Klinkt als toplaag van Fenix?quote:Op dinsdag 25 februari 2020 11:50 schreef fathank het volgende:
Ik heb een of ander fancy laminaat als werkblad, nanotech weet ik veel wat allemaal nog meer maar daar heb ik wel spijt van. Is nu 2 jaar oud en de eerste beschadigingen zijn al zichtbaar. En je blijft er op poetsen dat is echt niet leuk meer. Dus ik zou er ver weg van blijven. In de showroom zag het er echt heel mooi uit, maar in een keuken die goed gebruikt wordt zou ik het niet aanraden.
Bedankt voor het delen. Ik ga Provence opzoeken!quote:Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:
Ik hou van keukentopics! Ik heb een Systemat, dit jaar wordt 'ie 9, en ik ben er nog steeds erg blij mee. Er is 1 keer iemand van de keukenboer geweest om een van de grote lades te stellen (waar we allerlei gietijzeren pannen enzo in bewaren, en het is een lade van 1.20m). Verder ben ik net aan het uitzoeken hoe ik 1 kastdeurtje kan stellen want die hangt een tikkie scheef. Ik heb een betonnen blad, waar ik nog steeds erg blij mee ben. Het 'leeft' waardoor eventuele vlekken of beschadigingen minder opvallen. Er zijn een paar chipjes van de rand en 1 hoekje is beschadigd door inderdaad zo'n gietijzeren stoofpan lomp te behandelen, maar ik vind dat zelf niet storend.
Ik heb 'm gekocht bij Provence Keukens in Veenendaal. Daar kwam ik terecht op aanraden van een kennis. Sindsdien hebben 2 vriendinnen en mijn moeder daar ook een keuken gekocht. Aardige mensen (echte gereformeerde Veluwers) en een zeer prettige service. Hun showroomstyling is mij een beetje té Rivièra Maison zeg maar, maar je kunt er prima rondlopen en wijzen 'dat wel, dat niet'. En zeker als je zoals jullie al een heel 'af' ontwerp hebt lijkt me dat ze daar prima mee aan de slag zouden kunnen.
Een vriendin van mij kwam daar onlangs keukens kijken en de verkoopster wist nog precies kleur en type van mijn keuken van 9 jaar geleden. Het is natuurlijk altijd wel zo dat ze meningen hebben. Wij hebben tegen haar mening in een andere inductiekookplaat gekozen dan zij aanraadde (boretti inductieplaat). Die ging na 5 jaar stuk, dus net buiten de garantie. Zij hebben toen nog wel een monteur langs gestuurd zelfs maar het ding was onherstelbaar dus we hebben een nieuwe gekocht. Alle andere apparatuur functioneert nog zonder haperen.
En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten...
(Ik vind dat trouwens best gaaf en zou dat wel eens willen zien in combinatie met een hele strakke moderne keuken... volgens mij zou dat een nieuwe keukentrend kunnen worden! De luxere rvs-bladen van nu vind ik prachtig maar ik ben niet zo'n poetser dus ik denk niet dat ik bestand zou zijn zo'n glad geborsteld oppervlak waar je elk druppeltje op ziet.)
Je kunt het lakken of impregneren. Mijn blad is in eerste instantie geïmpregneerd, nu maak ik het schoon met groene zeep en dat laat een beschermend laagje achter. Ik zie geen vlekken van tomatensaus of rode wijn of zuren. Wel is het zo dat je kleurverschil gaat zien tussen de stukken die intensief gebruikt worden en de stukken waar (bij ons bijvoorbeeld) een apparaat of de broodtrommel staat en die dus nooit gebruikt worden. Dat bedoel ik met 'leven'. Ik vind dat niet storend. Net als bij een betonnen vloer, daar zie je ook waar de looproutes zijn en waar een kastje staat.quote:Op woensdag 26 februari 2020 11:12 schreef Kyran het volgende:
[..]
Bedankt voor het delen. Ik ga Provence opzoeken!
Beton lijkt mij ook heel mooi, maar is flink prijzig en men zegt dat je snel vlekken ziet? Dat valt dus juist mee volgens jou? Als je na negen jaar nog tevreden bent klinkt het goed
De planning nu is dat wij een werkblad van 60cm krijgen aan de kant van de kraan. Dit komt net beter uit in combinatie met de kastenwand. Werkblad waar kookplaat in komt wordt wel 70cm. Wat sowieso wel nodig is als we de Gutmann Nivel nemen. Dat ding is gigantisch en er moet genoeg ruimte zijn om dat ding te installeren. Daarnaast is extra werkblad altijd fijn.quote:Op woensdag 26 februari 2020 12:08 schreef yinu het volgende:
[..]
