie de goodguy daarom. De Assad fanboys "vergeten" omdat het hen niet uitkomt dat Assad aan het begin van de opstand de extremisten/islamisten/al Qaida types vrij uit de gevangenissen om het extremisme te voeden onder de opstandelingen.
Terugkijkend is het een briljante move gebleken omdat de extremisten vrij vlot mede doordat ze de meeste know how hadden de sterkste spelers werden in het veld met Isis en HTS als uiteindelijke resultaat. Hebben we het niet eens gehad over de Iraanse jihadis die in Syri zitten niet vanwege hun liefde voor Assad, maar vanwege hun eigen jihadistische ideologie.

Maar Assad bestrijdt het extremisme, uhu. Hij is de reden waarom het extremisme zo groot is geworden in Syri.
dit is niet dat er tegen de islam gevochten wordt, dit is een gevecht binnen de islam, al honderden jaren en die extremisten willen europa erbij betrekken

door te schreeuwen om hulp, door hier heen te vluchten en het zelfde te proberen, dat jehova/extreme geloof van hen

maar ohwee als europa zich hiermee echt gaatbemoeien en gaat ingrijpen, dan gebeurt het zelfde als in Libie, er worden echte bommen afgeworpen
dan vallen er een hele hoop slachtoffers en dan is het ook weer niet goed
en krijgt europa weer de schuld

kijk die paar SUV's met een A-team achtig gemonteerd taktisch wapen is allemaal leuk, maar als Nato of de yanks ingrijpen, wat iedereen daar kennelijk wil
gaat het met extreem veel geweld en kan je de komende 50 jaar in armoede leven
pi_191753450
AliBakeer twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 13:50:06 🇹🇷🇷🇺🇹🇷🇸🇾A segment of a #video recording by a #Russian “journalist” in #Idlib where he says:As soon as #Turkey started deploying the #drones for bombing, the whole nature of the military craft has changed radically.They bombed everything moving even if it was a motorcycle 🏍 https://t.co/P3nmpsyuSD reageer retweet
pi_191753740
Een reactie op het bericht:


alsotoo1 twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 14:55:36 @AliBakeer Позор вам русские. 20 лет вы сидели на дорогущей нефти. Теперь же ваша армия не имеет ни одного ударного дрона. Украина теперь имеет а вы нет. Николай 1 мудак из 19 века не развивал пароходы. Путин мудак 21 века не развивал дроны этот любитель повторяет его судьбу. reageer retweet
Vertaald in twitter

Shame on you Russians. For 20 years you have been sitting on expensive oil. Now your army does not have a single strike drone. Ukraine now has and you do not. Nicholas 1 asshole from the 19th century did not develop steamboats. Putin asshole of the 21st century did not develop drones, this lover repeats his fate.

-------


Turkije heeft deze drones ook aan Oekrane verkocht.
Wat als Oekrane deze drones ook in Oost-Oekrane gaat inzetten tegen de Russen?
pi_191753947
Turkije heeft net een grootscheepse droneaanval uitgevoerd op de tigerforces.

temmuz1919 twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 15:30:49 #sondakika Trk SIHA ları Suriye ordusunun 25. Tumenine sr şeklinde saldırdı tmen ağır kayıplara uğramış olabilir. ( kaplan kuvvetleri eski ismi ) reageer retweet
pi_191754307
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 15:26 schreef polderturk het volgende:

Turkije heeft deze drones ook aan Oekrane verkocht.
Wat als Oekrane deze drones ook in Oost-Oekrane gaat inzetten tegen de Russen?
Het is maar de vraag hoe die drones daar gaan functioneren natuurlijk. Daarnaast weten we ook niet precies hoe het de Turken is gelukt om te vliegen zonder neergehaald te worden door de luchtverdediging
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191754522
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 13:47 schreef christmastsunami het volgende:

dit is niet dat er tegen de islam gevochten wordt, dit is een gevecht binnen de islam, al honderden jaren en die extremisten willen europa erbij betrekken
Dit is een frame die de Snni extremisten en de Shia extremisten graag gebruiken. Uiteraard klopt er geen ene fuck van. Dit conflict is het resultaat van decennialang baath beleid. Mensen die een goed leven hebben komen moet in opstand. Een overheid dat goed beleid levert gaat geen mensen afknallen op straat omdat ze demonstreren voor een beter leven. Helaas zien we exact hetzelfde weer gebeuren in Irak waar de sjia meerderheid exact hetzelfde doet als de de Snni meerderheid in Syri deed in 2011.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191754808
Turkije heeft vrij spel dus begrijp ik. En Rusland staat erbij en kijkt ernaar. :')
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191754957
Pompeo "We kijken naar manieren om Turkije bij te staan"

VOATurkish twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:32:34 Pompeo: ‘Trkiye’ye Yardım Seeneklerini Gzden Geiriyoruz’ https://t.co/AUvDMtJbZ1 https://t.co/nAT3bCdi4Q reageer retweet
pi_191755056
Haha

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 16:37:15 #Syria: for the 1st time in the war it seems pro-Assad forces are setting up fires to avoid detection from #TSK drones. Well-known Rebel tactics (mostly inefficient). Photo from Jebal Zawiyah (S. #Idlib), same in other areas. https://t.co/ld1KCgzS8h reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191755077
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 16:40 schreef polderturk het volgende:
Pompeo "We kijken naar manieren om Turkije bij te staan"

VOATurkish twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 23:32:34 Pompeo: ‘Trkiye’ye Yardım Seeneklerini Gzden Geiriyoruz’ https://t.co/AUvDMtJbZ1 https://t.co/nAT3bCdi4Q reageer retweet
Hij staat de Turken bij met lipservice en hearts and minds ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191755097
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 16:31 schreef Discombobulate het volgende:
Turkije heeft vrij spel dus begrijp ik. En Rusland staat erbij en kijkt ernaar. :')
Snap jij het nog? :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191755325
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 16:46 schreef Slayage het volgende:
Haha

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 16:37:15 #Syria: for the 1st time in the war it seems pro-Assad forces are setting up fires to avoid detection from #TSK drones. Well-known Rebel tactics (mostly inefficient). Photo from Jebal Zawiyah (S. #Idlib), same in other areas. https://t.co/ld1KCgzS8h reageer retweet
De YPG/SDF heeft dat tevergeefs ook geprobeerd.
pi_191755341
Toen Turkije dronestrikes uitvoerde op de SDF riepen heel veel mensen genocide, etnische zuivering etc. Nu hoor je er niks meer over.
pi_191755779
Dalatrm twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 16:27:04 #Iran media admits defeats on the S. #Idlib frontlines, reveals presence of #IRGC's Fatimiyoun and Zaynabiyoun Brigades on the frontlines in Idlib, says funeral of 21 fighters will be held in Iran on 6th of March. https://t.co/iP14IIR1Z2 reageer retweet
pi_191755824
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 16:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Snap jij het nog? :')
Steeds minder iig.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191755833
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 17:03 schreef polderturk het volgende:
Toen Turkije dronestrikes uitvoerde op de SDF riepen heel veel mensen genocide, etnische zuivering etc. Nu hoor je er niks meer over.
Tja hypocrisie is de mens niet vreemd.

De hele wereld stond op zijn kop toen de Turken ff een paar dagen een operatie uitvoerden. Binnen no time hadden meerdere landen zelfs sancties opgelegd.
En nu in idlib al maanden worden burgers doelbewust gebombardeerd, hele 900.000 mensen op de vlucht en het enige wat we horen uit dezelfde landen is, lipservice en hearts and minds.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191755941
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 17:40 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Steeds minder iig.
Steeds minder en minder

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 17:44:31 #Syria: #RuAF stopped all flights over Greater #Idlib this afternoon while Rebels, who are readying, intiated a counter-Offensive in Jebal Zawiyah. Next ~72 hours will be decisive. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191756082
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 17:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Steeds minder en minder

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 17:44:31 #Syria: #RuAF stopped all flights over Greater #Idlib this afternoon while Rebels, who are readying, intiated a counter-Offensive in Jebal Zawiyah. Next ~72 hours will be decisive. reageer retweet
Als dit echt waar is, dan betekent dat dat ze Idlib hebben opgegeven en bang zijn voor meer verliezen.
Wat was er gebeurd als Turkije nog een week was doorgegaan?

Stel er is een bestand.
En Turkije houdt zich niet aan het bestand en gaat door met airstrikes zoals Rusland, Iran en Assad deden?
pi_191756387
Grootste fout ooit van Assad. Ik heb Assad gesteunt doe ik altijd al. Maar om nou het Turkse leger te bombarderen is toch vragen om totallos geslagen te worden? Leger van Assad is al jaren oorlog aan het voeren en is volledig uitgeput. Toen Assad zijn eigen volk aan het uitmoorden was met machine geweren was Turkije bezig met technologische vooruitgang met alle gevolgen van dien voor de vijanden van Turkije. Die drones maken immens veel schade , zoveel schade dat de leger van Assad jarenlang niet meer overeind kan komen. Nu zien we overal dus dat de turken grondgebied overnemen in Idlib.

Ik kan niet geloven dat Assad al zijn vertrouwen bij de Russen legt. Wat een domme leider is dit ook. Putin heeft Assad als een baksteen laten vallen. Ook Iran is niet betrouwbaar die durft ook niks te doen tegen de turken.
  zaterdag 29 februari 2020 @ 18:27:31 #73
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191756407
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 17:57 schreef polderturk het volgende:

[..]

Als dit echt waar is, dan betekent dat dat ze Idlib hebben opgegeven en bang zijn voor meer verliezen.
Wat was er gebeurd als Turkije nog een week was doorgegaan?

Stel er is een bestand.
En Turkije houdt zich niet aan het bestand en gaat door met airstrikes zoals Rusland, Iran en Assad deden?
De vraag is waarom. Ik snap echt niks van wat er gebeurt. Ik had dit zeker niet verwacht.

Rusland heeft de mogelijkheden Syri te bewapenen met luchtdefensie ala in Oekrane. Hierdoor kan de luchtmacht in Oekrane niks tegen de rebellen doen.

Of ze hadden zichzelf beter kunnen bewapenen. Waarom staan ze toe dat de SAA eerst Turkse soldaten doodt en doen ze vervolgens niks aan die drones?

Een andere mogelijkheid is dat Turkije stiekem geavanceerdere technologie inzet dan de Russen een antwoord op hebben maar iets zegt me dat dat niet klopt. Ook de afwezigheid van Russische vluchten nu bij offensieven van de terroristen.
pi_191756466
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De vraag is waarom. Ik snap echt niks van wat er gebeurt. Ik had dit zeker niet verwacht.

Rusland heeft de mogelijkheden Syri te bewapenen met luchtdefensie ala in Oekrane. Hierdoor kan de luchtmacht in Oekrane niks tegen de rebellen doen.

Of ze hadden zichzelf beter kunnen bewapenen. Waarom staan ze toe dat de SAA eerst Turkse soldaten doodt en doen ze vervolgens niks aan die drones?

Een andere mogelijkheid is dat Turkije stiekem geavanceerdere technologie inzet dan de Russen een antwoord op hebben maar iets zegt me dat dat niet klopt. Ook de afwezigheid van Russische vluchten nu bij offensieven van de terroristen.
Putin heeft Assad laten vallen in Idlib net zoals hij de Koerden liet vallen in Afrin. Putin naait je kei hard als het erop aankomt. Syrirs zijn geen Russen. Russen geven niets om andere volkeren. Enige wat Assad mag doen is bukken voor Putin terwijl Putin zijn gang gaat linksom of rechtsom. Verraad of zonder verraad , Putin beslist en Assad mag sucken.

Daarna schijt Putin een Russische drol in de mond van Assad. Als bedankje dat hij zijn poep eet iedere keer.

pi_191756608
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De vraag is waarom. Ik snap echt niks van wat er gebeurt. Ik had dit zeker niet verwacht.

Rusland heeft de mogelijkheden Syri te bewapenen met luchtdefensie ala in Oekrane. Hierdoor kan de luchtmacht in Oekrane niks tegen de rebellen doen.

Of ze hadden zichzelf beter kunnen bewapenen. Waarom staan ze toe dat de SAA eerst Turkse soldaten doodt en doen ze vervolgens niks aan die drones?

Een andere mogelijkheid is dat Turkije stiekem geavanceerdere technologie inzet dan de Russen een antwoord op hebben maar iets zegt me dat dat niet klopt. Ook de afwezigheid van Russische vluchten nu bij offensieven van de terroristen.
Turkije heeft het anti-radar systeem KORAL ingezet (zelf ontwikkeld).
Die drones waren onzichtbaar voor Rusland. Je hebt toch gezien hoe dat actieve Pantsir S1 systeem werd uitgeschakeld?
pi_191756652
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:39 schreef polderturk het volgende:

[..]

Turkije heeft het anti-radar systeem KORAL ingezet (zelf ontwikkeld).
Die drones waren onzichtbaar voor Rusland. Je hebt toch gezien hoe dat actieve Pantsir S1 systeem werd uitgeschakeld?
Koral is stront wanneer Putin S-400 inzet. Die koral neemt niemand serieus. Voor S1 of andere goedkope rotzooi is het wel te doen. Putin doet niks dus Turkije kan zijn gang gaan.
pi_191756711
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:42 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Koral is stront wanneer Putin S-400 inzet. Die koral neemt niemand serieus. Voor S1 of andere goedkope rotzooi is het wel te doen. Putin doet niks dus Turkije kan zijn gang gaan.
Turkije heeft zelf de S400. Daar zullen ze hun KORAL wel op getest en verbeterd hebben.
  zaterdag 29 februari 2020 @ 18:47:04 #78
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191756726
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:39 schreef polderturk het volgende:

[..]

Turkije heeft het anti-radar systeem KORAL ingezet (zelf ontwikkeld).
Die drones waren onzichtbaar voor Rusland. Je hebt toch gezien hoe dat actieve Pantsir S1 systeem werd uitgeschakeld?
De Syrische Pantsir crews zijn niet echt competent. Dat zegt dus niet alles. Er is meer aan de hand.
pi_191756731
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:46 schreef polderturk het volgende:

[..]

Turkije heeft zelf se S400. Daar zullen ze hun KORAL wel op getest en verbeterd hebben.
S-400 is nog niet actief in Turkije. Daar zijn ze nog wel mee bezig. Als Putin vandaag zou besluiten om de luchtruim boven Idlib te sluiten dan is het per direct gedaan met Turkse drones. Dat zijn sitting ducks voor een S-400 , met of zonder KORAL.
  zaterdag 29 februari 2020 @ 18:47:34 #80
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191756732
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:46 schreef polderturk het volgende:

[..]

Turkije heeft zelf de S400. Daar zullen ze hun KORAL wel op getest en verbeterd hebben.
Die is toch nog niet eens in gebruik?
pi_191756750
Een S1 luchtverdedigingssyteem kost je ongeveer 50 miljoen dollar. S-400 kost snel 2.5 miljard dollar.

pi_191756857
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:47 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Die is toch nog niet eens in gebruik?
De radar hadden ze al ontvangen en geactiveerd rond Ankara.
pi_191756969
Heel arsenaal aan wapens in beslag genomen door rebellen.

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 17:56:19 #Syria: Rebels captured multiple #ATGMs & related equipment, among them Kornet & HJ-73 missiles. https://t.co/LTlDNTTpGG reageer retweet
pi_191756981
gtratwar twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 18:00:35 @QalaatAlMudiq #Turkey radar jamming appears to be very effective. Also #Russia seems scared given #Turkey’s unexpected superior capabilities.#Putin only undersands force, not talks or deals.Looks like someone found a perfect tool to make #Russia back off... reageer retweet
pi_191757017
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 19:03 schreef polderturk het volgende:
gtratwar twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 18:00:35 @:QalaatAlMudiq #Turkey radar jamming appears to be very effective. Also #Russia seems scared given #Turkey’s unexpected superior capabilities.#Putin only undersands force, not talks or deals.Looks like someone found a perfect tool to make #Russia back off... reageer retweet
Poep gelul.

Erdo en Put hebben samen afspraakjes gemaakt. Net zoals toen in Afrin.
pi_191757164
Turkije heeft volgens mij minstens 100 drones actief in de luchtruim van Idlib.

AFP twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:02:54 #BREAKING Turkey drone strikes kill 26 regime forces in NW Syria: monitor https://t.co/xB0ExOWewD reageer retweet
pi_191757172
Vandaag hebben Assad en de Iraanse Jihadis weer een pak slaag gekregen. Maar minder dan gisteren.

worldonalert twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 18:02:19 #BREAKING Turkish drones have destroyed at least 20 Assad regime vehicles in Idlib since the morning. This evening 3 regime tanks were destroyed in Jabal al-Zawiya. reageer retweet
pi_191757208
Het lijkt erop dat Assad moeite heeft met het vinden van personeel.

worldonalert twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 18:07:21 Assad sends 100s of Alawite fighters from regime strongholds in Latakia to Idlib. Turkish drones are waiting. 🔥 reageer retweet
pi_191757226
Met die alawiet minderheid van Syri uit Latakia kom je niet ver nee. Kannonenvoer voor Turkije.
pi_191757251
worldonalert twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 16:17:33 #BREAKING Total collapse of the Assad regime in Jabal Al-Zawiyah. Syrian rebels have captured many villages, including Kafr Oweid, Zuqum, Qulaydin and Safahun. reageer retweet
pi_191757334
Zijn deze raketten in beslag genomen van SAA?

worldonalert twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 16:07:07 Video shows Syrian rebels shelling Assad regime fighters in Southern Idlib with Elephant rockets today. https://t.co/9LaOI3ULvI reageer retweet
pi_191757347
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 19:15 schreef Kimyonunn het volgende:
Met die alawiet minderheid van Syri uit Latakia kom je niet ver nee. Kannonenvoer voor Turkije.
Ik snap niet dat ze gaan terwijl Turkse drones op alles schieten wat beweegt.
pi_191757386
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De vraag is waarom. Ik snap echt niks van wat er gebeurt. Ik had dit zeker niet verwacht.

Rusland heeft de mogelijkheden Syri te bewapenen met luchtdefensie ala in Oekrane. Hierdoor kan de luchtmacht in Oekrane niks tegen de rebellen doen.

Of ze hadden zichzelf beter kunnen bewapenen. Waarom staan ze toe dat de SAA eerst Turkse soldaten doodt en doen ze vervolgens niks aan die drones?

Een andere mogelijkheid is dat Turkije stiekem geavanceerdere technologie inzet dan de Russen een antwoord op hebben maar iets zegt me dat dat niet klopt. Ook de afwezigheid van Russische vluchten nu bij offensieven van de terroristen.
Ik weet nog dat iemand zei
"Turkije is niks, ze hebben een kleine economie en blablabla".
pi_191757402
Smerige shia ratten bellen Erdogan op nu het heet wordt onder hun voeten. Dit zijn diezelfde mensen die dolgraag met de christenen uit Rusland moslims doden in onder andere Syri samen met die massa moordenaar Assad. Maar nu wordt het heet onder hun eigen voeten dus willen ze graag een extra gesprekje met de heer Erdogan , beetje kont likken en voeten kussen dus:

Rouhani says Iran is ready to host trilateral summit on Syria as Idlib war raging



TEHRAN – In a telephone conversation with Turkish President Recep Tayyip Erdogan on Saturday afternoon, President Hassan Rouhani announced that Tehran is ready to host trilateral summit between Iran, Turkey and Russia as the battle in Idlib is raging.

“Trilateral cooperation at different levels is of special importance and as has been announced earlier Iran is quite ready to host the next round of the trilateral summit,” Rouhani said, according the presidential media office.
Rouhani noted that the lives of the innocent people in Idlib province should be protected and at the same time the terrorists in the region must be purged.
“In view of the gathering of dangerous terrorists and the need to protect the lives of innocent people living in the region, the issue of Idlib is very complicated. On one hand, the lives of innocent people should be protected, and on the other hand, terrorists should be uprooted,” Rouhani said in his phone talks with Erdogan.
Rouhani went on to say that the Astana process engineered by Iran, Russia and Turkey for resolving the Syrian conflict must not be undermined.
The Iranian president went on to say that that the intensification of tension in the region will not benefit anyone, insisting on Tehran’s long-held policy that Syrian conflict must be resolved through dialogue.
“Surely, the intensification of tension in the region will benefit neither side, and we must resolve the issues through dialogue and do not allow the Astana process to be weakened.”

https://www.tehrantimes.c(...)eral-summit-on-Syria
pi_191757424
worldonalert twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 13:08:39 A man in Saraqib has booby-trapped the fridge in his house and blown up the looting Assadists. Assadists can't resist fridges. 😂 https://t.co/hkHoI3LPW6 reageer retweet
pi_191757558
Suriye'den feryat ediyor birileri uyan ey mslman lleri , nerde o mucahid erleri:

pi_191757673
Alle gelovige moslims wereldwijd dienen dua's te doen en extra te bidden voor de islam strijders die nu strijden op de Idlib front tegen de Assad terreur.



Wraak nemen voor deze moslim kinderen. Ben daarom heel erg blij dat Assad zoveel mogelijk troepen stuurt naar Idlib. Daardoor kan er wat beter wraak genomen worden in naam van alle moslims wereldwijd. Erdogan heeft vrij spel om ongelooflijk veel assadisten te moorden.
pi_191757698
worldonalert twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 12:57:44 Assadists got lost near Saraqib and died in a hail of bullets today. https://t.co/ovQczCVxe4 reageer retweet
pi_191757719
Een aantal van de gedode Assad generalen en andere soldaten:

pi_191758013
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 19:41 schreef Kimyonunn het volgende:
Alle gelovige moslims wereldwijd dienen dua's te doen en extra te bidden voor de islam strijders die nu strijden op de Idlib front tegen de Assad terreur.

[ afbeelding ]

Wraak nemen voor deze moslim kinderen. Ben daarom heel erg blij dat Assad zoveel mogelijk troepen stuurt naar Idlib. Daardoor kan er wat beter wraak genomen worden in naam van alle moslims wereldwijd. Erdogan heeft vrij spel om ongelooflijk veel assadisten te moorden.
Ik ben zelf geen moslim meer.
Maar Assad was duidelijk bezig met een genocide tegen soennitische Arabieren. En de hele wereld hield zijn mond.
  zaterdag 29 februari 2020 @ 19:59:17 #101
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191758101
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 19:23 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ik weet nog dat iemand zei
"Turkije is niks, ze hebben een kleine economie en blablabla".
Ik heb de Turkse slagkracht en Erdogans standvastigheid onderschat, dat ben ik niet te beroerd om toe te geven. Wel blijf ik bij mijn standpunt dat Rusland vele malen te groot is voor Turkije. Maar die twee gaan niet met elkaar clashen lijkt het op.
pi_191758271
Weer een kind en vrouw moordenaar omgekomen. Een Assad shabiha:

pi_191758275
Assad wilde even 3 miljoen vluchtelingen naar Turkije drukken en het gebied ontvolken en dachten dat Turkije dit zou accepteren.
pi_191758303
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 20:07 schreef polderturk het volgende:
Assad wilde even 3 miljoen vluchtelingen naar Turkije drukken en het gebied ontvolken en dachten dat Turkije dit zou accepteren.
EU is ook na de klote. Hoezo steunen ze Assad door weg te kijken? Nu opent Erdogan de poorten van Istanbul en heb je dus een immens groot probleem.
pi_191758304
hoe zit het met de tomaten? Doet Rusland nog steeds moeilijk?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_191758363
loooool deze video moet je zien:

This militia member filmed himself making fun of a really old man.

Now he is begging the Rebels for mercy.

Qalamaat twitterde op vrijdag 28-02-2020 om 11:09:57 #IdlibThis militia member filmed himself making fun of a really old man.Now he is begging the Rebels for mercy. https://t.co/RcYPVAmX3D reageer retweet
Ophangen die vieze hond.
pi_191758433
Rusland zal toch wel een geopolitiek gameplan hebben mbt dit?
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191758480
HarisAlisic twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:02:58 Bosnian Army should put in an urgent order of 50ish Turkish drones. They seem very efficient. reageer retweet
pi_191758491
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 20:15 schreef Discombobulate het volgende:
Rusland zal toch wel een geopolitiek gameplan hebben mbt dit?
De VS heeft al toegezegd dat ze Turkije gaan steunen. Het lijkt erop dat er Patriots naar Turkije gaan.


ragipsoylu twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:43:56 Greece removes its objection against providing more air defense capabilities to Turkey in NATO — NTV Turkey wants patriots, one way or another to Hatay reageer retweet
pi_191758499
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 20:15 schreef Discombobulate het volgende:
Rusland zal toch wel een geopolitiek gameplan hebben mbt dit?
Iraniers en Assadisten zijn woest op Rusland en willen voortaan Rusland uitsluiten bij toekomstige gesprekken over Syri. Iran wilt alleen met Turkije praten vanaf nu. Tja , als jij je reet aan een ander geeft , in dit geval Putin , dan niet raar opkijken als je DP wordt verkracht.
pi_191758549
Arabieren in Idlib houden een pro-Turkije demonstratie:

''Wij zijn bloedbroeders met de Turken''

pi_191759039
Erdogan is bezig met een tweetreeks. Misschien is dit wel een voorbode voor een groter offensief morgen. De deadline loopt immers af.

RTErdogan twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 20:24:08 Trkiye, bugn ve geleceği bakımından tarihi ve hayati bir mcadele ierisindedir. Neticeleri en az 100 yıl nceki kadar byk olacak bir mcadeleden, lkemizin ve Milletimizin menfaatlerini koruyarak zaferle ıkmak iin gece gndz demeden alışmalarımızı srdryoruz. reageer retweet
pi_191759222
worldonalert twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 20:17:12 #BREAKING Turkish artillery is pounding Assad regime positions around Maarat al-Numan City. reageer retweet
pi_191759335
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 20:41 schreef polderturk het volgende:
Erdogan is bezig met een tweetreeks. Misschien is dit wel een voorbode voor een groter offensief morgen. De deadline loopt immers af.

RTErdogan twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 20:24:08 Trkiye, bugn ve geleceği bakımından tarihi ve hayati bir mcadele ierisindedir. Neticeleri en az 100 yıl nceki kadar byk olacak bir mcadeleden, lkemizin ve Milletimizin menfaatlerini koruyarak zaferle ıkmak iin gece gndz demeden alışmalarımızı srdryoruz. reageer retweet
Oorlog is al begonnen. Erdogan hakt de assadist leger in de pan. Lekker onbemande drones gebruiken en rustig aan vooruitgang boeken.
pi_191759475
SuriyeHbrAjansi twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:54:56 İdlib'teki atışmalarda len Hizbullah milislerinin cesetleri Lbnan'a ulaştı. https://t.co/5cz75mETpP reageer retweet
Gedode Hezbollah jihadis overgebracht naar Libanon.
pi_191759524
Syrische generaals vergaderen nu op Russische bases uit angst voor dronestrikes.
pi_191759595
Het gaat beginnen.


KurdishRebel49 twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:35:12 #BREAKING #SYRIAThe Internet is to be cut off from #turkey by midnight in the entire #Idlib area (including the Euphrates area).When it will be released again is not known.All rebel groups are on high alert, big offensive is coming soon... reageer retweet
pi_191759622
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 21:01 schreef polderturk het volgende:
Het gaat beginnen.

KurdishRebel49 twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:35:12 #BREAKING #SYRIAThe Internet is to be cut off from #turkey by midnight in the entire #Idlib area (including the Euphrates area).When it will be released again is not known.All rebel groups are on high alert, big offensive is coming soon... reageer retweet
Onzin. Turkije handelt dit rustig af met strike drones. Waarom zouden we onze soldaten aan de frontlinie zetten? Laat die onbemande drones het werk doen. Turkije neemt rustig aan hapje voor hapje die gebieden weer terug in Idlib.
pi_191759690
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 21:01 schreef polderturk het volgende:
Het gaat beginnen.

KurdishRebel49 twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:35:12 #BREAKING #SYRIAThe Internet is to be cut off from #turkey by midnight in the entire #Idlib area (including the Euphrates area).When it will be released again is not known.All rebel groups are on high alert, big offensive is coming soon... reageer retweet
Dat is die shock and awe waar die het over had?
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191759716
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 19:43 schreef Kimyonunn het volgende:
Een aantal van de gedode Assad generalen en andere soldaten:

[ afbeelding ]
Tsja, dat zijn voor het meerendeel ook maar dienstplichtigen die geen andere keus hadden dan voor Assad vechten. Net als de Turkse dienstplichtigen geen keus hebben. Treurig
pi_191759928
Check deze:

clashreport twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 20:58:08 Rejime ait doka ykl ara saklanmaya al?s?rken Trk SIHA'lar? taraf?ndan imha edildi. https://t.co/wDxqVwvHZQ reageer retweet
Die raket vanuit een Turkse strike drone is slim genoeg om dat garage te betreden lol. Die ding gaat dus niet recht naar beneden maar volgt ook de target.
pi_191760371
pi_191760430
Abdurahmanhrk twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 21:13:21 Screenshot from Putin's mobile phone https://t.co/s1YZz7gaS1 reageer retweet
pi_191760902
De voortdurende stroom aan nieuwe droneaanvalfilmpjes doen me een beetje denken aan de Kashoggi-zaak, toen Turkije dagenlang met nieuwe filmpjes en feitjes het nieuws domineerde.

Game of Drones c_/
pi_191761490
Er zijn ontiegelijk veel strikedrone video's. Weer nieuwe video's erbij:

tcsavunma twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 21:43:17 Asil milletimiz emin olsun ki; İdlib’de barış ve huzur iin toprağa dşen Aziz şehitlerimizin hesabını sormaya devam edeceğiz!#MSB #TSK https://t.co/hutEL7g0Ey reageer retweet
Deze vind ik wel grappig. Assad amateurs die net bezig zijn met het besturen van een drone worden door een turkse strikedrone naar de hell verstuurd :W _O- _O-

clashreport twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 21:38:00 Grntler rejimle birlikte hareket eden #milis grupların drone saldırısı yapmaya hazırlanırken Trk #SİHA’larınca etkisiz hale getirildiğini gsteriyor. https://t.co/CwsaLiz7ZY reageer retweet
pi_191761531
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 21:43 schreef Bilge het volgende:
De voortdurende stroom aan nieuwe droneaanvalfilmpjes doen me een beetje denken aan de Kashoggi-zaak, toen Turkije dagenlang met nieuwe filmpjes en feitjes het nieuws domineerde.

Game of Drones c_/
Ik hoop dat Turkije flink door gaat aanpakken. Assad en zijn stoottroepen moeten boeten.
pi_191761668
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 18:27 schreef Richestorags het volgende:

De vraag is waarom. Ik snap echt niks van wat er gebeurt. Ik had dit zeker niet verwacht.
Dit.

İk heb nergens iets gelezen dat kan verklaren wat we de laatste dagen hebben gezien.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191761709
Nu doen ook Turkse F-16 straaljagers mee aan de militaire operatie tegen Assad. In Aleppo is een militaire luchthaven vernietigd net.
pi_191761712
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dit.

İk heb nergens iets gelezen dat kan verklaren wat we de laatste dagen hebben gezien.
Echt h.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191761738
quote:
lol.
pi_191761766
Sinds 7 uur waren er geen n Russische straaljager te zien in Idlib. Nu pas zijn er 2 opgestegen vanuit Hmeymim airbase. Assadisten worden geroosterd sinds 7 uur en de Russen kijken toe al die tijd.
pi_191761790
pi_191761794
Yep, Russen nu ook weer in de lucht.
pi_191762098
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dit.

İk heb nergens iets gelezen dat kan verklaren wat we de laatste dagen hebben gezien.
Je krenkt me. ;( Met je Turkse toetsenbord. :{w

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het zou trouwens ook kunnen dat na Isral, de VS en Turkije nu ook Rusland stiekem akkoord is gegaan om Iran uit Syri te kicken.
pi_191762152
Wel een mooi moment voor de Iranirs om hun superduper zelf ontwikkeld stealth straaljager te gebruiken om hun poppetjes te beschermen.
pi_191762187
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:28 schreef WammesWaggel het volgende:
Wel een mooi moment voor de Iranirs om hun superduper zelf ontwikkeld stealth straaljager te gebruiken om hun poppetjes te beschermen.
Ben je nu ook al pro Iran geworden? De mullah's in Iran die vind je wel goed zo te zien , je word bijna een islamitische jihadist in hart en nieren als je zo doorgaat :W 8)7
pi_191762232
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:29 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Ben je nu ook al pro Iran geworden? De mullah's in Iran die vind je wel goed zo te zien , je word bijna een islamitische jihadist in hart en nieren als je zo doorgaat :W 8)7
Welnee, het is voor mij een beetje alsof ik een rottweiler en een pitbull met elkaar zie vechten in het park, wellicht dat ik uit interesse toekijk maar root voor geen van beide partijen, in essentie zijn zij immers debiel.
pi_191762276
Syrirs in Allepo juichen voor Turkije.


MGhorab3 twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:24:41 People in Azaz city in Aleppo countryside launched a demonstration to support the Free Army and the Turkish armyThis little boy knows singing well#Syria #Idlib https://t.co/GPMCobEtkU reageer retweet
pi_191762304
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:32 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Welnee, het is voor mij een beetje alsof ik een rottweiler en een pitbull met elkaar zie vechten in het park, wellicht dat ik uit interesse toekijk maar root voor geen van beide partijen, in essentie zijn zij immers debiel.
Waar een rottweiler en pittbull om een been vechten, gaat de kangal ermee heen.
pi_191762323
pi_191762350
mohmad_rasheed twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 22:33:17 #BREAKING Fierce Turkish artillery and missile strikes target dozens of locations of the Assad regime in Idlib and Aleppo.📌 #Syria #Idlib #Aleppo reageer retweet
pi_191762382
quote:
11s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:35 schreef Bilge het volgende:
Weet Rusland ook eens hoe dat is.
pi_191762404
Blijkt maar weer dat Turkije veel eerder met een paar 1000 man in Idlib had moeten gaan zitten, dan waren er nu geen miljoen vluchtelingen geweest.
pi_191762526
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:39 schreef BEFEM het volgende:
Blijkt maar weer dat Turkije veel eerder met een paar 1000 man in Idlib had moeten gaan zitten, dan waren er nu geen miljoen vluchtelingen geweest.
Terechte klacht. Niet alleen tegen Turkije, maar het hele Westen.
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:38 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Weet Rusland ook eens hoe dat is.
Het schijnt een politieinval te zijn. :o
pi_191762608
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:43 schreef Bilge het volgende:

[..]

Terechte klacht. Niet alleen tegen Turkije, maar het hele Westen.

Het Westen heeft niks te zoeken bij Al-Qaida.

Maar zoals ik een paar dagen eerder al schreef. Turkije had gewoon toen ze die wachtposten gingen opzetten in Idlib gelijk meer soldaten moeten sturen, zoals ze nu ook doen. Dan had je dit gezeik niet gehad.
pi_191762752
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:47 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Het Westen heeft niks te zoeken bij Al-Qaida.

O rly?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bovendien is de ganse Syrische bevolking niet te reduceren tot 1 groep.
pi_191762808
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:52 schreef Bilge het volgende:

[..]

O rly?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bovendien is de ganse Syrische bevolking niet te reduceren tot 1 groep.
Toen was die nog geen Al-Qaida. En dat liep ook niet goed af, dus niet nog een keer doen.

Zou jij blij worden dan als het Westen in ng een Midden-Oosten land zou zitten? Waarschijnlijk niet.
pi_191762950
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:54 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Toen was die nog geen Al-Qaida. En dat liep ook niet goed af, dus niet nog een keer doen.

Zou jij blij worden dan als het Westen in ng een Midden-Oosten land zou zitten? Waarschijnlijk niet.
Het Westen heeft radicale moslims gesteund om de expansie van de Sovjet Unie een halt toe te roepen. De naam die radicale moslims zichzelf op dat moment toedichten doet er niet toe.

Ik vind het schandalig dat het Westen de Syrische bevolking eerst jarenlang heeft opgehitst en bewapend tegen Assad, nt op het moment dat de opstandelingen de genadeslag konden toedienen de steun hebben ingetrokken en Rusland hebben uitgenodigd om Assad te helpen. Had de rebellen helemaal niet gesteund of tot het einde toe.
pi_191763156
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:00 schreef Bilge het volgende:

[..]

Het Westen heeft radicale moslims gesteund om de expansie van de Sovjet Unie een halt toe te roepen. De naam die radicale moslims zichzelf op dat moment toedichten doet er niet toe.

Ik vind het schandalig dat het Westen de Syrische bevolking eerst jarenlang heeft opgehitst en bewapend tegen Assad, nt op het moment dat de opstandelingen de genadeslag konden toedienen de steun hebben ingetrokken en Rusland hebben uitgenodigd om Assad te helpen. Had de rebellen helemaal niet gesteund of tot het einde toe.
Het doel was om Assad te verzwakken en dan een PKK staat in het oosten te laten creeeren. Tegelijkertijd wilden ze Erdogan laten opruimen door Gulen.
pi_191763375
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:08 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het doel was om Assad te verzwakken en dan een PKK staat in het oosten te laten creeeren. Tegelijkertijd wilden ze Erdogan laten opruimen door Gulen.
Dit zou kunnen, maar er is ook een theorie dat Obama aanvankelijk oprecht de democratische krachten in Syri wilde steunen, maar later van gedachten wisselde omdat in Libi de opstandelingen een Amerikaanse ambassadeur lynchten.
pi_191763420
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:18 schreef Bilge het volgende:

[..]

Dit zou kunnen, maar er is ook een theorie dat Obama aanvankelijk oprecht de democratische krachten in Syri wilde steunen, maar later van gedachten wisselde omdat in Libi de opstandelingen een Amerikaanse ambassadeur lynchten.
Dat jij dit soort dingen gelooft toont aan dat je niet 100 bent. Turken zoals jij zijn mensen om gebruikt te worden. Die staan klaar met hun broek omlaag gebukt. Het westen steunt Assad 100%. Ze zien hem als een soort van Wilders/Thierry. Moslimdoder. Maakt moslims dood dus goede mannetje.

Een christen zal nooit moslims helpen. Zij zijn die gene die al die dictator regimes daar hebben neergezet na de val van de Ottomanen.
pi_191763510
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:20 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Dat jij dit soort dingen gelooft toont aan dat je niet 100 bent. Turken zoals jij zijn mensen om gebruikt te worden. Die staan klaar met hun broek omlaag gebukt. Het westen steunt Assad 100%. Ze zien hem als een soort van Wilders/Thierry. Moslimdoder. Maakt moslims dood dus goede mannetje.

Een christen zal nooit moslims helpen. Zij zijn die gene die al die dictator regimes daar hebben neergezet na de val van de Ottomanen.
Briljante analyse. Was ik maar 100, zoals jij. Wat is je geheim oh grote denker?
pi_191763574
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:24 schreef Bilge het volgende:

[..]

Briljante analyse. Was ik maar 100, zoals jij. Wat is je geheim oh grote denker?
Vertrouw nooit een christen. Zegt die A dan moetje weten dat het sowiezooo B is. Assad vertrouwde ook Putin die ook een christen is en hij naait hem hard. Net zoals dat Tramp , Erdogan veelvuldig heeft genaaid.

Christenen zijn onbetrouwbaar met betrekking tot politiek. Ook de Koran geeft dat aan:

“O Jullie die geloven! Neemt niet de Joden en Christenen tot vriend. Zij zijn als vrienden van elkaar. En wie van jullie hen als vriend neemt, behoort ongetwijfeld tot hen. Voorwaar, Allah leidt het onrechtvaardige volk niet.” (5:51)
pi_191763705
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:26 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Vertrouw nooit een christen. Zegt die A dan moetje weten dat het sowiezooo B is. Assad vertrouwde ook Putin die ook een christen is en hij naait hem hard. Net zoals dat Tramp , Erdogan veelvuldig heeft genaaid.

Christenen zijn onbetrouwbaar met betrekking tot politiek. Ook de Koran geeft dat aan:

“O Jullie die geloven! Neemt niet de Joden en Christenen tot vriend. Zij zijn als vrienden van elkaar. En wie van jullie hen als vriend neemt, behoort ongetwijfeld tot hen. Voorwaar, Allah leidt het onrechtvaardige volk niet.” (5:51)
Heb je er wel eens aan gedacht om je diepzinnige ideen in boekvorm uit te geven, zodat wereldwijd iedereen ervan kan leren?
pi_191763733
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:32 schreef Bilge het volgende:

[..]

Heb je er wel eens aan gedacht om je diepzinnige ideen in boekvorm uit te geven, zodat wereldwijd iedereen ervan kan leren?
Een turk die zegt dat een christen moslims wou helpen is geen turk maar een verrader.
pi_191763848
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 22:25 schreef Bilge het volgende:

Je krenkt me. ;( Met je Turkse toetsenbord. :{w

Het zou trouwens ook kunnen dat na Isral, de VS en Turkije nu ook Rusland stiekem akkoord is gegaan om Iran uit Syri te kicken.
I dunno, weet niet wat ik ervan moet maken. Er speelt iets in ieder geval achter de schermen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 29 februari 2020 @ 23:48:23 #157
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191764043
Hoop onzin op Twitter zo te zien, volgens mij gebeurt er geen reet :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191764103
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:48 schreef Szura het volgende:
Hoop onzin op Twitter zo te zien, volgens mij gebeurt er geen reet :')
Van te voren was aangekondigd dat het internet in bepaalde streken zou worden gestopt.

-----
Khaaasteh twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 22:55:53 Statement by Iran's "advisory mission in Syria": Turkish army is still shooting at our positions and bases. We call on Turkey to show rational behavior. The Turkish nation's children are within range of our military forces.(First statement by Iranian command in Syria, I guess) reageer retweet
Khaaasteh twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 23:15:10 According to the statement, the Iranian mission says it had ordered its forces since Friday morning not to target Turkish forces in Idlib. They avoided shooting at Turks despite having them within range; but Turkish army has continued firing at our positions. reageer retweet
Khaaasteh twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 23:17:13 It adds that "we could easily avenge bombing of our bases by killing children of Turkish nation, but we have shown restraint upon the order of our commanders. We call on Turkish troops to pressure their commanders so that the blood of Turkish soldiers are not spilled in Syria." reageer retweet
Zeer malse reactie.
pi_191764105
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:48 schreef Szura het volgende:
Hoop onzin op Twitter zo te zien, volgens mij gebeurt er geen reet :')
Ah jij hoopt zeker dat Turkije zijn soldaten naar de front stuurt om doodgeschoten te worden? Erdogan is slimmer als dat. Rustig met strike drones de boel plat bombarderen. Er zijn al duizenden doden aan de kant van Assad waarbij de oppositie al ruim 26+ dorpen heeft heroverd. Rustig aan zo doorgaan lekker met onbemande drones ^O^
pi_191764149
Iran kan niets doen tegenover het Turkse leger. Idlib is letterlijk direct aan de grenzen van Turkije terwijl Iran minstens 1000km moet reizen door woestijn en andere gebieden die zeer onveilig zijn. Als ze mans genoeg zijn komen ze op de battlefield tegen de Turken strijden. Dan gaan we Iranezen gebarbecued zien worden. Met dom gelul komen ze nergens.
pi_191764215
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:51 schreef Bilge het volgende:

[..]

Van te voren was aangekondigd dat het internet in bepaalde streken zou worden gestopt.

-----
Khaaasteh twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 22:55:53 Statement by Iran's "advisory mission in Syria": Turkish army is still shooting at our positions and bases. We call on Turkey to show rational behavior. The Turkish nation's children are within range of our military forces.(First statement by Iranian command in Syria, I guess) reageer retweet
Khaaasteh twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 23:15:10 According to the statement, the Iranian mission says it had ordered its forces since Friday morning not to target Turkish forces in Idlib. They avoided shooting at Turks despite having them within range; but Turkish army has continued firing at our positions. reageer retweet
Khaaasteh twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 23:17:13 It adds that "we could easily avenge bombing of our bases by killing children of Turkish nation, but we have shown restraint upon the order of our commanders. We call on Turkish troops to pressure their commanders so that the blood of Turkish soldiers are not spilled in Syria." reageer retweet
Zeer malse reactie.
Maw wij laten onze jongens stikken onder de Turkse bommen regen. Wij zouden er wel iets aan kunnen doen, maar kiezen ervoor om dit niet te doen.

Owwwwkaaaaayyyy
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 1 maart 2020 @ 00:06:37 #162
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_191764434
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:53 schreef Kimyonunn het volgende:
Iran kan niets doen tegenover het Turkse leger. Idlib is letterlijk direct aan de grenzen van Turkije terwijl Iran minstens 1000km moet reizen door woestijn en andere gebieden die zeer onveilig zijn. Als ze mans genoeg zijn komen ze op de battlefield tegen de Turken strijden. Dan gaan we Iranezen gebarbecued zien worden. Met dom gelul komen ze nergens.
Nuja, vanuit Libanon en Syri kan men middels proxies wel een keur aan explosieven laten neerdalen op strategische doelen in Turkije.
Zoals SA dat ook heeft ervaren.
Op een zeker moment komt ook de reputatie van Iran maar ook hezbollah in het geding.
Wellicht is het daar nog wat vroeg voor.
pi_191766113
Dannymakkisyria twitterde op zondag 01-03-2020 om 00:24:26 5/ Turkey has done more harm to the Syrian army in days than whole areas & sectors did in years of fighting, the Syrian military has shown a complete lack of ability to deal with Turkish drones, videos of Turkish-inflicted carnage caused some criticism towards the Russians. reageer retweet
pi_191766283
Charles_Lister twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 22:20:00 @oryxspioenkop @GregoryPWaters #pt: Regime attempts to reinforce or resupply previously hit frontlines are being wiped out by #Turkey drones.An entire 20-vehicle convoy was destroyed in #Hass tonight in a series of targeted strikes.Most significantly, #Syria's Air Force has been grounded almost all day. reageer retweet
pi_191766288
Charles_Lister twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 22:13:56 @oryxspioenkop @GregoryPWaters A #Russia correspondent on the ground in #Idlib has described the effect of #Turkey's air campaign:- We've no choice but to hide- Unless the airspace is cleared, #Syria's Army won't hold its ground- #Turkey's strikes are hitting everythinghttps://t.co/fWnPy8u0Hh reageer retweet
pi_191768358
Ik heb 11 dode Assadisten/Iraanse jihadis geteld.

warmoments twitterde op zondag 01-03-2020 om 04:46:48 War Moments in #Idlib #Syrian these people were murdered by turkish soldiers. https://t.co/9hSne382XB reageer retweet
pi_191768386
Syrisch gevechtsvliegtuig uit de lucht geschoten boven Saraqip.

Turkije had toch gewaarschuwd dat er luchtafweer was geplaatst?

StanteaR_ twitterde op zondag 01-03-2020 om 10:19:32 #SONDAKİKASarakib zerinde uan Rejim Savaş uağı vuruldu reageer retweet
pi_191768478
Hier zijn de beelden van het neergeschoten vliegtuig. Het is niet zeker of het een Su-24 is. Er wordt gezegd dat het een L39 is.


StanteaR_ twitterde op zondag 01-03-2020 om 10:22:24 Rejime ait Su-24 Savaş uağının dştğ anlara ait grntler https://t.co/z1N1pJIvH2 reageer retweet
pi_191768587
spectatorindex twitterde op zondag 01-03-2020 om 10:14:43 BREAKING: Reports that a Syrian regime fighter jet has been shot down reageer retweet
pi_191768717
cjwerleman twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 22:10:25 Turkey’s war against the criminal Assad regime is a just war. It’s a humanitarian and righteous war. It’s a good war, and anyone who tells you otherwise is most certainly not “anti-war.” reageer retweet
  zondag 1 maart 2020 @ 10:48:13 #172
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191768722
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 10:37 schreef polderturk het volgende:
spectatorindex twitterde op zondag 01-03-2020 om 10:14:43 BREAKING: Reports that a Syrian regime fighter jet has been shot down reageer retweet
Lijkt erop dat Erdogan de Turkse kaart even flink weer verstevigen voordat de meeting met Putin plaatsvindt op 5 Maart. Benieuwd wat daaruit gaat komen.
pi_191768725


[ Bericht 100% gewijzigd door Mathemaat op 01-03-2020 10:51:47 ]
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191768730
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 10:48 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Lijkt erop dat Erdogan de Turkse kaart even flink weer verstevigen voordat de meeting met Putin plaatsvindt op 5 Maart. Benieuwd wat daaruit gaat komen.
Nope, het is gewoon wraak.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191768829
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 23:26 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Vertrouw nooit een christen. Zegt die A dan moetje weten dat het sowiezooo B is. Assad vertrouwde ook Putin die ook een christen is en hij naait hem hard. Net zoals dat Tramp , Erdogan veelvuldig heeft genaaid.

Christenen zijn onbetrouwbaar met betrekking tot politiek. Ook de Koran geeft dat aan:

“O Jullie die geloven! Neemt niet de Joden en Christenen tot vriend. Zij zijn als vrienden van elkaar. En wie van jullie hen als vriend neemt, behoort ongetwijfeld tot hen. Voorwaar, Allah leidt het onrechtvaardige volk niet.” (5:51)
_O- _O-

Hoe kan je dit soort onzin uitkramen :D
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  zondag 1 maart 2020 @ 11:00:26 #176
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191768878
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 10:47 schreef polderturk het volgende:
cjwerleman twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 22:10:25 Turkey’s war against the criminal Assad regime is a just war. It’s a humanitarian and righteous war. It’s a good war, and anyone who tells you otherwise is most certainly not “anti-war.” reageer retweet
Zeer humanitair inderdaad de beelden van onthoofdingen en mishandelingen van POW _O-. Die heb ik hier tussen alle tweets die je post overigens nog niet gezien, toeval?

Hou jezelf nou niet voor de gek, aan beide zijden bevinden zich misdadigers.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 1 maart 2020 @ 11:01:57 #177
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191768900
Overigens zou het nu geen vliegtuig meer zijn maar een drone die is neergehaald. Hebben de militanten hun ‘eigen’ spul uit de lucht geschoten?


Hahaha kijk die haatbaarden hier vieren:
https://twitter.com/ynms79797979/status/1234054194346283008?s=21

https://twitter.com/stasswanky/status/1234054771864166401?s=21

:') _O-

[ Bericht 37% gewijzigd door Szura op 01-03-2020 11:07:06 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191769034
Turkse stingers zijn effectiever dan Syrisch luchtafweergeschut.
pi_191769097
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:00 schreef Szura het volgende:

[..]

Zeer humanitair inderdaad de beelden van onthoofdingen en mishandelingen van POW _O-. Die heb ik hier tussen alle tweets die je post overigens nog niet gezien, toeval?

Hou jezelf nou niet voor de gek, aan beide zijden bevinden zich misdadigers.
Het bombarderen van vrouwen en babies en het ontvolken van 3 miljoen Syrirs is een stuk erger dan het mishandelen en het doden van een paar POWs.
Mishandelen en doden van POWs is wat SAA en de Shia jihadis al jaren doen, naast het verkrachten van vrouwen en kinderen.
  zondag 1 maart 2020 @ 11:14:29 #180
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191769114
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:13 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het bombarderen van vrouwen en babies en het ontvolken van 3 miljoen Syrirs is een stuk erger dan het mishandelen en het doden van een paar POWs.
Mishandelen en doden van POWs is wat SAA en de Shia jihadis al jaren doen, naast het verkrachten van vrouwen en kinderen.
Dank voor de bevestiging ^O^
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191769177
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:13 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het bombarderen van vrouwen en babies en het ontvolken van 3 miljoen Syrirs is een stuk erger dan het mishandelen en het doden van een paar POWs.
Mishandelen en doden van POWs is wat SAA en de Shia jihadis al jaren doen, naast het verkrachten van vrouwen en kinderen.
Ah Turken vechten the good fight , dank je voor de uitleg

Onthoofding is misschien niet zo netjes maar de Syriers verkrachten vrouwen en kinderen . En dat laatste is het enige wat telt *O*
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_191769179
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 01-03-2020 om 11:11:41 S. #Syria: tanks are back in #Daraa countryside. Heavy clashes raging today in Sanamayn after local insurgents took control of serveral areas this morning. Urban warfare unseen since Summer 2018. https://t.co/cxKVpbUgo2 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191769214
anadoluagency twitterde op zondag 01-03-2020 om 11:18:13 #BREAKING Turkey successfully carrying out Operation Spring Shield launched in wake of Syrian regime attack on Turkish troops in Idlib: Defense chief reageer retweet
Behalve dat ze al een drone zijn verloren
  zondag 1 maart 2020 @ 11:23:48 #184
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191769259
Vieze opportunisten in Daraa. Wat bereik je daar nou weer mee? Alsof de overheid daarmee valt.
pi_191769265
Turken zullen gewoon verdreven worden.

Ze beschermen geen vluchtelingen, dat is duidelijk, dat is het doel nooit geweest.

Het is landje pik en Koerden moorden.
Helaas voor het turkse leger heeft de SAA inmiddels heel wat jaartjes urban warfare achter de rug.
Mag je wel moderner materiaal hebben, maar ervaring verslaat apparatuur op elke dag van de week.

Erdolf’s plan heeft gefaald en huilt en laat nu opeens de “vluchtelingen” door richting Europa, waarvan de meeste notabene Afghanen zijn volgens de Volkskrant en volgens mijzelf die dit al een paar jaar roept, omdat hij niet tegen zijn verlies kan.

Het zou beter zijn als de Turken gewoon zich terugtrekken en Syri zijn eigen rommel nu laat opruimen.

De overige Syrirs die gevlucht zijn, zijn juist nu meer dan welkom daar, voor terugkeer omdat alles herbouwd zal moeten worden.

Of ze met de nek zullen worden aangekeken vanwege het vluchten, dat is wat lastiger in te schatten.
pi_191769267
anadoluagency twitterde op zondag 01-03-2020 om 11:22:41 #BREAKING Some 2,200 Syrian regime troops, a drone, 8 helicopters, 103 tanks, tens of howitzers, 3 air defense systems neutralized, says Turkey's Akar reageer retweet
  zondag 1 maart 2020 @ 11:25:24 #187
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191769284
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:24 schreef Houtenbeen het volgende:
anadoluagency twitterde op zondag 01-03-2020 om 11:22:41 #BREAKING Some 2,200 Syrian regime troops, a drone, 8 helicopters, 103 tanks, tens of howitzers, 3 air defense systems neutralized, says Turkey's Akar reageer retweet
Zolang de onderdanen het maar geloven ^O^
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191769290
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:25 schreef Szura het volgende:

[..]

Zolang de onderdanen het maar geloven ^O^
:Y
  zondag 1 maart 2020 @ 11:26:02 #189
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191769294
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:13 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het bombarderen van vrouwen en babies en het ontvolken van 3 miljoen Syrirs is een stuk erger dan het mishandelen en het doden van een paar POWs.
Mishandelen en doden van POWs is wat SAA en de Shia jihadis al jaren doen, naast het verkrachten van vrouwen en kinderen.
Die POWs blijven individueel mensen. Of mochten we ook alle Duitse krijgsgevangenen mishandelen? Ik snap dat de gemoederen hoog kunnen oplopen, maar zo'n SAA knulletje heeft er weinig mee van doen welke bommen Rusland dropt of dat Bashar besluit Turkse soldaten te bombarderen. Sterker nog, Bashar en Rusland geven ook niks om hen persoonlijk. Beetje een hypocriete houding heb je hier voor iemand die het zogezegd om de mensenrechten gaat.
pi_191769304
quote:
14s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:17 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

Ah Turken vechten the good fight , dank je voor de uitleg

Onthoofding is misschien niet zo netjes maar de Syriers verkrachten vrouwen en kinderen . En dat laatste is het enige wat telt *O*
Ik weet niet of er onthoofd wordt. Volgens mij niet. Het is in ieder geval geen beleid.
Genocide en etnische zuivering door Assad in Idlib is wel Syrisch beleid.
Ook is het systematisch verkrachten van vrouwen, kinderen en mannen in Syrische gevangeniskampen ook Syrisch/Assadistisch beleid.
Assad en de Syrische jihadis hebben meer burgers vermoord dan alle groepen bij elkaar.

En toch zijn er hier mensen die de ontvolking in Idlib steunen.
pi_191769321
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:26 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ik weet niet of er onthoofd wordt. Volgens mij niet. Het is in ieder geval geen beleid.
Genocide en etnische zuivering door Assad in Idlib is wel Syrisch beleid.
Ook is het systematisch verkrachten van vrouwen, kinderen en mannen in Syrische gevangeniskampen ook Syrisch/Assadistisch beleid.
Assad en de Syrische jihadis hebben meer burgers vermoord dan alle groepen bij elkaar.

En toch zijn er hier mensen die de ontvolking in Idlib steunen.
Is dat wat je in de Turkse krant heb gelezen? :')
  zondag 1 maart 2020 @ 11:29:21 #192
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191769348
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:26 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Die POWs blijven individueel mensen. Of mochten we ook alle Duitse krijgsgevangenen mishandelen? Ik snap dat de gemoederen hoog kunnen oplopen, maar zo'n SAA knulletje heeft er weinig mee van doen welke bommen Rusland dropt of dat Bashar besluit Turkse soldaten te bombarderen. Sterker nog, Bashar en Rusland geven ook niks om hen persoonlijk. Beetje een hypocriete houding heb je hier voor iemand die het zogezegd om de mensenrechten gaat.
Wel fijn dat we nu weten dat oorlogsmisdaden niet zo erg zijn als het gebeurt door een Turk of door een door Turkije gesteunde jihadi.

Nogal ironisch voor iemand die hier het hoogste woord heeft qua anderen beschuldigen van het ondersteunen van oorlogsmisdaden _O-.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191769353
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:26 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Die POWs blijven individueel mensen. Of mochten we ook alle Duitse krijgsgevangenen mishandelen? Ik snap dat de gemoederen hoog kunnen oplopen, maar zo'n SAA knulletje heeft er weinig mee van doen welke bommen Rusland dropt of dat Bashar besluit Turkse soldaten te bombarderen. Beetje een hypocriete houding heb je hier voor iemand die het zogezegd om de mensenrechten gaat.
Ik zeg niet dat het goed is. Natuurlijk is het fout.
Ik zeg alleen dat wat Assadisten en de Shia jihadisten doen vele malen meer en vele malen erger is.
Of ontken je dit?
POWs moeten altijd correct behandeld worden.
Ik heb een paar mishandelingen gezien en het is misselijkmakend.
pi_191769425
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:29 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat het goed is. Natuurlijk is het fout.
Ik zeg alleen dat wat Assadisten en de Shia jihadisten doen vele malen meer en vele malen erger is.
Of ontken je dit?
POWs moeten altijd correct behandeld worden.
Ik heb een paar mishandelingen gezien en het is misselijkmakend.
Moeten de Syrirs zelf weten in eigen land tegen IS figuren.

Maar volgens mij mis je het punt volledig, het is allebei even erg of allebei okay.

Er bestaat niet zoiets dat het van de ene kant wel okay is maar van de andere kant niet.
pi_191769450
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:29 schreef Szura het volgende:

[..]

Wel fijn dat we nu weten dat oorlogsmisdaden niet zo erg zijn als het gebeurt door een Turk of door een door Turkije gesteunde jihadi.

Nogal ironisch voor iemand die hier het hoogste woord heeft qua anderen beschuldigen van het ondersteunen van oorlogsmisdaden _O-.
Zucht.
Ik zeg niet dat het minder erg is.
Ik heb twee beelden gezien van mishandelingen.
Het is allemaal erg.
Stel er is in Nederland een man die een gevangene heeft mishandeld.
Er is ook een andere man die 100 vrouwen heeft verkracht en vermoord en een dorp heeft ontvolkt.
Wat is erger?
pi_191769595
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:34 schreef polderturk het volgende:

[..]

Zucht.
Ik zeg niet dat het minder erg is.
Ik heb twee beelden gezien van mishandelingen.
Het is allemaal erg.
Stel er is in Nederland een man die een gevangene heeft mishandeld.
Er is ook een andere man die 100 vrouwen heeft verkracht en vermoord en een dorp heeft ontvolkt.
Wat is erger?
Denk beter dat je dit stukje maar kan loslaten.
Je gaat nu van alles verzinnen om iets wat krom is, recht te lullen.

Dat ga je nooit winnen hoe logisch het ook klinkt in je eigen gedachtes.
pi_191769647
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:26 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ik weet niet of er onthoofd wordt. Volgens mij niet. Het is in ieder geval geen beleid.
Genocide en etnische zuivering door Assad in Idlib is wel Syrisch beleid.
Ook is het systematisch verkrachten van vrouwen, kinderen en mannen in Syrische gevangeniskampen ook Syrisch/Assadistisch beleid.
Assad en de Syrische jihadis hebben meer burgers vermoord dan alle groepen bij elkaar.

En toch zijn er hier mensen die de ontvolking in Idlib steunen.
Het beleid van Turkije is snoepjes uitdelen en de harten van de locale bevolking veroveren / De Syriers daarentegen penetreren kleine baby's met kaktusen

Geloof je het zelf ? Zie je niet hoe hypocriet het is om andere volkeren te beschuldigen van genocide

Maar ik weet het antwoord al, welke genocide |:( :N
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  zondag 1 maart 2020 @ 11:50:55 #198
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_191769711
Het is ook wel erg naef om te denken dat de vele milities in dat gebied onder het directe gezag staan van Turkije of Assad. Die zeggen ja en amen zolang ze wapens ontvangen maar voor de rest doen die natuurlijk 100% waar zelf zin in hebben, o.a. het doden van krijgsgevangenen want krijgsgevangenen zijn alleen maar lastig.
pi_191769858
Partisangirl twitterde op zondag 01-03-2020 om 11:17:46 Turkish backed rebels praise god for shoot down of Turkish plane #Idlib 🤣 https://t.co/1vkDlsgCDy reageer retweet
_O-
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_191770328
Er zijn hier serieus mensen die de mishandeling van een POW net zo erg vinden als een genocide.
  zondag 1 maart 2020 @ 12:35:52 #201
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191770403
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 12:31 schreef polderturk het volgende:
Er zijn hier serieus mensen die de mishandeling van een POW net zo erg vinden als een genocide.
Nee de Armeense genocide was nog wel een tandje erger
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191770518
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 12:35 schreef Szura het volgende:

[..]

Nee de Armeense genocide was nog wel een tandje erger
Als je het niet meer kunt winnen grijp je terug naar de Armeense genocide van meer dan 100 jaar terug.
Het is the belachelijk voor woorden dat mensen verwijzen naar andere genocides om een genocide die vandaag plaatsvindt goed te praten en zelfs te steunen.
Tegen een Duitser zal jij zeggen
"Maar de Nazis hebben 6 miljoen Joden vergast, dan mag Assad ook een genocide uitvoeren"
"Maar de Belgen hebben 10 miljoen Congolezen omgebracht. Dus Assad mag ook een genocide uitvoeren"

Jij bent serieus verdrietig omdat Turkije een ontvolking aan het voorkomen is.
pi_191770549
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:29 schreef polderturk het volgende:

Ik zeg alleen dat wat Assadisten en de Shia jihadisten doen vele malen meer en vele malen erger is.
Welke oorlogsmisdaad dan ook is juridisch/moreel bekeken kan natuurlijk niet meer of minder erg. Echter omdat het regime de grootste machine heeft om die oorlogsmisdaden uit te voeren zijn zij ook de organisatie dat verantwoordelijk is voor de meeste wandaden. Dit zien we ook steeds terugkomen in de verschillende rapporten.

Dat zagen we ook bijvoorbeeld in de Balkan oorlog. Tuurlijk de Kroaten en de Bosnische moslims die pleegden ook wandaden, maar omdat de Serven in het militaire apparaat de grootste macht hadden waren zijn de plegers van de meeste wandaden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191770774
Net een Su-24 neergehaald door een Turkse F16. Dezelfde F16 had bijna nog een andere jet neergehaald maar die is ontsnapt.
pi_191770856
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 12:42 schreef polderturk het volgende:

Als je het niet meer kunt winnen grijp je terug naar de Armeense genocide van meer dan 100 jaar terug.
Las eenbkeer een interview met zihni zdil, waarin hij een gesprek beschreef waarin hij aangaf dat we in Nederland meer bewust zouden moeten zijn over ons slavernij verleden en hij hierop van iemand als reactie kreeg, "ja maar de Armeense genocide dan" _O- en hij gaf aan dat deze stelling heel vaak wordt genomen wanneer hij voor Nederland een kritische stelling inneemt.

Jij als Turk mag je niet druk maken over volksverdrijvingen want Armeense genocide. Jij mag je niet druk maken over mensen rechten schendingen want Armeense genocide.

Het is een lachwekkende manier om te zeggen, "jouw mening doet er niet toe".
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191771096
Kort en bondige samenvatting vanuit veel zichten

https://threadreaderapp.com/thread/1233895077094752257.html
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191771126
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 01-03-2020 om 13:11:56 Breaking. Official Assad's outlet confirms the loss of no less 2 warplanes (#SyAF) this morning over #Idlib. Pilots ejected outside Rebel-held territory. #Syria. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191771135
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 12:56 schreef polderturk het volgende:
Net een Su-24 neergehaald door een Turkse F16. Dezelfde F16 had bijna nog een andere jet neergehaald maar die is ontsnapt.
Echt? Turkije mocht toch helemaal geen F16's gebruiken? En heeft Syri ook Su-24's of wat het een Russisch vliegtuig?

Edit: Nvm Syri heeft ze ook.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191771177
Bewijst maar hoe fragiel de "overwinning" van het regime is.

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 01-03-2020 om 11:49:00 S. #Syria: in solidarity with Sanamayn, Popular Resistance took control of an Air Force Intelligence checkpoint near #Tafas (NW. #Daraa), arresting 2 Regime elements. https://t.co/DzgBVCrQP8 reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 01-03-2020 om 13:05:00 S. #Syria: the 1st Regime fatality documented in Sanamayn (N. #Daraa) is a soldier from #Latakia province. Clashes continue, also in the NW. countryside. https://t.co/8MC1DIkzWg reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191771899
quote:
10s.gif Op zondag 1 maart 2020 13:21 schreef Slayage het volgende:
Bewijst maar hoe fragiel de "overwinning" van het regime is.

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 01-03-2020 om 11:49:00 S. #Syria: in solidarity with Sanamayn, Popular Resistance took control of an Air Force Intelligence checkpoint near #Tafas (NW. #Daraa), arresting 2 Regime elements. https://t.co/DzgBVCrQP8 reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 01-03-2020 om 13:05:00 S. #Syria: the 1st Regime fatality documented in Sanamayn (N. #Daraa) is a soldier from #Latakia province. Clashes continue, also in the NW. countryside. https://t.co/8MC1DIkzWg reageer retweet
Assad stuurt vanuit het hele land Assadisten naar Idlib. Hierdoor zijn er steeds minder Assadisten om de gebieden te controleren.
Kan mogelijk weer tot een landelijke opstand leiden.
pi_191772063
Turkije zet steeds zwaardere middelen in.
Deze raketten hebben een nauwkeurigheid van 50m en een bereik van 300 km.
Worden ze op een militaire basis afgeschoten?
ErkanJK1903 twitterde op zondag 01-03-2020 om 12:34:56 Fırlatma anında gelen o eşsiz huzur ve mutluluk. Terapi gibi videou 🇹🇷#BaharKalkanı https://t.co/rqmnUUYOyY reageer retweet
pi_191772169
Putin en Erdogan hebben een gesprek op 5 maart. Gaat Assad het tot die tijd nog wel volhouden?


markito0171 twitterde op zondag 01-03-2020 om 13:01:03 SOHR claim: Turkish forces shot down two Syrian regime warplanes in the atmosphere of Idlib Governorate reageer retweet
pi_191772219
worldonalert twitterde op zondag 01-03-2020 om 13:02:28 #BREAKING Turkey is downing Assad's warplanes over Southern Idlib. https://t.co/XZE1aT3vsJ reageer retweet
pi_191772242
worldonalert twitterde op zondag 01-03-2020 om 13:12:59 #Confirmed: 2 Turkish F-16s shot down 2 Assad regime Su-24 warplanes in Jabal al-Zawiya. reageer retweet
pi_191772322
Nu ook opstanden in de buurt van Assad bolwerken.

Waarom zouden mensen dat nu doen als ze Assad zo geweldig vinden.

  zondag 1 maart 2020 @ 14:22:09 #216
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191772367
Lading drones neergehaald vandaag
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191772435
Als anti-Assad zijnde is dit wel genieten ja.

Als Erdo wilt dendert die full-scale binnen een weekje door naar Damascus om Assad uit zijn paleisje te halen, mits de Russen zich afzijdig houden. Assad had gedacht veilig te zitten met Russische luchtsteun als garantie maar dat was een lelijke misrekening. Wellicht geven de Russen de Turken eventjes tijd flink te vergelden en gaat daarna het luchtruim weer “op slot” (van de Russen). Vraag blijft wat er met Idlib gaat gebeuren natuurlijk.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_191772518
Berichten dat Turkije een S-300 heeft vernietigd.


gizliservis06 twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:11:10 Rus Askeri Yetkililer: Trkiye’nin imha ettiği hava savunma sistemleri arasında S-300’de var. reageer retweet
pi_191772535
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 14:25 schreef Aloulu het volgende:
Als anti-Assad zijnde is dit wel genieten ja.

Als Erdo wilt dendert die full-scale binnen een weekje door naar Damascus om Assad uit zijn paleisje te halen, mits de Russen zich afzijdig houden. Assad had gedacht veilig te zitten met Russische luchtsteun als garantie maar dat was een lelijke misrekening. Wellicht geven de Russen de Turken eventjes tijd flink te vergelden en gaat daarna het luchtruim weer “op slot” (van de Russen). Vraag blijft wat er met Idlib gaat gebeuren natuurlijk.
Over het hele land breken er weer opstanden uit.
pi_191772539
had die man dan toch laten bidden in Aleppo :N
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zondag 1 maart 2020 @ 14:30:15 #221
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_191772560
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 14:25 schreef Aloulu het volgende:
Als Erdo wilt dendert die full-scale binnen een weekje door naar Damascus om Assad uit zijn paleisje te halen, mits de Russen zich afzijdig houden.
De Russen zullen zich dan niet afzijdig houden. Die gaan hun enige haven aan de Middellandse Zee niet in handen laten vallen van een NAVO-lidstaat.
pi_191772597
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 14:22 schreef Szura het volgende:
Lading drones neergehaald vandaag
Gisteren nog 6 TB2 drones afgeleverd aan het Turkse leger.
Van de grootste drone de ANKA-S worden er 2 per maand afgeleverd. Van de TB2 nog meer, maar ik weet niet hoeveel.
Inmiddels heeft Turkije meer dan 150 gewapende drones.
pi_191772607
AbuJamajem twitterde op zondag 01-03-2020 om 10:39:53 Syrian military announces closure of airspace over northwest Syria, and Idlib specifically; any aircraft or drone that enters will be treated as hostile aircraft that must be downed. https://t.co/VxQqvQRdw9 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191772635
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 14:00 schreef polderturk het volgende:

[..]

Assad stuurt vanuit het hele land Assadisten naar Idlib. Hierdoor zijn er steeds minder Assadisten om de gebieden te controleren.
Kan mogelijk weer tot een landelijke opstand leiden.
Meh. Daar heb je Iran voor die levert genoeg kanonnenvoer Afghanen Pakistanen. Hezbollah uit Libanon.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191772660
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 14:20 schreef polderturk het volgende:
Nu ook opstanden in de buurt van Assad bolwerken.

Waarom zouden mensen dat nu doen als ze Assad zo geweldig vinden.

[ afbeelding ]
Testing the waters denk ik. Echt succesvol zullen ze niet worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191772864
2 Syrische generaals gedood.

leithfadel twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:30:03 High ranking Syrian generals Adnan Al-Maskhara and Mahmoud Bateekh Mbesmir were also killed. https://t.co/Wtk8BH44c2 reageer retweet
pi_191772875
Ik snap niet dat hier niets over te zien is op mainstream media.
pi_191772919
Deze youtube kanaal komt met veel updates.

https://mobile.twitter.com/TSKgerigeldi
pi_191772974
De Turkse 4 sterrengeneraal Sinan Yayla gaat Operation Spring Shield leiden.

Een invasie is toch niet nodig?

TSKgerigeldi twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:22:10 Korgeneral Sinan Yayla paşaBahar kalkanı harektının başında. reageer retweet
pi_191773017
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 14:49 schreef polderturk het volgende:
De Turkse 4 sterrengeneraal Sinan Yayla gaat Operation Spring Shield leiden.

Een invasie is toch niet nodig?

TSKgerigeldi twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:22:10 Korgeneral Sinan Yayla paşaBahar kalkanı harektının başında. reageer retweet
Turkije neemt Bashar Al Assad niet serieus. Onbemande drones en Vrije Syrische leger doen het werk goed genoeg. Beetje bij beetje wordt alles overgenomen. Zelfde tactiek die tegen de PKK is gebruikt in het noorden van Syri. Assad is ongeveer hetzelfde als de PKK met betrekking tot slagkracht.
  zondag 1 maart 2020 @ 14:54:16 #231
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191773063
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 11:29 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat het goed is. Natuurlijk is het fout.
Ik zeg alleen dat wat Assadisten en de Shia jihadisten doen vele malen meer en vele malen erger is.
Of ontken je dit?
POWs moeten altijd correct behandeld worden.
Ik heb een paar mishandelingen gezien en het is misselijkmakend.
Ik ontken de misdaden van het Assad regime niet en ook niet dat het erger is dan dit. Maar daar gaat het niet om. Dit is op zichzelf staand. Anders zou je nooit iets kunnen veroordelen omdat bijna niks Hitler, Stalin, Mao en Pol Pot overtreft.
pi_191773554
10 tanks en 5 militaire voertuigen vernietigd. Ook zijn er 47 SAA'ers gedood bij aanval op konvooi.

eha_news twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:47:10 #BREAKINGThe #Turkish Armed Forces struck a regime convoy near the Khan Sabil area in #Idlib Initial reports state that 10 tanks, 5 military vehicles were destroyed and at least 47 regime soldiers killed https://t.co/yUqZydnorz reageer retweet
pi_191773561
Hoe dom zijn ze in Syri?
pi_191773576
Turkse media roept Ankara op om militair door te trekken tot aan Damascus als er nog een aanval plaats vind tegen Turkse soldaten:



https://www.timeturk.com/(...)alidir/haber-1369241
pi_191773604
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 15:12 schreef BEFEM het volgende:
Hoe dom zijn ze in Syri?
Assad valt Turkse soldaten aan met de gedachte dat Putin hem zal bijstaan. En dan krijg je dus dit soort taferelen. Turkse leger is vele malen krachtiger als die van Bashar Al Assad. Sterker nog , leger van Assad en zijn milities zijn geen partij voor het Turkse leger.
pi_191773719
Libanezen vieren de Turkse aanval. Daar is Hezbollah niet blij mee.


pi_191773740
Assadisten in het zuiden zijn weer burgers aan het doden die aan het protesteren zijn. Zielig.
pi_191773932
Weet SAA nog vorderingen te boeken in Idlib?


JulianRoepcke twitterde op zondag 01-03-2020 om 15:12:02 #NewsMap Turkish-backed rebel forces have recaptured three more towns in the Ghab plain.Only 8 km regime-held territory remain until the besieged Turkish Army observation post near Shahranaz.#Idlib #Syria https://t.co/4dVqAFox7B reageer retweet
pi_191774108
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 15:26 schreef polderturk het volgende:
Weet SAA nog vorderingen te boeken in Idlib?

JulianRoepcke twitterde op zondag 01-03-2020 om 15:12:02 #NewsMap Turkish-backed rebel forces have recaptured three more towns in the Ghab plain.Only 8 km regime-held territory remain until the besieged Turkish Army observation post near Shahranaz.#Idlib #Syria https://t.co/4dVqAFox7B reageer retweet
Wat ik nu grappig vind is dat Assad die Turkse basissen niet aanraakt terwijl Assad al die gebieden controleert 8)7 Ik gok dat hij zijn lesje al heeft geleerd en braaf is geworden ~O>
pi_191774272
Rebellen heroveren nog eens 9 dorpen op SAA in Idlib.
  zondag 1 maart 2020 @ 15:43:48 #242
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191774570
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 14:44 schreef polderturk het volgende:
2 Syrische generaals gedood.

leithfadel twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:30:03 High ranking Syrian generals Adnan Al-Maskhara and Mahmoud Bateekh Mbesmir were also killed. https://t.co/Wtk8BH44c2 reageer retweet
Jij bent het levende bewijs dat je alles voor de grap op Twitter kunt gooien om het goedgelovigen te laten slikken voor zoete koek, zolang het maar in het straatje past :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191775565
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 15:43 schreef Szura het volgende:

[..]

Jij bent het levende bewijs dat je alles voor de grap op Twitter kunt gooien om het goedgelovigen te laten slikken voor zoete koek, zolang het maar in het straatje past :').
Misschien ben ik te actief. Dat moet ik niet doen. De coalitie van de ontvolkers zal binnenkort weer iets geks kunnen doen.
  zondag 1 maart 2020 @ 16:31:05 #244
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191776044
Apart, nu berichten dat SAA weer oprukt rond Saraqib...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191776728
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 14:54 schreef Richestorags het volgende:

Ik ontken de misdaden van het Assad regime niet.
Nee je juicht ze zelfs toe of op zijn minst maak je nooit kenbaar dat de vele misdaden jou ook maar iets doen omdat je erover zwijgt.

Sterker nog jij zit al jaren lang twijfels te zaaien over bijvoorbeeld of het regime de Russen nou doelbewust, bakkerijen, marketen, scholen moskeen bombarderen omdat het negatieve PR oplevert. Daarnaast was jij dat meen ik , die zei "ze (mensen in idlib) zullen eindigen als op de Cesar foto's (als de foto's authentiek zijn)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191776767
MacaesBruno twitterde op zondag 01-03-2020 om 15:42:47 So how did Turkey become an armed drone superpower? Anything written in this? reageer retweet
pi_191776782
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 15:18 schreef polderturk het volgende:
Libanezen vieren de Turkse aanval. Daar is Hezbollah niet blij mee.

Niet verwonderlijk aangezien er een miljoen Syrische vluchtelingen zitten die het Syrische regime verafschuwen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191776828
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 15:31 schreef Kimyonunn het volgende:

[..]

Wat ik nu grappig vind is dat Assad die Turkse basissen niet aanraakt terwijl Assad al die gebieden controleert 8)7 Ik gok dat hij zijn lesje al heeft geleerd en braaf is geworden ~O>
Kennelijk mogen ze dat niet doen van de Russen. Om de een of andere reden vinden de Russen het wel best wat er momenteel gebeurt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191776841
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 16:55 schreef Kimyonunn het volgende:
MacaesBruno twitterde op zondag 01-03-2020 om 15:42:47 So how did Turkey become an armed drone superpower? Anything written in this? reageer retweet
Volgens mij had ik een artikel hierover gedeeld gisteren
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191776903
Haftar van Libi schiet Assad te hulp in deze moeilijke tijden:



The Assad regime signed an agreement Saturday with liaisons of Libyan putschist Gen. Khalifa Haftar to open diplomatic missions and discussed cooperation against Turkish operations, the regime's news outlet SANA reported.

According to the report, a committee of senior officials loyal to Haftar met the regime members, including Syrian Deputy Foreign Minister Faisal Mekdad, in Damascus to discuss political and security coordination and information sharing, especially in regard to their fight against Turkish and Turkish-backed forces.

The Libyan committee that visited Damascus included the vice president of Haftar's illegitimate government, Abdurrahman al-Ahirash, Foreign Relations and International Aid Minister Abdulhadi Huveyj, Defense Minister Younes Farhan and intelligence chief Mustafa al-Mukaran.

Since the ousting of late ruler Moammar Gadhafi in 2011, two seats of power have emerged in Libya: Haftar in eastern Libya, supported mainly by Egypt and the United Arab Emirates, and the Government of National Accord (GNA) in Tripoli, which enjoys U.N. and international recognition.

The GNA has been under attack by Haftar's forces since last April, with more than 1,000 lives lost in the violence.

Ankara repeatedly expressed its support for Libya’s legitimate Tripoli administration and signed a military deal to provide logistical support and training to Libyan military personnel.

Turkey recently launched an operation against the Assad regime attack after regime forces carried out airstrikes, killing 34 Turkish soldiers and injuring tens of others in the area. Turkish soldiers are working to protect local civilians as part of a September 2018 deal with Russia, which prohibits acts of aggression in the de-escalation zone set up around Idlib.

https://www.dailysabah.co(...)ation-against-turkey
pi_191777337
michaeltanchum twitterde op zondag 01-03-2020 om 16:25:49 Turkey's Successes in Idlib - such as the drone swarms - are in large part due to 1) Turkey's emphasis on building up its domestic defense industry over the past 20 years and 2) 4 years of battlefield experience accrued in Syria reageer retweet
pi_191777369
Turkije bombardeert plekken die ver buiten Idlib regio zijn zoals Hama , daar is een luchtverdedigingsapparaat uit elkaar geknalt:

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 01-03-2020 om 17:24:04 #Syria: video shot from outskirts of #Hama Airbase following drone attack tonight. https://t.co/yTynxgC9gh reageer retweet
pi_191777372
MacaesBruno twitterde op zondag 01-03-2020 om 15:42:47 So how did Turkey become an armed drone superpower? Anything written in this? reageer retweet
pi_191777436
Assad wordt overal afgeslacht. Rebellen nemen steeds meer en meer dorpen over. Realiteit is dat Assad geen enkel kans maakt. Zijn eigen volk weet die wel hoe die hen moet uitmoorden met hulp van andere landen maar wanneer een leger van een ander land zijn land binnentrekt is het gelijk ''halp putin , halp me''. Putin neemt zijn telefoon niet op en slaapt lekker door.
pi_191777563
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:29 schreef Kimyonunn het volgende:
Turkije bombardeert plekken die ver buiten Idlib regio zijn zoals Hama , daar is een luchtverdedigingsapparaat uit elkaar geknalt:

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 01-03-2020 om 17:24:04 #Syria: video shot from outskirts of #Hama Airbase following drone attack tonight. https://t.co/yTynxgC9gh reageer retweet
Hama airbase is vernietigd na aanval met strikedrones. Turkije gebruikt de ''swarm attack'' tactiek tegen Assad. Een kudde strikedrones die rustig aan naar dat gebied gaat en alles plat bombardeert met zijn alle tegelijk. Alle strikedrones zijn na de operatie in Hama zonder verlies terug gekomen naar hun basis in Turkije.
  zondag 1 maart 2020 @ 17:43:56 #256
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_191777576
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:34 schreef Kimyonunn het volgende:
Assad wordt overal afgeslacht. Rebellen nemen steeds meer en meer dorpen over. Realiteit is dat Assad geen enkel kans maakt. Zijn eigen volk weet die wel hoe die hen moet uitmoorden met hulp van andere landen maar wanneer een leger van een ander land zijn land binnentrekt is het gelijk ''halp putin , halp me''. Putin neemt zijn telefoon niet op en slaapt lekker door.
Assad is een held man. Heeft dat ongeregeld, religieus en fantasistisch zooitje lang en netjes bij elkaar kunnen houden.
pi_191777991
quote:
10s.gif Op zondag 1 maart 2020 16:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

Volgens mij had ik een artikel hierover gedeeld gisteren
Dit artikel vermoed ik.

Op de website van defensie zie ik dat Nederland alleen primitieve verkenningsdrones heeft. Zonde.
  zondag 1 maart 2020 @ 18:06:50 #258
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191778050
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:02 schreef Bilge het volgende:

[..]

Dit artikel vermoed ik.

Op de website van defensie zie ik dat Nederland alleen primitieve verkenningsdrones heeft. Zonde.
Is wel discussie over of de Reapers ook bewapend moeten worden

https://www.telegraaf.nl/(...)en-aan-reaper-drones
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191778181
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:06 schreef Szura het volgende:

[..]

Is wel discussie over of de Reapers ook bewapend moeten worden

https://www.telegraaf.nl/(...)en-aan-reaper-drones
Ik wist niet dat NL hoogwaardige drones als de Reaper had. De website van Defensie is blijkbaar niet up to date. 4 drones is wel wat karig. Zou mooi zijn als NL met de Reaper als basis eigen drones zou kunnen ontwikkelen.
  zondag 1 maart 2020 @ 18:16:04 #260
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191778214
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:14 schreef Bilge het volgende:

[..]

Ik wist niet dat NL hoogwaardige drones als de Reaper had. De website van Defensie is blijkbaar niet up to date. 4 drones is wel wat karig. Zou mooi zijn als NL met de Reaper als basis eigen drones zou kunnen ontwikkelen.
Staat nog niet op de site, want ze komen deze zomer pas: https://www.defensie.nl/a(...)nde-mq-9-reapers-aan
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191778260
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:16 schreef Szura het volgende:

[..]

Staat nog niet op de site, want ze komen deze zomer pas: https://www.defensie.nl/a(...)nde-mq-9-reapers-aan
Helder.

-----

dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:30:09 Although Damascus was the capital of Syria, Aleppo had the largest population in the country as well as the largest economy. The extractionary regime in Syria has always hindered the development of Aleppo into a true regional trade centre. https://t.co/gg80X2bfsc reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:31:20 In an alternate universe, a Turkish annexation of the city under the guise of a "safe zone" could lead to the (relatively) good governance of the city whereby its economic potential could be unleashed. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:34:02 After Hafez Al-Assad's coup in 1963, the Baathist regime began a wholesale assault on property rights. No one was safe from the pillage of "nationalisation", which was just an excuse to transfer wealth from land and business owners to regime mafia bosses. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:34:47 One of the main reasons for the 1982 Hama uprising was an alliance between the Muslim Brotherhood and the "capitalists" of the country - those earning wealth through honest trade and hard work - against the socialist regime. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:35:25 The precariousness of property rights in Syria is one of the main issues affecting the prosperity of the country. Syrians are extremely hardworking and industrious, but all efforts go to waste when the regime comes by any time to seize your property and distribute it to rentiers. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:42:52 The most hopeful future for a Syrian state would be to abandon the socialist-mafia regime that has dominated Syria for 60 years and move to a model that focuses on property rights, rule of law and democracy on a localist dimension. The state exists to ensure this, period. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:44:43 Ideological pretensions should be cast aside. The state being "islamist" or "socialist" or whatever "ist" must be binned. The state should ensure religious rights akin to Singapore, also a level of censorship and control to manage communal problems in a heterogeneous country. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:45:49 The state shouldn't dictate religion. Society and the ulema will have full scope over this. The state only exists to ensure that Islam is unharmed by foreign aggression or internal subversion. Other than that, it has a minarchist function. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:48:12 The problem in any hetero. state that is unitary in structure + whose govt is deeply ideological is that it becomes a zero-sum game. Whichever ethnic/religious group captures the state then ensures the dominance of its identity over others. This leads to regular bloodshed. reageer retweet
Ik hoop dat naast Idlib ook Aleppo wordt bevrijd.
  zondag 1 maart 2020 @ 18:21:34 #262
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191778320
quote:
10s.gif Op zondag 1 maart 2020 16:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nee je juicht ze zelfs toe of op zijn minst maak je nooit kenbaar dat de vele misdaden jou ook maar iets doen omdat je erover zwijgt.
Ik heb ze nooit toegejuicht. Nooit gezegd dat ik blij ben met een marteling of een barrel bomb. Ook niet ontkend dat die activiteiten plaatsvinden. Ik ben alleen nooit onder de indruk geweest van het alternatief op het regime. HTS had met dezelfde middelen dezelfde misdaden begaan en minderheden hadden een hel gehad onder HTS. Je anti moslim plaat is ook wat kortzichtig, je moet voor de grap eens horen wat mijn Marokkaanse buurman en zijn Sjiitische Marokkaanse vriend over de Moslimbroederschap en HTS te zeggen hebben. Ik zie bij jou heel veel binair denken vooral.

quote:
Sterker nog jij zit al jaren lang twijfels te zaaien over bijvoorbeeld of het regime de Russen nou doelbewust, bakkerijen, marketen, scholen moskeen bombarderen omdat het negatieve PR oplevert.
Nee hoor, het verbaast me alleen niet. De geallieerden deden dit ook. En de boodschap zou duidelijk moeten zijn. Kap met vechten, de zaak is verloren. Neem nou een Ghouta. Is alsnog terug bij het regime, maar tegen een gigantische prijs. De rebellen hebben dat door hun weigering zich over te geven de bevolking daar op de hals gehaald.

quote:
Daarnaast was jij dat meen ik , die zei "ze (mensen in idlib) zullen eindigen als op de Cesar foto's (als de foto's authentiek zijn)
Nope, nooit gezegd. Nooit iemand toegewenst ook. Ook strijders van HTS of IS zou ik dat niet toewensen. Doodstraf a la, maar marteling? Nee man, dat is ziek.
pi_191778360
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:02 schreef Bilge het volgende:

[..]

Dit artikel vermoed ik.

Op de website van defensie zie ik dat Nederland alleen primitieve verkenningsdrones heeft. Zonde.
Dat artikel inderdaad.

Kwam laatst ook een damat meme tegen, ok gurur duyduğumuz bir damat (Bayraktar), bir de bu var (Albayrak) :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191778530
Ik ben niet echt bekend met de geo-politieke bedoelingen van Turkije hier. Wat doet Turkije in dit gebied? Wat willen ze bereiken. Angst voor een Koerdisch gebied?
  Moderator zondag 1 maart 2020 @ 18:35:21 #265
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191778576
vraag me af of ze het zelf nog weten
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191778586
quote:
10s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat artikel inderdaad.

Kwam laatst ook een damat meme tegen, ok gurur duyduğumuz bir damat (Bayraktar), bir de bu var (Albayrak) :D
Hahaha. Bijna iedereen heeft zware vooroordelen over Albayrak, ik had die ook aanvankelijk, maar de laatste tijd gaat het eigenlijk best goed met de economie. Het zou eerlijker zijn als we hem niet op voorhand afschrijven, maar op zijn daden beoordelen.
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:32 schreef zoost het volgende:
Ik ben niet echt bekend met de geo-politieke bedoelingen van Turkije hier. Wat doet Turkije in dit gebied? Wat willen ze bereiken. Angst voor een Koerdisch gebied?
Beperken van Russisch en Iraans imperialisme en het beperken van de vluchtelingenstroom. Turkije vangt al 4 miljoen vluchtelingen op. In Idlib wonen nog eens 4 miljoen bewoners die naar Turkije zullen vluchten als Assad dat gebied in handen krijgt. Syrische Koerden wonen vooral in het Oosten van het land, Idlib ligt in het Westen.
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:35 schreef sp3c het volgende:
vraag me af of ze het zelf nog weten
Op basis waarvan?
pi_191778704
Ben ik de enige die zulke filmpjes briljant vindt?
pi_191778759
Ja die vluchtelingenstroom gaat zeker stoppen door het conflict nog langer in stand te houden. Echt... :')
pi_191778856
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:14 schreef Bilge het volgende:

[..]

Ik wist niet dat NL hoogwaardige drones als de Reaper had. De website van Defensie is blijkbaar niet up to date. 4 drones is wel wat karig. Zou mooi zijn als NL met de Reaper als basis eigen drones zou kunnen ontwikkelen.
Nederland investeert meer in civiele technologie.
De VS wil dat we 2% van ons BNP aan defensie uitgeven. In dat geval zouden we meer in het zelf bouwen en aanschaffen van onze wapens moeten denken. Dan blijft het geld in eigen land.
pi_191778886
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:44 schreef TheJanitor het volgende:
Ja die vluchtelingenstroom gaat zeker stoppen door het conflict nog langer in stand te houden. Echt... :')
Een lang conflict veronderstelt 2 (of meer) partijen die enigszins aan elkaar zijn gewaagd en een soort van evenwicht in stand houden. Dat evenwicht bestaat niet tussen Syri en Turkije. Syri zal binnen enkele dagen of hooguit weken de Turkse eisen moeten inwilligen, waarna het conflict stopt. De Turkse interventie is juist het begin van het einde. Had een Westers land maar eerder ingegrepen. Veel ellende zou de wereld bespaard zijn gebleven.

quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:48 schreef polderturk het volgende:

[..]

Nederland investeert meer in civiele technologie.
De VS wil dat we 2% van ons BNP aan defensie uitgeven. In dat geval zouden we meer in het zelf bouwen en aanschaffen van onze wapens moeten denken. Dan blijft het geld in eigen land.
De oorlogsindustrie is vaak de voorloper van de civiele industrie. Ik snap dat NL in een veilige omgeving ligt en minder urgentie voelt om zich te focussen op defensie, maar het kan ook in civiele zin winstgevend worden.
pi_191778900
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:18 schreef Bilge het volgende:

[..]

Helder.

-----

dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:30:09 Although Damascus was the capital of Syria, Aleppo had the largest population in the country as well as the largest economy. The extractionary regime in Syria has always hindered the development of Aleppo into a true regional trade centre. https://t.co/gg80X2bfsc reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:31:20 In an alternate universe, a Turkish annexation of the city under the guise of a "safe zone" could lead to the (relatively) good governance of the city whereby its economic potential could be unleashed. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:34:02 After Hafez Al-Assad's coup in 1963, the Baathist regime began a wholesale assault on property rights. No one was safe from the pillage of "nationalisation", which was just an excuse to transfer wealth from land and business owners to regime mafia bosses. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:34:47 One of the main reasons for the 1982 Hama uprising was an alliance between the Muslim Brotherhood and the "capitalists" of the country - those earning wealth through honest trade and hard work - against the socialist regime. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:35:25 The precariousness of property rights in Syria is one of the main issues affecting the prosperity of the country. Syrians are extremely hardworking and industrious, but all efforts go to waste when the regime comes by any time to seize your property and distribute it to rentiers. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:42:52 The most hopeful future for a Syrian state would be to abandon the socialist-mafia regime that has dominated Syria for 60 years and move to a model that focuses on property rights, rule of law and democracy on a localist dimension. The state exists to ensure this, period. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:44:43 Ideological pretensions should be cast aside. The state being "islamist" or "socialist" or whatever "ist" must be binned. The state should ensure religious rights akin to Singapore, also a level of censorship and control to manage communal problems in a heterogeneous country. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:45:49 The state shouldn't dictate religion. Society and the ulema will have full scope over this. The state only exists to ensure that Islam is unharmed by foreign aggression or internal subversion. Other than that, it has a minarchist function. reageer retweet
dimashqee twitterde op zondag 01-03-2020 om 14:48:12 The problem in any hetero. state that is unitary in structure + whose govt is deeply ideological is that it becomes a zero-sum game. Whichever ethnic/religious group captures the state then ensures the dominance of its identity over others. This leads to regular bloodshed. reageer retweet
Ik hoop dat naast Idlib ook Aleppo wordt bevrijd.
Als Turkije alle gepantserde voertuigen en wapenopslagplaatsen rond Allepo opblaast, dan is Allepo zo bevrijd. Het volk doet de rest.

Op het moment van een demonstratie kan je er een drone op afsturen. Zijn er Assadisten die op mensen schieten? Dan voer je precisionstrikes uit.
  zondag 1 maart 2020 @ 18:53:27 #272
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191778936
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:48 schreef polderturk het volgende:

[..]

Nederland investeert meer in civiele technologie.
De VS wil dat we 2% van ons BNP aan defensie uitgeven. In dat geval zouden we meer in het zelf bouwen en aanschaffen van onze wapens moeten denken. Dan blijft het geld in eigen land.
Dat wil de VS niet, dat is een afspraak waaraan alle NAVO-lidstaten zich hebben gecommitteerd, zelfs nog eens extra aan gecommitteerd in Wales 2014.

Punt is dat de uitgaven laatste jaren weliswaar omhoog zijn gegaan, maar doordat de economie booming was zie je dat amper terug in het percentage.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191779262
Dronestrikes vanuit een command and control centrum in Ankara:

pi_191779565
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:18 schreef Bilge het volgende:

Wist niet dat de staat echt hard core socialistisch was. Niet verwonderlijk vdat het een zooitje is, ik bedoel welke socialistische regime is wel succesvol gebleken?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191779863
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:35 schreef Bilge het volgende:

Hahaha. Bijna iedereen heeft zware vooroordelen over Albayrak, ik had die ook aanvankelijk, maar de laatste tijd gaat het eigenlijk best goed met de economie. Het zou eerlijker zijn als we hem niet op voorhand afschrijven, maar op zijn daden beoordelen.
İk ben voor mensen beoordelen op hun daden, maar zit niet op die positie omdat positief beoordeeld is op zijn daden ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191780162
Is er nog een map van de huidige situatie in Idlib?

Vandaag al 13 plaatsen ingenomen door de rebellen.
pi_191780657
SOHR denkt dat er de afgelopen 4 dagen 74 doden aan SAA en Shia Jihadi kant zijn gevallen :')
Alleen op dronebeelden en videos van op straat liggende lijken zijn meer dan 300 doden te tellen.
Turkije meldt 2000 doden aam SAA en Shia Jihadi zijde.

quote:
Turkije haalt Syrische gevechtsvliegtuigen neer
Turkije heeft boven de Syrische provincie Idlib twee Syrische gevechtsvliegtuigen neergehaald. Ook is een Syrisch militair vliegveld in de buurt van Aleppo gebombardeerd. Dat gebeurde nadat Syri had gedreigd dat elk vreemd vliegtuig boven het noordwesten van het land zou worden neergeschoten.

Het Syrische staatspersbureau heeft bevestigd dat twee gevechtsvliegtuigen zijn neergehaald. De piloten zouden zichzelf in veiligheid hebben gebracht.

Volgens de Turkse minister van Defensie Akar heeft het Syrische leger in de afgelopen vier dagen 8 helikopters, 103 tanks, 72 stukken artillerie en een drone verloren. Ook zouden meer dan 2000 Syrische militairen zijn gedood. Het vanuit Groot-Brittanni opererende Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten komt op een aanzienlijk kleiner aantal. Het zegt dat in die periode aan Syrische kant 74 militairen en militieleden zijn omgekomen. Turkije zegt verder dat het in februari in Idlib 55 militairen heeft verloren.

Escalatie na bombardement
Het Turkse leger heeft zijn activiteiten in Syri opgevoerd, na het bombardement donderdag op Turkse militairen in Idlib. Bij een aanval van Syrische of Russische vliegtuigen kwamen zeker 33 Turkse militairen om en raakten er tientallen gewond.

In Idlib bevinden zich duizenden Turkse militairen die de opmars van het Syrische leger moeten stoppen. Syri probeert de provincie op rebellen te heroveren. Turkije wil dat voorkomen, omdat er dan nog meer Syrische ontheemden naar Turkije zullen vluchten.

Door de escalatie dreigt een confrontatie tussen Turkije en Rusland, dat de Syrische president Assad steunt. Ankara en Moskou proberen de spanningen over Idlib te verminderen, maar de onderhandelingen verlopen moeizaam. Mogelijk ontmoeten de presidenten Erdogan en Poetin elkaar donderdag in Moskou.
https://nos.nl/artikel/23(...)liegtuigen-neer.html
pi_191780910
Turkish strikedrones in actie:

clashreport twitterde op zondag 01-03-2020 om 20:06:10 In #Sheikhmustafa, southern Idlib, a convoy of tanks and armoured vehicles belonging to the #regime were completely destroyed by Turkish #UAVs. https://t.co/fauyuFBl89 reageer retweet
pi_191783169
Er zijn geruchten dat Iran en Hezbollah nu aan Turkije vragen of hun strijders Idlib mogen verlaten. Ze schuilen nu in huizen van verdreven mensen voor de drones.

Als deze mensen Idlib verlaten dan lijkt me dat de strijd afgelopen is.

Deze mensen zijn wel oorlogsmisdadigers. Ze hebben geholpen bij het verdrijven van de bevolking en mogelijk hebben ze geplunderd.
pi_191783939
Qalamaat twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 23:12:33 #IdlibFor the first time in 9 years of war in Syria, civillians are looking to the sky and the jets they see are not bombing them,but the warcriminal Assad#Turkey#Syria reageer retweet
pi_191784518
Doranimated twitterde op zondag 01-03-2020 om 17:24:53 Turkey guards the southern border of NATO. It hosts 3.6 million refugees. Russia, Assad, & Iran are driving, w/animal brutality, a million more refugees, many of whom are children, northward. The Turkish army stands alone in opposing this barbarism. And you are angry with Turkey? https://t.co/tSvDiT2cns reageer retweet
pi_191784638
YPG/SDF'ers beginnen ook in hun broek te poepen.

ONC3X twitterde op zondag 01-03-2020 om 21:30:33 Do you remember all those people telling the #YPG & #SDF to kick the USA out of their territory and become #Russia's ally?🤔 That chickens*it of Trump backstabbed the Kurds, but look at Russia "protecting" their allies the #SAA👀#Idlib #TFSA #FSA #HTS https://t.co/VxKprNfpnL reageer retweet
pi_191784854
AFP twitterde op zondag 01-03-2020 om 16:47:06 #BREAKING EU calls emergency foreign ministers' meeting over fall-out from worsening Syria conflict https://t.co/iaKarlMu81 reageer retweet
pi_191784949
Deze is echt hilarisch

_O-

pi_191785029
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 22:27 schreef polderturk het volgende:
AFP twitterde op zondag 01-03-2020 om 16:47:06 #BREAKING EU calls emergency foreign ministers' meeting over fall-out from worsening Syria conflict https://t.co/iaKarlMu81 reageer retweet
Zal wel weer niks uitkomen. :')
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  zondag 1 maart 2020 @ 23:06:54 #286
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191785686
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 22:27 schreef polderturk het volgende:
AFP twitterde op zondag 01-03-2020 om 16:47:06 #BREAKING EU calls emergency foreign ministers' meeting over fall-out from worsening Syria conflict https://t.co/iaKarlMu81 reageer retweet
En terecht. Turkije mag nu wel weer kappen. Helaas is de EU een papieren tijger en laat Rusland zich wegbluffen.
pi_191785725
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2020 23:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En terecht. Turkije mag nu wel weer kappen. Helaas is de EU een papieren tijger en laat Rusland zich wegbluffen.
Echt h. Er gaat niks gebeuren verder.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  zondag 1 maart 2020 @ 23:10:41 #288
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191785778
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 23:08 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Echt h. Er gaat niks gebeuren verder.
Helaas.
pi_191785851
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2020 23:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En terecht. Turkije mag nu wel weer kappen. Helaas is de EU een papieren tijger en laat Rusland zich wegbluffen.
Neemt de EU het dan over van Turkije? Of laten we Assad gewoon zijn gang gaan, maar wel huilie doen als ze richting EU willen komen?
pi_191786631
Er is mogelijk een militaire coup aan de gang in Damascus. Er zijn meerdere twitterbronnen die dit zeggen. Is niet bevestigd.
pi_191786780
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 00:03 schreef polderturk het volgende:
Er is mogelijk een militaire coup aan de gang in Damascus. Er zijn meerdere twitterbronnen die dit zeggen. Is niet bevestigd.
Is nep.
pi_191786822
weet je wat slaaptekort doet met iemand
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_191786866
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 00:13 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Is nep.
Heb je de berichten ook gelezen?
Iranirs zouden denken dat Rusland onder een hoed speelt met Turkije en dat ze de Russische ambassade in Damascus belegerd hebben. Er zouden tanks rijden op straat.

Ik heb nog geen beelden gezien, dus het zou nep kunmen zijn.
pi_191786878
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 23:13 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Neemt de EU het dan over van Turkije? Of laten we Assad gewoon zijn gang gaan, maar wel huilie doen als ze richting EU willen komen?
Zijn gang gaan? Heeft toch meer dan 10 jaar het land geleid zonder ook maar 1 vluchteling tot deze oorlog. Lijkt me meer dat het aan de oorlog en dus rebellen ligt dan aan Assad. Iemand met een beetje verstand snapt dat ook wel. Dus rebellen niet meer steunen, geen vluchtelingen meer. Maar Turkije houdt het nu mooi in stand. Dat steeds verschuivende front door Turkije heeft nu al 100x meer mensen ontheemd dan Assad in de jaren voor de oorlog.
  maandag 2 maart 2020 @ 00:22:50 #295
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191786890
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 00:19 schreef polderturk het volgende:

[..]

Heb je de berichten ook gelezen?
Iranirs zouden denken dat Rusland onder een hoed speelt met Turkije en dat ze de Russische ambassade in Damascus belegerd hebben. Er zouden tanks rijden op straat.

Ik heb nog geen beelden gezien, dus het zou nep kunmen zijn.
Iran heeft hele andere prioriteiten dan een coup plegen. Hun halve land valt uit elkaar, ze moeten oppassen dat hun eigen staat niet ten onder gaat nu.
pi_191786894
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 00:19 schreef polderturk het volgende:

[..]

Heb je de berichten ook gelezen?
Iranirs zouden denken dat Rusland onder een hoed speelt met Turkije en dat ze de Russische ambassade in Damascus belegerd hebben. Er zouden tanks rijden op straat.

Ik heb nog geen beelden gezien, dus het zou nep kunmen zijn.
Ik volg het. Het was nep.
pi_191786905
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 00:23 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ik volg het. Het was nep.
Oke thanks.
  maandag 2 maart 2020 @ 00:26:12 #298
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191786929
Wat voor troepaccounts posten dat soort bullshit? _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191786993
Blijkt inderdaad nep te zijn.
pi_191787103
Ik lees dat rond 12? Turkse drones zijn neergehaald in Syri en Libi. Dat is rond de 10% van hun dronevloot. Yikes?
pi_191787207
T
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')