abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 03:34:38 #1
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191626119
Sinds kort zijn @ViviRAWRS en ik op zoek naar een nieuwe keuken!

Wij wonen sinds de zomer van 2016 in onze huidige woning, maar hebben nog niks aan de keuken veranderd. De huidige keuken zit er (waarschijnlijk) sinds 2000 in. De apparaten beginnen het één voor één te begeven en ook de kasten hebben hun beste tijd gehad. Daarnaast is de indeling echt absurd slecht. De kraan, kookplaat, oven, vaatwasser, afvalbak en servieskast staan ongeveer in dezelfde vierkante meter en als je met twee man in de keuken staat loop je elkaar altijd in de weg. Er is nergens een ruime hoeveel werkblad waar je rustig je gerechten kunt voorbereiden en je staat ook nog eens altijd met je snoet in een bovenkast (of de belachelijk grote en lelijke afzuigkap). In ieder geval genoeg redenen om er verandering in te brengen!

Waarom dit topic?
Dit topic is vooral bedoeld om nieuwe ideeën op te doen, tips en tricks uit te wisselen, ervaringen te delen en feedback te krijgen op de keuzes die wij maken.

Stap 1: Nieuwe indeling verzinnen
Na uren, dagen, weken in allerlei tekenprogramma's te hebben gekloot zijn wij tot de volgende indeling gekomen.



Kastenwand met 3 hoge kasten van 60cm breed en aan het einde een nis van 65cm breed waarin het werkblad doorloopt.

Kast 1: Koel-vriescombinatie
Kast 2: XXL vaatwasser + combi-stoomoven
Kast 3: Volledige servieskast met planken
Nis: Losse koffiezetapparaat

In het middenstuk komen twee hoekkasten met planken. In het midden van de twee hoekkasten komt de spoelkast.

Aan de rechterzijde komen 3 ladekasten van 90cm breed, waarvan de meest linker gebruikt gaat worden voor afvalscheiding. In het midden komt een inductiekookplaat met werkbladafzuiging. Links en rechts van de kookplaat is er voldoende werkruimte, zodat ook meerdere mensen tegelijk kunnen koken.

Wij hebben verschillende indelingen verzonnen, getekend, mooi gevonden, afgekraakt, opnieuw verzonnen, afgevraagd waarom wij het hadden afgekraakt, weer mooi gevonden en uiteindelijk toch maar wel weer afgekraat etc.. De ruimte is niet breed genoeg voor een eiland of schiereiland. Daarnaast kunnen wij de rechterwand niet gebruiken voor een kastenwand, want daar zit wandverwarming in. Kastenwand in het midden werkte ook niet, want dan leverden wij in alle mogelijke opstelling teveel werkblad/werkruimte in. Iedere keer kwamen wij weer op bovenstaande indeling uit en hebben nu dan ook daadwerkelijk besloten om hier voor te gaan.

Voor ons was het in ieder geval heel belangrijk om:

• niks boven onze hoofden te hebben hangen (dus geen bovenkasten en geen afzuigkap)
• meer werkruimte te creëren
• makkelijk met twee man in de keuken te kunnen werken, zonder elkaar in de weg te lopen

Dat lijkt in ieder geval (op papier) gelukt.

Stap 2a (Keuze keukenasten) Merken? Kleuren? Korpushoogtes? Kleurcombinaties? The horror! :'(
Het was al snel duidelijk dat wij een relatief dure smaak hebben. De kastenwand willen wij het liefst met houtfineer fronten en dan vallen de merken in het lage segment al snel af en kom je terecht in het hogere deel van het middensegment. De twee fabrikanten die er meteen uitsprongen waren Next125 en Systemat. Beide met hoge onderkasten, hele mooie houtfineer fronten, een goede kwaliteit/naam/reputatie en heel veel mogelijkheden.

Op dit moment kijken wij naar de combinatie van houtfineer fronten op de kastenwand, zwarte finex onderkasten en een grijs werkblad. Dit kan en gaat waarschijnlijk nog wel een paar keer veranderen, maar je moet ergens beginnen.

In het begin hebben wij ook nog heel even naar kunstoffronten met houtlook gekeken, maar waren al snel genezen van dat idee bij het zien van dit soort dingen:



;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Dit was het geval bij Next125, Systemat en alle andere fabrikanten met houtlook fronten. Als je dit soort herhalende patronen eenmaal hebt gezien is het echt game over :R.

Stap 2b (Keuze apparatuur) Zoveel wensen, zoveel keus!
Dit kan ik relatief kort houden. Veel gelezen over verschillende soorten appartuur en vooral geprobeerd te kijken naar een goede prijs-kwaliteit verhouding. Miele heeft een goede naam, hele mooie apparaten, maar is wel belachelijk duur. De meest uitgebreide Bosch/Siemens apparaten met allerlei toeters en bellen zijn nog steeds een flink stuk goedkoper dan de simpele uitvoeringen van Miele.Nog kort gekeken naar ATAG en AEG, maar eigenlijk kwam niks in de buurt van de prijs-kwaliteitverhouding van Bosch/Siemens.

Op dit moment zitten wij te denken aan het volgende, maar de meeste apparaten moeten wij nog wel even in het echt zien/aaien/voelen etc.

Kookplaat: Bora X Pure of Gutmann Nivel
Koel-vriescombinatie: Bosch KIN86HD30 of Siemens KI86NHD30
Combi-stoomoven: Bosch HSG856XC6 of Siemens HS858GXB6
Vaatwasser: Bosch SBA88TD16E of Siemens SX878D26PE
Kraan: Quooker Fusion Round RVS Combi+

De combi-stoomoven van Bosch in Carbon Black uitvoering vind ik persoonlijk echt heel gaaf, dus zou liever voor Bosch gaan dan voor Siemens. Echter hangt de keuze ook een beetje af bij welke zaak wij uiteindelijk gaan kopen. De ene zaak geeft meer korting op Bosch en de andere juist weer op Siemens. De keuze tussen Bora en Gutmann is ook afhankelijk van de prijs. De Gutmann heeft de voorkeur, maar als die echt veel duurder is dan blijven wij bij de Bora.

Stap 2c (Keuze werkblad) Graniet? Keramiek? Composiet? Hout? Kunststof? Fenix?
Dit is echt nog een onderdeel waar wij ons nog niet genoeg in hebben verdiept. Wordt vervolgd.

Stap 3: Welke keukenzaak |:(
De wereld van keukens is absoluut niet transparant, zelfs niet bij de betere zaken. Alle zaken werken met kortingen, verschillende fabrikanten, vinden dat de merken die zij voeren het beste zijn etc. Enige houvast die wij hebben zijn de vele reviews en ervaringen van mensen die ons vooraf zijn gegaan en daar maken wij dan ook dankbaar gebruik van. In ieder geval blijven wij ver uit de buurt van alle DMG (Mandemakers) gerelateerde winkels.

Een paar dagen terug had ik bij verschillende webwinkels, waaronder één DMG gerelateerde webwinkel, een offerte gevraagd voor wat apparatuur. Bijna alle winkels reageerden super snel, inclusief offertes, zonder vragen te stellen. Er was één winkel die een reactie stuurde waarin ze om mijn telefoonnummer vroegen, want ze wilden mij graag helpen, adviseren en natuurlijk stalken :W.

Ik kan heel slecht tegen dat soort dingen, dus ben dan ook al meteen afgehaakt en aangegeven dat het van mij niet meer hoeft als ze koste wat het kost mijn telefoonnummer willen.

Tot nu toe zijn wij bij drie zaken op gesprek geweest.

1) Keukencentrum de Graafschap in Aalten (voor Systemat)
2) Jan van Sundert in Etten-Leur (voor Systemat)
3) Verdonk Keukens in Maarssen (voor Next125)

Bij de Graafschap waren ik en Vivi samen, bij de overige twee was ik alleen. Van de Graafschap en Verdonk krijgen wij binnenkort een offerte. Bij Jan van Sundert liep het gesprek behoorlijk stroef en weigerde de verkoper een offerte te maken. Ik zal in een volgende post mijn ervaringen met deze drie zaken delen, misschien heeft iemand daar later nog wat aan :)

Het is nu in ieder geval wachten op de eerste offertes om een eerste indruk te krijgen van de prijzen en mogelijkheden binnen ons budget.

Pfff .... dat was een lange post, maar dan is alles meteen duidelijk :D Wij horen graag jullie tips, tricks, feedback, vragen etc. Staan echt nog aan het begin van dit traject en hebben ook geen haast, dus kunnen rustig de tijd nemen om weloverwogen keuzes te maken om zo tot een zo perfect mogelijke keuken te komen binnen (of net buiten) ons budget.

[ Bericht 6% gewijzigd door Evenstar op 27-02-2020 21:58:52 ]
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 03:36:55 #2
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191626131
Mijn eerste vragen aan jullie

• Heeft iemand ervaring met Gutmann Nivel (of andere Gutmann producten). Kan er heel weinig over vinden.

• Heeft iemand ervaring met Fenix fronten?

• Nog goede keukenzaken die wij absoluut moeten bezoeken waar ze System/Next125 in het assortiment hebben?
pi_191626609
Als je echt mooie houten fronten wilt hebben zal je ze moeten laten maken door een timmerman. Hij kan dan uit 1 blad fineer alle fronten van boven naar beneden halen en zorgen dat de kasten van links naar rechts ook op elkaar aansluiten. Wij hebben dat bij onze keuken en dat maakt het echt heel gaaf en rustig
pi_191626700
Zo te zien heb je al behoorlijk wat voorwerk gedaan, dat is altijd beter dan zonder enig idee een winkel binnen te stappen en je daar te laten verleiden door wat het gunstigste is voor de winkelier.

Systemat is goede keuze voor wat betreft prijs/kwaliteit. Mijn tip is eigenlijk vooral om alles zelf helemaal uit te denken, zodat je je opdracht zelf al op papier kan zetten. En dan gewoon meerdere (veel) keukenzaken te bezoeken zodat je goed prijs kan vergelijken. Dan kan je zelf weloverwogen bepalen welke partij je je opdracht geeft op basis van prijs, gevoel, gunning. Ik zou de grote ketens zeker niet overslaan. Ja, soms vervelende verkoopmethodes, maar ze kunnen vaak wel scherp aanbieden als concurrerende offertes dit i.v.m. inkoopvoordelen t.o.v. kleinere winkels. Als je als onwetende binnenstapt heb je risico teveel te betalen, maar als dus offertes met elkaar vergelijkt voorkom je dat. Je zou ook nog een Duitse winkel kunnen overwegen, die kunnen soms ook scherp aanbieden.
Ik ben principieel ook altijd voor de kleine lokale ondernemer, maar als het echt veel scheelt worden principes af en toe toch opzij geschoven als het een stuk goedkoper kan. :@
Als je het echt aan een lokale partij wil gunnen kan je natuurlijk ook een timmerman/interieurbouwer overwegen. Dan heb je iets wat meer uniek is. Daarbij moet je je realiseren dat apparatuur behoorlijke stelpost is en de timmerman in verhouding op het totaalplaatje niet eens zoveel duurder hoeft te zijn.

Qua apparatuur zou ik de apparatenleveranciers bezoeken, in plaats van een keukenzaak. Bijvoorbeeld het Miele experience center. Dit heeft meerdere voordelen.

Wat betreft de kasten, deze kan je (meestal) niet rechtstreeks bij de leverancier afnemen. Dit loopt via keukenzaak. Vanzelfsprekend verdienen die er ook aan. Voor het werkblad ligt dit anders. Deze kan je vaak rechtstreeks bij bladenfabriek halen. Daar hoeft keukenzaak dan niet aan te verdienen, dat kan je dus weer wat schelen. Als je liever wat meer betaalt om alles bij een partij te houden, is daar ook wat voor te zeggen.

Wat betreft die Gutmann. Geen ervaring mee, maar ik heb tijd terug wel veel vergeleken, en had beter gevoel bij Bora. Waarom overweeg jij de Gutmann? Het design?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-02-2020 07:37:16 ]
  zaterdag 22 februari 2020 @ 08:30:25 #6
132767 lipje
zeg maar nee, krijg je er twee
pi_191626910
https://www.keukenstudiopaul.nl in Nootdorp is een goede. Echter niet jouw merken, wel een eerlijke service en een goed advies.

Bezoek Bosch/Siemens/gagenau in Hoofddorp, daar hebben ze alle apparatuur staan en kan je ze uitproberen, voelen en door de menu’s gaan.

Succes met de verbouwing ^O^
Leuk topic met veel informatie.
Return of the Unox-muts
Bezitter van een burgerbak Voorheen Alfist
verrekte koekwaus :')
Pappa van Aafke en Onno
pi_191627249
Tieleman in Middelharnis zou nog n optie kunnen zijn voor je. Wij hebben bij Cvt in Tilburg onze eerste (next 125) keuken gekocht en toen we het huis verkochten nog steeds heel tevreden. Cvt is inmiddels gelieerd aan dmg maar hebben zowel in Breda als Tilburg n zaak wij hebben toen bij beide offertes laten maken en deze tegen elkaar uit gespeeld. Ook Bruynzeel heeft/had 1 lijn die uit dezelfde fabriek kwam als next 125. Kan ook helpen in onderhandelingen.
Qua apparatuur zeker naar de experience centers gaan dan kan je alle modellen zien en voelen ipv een paar in de keuken zaak. Wij hebben bewust voor Miele stoomoven gekozen omdat dat enige is met water aan en afvoer. We hebben alle Mieke apparatuur in Duitsland gekocht (via internet) heel veel met NL. En onze overige apparatuur in België bij van Lommelen. Ik heb alle bedrijven als keuken loods etc onder elkaar gezet en als je mailt krijg je nog extra korting tov internetprijs. Daarbij kwamen zij als goedkoopste uit de bus.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_191627367
Ga echt even langs bij HJ interieurs in Luyksgestel. Ben er afgelopen week ook weer geweest met mijn moeder en echt top kwaliteit voor en topprijs. En eerlijk advies.
pi_191627463
Met betrekking tot je apparatuur: overweeg ook om vier of vijf apparaten van hetzelfde merk te kopen. Daarmee kun je een upgrade naar vijf jaar garantie krijgen.

Wij keken eerst ook naar Bosch, en zijn uiteindelijk overgestapt op NEFF. Je zou inderdaad eens in Hoofddorp in het experience centre kunnen gaan kijken.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_191627500
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 03:36 schreef Kyran het volgende:
Mijn eerste vragen aan jullie


• Nog goede keukenzaken die wij absoluut moeten bezoeken waar ze System/Next125 in het assortiment hebben?
Ben ook bij de graafschap geweest en bij scheffer in zelhem.
Uiteindelijk de keuken bij scheffer gekocht.
Was in verhouding goedkoper dan de graafschap en klantvriendelijker.
Bij de graafschap deden ze o.a moeilijk over de quooker en mijn kookplaat met afzuiging wens.
Prima als je me de nadelen laat zien en vertelt maar de keus ligt uiteindelijk bij mij als klant.
  Moderator zaterdag 22 februari 2020 @ 10:13:38 #11
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_191627615
Een OP waar tijd in is gestoken _O_

Waar staat jullie huis? Aalten en Etten-Leur ligt niet echt dicht bij elkaar zeg maar :+

Al in Duitsland gekeken? Er zijn ook bedrijfjes die massieve frontjes maken voor IKEA keukens.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_191628955
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 10:13 schreef derLudolf het volgende:
Er zijn ook bedrijfjes die massieve frontjes maken voor IKEA keukens.
Daar zou ik echt weg van blijven. Waarom zou je ikea-kasten willen? Hebben ook maar beperkte maatvoering. Echt brede pannenlades hebben ze niet bijvoorbeeld. Dan moet je toch weer naar maatwerk, dan kan je beter alles maatwerk laten maken door timmerman.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 13:32:03 #13
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191629718
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 06:47 schreef karelde14e het volgende:
Als je echt mooie houten fronten wilt hebben zal je ze moeten laten maken door een timmerman. Hij kan dan uit 1 blad fineer alle fronten van boven naar beneden halen en zorgen dat de kasten van links naar rechts ook op elkaar aansluiten. Wij hebben dat bij onze keuken en dat maakt het echt heel gaaf en rustig
Eens, staan ook nog twee zaken op ons lijstje waar ze alles zelf en/of op maat maken.

Eerste is van Diessen in Veldhoven. Heb hele goede verhalen gehoord/gelezen over ze. Hebben een eigen fabriek waar ze alles op maat kunnen maken. Weet niet hoe het zit met hun houtfineer fronten en hoe ze die vervaardigen, maar ga dat zeker even vragen. Helaas pas in april een afspraak met ze kunnen plannen, want ze zitten belachelijk vol.

Tweede is HJ Interieurs op aanraden van @Legwieh. Die kastenwand in de keuken van @Legwieh is echt prachtig, dus wilenl zeker wel een keer in gesprek met HJ Interieurs om te kijken of het binnen ons budget mogelijk is om zoiets te laten maken. Ze zijn echter niet heel goed in communicatie volgens mij. Heb een paar dagen geleden een e-mail gestuurd, maar nog geen reactie, dus moet ze maar een keer bellen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 07:35 schreef Hamzoef het volgende:
Zo te zien heb je al behoorlijk wat voorwerk gedaan, dat is altijd beter dan zonder enig idee een winkel binnen te stappen en je daar te laten verleiden door wat het gunstigste is voor de winkelier.
Helemaal mee eens. Daarom wil ik ook gewoon voorbereid zo'n gesprek in gaan. Tot nu toe waren alle verkopers/adviseurs verbaasd over mijn kennis van zaken _O- . Volgens mij vinden ze dat niet altijd even fijn.

quote:
Ik ben principieel ook altijd voor de kleine lokale ondernemer, maar als het echt veel scheelt worden principes af en toe toch opzij geschoven als het een stuk goedkoper kan. :@
Dit is ook hoe wij er in staan. Iets meer betalen voor een kleine familiezaak vinden wij geen probleem. Meestal krijg je dat ook wel weer terug in een stuk betere en persoonlijkere service.

quote:
Wat betreft die Gutmann. Geen ervaring mee, maar ik heb tijd terug wel veel vergeleken, en had beter gevoel bij Bora. Waarom overweeg jij de Gutmann? Het design?
Voordelen van Gutmann zijn wat mij betreft een vijfde kookveld in het midden en afzuiging aan beide kanten van deze middelste kookveld. Indien je met één pan kookt kan je dat dus in het midden doen en heb je prima afzuiging aan beide kanten van je pan. Daarnaast is het de enige met een condensatiefilter (al ben ik nog niet overtuigd van de werking).

Nadeel zit vooral in het feit dat het een relatief onbekend merk is in Nederland. Heb nog geen informatie kunnen vinden over de kosten van de filters etc.
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 09:26 schreef SV-tje het volgende:
Tieleman in Middelharnis zou nog n optie kunnen zijn voor je.
Hebben bij Tieleman gekeken. Was eerste keukenzaak waar wij langs zijn gegaan. Nog niet met ze aan tafel gezeten. Als ik het goed begrijp zijn zij wel relatief duur, maar leveren wel hele goede service. Bedankt voor je overige tips ook!

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 09:57 schreef miss_sly het volgende:
Met betrekking tot je apparatuur: overweeg ook om vier of vijf apparaten van hetzelfde merk te kopen. Daarmee kun je een upgrade naar vijf jaar garantie krijgen.
Dit is nog best lastig, want wij willen een Bora en/of Gutmann kookplaat. De Siemens/Bosch kookplaten hebben gewoon niet de stats waar wij naar op zoek zijn. Verder hebben wij alleen een koel-vriescombinatie, een combi-stoomoven en een vaatwasser. Ik zat al te denken om een simpel goedkoop product bij te nemen en deze door te verkopen, zodat wij alsnog de vijf jaar garantie krijgen _O-

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 10:02 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Ben ook bij de graafschap geweest en bij scheffer in zelhem.
Uiteindelijk de keuken bij scheffer gekocht.
Was in verhouding goedkoper dan de graafschap en klantvriendelijker.
Bij de graafschap deden ze o.a moeilijk over de quooker en mijn kookplaat met afzuiging wens.
Prima als je me de nadelen laat zien en vertelt maar de keus ligt uiteindelijk bij mij als klant.
Hoewel ze echt vriendelijk zijn bij de Graafschap zijn ze niet heel subtiel met het pushen voor Bosch/Siemens en het afkraken van je ideeën. Precies wat jij zegt eigenlijk .... ze kunnen en moeten advies geven, maar ook accepteren als jij weloverwogen een andere keuze wil maken.

quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 10:13 schreef derLudolf het volgende:
Een OP waar tijd in is gestoken _O_

Waar staat jullie huis? Aalten en Etten-Leur ligt niet echt dicht bij elkaar zeg maar :+

Al in Duitsland gekeken? Er zijn ook bedrijfjes die massieve frontjes maken voor IKEA keukens.
Ergens in omgeving Geldermalsen :P Wij willen best een stukje rijden om naar een goede zaak te zoeken waar ze goede service leveren en iets transparanter zijn.

Duitsland gaan wij nog even kijken. Faber (Systemat) en Ekelhoff (Next125) staan beiden goed aangeschreven en zitten in Nordhorn, dus een dagje Nordhorn staat nog op ons lijstje :P
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 14:11:32 #14
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191630228
Eerste offerte is binnen!

Donderdag was ik op gesprek bij Verdonk Keukens in Maarssen. Werd vriendelijk ontvangen en gesprek liep heel soepel. Er werd niet om mijn budget gevraagd aangezien ik al duidelijk liet merken wat ik wilde hebben. De verkoper gaf toen ook meteen aan dat hij gewoon ging tekenen en daarna een offerte ging maken. Als de offerte boven ons budget zou komen zouden wij dan wel gaan kijken wat er mogelijk was met aanpassing en eventueel andere merken. Hij luisterde in ieder geval heel goed naar mijn wensen en gaf ook advies wanneer hij het nodig vond. Echt super fijn _O_

Offerte voor Next125
Kastenwand NX650 F805 (Oud Eiken)
Onderkasten NX240 K187F (Fenix Onyxzwart Softmat AFP)
Werkblad: Composiet, Dekker Premium Raven gepolijst, inclusief een spatwand van 40cm




Keukenkasten: ¤13946
Apparaten: ¤8440(zie OP voor specificatie)
Werkblad: ¤4658
Montage: ¤1550
Korting: -¤2599

Totaal: ¤25.995

Voor dezelfde apparaten heb ik via Bemmel & Kroon een offerte gekregen voor ¤7500, dat scheelt bijna ¤1000. Bij Veldkamp Witgoed kwamen ze zelfs op ¤7400. 123apparatuur verkocht geen Bora aan particulieren, maar ook daar zou het rond zelfde bedrag zijn geweest. Hier is dus nog wel wat speling volgens mij :D

Werkblad was nu met een spatrand van 40cm. Dat zal zeker aardig wat kosten met zich meebrengen. Daarnaast denken wij dat het mooier/beter zou zijn als de achterwand van iets lichtere kleur is dan het blad. Zwarte onderkasten > donker grijs werkblad > licht grijs spatwand, zoiets :D Daar valt qua kosten ook nog wel wat te winnen.

Montage lijkt mij prima, maar zag wel dat het zonder het verwijderen van oude keuken is. Dat moet ook nog gebeuren en eigenlijk zijn er ook nog een paar andere kleinde dingen die gedaan moeten worden, zoals het verleggen van waterleidingen en afvoer. Daarnaast hebben wij nu 1x 40A en willen naar 3-fasen.

Enige waar ik niks over kan zeggen zijn de keukenkasten. Iemand die hier een mening over heeft? Aangezien dit nog de eerste keer is dat wij een offerte krijgen heb ik ook nul vergelijkingsmateriaal.

[ Bericht 2% gewijzigd door Evenstar op 22-02-2020 14:20:58 ]
pi_191631825
Heel gaaf ontwerp en heel mooi met die houtlook/houten deurtjes in combinatie met de rest. O+

Jullie hebben er vast al lang over nagedacht, maar toch vraag ik me af of het je handig lijkt om de vaatwasser niet naast je spoelbak te hebben? Ik zou denk ik een beetje tureluurs worden van continue heen en weer draaien bij het afspoelen van vaat en plaatsen in de vaatwasser. Daarnaast moet je dan met die natte vaat een stuk vloer over voordat je bij je vaatwasser bent, waardoor je waarschijnlijk veel spetters morst op die vloer.
pi_191632330
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 16:46 schreef _NIKKI_ het volgende:
Heel gaaf ontwerp en heel mooi met die houtlook/houten deurtjes in combinatie met de rest. O+

Jullie hebben er vast al lang over nagedacht, maar toch vraag ik me af of het je handig lijkt om de vaatwasser niet naast je spoelbak te hebben? Ik zou denk ik een beetje tureluurs worden van continue heen en weer draaien bij het afspoelen van vaat en plaatsen in de vaatwasser. Daarnaast moet je dan met die natte vaat een stuk vloer over voordat je bij je vaatwasser bent, waardoor je waarschijnlijk veel spetters morst op die vloer.
Niet iedereen spoelt de vaat voor voordat hij deze in de vaatwasser zet.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_191632814
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 03:34 schreef Kyran het volgende:
Koel-vriescombinatie: Bosch KIN86HD30 of Siemens KI86NHD30
Ik heb de Bosch KIV34X20 koel-vries combi en het valt me echt tegen hoe veel herrie dat ding maakt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 09:57 schreef miss_sly het volgende:

Wij keken eerst ook naar Bosch, en zijn uiteindelijk overgestapt op NEFF.
Ik heb een Bosch afzuigkap, m'n ouders een NEFF en dat is op het logootje na EXACT hetzelfde ding uit dezelfde fabriek (met hetzelfde adres op de sticker binnenin). Allebei onderdeel van BSH Hausgeräte GmbH die ook Siemens maakt. BSH is dan weer onderdeel van Robert Bosch GbmH.

Je merkt dat verband ook in kleine dingen, vrienden van me hebben een Siemens oven, ik een Bosch, die dingen maken precies dezelfde piepjes / plingeltjes als ze klaar zijn etc.
pi_191633167
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 18:09 schreef kingjotte het volgende:

[..]

Ik heb de Bosch KIV34X20 koel-vries combi en het valt me echt tegen hoe veel herrie dat ding maakt.
[..]

Ik heb een Bosch afzuigkap, m'n ouders een NEFF en dat is op het logootje na EXACT hetzelfde ding uit dezelfde fabriek (met hetzelfde adres op de sticker binnenin). Allebei onderdeel van BSH Hausgeräte GmbH die ook Siemens maakt. BSH is dan weer onderdeel van Robert Bosch GbmH.

Je merkt dat verband ook in kleine dingen, vrienden van me hebben een Siemens oven, ik een Bosch, die dingen maken precies dezelfde piepjes / plingeltjes als ze klaar zijn etc.
Klopt, ze zijn grotendeels hetzelfde en komen uit dezelfde fabriek. Toch heeft NEFF een aantal dingen die de andere twee niet hebben die ons daarvoor hebben laten kiezen. Zoals de inschuifbare deur van de oven en een losse knop bij de kookplaat die je weg kunt leggen waardoor de kookplaat niet werkt. Er zat ook in de ovens een aantal kleine verschillen die voor ons in het voordeel van NEFF uitvielen. Omdat ze wel in dezelfde prijscategorie zitten zo ongeveer, hebben we NEFF gekozen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_191633193
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 17:26 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Niet iedereen spoelt de vaat voor voordat hij deze in de vaatwasser zet.
Sterker nog: wij hadden een monteur langs bij onze oude bruynzeel keuken en die adviseerde om de vaat er vies (op echt grote stukken vuil) in te zetten omdat dat beter zou zijn voor de vaatwasser.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_191633232
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 18:42 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Sterker nog: wij hadden een monteur langs bij onze oude bruynzeel keuken en die adviseerde om de vaat er vies (op echt grote stukken vuil) in te zetten omdat dat beter zou zijn voor de vaatwasser.
Deze discussie voer ik al een tijdje met mijn schoonmoeder. maar die wil er niet aan. Vandaar mijn voorzichtige reactie
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_191633262
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 18:44 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Deze discussie voer ik al een tijdje met mijn schoonmoeder. maar die wil er niet aan. Vandaar mijn voorzichtige reactie
Hahaha, goed dat je dat voorzichtig kunt :D
Bedankt voor de hint, trouwens. Beetje subtieler mag ik zijn :)
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 20:04:38 #22
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191634637
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 16:46 schreef _NIKKI_ het volgende:
Heel gaaf ontwerp en heel mooi met die houtlook/houten deurtjes in combinatie met de rest. O+

Jullie hebben er vast al lang over nagedacht, maar toch vraag ik me af of het je handig lijkt om de vaatwasser niet naast je spoelbak te hebben? Ik zou denk ik een beetje tureluurs worden van continue heen en weer draaien bij het afspoelen van vaat en plaatsen in de vaatwasser. Daarnaast moet je dan met die natte vaat een stuk vloer over voordat je bij je vaatwasser bent, waardoor je waarschijnlijk veel spetters morst op die vloer.
Thanks! *O*

Wij spoelen eigenlijk bijna nooit echt af en die paar keer dat je het wel doet is te overzien. Om de vaatwasser aan de kant van de kraan te zetten moet je 1) een hoekkast opofferen 2) tegen a-symetrisch gepositioneerde kasten aankijken en dat kunnen onze OCD-hersenen niet aan _O-

Wij ruimen de vaatwasser na het avondeten in en meestal tijdens het koken weer uit. In de huidige situatie loop je elkaar dan gigantisch in de weg. In de nieuwe situatie kan iemand de vaatwasser makkelijk uitruimen, zonder dat diegene in de weg staat van diegene die kookt *O*

Dit soort vragen zijn trouwens wel fijn. Kan natuurlijk best zijn dat wij iets over het hoofd zien, maar dit was inderdaad een weloverwogen keuze.

Wat betreft Bosch/Siemens/Neff. Ze zijn inderdaad min of meer gelijk. Vooral Siemens en Bosch zijn bijna identiek. Neff wil vooral bij de ovens nog wel een klein beetje afwijken. De Slide & Hide deuren zijn bijvoorbeeld alleen bij Neff te krijgen. Bij de Bosch vaatwasser zit er vaker al standaard een besteklade bij, terwijl je die bij de Siemens er nog apart bij moet kopen. Siemens heeft bij meerdere versies Home Connect, luxe verlichting etc. Terwijl Neff en Bosch dat vooral hebben bij de echte high-end series.

Ik kwam zelf bij Bosch uit omdat de Carbon Black versie van de oven gewoon echt heel mooi is. Aangezien het qua techniek allemaal min of meer hetzelfde is kunnen wij dus gaan voor wat wij ook echt mooi vinden. Neff is misschien leuker/handiger met Slide & Hide, maar ik vind van die drie merken de oven van Neff wel het minst mooie in combinatie met wat wij verder willen qua kleuren.
  zaterdag 22 februari 2020 @ 20:15:58 #23
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_191634852
Veel keukenboeren plaatsen alleen de keuken maar sluiten de boel niet aan. Waterleidingen verleggen, electrawerk etc doen de meesten ook niet. En overweeg ook een waterontharder. Op dat donkere blad word je knettergek van de kalkaanslag. En kies voor een Quooker die ook gewoon warm tapwater geeft in plaats van een paar honderd euro te besparen op eentje die alleen kokend water geeft en warm tapwater van de CV krijgt.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 20:25:32 #24
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191635067
quote:
14s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:15 schreef fathank het volgende:
Veel keukenboeren plaatsen alleen de keuken maar sluiten de boel niet aan. Waterleidingen verleggen, electrawerk etc doen de meesten ook niet. En overweeg ook een waterontharder. Op dat donkere blad word je knettergek van de kalkaanslag. En kies voor een Quooker die ook gewoon warm tapwater geeft in plaats van een paar honderd euro te besparen op eentje die alleen kokend water geeft en warm tapwater van de CV krijgt.
Daar let ik inderdaad wel goed op. Wij nemen de Combi+, dus snel warm water, maar ook aangesloten op warmwaterleiding, zodat je onbeperkt warm water kan tappen mocht het nodig zijn.

Waterontharder is een goede tip, maar niet echt nodig voor ons. Hebben nu een bijna zwarte werkblad en het valt heel erg mee qua kalkaanslag. Misschien valt het in deze regio mee :D
  zaterdag 22 februari 2020 @ 20:54:57 #25
149959 SQ
snelle trees
pi_191635772
Geen idee waarom, maar het voelt wel aan de prijs. Deze keuken is bijna net zo duur als de onze, en wij hebben daar nog een extra vaatwasser en een extra oven bij. En meer kastruimte.

Onze keuken is overigens van Leicht via een kleine dealer in zuidoost Brabant.

Ik vind het ontwerp wel tof en ook goed gebruik makend van de ruimte.
Heb je overwogen om een spatrand in hetzelfde houtpatroon te nemen om de lijn wat meer door te trekken?
Ik zou overigens niet voor weer iets compleet anders gaan. Dan nog eerder gewoon goed afwasbare verf, de betere merken hebben dat (wij hebben op de badkamer 2 muren gewoon geschilderd ipv betegeld en dat gaat echt prima).
disclaimer
  zaterdag 22 februari 2020 @ 20:57:49 #26
149959 SQ
snelle trees
pi_191635855
Ik lees nu dat je hebt geprobeerd bij Diessen een afspraak te plannen in februari _O- da's inderdaad scheer onmogelijk deze tijd van het jaar, de asml bonussen worden deze maand uitgekeerd he :')
disclaimer
pi_191636037
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 03:34 schreef Kyran het volgende:

Stap 1: Nieuwe indeling verzinnen
Na uren, dagen, weken in allerlei tekenprogramma's te hebben gekloot zijn wij tot de volgende indeling gekomen.
Wat voor tekenprogramma's hebben jullie zoal gebruikt? En zijn die een beetje gebruiksvriendelijk?

Wij moeten ook een nieuwe keuken. We wonen ook sinds 2016 in ons huis en de keuken dateert van eind jaren negentig. We kijken wel een beetje op tegen alle rompslomp.

Wel gave keuken zo!
pi_191636457
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:04 schreef Kyran het volgende:

[..]

Thanks! *O*

Wij spoelen eigenlijk bijna nooit echt af en die paar keer dat je het wel doet is te overzien. Om de vaatwasser aan de kant van de kraan te zetten moet je 1) een hoekkast opofferen 2) tegen a-symetrisch gepositioneerde kasten aankijken en dat kunnen onze OCD-hersenen niet aan _O-

Wij ruimen de vaatwasser na het avondeten in en meestal tijdens het koken weer uit. In de huidige situatie loop je elkaar dan gigantisch in de weg. In de nieuwe situatie kan iemand de vaatwasser makkelijk uitruimen, zonder dat diegene in de weg staat van diegene die kookt *O*

Dit soort vragen zijn trouwens wel fijn. Kan natuurlijk best zijn dat wij iets over het hoofd zien, maar dit was inderdaad een weloverwogen keuze.

Wat betreft Bosch/Siemens/Neff. Ze zijn inderdaad min of meer gelijk. Vooral Siemens en Bosch zijn bijna identiek. Neff wil vooral bij de ovens nog wel een klein beetje afwijken. De Slide & Hide deuren zijn bijvoorbeeld alleen bij Neff te krijgen. Bij de Bosch vaatwasser zit er vaker al standaard een besteklade bij, terwijl je die bij de Siemens er nog apart bij moet kopen. Siemens heeft bij meerdere versies Home Connect, luxe verlichting etc. Terwijl Neff en Bosch dat vooral hebben bij de echte high-end series.

Ik kwam zelf bij Bosch uit omdat de Carbon Black versie van de oven gewoon echt heel mooi is. Aangezien het qua techniek allemaal min of meer hetzelfde is kunnen wij dus gaan voor wat wij ook echt mooi vinden. Neff is misschien leuker/handiger met Slide & Hide, maar ik vind van die drie merken de oven van Neff wel het minst mooie in combinatie met wat wij verder willen qua kleuren.
Mijn OCD dacht ook gelijk aan een a-symmetrische kraan en/of kasten en hoe je dat dan weer op zou moeten lossen. :D Maar fijn dat jullie er al over nagedacht hadden. Het kan net zo'n lullig dingetje zijn, zo eentje waar je niet achteraf tegenaan wil lopen. Handig dat nu één persoon kan koken zonder last te hebben van de ander die opruimt. ^O^
  Moderator / Redactie Sport zondag 23 februari 2020 @ 01:40:15 #29
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191640544
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:54 schreef SQ het volgende:
Geen idee waarom, maar het voelt wel aan de prijs. Deze keuken is bijna net zo duur als de onze, en wij hebben daar nog een extra vaatwasser en een extra oven bij. En meer kastruimte.

Onze keuken is overigens van Leicht via een kleine dealer in zuidoost Brabant.

Ik vind het ontwerp wel tof en ook goed gebruik makend van de ruimte.
Heb je overwogen om een spatrand in hetzelfde houtpatroon te nemen om de lijn wat meer door te trekken?
Ik zou overigens niet voor weer iets compleet anders gaan. Dan nog eerder gewoon goed afwasbare verf, de betere merken hebben dat (wij hebben op de badkamer 2 muren gewoon geschilderd ipv betegeld en dat gaat echt prima).
Leicht zit wel in zelfde categorie qua prijs als ik het goed heb, maar had daar nog niet serieus naar gekeken. Ook maar eens doen. Mag ik vragen waar jullie geweest zijn? Erbee of Deeze? Dat zijn de enige twee Leicht dealers daar in de buurt volgens Leicht zelf :P

Heb offerte ook even neergelegd bij een andere keukenzaak. Ben benieuwd waar zij mee gaan komen. Is het meteen iets duidelijker of het een goede prijs is.

quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:57 schreef SQ het volgende:
Ik lees nu dat je hebt geprobeerd bij Diessen een afspraak te plannen in februari _O- da's inderdaad scheer onmogelijk deze tijd van het jaar, de asml bonussen worden deze maand uitgekeerd he :')
Ja, wist ik veel _O-

Heb serieus pas een afspraak ergens eind april. Geen idee of wij daar op gaan wachten.
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 21:03 schreef TolstoiFan het volgende:

[..]

Wat voor tekenprogramma's hebben jullie zoal gebruikt? En zijn die een beetje gebruiksvriendelijk?

Wij moeten ook een nieuwe keuken. We wonen ook sinds 2016 in ons huis en de keuken dateert van eind jaren negentig. We kijken wel een beetje op tegen alle rompslomp.

Wel gave keuken zo!
Ik heb vooral het online tooltje van Tieleman Keukens gebruikt. Werkt best makkelijk en je kan er redelijk veel mee. Leuk om mee te puzzelen en verschillende dingen uit te proberen.

En tsja ...rompslomp wordt het sowieso wel. Bij ons komt er ook meteen veel meer bij kijken. Leidingwerk moet worden aangepast (water en afvoer), meterkast moet worden vervangen en er moet een perilex aansluiting komen in de keuken. Waarschijnlijk zijn de muren achter de huidige kastjes niet echt netjes afgewerkt, dus het kan best zijn dat daar nog wat stucwerk bij gaat komen. Nu hebben wij ook een koof die straks verwijderd gaat worden, dus plafond en muren moeten ook opnieuw geschilderd worden. We zijn straks makkelijk een paar duizend extra kwijt voor al dit soort randzaken. Daar komt dan nog de keuken bij .... :')

[ Bericht 9% gewijzigd door Evenstar op 23-02-2020 02:38:56 ]
  zondag 23 februari 2020 @ 07:29:51 #30
149959 SQ
snelle trees
pi_191641106
Wij zijn inderdaad bij Deeze geweest ;)

Was overigens niet héél bewust, maar ik ken iemand die daar werkt, en zo rolden we er in ;)
disclaimer
pi_191641243
Als het om zulke bedragen gaat loont het zich misschien wel om over de grens te kijkem
pi_191644852
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 13:32 schreef Kyran het volgende:

[..]

Eens, staan ook nog twee zaken op ons lijstje waar ze alles zelf en/of op maat maken.

Eerste is van Diessen in Veldhoven. Heb hele goede verhalen gehoord/gelezen over ze. Hebben een eigen fabriek waar ze alles op maat kunnen maken. Weet niet hoe het zit met hun houtfineer fronten en hoe ze die vervaardigen, maar ga dat zeker even vragen. Helaas pas in april een afspraak met ze kunnen plannen, want ze zitten belachelijk vol.

Tweede is HJ Interieurs op aanraden van @:Legwieh. Die kastenwand in de keuken van @:Legwieh is echt prachtig, dus wilenl zeker wel een keer in gesprek met HJ Interieurs om te kijken of het binnen ons budget mogelijk is om zoiets te laten maken. Ze zijn echter niet heel goed in communicatie volgens mij. Heb een paar dagen geleden een e-mail gestuurd, maar nog geen reactie, dus moet ze maar een keer bellen.
[..]

[..]

Dit is ook hoe wij er in staan. Iets meer betalen voor een kleine familiezaak vinden wij geen probleem. Meestal krijg je dat ook wel weer terug in een stuk betere en persoonlijkere service.
[..]

[..]

Hebben bij Tieleman gekeken. Was eerste keukenzaak waar wij langs zijn gegaan. Nog niet met ze aan tafel gezeten. Als ik het goed begrijp zijn zij wel relatief duur, maar leveren wel hele goede service. Bedankt voor je overige tips ook!
[..]

Dit is nog best lastig, want wij willen een Bora en/of Gutmann kookplaat. De Siemens/Bosch kookplaten hebben gewoon niet de stats waar wij naar op zoek zijn. Verder hebben wij alleen een koel-vriescombinatie, een combi-stoomoven en een vaatwasser. Ik zat al te denken om een simpel goedkoop product bij te nemen en deze door te verkopen, zodat wij alsnog de vijf jaar garantie krijgen _O-
[..]

[..]

Leuk dat je bij HJ gaat kijken, ik ben er afgelopen week toevallig nog geweest omdat mijn moeder ook toe is aan een nieuwe keuken. Ik denk dat bellen inderdaad makkelijker gaat. Jan is meer van het timmeren dan van het mailen denk ik ;-)

Van Diessen in veldhoven is zeker goed, ik vind Van Diessen een beetje een Tieleman Light, minstens net zo goede service en kwaliteit, iets minder poeha en iets betere (lees goedkopere prijs)

Wil niet zeggen dat Tielemans niet goed is, maar ik kreeg destijds daar wel het gevoel dat je met een keuken van 25k niet echt meetelt.

HJ Interieurs is goedkoper dan de grote merken denk ik eerlijk gezegd. Groot voordeel daar is is dat alles maatwerk is dus een kastje van 60cm is net zo duur als 1 van 58,2 hij moet ze toch op maat zagen.

HJ Adviseert wel vaak Bosch/Siemens, omdat hij dat veel levert krijgt hij daar veel korting op die hij ook weer door kan geven maar hij levert ook prima Bora of alle andere merken hoor. (mijn moeder twijfelt ook tussen Bora en Siemens vandaar)

Ik ben erg benieuwd wat je kiest.
  Moderator / Redactie Sport zondag 23 februari 2020 @ 14:47:17 #33
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191645404
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 14:02 schreef Legwieh het volgende:

[..]

Leuk dat je bij HJ gaat kijken, ik ben er afgelopen week toevallig nog geweest omdat mijn moeder ook toe is aan een nieuwe keuken. Ik denk dat bellen inderdaad makkelijker gaat. Jan is meer van het timmeren dan van het mailen denk ik ;-)

Van Diessen in veldhoven is zeker goed, ik vind Van Diessen een beetje een Tieleman Light, minstens net zo goede service en kwaliteit, iets minder poeha en iets betere (lees goedkopere prijs)

Wil niet zeggen dat Tielemans niet goed is, maar ik kreeg destijds daar wel het gevoel dat je met een keuken van 25k niet echt meetelt.

HJ Interieurs is goedkoper dan de grote merken denk ik eerlijk gezegd. Groot voordeel daar is is dat alles maatwerk is dus een kastje van 60cm is net zo duur als 1 van 58,2 hij moet ze toch op maat zagen.

HJ Adviseert wel vaak Bosch/Siemens, omdat hij dat veel levert krijgt hij daar veel korting op die hij ook weer door kan geven maar hij levert ook prima Bora of alle andere merken hoor. (mijn moeder twijfelt ook tussen Bora en Siemens vandaar)

Ik ben erg benieuwd wat je kiest.
Dat gevoel had ik ook wel bij Tieleman en al helemaal bij Goergen. Wij vinden beiden service ook heel belangrijk en willen daar best wel iets meer voor betalen, maar het moet ook niet te gek worden.

Nadeel van van Diessen zijn de belachelijk lange wachttijden voordat je uberhaupt een gesprek aan kan gaan. Volgens mij valt levertijd dan wel weer mee. Gelukkig hebben wij wel de luxe dat wij geen deadline hebben, dus kunnen rustig de tijd nemen.

HJ kende ik niet en kan er ook heel weinig over vinden, maar ik vind de keuken die ze bij jou gezet hebben echt prachtig. Dat de prijzen dan ook nog relatief meevallen is natuurlijk mooi meegenomen. Heb jij toevallig ervaring met hun aftersales? Staan ze ook klaar voor je als er iets niet volgens planning gaat? Doen ze ook de montage of moet je dit zelf verzorgen?

Behalve de kookplaat (Bora of Gutmann) komen wij waarschijnlijk toch uit bij Bosch/Siemens, dus dat is verder geen probleem :D Ik ga ze morgen wel even bellen. Hopen dat ze niet van de lange wachttijden hebben als bij van Diessen .

Ik / wij zijn ook wel benieuwd wat wij gaan kiezen _O- Op dit moment staat voor mij in ieder geval Next125 bovenaan. Mooie hoge onderkasten en de mooiste houtfineer fronten die ik tot nu toe heb gezien.

Systemat is een goede tweede. Smoked Oak houtfineer is ook precies mijn smaak en ook zij hebben relatief hoge onderkasten.

Leicht lijkt iets meer nagedacht te hebben over houtfineer fronten (en zelfs houtlook fronten van kunststof). Dat de houtnerven doorlopen is zoveel mooier en rustiger voor het oog. Ik vind de kleuren die ze hebben alleen niet echt mooi. Moet het nog even echt gaan zien in een winkel, maar in de brochure lijkt alles net iets te licht voor mijn smaak.
pi_191645517
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 14:47 schreef Kyran het volgende:

[..]

HJ kende ik niet en kan er ook heel weinig over vinden, maar ik vind de keuken die ze bij jou gezet hebben echt prachtig. Dat de prijzen dan ook nog relatief meevallen is natuurlijk mooi meegenomen. Heb jij toevallig ervaring met hun aftersales? Staan ze ook klaar voor je als er iets niet volgens planning gaat? Doen ze ook de montage of moet je dit zelf verzorgen?

Dat heb ik zeker, in eerste instantie was er een verkeerde oven geleverd (enkel stoom ipv stoom-oven combi) dit was in de communicatie misgegaan. (Dus beide schuld)

Toen heb ik opgezocht welke oven ik wel wilde. Deze hebben zij besteld (enkel meerprijs moest ik bijleggen)

Toen ze hem kwamen wisselen zagen we dat het een ouder type was met kleurverschil in het geborsteld rvs (volledig mijn fout) deze hebben ze toen weer meegenomen een nieuwe (juiste model) besteld en kosteloos wederom gewisseld.

Daarnaast zijn ze een keer langsgekomen om extra ventilatie aaan te brengen in de plint bij de wijnkoelkast deze werd te heet en koelde dus bij hete zomerdagen onvoldoende (ook kosteloos)

Zij doen altijd inclusief montage. Anders kunnen ze kwaliteit niet garanderen, en zij willen t echt goed doen.
  Moderator / Redactie Sport zondag 23 februari 2020 @ 15:41:32 #35
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191646523
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 14:55 schreef Legwieh het volgende:

[..]

Dat heb ik zeker, in eerste instantie was er een verkeerde oven geleverd (enkel stoom ipv stoom-oven combi) dit was in de communicatie misgegaan. (Dus beide schuld)

Toen heb ik opgezocht welke oven ik wel wilde. Deze hebben zij besteld (enkel meerprijs moest ik bijleggen)

Toen ze hem kwamen wisselen zagen we dat het een ouder type was met kleurverschil in het geborsteld rvs (volledig mijn fout) deze hebben ze toen weer meegenomen een nieuwe (juiste model) besteld en kosteloos wederom gewisseld.

Daarnaast zijn ze een keer langsgekomen om extra ventilatie aaan te brengen in de plint bij de wijnkoelkast deze werd te heet en koelde dus bij hete zomerdagen onvoldoende (ook kosteloos)

Zij doen altijd inclusief montage. Anders kunnen ze kwaliteit niet garanderen, en zij willen t echt goed doen.
Dat zijn dingen die je wil zien/horen inderdaad, netjes van ze _O_.
pi_191647102
Leuk, keukens!

Onze huidige keuken komt van Graafschap uit Aalten (8 jaar oud) en de keuken voor ons nieuwbouwhuis hebben we ook weer daar gekocht.
Moet ik er bij vermelden dat we zowel nu als de vorige keer dezelfde verkoper hadden, hebben we een hele goede klik mee en ik herken het afkraken of niet mee willen buigen juist helemaal niet. Ook is ‘onze’ verkoper juist wel heel enthousiast over kookplaat met afzuiging. Wel zijn ze erg pro bosch inderdaad, dat is overduidelijk hun merk en geven ze ook veel korting op.

Bij Scheffer in Zelhem zijn we vorige keer en ook nu geweest, hele mooie keukens hebben ze. Ik vond de verkopers die ik daar ervaren heb alleen wat minder. Niet meedenken, geen initiatief nemen, hadden er gewoon geen wow gevoel bij.

Uiteindelijk kwamen we bij zowel Scheffer als Graafschap uit op (weer) Hacker systemat en hebben we dus weer gekozen voor Graafschap. Mede ook door de vorige ervaring. De keuken is netjes geplaatst en ziet er nog steeds perfect uit. Er was tijdens het plaatsen 1 kitrandje niet goed en daar kwamen ze direct voor terug. Verder was alles netjes en tot in detail uitgevoerd.

Ze doen ook niet aan pushen om nu te tekenen of nog een paar duizend eraf kunnen lullen. En ze nemen de tijd. We hebben denk ik ondertussen al 4 keer 2 uur daar gezeten om details te bespreken of toch nog iets te bekijken. Ook mailtjes met vragen worden snel beantwoord.

Andere zaken in Nederland (buiten DMG) ken ik eigenlijk niet. Wij wonen zelf in de Achterhoek en deze twee keukenzaken zitten beide op 20 minuten afstand.

Succes in ieder geval!

Die herhalende print is inderdaad stom trouwens, is me nog nooit opgevallen maar ik denk dat ik nu nooit meer anders kan zien :')
E.
  Moderator / Redactie Sport zondag 23 februari 2020 @ 16:29:50 #37
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191647729
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 16:03 schreef .Sparkling. het volgende:
Leuk, keukens!

Onze huidige keuken komt van Graafschap uit Aalten (8 jaar oud) en de keuken voor ons nieuwbouwhuis hebben we ook weer daar gekocht.
Moet ik er bij vermelden dat we zowel nu als de vorige keer dezelfde verkoper hadden, hebben we een hele goede klik mee en ik herken het afkraken of niet mee willen buigen juist helemaal niet. Ook is ‘onze’ verkoper juist wel heel enthousiast over kookplaat met afzuiging. Wel zijn ze erg pro bosch inderdaad, dat is overduidelijk hun merk en geven ze ook veel korting op.

Bij Scheffer in Zelhem zijn we vorige keer en ook nu geweest, hele mooie keukens hebben ze. Ik vond de verkopers die ik daar ervaren heb alleen wat minder. Niet meedenken, geen initiatief nemen, hadden er gewoon geen wow gevoel bij.

Uiteindelijk kwamen we bij zowel Scheffer als Graafschap uit op (weer) Hacker systemat en hebben we dus weer gekozen voor Graafschap. Mede ook door de vorige ervaring. De keuken is netjes geplaatst en ziet er nog steeds perfect uit. Er was tijdens het plaatsen 1 kitrandje niet goed en daar kwamen ze direct voor terug. Verder was alles netjes en tot in detail uitgevoerd.

Ze doen ook niet aan pushen om nu te tekenen of nog een paar duizend eraf kunnen lullen. En ze nemen de tijd. We hebben denk ik ondertussen al 4 keer 2 uur daar gezeten om details te bespreken of toch nog iets te bekijken. Ook mailtjes met vragen worden snel beantwoord.

Andere zaken in Nederland (buiten DMG) ken ik eigenlijk niet. Wij wonen zelf in de Achterhoek en deze twee keukenzaken zitten beide op 20 minuten afstand.

Succes in ieder geval!

Die herhalende print is inderdaad stom trouwens, is me nog nooit opgevallen maar ik denk dat ik nu nooit meer anders kan zien :')
Fijn om zulke ervaringen te lezen _O_

Op zich was ons gesprek bij de Graafschap ook prima hoor. Ik kan gewoon een beetje slecht tegen gepush richting een merk. Als ik aangeef dat ik Bora wil en ook uitleg waarom ik die beter vind dan de Bosch/Siemens dan hoort een verkoper daar gewoon in mee te gaan. Er waren gewoon momenten waarop er van die kleine sneertjes werden gegeven richting andere merken en/of keuzes die wij maakten.

Een ander puntje van kritiek was dat wij duidelijk aangaven dat wij een Systemat keuken wilden. Uiteindelijk is hij aan de slag gegaan met Schröder, omdat houtfineer van Systemat te duur zou zijn. Dit was ook ons eerste gesprek bij een verkoper, dus heb toen zelf ook niet goed gereageerd door hem even te corrigeren en toch voor Systemat te laten gaan. Ondertussen zijn wij bijna twee weken later en hebben wij nog steeds geen offerte. Ook niet heel netjes.

Maar goed, ik schrijf ze zeker niet af, verder was het allemaal heel vriendelijk en gemoedelijk. Ik wacht offerte af en dan kijken wij wel verder.
pi_191648339
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 16:29 schreef Kyran het volgende:

[..]

Fijn om zulke ervaringen te lezen _O_

Op zich was ons gesprek bij de Graafschap ook prima hoor. Ik kan gewoon een beetje slecht tegen gepush richting een merk. Als ik aangeef dat ik Bora wil en ook uitleg waarom ik die beter vind dan de Bosch/Siemens dan hoort een verkoper daar gewoon in mee te gaan. Er waren gewoon momenten waarop er van die kleine sneertjes werden gegeven richting andere merken en/of keuzes die wij maakten.

Een ander puntje van kritiek was dat wij duidelijk aangaven dat wij een Systemat keuken wilden. Uiteindelijk is hij aan de slag gegaan met Schröder, omdat houtfineer van Systemat te duur zou zijn. Dit was ook ons eerste gesprek bij een verkoper, dus heb toen zelf ook niet goed gereageerd door hem even te corrigeren en toch voor Systemat te laten gaan. Ondertussen zijn wij bijna twee weken later en hebben wij nog steeds geen offerte. Ook niet heel netjes.

Maar goed, ik schrijf ze zeker niet af, verder was het allemaal heel vriendelijk en gemoedelijk. Ik wacht offerte af en dan kijken wij wel verder.
Nee inderdaad, niet netjes! Wij hoorden van onze verkoper dat ze het momenteel ontzettend druk hebben maar het zou wel sieren dat even te laten weten aan jullie. Systemat heeft wel prachtige keukens vind ik, blijven dus ook heel mooi vooralsnog.
E.
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 februari 2020 @ 11:56:58 #39
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191660737
Offerte van de Graafschap is eindelijk binnen *O*

Verschillen met Verdonk offerte:

• Werkblad is van graniet (Nero Assoluto gebrand & geborsteld, 2cm dik en 2cm verstek opgedikt).
• Spatrand is 20cm i.p.v. de 40cm bij de Next125 offerte.
• Kastenwand heeft geen extra opzetkasten, dus alleen 221cm hoge kast.
• Korpushoogte 78cm i.p.v. 87.5cm van Next125
• Alles is met grepen
• Nis loopt niet helemaal door tot de achtermuur



Dat metalen rekje gaat er trouwens niet komen, maakt het meteen weer te druk. Waarschijnlijk hangen wij gewoon een leuke grote foto op daar.

Next125 vs Schröder offerte (met afgeronde getallen)
Kasten ¤14000 vs ¤10000
Werkblad ¤4600 vs ¤2500
Apparatuur: ¤8500 vs ¤8500
Montage: ¤1500 vs ¤1750
Korting ¤2600 vs ¤0

Totaal: ¤26000 vs. ¤22750

Apparatuur en montage prijzen zijn praktisch gelijk. Werkblad is een flink stuk goedkoper (scheelt ruim ¤2000). Zij geven aan dat dit komt omdat ze rechtstreeks bij de fabrikant in Italië bestellen, zonder tussenkomst van een andere partij. Prijsverschil zit verder vooral in de kasten. Next125 is een flink stuk duurder, maar je krijgt er ook wel wat voor terug.

Voordelen Next125 offerte: Korpushoogte van 87.5cm vs 78cm, kastenwand van 251cm hoog i.p.v. 221cm, nis loopt dieper door naar achteren, houtfineer van Next125 is echt veel mooier dan van Schröder.

Voordelen Schröder offerte: Goedkoper en mooier werkblad voor een hele mooie prijs.

Verschil in prijs is best flink, maar ik denk dat wij wel bereid zijn om toch richting de Next125 te gaan. Wij hebben in ieder geval nu ook gevraagd om een Systemat offerte in dezelfde opstelling als de Next125. Ben benieuwd wat daar uitkomt.

Edit: Helaas kon de Graafschap weer niet laten om richting Bosch te pushen. Ik had heel duidelijk gevraagd om een offerte met Bora X Pure (PUXU). De offerte is alsnog gemaakt met de nieuwe Bosch en dit wordt nog een keer extra benadrukt in de e-mail. De PUXU is ergens onderaan de offerte genoemd tegen een meerprijs en de volgende mededeling: DAARNAAST BESCHIKT U ENKEL OVER DE FABRIEKSGARANTIE VAN BORA. DIT DIENT U HIERBIJ ZELF TE VERZORGEN Ook gewoon in bold en capitals :')

Ik snap gewoon niet dat ze dit doen. Prima als je één keer of zelfs twee keer laat vallen dat je liever Bosch verkoopt en dat dit volgens jou veel beter is. Maar waarom moet je iedere, maar dan ook echt iedere gelegenheid aanpakken om je klant te "schofferen" omdat die een andere keus maakt?

[ Bericht 13% gewijzigd door Evenstar op 24-02-2020 12:05:01 ]
pi_191660970
Voor mijn gevoel moet je op je kasten en werkblad nog extra korting kunnen krijgen terugdenkend aan onze eerste keuken (next125 en granieten blad).
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 24 februari 2020 @ 12:19:12 #41
149959 SQ
snelle trees
pi_191661108
ik heb dat ooit juist andersom gehad met een Boretti fornuis.
Daar zeiden ze tegen ons: wij willen best die Boretti voor jullie bestellen, maar bij ons is ie 1000 euro duurder dan online én we kunnen er geen service op geven, dus je kunt m beter ergens anders kopen _O-

Dat vonden we zo eerlijk dat we 'm alsnog bij die keukenboer besteld hebben ;)
disclaimer
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 februari 2020 @ 12:23:11 #42
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191661180
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 12:19 schreef SQ het volgende:
ik heb dat ooit juist andersom gehad met een Boretti fornuis.
Daar zeiden ze tegen ons: wij willen best die Boretti voor jullie bestellen, maar bij ons is ie 1000 euro duurder dan online én we kunnen er geen service op geven, dus je kunt m beter ergens anders kopen _O-

Dat vonden we zo eerlijk dat we 'm alsnog bij die keukenboer besteld hebben ;)
Dat werkt ook tien keer beter _O_ Nu voel ik mij bijna schuldig dat ik een Bora wil. Kan niet de bedoeling zijn.

Al zijn wij nu ook wel gecharmeerd van de Gutmann Nivel die een klein beetje duurder is dan de Bora X Pure, maar wel een paar mooi voordelen heeft. Choices choices!

@Legwieh Afspraak bij H&J is gepland, ben benieuwd :P

[ Bericht 6% gewijzigd door Evenstar op 24-02-2020 12:58:48 ]
pi_191662085
Tof ontwerp! Zijn jullie allebei rechtshandig? Het hoekje van het koffieapparaat ziet er ongemakkelijk uit als je met links een kopje wil pakken :+.

quote:
14s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:15 schreef fathank het volgende:
Veel keukenboeren plaatsen alleen de keuken maar sluiten de boel niet aan. Waterleidingen verleggen, electrawerk etc doen de meesten ook niet.
Ik heb mijn huidige keuken laten plaatsen door een mannetje van de keukenboer, maar ik zou de volgende keer liever zelf een lokale ondernemer inhuren (die ook het voorwerk zoals verplaatsen van leidingen en aansluitingen doet). Deze monteur vond dat hij te weinig betaald kreeg, en deed alles slordig/haastig; blad is min of meer waterpas, maar het belletje precies aan de andere kant dan de vensterbank (ook waterpas) waardoor er een cm hoogteverschil ontstaat. Niet strak tegen de vensterbank maar 0-2 cm er vanaf etc. En hij probeerde alles op te lossen met een dikke kwak slordig aangebrachte kit. Voordeel van montage door keukenzaak; monteur had het blad verkeerd gezaagd (er moest een hoekje uit, en hij had de lange/korte hoek verwisseld), en toen kregen we gratis een nieuw blad van de keukenzaak omdat dit onder hun verantwoording viel. Volgende keer betaal ik liever iets meer voor een ondernemer die eer uit zijn werk wil halen, en zelf een eerlijke prijs heeft bepaald voor zijn werk.
pi_191662375
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 12:23 schreef Kyran het volgende:

[..]

Dat werkt ook tien keer beter _O_ Nu voel ik mij bijna schuldig dat ik een Bora wil. Kan niet de bedoeling zijn.

Al zijn wij nu ook wel gecharmeerd van de Gutmann Nivel die een klein beetje duurder is dan de Bora X Pure, maar wel een paar mooi voordelen heeft. Choices choices!

@:Legwieh Afspraak bij H&J is gepland, ben benieuwd :P
Wanneer ga je?

Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen. Ik vond het echt heel anders dan alle andere bedrijven.

Niks commercieel als je iets wil weten over een apparaat dan moet hij ook zoeken in t boekje maar wel echt vakwerk en top service.

Keep me updated.
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 februari 2020 @ 13:43:01 #45
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191662578
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 13:30 schreef Legwieh het volgende:

[..]

Wanneer ga je?

Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen. Ik vond het echt heel anders dan alle andere bedrijven.

Niks commercieel als je iets wil weten over een apparaat dan moet hij ook zoeken in t boekje maar wel echt vakwerk en top service.

Keep me updated.
Over twee weken :)

Ben ook erg benieuwd wat er mogelijk is, in welke kleuren etc :)

Doet hij trouwens alleen montage of ook meerwerk? Kan het hem natuurlijk ook vragen tijdens het gesprek, maar ben te benieuwd _O-

@Chicolade Ik ben linkshandig en de koffiedrinker _O-, dus niet 100% handig, maar het kan gewoon niet anders. Overleef het wel :D

Ben ook heel benieuwd hoe wij het straks moeten / gaan aanpakken met montage en meerwerk. Moet aardig wat gebeuren. Er gaat een koof weg, dus plafond van hele eetkamer moet gewit worden. De muur waar de kookplaat komt heeft nu structuurverf en daar willen wij eigenlijk van af. Muur achter kraan heeft waarschijnlijk wel wat stucwerk nodig, omdat er nu gewoon kasten tegenaan staan hebben wij geen idee wat daar achter zit. Waterleiding en afvoer moet aangepast worden. Meterkast moet vervangen worden en er moet een perilex aansluiting komen in de keuken. Zal fijn zijn om dit alles bij 1 zaak te leggen, maar kans dat dat gaat lukken is zeer klein :(

[ Bericht 32% gewijzigd door Evenstar op 24-02-2020 13:56:24 ]
pi_191665043
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 13:43 schreef Kyran het volgende:

[..]

Over twee weken :)

Ben ook erg benieuwd wat er mogelijk is, in welke kleuren etc :)

Doet hij trouwens alleen montage of ook meerwerk? Kan het hem natuurlijk ook vragen tijdens het gesprek, maar ben te benieuwd _O-

@:Chicolade Ik ben linkshandig en de koffiedrinker _O-, dus niet 100% handig, maar het kan gewoon niet anders. Overleef het wel :D

Ben ook heel benieuwd hoe wij het straks moeten / gaan aanpakken met montage en meerwerk. Moet aardig wat gebeuren. Er gaat een koof weg, dus plafond van hele eetkamer moet gewit worden. De muur waar de kookplaat komt heeft nu structuurverf en daar willen wij eigenlijk van af. Muur achter kraan heeft waarschijnlijk wel wat stucwerk nodig, omdat er nu gewoon kasten tegenaan staan hebben wij geen idee wat daar achter zit. Waterleiding en afvoer moet aangepast worden. Meterkast moet vervangen worden en er moet een perilex aansluiting komen in de keuken. Zal fijn zijn om dit alles bij 1 zaak te leggen, maar kans dat dat gaat lukken is zeer klein :(
Echt meerwerk doen ze volgens mij niet. Officieel mogen ze ook geen water en gasleidingen aansluiten maar ze maken wel een leidingen plan dus gewoon een lokale installateur laten maken zou ik zeggen.

Keep me updated ;-)
pi_191665870
Oh boy, wat een bedragen. Ik heb nog steeds het idee dat je voor zulke prijzen een kleine woning in Zeeland of Friesland kunt kopen. :+

Maar wat ik wou zeggen: ik heb zelf zo'n soort nis als jullie krijgen en vind die zo fijn, vooral voor apparaten. Zorg als het even kan dat je er genoeg stopcontacten hebt zitten als je er ook apparaten kwijt wilt.

En ik vind Fenix heel mooi voor frontjes. Je hebt ook Fenix voor bladen en daar ben ikzelf niet helemaal van overtuigd, maar frontjes zijn natuurlijk veel minder krasgevoelig.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 februari 2020 @ 17:01:30 #48
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191666016
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 16:50 schreef Claudia_x het volgende:
Oh boy, wat een bedragen. Ik heb nog steeds het idee dat je voor zulke prijzen een kleine woning in Zeeland of Friesland kunt kopen. :+
Omdat niemand daar wil wonen :o

quote:
Maar wat ik wou zeggen: ik heb zelf zo'n soort nis als jullie krijgen en vind die zo fijn, vooral voor apparaten. Zorg als het even kan dat je er genoeg stopcontacten hebt zitten als je er ook apparaten kwijt wilt.
:Y gaan wij ook doen. Komt sowieso een Jura D4 (ruil mijn Nespresso gemak toch maar in voor een echte).

quote:
En ik vind Fenix heel mooi voor frontjes. Je hebt ook Fenix voor bladen en daar ben ikzelf niet helemaal van overtuigd, maar frontjes zijn natuurlijk veel minder krasgevoelig.
Hele slechte dingen gelezen over Fenix werkbladen ja, maar volgens mijn zijn meeste ervaringen die je online kan vinden terug te herleiden naar 2 of 3 gevallen. Ik vind het er in ieder geval erg mooi uitzien. Het is nog relatief nieuw spul volgens mij, dus wel jammer dat je niemand hebt die er al 15 jaar ervaring mee heeft. Geen idee hoe het er straks uitziet.
pi_191666230
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:01 schreef Kyran het volgende:

[..]

Omdat niemand daar wil wonen :o
[..]

:Y gaan wij ook doen. Komt sowieso een Jura D4 (ruil mijn Nespresso gemak toch maar in voor een echte).
[..]

Hele slechte dingen gelezen over Fenix werkbladen ja, maar volgens mijn zijn meeste ervaringen die je online kan vinden terug te herleiden naar 2 of 3 gevallen. Ik vind het er in ieder geval erg mooi uitzien. Het is nog relatief nieuw spul volgens mij, dus wel jammer dat je niemand hebt die er al 15 jaar ervaring mee heeft. Geen idee hoe het er straks uitziet.
Ik heb Fenix getest in de winkel door m'n nagel erin te drukken. :D Die kras kreeg ik er al niet eens uit.

Ik ben zelf nog aan het broeden op de beste oplossing voor een werkblad. We zijn nu voor goedkoop gegaan zodat we er even over na konden denken, dus er zit laminaat in. Doordat het een effen blad is, zie je er al gauw krasjes in komen. Ik vond het blad van composiet in ons vorige huis behoorlijk ideaal, alleen vind ik ons huidige werkblad (ondanks dat het retegoedkoop is) veel mooier.

Dilemma's, dilemma's. Voorlopig blijft bij ons laminaat erin zitten.



Als we nou eindelijk eens de keukenplinten monteren dan kan ik een foto maken van een keuken die af is. :+
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 februari 2020 @ 17:34:59 #50
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191666566
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:15 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik heb Fenix getest in de winkel door m'n nagel erin te drukken. :D Die kras kreeg ik er al niet eens uit.

Ik ben zelf nog aan het broeden op de beste oplossing voor een werkblad. We zijn nu voor goedkoop gegaan zodat we er even over na konden denken, dus er zit laminaat in. Doordat het een effen blad is, zie je er al gauw krasjes in komen. Ik vond het blad van composiet in ons vorige huis behoorlijk ideaal, alleen vind ik ons huidige werkblad (ondanks dat het retegoedkoop is) veel mooier.

Dilemma's, dilemma's. Voorlopig blijft bij ons laminaat erin zitten.

[ afbeelding ]

Als we nou eindelijk eens de keukenplinten monteren dan kan ik een foto maken van een keuken die af is. :+
Mooie keuken *O* Strak en overzichtelijk _O_ (ondanks de beruchte plinten doen we later wel probleem _O-) en ook nog eens lekker veel licht van buiten. Hebben wij hier ook gelukkig, dus vandaar dat we wel voor een redelijk donkere keuken durven te gaan.

Hoe is je ervaring met de Fenix kasten? Wij hebben een kleine van 3+ in huis die er vast wel een paar keer tegenaan gaat stoten en willen dan ook niet meteen van die lelijke grijze/witte strepen in de kasten zien. Twijfelen dus zeker nog wel wat we moeten doen.

Qua blad vind ik zelf graniet echt heel mooi en de prijs waarvoor de Graafschap deze wil leveren is helemaal dikke prima. Normaal krijg je nauwelijks een kunststof werkblad voor zo'n prijs :X

Wij hebben nu kunststof en het is eigenlijk best wel makkelijk spul. Niet kapot te krijgen. Ik gebruik het soms zelfs als snijplank en je moet echt je best doen om er krassen in te krijgen. Het voelt alleen ongelovelijk goedkoop aan.

Je ervaring met composiet was dus wel goed?
  maandag 24 februari 2020 @ 17:38:03 #51
149959 SQ
snelle trees
pi_191666614
Heb je keramiek overwogen ?

Dat is wat wij nu hebben en zou een van de meest krasvaste en hittebestendige materialen moeten zijn.

Wij hadden in onze vorige keuken graniet. Prachtig materiaal, maar je krijgt op den duur gegarandeerd vlekken van water of die fles azijn wat toch nog een druppel langs de hals liep.
disclaimer
pi_191666713
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:34 schreef Kyran het volgende:

[..]

Mooie keuken *O* Strak en overzichtelijk _O_ (ondanks de beruchte plinten doen we later wel probleem _O-)

Hoe is je ervaring met de Fenix kasten? Wij hebben een kleine van 3+ in huis die er vast wel een paar keer tegenaan gaat stoten en willen dan ook niet meteen van die lelijke grijze/witte strepen in de kasten zien. Twijfelen dus zeker nog wel wat we moeten doen.

Qua blad vind ik zelf graniet echt heel mooi en de prijs waarvoor de Graafschap deze wil leveren is helemaal dikke prima. Normaal krijg je nauwelijks een kunststof werkblad voor zo'n prijs :X

Wij hebben nu kunststof en het is eigenlijk best wel makkelijk spul. Niet kapot te krijgen. Ik gebruik het soms zelfs als snijplank en je moet echt je best doen om er krassen in te krijgen. Het voelt alleen ongelovelijk goedkoop aan.

Je ervaring met composiet was dus wel goed?
Ik geloof dat we voor onze huidige keuken niet een blad van composiet konden vinden zonder naden op vervelende plekken te krijgen, maar dat weet ik niet zeker meer (er is ook een bedrijf dat extra lange bladen levert). Voor jouw keuken is dat volgens mij geen probleem? Ik vond composiet inderdaad ideaal. Je mag er eigenlijk geen hete pannen opzetten, maar dat is meteen het enige nadeel. (Ik heb het wel eens gedaan en er gebeurde niks.)

Ik wil nu alleen een mat en effen blad en dan zijn de mogelijkheden beperkt. Dekton Domoos wil ik nog wel eens bekijken als ik ons blad van laminaat echt wil vervangen.

Onze onderkastjes zijn niet van Fenix trouwens, maar ik zou me niet zo'n zorgen maken om de driejarige (tenzij die een echte sloper is). Bij ons zijn het vooral de vieze handjes die je goed ziet en da's een kwestie van het juiste schoonmaakmiddel gebruiken.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_191666780
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:38 schreef SQ het volgende:
Heb je keramiek overwogen ?
Dekton Domoos is geloof ik ook keramiek:

I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_191666831
Oh, ik heb trouwens zó getwijfeld over een donkere keuken en nu snap ik niet meer zo goed waarom. Ik ben er heel blij mee. Ik kon m'n lief alleen niet zover krijgen om voor een combinatie met hout te kiezen. In onze nis wil ik de meubelmaker nog eens een open kast van eikenhout laten maken.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  maandag 24 februari 2020 @ 17:52:45 #55
149959 SQ
snelle trees
pi_191666872
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:50 schreef Claudia_x het volgende:
Oh, ik heb trouwens zó getwijfeld over een donkere keuken en nu snap ik niet meer zo goed waarom. Ik ben er heel blij mee. Ik kon m'n lief alleen niet zover krijgen om voor een combinatie met hout te kiezen. In onze nis wil ik de meubelmaker nog eens een open kast van eikenhout laten maken.
O+ Ik heb er ook geen seconde spijt van.
Maar goed, ik vind moderne witte keukens ook vrijwel nooit echt mooi eigenlijk.

Zwart O+
disclaimer
  maandag 24 februari 2020 @ 17:55:48 #56
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191666915
quote:
17s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:48 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Dekton Domoos is geloof ik ook keramiek:

[ afbeelding ]
:9~ :9~ :9~

Hoe mongoolproof is keramiek eigenlijk? Mooi zeg dit _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_191666931
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:55 schreef Molo het volgende:

[..]

:9~ :9~ :9~

Hoe mongoolproof is keramiek eigenlijk? Mooi zeg dit _O_
Wat ik ervan heb begrepen is dat het het meest praktische materiaal is dat je je maar kunt wensen. Maar dat kan @SQ beter beoordelen. Er is mij alleen bijgebleven dat je uit moet kijken met dunne bladen, vooral als ze overhangen. En dat het duur is. :+
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  maandag 24 februari 2020 @ 18:02:56 #58
149959 SQ
snelle trees
pi_191667024
Je kunt er stukken uit slaan als je je stoofpan uit je klauwen laat vallen. Dus het kan wel stuk. Maar je kunt er wel gewoon lava overheen gieten en dan blijft het mooi.

Heb verder pas een paar weken ervaring hoor. Maar tot nu toe zeer positief.

Goedkoop is het niét. :')
disclaimer
  maandag 24 februari 2020 @ 18:06:45 #59
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191667100
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 18:02 schreef SQ het volgende:
Je kunt er stukken uit slaan als je je stoofpan uit je klauwen laat vallen. Dus het kan wel stuk. Maar je kunt er wel gewoon lava overheen gieten en dan blijft het mooi.

Heb verder pas een paar weken ervaring hoor. Maar tot nu toe zeer positief.

Goedkoop is het niét. :')
Ik heb een vent die dat soort dingen regelmatig doet :'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 24 februari 2020 @ 18:07:39 #60
149959 SQ
snelle trees
pi_191667117
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 18:06 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb een vent die dat soort dingen regelmatig doet :'(
Dan kun je beter voor hout of kunststof gaan idd _O-
disclaimer
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 24 februari 2020 @ 19:40:22 #61
269689 crew  Viv
pi_191668829
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 18:06 schreef Molo het volgende:
Ik heb een vent die dat soort dingen regelmatig doet :'(
:D
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 februari 2020 @ 19:43:02 #62
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191668862
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:38 schreef SQ het volgende:
Heb je keramiek overwogen ?

Dat is wat wij nu hebben en zou een van de meest krasvaste en hittebestendige materialen moeten zijn.

Wij hadden in onze vorige keuken graniet. Prachtig materiaal, maar je krijgt op den duur gegarandeerd vlekken van water of die fles azijn wat toch nog een druppel langs de hals liep.
Keramiek staat ook op het lijstje ja, net als Dekton. Dekton is uit het lijstje volgens mij het meest bestand tegen slijten, vlekken, breuken etc, maar ook één van de duurdere materialen.

Graniet is echt prachtig, maar ik zou dan ook constant op mijn teentjes lopen om geen fouten te maken _O-. Kan soms best onhandige acties hebben in de keuken en wil dan niet meteen een blad van een paar duizend verkloten.

quote:
17s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:48 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Dekton Domoos is geloof ik ook keramiek:

[ afbeelding ]
Dekton is gewoon Dekton, veel eigenschappen van keramiek, maar is beter wat betreft vlekbestendigheid. Als je een keer wijn, chloor, azijn of wat dan ook morst kan je het zonder vlekken schoonmaken. Hittebestendigheid en krastvastheid is te vergelijken met keramiek.

quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:50 schreef Claudia_x het volgende:
Oh, ik heb trouwens zó getwijfeld over een donkere keuken en nu snap ik niet meer zo goed waarom. Ik ben er heel blij mee. Ik kon m'n lief alleen niet zover krijgen om voor een combinatie met hout te kiezen. In onze nis wil ik de meubelmaker nog eens een open kast van eikenhout laten maken.
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 17:52 schreef SQ het volgende:

[..]

O+ Ik heb er ook geen seconde spijt van.
Maar goed, ik vind moderne witte keukens ook vrijwel nooit echt mooi eigenlijk.

Zwart O+
Eens, zwart _O_

@ViviRAWRS is nog een beetje terughoudend qua zwarte keukens en wil (nog) niet zwarte kasten met een zwarte werkblad combineren, dus daar moet ik nog aan werken :*

Met goede verlichting, combinatie met hout, veel lichtinval van buiten en geen bovenkasten kan zwart op zwart wat mij betreft prima. Ziet er strak en chic uit :)
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 februari 2020 @ 19:45:11 #63
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191668904
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 18:06 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb een vent die dat soort dingen regelmatig doet :'(
Ik kan op slechte dagen dat soort dingen ook wel eens doen :') Gelukkig doe ik dan meestal mijzelf pijn en blijft alles (redelijk) heel.

Combinatie van vermoeidheid, hoofdpijn, afzuigkap die vol aanstaat en een peuter waar 100dB uitkomt wil nog wel eens kortsluitingen in mijn hoofd veroorzaken waardoor ik stomme dingen ga doen :Y)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 24 februari 2020 @ 19:58:03 #64
269689 crew  Viv
pi_191669141
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 19:43 schreef Kyran het volgende:
Eens, zwart _O_

@:ViviRAWRS is nog een beetje terughoudend qua zwarte keukens en wil (nog) niet zwarte kasten met een zwarte werkblad combineren, dus daar moet ik nog aan werken :*

Met goede verlichting, combinatie met hout, veel lichtinval van buiten en geen bovenkasten kan zwart op zwart wat mij betreft prima. Ziet er strak en chic uit :)
Onze huidige keuken heeft een bijna zwart werkblad, een bijna zwarte achterwand, bovenkasten en daaronder veel spotjes die geen van allen werken. Ofwel een donker hol, ondanks de vele lichtinval. Dus ja, ik had me voorgenomen om in elk geval géén zwarte keuken te nemen. :')
  maandag 24 februari 2020 @ 20:03:00 #65
132767 lipje
zeg maar nee, krijg je er twee
pi_191669253
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 19:43 schreef Kyran het volgende:

Eens, zwart _O_

@:ViviRAWRS is nog een beetje terughoudend qua zwarte keukens en wil (nog) niet zwarte kasten met een zwarte werkblad combineren, dus daar moet ik nog aan werken :*
En zwarte kasten met een houten blad? Bijvoorbeeld noten, eiken of tropische hardhout soorten(jotoba etc)
Return of the Unox-muts
Bezitter van een burgerbak Voorheen Alfist
verrekte koekwaus :')
Pappa van Aafke en Onno
  maandag 24 februari 2020 @ 20:05:33 #66
149959 SQ
snelle trees
pi_191669311
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 20:03 schreef lipje het volgende:

[..]

En zwarte kasten met een houten blad? Bijvoorbeeld noten, of tropische hardhout soorten(jotoba etc)
Dan moet het blad wel echt exact matchen met je kasten ;)

Ik vind zwart op zwart heel sjiek staan. Maar heb zelf wel voor een licht blad gekozen op mijn zwarte keuken, omdat ik inderdaad bang was voor het black hole effect ;)
disclaimer
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 februari 2020 @ 20:11:31 #67
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191669446
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 19:58 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Onze huidige keuken heeft een bijna zwart werkblad, een bijna zwarte achterwand, bovenkasten en daaronder veel spotjes die geen van allen werken. Ofwel een donker hol, ondanks de vele lichtinval. Dus ja, ik had me voorgenomen om in elk geval géén zwarte keuken te nemen. :')
Ja, maar in de nieuwe opstelling zouden wij geen bovenkasten meer hebben en dus boven je spatwand een open/licht vlak. En wij hebben straks wel fatsoenlijke verlichting in vergelijking met de ene gloeilamp die er nu hangt :')

Onze huidige keuken is ook echt een donker hol, omdat waar je ook kijkt altijd iets boven je hoofd hangt. Combineer dat met niet werkende spots en je hebt een mega donker hol oO/ oO/ oO/

quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 20:03 schreef lipje het volgende:

[..]

En zwarte kasten met een houten blad? Bijvoorbeeld noten, eiken of tropische hardhout soorten(jotoba etc)
Kan, op zich heel mooi, maar houten werkbladen vergen wel heel wat onderhoud en wil dat liever niet. Dan zou ik ook willen dat dat beetje van zelfde houtsoort is als de kastenwand en dat is ook onmogelijk bij de gewone merken. Wie weet wat er straks uitkomt als we bij H&J en/of van Diessen zijn geweest :D

Zelf vind ik het het mooist met mat zwarte onderkasten, donkergrijs (of zwarte) werkblad met een hoge spatrand van +/- 40cm en dan de muur lichtgrijs schilderen met schrobvaste verf. In combinatie met de grote kastenwand in smoked oak / old oak geeft het een hele chique uitstraling.

Je moet dan wel zorgen voor goede verlichting en niet combineren met bovenkasten, want anders wordt het wel een donker hol ja.
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 februari 2020 @ 20:11:56 #68
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191669458
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 20:05 schreef SQ het volgende:

[..]

Dan moet het blad wel echt exact matchen met je kasten ;)

Ik vind zwart op zwart heel sjiek staan. Maar heb zelf wel voor een licht blad gekozen op mijn zwarte keuken, omdat ik inderdaad bang was voor het black hole effect ;)
quote:
Dan zou ik ook willen dat dat beetje van zelfde houtsoort is als de kastenwand en dat is ook onmogelijk bij de gewone merken.
GMTA *;
pi_191673827
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2020 20:11 schreef Kyran het volgende:

Zelf vind ik het het mooist met mat zwarte onderkasten, donkergrijs (of zwarte) werkblad met een hoge spatrand van +/- 40cm en dan de muur lichtgrijs schilderen met schrobvaste verf. In combinatie met de grote kastenwand in smoked oak / old oak geeft het een hele chique uitstraling.

Je moet dan wel zorgen voor goede verlichting en niet combineren met bovenkasten, want anders wordt het wel een donker hol ja.
Team zwart-op-zwart! *O*

Ik vond zelf een afwijkend keukenblad druk ogen en te keukenachtig, als je begrijpt wat ik bedoel, maar ik ben een beetje raar in die dingen. Het is in ieder geval wel zo dat muurkleur en lampen veel verschil hebben gemaakt (zie hieronder voor een impressie, al was de keuken ook toen nog niet af). In plaats van een spatwand hebben we gekozen voor een wand met schrobvaste verf en daar ben ik erg over te spreken. Ik zag net de keuken van @SQ en die spatwand vind ik heel mooi door de manier waarop die is geïntegreerd in het geheel.



Vooral door het eiland was ik tevoren wel bang het zwarte-gat effect, maar dat gevoel heb ik totaal niet. Dat komt waarschijnlijk ook doordat we veel lichtinval hebben en best veel lichtpunten (spotjes, hanglampen, wandlampen). Het is een gezellige ruimte 's avonds (dat komt dan weer totaal niet over op de foto).

Een aantal van mijn inspiratieplaatjes. Gewoon zwart:



En zo zie je hoeveel verschil een kleur op de muur kan maken:





Dit is wel een beetje een zwart gat en zelfs dat vind ik mooi:



[ Bericht 14% gewijzigd door Claudia_x op 25-02-2020 06:39:35 ]
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 25 februari 2020 @ 07:36:42 #70
269689 crew  Viv
pi_191674081
@Claudia_x Ik vond onze huidige 3D-plaatjes inderdaad ook niet mooi vanwege de zwarte spatrand en witte muur erboven (te scherp contrast), en had al tegen mijn man gezegd dat ze de volgende keer grijs moeten proberen. :Y)

Jouw inspiratie-plaatjes (en jouw keuken) vind ik wel tof! O+ Al zou het bij jou sowieso niet zo snel een zwart gat worden vanwege de ramen (wij hebben alleen daglicht vanuit de open kant van de U-vorm).

Oh en ik denk dat we voor het meest onverwoestbare werkblad moeten gaan. Het idee dat we iets van duizenden euro's door één dom foutje onherstelbaar kunnen beschadigen kan mijn hart niet aan. :@
pi_191674436
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 07:36 schreef ViviRAWRS het volgende:

Oh en ik denk dat we voor het meest onverwoestbare werkblad moeten gaan. Het idee dat we iets van duizenden euro's door één dom foutje onherstelbaar kunnen beschadigen kan mijn hart niet aan. :@
Onverwoestbaar bestaat niet, vrees ik. Anders had ik een vloer van dat materiaal gekozen. En muren. En plafonds. :Y) Wat ik al zei: wij hebben composiet niet kunnen beschadigen. Maar wij zetten trouw onderzetters op het werkblad voor hete pannen.

Wat me zo ellendig lijkt aan een houten werkblad is dat je zelfs met water uit moet kijken. Ik zet zo vaak iets nats op het aanrechtblad, nog los van de spetters die erop komen door de kraan.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 25 februari 2020 @ 10:15:59 #72
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191675653
Mooie voorbeelden @Claudia_x

Vloer bij ons is ook donker (leisteen). Zwarte kasten met een donker grijs blad en een iets lichtere tint grijs muur in combinatie een houten kastenwand lijkt mij heel stijlvol, zonder dat het een zwart gat wordt.

Moet dan wel zorgen voor voldoende (warm) licht, maar dat moet goedkomen. Omdat wij geen bovenkasten hebben en geen koof met spots willen gaan wij waarschijnlijk voor zo'n https://www.creative-cables.nl/ oplossing. Zo'n Spider met 9 aansluitpunten nemen en lekker verdelen, zodat je overal genoeg licht hebt. Aansluitpunt is in het midden van de keuken, dus iets van drie lampen recht omlaag, twee boven spoelbak werkblad en vier boven kookplaat werkblad. Het breekt dan ook meteen de lege muren een beetje op ;)

Edit: En onverwoestbaar bestaat natuurlijk niet, maar denk dat composiet, dekton en keramiek meest in de buurt komen. Keramiek is wel gevoeliger voor puntbelasting. Dekton is volgens mij van die drie de meest robuuste. Lees juist net dat Dekton ook gevoelig is voor puntbelasting. Het is vooral fijn dat het slijt- en vlekvast is.

[ Bericht 7% gewijzigd door Evenstar op 25-02-2020 10:21:12 ]
  dinsdag 25 februari 2020 @ 10:59:06 #73
149959 SQ
snelle trees
pi_191676144
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 07:36 schreef ViviRAWRS het volgende:
@:Claudia_x Ik vond onze huidige 3D-plaatjes inderdaad ook niet mooi vanwege de zwarte spatrand en witte muur erboven (te scherp contrast), en had al tegen mijn man gezegd dat ze de volgende keer grijs moeten proberen. :Y)

Jouw inspiratie-plaatjes (en jouw keuken) vind ik wel tof! O+ Al zou het bij jou sowieso niet zo snel een zwart gat worden vanwege de ramen (wij hebben alleen daglicht vanuit de open kant van de U-vorm).

Oh en ik denk dat we voor het meest onverwoestbare werkblad moeten gaan. Het idee dat we iets van duizenden euro's door één dom foutje onherstelbaar kunnen beschadigen kan mijn hart niet aan. :@
Dat kun je ook als je je auto net even tegen een paaltje aantikt ;) uiteindelijk kan álles kapot, alleen gaan werkbladen van door verschillende oorzaken kapot.

Kunststof smelt, graniet vlekt, keramiek chipt, hout barst.
disclaimer
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 25 februari 2020 @ 11:06:10 #74
269689 crew  Viv
pi_191676214
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 10:59 schreef SQ het volgende:
Dat kun je ook als je je auto net even tegen een paaltje aantikt ;) uiteindelijk kan álles kapot, alleen gaan werkbladen van door verschillende oorzaken kapot.
Ja, praat me er niet van. De eerste keer dat wij een auto gingen kopen zat ik met hartkloppingen in de trein. :X :')
  dinsdag 25 februari 2020 @ 11:50:12 #75
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_191676686
Ik heb een of ander fancy laminaat als werkblad, nanotech weet ik veel wat allemaal nog meer maar daar heb ik wel spijt van. Is nu 2 jaar oud en de eerste beschadigingen zijn al zichtbaar. En je blijft er op poetsen dat is echt niet leuk meer. Dus ik zou er ver weg van blijven. In de showroom zag het er echt heel mooi uit, maar in een keuken die goed gebruikt wordt zou ik het niet aanraden.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 25 februari 2020 @ 12:19:47 #76
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191677071
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 11:50 schreef fathank het volgende:
Ik heb een of ander fancy laminaat als werkblad, nanotech weet ik veel wat allemaal nog meer maar daar heb ik wel spijt van. Is nu 2 jaar oud en de eerste beschadigingen zijn al zichtbaar. En je blijft er op poetsen dat is echt niet leuk meer. Dus ik zou er ver weg van blijven. In de showroom zag het er echt heel mooi uit, maar in een keuken die goed gebruikt wordt zou ik het niet aanraden.
Klinkt als toplaag van Fenix?

Ik had bij Bemmel & Kroon om een tegenofferte gevraagd voor de Next125 keuken. Had wel eerste alle prijzen en naam van winkel/verkoper weggehaald voordat ik het doorstuurde, zodat ze geen richtprijs hadden.

Ze kwamen op ¤23900, dus ¤2000 lager. Denk dat er dus nog wel wat rek in zit. Misschien ook wel waard om Ekelhoff in Duitsland te bezoeken.

Next125 prijsindicatie lijkt nu wel duidelijk in ieder geval. Nu even kijken waar we op uitkomen met Systemat, H&J en van Diessen (als we daarop wachten) . Daarna is het finetunen en beslissen.

Gaat nog wel een tijdje duren :(

Vandaag wel verzwaring van elektriciteit aangevraagd bij Liander, dus dat is ook weer iets wat al loopt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Evenstar op 25-02-2020 12:29:52 ]
  Moderator / Redactie Sport woensdag 26 februari 2020 @ 09:44:48 #77
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191692211
Update / samenvatting van waar wij nu staan:

Tot nu toe gesprek gehad bij drie keukenzaken:
Jan van Sundert (Systemat) is afgevallen. Gesprek gehad met een verkoper waarbij ik het gevoel kreeg niet serieus genomen te worden. Hij luisterde ook niet naar mijn wensen over de indeling en kleuren. Wilde niks weten van een offerte. Snap niet hoe ze daar keukens verkopen met zo'n instelling.

Keukencentrum de Graafschap (Schröder / Systemat) blijft nog even in ons lijstje staan. Gingen voor een Systemat, maar uiteindelijk een Schröder offerte gekregen. Prijs ligt maar net onder Next125 offerte, dus dat gaat het sowieso niet worden. Afgelopen maandag gevraagd om een Systemat offerte en sindsdien niks meer van gehoord. Ben benieuwd waar ze mee komen.

Verdonk Keukens (Next125) staat voor nu op de eerste plaats. Heel fijn gesprek. Een adviseur die echt luisterde, maar ook advies / eigen mening gaf op een gepaste manier. Duidelijke offerte ontvangen binnen 3 dagen na gesprek.

Bij Bemmel & Kroon (Next125) hebben wij nog geen gesprek gehad, maar wel de offerte van Verdonk Keukens bij ze laten "controleren". Ik had de prijzen en naam van de keukenzaak wel verwijderd uit de offerte, zodat ze er blanco instonden. Offerte was ongeveer ¤2000 goedkoper dan bij Verdonk Keukens.

Hebben nu nog afspraken staan bij de volgende keukenzaken:
H&J Interieurs - Maatwerk
Middelkoop - Next125
Möbel Faber - Systemat
Ekelhoff Küchen - Next125
Van Diessen - Maatwerk

Ben eigenlijk nog op zoek naar een zaak in Nederland waar ze Systemat verkopen, dus tips welkom :)

Krijgen ondertussen wel een redelijk indruk van wat wij willen en wat het mag/gaat kosten. Vooral nog zoekende naar een juiste/geschikte werkblad en eventueel een spatwand/spatrand.
pi_191692886
Ik hou van keukentopics! Ik heb een Systemat, dit jaar wordt 'ie 9, en ik ben er nog steeds erg blij mee. Er is 1 keer iemand van de keukenboer geweest om een van de grote lades te stellen (waar we allerlei gietijzeren pannen enzo in bewaren, en het is een lade van 1.20m). Verder ben ik net aan het uitzoeken hoe ik 1 kastdeurtje kan stellen want die hangt een tikkie scheef. Ik heb een betonnen blad, waar ik nog steeds erg blij mee ben. Het 'leeft' waardoor eventuele vlekken of beschadigingen minder opvallen. Er zijn een paar chipjes van de rand en 1 hoekje is beschadigd door inderdaad zo'n gietijzeren stoofpan lomp te behandelen, maar ik vind dat zelf niet storend.

Ik heb 'm gekocht bij Provence Keukens in Veenendaal. Daar kwam ik terecht op aanraden van een kennis. Sindsdien hebben 2 vriendinnen en mijn moeder daar ook een keuken gekocht. Aardige mensen (echte gereformeerde Veluwers) en een zeer prettige service. Hun showroomstyling is mij een beetje té Rivièra Maison zeg maar, maar je kunt er prima rondlopen en wijzen 'dat wel, dat niet'. En zeker als je zoals jullie al een heel 'af' ontwerp hebt lijkt me dat ze daar prima mee aan de slag zouden kunnen.

Een vriendin van mij kwam daar onlangs keukens kijken en de verkoopster wist nog precies kleur en type van mijn keuken van 9 jaar geleden. Het is natuurlijk altijd wel zo dat ze meningen hebben. Wij hebben tegen haar mening in een andere inductiekookplaat gekozen dan zij aanraadde (boretti inductieplaat). Die ging na 5 jaar stuk, dus net buiten de garantie. Zij hebben toen nog wel een monteur langs gestuurd zelfs maar het ding was onherstelbaar dus we hebben een nieuwe gekocht. Alle andere apparatuur functioneert nog zonder haperen.

En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten... :+

(Ik vind dat trouwens best gaaf en zou dat wel eens willen zien in combinatie met een hele strakke moderne keuken... volgens mij zou dat een nieuwe keukentrend kunnen worden! De luxere rvs-bladen van nu vind ik prachtig maar ik ben niet zo'n poetser dus ik denk niet dat ik bestand zou zijn zo'n glad geborsteld oppervlak waar je elk druppeltje op ziet.)
  Moderator / Redactie Sport woensdag 26 februari 2020 @ 11:12:23 #79
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191693393
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:
Ik hou van keukentopics! Ik heb een Systemat, dit jaar wordt 'ie 9, en ik ben er nog steeds erg blij mee. Er is 1 keer iemand van de keukenboer geweest om een van de grote lades te stellen (waar we allerlei gietijzeren pannen enzo in bewaren, en het is een lade van 1.20m). Verder ben ik net aan het uitzoeken hoe ik 1 kastdeurtje kan stellen want die hangt een tikkie scheef. Ik heb een betonnen blad, waar ik nog steeds erg blij mee ben. Het 'leeft' waardoor eventuele vlekken of beschadigingen minder opvallen. Er zijn een paar chipjes van de rand en 1 hoekje is beschadigd door inderdaad zo'n gietijzeren stoofpan lomp te behandelen, maar ik vind dat zelf niet storend.

Ik heb 'm gekocht bij Provence Keukens in Veenendaal. Daar kwam ik terecht op aanraden van een kennis. Sindsdien hebben 2 vriendinnen en mijn moeder daar ook een keuken gekocht. Aardige mensen (echte gereformeerde Veluwers) en een zeer prettige service. Hun showroomstyling is mij een beetje té Rivièra Maison zeg maar, maar je kunt er prima rondlopen en wijzen 'dat wel, dat niet'. En zeker als je zoals jullie al een heel 'af' ontwerp hebt lijkt me dat ze daar prima mee aan de slag zouden kunnen.

Een vriendin van mij kwam daar onlangs keukens kijken en de verkoopster wist nog precies kleur en type van mijn keuken van 9 jaar geleden. Het is natuurlijk altijd wel zo dat ze meningen hebben. Wij hebben tegen haar mening in een andere inductiekookplaat gekozen dan zij aanraadde (boretti inductieplaat). Die ging na 5 jaar stuk, dus net buiten de garantie. Zij hebben toen nog wel een monteur langs gestuurd zelfs maar het ding was onherstelbaar dus we hebben een nieuwe gekocht. Alle andere apparatuur functioneert nog zonder haperen.

En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten... :+

(Ik vind dat trouwens best gaaf en zou dat wel eens willen zien in combinatie met een hele strakke moderne keuken... volgens mij zou dat een nieuwe keukentrend kunnen worden! De luxere rvs-bladen van nu vind ik prachtig maar ik ben niet zo'n poetser dus ik denk niet dat ik bestand zou zijn zo'n glad geborsteld oppervlak waar je elk druppeltje op ziet.)
Bedankt voor het delen. Ik ga Provence opzoeken!

Beton lijkt mij ook heel mooi, maar is flink prijzig en men zegt dat je snel vlekken ziet? Dat valt dus juist mee volgens jou? Als je na negen jaar nog tevreden bent klinkt het goed :P
pi_191694169
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 11:12 schreef Kyran het volgende:

[..]

Bedankt voor het delen. Ik ga Provence opzoeken!

Beton lijkt mij ook heel mooi, maar is flink prijzig en men zegt dat je snel vlekken ziet? Dat valt dus juist mee volgens jou? Als je na negen jaar nog tevreden bent klinkt het goed :P
Je kunt het lakken of impregneren. Mijn blad is in eerste instantie geïmpregneerd, nu maak ik het schoon met groene zeep en dat laat een beschermend laagje achter. Ik zie geen vlekken van tomatensaus of rode wijn of zuren. Wel is het zo dat je kleurverschil gaat zien tussen de stukken die intensief gebruikt worden en de stukken waar (bij ons bijvoorbeeld) een apparaat of de broodtrommel staat en die dus nooit gebruikt worden. Dat bedoel ik met 'leven'. Ik vind dat niet storend. Net als bij een betonnen vloer, daar zie je ook waar de looproutes zijn en waar een kastje staat.

Oh, nog iets anders (waar jullie vast al aan gedacht hebben): ik heb het blad 5 cm dieper gemaakt dan de kastjes nodig hebben. Ik heb tamelijk weinig werkruimte en die 5 cm maken echt een groot verschil. Tevens komt daardoor de kookplaat wat verder van de achterwand vandaan waardoor ik daar echt alleen maar schrobvaste latex heb. Overal anders ook trouwens. Nu na 9 jaar mag er trouwens wel een nieuw verfje op maar dat heb ik wel op meer plaatsen in huis :s)
  Moderator / Redactie Sport woensdag 26 februari 2020 @ 12:46:23 #81
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191694703
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 12:08 schreef yinu het volgende:

[..]

Oh, nog iets anders (waar jullie vast al aan gedacht hebben): ik heb het blad 5 cm dieper gemaakt dan de kastjes nodig hebben. Ik heb tamelijk weinig werkruimte en die 5 cm maken echt een groot verschil. Tevens komt daardoor de kookplaat wat verder van de achterwand vandaan waardoor ik daar echt alleen maar schrobvaste latex heb. Overal anders ook trouwens. Nu na 9 jaar mag er trouwens wel een nieuw verfje op maar dat heb ik wel op meer plaatsen in huis :s)
De planning nu is dat wij een werkblad van 60cm krijgen aan de kant van de kraan. Dit komt net beter uit in combinatie met de kastenwand. Werkblad waar kookplaat in komt wordt wel 70cm. Wat sowieso wel nodig is als we de Gutmann Nivel nemen. Dat ding is gigantisch en er moet genoeg ruimte zijn om dat ding te installeren. Daarnaast is extra werkblad altijd fijn.

Qua spatwand weten wij het nog niet. Ik vind werkblad laten doorlopen heel mooi, maar @ViviRAWRS is daar nog niet over uit.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 26 februari 2020 @ 14:13:21 #82
269689 crew  Viv
pi_191696016
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:
En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten... :+

(Ik vind dat trouwens best gaaf en zou dat wel eens willen zien in combinatie met een hele strakke moderne keuken... volgens mij zou dat een nieuwe keukentrend kunnen worden!
Jaaa dat hadden wij dus in onze vorige keuken, sociale huurwoning inderdaad. Ik ben voor! *O*
  Moderator / Redactie Sport woensdag 26 februari 2020 @ 14:14:52 #83
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191696034
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 14:13 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Jaaa dat hadden wij dus in onze vorige keuken, sociale huurwoning inderdaad. Ik ben voor! *O*
:R
  woensdag 26 februari 2020 @ 16:53:54 #84
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_191698590
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:

En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten... :+

In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoon ;(
  Moderator / Redactie Sport woensdag 26 februari 2020 @ 21:50:37 #85
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191703291
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 16:53 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoon ;(
Die dingen krassen ook nog eens idioot snel of je moet inderdaad zo'n versie met van die ribbels nemen, maar die zijn nog een klasse hoger qua lelijkheid _O-
  woensdag 26 februari 2020 @ 22:54:35 #86
132767 lipje
zeg maar nee, krijg je er twee
pi_191704704
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 16:53 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoon ;(
Juf en een schuursponzen doen wonderen >:)
Return of the Unox-muts
Bezitter van een burgerbak Voorheen Alfist
verrekte koekwaus :')
Pappa van Aafke en Onno
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 10:42:33 #87
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191709913
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 22:54 schreef lipje het volgende:

[..]

Juf en een schuursponzen doen wonderen >:)
Krast dat niet juist mega hard op een RVS plaat?
  donderdag 27 februari 2020 @ 10:47:00 #88
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_191709997
RVS in je thuiskeuken :')

Leuk voor als je wil gaan koken voor de daklozenopvang.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 10:51:09 #89
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191710069
quote:
14s.gif Op donderdag 27 februari 2020 10:47 schreef fathank het volgende:
RVS in je thuiskeuken :')

Leuk voor als je wil gaan koken voor de daklozenopvang.
Hear hear!

Zie je nou wel @ViviRAWRS :)
  donderdag 27 februari 2020 @ 10:52:42 #90
149959 SQ
snelle trees
pi_191710099
Rvs moet je echt niet aan beginnen hoor, ook niet dat moderne rvs. Da's alleen leuk in een showroom.

Mijn schoonmoeder heeft rvs en die legt al 20 jaar lang overal theedoeken onder omdat ze zo bang is voor krassen. Niet te doen :')
disclaimer
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 27 februari 2020 @ 11:11:15 #91
269689 crew  Viv
pi_191710425
Ja, dat zou ik ook nooit kiezen. Ook zo'n "alleen leuk in een showroom"-hype: een zwarte spoelbak wat uiteindelijk gewoon RVS is met een dun laagje verf. Er lag bij Tieleman (verstopt in een la :') ) een heel A4-tje met instructies en waarschuwingen omdat dat zo kwetsbaar is.

Maar RVS met wafelpatroon is echt wat anders hoor, daar kun je je schuursponsjes gewoon op botvieren. O+


In onze beoogde keuken met houtfineer en zwart zal het alleen niet zo mooi staan, dus we zullen ongetwijfeld op iets anders uitkomen. Bijna jammer! :P
  donderdag 27 februari 2020 @ 11:13:43 #92
149959 SQ
snelle trees
pi_191710466
Het enige écht tijdloze materiaal voor je werkblad. Iconisch O+
disclaimer
  donderdag 27 februari 2020 @ 11:50:03 #93
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_191711039
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 11:11 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ja, dat zou ik ook nooit kiezen. Ook zo'n "alleen leuk in een showroom"-hype: een zwarte spoelbak wat uiteindelijk gewoon RVS is met een dun laagje verf. Er lag bij Tieleman (verstopt in een la :') ) een heel A4-tje met instructies en waarschuwingen omdat dat zo kwetsbaar is.

Maar RVS met wafelpatroon is echt wat anders hoor, daar kun je je schuursponsjes gewoon op botvieren. O+
[ afbeelding ]

In onze beoogde keuken met houtfineer en zwart zal het alleen niet zo mooi staan, dus we zullen ongetwijfeld op iets anders uitkomen. Bijna jammer! :P
Ziet eruit als de snijtafel van een patholoog-anatoom. Of iets wat je in de garage plaatst.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_191711057
Ik zou de krassen gewoon zien als onderdeel van het blad. Ik heb zelf RVS serieus overwogen, maar ik heb ervan afgezien omdat het een heel klinisch materiaal is en de combinatie met de gietvloer me niet zo tof leek.

Oh, ik heb ook nog beton ciré overwogen (en ook daarvan afgezien i.v.m. het benodigde onderhoud).
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  donderdag 27 februari 2020 @ 11:56:41 #95
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_191711141
Keramiek blijft gewoon baas. Technisch gezien heb je gewoon een giga tegel als aanrechtblad.

Gezoet graniet was ook relaxt trouwens. Je hoeft alleen uit te kijken met zuur spul (als in, gelijk weghalen en niet een uur erin laten trekken).
pi_191711197
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 11:13 schreef SQ het volgende:
Het enige écht tijdloze materiaal voor je werkblad. Iconisch O+
Precies! Ik voorspel een grote toekomst voor wafel-RVS. Zeker nu met de trend van duurzaamheid in combinatie met retro-spulletjes. RVS is volledig recyclebaar en wat is er nu meer retro dan zo'n blad?

Ik heb overigens ontzettend veel liefde voor deze Ikea-klassieker, ook met RVS blad:



Wij hebben in onze bedrijfsruimte 2 van die blokjes staan en ze zijn fantastisch. Onverwoestbaar, en wat er wel stuk aan kan, kan vervangen. Alleen die bovenkastjes doen het voor mij niet. Gewoon een mooie eiken plank. Of niks.

EDIT: en met een zwarte kraan wordt 'ie meteen helemaal 2020!
pi_191711377
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 11:51 schreef Claudia_x het volgende:
Ik zou de krassen gewoon zien als onderdeel van het blad. Ik heb zelf RVS serieus overwogen, maar ik heb ervan afgezien omdat het een heel klinisch materiaal is en de combinatie met de gietvloer me niet zo tof leek.

Oh, ik heb ook nog beton ciré overwogen (en ook daarvan afgezien i.v.m. het benodigde onderhoud).
Jij hebt gewoon een goede smaak :Y (Jaja, over smaak valt niet te twisten, maar altijd fijn als iemand hetzelfde mooi vindt)
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 12:18:59 #98
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191711469
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 11:56 schreef bleiblei het volgende:
Keramiek blijft gewoon baas. Technisch gezien heb je gewoon een giga tegel als aanrechtblad.

Gezoet graniet was ook relaxt trouwens. Je hoeft alleen uit te kijken met zuur spul (als in, gelijk weghalen en niet een uur erin laten trekken).
Bij keramiek is mijn enige vraag eigenlijk hoe lomp je moet zijn om het te breken of stukken van af te laten brokkelen.

Wij zijn niet zo lomp en ons dochtertje is ook niet echt een brokkenpiloot. Ik zelf wil wel eens iets uit mijn klauwen laten vallen, maar dat zijn dan meestal kleine en niet al te zware dingen.

Sowieso moeten we dan geen onderbouw spoelbak, want die randjes stoot je volgens mij binnen no-time kapot.

Bij Verdonk Keukens stond ook zo'n onderbouw bij keramiek en daar was ook al een stuk van afgesprongen.

@fathank mooie vergelijking :)
pi_191711607
De kans dat ik iets laat vallen is groter dan de kans dat ik een hete pan per ongeluk op het werkblad zet. Vandaar dat ik team composiet ben.

@yinu ik vind die Ikeaklassieker ook tof! Ik houd sowieso wel van keukens waarvan je de poten ziet:



Oh, en in het juiste interieur kun je ook gewoon tegels nemen. :+ Ik zou zelf niet goed weten hoe ik dat op een smaakvolle manier kan doen, maar ik kom het wel eens in horecagelegenheden tegen en vind het dan vaak leuk. (In gedateerde interieurs vind ik het daarentegen meestal foeilelijk.)









[ Bericht 7% gewijzigd door Claudia_x op 27-02-2020 12:37:30 ]
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 27 februari 2020 @ 12:45:20 #100
269689 crew  Viv
pi_191711842
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 12:00 schreef yinu het volgende:
Ik heb overigens ontzettend veel liefde voor deze Ikea-klassieker, ook met RVS blad:
Ja, die hebben wij dus ook (UDDEN)! O+ In de waskamer eentje met de wasmachine en wasdroger eronder (past precies, dit ding is speciaal bedoeld voor tafelmodel-witgoed), en in de keuken eentje tijdelijk als extra werkblad omdat de te vervangen keuken veel te weinig werkblad heeft.

In ons vorige huis hadden we dus zo'n wafel-RVS keukenblok met spoelbak, en dan drie van deze Ikea-tafels erbij: eentje met wasmachine en vaatwasser eronder, eentje met koelkast en vriezer eronder, eentje met kattenbak en bak voor oud papier eronder. We gebruikten één van deze tafels voor onze combimagnetron en om de blender en dergelijke in te pluggen, de andere twee waren in principe leeg als werkblad. _O_

Edit: het was geen mooie keuken, maar omdat we het zo praktisch en efficiënt ingericht hadden met die Ikea-tafels en de beschikbare ruimte en aansluitingen maximaal benut hadden, was ik er alsnog heel blij mee. O+

Maar goed, ik zal mijn wafel-RVS/UDDEN-nostalgie laten varen ten behoeve van onze nieuwe keuken. ;)

[ Bericht 16% gewijzigd door Viv op 27-02-2020 13:08:12 ]
pi_191712163
Toen ik m'n woning in 2018 kocht zat er al een prima keuken in. Niet zoals ik hem zelf uitgezocht zou hebben maar vind hem inmiddels toch wel mooi.

Alleen direct gasloos gemaakt dus in het bestaande composietblad een groter gat laten maken voor een 90cm inductiekookplaat.

Het composiet kan ook wel wat hebben, heb links (net buiten de foto) een 180 liter aquarium op het aanrecht staan en dat geeft geen krimp.



Ruim 200 kilo ;)



[ Bericht 12% gewijzigd door TheFreshPrince op 27-02-2020 13:21:39 ]
  donderdag 27 februari 2020 @ 13:13:43 #102
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_191712275
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 12:27 schreef Claudia_x het volgende:
De kans dat ik iets laat vallen is groter dan de kans dat ik een hete pan per ongeluk op het werkblad zet. Vandaar dat ik team composiet ben.

@:yinu ik vind die Ikeaklassieker ook tof! Ik houd sowieso wel van keukens waarvan je de poten ziet:

[ afbeelding ]

Oh, en in het juiste interieur kun je ook gewoon tegels nemen. :+ Ik zou zelf niet goed weten hoe ik dat op een smaakvolle manier kan doen, maar ik kom het wel eens in horecagelegenheden tegen en vind het dan vaak leuk. (In gedateerde interieurs vind ik het daarentegen meestal foeilelijk.)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Als je een pan lullig laat vallen op een composiet blad, ligt er ook een splinter vanaf (er loopt op dik in ieder geval 1 ervaringsdeskundige rond :P ). Denk dat je dat alleen voorkomt met een granieten blad.
pi_191712307
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 13:13 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Als je een pan lullig laat vallen op een composiet blad, ligt er ook een splinter vanaf (er loopt op dik in ieder geval 1 ervaringsdeskundige rond :P ). Denk dat je dat alleen voorkomt met een granieten blad.
Ja, ik heb nog de resten van het blad (het deel dat uitgezaagd is voor de grotere kookplaat) en heb daar voor de gein een paar meppen op gegeven maar dan lig het wel doormidden.
Het is wel erg taai voordat het breekt overigens.

Afijn, uiteindelijk kan je ook niet alles voorkomen. Als ik een pan op m'n inductiekookplaat laat vallen zal hij er ook vast niet mooier van worden maar het grootste deel is toch "niet te lomp doen" als je dingen mooi en heel wil houden.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 27 februari 2020 @ 13:22:44 #104
269689 crew  Viv
pi_191712428
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 12:27 schreef Claudia_x het volgende:
@:yinu ik vind die Ikeaklassieker ook tof! Ik houd sowieso wel van keukens waarvan je de poten ziet:

[ afbeelding ]
Oh, waarom zien we dit haast nooit? :o Ik vind plinten vaak maar lelijk eigenlijk.
pi_191712481
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 13:22 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Oh, waarom zien we dit haast nooit? :o Ik vind plinten vaak maar lelijk eigenlijk.
Als ik mijn plinten weghaal begrijp ik wel waarom :P

Je moet dan de afwerking er achter netjes hebben, geen leidingen, kabels en de vloer ook netjes doorleggen.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 27 februari 2020 @ 13:26:38 #106
269689 crew  Viv
pi_191712515
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 13:24 schreef TheFreshPrince het volgende:
en de vloer ook netjes doorleggen.
Oh ja crap, dat hebben onze vorige bewoners nagelaten, achter de plint houdt het al snel op. :X We hebben nog wel iets van 8 tegels in de berging liggen, maar of dat mooi wordt om die alsnog (20 jaar later) te leggen..
pi_191712658
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 13:26 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Oh ja crap, dat hebben onze vorige bewoners nagelaten, achter de plint houdt het al snel op. :X We hebben nog wel iets van 8 tegels in de berging liggen, maar of dat mooi wordt om die alsnog (20 jaar later) te leggen..
Vloertje eruit tikken is ook een optie... weet niet of je tot aan een bestaande plint/drempel kan werken of dat hij doorloopt?

Het leggen is in dagje gedaan, nog even invoegen en klaar.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 27 februari 2020 @ 13:36:40 #108
269689 crew  Viv
pi_191712676
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 13:35 schreef TheFreshPrince het volgende:
Vloertje eruit tikken is ook een optie... weet niet of je tot aan een bestaande plint/drempel kan werken of dat hij doorloopt?
Dat gaan we niet doen, loopt door over de gehele benedenverdieping (hal, gang, wc, woonkamer, serre). :Y)
pi_191712696
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 13:36 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Dat gaan we niet doen, loopt door over de gehele benedenverdieping (hal, gang, wc, woonkamer, serre). :Y)
Ah ok, geen optie dan idd.

Je zou die 8 tegels die je nog hebt in een soort van om-en-om verband kunnen leggen met nieuwe tegels die je doorlegt onder het aanrecht (als je hetzelfde formaat kan krijgen).

Kan misschien wel speels eruit zien, zeker als ze onder het aanrecht wat donkerder zijn.

Even mee puzzelen en anders het idee laten varen....
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 27 februari 2020 @ 13:52:45 #110
269689 crew  Viv
pi_191712913
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 13:38 schreef TheFreshPrince het volgende:
Even mee puzzelen en anders het idee laten varen....
@Kyran schoot het zojuist sowieso al af oO<
pi_191712949
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 13:52 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

@:Kyran schoot het zojuist sowieso al af oO<
Ik hoorde al een knal ;)
pi_191713335
En wat dacht je van het stof en vuil onder de keuken, is niet de makkelijkste plek om te stofzuigen en dweilen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_191713380
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 14:18 schreef SV-tje het volgende:
En wat dacht je van het stof en vuil onder de keuken, is niet de makkelijkste plek om te stofzuigen en dweilen.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 14:21:53 #114
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191713398
Wil juist zoveel mogelijk extra kosten/werk vermijden |:(.

Ik doe bijvoorbeeld mijn best om @ViviRAWRS hoge spatranden mooi te laten vinden, zodat wij niet één van de grooste muren in huis glad moeten stuccen om het vervolgens te schilderen met schrobvaste verf. Ondertussen zitten jullie een hele vloer eruit te tikken, zodat je van die lelijk kasten op lelijke pootjes kan nemen _O- -O- :')

Mafkezen! :R :R :R
pi_191713482
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 14:21 schreef Kyran het volgende:
Wil juist zoveel mogelijk extra kosten/werk vermijden |:(.

Ik doe bijvoorbeeld mijn best om @:ViviRAWRS hoge spatranden mooi te laten vinden, zodat wij niet één van de grooste muren in huis glad moeten stuccen om het vervolgens te schilderen met schrobvaste verf. Ondertussen zitten jullie een hele vloer eruit te tikken, zodat je van die lelijk kasten op lelijke pootjes kan nemen _O- -O- :')

Mafkezen! :R :R :R
:D

Het is niet erg om alle mogelijkheden te bekijken, wegstrepen / afschieten kan altijd nog ;)

Hoge spatranden zijn ideaal. In mijn keuken zijn ze maar 8cm hoog dus heb overal Sigma Alpha Rezisto Mat op de muren (gelijk het hele huis er maar mee gedaan :P) en dat spul is wel fantastisch, ook boven m'n gootsteen veeg je het zo weer schoon (en blijft wit en mat).

Maar als ik m'n keuken zelf had laten plaatsen was er minimaal 50cm spatrand boven gekomen.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 14:29:09 #116
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191713515
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 12:27 schreef Claudia_x het volgende:
De kans dat ik iets laat vallen is groter dan de kans dat ik een hete pan per ongeluk op het werkblad zet. Vandaar dat ik team composiet ben.
True!



Deze is wel lelijk .... alsof je een armadillo hebt platgewalst tegen je werkblad/muur.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 14:34:32 #117
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191713590
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 14:26 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]

:D

Het is niet erg om alle mogelijkheden te bekijken, wegstrepen / afschieten kan altijd nog ;)

Hoge spatranden zijn ideaal. In mijn keuken zijn ze maar 8cm hoog dus heb overal Sigma Alpha Rezisto Mat op de muren (gelijk het hele huis er maar mee gedaan :P) en dat spul is wel fantastisch, ook boven m'n gootsteen veeg je het zo weer schoon (en blijft wit en mat).

Maar als ik m'n keuken zelf had laten plaatsen was er minimaal 50cm spatrand boven gekomen.
Ik wil het liefst ook minstens 40cm, liefst zelfs 50cm. Ik vind zelf zwart op zwart heel mooi (dus zowel kasten als werkblad zwart). Als je dan ook een hoge spatrand neemt in het zwart en de muren wit houdt steekt het wel heel erg af. Ik vind het geen probleem, maar Vivi vindt dat minder mooi (snap ik op zich ook wel).

Een optie is om je muren dan juist grijs te maken. Steekt het minder af en staat volgens mij wel prachtig. Bij een volgende tekening gaan wij daar even om vragen. Kijken hoe het staat.

Vraag me af of dat soort verf ook goed werk als je het met een kleur doet?
pi_191713593
Heb standaard een RVS pannenrooster naast m'n kookplaat staan dus als ik een hete pan kwijt moet tijdens het koken dan zet ik die daarop.

Hete pan rechtstreeks op composiet neerzetten geen goed idee, al is het niet erg als dat bij het serveren er even op rust.
pi_191713660
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 14:34 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ik wil het liefst ook minstens 40cm, liefst zelfs 50cm. Ik vind zelf zwart op zwart heel mooi (dus zowel kasten als werkblad zwart). Als je dan ook een hoge spatrand neemt in het zwart en de muren wit houdt steekt het wel heel erg af. Ik vind het geen probleem, maar Vivi vindt dat minder mooi (snap ik op zich ook wel).

Een optie is om je muren dan juist grijs te maken. Steekt het minder af en staat volgens mij wel prachtig. Bij een volgende tekening gaan wij daar even om vragen. Kijken hoe het staat.

Vraag me af of dat soort verf ook goed werk als je het met een kleur doet?
De Sigma heb ik voor m'n schouw laten mengen met geel maar het is nog steeds afneembaar volgens het bedrijf dat het verkocht.




En deze wand (en de andere kant in de keuken) heb ik in dit grijs / blauw gedaan en dat is ook afneembaar:



[ Bericht 8% gewijzigd door TheFreshPrince op 27-02-2020 14:44:35 ]
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 14:48:16 #120
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191713852
Dat is wel goed om te weten. Kan je alsnog een spatrand nemen en dan gewoon je muren met schrobvaste verf schilderen voor als het toch een keer zo hoog komt _O-

Wij hebben dus een grote muur met structuurverf, wat ook nog eens de kant is waar kookplaat komt. De muur waar de kraan tegen komt te staan is wel glad. Vraag is of we beide glad gaan maken/houden of toch overal structuur op gaan gooien.

Indien structuur > flinke spatrand

Indien glad > kan een lage spatrand ook prima

Choices choices!

Edit: Grijze muur ziet er mooi uit *;
  donderdag 27 februari 2020 @ 14:49:19 #121
149959 SQ
snelle trees
pi_191713872
GLAD.

Echt. Geloof me.
disclaimer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 14:58:46 #122
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191714050
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2020 14:49 schreef SQ het volgende:
GLAD.

Echt. Geloof me.
Als het structuur blijft is het sowieso pas boven een spatrand van minstens 50cm. Als er geen hoge spatrand komt is structuur sowieso geen optie, want dat is niet schoon te houden.

Eigenlijk is het sowieso handiger om alles glad te laten stuccen, maar overal waar ik kijk komt een nieuwe kostenpost _O-

Moet ook nog geld overhouden voor road trip naar Noordkaap *;
  donderdag 27 februari 2020 @ 15:02:18 #123
149959 SQ
snelle trees
pi_191714115
Ja maar hoe zonde is het om straks je keuken van 25k te hebben met een lelijke muur er boven. Dan maar die paar honderd extra investeren, en dat het dan ook gewoon WAUW is.
disclaimer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 15:07:19 #124
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191714200
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2020 15:02 schreef SQ het volgende:
Ja maar hoe zonde is het om straks je keuken van 25k te hebben met een lelijke muur er boven. Dan maar die paar honderd extra investeren, en dat het dan ook gewoon WAUW is.
True story. Weinig tegenin te brengen *O*

Zijn wij ook wel van op zich hoor. Doet alleen een beetje pijn als je steeds je budget blijft opschuiven, omdat je een dure smaak hebt _O-

Wij zijn niet echt van plan om op korte termijn te verhuizen en je wil ook niet nog jarelang tegen een keuken/muur of wat dan ook aankijken waarvan je weet dat je het anders had gewild. Gewoon goed doen en dan genieten ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door Evenstar op 27-02-2020 15:22:41 ]
pi_191714308
Arme ViviRAWS
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 15:23:07 #126
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191714441
quote:
2s.gif Op donderdag 27 februari 2020 15:14 schreef Moass het volgende:
Arme ViviRAWS
Arme Kyran bedoel je -O-
pi_191714467
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 15:23 schreef Kyran het volgende:

[..]

Arme Kyran bedoel je -O-
Alweer draait het om Kyran, past wel bij de eeste zin in je OP.succes met ju(llie) keuken.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 27 februari 2020 @ 15:57:35 #128
269689 crew  Viv
pi_191715032
quote:
2s.gif Op donderdag 27 februari 2020 15:25 schreef Moass het volgende:
Alweer draait het om Kyran, past wel bij de eeste zin in je OP.succes met ju(llie) keuken.
Wees gerust, hij krijgt er hier niks doorheen waar ik niet volledig achter kan staan. :Y) :*
pi_191715063
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 15:57 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Wees gerust, hij krijgt er hier niks doorheen waar ik niet volledig achter kan staan. :Y) :*
Dus een aanrecht komt er sowieso
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 27 februari 2020 @ 16:02:14 #130
269689 crew  Viv
pi_191715109
quote:
2s.gif Op donderdag 27 februari 2020 15:59 schreef Moass het volgende:
Dus een aanrecht komt er sowieso
Wie weet! :o Hij staat daar vaker dan ik trouwens. :')
pi_191715146
En werkt dat?
pi_191715570
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 14:34 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ik wil het liefst ook minstens 40cm, liefst zelfs 50cm. Ik vind zelf zwart op zwart heel mooi (dus zowel kasten als werkblad zwart). Als je dan ook een hoge spatrand neemt in het zwart en de muren wit houdt steekt het wel heel erg af. Ik vind het geen probleem, maar Vivi vindt dat minder mooi (snap ik op zich ook wel).


Vraag me af of dat soort verf ook goed werk als je het met een kleur doet?
Sorry, geen idee hoe ik een foto kan plaatsen maar hier heb ik een smetplint van 10 cm (composieten blad en smetplint).
Rest van de muren glad laten stucen en zelf met flexa powerdek clean geverfd waarvan 1 muur groen.
Op de groene muur komen af en toe vet spetters maar prima af te nemen.
pi_191715632
Onze keuken heeft een XL-romp. Deze is hoger en dieper. Hoger, omdat we minimaal ruimteverlies wilden in de sokkel. De sokkel is laag, het werkblad zit op 97 cm boven de vloer. Dat gaf ruimte voor een extra lade. De romp was 70 cm diep, maar daar is bij plaatsing direct 7 centimeter van de achterzijde afgezaagd. Elke keukenfabrikant houdt die ruimte vrij voor afvoerleidingen, maar als je die niet hebt.....
De winst zit vooral in de laden, die nu 10 cm. dieper zijn, en een aanrecht van 65 cm. diep, wat met koken best handig is.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 17:04:54 #134
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191715950
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:35 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Sorry, geen idee hoe ik een foto kan plaatsen maar hier heb ik een smetplint van 10 cm (composieten blad en smetplint).
Rest van de muren glad laten stucen en zelf met flexa powerdek clean geverfd waarvan 1 muur groen.
Op de groene muur komen af en toe vet spetters maar prima af te nemen.
Dat is informatie waar wij veel mee kunnen bedankt _O_ Als zelfs vet is te verwijderen bij een gekleurde muur, zonder dat je het ziet heb ik er wel vertrouwen in.

quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:39 schreef Plankje55 het volgende:
Onze keuken heeft een XL-romp. Deze is hoger en dieper. Hoger, omdat we minimaal ruimteverlies wilden in de sokkel. De sokkel is laag, het werkblad zit op 97 cm boven de vloer. Dat gaf ruimte voor een extra lade. De romp was 70 cm diep, maar daar is bij plaatsing direct 7 centimeter van de achterzijde afgezaagd. Elke keukenfabrikant houdt die ruimte vrij voor afvoerleidingen, maar als je die niet hebt.....
De winst zit vooral in de laden, die nu 10 cm. dieper zijn, en een aanrecht van 65 cm. diep, wat met koken best handig is.
Wij gaan ook voor kasten met een hoge korpus. Systemaat heeft 78cm, Next125 zelfs 87.5cm. Vooral bij de ladekasten kan je alle extra ruimte goed gebruiken inderdaad. Het is dan toch snel een besteklade extra (vooral bij de Next125).

Qua diepte gaan wij volgens mij voor 60cm en aan de kraanzijde, want anders komt kastenwand niet helemaal goed uit. Aan de kookplaatzijde gaan wij wel voor 70cm. Lekker veel ruimte om eten voor te bereiden en de Gutmann Nivel is sowieso een flinke kookplaat die veel ruimte nodig heeft.
pi_191721334
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 14:29 schreef Kyran het volgende:

[..]

True!

[ afbeelding ]

Deze is wel lelijk .... alsof je een armadillo hebt platgewalst tegen je werkblad/muur.
Ik vind vooral de frontjes heel lelijk (met name die bij de vaatwasser), maar het idee vind ik wel tof. De meeste keukens zijn standaard en saai (die van mij ook). Er zijn mensen die echt iets anders met hun keuken weten te doen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_191721626
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 14:34 schreef Kyran het volgende:

Vraag me af of dat soort verf ook goed werk als je het met een kleur doet?
Jep. Ik heb Sigmapearl clean matt, zowel in de keuken als het toilet en de badkamer (drie verschillende kleuren). Werkt goed.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_191721737
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 13:22 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Oh, waarom zien we dit haast nooit? :o Ik vind plinten vaak maar lelijk eigenlijk.
Deze specifieke keuken is onbetaalbaar...

Ik vind plinten ook lelijk. Er zijn maar weinig ontwikkelingen in keukenland, mijns inziens. Het merendeel van wat je kunt kopen is een variatie op hetzelfde thema. En toch betaal je er een bizar bedrag voor.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  donderdag 27 februari 2020 @ 21:32:11 #138
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_191722512
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 12:27 schreef Claudia_x het volgende:
De kans dat ik iets laat vallen is groter dan de kans dat ik een hete pan per ongeluk op het werkblad zet. Vandaar dat ik team composiet ben.

@:yinu ik vind die Ikeaklassieker ook tof! Ik houd sowieso wel van keukens waarvan je de poten ziet:
Dit is echt vragen om gebroken tenen! :o :X
Ik voel het al als ik er naar kijk! ;(
***
pi_191723145
Volgen staat aan!

Precies de indeling die wij ook voor ogen hebben. Alleen dan een keukenraam boven de spoelbak.

Wat gaan jullie met de hoek(onder)kasten doen?
Voorheen Post ID 101472
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 21:58:23 #140
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191723339
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 21:12 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Jep. Ik heb Sigmapearl clean matt, zowel in de keuken als het toilet en de badkamer (drie verschillende kleuren). Werkt goed.
Alle positieve verhalen hier zorgen er in ieder geval voor dat ik meer open sta voor schrobvaste verf. Was er altijd een beetje kritisch over, omdat ik het gevoel had dat het nooit zo goed zou werken. Tof dat het toch blijkt te werken.

quote:
9s.gif Op donderdag 27 februari 2020 21:32 schreef BE het volgende:

[..]

Dit is echt vragen om gebroken tenen! :o :X
Ik voel het al als ik er naar kijk! ;(
Dit ja!

quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 21:51 schreef Estate2 het volgende:
Volgen staat aan!

Precies de indeling die wij ook voor ogen hebben. Alleen dan een keukenraam boven de spoelbak.

Wat gaan jullie met de hoek(onder)kasten doen?
Tof! Post lekker mee, wat mij betreft post je ook lekker je eigen ideeën / indeling (mag natuurlijk ook gewoon je eigen topic maken hoor, bedoel meer dat ik het niet zou zien als topic kapen _O-).

De hoekkasten worden gewoon kasten met planken. Le Mans kasten zijn echt belachelijk duur. Nu gaan we de hoekkasten gewoon gebruiken voor dingen die wij niet zo vaak nodig hebben. Denk aan een gourmetstel, suikerspinmachine, voorraad glazen/kopjes of extra glazen/borden die alleen tevoorschijn komen bij feestjes of grote aantallen bezoekers etc.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 februari 2020 @ 22:06:36 #141
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191723579
Vanavond weer een offerte binnengekregen. Nu de aangepaste offerte van de Graafschap voor een Systemat keuken! Wat blijkt ..... Systemat is niet duurder dan Schröder. Wat ik serieus niet begrijp. Volgens mij zit Systemat hoog in middensegment of laag in hoogsegment. Ligt er aan hoe je het wil zien. Terwijl Schröder toch een stuk lager staat.

Toch komen de offertes allebei op ongeveer 24k uit. Kastenwand bij Schröder bestond uit hoge kasten van 221cm hoog. Bij Systemat offerte is het een combinatie van kasten van 208cm hoog met een kast van 39cm er boven op. Samen met een plint van 11cm kom je dan op 258cm (plafondhoogte is 260cm), dus pas perfect.

Daarnaast zijn de onderkasten bij de Systemat offerte allemaal met een greeplijst i.p.v. grepen. Volgens mij zijn greeploze keukens over het algemeen duurder toch?

Was in ieder geval positief verrast dat de prijs niet hoger werd dan bij Schröder. Wat de frontjes van Systemat zijn zoveel mooier.

Kastenwand zou dan Smoked Oak zijn, zoals in onderstaand plaatje. Combinatie met zwart is wel echt *;



pi_191723950
Fijn dat de offerte mee viel.
Ben benieuwd wat t gaat worden.
Wat een zoektocht hè?
En ik merkte dat ik vaak van het een in het ander viel waar ik over na moest denken.

Ik was ook wat sceptisch over die afwasbare verf maar het werkt na een jaar nog steeds ;)
Ik ben de enige die hier kookt en dat gaat soms wat "lomp", of ik let niet goed op maar zoals gezegd, de vetspetters veeg ik na t koken weg.

Ik heb ook een hoekkast en bovenin bijv. heb ik de kruidenpotjes in 2 bakken staan zodat ik die makkelijk kan pakken en weg kan halen als ik daar bijv. de bakblikken uit moet halen.
Inderdaad de zaken die ik niet veel nodig heb staan in die hoek.
Kwestie van wennen en keuzes natuurlijk mbt budget.

Veel succes.

Leuk mee te lezen.
pi_191724751
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 21:12 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Jep. Ik heb Sigmapearl clean matt, zowel in de keuken als het toilet en de badkamer (drie verschillende kleuren). Werkt goed.
Ik heb dezelfde, in grijstint. Werkt na 4 jaar nog steeds perfect. Ik heb er flink op geboend, vet en tomatensaus etc gaat er makkelijk af zonder dat er glimmende plekken ontstaan.
pi_191725135
UDDEN-fanclub! *O*
pi_191725391
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 12:27 schreef Claudia_x het volgende:
De kans dat ik iets laat vallen is groter dan de kans dat ik een hete pan per ongeluk op het werkblad zet. Vandaar dat ik team composiet ben.

@:yinu ik vind die Ikeaklassieker ook tof! Ik houd sowieso wel van keukens waarvan je de poten ziet:

[ afbeelding ]

Oh, en in het juiste interieur kun je ook gewoon tegels nemen. :+ Ik zou zelf niet goed weten hoe ik dat op een smaakvolle manier kan doen, maar ik kom het wel eens in horecagelegenheden tegen en vind het dan vaak leuk. (In gedateerde interieurs vind ik het daarentegen meestal foeilelijk.)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Oh die zwarte is echt prachtig. En ik vind dat met die tegels ook mooi in sommige gevallen. En helemaal eens over dat keukens best saaie dingen zijn in het algemeen.

Ik zou denk ik in geval van onbeperkt budget een keuken laten maken met massief houten fronten die je kunt schilderen.
pi_191725406
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 22:06 schreef Kyran het volgende:
Vanavond weer een offerte binnengekregen. Nu de aangepaste offerte van de Graafschap voor een Systemat keuken! Wat blijkt ..... Systemat is niet duurder dan Schröder. Wat ik serieus niet begrijp. Volgens mij zit Systemat hoog in middensegment of laag in hoogsegment. Ligt er aan hoe je het wil zien. Terwijl Schröder toch een stuk lager staat.

Toch komen de offertes allebei op ongeveer 24k uit. Kastenwand bij Schröder bestond uit hoge kasten van 221cm hoog. Bij Systemat offerte is het een combinatie van kasten van 208cm hoog met een kast van 39cm er boven op. Samen met een plint van 11cm kom je dan op 258cm (plafondhoogte is 260cm), dus pas perfect.

Daarnaast zijn de onderkasten bij de Systemat offerte allemaal met een greeplijst i.p.v. grepen. Volgens mij zijn greeploze keukens over het algemeen duurder toch?

Was in ieder geval positief verrast dat de prijs niet hoger werd dan bij Schröder. Wat de frontjes van Systemat zijn zoveel mooier.

Kastenwand zou dan Smoked Oak zijn, zoals in onderstaand plaatje. Combinatie met zwart is wel echt *;

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat frontje is wel heel mooi!
pi_191726363
Wat een keuzes hè?

Ik zie dat Graafschap jullie de Nero assoluto in de offerte heeft gezet, die hebben wij ook in onze huidige keuken (en in de offerte voor de nieuwe ook weer! Glanzend/gepolijst variant dan.
Dat greeploze van de systemat hebben wij ook, ook nu en in de nieuwe keuken weer :') alleen hebben we nu nog een hoogglans witte keuken en de nieuwe wordt lavagrijs.
Next 125 was voor ons ook nog wel een optie overigens, maar systemat kennen we al en bevalt eigenlijk prima :D
E.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 28 februari 2020 @ 00:26:04 #148
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191726444
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 00:18 schreef .Sparkling. het volgende:
Wat een keuzes hè?

Ik zie dat Graafschap jullie de Nero assoluto in de offerte heeft gezet, die hebben wij ook in onze huidige keuken (en in de offerte voor de nieuwe ook weer! Glanzend/gepolijst variant dan.
Dat greeploze van de systemat hebben wij ook, ook nu en in de nieuwe keuken weer :') alleen hebben we nu nog een hoogglans witte keuken en de nieuwe wordt lavagrijs.
Next 125 was voor ons ook nog wel een optie overigens, maar systemat kennen we al en bevalt eigenlijk prima :D
Bevalt dus goed zo'n granieten blad? Geen vlekken etc?

Heb je toevallig een foto van je blad? Ben wel benieuwd hoe dat er uit ziet vergeleken met gebrand en geborsteld.

Grootste pluspunt van Next is de extra 9.5cm kastruimte, maar verder weinig verschil.

[ Bericht 0% gewijzigd door Evenstar op 28-02-2020 00:41:25 ]
pi_191726575
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 00:26 schreef Kyran het volgende:

[..]

Bevalt dus goed zo'n granieten blad? Geen vlekken etc?

Heb je toevallig een fout van je blad? Ben wel benieuwd hoe dat er uit ziet vergeleken met gebrand en geborsteld.

Grootste pluspunt van Next is de extra 9.5cm kastruimte, maar verder weinig verschil.
Nee, was er de eerste jaren veel te voorzichtig mee maar hij kan eigenlijk alles hebben. Ik begreep wel van de verkoper dat gepolijst wat minder snel blijvende vlekken krijgt, dat hij door het polijsten dichter is geworden voor vloeistoffen ofzo iets, ben het precieze verhaal even kwijt. Maar tegenwoordig maak ik hem eens in de tijd schoon met witte Cif en een spons, dit op aanraden van de verkoper van de graafschap. Hij blijft wel erg mooi daardoor.

Die extra kastruimte was ook wat ons aansprak ja, je kan er een kleinere plint onder doen.

Ik heb even gekeken naar foto’s en heb in ieder geval alvast een foto toen hij nog maar net geplaatst is in 2012 en een foto van vanavond, ik heb geen detailfoto van het aanrecht bij de hand.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoop dat het werkt, plaats bijna nooit foto’s :D
E.
  vrijdag 28 februari 2020 @ 06:23:44 #150
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_191727256
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 00:47 schreef .Sparkling. het volgende:

[..]

Nee, was er de eerste jaren veel te voorzichtig mee maar hij kan eigenlijk alles hebben. Ik begreep wel van de verkoper dat gepolijst wat minder snel blijvende vlekken krijgt, dat hij door het polijsten dichter is geworden voor vloeistoffen ofzo iets, ben het precieze verhaal even kwijt. Maar tegenwoordig maak ik hem eens in de tijd schoon met witte Cif en een spons, dit op aanraden van de verkoper van de graafschap. Hij blijft wel erg mooi daardoor.

Die extra kastruimte was ook wat ons aansprak ja, je kan er een kleinere plint onder doen.

Ik heb even gekeken naar foto’s en heb in ieder geval alvast een foto toen hij nog maar net geplaatst is in 2012 en een foto van vanavond, ik heb geen detailfoto van het aanrecht bij de hand.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoop dat het werkt, plaats bijna nooit foto’s :D
Bij een gezoet blad nooit cif (of n ander schuurmiddel) gebruiken.
In mijn oude topic staat onze oude keuken met gezoet blad. Ik kan nu mobiel geen foto plaatsen. Maar heel blij mee geweest, aan t begin behandeld met spul van de keuken leverancier en 1 keer per jaar grondig schoongemaakt met door hem geleverd spul en dan weer opnieuw behandeld. Na 9 jaar waren de flesjes die we hiervoor hadden gekregen nog niet op. Verder gewoon met n sponsdoekje afgedaan.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  vrijdag 28 februari 2020 @ 08:55:31 #151
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_191728437
Hoekkasten hebben wel de neiging om een groot zwart gat te worden waar je Tupperwarebakjes in verdwijnen _O-.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 28 februari 2020 @ 09:31:19 #152
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_191729173
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:55 schreef fathank het volgende:
Hoekkasten hebben wel de neiging om een groot zwart gat te worden waar je Tupperwarebakjes in verdwijnen _O-.
En als je ze dan terugvindt hebben de deksels allemaal andere vormen gekregen....
pi_191731963
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 06:23 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Bij een gezoet blad nooit cif (of n ander schuurmiddel) gebruiken.
In mijn oude topic staat onze oude keuken met gezoet blad. Ik kan nu mobiel geen foto plaatsen. Maar heel blij mee geweest, aan t begin behandeld met spul van de keuken leverancier en 1 keer per jaar grondig schoongemaakt met door hem geleverd spul en dan weer opnieuw behandeld. Na 9 jaar waren de flesjes die we hiervoor hadden gekregen nog niet op. Verder gewoon met n sponsdoekje afgedaan.
Nee, dat zou ik niet doen! De onze is gepolijst, hoogglans. En de verkoper van onze keuken gaf het toen als advies. Ik zou sowieso nooit zomaar iets op graniet (of welk aanrecht dan ook) smeren. Altijd even advies inwinnen, het gaat om veel geld!
E.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 28 februari 2020 @ 13:28:09 #154
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191733427
Vraagje!

Heeft iemand ervaring met de losse downdraft units van Bosch of Siemens?

Wij willen het liefst een kookplaat met veel ruimte, waar je zonder problemen meerdere pannen op kan zetten.

De Bosch met ingebouwde afzuiging is te klein (40cm diep). Je kan hier geen twee grote pannen achter elkaar plaatsen. Bora X Pure is 6cm dieper (46cm) en dat geeft al wat mogelijkheden.

De Gutmann Nivel heeft vijf kookzones en dat geeft nog meer mogelijkheden/ruimte. De kookzones aan de zijkanten zijn 42cm diep. Wij twijfelen echter een beetje over de aftersales. Heb een paar slechte ervaringen gelezen op Duitse fora. Als je apparaat van ruim 3k kuren vertoont wil je toch wel goed geholpen worden. Als ik dan ook nog lees dat bij Gutmann soms bepaalde onderdelen relatief snel slijten....

Een andere optie is een grote kookplaat van Bosch nemen en die combineren met een downdraft unit die je er achter plaatst.

Nadeel is dat je iets meer ruimte kwijtraakt. Voordeeel is dat je meteen een spatwand (met verlichting) hebt. Voor ons zou het ook meteen betekenen dat we 5 jaar garantie krijgen, omdat wij dan wel minstens vier Bosch producten hebben.

Choices choices.

Ben benieuwd of iemand ervaring heeft met die downdraft units :)
  vrijdag 28 februari 2020 @ 13:34:50 #155
149959 SQ
snelle trees
pi_191733526
Dat niet, maar mijn inductieplaat met geïntegreerde afzuiging is volgens de specs 52 cm diep. Nu is een deel daarvan natuurlijk display, maar goed, ik heb niet het idee dat het te klein is. De meeste pannen zijn max 24 cm. Of zetten jullie altijd enorme ketels op je kookplaat?
disclaimer
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 13:38:28 #156
5428 crew  miss_sly
pi_191733591
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 13:34 schreef SQ het volgende:
Dat niet, maar mijn inductieplaat met geïntegreerde afzuiging is volgens de specs 52 cm diep. Nu is een deel daarvan natuurlijk display, maar goed, ik heb niet het idee dat het te klein is. De meeste pannen zijn max 24 cm. Of zetten jullie altijd enorme ketels op je kookplaat?
Ook Neff, toch?

Ik zag dat Neff in maart met een nieuwe komt, met een veel kleinere ruimte voor de afzuiging en die ziet er echt heel ruim uit.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 28 februari 2020 @ 17:14:18 #157
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191736891
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 13:34 schreef SQ het volgende:
Dat niet, maar mijn inductieplaat met geïntegreerde afzuiging is volgens de specs 52 cm diep. Nu is een deel daarvan natuurlijk display, maar goed, ik heb niet het idee dat het te klein is. De meeste pannen zijn max 24 cm. Of zetten jullie altijd enorme ketels op je kookplaat?
52cm totale diepte of echt van je kookzone alleen?

Want als het goed is hebben de Bosch/Siemens/Neff inductieplaten met afzuiging allemaal twee kookzones van 24cm bij 40cm. Dit geldt ook voor de nieuwe versie die in het voorjaar uitkomt.

De Bora X Pure heeft twee zones van 23cm bij 46cm en de Gutmann twee zones van 19cm bij 42cm en nog een extra zone in het midden.

Bij een diepte van 40cm heb je dus ruimte voor twee pannen van 20cm en dat is op zich niet heel groot, toch?

Of mis ik nou iets?
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 13:38 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Ook Neff, toch?

Ik zag dat Neff in maart met een nieuwe komt, met een veel kleinere ruimte voor de afzuiging en die ziet er echt heel ruim uit.
De nieuwe versie van Bosch/Siemens/Neff ziet er ruim uit inderdaad, maar de kookzones zijn onveranderd t.o.v. de vorige versie. Ook in de winkel oogde het wat krap.

Kan natuurlijk ook zijn dat het uiteindelijk erg meevalt. Je kookt niet dagelijsk met drie of vier pannen natuurlijk, maar wel zo fijn dat je niet moet knutselen om alles passend te krijgen als je een keer veel pannen gebruikt.
  vrijdag 28 februari 2020 @ 17:41:14 #158
149959 SQ
snelle trees
pi_191737323
Ik kan er met gemak grotere pannen op kwijt. Dan is niet de hele pan op de bodem bedekt, maar heb daar nog geen nadelige gevolgen van ondervonden.
disclaimer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 28 februari 2020 @ 18:05:05 #159
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191737774
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 17:41 schreef SQ het volgende:
Ik kan er met gemak grotere pannen op kwijt. Dan is niet de hele pan op de bodem bedekt, maar heb daar nog geen nadelige gevolgen van ondervonden.
Tof, dat is echt nou echt into waar wij iets mee kunnen.Thanks.
pi_191739701
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 17:41 schreef SQ het volgende:
Ik kan er met gemak grotere pannen op kwijt. Dan is niet de hele pan op de bodem bedekt, maar heb daar nog geen nadelige gevolgen van ondervonden.
Gaat hier ook prima! Voordeel van inductie is dat je best wat speling hebt, hij kan groter of kleiner zijn dan de aangegeven maat en het past eigenlijk altijd wel. Wij hebben dan (nog) geen ingebouwde afzuiging maar qua diepte is dat hetzelfde geloof ik, ook 49 cm. Ik kook met regelmaat uitgebreid maar heb nog nooit gehad dat het niet zou passen. Ik vind hem breder fijner dan dieper, denk echt dat je met de maten van de neff/bosch/Siemens goed zit hoor.
E.
pi_191739906
Ik ben even naar de keken gegaan en heb 4 pannen erop gezet waarvan 2 grote en 2 kleinere. Dit is dus een Bosch van 52 cm, 49 cm inbouwmaat. Dat is hetzelfde als de Bosch die in maart uitkomt qua afmetingen.

https://ibb.co/YjvJtB9

Hij is al een aantal jaar oud dus er zitten wat krassen op maar goed :') het past echt ruim hoor! Is 80 cm breed overigens.
E.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 28 februari 2020 @ 21:13:26 #162
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191741709
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 20:02 schreef .Sparkling. het volgende:
Ik ben even naar de keken gegaan en heb 4 pannen erop gezet waarvan 2 grote en 2 kleinere. Dit is dus een Bosch van 52 cm, 49 cm inbouwmaat. Dat is hetzelfde als de Bosch die in maart uitkomt qua afmetingen.

https://ibb.co/YjvJtB9

Hij is al een aantal jaar oud dus er zitten wat krassen op maar goed :') het past echt ruim hoor! Is 80 cm breed overigens.
Je bent een schat _O_ Super lief.

Ik ben gas gewend, dus dan ga ik er van uit dat je pannen niet zo scheef op je kookblad kan zetten. Bij inductie kan dat natuurlijk wel _O-, scheelt heel wat.
pi_191785821
Oeh, dit topic wil ik wel even volgen :s)

Morgen eens rustig lezen ^O^
  Moderator / Redactie Sport maandag 2 maart 2020 @ 01:55:20 #164
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191787510
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 23:12 schreef Yashaaaaa het volgende:
Oeh, dit topic wil ik wel even volgen :s)

Morgen eens rustig lezen ^O^
:W

Kan iemand mij trouwens vertellen of de vijf jaar garantie bij aankoop van vier apparaten van Siemens/Bosch/Neff ook geldt als je ze in Duitsland haalt? En hoe zit het met garantie bijkopen (tot 7 jaar) als je de apparaten in Duitsland koopt?

Als dat niet mogelijk is is dat namelijk wel een hele grote minpunt voor Duitsland. Of ze moeten bereid zijn om alleen de kasten te leveren en tegen een meerprijs de door ons gekochte apparaten te installeren.
pi_191788527
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 15:41 schreef Kyran het volgende:

[..]

Dat zijn dingen die je wil zien/horen inderdaad, netjes van ze _O_.
Ik ken ook een paar mensen met een hj keuken en niks dan lof, en bij ons hebben ze een complete receptie gebouwd en dit ook zeer netjes gedaan
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 2 maart 2020 @ 08:08:10 #166
269689 crew  Viv
pi_191788854
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 01:55 schreef Kyran het volgende:
Als dat niet mogelijk is is dat namelijk wel een hele grote minpunt voor Duitsland. Of ze moeten bereid zijn om alleen de kasten te leveren en tegen een meerprijs de door ons gekochte apparaten te installeren.
Die Duitsers installeren toch überhaupt geen apparaten in Nederland, ook niet als ze die zelf geleverd hebben?
  Moderator / Redactie Sport maandag 2 maart 2020 @ 11:09:36 #167
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191791082
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 08:08 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Die Duitsers installeren toch überhaupt geen apparaten in Nederland, ook niet als ze die zelf geleverd hebben?
Ze bouwen het wel in, maar sluiten het niet aan.
  maandag 2 maart 2020 @ 12:56:09 #168
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_191792894
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 11:09 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ze bouwen het wel in, maar sluiten het niet aan.
Doen NL keukenboeren ook lang niet altijd. Zelfde geldt voor gootstenen en vaatwassers aansluiten op riool.
  Moderator / Redactie Sport maandag 2 maart 2020 @ 13:23:12 #169
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191793466
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 12:56 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Doen NL keukenboeren ook lang niet altijd. Zelfde geldt voor gootstenen en vaatwassers aansluiten op riool.
Had ik inderdaad gehoord. Tot nu toe staat er in de offertes in ieder geval duidelijk wat ze doen, maar wel iets om goed in de gaten te houden ja.
pi_191793679
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:55 schreef fathank het volgende:
Hoekkasten hebben wel de neiging om een groot zwart gat te worden waar je Tupperwarebakjes in verdwijnen _O-.
Ik heb een hoekkast die bijna net zo diep is als dat mijn arm lang is, en een opening die met deurtjes open smaller is dan mn schouders. Dus graaien op goed vertrouwen (geen scherpe spullen!) want je kunt niet zien wat je wil pakken. Spullen die op de onderste plank achterin liggen kom ik wel weer tegen bij de volgende verhuizing :'). Bij die fancy draaikasten stel ik me wel altijd voor dat er spullen half af vallen en blijven steken waardoor het draaimechanisme blokkeert, of valt dat in de praktijk wel mee?

Hoeveel duurder is zo'n fancy draaikast nou eigenlijk, en maakt dat wat uit op het totale budget?
  Moderator / Redactie Sport maandag 2 maart 2020 @ 14:22:26 #171
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191794427
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 13:34 schreef Chicolade het volgende:

[..]

Ik heb een hoekkast die bijna net zo diep is als dat mijn arm lang is, en een opening die met deurtjes open smaller is dan mn schouders. Dus graaien op goed vertrouwen (geen scherpe spullen!) want je kunt niet zien wat je wil pakken. Spullen die op de onderste plank achterin liggen kom ik wel weer tegen bij de volgende verhuizing :'). Bij die fancy draaikasten stel ik me wel altijd voor dat er spullen half af vallen en blijven steken waardoor het draaimechanisme blokkeert, of valt dat in de praktijk wel mee?

Hoeveel duurder is zo'n fancy draaikast nou eigenlijk, en maakt dat wat uit op het totale budget?
Le Mans kasten zijn gemiddeld 2x zo duur als een normale hoekkast met legplanken.

Bij Thuiskeukens was een gewone hoekkast ¤450 en een Le Mans ¤950. Op een totaalprijs scheelt het misschien niet veel, maar ik vind het verder ook geen mooi/handig systeem. Wij hebben toch ruimte nodig om wat grote apparaten kwijt te kunnen, dus dan zijn legplanken prima.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 22:26:54 #172
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_191820328
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 13:34 schreef Chicolade het volgende:

[..]

Ik heb een hoekkast die bijna net zo diep is als dat mijn arm lang is, en een opening die met deurtjes open smaller is dan mn schouders. Dus graaien op goed vertrouwen (geen scherpe spullen!) want je kunt niet zien wat je wil pakken. Spullen die op de onderste plank achterin liggen kom ik wel weer tegen bij de volgende verhuizing :'). Bij die fancy draaikasten stel ik me wel altijd voor dat er spullen half af vallen en blijven steken waardoor het draaimechanisme blokkeert, of valt dat in de praktijk wel mee?

Hoeveel duurder is zo'n fancy draaikast nou eigenlijk, en maakt dat wat uit op het totale budget?
Ik vind mijn draaikast zo ideaal. O+ Heel erg blij mee. De hoekkast is dan wel weer jammer. Geen idee wat daar in zit ook.

Leuk topic! Keukens! O+

[ Bericht 5% gewijzigd door arvensis op 03-03-2020 22:32:36 ]
Protège moi de mes désirs.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 3 maart 2020 @ 23:23:52 #173
269689 crew  Viv
pi_191821064
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 22:26 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
De hoekkast is dan wel weer jammer. Geen idee wat daar in zit ook.
:D

Ik begreep van een keukenboer dat die draaikasten wel wat gevoelig zijn voor mankementen.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 23:38:32 #174
132767 lipje
zeg maar nee, krijg je er twee
pi_191821200
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 22:26 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Ik vind mijn draaikast zo ideaal. O+ Heel erg blij mee. De hoekkast is dan wel weer jammer. Geen idee wat daar in zit ook.

Leuk topic! Keukens! O+
Magic corner kasten :9
Return of the Unox-muts
Bezitter van een burgerbak Voorheen Alfist
verrekte koekwaus :')
Pappa van Aafke en Onno
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 7 maart 2020 @ 01:52:21 #175
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191875555
Morgen (vandaag) naar inspiratiehuis van Bosch/Samsung/Neff om wat apparaten te checken :D

Ik had ondertussen bij Keukenloods (onderdeel DMG) een offerte check aangevraagd voor Systemat. Om te voorkomen dat ze een paar tientjes onder huidige offerte gingen zitten had ik alle bedragen weggehaald. Ik kreeg dit als reactie:

quote:
Dank voor uw aanvraag voor een offerte check.

Alle in de offerte opgenomen artikelen zijn leverbaar door Keukenloods.nl.

Wij houden van een transparante en open aanpak. Uw meegestuurde offerte heeft geen totaal bedrag vermeldt. Voordat wij een offerte voor u uitrekenen, zouden we van u graag horen voor welk bedrag (incl. montage) u de keuken bij ons zou willen afnemen?
Heb serieus de neiging om te antwoorden met "een tientje en een kauwgombal".

Ik had een tijdje geleden ook een offerte voor wat apparaten aangevraagd bij hun. Die kreeg ik niet als ik mijn telefoonnummer niet wilde geven. Vage manier van werken hebben ze daar.
  Moderator / Redactie Sport maandag 9 maart 2020 @ 13:08:52 #176
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191920729
Vandaag gesprek bij H&J, ben heel benieuwd.

Al vind ik het ook wel raar om nu met de keuken bezig te zijn, terwijl er dikke donderwolken boven ons landje hangen.
pi_191928702
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2020 13:08 schreef Kyran het volgende:
Vandaag gesprek bij H&J, ben heel benieuwd.

Al vind ik het ook wel raar om nu met de keuken bezig te zijn, terwijl er dikke donderwolken boven ons landje hangen.
En en?

Geen Corona opgelopen bij ons in het mooie brabant? Hoe was het met Jan, en hoe heb je het zelf ervaren?
  Moderator / Redactie Sport maandag 9 maart 2020 @ 22:52:09 #178
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191931777
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2020 20:20 schreef Legwieh het volgende:

[..]

En en?

Geen Corona opgelopen bij ons in het mooie brabant? Hoe was het met Jan, en hoe heb je het zelf ervaren?
Net pas terug :D

Was echt een super fijn gesprek, hele leuke gast met oog voor detail. Dacht goed mee, kwam met hele goede ideeën (die wij soms ook al hadden bedacht).

Ben heel benieuwd naar zijn offerte. In ieder geval een heel goed gevoel bij.
pi_191935092
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2020 22:52 schreef Kyran het volgende:

[..]

Net pas terug :D

Was echt een super fijn gesprek, hele leuke gast met oog voor detail. Dacht goed mee, kwam met hele goede ideeën (die wij soms ook al hadden bedacht).

Ben heel benieuwd naar zijn offerte. In ieder geval een heel goed gevoel bij.
Nog op andere ideeën gebracht? of vooral bevestiging gekregen van hetgeen wat je zelf had bedacht?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 10 maart 2020 @ 10:33:51 #180
269689 crew  Viv
pi_191936716
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2020 20:20 schreef Legwieh het volgende:
Geen Corona opgelopen bij ons in het mooie brabant?
MIsschien wel. :') We waren eerst op bezoek bij mijn ouders (ook in Brabant), en toen kwam ook een hoestende oud-buurvrouw op de thee. Ze is docent en is keurig volgens het advies niet gaan werken, maar dat van sociale contacten beperken heeft ze over het hoofd gezien kennelijk. oO<
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 08:31 schreef Legwieh het volgende:
Nog op andere ideeën gebracht? of vooral bevestiging gekregen van hetgeen wat je zelf had bedacht?
Hij heeft alvast een probleem voor ons opgelost. :D We waren nogal aan het puzzelen met de kastenwand. In plaats van een koelvriescombinatie willen we toch liever een aparte koelkast en vriezer, maar kwamen daardoor bij Bosch/Siemens/Neff niet goed uit met kastruimte voor servies (en de lijnen zouden dan niet meer doorlopen, maar verspringen). Hij wees ons op een merk koelkasten/vriezers met andere formaten (Liebherr), en kon het daarmee zo regelen dat "het lijnenspel" ( O+ ) weer klopt.
  dinsdag 10 maart 2020 @ 10:35:17 #181
149959 SQ
snelle trees
pi_191936729
Dat lijnenspel is heel belangrijk, ik ben ook érg blij dat onze keukenontwerper dat scherp in het oog heeft gehouden. Ik zie toch wel regelmatig keukens waarbij dat niet is gedaan en dan oogt het toch net niet.
disclaimer
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 10 maart 2020 @ 20:16:49 #182
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191947464
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:35 schreef SQ het volgende:
Dat lijnenspel is heel belangrijk, ik ben ook érg blij dat onze keukenontwerper dat scherp in het oog heeft gehouden. Ik zie toch wel regelmatig keukens waarbij dat niet is gedaan en dan oogt het toch net niet.
Eens! Dat is het ook echt, vooral als je van die halve OCD-mensen bent zoals @ViviRAWRS en ik :D

Het worden nu twee apparaten van 140cm (koelkast+diepvries). In het midden komt de vaatwasser (hoog ingebouwd) en daarboven de oven. De bovenkanten van deze apparaten komen dan mooi op één lijn. Daarboven komen drie kasten voor servies.

Met deze oplossingen hebben wij en bijna geen verlies qua kastruimte en ook nog eens de diepvries in de keuken i.p.v. in de kelder, dus echt HEEL blij mee _O_

Verder was Jan gewoon heel relaxed en kwam met details waar wij nooit over nagedacht zouden hebben. Als het qua prijs in ons budget valt zie ik ons er wel voor gaan :D

En stiekem vind ik houtfineer bij Jan nog de mooiste van alles wat ik gezien heb *O* Gewoon precies de goeie combinatie. Niet te ruw, niet te glad, niet te licht, niet te donker :D Gewoon precies goed _O_
  Moderator dinsdag 10 maart 2020 @ 20:21:45 #183
5428 crew  miss_sly
pi_191947589
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 20:16 schreef Kyran het volgende:

[..]

Eens! Dat is het ook echt, vooral als je van die halve OCD-mensen bent zoals @:ViviRAWRS en ik :D

Het worden nu twee apparaten van 140cm (koelkast+diepvries). In het midden komt de vaatwasser (hoog ingebouwd) en daarboven de oven. De bovenkanten van deze apparaten komen dan mooi op één lijn. Daarboven komen drie kasten voor servies.
De vaatwasser hoog ingebouwd en daarboven de oven, komt die dan niet heel hoog? En die servieskasten daar nog boven? Het klinkt erg hoog en niet zo handig. Maar ik ben dan ook erg klein ;)
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator dinsdag 10 maart 2020 @ 20:23:00 #184
5428 crew  miss_sly
pi_191947614
Overigens komt onze keuken van Keukenbusiness/Carpentier in Aalsmeer. Aanrader 👍
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 10 maart 2020 @ 20:39:22 #185
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191947919
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 20:21 schreef miss_sly het volgende:

[..]

De vaatwasser hoog ingebouwd en daarboven de oven, komt die dan niet heel hoog? En die servieskasten daar nog boven? Het klinkt erg hoog en niet zo handig. Maar ik ben dan ook erg klein ;)
Plint van 10cm + koelkast van 140cm zit je op 150cm. Daarboven dan de servieskasten. Natuurlijk zullen niet alle planken even handig te bereiken zijn, maar dat is ook niet nodig als wij drie van die kasten hebben. Wat wij dagelijks gebruiken kan makkelijk op de onderste planken. Op de bovenste planken komen dan dingen die wij veel minder gebruiken of de borden die wij pas nodig hebben bij feesten/partijen etc. Zo hebben wij het nu ook en eigenlijk bevalt dat prima.

Vaatwasser gedeele vraag ik mij opeens ook af trouwens. Want waatvasser is 90cm en oven 60cm, dus dat is ook 150. Misschien heeft hij dat eerder genoemd toen wij nog niet voor de 140cm koelkast gingen en is het bij mij verkeerd blijven hangen.
  Moderator dinsdag 10 maart 2020 @ 20:49:09 #186
5428 crew  miss_sly
pi_191948100
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 20:39 schreef Kyran het volgende:

[..]

Plint van 10cm + koelkast van 140cm zit je op 150cm. Daarboven dan de servieskasten. Natuurlijk zullen niet alle planken even handig te bereiken zijn, maar dat is ook niet nodig als wij drie van die kasten hebben. Wat wij dagelijks gebruiken kan makkelijk op de onderste planken. Op de bovenste planken komen dan dingen die wij veel minder gebruiken of de borden die wij pas nodig hebben bij feesten/partijen etc. Zo hebben wij het nu ook en eigenlijk bevalt dat prima.

Vaatwasser gedeele vraag ik mij opeens ook af trouwens. Want waatvasser is 90cm en oven 60cm, dus dat is ook 150. Misschien heeft hij dat eerder genoemd toen wij nog niet voor de 140cm koelkast gingen en is het bij mij verkeerd blijven hangen.
Als je het zo vertelt, kan het wel op 150. Omdat je het over een hoog ingebouwde vaatwasser hebt, dat betekent de vaatwasser op keukenbladhoogte, toch? Of bedoel je een hoge inbouwvaatwasser?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 10 maart 2020 @ 20:50:51 #187
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191948134
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 20:49 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Als je het zo vertelt, kan het wel op 150. Omdat je het over een hoog ingebouwde vaatwasser hebt, dat betekent de vaatwasser op keukenbladhoogte, toch? Of bedoel je een hoge inbouwvaatwasser?
Ik had "hoger" moeten zeggen dan :D

Plint > lade > vaatwasser, zoiets was de bedoeling. Volgens mij kan dat nu niet eens, omdat wij een koelkast en een diepvries van 140cm nemen. Met een XXL vaatwasser en een oven van 60cm ben je er al :D
  Moderator / Redactie Sport woensdag 11 maart 2020 @ 20:58:18 #188
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191967220
Nou, wij zijn er wel uit denk ik :D

Offerte is binnen en het valt binnen ons (verhoogd _O-) budget. Het is maar ¤1000 duurder dan één van de Systemat offertes en goedkoper dan de Next125 offertes.

Wij hebben nu ook een Liebherr koelkast en een Liebherr diepvries. Die zijn een flink stuk duurder dan de Siemens koel-vriescombinatie die wij tot nu toe in de offertes hadden staan. Eigenlijk is het qua keukenkasten dus goedkoper.

Dus, @Legwieh bedankt voor de tip _O_
pi_191974548
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2020 20:58 schreef Kyran het volgende:
Nou, wij zijn er wel uit denk ik :D

Offerte is binnen en het valt binnen ons (verhoogd _O-) budget. Het is maar ¤1000 duurder dan één van de Systemat offertes en goedkoper dan de Next125 offertes.

Wij hebben nu ook een Liebherr koelkast en een Liebherr diepvries. Die zijn een flink stuk duurder dan de Siemens koel-vriescombinatie die wij tot nu toe in de offertes hadden staan. Eigenlijk is het qua keukenkasten dus goedkoper.

Dus, @:Legwieh bedankt voor de tip _O_
Ik moet aandelen nemen bij Jan! Haha.

Enne tof dat jullie eruit zijn. Liebherr is echt een topmerk. Bij mijn moeder ging hij na tien jaar stuk en dan heb je geen garantie meer maar zelfs dan krijg je nog flinke korting als je weer een liebherr aanschaft. (Want volgens hen mag zo’n ding na 10 jaar echt niet stuk gaan)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 12 maart 2020 @ 10:31:20 #190
269689 crew  Viv
pi_191976351
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2020 20:58 schreef Kyran het volgende:
Eigenlijk is het qua keukenkasten dus goedkoper.
En ook nog eens het mooiste houtfineer dat we zijn tegengekomen, en ook nog eens precies op maat gemaakt! O+ In plaats van dat je altijd wel ergens een concessie moet doen met passtukken etc.
pi_191978083
*O* *O* *O* *O* *O*
pi_191979453
Jeej! Benieuwd naar hoe het eruit gaat zien. O+
Protège moi de mes désirs.
pi_192527316
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2020 10:31 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

En ook nog eens het mooiste houtfineer dat we zijn tegengekomen, en ook nog eens precies op maat gemaakt! O+ In plaats van dat je altijd wel ergens een concessie moet doen met passtukken etc.
Misschien heb ik het ergens gemist hoor, maar hoe gaat het nu verder. Hebben jullie al een tekening gehad? Is de handtekening gezet? Issie al geplaatst ;p ??
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 9 april 2020 @ 09:44:08 #194
269689 crew  Viv
pi_192528555
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 08:40 schreef Legwieh het volgende:

[..]

Misschien heb ik het ergens gemist hoor, maar hoe gaat het nu verder. Hebben jullie al een tekening gehad? Is de handtekening gezet? Issie al geplaatst ;p ??
We hebben Jan laten weten dat we voor zijn keuken gaan. O+ We hebben wel aangegeven even af te wachten wat COVID-19 deze maand zou doen ( @Kyran werkt in het ziekenhuis en ik ben arts en had me aangemeld om zo nodig bij te springen), zodat we niet in de rommel zouden zitten terwijl er al veel van ons gevraagd wordt. Nu lijkt het alweer de goede kant op te gaan qua druk op de ziekenhuizen. :Y Binnenkort maar eens voor de laatste details die kant op.

Van zijn kant waren er vooralsnog geen problemen door COVID-19 in beeld (in de zin van niet-leverende leveranciers of zo), dus dat is mooi.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 9 april 2020 @ 10:02:06 #195
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_192528945
Foto's!





Wij moeten ook nog een paar andere dingen regelen, zoals het vervangen van de meterkast en het verzwaren van de aansluiting. Ook dit loopt wat vertraging op door COVID-19. Een lieve FOK!-user (@Vonkenboer) gaat ons daar nog bij helpen :)

[ Bericht 5% gewijzigd door Evenstar op 09-04-2020 10:09:45 ]
pi_192529149
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 10:02 schreef Kyran het volgende:
Foto's!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Wij moeten ook nog een paar andere dingen regelen, zoals het vervangen van de meterkast en het verzwaren van de aansluiting. Ook dit loopt wat vertraging op door COVID-19. Een lieve FOK!-user (@:Vonkenboer) gaat ons daar nog bij helpen :)

Top!

zelfde inbouwplaat als mijn moeder heeft besteld (ook bij jan, wordt geplaatst in Juni)

en vonkie heeft bij ons een complete meterkast vervangen, wel op tijd eten geven, hij houdt van friet ;-p

Sjiek hoor zo dat hout gecombineerd met dat zwarte.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 9 april 2020 @ 10:39:04 #197
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_192529736
Qua apparatuur wordt het dit:

Koelkast: Liebherr IKBP 2770 Premium BioFresh
Diepvries: Liebherr SIGN 2756 Premium NoFrost
Vaatwasser: Siemens SX878D26PE
Kookplaat: Neff T58TL6EN2
Combi-stoomoven: Neff B48FT78HO
Kraan: Quooker Fusion Round RVS Combi+

Werkblad van gebrand/geborsteld graniet.

Kijken er in ieder geval naar uit :) en wij zullen goed voor @Vonkenboer zorgen!
pi_192530646
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 10:39 schreef Kyran het volgende:
Qua apparatuur wordt het dit:

Koelkast: Liebherr IKBP 2770 Premium BioFresh
Diepvries: Liebherr SIGN 2756 Premium NoFrost
Vaatwasser: Siemens SX878D26PE
Kookplaat: Neff T58TL6EN2
Combi-stoomoven: Neff B48FT78HO
Kraan: Quooker Fusion Round RVS Combi+

Werkblad van gebrand/geborsteld graniet.

Kijken er in ieder geval naar uit :) en wij zullen goed voor @:Vonkenboer zorgen!
Dat werkblad is zo mooi, heeft mijn moeder ook besteld :D.

Denk dat jullie misschien ook nog wel het zelfde houtfineer hebben hahaha.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 9 april 2020 @ 12:14:00 #199
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_192531493
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 11:31 schreef Legwieh het volgende:

[..]

Dat werkblad is zo mooi, heeft mijn moeder ook besteld :D.

Denk dat jullie misschien ook nog wel het zelfde houtfineer hebben hahaha.
Is inderdaad hetzelfde :)
pi_192532681
Wat doen jullie met de spoelbak in het granieten aanrecht? Wij hebben destijds gekozen voor onderbouw. Dat ziet er het mooiste uit, geen rvs-rand in beeld. Maar de granieten rand is nu (10 jaar later) wel beschadigd door stoten. Kleine scherfjes uit de rand, zoals bij een oud koffiekopje.
Ondanks dat we erg voorzichtig zijn, gebeurt het soms bij het afwassen van een zware braadpan dat die pan hard tegen de rand stoot.
Tweede waar ik minder over te spreken ben is de rand tussen spoelbak en aanrecht. Uit het zicht, maar wel een plek waar allerlei viezigheid zich kan ophopen. Bijvoorbeeld als er jus of vleesnat van het aanrecht de gootsteen inloopt.

Met die wetenschap had ik nu gekozen voor inbouw. Je hebt dan wel de rand in beeld, maar je ziet ook of het schoon is. En een botsende pan levert een deukje op, geen stuk graniet dat eruit spat.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 9 april 2020 @ 13:29:43 #201
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_192532753
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 13:24 schreef Plankje55 het volgende:
Wat doen jullie met de spoelbak in het granieten aanrecht? Wij hebben destijds gekozen voor onderbouw. Dat ziet er het mooiste uit, geen rvs-rand in beeld. Maar de granieten rand is nu (10 jaar later) wel beschadigd door stoten. Kleine scherfjes uit de rand, zoals bij een oud koffiekopje.
Ondanks dat we erg voorzichtig zijn, gebeurt het soms bij het afwassen van een zware braadpan dat die pan hard tegen de rand stoot.
Tweede waar ik minder over te spreken ben is de rand tussen spoelbak en aanrecht. Uit het zicht, maar wel een plek waar allerlei viezigheid zich kan ophopen. Bijvoorbeeld als er jus of vleesnat van het aanrecht de gootsteen inloopt.

Met die wetenschap had ik nu gekozen voor inbouw. Je hebt dan wel de rand in beeld, maar je ziet ook of het schoon is. En een botsende pan levert een deukje op, geen stuk graniet dat eruit spat.
Wij hebben voor bovenbouw gekozen. Onderbouw is echt veel strakker, maar wilden niet constant alert zijn op de randjes. Dat van dat stukje tussen werkblad en spoelbak hadden wij nog niet eens bij stilgestaan.

Ik ben soms best onhandig met dat soort dingen _O- dus met een beetje pech gaat het snel mis...

Liever een deuk in een 300 euro RVS spoelbak dan een afgebroken stuk van je 3000 euro granieten werkblad.
  donderdag 9 april 2020 @ 13:35:15 #202
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_192532856
Prachtige keuken hoor! _O_
***
  Moderator woensdag 22 april 2020 @ 19:51:25 #203
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
  Moderator / Redactie Sport maandag 4 mei 2020 @ 21:57:25 #204
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_192949999
Vandaag weer bij Jan geweest voor de laatste details! Nu wachten op laatste versie van offerte en tekenen! Keuken wordt ergens in september pas geplaatst, maar dat geeft ons even genoeg tijd om nog verder voor te bereiden en dingen te regelen!

Niet echt iets veranderd aan de opstelling. Het waren meer wat details over plinten door laten lopen / zijwanden niet tot vloer laten lopen, greepjes uitzoeken etc. Ik kan cht iedereen, die op zoek is naar een nieuwe keuken, aanraden om bij Jan langs te gaan. Eerlijke gast, denkt goed mee, absoluut geen dwang. Zowel @ViviRAWRS als ik hebben er een heel goed gevoel bij in ieder geval en de prijs is echt concurrerend met merken zoals Systemat en Next125 terwijl je veel meer vrijheid hebt in de maten etc.

.... dus @Legwieh nogmaals bedankt voor je tip _O_

Ondertussen is de nieuwe meterkast binnen en is het wachten op @Vonkenboer ^O^ Daarna mag Liander langskomen *O*

[ Bericht 2% gewijzigd door Evenstar op 04-05-2020 22:29:22 ]
pi_192953890
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 21:57 schreef Kyran het volgende:
Vandaag weer bij Jan geweest voor de laatste details! Nu wachten op laatste versie van offerte en tekenen! Keuken wordt ergens in september pas geplaatst, maar dat geeft ons even genoeg tijd om nog verder voor te bereiden en dingen te regelen!

Niet echt iets veranderd aan de opstelling. Het waren meer wat details over plinten door laten lopen / zijwanden niet tot vloer laten lopen, greepjes uitzoeken etc. Ik kan cht iedereen, die op zoek is naar een nieuwe keuken, aanraden om bij Jan langs te gaan. Eerlijke gast, denkt goed mee, absoluut geen dwang. Zowel @:ViviRAWRS als ik hebben er een heel goed gevoel bij in ieder geval en de prijs is echt concurrerend met merken zoals Systemat en Next125 terwijl je veel meer vrijheid hebt in de maten etc.

.... dus @:Legwieh nogmaals bedankt voor je tip _O_

Ondertussen is de nieuwe meterkast binnen en is het wachten op @:Vonkenboer ^O^ Daarna mag Liander langskomen *O*
Ah tof om te horen, wij zijn ook superblij met onze keuken. Ben benieuwd naar het eindresultaat bij jullie straks.
  Moderator woensdag 6 mei 2020 @ 12:20:40 #206
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_192972112
Tof om te lezen dat je de keuken zo goed als rond hebt ! Nu nog brainstormen over de aansluiting voor de kookplaat, en hoe we daar het beste kunnen komen :)
  woensdag 6 mei 2020 @ 22:02:34 #207
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_192983888
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 12:20 schreef Vonkenboer het volgende:
Tof om te lezen dat je de keuken zo goed als rond hebt ! Nu nog brainstormen over de aansluiting voor de kookplaat, en hoe we daar het beste kunnen komen :)
Kruipruimte een optie?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Moderator woensdag 6 mei 2020 @ 22:10:17 #208
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_192984064
quote:
14s.gif Op woensdag 6 mei 2020 22:02 schreef fathank het volgende:

[..]

Kruipruimte een optie?
Er is sprake van vloer en wandverwarming in de hoek waar de nieuwe keuken moet komen. Er is wel een kruipruimte maar die schijnt niet altijd even droog te staan, en dan moet de kabel nog weer ergens omhoog ;)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 6 mei 2020 @ 22:42:44 #209
269689 crew  Viv
pi_192984769
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 22:10 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Er is sprake van vloer en wandverwarming in de hoek waar de nieuwe keuken moet komen. Er is wel een kruipruimte maar die schijnt niet altijd even droog te staan, en dan moet de kabel nog weer ergens omhoog ;)
Toen we dit huis kochten, stond het water in de kruipruimte tot aan het luik inderdaad. :D :')
pi_192986203
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 22:10 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Er is sprake van vloer en wandverwarming in de hoek waar de nieuwe keuken moet komen. Er is wel een kruipruimte maar die schijnt niet altijd even droog te staan, en dan moet de kabel nog weer ergens omhoog ;)
Warmtebeeldcamera en tussen de vloerverwarming door boren.

Mits er niets anders dan vloerverwarming in de vloer ligt dan...
  donderdag 7 mei 2020 @ 07:13:18 #211
132767 lipje
zeg maar nee, krijg je er twee
pi_192988231
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 00:17 schreef XanderH het volgende:

[..]

Warmtebeeldcamera en tussen de vloerverwarming door boren.

Mits er niets anders dan vloerverwarming in de vloer ligt dan...
Langs de muren ligt geen vloerverwarming, op eentje na, daar gaat ie zelfs omhoog in de muur :Y
Return of the Unox-muts
Bezitter van een burgerbak Voorheen Alfist
verrekte koekwaus :')
Pappa van Aafke en Onno
  donderdag 7 mei 2020 @ 07:18:03 #212
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_192988252
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 00:17 schreef XanderH het volgende:

[..]

Warmtebeeldcamera
Als je er één nodig hebt, kan ik wel even kijken of ik ‘m kan meenemen van werk. Weet alleen niet of je er veel van zal zien met deze temperaturen. @ViviRAWRS en @Kyran
Protège moi de mes désirs.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 9 mei 2020 @ 09:14:01 #213
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_193027673
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2020 07:18 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Als je er één nodig hebt, kan ik wel even kijken of ik ‘m kan meenemen van werk. Weet alleen niet of je er veel van zal zien met deze temperaturen. @:vivirawrs en @:kyran
Thanks! Zullen dat in achterhoofd houden :)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 17 juni 2020 @ 15:41:17 #214
269689 crew  Viv
pi_193671430
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 14:51 schreef Legwieh het volgende:
Hoe is het met jullie keuken? Volgende week komt Jan een nieuwe keuken bij mijn moeder (ons mam) installeren.
We hebben inmiddels een nieuwe meterkast dankzij @Vonkenboer O+ , en de netbeheerder (of eigenlijk: de monteur die zij inhuren) is al twee middagen niet op komen dagen om onze aansluiting te verzwaren. Gelukkig hebben we nog even. :')

Ik geloof dat Jan in juli komt inmeten, in augustus gaat produceren en dan in september plaatsen.

Loodgieter is ook al komen kijken voor het verleggen van waterleiding/afvoer te zijner tijd.
  Moderator woensdag 17 juni 2020 @ 22:25:04 #215
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193677820
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 15:41 schreef ViviRAWRS het volgende:
We hebben inmiddels een nieuwe meterkast dankzij @Vonkenboer O+ , en de netbeheerder (of eigenlijk: de monteur die zij inhuren) is al twee middagen niet op komen dagen om onze aansluiting te verzwaren. Gelukkig hebben we nog even. :')

Dankjewel ! *O*

Fijn ook dat Liander uiteindelijk nog niet bepaald soepeltjes mee werkt; al waren er natuurlijk vooraf ook wat dingetjes die niet helemaal gingen zoals het zou moeten gaan _O- :@

Maar uiteindelijk komt het allemaal goed !

Mag ik de gemaakte foto's trouwens hier delen ? Of hebben jullie dat liever niet ?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 17 juni 2020 @ 22:52:09 #216
269689 crew  Viv
pi_193678352
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 22:25 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Dankjewel ! *O*

Fijn ook dat Liander uiteindelijk nog niet bepaald soepeltjes mee werkt; al waren er natuurlijk vooraf ook wat dingetjes die niet helemaal gingen zoals het zou moeten gaan _O- :@

Maar uiteindelijk komt het allemaal goed !

Mag ik de gemaakte foto's trouwens hier delen ? Of hebben jullie dat liever niet ?
Morgenochtend staat die monteur weer ingepland voor ons, wij rekenen nergens meer op. :')

Foto's van onze meterkast? Ga je gang! ^O^
  Moderator / Redactie Sport donderdag 18 juni 2020 @ 00:57:41 #217
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_193679464
@Vonkenboer _O_

Ik moet nog steeds meterkast afmaken, maar geen zin meer in gehad :D Even oude beltrafo weer terughangen een keer en buisje weer netjes over alle kabels trekken om het 100% af te maken :D

Schilder moet samen met een stucadoor even langskomen om een offerte op te stellen en wij zoeken ook nog steeds iemand die die perilex aansluiting voor ons gaat fixen, maar nog geen tijd/zin gehad om daar achteraan te gaan.

Loodgieter is wel komen kijken, maar moet ook nog even een offerte maken.

Dus het loopt allemaal :D

(en ondertussen ben ik met een nieuw project in de serre bezig _O-)

[ Bericht 0% gewijzigd door Evenstar op 18-06-2020 02:33:27 ]
pi_193681303
Skip de keukenboeren en ga naar een interieur bouwer. Net zo duur, meer mogelijkheden en betere kwaliteit. En niet het gevoel dat je opgelicht wordt omdat je geen 50% korting krijgt.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 18 juni 2020 @ 10:04:54 #219
269689 crew  Viv
pi_193681356
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 10:00 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Skip de keukenboeren en ga naar een interieur bouwer. Net zo duur, meer mogelijkheden en betere kwaliteit. En niet het gevoel dat je opgelicht wordt omdat je geen 50% korting krijgt.
Dat hebben we dus ook gedaan. ;) De "Jan" die hier genoemd wordt is een interieurbouwer.

De netbeheerder-monteur is er nu! :o
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 19 juni 2020 @ 22:11:31 #220
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_193704269
Zo, verzwaring is eindelijk gebeurd.

Vandaag schilder over de vloer gehad, binnenkort offerte.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 19 juni 2020 @ 22:33:14 #221
269689 crew  Viv
pi_193704744
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 22:11 schreef Kyran het volgende:
Zo, verzwaring is eindelijk gebeurd.

Vandaag schilder over de vloer gehad, binnenkort offerte.
Goed verhaal, lekker kort. :P

Wel heel handig dat deze schilder (die de buitenkant van ons huis al prima gedaan heeft) zelf een goede stuukmeneer inschakelt (hoeven wij niet op zoek, schijnt nogal lastig te zijn) én hij wist waarschijnlijk ook nog wel een goede elektriciën voor ons. :Y)
pi_193705376
*O* vooruitgang
  Moderator zondag 21 juni 2020 @ 14:16:23 #223
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193723631
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 22:11 schreef Kyran het volgende:
Zo, verzwaring is eindelijk gebeurd.
Sommige zaken hebben gewoon even wat tijd nodig ! _O- ;)

Maar even terugkomend op een zekere tropische zaterdag in Mei toen Vonkenboer ergens in de betuwe aanbelde om een meterkast te komen installeren.

Sóchtends begonnen we na het vriendelijke ontvangst en een bak koffie maar eens met het verwijderen van de oude kast. Toen zag het er nog zo uit.



En na een klein dagje werken (en een paar bakken koffie verder :+ ) was dit het resultaat.






Van een eenfase verdeler in een wat rommelige meterkast, naar een voor driefase voorbereide meterkast met een paar groepjes meer en voorbereid op elektrisch koken. ^O^
Ook even van de gelegenheid gebruikt gemaakt om allerlei loshangende coax en ethernetkabels even een plekje te geven. En tevens twee dubbele stopcontacten aangebracht in de meterkast. *O*

Nogmaals @Kyran en @ViviRAWRS bedankt voor de gastvrijheid !
  Moderator zondag 21 juni 2020 @ 14:17:13 #224
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193723640
Is het mysterie achter de pompschakelaars al verder opgelost trouwens ?



Al is het zo droog dat je ze nu niet nodig hebt :+
pi_193723906
^O^
  Moderator / Redactie Sport zondag 21 juni 2020 @ 17:21:23 #226
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_193726158
@Vonkenboer

Nope, niet opgelost, ook niet echt werk van gemaakt moet ik zeggen aangezien kruipruimte eerst maar weer eens onder water moet lopen (of liever helemaal niet eigenlijk) :P

Nogmaals bedankt _O_ en leuk dat je de foto's hebt genomen. Wat een verschil nadat jij klaar was _O-

Fijn dat dat gedeelte nu redelijk klaar is. Op het lijstje staat nog wel:

- Stuccen + schilderen
- Verleggen waterleidingen / waterafvoer
- Verleggen stopcontacten
- Aanleggen perilex aansluiting
- Groep toevoegen

Koelkast + diepvres kan op één groep (samen met verlichting etc). Vaatwasser heeft al eigen groep. Groep voor huidige oven wordt groep voor Quooker. De nieuwe oven moet dan ook nog een eigen groep. Hoop dat dat makkelijk te realiseren is.
  zondag 21 juni 2020 @ 19:38:02 #227
132767 lipje
zeg maar nee, krijg je er twee
pi_193728115
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 17:21 schreef Kyran het volgende:
@:Vonkenboer

Nope, niet opgelost, ook niet echt werk van gemaakt moet ik zeggen aangezien kruipruimte eerst maar weer eens onder water moet lopen (of liever helemaal niet eigenlijk) :P

Nogmaals bedankt _O_ en leuk dat je de foto's hebt genomen. Wat een verschil nadat jij klaar was _O-

Fijn dat dat gedeelte nu redelijk klaar is. Op het lijstje staat nog wel:

- Stuccen + schilderen
- Verleggen waterleidingen / waterafvoer
- Verleggen stopcontacten
- Aanleggen perilex aansluiting
- Groep toevoegen

Koelkast + diepvres kan op één groep (samen met verlichting etc). Vaatwasser heeft al eigen groep. Groep voor huidige oven wordt groep voor Quooker. De nieuwe oven moet dan ook nog een eigen groep. Hoop dat dat makkelijk te realiseren is.
Ik zou proberen de koelkast en de vriezer op andere groepen te zetten en Als het kan ook op een andere aardlekschakelaar. Valt er een groep uit gaan niet beide koude opslagkosten uit.
Return of the Unox-muts
Bezitter van een burgerbak Voorheen Alfist
verrekte koekwaus :')
Pappa van Aafke en Onno
  Moderator / Redactie Sport zondag 21 juni 2020 @ 20:39:14 #228
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_193728848
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 19:38 schreef lipje het volgende:

[..]

Ik zou proberen de koelkast en de vriezer op andere groepen te zetten en Als het kan ook op een andere aardlekschakelaar. Valt er een groep uit gaan niet beide koude opslagkosten uit.
Goed punt. Zal eens kijken wat de opties zijn :D
  maandag 22 juni 2020 @ 16:13:39 #229
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_193738470
Lekker op weg met de voorbereidingen al :7
  Moderator / Redactie Sport maandag 22 juni 2020 @ 17:56:41 #230
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_193739697
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 16:13 schreef IrishBastard het volgende:
Lekker op weg met de voorbereidingen al :7
^O^

Heb jij niet toevallig nog iemand onder speeddial voor dit soort electro klusjes? :D
  maandag 22 juni 2020 @ 18:34:31 #231
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_193740146
Nee helaas niet. Heb zelf bij het nieuwe huis ook een installateur nodig om de omvormer aan te sluiten (en de benodigde groepen goed in te richten en zo...) dus moet ook nog even zoeken :’)

Voor loodgieter en schilder ken ik wel twee ZZP’ers, maar die moeten dan uit Cuijk komen. Weet dus niet of dat niet in de buurt net zo makkelijk te vinden is ;)
  Moderator / Redactie Sport maandag 22 juni 2020 @ 18:55:47 #232
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_193740455
Ah jammer!

Loodgieter en schilder hadden wij al en ook al eerder mee gewerkt. De schilder had ook een vaste stucadoor waar hij mee werkte, dus dat was ook meteen meegenomen.

Heb nu wel wat lijntjes uit voor installateurs. Ben benieuwd.
  Moderator maandag 22 juni 2020 @ 22:02:40 #233
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193744814
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 17:21 schreef Kyran het volgende:
@Vonkenboer

Nope, niet opgelost, ook niet echt werk van gemaakt moet ik zeggen aangezien kruipruimte eerst maar weer eens onder water moet lopen (of liever helemaal niet eigenlijk) :P

Nogmaals bedankt _O_ en leuk dat je de foto's hebt genomen. Wat een verschil nadat jij klaar was _O-
Ja hé, een wereld van verschil. Het allerbeste is dat het water vanzelf uit je kruipruimte blijft ;)
Maar het is momenteel zo droog buiten dat het water ook daar voorlopig nog wel weg blijft denk ik :+

Neem aan dat de bel het nu nog steeds doet ? :+ _O-
  Moderator / Redactie Sport maandag 22 juni 2020 @ 22:05:29 #234
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_193744868
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 22:02 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Ja hé, een wereld van verschil. Het allerbeste is dat het water vanzelf uit je kruipruimte blijft ;)
Maar het is momenteel zo droog buiten dat het water ook daar voorlopig nog wel weg blijft denk ik :+

Neem aan dat de bel het nu nog steeds doet ? :+ _O-
Ik wil die oude trafo er graag weer op doen, maar al mijn tijd gaat nu even naar de serre. Ben wat tafels aan het knutselen voor de "moestuin" :P Daarna even een keer trafo erin knallen en hopen dat alles het blijft doen _O-

Hoeveel werk een stom los draadje kan veroorzaken....
  Moderator maandag 22 juni 2020 @ 22:25:20 #235
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193745214
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 22:05 schreef Kyran het volgende:
Ik wil die oude trafo er graag weer op doen, maar al mijn tijd gaat nu even naar de serre.
Maar je had toch geen uitschakelbare beltrafo nodig, eigenlijk is gebleken dat je weken zonder kon :+ Maar even serieus ik weet nog steeds niet hoe het precies kan, het werkte toen ik weg ging .. :|W

quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 22:05 schreef Kyran het volgende:

Hoeveel werk een stom los draadje kan veroorzaken....
Maar je bent wel een ervaring én een multimeter rijker geworden :+ ;)

quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 22:05 schreef Kyran het volgende:
Ben wat tafels aan het knutselen voor de "moestuin"
Is het daar nog een beetje te houden de komende dagen ? Of groeit en bloeit het behoorlijk op het moment ?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 22 juni 2020 @ 22:41:39 #236
269689 crew  Viv
pi_193745520
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 22:25 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Maar je had toch geen uitschakelbare beltrafo nodig, eigenlijk is gebleken dat je weken zonder kon :+
Járen zelfs :+ maar nu we het toch onder handbereik hebben, lijkt het ons wel handig voor ooit. (Eigenlijk hadden we het 3 jaar geleden moeten hebben, toen onze dochter nog een baby was en extreem moeilijk tot een dutje over te halen was. :') )
  Moderator zondag 28 juni 2020 @ 22:20:05 #237
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193836414
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 22:41 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Járen zelfs :+ maar nu we het toch onder handbereik hebben, lijkt het ons wel handig voor ooit. (Eigenlijk hadden we het 3 jaar geleden moeten hebben, toen onze dochter nog een baby was en extreem moeilijk tot een dutje over te halen was. :') )
_O- :P
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 3 september 2020 @ 17:49:05 #238
269689 crew  Viv
pi_194868860
Zo, dit topic maar eens afstoffen! Aanstaande zaterdag is D-Day met de D van demolition, dan gaat onze huidige keuken eruit en kunnen we echt niet meer terug. :D

Maandag komt iemand de water/afvoer-leidingen verplaatsen, dinsdag iemand voor de electra, woensdag de stuuk. De dinsdag daarna komt Jan de Keukenman (zo noemde ik hem richting mijn peuter en dat heeft zij overgenomen O+ ) de nieuwe keuken plaatsen, en op woensdag komt de water/afvoer-meneer terug om alles aan te sluiten. Als de muren op tijd droog zijn, wordt er ook nog geverfd voordat de keuken geplaatst wordt, en anders daarna.

En die muurverf, die was in ons hoofd al vanaf het begin grijs / betonlook, maar nu neigen we plotseling naar zoiets:



:o

Mijn vrees is wel dat de ruimte er te donker van wordt, dit effect:


Maar we gaan het gewoon proberen denk ik! :Y)
  donderdag 3 september 2020 @ 17:51:03 #239
149959 SQ
snelle trees
pi_194868898
Donker O+ hartstikke gaaf, ik ben echt benieuwd!
disclaimer
pi_194868939
Ik vind die kleur heel erg gaaf O+
Dat gaat dan op beide wanden boven de aanrecht?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_194868978
Mooie kleur! Maar snap dat het te donker kan worden.

Jullie zitten zo te zien een poos zonder keuken. Als jullie wat nodig hebben, roep dan maar. :)
Protège moi de mes désirs.
  donderdag 3 september 2020 @ 17:56:54 #242
149959 SQ
snelle trees
pi_194869011
dat valt toch wel mee, 4 dagen? Dat is echt heel strak gepland. Meeste mensen moeten veel langer afzien :D
disclaimer
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 3 september 2020 @ 18:01:08 #243
269689 crew  Viv
pi_194869124
@miss_sly die twee wanden inderdaad, en niet alleen boven het aanrecht (die rechter wand loopt verder door, daar komt onze eettafel).

@D.U.M.A.N. Lief van je, hou ik in gedachten! :)

@SQ Niet 4 dagen, er zit een week tussen de dinsdag van de electra en de dinsdag van Jan de Keukenman. ;)
  donderdag 3 september 2020 @ 18:22:24 #244
149959 SQ
snelle trees
pi_194869558
Oh sorry, niet goed gelezen!
Ach, alsnog te overzien toch? Wat is je noodplan?
disclaimer
  Moderator donderdag 3 september 2020 @ 18:40:50 #245
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_194869825
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 18:22 schreef SQ het volgende:
Oh sorry, niet goed gelezen!
Ach, alsnog te overzien toch? Wat is je noodplan?
Denk dat ze in de serre prima even een tijdelijke kookgelegenheid kunnen creëren ;)

@Viv

Mooi om te horen dat jullie keuken verbouwing eindelijk gaat starten; hoe gaan ze dat nu precies aanpakken bij jullie met de wandverwarming aan de wand waar de keuken komt te staan ? :)
  donderdag 3 september 2020 @ 18:43:52 #246
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_194869869
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 18:22 schreef SQ het volgende:
Oh sorry, niet goed gelezen!
Ach, alsnog te overzien toch? Wat is je noodplan?
Inderdaad. Je kan namelijk nergens eten krijgen waar je zelf niet voor hoeft te koken.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  donderdag 3 september 2020 @ 18:49:14 #247
149959 SQ
snelle trees
pi_194869955
Met een kind van 3 ga je ook niet 12 dagen achter elkaar uit eten lijkt me ;)
disclaimer
pi_194871080
Ik denk dat een wat donkerdere keuken heel mooi en sfeervol kan zijn. En je kunt de kleur eventueel wat inperken:







Ik vind zelf die laatste kleur heel mooi combineren met een zwarte keuken. Of zo'n blauw/grijstint:

I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_194871084
Mooie kleur blauw voor op de muur, die had ik in mijn vorige huis in de woonkamer
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 3 september 2020 @ 20:03:14 #250
269689 crew  Viv
pi_194871419
@SQ Noodplan is een tafel in de serre met elektrische kookplaten erop, tafelmodel koelkast (hebben we nu toch al omdat de inbouwkoelkast half dood is :') ), PET-flessen water voor drinken/koken. Afwassen wordt denk ik buiten (kraan en put vlakbij de serre). Vaatwasser ga ik nog het meeste missen. :'(

@Vonkenboer Ze moeten gewoon he-le-maal niks met die muur doen. :D Jan is op de hoogte, aanrecht met granieten blad is zo zwaar dat het toch nergens heen gaat. Perilex ging alsnog wel via de kruipruimte geloof ik ( @Kyran had er wel vertrouwen in dat die gast weet wat ie doet :% ).

@Claudia_x Wat grappig, die voorbeelden waarbij het plafond ook deels meegenomen is, waardoor je een afgebakend stuk krijgt. :)
pi_194873533
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 17:49 schreef Viv het volgende:
Zo, dit topic maar eens afstoffen! Aanstaande zaterdag is D-Day met de D van demolition, dan gaat onze huidige keuken eruit en kunnen we echt niet meer terug. :D

Maandag komt iemand de water/afvoer-leidingen verplaatsen, dinsdag iemand voor de electra, woensdag de stuuk. De dinsdag daarna komt Jan de Keukenman (zo noemde ik hem richting mijn peuter en dat heeft zij overgenomen O+ ) de nieuwe keuken plaatsen, en op woensdag komt de water/afvoer-meneer terug om alles aan te sluiten. Als de muren op tijd droog zijn, wordt er ook nog geverfd voordat de keuken geplaatst wordt, en anders daarna.

En die muurverf, die was in ons hoofd al vanaf het begin grijs / betonlook, maar nu neigen we plotseling naar zoiets:

[ afbeelding ]

:o

Mijn vrees is wel dat de ruimte er te donker van wordt, dit effect:
[ afbeelding ]

Maar we gaan het gewoon proberen denk ik! :Y)
Liefde voor die kleur O+ O+ *;

En je weet dat je ook hier terecht kan voor een avondmaal indien nodig.
pi_194873623
Op je knietjes met een teiltje afwassen in de douche is geen aanrader kan ik je uit ervaring melden. Ik zou lekker veel wegwerpspullen gebruiken waar het kan, en buren af en toe lief aankijken (onze buren kwamen vroeger echt wel eens bij ons de vaat in de vaatwasser doen als het nodig was)
  vrijdag 4 september 2020 @ 10:18:02 #253
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_194879424
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 17:49 schreef Viv het volgende:
Zo, dit topic maar eens afstoffen! Aanstaande zaterdag is D-Day met de D van demolition, dan gaat onze huidige keuken eruit en kunnen we echt niet meer terug. :D

Maandag komt iemand de water/afvoer-leidingen verplaatsen, dinsdag iemand voor de electra, woensdag de stuuk. De dinsdag daarna komt Jan de Keukenman (zo noemde ik hem richting mijn peuter en dat heeft zij overgenomen O+ ) de nieuwe keuken plaatsen, en op woensdag komt de water/afvoer-meneer terug om alles aan te sluiten. Als de muren op tijd droog zijn, wordt er ook nog geverfd voordat de keuken geplaatst wordt, en anders daarna.

En die muurverf, die was in ons hoofd al vanaf het begin grijs / betonlook, maar nu neigen we plotseling naar zoiets:

[ afbeelding ]

:o

Mijn vrees is wel dat de ruimte er te donker van wordt, dit effect:
[ afbeelding ]

Maar we gaan het gewoon proberen denk ik! :Y)
Haha kom maar hier kijken. Hebben een soortgelijke kleur op de muur zitten hier! :D

Valt reuze mee met hoe donker het wordt als je niet alle muren in die kleur doet. Enige punt is dat de directe licht inval bij jullie veel minder is, dus dan moet je gewoon even een lichte tint pakken. Er zijn echt heel veel schakeringen in, dus er moet er zeker een zijn die goed is!
pi_194879504
Is werken met (meer) spotjes een optie? :)
Protège moi de mes désirs.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 4 september 2020 @ 11:36:22 #255
269689 crew  Viv
pi_194880579
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 10:18 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

Haha kom maar hier kijken. Hebben een soortgelijke kleur op de muur zitten hier! :D
Oh tof, ben benieuwd!
quote:
Valt reuze mee met hoe donker het wordt als je niet alle muren in die kleur doet. Enige punt is dat de directe licht inval bij jullie veel minder is, dus dan moet je gewoon even een lichte tint pakken. Er zijn echt heel veel schakeringen in, dus er moet er zeker een zijn die goed is!
Ja dat zeg ik dus ook, door de serre zit de keuken wat verder van het daglicht af en kunnen we beter niet zo'n hele donkere nemen. Maar probeer dat maar uit @Kyran 's hoofd te praten. :')

We hebben nu maar een blik van 1 liter besteld van zo'n hele donkere, om het uit te proberen. :Y)

@D.U.M.A.N. We gaan vanuit de twee lichtpunten meerdere kabels laten lopen met glazen bollen, zeg maar een trosje boven de kraan, boven het fornuis en boven de eettafel.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 9 september 2020 @ 23:48:13 #256
269689 crew  Viv
pi_194980198
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 september 2020 11:36 schreef Viv het volgende:
Ja dat zeg ik dus ook, door de serre zit de keuken wat verder van het daglicht af en kunnen we beter niet zo'n hele donkere nemen. Maar probeer dat maar uit @:Kyran 's hoofd te praten. :')

We hebben nu maar een blik van 1 liter besteld van zo'n hele donkere, om het uit te proberen. :Y)
Update:

Die hele donkere was inderdaad te donker. :s) Twee keer 30 euro bij verfwinkel.nl gespendeerd maar dan weten we het tenminste zeker, en op een uitgave van circa 30k (keuken + klussen) maakt dat ook niks meer uit.

Zaterdag begonnen we zo (rechts zie je de muurverf die het niet geworden is):

Deze keuken oogt van een afstandje nog best prima, maar was krakkemikkig tot en met. Bovendien stonden we elkaar al-tijd in de weg. Weg ermee dus, op zaterdag hebben we alles ontmanteld en afgevoerd, met uitzondering van de O+ inbouwvaatwasser O+ . Die staat sindsdien een beetje sneu in het midden van de keuken, eerst op de oude afvoer aangesloten en sinds maandag op de nieuwe.

Want maandag was dus de dag van de loodgieter, dat is allemaal prima verlopen behalve dat ie per ongeluk door een muur heen bikte en dus een open verbinding met de gang had gemaakt. :P

Gisteren de elektra, dat ging ook prima (voor zover wij weten dan hè, we hebben de nieuwe stopcontacten nog niet in gebruik). Onze muren gingen er wel met de dag beroerder uitzien van al dat gebik en gefrees:


Maar geen nood, want vandaag was de dag van de stuukmeneer, wat een held. _O_ Onze muren lijken weer gloednieuw, alsof er nooit wat gebeurd is! :o Dat gat in de gang is ook weer dicht, moet nog wel gewit worden.



Nu een paar dagen rust in de tent, zodat de muren goed kunnen drogen. Ook wel even lekker om niet meer iedere ochtend (zijn er geen avondmens-klussers of zo :( ) iemand te ontvangen die overal bouwstof achterlaat. Ik heb nog nooit zoveel gedweild in mijn leven. :D
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 10 september 2020 @ 21:46:04 #257
269689 crew  Viv
pi_194993086
Oh, @Vonkenboer er bleek gelukkig een loze leiding te lopen van de meterkast naar de keuken, dus de Perilex hoefde toch niet via de kruipruimte. :Y)
  Moderator donderdag 10 september 2020 @ 21:57:59 #258
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_194993341
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 21:46 schreef Viv het volgende:
Oh, @:Vonkenboer er bleek gelukkig een loze leiding te lopen van de meterkast naar de keuken, dus de Perilex hoefde toch niet via de kruipruimte. :Y)
We hadden toch toen nog gekeken dat er een loze leiding open was ? Die kwam in de muur achter of naast de vaatwasser uit ? Fijn om te horen dat het iig. niet via de kruipruimte aangelegd hoefde te worden.

Installatiewerk ziet er verder goed uit hoor ! Het jammere van "ons" vak is dat het meeste gewoon weer onzichtbaar in de muur verdwijnt. Nu een paar dagen goed de ramen los, kan alles mooi drogen.
Het aankomende warme weer helpt natuurlijk ook wel; of beginnen jullie nu dinsdag met het plaatsen van de keuken ?
pi_194994065
Geweldig he, zo’n pas gestuukte muur ❤

Welke kleur wordt de muur dan wel, zijn jullie daar al uit?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 10 september 2020 @ 22:52:55 #260
269689 crew  Viv
pi_194994376
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 21:57 schreef Vonkenboer het volgende:
We hadden toch toen nog gekeken dat er een loze leiding open was ? Die kwam in de muur achter of naast de vaatwasser uit ? Fijn om te horen dat het iig. niet via de kruipruimte aangelegd hoefde te worden.
Hij zat achter het fornuis. :)
quote:
Installatiewerk ziet er verder goed uit hoor ! Het jammere van "ons" vak is dat het meeste gewoon weer onzichtbaar in de muur verdwijnt.
Ja klopt. :D Straks lijkt het alsof die stopcontacten daar "gewoon" altijd al gezeten hebben. Ik vond die oranje dingen wel heel vernuftig, daar zit een chip in waarmee ze straks de stopcontacten kunnen terugvinden. :Y)
quote:
Nu een paar dagen goed de ramen los, kan alles mooi drogen.
Het aankomende warme weer helpt natuurlijk ook wel; of beginnen jullie nu dinsdag met het plaatsen van de keuken ?
De ramen los, dat zegt @Kyran ook nog steeds, bijna 20 jaar na ons vertrek uit Enschede haha. De keuken wordt inderdaad aanstaande dinsdag geplaatst, zo nodig stellen we het schilderwerk uit tot daarna.

@miss_sly De kleur wordt alsnog wel turquoise, maar dan een tandje lichter (kleurcode NCS 3060-B20G).
  Moderator / Redactie Sport donderdag 10 september 2020 @ 23:00:13 #261
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_194994500
@Vonkenboer

Er waren uiteindelijk twee loze leidingen.

Die wij toen hadden gevonden, bij de kraan, is nu gebuikt voor een extra groep voor de oven. De andere zat waar eerst ons fornuis stond. Vanaf daar nog een kort stukje onder de kasten door naar waar het moest komen!

Heel fijn dat het gelukt is zonder gekke dingen te hoeven doen _O_

... en RAMEN LOS _O_ *O* *O* *O* *O*
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 11 september 2020 @ 10:54:00 #262
269689 crew  Viv
pi_194998864
Shit, we waren zo goed aan het ventileren dat de thermostaat zijn ding deed en de muur- en vloerverwarming aan is gegaan. :X Helemaal niet aan gedacht om die naar beneden bij te stellen.

We kwamen er vannacht pas achter, en toen kon je al duidelijk zien waar de meeste leidingen in de muur lopen. Met name op de plek waar ook veel vloerverwarming-leidingen in de muur zitten is de muur nu wit/droog.

Ik vrees nu dat er scheuren in komen.. dat zou echt zonde zijn van onze mooie nieuwe muren. :'(
pi_195055713
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 23:00 schreef Kyran het volgende:
@:Vonkenboer

Er waren uiteindelijk twee loze leidingen.

Die wij toen hadden gevonden, bij de kraan, is nu gebuikt voor een extra groep voor de oven. De andere zat waar eerst ons fornuis stond. Vanaf daar nog een kort stukje onder de kasten door naar waar het moest komen!

Heel fijn dat het gelukt is zonder gekke dingen te hoeven doen _O_

... en RAMEN LOS _O_ *O* *O* *O* *O*
Hier zijn de ramen ook los, en de winkels :')
pi_195055722
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 september 2020 10:54 schreef Viv het volgende:
oed aan het ventileren dat de thermostaat zijn ding deed en de muur- en vloerverwarming aan is gegaan. :X Helemaal niet aan gedacht om die naar beneden bij te stellen.

We kwamen er vannacht pas achter, en toen kon je al duidelijk zien waar de meeste leidingen in de muur lopen. Met name op de plek waar ook veel vloerverwarming-leidingen in de muur zitten is de muur nu wit/droog.
:o Hier hebben we het zaterdag niet over gehad, hoe is dat nu afgelopen?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 14 september 2020 @ 15:02:25 #265
269689 crew  Viv
pi_195056598
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 14:09 schreef Yashaaaaa het volgende:

[..]

:o Hier hebben we het zaterdag niet over gehad, hoe is dat nu afgelopen?
De dag daarna zat er een even grote witte/droge vlek ter hoogte van de eettafel (daar waar wél zonlicht op valt), en de dag daarna was die hele muur wit/droog. We gaan ervan uit dat het geen gevolgen heeft gehad. @Kyran is het vandaag vergeten aan te kaarten bij de schilders. :')

Die hebben vandaag namelijk de muren gedaan want daar was het droog genoeg voor! *O*


De elektriciën is ook weer geweest om de stopcontacten en de Perilex verder af te maken. Morgen dus Jan de Keukenman!! :o
pi_195056613
*O* *O* *O*

En toffe kleur *;
pi_195056745
Mooie kleur!
En *O* voor de goed opgedroogde gestuukte muren.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator / Redactie Sport maandag 14 september 2020 @ 15:13:24 #268
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_195056762
Trouwens onmogelijk om een fatsoenlijke foto te maken waarbij de kleuren goed overkomen ....

Foto vind ik weer net iets te licht, het is eigenlijk een tikje donkerder.
pi_195057171
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 15:13 schreef Kyran het volgende:
Trouwens onmogelijk om een fatsoenlijke foto te maken waarbij de kleuren goed overkomen ....

Foto vind ik weer net iets te licht, het is eigenlijk een tikje donkerder.
Daarom kom ik het gewoon snel IRL bekijken ;) maarja das natuurlijk niet voor heel fok een optie :D
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 14 september 2020 @ 16:01:13 #270
269689 crew  Viv
pi_195057321
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 15:46 schreef Yashaaaaa het volgende:

[..]

Daarom kom ik het gewoon snel IRL bekijken ;) maarja das natuurlijk niet voor heel fok een optie :D
FOK! de corona-party *O*
:')
  maandag 14 september 2020 @ 16:06:03 #271
149959 SQ
snelle trees
pi_195057375
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 15:02 schreef Viv het volgende:

[..]

De dag daarna zat er een even grote witte/droge vlek ter hoogte van de eettafel (daar waar wél zonlicht op valt), en de dag daarna was die hele muur wit/droog. We gaan ervan uit dat het geen gevolgen heeft gehad. @:Kyran is het vandaag vergeten aan te kaarten bij de schilders. :')

Die hebben vandaag namelijk de muren gedaan want daar was het droog genoeg voor! *O*
[ afbeelding ]

De elektriciën is ook weer geweest om de stopcontacten en de Perilex verder af te maken. Morgen dus Jan de Keukenman!! :o
Oeh tof!
disclaimer
pi_195057384
Jammer dat er niet meer afstand tussen de warm- en koudwaterleiding zit. Licht risico op legionella, maar ook vervelend als je even een glas koud water wil pakken om te drinken en er komt eerst lauw water uit de koude kraan.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 14 september 2020 @ 16:42:52 #273
269689 crew  Viv
pi_195057830
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 16:06 schreef Plankje55 het volgende:
Jammer dat er niet meer afstand tussen de warm- en koudwaterleiding zit. Licht risico op legionella, maar ook vervelend als je even een glas koud water wil pakken om te drinken en er komt eerst lauw water uit de koude kraan.
Oh :o
Ik heb wel een grafhekel aan lauw water uit de koude kraan inderdaad. :X Maar misschien is dat met onze Quooker straks minder het geval? Voor zover ik weet komt er pas warm water uit die leiding zodra we daar veel van nodig hebben en gaan kleine hoeveelheden automatisch met Quooker + koud water.
  Moderator / Redactie Sport maandag 14 september 2020 @ 17:16:59 #274
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_195058291
Goed, net alles net geschilderd, super strak ... en wat doet deze mafkees?

* Kyran laat net per ongeluk een pot met sambal vallen met een paar spetters op de muur _O-

Gelukkig valt het mee, zijn maar 2 kleine spetters en blik met verf staat hier nog, dus even aanstippen als wij het straks nog blijven zien ....

Echt typisch iets voor mij dit ....
pi_195058356
|:( :')
  maandag 14 september 2020 @ 17:28:24 #276
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_195058466
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 17:16 schreef Kyran het volgende:
Goed, net alles net geschilderd, super strak ... en wat doet deze mafkees?

* Kyran laat net per ongeluk een pot met sambal vallen met een paar spetters op de muur _O-

Gelukkig valt het mee, zijn maar 2 kleine spetters en blik met verf staat hier nog, dus even aanstippen als wij het straks nog blijven zien ....

Echt typisch iets voor mij dit ....
Daar hebben ze schrobvaste latex voor uitgevonden. Of ga je iedere keer na het koken rond met je kwast _O-
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_195058544
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 16:42 schreef Viv het volgende:

[..]

Oh :o
Ik heb wel een grafhekel aan lauw water uit de koude kraan inderdaad. :X Maar misschien is dat met onze Quooker straks minder het geval? Voor zover ik weet komt er pas warm water uit die leiding zodra we daar veel van nodig hebben en gaan kleine hoeveelheden automatisch met Quooker + koud water.
Dat zal vast schelen, hangt er een beetje vanaf hoe snel je nu, zonder Quooker, warmwater had. Maar het effect blijft.
  Moderator / Redactie Sport maandag 14 september 2020 @ 17:44:38 #278
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_195058699
quote:
10s.gif Op maandag 14 september 2020 17:28 schreef fathank het volgende:

[..]

Daar hebben ze schrobvaste latex voor uitgevonden. Of ga je iedere keer na het koken rond met je kwast _O-
Lijkt mij niet handig om te gaan schrobben als het er net twee uur op zit he :P
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 14 september 2020 @ 18:08:16 #279
269689 crew  Viv
pi_195059027
Ja het is wel schrobvast, maar pas na 4 weken of zo. :')
  Moderator maandag 14 september 2020 @ 19:01:01 #280
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_195059696
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 17:16 schreef Kyran het volgende:
Goed, net alles net geschilderd, super strak ... en wat doet deze mafkees?

* Kyran laat net per ongeluk een pot met sambal vallen met een paar spetters op de muur _O-

Gelukkig valt het mee, zijn maar 2 kleine spetters en blik met verf staat hier nog, dus even aanstippen als wij het straks nog blijven zien ....

Echt typisch iets voor mij dit ....
:D
pi_195060106
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 17:16 schreef Kyran het volgende:
Goed, net alles net geschilderd, super strak ... en wat doet deze mafkees?

* Kyran laat net per ongeluk een pot met sambal vallen met een paar spetters op de muur _O-

Gelukkig valt het mee, zijn maar 2 kleine spetters en blik met verf staat hier nog, dus even aanstippen als wij het straks nog blijven zien ....

Echt typisch iets voor mij dit ....
:D
Protège moi de mes désirs.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 15 september 2020 @ 08:24:40 #282
269689 crew  Viv
pi_195066475
Ze zijn zojuist begonnen! *O*

Na een kwartier zag het er al zo uit:


En dit staat er buiten op ons te wachten:


O+
pi_195066905
Wat een wereld van verschil qua kleuren tussen de twee foto’s! Welke komt dichter in de buurt? :P
Protège moi de mes désirs.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 15 september 2020 @ 09:26:07 #284
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_195066993
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2020 09:19 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Wat een wereld van verschil qua kleuren tussen de twee foto’s! Welke komt dichter in de buurt? :P
Dan moet je maar even langs komen straks hoor :P

Mijn camera maakt het te blauw om één of andere reden. Er zit echt meer groen in.
pi_195067787
Ik vind de combi zo op de foto qua kleuren wel mooi en warm.
Kleur op foto vastleggen is een crime, vind ik.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 15 september 2020 @ 11:13:32 #286
269689 crew  Viv
pi_195068672
Het zwaarste werk zit erop! (Het granieten aanrechtblad. ;) )

  Moderator dinsdag 15 september 2020 @ 12:27:55 #287
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_195069789
Wauw ! Dat is al heel anders zo ! :)

Mooie frontjes ook ! Wat voor apparatuur komt er allemaal in ?

Kan de electricien straks mooi dat buisje weer om de bedrading van de bel schuiven ;)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 15 september 2020 @ 12:51:50 #288
269689 crew  Viv
pi_195070149
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 12:27 schreef Vonkenboer het volgende:
Wat voor apparatuur komt er allemaal in ?
Kastenwand links: koelkast | combistoomoven + vaatwasser | diepvries | koffiemachine

Aanrecht midden: Quooker (één kraan met warm, koud en kokend water)

Aanrecht rechts: inductiekookplaat met werkbladafzuiging
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 15 september 2020 @ 14:14:24 #289
269689 crew  Viv
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 15 september 2020 @ 14:29:27 #290
269689 crew  Viv
pi_195071635
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 12:51 schreef Viv het volgende:

[..]

Kastenwand links: koelkast | combistoomoven + vaatwasser | diepvries | koffiemachine

Aanrecht midden: Quooker (één kraan met warm, koud en kokend water)

Aanrecht rechts: inductiekookplaat met werkbladafzuiging
@Kyran vond dit een typisch vrouwen-antwoord, want hij zou de typenummers erbij vermeld hebben. :')
Nou, ga je gang! ^O^
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 15 september 2020 @ 14:30:31 #291
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_195071661
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 14:29 schreef Viv het volgende:

[..]

@:Kyran vond dit een typisch vrouwen-antwoord, want hij zou de typenummers erbij vermeld hebben. :')
Nou, ga je gang! ^O^
Beetje in de categorie "wat voor auto hebben jullie" en dan antwoorden met "een witte".

_O-
  Moderator dinsdag 15 september 2020 @ 14:34:46 #292
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_195071738
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 14:30 schreef Kyran het volgende:

[..]

Beetje in de categorie "wat voor auto hebben jullie" en dan antwoorden met "een witte".

_O-
Merk en type noemen maakt het wel interessanter :P
pi_195071800
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 14:29 schreef Viv het volgende:

[..]

@:Kyran vond dit een typisch vrouwen-antwoord, want hij zou de typenummers erbij vermeld hebben. :')
Nou, ga je gang! ^O^
Op z'n minst het merk, natuurlijk :D

Ik vind het mooi!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 15 september 2020 @ 14:39:40 #294
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_195071803
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 14:30 schreef Kyran het volgende:

[..]

Beetje in de categorie "wat voor auto hebben jullie" en dan antwoorden met "een witte".

_O-
_O-
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 15 september 2020 @ 14:49:24 #295
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_195071974
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 14:34 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Merk en type noemen maakt het wel interessanter :P
Neff N90 T58TL6EN2 inductiekookplaat met werkbladafzuiging
Neff N90 B48FT78H0 combi-stoomoven
Siemens iQ700 SX878D26PE vaatwasser
Liebherr IKBP 2770 koelkast
Liebherr SIGN 2756 diepvries
Quooker Fusion Round RVS met COMBI+ boiler

^O^

(alleen heeft Siemens leveringsproblemen bij vaatwassers, dus die wordt pas week 39 geleverd -O- -O- -O- )

Edit: En en en de Jura E60 _O_

[ Bericht 3% gewijzigd door Evenstar op 15-09-2020 15:04:18 ]
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 15 september 2020 @ 16:52:10 #296
269689 crew  Viv
pi_195073951
Dit was om 15:00:


Nu zijn ze de laatste dingen al aan het afstellen. :o
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 15 september 2020 @ 17:50:58 #297
269689 crew  Viv
pi_195075012
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 14:49 schreef Kyran het volgende:
Liebherr SIGN 2756 diepvries
Jan was net de deur uit, toen we erachter kwamen dat onze diepvries geen diepvries is, maar een koelkast:



Dit is de 2760. Best belangrijk, die typenummers. oO<
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 15 september 2020 @ 18:20:37 #298
269689 crew  Viv
pi_195075528
Jan vertelde net dat hij gisteren 4 apparaten binnen had gekregen en dus kennelijk een verkeerde heeft meegenomen vanochtend. Deze koelkast is dus bedoeld voor een andere klant, en onze diepvries staat nog bij hem. :D

Als er gewoon "koelkast" op de doos had gestaan, was dit nooit gebeurd. 8-)
  dinsdag 15 september 2020 @ 19:40:36 #299
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_195076966
Vet! Is echt heel mooi geworden! *O*

En die sambal actie is wel herkenbaar, alhoewel het andere dingen zijn (zoals een voet tegen een net gewitte muur, of met het bijwerken van de kleur muur op de witte komen en daarna exact hetzelfde andersom :’) :’)! ). Als je gaat aanstippen: let dan wel even op ontvetten. Sambal is natuurlijk veel olie en zonde als het alleen een smeerboel wordt ;(

Ben wel echt heel benieuwd naar het real life resultaat :D
  dinsdag 15 september 2020 @ 19:51:37 #300
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_195077207
Ik zie het verschil tussen de 2760 en 2770 ook niet eigenlijk, behalve het stroomverbruik.
Heel raar.

Je hebt nu dus 2 (vrijwel) identieke koelkasten staan? :D
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_195077209
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 17:50 schreef Viv het volgende:

[..]

Jan was net de deur uit, toen we erachter kwamen dat onze diepvries geen diepvries is, maar een koelkast:

[ afbeelding ]

Dit is de 2760. Best belangrijk, die typenummers. oO<
Evengoed wel het beste merk :)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')