Oh, nog iets anders (waar jullie vast al aan gedacht hebben): ik heb het blad 5 cm dieper gemaakt dan de kastjes nodig hebben. Ik heb tamelijk weinig werkruimte en die 5 cm maken echt een groot verschil. Tevens komt daardoor de kookplaat wat verder van de achterwand vandaan waardoor ik daar echt alleen maar schrobvaste latex heb. Overal anders ook trouwens. Nu na 9 jaar mag er trouwens wel een nieuw verfje op maar dat heb ik wel op meer plaatsen in huis
Jaaa dat hadden wij dus in onze vorige keuken, sociale huurwoning inderdaad. Ik ben voor!quote:Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:
En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten...
(Ik vind dat trouwens best gaaf en zou dat wel eens willen zien in combinatie met een hele strakke moderne keuken... volgens mij zou dat een nieuwe keukentrend kunnen worden!
quote:Op woensdag 26 februari 2020 14:13 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Jaaa dat hadden wij dus in onze vorige keuken, sociale huurwoning inderdaad. Ik ben voor!
In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoonquote:Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:
En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten...
Die dingen krassen ook nog eens idioot snel of je moet inderdaad zo'n versie met van die ribbels nemen, maar die zijn nog een klasse hoger qua lelijkheidquote:Op woensdag 26 februari 2020 16:53 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoon
Juf en een schuursponzen doen wonderenquote:Op woensdag 26 februari 2020 16:53 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoon
Krast dat niet juist mega hard op een RVS plaat?quote:Op woensdag 26 februari 2020 22:54 schreef lipje het volgende:
[..]
Juf en een schuursponzen doen wonderen
Hear hear!quote:Op donderdag 27 februari 2020 10:47 schreef fathank het volgende:
RVS in je thuiskeuken
Leuk voor als je wil gaan koken voor de daklozenopvang.
Ziet eruit als de snijtafel van een patholoog-anatoom. Of iets wat je in de garage plaatst.quote:Op donderdag 27 februari 2020 11:11 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ja, dat zou ik ook nooit kiezen. Ook zo'n "alleen leuk in een showroom"-hype: een zwarte spoelbak wat uiteindelijk gewoon RVS is met een dun laagje verf. Er lag bij Tieleman (verstopt in een la ) een heel A4-tje met instructies en waarschuwingen omdat dat zo kwetsbaar is.
Maar RVS met wafelpatroon is echt wat anders hoor, daar kun je je schuursponsjes gewoon op botvieren.
[ afbeelding ]
In onze beoogde keuken met houtfineer en zwart zal het alleen niet zo mooi staan, dus we zullen ongetwijfeld op iets anders uitkomen. Bijna jammer!
Precies! Ik voorspel een grote toekomst voor wafel-RVS. Zeker nu met de trend van duurzaamheid in combinatie met retro-spulletjes. RVS is volledig recyclebaar en wat is er nu meer retro dan zo'n blad?quote:Op donderdag 27 februari 2020 11:13 schreef SQ het volgende:
Het enige écht tijdloze materiaal voor je werkblad. Iconisch
Jij hebt gewoon een goede smaak (Jaja, over smaak valt niet te twisten, maar altijd fijn als iemand hetzelfde mooi vindt)quote:Op donderdag 27 februari 2020 11:51 schreef Claudia_x het volgende:
Ik zou de krassen gewoon zien als onderdeel van het blad. Ik heb zelf RVS serieus overwogen, maar ik heb ervan afgezien omdat het een heel klinisch materiaal is en de combinatie met de gietvloer me niet zo tof leek.
Oh, ik heb ook nog beton ciré overwogen (en ook daarvan afgezien i.v.m. het benodigde onderhoud).
Bij keramiek is mijn enige vraag eigenlijk hoe lomp je moet zijn om het te breken of stukken van af te laten brokkelen.quote:Op donderdag 27 februari 2020 11:56 schreef bleiblei het volgende:
Keramiek blijft gewoon baas. Technisch gezien heb je gewoon een giga tegel als aanrechtblad.
Gezoet graniet was ook relaxt trouwens. Je hoeft alleen uit te kijken met zuur spul (als in, gelijk weghalen en niet een uur erin laten trekken).
Ja, die hebben wij dus ook (UDDEN)! In de waskamer eentje met de wasmachine en wasdroger eronder (past precies, dit ding is speciaal bedoeld voor tafelmodel-witgoed), en in de keuken eentje tijdelijk als extra werkblad omdat de te vervangen keuken veel te weinig werkblad heeft.quote:Op donderdag 27 februari 2020 12:00 schreef yinu het volgende:
Ik heb overigens ontzettend veel liefde voor deze Ikea-klassieker, ook met RVS blad:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |